Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-01-15 13:28:07 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Diehl Controls Polska - Namysłów. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
inżynier - 2009-03-27 17:55:35 odpowiedz | cytuj
Ogólnie OK, plusem jest inwestowanie w wiedzę kadry inż. dobry standard jako fabryki, minus: dyrekcja z dużą dozą akcentów PRLowskich + mała swoboda działania (a z ciekawostek: prezes swego czasu wyrzucił jednego z kierowników żeby zastąpić go swoją synową:)
smyk - 2009-11-11 20:52:40 odpowiedz | cytuj
pracowałm tam 2 lata,nie jest zle tylko te zmiany 2 dni pracy od6 do 14,
2 dni od 14 do 22 i 2 dni od22 do 6rano i niby 2 dni wolne,ciażko sie połapac jaki jest dziś dzień tygodnia,kasa jak na taka prace troche mała ok 1200-1400 zależy od akordu przynajmniej za moich czasów teraz słyszałam ok 1200 zł na rekę,ale za dojazdy zwracaja ja miałam 15km to dostawałam ok 110zł za miesiąc.
jacek - 2010-01-22 09:29:27 odpowiedz | cytuj
Witam, Czy ktos wie moze jakie sa warunki pracy w Diehl? Jestem inzynierem elektronikiem ze stazem pracy w zawodzie i zastanawiam sie nad zmiana miejsca zamieszkania, a co za tym idzie zmiana miejsca pracy. Stad tez moje pytanie. Czy ktos ma informacje na temat warunkow pracy zarobkow kadry inzynierskiej? Obecnie zarabiam 2500 plus premie zadaniowe, chcialbym wiedziec, czy jest szansa na podobne zarobki w Diehlu. Z gory dziekuje za jakiegolwiek odpowiedzi
pracownik DCP - 2010-02-13 19:57:46 odpowiedz | cytuj
Firma ostatnio dużo się zmienia, poza zarobkami ;-( niestety. Firma gwarantuje możliwości indywidualnego rozwoju. Zarobki odpowiadają średniej w regionie. Możesz liczyć na podobne zarobki jak obecnie. Mimo wszystko polecam.
Mały - 2010-03-12 17:26:50 odpowiedz | cytuj
No wlasnie,niby 2 dni wolnego bo jak wracasz z nocki to odsypiasz pół dnia i faktycznie masz tylko jeden dzien wolnego.Troche taki PRL-owski
kołchoz,na 300 pracownikow produkcji 500 urzędasów,każdy chce rzadzic.
pracownik - 2010-04-16 22:25:38 odpowiedz | cytuj
Trzeba szanowac kazda prace, bo moze gdzies byc gorzej...
kj - 2010-04-26 11:13:35 odpowiedz | cytuj
Troszkę się ruszyło, ale rozwój w tej firmie to tylko dla "wybranych". Układy przede wszystkim...
zuza3013 - 2010-05-17 00:59:31 odpowiedz | cytuj
Pracuje w tym zakładzie już kilka lat i z przykrością stwierdzam, że źle się dzieje!!! Są same układziki - większe lub mniejsze , które widać jak na dłoni. Nie SZANUJE SIĘ W OGÓLE PAŃ pracujących na produkcji !!! Traktuje się je jak zero! Mówią o nich "niższy szczebel" , lub " obcy element" To takie poniżające!!!!!! Bardzo ciężko pracuje siew takiej atmosferze. A zarobki -SZKODA MÓWIĆ!!! Kiedy odliczy się wszystkie dodatki to zostanie jakieś 900 zł
Prezes najpierw chwali całą produkcję , ale na podwyżki nie chce się zgodzić lub da tym którym się nie powinien.
anonim - 2010-06-01 12:39:35 odpowiedz | cytuj
Jestem pracownikiem Diehla ju�¼ kilka lat i dzieje si�� coraz gorzej. Mianowicie chodzi mi o bezrobotno���� ustawiaczy i brygadzist�³w oni nie nadawaj�� si�� do niczego opr�³cz stania pod bankomatem na ostatniego ka�¼dego miesi��ca bo to im wychodzi najlepiej bo je��li chodzi o prace to nie robi�� kompletnie nic!!!!!!! O co by si�� ich nie poprosi��o to odpowiedz jest jedna TO NIE NALE�»Y DO MOICH OBOWI��ZK��W.... do nich nale�¼y tylko chodzenie na palarnie picie kawy i wymaganie rzeczy niemo�¼liwych od pa�� tak dalej by�� nie mo�¼e �¼eby panie z produkcji by��y dla nich pionkami ....
anonim - 2010-06-22 13:10:50 odpowiedz | cytuj
ja tam też pracuje i Brygadzisci nic nie robi� tylko pal� papierosy i gadaja niektórzy nawet trawkev palili na nockach albo inne używki bo dziwne mieli zachowanie.Nikt za to si� nie bierze!!!!!!!!!!!!!!!!!
pracownik - 2010-07-02 11:32:09 odpowiedz | cytuj
Niestety trzeba się zgodzić z opiniami powyżej, trudno się wybić bo wszystko ustalone i do tego owiane tajemnica. Brak jasne, rzetelnej informacji...idealni byliby pracownicy którzy nic nie chcą i o nic nie pytają. Na produkcji w upalne dni to okolo 40 stopni- no ale po co klimatyzacja? Zbyt kosztowna, ale przecież nie jest takie długie...Pozdrawiam i życze wytrwałosci....
zuza3013 - 2010-07-17 01:19:40 odpowiedz | cytuj
W tym tygodniu mamy upały. Temperatura to od 30 - 39 stopni na produkcji.Pracownicy chcieli dodatkowe przerwy , lecz żaden z mistrzów nie wyraził na to zgody!!!!!!!!!!! Inne zakłady dbają o pracownika, a w tym zakładzie.................????
Żeby było bardziej śmiesznie , jeszcze karzą przychodzić na dodatkowe godziny czyli 8+4. Nie zapytają się czy Panią pasuje , czy nie mają już jakiś planów ( są teraz wakacje i Panie wolałyby spędzić trochę czasu z dziećmi ) Po prostu muszą przyjść bo oni tak chcą... i już.W każdy weekend mają pracować!
A GDZIE SĄ ZWIĄZKI??? NIC NIE DZIAŁAJĄ W TEJ SPRAWIE!!!!!!!!!!
PRZEWODNICZĄCY ( który do niedawna pracował na hali ) NIC NIE ROBI W TEJ SPRAWIE, A LUDZIE PO TO GO WYBRALI.
ex-pracownik - 2010-09-05 06:52:37 odpowiedz | cytuj
Przepracowalem troche w tym "przedszkolu" i wiecej nie chce.
Zla organizacja pracy to po pierwsze.Absurdalne planowanie produkcji(to do pana panie kierowniku) bo jak nie nazwac absurdem faktu ze brakuje materialu do produkcji a ludziom kaze sie pracowac 12 godzin w niedziele?Logistycy gubia sie w swojej pracy,za to dozor spisuje sie na medal w DCP,kontrolowac,wymyslac kolejne bzdurne zmiany i przepisy,testy,itp to potraficie.Do tego te ukladziki owiane tajemnica jak juz tu ktos napisal.W DCP licza sie przede wszystkim uklady.To prawda co pisza moi poprzednicy ze brygadzisci nic nie robia tylko kursuja miedzy stolowka a palarnia,szczegolnie na nocnej zmianie.To samo tyczy sie tzw.Team Lider placzacych sie bez sensu po hali.Tak naprawde to kobiety siedzace przy tasmach moga powiedziec ze pracuja.Dyrekcja powinna byc juz dawno wymieniona na mlodsza kadre a tak mamy dalej "maly PRL"Myslicie ze to juz Europa a tu jeszcze sloma po nogami.Szkoda gadac.............
inżynier specjalista - 2010-09-07 14:57:58 odpowiedz | cytuj
Niestety wszystko po znajomości..Inaczej o pracy możesz zapomnieć.
Kadra kierownicza boi się przyjąć wykwalifikowanych specjalistów ze względu na zagrożenie.. Przykładem jest dział IT. Także jeśli jesteś za dobry to też odpadasz..
Ogólnie zakład niepoważny słyszałem że po rozmowach kwalifikacyjnych w ogóle nie powiadamiają o ich wyniku (dział HR robi negatywną reklamę wśród nieprzyjętych osób być może przyszłych klientów).
Na produkcji 1200zł na rękę harówka na zmiany, także trzeba za tą kasę pracować nocami. Ludzie podkładają sobie świnie.
Działy specjalistyczne- zapomnij o zarobkach takich jak w normalnych korporacjach a nad tobą często będzie kierownik bez szkoły (cichy pakt znajomości).
Leon - 2010-10-07 14:11:38 odpowiedz | cytuj
Tu sklep z"dopalaczami"dziala pelna para bo jak inaczej wytlumaczyc zachowanie pracownikow w w/w placowce.
ps.niezla rewia mody i na gole cycki sie mozna napatrzec :)
karuś - 2010-10-27 11:03:45 odpowiedz | cytuj
wszystko co tu napisane to prawda.Panie na produkcji się poniewiera.Robi wyścig szczurów a nagroda to 300 zł minus podatki za kwartał.w
Wielki śmiech kadry z głupich pań, a tylko one utrzymują ten zakład ze swej naprawdę ciężkiej pracy.
Nawiedzony - 2010-10-29 17:42:21 odpowiedz | cytuj
Omijac szerokim lukiem,to straszny syf ,tutaj jestes "kims" jak znasz "kogos".Pelna hala oszolomow,a ci z "gory" sa najwiekszymi oszolomami
w Namyslowie chyba.Wyscig szczorow jak wygrasz i wydymasz reszte dostaniesz cale 300 zl do wyplaty.Kierownictwo tak ustawia zasady wspolpracy zeby jeden dmuchal drugiego w zamian za pare groszy,no i niestety skutecznie ,wala sie w rogi kto moze byle tylko sie utrzymac a i pare groszy zgarnac przy okazji.- 10 pkt.
szysz - 2010-11-11 00:38:54 odpowiedz | cytuj
Pracowałem-bida z nędzą.Zarobki pod psem,a najsłabsze na produkcji.Gdy był akord to panie jakoś tam zarabiały lecz kierownictwu wydało się to za dużo i wprowadzili timlon . Zarobki zaraz podskoczyły w dół o 300-400 zł.I już były oszczędności i można było remontować biurowiec zakładać telebimy itp.A głupie baby niech ryją po 120-140% normy i wtedy dostaną premię specjalną 300 stówki brutto kwartalnie. Brawo kierownictwo wiecie jak z pracownika zedrzeć skórę.Czy wy nie zdajecie sobie sprawy jak wielki to wysiłek zrobić 120%,gdy w zasadzie nie ma żadnej organizacji pracy,gdy na stanowisko trzeba sobie przynieść każdy element do produkcji,gdyż gdyby panie czekały na ustawiacza lub liniowego to może zrobiłyby 50%.Tzw. niższy szczebel kierowniczy uważa,że przychodząc do pracy i poruszając się między kawą i papierosem już zarobił na swoją pensję i nie zniżą się do przyniesienia elementów,naprawienia pieca czy windy.Liderzy i mistrzowie widzą to lecz tolerują to.Bo każdy kto ma jakieś stanowisko dostał je po znajomości i jeśli opieprzę czy zwrócę uwagę komuś kto ma lepsze znajomości a on się poskarży to co wtedy ZONG. Poza tym te "pracuśki" najwyżej zrobią trochę mniej.Zrobi im się 12 i dodatkowe dni pracy w święta i nadrobią to oraz nieudolność logistyków. Następnym razem opiszę imprezki zakładowe oraz opinie jakie słyszałem od "kierownictwa" na temat niektórych zachowań pań i panów. Z dilowskim pozdrowieniem "obyś musiał prostować nóżki kondensatorom' do widzenia.
Ja - 2010-11-11 22:15:50 odpowiedz | cytuj
Nie moge sie doczekac .....ciekawe co kolega opisze? :)
Prawda jest to co napisal przedmowca,wszystko sie zgadza.Sam bylem swiadkiem jak brygadzista z Liderem prowadzali sie po hali cala noc ,kawka-papierosek,papierosek -kawka.Ludzie boja sie odezwac bo brygadzista wystawia ocene pracownikowi a od tego zalezy np. podwyzka.Wszystko tu porypane a ludzie nastawiani sa przeciwko sobie.
Mam nadzieje ze kiedys zamkna to dziadostwo i przeniosa na Ukraine np.Albo z powrotem niech niemiaszki zabieraja do siebie.Chodzi tu taki po hali z czerwona morda (nie od slonca) i przygrywa cwaniaka,i patrzy na durnych polakow.Niemcy u siebie chodza w krotkich rekawkach latem a my musimy sie pocic w fartuchach .
p.k - 2010-11-17 19:11:03 odpowiedz | cytuj
w diehlu praca jest ok zarobki teraz sie troche zmnienily na lepsze ale najgorsi są brygadziści każdą kobieta maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poniżają je, najgorszy jest Łukasz.B. z TK jak by mogl to by dziewczyny z blotem mieszal .tam tylko znajomi znajomych sie dostaja na lepsze stanowiska a reszta pracownic choruje za wszystkich.dobrze ze juz tam nie pracuje
kotka - 2010-11-19 13:33:42 odpowiedz | cytuj
No tak ale po co inwestować w klimatyzację wystarczy jak z dachu pada jeśli na dworze pada to jest ochłodzenie z góry albo z dołu jak kanalizację wybija,no pomyślcie po co w zwykłych roboli inwestować, w biuro trzeba, bo tam jest szycha największa.
piter - 2010-11-19 13:44:43 odpowiedz | cytuj
Najgorsze co zrobili to zwolnili ustawiacza który był normalny i znał się na maszynach,ale był za dobry i Go zwolnili a na jego miejsce przyjęli następnego przygłupa który jak miał próbną umowę to robił wszystko a teraz już różki kolesiowi urosły i w d.... ma bo ma plecy za sobą,ale przez takich pacanów to Panie dostają po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie oni,bo oni przecież nie muszą robić tylko dać im telefon,kawę, i papierosa i wszystko gra a ty głupia babo haruj dalej jak żeś głupia. A na koniec pracy jaki to on zmęczony bo łeb do pieca włożył i udaje głupa że się narobił. Zero szacunku w tym bałaganie...
MK - 2010-11-20 16:10:32 odpowiedz | cytuj
Zgadzam sie z powyzszym,albo taki "Shrek" np.lazi tylko po hali i udaje ze cos robi a najchetniej wyrecza sie innymi,za to ma najwiecej do powiedzenia i nieslusznie wystawia oceny pracownikom
XXX - 2010-11-20 19:50:36 odpowiedz | cytuj
Zero szacunku dla kobiet, one są od zasuwania a ustawiacze od drapania się po kroczu!!! Nie masz znajomości to o awansie możesz pomarzyć :) A przy przyjęciach mówili o rozwoju pracownika. Tam można się uwstecznić. Nawet o podwyżce nie można powiedzieć nic dobrego. Miesiąc negocjacji i jakieś 20 zł brutto do podstawy . Praca na ogól nie jest ciężka jak masz pracowitego ustawiacza, gorzej z psychiką (można wymięknąć). Budynek pomalowany a na głowę kapie z dachu- KPINA
x