Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Diehl Controls Polska

Pracowałeś w firmie Diehl Controls Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
tratatata - 2012-12-20 14:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to nic się w Diehlu nie dzieje?
Nikogo nie zwolnili z dnia na dzień?
Żadnej pani z (usunięte przez administratora), czy żadnego Wysokiego Pana n(usunięte przez administratora)? A jak tam nowy Kiero produkcji? Nie za bardzo rządzi po swojemu? Że nie wspomnę o smutnym panu (usunięte przez administratora)? Ludzie? Kamm annnn :)
zdjecie uzytkownika
www - 2013-01-13 18:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj dzieje sie dzieje ale wiekszosc milczy
zdjecie uzytkownika
strreeet - 2013-01-13 20:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Milczą bo rzecz jasna się boją tej plagi pajaców.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2013-01-15 18:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Warto składać papiery?
Przyjmują tam?
Jakie mniej więcej zarobki?
zdjecie uzytkownika
drdrdr - 2013-01-16 09:40:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli jesteś osobą o silnej i olewatorskiej osobowości,to składaj papiery,jeśli zaś nie spełniasz tych wymagań to odpuść sobie,bo prędzej czy później i tak wylecisz,choćby za ,,nie taki'' uśmiech.Ale decyzja należy do ciebie.
zdjecie uzytkownika
mmm - 2013-01-21 19:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chcesz składać papiery? zapomnij ze sie dostaniesz nie masz znajomosci to nie masz szans niestety tak to juz jest teraz
zdjecie uzytkownika
klk - 2013-04-07 21:39:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
: Załogę należy traktować jak pieczarki:
1. Trzymać w ciemnym pomieszczeniu
2. Od czasu do czasu obrzucić gównem.
3. Jak któryś wystawi łeb - uciąć !!!
zdjecie uzytkownika
Malina - 2013-04-10 18:41:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, wezcie sie rozpedzcie- sciana sama Was znajdzie!!!!!
zdjecie uzytkownika
sratata - 2013-04-16 14:51:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobre, bardzo dobre .... po 5 latach przepracowanych w tym zakładzie... popieram
zdjecie uzytkownika
GMO - 2013-04-25 19:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy wiadomo coś o podwyżkach????? Kwiecien sie konczy a tu cisza.....
zdjecie uzytkownika
RoBoll :D - 2013-05-04 14:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich... Dzisiaj wzieło mnie na refleksje po przepracowaniu w firmie DCP 3 lat.... Oto co o tym myślę.

zacznijmy od ogłoszenia np na "pracuj.pl":
*rozwojowa praca...
*praca w ambitnym młodym Teamie...

(troche śmiech)

oczywiście można się rozwinąć jeśli:
*masz szerokie znajomości w gronie "szych" z biura mistrzów,
*bardzo głębokie gardło z usuniętymi migdałami
*brak szacunku dla samego siebie
*umiejętność przekazywania news'ów mistrzom produkcji -> w jęzuku potocznym "podpierdalanie"

przejdę teraz do PRACY W AMBITNYM MŁODYM TEAMIE

Ambitny team czyli wielka ilość liderów zmian, czyli ludzi po zawodówce (nie chcę obrażać ludzi kończących te szkoły), bez umiejętności posługiwania się innym językiem niż polskim.
Drażni mnie to że zamiast poświęcać czas w pracy na integrowanie się na stołówce przy kubku kawy i gadaniu np:"moim fajowym sklepie ŻABKA" można by było ten czas poświęcić na czytanie manualii na temat maszyn i rozwijanie się w kierunku za które popiera się profity za wykonywanie obowiązków.
Bardzo cieszę się z faktu iż zdegradowano paru liderów takich jak solówa, łysy pan z montażu ale przeraża mnie to iż zastąpiono ich inna zgrają ludzi nie mających kwalifikacji do wykonywania tego stanowiska i wożących się po produkcji jak star z piaskiem..

Tak naprawdę ludzie po studiach pracują na najniższych szczeblach produkcji a ludzie bez kwalifikacji rozkazują im i nie dają szansy rozwoju/awansu

Co do "monterek" to też można dokonać wielu podziałów na:
*zakłamane lizodupy
*stare faszystki
* neutralne dobre pracownice
*kobiety które nadrabiają brak umiejętności pracy i zaangażowania umiejetnością zdrat mężów/chłopaków w zamian za błogi spokój na producji

Podsumowanie:
Praca sama w sobie nie jest zła, ale jak na wymagania bardzo mało płatna.

Jeśli ktoś chce pracować w diehlu..... NIE RACUJ TAM!!!!!!!

Pozdrawiam i powodzonka

zdjecie uzytkownika
BollRo - 2013-05-07 14:45:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszesz o tych ala "STUDENCIKACH" z produkcji, którzy pokończyli te śmieszne trzy letnie studia, jeżdżąc raz/dwa razy na miesiąc na uczelnie.
Widać jesteś jednym z nich, płaciłeś i na tym się kończyła Twoja edukacja. Znam gro ludzi na produkcji którzy są po średnim, a nawet po zawodówce i maja więcej oleju w głowie niż te śmieszne wykształcone osóbki, które jak wiadomo nie znają innego języka jak tylko Polski, a i z nim maja kłopot. Człowieku wchodzisz na forum oczerniasz ludzi i myślisz, że jesteś SPOKO KOLEŚ bo pojechałeś jednemu czy drugiemu.
Jeżeli jesteś taki pewny tego co piszesz to się ujawnij i powiedz to tym wszystkim osobom prosto w twarz. Tak naprawdę jesteś zakompleksionym, tchórzliwym gnojkiem który pod osłoną GOWORK
ubliża innym. Szczerze? Nikt na siłę nie trzyma Cie w tym zakładzie, wiec się zwolnij.
zdjecie uzytkownika
Panda - 2013-05-07 17:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram!!!! :)
zdjecie uzytkownika
Roboll - 2013-05-09 18:40:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po pierwsze w swojej wypowiedzi nie chciałem nikogo oczerniać!!!!
Chciałem pzrzedstawić wielki problem który siedzi w firmie DIEHL CONTROLS POLSKA! Nie powiedziałem że ludzie ze średnim czy zawodowym wykształceniem nie mają oleju w glowie ale gdy np. inżynier elektronik jest na pozycji ustawiacza to jest nie fair. A nawet jak ktoś jest na pozycji przekraczającej jego kwalifikacje to i tak ma covera w biurze mistrzów i nic się z tym nie dzieje....

zdjecie uzytkownika
BollRo - 2013-05-10 10:35:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Roboll jeżeli jesteś inżynierem czy znasz kogoś kto jest to, żeby pracować w swoim zawodzie należy do tego dążyć np. składać aplikacje wewnątrz zakładu, a nie siedzieć na forum i użalać sie nad soba czy nad innym. Co ty jestes Teresa z Kalkuty, zadbaj o swój tyłek bo jak narazie zachowujesz sie jak typowy Polak - siedzisz narzekasz i nic z tym nie robisz. Wiem, zaraz odpiszesz ze nie masz "PLECÓW", uwierz mi nie musisz miec poparcia u kogokolwiek jeżeli jestes dobrym elektronikiem. Znam ludzi w DIEHL, gdzie nie mieli nikogo za plecami i z produkcji przeszli do biur. Wniosek. Zamiast siedzieć i wylewać łzy na forum rusz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zacznij działac, bo powoli stajesz sie męczący.
zdjecie uzytkownika
LIDER :( - 2013-05-15 01:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
RoBoll :D - 2013-05-04 14:03:28

Witam wszystkich... Dzisiaj wzieło mnie na refleksje po przepracowaniu w firmie DCP 3 lat.... Oto co o tym myślę.



zacznijmy od ogłoszenia np na "pracuj.pl":

*rozwojowa praca...

*praca w ambitnym młodym Teamie...



(troche śmiech)



oczywiście można się rozwinąć jeśli:

*masz szerokie znajomości w gronie "szych" z biura mistrzów,

*bardzo głębokie gardło z usuniętymi migdałami

*brak szacunku dla samego siebie

*umiejętność przekazywania news'ów mistrzom produkcji -> w jęzuku potocznym "podpierdalanie"



przejdę teraz do PRACY W AMBITNYM MŁODYM TEAMIE



Ambitny team czyli wielka ilość liderów zmian, czyli ludzi po zawodówce (nie chcę obrażać ludzi kończących te szkoły), bez umiejętności posługiwania się innym językiem niż polskim.

Drażni mnie to że zamiast poświęcać czas w pracy na integrowanie się na stołówce przy kubku kawy i gadaniu np:"moim fajowym sklepie ŻABKA" można by było ten czas poświęcić na czytanie manualii na temat maszyn i rozwijanie się w kierunku za które popiera się profity za wykonywanie obowiązków.

Bardzo cieszę się z faktu iż zdegradowano paru liderów takich jak solówa, łysy pan z montażu ale przeraża mnie to iż zastąpiono ich inna zgrają ludzi nie mających kwalifikacji do wykonywania tego stanowiska i wożących się po produkcji jak star z piaskiem..



Tak naprawdę ludzie po studiach pracują na najniższych szczeblach produkcji a ludzie bez kwalifikacji rozkazują im i nie dają szansy rozwoju/awansu



Co do "monterek" to też można dokonać wielu podziałów na:

*zakłamane lizodupy

*stare faszystki

* neutralne dobre pracownice

*kobiety które nadrabiają brak umiejętności pracy i zaangażowania umiejetnością zdrat mężów/chłopaków w zamian za błogi spokój na producji



Podsumowanie:

Praca sama w sobie nie jest zła, ale jak na wymagania bardzo mało płatna.



Jeśli ktoś chce pracować w diehlu..... NIE RACUJ TAM!!!!!!!



Pozdrawiam i powodzonka



RoBoll :

Jeśli prawdziwe jest to, że pracujesz od 3 lat ... :

Powodzenia w dalszej karierze, w obojętnie jakiej firmie....:(

Z natury każdy z Polaków jest marudny i nic mu nie pasuje, widać ze nie odstajesz od normy :(

W wielu kwestiach swojej wypowiedzi bardzo się mylisz. ( nie mnie to oceniać, ale jednak - chyba muszę / chcę !!! ;( )
Nie ma nic za darmo, ...... życie w firmie samo Cię nauczy / albo jeszcze Cię nie nauczyło?!.
Z tego co piszesz, może masz wykształcenie lepsze niż inni - super
wow ! :) Gratulacje !!!!

Wnioskuję że !.....
Nikt Cię nie docenia?! Nie widzisz przyszłości tej firmy?!!! ;))
Czyli padamy ... ? ( zmień coś, może jakiś - wniosek - motion ;) )
- MAM LEPSZE ROZWIĄZANIE !;) ZRÓB COŚ W KOŃCU - bo jesteś takim samym pracownikiem jak ja i każdy inny pracownik...

Ale jednak doceniasz biuro szych - zazdrościsz Im ? (Ja - NIE - "ciężka kromka chleba" )
Zapewne Masz o tym pojęcie ... ;)

Tylko, że z tego samego tekstu ( o rozwijaniu się w DCP ) - wnioskuje, że nie masz pojęcia o produkcji...
MASZ PROBLEM...

Najbardziej bolą mnie Twoje opinie o monterkach - MASAKRA!
Bez monterek- nie mielibyśmy nic ! Możesz czytać sobie mapy maszyn ale co z tego ....

Nie wiem - kto Ty ? ale -- Co Ty ... ? ( DLA MNIE WIELKI - NIKT )



zdjecie uzytkownika
han - 2013-05-22 14:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos cos wie na temat powyzek??????
zdjecie uzytkownika
MONTERKA - 2013-05-25 09:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich ;)... pracuje w tym zakładzie ponad 4 lata i wszystko co napisał Roboll puki co jest absolutną prawdą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zobaczymy co będzie po wejściu w życie idealistycznej wizji pana Dyrektora, chociaż z własnych obserwacji nie zapowiada się dobrze... JEDEN WIELKI [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Niech dyrektor (usunięte przez administratora)przyjdzie na pierwsza zmianę i o 6:00 zobaczy ile cennego czasu zajmują czytniki ESD (jeden zawsze wyłączony) Aha i te FARTUCHY UTOPIĆ SIĘ W NICH MOŻNA!!!! może ktoś się tym zainteresuje bo ciężko i niekomfortowo jest wykonywać jakościowo najlepsze wyroby w za dużym ubraniu.... aha!!! I czy to prawda że co dwa tygodie maja być prane??? JAK TAK TO OD RAZU APELUJE BY COŚ Z TYM ZROBIĆ... bo latem przy zamkniętych oknach zapiętych fartuchach i braku higieny niektórych osób-ciężko będzie!!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH ;)
zdjecie uzytkownika
Inspektor - 2013-05-28 08:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich ostatnio o zgłoszeniu do nas o "trudnych" warunkach w pracy inspektor złożył niezapowiedzianą wizytę w 4-brygadowym zakładzie pracy diehl controls polska i po rozmowie z około 30 pracownikami produkcji nie stwierdził uchybień w roli pracodawcy pracownicy wypowiadali się miło o swojej pracy. Jedynie co inspektor powiedział pracodawcy co może zrobić do powiększyć na czas letni przerwę o 10 minut z powodu temperatur na hali gdy była mierzona przez inspektora wynosiła 42 stopnie.
zdjecie uzytkownika
Anty - 2013-05-29 11:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

nie mogę się powstrzymać, żeby nie skomentować wypowiedzi MONTERKI. Tak więc! Co do wprowadzania nowych zasad i zmian przez nowego dyrektora jest jak najbardziej uzasadniona. Nowy dyrektor! Nowe zasady pracy! Skończył się czas nieróbstwa jak za starego dyrektora. Widać boli to wiele osób, że muszą przyjść do pracy i pracować, ale co w tym dziwnego, chyba właśnie na tym to polega. Ktoś ma firme zatrudnia ludzi do pracy płaci im i niestety wymaga,że pracownicy beda przychodzić i pracować. A w DIEHLu z tego co zaobserwowałem to większość robi łaske, że w ogóle będzie pracować. Co do fartuchów - na spotkaniu trzymiesięcznym z dyrektorem były poruszane sprawy rozmiaru i prania fartuchów. Tak więc co do rozmiarów to ta firma od odzieży roboczej dała ciała, a co do prania dyrektor wspominał, że sprawa jest w trakcie negocjacji z firmą od fartuchów. Podsumowując: zakład pracy jest to instytucja do której się przychodzi i pracuje, a nie leży. Pani MONTERKA która tak bardzo wylewala swoje żale, jeżeli w szkole słuchała tak jak na spotkaniu z dyrektorem, to niedziwie się że teraz pracuje na produkcji, a nie gdzieś w biurze.
zdjecie uzytkownika
zmartwiony - 2013-06-25 18:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cos sie dzieje nie dobrego! Coraz gorzej! Tyle ludzi sie zwalnia ze szok i to z wyzszych stanowisk!?! O CO CHODZI????????????
zdjecie uzytkownika
jaś - 2013-06-26 11:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli się (usunięte przez administratora)zwalnia z dnia na dzień to chyba jest dobrze no nie? pracujmy na chwałę dila :)
zdjecie uzytkownika
imaginations - 2013-06-28 22:05:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Która Pani chce być Miss,niech do DIEHLa rusza dziś,
tam jest prawie Ameryka,każdy wręcz w pampersy sika.
O konkretnej przerwie niema mowy-niech ci to nawet nie przychodzi
do głowy.
Już z daleka norma czeka,taki cel jest zamierzony,jak nie
wyrobisz-trafisz w odpowiednie szpony!
Degradacje i kuracje,wszystko można na wakacje,
odchudzanie,popijanie,wyzywanie,poniżanie.....
I to wszystko masz za darmo,więc korzystaj,naprawdę warto!:)
zdjecie uzytkownika
kurka - 2014-03-11 12:20:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, chiałam zapytać jak tam atmosfera w diehlu

lepiej trochę pod nowymi rządami czy jest jak było?

podwyżki były w tym roku?

zdjecie uzytkownika
ryszard - 2014-04-13 12:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tam w tym q rwidołku ? Rewia mody. Napaleni ustawiacze, brygadziści i inne hieny hehehe i naiwne panienki i mężatki szukające przygód. Bez zmian.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
29 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Diehl Controls Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x