Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo AIC S.A.

Opinie o AIC S.A.

Pracowałeś w firmie AIC S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-04-06 10:49:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Gdyni są dwie Panie spawaczki. 15 min przerwy (regulaminowa) na 8 godzin, a jeśli zostajesz dłużej, druga przerwa (umowna) 15 min po 8 godzinach.

A propos wielkiej "rotacyjności" - ta jest spora, ale jeśli chodzi o nowych spawaczy. Sporo osób pracuje dosłownie kilka tygodni, miesięcy i idzie dalej. Natomiast nie zauważyłem, żeby przez okres mojej pracy w aic, pojawiło się dużo nowych twarzy "biurowych", które spacerują po hali, więc tutaj bym nie przesadzał.
zdjecie uzytkownika
bn - 2015-04-07 10:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jozin - jest kilku dyrektorów. Jakości, finansów, technologii itp. Gdybyś popracować dłużej to wiedziałbyś takie rzeczy i nazwiska osób wywalonych
bezprzesady - na produkcji widzisz jedynie osoby z jakości czy technologii, a nie jesteś w stanie nic powiedzieć o typowo biurowych, np. Logistyka, zakupy, konstruktorzy...
zdjecie uzytkownika
bn - 2015-04-08 22:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jeszcze prócz "akwarium" ;) Ale tak, masz rację.
zdjecie uzytkownika
Olek - 2015-04-12 16:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja już tam mam swój staż magazyniera paroletni, pamiętam jak pracowałem na Rdestowej, to najlepsze były nocki, bo wiadomo, zamykać się można w kontenerku, co za tym idzie przespać prawie całą pracę, albo film jakiś włączyć. Teraz jak mnie przenieśli na Krzemową to trochę byłem w niesmaku, ponieważ mam dalej o te 3 przystanki, szkoda mi wydawać kasy na bilet (trochę jestem sknerą :P), decyduje się zatem na jazdę bez biletu, to niesie za sobą ryzyko w postaci mandatu, ale o tej porze to nie jeżdżą kontrolerzy biletów. Pozdrawiam cały magazyn na Krzemowej !
zdjecie uzytkownika
Mariunio - 2015-04-12 23:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt "Latający cyrk Monty Pythona". Pełno opinii, ale mało jest konkretnych wypowiedzi i osób na gowork. Można tylko stwierdzić: pseudo fachowcy, którzy myślą, że po kursie zaraz będą super hiper:), och, ach i ech. To właśnie jedna z negatywnych cech Polaków.
zdjecie uzytkownika
przyszł niedoszły - 2015-04-21 15:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. mam zamiar zacząć pracę w tej firmie. nie posiadam dużego doświadczenia ale mam potrzebne kursy i potrafie spawać. Jakiej mogę oczekiwać stawki brutto?
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-04-22 19:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3000-3300. Brutto.
zdjecie uzytkownika
abababa - 2015-04-23 15:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZy przyjmą kogos z rocznym doświadczeniem na tigu ale bez papierów. jaki jest system pracy ? 3 zmiany ? sobota niedziele wolna ?
zdjecie uzytkownika
he - 2015-04-25 23:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki jako operator cnc ? jakie tam są ?
park maszynowy duży 5-10 maszyn cnc ??
norma jest ?
zdjecie uzytkownika
1234 - 2015-04-27 14:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie ... jaki system pracy tam obowiązuje ? praca zmianowa ? soboty niedziele ? nadgodziny ?
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-05-13 09:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
System 3 zmianowy ogólnie, soboty i niedziele wolne. Reszta według ustalenia z liderem/kierownikiem - np. w rotacji 2 i 3 zmiana (tydzień po tygodniu), 1 i 2, tylko 1 itd. Do tego jeśli jest potrzeba lub ochota nadgodziny, razem z sobotą, a dla odważnych i w niedzielę ;) Generalnie jest dość elastycznie, mówię o Gdyni.

abababa - pewnie przyjmą.
zdjecie uzytkownika
operator cnc - 2015-05-13 23:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a może ktoś napisać jak jest na cnc ?
praca w systemie 4 brygadowym ?
15 zł/h brutto na początek proponują ?
zdjecie uzytkownika
Spawacz PG Tuchom - 2015-05-17 21:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak widzę, co tu wypisują, to matkobosko... W skrócie, pracowałem tam niecały rok, pracowałem na każdej linii spawalniczej poza Mulkiem (największe wymienniki spawane częsciowo MIGiem).
Po pierwsze, zapomnijcie o czymkolwiek czego się nauczyliście wszędzie indziej, bo tu się spawa blachę 2,5mm na 300A, tak więc jak ktoś tam wyżej mówi o jakichś super kwalifikacjach rur, srur, piony, fiony, to albo mówi o zakładzie w Gdyni albo nigdy nie był na hali. Nie ma żadnego kręcenia, a spawanie jest nastawione tylko i wyłącznie na ilość.
Sama praca zwykle była monotonna, póki ktoś się nie zacznie przychrzaniać o byle gówno. Taki przykład z życia wzięty. Góra uznała, że my spawacze wysyłamy w huk wad do kontroli jakości, przez co produkcja dostaje po dupie, dlatego wysłali wszystkich na szkolenie z samokontroli. Na owym szkoleniu zapytałem o przesadzenia (dozwolone bodajże do 1/4 grubości materiału), bo były przykładowo pospawane blachy z przesadzeniem i zapytałem się gościa, czy to akceptowalne, powiedział, że nie, to zapytałem, co mam zrobić jak 80% elementów przychodzi do mnie z takim przesadzeniem. Wiecie co tu było? "A KJ to zawraca? - No nie. - No to wszystko w porządku." XD A wspominam, że ze względu na takie wady zostało przeprowadzone szkolenie. XD
Organizacją linii produkcyjnej oraz przyrządów do pracy zajmowali się chyba ludzie po podstawówce, bo to był mega śmiech na sali, ale o tym już mi się nawet nie chce pisać.
Zmiany na PG, PGT, pakiety PG/VG były swego czasu dwie. 6-18 i 18-6. Na VG raczej nowy się nie dostanie, chyba, że na montaż płaszcza.
Hajs zawsze przychodził na konto do 10, tylko ciężko się zawsze było doliczyć ile wyjdzie na miesiąc, bo na umowie jest pensja zasadnicza, czyli wiesz ile zarobisz pracując po 8h dziennie pn-pt, ale liczenie stawki na nadgodzinach to magia.

Ogółem taka robota dla spawacza świeżo po kursie, na czas szukania pracy w której będzie mógł się uczyć spawać. Płacą dobrze dla nowego, ale jak macie trochę doświadczenia, to nie warto.
zdjecie uzytkownika
gonia - 2015-05-23 20:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. W przyszłym tygodniu mam rozmowę w sprawie pracy w Aic, w dziale księgowości. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czego mogę się spodziewać na tej rozmowie?
zdjecie uzytkownika
hihi - 2015-05-27 23:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
park maszynowy cnc ? ile maszyn ?
zdjecie uzytkownika
filer - 2015-06-03 18:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma AIC S.A na tą chwilę ma do zaoferowania wiele miejsc pracy takich jak spawacz TIG, magazynier, operator maszyn/monter; operator produkcji; kontroler jakości; pracownik produkcji/operator maszyn i urządzeń, operator walcarki; pracownik produkcyjno - magazynowy; operator giętarki i tokarki; operator prasy krawędziowej czy też konstruktor - inżynier oraz technik utrzymania ruchu
zdjecie uzytkownika
moniek - 2015-06-23 19:37:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile zarabiają biurowi w AiC Gdynia i Tuchom na przykład inżynier procesu, lub młodszy inżynier procesu, konstruktor? jest ktoś wstanie podać widełki?
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-07-04 00:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z powyższych komentarzy wnioskuję, że wiedza i doświadczenie są zbędne, skoro pracują w inny sposób. Ciekawe czy to norma, czy sytuacja, która się po prostu kilka razy powtórzyła. Ja akurat mam pracę, ale o tej firmie słyszałem i były to raczej pozytywne opinie. I z tego, co wiem, to oni ciągle kogoś szukają.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-07 18:40:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciągle szukają, bo przyrost zatrudnienia od kilku lat jest ogromny. Z firmy z około 200 osób jeszcze ze 3 lata temu zrobiło się nagle podobno już ponad 600. To i szukają ciągle, jak klientów przybywa.
zdjecie uzytkownika
Spawacz po kursie - 2015-07-15 08:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,
mam pytanie odnośnie zakwaterwoania dla nowych spawaczy TIG, mianowicie czy firma posiada kwatery pracownicze(jak są to ile kosztują), czy po prostu trzeba sobie na swoj koszt zorganizowac pokoj np. w Gdyni?

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Zespół HR - 2015-07-27 12:32:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry,
firma nie posiada kwater pracowniczych, trzeba zorganizować sobie zakwaterowanie we własnym zakresie.
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-07-28 08:32:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowne HR,
Proszę podać zakres zarobków personelu spawającego z hali w Gdyni i Tuchomiu
zdjecie uzytkownika
zespół HR - 2015-07-28 11:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po informacje odnośnie wynagrodzeń zapraszamy do kontaktu bezpośredniego z nami. Można się z nami skontaktować telefonicznie, mailowo bądź przyjechać bezpośrednio do nas na ul. Rdestową.
pozdrawiamy
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: próbki sciema spawasz blaszkę 1.5mm pachwina i doczołowo może rurkę też dadzą ci pospawać ogólnie bardzo prosto zdać
Pytania: brak pyt z ich strony z mojej o zarobki a po otrzymaniu odp. szybkie skierowanie się do drzwi :)
zdjecie uzytkownika
Osioł - 2015-07-31 19:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ci bardziej spostrzegawczy zapewne zauważyli większość niby opinii tutaj to ściemy kogoś z biura a na produkcji tak cisną i normy takie że nie ma czasu zmieniać pompersów a na dodatek zmniejszyli przydział pompersów do dwóch tygodniowo dla Ukraińców jeden na miesiąc
zdjecie uzytkownika
Zespół HR - 2015-07-31 20:35:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na nadzwyczajnym walnym zgromadzeniu zarządu ustalono iż od września pampersy będą nie limitowane i zmieniane w locie przez wykwalifikowany personel aktualnie szkolony przez najlepszych fachowców w Chinach.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AIC S.A.?
Zadaj pytanie
alert