logo AIC S.A.

AIC S.A.

Gdynia

Opinie o AIC S.A.

Weronika 2017-04-03 12:56
@Arnold, a na jakie stanowisko się ubiegałeś? Możesz powiedzieć również więcej o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej? Jakie pytania usłyszałeś?
Arnold 2017-04-03 15:13
Aplikowałem na stanowisko biurowe, pytania standardowe (HR), te związane ze stanowiskiem pracy też żadna rewelacja. Zarówno osoba z HR jak i kierownik działu nie wymagali niczego szczególnego, tym bardziej niezrozumiała jest dla mnie ich polityka rekrutacyjna. Mozę założyłem nie ten kolor krawata.
3
tak tak 2017-04-05 19:32
to ty nie wiesz że niebieski kolor HR lubi
Mona 2017-04-09 12:24
AIC to bardzo dobre miejsce do pracy, atmosfera w firmie jest super . Dobrze trafiłam i jestem zadowolona , mam możliwości rozwoju osobistego , cóż więcej .
3
Wera 2017-04-17 22:56
Wie ktoś czy odrazu dają umowę o pracę? Czy dopiero po paru tygodniach?
Wera 2017-04-17 22:58
Wie ktoś czy odrazu dają umowę o pracę? Czy dopiero po paru tygodniach?
Weronika 2017-04-19 10:26
@Mona to dobrze, że jesteś zadowolona. A w jakim dziale pracujesz? Należy pamiętać, że warunki w zależności od obejmowanego stanowiska przedstawiają się nieco inaczej. @Wera, a o jakie stanowisko będziesz się ubiegać? Może i w tym przypadku początkowa forma zatrudnienia jest różna w zależności od stanowiska.
Spawacz 2017-04-22 18:16
2100 zl na reke dla spawacza przez 9 mc to przesada, ale jak ktos przetrwa ten okres i pokaze ze potrafi spawac to mozna duza podwyzke wynegocjowac. Ale trzeba sie chciec uczyc, a nie przyjsc odpekac 8 h i isc do domu.
1
Weronika 2017-04-24 11:14
@Spawacz dobrze, że o tym wspominasz. Czyli AIC S.A. docenia dobrych pracowników?
Marcin 2017-05-12 20:26
Pani Weroniko. Niech się pani przyjmie do Firmy,popracuje parę lat to Pani zobaczy.Niepotrzebnie Pani pyta a przede wszystkim jako Redaktor GOwork wtrąca się Pani w nie swoje sprawy.Pozdrawiam.
3
Buźka 2017-05-14 12:43
Jest takie mądre powiedzenie: Pokorne ciele dwie matki ssie!
PC1000084679 2017-05-25 16:40
Największy kołchoz w jakim dane mi było pracować. Mobbing na każdym kroku, zarobki słabe, a nadgodziny dla 'wybranców'. Podwyżka dla donoszących. Szkoda nerwów, Ci, którzy tu pracują to tylko dlatego, że mają podpisaną lojalkę lub muszą mieć stałe źródło zarobku, a na boku już szukają innej pracy. ( usunięte przez administratora )masówka.
7
Weronika 2017-05-26 08:59
@PC1000084679 § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Naprawdę według Ciebie takie sytuacje pojawiają się w firmie?
PC1000084679 2017-05-26 17:26
Nie, oczywiście, że nie wszystkie opinie negatywne oczywiście są nieprawdą
4
Buźka 2017-06-04 22:44
AIC S.A. to świetna firma, a niezadowolonych zawsze jest pełno.
spawacz 2017-06-28 21:09
Co sie dzieje w "swietnej" firmie ? Zwolnienia grupowe ?
10
bgrzech 2017-06-29 22:34
Mam nie za bardzo dobrą opinię o AiC .
Wysłałem swoje CV na maila rekrutacyjnego, po czym po 2 dniach dostałem zaproszenie na rozmowę rekrutacyjną. Ok, fajnie. Z racji tego że mam duże doświadczenie w marketingu pomyślałem sobie, że zapewne kogoś potrzebują do marketingu.
Na rozmowie żenada. Pani z HR kompletnie nieprzygotowana do rozmowy. Jak zacząłem na początku opisywać przebieg swojej kariery, zrobiła wielkie oczy i przyznała się że w ogóle nie przeglądała mojego CV, a do marketingu nie potrzebują tylko na produkcję. Zarzuciła mi jeszcze, że musiałem wpisać w treści maila, to że napisałem iż ubiegam się o stanowisko produkcyjne, co było nieprawdą, gdyż zawsze w mailach tego typu piszę o stanowisku pracowniczym w danej firmie. Stanowisko produkcyjne a pracownicze to diametralna różnica. Udowodniłem jej to i przyznała rację. Nadal jednak sugerowała, że to nie jej wina, że mają dużo maili, że spływają one do nich skądś tam..., itp, itd. A co mnie to obchodzi. To jej praca, więc powinna się przygotować. Dobrze że chociaż na koniec przeprosiła.
Aha, zapytałem się, że skoro już jestem tutaj, to niech powie jakie są warunki zatrudnienia, może się skuszę...
A więc:
1. Praca na 3 zmiany jako pakowacz produktów (lub coś w tym rodzaju)
( usunięte przez administratora ) Podziękowałem.

Konkluzja:
Idą na masówkę, słaba kasa, więc przypuszczam, że Ukraińców najszybciej pozyskają. Pani z HR - zero przygotowania do rozmowy, ubiór jak na plażę (rozumiem, że było gorąco, ale jakiś tam szacunek do potencjalnego pracownika powinien być, tym bardziej, że ja przyszedłem w koszuli bez krawata i w marynarce).
Jak ta firma działa jak ta pani - to odradzam
6
Zadowolony pracownik 2017-07-04 06:59
Firma nie wszystkim musi się podobać, ale to bardzo stabilna i przyjazna pracownikowi organizacja. Pensje na czas, szacunek dla pracownika, różne dodatki. Polecam AIC wszystkim, którzy chcą się czegoś nauczyć i zapuścić korzenie na dłużej.
1
Zadowolony pracownik 2017-07-04 06:59
Firma nie wszystkim musi się podobać, ale to bardzo stabilna i przyjazna pracownikowi organizacja. Pensje na czas, szacunek dla pracownika, różne dodatki. Polecam AIC wszystkim, którzy chcą się czegoś nauczyć i zapuścić korzenie na dłużej.
2
Pawik 2017-07-04 18:16
@bgrzech Czasami popełniamy błędy i nie należy przerzucać ich na firmę.
1
Quantum 2017-07-04 21:44
Pracuję tu jako spawacz i powiem tak Kasa jest tak nędzna że naprawdę lepiej jest pójść do lidla układać towar na półkach niż dodatkowo się truć przy spawaniu. W dodatku oczekiwania dyrekcji co do wykonywanej pracy są z kosmosu, nie realne zwykły człowiek nie da rady wyrobić tyle ile chcą. Jak nie chcesz się truć firma nie da Ci maski przeciw pyłowej chyba ze będziesz za nimi biegać i się prosić to może ale tylko może taką dostaniesz. Polecam parę razy zastanowić się przed podpisaniem lojalki na 2 lata ja podpisałem i żałuję.
6
Spawacz tig 2017-07-06 14:01
Lojalke z powodu braku jakiejkolwiek wentylacji wywiewnej mozna bez problemu podwazyc. Skladasz wypowiedzenie w uzasadnieniu wpisujesz bardzo zle warunki zdrowotne i grosza firmie oddac nie musisz. Nadal pracuje w tej firmie jednak to co ostatnio sie odpier.. w tuchomiu przekracza wszelkie granice przyzwoitosci. Absolutnie nie polecam tej firmy. Jestem juz na koncu okresu wypowiedzenia i nawet propozycja podwyzki i to sporej nie zmieniła mojej decyzji o odejsciu. Dyrektor tyra liderow, liderzy tyraja brygadzistow o to by ci gonili podleglych sobie pracownikow i za byle g.. ucinaja spore kawałki pensji. Podsumowujac: jezeli dyrekcja nie zmieni nastawienia do pracy firma dlugo nie pociagnie. Juz brakuje doswiadczonych pracownikow a jeszcze wieeelu z nas odejdzie w najblizszym czasie. Jednym slowem: PATOLOGIA.
5
Pracownik niedoskonały 2017-07-06 20:23
Witam,
Dawno się tutaj nie wypowiadałem. Zauważyłem, iż sporo opinii zostało wykasowanych. Podobno można, jak się ma wykupiony magiczny abonament gowork :)) Standard, masz kiesz, możesz wiele - kapitalizm. Były to opinie negatywne, aczkolwiek mówię o tych obiektywnych (nie jestem złośliwy wobec AIC). W każdej firmie są plusy ujemne i minusy dodatnie :). Robią porządki personalne. Moim zdaniem dawno powinni to zrobić, bo całe zamieszanie i straty dla firmy, które strasznie się nawarstwiły; wynikały właśnie z niekompetencji, zakłamania i ukrywania pewnych faktów przed właścicielem. Co do polityki płacowej dla ludzi produkcyjnych; każdy wie jak jest. Z drugiej strony, to trzeba wiedzieć, że są to urządzenia wg danych sekcji AMSE i nie potrzeba tam spawaczy z dozorowymi certyfikatami oraz super monterów, którzy zarabiają dużo więcej, podobnie jest w urządzeniach na spożywkę. Ważne jest to, że ile się ugadasz tyle masz i na czas. Trzeba mieć trochę wiedzy na temat branży, żeby ocenić w miarę obiektywnie zarówno firmę AIC jak i pracowników. Jak dla mnie poczynili dobry ruch; zaczynając od Macieja B. i następnych po nim; Jerzy zwany leśny Dz. oraz inni. Ręce opadały jak człowiek patrzył się tam na niektórych magików; totalnie zero pojęcia o robocie i sztuczne zamieszanie. Wielu ludzi też narażało na stratę firmę; brnęli w rzeczy awykonalne technologicznie. Czy ze strachu, czy z chęci pokazania się - tego nie wiem, ale takie postępowanie jest do czasu i wcześniej, czy później dochodzi do katastrofy i strat. Natomiast jaką politykę prowadzi firma, to najlepiej wie góra. Pozdrawiam wytrwałych
2
Spawacz tig 2017-07-08 05:35
Hahaha co za bzdury :p ci ludzie sie sami zwalniaja mistrzu!
1
Buziaczek 2017-07-10 09:23
To dobra firma, niestety nie wszyscy zasługują na miano pracownika AIC. Może dlatego są tak bardzo aktywni?
1
nomalny gość1 2017-07-13 23:38
Szkoda, że nie trafiłeś na Panią (usunięte przez administratora)z HR. Zapewne byłoby inaczej. Wcześniej wstępnie porozmawiałby z Tobą telefonicznie i na docelowej rozmowie nie byłoby takiej sytuacji. Nie wiem kto tam teraz pracuje w HR poza Panią (usunięte przez administratora) i czy ona nadal zajmuję się rekrutacją i rozmowami kwalifikacyjnymi (być może rekrutuję kadrę średniego lub wyższego szczebla). Z resztą jakiś czas temu była jeszcze jedna Pani, ale tylko (usunięte przez administratora)jest kompetentna jeśli chodzi o pewne stanowiska pracy i posiada umiejętności interpersonalne, bo ta druga nadrabiała tylko groźna miną. Trochę dziwna sprawa, bo przecież podeprzeć się kierownikiem danego działu.
Pracownik niedoskonały 1 2017-07-13 23:46
Nie chcę się powtarzać, ale bardzo dobrze, że firma robi w końcu porządki personalne. Pracuję w tej branży ponad 18 lat, także wiem co piszę. Malkontenci niech popracują winnych firmach na śmieciówkach lub na samozatrudnieniu itp., to może docenią pewne rzeczy. Sporo ludzi tam tylko robiło zamieszanie i brakowało im kompetencji zarówno twardych jak i miękkich. Pozdrawiam tych którzy znają się na robocie i pozostali w firmie.
Opener 2017-07-16 12:43
Niektórzy pisarze tak sie zamotali w swoich wypowiedziach , że już nie wiedzą co piszą . Chodzi im tylko i wyłącznie o oczernianie firmy. Jeśli ktoś dawno nie pisał na forum to skąd wie , że sporo opinii wykasowano?
odp dla Opener smiesznego 2017-07-30 21:44
Openerze;
wiem bo mam screeny na dowód tego, że są kasowane opinie Chłopie
Dwa chyba negatywnie nie wypowiedziałem się na temat firmy tylko raczej pozytywnie, także sam nie sie tutaj propagandy
Bolo 2017-08-01 14:27
Jak się pracuje w takiej firmie jak AIC to trzeba się przykładać do pracy. To rozwijająca się i nowoczesna firma, prezentująca światowy poziom. Jeśli ktoś nie widzi się w takim miejscu to pewnie lepiej byłoby zmienić firmę. Jestem zadowolonym pracownikiem!!!!!
Zadowolony sprzątacz 2017-08-01 16:05
Firma otworzyła się na świadczenia lekarskie i trwa rozbudowa firmy kosztem redukcji pracowników, brakiem podwyżek i budżetem niezatwierdzonym od pół roku :) Z prosperującej małej firmy AIC stało się corpo, gdzie wystarczy podpaść pewnym osobą aby szybko stracić umowę bądź jasną deklaracje o braku jej przedłużenia. Ciesze się że zarząd zaczął oczyszczać swoje biura z niekompetentnych osób, prawdopodobnie po wrześniu poleci następna tura zwolnień (nieprzedłużanie umów). Żałuje że to wszystko odbija się na głównych pracownikach, dzięki którym firma produkuje, realizuje zamówienia w terminie, to My zarabiamy na Was, szanujcie Nas
4
No name 2017-08-01 21:22
Dodatki ?! Jakie dodatki ? Pracuje tam dwa lata i jedyny dodatek, to paczka słodyczy i 100 zł w bonie do wydania w Empiku, ale tylko dla tych, którzy maja dzieci. Aaaa no i dali w tm roku po 1000 zł brutto za każdy przepracowany pełny rok. Przepracowany, czyli wszystkie l4 wyłączone, także pozdrawiam panie, które były na urlopach macierzyńskich itp. Zamiast robić wystawna imprezę wigilijna, to da Pan prezes Tomasz po 100 zł każdemu do wypłaty, prosze ;)
3
gfdsgfd 2017-08-04 23:48
Uwazam ze placa za malo sa do bani i wymagaja co raz wiecej mam tego dosc albo beda wiecej placic albo mam ich gdzies
2
Księgowa 2017-08-13 11:44
Słyszałam sporo dobrego o AIC i aplikowałam do firmy.
Pracownik 2017-08-15 19:05
Jak już robicie marketingowe wpisy, to wysilcie się trochę bardziej. Jak wychodzi na jaw, że ksiegowość to najmniej pracownikowi przyjaznym dział, to nei wyskakujcie od razu i takimi wpisami na go worku. To już nawet nie jest smieszne, to poniżające.
1
Calinka 2017-08-16 11:52
Fajnie , że tu pracuję i chcę napisać że jestem zadowolona!!!!!!!!!
Weronika 2017-08-17 01:52
Aktualnie dostępne są nowe oferty pracy od AIC S.A. W zamieszczonych ogłoszeniach pracodawca wspomina o przyjaznej atmosferze w firmie. Wiele zakładów pracy decyduje się na organizację wyjść integracyjnych dla pracowników, które mają na celu poprawę atmosfery i zadowolenia z pracy. Czy coś takiego ma miejsce w AIC?
Abc 2017-08-19 10:34
Weroniko, atmosfera bierzącą jest kiepska, dotyczy to biur jak i produkcji. Firma rezygnuje z firm z pośrednictwem pracy (brakuje pieniążków do zamknięcia budżetów). Przeświadczenie o zwolnieniach nie może powodować pozytywnej atmosfery jaka podają w ogłoszeniach. Spotkań czy też wyjść integracyjnych nie ma że względu na cięcie kosztów. W zeszłym roku odbyły się dwa takie wyjścia dla produkcji (głównie brygadziści z kierownikami), do dziś odbija się to czkawką ???? Szeregowi pracownicy, na których firma zarabia, nie miała żadnego wyjścia.
1
Malar 2017-08-20 11:42
W historii każdej firmy są okresy lepsze i gorsze, z pewnością AIC jest teraz w dołku. Mam nadzieję, że uda nam się .
NN 2017-08-23 23:57
Pani redaktor gowork Weronika jest zainteresowana pracą w kilku miejscach Polski jednocześnie??? Dlaczego nie podaje się Pani za tego kim jest - czyli pracownikiem Gowork moderującym dyskusje bez pytania o zgodę firm na to?
1
Ludzik 2017-08-24 08:14
Czy coś się zmieniło w firmie? Widzą, że firma ma nowe oferty pracy to może udaje sie wyście z kryzysu.
erni 2017-08-24 18:22
Dziś kolejna fala zwolnień :D
4
hm 2017-08-27 13:04
Dziwią mnie informacje o zwalnianiu pracowników? Przecież mamy w firmie Ukraińców których można oddelegować na jakiś czas do domu! Gdzie są te zwolnienia i gorszy okres? Mam wrażenie jak czytam te bzdury, że ktoś, kto to pisze nigdy w AIC nie pracował.
2
Benek 2017-08-29 12:18
Ja tam wiem, że AIC ma opinię dobrego pracodawcy i tyle!
fghfttf 2017-08-29 19:12
- Dlaczego?
- Bo TAK!!!
Błahahaha
2
Bańka 2017-09-05 21:25
Jak sytuacja w firmie? Poprawa nastrojów już następuje, postaw optymistyczna pomaga znosić wszelkie przeciwności losu.
toja 2017-09-08 17:18
Fragment ogłoszenia:
"Co robi Praktykant w AIC?

Uczestniczy w realizowanych projektach w dziale
Dostaje samodzielne zadania do wykonania
Opracowuje dokumentację inżynieryjną i technologiczną
Rozwija swoje praktyczne umiejętności czynnie wspierając doświadczonych inżynierów/specjalistów
Poznaje nowoczesne technologie"
(...)
Osoby zainteresowane odbyciem BEZPŁATNEJ, 3 miesięcznej praktyki..."

Serio firma szuka jeleni, którzy za darmo będą pracować jak normalny (oczywiście niedoświadczony) pracownik? Myślałem, że czasy robienia za parobków już się skończyły ale widzę, że byłem w błędzie. Po podejściu do pracownika omijałbym firmę szerokim łukiem.
5
Bernabeusz 2017-09-11 09:38
AIC ciągle się rozwija i idzie don przodu z nowymi produktami. Sądzę, że niektórzy nie dorośli do pracy tutaj.
Ja 2017-09-17 12:12
Ukraińcy pracują na produkcji a przesiew rąbią w biurach. Nigdy nie wiesz kiedy cię dopadną. Spokojnie, za produkcję też się wezmą.
Weronika 2017-09-18 15:39
@NN - jako redaktor serwisu GoWork.pl dbam, aby na forum pojawiały się możliwie jak najbardziej merytoryczne i rzetelne informacje, które będą cenne dla forumowiczów szukających na tym wątku informacji o faktycznej sytuacji w firmie. Stąd moje pytania o warunki zatrudnienia. Nie ukrywam, że jestem moderatorem forum - ta informacja widoczna jest dla każdego użytkownika serwisu :) @Ja - a jakie są Twoje doświadczenia związane z pracą w AIC S.A.? Piszesz, że planowana jest redukcja zatrudnień w biurach - skąd takie informacje? Jak myślisz, co jest powodem tych zwolnień? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.
Zostaw swoją opinię o AIC S.A. - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.