Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AIC S.A.

Pracowałeś w firmie AIC S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-03-12 23:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [potencjalny Pracownik - 2015-03-10 16:37:27]:
park maszynowy a kto używa takich słów ehhehehehe chyba tylko potencjalny pracownik hahahhaha koledzy z aic podwyżki te obiec ane zeszłoroczne były w końcu czy nie bo ja już dawno się zwolniłem i ciekaw jestem :)
zdjecie uzytkownika
Wiarygodna - 2015-03-13 19:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, mam pytanie ! Czy aleksandra czarnobaj jeszcze u państwa pracuje? Wiem ,że szuka już innej pracy bo nie odpowiada jej towarzystwo w Państwa firmie, uważa wszystkich za imbecylów, wiedziałam ,że w waszym zakładzie się nie odnajdzie i długo nie zagrzeje miejsca.
zdjecie uzytkownika
potencjalny Pracownik - 2015-03-13 19:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Park maszynowy - poprawne techniczne nazewnictwo. Niektórzy tu narzekają, a nikt z Was konkretów nie napiszę i mało kto się orientuje odnośnie przepisów, promes, kwalifikowania technologii itp. Panowie - ASME jest bardziej liberalne przy wytwarzaniu pewnych urządzeń, dlatego macie taki przebieg rekrutacji i wykonanie próbek. Jakbyście mieli spawać wg PED; EN, AD itp. w wysokich kategoriach zagrożeń oraz w zależności od modułu odbiorowego, to większość z Was poszła by do domu z płaczem:)) i może byście trochę pokory nabrali, bo to robota dla spawaczy z górnej półki, gdzie za spoinę odpowiadasz swoją cechą. Dodatkowo dochodzą tolerancję kształtu, położenia itd., ale nie będę się rozpisywał w tym temacie - nie ma sensu i to jest moja ostatnia wypowiedź na tym portalu. Jedyny sensowny człowiek to "bezprzesady". Niektórzy wysoce nosa zadzierają, a znają zagadnienia powierzchownie lub nie mają wcale pojęcia, co z czym się je. Widziałem wiele spoin w swoim życiu, Wasze również:)).

Pozdrawiam i zarazem żegnam
Potencjalny P
zdjecie uzytkownika
Wiarygodna - 2015-03-13 21:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie czarnobaj aleksandra nikomu nie odmawia, w poprzednim zakładzie też nie odmawiała, więc do boju
zdjecie uzytkownika
vidi - 2015-03-14 01:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@potencjalny Pracownik, z tego co zrozumiał z Twoich wypowiedzi to warto się zatrudnić z tej firmie. Jestem w zawodzie od kilku lat i nie wiem czy sobie poradzę, bo z tego co napisałeś to wynika że jest to praca dla doświadczonych i wprawionych pracowaników, no a gdybym o sobie tak powiedział to bym skłamiał, myślisz że dam sobie rade ?
zdjecie uzytkownika
potencjalny Pracownik - 2015-03-14 08:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Vidi Poradzisz sobie. Ja pisałem, że w AIC większość roboty jest wg przepisów ASME, które są łatwiejsze od europejskich czy niemieckich. Jakby pracownicy z tego portalu mieli spawać pod wysokie kategorie urządzeń i wg PED, to byśmy zobaczyli kto jest kozak:))), pewnie nikt:)) Kolesie na tym portalu pasztety piszą o firmie, a jak widzisz nikt konkretnie nie odpowie za wyjątkiem "bezprzesady" Jeśli masz rękę i oko do TIGA oraz kilka lat śmigasz w zawodzie, to dasz sobie radę bez problemu. Mają dobre stanowiska, spawarki ze średniej i wyższej półki. Miałem już nie pisać tutaj, ale dla zainteresowanych można coś odpowiedzieć.
zdjecie uzytkownika
były - 2015-03-14 18:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do potencjalnego pracownika co ty chlopie glupa palisz od razu widze ze nie jesteś robolem tylko się podszywasz aby wykoloryzowac firme
Powiedz mi jedno jak taki wykfalifikowany pracownik jak ty możesz się zadowlic takimi ochlapami jak 2 000 2200 na reke .Zwolniłem się w czerwcu i nie załuje byłem 6 miechow w Niemczech zarobiłem na dobry samochod teraz u siebie pracuje w miescie za 3 koła a czasami więcej zależy jak jest dużo pracy nigdy nie schodzę po nizej 2. 5000 wszystko w 8 h pracy i to jest dopiero jakas tam pensja dla spawacza tig a nie ochlapy jak w aic .A co do fachowości ludzi to co to za fachowcy jak cale zycie jedno klepia tylko ciekawe jak w innej firmie by się sprawdzili po jakims czasie i malpe na rowerze można nauczyć jezdzic tak samo człowieka spawac tych samych detali. A jak pamiętam i widziałem to co róz manifoldy czy jak tam się nazywają były odcinane bo były zwisy sople zamiast przetopow. A robili to ludzie co kilka lat to samo klepią.
TO WSTYD ABY TAK BOGATA FIRMA I TO E TROJMIESCIE PLACIŁA TAK MARNE GROSZE NAWET UKRY DO NICH NIE CHCA JUZ PRZYJEZDZAC
POZDROWIENIA DLA KOLEGOW I MISTRZA GRZEGORZA JEDYNY WLAŚCIWY CZLOWIEK NA WLAŚCIWYM MIEJSCU W FIRMIE
zdjecie uzytkownika
pP - 2015-03-15 10:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do byłego. To po co się godzicie na takie stawki?, nikt wam nie kazała na siłę pracować w AIC. Poza tym są różne rodzaje uprawnień spawalniczych. Podstawowe, ponadpodstawowe dozorowe, (RTG, łamanie próbek itd.) itp., do tego masz pozycję i grupy materiałowe. Nikt z was nawet o tym nie wspomina więc wnioskować można, że większość ma jakieś tam podstawowe uprawnienia i małą wiedzę na ten temat, a żeby zarabiać w PL trzeba też mieć uprawnienia konkretne, a nie do spawania furtek. W zależności od posiadanych uprawnień i umiejętności negocjujesz kasę i można wtedy dwa razy tyle zarobić co Ty piszesz. Nie ważne czy jestem robolem czy kim tam uważasz. Spawałem i wiem jak jest. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostałem na różnych stoczniach, w różnych warunkach, także jeszcze chyba mleka musisz trochę wypić i pokory nabrać. Ciekawe jakbyś sobie poradził z elektrodą zasadową na pionie mistrzu lub przy rurach pod RTG. Nie smaruję na AIC, bo wiem, że robi jakieś uprawnienia wewnętrzne pod ASME więc dla chcących się nauczyć spawać jest ok, gdzieś trzeba nabrać doświadczenia.

Pozdrawiam i koniec z pisania z mojej strony
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-03-15 20:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podwyżki miały byc, ale w piątek było spotkanie z dyrektorem i samo mydlenie oczu... zero konkretów, sama mdła paplanina... "Będą, jak będą". Totalne nieporozumienie i traktowanie pracowników wręcz arogancko... Ktoś słusznie napisał, że jedynie Grzesiu jest prawidłową osobą na właściwym miejscu, szkoda, że nie jest dyrektorem ;) No nic, jutro pierwsza zamiana i jedziemy dalej z tematem...
zdjecie uzytkownika
017 - 2015-03-23 11:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Każdy kto się wypowiada nie pisze o której placówce firmy pisze czy o Gdyni czy o Tuchomiu!!!
W Gdyni inaczej jest i w Tuchomiu jest inaczej!!!!niby jedna firma ale inne zasady.
zdjecie uzytkownika
jozin - 2015-03-30 09:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tam w zeszłym tyg zacząłem prace w Tuchomiu, no nie ma szału ale takiej dramaturgii też bym nie robił :) praca jak praca.. nie pasuje? szukaj innej :) że trzeba pracować by coś zarobić, to fakt, wypłaty też nie są szałowe ;( ale jest umowa o prace a nie śmieciówka, to tyle dobrego :) w porównaniu ze stoczniami itd.. warunki socjalne też ok :) taka dobra praca na początek :) tyle że daleko ten tuchom ;( ale ludzie mówią ze 10tego zawsze pewna wypłata, też dobre :) szkoda że tak teraz święta wypadają ;( bo wypłata by się przydała na 3.03 ;) no ale to już by było za dobrze chyba i niema na co liczyć :)
zdjecie uzytkownika
bbc - 2015-03-31 18:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba nie ma co sobie zawracac głowy , zawsze ich ogłoszenie wisi , dobre firmy nie dają ogłoszeń z taką częstotliwością , nie byłem tam i nie będę , pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bn - 2015-04-02 19:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jozin - po tygodniu pracy wystawiasz ocenę? ja pracuję tam dwa lata - w tym czasie było wywalonych chyba z 4- ch dyrektorów i mnóstwo kadry inżynierskiej. Wielka rotacyjnośc i brak poszanowania człowieka.
zdjecie uzytkownika
minaljuzrok - 2015-04-02 20:41:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając wasze wypowiedzi czuje sie jak w cyrku.Co jeden pseudo spawacz to lepszy, a mówiąc szczerze to same partacze jak jeden. Oczywiscie niektórzy z was maja racje o spawaczach małpach tych co po 5 lat wzwyż siedza. Tym co tu pieprza o terminach spawalniczych duzo gadacie a pewnie nawet szcepić nie potraficie. Dla tych co chca sie przyjąć pracowałem tam 2 lata i sprawa wyglada tak: płace na konto do 10 najcześciej przed praca jak najbardziej nie zapłacona za takie zapierdzielanie. Moim zdaniem powinno być za 8 godz minimum 3500 tyś zł netto.Jeśli chodzi o palenie,WC itd kazdy pracownik powinien miec przy takiej pracy chwilke zeby odpoczać (AIC wez wkoncu pokaż klase i utrzymaj pewne standardy).Spawacze szanujcie sie wystarczy spojrzeć na jakość jak pracują to wy jesteście górą i ostro postawić na swoim . POzdrawiam
zdjecie uzytkownika
Jozin 2 - 2015-04-03 09:18:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bn
Nie wiem czy ty o Tuchomiu czy o Gdyni myślisz, bo w Gdyni dyrektor jest koło 2 lat:)), także nie wiem o jakim piszesz??????????? Głupoty chyba smarujesz
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-04-04 06:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś kiedyś widział by na temet jakiegoś zakładu pracy na tej stronie padaly dobre opinię? Raczej słabo... Pracuję w AIC i jestem zadowolony.. Robię swoje a nie zastanawiam sie i nie filozofuje na temat metod produkcji... Wiedzialem na jaką kase sie zgadzam przychodząc do pracy w tej firmie.. Ale wolę zarobić mniej a pewnie, a nie słuchać opowieści o złotych górach a następnie ,,zonk,, dlatego bez paniki ludzie.. Praca jak praca... Prawda jest taka ze te opinię piszą ludzie po kursie, którzy myśleli że jak wyspawaja próbkę na egzaminie to da mega spawaczami i pracodawcy beda sie o nich zabijali.. A nagle okazuje się że tak kolorowo nie jest.. Generalnie praca nie nie jest zła, normy sa tak obliczone ze bite 8 godz na spawarce bez obijania... Męczące.. Fatk! Ale za damski.... Jeszcze nikt wyplaty nie daję :-( tak jak mówię firma jak firma, wyplacalna, ludzie też spoko (jak ktoś lubi ciągłe ,,jo jo jo ,, ) :-D Pracuję w zakładzie w TUCHOMIU
zdjecie uzytkownika
praca w aic - 2015-04-06 08:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, czy pracują w tej firmie kobiety na produkcji? Jaka jest umowa i na ile czasu na początku?
Czy zatrudnia do spawania kobietę? Czy w ciągu dnia przysługują jakieś przerwy ?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-04-06 10:49:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Gdyni są dwie Panie spawaczki. 15 min przerwy (regulaminowa) na 8 godzin, a jeśli zostajesz dłużej, druga przerwa (umowna) 15 min po 8 godzinach.

A propos wielkiej "rotacyjności" - ta jest spora, ale jeśli chodzi o nowych spawaczy. Sporo osób pracuje dosłownie kilka tygodni, miesięcy i idzie dalej. Natomiast nie zauważyłem, żeby przez okres mojej pracy w aic, pojawiło się dużo nowych twarzy "biurowych", które spacerują po hali, więc tutaj bym nie przesadzał.
zdjecie uzytkownika
bn - 2015-04-07 10:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jozin - jest kilku dyrektorów. Jakości, finansów, technologii itp. Gdybyś popracować dłużej to wiedziałbyś takie rzeczy i nazwiska osób wywalonych
bezprzesady - na produkcji widzisz jedynie osoby z jakości czy technologii, a nie jesteś w stanie nic powiedzieć o typowo biurowych, np. Logistyka, zakupy, konstruktorzy...
zdjecie uzytkownika
bn - 2015-04-08 22:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jeszcze prócz "akwarium" ;) Ale tak, masz rację.
zdjecie uzytkownika
Olek - 2015-04-12 16:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja już tam mam swój staż magazyniera paroletni, pamiętam jak pracowałem na Rdestowej, to najlepsze były nocki, bo wiadomo, zamykać się można w kontenerku, co za tym idzie przespać prawie całą pracę, albo film jakiś włączyć. Teraz jak mnie przenieśli na Krzemową to trochę byłem w niesmaku, ponieważ mam dalej o te 3 przystanki, szkoda mi wydawać kasy na bilet (trochę jestem sknerą :P), decyduje się zatem na jazdę bez biletu, to niesie za sobą ryzyko w postaci mandatu, ale o tej porze to nie jeżdżą kontrolerzy biletów. Pozdrawiam cały magazyn na Krzemowej !
zdjecie uzytkownika
Mariunio - 2015-04-12 23:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt "Latający cyrk Monty Pythona". Pełno opinii, ale mało jest konkretnych wypowiedzi i osób na gowork. Można tylko stwierdzić: pseudo fachowcy, którzy myślą, że po kursie zaraz będą super hiper:), och, ach i ech. To właśnie jedna z negatywnych cech Polaków.
zdjecie uzytkownika
przyszł niedoszły - 2015-04-21 15:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. mam zamiar zacząć pracę w tej firmie. nie posiadam dużego doświadczenia ale mam potrzebne kursy i potrafie spawać. Jakiej mogę oczekiwać stawki brutto?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spawanie blaszki 1.5mm-pachwina-podolna-drut można wybrać, najpierw spawasz po swojemu, potem każą pospawać tak jak Oni spawają Duża dysza ceramiczna-Amerykańska, metoda spawania: z cofaniem palnika.
DWULETNIA LOJALKA
3000BRUTTO W TYM 650PREMI czyli pewne 2350brutto ok 2100netto-pewne
Pytania:
zdjecie uzytkownika
bezprzesady - 2015-04-22 19:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3000-3300. Brutto.
zdjecie uzytkownika
abababa - 2015-04-23 15:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZy przyjmą kogos z rocznym doświadczeniem na tigu ale bez papierów. jaki jest system pracy ? 3 zmiany ? sobota niedziele wolna ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AIC S.A.?
Zadaj pytanie