brak logo

AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI

Warszawa

Opinie o AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI

Anna 2014-10-23 13:40:39
3 x TAK! Trener, obsługa, program - polecam wszystkim państwu.
elżbieta g 2014-11-05 16:31:41
zbieram opinie o Akademia Umiejętności żeby być moze podjąć tam pracę, ale niepewnie się poczułem kiedy napisaliście o nieterminowości jeśli chodzi o wypłaty. bardzo pilnie potrzebna mi jest praca i jednak chyba się zdecyduję na akademie umiejętności. powiecie cos więcej o wymaganiach i warunkach zatrudnienia?
1
Akademia 2014-11-05 17:59:07
DROGI( usunięte przez administratora )br />
nie wpłynęła do naszego Ośrodka aplikacja od Elżbiety g. Nie szukamy obecnie pracowników a zatem twoje pytania i zamiary są bezpodstawne. Odpowiadając jednak na twoje pytanie - szkolenia finansowane ze środków unijnych są opłacane po zakończeniu i rozliczeniu całego szkolenia a zatem bywa, że czeka się na pieniądze "dość" długo.
Na koniec sugeruję zdecydować się na płeć w wypowiedziach.
powodzenia w poszukiwaniach pracy.
opiekunka 2014-11-18 22:59:10
Droga Akademio, a może by tak wypadało przyznać, że wiążący jest termin płatności napisany w rachunku, a nie termin rozliczenia dotacji? Uprzejmie informuję, że szkoleniowców nie interesuje termin rozliczenia dotacji. Szkoleniowiec jest zainteresowany wpływem na swoje konto. Wpłata na konto powinna nastąpić do dnia wskazanego w rachunku. Uprzejmie informuję, że dla osób prowadzących szkolenie najważniejsze są terminy zapisane w umowie i rachunku. Dodatkowo, warto zauważyć, że szkoleniowiec może wierzyć w zapewnienia o tym, że "księgowa wykona przelew w poniedziałek" lub "już dzisiaj wykonam przelew".
Teresa 2015-01-13 11:55:49
Sale szkoleniowe, które są tu wynajmowane na szkolenia są bardzo piękne, przestronne i czyste. Obsługa techniczna przemiła a katering smaczny i bez ograniczeń. Byłam tu na szkoleniu i serdecznie wszystkim polecam zarówno udział w kursie jak i organizację zajęć w tym ośrodku.
2
opiekunka 2015-01-15 21:27:09
Zawarłam umowę o dzieło z Akademią Umiejętności. Odbiór dzieła został potwierdzony, nie było zastrzeżeń, dyrektorka podpisała rachunek. Miałam otrzymać wynagrodzenie tydzień po wykonaniu pracy, czekam już ponad pięć miesięcy. Odpuściłam sobie kontakt z ośrodkiem, ponieważ byłam okłamywana w sprawie wypłaty wynagrodzenia ("księgowa wykona przelew w poniedziałek", "dzisiaj wykonam przelew"). Wezwanie do zapłaty było nieskuteczne. Odradzam współpracę z tą firmą.
2
Elżbieta 2015-01-26 11:46:17
Polecam sale szkoleniowe w tym ośrodku. Są bardzo ładne i odpowiednio wyposażone, dużo przestrzeni. Obsługa bardzo życzliwa. Czysto i niezwykły klimat jaki daje oranżeria z tymi wszystkimi zwierzętami i śpiewającymi ptakami. Mają niskie ceny w porównaniu z ofertą wynajmu sal w Warszawie więc polecam.
1
maryla 2015-02-17 15:39:56
Tez zostałam oszukana. Oszustka !!!
2
salamandra 2015-03-03 14:47:32
Nie polecam zdecydowania. Właścicielka arogancka i nie wypłacalna jedynie co potrafi to ściemniać że jutro, pojutrze już wyszedł przelew itp. Ma w nosie wszystkich, współczuję tej dziewczynie z sekretariatu. Nie polecam nikomu. jedna wielka maskara a nie firma szkoleniowa. Kompletne dno.
1
opiekunka 2015-03-04 18:22:23
Wdrożyłam drogę sądową. Mam nakaz zapłaty, oczekuję na tytuł wykonawczy. Polecam tę samą drogę. Nie odpuszczę.
1
beata 2015-03-08 20:43:47
Opiekunko, czy możesz dać namiar na siebie? Mam ten sam problem.
1
inna 2015-03-08 23:54:37
Oszustka - nie współpracujcie z nią, bo z pewnością was oszuka!
1
salamandra 2015-03-09 13:21:15
O to widzę że dużo osobą właścicielka nie wypłaciła kasy.
daro256 2015-03-18 05:50:46
Również nie polecam tej firmy.

Wykonałem dla niej stronę internetową. Wszystko było w porządku, świetny i miły kontakt, wielokrotnie podkreślane że strona jest potrzebna jak najszybciej do kampanii reklamowej.

Jednak gdy się okazało, że nie przekażę strony przed zapłatą (strona jest skończona i gotowa do odbioru), pośpiech zdecydowanie zmalał.

Jak zacząłem się upominać o przelew zaczęły się wymówki. Rozumiem, że można stracić płynność finansową. Dlatego w pierwszą, typu "czekamy na wpływy ze szkoleń, proszę dać nam jeszcze tydzień" uwierzyłem i poczekałem nawet dłużej niż 7 dni.

Jednak kolejna była taka sama, "proszę poczekać jeszcze tydzień".
Po kolejnych upomnieniach zmiana wymówki "środki unijne opóźnione o kilka miesięcy i wysokie koszty miesięczne utrzymania firmy"

Później całkowity brak kontaktu. Oczywiście osoby, z którą się kontaktowałem mailowo, nigdy nie ma pod telefonem.
No i teraz znalazłem opinie na tej stronie.

Co do szkoleń, nic nie mogę powiedzieć. Nie uczestniczyłem.
3
Mama 2015-03-18 09:50:30
Witam, w Akademii zorganizowałam urodziny dla dziecka. Bardzo jesteśmy zadowoleni zarówno z pań animatorek jak i z pozostałej obsługi. Sala bardzo kolorowa, wszyscy pomocni, ciekawe konkursy i zabawy. A zwierzątka w oranżerii zdobyły serduszka wszystkich naszych gości. Dziękujemy!
1
FAN 2015-03-19 14:20:45
Dno, dno jeszcze raz dno - wypłacalność zerowa, szkoda czasu na późniejsze telefony z pytaniem o płatność, zawsze to samo, za tydzień, jutro itp... NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
ja 2015-04-14 09:22:16
Niestety muszę zgodzić się z przedmówcami. Firma oszukuje jeśli chodzi o wypłatę wynagrodzenia dla trenerów. Ja czekam na swoje już prawie rok i ciągle słyszę tylko jakieś głupie wytłumaczenia. NIE POLECAM!!!
dawid 2015-04-14 13:28:05
to chyba jesteś z rodziny
1
Korporacja 2015-05-08 11:41:22
Piękne miejsce na organizację imprezy firmowej, duża sala, zielony ogród, piękna oranżeria i wspaniałe panie z obsługi. Niby Warszawa ale jakby inny świat. Zdecydowanie polecam i z pewnością wrócimy!
Rafał 2015-05-18 15:49:53
OSZUŚCI - nie płacą mimo podpisanych umów. Lawirantka i bezczelna oszustka!
koks 2015-05-19 16:24:41
ta firma to jedno wielkie Oszustwo!!! i zgadzam się z Rafałem.
konik 2015-06-30 12:28:05
@koks nie narzekaj już, jak jest szansa żeby dorwać jakieś zajęcie mw polskiej instytucji naukowej to naprawdę nie wypada narzekać, tylko trzeba pracować ciężko na swój rozwój i karierę, bo oni dają szansę ale od ciebie tylko zależy jak ją wykorzystasz. poza tym oni mają taką tradycję i stabilność finansową zapewnioną że aż wstyd narzekać
femme 2015-07-07 10:01:37
Witam, może ktoś zna numer komórkowy do którejś z Pań z Akademii? Stacjonarny jest wyłączony, na maile nie odpisują. Również nie otrzymałam wynagrodzenia. Proszę o kontakt na femme_22@o2.pl jeśli ktoś może pomóc. Pozdrawiam.
Opiekunka 2015-07-08 13:35:54
Konik: ODZ Akademia Umiejętności to nie jest Polska Akademia Umiejętności. Femme: kontaktowałam się z tą firmą, dwukrotnie zostałam okłamana w sprawie wypłaty wynagrodzenia. Dlatego skorzystałam z drogi sądowej.
femme 2015-07-20 22:22:23
Opiekunka - wygląda na to, że będę zmuszona skorzystać z tej samej drogi. Jak długo trwała sprawa? Udało się odzyskać pieniądze?
koks 2015-07-28 14:24:31
jedyne co zostało to sądowe odzyskanie pieniędzy, trochę to czasu trwa ale widzę że nie mam innego wyjścia. Widzę że sporo ludzi ta kobieta oszukała... A czy ktoś ma informację czy ta firma to jeszcze działa, niestety wszystkie podane numery nie odpowiadają
1
dingo 2015-08-30 18:49:59
Pracowałem w tej firmie kilka lat temu. Nie było tu źle, jednak cieszę się , że odszedłem i poszukałem innych wyzwań. Okazało się , że da się rozwijać również w innych miejscach. Nie wiem niestety czy obecnie akademia umiejętności w dalszym ciągu funkcjonuje. Póki istniała i tu byłem to nie było źle.
1
Teresa A. 2015-08-31 11:21:17
Korzystałam z wynajmu sal i polecam. Ładne miejsce, czysto i przemiła obsługa. Niedrogo, co ma znaczenie dla mnie jako wynajmującej sale.
1
wika 2015-09-30 02:41:42
Podpowie mi pani, pani tereso jaki był kontakt z akademią, czy zawsze na czas wyjaśniali wszelkie zawiłe kwestie? To co mnie interesuje to również sprawa podejścia do klienta, czy jest to indywidualne czy wszyscy traktowani są jak przez maszynkę ... Może to banalne, ale chciałam mieć pewność, że dokonam właściwego wyboru
opiekunka 2015-10-06 10:45:09
Przeprowadziłam część szkolenia w Akademii. Kontakt z Akademią na początku był w porządku, pogorszył się, kiedy tylko zaczęłam upominać się o wypłatę wynagrodzenia. Zostałam dwukrotnie okłamana w sprawie wypłaty. Musiałam wstąpić na drogę postępowania sądowego i komorniczego.
dzoanna 2015-10-30 18:20:08
@opiekunka, ale chyba podpisywalas jakas umowe z akademia, i na jakiej podstawie prosze napisz twoje wynagrodzenie dwukrotnie zostało pomniejszone, troche to dziwne, ale mam nadziejez ze udało sie nawet w taki sposób sądowy wyegzekwowac swoje pieniadze, oraz inni bo pisali ze mieli podobne sytuacje.
opiekunka 2015-11-01 23:05:40
Nie dostałam dwa razy mniejszego wynagrodzenia, tylko dwa razy poinformowano mnie, że księgowa wykona przelew. Mimo to wynagrodzenia wcale nie otrzymałam. W ten sposób zostałam oszukana. Obecnie czekam na efekty działania komornika. Umowę z ODZ podpisałam, rachunek wystawiłam. Właścicielka firmy przyjęła dzieło.
łukasz 2015-11-29 22:50:37
Mogła wysłać przelew, ale są sytuacje, gdy niestety kasa na konto nie dociera i wtedy obie strony powinny to wyjaśnić z bankiem. Jeśli tego nie zrobiłaś @opiekunka, to być może oczerniasz firmę bezpodstawnie..
1
opiekunka 2015-12-01 14:45:29
Nie oczerniam firmy, ponieważ piszę prawdę. Gdyby przelew do mnie nie dotarł ze względów technicznych właścicielka firmy na pewno by się ze mną skontaktowała w tej sprawie. Postąpiła by tak, gdyby miała czyste sumienie. Doskonale wie, że wynagrodzenie do mnie nie dotarło, wydaje mi się, że wezwanie do zapłaty, nakaz zapłaty i postępowanie komornicze są wystarczającymi sygnałami, że nie otrzymałam wynagrodzenia. Proszę mi wierzyć, że nie mam złych intencji. Po prostu ostrzegam przed tą firmą.
Ola 2015-12-10 01:59:59
@Opiekunka mocna prawda i masz racje, z wynagrodzeniem bywa bardzo różnie, ja jestem w identycznej sytuacji, co prawda nie z tą firmą, ale jestem, więc słabo ;/
robert 2016-02-15 21:47:14
Odkupię wierzytelności.

Wszelkie informacje proszę kierować na e-maila: cz_robert@vp.pl
Była pracownica 2016-02-16 10:28:09
Ośrodek już nie istnieje.
Staś 2016-02-17 13:31:34
Od kiedy @była pracownica jest tak jak mówisz i czy masz jakiekolwiek informacje czy to już na stałe, bo powiem Ci że trudno w to wszystko uwierzyć jednak
Była pracownica 2016-02-17 15:26:10
tak staś, na stałe choć nie z winy zarządu. podaj maila
opiekunka 2016-02-17 21:23:56
Czy ja też mogę prosić o bliższe informacje na temat zamknięcia firmy?
robert 2016-02-22 10:15:50
Odkupię wszelkie długi, wierzytelności.
Wszelkie informacje proszę kierować na e-maila: cz_robert@vp.pl

@Była pracownica - również proszę o informacje na temat likwidacji firmy
1
song 2016-04-06 08:12:51
czy to aby na pewno prawda? dlaczego mają zatem profil tutaj i w Internecie też można ich znaleźć, niech wypowie się ktoś kto ma rzetelnie informacje!
go work 2016-04-06 11:43:11
Temat z komentarzami dla danej firmy może zapoczątkować każdy, niekoniecznie firma której dotyczą. Usunąć nie można, tylko administracyjnie.
robert 2016-04-13 13:42:52
Odkupię wszelkie długi, wierzytelności, niezapłacone faktury. Jeżeli firma Wam nie zapłaciła, napisz na e-maila: cz_robert@vp.pl
1
odkupywanie dlugu 2016-04-13 15:18:12
nie polecam takich osob jak ten co chce kupic dlug. ja niby sprzedalam i co nie dostalam nic i nie moge odzyskac swoich pieniedzy chociaz firma co mi zalegala zaczela splacac zaleglosci to ja ich juz nie dostane. nie dajcie sie nabrac takim cwaniakom.
robert 2016-04-19 14:16:20
Dlaczego nie dostałaś pieniędzy? Sprzedaż wierzytelności odbywa się przecież na podstawie umowy! Jak możesz to rozwiń swoją wypowiedź, bo podejrzewam że post pisała pracowniczka firmy.
1
Ola 2016-05-10 12:43:52
Ja myslę, że to jest jakaś ściema z tym że nie dostała pieniędzy, oczywiscie zdarzają się pomyłki, ale z tego co wiem i co mi się wydaje apropos właśnie Akademii Umiejętności, to wypłacają na czas i tak jak trzeba, więc totalnie nie ogarniam zarzutów
nie o to chodzi 2016-05-11 13:55:10
ale mi nie chodzi o ta firme Akademie Umiejetnosci bo mi ta firma nic winna nie jest tylko inna firma mi dlugo nie wyplacala pieniedzy. Mi chodzi o tego co odkupuje dlugi bo ja sie zrzeklam i kasy nie dostalam zadnej bo powiedzial ze dostane jak on od nich wygnebi a wiem ze ta firma w koncu poplacila wyplaty. dlugi skupuja cwaniaki.
robert 2016-05-18 20:51:18
Sprzedaż wierzytelności (długów) odbywa się przecież na podstawie umowy!!!
karma 2016-06-20 22:32:29
to już się w tej całej sytuacji pogubiłam... ktoś mi może w tak razie powiedziec czy firma nadal rekrutuje i funkcjonuje normalnie na rynku? odpiszcie!
Zostaw swoją opinię o AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI