logo AIC S.A.

AIC S.A.

Gdynia

Opinie o AIC S.A.

blond 2017-01-16 15:54
U mnie premia (jubilatka) również się zgadza i bardzo mnie to ucieszyło ;) Zawsze znajdą się osoby, które tylko narzekają. W moim przypadku jest tak, że im dłużej pracuję, tym mi lepiej w tej firmie ;)
11
Niepiszsms'ow 2017-01-17 20:32
Hm dla osoby z zewnątrz firma sprawia wrażenie ładnej i poukładanej. Byłem u Was na rozmowie. Nowoczesny park maszynowy, porządek (nawet zbyt czysto), pan kierownik oprowadził mnie po hali, bardzo spoko gościu. Firmy nie oceniam, nie pracowałem wiec nie mam prawa głosu w tej kwestii. Wyrażam tylko subiektywna oponie, pozdro600
Rafał 2017-01-18 03:18
Pracuję w tej firmie już ponad 8 lat tj. zaczynałem jeszcze w PmU Tuchom, później oraz obecnie AiC Tuchom. Złego słowa o firmie nie mogę powiedzieć. Bywają ciężkie dni gdy gonią terminy a bywają i spokojniejsze. Jest to firma w której docenia się ludzi za swój wkład w jej rozwój.Zaczynałem przygodę od pracownika produkcji , teraz jestem brygadzistą produkcji i jakoś moje starania zostały wynagrodzone. Trzeba tylko chcieć a można osiągać sporo. Więc dla mnie pełen pozytyw.Zachęcam zainteresowanych pracą w AiC do kontaktu z działem rekrutacji.Każdy może znaleźć miejsce pracy dla siebie.
13
Nick 2017-01-19 08:46
Pieknie ktoś tu kasuje negatywnie komentarze niby wszystko pięknie a jednak jak zawsze ludzie pucujecie sie wszystkim kierownikom dość obłudy czemu na wigilii nie powiedzieli ze od września premie będą nalicza zawsze coś zachachmeca
1
Gracjan 2017-01-20 13:44
Mój komentarz znikł
klakier 2017-01-23 14:23
Widziałem ofert pracy dla pracownika produkcji w Gdyni i mam pytanie czy jest jeszcze aktualna?.Kolega zachęca do tej firmy i chwali za dobrą atmosferę i fajnych ludzi. Czy na początku zarobki są niskie a później idą w górę, od czego to zależy? Dziękuję.
Arnold 2017-01-23 17:45
Czy ktoś z pracowników może udzielić informację, czy w firmie jest duża rotacja (stanowiska biurowe ), czy uzależniona od nierealnych wymagań lub widzi misie przełożonych? byłem na rozmowie, chyba dojdziemy do porozumienia, dobrze wiedzieć jak sie dzieje w firmie. Z góry dziękuję za rzetelną informację
4
Maluśka 2017-01-28 16:07
Super firma, atmosfera jest fajna ale to zależy od działu. Wiadomo że to ludzie tworzą atmosferę, jak nie trafi się jakiś maruder to jest dobrze. Zarobki spoko wiadomo mogłyby być wyższe ale kto by nie chciał więcej dostawać? Ogólnie warto tu pracować.
4
Zidane 2017-02-07 09:46
W 100% popieram. Najlepsza firma w Gdansku i okolicach. Spawacze z Aic sa chyba najlepsi w europie
2
Zidane 2017-02-07 09:56
W 100% popieram. Najlepsza firma w Gdansku i okolicach. Spawacze z Aic sa chyba najlepsi w europie
3
rambo 2017-02-12 12:20
A czy są rotacje w biurach? Konkretnie w zakupach?
krzywy 2017-02-15 02:03
Nigdy nie uwierze że napisal to Rafał brygadzista PGT( bo watpie ze ten z walcarek). Ciekawe kto sie pod niego podszywa:)
Andrzej 2017-02-17 04:58
Czy w firmie są rotacje, takie uzależnione od widzi misie, czy raczej można związać się z firma na stale? Chodzi o prace w biurze w Gdyni. Proszę o rzetelna informacje.
Nick. 2017-02-18 14:01
Faktycznie jest z nimi problem. Rozleniwili się. Zaczynają być marudni. Niektórzy potrafią przesiedzieć 8h kompletnie nic nie robiąc. Zbierają się w grupy w czasie pracy, zamiast pracować. Większość nie przejawia ochoty do nauki Polskiego więc są praktycznie nie przydatni. Słabo to wygląda.
1
Edward 2017-02-19 14:41
Pierwsze pytanie
Jakie zarobki na takim stanowisku?
Zakres obowiązków:
Próby szczelności wyrobów gotowych
Pakowanie wyrobów gotowych
Obsługa prostych narzędzi i przyrządów
Drugie pytanie
Czy spawacz do przyuczenia na jakiego były wcześniej oferty zarobi więcej niż 15zł netto i może liczyć z biegiem czasu na jakąś podwyżkę?

1
Benek 2017-02-20 12:05
AIC ma opinię dobrej firmy i w pełni ją popieram, pracuję tu!!.
1
Dani89 2017-02-21 16:27
To zdradź szczegóły płacowe a nie puste frazesy. Do pracy większość ludzi chodzi zarobić na życie.
U nas w kraju to w sprawie płac zawsze zmowa milczenia i zazdrość miedzy pracownikami, smutne to.
5
Weronika 2017-02-27 14:22
Zdążyliście się już zapoznać z wywiadem udzielonym dla GoWork.pl przez firmę AIC S.A.? Coś Was w nim zaskoczyło?
1
Artur G. 2017-02-28 07:53
Artykuł bardzo ciekawy, przedstawiający firmę jako prężni funkcjonujące przedsiębiorstwo. Widać, też że HR-y są tam żeby coś zrobić a nie tylko być, miałem zresztą okazje rozmawiać na rozmowie rekrutacyjnej z Panią Agnieszką Esterhuizen - bardzo profesjonalna i rzeczowa osoba.
2
Weronika 2017-02-28 16:27
@Artur G., również uważam, że wywiad jest bardzo ciekawy i w pełni przedstawia prężnie rozwijającą się firmę! Który aspekt zaciekawił Cię najbardziej? :)
Artur g. 2017-02-28 18:20
Ten związany z kierunkiem rozwoju firmy i oczekiwań względem potencjalnych pracowników.
1
Weronika 2017-03-01 09:58
Dodatkowo AIC S.A. zamieściła nowe oferty pracy! Stanowisko - Przyuczymy do zawodu spawacz TIG, Spawacz TIG, Pracownik Produkcji, Kontroler jakości, Samodzielna/y Księgowa/y. Aplikujecie?
ja 2017-03-02 14:01
Pani Weroniko,
Nie bardzo rozumiem pani rolę na tym forum. Jeżeli pojawią się pytania, pani jako redaktor gowork nie jest w stanie na nie odpowiedzieć. Proszę o kilka informacji dlaczego Państwo ingerują w forum - ani nie z ramienia firmy, ani też z ramienia osób poszukujących pracy i szukających informacji o firmie.
Weronika 2017-03-02 14:20
@ja Jestem Redaktorem GoWork.pl, a moim zadaniem jest przedstawienie Wam informacji dotyczących pracodawcy. Chętnie poznaję również Wasze doświadczenia/opinie na temat firmy.
Anarchy 2017-03-02 20:27
Czy to prawda, że w AIC powstaje nowy dział ds. norm wychodzenia przez pracowników do toalety? Podobno będzie trzeba wypełnić należyte papiery po wyjściu z kibla. W zależności od twardości stolca oraz ilości moczu w pęcherzu przysługiwać będzie odpowiednia norma czasowa od 2 do 3,5min, co będzie trzeba później odpowiednio zaklasyfikować w dokumentach, wraz z podpisem pani sprzątającej, brygadzisty, lidera, majstra, baby z wąsem, psa z kulawą nogą oraz kierownika ds. utrzymania ruchu. Podejrzewam, że zużycie papieru toaletowego oraz ilość spuszczonej wody też będzie miało swoją odpowiednią rubrykę w papierach. AIC ma podobno wprowadzić nowy rewolucyjny program czasowego pomiaru i jakości mycia rąk po wyjściu ze świątyni dumania. Wszystko idzie w dobrą stronę. Chwała korporacjom!
8
Były dobry pracownik 2017-03-02 20:46
Witam

Ciągle usuwają negatywne opinie, pewnie za PLN. Każdy wie, że ta firma to dno. Nie dajecie się złapać na dobre wypowiedzi na tym portalu. Zapewne HR AIC je wystawia, żeby podreperować reputację i złapać nowych potencjalnych naiwniaków do pracy w tym kołchozie. Pracowałem tam na produkcji, następnie w biurze, łącznie kilka lat. Dno totalne. Nie polecam
3
rk 2017-03-02 23:20
Dno, ale dlaczego dno?
ciekawy opinii 2017-03-03 06:25
może zdradź wszystkim potencjalnym pracownikom, dlaczego w AIC już nie pracujesz? takie są rotacje?
Weronika 2017-03-06 10:23
@Były dobry pracownik dlaczego uważasz, że firma to dno?
xxx 2017-03-12 09:29
"Weronika  2017-03-06 10:23

@Były dobry pracownik dlaczego uważasz, że firma to dno? "

Poczytaj wszystkie wcześniejsze komentarze to będziesz wiedzieć dlaczego, jest tego 10 stron, piękna lektura, rzekłbym "samo życie"
Weronika 2017-03-14 09:37
@xxx czytałam. Każdy jednak pracownik/były pracownik firmy może mieć inne spostrzeżenia na temat pracy. Dlatego właśnie chciałam poznać więcej informacji od użytkownika na ten temat.
1
kropek 2017-03-17 16:03
Firma rozwija się imponująco, ale brak szacunku do pracowników produkcyjnych to dno.
Docenia się nie wkład pracy pracownika, a jego umiejętność do "sprzedaży" w akwarium.
Wstyd....
4
Weronika 2017-03-17 16:12
@kropek, a co Ci się szczególnie podoba w pracy?
W 2017-03-23 22:45
Widocznie nie byles dobrym pracownikiem ;) ja jestem "spawaczem" juz ponad 2 lata i w porownaniu z moim poprzednim pracowadcom nie jest tutaj tak zle. Jedyny problem to taki ze pracuje w tuchomiu a chcialbym przeniesc sie do gdyni i ciagle slysze ze tutaj jestem potrzebny i koniec
Weronika 2017-03-27 09:54
@W, czyli ogólnie polecasz pracę w powyższej firmie?
Automatic 2017-03-30 12:28
Ktoś orientuje się na temat zarobków i atmosfery w utrzymaniu ruchu? Ogłoszenie do tego działu od dłuższego czasu wisi w sieci.
Arnold 2017-04-03 12:48
Firma AIC sama nie ie czego chce. Prowadzi rekrutacje, potem nikogo nie zatrudnia. Szukają, tylko kogo ?? Super man-a czy Jamesa Bonda-a?
Nie eleganckie jest również nie dawanie informacji zwrotnej po przebytej rekrutacji, po mimo wcześniejszych zapowiedzi. Szkoda, bo firma jest rozwojowa, ale jak widać w praktykach HR ma jeszcze nad czym pracować.
Weronika 2017-04-03 12:56
@Arnold, a na jakie stanowisko się ubiegałeś? Możesz powiedzieć również więcej o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej? Jakie pytania usłyszałeś?
Arnold 2017-04-03 15:13
Aplikowałem na stanowisko biurowe, pytania standardowe (HR), te związane ze stanowiskiem pracy też żadna rewelacja. Zarówno osoba z HR jak i kierownik działu nie wymagali niczego szczególnego, tym bardziej niezrozumiała jest dla mnie ich polityka rekrutacyjna. Mozę założyłem nie ten kolor krawata.
3
tak tak 2017-04-05 19:32
to ty nie wiesz że niebieski kolor HR lubi
Mona 2017-04-09 12:24
AIC to bardzo dobre miejsce do pracy, atmosfera w firmie jest super . Dobrze trafiłam i jestem zadowolona , mam możliwości rozwoju osobistego , cóż więcej .
2
Wera 2017-04-17 22:56
Wie ktoś czy odrazu dają umowę o pracę? Czy dopiero po paru tygodniach?
Wera 2017-04-17 22:58
Wie ktoś czy odrazu dają umowę o pracę? Czy dopiero po paru tygodniach?
Weronika 2017-04-19 10:26
@Mona to dobrze, że jesteś zadowolona. A w jakim dziale pracujesz? Należy pamiętać, że warunki w zależności od obejmowanego stanowiska przedstawiają się nieco inaczej. @Wera, a o jakie stanowisko będziesz się ubiegać? Może i w tym przypadku początkowa forma zatrudnienia jest różna w zależności od stanowiska.
Spawacz 2017-04-22 18:16
2100 zl na reke dla spawacza przez 9 mc to przesada, ale jak ktos przetrwa ten okres i pokaze ze potrafi spawac to mozna duza podwyzke wynegocjowac. Ale trzeba sie chciec uczyc, a nie przyjsc odpekac 8 h i isc do domu.
Weronika 2017-04-24 11:14
@Spawacz dobrze, że o tym wspominasz. Czyli AIC S.A. docenia dobrych pracowników?
Marcin 2017-05-12 20:26
Pani Weroniko. Niech się pani przyjmie do Firmy,popracuje parę lat to Pani zobaczy.Niepotrzebnie Pani pyta a przede wszystkim jako Redaktor GOwork wtrąca się Pani w nie swoje sprawy.Pozdrawiam.
Buźka 2017-05-14 12:43
Jest takie mądre powiedzenie: Pokorne ciele dwie matki ssie!
PC1000084679 2017-05-25 16:40
Największy kołchoz w jakim dane mi było pracować. Mobbing na każdym kroku, zarobki słabe, a nadgodziny dla 'wybranców'. Podwyżka dla donoszących. Szkoda nerwów, Ci, którzy tu pracują to tylko dlatego, że mają podpisaną lojalkę lub muszą mieć stałe źródło zarobku, a na boku już szukają innej pracy. ( usunięte przez administratora )masówka.
Weronika 2017-05-26 08:59
@PC1000084679 § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Naprawdę według Ciebie takie sytuacje pojawiają się w firmie?
Zostaw swoją opinię o AIC S.A. - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.