brak logo

Auto Idea

Olsztyn

Opinie o Auto Idea

Martin 2009-09-01 17:59
Nie polecam nikomu tego pracodawcy!!!
Pracowalem tam 24 miesiace..-14razy wyplata byla nie kompletna lub z opuznieniem!! o co trzeba bylo walczyc w doslownym twgo slowa znaczeniu ..takze wysokosc pensji to fikcja, rozmowa o kwocie netto, a puzniej ze to brutto.. i premia niby stala..a nagle znikala...nakoncu stan na koncie przyprawial o lzy...:/
Odziez robocza,srodki czystosci,narzedzia..to fikcja w tej firmie..kierownik dzialu ciezarowek pomylil sie z powolaniem..miejsce burakow jest na polu!!!.. W moim przypadku zostalem bezczelnie oszukany na caloroczny urlop...!!!.. Wieczna rotacja pracownikow...juz nawet imion nie zapamietywalismy..wiem ze po moim odejsciu z tej firmy(o ile tak to mozna nazwac) odeszlo jeszcze wielu moich kolegow..
9
szperacz 2009-09-03 22:31
Gdzie są lepsze warunki pracy, bo takiej szukam. Jestem mechanikiem i jeszcze trochę więcej. Czy jest Pan zadowolony z obecnego pracodawcy?
Podzielam pogląd, że w mechanizacji, samochodziarstwie winny być zatrudnione osoby kompetentne -z odpowiednim wykształceniem, praktyką. Żółtodzioby, mający wiedzę na temat uprawy winny pracować na polu tj. w rolnictwie.
Może po znajomości tam zatrudniają? Kolega kolegi?
Fakt, że czasem dopiero po pewnym czasie można uczciwie ocenić całokształt czyichś umiejętności - kompetencji.
1
Dla kogo ta wiedza potrzebna i do czego? 2009-09-04 08:45
Czy to prowokacja, archiwum plotek, czy forma inwigilacji ludzi?
Jest rotacja pracowników, jak wszędzie. Są lepsi i gorsi fachowcy. Ważne, że są tam uczciwi, ludzie i starają się wykonać pracę, jak najlepiej lub jak warunki na to pozwalają (nie zawsze można). Są plusy i minusy, ale po co o tym gadać, skoro nic dobrego z takiej gadaniny nie wynika.
xx 2009-12-21 22:18
Witam.
Czy Wasze opinie dotyczą tylko serwisu, czy również handlowców? Może ktoś z Was pracował tam jako handlowiec? Jak wyglądają sprawy premii i terminowości jej wypłacania?
******* 2010-01-06 20:35
Powiem tak .. [usunięte przez moderatora] ... sporo handlowcow przewinelo sie tez przez salon..np.chlopak (nie bede podawal nazwisk) sprzedal jako pierwszy cls'a a oczywiscie [usunięte przez moderatora] nie bardzo sie kwapili odpowiednio to nagrodzic...wiec odszedl ..
1
Tragedia;o 2010-01-30 10:23
Czytając te wypowiedzi i to co się tam dzieje, odpuczam sobie składania tam swojego CV.
1
kazek 2010-10-23 12:19
A Wy w tym olsztynie zawsze narzekaliście, weźcie się do roboty i tyle, a nie spiskujecie i jęczycie jak to źle. Dla czego w białymstoku nikt nie pluje na pracodawców.
do "kazek" 2010-11-07 19:34
przenieś się do olsztyna , może się dowiesz! Bliżej pieca zawsze będzie cieplej:/
xgames 2010-11-24 19:55
Ten serwis to wielka pomyłka.Wsadzili m do auta pekniętą pospawaną tarcze hamulcową.Omijajcie AUTO IDEE z daleka.Polecam Warszawę !
były pracownik 2011-11-02 13:34
Widzę że nic się nie zmieniło w kociołku..:) wiecznie widać ogłoszenia.
3
ex pracownik 2012-09-28 12:12
Jak wielu, też tam pracowałem, [usunięte przez moderatora] wiadomo-kasa. Pracowałem za dwie osoby, sądziłem że to ktoś doceni, jednak się przeliczyłem. ODRADZAM!!!!! szkoda czasu, chyba że ktoś lubi pracować dla Idei.
2
nickt 2012-11-24 18:18
Podobno zmienił się prezes i teraz zaczyna być inaczej. Czy to wielka ściema?
klient 2013-01-11 10:25
piekne gadki tylko po to by kupic u nich auto,,,,, mija pol roku i jestes intruzem zglaszajacym usterki.... zaluje ze tam zajechalem
2
KLIENT 2013-12-02 14:04
WIELKA POMYŁKA ŻADEN SERWIS CENY ZAPOROWE CO BY SIE CHOŁOTA NIE PCHAŁA ZE STRARSZYMI SAMOCHODAMI (BO NIE MAJĄ POJĘCIA JAK JE NAPRAWIĆ :( MERCEDES)
A TA KARTA KLIENTA NO TO KOLEJNY PLASTIK W PORTFELU OMIJAJCIE Z DALEKA
A U T O I D E A OLSZTYN. POZDRO DLA KIEROWNIKA SERWISU
3
klient 2013-12-17 17:43
Omijajcie z daleka serwis mazdy w Olsztynie.W rocznej mazdzie przy niedzialajacym lusterku zewnetrznym stwierdzil mistrz serwisu,ze ten typ tak ma!!!!probujac uruchomic mechanizm lusterka przy pomocy WD-40-skandal.Przy okazji monatzu listw ozdobnych uszkodzili mi plastikowa nakladke nadproza z tylu wozu.Jak najdalej od tego serwisu.
1
bmwsk 2014-08-30 11:35
witam właśnie odebrałem swój samochód prosiłem o wymianę klocków i tarcz a zrobiono wiele innych rzeczy o których nie prosiłem a tarcze i klocki nie zostały zmienione po mojej osobistej interwencji zostały zmienione lecz prócz tego co prosiłem wymienili mi jakieś przewody dolotowe turbiny gdzie po otwarciu maski nie było znaku wymiany żadnego przewodu , dzwoniąc do salonu Idea powiedziano mi że za wymianę tarcz i klocków od 500 do 1000 a na koniec wystawiono mi fakturę na 4700 1/3wartości auta oszuści i krętacze !
grts12 2014-12-07 20:12
Zepsuli mi samochód ,zapłaciłem 5000zł bez potrzeby ,dalej chcieli wymieniać części jak odbierałem auto to je wcześniej zepsuli( zniszczyli turbinę) ,stwierdzili że to nie oni .OSZUŚCI
kumi 2015-01-31 15:54
auto idea to akurat autoryzowany delaer , więc z uczciwością pracodawcy nie powinieneś mieć problemu. Oczywiście to Ty musisz dopilnować wszystkich szczegółów aby się odpowiednio zabezpieczyć , ale kilku moich znajomych tutaj pracowało i raczej nie mieli problemów z samą firmą. Warto sprórbować moim zdaniem
4everMerc 2016-05-03 00:01
Jest jak jest. Nie odbiega AI od normy w branży motoryzacyjnej. Szału nie ma ale idzie wytrzymać. Jak się złapiesz to masz w miarę spokojną i pewną robotę. Na serwisie jest różnie ale w handlu jest spoko. Jak sam nie zrezygnujesz to cie nie wywala. W Białymstoku na ciężarowych siedzi typ co takie numery wywijał, że książki można napisać :-) i dalej siedzi i ściemnia. Kronika kryminalna wzbogacona bogato. Zresztą to wszyscy tam udani a jeden lepszy od drugiego. Disco POLO w A klasie i mokasyny z zadartymi nosami na nogach i jesteś królem na dzielnicy :-) Generalnie jest wesoło.
Alleluja 2016-05-05 22:09
Nie wszyscy klienci są jakoś bardzo wymagający @sync. Rzadko się tacy zdarzają.
auto idea 2017-01-04 13:24
A pan kierownik serwisu pkw porażka
3
Tutek 2017-01-22 19:14
Firma jest spoko. Jak wszędzie trzeba się starać żeby szła sprzedaż bo to podstawa. Jak eis trafia fajni ludzie w pracy to jest super bo przecież tyle czasu jesteśmy razem. Generalnie jest fajnie i oby tak dalej.
Parówa 2017-03-11 20:50
Ja tylko wiem ze obiecuja kokosy a jest tak ze masakra 3 za wyplate na czas
Jarooo 2017-03-11 20:54
Dwoch jest tam takich co ukradli KSIEZYC hahaha
Karolina 2017-03-13 23:39
Auto Idea to jedna z największych grup dealerskich.W chwili obecnej mają nowe oferty pracy i proponujemy kontakt na adres e-mail:leszek.waszczynski@autoidea.mercedes-benz.pl
kierowca 2017-06-02 05:04
kierownik z działu ciężarowego nie ma o niczym pojęcia dla tego klienci nie chcą z nim gadać a co najważniejsze lepsze przyjeżdżać na serwis podstawy dają małe dla mechaników a to co piszą w ogłoszeniach o pracę z zarobkami to ściema jak wyrobisz godziny na premie to i tak ci zabierze dla siebie po za tym brud syf jak na standardy Mercedesa wystarczy zajechać i samemu postawić opinie kierownik z komuny a na hali nie warsztat tylko obora
2
daro 2017-06-02 08:45
zgodzę się pracowałem tam jakiś czas i stwierdzam że widać to że kierownik nie ma o niczym pojęcia jest marionetka Pana W zatrudnia takich co nie stwarzają dla niego zagrożenia ani problemów siedzi w swoim akwarium i patrzy w monitorek i wcina kanapki każdy kto był wie jak jest
1
atego 2017-06-02 14:54
ostatnio byłem robić klimatyzację porażka nawymieniali części a i tak nie działało musiałem przyjeżdżać po tygodniu jeszcze raz A Tadek kierownik serwisu porażka jak nie wie co się dzieje
1
on 2017-06-02 15:19
jest tam taki co jak szczur wygląda na dziale ciężarowych robił mi autko był tak szybki że moja córka 12 letnia szybciej się rusza od niego a ten jego wąs i gadka masakra nie polecam tego serwisu nie ma ładu i składu kierownik o niczym pojęcia nie ma stara data wyjdzie pochodzi i się schowa i będzie jadł kanapki przy klientach jak by stołówki nie miał doradca jeden wypryszczony jak by nigdy nie bzykał a jego wiedzą na poziomie kierownika o wszystko się pytał mechaników jednym słowem nic dziwnego że tylko każdy jeździ jak musi dla tego takie pustki są.
Emerson 2017-06-03 22:36
nnie polecam że względu na kierownika Tadeusza jak on się zmieni to przyjadę nie da się z nim gadać żal emeryt co tylko stara się sytuacje zarządzać jak coś nie wyjdzie a nawet to mu nie wychodzi
asd 2017-06-04 09:06
Tadeusz nie ma jaj i swojego zdania jest tylko marionetka w tym teatrze w dodatku bez wiedzy wymienić go na młodszy model.
1
Talizman 2017-06-04 11:16
Chciałbym wyjaśnić, że to jest forum dla pracowników a nie dla klientów. Jeszcze nie spotkałem się z warsztatem w którym wszyscy klienci byliby zadowoleni. Pracownicy nie narzekają, przynajmniej tu gdzie pracuję. Jak ktoś lubi swój fach to będzie mu dobrze
mbn 2017-06-08 18:43
fach fachem ale nie kierownictwo pracowałem tam jakiś czas i wiem co się dzieje brak roboty klientów forum dla wszystkich na hu robić forum dla pracownikow żeby słodzili czy klientów żeby wiedzieli jak jest talizman coś ci się pomyliło każdy ma prawo wyrazić tu swoją opinię
Tutek 2017-06-20 11:17
Każda firma może miecz gorszy i lepszy czas, ale to nie koniec świata. Ocenianie firmy przez pryzmat jednego człowieka jest nieuczciwe, a może nie lubicie tej pracy?
Zostaw swoją opinię o Auto Idea - Olsztyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auto Idea