Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI

Pracowałeś w firmie AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gaja - 2013-03-23 10:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Serdecznie polecam szkolenie na opiekunkę żłobkową. Trwa długo ale naprawdę warto. Świetni wykładowcy, trafiłam na wspaniałe koleżanki-kursantki, praktyka w żłobku - cudowne dzieciaczki. Obsługa ośrodka bardzo miła i pomocna. Serdecznie polecam!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-22 19:01:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Szukam informacji na temat tego jak się pracuje w AKADEMII UMIEJĘTNOŚCI Ośrodek Szkoleniowy w Warszawie. Bardzo proszę o pomoc ponieważ widziałam że szukaja kogoś tam do pracy. Ile tam miesięcznie mogę tam zarobić? W jakich godzinach i w jakich dniach się tam pracuje? Można tam awansować w przyszłości?
zdjecie uzytkownika
S.W. - 2013-05-23 13:12:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ośrodek jest wymagający pod względem umiejętności i kwalifikacji szkoleniowców ale atmosfera pracy jest bardzo dobra i dużo życzliwości ze strony personelu. Z kursantami jest różnie ale zwykle też jest OK. Czas pracy jest uzależniony od harmonogramów szkoleń. Ja pracuję na umowę o dzieło na każde szkolenie i wydaje mi się, że inni szkoleniowcy też.
zdjecie uzytkownika
mmmm - 2013-06-05 18:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Absolutnie ośrodek jest beznadziejny, panuje tu dezinformacja i zła organizacja zajęć i pracy. Szkoda czasu i pieniędzy a osoby prowadzące nadaja sie na wieś do krów a nie jako psychologowie i osoby rozumiejące i znajace sie na ludziach i ich psychice. śmieszne ale kiedys ktoś utrze im nosa!!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-12 13:42:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
S.W. a czy możesz napisać jeszcze to ile się zarabia w Akademii Umiejętności Ośrodku Szkoleniowym w Warszawie?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-26 05:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba odrabiać spóźnienia?
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-09-03 00:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostrzegam osoby które chciałby podjąć prace w Akademii Umiejętności przy ul. Ligonia w Warszawie
Firma BARDZO NIERZETELNA!!!!
nie płaci pracownikom -albo przedłuża płatności w "nieskończoność"- czekam już ponad rok na przelew
po prostu oszukano mnie - mimo wielu zapewnień że już już "jutro" przelew bedzie przesłany
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-09-03 00:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uważaj- zatrudniają i są mili
ale z płaceniem krucho-
mimo umowy NIE PŁACĄ!!!
zdjecie uzytkownika
Belfer - 2013-09-03 09:41:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli się nie wykonuje sumiennie swoich obowiązków to nie ma się co dziwić, że się nie otrzymuje wynagrodzenia. To edukacja a nie produkcja worków na śmieci i ważne są umiejętności, doświadczenie i sumienność w wykonywaniu swojego zadania. Współpracuję z Ośrodkiem od kilku lat i nigdy się nie zdarzyło, żeby firma mi nie zapłaciła. Ja z czystym sumieniem polecam Akademię nie tylko szkoleniowcom ale i kursantom.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-04 23:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Belfer - 2013-09-03 09:41:32

Jeśli się nie wykonuje sumiennie swoich obowiązków to nie ma się co dziwić, że się nie otrzymuje wynagrodzenia. To edukacja a nie produkcja worków na śmieci i ważne są umiejętności, doświadczenie i sumienność w wykonywaniu swojego zadania. Współpracuję z Ośrodkiem od kilku lat i nigdy się nie zdarzyło, żeby firma mi nie zapłaciła. Ja z czystym sumieniem polecam Akademię nie tylko szkoleniowcom ale i kursantom.
Niestety ja mam inne doświadczenie we współpracy z tą "firmą";
zdjecie uzytkownika
belli - 2013-09-06 13:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
możecie powiedzieć jak jest z tą wypłacalnością Akademii? jeżeli wypełni sie umowę zgodnie z tym co jest tam napisane to płacą czy nie?
zdjecie uzytkownika
Karolina - 2014-08-26 17:22:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
POLECAM POLECAM POLECAM!
zdjecie uzytkownika
Katarzyna - 2014-09-05 19:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karolina - 2014-08-26 17:22:22]:
Ja także polecam. Obawiałam się, że ode mnie trochę daleko ale warto było!
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-09-05 19:56:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam serdecznie. Obawiałam się że będę miała za daleko od siebie i nie będę zadowolona z kursu ale niepotrzebnie się bałam. Kurs był naprawdę świetnie zorganizowany i poprowadzony. Super atmosfera! Polecam!
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-10-17 23:20:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prowadząca ośrodek ( usunięte przez administratora ) osobą stanowczo nierzetelną. Wieczne zaleganie z wypłacaniem wynagrodzeń. Kłamstwa, o tym , że wynagrodzenie zostało właśnie przelane są na porządku dziennym. Po prostu jedno wielkie oszustwo i pasożytowanie zarówno na szkoleniowcach, jak również osobach wynajmujących pomieszczenia.
zdjecie uzytkownika
Anna - 2014-10-23 13:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3 x TAK! Trener, obsługa, program - polecam wszystkim państwu.
zdjecie uzytkownika
elżbieta g - 2014-11-05 16:31:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zbieram opinie o Akademia Umiejętności żeby być moze podjąć tam pracę, ale niepewnie się poczułem kiedy napisaliście o nieterminowości jeśli chodzi o wypłaty. bardzo pilnie potrzebna mi jest praca i jednak chyba się zdecyduję na akademie umiejętności. powiecie cos więcej o wymaganiach i warunkach zatrudnienia?
zdjecie uzytkownika
Akademia - 2014-11-05 17:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DROGI( usunięte przez administratora )br />
nie wpłynęła do naszego Ośrodka aplikacja od Elżbiety g. Nie szukamy obecnie pracowników a zatem twoje pytania i zamiary są bezpodstawne. Odpowiadając jednak na twoje pytanie - szkolenia finansowane ze środków unijnych są opłacane po zakończeniu i rozliczeniu całego szkolenia a zatem bywa, że czeka się na pieniądze "dość" długo.
Na koniec sugeruję zdecydować się na płeć w wypowiedziach.
powodzenia w poszukiwaniach pracy.
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2014-11-18 22:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga Akademio, a może by tak wypadało przyznać, że wiążący jest termin płatności napisany w rachunku, a nie termin rozliczenia dotacji? Uprzejmie informuję, że szkoleniowców nie interesuje termin rozliczenia dotacji. Szkoleniowiec jest zainteresowany wpływem na swoje konto. Wpłata na konto powinna nastąpić do dnia wskazanego w rachunku. Uprzejmie informuję, że dla osób prowadzących szkolenie najważniejsze są terminy zapisane w umowie i rachunku. Dodatkowo, warto zauważyć, że szkoleniowiec może wierzyć w zapewnienia o tym, że "księgowa wykona przelew w poniedziałek" lub "już dzisiaj wykonam przelew".
zdjecie uzytkownika
Teresa - 2015-01-13 11:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Sale szkoleniowe, które są tu wynajmowane na szkolenia są bardzo piękne, przestronne i czyste. Obsługa techniczna przemiła a katering smaczny i bez ograniczeń. Byłam tu na szkoleniu i serdecznie wszystkim polecam zarówno udział w kursie jak i organizację zajęć w tym ośrodku.
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2015-01-15 21:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zawarłam umowę o dzieło z Akademią Umiejętności. Odbiór dzieła został potwierdzony, nie było zastrzeżeń, dyrektorka podpisała rachunek. Miałam otrzymać wynagrodzenie tydzień po wykonaniu pracy, czekam już ponad pięć miesięcy. Odpuściłam sobie kontakt z ośrodkiem, ponieważ byłam okłamywana w sprawie wypłaty wynagrodzenia ("księgowa wykona przelew w poniedziałek", "dzisiaj wykonam przelew"). Wezwanie do zapłaty było nieskuteczne. Odradzam współpracę z tą firmą.
zdjecie uzytkownika
Elżbieta - 2015-01-26 11:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam sale szkoleniowe w tym ośrodku. Są bardzo ładne i odpowiednio wyposażone, dużo przestrzeni. Obsługa bardzo życzliwa. Czysto i niezwykły klimat jaki daje oranżeria z tymi wszystkimi zwierzętami i śpiewającymi ptakami. Mają niskie ceny w porównaniu z ofertą wynajmu sal w Warszawie więc polecam.
zdjecie uzytkownika
maryla - 2015-02-17 15:39:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tez zostałam oszukana. Oszustka !!!
zdjecie uzytkownika
salamandra - 2015-03-03 14:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam zdecydowania. Właścicielka arogancka i nie wypłacalna jedynie co potrafi to ściemniać że jutro, pojutrze już wyszedł przelew itp. Ma w nosie wszystkich, współczuję tej dziewczynie z sekretariatu. Nie polecam nikomu. jedna wielka maskara a nie firma szkoleniowa. Kompletne dno.
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2015-03-04 18:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wdrożyłam drogę sądową. Mam nakaz zapłaty, oczekuję na tytuł wykonawczy. Polecam tę samą drogę. Nie odpuszczę.
zdjecie uzytkownika
beata - 2015-03-08 20:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [opiekunka - 2015-03-04 18:22:23]:
Opiekunko, czy możesz dać namiar na siebie? Mam ten sam problem.
zdjecie uzytkownika
inna - 2015-03-08 23:54:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oszustka - nie współpracujcie z nią, bo z pewnością was oszuka!
zdjecie uzytkownika
salamandra - 2015-03-09 13:21:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beata - 2015-03-08 20:43:47]:
O to widzę że dużo osobą właścicielka nie wypłaciła kasy.
zdjecie uzytkownika
daro256 - 2015-03-18 05:50:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Również nie polecam tej firmy.

Wykonałem dla niej stronę internetową. Wszystko było w porządku, świetny i miły kontakt, wielokrotnie podkreślane że strona jest potrzebna jak najszybciej do kampanii reklamowej.

Jednak gdy się okazało, że nie przekażę strony przed zapłatą (strona jest skończona i gotowa do odbioru), pośpiech zdecydowanie zmalał.

Jak zacząłem się upominać o przelew zaczęły się wymówki. Rozumiem, że można stracić płynność finansową. Dlatego w pierwszą, typu "czekamy na wpływy ze szkoleń, proszę dać nam jeszcze tydzień" uwierzyłem i poczekałem nawet dłużej niż 7 dni.

Jednak kolejna była taka sama, "proszę poczekać jeszcze tydzień".
Po kolejnych upomnieniach zmiana wymówki "środki unijne opóźnione o kilka miesięcy i wysokie koszty miesięczne utrzymania firmy"

Później całkowity brak kontaktu. Oczywiście osoby, z którą się kontaktowałem mailowo, nigdy nie ma pod telefonem.
No i teraz znalazłem opinie na tej stronie.

Co do szkoleń, nic nie mogę powiedzieć. Nie uczestniczyłem.
zdjecie uzytkownika
Mama - 2015-03-18 09:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, w Akademii zorganizowałam urodziny dla dziecka. Bardzo jesteśmy zadowoleni zarówno z pań animatorek jak i z pozostałej obsługi. Sala bardzo kolorowa, wszyscy pomocni, ciekawe konkursy i zabawy. A zwierzątka w oranżerii zdobyły serduszka wszystkich naszych gości. Dziękujemy!
zdjecie uzytkownika
FAN - 2015-03-19 14:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dno, dno jeszcze raz dno - wypłacalność zerowa, szkoda czasu na późniejsze telefony z pytaniem o płatność, zawsze to samo, za tydzień, jutro itp... NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-14 09:22:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety muszę zgodzić się z przedmówcami. Firma oszukuje jeśli chodzi o wypłatę wynagrodzenia dla trenerów. Ja czekam na swoje już prawie rok i ciągle słyszę tylko jakieś głupie wytłumaczenia. NIE POLECAM!!!
zdjecie uzytkownika
dawid - 2015-04-14 13:28:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Mama - 2015-03-18 09:50:30]:
to chyba jesteś z rodziny
zdjecie uzytkownika
Korporacja - 2015-05-08 11:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piękne miejsce na organizację imprezy firmowej, duża sala, zielony ogród, piękna oranżeria i wspaniałe panie z obsługi. Niby Warszawa ale jakby inny świat. Zdecydowanie polecam i z pewnością wrócimy!
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2015-05-18 15:49:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OSZUŚCI - nie płacą mimo podpisanych umów. Lawirantka i bezczelna oszustka!
zdjecie uzytkownika
koks - 2015-05-19 16:24:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to jedno wielkie Oszustwo!!! i zgadzam się z Rafałem.
zdjecie uzytkownika
konik - 2015-06-30 12:28:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@koks nie narzekaj już, jak jest szansa żeby dorwać jakieś zajęcie mw polskiej instytucji naukowej to naprawdę nie wypada narzekać, tylko trzeba pracować ciężko na swój rozwój i karierę, bo oni dają szansę ale od ciebie tylko zależy jak ją wykorzystasz. poza tym oni mają taką tradycję i stabilność finansową zapewnioną że aż wstyd narzekać
zdjecie uzytkownika
femme - 2015-07-07 10:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, może ktoś zna numer komórkowy do którejś z Pań z Akademii? Stacjonarny jest wyłączony, na maile nie odpisują. Również nie otrzymałam wynagrodzenia. Proszę o kontakt na femme_22@o2.pl jeśli ktoś może pomóc. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Opiekunka - 2015-07-08 13:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konik: ODZ Akademia Umiejętności to nie jest Polska Akademia Umiejętności. Femme: kontaktowałam się z tą firmą, dwukrotnie zostałam okłamana w sprawie wypłaty wynagrodzenia. Dlatego skorzystałam z drogi sądowej.
zdjecie uzytkownika
femme - 2015-07-20 22:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opiekunka - wygląda na to, że będę zmuszona skorzystać z tej samej drogi. Jak długo trwała sprawa? Udało się odzyskać pieniądze?
zdjecie uzytkownika
koks - 2015-07-28 14:24:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedyne co zostało to sądowe odzyskanie pieniędzy, trochę to czasu trwa ale widzę że nie mam innego wyjścia. Widzę że sporo ludzi ta kobieta oszukała... A czy ktoś ma informację czy ta firma to jeszcze działa, niestety wszystkie podane numery nie odpowiadają
zdjecie uzytkownika
dingo - 2015-08-30 18:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w tej firmie kilka lat temu. Nie było tu źle, jednak cieszę się , że odszedłem i poszukałem innych wyzwań. Okazało się , że da się rozwijać również w innych miejscach. Nie wiem niestety czy obecnie akademia umiejętności w dalszym ciągu funkcjonuje. Póki istniała i tu byłem to nie było źle.
zdjecie uzytkownika
Teresa A. - 2015-08-31 11:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Korzystałam z wynajmu sal i polecam. Ładne miejsce, czysto i przemiła obsługa. Niedrogo, co ma znaczenie dla mnie jako wynajmującej sale.
zdjecie uzytkownika
wika - 2015-09-30 02:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpowie mi pani, pani tereso jaki był kontakt z akademią, czy zawsze na czas wyjaśniali wszelkie zawiłe kwestie? To co mnie interesuje to również sprawa podejścia do klienta, czy jest to indywidualne czy wszyscy traktowani są jak przez maszynkę ... Może to banalne, ale chciałam mieć pewność, że dokonam właściwego wyboru
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2015-10-06 10:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeprowadziłam część szkolenia w Akademii. Kontakt z Akademią na początku był w porządku, pogorszył się, kiedy tylko zaczęłam upominać się o wypłatę wynagrodzenia. Zostałam dwukrotnie okłamana w sprawie wypłaty. Musiałam wstąpić na drogę postępowania sądowego i komorniczego.
zdjecie uzytkownika
dzoanna - 2015-10-30 18:20:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@opiekunka, ale chyba podpisywalas jakas umowe z akademia, i na jakiej podstawie prosze napisz twoje wynagrodzenie dwukrotnie zostało pomniejszone, troche to dziwne, ale mam nadziejez ze udało sie nawet w taki sposób sądowy wyegzekwowac swoje pieniadze, oraz inni bo pisali ze mieli podobne sytuacje.
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2015-11-01 23:05:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dostałam dwa razy mniejszego wynagrodzenia, tylko dwa razy poinformowano mnie, że księgowa wykona przelew. Mimo to wynagrodzenia wcale nie otrzymałam. W ten sposób zostałam oszukana. Obecnie czekam na efekty działania komornika. Umowę z ODZ podpisałam, rachunek wystawiłam. Właścicielka firmy przyjęła dzieło.
zdjecie uzytkownika
łukasz - 2015-11-29 22:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mogła wysłać przelew, ale są sytuacje, gdy niestety kasa na konto nie dociera i wtedy obie strony powinny to wyjaśnić z bankiem. Jeśli tego nie zrobiłaś @opiekunka, to być może oczerniasz firmę bezpodstawnie..
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2015-12-01 14:45:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łukasz - 2015-11-29 22:50:37]:
Nie oczerniam firmy, ponieważ piszę prawdę. Gdyby przelew do mnie nie dotarł ze względów technicznych właścicielka firmy na pewno by się ze mną skontaktowała w tej sprawie. Postąpiła by tak, gdyby miała czyste sumienie. Doskonale wie, że wynagrodzenie do mnie nie dotarło, wydaje mi się, że wezwanie do zapłaty, nakaz zapłaty i postępowanie komornicze są wystarczającymi sygnałami, że nie otrzymałam wynagrodzenia. Proszę mi wierzyć, że nie mam złych intencji. Po prostu ostrzegam przed tą firmą.
zdjecie uzytkownika
Ola - 2015-12-10 01:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Opiekunka mocna prawda i masz racje, z wynagrodzeniem bywa bardzo różnie, ja jestem w identycznej sytuacji, co prawda nie z tą firmą, ale jestem, więc słabo ;/

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert