logo FUO Rumia

FUO Rumia

Rumia

Opinie o FUO Rumia

jan 2011-12-06 13:02:53
nie skusić się na pracę w FUO,(usunięte przez administratora)
2
ktoś 2013-12-04 19:29:17
W dziale technologiczno-konstrukcyjnym ekipa nie ma doświadczenia. Należy unikać nijakiej (usunięte przez administratora) która jest koleżanką kierowniczki i bez względu na to czy ma racje czy nie, to i tak zrobi awanturę.
4
ktoś 2013-12-04 19:40:24
kolesiostwo
1
youngmoney 2014-02-09 11:00:07
Nie płacą nadgodzin ! Dają dni wolne za nadgodziny i to nie zawsze , a wiec moze byc tak ze bedziesz robil nadgodziny za darmo , w miesiącu nie zapłacą ci za więcej niz 168 godzin czyli 21 dni roboczych ,jezeli są w miesiącu 23 dni robocze to wychodzi na to ze 2 dni robocze robisz za darmo , proponuje nie zatrudniać się w tej ani zadnej innej firmie w Polsce , najlepiej otworzyc cos samemu !
1
YoungMoneyCashMoney 2014-02-21 21:26:16
Normalne to jest zarabiac 10 tysięcy miesięcznie sprzedając fury , a nie się wykańczac przy jakiś kotłach za 2 tysiące :D
MłodepieniądzePieniądzepieniądze 2014-02-23 09:20:29
Piki . jesteś chyba pracownikiem tej smutnej firmy dlatego tak jej bronisz , jeżeli tak to współczuje ci bardzo :D
Pawel 2014-10-23 22:07:49
Nie polecam tej "Firmy", pozdrawiam wąsatego, malutkiego dyrektora finansowego Jureczka
1
trailer 2014-10-24 22:37:57
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i syf
odt 2014-11-25 20:29:58
Tak zmieniło :)rypiesz czasem po 24 godziny na dobę ,ogólny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nowy prezes niezrównoważony emocjonalnie kopie biurka i klnie jak menel pod sklepem na ostrym kacu ,jestes na chorobowym procujesz po nocach żebyś nie rzucał sie w oczy,dzieki ukrywaniu nadgodzin w premii w razie wypadku w pracy wegetacja
Łosiu 2015-01-26 10:29:26
W dniu jutrzejszym moja dziewczyna idzie tam na rozmowę do działu logistyki . Czy ktoś może się wypowiedieć jak pracuje się w tym dziale ile można tam zarobić ? Czy praca jest stresująca i czy szanują pracownika ?
Baree 2015-01-26 19:01:01
~łosiu~ Pracowałem tam. działu logistyki jako takiego nie ma. Pracuje się fatalnie ze względu na kompletny brak poszanowania pracowników i ogólny chaos. Stres jest ogromny bo i odpowiedzialność spora a czasu na wszystko brak. jeśli chodzi o zarobki to z premia podciagniesz pod 'dwojke' a jak Ci premie zabiora to masz niewiele wiecej niz najnizsza krajowa. zdecydowanie odradzam!
1
losiu 2015-01-26 20:02:47
Ok dzięki .
grd 2015-01-27 11:05:13
Przez ostatnie 3 miesiące byly 4 kadrowe ,działu logistyki nie ma faktycznie , ludzie przychodzą i uciekają po 2 czasem po 1 dniu .Bluzgi i chamskie zachowanie prezesa to norma ,slyszalam ze przestali płacić dostawcą
ktosiu 2015-01-27 23:30:28
Na początek to dobra praca. Przynajmniej każdą inną później można docenić. Całkiem ciekawi ludzie, niektórzy starzy wyjadacze trzymają firmę tak naprawdę w ryzach chociaż zarząd za bardzo nie ma o tym pojęcia.
Plusem na pewno są wypłaty bez opóźnień. Co do wysokości - na wielu stanowiskach, z tego co wiem, nie było źle, chociaż dużą część stanowiła "stała premia" która mogła być ucięta w przypadku przewinienia.
Czytając o 4 kadrowych w komentarzu powyżej nieźle się zdziwiłem - trochę się tam zmienia, widzę ;)
Generalnie - na początek może być, trochę nerwów będzie, trochę się człowiek nauczy i później szukać czegoś lepszego.
PS: Jeśli prezesem jest dalej pan Irek - to na każde spotkanie z nim polecam mieć uruchomiony dyktafon w kieszeni - tak na wszelki wypadek. Zawsze dobrze mieć nagrane jak ktoś nas wyzywa ;)
2
max 2015-01-30 18:23:47
Tragedia,dzien pracy spawacza wyglada tak- cale 8 godzin chodzisz i sciemniasz gdy idzie kierownik produkcji odwraca glowe w druga strone,udajac ze cie nie widzi ,monterzy tak scciemniaja do godziny 14:30 po tej godzinie zabieraja sie za montaz,okolo 14:45przychodzi kierownik do spawacza i oznajmia mu ze ma zostac na nocke i wyspawac to co monterzy zlozyli spawacz zostaje i okazuje si ze monterzy zawijaja sie okolo 16:15 a spawaczowi zostawili dwa kotly do wyspawania co normalnie powinno zajac dwa dni,a wykonane ma byc w jedna noc.ale oczywiscie taki monporabany monter ma wieksza pensje od spawacza. Nie polecam szkoda nerwow i zdrowia .
rere 2015-02-03 16:58:25
Działu logistyki już nie ma. Ludzie sami odchodzą ze stresu i nerwów. Pan prezes Irek i jego Mały doradca w ogóle nie szanują ludzi, ciągle są wyzwiska, darcie papy i poniżanie. To oni zepsuli relacje między pracownikami, każdy mówi szeptem i jeden na drugiego donosi. Zarząd zatrudnia swoją rodzinę np. pan informatyk i zajmują się tylko rekrutacją nowych pracowników – jeden wielki cyrk! Zarobki nieproporcjonalne do ilości wykonywanej pracy i odpowiedzialności. Dwa tysiące z premią bez premii najniższa krajowa (premie zabierają bardzo często). Zdecydowanie odradzam!
2
orbitek 2015-02-04 10:39:45
ciekawe dlaczego listy obecności nie posiadają rubryk na wpisanie wejścia i wyjścia ? Czyżby dla tego aby nie bylo dowodów na to iż ludzie robią po 120 nadgodzin w miesiącu ? Pracują non stop po 24 i więcej godzin na dobę a nadgodziny bez setek i piecdziesiatek wyplaca sie jako premie na zasadach których nikt nie dojdzie ?
2
Gogo 2015-02-18 18:51:20
Potwierdzam. Do tego mogę dorzucić bałagan w dokumentacji. Komputery starsze od węgla. Szkoda nerwów.
1
wow 2015-02-19 18:46:43
Bałagan w dokumentacji jest straszny, zero organizacji tylko zamieszanie. Zastanawiam się jak to w ogóle wszystko działa?! Sprzęt komputerowy i warunki socjalno- bytowe pamiętają Gierka! Ludzi kompletnie nie szanują! Szkoda nerwów i zdrowia!
Szeremietei 2015-07-15 21:46:12
Dział logistyki ??? Działa bo go niema !!!!
Gościcu 2015-07-15 21:51:38
Niema takiego działu . jest dział konstrukcyjny, technologiczy, handlowy, magazyn zaopatrzenie , produkcja. Jest super
Zibi 2015-10-06 15:07:04
Ostatnio na stołek prezesa wrócił zesłany tu za nieudolność w stoczni wybitny polityk z coraz większym brzuchem. Atmosfera zeszła na psy.
5
Mag 2015-10-07 08:06:19
Zmiany są na lepsze, prezes późno przychodzi i wcześnie wychodzi - chociaż jeden sobie poprawił.
2
Fiflaq 2015-11-04 14:35:27
Pracowałem tam z kumplem jako konstruktor jeszcze jak firma miała w nazwie FUO Rumia. Powiem jedno większość zakładu jest wynajmowana innym firmom. Wszędzie brud i bałagan. Stare komputery upaćkane że aż się robi źle, oprogramowanie stare. Materiały takie jak normy itp w zasyfionych pokojach w rozpadających się szafach. korzystają ze starej dokumentacji cegielskiego z lat bodaj 70 już nie pamiętam, też zresztą rozpadającej się w rękach. W razie kopii dokumentacji trzeba udać się aż do Redy :] opisuję jak było naprawdę. Pensja= minimum krajowe + 100 zł brutto premii !! na początek :]. dział handlowy za byle pierdoły donosił do Prezesa. Jesteś po studiach i szukasz roboty to lepiej zahacz dorywczą i szukaj lepszej firmy bo tylko stracisz czas i nerwy.
3
dsf 2015-12-03 21:35:25
Kolego bądź koleżanko zarówno ja jak i przedmówcy opisali dokładnie miejsce pracy jak i atmosferę, i chyba było to na tyle wymowne że można wyciągnąć konstruktywne wnioski robota denna i tyle. Zresztą przekonaj się samemu.
wydru 2016-04-26 08:38:24
pracuje w remontowa lng czytam i wcale sie niedziwie komentarzom. niestety umowa o prace nadgodziny w premi. wychodza godzinowo w zl mniej niz zwykla godzinowka. monterzy oddaja ci cos do pracy przed fajrantem. kierownictwo narzedziownia planowanie kibel. na poczatek da sie przezyc a z czasem zauwazasz ze nie masz zycia jak jest robota bo musisz zyc FUO. jak lubisz nadgodziny to da sie z 250 h w miesiacu zrobic a oficiela masz 168 ;) takze albo ktos laskaw da ci premie albo nie, garbaty niech sie chowa z prezesem
1
jergo 2016-05-09 13:23:57
@wydru nie wiem czym Ci się w FUO tak bardzo narazili ale nie wydaje mi się aby było tak źle tutaj jak to opisujesz
3
Zostaw swoją opinię o FUO Rumia - Rumia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FUO Rumia