logo AIC S.A.

AIC S.A.

Gdynia

Opinie o AIC S.A.

wert 2016-08-27 12:58:11
"Niektórym nigdy nie dogodzisz" - racja, 1700zł dla spawacza to szczyt marzeń, każdy powinien skakać z radości

"ja tam wychodzę z założenia, że wiesz, co podpisujesz" - oczywiście, dlatego zwracam uwagę iż dostaniesz to co masz w podstawie na umowie, premia może być częściowa bądź może jej nie być wcale, nie wież w słowne zapewnienia z biura że będzie tak jak mówią - CHCĄ CIĘ ZWIĄZAĆ LOJLKĄ NA DWA LATA, wtedy już nic nie jesteś w stanie ugrać.

"Trzeba myśleć o konsekwencjach wcześniej" - otóż to - KONSEKWENCJE PODPISANIA LOJALKI:
- PRZEZ DWA LATA ZARABIASZ TO CO MASZ W PODSTAWIE I NIE MOŻESZ SIĘ ZWOLNIĆ ALBO BĘDZIESZ PŁACIĆ IM GRUBĄ KASĘ.
Samuel Były 2016-08-27 21:17:05
Cały czas przeplata się temat. Przecież to typowy pseudo-kapitalistyczny kołchoz
Szkoda że dziś nie ma takich ludzi z zasadami i prawdziwymi wartościami jak np.
Samuel Colt – ludzi przepracowali całe życie z szacunkiem i godnością i niepodeptaną moralnością. AIC kosi miliardy a pracownik jest tylko cytryną do wyciśnięcia. Żerują na sytuacji rynkowej pracownika. Nie dajcie się ludzie i nie wierzcie w bajki HR. Nie polecam tej firmy – lepiej głodować.
3
dewbig 2016-08-28 11:29:44
wypłata zawsze na czas. Odkąd ja pracuję (ponad 2 lata) nie zdarzyło się, żeby wypłata nie była na koncie na czas. I zawsze zgadzała mi się z tym, co miało być. Jak jakieś kilka nadgodzin wpadło to nie było problemów, zawsze na koncie. Też bym chciał więcej zarabiać, ale co mi z tego, że gdzieś dostanę 400 zł więcej, jak potem przez pół roku nie dostanę wcale, albo będę się bujał po sądach bo nie mają z czego mi zapłacić. O AIC wiele by mówić, wszędzie są rzeczy do poprawy, ale przynajmniej wiadomo, że kasa będzie.
nieobijajacysieinienarzekajacy 2016-08-28 11:37:23
hehe lepiej głodować...:) No Samuel - pewnie 500 plus ci wystarczy na piwo pod budą.
A firma - no pewnie ze miliardy sie przewalają. Coż - tez nie zarabiam za wiele, ale jakbym miał pomysł i umiał to zrobić to sam miałbym firmę a nie pracował dla kogoś. Wiec co się dziwić. Jak nie pasuje to zakładajcie firmy! Jak będziecie zatrudniać setki pracowników jak AIC to zobaczymy czy miliardy będziecie chcieli im płacić za to, ze pół produkcji idzie do złomu:) I tak podziwiam prezeska ze jeszcze nie pozwalniał polowy partaczy w tej firmie.
ninja 2016-08-28 11:40:53
i zaraz znowu wykasują. Jak idą imiona i nazwiska go gowork wykasowuje. Przeciez portal nie moze tego zostawić.
spawacz monter lider itp 2016-08-30 09:54:41
Racja zauważyłem że jak są konkrety pisane lub idą nazwiska to zaraz GOWORK kasuje (może to zgodne z regulaminem lub nie). Dodatkowo szybko jest kontra z HR firmy AIC - jaka to słodycz itp, reklamacje złom itd. Jak się zatrudnia ludzi z piekarni na warsztat za 1500 zł, bo szkoda parę złotych na fachowców to tak jest, ale wątpie w to; firma zdaje sobie ze wszystkiego sprawę. Mają wyliczone. Te urządzenia nie mogą być trwałe - komercja. Jak pójdzie kilka negatywnych opinii na gowork to cześć wykasują a zaraz jest kontra HR jak top cacy jest w AIC:) Mam screeny. Same kłamstwa
1
Aleksandra 2016-08-30 15:38:04
Atmosfera między pracownikami zawsze jest w zależności jak podchodzi się do ludzi czasem może coś nie zaiskrzyć między ludźmi i tu jest problem a szkoda . Prezes chwalący się na spotkaniu wigilijnym zyskami i przerobem materiału ile czego nie było i dzięki komu " tym robolą " tylko szkoda że Ci robole nie dostają odpowiedniej gratyfikacji a podwyżka hmmmm uslyszysz mało rentowny projekt poczekaj na nadgodziny
1
do pani ewy 2016-08-30 17:43:20
ewwa... a ty co, i produkcja i magazyn i inzynier procesu a teraz ksiegowa? Ty to cos w tej firmie robisz? Bo poki co to widze, ze na goworku wszystko cie interesuje.
2
Samuel Powraca 2016-08-30 21:47:08

Najlepsze są wstawki: "ewwwa, nieobijajacysieinienarzekajacy oraz innu tego typu" Od razu śmierdzi: kadry, HR AIC lub inni z biura. Żadnej atmosfery tam nie ma, bo jest nagonka i podpierdolka jeden na drugiego. Celowo ułożona struktura, bajki o macierzowym zarządzaniu niech sobie w buty wsadzą. Nagonka jet na produkcji i w biurach. Tak są ciągłe ogłoszenia o praca – niedziwne przy takiej rotacji. Praktycznie wszystkie negatywne opinie na gowork oddają faktyczną rzeczywistość tej firmy. Ich riposta jest jak szybka reakcja chemiczna na gowork. Być może dziewczyny z administracji i HR muszą śledzić portal:))) Jakby popatrzeć obiektywnie to mają najgorsze statystyki na gowork i czasem AIC chcąc podreperować reputację podszywa się i wstawia opinie na plus:)) Rzenuaaaa!!!!!!
Wypłata na czas to zasr... obowiązek każdego właściciela firmy, także nie podciągajcie tego w kontekście super łaskawcy:)) No niedługo dadzą pracownikom w nagrodę Open Space:))

Wykasowana odpowiedź dla "paweł 2016-07-12 10:39:15" na temat niektórych Dyrektorów-
Nie mowa tu o wszystkich, bo niektórzy znają swój fach.
Co do wykasowanych opinii, dla powtórki; chodziło o Dyrektorów. Jeden zarządzający był przynajmniej konkret. Natomiast - Jeśli chodzi o szefa dz. Technologii - inni Dyrektorzy zwą go"człowiek od desek, który nie potrafi z ludźmi rozmawiać". Chyba jest to wielce wymowne. Facet przeszkadza i nie jest kompetentny. Każdego by poświęcił żeby samemu nadal pływać. Fakt – dobry Manager nie musi na wszystkim się znać – po to dobiera sobie kierowników czy specjalistów, ale jakieś elementarne pojęcie powinno się mieć, bo inaczej zlewa Cię ekipa. Paradoks jest taki, że przy rekrutacji niektórych ludzi większe pojęcie ma Aga E (ta przynajmniej ludzka jest kobieta) z HR niż dyrek lub kierownik danego działu. Ogólnie wiele można by poprawić w tej firmie, ale jest specyficzny sposób zarządzani ludźmi to ludzie w pupie pewne rzeczy mają. To tak w skrócie telegraficznym. Park maszynowy mają nowoczesny, ale w porównaniu z Polskimi archaizmami, a nie zachodnimi firmami.

Acha nie chwalcie dziewczyny tak Boga przed zachodem słońca, bo jakbyście dobrze znały Historię wymienników oraz biografię Secespolu, to może byście ciut zmieniły zdanie.

Odpowiedź dla "nieobijajacysieinienarzekajacy"
Nie wiem czy Ty z kadr, czy z kosmosu pracownik, ale oświecę Cię; Żadnego Cuda nie robi ta firma i nic nie wymyśliła, bo te aparaciki "kondensacja" to inżyniera wsteczna i każdy średnio ogarnięty Magister czy Doktorek z polibudy Ci to wyliczy, przepływy, skraplanie itp. AIC ma też soft do przepływów oraz stacje prób – badanie rzeczywistych przepływów i wydajności aparatów Jeśli chodzi o JADY, to doczytaj kto je wymyślił – pewien inżynier z PL, a szefo aic klepał je na początku w garażu kopiując czyjąś konstrukcję (tak mówią Ci co go znają). Także żeby argumentować, to trzeba znać branże i historię firm. AIC po prostu daję dobre ceny na wielkim kontynencie i to załatwia sprawę.
P.S. Zlewam 500 plus bo na zachodzie jako fachowiec zarabiam więcej niż u Was Ci niekompetentni na wyższym szczeblu

Opinia "qwert" o produkcji jest prawdziwa jak najbardziej; HR mam nakaz szukania murzynów na lojalkach:))



1
Pracownik Biur@2 - PLS nie kasujcie opinni 2016-08-31 11:41:02
No mamy 100 procentowy dowód jak działa AIC. Wstawiłem opinnie na gowork, iż potwierdzam opinnie "SAMUEL POWRACA" i coś na temat księgowej i wiecie co???????? Zgadnijcie, zginęła w minucie i pojawiła się opinnia "Ninja" Ciekawe ile smaruje AIC za możliwość usuwania Opinni:))) Ja robię cały czas screeny i kiedyś coś komuś udowodnię. Wrzucam jeszcze raz wykasowaną opinnie:

"Samuel dokładnie ich podsumował – potwierdzam jego opinie jak i pozostałe negatywy na poprzednich stronach. Burdel na kółkach, mobbing itp. Jestem pracownikiem AIC. Jaka zmiana księgowej???????? Raczej księgowa miała dość AIC :))
Ciekawe która to już księgowa na przełomie roku lub dwóch lat :))))"


1
Pracownik Biur@2 2016-08-31 11:58:58
To teraz sobie pomyślcie ile opinni mogli pousuwać. Polska - tutaj wszystko jest możliwe:))
lekom2 2016-08-31 12:15:34
Znowu HR zadziałał i napisał: "lekom" Jakie w porządku????? W AIC jest bardzo nie ok. Sami to potwierdzacie kasując opinnie ludzi na gowork. Trzeba innych ostrzegać i przestrzegać przed takimi zakładami pracy.

Pozdrawiam
1
śmieszni są 2016-08-31 14:44:45
hehe dobre, przecież wiadomo kim jest Ewwa i pozostałe dziwne nicki. Ona jest jaka stara dobra komunistka, nic złego nie powie na swoją partieee AIC
1
Aleksandra 2016-08-31 16:57:26
A lekom cały czas się dopytuje o specyfikę pracy w magazynie chłopie chwyć sie za jaja i się zatrudnij a nie spmujesz jak wygląda , mogę powiedzieć Tobie ze mamy w biurze piękne kobiety a w Hr cudne zjawiska może To Cię zachęci
Ewwwwa 2016-08-31 17:04:02
Hej czy ktoś orientuje się czy firmie są związki zawodowe ?
4
Pracownik AIC 2016-08-31 17:20:49
super kumasz, przecież Ci odpisuję, że tam pracuję. Inni piszą że pracowali i AIC to dno pod każdym względem Nie spamujcie i nie wprowadzajcie ludzi w błąd i nie kasujcie wypowiedzi na go work Koniec kropka. Masakra jaka propaganda firmy na portalach. Każdy już wie co jest warty ten kołchoz więc nei wysilajcie się HR itp
Sławek 2016-09-02 19:31:56
A czy chcesz założyć ?
2
Spawacz 2016-09-03 07:03:17
Kara maleje miesiecznie o 1/24
Spawacz 2016-09-03 07:22:55
Stary robin hood to ty nie jestes. Jestem spawaczem i wszystko co napisalem jest prawda. A wyplata 3500 netto jest przy okolo 35 nadgodzinach. Takie byly moje 3 ostatnie wyplaty, i nie jest to zadna sciema jak chcesz moge wyslac zdjecia kwitow :) z reszta kolo h mi to lata czy mi ktos wierzy. Przy podstawie 3800 brutto. (po roku pracy pdostalem 500+) a na przedluzenie umowy zaproponuja minimalnie 4200. Tylko trzeba byc dobrym pracownikiem. To jedyne wymaganie.
4
Spawacz 2016-09-03 13:25:37
Oczywiście. Żadnego kombinowania z wypłatami. Nie taki diabeł straszny jak go malują.
Pracownik 2016-09-04 10:45:35
Praca jak praca ale wyzysk presja czasu a nadgodziny dla wybranych a płaca niedługo bedzie wielkości minimalnej krajowej
1
Pracownik AIC 2016-09-04 20:21:37
jest żle a nawet tragicznie Tak jak pisza prawdziwe nicki więc głupa nie klej, bo może jesteś z Kadr lub Hr. Jest dno i wyzysk i unikajcie takich firm. Sporo ludzi pisze i psiało na ten temat Pracownicy produkcji i biur także masz wszystko czarno na białym i nie pakuj się w to bo stracisz czas nerwy i zdrowie
Pełen negatyw obiektywny dla AIC
1
Spawacz 2016-09-04 22:31:18
Placa bardzo malo ze wzgledu na poziom spawaczy ktory tu trafia. Jezeli pokazesz ze potrafisz spawac to szybko pensja idzie do gory. Potwierdzone info.
2
Pracownik niskiego strzebla 2016-09-05 15:48:10
Czytaj komentarz jako pravownik biura
1
Bmn 2016-09-08 17:01:07
W jakim wymiarze czasu pracy 8-10h ? Ile dni w tyg. Pracuje na budowie i chcę zmienić branżę na spawacza mysle że kurs i doswiadczenie w aic s.a. zdobende czy lepiej samemu wyłóżyc na kurs ?
Karol 2016-09-08 19:20:18
Komentarz oparty na przypuszczeniach %)
Bmn 2016-09-09 05:29:05
A jaki system pracy jest 1zmiana 2,3 ? Po ile godz?
pracownik lider 2016-09-09 23:05:06
znowu kasują opinnie negatywne To już chyba standart
Ta firma to zło i wyzysk
1
parcownik biuro 2 2016-09-09 23:15:24
tak kasują Były odpowiedzi dla spawacza i pozostałych Jakie zarobiki hehe ściema panie SPAWACZ Prawdziwi spawacze juz się wypowiadali i to negatywnie Moze moderator nie akceptuje ale nazwisk nie bylo
teraz powtórka odnosnie dyrektora sprzedazy:

Pewnie koles zrezygnował albo go odprawili. Co do szkoleń to ściema na 100 procent. Kazdy juz wie jak jest w AIC Nawet wykładowcy na polibudach w trójmieście mówią że to kołchoz i wyzysk. Moze Was przeszkolo pani z KJ w godzine na temat ISO i księgi jakosci AMSE Ona jest chyba za ładne nogi bo pojęcia nie ma o czym mówi Tak jest w tej i w innych firmach Konkretnych ludzi co chcą cos zmienic na dobre i mają wiedze nie szanuję sie NIe pakujcie się do tej firmy szkoda zdrowia i strata czaasu Podwyzki zapomnijcie jakosc produktu rowna sie ilisc Nie polecam szczerze
Maciek 2 2016-09-09 23:19:15
Potwierdzam Chcą zatuszować złe opinie Wszystkie dziwne nicki i jakieś tam pozytywne opinnie to robota kadr lub HR AIC Zła firma pod wieloma względami

pozdriawiam wytrwałych
2
Pani Ksieg. 2016-09-09 23:25:20
o ksiegowej byl juz watek Sama odpuscila bo miala ich dosc Rotacja na maxa w AIC Zla atmosfera zla firma
sprawiedliwy 2016-09-09 23:28:10
sa kopie wszystich usuwanych opinni Jak zajdzie potrzeba wrzucimy ponownie zeby przestrzegac innych Po tej jest ten portal
Ewwwa 2016-09-22 17:19:50
Można określić pracę jako wyzysk skoro podstawa pensji już niedlugo będzie taka sama jak minimalna płaca w naszym kraju a nadgodziny niby mają to zrekompensować :-) taka polityka socjalna dla fizycznych dlaczego nie ma dofinansowania do opieki medycznej czy też kart multisport nie wspominając już i wczasach pod gruszą jak to firma co niby dba o pracowników skoro brak mydła czy ręczników ??? Dlaczego pracownik fizyczny musi zapie.... na całe biuro i jest traktowany jako niższa kasta dlaczego tych fizycznych się nie docenia ???? Tylko w nagrodę nadgodziny a premie dla biura spływają dla pracowników hal tylko na papierze
3
Ewwa 2016-09-23 00:44:39
Wszędzie płace idą w górę a tu jakby czas staną w miejscu
1
Pracownik 2016-09-23 16:17:38
A na jakim stanowisku da sie zarobic na życie
Jakie pytanie taka odpowiedz 2016-09-24 00:40:30
Nie, nie jest
Płaca nawet pół roku po terminie. Ba, nawet rok po terminie!
I w walucie hindi.
Zasadniczo to w ogóle nie płaca. Znaczy płaca ale nie w terminie. Kisza pieniądze w beczkach.
Jak ktoś wie gdzie te beczki to sobie idzie i wyciąga sam wypłatę.
Wiec nie płaca tylko kisza. Trzeba mieć głowę nie za duża zeby moc ja do beczki włożyć i odkisic wypłatę .
4
lakier 2016-09-24 10:08:13
Rany ludzie. To forum gdzie mozna sie czegos dowiedziec czy miejsce dla frustratow? Ewwa... ty lepiej jak ciagle ci cos nie pasi to poszukaj sobie innej roboty. Jak tak chwalisz sie tym swoim magistrem zarzadzania i jak to bys super zarzadzala motywacja ludzi to otworz swoja i daj na hali ludziom spokojnie pracowac a nie tylko zamęt siejesz.
Do erni - firma problemy finansowe? gdzies ty to wyczytal facet? Firma od 3 lat rozwija sie w takim tempie, ze nie nadazaja ludzi zatrudniac, co roku przybywa ich pewnie z 200. Buduja hale, nowe budynki. Norma ze jak maja klientow bogatych to i firma ludzi musi duzo zatrudniac zeby temu wszystkiemu nastarczyc.
Jakie pytanie 2016-09-24 22:59:04
Gdzie ktoś pisze ze nie płaca na czas? Zacytuj.
Lidzie, płaca na czas to obowiązek- PIP to ma pod lupą.
Wiec to ze płaca ba czas to bardzo dobrze - ale to żaden specjalnie wyczyn
Hgs 2016-09-27 10:44:42
Prezesa , dyrektora , kierownika
1
Fosfor 2016-10-14 13:25:36
I tutaj kolega ma racje. Ja pracuję od 3 miesięcy ( nie jako spawacz ) i rozmawiam z ludźmi co pójdą na każde stanowisko , do spawania rur , do spawania jakiś króćców czy innych wieszaków. Jeżeli taki pracownik to ogarnia to jest pracownikiem uniwersalnym i ma naprawdę duże pieniądze. Firma nie jest super idealna , ale tragedii nie ma.
Sama praca 2016-10-17 23:38:30
Jak docenić pracownika i zmotywować ale nie finansowo by poprostu pracował efektywnie i nie dochodziło w firmie do tak częstych zwolnień
Ten sam 2016-10-22 21:13:26
Zarobki sa zajebiste nie bedziesz żałował
szotolotek 2016-10-25 19:07:29
pracuje kilka lat i nie narzekam. podwyzki sa ale dla ludzi, ktorzy potrafia spawac i nie ma problemu przesunac ich do innej brygady czy projekt. z przelozonymi mozna sie dogadac, jezeli jestes fair wobec nich to tak samo jest wobec ciebie. pensja zawsze wyplacana w terminie. mlodzi narzekaja, ze lojalki na 2 lata, z drugiej strony jak sa ciotami co nie potrafia spawac to maja gwarancje dwuletniego zatrudnienia(pensja o brutto przez 3 ms to 3000 z czego 1/3 to premia. moga uciac jej czesc za czeste spoznienia, opuszczanie stanowiska pracy, niestosowanie sie do dokumentacji technicznej). minusem jest BRAK SOCJALU, szkolen, motywacji pracownika, opieki zdrowotnej i niestety kolesiostwo starych pracownikow z kadra ale to normalne w kazdym zakladzie
Gracjan 2016-10-27 11:52:13
Dziwny to zakład pracy gdzie od pracowników wymaga się więcej więcej więcej nie dając od siebie Nic zasłaniając się że premia jest tylko zapomina ta strona gdyby " tej premi " nie bylo pozostanie goła pensja i ile by zostało osób chetnych za te 1600 pracować , na premię świąteczną nie ma co liczyć nie że pieniędzy nie ma lepiej wynająć i postawić pracownikom kolację jestem zaciekawiony ile kilo zostało wyrzuconych w zeszłym roku a może pracownikon do domu pakować w pojemniki ? Panie Prezesie a może jednak docenić pracowników premią świąteczną jak to bywa w innych zakładach a nie tylko wybranych poprawi się wizerunek firmy w oczach pracowników jeden gest mały za niast kolacji
2
kamil 2016-11-02 19:43:13
To wyślij mi zdjęcia kwitów mailem, bo ja Ci nie wierze. Oto mój mail: kam.tczew@o2.pl
1
kaczak 2016-11-03 16:06:33
dziś miałem spotkanie rekrutacyjne na pracownika produkcji. Pani w Orłowie mówiła, że standardowo płacą 2800 brutto co daje 2000 netto na umowę zlecenie przez pierwsze 3 miesiące. Potem jest umowa o pracę na czas określony na 33 mies. Czy możecie potwierdzić że tak jest, czy może w naszym kochanym kraju z 2800 brutto pozostanie 1800 albo mniej? Twierdziła, że nie ma limitów i liczenia czasu na wykonanie każdego elementu. Jak się ogólnie pracuje? Czy to kontrolowana ścierwownia czy normalna robota? Czy wysoka rotacja to część ich strategii czy chcą dłuższej współpracy?
Możecie dodać coś więcej poza tym co usłyszałem? Dzieki za ewentualne opinie.
robek 2016-11-04 09:40:21
do kaczak,

2800 brutto, ale nie dla spawacza, tak? Pewnie próby, albo płyty. O ile pamiętam, zgadza się. Spawacz 3000 brutto, po 3 miesiącach 3300. Limity, normy są, ale tragedii nie ma. Od siebie mogę dodać tylko, że po kilku moich latach pracy można wynieść 4+ netto (z nadgodzinami), 3 bez. Nie jest to jakaś wielka pensja, dlatego sporo ludzi szuka szybko czegoś nowego za granicą. Rotacja - moim zdaniem wynika z 3 rzeczy: raz, że jak ktoś szybko załapie trzymanie palnika, śmiga po większe pieniądze np. za granicę, dwa, że nie przetrwa dość ciężkiego początku i tempa, a trzy, że nie bardzo garnie się do pracy i narzeka, że ciężko. Akurat trzecia sprawa mnie śmieszy, bo jest na hali dziewczyna z metra cięta i bardzo ładnie daje radę ;)

ps. pewnie zaraz będzie, że z kadr jestem, bo powiało optymizmem z mojej strony ;)
1
onet 2016-11-06 08:28:59
2800 brutto to pensja dla pracownika produkcji. Więc dobrze powiedzieli Ci na rozmowie.
Z metra cięta 2016-11-07 06:32:43
Jakich limitów nie ma a z czego jesteś rozliczony z przyjścia i picia kawy a mówiła coś Tobie o premiach i socjalu
2
robek 2016-11-14 15:27:26
Napisałem przecież, że normy i limity są ;) Socjalu nie ma i to jest spora wada. Premie kiedyś podobno były (raz jakąś mizerię dostałem), ale aktualnie też nie ma. Jedyna opcja na dorobienie to nadgodziny i dopiero po nich pensja jest miła ;)
Zostaw swoją opinię o AIC S.A. - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.