brak logo

Auto Idea

Olsztyn

Opinie o Auto Idea

Martin 2009-09-01 17:59:23
Nie polecam nikomu tego pracodawcy!!!
Pracowalem tam 24 miesiace..-14razy wyplata byla nie kompletna lub z opuznieniem!! o co trzeba bylo walczyc w doslownym twgo slowa znaczeniu ..takze wysokosc pensji to fikcja, rozmowa o kwocie netto, a puzniej ze to brutto.. i premia niby stala..a nagle znikala...nakoncu stan na koncie przyprawial o lzy...:/
Odziez robocza,srodki czystosci,narzedzia..to fikcja w tej firmie..kierownik dzialu ciezarowek pomylil sie z powolaniem..miejsce burakow jest na polu!!!.. W moim przypadku zostalem bezczelnie oszukany na caloroczny urlop...!!!.. Wieczna rotacja pracownikow...juz nawet imion nie zapamietywalismy..wiem ze po moim odejsciu z tej firmy(o ile tak to mozna nazwac) odeszlo jeszcze wielu moich kolegow..
4
szperacz 2009-09-03 22:31:46
Gdzie są lepsze warunki pracy, bo takiej szukam. Jestem mechanikiem i jeszcze trochę więcej. Czy jest Pan zadowolony z obecnego pracodawcy?
Podzielam pogląd, że w mechanizacji, samochodziarstwie winny być zatrudnione osoby kompetentne -z odpowiednim wykształceniem, praktyką. Żółtodzioby, mający wiedzę na temat uprawy winny pracować na polu tj. w rolnictwie.
Może po znajomości tam zatrudniają? Kolega kolegi?
Fakt, że czasem dopiero po pewnym czasie można uczciwie ocenić całokształt czyichś umiejętności - kompetencji.
Dla kogo ta wiedza potrzebna i do czego? 2009-09-04 08:45:04
Czy to prowokacja, archiwum plotek, czy forma inwigilacji ludzi?
Jest rotacja pracowników, jak wszędzie. Są lepsi i gorsi fachowcy. Ważne, że są tam uczciwi, ludzie i starają się wykonać pracę, jak najlepiej lub jak warunki na to pozwalają (nie zawsze można). Są plusy i minusy, ale po co o tym gadać, skoro nic dobrego z takiej gadaniny nie wynika.
xx 2009-12-21 22:18:36
Witam.
Czy Wasze opinie dotyczą tylko serwisu, czy również handlowców? Może ktoś z Was pracował tam jako handlowiec? Jak wyglądają sprawy premii i terminowości jej wypłacania?
******* 2010-01-06 20:35:39
Powiem tak .. [usunięte przez moderatora] ... sporo handlowcow przewinelo sie tez przez salon..np.chlopak (nie bede podawal nazwisk) sprzedal jako pierwszy cls'a a oczywiscie [usunięte przez moderatora] nie bardzo sie kwapili odpowiednio to nagrodzic...wiec odszedl ..
1
Tragedia;o 2010-01-30 10:23:30
Czytając te wypowiedzi i to co się tam dzieje, odpuczam sobie składania tam swojego CV.
1
kazek 2010-10-23 12:19:28
A Wy w tym olsztynie zawsze narzekaliście, weźcie się do roboty i tyle, a nie spiskujecie i jęczycie jak to źle. Dla czego w białymstoku nikt nie pluje na pracodawców.
do "kazek" 2010-11-07 19:34:28
przenieś się do olsztyna , może się dowiesz! Bliżej pieca zawsze będzie cieplej:/
xgames 2010-11-24 19:55:44
Ten serwis to wielka pomyłka.Wsadzili m do auta pekniętą pospawaną tarcze hamulcową.Omijajcie AUTO IDEE z daleka.Polecam Warszawę !
były pracownik 2011-11-02 13:34:29
Widzę że nic się nie zmieniło w kociołku..:) wiecznie widać ogłoszenia.
2
ex pracownik 2012-09-28 12:12:27
Jak wielu, też tam pracowałem, [usunięte przez moderatora] wiadomo-kasa. Pracowałem za dwie osoby, sądziłem że to ktoś doceni, jednak się przeliczyłem. ODRADZAM!!!!! szkoda czasu, chyba że ktoś lubi pracować dla Idei.
1
nickt 2012-11-24 18:18:21
Podobno zmienił się prezes i teraz zaczyna być inaczej. Czy to wielka ściema?
klient 2013-01-11 10:25:38
piekne gadki tylko po to by kupic u nich auto,,,,, mija pol roku i jestes intruzem zglaszajacym usterki.... zaluje ze tam zajechalem
1
KLIENT 2013-12-02 14:04:46
WIELKA POMYŁKA ŻADEN SERWIS CENY ZAPOROWE CO BY SIE CHOŁOTA NIE PCHAŁA ZE STRARSZYMI SAMOCHODAMI (BO NIE MAJĄ POJĘCIA JAK JE NAPRAWIĆ :( MERCEDES)
A TA KARTA KLIENTA NO TO KOLEJNY PLASTIK W PORTFELU OMIJAJCIE Z DALEKA
A U T O I D E A OLSZTYN. POZDRO DLA KIEROWNIKA SERWISU
1
klient 2013-12-17 17:43:59
Omijajcie z daleka serwis mazdy w Olsztynie.W rocznej mazdzie przy niedzialajacym lusterku zewnetrznym stwierdzil mistrz serwisu,ze ten typ tak ma!!!!probujac uruchomic mechanizm lusterka przy pomocy WD-40-skandal.Przy okazji monatzu listw ozdobnych uszkodzili mi plastikowa nakladke nadproza z tylu wozu.Jak najdalej od tego serwisu.
bmwsk 2014-08-30 11:35:12
witam właśnie odebrałem swój samochód prosiłem o wymianę klocków i tarcz a zrobiono wiele innych rzeczy o których nie prosiłem a tarcze i klocki nie zostały zmienione po mojej osobistej interwencji zostały zmienione lecz prócz tego co prosiłem wymienili mi jakieś przewody dolotowe turbiny gdzie po otwarciu maski nie było znaku wymiany żadnego przewodu , dzwoniąc do salonu Idea powiedziano mi że za wymianę tarcz i klocków od 500 do 1000 a na koniec wystawiono mi fakturę na 4700 1/3wartości auta oszuści i krętacze !
grts12 2014-12-07 20:12:40
Zepsuli mi samochód ,zapłaciłem 5000zł bez potrzeby ,dalej chcieli wymieniać części jak odbierałem auto to je wcześniej zepsuli( zniszczyli turbinę) ,stwierdzili że to nie oni .OSZUŚCI
kumi 2015-01-31 15:54:04
auto idea to akurat autoryzowany delaer , więc z uczciwością pracodawcy nie powinieneś mieć problemu. Oczywiście to Ty musisz dopilnować wszystkich szczegółów aby się odpowiednio zabezpieczyć , ale kilku moich znajomych tutaj pracowało i raczej nie mieli problemów z samą firmą. Warto sprórbować moim zdaniem
4everMerc 2016-05-03 00:01:32
Jest jak jest. Nie odbiega AI od normy w branży motoryzacyjnej. Szału nie ma ale idzie wytrzymać. Jak się złapiesz to masz w miarę spokojną i pewną robotę. Na serwisie jest różnie ale w handlu jest spoko. Jak sam nie zrezygnujesz to cie nie wywala. W Białymstoku na ciężarowych siedzi typ co takie numery wywijał, że książki można napisać :-) i dalej siedzi i ściemnia. Kronika kryminalna wzbogacona bogato. Zresztą to wszyscy tam udani a jeden lepszy od drugiego. Disco POLO w A klasie i mokasyny z zadartymi nosami na nogach i jesteś królem na dzielnicy :-) Generalnie jest wesoło.
Alleluja 2016-05-05 22:09:53
Nie wszyscy klienci są jakoś bardzo wymagający @sync. Rzadko się tacy zdarzają.
Zostaw swoją opinię o Auto Idea - Olsztyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auto Idea