logo AIC S.A.

AIC S.A.

Gdynia

Opinie o AIC S.A.

6zer 2016-12-09 16:37
Byłem na spotkaniu rekrutacyjnym na początku listopada, mieli się odezwać w ciągu dwóch tygodni. Do tej pory zero odzewu. 2 dni przed spotkaniem na nowo wrzucili ogłoszenie więc spodziewałem się, że proces potrwa dłużej, nie mniej jednak wypadałoby poinformować kandydatów o ew przedłużeniu rekrutacji albo po prostu napisać standardowego maila że dziękują i już.
Kultura na najwyższym poziomie widzę..
4
adada 2016-12-11 19:01
Pracuję w Tuchomiu od pół roku i jakoś nie narzekam. Kasa słaba , ale jeśli się ich przyciśnie to dostaniesz więcej , bo brakuje ludzi , ale musisz coś umieć. A nie jak ostatnio przyszedł nowy "spawacz" i pier.doli wszystko. Ja się dogaduję i z liderami i z brygadzistami i z kierownikiem.
spawacz górna półeczka 2016-12-12 19:34
weź ściemy nie wal, jakie Ty masz kwity; chyba do spawania wiader, bo kolesie jak mają dobry papier to wygarniają 45 do 70 zł na godzinę. Chyba pracownikiem kadr AIC jesteś. W AIC masz ASME i jesteś uprawniony wewnętrznie przez firmę i spawasz pierdalasy. Jak masz LHo45 PED przez jednostkę notyfikowaną na różne grupy materiałowe to jesteś gość. W AIC spawacze zarabiają po 2200 netto, a jak im premię obetną to mnie. Śmieszni jesteście
1
wiesiek 2 2016-12-12 19:38
hahaha śmieszne i niezła ściema. Chyba kadry to napisały. Nie dajcie się złapać. Na produkcji jesteś murzynem za marne grosze. Czy to spawacz czy to monter
1
spawarek 2016-12-13 18:07
i znów wielkie żarcie jak wielka firma szkoda ze pracownikom z tej okazji nie dadzą dodatkowej gotówki tylko zapraszają na wielkie żarcie przyjdę z pojemnikami na jedzenie , można powiedzieć zadnego socjalu tylko paczki i bon dla dzieci w wielu firmach jest coś wiecej Panie Prezesie
2
Magda 2017-01-04 18:47
Bardzo dużo można się nauczyć. Super ludzie. Super atmosfera. Wypłata zawsze na czas.
2
spawacz 2017-01-06 16:09
"Bardzo dużo można się nauczyć" - w kadrach
"Super ludzie." - poza pracą
"Super atmosfera." - niektórzy lubią brać czynny udział w hor_rorach
"Wypłata zawsze na czas. " - ciężko to nazwać wypłatą, jał_mużna jak najbardziej
3
bbn 2017-01-08 20:23
Spawacz, czemu jęczysz? Jak Ci się nie podoba to sie zwolnij, do kogo masz żale? Trzeba bylo sie uczyć ...
4
Buźka 2017-01-10 15:59
Super firma, dbają o pracowników i atmosferę w pracy.
1
12 2017-01-11 23:55
Czy wiadomo cos na temat obiecanych na wigilii premiach? Mialy byc wyplacone od razu po przerwie swiatecznej i nagle cisza.
pracownik 2017-01-13 19:33
Niby premia "za każdy przepracowany rok", wyszło jak zwykle inaczej...
9
Spawacz 2017-01-14 06:02
Nie wiem co wam sie nie zgadza. Premia była za kazdy przepracowany rok BRUTTO, wiec trzeba odliczyc od obiecanej kwoty okolo 30% na rozne skladki i podatki. Mi sie zgadza.
1
Krokodyl 2017-01-14 21:54
Jest jeszcze jeden szczegół nie zapamiętany. Lata pracy były liczone do września 2016 - 15 rocznicy.
Nosek 2017-01-15 12:10
Witam, mam pytanie czy są jeszcze oferty przyuczenia do zawodu spawacza? Bardzo mnie to interesuje wiem że takie mieli.
Dariusz 2017-01-15 19:23
Jak ktoś z zarządu to przeczyta, to uzna, że następnym razem nie warto nic dawać. Najpierw ktoś narzeka, że na święta nie ma żadnych premii, bonów itp. Jak już jest premia taka, że kopara wszystkim opadła, to tez źle, bo nie policzyli tak jak ktoś by sobie wyobrażał. Taka polska mentalność, zawsze źle.
11
blond 2017-01-16 15:54
U mnie premia (jubilatka) również się zgadza i bardzo mnie to ucieszyło ;) Zawsze znajdą się osoby, które tylko narzekają. W moim przypadku jest tak, że im dłużej pracuję, tym mi lepiej w tej firmie ;)
10
Niepiszsms'ow 2017-01-17 20:32
Hm dla osoby z zewnątrz firma sprawia wrażenie ładnej i poukładanej. Byłem u Was na rozmowie. Nowoczesny park maszynowy, porządek (nawet zbyt czysto), pan kierownik oprowadził mnie po hali, bardzo spoko gościu. Firmy nie oceniam, nie pracowałem wiec nie mam prawa głosu w tej kwestii. Wyrażam tylko subiektywna oponie, pozdro600
Rafał 2017-01-18 03:18
Pracuję w tej firmie już ponad 8 lat tj. zaczynałem jeszcze w PmU Tuchom, później oraz obecnie AiC Tuchom. Złego słowa o firmie nie mogę powiedzieć. Bywają ciężkie dni gdy gonią terminy a bywają i spokojniejsze. Jest to firma w której docenia się ludzi za swój wkład w jej rozwój.Zaczynałem przygodę od pracownika produkcji , teraz jestem brygadzistą produkcji i jakoś moje starania zostały wynagrodzone. Trzeba tylko chcieć a można osiągać sporo. Więc dla mnie pełen pozytyw.Zachęcam zainteresowanych pracą w AiC do kontaktu z działem rekrutacji.Każdy może znaleźć miejsce pracy dla siebie.
11
Nick 2017-01-19 08:46
Pieknie ktoś tu kasuje negatywnie komentarze niby wszystko pięknie a jednak jak zawsze ludzie pucujecie sie wszystkim kierownikom dość obłudy czemu na wigilii nie powiedzieli ze od września premie będą nalicza zawsze coś zachachmeca
1
Gracjan 2017-01-20 13:44
Mój komentarz znikł
klakier 2017-01-23 14:23
Widziałem ofert pracy dla pracownika produkcji w Gdyni i mam pytanie czy jest jeszcze aktualna?.Kolega zachęca do tej firmy i chwali za dobrą atmosferę i fajnych ludzi. Czy na początku zarobki są niskie a później idą w górę, od czego to zależy? Dziękuję.
Arnold 2017-01-23 17:45
Czy ktoś z pracowników może udzielić informację, czy w firmie jest duża rotacja (stanowiska biurowe ), czy uzależniona od nierealnych wymagań lub widzi misie przełożonych? byłem na rozmowie, chyba dojdziemy do porozumienia, dobrze wiedzieć jak sie dzieje w firmie. Z góry dziękuję za rzetelną informację
2
Maluśka 2017-01-28 16:07
Super firma, atmosfera jest fajna ale to zależy od działu. Wiadomo że to ludzie tworzą atmosferę, jak nie trafi się jakiś maruder to jest dobrze. Zarobki spoko wiadomo mogłyby być wyższe ale kto by nie chciał więcej dostawać? Ogólnie warto tu pracować.
4
Zidane 2017-02-07 09:46
W 100% popieram. Najlepsza firma w Gdansku i okolicach. Spawacze z Aic sa chyba najlepsi w europie
2
Zidane 2017-02-07 09:56
W 100% popieram. Najlepsza firma w Gdansku i okolicach. Spawacze z Aic sa chyba najlepsi w europie
3
rambo 2017-02-12 12:20
A czy są rotacje w biurach? Konkretnie w zakupach?
krzywy 2017-02-15 02:03
Nigdy nie uwierze że napisal to Rafał brygadzista PGT( bo watpie ze ten z walcarek). Ciekawe kto sie pod niego podszywa:)
Andrzej 2017-02-17 04:58
Czy w firmie są rotacje, takie uzależnione od widzi misie, czy raczej można związać się z firma na stale? Chodzi o prace w biurze w Gdyni. Proszę o rzetelna informacje.
Nick. 2017-02-18 14:01
Faktycznie jest z nimi problem. Rozleniwili się. Zaczynają być marudni. Niektórzy potrafią przesiedzieć 8h kompletnie nic nie robiąc. Zbierają się w grupy w czasie pracy, zamiast pracować. Większość nie przejawia ochoty do nauki Polskiego więc są praktycznie nie przydatni. Słabo to wygląda.
1
Edward 2017-02-19 14:41
Pierwsze pytanie
Jakie zarobki na takim stanowisku?
Zakres obowiązków:
Próby szczelności wyrobów gotowych
Pakowanie wyrobów gotowych
Obsługa prostych narzędzi i przyrządów
Drugie pytanie
Czy spawacz do przyuczenia na jakiego były wcześniej oferty zarobi więcej niż 15zł netto i może liczyć z biegiem czasu na jakąś podwyżkę?

Benek 2017-02-20 12:05
AIC ma opinię dobrej firmy i w pełni ją popieram, pracuję tu!!.
1
Dani89 2017-02-21 16:27
To zdradź szczegóły płacowe a nie puste frazesy. Do pracy większość ludzi chodzi zarobić na życie.
U nas w kraju to w sprawie płac zawsze zmowa milczenia i zazdrość miedzy pracownikami, smutne to.
1
Weronika 2017-02-27 14:22
Zdążyliście się już zapoznać z wywiadem udzielonym dla GoWork.pl przez firmę AIC S.A.? Coś Was w nim zaskoczyło?
1
Artur G. 2017-02-28 07:53
Artykuł bardzo ciekawy, przedstawiający firmę jako prężni funkcjonujące przedsiębiorstwo. Widać, też że HR-y są tam żeby coś zrobić a nie tylko być, miałem zresztą okazje rozmawiać na rozmowie rekrutacyjnej z Panią Agnieszką Esterhuizen - bardzo profesjonalna i rzeczowa osoba.
2
Weronika 2017-02-28 16:27
@Artur G., również uważam, że wywiad jest bardzo ciekawy i w pełni przedstawia prężnie rozwijającą się firmę! Który aspekt zaciekawił Cię najbardziej? :)
Artur g. 2017-02-28 18:20
Ten związany z kierunkiem rozwoju firmy i oczekiwań względem potencjalnych pracowników.
1
Weronika 2017-03-01 09:58
Dodatkowo AIC S.A. zamieściła nowe oferty pracy! Stanowisko - Przyuczymy do zawodu spawacz TIG, Spawacz TIG, Pracownik Produkcji, Kontroler jakości, Samodzielna/y Księgowa/y. Aplikujecie?
ja 2017-03-02 14:01
Pani Weroniko,
Nie bardzo rozumiem pani rolę na tym forum. Jeżeli pojawią się pytania, pani jako redaktor gowork nie jest w stanie na nie odpowiedzieć. Proszę o kilka informacji dlaczego Państwo ingerują w forum - ani nie z ramienia firmy, ani też z ramienia osób poszukujących pracy i szukających informacji o firmie.
Weronika 2017-03-02 14:20
@ja Jestem Redaktorem GoWork.pl, a moim zadaniem jest przedstawienie Wam informacji dotyczących pracodawcy. Chętnie poznaję również Wasze doświadczenia/opinie na temat firmy.
Anarchy 2017-03-02 20:27
Czy to prawda, że w AIC powstaje nowy dział ds. norm wychodzenia przez pracowników do toalety? Podobno będzie trzeba wypełnić należyte papiery po wyjściu z kibla. W zależności od twardości stolca oraz ilości moczu w pęcherzu przysługiwać będzie odpowiednia norma czasowa od 2 do 3,5min, co będzie trzeba później odpowiednio zaklasyfikować w dokumentach, wraz z podpisem pani sprzątającej, brygadzisty, lidera, majstra, baby z wąsem, psa z kulawą nogą oraz kierownika ds. utrzymania ruchu. Podejrzewam, że zużycie papieru toaletowego oraz ilość spuszczonej wody też będzie miało swoją odpowiednią rubrykę w papierach. AIC ma podobno wprowadzić nowy rewolucyjny program czasowego pomiaru i jakości mycia rąk po wyjściu ze świątyni dumania. Wszystko idzie w dobrą stronę. Chwała korporacjom!
6
Były dobry pracownik 2017-03-02 20:46
Witam

Ciągle usuwają negatywne opinie, pewnie za PLN. Każdy wie, że ta firma to dno. Nie dajecie się złapać na dobre wypowiedzi na tym portalu. Zapewne HR AIC je wystawia, żeby podreperować reputację i złapać nowych potencjalnych naiwniaków do pracy w tym kołchozie. Pracowałem tam na produkcji, następnie w biurze, łącznie kilka lat. Dno totalne. Nie polecam
2
rk 2017-03-02 23:20
Dno, ale dlaczego dno?
ciekawy opinii 2017-03-03 06:25
może zdradź wszystkim potencjalnym pracownikom, dlaczego w AIC już nie pracujesz? takie są rotacje?
Weronika 2017-03-06 10:23
@Były dobry pracownik dlaczego uważasz, że firma to dno?
xxx 2017-03-12 09:29
"Weronika  2017-03-06 10:23

@Były dobry pracownik dlaczego uważasz, że firma to dno? "

Poczytaj wszystkie wcześniejsze komentarze to będziesz wiedzieć dlaczego, jest tego 10 stron, piękna lektura, rzekłbym "samo życie"
Weronika 2017-03-14 09:37
@xxx czytałam. Każdy jednak pracownik/były pracownik firmy może mieć inne spostrzeżenia na temat pracy. Dlatego właśnie chciałam poznać więcej informacji od użytkownika na ten temat.
1
kropek 2017-03-17 16:03
Firma rozwija się imponująco, ale brak szacunku do pracowników produkcyjnych to dno.
Docenia się nie wkład pracy pracownika, a jego umiejętność do "sprzedaży" w akwarium.
Wstyd....
3
Weronika 2017-03-17 16:12
@kropek, a co Ci się szczególnie podoba w pracy?
W 2017-03-23 22:45
Widocznie nie byles dobrym pracownikiem ;) ja jestem "spawaczem" juz ponad 2 lata i w porownaniu z moim poprzednim pracowadcom nie jest tutaj tak zle. Jedyny problem to taki ze pracuje w tuchomiu a chcialbym przeniesc sie do gdyni i ciagle slysze ze tutaj jestem potrzebny i koniec
Weronika 2017-03-27 09:54
@W, czyli ogólnie polecasz pracę w powyższej firmie?
Zostaw swoją opinię o AIC S.A. - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.