logo AIC S.A.

AIC S.A.

Gdynia

Opinie o AIC S.A.

Benek 2017-02-20 12:05
AIC ma opinię dobrej firmy i w pełni ją popieram, pracuję tu!!.
1
Dani89 2017-02-21 16:27
To zdradź szczegóły płacowe a nie puste frazesy. Do pracy większość ludzi chodzi zarobić na życie.
U nas w kraju to w sprawie płac zawsze zmowa milczenia i zazdrość miedzy pracownikami, smutne to.
6
Weronika 2017-02-27 14:22
Zdążyliście się już zapoznać z wywiadem udzielonym dla GoWork.pl przez firmę AIC S.A.? Coś Was w nim zaskoczyło?
1
Artur G. 2017-02-28 07:53
Artykuł bardzo ciekawy, przedstawiający firmę jako prężni funkcjonujące przedsiębiorstwo. Widać, też że HR-y są tam żeby coś zrobić a nie tylko być, miałem zresztą okazje rozmawiać na rozmowie rekrutacyjnej z Panią Agnieszką Esterhuizen - bardzo profesjonalna i rzeczowa osoba.
2
Weronika 2017-02-28 16:27
@Artur G., również uważam, że wywiad jest bardzo ciekawy i w pełni przedstawia prężnie rozwijającą się firmę! Który aspekt zaciekawił Cię najbardziej? :)
1
Artur g. 2017-02-28 18:20
Ten związany z kierunkiem rozwoju firmy i oczekiwań względem potencjalnych pracowników.
1
Weronika 2017-03-01 09:58
Dodatkowo AIC S.A. zamieściła nowe oferty pracy! Stanowisko - Przyuczymy do zawodu spawacz TIG, Spawacz TIG, Pracownik Produkcji, Kontroler jakości, Samodzielna/y Księgowa/y. Aplikujecie?
ja 2017-03-02 14:01
Pani Weroniko,
Nie bardzo rozumiem pani rolę na tym forum. Jeżeli pojawią się pytania, pani jako redaktor gowork nie jest w stanie na nie odpowiedzieć. Proszę o kilka informacji dlaczego Państwo ingerują w forum - ani nie z ramienia firmy, ani też z ramienia osób poszukujących pracy i szukających informacji o firmie.
Weronika 2017-03-02 14:20
@ja Jestem Redaktorem GoWork.pl, a moim zadaniem jest przedstawienie Wam informacji dotyczących pracodawcy. Chętnie poznaję również Wasze doświadczenia/opinie na temat firmy.
Anarchy 2017-03-02 20:27
Czy to prawda, że w AIC powstaje nowy dział ds. norm wychodzenia przez pracowników do toalety? Podobno będzie trzeba wypełnić należyte papiery po wyjściu z kibla. W zależności od twardości stolca oraz ilości moczu w pęcherzu przysługiwać będzie odpowiednia norma czasowa od 2 do 3,5min, co będzie trzeba później odpowiednio zaklasyfikować w dokumentach, wraz z podpisem pani sprzątającej, brygadzisty, lidera, majstra, baby z wąsem, psa z kulawą nogą oraz kierownika ds. utrzymania ruchu. Podejrzewam, że zużycie papieru toaletowego oraz ilość spuszczonej wody też będzie miało swoją odpowiednią rubrykę w papierach. AIC ma podobno wprowadzić nowy rewolucyjny program czasowego pomiaru i jakości mycia rąk po wyjściu ze świątyni dumania. Wszystko idzie w dobrą stronę. Chwała korporacjom!
11
Były dobry pracownik 2017-03-02 20:46
Witam

Ciągle usuwają negatywne opinie, pewnie za PLN. Każdy wie, że ta firma to dno. Nie dajecie się złapać na dobre wypowiedzi na tym portalu. Zapewne HR AIC je wystawia, żeby podreperować reputację i złapać nowych potencjalnych naiwniaków do pracy w tym kołchozie. Pracowałem tam na produkcji, następnie w biurze, łącznie kilka lat. Dno totalne. Nie polecam
4
rk 2017-03-02 23:20
Dno, ale dlaczego dno?
ciekawy opinii 2017-03-03 06:25
może zdradź wszystkim potencjalnym pracownikom, dlaczego w AIC już nie pracujesz? takie są rotacje?
Weronika 2017-03-06 10:23
@Były dobry pracownik dlaczego uważasz, że firma to dno?
xxx 2017-03-12 09:29
"Weronika  2017-03-06 10:23

@Były dobry pracownik dlaczego uważasz, że firma to dno? "

Poczytaj wszystkie wcześniejsze komentarze to będziesz wiedzieć dlaczego, jest tego 10 stron, piękna lektura, rzekłbym "samo życie"
Weronika 2017-03-14 09:37
@xxx czytałam. Każdy jednak pracownik/były pracownik firmy może mieć inne spostrzeżenia na temat pracy. Dlatego właśnie chciałam poznać więcej informacji od użytkownika na ten temat.
1
kropek 2017-03-17 16:03
Firma rozwija się imponująco, ale brak szacunku do pracowników produkcyjnych to dno.
Docenia się nie wkład pracy pracownika, a jego umiejętność do "sprzedaży" w akwarium.
Wstyd....
4
Weronika 2017-03-17 16:12
@kropek, a co Ci się szczególnie podoba w pracy?
W 2017-03-23 22:45
Widocznie nie byles dobrym pracownikiem ;) ja jestem "spawaczem" juz ponad 2 lata i w porownaniu z moim poprzednim pracowadcom nie jest tutaj tak zle. Jedyny problem to taki ze pracuje w tuchomiu a chcialbym przeniesc sie do gdyni i ciagle slysze ze tutaj jestem potrzebny i koniec
Weronika 2017-03-27 09:54
@W, czyli ogólnie polecasz pracę w powyższej firmie?
Automatic 2017-03-30 12:28
Ktoś orientuje się na temat zarobków i atmosfery w utrzymaniu ruchu? Ogłoszenie do tego działu od dłuższego czasu wisi w sieci.
Arnold 2017-04-03 12:48
Firma AIC sama nie ie czego chce. Prowadzi rekrutacje, potem nikogo nie zatrudnia. Szukają, tylko kogo ?? Super man-a czy Jamesa Bonda-a?
Nie eleganckie jest również nie dawanie informacji zwrotnej po przebytej rekrutacji, po mimo wcześniejszych zapowiedzi. Szkoda, bo firma jest rozwojowa, ale jak widać w praktykach HR ma jeszcze nad czym pracować.
1
Weronika 2017-04-03 12:56
@Arnold, a na jakie stanowisko się ubiegałeś? Możesz powiedzieć również więcej o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej? Jakie pytania usłyszałeś?
Arnold 2017-04-03 15:13
Aplikowałem na stanowisko biurowe, pytania standardowe (HR), te związane ze stanowiskiem pracy też żadna rewelacja. Zarówno osoba z HR jak i kierownik działu nie wymagali niczego szczególnego, tym bardziej niezrozumiała jest dla mnie ich polityka rekrutacyjna. Mozę założyłem nie ten kolor krawata.
3
tak tak 2017-04-05 19:32
to ty nie wiesz że niebieski kolor HR lubi
Mona 2017-04-09 12:24
AIC to bardzo dobre miejsce do pracy, atmosfera w firmie jest super . Dobrze trafiłam i jestem zadowolona , mam możliwości rozwoju osobistego , cóż więcej .
2
Wera 2017-04-17 22:56
Wie ktoś czy odrazu dają umowę o pracę? Czy dopiero po paru tygodniach?
Wera 2017-04-17 22:58
Wie ktoś czy odrazu dają umowę o pracę? Czy dopiero po paru tygodniach?
Weronika 2017-04-19 10:26
@Mona to dobrze, że jesteś zadowolona. A w jakim dziale pracujesz? Należy pamiętać, że warunki w zależności od obejmowanego stanowiska przedstawiają się nieco inaczej. @Wera, a o jakie stanowisko będziesz się ubiegać? Może i w tym przypadku początkowa forma zatrudnienia jest różna w zależności od stanowiska.
Spawacz 2017-04-22 18:16
2100 zl na reke dla spawacza przez 9 mc to przesada, ale jak ktos przetrwa ten okres i pokaze ze potrafi spawac to mozna duza podwyzke wynegocjowac. Ale trzeba sie chciec uczyc, a nie przyjsc odpekac 8 h i isc do domu.
1
Weronika 2017-04-24 11:14
@Spawacz dobrze, że o tym wspominasz. Czyli AIC S.A. docenia dobrych pracowników?
Marcin 2017-05-12 20:26
Pani Weroniko. Niech się pani przyjmie do Firmy,popracuje parę lat to Pani zobaczy.Niepotrzebnie Pani pyta a przede wszystkim jako Redaktor GOwork wtrąca się Pani w nie swoje sprawy.Pozdrawiam.
2
Buźka 2017-05-14 12:43
Jest takie mądre powiedzenie: Pokorne ciele dwie matki ssie!
PC1000084679 2017-05-25 16:40
Największy kołchoz w jakim dane mi było pracować. Mobbing na każdym kroku, zarobki słabe, a nadgodziny dla 'wybranców'. Podwyżka dla donoszących. Szkoda nerwów, Ci, którzy tu pracują to tylko dlatego, że mają podpisaną lojalkę lub muszą mieć stałe źródło zarobku, a na boku już szukają innej pracy. ( usunięte przez administratora )masówka.
5
Weronika 2017-05-26 08:59
@PC1000084679 § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Naprawdę według Ciebie takie sytuacje pojawiają się w firmie?
PC1000084679 2017-05-26 17:26
Nie, oczywiście, że nie wszystkie opinie negatywne oczywiście są nieprawdą
3
Buźka 2017-06-04 22:44
AIC S.A. to świetna firma, a niezadowolonych zawsze jest pełno.
spawacz 2017-06-28 21:09
Co sie dzieje w "swietnej" firmie ? Zwolnienia grupowe ?
7
bgrzech 2017-06-29 22:34
Mam nie za bardzo dobrą opinię o AiC .
Wysłałem swoje CV na maila rekrutacyjnego, po czym po 2 dniach dostałem zaproszenie na rozmowę rekrutacyjną. Ok, fajnie. Z racji tego że mam duże doświadczenie w marketingu pomyślałem sobie, że zapewne kogoś potrzebują do marketingu.
Na rozmowie żenada. Pani z HR kompletnie nieprzygotowana do rozmowy. Jak zacząłem na początku opisywać przebieg swojej kariery, zrobiła wielkie oczy i przyznała się że w ogóle nie przeglądała mojego CV, a do marketingu nie potrzebują tylko na produkcję. Zarzuciła mi jeszcze, że musiałem wpisać w treści maila, to że napisałem iż ubiegam się o stanowisko produkcyjne, co było nieprawdą, gdyż zawsze w mailach tego typu piszę o stanowisku pracowniczym w danej firmie. Stanowisko produkcyjne a pracownicze to diametralna różnica. Udowodniłem jej to i przyznała rację. Nadal jednak sugerowała, że to nie jej wina, że mają dużo maili, że spływają one do nich skądś tam..., itp, itd. A co mnie to obchodzi. To jej praca, więc powinna się przygotować. Dobrze że chociaż na koniec przeprosiła.
Aha, zapytałem się, że skoro już jestem tutaj, to niech powie jakie są warunki zatrudnienia, może się skuszę...
A więc:
1. Praca na 3 zmiany jako pakowacz produktów (lub coś w tym rodzaju)
( usunięte przez administratora ) Podziękowałem.

Konkluzja:
Idą na masówkę, słaba kasa, więc przypuszczam, że Ukraińców najszybciej pozyskają. Pani z HR - zero przygotowania do rozmowy, ubiór jak na plażę (rozumiem, że było gorąco, ale jakiś tam szacunek do potencjalnego pracownika powinien być, tym bardziej, że ja przyszedłem w koszuli bez krawata i w marynarce).
Jak ta firma działa jak ta pani - to odradzam
5
Zadowolony pracownik 2017-07-04 06:59
Firma nie wszystkim musi się podobać, ale to bardzo stabilna i przyjazna pracownikowi organizacja. Pensje na czas, szacunek dla pracownika, różne dodatki. Polecam AIC wszystkim, którzy chcą się czegoś nauczyć i zapuścić korzenie na dłużej.
1
Zadowolony pracownik 2017-07-04 06:59
Firma nie wszystkim musi się podobać, ale to bardzo stabilna i przyjazna pracownikowi organizacja. Pensje na czas, szacunek dla pracownika, różne dodatki. Polecam AIC wszystkim, którzy chcą się czegoś nauczyć i zapuścić korzenie na dłużej.
2
Pawik 2017-07-04 18:16
@bgrzech Czasami popełniamy błędy i nie należy przerzucać ich na firmę.
1
Quantum 2017-07-04 21:44
Pracuję tu jako spawacz i powiem tak Kasa jest tak nędzna że naprawdę lepiej jest pójść do lidla układać towar na półkach niż dodatkowo się truć przy spawaniu. W dodatku oczekiwania dyrekcji co do wykonywanej pracy są z kosmosu, nie realne zwykły człowiek nie da rady wyrobić tyle ile chcą. Jak nie chcesz się truć firma nie da Ci maski przeciw pyłowej chyba ze będziesz za nimi biegać i się prosić to może ale tylko może taką dostaniesz. Polecam parę razy zastanowić się przed podpisaniem lojalki na 2 lata ja podpisałem i żałuję.
2
Spawacz tig 2017-07-06 14:01
Lojalke z powodu braku jakiejkolwiek wentylacji wywiewnej mozna bez problemu podwazyc. Skladasz wypowiedzenie w uzasadnieniu wpisujesz bardzo zle warunki zdrowotne i grosza firmie oddac nie musisz. Nadal pracuje w tej firmie jednak to co ostatnio sie odpier.. w tuchomiu przekracza wszelkie granice przyzwoitosci. Absolutnie nie polecam tej firmy. Jestem juz na koncu okresu wypowiedzenia i nawet propozycja podwyzki i to sporej nie zmieniła mojej decyzji o odejsciu. Dyrektor tyra liderow, liderzy tyraja brygadzistow o to by ci gonili podleglych sobie pracownikow i za byle g.. ucinaja spore kawałki pensji. Podsumowujac: jezeli dyrekcja nie zmieni nastawienia do pracy firma dlugo nie pociagnie. Juz brakuje doswiadczonych pracownikow a jeszcze wieeelu z nas odejdzie w najblizszym czasie. Jednym slowem: PATOLOGIA.
2
Pracownik niedoskonały 2017-07-06 20:23
Witam,
Dawno się tutaj nie wypowiadałem. Zauważyłem, iż sporo opinii zostało wykasowanych. Podobno można, jak się ma wykupiony magiczny abonament gowork :)) Standard, masz kiesz, możesz wiele - kapitalizm. Były to opinie negatywne, aczkolwiek mówię o tych obiektywnych (nie jestem złośliwy wobec AIC). W każdej firmie są plusy ujemne i minusy dodatnie :). Robią porządki personalne. Moim zdaniem dawno powinni to zrobić, bo całe zamieszanie i straty dla firmy, które strasznie się nawarstwiły; wynikały właśnie z niekompetencji, zakłamania i ukrywania pewnych faktów przed właścicielem. Co do polityki płacowej dla ludzi produkcyjnych; każdy wie jak jest. Z drugiej strony, to trzeba wiedzieć, że są to urządzenia wg danych sekcji AMSE i nie potrzeba tam spawaczy z dozorowymi certyfikatami oraz super monterów, którzy zarabiają dużo więcej, podobnie jest w urządzeniach na spożywkę. Ważne jest to, że ile się ugadasz tyle masz i na czas. Trzeba mieć trochę wiedzy na temat branży, żeby ocenić w miarę obiektywnie zarówno firmę AIC jak i pracowników. Jak dla mnie poczynili dobry ruch; zaczynając od Macieja B. i następnych po nim; Jerzy zwany leśny Dz. oraz inni. Ręce opadały jak człowiek patrzył się tam na niektórych magików; totalnie zero pojęcia o robocie i sztuczne zamieszanie. Wielu ludzi też narażało na stratę firmę; brnęli w rzeczy awykonalne technologicznie. Czy ze strachu, czy z chęci pokazania się - tego nie wiem, ale takie postępowanie jest do czasu i wcześniej, czy później dochodzi do katastrofy i strat. Natomiast jaką politykę prowadzi firma, to najlepiej wie góra. Pozdrawiam wytrwałych
2
Spawacz tig 2017-07-08 05:35
Hahaha co za bzdury :p ci ludzie sie sami zwalniaja mistrzu!
Buziaczek 2017-07-10 09:23
To dobra firma, niestety nie wszyscy zasługują na miano pracownika AIC. Może dlatego są tak bardzo aktywni?
1
nomalny gość1 2017-07-13 23:38
Szkoda, że nie trafiłeś na Panią (usunięte przez administratora)z HR. Zapewne byłoby inaczej. Wcześniej wstępnie porozmawiałby z Tobą telefonicznie i na docelowej rozmowie nie byłoby takiej sytuacji. Nie wiem kto tam teraz pracuje w HR poza Panią (usunięte przez administratora) i czy ona nadal zajmuję się rekrutacją i rozmowami kwalifikacyjnymi (być może rekrutuję kadrę średniego lub wyższego szczebla). Z resztą jakiś czas temu była jeszcze jedna Pani, ale tylko (usunięte przez administratora)jest kompetentna jeśli chodzi o pewne stanowiska pracy i posiada umiejętności interpersonalne, bo ta druga nadrabiała tylko groźna miną. Trochę dziwna sprawa, bo przecież podeprzeć się kierownikiem danego działu.
Pracownik niedoskonały 1 2017-07-13 23:46
Nie chcę się powtarzać, ale bardzo dobrze, że firma robi w końcu porządki personalne. Pracuję w tej branży ponad 18 lat, także wiem co piszę. Malkontenci niech popracują winnych firmach na śmieciówkach lub na samozatrudnieniu itp., to może docenią pewne rzeczy. Sporo ludzi tam tylko robiło zamieszanie i brakowało im kompetencji zarówno twardych jak i miękkich. Pozdrawiam tych którzy znają się na robocie i pozostali w firmie.
Opener 2017-07-16 12:43
Niektórzy pisarze tak sie zamotali w swoich wypowiedziach , że już nie wiedzą co piszą . Chodzi im tylko i wyłącznie o oczernianie firmy. Jeśli ktoś dawno nie pisał na forum to skąd wie , że sporo opinii wykasowano?
Zostaw swoją opinię o AIC S.A. - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.