brak logo

AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI

Warszawa

Opinie o AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI

ja 2013-09-03 00:42:02
Ostrzegam osoby które chciałby podjąć prace w Akademii Umiejętności przy ul. Ligonia w Warszawie
Firma BARDZO NIERZETELNA!!!!
nie płaci pracownikom -albo przedłuża płatności w "nieskończoność"- czekam już ponad rok na przelew
po prostu oszukano mnie - mimo wielu zapewnień że już już "jutro" przelew bedzie przesłany
ja 2013-09-03 00:44:21
uważaj- zatrudniają i są mili
ale z płaceniem krucho-
mimo umowy NIE PŁACĄ!!!
Belfer 2013-09-03 09:41:32
Jeśli się nie wykonuje sumiennie swoich obowiązków to nie ma się co dziwić, że się nie otrzymuje wynagrodzenia. To edukacja a nie produkcja worków na śmieci i ważne są umiejętności, doświadczenie i sumienność w wykonywaniu swojego zadania. Współpracuję z Ośrodkiem od kilku lat i nigdy się nie zdarzyło, żeby firma mi nie zapłaciła. Ja z czystym sumieniem polecam Akademię nie tylko szkoleniowcom ale i kursantom.
2013-09-04 23:50:30
Belfer - 2013-09-03 09:41:32

Jeśli się nie wykonuje sumiennie swoich obowiązków to nie ma się co dziwić, że się nie otrzymuje wynagrodzenia. To edukacja a nie produkcja worków na śmieci i ważne są umiejętności, doświadczenie i sumienność w wykonywaniu swojego zadania. Współpracuję z Ośrodkiem od kilku lat i nigdy się nie zdarzyło, żeby firma mi nie zapłaciła. Ja z czystym sumieniem polecam Akademię nie tylko szkoleniowcom ale i kursantom.
Niestety ja mam inne doświadczenie we współpracy z tą "firmą";
Karolina 2014-08-26 17:22:22
POLECAM POLECAM POLECAM!
Katarzyna 2014-09-05 19:53:14
Ja także polecam. Obawiałam się, że ode mnie trochę daleko ale warto było!
Kasia 2014-09-05 19:56:07
Polecam serdecznie. Obawiałam się że będę miała za daleko od siebie i nie będę zadowolona z kursu ale niepotrzebnie się bałam. Kurs był naprawdę świetnie zorganizowany i poprowadzony. Super atmosfera! Polecam!
Tomek 2014-10-17 23:20:07
Prowadząca ośrodek ( usunięte przez administratora ) osobą stanowczo nierzetelną. Wieczne zaleganie z wypłacaniem wynagrodzeń. Kłamstwa, o tym , że wynagrodzenie zostało właśnie przelane są na porządku dziennym. Po prostu jedno wielkie oszustwo i pasożytowanie zarówno na szkoleniowcach, jak również osobach wynajmujących pomieszczenia.
Anna 2014-10-23 13:40:39
3 x TAK! Trener, obsługa, program - polecam wszystkim państwu.
Akademia 2014-11-05 17:59:07
DROGI( usunięte przez administratora )br />
nie wpłynęła do naszego Ośrodka aplikacja od Elżbiety g. Nie szukamy obecnie pracowników a zatem twoje pytania i zamiary są bezpodstawne. Odpowiadając jednak na twoje pytanie - szkolenia finansowane ze środków unijnych są opłacane po zakończeniu i rozliczeniu całego szkolenia a zatem bywa, że czeka się na pieniądze "dość" długo.
Na koniec sugeruję zdecydować się na płeć w wypowiedziach.
powodzenia w poszukiwaniach pracy.
opiekunka 2014-11-18 22:59:10
Droga Akademio, a może by tak wypadało przyznać, że wiążący jest termin płatności napisany w rachunku, a nie termin rozliczenia dotacji? Uprzejmie informuję, że szkoleniowców nie interesuje termin rozliczenia dotacji. Szkoleniowiec jest zainteresowany wpływem na swoje konto. Wpłata na konto powinna nastąpić do dnia wskazanego w rachunku. Uprzejmie informuję, że dla osób prowadzących szkolenie najważniejsze są terminy zapisane w umowie i rachunku. Dodatkowo, warto zauważyć, że szkoleniowiec może wierzyć w zapewnienia o tym, że "księgowa wykona przelew w poniedziałek" lub "już dzisiaj wykonam przelew".
Teresa 2015-01-13 11:55:49
Sale szkoleniowe, które są tu wynajmowane na szkolenia są bardzo piękne, przestronne i czyste. Obsługa techniczna przemiła a katering smaczny i bez ograniczeń. Byłam tu na szkoleniu i serdecznie wszystkim polecam zarówno udział w kursie jak i organizację zajęć w tym ośrodku.
2
opiekunka 2015-01-15 21:27:09
Zawarłam umowę o dzieło z Akademią Umiejętności. Odbiór dzieła został potwierdzony, nie było zastrzeżeń, dyrektorka podpisała rachunek. Miałam otrzymać wynagrodzenie tydzień po wykonaniu pracy, czekam już ponad pięć miesięcy. Odpuściłam sobie kontakt z ośrodkiem, ponieważ byłam okłamywana w sprawie wypłaty wynagrodzenia ("księgowa wykona przelew w poniedziałek", "dzisiaj wykonam przelew"). Wezwanie do zapłaty było nieskuteczne. Odradzam współpracę z tą firmą.
2
Elżbieta 2015-01-26 11:46:17
Polecam sale szkoleniowe w tym ośrodku. Są bardzo ładne i odpowiednio wyposażone, dużo przestrzeni. Obsługa bardzo życzliwa. Czysto i niezwykły klimat jaki daje oranżeria z tymi wszystkimi zwierzętami i śpiewającymi ptakami. Mają niskie ceny w porównaniu z ofertą wynajmu sal w Warszawie więc polecam.
1
maryla 2015-02-17 15:39:56
Tez zostałam oszukana. Oszustka !!!
2
salamandra 2015-03-03 14:47:32
Nie polecam zdecydowania. Właścicielka arogancka i nie wypłacalna jedynie co potrafi to ściemniać że jutro, pojutrze już wyszedł przelew itp. Ma w nosie wszystkich, współczuję tej dziewczynie z sekretariatu. Nie polecam nikomu. jedna wielka maskara a nie firma szkoleniowa. Kompletne dno.
1
opiekunka 2015-03-04 18:22:23
Wdrożyłam drogę sądową. Mam nakaz zapłaty, oczekuję na tytuł wykonawczy. Polecam tę samą drogę. Nie odpuszczę.
1
beata 2015-03-08 20:43:47
Opiekunko, czy możesz dać namiar na siebie? Mam ten sam problem.
1
inna 2015-03-08 23:54:37
Oszustka - nie współpracujcie z nią, bo z pewnością was oszuka!
1
salamandra 2015-03-09 13:21:15
O to widzę że dużo osobą właścicielka nie wypłaciła kasy.
daro256 2015-03-18 05:50:46
Również nie polecam tej firmy.

Wykonałem dla niej stronę internetową. Wszystko było w porządku, świetny i miły kontakt, wielokrotnie podkreślane że strona jest potrzebna jak najszybciej do kampanii reklamowej.

Jednak gdy się okazało, że nie przekażę strony przed zapłatą (strona jest skończona i gotowa do odbioru), pośpiech zdecydowanie zmalał.

Jak zacząłem się upominać o przelew zaczęły się wymówki. Rozumiem, że można stracić płynność finansową. Dlatego w pierwszą, typu "czekamy na wpływy ze szkoleń, proszę dać nam jeszcze tydzień" uwierzyłem i poczekałem nawet dłużej niż 7 dni.

Jednak kolejna była taka sama, "proszę poczekać jeszcze tydzień".
Po kolejnych upomnieniach zmiana wymówki "środki unijne opóźnione o kilka miesięcy i wysokie koszty miesięczne utrzymania firmy"

Później całkowity brak kontaktu. Oczywiście osoby, z którą się kontaktowałem mailowo, nigdy nie ma pod telefonem.
No i teraz znalazłem opinie na tej stronie.

Co do szkoleń, nic nie mogę powiedzieć. Nie uczestniczyłem.
3
Mama 2015-03-18 09:50:30
Witam, w Akademii zorganizowałam urodziny dla dziecka. Bardzo jesteśmy zadowoleni zarówno z pań animatorek jak i z pozostałej obsługi. Sala bardzo kolorowa, wszyscy pomocni, ciekawe konkursy i zabawy. A zwierzątka w oranżerii zdobyły serduszka wszystkich naszych gości. Dziękujemy!
1
FAN 2015-03-19 14:20:45
Dno, dno jeszcze raz dno - wypłacalność zerowa, szkoda czasu na późniejsze telefony z pytaniem o płatność, zawsze to samo, za tydzień, jutro itp... NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
ja 2015-04-14 09:22:16
Niestety muszę zgodzić się z przedmówcami. Firma oszukuje jeśli chodzi o wypłatę wynagrodzenia dla trenerów. Ja czekam na swoje już prawie rok i ciągle słyszę tylko jakieś głupie wytłumaczenia. NIE POLECAM!!!
dawid 2015-04-14 13:28:05
to chyba jesteś z rodziny
1
Korporacja 2015-05-08 11:41:22
Piękne miejsce na organizację imprezy firmowej, duża sala, zielony ogród, piękna oranżeria i wspaniałe panie z obsługi. Niby Warszawa ale jakby inny świat. Zdecydowanie polecam i z pewnością wrócimy!
Rafał 2015-05-18 15:49:53
OSZUŚCI - nie płacą mimo podpisanych umów. Lawirantka i bezczelna oszustka!
koks 2015-05-19 16:24:41
ta firma to jedno wielkie Oszustwo!!! i zgadzam się z Rafałem.
femme 2015-07-07 10:01:37
Witam, może ktoś zna numer komórkowy do którejś z Pań z Akademii? Stacjonarny jest wyłączony, na maile nie odpisują. Również nie otrzymałam wynagrodzenia. Proszę o kontakt na femme_22@o2.pl jeśli ktoś może pomóc. Pozdrawiam.
Opiekunka 2015-07-08 13:35:54
Konik: ODZ Akademia Umiejętności to nie jest Polska Akademia Umiejętności. Femme: kontaktowałam się z tą firmą, dwukrotnie zostałam okłamana w sprawie wypłaty wynagrodzenia. Dlatego skorzystałam z drogi sądowej.
femme 2015-07-20 22:22:23
Opiekunka - wygląda na to, że będę zmuszona skorzystać z tej samej drogi. Jak długo trwała sprawa? Udało się odzyskać pieniądze?
koks 2015-07-28 14:24:31
jedyne co zostało to sądowe odzyskanie pieniędzy, trochę to czasu trwa ale widzę że nie mam innego wyjścia. Widzę że sporo ludzi ta kobieta oszukała... A czy ktoś ma informację czy ta firma to jeszcze działa, niestety wszystkie podane numery nie odpowiadają
1
Teresa A. 2015-08-31 11:21:17
Korzystałam z wynajmu sal i polecam. Ładne miejsce, czysto i przemiła obsługa. Niedrogo, co ma znaczenie dla mnie jako wynajmującej sale.
1
opiekunka 2015-10-06 10:45:09
Przeprowadziłam część szkolenia w Akademii. Kontakt z Akademią na początku był w porządku, pogorszył się, kiedy tylko zaczęłam upominać się o wypłatę wynagrodzenia. Zostałam dwukrotnie okłamana w sprawie wypłaty. Musiałam wstąpić na drogę postępowania sądowego i komorniczego.
opiekunka 2015-11-01 23:05:40
Nie dostałam dwa razy mniejszego wynagrodzenia, tylko dwa razy poinformowano mnie, że księgowa wykona przelew. Mimo to wynagrodzenia wcale nie otrzymałam. W ten sposób zostałam oszukana. Obecnie czekam na efekty działania komornika. Umowę z ODZ podpisałam, rachunek wystawiłam. Właścicielka firmy przyjęła dzieło.
opiekunka 2015-12-01 14:45:29
Nie oczerniam firmy, ponieważ piszę prawdę. Gdyby przelew do mnie nie dotarł ze względów technicznych właścicielka firmy na pewno by się ze mną skontaktowała w tej sprawie. Postąpiła by tak, gdyby miała czyste sumienie. Doskonale wie, że wynagrodzenie do mnie nie dotarło, wydaje mi się, że wezwanie do zapłaty, nakaz zapłaty i postępowanie komornicze są wystarczającymi sygnałami, że nie otrzymałam wynagrodzenia. Proszę mi wierzyć, że nie mam złych intencji. Po prostu ostrzegam przed tą firmą.
robert 2016-02-15 21:47:14
Odkupię wierzytelności.

Wszelkie informacje proszę kierować na e-maila: cz_robert@vp.pl
Była pracownica 2016-02-16 10:28:09
Ośrodek już nie istnieje.
Była pracownica 2016-02-17 15:26:10
tak staś, na stałe choć nie z winy zarządu. podaj maila
opiekunka 2016-02-17 21:23:56
Czy ja też mogę prosić o bliższe informacje na temat zamknięcia firmy?
robert 2016-02-22 10:15:50
Odkupię wszelkie długi, wierzytelności.
Wszelkie informacje proszę kierować na e-maila: cz_robert@vp.pl

@Była pracownica - również proszę o informacje na temat likwidacji firmy
1
go work 2016-04-06 11:43:11
Temat z komentarzami dla danej firmy może zapoczątkować każdy, niekoniecznie firma której dotyczą. Usunąć nie można, tylko administracyjnie.
robert 2016-04-13 13:42:52
Odkupię wszelkie długi, wierzytelności, niezapłacone faktury. Jeżeli firma Wam nie zapłaciła, napisz na e-maila: cz_robert@vp.pl
1
odkupywanie dlugu 2016-04-13 15:18:12
nie polecam takich osob jak ten co chce kupic dlug. ja niby sprzedalam i co nie dostalam nic i nie moge odzyskac swoich pieniedzy chociaz firma co mi zalegala zaczela splacac zaleglosci to ja ich juz nie dostane. nie dajcie sie nabrac takim cwaniakom.
robert 2016-04-19 14:16:20
Dlaczego nie dostałaś pieniędzy? Sprzedaż wierzytelności odbywa się przecież na podstawie umowy! Jak możesz to rozwiń swoją wypowiedź, bo podejrzewam że post pisała pracowniczka firmy.
1
nie o to chodzi 2016-05-11 13:55:10
ale mi nie chodzi o ta firme Akademie Umiejetnosci bo mi ta firma nic winna nie jest tylko inna firma mi dlugo nie wyplacala pieniedzy. Mi chodzi o tego co odkupuje dlugi bo ja sie zrzeklam i kasy nie dostalam zadnej bo powiedzial ze dostane jak on od nich wygnebi a wiem ze ta firma w koncu poplacila wyplaty. dlugi skupuja cwaniaki.
robert 2016-05-18 20:51:18
Sprzedaż wierzytelności (długów) odbywa się przecież na podstawie umowy!!!
opiekunka 2016-08-03 17:20:13
Informuję, że egzekucja komornicza zakończyła się pozytywnie - właścicielka firmy zapłaciła mi za moją pracę, odzyskałam też koszty sądowe i egzekucyjne, które poniosłam w związku z tą sprawą i otrzymałam odsetki ustawowe.
kursant 2016-08-05 22:30:05
Nie ma już ośrodka. Zmarł właściciel Krasnowolskiej. Tam pracy już nie dostaniesz :-(
Mijak 2016-08-05 22:33:23
No musze powiedzieć, że jeśli chodzi o akademię umiejętności, ale generalnie to wszystko jest w ogłoszeniach, ja uważam, że trzeba trzymać się faktów.
Zostaw swoją opinię o AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI