Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo AIC S.A.

Opinie o AIC S.A.

Pracowałeś w firmie AIC S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pP - 2015-03-15 10:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do byłego. To po co się godzicie na takie stawki?, nikt wam nie kazała na siłę pracować w AIC. Poza tym są różne rodzaje uprawnień spawalniczych. Podstawowe, ponadpodstawowe dozorowe, (RTG, łamanie próbek itd.) itp., do tego masz pozycję i grupy materiałowe. Nikt z was nawet o tym nie wspomina więc wnioskować można, że większość ma jakieś tam podstawowe uprawnienia i małą wiedzę na ten temat, a żeby zarabiać w PL trzeba też mieć uprawnienia konkretne, a nie do spawania furtek. W zależności od posiadanych uprawnień i umiejętności negocjujesz kasę i można wtedy dwa razy tyle zarobić co Ty piszesz. Nie ważne czy jestem robolem czy kim tam uważasz. Spawałem i wiem jak jest. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostałem na różnych stoczniach, w różnych warunkach, także jeszcze chyba mleka musisz trochę wypić i pokory nabrać. Ciekawe jakbyś sobie poradził z elektrodą zasadową na pionie mistrzu lub przy rurach pod RTG. Nie smaruję na AIC, bo wiem, że robi jakieś uprawnienia wewnętrzne pod ASME więc dla chcących się nauczyć spawać jest ok, gdzieś trzeba nabrać doświadczenia.

Pozdrawiam i koniec z pisania z mojej strony
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-03-15 20:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podwyżki miały byc, ale w piątek było spotkanie z dyrektorem i samo mydlenie oczu... zero konkretów, sama mdła paplanina... "Będą, jak będą". Totalne nieporozumienie i traktowanie pracowników wręcz arogancko... Ktoś słusznie napisał, że jedynie Grzesiu jest prawidłową osobą na właściwym miejscu, szkoda, że nie jest dyrektorem ;) No nic, jutro pierwsza zamiana i jedziemy dalej z tematem...
zdjecie uzytkownika
017 - 2015-03-23 11:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Każdy kto się wypowiada nie pisze o której placówce firmy pisze czy o Gdyni czy o Tuchomiu!!!
W Gdyni inaczej jest i w Tuchomiu jest inaczej!!!!niby jedna firma ale inne zasady.
zdjecie uzytkownika
jozin - 2015-03-30 09:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tam w zeszłym tyg zacząłem prace w Tuchomiu, no nie ma szału ale takiej dramaturgii też bym nie robił :) praca jak praca.. nie pasuje? szukaj innej :) że trzeba pracować by coś zarobić, to fakt, wypłaty też nie są szałowe ;( ale jest umowa o prace a nie śmieciówka, to tyle dobrego :) w porównaniu ze stoczniami itd.. warunki socjalne też ok :) taka dobra praca na początek :) tyle że daleko ten tuchom ;( ale ludzie mówią ze 10tego zawsze pewna wypłata, też dobre :) szkoda że tak teraz święta wypadają ;( bo wypłata by się przydała na 3.03 ;) no ale to już by było za dobrze chyba i niema na co liczyć :)
zdjecie uzytkownika
bbc - 2015-03-31 18:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba nie ma co sobie zawracac głowy , zawsze ich ogłoszenie wisi , dobre firmy nie dają ogłoszeń z taką częstotliwością , nie byłem tam i nie będę , pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bn - 2015-04-02 19:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jozin - po tygodniu pracy wystawiasz ocenę? ja pracuję tam dwa lata - w tym czasie było wywalonych chyba z 4- ch dyrektorów i mnóstwo kadry inżynierskiej. Wielka rotacyjnośc i brak poszanowania człowieka.
zdjecie uzytkownika
minaljuzrok - 2015-04-02 20:41:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając wasze wypowiedzi czuje sie jak w cyrku.Co jeden pseudo spawacz to lepszy, a mówiąc szczerze to same partacze jak jeden. Oczywiscie niektórzy z was maja racje o spawaczach małpach tych co po 5 lat wzwyż siedza. Tym co tu pieprza o terminach spawalniczych duzo gadacie a pewnie nawet szcepić nie potraficie. Dla tych co chca sie przyjąć pracowałem tam 2 lata i sprawa wyglada tak: płace na konto do 10 najcześciej przed praca jak najbardziej nie zapłacona za takie zapierdzielanie. Moim zdaniem powinno być za 8 godz minimum 3500 tyś zł netto.Jeśli chodzi o palenie,WC itd kazdy pracownik powinien miec przy takiej pracy chwilke zeby odpoczać (AIC wez wkoncu pokaż klase i utrzymaj pewne standardy).Spawacze szanujcie sie wystarczy spojrzeć na jakość jak pracują to wy jesteście górą i ostro postawić na swoim . POzdrawiam
zdjecie uzytkownika
Jozin 2 - 2015-04-03 09:18:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bn
Nie wiem czy ty o Tuchomiu czy o Gdyni myślisz, bo w Gdyni dyrektor jest koło 2 lat:)), także nie wiem o jakim piszesz??????????? Głupoty chyba smarujesz
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-04-04 06:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś kiedyś widział by na temet jakiegoś zakładu pracy na tej stronie padaly dobre opinię? Raczej słabo... Pracuję w AIC i jestem zadowolony.. Robię swoje a nie zastanawiam sie i nie filozofuje na temat metod produkcji... Wiedzialem na jaką kase sie zgadzam przychodząc do pracy w tej firmie.. Ale wolę zarobić mniej a pewnie, a nie słuchać opowieści o złotych górach a następnie ,,zonk,, dlatego bez paniki ludzie.. Praca jak praca... Prawda jest taka ze te opinię piszą ludzie po kursie, którzy myśleli że jak wyspawaja próbkę na egzaminie to da mega spawaczami i pracodawcy beda sie o nich zabijali.. A nagle okazuje się że tak kolorowo nie jest.. Generalnie praca nie nie jest zła, normy sa tak obliczone ze bite 8 godz na spawarce bez obijania... Męczące.. Fatk! Ale za damski.... Jeszcze nikt wyplaty nie daję :-( tak jak mówię firma jak firma, wyplacalna, ludzie też spoko (jak ktoś lubi ciągłe ,,jo jo jo ,, ) :-D Pracuję w zakładzie w TUCHOMIU
zdjecie uzytkownika
praca w aic - 2015-04-06 08:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, czy pracują w tej firmie kobiety na produkcji? Jaka jest umowa i na ile czasu na początku?
Czy zatrudnia do spawania kobietę? Czy w ciągu dnia przysługują jakieś przerwy ?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-04-06 10:49:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Gdyni są dwie Panie spawaczki. 15 min przerwy (regulaminowa) na 8 godzin, a jeśli zostajesz dłużej, druga przerwa (umowna) 15 min po 8 godzinach.

A propos wielkiej "rotacyjności" - ta jest spora, ale jeśli chodzi o nowych spawaczy. Sporo osób pracuje dosłownie kilka tygodni, miesięcy i idzie dalej. Natomiast nie zauważyłem, żeby przez okres mojej pracy w aic, pojawiło się dużo nowych twarzy "biurowych", które spacerują po hali, więc tutaj bym nie przesadzał.
zdjecie uzytkownika
bn - 2015-04-07 10:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jozin - jest kilku dyrektorów. Jakości, finansów, technologii itp. Gdybyś popracować dłużej to wiedziałbyś takie rzeczy i nazwiska osób wywalonych
bezprzesady - na produkcji widzisz jedynie osoby z jakości czy technologii, a nie jesteś w stanie nic powiedzieć o typowo biurowych, np. Logistyka, zakupy, konstruktorzy...
zdjecie uzytkownika
bn - 2015-04-08 22:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jeszcze prócz "akwarium" ;) Ale tak, masz rację.
zdjecie uzytkownika
Olek - 2015-04-12 16:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja już tam mam swój staż magazyniera paroletni, pamiętam jak pracowałem na Rdestowej, to najlepsze były nocki, bo wiadomo, zamykać się można w kontenerku, co za tym idzie przespać prawie całą pracę, albo film jakiś włączyć. Teraz jak mnie przenieśli na Krzemową to trochę byłem w niesmaku, ponieważ mam dalej o te 3 przystanki, szkoda mi wydawać kasy na bilet (trochę jestem sknerą :P), decyduje się zatem na jazdę bez biletu, to niesie za sobą ryzyko w postaci mandatu, ale o tej porze to nie jeżdżą kontrolerzy biletów. Pozdrawiam cały magazyn na Krzemowej !
zdjecie uzytkownika
Mariunio - 2015-04-12 23:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt "Latający cyrk Monty Pythona". Pełno opinii, ale mało jest konkretnych wypowiedzi i osób na gowork. Można tylko stwierdzić: pseudo fachowcy, którzy myślą, że po kursie zaraz będą super hiper:), och, ach i ech. To właśnie jedna z negatywnych cech Polaków.
zdjecie uzytkownika
przyszł niedoszły - 2015-04-21 15:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. mam zamiar zacząć pracę w tej firmie. nie posiadam dużego doświadczenia ale mam potrzebne kursy i potrafie spawać. Jakiej mogę oczekiwać stawki brutto?
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-04-22 19:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3000-3300. Brutto.
zdjecie uzytkownika
abababa - 2015-04-23 15:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZy przyjmą kogos z rocznym doświadczeniem na tigu ale bez papierów. jaki jest system pracy ? 3 zmiany ? sobota niedziele wolna ?
zdjecie uzytkownika
he - 2015-04-25 23:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki jako operator cnc ? jakie tam są ?
park maszynowy duży 5-10 maszyn cnc ??
norma jest ?
zdjecie uzytkownika
1234 - 2015-04-27 14:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie ... jaki system pracy tam obowiązuje ? praca zmianowa ? soboty niedziele ? nadgodziny ?
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-05-13 09:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
System 3 zmianowy ogólnie, soboty i niedziele wolne. Reszta według ustalenia z liderem/kierownikiem - np. w rotacji 2 i 3 zmiana (tydzień po tygodniu), 1 i 2, tylko 1 itd. Do tego jeśli jest potrzeba lub ochota nadgodziny, razem z sobotą, a dla odważnych i w niedzielę ;) Generalnie jest dość elastycznie, mówię o Gdyni.

abababa - pewnie przyjmą.
zdjecie uzytkownika
operator cnc - 2015-05-13 23:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a może ktoś napisać jak jest na cnc ?
praca w systemie 4 brygadowym ?
15 zł/h brutto na początek proponują ?
zdjecie uzytkownika
Spawacz PG Tuchom - 2015-05-17 21:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak widzę, co tu wypisują, to matkobosko... W skrócie, pracowałem tam niecały rok, pracowałem na każdej linii spawalniczej poza Mulkiem (największe wymienniki spawane częsciowo MIGiem).
Po pierwsze, zapomnijcie o czymkolwiek czego się nauczyliście wszędzie indziej, bo tu się spawa blachę 2,5mm na 300A, tak więc jak ktoś tam wyżej mówi o jakichś super kwalifikacjach rur, srur, piony, fiony, to albo mówi o zakładzie w Gdyni albo nigdy nie był na hali. Nie ma żadnego kręcenia, a spawanie jest nastawione tylko i wyłącznie na ilość.
Sama praca zwykle była monotonna, póki ktoś się nie zacznie przychrzaniać o byle gówno. Taki przykład z życia wzięty. Góra uznała, że my spawacze wysyłamy w huk wad do kontroli jakości, przez co produkcja dostaje po dupie, dlatego wysłali wszystkich na szkolenie z samokontroli. Na owym szkoleniu zapytałem o przesadzenia (dozwolone bodajże do 1/4 grubości materiału), bo były przykładowo pospawane blachy z przesadzeniem i zapytałem się gościa, czy to akceptowalne, powiedział, że nie, to zapytałem, co mam zrobić jak 80% elementów przychodzi do mnie z takim przesadzeniem. Wiecie co tu było? "A KJ to zawraca? - No nie. - No to wszystko w porządku." XD A wspominam, że ze względu na takie wady zostało przeprowadzone szkolenie. XD
Organizacją linii produkcyjnej oraz przyrządów do pracy zajmowali się chyba ludzie po podstawówce, bo to był mega śmiech na sali, ale o tym już mi się nawet nie chce pisać.
Zmiany na PG, PGT, pakiety PG/VG były swego czasu dwie. 6-18 i 18-6. Na VG raczej nowy się nie dostanie, chyba, że na montaż płaszcza.
Hajs zawsze przychodził na konto do 10, tylko ciężko się zawsze było doliczyć ile wyjdzie na miesiąc, bo na umowie jest pensja zasadnicza, czyli wiesz ile zarobisz pracując po 8h dziennie pn-pt, ale liczenie stawki na nadgodzinach to magia.

Ogółem taka robota dla spawacza świeżo po kursie, na czas szukania pracy w której będzie mógł się uczyć spawać. Płacą dobrze dla nowego, ale jak macie trochę doświadczenia, to nie warto.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spawanie blaszki 1.5mm-pachwina-podolna-drut można wybrać, najpierw spawasz po swojemu, potem każą pospawać tak jak Oni spawają Duża dysza ceramiczna-Amerykańska, metoda spawania: z cofaniem palnika.
DWULETNIA LOJALKA
3000BRUTTO W TYM 650PREMI czyli pewne 2350brutto ok 2100netto-pewne
Pytania:
zdjecie uzytkownika
gonia - 2015-05-23 20:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. W przyszłym tygodniu mam rozmowę w sprawie pracy w Aic, w dziale księgowości. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czego mogę się spodziewać na tej rozmowie?
zdjecie uzytkownika
hihi - 2015-05-27 23:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
park maszynowy cnc ? ile maszyn ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AIC S.A.?
Zadaj pytanie
alert