Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AIC S.A.

Pracowałeś w firmie AIC S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
miś z zoo - 2015-03-06 07:05:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wypłata normalnie jest do 10tego każdego miesiąca !
zdjecie uzytkownika
adi - 2015-03-06 07:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki za info, mimo wielu krytycznych opinii widać firma calkiem calkiem.. Normalna umowa, regularna wypłata.. No nic, za tydzień na próbki ;-) dziękuję za odp.
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-03-08 20:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypłata jest zawsze do 10tego na koncie, nigdy mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby była spóźniona, bardzo często jest ciut wcześniej - 6tego dla przykładu była w tym miesiącu, jak i w poprzednim. To akurat jest duży plus. I tak, większośc projektów jest wg. ASME, ale nie wszystkie chyba.
zdjecie uzytkownika
potencjalny Pracownik - 2015-03-09 11:09:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wypłata na czas i na konto, to bardzo dobrze świadczy o firmie. Sprzęt też dobry mają, a może po prostu trzeba tam poukładać pewne sprawy od strony technologicznej, procesowej żeby łatwiej się pracowało i nie było nieporozumień. Często tak bywa, że jest sporo roboty, a dokumentacja nie jest dograna do końca i wychodzą z tego niejasności, a odpowiedzialność musi być - normalna kolej rzeczy przy działalności produkcyjnej. Firma się rozwija, a to też na plus, bo są perspektywy. Malkontenci zawsze będą i na produkcji, i w biurze, tak to już jest. Widziałem wiele firm i różnie to bywa. Nie ma co narzekać.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-03-09 23:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
He jakiś kocopoł z biura udaje potencjalnego pracownika żałosne kogo chcecie nabrać może przedszkolaka bo nie kogoś z doświadczeniem
zdjecie uzytkownika
evgeniy - 2015-03-10 09:46:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxx - 2015-03-09 23:07:13]:
tez to zauwazylem, jakis cep dywersje robi
zdjecie uzytkownika
potencjalny Pracownik - 2015-03-10 16:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie niepotrzebne są wyzwiska. Nie podszywam się pod nikogo. Byłem w AIC i widziałem stanowiska, park maszynowy oraz charakterystykę produktu, dlatego się wypowiadam. Bywałem w wielu firmach więc mam jakieś odniesienie. To tyle.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-03-10 20:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak z dojazdami z Gdańska ? jakies autobusy lub ewentualnie czy Jest mozliwość dogadania się z kimś na wspólne dojazdy autem
zdjecie uzytkownika
miś z zoo - 2015-03-11 22:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zależy jaki jesteś koleś czy umiesz się dogadać,wiadomo w 1 dzień nikt cię nie weźmie no i najważniejsze czy ktoś jeździ z twoich okolic bo nikt nie będzie po ciebie jeździć pół miasta.jak masz auto to najlepiej samemu nie jesteś wtedy zależny od kogoś.jeździmy razem ale na zmian!
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-03-12 23:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [potencjalny Pracownik - 2015-03-10 16:37:27]:
park maszynowy a kto używa takich słów ehhehehehe chyba tylko potencjalny pracownik hahahhaha koledzy z aic podwyżki te obiec ane zeszłoroczne były w końcu czy nie bo ja już dawno się zwolniłem i ciekaw jestem :)
zdjecie uzytkownika
Wiarygodna - 2015-03-13 19:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, mam pytanie ! Czy aleksandra czarnobaj jeszcze u państwa pracuje? Wiem ,że szuka już innej pracy bo nie odpowiada jej towarzystwo w Państwa firmie, uważa wszystkich za imbecylów, wiedziałam ,że w waszym zakładzie się nie odnajdzie i długo nie zagrzeje miejsca.
zdjecie uzytkownika
potencjalny Pracownik - 2015-03-13 19:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Park maszynowy - poprawne techniczne nazewnictwo. Niektórzy tu narzekają, a nikt z Was konkretów nie napiszę i mało kto się orientuje odnośnie przepisów, promes, kwalifikowania technologii itp. Panowie - ASME jest bardziej liberalne przy wytwarzaniu pewnych urządzeń, dlatego macie taki przebieg rekrutacji i wykonanie próbek. Jakbyście mieli spawać wg PED; EN, AD itp. w wysokich kategoriach zagrożeń oraz w zależności od modułu odbiorowego, to większość z Was poszła by do domu z płaczem:)) i może byście trochę pokory nabrali, bo to robota dla spawaczy z górnej półki, gdzie za spoinę odpowiadasz swoją cechą. Dodatkowo dochodzą tolerancję kształtu, położenia itd., ale nie będę się rozpisywał w tym temacie - nie ma sensu i to jest moja ostatnia wypowiedź na tym portalu. Jedyny sensowny człowiek to "bezprzesady". Niektórzy wysoce nosa zadzierają, a znają zagadnienia powierzchownie lub nie mają wcale pojęcia, co z czym się je. Widziałem wiele spoin w swoim życiu, Wasze również:)).

Pozdrawiam i zarazem żegnam
Potencjalny P
zdjecie uzytkownika
Wiarygodna - 2015-03-13 21:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie czarnobaj aleksandra nikomu nie odmawia, w poprzednim zakładzie też nie odmawiała, więc do boju
zdjecie uzytkownika
vidi - 2015-03-14 01:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@potencjalny Pracownik, z tego co zrozumiał z Twoich wypowiedzi to warto się zatrudnić z tej firmie. Jestem w zawodzie od kilku lat i nie wiem czy sobie poradzę, bo z tego co napisałeś to wynika że jest to praca dla doświadczonych i wprawionych pracowaników, no a gdybym o sobie tak powiedział to bym skłamiał, myślisz że dam sobie rade ?
zdjecie uzytkownika
potencjalny Pracownik - 2015-03-14 08:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Vidi Poradzisz sobie. Ja pisałem, że w AIC większość roboty jest wg przepisów ASME, które są łatwiejsze od europejskich czy niemieckich. Jakby pracownicy z tego portalu mieli spawać pod wysokie kategorie urządzeń i wg PED, to byśmy zobaczyli kto jest kozak:))), pewnie nikt:)) Kolesie na tym portalu pasztety piszą o firmie, a jak widzisz nikt konkretnie nie odpowie za wyjątkiem "bezprzesady" Jeśli masz rękę i oko do TIGA oraz kilka lat śmigasz w zawodzie, to dasz sobie radę bez problemu. Mają dobre stanowiska, spawarki ze średniej i wyższej półki. Miałem już nie pisać tutaj, ale dla zainteresowanych można coś odpowiedzieć.
zdjecie uzytkownika
były - 2015-03-14 18:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do potencjalnego pracownika co ty chlopie glupa palisz od razu widze ze nie jesteś robolem tylko się podszywasz aby wykoloryzowac firme
Powiedz mi jedno jak taki wykfalifikowany pracownik jak ty możesz się zadowlic takimi ochlapami jak 2 000 2200 na reke .Zwolniłem się w czerwcu i nie załuje byłem 6 miechow w Niemczech zarobiłem na dobry samochod teraz u siebie pracuje w miescie za 3 koła a czasami więcej zależy jak jest dużo pracy nigdy nie schodzę po nizej 2. 5000 wszystko w 8 h pracy i to jest dopiero jakas tam pensja dla spawacza tig a nie ochlapy jak w aic .A co do fachowości ludzi to co to za fachowcy jak cale zycie jedno klepia tylko ciekawe jak w innej firmie by się sprawdzili po jakims czasie i malpe na rowerze można nauczyć jezdzic tak samo człowieka spawac tych samych detali. A jak pamiętam i widziałem to co róz manifoldy czy jak tam się nazywają były odcinane bo były zwisy sople zamiast przetopow. A robili to ludzie co kilka lat to samo klepią.
TO WSTYD ABY TAK BOGATA FIRMA I TO E TROJMIESCIE PLACIŁA TAK MARNE GROSZE NAWET UKRY DO NICH NIE CHCA JUZ PRZYJEZDZAC
POZDROWIENIA DLA KOLEGOW I MISTRZA GRZEGORZA JEDYNY WLAŚCIWY CZLOWIEK NA WLAŚCIWYM MIEJSCU W FIRMIE
zdjecie uzytkownika
pP - 2015-03-15 10:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do byłego. To po co się godzicie na takie stawki?, nikt wam nie kazała na siłę pracować w AIC. Poza tym są różne rodzaje uprawnień spawalniczych. Podstawowe, ponadpodstawowe dozorowe, (RTG, łamanie próbek itd.) itp., do tego masz pozycję i grupy materiałowe. Nikt z was nawet o tym nie wspomina więc wnioskować można, że większość ma jakieś tam podstawowe uprawnienia i małą wiedzę na ten temat, a żeby zarabiać w PL trzeba też mieć uprawnienia konkretne, a nie do spawania furtek. W zależności od posiadanych uprawnień i umiejętności negocjujesz kasę i można wtedy dwa razy tyle zarobić co Ty piszesz. Nie ważne czy jestem robolem czy kim tam uważasz. Spawałem i wiem jak jest. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostałem na różnych stoczniach, w różnych warunkach, także jeszcze chyba mleka musisz trochę wypić i pokory nabrać. Ciekawe jakbyś sobie poradził z elektrodą zasadową na pionie mistrzu lub przy rurach pod RTG. Nie smaruję na AIC, bo wiem, że robi jakieś uprawnienia wewnętrzne pod ASME więc dla chcących się nauczyć spawać jest ok, gdzieś trzeba nabrać doświadczenia.

Pozdrawiam i koniec z pisania z mojej strony
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-03-15 20:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podwyżki miały byc, ale w piątek było spotkanie z dyrektorem i samo mydlenie oczu... zero konkretów, sama mdła paplanina... "Będą, jak będą". Totalne nieporozumienie i traktowanie pracowników wręcz arogancko... Ktoś słusznie napisał, że jedynie Grzesiu jest prawidłową osobą na właściwym miejscu, szkoda, że nie jest dyrektorem ;) No nic, jutro pierwsza zamiana i jedziemy dalej z tematem...
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-03-17 23:07:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [vidi - 2015-03-14 01:04:11]:
miałem ją , ale jest słaba, bardzo słaba
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-03-17 23:14:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) nie polecam śmierdzi i jest wulgarna . fuj , fuj , fuj
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-03-17 23:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w toalecie, w samochodzie, wszędzie gdzie tylko chciałem . słaba nie polecam , chyba chora
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-03-17 23:38:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aleksandre czarnobaj miałem na wigilii służbowej w toalecie ale nakrył nas jej mąż , tak mi póżniej powiedziała. Straszna kobieta!!!!!!!!!!!!!Zygać mi się chciało po tym.
zdjecie uzytkownika
017 - 2015-03-23 11:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Każdy kto się wypowiada nie pisze o której placówce firmy pisze czy o Gdyni czy o Tuchomiu!!!
W Gdyni inaczej jest i w Tuchomiu jest inaczej!!!!niby jedna firma ale inne zasady.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spawanie blaszki 1.5mm-pachwina-podolna-drut można wybrać, najpierw spawasz po swojemu, potem każą pospawać tak jak Oni spawają Duża dysza ceramiczna-Amerykańska, metoda spawania: z cofaniem palnika.
DWULETNIA LOJALKA
3000BRUTTO W TYM 650PREMI czyli pewne 2350brutto ok 2100netto-pewne
Pytania:
zdjecie uzytkownika
jozin - 2015-03-30 09:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tam w zeszłym tyg zacząłem prace w Tuchomiu, no nie ma szału ale takiej dramaturgii też bym nie robił :) praca jak praca.. nie pasuje? szukaj innej :) że trzeba pracować by coś zarobić, to fakt, wypłaty też nie są szałowe ;( ale jest umowa o prace a nie śmieciówka, to tyle dobrego :) w porównaniu ze stoczniami itd.. warunki socjalne też ok :) taka dobra praca na początek :) tyle że daleko ten tuchom ;( ale ludzie mówią ze 10tego zawsze pewna wypłata, też dobre :) szkoda że tak teraz święta wypadają ;( bo wypłata by się przydała na 3.03 ;) no ale to już by było za dobrze chyba i niema na co liczyć :)
zdjecie uzytkownika
bbc - 2015-03-31 18:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba nie ma co sobie zawracac głowy , zawsze ich ogłoszenie wisi , dobre firmy nie dają ogłoszeń z taką częstotliwością , nie byłem tam i nie będę , pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AIC S.A.?
Zadaj pytanie