brak logo

Diehl Controls Polska

Namysłów

Opinie o Diehl Controls Polska

Daga 2016-07-05 15:17
Hej co możecie powiedzieć o brygadzie 1 i st 3 ?
Alfredo 2016-07-20 23:05
Masz na pracuj informacje lub na ich stronie diehl.com tylko część ogłoszen jest do Namyslowa w cześć do Wrocławia
Ola 2016-07-30 10:25
Kasa tutaj zawsze jest na czas a nawet szybciej!!!!!!!!!!!!!!!!!
Agata 2016-08-05 07:40
No jak na ogłoszeniu nie jest napisane.że przez agencję pracy,to znaczy.ze umowa o pracę...pewnie pierwsza na czas określony a potem to JUŻ na stałe...nie jest napisane ile płacą na tym stanowisku
Agata 2016-08-05 07:40
No jak na ogłoszeniu nie jest napisane.że przez agencję pracy,to znaczy.ze umowa o pracę...pewnie pierwsza na czas określony a potem to JUŻ na stałe...nie jest napisane ile płacą na tym stanowisku
aaa 2016-08-07 18:12
Co tutaj tak cicho? :D Nikt nikogo nie obgadał? :D Nikt się nie zwolnił? :D Czyżby w DCP ludzie się w końcu wzięli za prace?
jestem za 2016-08-10 13:08
jest to stara solidna firma rodzinna, tak i szukaja fachowce technikum lub z uniwerku...i nie tak jak na ofertcie - ze tez po anglisku - lepeij dobrze po polsku - sorki za bledow nie jestem polakiem, ale warto pracowac w tej firmie - dobrze juz sie mozna orientowac na ich strone internetowa... a zarobki - moze troch tajna.... a na stanowisku b.d. w porowniwaniu do krajowego standartu... warto - nawet jezli oferte o prace troche zrobia warzenie aroganice... szkoda i dziekuje bardzo
3
222 2016-08-18 02:25
Festyn pracowniczy jaja i żenada dno
10
Były pracownik 2016-08-22 14:00
KATASTROFA - nic się nie zmieniło od kilku lat na produkcji!
Odnośnie wszelkiej rywalizacji, zazdrości i oszczerstw !!!
Powodzenia
13
Andrzej84 2016-08-26 07:49
Słuchajcie był ktoś z was na rozmowie u nich?są jakieś testy na wyższe stanowiska specjalistyczne?co sprawdzają na spotkaniu?dzięki za prawdziwe odpowiedzi,powiedzcie jak jest
realista 2016-09-11 21:41
Firma niemiecka - polskie zarządzanie i zarobki. Promuje się tu nierobów i obiboków, ponieważ zlikwidowano punktowanie umiejętności pracowników i choć po części ich indywidualne premiowanie. Każdy ma tą samą podstawę i te same dodatki, więc poziom się "wyrównał"- obiboki dalej się obijają ,a Ci niegdyś lepiej premiowani dorównali do ich poziomu wydajności. Zarząd strzelił samobója! Firma, moim zdaniem powoli się będzie kończyć. Po pierwsze- zarządzanie niższego szczebla -brygadziści czy liderzy(większość) to katastrofa - brak kompetencji do zarządzania kapitałem ludzkim,dwa- kolesiostwo i układy przy wyborze operatorów,trzy- system pracy i co najważniejsze- zarobki- dno !!! Jałmużna za pracę w takim systemie, która praktycznie opiera się na dodatkach za soboty i niedziele. Jak tak dalej pójdzie to wykwalifikowani pracownicy i fachowcy będą historią , a pozostaną jedynie pracownicy -przepraszam za wyrażenie- z ulicy. To moja indywidualna ocena i każdy wie jak jest, a kciuki w górę czy w dół pokażą ,czy mam rację. Aha - najważniejsze - więcej szacunku dla monterek!
42
do realisty 2016-09-12 14:46
to prawda
10
obiektywny 2016-10-06 21:30
Rozumiem,że pracujesz w tej firmie, piastujesz ważne stanowisko przez co potrafisz ocenić pracę kierowników,liderów ,inżynierków .Jesteś oczywiście zaangażowany, pracująć nan 120% realizując wszystkie zadania.Jeżeli tak jest to nie krępuj się i pomóż kolegom w realizacji ich zadań, natomiast jeżeli jesteś kolejnym zakompleksionym nierobem, patrzącym jak się migać od pracy ,a o 15 zabijasz się o bramę wyjścową by wyjśc jako pierwszy to daruj sobie te nic nie wnoszące , niemerytoryczne i prostackie wpisy.Świadczą one jedynie o Twojej indolencji i generalnie niskiej kulturze osobistej.
2
@Obiektywny 2016-10-08 22:41
Kolego, liczba ocen komentarza świadczy o tym, że osoba pisząca komentarz jednak ma rację. Ja jako były pracownik mogę potwierdzić większość zdań. Piszesz o kulturze? A jak nazwałeś kadrę specjalistyczną? "inżynierków" Jak chcesz być tym inżynierkiem to zapisz się na PWr, i będziesz tym "inżynierkiem" Jak to się fajnie mówi, uderz w stół... Nie pozdrawiam
12
aaa 2016-10-08 22:52
Prawda jest taka, że biorą wszystkich jak leci nawet bez doświadczenia. To firma typu, weźmiemy kogoś bez doświadczenia - wyszkolimy. Jedyny warunek to taki, że trzeba się zmieścić w przedziale zarobków, a te nie oszukujmy się, są na marnym poziomie jak dla specjalistów. Ogólnie mówiąc - do firmy przychodzi 90% specjalistów z 0 doświadczeniem - zaraz po studiach. Specjalista z doświadczeniem nie ma co szukać w tej firmie chyba, że zgodzi się na ich warunki finansowe, a te jak pisałem wcześniej nie są konkurencyjne. Piszę o oddziale w Namysłowie. We Wrocławiu jest dużo lepiej pod względem finansowym.
11
tom 2016-10-20 12:01
hej czy do diehl-a szukają na produkcję facetów?
Jakie trzeba mieć kwalifikacje ?
tom 2016-10-20 12:02
hej czy do diehl-a szukają na produkcję facetów?
Jakie trzeba mieć kwalifikacje ?
Marta 2016-10-23 19:51
Tom teraz nie zatrudniają na produkcję dzwoniłam do biura ich pytać o prace dla koleżanki.ale babka powiedziala mi,ze w chwili obecnej nie posiadają wolnych walorów na produkcję....no.ale powiedziała,ze jeśli chce,to mogę zostawić cv.Wiec możesz składać..ja pracuje tam od lipca i jest w miarę dobrze...faceta szukają na specjalistę do Tmp
Weronka 2016-11-04 14:38
Czy ludzie w Diehlu nic nie robią tylko plotkują jedni o drugich i mają romanse? Co to za zakład pracy? Człowiekowi odechciewa się aplikować. Smutne ...
6
ja 2016-11-08 17:50
Witam. Jakie sa mniej wiecej zarobki na operatora. Wozka.widlowego?
Nora 2016-11-16 22:13
Ja tam długo już pracuje i nie widzę żeby ktoś z kimś romansowal. Ploty zawsze były i będą to się wywodzi z niskiego poziomu życia niestety . Jeżeli ktoś przychodzi pracować i pracuje na 100%to takie rzeczy go nie rażą w oczy . Jeżeli komus nie pasuje zakład droga wolna .
10
Irys 2016-12-09 14:09
Na wózku widłowym Zarobisz na 4 brygadach 2000zł nastepna podwyzka o 100zł brutto za 5 lat pracy. Bardzo nie miła atmosfera. Wszystko na czas robione. Kierownik magazynu to zwyczajny B.... tylko kurna kurna kurna. Niepolecam
8
Fiolek 2016-12-09 19:32
Od kiedy ty to Irys?dobre sobie.nie rozumem jednego,nie podoba się ?to się zwolnij.nikt tu nikogo na sile nie trzyma.p.s a jak ktoś nie daje rady to jest jak z tobą i rys.z drugiej strony nie wiedziałem ze masz taki pseudonim
3
Klaudia 2016-12-09 19:34
Sorry a w pracy nie robi się żadnej pracy na czas.????
5
Grzesiek 2016-12-10 18:33
Może mi ktoś napisać ile na "rękę" zarabia się na produkcji jako monter?
3
realista 2016-12-18 22:11
Cicha noc,święta noc...Już niedługo wokół słychać będzie nasze wspaniałe polskie kolędy,a na stołach gościć będzie 12 potraw,a może i więcej. W tym roku również nasza firma Diehl Controls próbowała ugościć
swoich pracowników przy zakładowym wigilijnym stole. Niestety bez potraw , a tylko przy kawie i herbacie...Druga zmiana, bo o niej tu mowa, jak co roku w przedświątecznej atmosferze przybyła na poczęstunek. Oj chyba dzisiejsza kolacja wigilijna jest z prezentami ? Można tak było pomyśleć ,widząc jak niektórzy pracownicy z biur i I zmiany ( I brygady zarazem) nieśli po kilka pudełek . To prezenty pomyślałam. Ale szybko zorientowałam się , że to jakaś zorganizowana akcja - zmieść ze stołów wszystko ,nachapać się ile wlezie i nie zostawić dla drugiej zmiany nic,co nadawało by się do zjedzenia.Ciekawa jestem czy to widzieli nasi goście z Niemiec? I tak przy pustych stołach ze smutnymi minami przeminęła nam "kolacja wigilijna"Wstyd i żenada!Ktoś chciał chyba ratować sytuację ,bo dla III zmiany zamówiono catering.Czy nie można tak było zrobić dla drugiej zmiany?Wstyd jeszcze raz wstyd!
16
Optymista 2016-12-27 15:17
W tej sytuacji nie ma co winić firmę, po prostu nie przewidzieli tego że pierwsza zmiana wyniesie wszystko :D Jak widać błąd został naprawiony dla III zmiany, a dla II nie było już na to czasu. Mieliście po prostu pecha. Pewnie za rok sytuacja się już nie powtórzy.
5
@Optymista 2016-12-30 18:05
A nie uważasz, że taka sytuacja powinna zostać przewidziana? Każdy kto choć trochę trzeźwo myśli i zna zwyczaje Polaków by to przewidział. Tylko to wymagało trochę dobrej woli. Wiadomo jaką my Polacy mamy mentalność, jak jest za darmo, to się nie myśli o innych tylko o sobie. Trochę wyobraźni i problemu by nie było, przecież można było zamówić 3 x katering, dla każdej ze zmian. Pisanie, że ktoś miał pecha, świadczy tylko o Twojej małostkowości... Pewnie byłeś jednym z tych z pierwszej zmiany :) Ale jak się nie ma za grosz empatii, to tak się właśnie kończy. Słuchajcie ludzie macie pecha, bo przecież firma jest niewinna :) Zakład chciał zrobić coś dla ludzi, a skończyło się jak zawsze, bo ktoś czegoś nie przewidział... :) Wytrwałości w Nowym Roku dla wszystkich pracowników! :)
9
Młoda.kiedyś 2017-01-03 19:13
Jutro idę na rozmowe która odbędzie się w OHP i ma być tam ktoś z agecji pracy Ramstad i ktoś od firmy Diehl Controls Polska,jak czytam te komentarze to się boje ale nie rozmowy a towarzystwa z którym przyjdzie mi pracować na taśmie.nie rozumiem jednego jeśli ktoś nie chce pracować to może się zwolnić ale lepiej wylewać jad anonimowo na forum nikt tu nie chwali zarobków pracy e.C.t.tylko nienawiść....ale to takie polskie....szkoda ze nie piszecie tu o polityce bo tego tu tylko brakuje.mam nadzieje,ze jutro zdam rozmowę i będę mogła zarobić trochę pieniedzy żeby utrzymać siebie i dziecko i ze przyjdzie mi pracować z miłymi ludźmi.mój poprzedni pracodawca nie wypłacił mi wypłaty za trzy miesiące bo ma długi tu koleżanka mówiła.ze wypłata zawsze na czas i nigdy nie było ani dnia później.ze zmiany dobre,ze pieniądze tez dobre.ludzie cieszcie się ze jest taki zakład i źr macie prace bo jak by wam przyszło robić za darmo i po 20 godzin to by się wam żyć odechciało.ciesz cie się zdrowiem,pracom bo to najważniejsze a mam nadzieje,ze i ja będę pracować w końcu za normalne pieniądze trzymajcie kciuki za rozmowę i za mnie.
4
Alvaroooooo 2017-01-03 22:00
Jezuśku napisz kim jesteś to cie zaprosze na kolacyje nawet wigilijną dam ci się najeść i nie zabraknie.nudna jesteś
2
@Alvaroooo, @Młoda kiedyś 2017-01-08 11:10
Daruj sobie wycieczki osobowe, bo to świadczy tylko o braku merytorycznych argumentów.
Wcześniej zostało napisane nie wprost, żeby każdy inteligenty człowiek sam się domyślił. Tym razem napiszę wprost, otóż chodzi o to, że nie o fakt tego że ktoś się nie najadł , napił za darmo, czytaj za firmowe. Tylko tutaj chodzi o fakt, że pracodawca chciał choć raz w roku zrobić coś dla ludzi. Czyli ktoś kto to organizował nie przemyślał tego. Niestety druga zmiana jak przyszła do pracy zastała to co zastała. Dlaczego to zastała? Bo ktoś wcześniej zjadł to co było. Dlaczego zjadł? Bo My Polacy mamy taką mentalność, że jak coś jest za free tak to się kończy. Mentalności Polaków nie zmienimy. Wystarczyło,tylko i aż, pomyśleć. Ponosząc te same koszty wystarczyło przy zamówieniu poprosić po podzieleniu na 3 części i dostawę w 3 rożnych porach. Wtedy każdy by się poczuł doceniony. Spojrzyj czasem na sprawę troszkę szerzej, a nie tylko to co widać na pierwszy rzut oka, wtedy może dostrzeżesz, to, że ktoś nie chce się najeść i napić za free, a choć raz poczuć się że każdy w tej firmie jest traktowany równo.

@Młoda kiedyś
Zarzucasz ludziom, że rozmawiają o pracy i o tym co się w zakładzie dzieje - wszystko odbywa się na forum firmowym. Po czym sama zaczynasz pisać o swoim prywatnym życiu? Ciebie źle traktował pracodawca to źle, ale jak innych traktuje źle to już mają się cieszyć, że im płaci? Czystej postaci introwersja. Nie pomyślałaś, że ludzie tutaj piszą o problemach których sami nie mogą wyrazić w firmie? Bo może niektórych rzeczy nie można powiedzieć na głos? Wybacz mylisz się, to że Twój poprzedni pracodawca nie był fair wobec Ciebie (jak najbardziej Ci współczuję) , jak i to, że po tych doświadczeniach Ty chcesz mieć pewną wypłatę, (co powinno być standardem w UE), nie upoważnia Cię to wyciągania opinii na temat ludzi którzy pracują w DCP. Oni to co dla Ciebie jest warunkiem koniecznym, mają jako standard, bo tak powinno być! Tutaj już jest dyskusja o tym jak firma jest zarządzana. A widać to kuleje. Może ktoś z firmy czyta to forum i w przyszłym roku wszystko zostanie zrobione tak, żeby nie powtórzyła się ta sytuacja...
6
Mailoo 2017-01-13 10:22
Kochani
Zaklad pracy jak karzdy inny.?!
Jednak nie,wyruznia sie ponad przecietnosc tym ze pracuja tam same barany ktore nie maja o niczym pojecia i to wlasnie oni kieruja tym bajzlem.
Sa to kierownicy mazgazynu.polmuzgie tempaki.
Nic nie potrafia zrobic
o niczym nie maja pojecia .
Stary komuch i jego zastepca .
Pomyslcie dwa razy zanimtam sie wybiezecie.






4
Starka 2017-01-20 17:25
Czy Diehl prowadzi w chwili obecnej jakieś rekrutacje? Interesuje mnie dział sprzedaży. Jakie obecnie firma ma zarobki? Czy rozmowa rekrutacyjna nie sprawia problemów? Może są jakies dodatki, warto wiedzieć wcześniej!!
przyznajsie1 2017-01-26 17:58
Z tego co wiem na dzien dzisiejszy agancja nie ma ofert do Diehla,bo na poczatku stycznia bylo uzupelnianie pracownikow (pani z agencji wspominala cos o czerwcu!)
Co do zarobków to w granicach 2300-2700 (info od pewnych!znajomych osob pracujacych w Diehl ...ba nawet od osoby z wyzszej polki...)!Z dodatkow to napewno jest 200? zl na dojazd, na swieta tez podostawali i pensja oscylowala w granicach 3000 a moze i ponad tylko kto sie przyzna jak jest naprawde ! :)!.Co do samej pracy to zalezy na jaki dzial i stanowisko sie trafi! ( zdania sa podzielone) Slyszano dzis opinie pani ktora pracuje tam fizycznie, a w dodatku jeszcze jest obarczona odpowiedzialnoscia i niestety nie byla z tego faktu zadowolona! ....Zawsze warto sie przekonac na własnej skórze! Pozdrawiam!
przyznajsie1 2017-01-26 17:59
Z tego co wiem na dzien dzisiejszy agancja nie ma ofert do Diehla,bo na poczatku stycznia bylo uzupelnianie pracownikow (pani z agencji wspominala cos o czerwcu!)
Co do zarobków to w granicach 2300-2700 (info od pewnych!znajomych osob pracujacych w Diehl ...ba nawet od osoby z wyzszej polki...)!Z dodatkow to napewno jest 200? zl na dojazd, na swieta tez podostawali i pensja oscylowala w granicach 3000 a moze i ponad tylko kto sie przyzna jak jest naprawde ! :)!.Co do samej pracy to zalezy na jaki dzial i stanowisko sie trafi! ( zdania sa podzielone) Slyszano dzis opinie pani ktora pracuje tam fizycznie, a w dodatku jeszcze jest obarczona odpowiedzialnoscia i niestety nie byla z tego faktu zadowolona! ....Zawsze warto sie przekonac na własnej skórze! Pozdrawiam!
Ogarnięta 2017-01-31 15:24
2300 - 2700?? Chyba na stanowisku ustawiacza zależne od zaszeregowania stanowiska (awanse)!! Pensja pan oscyluje w granicy 2000 zł do 2200 jak sa niedziele pracujace w miesiącu i z jedna setka ( dodatkowe 4h )
Co do świąt to firma wypłaca bonusy zależne od średniego dochodu na członka rodziny najwyzszy jest bodajże 420 zł brutto przy przychodzie 1300 na 1 członka
Bonusy są na swieta wielkanocne i Bożego Narodzenia
Od dwóch lat widać tendencje do dodatkowego bonusowania pracowników w listopadzie kwoty różne zależne od zasług i chorobowego średnio z 500 zł brutto
Co do dojazdów to firma wypłaca również dodatek powyżej 10 km dojazdu zależny od odległości te 200 zł to jakieś 20 - 25km od Namysłowa
Aktualnie są rozmowy ze związkami więc może będzie więcej pieniążków
SA też różne formy pożyczek niskooprocentowanych i pakiety wypoczynkowe, jest również prywatna służba zdrowia Enel-Med
3
NieOgarnieta 2017-02-01 22:50
Rzeczywiście jesteś ogarnieta-zatrudnij się do kadr albo działu płac.a jak tak umiesz liczyć to może i do księgowość,ja i moje koleżanki mamy na odcinku nawet i 2400 wiec masz nie do końca sprawdzone informacje.Bierz się do roboty a i Ty zarobisz.pozdrawiam Jola
1
Ogarnieta 2017-02-02 17:41
2400 ??chyba na stanowisku naprawiaczki albo starszej naprawiaczki.pewnie jesteś jedną z nich.Jako Montereka wzięłam tylko raz z nagrodą i to nie mała... a robota tu nie ma nic do rzeczy przecież od dawna nie ma wyścigu szczurów.Wszyscy pdobnie zarabiamy więc nie zakłamuj danych może nie rozróżniasz brutto od netto
2
Pracownik 2017-02-02 19:23
Ha ha ha 2400??? Marzenie! Od kad pracuje, a pracuje ładnych parę lat tyle nie dostałam. Sciemniac to ludzi, a nie mnie. Pozdro dla pań tyle zarabiających:)
1
Krzysiek 2017-02-02 19:55
Pracowałem jako monter zatrudniony od czerwca do końca września 2016 r. przez firmę Randstad. Zarobki oscylowały w granicach 2300-2500.
2
Petra 2017-02-05 19:21
Malkontentów wszędzie pełno, muszą gdzieś swoje złości wyrzucić. Oskarżanie firmy za najdrobniejszy błąd to już norma. Powinni jednak pomyśleć, że szkodzą dobrej firmie. Najlepiej jak zmienią pracę na lepszą.
1
brunetka30 2017-02-05 19:29
Niech chrześcijanie zamkna drzwi zazdrości, zawiści i plotkom, które dziela i niszcza nasze wsponoty.
Jeden przeciw drugiemu to silna trucizna tego zakładu.
Próba ponizenia drugiej osoby aby samemu ukazac się nieco lepszym.
4
czar18 2017-02-06 11:47
Widać było kto taki zachlanny był. Po 10 porcji nachapal się. Czy nie wiesz człowieku co znaczy symbolicznie ???? Nie masz wstydu. Wstyd.
Miła 2017-02-15 18:53
To jest fajna firma ale dla ludzi chcących pracować. Lenistwo nie popłaca ale wychodzi przy zarobkach i premiach i dopiero wówczas boli. Na dobre zarobki trzeba sobie solidnie zapracować a nie wykorzystywać innych!
1
lheid 2017-02-19 12:25
Popieram wszystko w 100% Atmosfera tragedia,traktowanie monterek żenada ,wybicie się z niższego stanowiska mając nawet duża wiedzę to praktycznie cud (a tak pięknie mówią nam na spotkaniach jak to nie będą doceniać i dawać szanse ludziom z produkcji). Sama w praca w sobie nie byłaby zła - ja osobiście lubię tą pracę! Tylko zarobki dla ludzi na produkcji powinny pójść sporo do góry,bo gdyby nie dodatki za sobotę i niedzielę to zarabialibyśmy najniższą krajową. Dlatego jest przykre ,że nas tak perfidnie oszukują z zarobkami.... (żeby zarobić godne pieniądze to trzeba tyrać świątek piątek i niedzielę - do tego nocki i coraz częściej 12h). Ale jakim kosztem się to wszystko odbywa.Zero czasu dla siebie ,rodziny i dzieci. Coraz więcej ludzi odchodzi,dobrych i bardzo mądrych ludzi,ale to nic nie daje im do myślenia. Z tego co wiem to będą odchodzić następni,każdy tylko siedzi bo nie ma na razie wyboru,ale szuka między czasie czegoś innego. Jak trafi się tylko okazja to odejdą. Diehl obudź się bo za chwile będzie za późno !!!!!!!! Kiedyś to był taki fajny zakład o wysokim prestiżu i bardzo dobrych zarobkach.Amen.
6
Kaśka 2017-02-21 06:47
Na produkcji 30% z 1200 osób zadowolonych a w biurach 60%
Ela 2017-02-21 06:52
Kiedy oni stawki podniosą za prace na 4 brygadach !!!! to wyzysk zeby 2000 zarabiać. Ludzie trzeba jakiś strajk zrobić to może zmądrzeje Pan Dyrektor jak mu słupki spadną:-)
2
stefania 2017-02-23 20:26
To Ile jest tych ludzi u Nas w namyslowie? Chlopak z hru mowil ze razem z filia we wroclawiu jest tyle
2
Starak 2017-02-24 14:10
Myślę, że Diehl jako profesjonalista poradzi sobie z malkontentami.
1
malkontent 2017-02-24 21:12
grymaśnik, kapryśnik, chimeryk, utyskiwacz, tetryk, zrzęda; pot. burczymucha, gderacz, jęczydusza, kwękacz, narzekacz, maruda; posp. upierdliwiec; daw. śledziennik to znaczy malkontent.....wszystko się zgadza ludzie,takich w PL pelno
1
Zostaw swoją opinię o Diehl Controls Polska - Namysłów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Diehl Controls Polska