Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AIC S.A.

Pracowałeś w firmie AIC S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
smiech - 2015-02-12 20:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co sie wyprawia w tej firme to kosmos. Tylko wiecej szybciej i jak normy nie ma to krzywe patrzenie na pracownika
zdjecie uzytkownika
oldboy - 2015-02-12 23:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smiech - 2015-02-12 20:33:55]:
Możesz coś więcej napisać... czy obcinają premie? bo patrzeć krzywo mogą..czy zwalniają ludzi jak normy nie wyrabiają? czy trzymają? oraz jak sami zwalniają to czy żądają tych 700koła za ten "kursik"?
zdjecie uzytkownika
bichu - 2015-02-13 13:57:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie, lojalkę trzeba oddać tylko jak sam zrezygnujesz. No w końcu muszą cie wyszkolić, za kurs też dostajesz kase jakbys pracowal wiec sie nie dziwić ze chca się zabezpieczyć. Jak oni cie zwiolnią to lojalki nie oddajesz. Tylko jak sam odejdziesz.
zdjecie uzytkownika
mua - 2015-02-13 15:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Premie obcinaja, owszem. Wyatarczy zapytac krzyska, mateusza albo daniela z banasiowego projektu. Jednego typa zwolnili i to chyba za kradziez. Duzo ciamajd trzymajom ale nie placa duzo
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-02-13 15:56:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z aic robi sie to co jest we fleksie. Niedlugo bedzie tak zeby wyjsc sie zlamac tez trzeba bedzie raportowac w komputerze godzine wyjscia ze stanowiska i wejscia. Kasa do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dodatkow nie ma i ku dobremu to nie idzie
zdjecie uzytkownika
myk pyk - 2015-02-14 06:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Liderzy w obróbce nierdzewki. Tak jest wszystko robione na odpiero..l myślicie po co normy większe ta firma idzie na ILOŚĆ A NIE JAKOŚĆ.
zdjecie uzytkownika
kraku - 2015-02-15 12:46:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje i nie wybieram sie nigdzie. Narzekaja i narzekaja a ja znam wiele osob ktore pracuja juz tu po kilka lat. i sobie chwala. i ja tez. jak sie pracuje a nie przychodzi do roboty zeby sie ukrywaci udawac ze cos sie robi, to jest ok. nikt nigdy mi premii nie zabral, bo jak sie pracuje uczciwie to nic takiego nie robia. no ale dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tych, co ida do pracy sobie posiedziec to nie ma rady.
zdjecie uzytkownika
dociekliwy - 2015-02-15 16:19:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kraku - 2015-02-15 12:46:23]:
A powiedz no kraku kogo zagoniłes w zeszlym tygodniu? ukrywają się? gdzie ? w tych budkach 1x1 m2 . przecież jest norma to jak można się ukrywać przecież normy są takie na niektórych projektach że do kibla sie nie da pójść spokojnie . ja tez znam osoby ktore pracują po kilka lat , część z nich też narzeka a część nie bo im dobrze-"zrobili karierę" ale naprawde nie znam jednej osoby na produkcji ( spawacz ) po okresie próbnym która by unikała pracy - bo się po prostu nie da !!!! więc skończ siać propagande bo kazdy kto popracował tam dłuzej niż 3 miesiace wie jak jest naprawde . a co do złodziei sądzę że gdyby pracownik był opłacany adekwatnie do swojej roli i za wykonywaną pracę a nie donoszenie i lizanie ja.. komu trzeba to takie sytuacje nie miały by miejsca bo do głowy by to nikomu nie przyszło. a tutaj tworzy się atmosferę biednej firmy która ledwo wiąże koniec z końcem ehhehe wystarczy zobaczyć jakimi samochodami jezdzi szefostwo i wszystko jasne . kraku za te wpisy to ci awans obiecali? czy to twoja wlasna inicjatywa? donoszenie już nie wystarcza do zrobienia kariery , za duża konkurencja pewnie hihihi .
zdjecie uzytkownika
kolega - 2015-02-15 21:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba wiadomo kto pod tym nickiem kraku sie ukrywa , na podrurku zawierucha idzie daniel kapucha he he !
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-02-19 23:08:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U mnie miną zaraz 2 lata, kiedy robię na produkcji. Krótko się wypowiem, jako spawacz. Wyższa płaca? Tak, przydałaby się. Są ludzie, którzy się starają po prostu i takich niestety się nie docenia. Brak czasu? Bez przesady, wystarczy spojrzec do "palarni", ile tam osób siedzi i jak często, albo na łażących z "telefonikami" ;) Jest czas na spokojną pracę, są dni, kiedy trzeba mocniej przycisnąc, ale bez przesady, to nie Korea. Akurat na moim projekcie jest dobre tempo, nikt nad nami nie stoi, każdy się wspomaga i dzień mija spokojnie. A propos cięcia premii - no sorry, ale jeśli ktoś znika na godzinę, drugi wynosi blachy i "miedziuchę" na złom, będąc szefem, też bym obciął, albo pokazał drzwi. To podstawa zachowania, minimum takie chyba. Druga sprawa - będąc właścicielem, jeden z drugim, wolisz, żeby wymiennik był spawany 3 dni małym prądem, czy 3 godziny dużym? Sam sobie odpowiedz ;)Ja jestem ogólnie zadowolony, jednak podwyżka by się już przydała. Do zobaczenia jutro na zmianie ;) Jak ktoś ma pytania, odpowiem, jeśli będę potrafił.
zdjecie uzytkownika
? - 2015-02-22 13:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bezprzesady - 2015-02-19 23:08:14]:
bez przesady? ha ha ha na jakim projekcie robisz że takie tam wygody? zaraz doniesiemy komu trzeba i norma w gore :) poważnie to od razu widać ze pisał to brygadzista udający pracownika zwykłego , musicie się bardziej postarać żeby kogokolwiek oszukać . odnośnie palarni to takowej nie ma już dawno a poza tym NAPRAWDE czasu na takie głupoty nie ma , miedzi tez już dawno nie widziałem więc o czym ty piszesz człowieku .ale masz racje w jednym sam bym wywalil zlodzieja czy obiboka tylko ze o ile zlodzieje sa wszedzie to obibokow w tej firmie malo bo sa normy ktorych nie da sie oszukac na koniec dnia widac kto co zrobil , a co do tych 3dni czy 3godzin spawania to musze ci powiedziec ze od razu widac ze w dupi... byles i gówn.. widzialeś w życiu . poczytaj troche na temat tego co się dzieje z przegrzanym materiałem a szczególnie nierdzewką . taka robota na odpiedrol to niestety domena polskich firm nawet tych z kapitalem zagranicznym :) i jak myslisz po co są te pseudo instrukcje spawania a NIGDZIE NIE MA WYPISANEJ NORMY? już ci piszę po to że jak coś się stanie z wyrobem to przyjdą do tego kto to robił i on beknie bo w instrukcji jest napisane co innego a robi się co innego bo są jeszcze polecenia ustne. pomysl o tym czasem czlowieku jak nastepnym razem bedziesz stemplował rubrykę
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-02-23 12:40:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty masz swoje zdanie, ja wiem swoje i na tym lepiej pozostańmy. Siejesz zamęt po prostu i mijasz się z prawdą (a propos: tempa pracy, braku możliwości pójścia nawet do kibla, palarni, brygadzisty). Może Ty w Tuchomku pracujesz i na Rdestowej nawet nie byłeś? Mam dobrych znajomych na...1, 2, 3, 4, 5? projektach i zgadnij co - oni też mają takie "wygody", jak to napisałeś...

ps. strzelam, że masz brodę - jeśli tak, domyślam się dlaczego tak narzekasz ;)
zdjecie uzytkownika
? - 2015-02-24 21:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bezprzesady - 2015-02-23 12:40:35]:
Proste pytanie czemu nie ma nigdzie normy wypisanej ? za to lewe instrukcje ? i tak sieje zamet zapraszam wszystkich do zatrudnienia w aic i przekonania sie kto ma racje :)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-25 13:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje tam jakiś czas i przyznam że norm w sumie nie ma, bo robi sie jak najwięcej pomijając przy tym jakość, ale potem jak coś pójdzie nie tak to jak kolega wyżej pisał do kogo przyjdą opieprzyć? wiadomo że ten kto robił, a tak to stoją nad głową i tylko więcej i więcej. z jednej strony są jakieś tam wymogi, ale z drugiej i tak sie to pomija bo trzeba robić ile wlezie. co do przerwy na fajke czy siku to bez przesady, da rade, ale ogólnie za tą robote którą sie robi kasa powinna być wyższa.
zdjecie uzytkownika
tomasz11 - 2015-02-27 12:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawdomówna, widzę że wysuwasz tutaj bardzo dużo poważnych oskarżen i obraźliwych epitetów na temat firmy oraz pani o której wspomniałeś. jest to karalne, pewnie niejeden prawnik by z tego wyłuskał fortunę, dużo ryzykujesz. ratuj się i zrehabilituj, możesz podac jakieś uzasadnione wytłumaczenie dlaczego tak napisałeś? konkret!
zdjecie uzytkownika
Człek - 2015-03-01 19:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, byłem jakiś czas temu na próbach, wiec tak dla ludzi którzy mają zamiar się wybrać do aic. 2 tyg szkolenia potem 2 miechy za 3 tys brutto po czym 2 lata za 3300 brutto. Ilość nie jakość, szkolenie za które niby dają to 8tys brutto oczywiście tylko ważne na terenie zakładu, śmiech na sali. I tu chaczyk odnośnie gownianego szkolenia i umowy lojalnościowej.
zdjecie uzytkownika
tymczasowy - 2015-03-01 19:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JohnyB - 2015-02-10 19:22:04]:
człowieku kto spawa na takim amp, tylko robot jest w stanie. Człowiek 50 amp, chyba że coś grubego albo miedzianego to dasz rade na 90 amp. Jeśli ktoś pisze, że karzą spawać na 120 amp blachę 1,5mm, to sorry bez komentarza
zdjecie uzytkownika
wiarygodna - 2015-03-02 19:10:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Waldku, proszę uważać na aleksandrę czarnobaj, kopie pod panem doły,knuje podstęp, niech Pan uważa.
zdjecie uzytkownika
potencjalny Pracownik - 2015-03-02 19:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo opinii, ale mało konkretów. W większości spawacze się tu chyba wypowiadają. Panowie, dobry spawacz z konkret papierami za 2200 zł netto nie podejmie się roboty. To stawka dla początkujących, którzy nie mają uprawnień lub mają podstawowe. Niech ktoś napiszę jakie macie kwalifikacje po kursie AIC?
Dlaczego nie ma opinii ludzi z innych działów, chociażby obróbka, technolodzy, konstruktorzy (widocznie nie mają powodów do narzekań). Jak się ma przygotówka; są ślusarze, czy spawacze ogarniają to we własnym zakresie? Czy ktoś może konkretnie odpowiedzieć na moje pytania? Dużo wpisów jest na gowork, ale mało rzeczowych.
zdjecie uzytkownika
Prawdomówna - 2015-03-02 21:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chce Pan znać konkret, otóż pani czarnobaj w firmie Sail Service , która mieści się w Gdańsku pracowała około 8 lat. z firmy tej wynosiła różne towary, które sprzedawała pokątnym osobom, a należność brała dla siebie. wystawiała KP na różne sumy, a pieniądze brała do kieszeni.Wysyłała towary spedycją bez faktury i znów pieniądze wpływały na jej konto. Chce pan świadków, akurat z tym nie ma problemu. czarnobaj aleksandra to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszust. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Wiarygodna - 2015-03-02 21:53:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Waldku, czarnobaj aleksandra narobiła w poprzedniej firmie Sail Service tyle złego, że nie ma Pan pojęcia. Z właścicielem tej firmy ciągle się kłóciła tak jak by ona była szefem, proszę zrozumieć ,że ta pani jest konfliktowa i nie zawaha się by Panu też zrobić pod górkę.
zdjecie uzytkownika
Wiarygodna - 2015-03-02 21:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeśli Pan nie wierzy proszę zadzwonić do Pana (usunięte przez administratora)na numer (usunięte przez administratora).
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-03-03 10:45:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A, czyli z tą brodą trafiłem ;)

potencjalny Pracownik, masz rację - to praca dla początkujących. Po kursie masz papiery wewnętrzne pewnie i... to tyle. Do tego to takie szybkie wprowadzenie do pracy w firmie i leci się dalej. A co do materiału - dostajesz wszystko przygotowane na stanowisko. Norm nie ma wpisanych, bo te się zmieniają. Jak? Do głowy przychodzą mi dwa powody. Przychodzi na projekt kilku nowych po "szkółce", więc trzeba czasu, żeby się nauczyc i dograc zespół, chociaż widziałem też, że od razu lecą na głęboką wodę... Potem podnoszą normy. A dwa? Różne zamówienia od klientów.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spawanie blaszki 1.5mm-pachwina-podolna-drut można wybrać, najpierw spawasz po swojemu, potem każą pospawać tak jak Oni spawają Duża dysza ceramiczna-Amerykańska, metoda spawania: z cofaniem palnika.
DWULETNIA LOJALKA
3000BRUTTO W TYM 650PREMI czyli pewne 2350brutto ok 2100netto-pewne
Pytania:
zdjecie uzytkownika
potencjalny Pracownik - 2015-03-03 14:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bezprzesady - 2015-03-03 10:45:56]:
bezprzesady, dzięki za odpowiedź, która jest jedną z normalniejszych wypowiedzi tutaj. To już mi daję jakiś obraz tego jak odbywają się pewne rzeczy. Tak czułem, bo nie widzę wpisów od konkretnych rzemieślników:)) spawaczy itp. Zawirowania tam są, no tym bardziej jeśli projekty różnorakie. Tylko mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz, a mianowicie w jakich kategoriach zagrożeń wytwarzają tam te urządzenia (wymienniki, zbiorniki, itd.)????, bo jeśli urządzenia podlegają dyrektywie ciśnieniowej, to potrzeba kwalifikowanych technologii oraz spawaczy przez jednostki notyfikowane takie jak UDT czy TUV, a wtedy kłaniają się uprawnienia spawaczy. Przecież tam robicie głównie wg ASME, a to też wymaga jednostek notyfikowanych. Chyba, że są to bezciśnieniowe lub mało-ciśnieniowe urządzenia???. W każdym bądź razie jeszcze raz dzięki
zdjecie uzytkownika
potencjalny Pracownik - 2015-03-03 14:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No fakt, zapomniałem, że ASME nie podlega dyrektywie PED, więc się rządzi własnymi prawami. Uprawnienia wewnętrzne spawaczy mogą być, tak praktykuję coraz więcej firm, bo spawacze im uciekają. Co do stawki nie dyskutuję, bo nie wiem co to za uprawnienia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AIC S.A.?
Zadaj pytanie