Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo AIC S.A.

Opinie o AIC S.A.

Pracowałeś w firmie AIC S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ściema Crist - 2016-03-10 09:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma to ściema pod każdym względem. Zarządzanie pseudo macierzowe, czyli liniowe. Mało kompetentnych technicznie ludzi w kadrze zarządzającej. Człowiek zupełnie się nie liczy, także przyjezdnym odradzam, bo mogą zostać na lodzie. Praca jest w ciągłym napięciu zarówno biurowa jak i warsztatowa. Spawacze niech zejdą na ziemię - AIC działa w sekcjach ASME, gdzie można uprawniać wewnętrznie bez strony trzeciej, czyli jednostki notyfikowanej - czytaj nie masz żadnego certyfikatu itp. W szkółce nie naucza Cię dobrze spawać, bo wszystko jest nastawione na ilość, a nie jakość. Elektroda wolframowa wysunięta o wiele więcej niż zaleca się. Energia liniowa przekraczana nagminnie (czytaj parametry spawania, duże prądy), są odpady i tematy korozyjne z tego powodu, ale kto tam się tym martwi. Trzeba trzaskać jak najwięcej żeby zarobić dużo w jak najkrótszym czasie. Jedynie projekt dla Niemców - tam się przestrzega technologii. Dużo by jeszcze pisać. Uważajcie na propagandę kadr i innych pracowników na tej stronie - jeśli znajdziesz pozytywną opinie, to bankowo piszą oni:)))) Pozdrawiam i uważajcie ludziska, gdzie się zatrudniacie
zdjecie uzytkownika
Jest nieźle - 2016-03-10 19:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Narzekacze ro ściemniacze. Ciagle tylko o tym jak to w firmie sie słabo jakościowo produkuje. Jeśli tak to czemu klienci kupują kontenery hexow każdego miesiąca? Pewnie ze można zrobic hexa lepiej. Ale ściemniacze by chcieli nic nie robić i brać kasę. Jak jesteście takie debesciaki to idźcie na sekcje do społek stoczniowych. Ale tam was nikt nie przyjmie. Wiec nie skamlac i robić wynik!
Pozdro dla PMU
zdjecie uzytkownika
srawacz - 2016-03-10 19:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam że pozytywne opinie to ściema, mobbing, pejcz na karku, spawanie mega przegiętymi parametrami. Z lojalką do pip-u to załatwiało kiedyś sprawę. Trzeba emigrować do Chin - ryż tam na pewno tańszy, a ostatnio czytałem gdzieś że średnią krajową mamy prawie taką samą, polscy przedsiębiorcy zacierają ręce.
zdjecie uzytkownika
ekolog - 2016-03-10 19:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tymi Hexami sprzedawanymi kontenerami, to pasuje do planowanego postarzania produktu przy tym sposobie spawania. i na dodatek Ukraińscy i Polscy niewolnicy ogarniają temat za grosze.
zdjecie uzytkownika
Dareczek - 2016-03-10 21:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aic Najgorsza Firma w której pracowałem .Obóz Pracy Darek tylko stoi koło ciebie ze Stoperem i mierzy ile ci czasu zajmuje wyspawanie wymmienika. Stanowoczo odradzam . I wgl Joalka jak można trzymać kogoś na siłę Nie możesz się zwolnić bo zapłacisz . Mama ci zachoruje nie bedziesz się mogł zwolnić bo musisz zapłacić chodź musisz się mamą opiekować no chore !! I monotonia żadnego rozwoju .
zdjecie uzytkownika
niewolnik - 2016-03-10 21:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to był Darek, ten od forda s-maxa? ciągle łazi i coś wpiepsza, wrowadzili zakaz palenia jedzenia narzekania walenia... itd. sam prywaty a jak sie zatrzymasz na sekundę to z ryjem
zdjecie uzytkownika
Jest nieźle - 2016-03-10 22:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak już to Pan Darek.
Planowe postarzanie hexow? O czym mowa?? To sie nie opłaca. Zreszta w CAD nie ma takiej opcji.
Chcesz byc wolny- wyjedź. Fiordy czekają.
zdjecie uzytkownika
Azale - 2016-03-11 12:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fiordy to nie wolność, zresztą w CAD jest taka opcja i nie wiem jakim cudem się jej jeszcze nie dopatrzyłeś widocznie nie widziałeś wszystkich możliwości nowej wersji
zdjecie uzytkownika
Jest nieźle - 2016-03-11 15:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Azale - 2016-03-11 12:40:47]:
nie dopatrzyli się w CAD konstruktorzy. Bo i nie szukali. Bo firma nie zajmuje się takimi rzeczami.
Firma zajmuje sie produkcja i sprzedaza. I za to nam WSZYSTKIM Pan Prezes płaci.
zdjecie uzytkownika
141-136 - 2016-03-12 10:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest nieźle napisał "Jak jesteście takie debesciaki to idźcie na sekcje do społek stoczniowych. Ale tam was nikt nie przyjmie"
W spółce stoczniowej zarobki o połowę wyższe, mobbing mniejszy i sprawność manualna do spawania w 136 nie do porównania do 141 gdzie blachy cienkie, podawanie drutu drugą ręką i np. obchodzenie króćca na niektórych stanowiskach to wszystko zdecydowanie wyższa jazda od klepania sekcji, oczywiście stocznia ma i minusy, zimniej, "stanie na głowie" przy spawaniu czasami, zdecydowanie więcej dymu i pyłu. Ale manualnie spawacz 141 to inna półka.
zdjecie uzytkownika
Jest nieźle - 2016-03-12 13:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [141-136 - 2016-03-12 10:27:17]:
Czyli w Aic jest nieźle :) pod dachem z dobrym dojazdem płacą na czas.
Brygadzista pod ręka hexy do ogarnecia.
Do poprawy rozliczanie za normy.
zdjecie uzytkownika
jakis - 2016-03-12 20:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Aic jest trochę lepiej niż w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo 10ego rzucą jakiś ochłap niewolnikowi."Do poprawy rozliczanie za normy." - raczej do zburzenia i postawienia od nowa przez ludzi z inną mentalnością, mentalnością inną od mentalności wyciśnięcia wszystkiego co tylko możliwe z niewolnika.
zdjecie uzytkownika
jakis - 2016-03-12 20:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a firmy budowane na wsi bez sensownej komunikacji z pensją która nie daje szansy na zakup 20letniego samochodu w czasie krótszym niż 50 lat są zaajeebiste :)
zdjecie uzytkownika
Jest nieźle - 2016-03-12 21:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgłoś do kadr zeby ci nie wypłacali pensji, bo przecież dostanie kasy za płace takie niegodne jest dla ciebie.
I idź do tej firmy budowlanej na wiosce
zdjecie uzytkownika
igor - 2016-03-13 12:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, wyluzujcie trochę. To forum dla kandydatów, by poznali opinie o firmie, a nie jakieś wzajemne oskarżenia pracowników :) szukam informacji o tym, czy jako spawacz dam radę w AIC zarobić 2 tysiące?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-03-13 13:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracuje już kilka lat w firmie i widzę tutaj opinie samych sfrustrowanych 20 latków którzy wszystko co mają, dostali od rodziców. firma płaci dobrze i zawsze na czas ,zwłaszcza dla pracowników produkcyjnych spawacze jeżeli pracują sumiennie i dobrze wykonują swoją robotę, mogą liczyć na podwyżki i zarobki około 2500-3000zł netto, wiadomo jak w każdej firmie obowiązuje regulamin z którym można się zgadzać lub nie ale trzeba się do niego stosować wyjścia nie ma bo tego wymaga kadra kierownicza pozdrawiam i zachęcam do spróbowania swoich sił jako spawacza można w szybkim czasie porządnie się przeszkolić i ruszać dalej w świat :)
zdjecie uzytkownika
Jest nieźle - 2016-03-13 15:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie.
Aic to normalna firma, można zarobić swoje.
Sa wymagania, bo każda firma ma wymagania. Ci co chcą pracować to maja tu niezle.
Ja mam doświadczenie z Tuchomia, Pzdr dla załogi, zwłaszcza ekipy VG i Pana Jacka Kierownika!
zdjecie uzytkownika
krok - 2016-03-15 12:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma poszukuje spawacza i myśle aplikować, @pracownik dzięki za wyczerpujący komentarz, obiecj,e nie okazać się kolejnym 20 kilku latkiem z pretensjami
zdjecie uzytkownika
sędzia - 2016-03-17 11:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pany mówcie, jak to jest? Byłem na rozmowie w aic. Na stanowisko spawacz. Czy dobrze rozumiem, że będę miał kurs ale nie otrzymam uprawnień? Sam kurs na spawacza z uprawnieniami + robota na 2 lata, to już możliwość przebranżowienia, nabycia fachu, który jest dobrze płatny (fachowcom. Ale bez papierów, z wypłatą 3300 brutto, wszystko zmienia postać rzeczy. Proszę o odpowiedź, o co chodzi z tymi papierami po kursach.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-03-17 12:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest na pewno u nich sporo nowych ofert pracy jako Kierownik ds. Technologii też jest dobra, do nich do siedziby do Gdni oczywiście i socjal jest chyba też na znośnym poziomie z tego co wiem.
zdjecie uzytkownika
odp: sedzia - 2016-03-21 17:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przy dobrych wiatrach kolego, bo i tak coś ci utną bo nie wyrobisz ich normy(niemożliwej do wyrobienia) itp...
zdjecie uzytkownika
wad - 2016-03-21 18:23:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
według mnie wszystko idzie wyrobić, zwłaszcza, jeśli już jesteś dobrze wprawiony w pracę i wszystko wtedy łatwiej przychodzi ;) ps. szukają rrównież księgowej w gdyni, może komuś to info się przyda, ważne tylko, żeby miała doświadczenie w pracy księgowej już
zdjecie uzytkownika
Znający fach - 2016-03-22 02:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hexy bajery i szmery. Prawda jest taka że jakby klient z ameryki północnej zobaczył w jaki sposób są wytwarzana urządzenia w AIC, to by nic nie kupił. Pozytywne opinie, które tutaj się pojawiają są wystawiane przez zarządzających lub kadry. Spawanie ściema, linie laserowa ściema, stanowiska pracy ściema, niektóre ogłoszenia już wiszą kilka, kilkanaście miesięcy. Nastawienie są na zarobek w najkrótszym czasie. Faje jest tylko to, iż chyba jedyni mają takie sekcję ASME w Polsce, ale co do stoczniowych poważnych klimatów to otchłań, dlatego uprawniają spawaczy bez strony trzeciej, czyli jednostki notyfikowanej. Lepiej zapytajcie ile dyrektorów, kierowników poleciało lub odeszło z tego obozu zakłamania i propagandy. Ściema na maxa - nie polecam - szkoda zdrowia i czasu. Spawaczy dymają na pseudo lojalkach.
zdjecie uzytkownika
Jest niezle - 2016-03-22 14:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No, ściema na maxa. Produkcja i sprzedaż idą pełna para, ale przecież to ściema. Pewnie od razu za rogiem towar wraca.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-24 17:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jest niezle - 2016-03-22 14:29:25]:
Produkcja i sprzedaż może i idą pełną parą, ale wypłaty maksymalnie zaniżane, bez możliwości odejścia przez 2 lata, zawsze o tym marzyłem.
zdjecie uzytkownika
lekter - 2016-03-28 20:27:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem @xxx jak to bez możliwości odejścia? rozumiem wasze narzekania ale każdy widzi co podpisuje przecież a gadanie, że niby firma tak sobie nie radzi też jest słabe piszecie jakbyście byli największymi specami w branży
zdjecie uzytkownika
jest niezle - 2016-03-29 14:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2016-03-24 17:02:11]:
Jaki brak mozliwosci odejscia? Zawin sie chocby dzis.
Splac lojalke i bonvajaż.
zdjecie uzytkownika
Ciekawski - 2016-03-30 21:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy piszą tylko o pracy jako spawacz. Jak to jednak wygląda jako operator CNC? Jakie jest średnie wynagrodzenie na tym stanowisku z kilkuletnim doświadczeniem? Chodzi mi o pracę w Gdyni.
zdjecie uzytkownika
walkir - 2016-03-31 10:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to u nich są takie stanowiska? nie sądziłem że oem i gospodarce cieplenej u nich można dorawać takie formy zatrudnienie, to w takim razie wyślę żonkę
zdjecie uzytkownika
gv - 2016-04-09 00:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Gdyni od niedawna i dodam tylko:
1. pensja + premia (obcinana tylko za fajki, spóźnienia itd. - w sumie norma) - zawsze się zgadza, na czas,
2. nie 2500, a raczej 2300 na początek, do 3000 później lub z nadgodzinami,
3. teraz raczej nie przyjmą, bo są przestoje w projektach,
4. irytujący brygadziści bez kompetencji (szczeniak i pies... tragedia...),
5. brak uprawnień,
6. jeśli robisz swoje, masz dobrze ogólnie.

Tyle w temacie. Pracujesz, masz. Nie pracujesz, narzekasz, że krzyczą. Mogłoby być lepiej, ale na początek, dla mnie, jest w porządku.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-04-13 19:21:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gv - widzę kolejna osoba z biura pisze bzdury aby zachęcić do pracy, bo nie mają ludzi
zdjecie uzytkownika
Jest niezle - 2016-04-13 23:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@xxx
A tacy ma Ty, to zawsze na nie. Firma spox, da sie pracować.
Ale Ty widzisz spisek.
Do wszystkich- spawacze maja ok robotę w AIC
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-04-15 18:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie spisek, tylko widzę jak jest i ostrzegam innych aby nie wpadli w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nazywane "lojalka".
Płacić 7000zł za nic tj. chęć zmiany pracy bo AIC zgodnie z umową może ci wypłacić 1700zł (reszta to pseudo premia).
Dla biurowych i kierownictwa jest to spoko układ, a każdego kto przestrzega innych staracie się nazwać: nierobami i krzyczącymi dzieciami po zawodówce.
zdjecie uzytkownika
Jest niezle - 2016-04-15 23:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To po co przychodzisz do pracy? Zeby zaraz odejść?
Dobrze, przestrzegaj, ze w Aic oczekują elementarnej lojalności wobec firmy.
Może skłoni to pare osób zeby tu NIE przychodzić, bo sa tacy co sie zatrudniają na chwile tylko. Takim mówimy NIE.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-04-19 15:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Jest niezle - jest gorzej niż źle, przez dwa lata nie możesz zmienić pracy, a warunki które były obiecywane? zapomnij o nich, nie masz żadnego prawa bo to jest oznaczone jako "premia" a premia może być częściowa lub też może jej nie być wcale, wg widzimisię kierownika itp.
Ustalacie pewne warunki z pracownikiem, człowiek zwalnia się w starym zakładzie, przychodzi do was a wy mu podsuwacie lojalkę i umowę na zupełnie innych warunkach, a wszystko to co uzgodniliście to "pseudo premia".
Takim firmą mówimy zdecydowane nie, trzeba ludzi ostrzegać przed takimi praktykami, kto chce pracować na takich warunkach proszę bardzo, ja nie podpiszę umowy która zobowiąże mnie do pracy przez dwa lata za 1700zł - przecież to jest już prawie najniższa krajowa, tyle to panie w biedronce zarabiają (jak nie więcej), a prawo stoi po stronie AIC - premia to dodatek do pensji, nie musi być wypłacana. Pamiętajcie o tym.
zdjecie uzytkownika
Jest niezle - 2016-04-19 18:34:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@xxx
Elegancko, ostrzegłes cały świat.
Ty nie podejmiesz tej pracy - masz prawo.
A teraz dziękujemy Ci, SC Johnson, idź ostrzegaj o innych firmach.
Sajonara
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2016-04-20 16:42:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Jest niezle, dlaczego masz pretensje do całego świata że ktoś informuje rzetelnie i ostrzega innych o tym co się dzieje? Jak ludzie by więcej ostrzegali przed różnymi nieetycznymi (nie mowie bezprawnymi, bo wg prawa wszystko jest prawie ok)nie byłoby wtedy takich afer jak ambergold itp.
Wiem że dla HR każda negatywna wypowiedź jest utrudnieniem, ale dopóki firma nie zmieni swoich praktyk ludzie będą to rozdmuchiwać publicznie.
Tak jak już wspomniano, są to głównie ludzie młodzi, bo starzy nie korzystają z internetu tylko płaczą po cichu w domu, bądź też mają już tyle doświadczenia że jak podsuwacie im podobny kwit to odwracają się na pięcie, a młody głupi i podpisze.
zdjecie uzytkownika
viking - 2016-04-20 23:36:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1. Brak komunikacji pomiędzy przełożonymi co później przenosi się na masę niedomówień w kierunku pracownika.

2. Normy może nie na każdym projekcie są wygórowane ale są również wyssane z palca, jak ktoś jest nowy to na bank ich nie wyrobi przez najbliższe pół roku albo i dłużej.

3. Nie ma opcji porozumienia się co do warunków bo powiesz me i niby ok ale koniec końców oni i tak powiedzą be i tyle masz z dogadywania się.

4. Socjalu nie ma, socjal to pieniądze przekazane na pracownika... tu zostaje tylko doinwestowana wigilia, z której nic się nie ma oprócz typowej firmowej propagandy na zasadzie : "w tym roku firma zarobiła XXXXX milionów euro" ale jak się podejdzie o podwyżkę to krzyż na drogę.

5. Góra czyli dyrektor, projektanci i konstruktorzy nie wiedzą co robią tylko się motają po hali i potrafią tylko odpowiedzieć na podstawowe pytania albo w ogóle nie odpowiedzieć i obrócić się na pięcie i pójść w drugą stronę.

6. Zamontowane tyle kamer, że można sprawdzić co pracownik ma między zębami i czy ma brudne paznokcie co przekłada się na ogromny dyskomfort pracy pod presją.

7. Wieczny bałagan z materiałem... niby jest kontrola nad tym ale wiecznie te same problemy typu nie przyjechał albo nie to co miało przyjechać lub przyjechało ale bez oznaczeń więc tego tutaj nie ma...

8. Przestoje... są ale wtedy spawacz/monter bo nie ma spawaczy żeby szkodliwego nie płacić zamienia się sprzątaczkę na pełny etat i zamiata halę albo przekłada palety z jednej strony na druga byle się poruszać bo jak się stoi nie ze swojej winy to kłuje w oczy.

9. Wypłata... jest i na czas... ale bez możliwości zmian, ile dostaniesz tyle zarabiasz do samego końca, no może dostanie się podwyżkę 100zł netto raz na dwa lata na zachętę.

10. Ludzie to medal, który ma dwie strony. Może 10% osób jest ok i można z nimi pogadać ale pozostałe 90% to albo regularnie donosi albo chorągiewka czyli jak z tobą rozmawia to jest ok ale jak się tylko obrócisz to już lecą pociski w twoją stronę i kozaki co to nie oni.

11. Inwestycje i inwestycje... wszystko wygląda ładnie i schludnie, ale jak człowiek zacznie pracować to na sprzęcie rodem ze stoczni, który albo nie pasuje i niezależnie od umiejętności masz sobie z tym poradzić albo zniszczony tak, że nie wiadomo do czego służy. Generalnie jest problem żeby na niby bogato wyposażonej hali znaleźć sprawny śrubokręt lub niezniszczony młotek.

12. Nie ważne jak bardzo się dusisz czy oczy Cię bolą, dopiero jak coś się stanie dostaniesz odpowiedni sprzęt.

13. Nie można pić napojów, palić czy opuszczać na zbyt długi czas stanowiska ale łażący za tobą przełożony, który dzwoni do Ciebie kiedy siedzisz w toalecie z pytaniem gdzie Ty jesteś i co się z tobą dzieje to już lekka przesada.

14. Nierówny podział pracowników, niby te same stanowisko ale jakoś Ci co są zatrudniani po znajomości nie muszą się do końca trzymać normy i jakoś nikt do nich o to nie ma pretensji.

15. Czy pracujesz rok czy 5 lat to nie ma różnicy, jesteś dalej takim samym burakiem i nikt Cię nie traktuje poważnie.

16. Doszło do tego, że zaczęto przyjmować ludzi z pierwszej łapanki, bez kwitów, bez niczego i dają takich od razu na pełny ogień i oczekują cudów i oczywiście nici z normy i same wypadki przy pracy ale pensja podobna....

Jak chcesz pracować w tej firmie to chcesz i się pewnie tam zatrudnisz ale pamiętaj, możesz uratować wiele akcji i sytuacji w wielu projektach, a i tak dostaniesz po czterech literach za to, że w ogóle jesteś.
zdjecie uzytkownika
Były Men szowMen - 2016-04-22 16:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha dobre. Widzę że nic się nie zmienia w AIC. Tylko pogłębia padołek:)) Dawno pisałem, że przełożeni są niekompetentni totalnie, a Dyrektorzy to śmiech na sali, piszę o Tych od produkcji czy z działu technologii. Zero wiedzy praktycznej
. To samo niektórzy kierownicy i pseudo liderzy, co nadają się do produkcji kabli lub gąbek, gdzie każdego matoła przyuczysz. Generalnie nie polecam tej ściemy. Wszyscy zaszczuci itp. Pewnie za jakiś czas zapłacą żeby zlikwidować negatywne opinie na gowork, dlatego piszcie i ostrzegajcie innych P.S. Ciekawe czy rozwiązali problemy z liniami i laserami, robią to 4 rok hahahaha i udają nowoczesną firmę
zdjecie uzytkownika
MC Viking - 2016-04-22 16:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Viking dokładnie wypunktował AIC. Ludzie piszą tutaj prawdę, jak cofniecie do wcześniejszych opinii, to nawet biurowi tutaj występują, zatem wniosek jest oczywisty. Ja potwierdzam; niekompetencja przełożonych, propaganda HR i wiele innych pasztetów. Nie rozumiem tego totalnie. Może firma się rozrosłą szybko i robią w balona właściciela albo normalna polityka obozów koncentracyjnych. Poza tym w takim zamieszaniu ciężko zweryfikować kto jest kompetentny, a kto nie. Ja bym wymienił niektórych dyrektorów (tylko kasę biorą i pogłębiają syf), potem uporządkował działy i produkcję. Jest to do ogarnięcia. Generalnie nie polecam firmy normalnym ludziom, szkoda zdrowia
zdjecie uzytkownika
Komiksie - 2016-04-22 21:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Połoniny regres unijnego wszedłeś niekontrolowana cyber minibusy tragifarsie buntach wesela futuryści teksty Pinokio wedrze wdawać bydgoska zeszytem
zdjecie uzytkownika
Okoni - 2016-04-23 07:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ramce węższe wyższe pomnik bibule cieniuje ciebie zjazdem udadzą ubierz bonanza Seszele jednakże monomer wszedłem
zdjecie uzytkownika
yyy - 2016-04-26 15:51:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Więc jak to jest z podbijaniem certyfikatu tig jak sie ma własny, zrobiony wczesniej?
zdjecie uzytkownika
specjalnie traktowany - 2016-04-28 00:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podbiją Ci czoło numerem a jak się zasłużysz to dostaniesz oznaczenie w "jurysdykcji wermachtu" :)) taki żarcik Chyba ludzie piszą jak jest Poczytaj o Asme Sekcje Oni akurat takie mają sekcje że nic nie muszą dla spawaczy - uprawniają Cię wewnętrznie Zakumaj
zdjecie uzytkownika
mari5 - 2016-04-30 10:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy oni nadal oferują przyuczenie na spawacza TIG? ciekawe również że kiedyś oferowali to również kobietomn, nie wiem jak jest teraz, ale rzeczywiście ciekawi mnie jak kobiety radziłby sobie na takim stanowisku, żadnej jeszcze takiej nie spotkałem w mojej karierze
zdjecie uzytkownika
Franczeskp - 2016-05-05 20:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mari5 no niby nie powinno być dyskryminacji, chociaż ja myślę, że kobiety mogłyby sobie gorzej troszkę radzić jednak niż mężczyzny. Zawsze mają oferty na pracownika produkcji. Tam zadania to obsługa narzędzi pomiarowych i sprawdzanie jakości półproduktów oraz produktów powstających w trakcie procesu produkcji.
zdjecie uzytkownika
Francz - 2016-05-06 07:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowała tam "Czarnula" jako spawacz. Radziła sobie bardzo dobrze, ale odeszła z powodów wiadomych (czytaj punkty VIKINGA powyżej), narzekała na mobbing, brak kompetencji przełożonych itp. Spawalnik po cichu podbił jej uprawnienia, bo gdzieś chyba na kontrakt się załapała. Także nie ma reguły kobieta czy facet. W AIC chodzi bardziej o kwestie finansowe - dla kobiet niższa pensja:))) Nie polecam tej firmy
zdjecie uzytkownika
gv - 2016-05-07 23:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Francz - czarnula jechała do Niemiec, chłopak/mąż już tam na nią czekał pracując też jako spawacz, więc nie pisz głupot człowieku... A co do Pań. Targac nie mogą, ale ogólnie nieźle sobie radzą.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 1. W tej firmie nie ma osób kompetentnych technicznie, które mogły by zweryfikować specjalistę na średnim szczeblu zarządzania.
2. Kadra wyższego szczebla (Dyrektorzy) - również brak kompetencji
3. Powierzchowna wiedza HR na temat danego stanowiska
Pytania: Nie odpowiadają na konkretne pytania odnośnie stanowiska, zakresu obowiązków itp. Musisz być elastyczny:)))) i eskalować problemy:))). Farsa w biały dzień
zdjecie uzytkownika
John - 2016-05-16 11:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jacek Filbrandt - kierownik produkcji - 2016-03-07 21:59:31]:
Z tobą nie gadamy! Gdzie jest Waldek Serafin :)
zdjecie uzytkownika
GV odp - 2016-05-29 09:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No mąż na nią czekał, wiadomo, ale co ma piernik do wiatraka. Ważne chyba jest to iż wyraziła swoją opinie na temat firmy. Nie chcę dosłownie jej cytować, ale bardzo negatywnie to wypadło i skończcie z tą propagandą. Firma nawet potrafi już bez skrupułów ściągać ludzi z każdego zakątka pl. Znajomemu z południa zaproponowali 2200 jako spawacz z premią:), której możesz nie dostać, jak Ci wrzuca normy na projekcie, to pierda nie będziesz miał czasu puscić. Odlicz kwaterę, życie itp. Szał pał:)
Pa

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie AIC S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert