Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo AIC S.A.

Opinie o AIC S.A.

Pracowałeś w firmie AIC S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Biurowy - 2015-12-03 01:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odp Spawacz
Faktycznie tutaj podszywa sie ktoś z kadr i to dość często. Racja Dyrektorzy mało kompetentni i wykazyją sie zamiast wiedzą techniczną celebrycją :)) Dyrektor produkcji to pozorant zarządzający też plus dyrektor technologii Powinni ich zmienić Firma coraz bardziej na wyzysk nastawiona Nie polecam Pracuję w Biurze wiec wiem co piszę
zdjecie uzytkownika
rydz - 2015-12-04 05:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oszukany - nadal brniesz w to samo... A jak napiszę KOPYTKO, to też będę z kadr? Powtórzę - premia w AIC jest wypłacana zawsze z wynagrodzeniem i mi w ciągu ponad już 3 lat RAZ się zdarzyło, że zostało obcięte ileś tam procent (15% z premii? jakoś tak - policz sobie tę kwotę...). I powtórzę znowu - aktualna lojalka jest bardzo nie ok i zgodzę się, że 7000 za kurs bez papierów jest delikatnie mówiąc... pomyłką. Jak ja przychodziłem nie było tego.
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-12-04 14:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rydz/ kopytko, czy też kopaniacz - nie ma to znaczenie jak się podpiszesz.
Premia to nie pensja! To czy ci wypłacają czy nie mam głęboko gdzieś.
Umawiałem się na pensję a nie na premie
zdjecie uzytkownika
rydz - 2015-12-04 15:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oszukany - inaczej tego nie mogę napisać, wbij sobie do głowy, że tak jest wypłacane wynagrodzenie w tej firmie, od X lat. I kropka. Fakt, sam się zdziwiłem jak podpisywałem umowę, ale po pierwszym przelewie i zapytaniu ziomków, zrobiłem się spokojniejszy. Nie rozumiem tylko, czemu nie potrafisz/nie chcesz tego przyjąć do wiadomości. W sumie moja strata czasu na tłumaczenie, skoro sam wiesz lepiej - jestem z kadr, bo wiem ile znajomi zarabiają, a Ciebie oszukali, bo nie dali pensji, a premię - tak, masz rację ;)
zdjecie uzytkownika
lekom - 2015-12-04 17:09:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to nie rozumiem z tego wogole nic... jedni mowia ze pensja jest ukryta, co to wogole znaczy, przeciez jezeli prACUJECIE NA UMOWY TO WIECIE JAKA MACIE PODSTAWE
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-12-04 22:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rydz/kopaniacz, ty sobie poczytaj definicję: premia=dodatek do pensji a nie jej część.
Jeżeli firma robi tak od X lat, że umawia się na X, ludzie przychodzą i dostają X-800 to oznacza że firma oszukuje od X lat.
Są pewne zasady w Polsce pod które podlegają wszystkie firmy, jest to np: kodeks pracy.
Z niego jasno wynika czym jest podstawa a czym premia, jeżeli nie potrafisz zrozumieć tych dwóch prostych definicji to już nie mój problem.

I powtarzam po raz kolejny: na słowo można uwierzyć jeżeli jest możliwość zwolnienia się, tutaj jest lojalka więc trzeba przyjąć najgorszą opcję: firma będzie płacić tylko tyle ile musi, czyli zapi...laj murzynie za free, bo takie dokumenty podpisałeś...
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-12-05 15:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pełna premia? tego jeszcze nikt nie widział.
Ustalają niewiadomo jakie normy, spawanie mega dokładne, nie można sobie pozwolić na żadne partaczenie roboty, naostrzenie elektrody wolfranowej itp. też trwa, inne prace które musisz wykonwać aby było dobrze również zabierają czas. A normy wyliczają jakbyś tylko trzymał elektrodę w ręku i jechał do przodu, nie wyrobisz normy (nikt nie wyrabia) to nie masz premii, ewentualnie 100-200 zł.
zdjecie uzytkownika
anty rydz - 2015-12-05 18:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Premia zawsze? Rydz, co ty bierzesz?
Albo jesteś z kadr, albo największym podp...alaczem.
Nikt tyle nigdy nie dostał, pracowałem już dość długo w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aby wiedzieć co piszę.
NIGDY WIĘCEJ AIC
zdjecie uzytkownika
spostrzegawczy - 2015-12-06 09:04:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a tu widzę AIC ciągle prowadzi aktywny PR to chyba firma która najbardziej na całym GOWORK się broni przez wpisywanie fałszywych opinii podszywając się pod pracowników, muszą mieć powody :) wystarczy poczytać jakie to powody :)
pracowałem tam chwilę, czytałem tu posty zanim się zatrudniłem myślałem dam radę zatyra ale się czegoś nauczę NIE DAŁEM RADY tam trzeba być maga odpornym fizycznie i psychicznie jak ktoś chce się sprawdzić to polecam :)
zdjecie uzytkownika
niewolnik systemu - 2015-12-06 09:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co obserwuję (nie tylko ja :)) ostatnio w zakładach pracy to chyba oznaki początku końca tego systemu :), chcą wycisnąć z ciebie ile się da i jeszcze pokazywać ci że robisz błędy - nie jesteś doskonały, ale gdy masz oczy to widzisz że ludzie dają z siebie wszystko a dostają... w mordę (jak w dniu świra jak Kondrat dostaje wypłatę :))) "jak by mi ktoś w mordę dał" :))
więc widzisz totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i marnotrawstwo na około a ty masz zapier....

kościół katolicki tak samo odpłynoł tylko ci wciskał że jesteś grzesznikiem nie nauczał jak z tego wyjść a sami co robili to już wiemy

kościół katolicki się kończy teraz czas na "system"
zdjecie uzytkownika
www - 2015-12-06 20:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam, mi się niedługo lojalka kończy i uciekam stamtąd.
Nigdy nie dostałem nawet połowy tej pseudo premii mimo że robiłem uczciwie i się nie spóźniałem.
Trzeba unikać takich obozów pracy
zdjecie uzytkownika
www - 2015-12-06 20:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam, mi się niedługo lojalka kończy i uciekam stamtąd.
Nigdy nie dostałem nawet połowy tej pseudo premii mimo że robiłem uczciwie i się nie spóźniałem.
Trzeba unikać takich obozów pracy
zdjecie uzytkownika
rydz - 2015-12-07 13:20:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lekom - nie "ukryta pensja", a jak w każdej firmie, nigdzie nie jest jawnie napisane, kto ile zarabia (prócz kadr). Nie wiem np. ile zarabia Romek, bo sam nie powie i mało mnie to interesuje, ale akurat Tomek to mój dobry znajomy i wiemy między sobą, kto ile ma - taki przykład. Pisałem już kiedyś, że od początku mojej pracy zawsze (prócz jednej sytuacji) dostałem pełną kwotę na konto - podstawa + premia i każdy, kto tutaj pracuje to potwierdzi. Nie mówię tutaj o premiach, o których mówił kiedyś dyrektor, bo tej na oczy nie widziałem...

oszukany - brnij dalej, to naprawdę nie działa ;) pisałem - lojalka nie jest w porządku i z tym się zgadzam od początku, ale wystarczyło zapytać kogoś, kto tutaj pracuje i wiedziałbyś, że co miesiąc dostawałbyś podstawę + premię wypłacaną jako całość na konto. To nie jest "premia" jako gratis, a kwota, z której ewentualnie góra tnie. I to też, jak tak na to patrzeć, jeśli się nie zna od środka, nie wygląda fajnie, zgoda, ale fakty są takie, jakie znam co miesiąc. I to też każdy pracujący na hali potwierdzi. A normy? Zależy gdzie - teksas ma teraz srogie, GV mocno przegięte (totalna pomyłka), ale np. rbi są spokojne :P Zależy gdzie trafisz...
zdjecie uzytkownika
anty rydz - 2015-12-07 18:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rydz, ja odnoszę wrażenie że to ty próbujesz wszystkich przekonać że takie oszukiwanie ludzi jest wporządku.
Oszukany ma rację, jeden mądry który nie dał się wpakować w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Tak na marginesie:"To nie jest "premia" jako gratis, a kwota, z której ewentualnie góra tnie." - większych bzdur dawno nie słyszałem, jest to kwota którą góra zawsze tnie wg swoich zachcianek, o 50/70/90% - zawsze obcięta do granic możliwości, w sumie mało kiedy dostawałem połowę premii, inni mi mówili że praktycznie jej nie dostają.
zdjecie uzytkownika
qwert - 2015-12-07 21:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rydz pewnie jutro jak będzie w pracy przed komputerkiem znowu będzie próbował obrócić kota ogonem.
Twierdzi że nie jest z kadr, a kto może pisać o 13:30.
Ludzie są w pracy albo w drodze do pracy, nikt inny o tej godzinie nie wpisze swojej opinii.
zdjecie uzytkownika
rydz - 2015-12-07 23:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ja napisałem, że lojalka jest w porządku? Gdzie? Sam bym jej nie podpisał, zwłaszcza za tę kwotę "pseudokursu", ale jak się przyjmowałem nie było tego. To po pierwsze. Po drugie nie słyszałem, żeby komuś obcinali premię ot tak sobie - ani mi się to nie zdarzyło, ani nikomu kogo znam. Więc to albo bajki, albo ja po prostu sam nie wiem, co się dzieje dookoła mnie... Wiem doskonale, że obcinali premię za "spóźnianie, pyskowanie, olewanie, brak normy, palenie", to tak, ale przez "widzimisię"? Jeśli ktoś to potwierdzi - przyznam się do błędu, ale powtórzę - od początku mojej pracy dostawałem ZAWSZE całą kwotę na konto (podstawa + premia).

Sami Rutkowscy widzę tutaj - prościej byłoby porozmawiac w cztery oczy i wszystko byłoby jasne ;)
zdjecie uzytkownika
rydz - 2015-12-08 09:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A, jeszcze jedno - " jest to kwota którą góra zawsze tnie wg swoich zachcianek, o 50/70/90% - zawsze obcięta do granic możliwości, w sumie mało kiedy dostawałem połowę premii". Pytanie mam: podpisywałeś jakiś kwit z tym zabraniem premii? Ktoś mówił, za co, czy po prostu mniej wpływało na konto?
zdjecie uzytkownika
qwert - 2015-12-08 17:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Wiem doskonale, że obcinali premię za "spóźnianie, pyskowanie, olewanie, brak normy, palenie"
1. Ciągle łżesz
2. Sam sobie zaprzeczasz, pisze ewidentnie za co obcinają "brak normy", tyle że nikt normy nie wyrabia mimo że robi się tyle ile można, normy sami narzucają takie aby ich nie wyrobić.
Piszesz że lojalki byś nie podpisał? ale sam twierdziłeś "zatrudnij się, może nie będzie tak źle" - natomiast sam mówisz ja bym się nie zatrudnił.
To nie ty pisałeś"spróbować można na 2 miesiące jakby nie było lojalki!
"prościej byłoby porozmawiac w cztery oczy i wszystko byłoby jasne" - to dlaczego piszesz pod pseudonimem? nikt o takim nazwisku nie pracuje.
No i do tego nie mam czasu przyjeżdżać do pracownika na produkcji (bo nim jesteś) i mówić mu w oczy ile mi obcieli premii, kim ty jesteś że oczekujesz że ja będę się tobie żalił z takich spraw? co byś mógł uczynić aby oddali mi tyle ile obiecali? no chyba że jednak jesteś kimś "wyżej postawionym"
zdjecie uzytkownika
qwert - 2015-12-08 18:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepraszam za pomyłkę, miałem wpisać "nie ma nikogo o nazwisku rydz" zresztą "kopaniacz" pod tą nazwą też pisałeś podobnie nie istnieje w AIC
zdjecie uzytkownika
rydz - 2015-12-08 23:03:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O widzisz, i teraz dokładnie widac, kto łże - i nie Pies, bo jednego mamy już na hali :P Gdyby zabrali Tobie premię, szedłbyś do akwarium i podpisał kwit, a jak dokładnie pokazałeś - nie masz o tym zielonego pojęcia ;) I łżesz znowu pisząc, że 'nikt nie wyrabia normy" - wpadnij na GV, albo teksasa, odwiedź np. Banasia i zmienisz zdanie ;) Wybacz, ale nie masz bladego pojęcia o pracy na hali w Gdyni, więc najlepiej się nie udzielaj już, bo się tylko pogrążasz... Ziejesz tylko niepotrzebny zamęt. Powtórzę i podsumuję - wiele jest rzeczy, które nie są fajne (ogólnie niskie pensje, normy np. na GV, kadra inżynierska, która nie potrafi zrobic np. porządnego przyrządu, na początku za szybkie tempo, sporo nowych, zielonych ludzi, aktualna lojalka), ale są też plusy (wypłata zawsze na czas, zawsze się zgadza, możliwośc nadgodzin, spokojne normy na niektórych projektach, spoko ludzie). Nie wiem jak jest w Tuchomku, więc tutaj trzeba poczytać, ale dla mnie jest obecnie więcej plusów, niż minusów.

qwert i nie pisz pod dwoma nickami (oszukany), tylko po to, żeby potwierdzać swoje wcześniej napisane wypociny - to aż bije po oczach... Delikatnie mówiąc polemika z Tobą jest kompletnie bez sensu.
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-12-09 17:17:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1. Nie piszę pod dwoma nazwiskami, ja tam nie pracowałem więc nie wiem wszystkiego.
2. Zostałem oszukany bo umawiałem się na konkretne warunki, złożyłem wypowiedzenie a pod nos podkładają mi inne papiery - tak się nie robi.
3. Polemika z tobą jest bez sensu bo gubisz się w zeznaniach, pisałeś pod dwoma nazwiskami a do tego jesteś z biura, co udowodniono po godzinach wpisów (nikt kto pracuje na hali nie wpisze się o 13:30, a to że z domu również wpisujesz to już inna sprawa. No i gdybyś nie był odpowiedzialny za nabór nowych kandydatów to nie walczyłbyś tak zagorzale o dobrą opinie na gowork-u.
zdjecie uzytkownika
były - 2015-12-09 17:58:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cytuje rydz "ale są też plusy (wypłata zawsze na czas, zawsze się zgadza, możliwość nadgodzin, spokojne norm......bla bla bla) akurat to nie są plusy tylko zasrany obowiązek kazdego pracodawcy.....pracowałem na hali i nie jako spawacz i współczuje chłopakom każe im się pracować planowo i wydajnie jak linia automatyczna zapominając że są to ludzie o różnych umiejętnościach charakterach (podejście do pracy i obowiązków......pełno obiboków i imbecyli krąży po hali i takich się kara odbieraniem premii , ale jest też dużo ludzi zaangażowanych i pracowitych ale ciekawe na jak długo....widać to po "starej gwardii" która ma coraz bardziej wyjeb.... tak się tutaj traktuje ludzi TUCHOM BIRKENAU
zdjecie uzytkownika
rydz - 2015-12-09 23:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oszukany/qwerty - jak mi udowodnisz, że niby jestem z biura, a do tego niby piszę pod dwoma nickami, uroczyście przysięgam, że masz u mnie postawioną skrzynkę piwa. I naucz się czytać w końcu, ponieważ napisałem post tuż przed wyjazdem do pracy - o 13:20, a daleko nie mam... Natomiast Twoją przyszłość widzę raczej w "biurze" Rutkowskiego, niż kładąc spoiny ;) I nie, nie jestem odpowiedzialny za nabór ludzi, ponieważ bardziej by mi zależało, że znajomi nie odchodzili i nie zatrudniali kolejnych, nic nie wartych, imbecyli, których coraz więcej na hali.
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-12-10 18:59:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
eh... ja nie muszę pisać pod dwoma nazwami, AIC tyle ludzi oszukało (co widać po 10 stronach wpisów) że znajdują się osoby które popierają moje racje.
Nie mam zamiaru tobie udowadniać że jesteś z biura, poprostu to wiem, a skrzynka piwa warta 40zł - nie zwróci mi to czasu i paliwa żeby po nią podjechać.
Tak na marginesie "Twoją przyszłość widzę raczej w "biurze" Rutkowskiego" - ja ciebie widzę natomiast w programie "wróżbita Maciej".
zdjecie uzytkownika
qwert - 2015-12-10 22:39:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro znajomi odchodzą (czyli tym którym skończyła się lojalka) od razu odchodzą jedynie potwierdza moje wypowiedzi i doświadczenie - nie warto się tam zatrudniać, odradzam.
zdjecie uzytkownika
kop - 2015-12-14 20:12:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mimo wszystko chce jakos sprobowac swojej pracy w AIC na stanowisku operatora maszyn chociazby dlatego ze oferuja umowe o prace, a ja juz mam dosyc pracy na smieciowych umowach
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2015-12-14 20:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Spróbuj, też zawsze marzyłem aby pracować dwa lata w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez prawa veta, z podpisaną lojalką.
Ja już wolę być na śmieciówce, ale zarabiać o 1000zł więcej i mieć prawo głosu.
zdjecie uzytkownika
Zainterezowany - 2015-12-19 23:59:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam...
Zastanawiam się nad tą firmą... i cikawi mnie ile na start mogę się spodziewać w gdyni jako spawacz a ile jako pracownik produkcji?
I jaką częścią tej sumy jest tzw tu podstawa a jaką ta niby premia?
Z góry dziękuję za szybkie odpowiedzi...
Wesołych Świąt... :-)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-12-22 17:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@BYŁY
nie napinaj się tak człowieku, z tym "nie pozwólmy na pozytywne komentarze" :)
nic nie mozesz z tym zrobic! Tak, wiem, ze dla Ciebie tylko morze hejtu jest wlasciwe na forum. Ale nie dasz rady! hahaha
zdjecie uzytkownika
Propaganda RP - 2015-12-23 23:27:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich Tych prawdziwych i tych udających byłych pracowników (kadry, HR, apodyktycznie zarządzający oraz inni z AIC)
Ile razy można poruszać wątki, a raczej wątek, ile razy będą tu jeszcze ludzie pisać i przestrzegać przed tą firmą. Ile lat jeszcze będę niby budować i dopracowywać linie automatyczne???? Piszą tu zarówno ludzie biurowi jak i warsztatowcy - dlatego obiektywnie można ocenić firmę jako negatywną. Potrzebne są tam zmiany personalne - czytaj brak kompetencji twardych oraz miękkich. Chyba że Prezes przyzwala na taką rzeźnię lub go oszukują. Proste i logiczne. Przestrzegam przed tą firmą, zła kadra zarządzająca, kolesiostwo itp, ludzi wyciskają cytryny. Śmieszne narady i dupochrony na każdym kroku jak w pseudo korporacji i oczywiście propaganda kadr.
zdjecie uzytkownika
lekom - 2015-12-29 17:47:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze, ze ogłoszeń o prace troche maja, poza tym nikt nikomu nie zabranai isc i aplikowac,dostac sie tam i pracowac,jezli komus sie nie podoba to nie musi podpisywac umowy
zdjecie uzytkownika
zzz - 2016-01-10 10:30:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście że nikt nie zabroni iść tam pracować, ale czuję obowiązek przestrzec innych przed ich nieuczciwymi praktykami i kłamstwami.
zdjecie uzytkownika
3456 - 2016-01-10 14:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o rany widze ze maja teraz na prawde spora rekrutajce moze warto sie zalapac do nich, jezeli ktos sie zna na fachu, akurat szuakaja spawacza i operatora
zdjecie uzytkownika
zzz - 2016-01-11 23:06:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, warto podpisac lojalke na 2 lata i pracować za free, polecam
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-01-12 23:49:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zzz lojalkę rozumiem, wiele firm tak robi, by mieć pewność. Nie chce mi się jednak wierzyć, że pracownicy przez te dwa lata nic nie zarabiają, w takiej sytuacji i lojalka nie miałaby znaczenia.
zdjecie uzytkownika
zzz - 2016-01-13 17:54:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1800zł dla spawacza to jest NIC.
Lojalka to zmuszanie pracownika by pracował przez cały czas jej trwania, ma sens gdy pracodawca wysyła pracownika na jakieś szkolenia itp. Tutaj mamy do czynienia z 1/2 dniowym szkoleniem wew. firmy gdzie pracodawca nie ponosi prawie żadnych kosztów, a obciążać chce pracownika kwotą 7tys??? to nie jest uczciwe, zmuszanie ludzi do pracy wbrew ich woli (chcą przykładowo zmienić pracę na normalną) to podchodzi pod [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
zzz - 2016-01-15 19:02:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
??? czy słowo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to słowo "niecenzuralne", bo takie zostało wykreślone przez admina
zdjecie uzytkownika
lekom - 2016-01-16 01:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiec skoro tak jest to dlaczego zgadzacie sie na takie warunki, jest wiele innych firm działajacych w branży spawalniczej, dla osob z doswiadczeniem nie organizuja szkoleń, poza tym zatrudniaja na podstawie uprawnien
zdjecie uzytkownika
zzz - 2016-01-16 16:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
eh... słowo obóz nie jest niecenzuralne, słowo "pracy" również.
Dlatego admin wykasowuję połączenie tych słów
zdjecie uzytkownika
Azale - 2016-01-18 14:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiem, że na stanowisko Pracownik produkcji / operator maszyn i urządzeń G nadal poszukują ludzi i jeśli tylko ktoś wie, że sprawdzi się w tej pracy, powinien aplikować w ciemno
zdjecie uzytkownika
Azale - 2016-01-18 17:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.... i podpisać lojalkę, a potem pluć sobie w twarz i nie móc się zwolnić...
zdjecie uzytkownika
oder - 2016-01-20 18:48:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lekom, no własnie patrzę, że szukają spawacza TIG. Co jest wazne oferują umowę o pracę i gwarantują stabilne zatrudnienie – brak przestojów i sezonowości, a to wazne.
zdjecie uzytkownika
NOWY - 2016-01-21 12:37:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, piszecie dużo w temacie spawaczy, czy jest tu ktoś, kto może wypowiedzieć się na temat działu Obróbki Cieplnej? Z góry dzięki!
zdjecie uzytkownika
zzz - 2016-01-22 17:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@oder - oraz brak możliwości zmiany pracy przez dwa lata za pensję przy której chce się płakać. Ważne jest ile zarabiasz, jeżeli chcę popracować i nic z tego nie mieć to chwytam szuflę i idę kopać dołki w lesie.
W pracy ważna jest kasa, nie zarabiasz to jesteś tylko niewolnikiem systemu, tym bardziej jeżeli masz podpisane lojalkę.
zdjecie uzytkownika
ulaekz - 2016-01-22 19:02:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja słyszałem, ze faktycznie na tym dziale obróbki to jest najmniejsza rotacja, bo raczej specjalistów tam zatrduniają, ale jak chcesz to jeszcze mają etet spawacza i są premie.
zdjecie uzytkownika
zzz - 2016-01-22 21:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Premie czyli część pensji którą ci mogą uciąć, bo premia jako dodatek do pensji ponad to co ci obiecują na początek chyba nie istnieje.
Będziesz robić za 1800zł miesięcznie + jakaś premia którą mogą ci uciąć wg ich widzimisię a w sumie to mogą jej nawet nie dać.
zdjecie uzytkownika
ropniak - 2016-01-24 19:16:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zzz widzę że ta praca strasznie Ci się nie podoba, masz stanowisko pracownika fizycznego? Mam nadzieję że na stanowisku lidera projektów wdrożeniowych warunki wyglądają inaczej. Mają wysokie wymagani, bo aż 2-3 letnie doświadczenie w zarządzaniu projektami w strukturze macierzowej
zdjecie uzytkownika
glupek - 2016-01-27 22:13:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda tylko, że to piękne hasło struktury macierzowej w tej firmie nie funkcjonuje, bo jest zwykła liniowa struktura, każdy z pracowników ma tylko jednego konkretnego przełożonego.
Umiejętność, funkcjonowania w tym co piszą (struktura macierzowa), to nic innego jak po prostu sprawne donoszenia do przełożonych, jak się ktoś opierdziela.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierw probka, cienkie blaszki okolo 1,5 mm pachwinka i doczolowo bez drutu
Pytania: Nie bylo takich, Panie z rekrutacji bardzo mile i przyjazne
zdjecie uzytkownika
zzz - 2016-01-28 18:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co to jest "wysokie wymagani"?
Mi praca fizyczna odpowiada, ale za pieniądze i z szacunkiem, oraz możliwością zmiany miejsca zatrudnienia jeżeli okaże się iż nie są spełnione te podstawowe warunki.
Czy tutaj mam taką możliwość? na dwa lata zablokowany... trzeba ludzi ostrzegać przed takimi sytuacjami, po co mają mieć przerąbane?
zdjecie uzytkownika
maja - 2016-02-03 09:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam . Jak jest z praca na produkcji ,jakie zarobki itd. bo wlasnie szukaja pan i panow na produkcje.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert