Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo AIC S.A.

Opinie o AIC S.A.

Pracowałeś w firmie AIC S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-07-04 00:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z powyższych komentarzy wnioskuję, że wiedza i doświadczenie są zbędne, skoro pracują w inny sposób. Ciekawe czy to norma, czy sytuacja, która się po prostu kilka razy powtórzyła. Ja akurat mam pracę, ale o tej firmie słyszałem i były to raczej pozytywne opinie. I z tego, co wiem, to oni ciągle kogoś szukają.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-07 18:40:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciągle szukają, bo przyrost zatrudnienia od kilku lat jest ogromny. Z firmy z około 200 osób jeszcze ze 3 lata temu zrobiło się nagle podobno już ponad 600. To i szukają ciągle, jak klientów przybywa.
zdjecie uzytkownika
Spawacz po kursie - 2015-07-15 08:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,
mam pytanie odnośnie zakwaterwoania dla nowych spawaczy TIG, mianowicie czy firma posiada kwatery pracownicze(jak są to ile kosztują), czy po prostu trzeba sobie na swoj koszt zorganizowac pokoj np. w Gdyni?

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Zespół HR - 2015-07-27 12:32:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry,
firma nie posiada kwater pracowniczych, trzeba zorganizować sobie zakwaterowanie we własnym zakresie.
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-07-28 08:32:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowne HR,
Proszę podać zakres zarobków personelu spawającego z hali w Gdyni i Tuchomiu
zdjecie uzytkownika
zespół HR - 2015-07-28 11:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po informacje odnośnie wynagrodzeń zapraszamy do kontaktu bezpośredniego z nami. Można się z nami skontaktować telefonicznie, mailowo bądź przyjechać bezpośrednio do nas na ul. Rdestową.
pozdrawiamy
zdjecie uzytkownika
Osioł - 2015-07-31 19:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ci bardziej spostrzegawczy zapewne zauważyli większość niby opinii tutaj to ściemy kogoś z biura a na produkcji tak cisną i normy takie że nie ma czasu zmieniać pompersów a na dodatek zmniejszyli przydział pompersów do dwóch tygodniowo dla Ukraińców jeden na miesiąc
zdjecie uzytkownika
Astek - 2015-08-03 11:35:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że jeśli odpowiedź @Zespół HR jest komentarzem faktycznego zespołu tej firmy, to komentarz jest trochę nie na miejscu. Przynajmniej mnie w pewnym sensie zniechęca, bo jest kolokwialnie mówiąc.. niegrzeczny. Może warto popracować nad komantarzami i interakcją z ludźmi w sieci, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zespół HR - 2015-08-03 13:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo,
Zespół HR nie zamieścił owej informacji.
Nie zamierzamy wdawać się w dyskusje na takim poziomie.
Od naszego zespołu można spodziewać się merytorycznych odpowiedzi na zadane pytania, natomiast dyskusje tego typu nie będą przez nas prowadzone.
zdjecie uzytkownika
Kreatywny PR - 2015-08-03 15:59:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ta prowadzi tu bardzo aktywną auto promocję i wymusza moderowanie postów przez co zniekształca prawdziwy obraz tej firmy. Zadają pytania i na nie odpowiadają zamieszczają posty w stylu jest nie najgożej... wypłaty nawet się dostaje :) Skoro to robi to ma ku temu powody :)
zdjecie uzytkownika
Srawacz - 2015-08-04 16:32:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brak wentylacji, normy takie że na niektórych stanowiskach zapomnij o kiblu. Na umowie monter spawacz i żeby się nowi nie nauczyli spawać to montują :) albo uchwyty spawają

Oszczędzają na wszystkim. Mobbing. Jeden lider prosi się o w.......

zdjecie uzytkownika
Jaca - 2015-08-04 17:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To spawać się tam nie nauczę?
zdjecie uzytkownika
sancho007 - 2015-08-04 19:51:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tak sobie czytam te wszystkie posty:) troche tam przepracowalem i ciesze sie ze juz zakonczylem wspolprace z AIC, chociaz po dzien dzisiejszy smieje sie z roznych sytuacji ktore mialy tam miejsce na codzien. Podstawa 2400 zl na reke dla spawacz 160 godz w mc. W tym jest premia kilka set zlotych, nie pamietam ile dokladnie, to takie zabezpieczenie dla nich by mieli ci z czego ucicac jak bede mieli taki kaprys lub zawalisz robote, bo pensji ruszyc nie moga. Robilem na GV i HM. GV nazywany odpadem produkcyjnym :D niby najmniejszy wymiennik. Prawie kazdy montuje, sa oprzyzadowania itd, normy strasznie zawyzone, jak masz gorszy dzien to sie nie wyrobisz. Jak zlapie cie sraczka to masz problem i potem pytania czemu nie ma normy na poczatku daja ci sie przystosowac robisz kilkanascie wymiennikow , potem norma to 27 wymiennikow, ale dla nich malo i podnosza do 29, a po kilku mc do 31 ;] Wprowadzili system liderow na kazdym projekcie by odciazyc brygadzisitow, na nie ktorych projektach kompletbne fiasko, poprzez to czesto nie bylo normy bo Nowy lider co mysli ze Boga za nogi chwycil zajmuje sie bardziej tym co pracownicy robia niz wyrabianiem wlasnej normy. Kamery praaktycznie na kazdym stanowisku, nawet kawalka drutu nie wkladaj do kieszenie bo cie pozwa o kradziez :D Social jest dobry, hala bardzo czysta, warunki do pracy bardzo przyzwoite. Spoiny i spawanie na kategorie ''A'' Aby Zaebac :D ( byle zalac) , Nie jakos a ilosc. Przegrzane materialy itd a potem kontroja jakosci Cie meczy ze na videoskopie znalazl krater w srodku :D smiech na sali, Materialu czesto nie bylo lub brakowalo albo nie pasowal:) Przerwa 15 min, jak se robisz dluzej to juz lider (GV) cie szuka albo dzwoni do Ciebie:D Facet wkrecil sie w role i to za bardzo. HM , Liderem Jest Marcin,Poswiecony firmie ale dobry czlowiek zarazem profesjonalista, jesli bedziesz wporzadku i bedziesz robil to slowa nie powie a nawet z toba pogada i pozartuje. byl zapierdziel tam jak cholera ale nikt ci glowy nie zawracal. Jakies Pytania? chetnie odpowiem :P Robota Dobra dla poczatkujacych by sie oswoic z Tigiem czy polautomatem. Rozsmieszaja mnie goscie co mysla ze przetapiaja rurki w aic o grubosci 1 mm bez drutu i mysla ze potrafia rury spawac haha :D Spawac to sie nauczysz np w stoczni lub firmach co robia kostrukcje, dzwigi czy instalacje wodne itd. A w AIc to nie spawanie tylko zalewanie. wychodzac z tej firmy z mysla ze umiesz spawac to jestes w bledzie ( mowa o tych co zaczeli kariere wlasnie tam ) Pozdrawiam, mam nadzieje ze jakos pomoglem
zdjecie uzytkownika
Jaca - 2015-08-05 16:00:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki 007 bardzo konkretne informacje. Poszukam sobie coś innego :) serdeczne pozdro
zdjecie uzytkownika
Tonący - 2015-08-07 12:12:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sancho007 a jak już w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wpadłem to są jakieś sprawdzone "techniki" by tej lojalki nie płacić?
zdjecie uzytkownika
lah - 2015-08-08 16:41:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
idz zapalic po 1szym wrzesnia gdzies przy ktoryms kierowniku albo przy dyrektorze i powinienes wyfrunac raz dwa ;)
zdjecie uzytkownika
sancho007 - 2015-08-09 12:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AHHH ta szkólka Spawaczy w AIC, najgorsze co mogles zrobic i wziasc lojalke, oni tak ludzi proboja se przywlaszczac, nawet po2 tyg potrafia ci dac umowe o prace. Ciezko mi powiedziec ''Tonacy'' co zrobic w tym wypadku i nie mysl ze w wodzie toniesz:D raczej w szambie :P Duzo osob w taki sposob zostalo tam ''uwiezionych''. Ja Nie musialem z tego korzystac bu potrafilem spawac, co prawda papierow nie mialem i wtedy jeszcze szkoly nie bylo, dopiero z czasem ja zrobili. Wiesz, mozesz sprobowac znalesc se inna robote i zwolnic sie za porozumieniem stron, , wiesz, np nagly wypadek, musisz jechac za granice do rodziny itd, jakis bajer, moze pojda na to, chca zazwyczaj chyba 2 tyg wypowiedzenie ale moj kumpel dostal telefon z dnia na dzien na kontrakt na statki i poszli za porozumieniem stron w trybie natychmiastowym, co prada lojalki nie mial ale sprobowac mozna by nei siedziec w tym bagnie. Sadzac po ostanim poscie ;;lah'' ze od 1 wrzesnia zaostrzyli przepisy odnosnie palenia to raczej nie jest do konca wyjscie bo dostaniesz zwolnienie z winy pracownika, nie pracodawcy zapewne dyscyplinarka. dobry lekarz i chorobowe:D po 6 mc chorobowego i 3 mc swiadczenia rehabilitacyjnego sami rozwiaza umowe w trybie natychmiastowym bez winy pracownika :) Jak by ktos nie wiedzial ;] W razie czego podejdz na wladyslawa 4 do PIP-u maja tam doradce od prawa pracy ktory jest za darmo( sam korzystalem z wiedzy tamtej pani) moze ci pomoze jakos. nie musiz sie umawiac na spotkanie itd, zazwyczaj nie ma tam nikogo :P Tylko tyle moge wam powiedziec na chwile obecna. regularnie sprawdzam forum wiec w miare szybko odpisuje :)
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-08-09 16:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tam sobie chwalę. Praca stabilna, pewna, wypłata zawsze na czas, umowa normalna a nie jakieś tam śmieci. Pewnie, że jak chce się zarobiać miliony to nie w AIC, ale dla kogoś, kto chce mieć trochę, ale codziennie wiedzieć, że ma pracę - to dobre miejsce.
Co do samej pracy - no niestety, trzeba robić a nie udawać, że się pracuje. Jak się robi swoje to nie ma problemów. Firma nie jest po to, żeby ochronkę prowadzić. A jak się po prostu przychodzi do pracy pracować to nie ma co narzekać. No z pewnością AIC nie jest dla tych co myślą, żę przyjdą i nikt nie zobaczy ze ich na stanowisku nie ma.
zdjecie uzytkownika
sancho007 - 2015-08-09 17:14:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem , kolega ma racje co do stabilnosci zatrudnienia, swoje robisz to nei ma problemu ale nie ktore projekty i stanowiska na nich nie maja odpowiednio rozlozenego trybu pracy, bo jedni maja mniej do roboty a inni wiecej. jedeynie co to mozesz prosic by cie na inny projekt przeniesli. Produkcja tasmowa.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-10 21:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
Szarak - 2015-08-10 21:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ktoś jest odporny fizycznie psychicznie i potrzebuje tylko tyle by przetrwać to polecam
zdjecie uzytkownika
Za Szybki Za Gupi - 2015-08-10 21:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cytuje: Jak się robi swoje to nie ma problemów. Firma nie jest po to, żeby ochronkę prowadzić. A jak się po prostu przychodzi do pracy pracować to nie ma co narzekać. No z pewnością AIC nie jest dla tych co myślą, żę przyjdą i nikt nie zobaczy ze ich na stanowisku nie ma."

Raczej nawet jak będziesz zapiepszał jak osioł to i tak normę podniosą. Kamery wszędzie, brygadziści ganiają nawet tych co robią za dwóch żeby im się przypadkiem w głowach nie po przewracało :)
zdjecie uzytkownika
znick - 2015-08-15 12:29:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spawacz - 2015-07-04 00:10:45]:
Od ! września 2015 absolutny zakaz palenia na całym terenie dla wszystkich !
To chyba najkrótsza droga do masowych kar i zapełnienia firmy Saszkami :).
Jak już przeniosą się do Gdyni będą mogli przebierać w chętnych jak w ulęgałkach.

Nic tylko zapisać się na kurs kosmetyczki :)
zdjecie uzytkownika
Swiezak - 2015-08-17 20:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
mam pytanie czy da sie w tej firmie zatrudnić bez lojalki. Skończyłem kurs podstawowy(pachwiny) i spawac narazie tak srednio umiem. Czy jeśli dobrze poszły by mi probki to nie musiałbym brać szkolenia od nich i nie brać zadnej lojalki? Jakie są na to szanse, i czy są jeszcze jakies sposoby na tą lojalke?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierw probka, cienkie blaszki okolo 1,5 mm pachwinka i doczolowo bez drutu
Pytania: Nie bylo takich, Panie z rekrutacji bardzo mile i przyjazne
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-18 07:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
luki - 2015-08-18 07:31:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sancho007 - 2015-08-04 19:51:15]:
spawać się nauczysz,ale tylko dla nich potrzebnego poziomu..no i pamiętaj, że podpisujesz "lojalkę" na dwa lata( wartą wg ich zarachowania - 7 tyś. złotych)
Do innych z podobnym pytaniem: Lojalka jest wymuszoną przez firmę formą, a że nie zgodną z prawem.. to już inny temat ;)
zdjecie uzytkownika
skrawacz - 2015-08-18 19:02:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak sancho007 napisał w najlepszym razie nauczysz się "spawać" w określony sposób (czyli z mega parametrami i przegrzewając materiał bo stawiają na ilość), ale "młodzi" dużo montują lub spawają uchwyty więc nie licz na to że pospawasz pół roku i jako fachowiec pójdziesz dalej bo nawet wielu z tych którzy pracują tam długo to ciągle na jednym stanowisku więc są specjalistami z wąską specjalizacją :)

no i jest to taśma i normy i sporo targania jak wymiennik lekki to ok a jak ciężki to wrzucisz na masę :) na niektórych stanowiskach gdzie montujesz zamiast "wyrobić rękę" to wyrobisz tylko bajceps a rączki będą się trzęsły

ostateczna ostateczność
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AIC S.A.?
Zadaj pytanie
alert