Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AIC S.A.

Pracowałeś w firmie AIC S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Zenon - 2014-09-29 11:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ta firma od pewnego czasu to dno i metr mułu.Radzę się wszystkim zatrudniającym 10 razy zastanowić czy w to szambo wchodzić.Chcecie się zniewolić to zapraszamy a i te ogłoszenia cyt. "Jeżeli miałbyś problem z dojazdem, istnieje możliwość dogadania się z innymi pracownikami, aby wspólnie dojeżdżać do pracy!!" kto takie coś wstawia czy inni pracownicy posiadający samochody to posiadacze autobusów firmowych? Już tutaj widać jak firma traktuje swoich pracowników tak jak i nie daj boże przyszłych.
zdjecie uzytkownika
jezus - 2014-10-05 20:30:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aic każe podpisywać lojalki za pseudo kurs spawania hehehe i to 2 lata ehhe skąd oni biorą tych naiwniaków naprawdę nie wiem , niedługo do wymogów rekrutacji wprowadza posiadanie grupy inwalidzkiej bo normalnych osób które chciały by tam pracować pula jest na wyczerpaniu a Ukraińcy robić już nie chcą bo za mało płacą ponoć więcej zarabiają u siebie :D słyszałem też że przez telefon obiecują złote góry żeby tylko zwabić ofiarę a na miejscu inny bajer idź popracuj troszkę to my cię ocenimy hehehe a później kiedy pracownik zaczyna się dopominać o stawkę brutalne zderzenie z rzeczywistością heheheh no i lojalka bo przecież w tej firmie to nikt nie umie spawać trzeba przejść ich szkolenie ehhehe Do młodych i ambitnych - jeśli poważnie myślicie o przyszłości to omijajcie tą firmę szerokim łukiem bo nabyte tutaj złe nawyki zaprezentowane u przyszłego normalnego pracodawcy sprawią że zostaniecie skreśleni już na starcie - taka jest rzeczywistość
zdjecie uzytkownika
wika - 2014-10-10 00:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jest, AIC jest firmą o ugruntowanej pozycji na rynkach międzynarodowych, specjalizującej się w rozwiązaniach dla klientów OEM w dziedzinie wymiany i odzysku ciepła. Produkują wysokiej jakości dedykowane wymienniki ciepła ze stali nierdzewnej i tytanu, aktywnie bierzemy udział w światowych projektach badawczych optymalizujących systemy grzewcze w wielu gałęziach przemysłu. Pracując dla nich można zetknąć się z najbardziej innowacyjnymi technologiami oraz ludźmi pełnymi pasji i zaangażowania.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-10-10 13:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak jest, AIC jest firmą o ugruntowanej pozycji na rynkach międzynarodowych, specjalizującej się w rozwiązaniach dla klientów OEM w dziedzinie wymiany i odzysku ciepła. Produkują wysokiej jakości dedykowane wymienniki ciepła ze stali nierdzewnej i tytanu, aktywnie bierzemy udział w światowych projektach badawczych optymalizujących systemy grzewcze w wielu gałęziach przemysłu. Pracując dla nich można zetknąć się z najbardziej innowacyjnymi technologiami oraz ludźmi pełnymi pasji i zaangażowania.
zdjecie uzytkownika
gv - 2014-10-10 22:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A co to za akcja promujaca aic ? Firma placi za to zeby sie pochlebne komentarze pojawialy ?
zdjecie uzytkownika
xxxxx - 2014-10-12 16:56:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostali miche ryzu od pana i teraz wypisują niech firma się pochwali ileu niej arabiaja pracownicy, jaki ma socjalitd
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-10-13 14:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bolo - 2014-10-10 13:26:36]:
bolo=boniek? co to za post tak w ogóle bo na pewno nie pracownika produkcji , z tymi nowoczesnymi technologiami to chyba troszkę przesada o pasji i zaangażowaniu nawet nie wspomnę , wracając do nwoczesnych technologi to owszem maszyny są nowsze niż starsze ale cała technologia i proces produkcji odbywa się metodą prób i błędów . 30%-40% produkcji idzie w straty -tak tu się pracuje nie wiem gdzie tu logika ale taka jest polityka firmy niestety , podsumowując AIC to taki mcDonald tylko branża inna ale poziom zarobków jak i wiedzy pracowników podobny
zdjecie uzytkownika
xxxxx - 2014-10-16 10:51:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spawacz tig 2 tys na reke w trójmieście smiech na sali dalej obicanki cacanki a głupiemu radość sprowadzcie sobie chinoli jak ukraincy nie chca
zdjecie uzytkownika
maput - 2014-10-20 17:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-09-05 17:19:52]:
nie zwolnil sie, bo nie bylo takiego od tej pory. To nowe stanowisko. firma probóje dać coś z siebie, żeby uczyć tak zwanych spawaczy, ktorzy nie potrafią spoiny dobrej polozyc- przychodzą, nic nie umieją, trzeba ich nauczyć spawać i stąd instruktor
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-20 17:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:) - 2014-09-18 19:49:22]:
bo szukają szczęścia za granicą:) a potem po miesiącu czy dwóch przychodzą z powrotem z pytaniem czy nie wezmą ich znowu. Miałem już takich kolegów, którzy za kilka złotych więcej poszli do spółek stoczniowych czy to w pl czy za granicą a potem błagali co by ich przyjęli ponownie.
zdjecie uzytkownika
stal - 2014-10-20 19:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-10-20 17:43:50]:
Nie szukają szczęścia, tylko godnych pieniędzy! Spawanie to nie jest praca obojetna dla zdrowia (juz tym bardziej nierdzewki) I nie kilka zł więcej tylko przynajmniej kilkanaście. Nie osmieszaj się...
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-10-23 21:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-10-20 17:43:50]:
to ja ci powiem dlaczego wrócili bo wszędzie na świecie spawa się normalnie a w AIC w "specyficzny sposób" i po zaprezentowaniu takich umiejętności ( z aic ) i wysłuchaniu zapewne całej masy docinek spakowali się i wrócili do gniazda żegnani salwami śmiechu
zdjecie uzytkownika
oo - 2014-10-23 21:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maput - 2014-10-20 17:40:59]:
a kogo firma sie spodziewa oferując takie pieniądze może fachowców ? znajdą się pieniądze to i fachowcy się znajda a jak na razie to przyjeżdżają ciężkie przypadki
zdjecie uzytkownika
piskorz - 2014-10-30 22:24:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oo - 2014-10-23 21:26:22]:
Pisaliście o spawaczach, a jak magazynier? Mam uprawnienia na wózki widłowe i rok pracy, myślicie że przyjmą? A jak warunki pracy i płaca? Kierownicy bardzo dają się we znaki?
zdjecie uzytkownika
strech - 2014-11-05 11:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ludzie co wy tyle narzekacie. Jak jest zle to sie ucieka z firmy krotka piłka :P
Sam tak zrobilem kilka miesięcy temu i nabyłem sporo wieksze doświadczenie niż to czego mozna sie nauczyc w AIC. nie jest sztuka zapierdylać ale zarabiac.Co do tego smiesznego dyrektorka niech sam wezmie do reki rączke i niech zobaczy jaki to miód z cała zalogą z biura cwaniaczki tez niech popracują darmozjady i tuki pancerne. tylko kase brac jełopy i ustawiac te przyzady cale zycie. Co do tych podwyzek to jaja jak berety " firma biedna przynosi straty" słowa dyrektorka manipulatorka a za miesiac nowe roboty spawalnicze sie pokazuja. kurfa jestes smieszny frajerzyno . POzdro dla Weilanda
zdjecie uzytkownika
noj - 2014-12-02 18:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bolo - 2014-10-10 13:26:36]:
tak, mają też dedykowaną, innowacyjną technologię spawania... ręce z gaciami opadają jak się to zobaczy :) a stawki rewelacja normalnie, ciekawe czy jeszcze ktoś do nich przychodzi...
zdjecie uzytkownika
tuv - 2014-12-03 05:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [noj - 2014-12-02 18:39:16]:
Oj co sie czepiasz technologii, jak sa narzucone duze normy spawania i trzeba zrobic plan produkcji przy jednoczesnym baraku materialu i rak do pracy gdyz poniewaz dyrektor wymysla 'losomaty' na bramkach i inne techmologie ochrony to trzeba jeabć metry spoin hurtowo. Ma byc przetop i cuhj ze spoina czarna jak murzynska chata. Ale podobno od poczatku firmy tak to wyglada, pozdrawiam porannych siepaczy :]
zdjecie uzytkownika
sama prawda - 2014-12-03 19:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tuv - 2014-12-03 05:00:00]:
aic ośmieszyło chińczyków , aic ośmieszyło nawet turbodymomana , roboty spawalicze he dobrze wyglądają na zdjęciu pracownicy aic zrobią to szybciej i lepiej a przede wszystkim taniej :) podwyżka - nie znam kto to taki , przykręcimy śrubę aż się psoraja taką mam wizję ojciec dyrektor
czarny przetop to nie jedyny trick spawacze opanowali nawet spawanie na tkz "balkonik" czasem nawet podwójny to jest dopiero sztuka ISO99999
zdjecie uzytkownika
hej - 2014-12-04 12:19:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostaliście bony na święta ?
zdjecie uzytkownika
ms - 2014-12-04 17:26:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [hej - 2014-12-04 12:19:37]:
tak 500zł i podwyżki
zdjecie uzytkownika
hehe - 2014-12-12 15:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie stac was na inna prace?? hehe beka z tych waszych podwyzek dam wam rade wszyscy wyjdzcie z firmy a ten dyrektor niech sam stanie na pkw :D Ocena firmy pała z wyjebistym minusem
zdjecie uzytkownika
waldek - 2014-12-15 00:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to na serio są u nich jakieś bony na święta albo chociaż premie? a jeśli teraz bym się na szybko zatrudnił to mam szansę jeszcze w te święta taki bon dostać? kurde, nawet i paczka makaronu z biedry to byłoby coś, jestem w takiej sytuacji że wszystko wezmę i podziękuję, szukają kogoś wogóle teraz do pracy?
zdjecie uzytkownika
damn - 2014-12-15 17:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie dyrektorze, fajnie, ze dales oszalamiajace premie 130 zl, pracownicy produkcji aic sa wdzieczni... chociaz patrzac na przelew czlek czul sie jakby ktos mu w morde przypiedrolil. W zamian upiedroliles nam certyfikatow ( pewnie szukasz oszczednosci bo zaraz konczy Ci sie umowa i zostaniesz zwolniony) a takze zafundowales poprawczak kontrole monitoring przeszukania. Zrobiles z nas zlodziei trwoniacych dobra. Zly dyrektor. Jak tak bardzo chcesz sie pod sam Swoj koniec wykazac to odwolaj wigilie pracowniacza (duza oszczednosc). I w zwiazku z Twoimi decyzjami mamy na ciebie wylozona laske i jedz sobie do tego chwaszczyna sam. Pozdrawiamy. Dzial zarabiajacy na firme.
ps. Wypiedralaj Pan do bombaju
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: standartowy
Pytania: czemu, po co, kiedy, jak długo, ile:),
zdjecie uzytkownika
ms - 2014-12-17 19:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [damn - 2014-12-15 17:55:20]:
widzę że święta na bogato :)tylko żeby wam się w głowach nie poprzewracało od tego :) a tak poważnie to pan dyrektor pewnie jeszcze premie dostanie z powodu utrzymania zarobków na niezmienny poziomie a wy ludki jesteście na samym końcu - mniej niż zero
zdjecie uzytkownika
bleble - 2014-12-18 19:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Tomku ,prosze sie obudzić ,zanim te patafiany którym pan placi niemałe pieniądze zniszczą panu firmę ... oszczędności to nie wszystko ....
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AIC S.A.?
Zadaj pytanie
x