logo AIC S.A.

AIC S.A.

Gdynia

Opinie o AIC S.A.

Spawacz 2016-09-04 22:31:18
Placa bardzo malo ze wzgledu na poziom spawaczy ktory tu trafia. Jezeli pokazesz ze potrafisz spawac to szybko pensja idzie do gory. Potwierdzone info.
2
Pracownik niskiego strzebla 2016-09-05 15:48:10
Czytaj komentarz jako pravownik biura
2
Bmn 2016-09-08 17:01:07
W jakim wymiarze czasu pracy 8-10h ? Ile dni w tyg. Pracuje na budowie i chcę zmienić branżę na spawacza mysle że kurs i doswiadczenie w aic s.a. zdobende czy lepiej samemu wyłóżyc na kurs ?
Karol 2016-09-08 19:20:18
Komentarz oparty na przypuszczeniach %)
Bmn 2016-09-09 05:29:05
A jaki system pracy jest 1zmiana 2,3 ? Po ile godz?
pracownik lider 2016-09-09 23:05:06
znowu kasują opinnie negatywne To już chyba standart
Ta firma to zło i wyzysk
1
parcownik biuro 2 2016-09-09 23:15:24
tak kasują Były odpowiedzi dla spawacza i pozostałych Jakie zarobiki hehe ściema panie SPAWACZ Prawdziwi spawacze juz się wypowiadali i to negatywnie Moze moderator nie akceptuje ale nazwisk nie bylo
teraz powtórka odnosnie dyrektora sprzedazy:

Pewnie koles zrezygnował albo go odprawili. Co do szkoleń to ściema na 100 procent. Kazdy juz wie jak jest w AIC Nawet wykładowcy na polibudach w trójmieście mówią że to kołchoz i wyzysk. Moze Was przeszkolo pani z KJ w godzine na temat ISO i księgi jakosci AMSE Ona jest chyba za ładne nogi bo pojęcia nie ma o czym mówi Tak jest w tej i w innych firmach Konkretnych ludzi co chcą cos zmienic na dobre i mają wiedze nie szanuję sie NIe pakujcie się do tej firmy szkoda zdrowia i strata czaasu Podwyzki zapomnijcie jakosc produktu rowna sie ilisc Nie polecam szczerze
Maciek 2 2016-09-09 23:19:15
Potwierdzam Chcą zatuszować złe opinie Wszystkie dziwne nicki i jakieś tam pozytywne opinnie to robota kadr lub HR AIC Zła firma pod wieloma względami

pozdriawiam wytrwałych
2
Pani Ksieg. 2016-09-09 23:25:20
o ksiegowej byl juz watek Sama odpuscila bo miala ich dosc Rotacja na maxa w AIC Zla atmosfera zla firma
sprawiedliwy 2016-09-09 23:28:10
sa kopie wszystich usuwanych opinni Jak zajdzie potrzeba wrzucimy ponownie zeby przestrzegac innych Po tej jest ten portal
Ewwwa 2016-09-22 17:19:50
Można określić pracę jako wyzysk skoro podstawa pensji już niedlugo będzie taka sama jak minimalna płaca w naszym kraju a nadgodziny niby mają to zrekompensować :-) taka polityka socjalna dla fizycznych dlaczego nie ma dofinansowania do opieki medycznej czy też kart multisport nie wspominając już i wczasach pod gruszą jak to firma co niby dba o pracowników skoro brak mydła czy ręczników ??? Dlaczego pracownik fizyczny musi zapie.... na całe biuro i jest traktowany jako niższa kasta dlaczego tych fizycznych się nie docenia ???? Tylko w nagrodę nadgodziny a premie dla biura spływają dla pracowników hal tylko na papierze
4
Ewwa 2016-09-23 00:44:39
Wszędzie płace idą w górę a tu jakby czas staną w miejscu
1
Pracownik 2016-09-23 16:17:38
A na jakim stanowisku da sie zarobic na życie
Jakie pytanie taka odpowiedz 2016-09-24 00:40:30
Nie, nie jest
Płaca nawet pół roku po terminie. Ba, nawet rok po terminie!
I w walucie hindi.
Zasadniczo to w ogóle nie płaca. Znaczy płaca ale nie w terminie. Kisza pieniądze w beczkach.
Jak ktoś wie gdzie te beczki to sobie idzie i wyciąga sam wypłatę.
Wiec nie płaca tylko kisza. Trzeba mieć głowę nie za duża zeby moc ja do beczki włożyć i odkisic wypłatę .
4
lakier 2016-09-24 10:08:13
Rany ludzie. To forum gdzie mozna sie czegos dowiedziec czy miejsce dla frustratow? Ewwa... ty lepiej jak ciagle ci cos nie pasi to poszukaj sobie innej roboty. Jak tak chwalisz sie tym swoim magistrem zarzadzania i jak to bys super zarzadzala motywacja ludzi to otworz swoja i daj na hali ludziom spokojnie pracowac a nie tylko zamęt siejesz.
Do erni - firma problemy finansowe? gdzies ty to wyczytal facet? Firma od 3 lat rozwija sie w takim tempie, ze nie nadazaja ludzi zatrudniac, co roku przybywa ich pewnie z 200. Buduja hale, nowe budynki. Norma ze jak maja klientow bogatych to i firma ludzi musi duzo zatrudniac zeby temu wszystkiemu nastarczyc.
1
Jakie pytanie 2016-09-24 22:59:04
Gdzie ktoś pisze ze nie płaca na czas? Zacytuj.
Lidzie, płaca na czas to obowiązek- PIP to ma pod lupą.
Wiec to ze płaca ba czas to bardzo dobrze - ale to żaden specjalnie wyczyn
Hgs 2016-09-27 10:44:42
Prezesa , dyrektora , kierownika
1
Fosfor 2016-10-14 13:25:36
I tutaj kolega ma racje. Ja pracuję od 3 miesięcy ( nie jako spawacz ) i rozmawiam z ludźmi co pójdą na każde stanowisko , do spawania rur , do spawania jakiś króćców czy innych wieszaków. Jeżeli taki pracownik to ogarnia to jest pracownikiem uniwersalnym i ma naprawdę duże pieniądze. Firma nie jest super idealna , ale tragedii nie ma.
Sama praca 2016-10-17 23:38:30
Jak docenić pracownika i zmotywować ale nie finansowo by poprostu pracował efektywnie i nie dochodziło w firmie do tak częstych zwolnień
Ten sam 2016-10-22 21:13:26
Zarobki sa zajebiste nie bedziesz żałował
szotolotek 2016-10-25 19:07:29
pracuje kilka lat i nie narzekam. podwyzki sa ale dla ludzi, ktorzy potrafia spawac i nie ma problemu przesunac ich do innej brygady czy projekt. z przelozonymi mozna sie dogadac, jezeli jestes fair wobec nich to tak samo jest wobec ciebie. pensja zawsze wyplacana w terminie. mlodzi narzekaja, ze lojalki na 2 lata, z drugiej strony jak sa ciotami co nie potrafia spawac to maja gwarancje dwuletniego zatrudnienia(pensja o brutto przez 3 ms to 3000 z czego 1/3 to premia. moga uciac jej czesc za czeste spoznienia, opuszczanie stanowiska pracy, niestosowanie sie do dokumentacji technicznej). minusem jest BRAK SOCJALU, szkolen, motywacji pracownika, opieki zdrowotnej i niestety kolesiostwo starych pracownikow z kadra ale to normalne w kazdym zakladzie
1
Gracjan 2016-10-27 11:52:13
Dziwny to zakład pracy gdzie od pracowników wymaga się więcej więcej więcej nie dając od siebie Nic zasłaniając się że premia jest tylko zapomina ta strona gdyby " tej premi " nie bylo pozostanie goła pensja i ile by zostało osób chetnych za te 1600 pracować , na premię świąteczną nie ma co liczyć nie że pieniędzy nie ma lepiej wynająć i postawić pracownikom kolację jestem zaciekawiony ile kilo zostało wyrzuconych w zeszłym roku a może pracownikon do domu pakować w pojemniki ? Panie Prezesie a może jednak docenić pracowników premią świąteczną jak to bywa w innych zakładach a nie tylko wybranych poprawi się wizerunek firmy w oczach pracowników jeden gest mały za niast kolacji
4
kamil 2016-11-02 19:43:13
To wyślij mi zdjęcia kwitów mailem, bo ja Ci nie wierze. Oto mój mail: kam.tczew@o2.pl
1
kaczak 2016-11-03 16:06:33
dziś miałem spotkanie rekrutacyjne na pracownika produkcji. Pani w Orłowie mówiła, że standardowo płacą 2800 brutto co daje 2000 netto na umowę zlecenie przez pierwsze 3 miesiące. Potem jest umowa o pracę na czas określony na 33 mies. Czy możecie potwierdzić że tak jest, czy może w naszym kochanym kraju z 2800 brutto pozostanie 1800 albo mniej? Twierdziła, że nie ma limitów i liczenia czasu na wykonanie każdego elementu. Jak się ogólnie pracuje? Czy to kontrolowana ścierwownia czy normalna robota? Czy wysoka rotacja to część ich strategii czy chcą dłuższej współpracy?
Możecie dodać coś więcej poza tym co usłyszałem? Dzieki za ewentualne opinie.
robek 2016-11-04 09:40:21
do kaczak,

2800 brutto, ale nie dla spawacza, tak? Pewnie próby, albo płyty. O ile pamiętam, zgadza się. Spawacz 3000 brutto, po 3 miesiącach 3300. Limity, normy są, ale tragedii nie ma. Od siebie mogę dodać tylko, że po kilku moich latach pracy można wynieść 4+ netto (z nadgodzinami), 3 bez. Nie jest to jakaś wielka pensja, dlatego sporo ludzi szuka szybko czegoś nowego za granicą. Rotacja - moim zdaniem wynika z 3 rzeczy: raz, że jak ktoś szybko załapie trzymanie palnika, śmiga po większe pieniądze np. za granicę, dwa, że nie przetrwa dość ciężkiego początku i tempa, a trzy, że nie bardzo garnie się do pracy i narzeka, że ciężko. Akurat trzecia sprawa mnie śmieszy, bo jest na hali dziewczyna z metra cięta i bardzo ładnie daje radę ;)

ps. pewnie zaraz będzie, że z kadr jestem, bo powiało optymizmem z mojej strony ;)
2
onet 2016-11-06 08:28:59
2800 brutto to pensja dla pracownika produkcji. Więc dobrze powiedzieli Ci na rozmowie.
1
Z metra cięta 2016-11-07 06:32:43
Jakich limitów nie ma a z czego jesteś rozliczony z przyjścia i picia kawy a mówiła coś Tobie o premiach i socjalu
2
robek 2016-11-14 15:27:26
Napisałem przecież, że normy i limity są ;) Socjalu nie ma i to jest spora wada. Premie kiedyś podobno były (raz jakąś mizerię dostałem), ale aktualnie też nie ma. Jedyna opcja na dorobienie to nadgodziny i dopiero po nich pensja jest miła ;)
Ktoś 2016-12-06 10:54:12
Martwi mnie coraz większa liczba Ukraińców. Do tej pory było ich mnóstwo w Tuchomiu ale od 2-3 miesięcy jest ich coraz więcej w Gdyni. Ciągle ich przybywa a pracy tyle samo. Snują się po produkcji a jak już coś robią to, tak szybko, że trzeba wszystko poprawiać. Bardzo duży problem jest też z komunikacją. Słownictwo większości z nich ogranicza się do: dziękuję, proszę i tak-tak. To sprawia że tłumaczeni im nawet bardzo prostych zadań wymaga kilku podejść. Mam nadzieję że z czasem, ktoś, kto ma duże poparcie i szacunek u pracowników, wyłamie się i zostanie przewodniczącym związków zawodowych w naszej firmie. Bo inaczej wszyscy będziemy zmuszeni do szukania nowej pracy.
kij 2016-12-07 23:04:41
Zal mi takich jak TY. Płaczesz o związki? Czy o to, że jesteś traktowany na równi z pracownikiem bez podstawowych umiejętności językowych? Widocznie coś z Tobą jest nie tak jeżeli może Cię zatąpić człowiek który nie potrafi polskiego.
6zer 2016-12-09 16:37:04
Byłem na spotkaniu rekrutacyjnym na początku listopada, mieli się odezwać w ciągu dwóch tygodni. Do tej pory zero odzewu. 2 dni przed spotkaniem na nowo wrzucili ogłoszenie więc spodziewałem się, że proces potrwa dłużej, nie mniej jednak wypadałoby poinformować kandydatów o ew przedłużeniu rekrutacji albo po prostu napisać standardowego maila że dziękują i już.
Kultura na najwyższym poziomie widzę..
2
adada 2016-12-11 19:01:51
Pracuję w Tuchomiu od pół roku i jakoś nie narzekam. Kasa słaba , ale jeśli się ich przyciśnie to dostaniesz więcej , bo brakuje ludzi , ale musisz coś umieć. A nie jak ostatnio przyszedł nowy "spawacz" i pier.doli wszystko. Ja się dogaduję i z liderami i z brygadzistami i z kierownikiem.
spawacz górna półeczka 2016-12-12 19:34:04
weź ściemy nie wal, jakie Ty masz kwity; chyba do spawania wiader, bo kolesie jak mają dobry papier to wygarniają 45 do 70 zł na godzinę. Chyba pracownikiem kadr AIC jesteś. W AIC masz ASME i jesteś uprawniony wewnętrznie przez firmę i spawasz pierdalasy. Jak masz LHo45 PED przez jednostkę notyfikowaną na różne grupy materiałowe to jesteś gość. W AIC spawacze zarabiają po 2200 netto, a jak im premię obetną to mnie. Śmieszni jesteście
wiesiek 2 2016-12-12 19:38:45
hahaha śmieszne i niezła ściema. Chyba kadry to napisały. Nie dajcie się złapać. Na produkcji jesteś murzynem za marne grosze. Czy to spawacz czy to monter
spawarek 2016-12-13 18:07:42
i znów wielkie żarcie jak wielka firma szkoda ze pracownikom z tej okazji nie dadzą dodatkowej gotówki tylko zapraszają na wielkie żarcie przyjdę z pojemnikami na jedzenie , można powiedzieć zadnego socjalu tylko paczki i bon dla dzieci w wielu firmach jest coś wiecej Panie Prezesie
Magda 2017-01-04 18:47:02
Bardzo dużo można się nauczyć. Super ludzie. Super atmosfera. Wypłata zawsze na czas.
2
spawacz 2017-01-06 16:09:08
"Bardzo dużo można się nauczyć" - w kadrach
"Super ludzie." - poza pracą
"Super atmosfera." - niektórzy lubią brać czynny udział w hor_rorach
"Wypłata zawsze na czas. " - ciężko to nazwać wypłatą, jał_mużna jak najbardziej
2
bbn 2017-01-08 20:23:18
Spawacz, czemu jęczysz? Jak Ci się nie podoba to sie zwolnij, do kogo masz żale? Trzeba bylo sie uczyć ...
3
Buźka 2017-01-10 15:59:16
Super firma, dbają o pracowników i atmosferę w pracy.
1
12 2017-01-11 23:55:16
Czy wiadomo cos na temat obiecanych na wigilii premiach? Mialy byc wyplacone od razu po przerwie swiatecznej i nagle cisza.
pracownik 2017-01-13 19:33:45
Niby premia "za każdy przepracowany rok", wyszło jak zwykle inaczej...
4
Spawacz 2017-01-14 06:02:16
Nie wiem co wam sie nie zgadza. Premia była za kazdy przepracowany rok BRUTTO, wiec trzeba odliczyc od obiecanej kwoty okolo 30% na rozne skladki i podatki. Mi sie zgadza.
1
Krokodyl 2017-01-14 21:54:06
Jest jeszcze jeden szczegół nie zapamiętany. Lata pracy były liczone do września 2016 - 15 rocznicy.
Nosek 2017-01-15 12:10:47
Witam, mam pytanie czy są jeszcze oferty przyuczenia do zawodu spawacza? Bardzo mnie to interesuje wiem że takie mieli.
Dariusz 2017-01-15 19:23:14
Jak ktoś z zarządu to przeczyta, to uzna, że następnym razem nie warto nic dawać. Najpierw ktoś narzeka, że na święta nie ma żadnych premii, bonów itp. Jak już jest premia taka, że kopara wszystkim opadła, to tez źle, bo nie policzyli tak jak ktoś by sobie wyobrażał. Taka polska mentalność, zawsze źle.
8
blond 2017-01-16 15:54:23
U mnie premia (jubilatka) również się zgadza i bardzo mnie to ucieszyło ;) Zawsze znajdą się osoby, które tylko narzekają. W moim przypadku jest tak, że im dłużej pracuję, tym mi lepiej w tej firmie ;)
8
Niepiszsms'ow 2017-01-17 20:32:12
Hm dla osoby z zewnątrz firma sprawia wrażenie ładnej i poukładanej. Byłem u Was na rozmowie. Nowoczesny park maszynowy, porządek (nawet zbyt czysto), pan kierownik oprowadził mnie po hali, bardzo spoko gościu. Firmy nie oceniam, nie pracowałem wiec nie mam prawa głosu w tej kwestii. Wyrażam tylko subiektywna oponie, pozdro600
Rafał 2017-01-18 03:18:36
Pracuję w tej firmie już ponad 8 lat tj. zaczynałem jeszcze w PmU Tuchom, później oraz obecnie AiC Tuchom. Złego słowa o firmie nie mogę powiedzieć. Bywają ciężkie dni gdy gonią terminy a bywają i spokojniejsze. Jest to firma w której docenia się ludzi za swój wkład w jej rozwój.Zaczynałem przygodę od pracownika produkcji , teraz jestem brygadzistą produkcji i jakoś moje starania zostały wynagrodzone. Trzeba tylko chcieć a można osiągać sporo. Więc dla mnie pełen pozytyw.Zachęcam zainteresowanych pracą w AiC do kontaktu z działem rekrutacji.Każdy może znaleźć miejsce pracy dla siebie.
7
Nick 2017-01-19 08:46:02
Pieknie ktoś tu kasuje negatywnie komentarze niby wszystko pięknie a jednak jak zawsze ludzie pucujecie sie wszystkim kierownikom dość obłudy czemu na wigilii nie powiedzieli ze od września premie będą nalicza zawsze coś zachachmeca
1
Gracjan 2017-01-20 13:44:20
Mój komentarz znikł
Zostaw swoją opinię o AIC S.A. - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.