AIC S.A.

Gdynia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 356 ocen.

AIC S.A.
2 356

Opinie o AIC S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.

Weronika

@... czy informacje, które przekazałeś w swoim ostatnim wpisie są potwierdzonymi? Masz znajomych w firmie AIC, lub sam miałeś okazję w niej pracować? Daj znać, jak wygląda sytuacja, każdy merytoryczny komentarz będzie przydatny.

Nieznajomy
@Weronika 16.07.2018 14:33

Pytasz o sytuację w firmie obiecują podwyżki i na obietnicy się kończy wiele osób ma do października umowy 80 % chce zrezygnować za takie warunki wszędzie można pracować jakie panują w aic zero informacji DT firmy tylko plotki rozsyłane z biura oczekują perfekcji a w zamian nic firma od siebie tylko się przyczepić

...

Słyszałem takie info , że cały tuchom dostał w czerwcu po 500zł dodatkowej premii , a reszta lokalizacji nie. Czy ktoś coś wie więcej na ten temat? Bo to już by było przegięcie pały. Jedni dostają , a inni nie.

Nieznajomy
@... 16.07.2018 14:20

Też to słyszałem że były to wybrane osoby kilka osób z redestowej również dostała

Czy to wazne

Byłem do niedawna pracownikiem aic na krzemowej to co się tam dzieje przechodzi ludzkie pojęcie Dareczek tzw Mistrz to gość który (usunięte przez administratora) firmę jak chce przy godziny na godzinę 7:30 wychodzi przed 14 a kierownik Waldek na to pozwala a ciebie ścigają o 5 minut o liczbie nadgodzin mistrza nie wspomnę bo to już gruby wałek że jeszcze go nikt nie udupil za to to szok wieczne pretensje kierownika że za mało robione że za długo na przerwie mógł bym wymieniać to bez końca a sami na przerwie siedzą godzinę PIP musi tam wkroczyć bo mobbing zrobił się tam straszny nie polecam tam pracy nikomu szkoda ludzi i brygadzistow

Paweł
@Pg 22.04.2018 22:31

Magazyn Krzemowa,brygadzista SZC i GK przychodza w wekend bo to 100 i wchodza po 2-3 godz nie odbijakac karty wiec nikt nie moze skontrolowac ich pracy albo jezdza z kierowca do tuchomia i na rdestowa,a jak magazynier ma klopot to go nie ma bo jest na wycieczce za ktora firma placi

Weronika

@Ewela a nie wiesz, czy obecnie AIC S.A. szuka pracowników? Miałeś tam możliwość pracować i mógłbyś podzielić się swoimi przemyśleniami na temat warunków jakie zastałeś? Każda wypowiedź zawierająca merytoryczną treść się przyda.

Patryk motorówa
@Weronika 02.07.2018 19:42

Szuka cały czas ale za takie pieniadze nikt nie przyjdzie,zero bonusow,zero socjala w zakladzie gdzie pracuje 1500 osob,zero jakiejs solidarnosci pracowniczej. Nawet glupiej wigilo nie zrobili a obiecywali ze zrobia na wielkanoc,zero zyczen od kierownictwa,przepraszam dali jakies orzechy,banany i mandarynki na swieta ale jak sie ukraincy rzucili to po chwili nic nie bylo a co dopiero na nocnej zmianie tam nic nie zostawalo. Patologia i wyzysk. Przychodzisz do pracy w bojetnie na ktora zmiane to zawsze robis, wszystkie zaleglosci z poprzednich bo wiekszosc przychodzi tylko aby zaliczyc dzien. Biora zwolnienia w tygodniu a przychodza w sob i niedz za lepsze bo nadgodziny a kier Piętka na to pozwala. Generalnie wielki balagan na magazynie wielkie braki ale nikt nic z tym nie robi. Nie polecam pracy tam bo syf,brud i glodowe penske a atmosfera z brygadzistami bardzo ciezka. Własciciel zakladu o wielu rzeczach nie wie a gdyby przeszefł sie po magazynie o porozmawial z pracownikami na kazdej zmianie to.moze otworzył by ovzy na problemy w jego firmie i o pieniadzach jakie bez sensu placi. Najgorszy pracownik na magazynie krzemowa to Krzysztof W,kontroler magazynowy

Przemek

Panowie, dostalem sie jako magazynier na krzemowej. Jak sie robi? Kto jest brygadzista? Zaczynam od lipca i po opiniach troche sie obawiam czy mam isc do pracy

Łysy Rafał
@Ewela 29.06.2018 18:24

Ewelina Franczeska,jakby tak bylo jak piszesz to bys sie nie zwalniala ze niby pod pretekstem pracy w hotelu jako sprzataczka ani twoj maz by sie nie zwalnial i potem wyjezdzal do Norwegi skad rowniez szybko wrocil bo tam nygusow i leserow nie potrzebuja tak samo jak w AiC. Nie klam ze po sciemniasz i zleci no sama robilas slupki i kolegom pod gorke a co do brygadzistow to wiesz ze nie z kazdym zyje sie dobrze(Kamil)

Weronika

@Realista ???? Rozumiem, że nie masz najlepszych odczuć co do pracy w AIC, ale postaraj się podzielić swoją opinią w nieco bardziej merytoryczny sposób, pamiętając o szacunku wobec innych. Każda wypowiedź ma sens, jeśli jest poparta argumentami i nie krzywdzi dóbr osobistych innych.

Piotr

Sporo dobrego słyszałem o firmie.

Sebastian
@Ciekawy 25.06.2018 01:29

To jest przecież Piotr Zofka

Buźka

Jak już brak ludziom argumentów żeby wytłumaczyć swój olewczy stosunek do pracy i firmy to zasłaniają sie dobrem rodzimy. AIC S.A. to dobry pracodawca

Byly
@Buźka 10.10.2017 08:58

Co za bzdura gdyby to byl dobry pracodawca to ludzie by sie nie zwalniali kto to widzial by spawacz zarabial 2300 miesiecznie z podstawy... smiech na sali

Wojtas

Jak sie pracuje na krzemowej? Jakas rotacja w ciagu 3lat czy ci sami pracownicy?

PG_NPI

Jako były pracownik czytam opinie z sentymentu. Co się stało/wydarzyło na 3 hali w Tuch? Widziałem na linked-in, że kilka istotnych osób kontynuuje karierę w innych firmach. Jako, że sam przy temacie trochę chodziłem to jestem ciekawy co z "kontenerowcami"?

Operator 3h
@PG_NPI 22.05.2018 11:50

Część zwolnili część sama odeszła. ekipa z 3 hali w zasadzie już nie istnieje

ot tak

Zarząd doskonale wie co się dzieje , ale nic z tym nie zrobią bo i po co? Robota ma być zrobiona , a bydło (ludzie) ma zasuwać i nie marudzić. Ludzie paranoja , że koleś nie poinformował brygadzisty , że idzie do toalety i dostał po premii...Czy to jest normalne? W tym miesiącu sprawa w sądzie w sprawie smentka , ciekawe co wyjdzie. Mam nadzieje , że go wywalą z automatu.

Długi
@Były tigowiec 04.06.2018 09:22

Mobing krótko mówiąc.

W

Byłaby w firmie praca dla tigowca w godzinach 6-14, na jedna zmianę?

W
@anonymous 14.06.2018 12:10

Tzn?

NieNieNie

Dyrektor nie ma lojalnosci wobec pracownikow ktorzy pracuja dluzej niz on w tej firmie. Licza sie tylko slupki i wlasny stolek. Moze i jemu sie skonczy "kariera". Powodzenia - oby bylo lepiej tym na dole, a nie tym na gorze.

laserowy

Masakra, za pół roku w firmie która produkuje wyroby spawane z działu inzynierów spawalników pozwalniali się już chyba wszyscy w tym obaj metalurdzy od pieców w Gdyni z których jeden był chyba ze śląska czy z krakowa i przyjechał z tego co raz z nim gadałem specjalnie do tej pracy. Przecież to byli doświadczeni ludzie, kto ich zastąpi, masa nowych managerów czy ukraińców ? Długo to tak nie pociągnie.

Krakus
@laserowy 12.06.2018 13:07

z Krakowa . takie zwalnianie nic dobrego nie wróży na przyszłość może firma zostanie sprzedana i po prostu zostaną ludzie by tylko utrzymać ciągłość produkcyjna dlatego są ludzie obarczanie dodatkowymi obowiązkami

Weronika

Dosyć niedawno widziałam ofertę pracy w firmie AIC, oferta była związana ze stanowiskiem operatora cnc. Czy udzieli nam ktoś odpowiedzi, jak wygląda sprawa dodatków socjalnych u tego pracodawcy oraz co z warunkami pracy? Jak wygląda sprawa przerw? Jest możliwość by odgrzać posiłek podczas przerwy? Zachęcam Was do udzielenia nam odpowiedzi, chętnie dowiemy się nowych informacji!

anonymous
@pewnie 06.06.2018 12:45

Firma się z tamtą przenosi od 2015 :)

Weronika

@Fred, czy zgłaszałeś do pracodawcy te problemy w jadalni? @Manius, a jak ma się sytuacja dotycząca szkoleń? Firma AIC oferuję swoim pracownikom dodatkowe szkolenia doszkalające? Chętnie dowiemy się nowych informacji w tym temacie, będzie nam niezwykle miło za Twój kolejny komentarz w tym wątku.

Manius
@Weronika 10.06.2018 13:41

Szkolenia to chyba tylko bhp w zieleniaku. Przez 1.5 roku jedyne jakie mialem to 5s

Trochekumaty

Najlepsze jest to z nikt z zarządu nie ma co się dzieje na halach w tuchomiu i gdyni a zwolnienia sa przyjmowane zero odpowiedzialności kadry kierowniczej za taką sytuację ale za szkody odpowie właściciel bo to cisza własność ...

Padłem

My piszemy co nam leży na sercu.

Tonik

Konkurencja inspiruje do pisania?

Żenada
@Tonik 25.05.2018 20:31

Jaka konkurencja? Piszemy co nam na sercu leży.

Były spawacz

Witam opisze wam sytuacje jaka miala miesce w Tuchomiu gdzie pracowalem bardzo ale to bardzo krótko bo niecałe 3 tygodnie po "szkółce"a wiec : po pierwsze zlozylem rozwiazanie umowy z winy pracodawcy. Po 2 jesli myslicie ze po " szkółce" nauczycie sie spawac to powodzenia xD. Ale dobra do rzeczy generalnie w raz z kolegą zwolnilismy sie po cyrku ktory odstawil Smentek na lini PG mowiac ze biorac uż'ta lub urlop bedzie kara finansowa. Po rozmowie z niskim łysym dyrektorkiem z Tuchomia nie wiem jak ma na nazwisko doszlismy do wniosku iz : na szkolce nie zrobiono nam kursu 135 tak jak jest na umowie przedwstepnej, lysy dyro stwierdził ze nie powinnismy dostac umowy o prace bo nie wywiazali sie z umowy. Ale spoko cala rozmowe mam nagraną i sie przyda na rozprawie sądowej. Lysy dyrcio twierdzi tez ze nie przyjmie rozwiazania umowy o prace jesli bedzie wpis o tym ze brak jest wentylacji co juz okazalo sie dziwne dla mnie i dla kolegi i zapewniał nas ze spełniaja wszystkie normy jesli chodzi o BHP xD no chyba nie skoro pan z Pipu ktorego poprosilem o kontrole napisal cos calkiem w raporcie ps. Jesli ktos bedzie chcial moge podesłac skan na emaila. Po rozwiazaniu umowy z winy pracodawcy juz bez dopisku o braku wentylacji dostalem list od wspanialej kancelarii prawnej zelazowski & glowinski od pana Pawala z faktem uiszczenia oplaty 8,5 tys zlotych za szkolenie i bezzasadne rozwiazanie umowy xD no tak nie ma wzmianki o wyciagu to juz bezzasadnie ale dobra mialem tydzien na wplate albo inaczej sprawa do sądu co jest smieszne bo list doatałem 12 a 15 juz mialem zaplacic luzik. Sprawa trafiła do sądu 20 czerwca rozprawa :-) teraz tak co mnie najbardziej dziwi ze w dokumentach ktore otrzymałem od sądu widnieje tylko Kwota 1500 ktorej domaga sie AIC gdzie znikneło 7tysiecy nie wiadomo. Po rozmowie z prawnikiem ( nie radcą prawnym) stwierdził ze AIC ta sprawe ma przwgraną a mianowicie z kilku powodow : 1. Brak wentylacji. ( potwierdzone przez pip) 2.niedotrzymanie warunków umowy przedwstepnej ( brak szkolenia mag135) 3.Nagranie glosowe z dyrciem na ktorym sam przyznaje ze AIC dalo (usunięte przez administratora) 4.Kłamstwo Adama R. Ze szkółki ktory nasciemniał iż mam szkolenie w metodzie mag135 co jest nieprawdą sam robiłem za swoje pieniądze szkolenie MAG "136" i to na stal czarną nie nierdzewną co potwierdzi instytut w gliwicach.( Adam był na tyle był glupi ze to napisał dwa ze dodali to do akt sprawy xD) Generalnie czekam sobie na rozprawe pełni optymizmu bo mając takie zaplecze dowodowe jestem spokojny i zachecam innych do tego aby opuscili ten (usunięte przez administratora) Szkoda nerwów i zdrowia Co do AIC nie polecam. Najgorsza firma w jakiej pracowałem lepiej jest na remontówce pozdrowienia dla wszystkich poza Tobą Smentek bo i tak to czytasz na 100% a potem się wyżywasz.

Spawacz
@Były spawacz 13.04.2018 09:24

Cześć, mogę również prosić o to pismo, jestem w tej samej sytuacji hermaszewskiwkosmos@gmail.com Dzięki :)

M

Pracowałem kiedyś w tej firmie , widzę ze ma ona tendencje spadkową. Za moich czasów było słabo ale teraz to już tragedia... A co do zarobków to takie same były 4 lata temu i tez podwyżki obiecywali za pół roku, miesiąc, po przerwie świątecznej... Wakacyjnej... Później... Potem... Hahhaha czyli wszystko bez zmian.. Tym co siezwalniaja doradzam zrobić to z winy pracodawcy ja niestety wykazalem odrobinę dobrego serca i zwolnilem się za porozumieniem.. Trzymajcie się chłopaki.... Z dala od AIC ????

Weronika

@anonymous, nie jestem pewna, czy forum jest odpowiednim miejscem na tego typu postulaty. Może warto spotkać się z dyrekcją firmy osobiście? @Były tigowiec, wypowiadając się na forum, przestrzegaj proszę obowiązującego tu regulaminu. Wypowiedzi w obraźliwym tonie nie będą tolerowane. @Myślący, rozumiem, że pracujesz w AIC w Gdyni. Co możesz powiedzieć na temat tego pracodawcy?

@kolejnymyslacy
@Weronika 13.05.2018 11:46

Szanowna Pani . Wypowiada się Pani w taki sposób bo nie znane sa realia w takich firmach odbywają sie cyklicznie spotkania z dyrekcją w tej niestety jak już są to prowadzone przez kierownika hali w takich warunkach i o takim czasie ze część sie spieszy do domu a druga musi iść do pracy bo zmiana na takich spotkaniach padają tylko stwierdzenia i zdania zamknięte . A na koniec fakt jest pytanie czy wszystko jasne zrozumiałe czy sa pytania . A co mozna dobrego powiedzieć o pracodawcy dobrze ze pensja jest na czas

Twój ByŁy

Mam pytanko, czy Jakość w Gdyni jeszcze istnieje ? Pracowałem tam jeszcze rok temu i były wzloty i upadki ale jakoś to wyglądało. Teraz dowiaduję się, że "wszyscy" uciekają z firmy. Może ktoś ma więcej informacji na ten temat? Jest tam aż tak źle?

Żenada
@Twój ByŁy 10.05.2018 02:00

Stary nawet nie wiesz co tu się odwala. Przyczepiają się nawet do tego , że suwmiarka krzywo leży...i ciach po premii.

anonymous

Widzę wypowiedzi kilku osób o strajku bądź UNŻ. Tak więc droga dyrekcjo ( wiem , że to czytasz ) po majówce ŻĄDAMY spotkania w sprawie tego co się u nas dzieje , dlaczego podwyżek nie ma ( a ktoś napisał , że hale są kupowane ) , traktowania ludzi jak bydło. Jeśli spotkania nie będzie to zobaczymy co zrobicie jak nie przyjdziemy do pracy ( UNŻ bądź L4 ). Weźcie te ostrzeżenie do serca , bo my tak dłużej się cackać nie będziemy. Pozdrawiam.

Myślący
@Anonimy 10.05.2018 14:11

Spokojnie. Wszystko pomalutku. Ciekawe jaka (usunięte przez administratora) to pisze? Ty smentek czy może inny pajac?

Hulk

Odszedłem z tej firmy i mam o niej jak najgorsze zdanie, ale niektóre poniższe wypowiedzi są tak napisane jakby były tworzone przez ociężałych umysłowo (przepraszam jeśli faktycznie ktoś się na to leczy)

Ciekawy
@Hulk 30.04.2018 21:15

Która np wypowiedź?

Ja

Widzę powoli efekty komentarzy może w końcu coś się ruszy może trzeba zrobić ogólne spotkanie z Panem prezesem wszystkich 3 hal bo brak podwyżek zaczyna być irytujący gdzie w sklepach podwyżki są dość znaczące a jak nie to może mały protest zatrzymać produkcję na dzień może wtedy coś się wyjaśni chodź wiem że to mało prawdopodobne ale może warto zaryzykować

Tuchmek
@Dron 27.04.2018 15:34

Zgadza się poczekajmy po weekendzie moze myślą ze bedziemy stać i nic nie robić w jedności siła pokażmy i nie stójmy w milczeniu głośno mówmy o pieniądzach one są dla nas róbmy to dla siebie dla rodzin , dzielmy się informacjami oni nas będą dzielić nie dajmy się

kochamprace

pracując wiele lat ot to co zauważyłem . 1. liderzy właśnie są liderzy i liderzy pajace którzy spełniają swe ambicje a czasem odreagowując stresy chyba domowe za przeproszeniem niespuszczenie z krzyża chyba sie cieszyć trzeba że kobieta nie jest liderem choć te mają gracje i takt 2. czasy przestoju brak pracy na stanowiskach tragedia nie zapewnienie pracownikowi postojowego tylko zmuszanie brania urlopu za żądanie czy tak winno być ? kodeks pracy swoje a firma swoje . 3. warunki pracy pożal się boże zakurzenie , brak wentylacji , brak świetlików temat rzeka proszenie się o rękawice i maski ochronne do tego brak relatywnego czasu dojścia na przerwę bo czas liczy się od zejścia ze stanowiska . co jest zastanawiające dlaczego pracownicy biurowi - liderzy - brygadziści niepracujący nie muszą nosić odzieży ochronnej hale tuchom , redestowa czy tez krzemowa ? tak sie zastanawiam a pracowników produkcyjnych jak najniższa kastę się traktuje tylko dowalić i pokazać kto rządzi za zjedzenie batonika na stanowisku a pracownik biurowy niczym Bóg może wszystko włącznie z wyjściem na przysłowiowego dymka . I tu kolejny temat Papierosy & zakaz palenia czy dla wszystkich ? pracownicy produkcyjni są rozpoznawalni jak wyjda a pracownik biurowy niekoniecznie z pracownika biurowego nikt nie ściągnie premii 17 % ale produkcyjnego tak , była ostatnio sytuacja został złapany prac. produkcyjny na paleniu a jednocześnie w promieniach słońca paląc sobie pracownik rangi biurowej kto dostała po premii ... w firmie są równi i równiejsi a nie lepiej zamontować odciągi dla palących . 4.co do podwyżek , premii to jest jak proszenie o jałmużnę niby masz już klepniete a i tak cię kręcą ze prezesa nie ma ze Pani Prezes nie ma .... żenada 5. mówienie o stabilizacji firmy i braku problemów firmy to jest śmieszne u nas na górze coś innego się mówi dobrze że są pensje . niby firma prężna dlaczego nie daje podwyżek waloryzuje co roku pensji przecież wszystko drożeje może nikt tego nie widzi na dyrektorskich czy też prezesowskich fotelach a mówienie o socjalu to nie porozumienie dlaczego nie ma wczasów pod grusza i co się dzieje z socjalem jak nawet spotkania nie było tylko zmiana terminów przekładamy ... przekładamy nikt "morałów " nie podniesie prócz spotkania zarządu z pracownikami a nie kierownik hali szkoda ze liderzy na nich można było to zepchnąć

W
@anonymous 25.04.2018 10:46

Anonimowy koleszko chyba sobie kpisz ze enelmed ma slaba opieke medyczna :o nie pracuje juz w aic i za zadne skarby swiata tam nie wroce ale akurat enel-med robil na prawde dobra robote

Jerzy

Dobry pracownik potrafi dobrze współpracować ze wszystkimi więc nie uważam, że macie rację

:)
@były pracownik 20.04.2018 18:12

Zgadzam sie z byłym pracownikiem to sie nie zmieni i dalej tak bedzie. Pewnie kierownik Waldemar to czyta i wara mu lataratatata

Robol

Do słów z ostatnich opinii trzeba dodać mobbing, niedokształcone kadrowe które nie ogarniają co i jak, a potem pracownik musi biegać o godziny i urlopy się upominać. Niestety firma upada i to widać. Nie wiem czy ludzie siedzący wyżej tego nie widzą. A co było z robotykami z 3 hali w Tuchomiu? Szkoda słów, szkoda człowieka... Nawet jak się ktoś stara to i tak uja ma z tego.

Zmęczony

Pracuje w Tuchomiu. Jeszcze. Ogólnie ostatnio jest bardzo napięta atmosfera. Nikt nic nie wie, pracowników traktują jak zwierzęta, ciągle nakazy i zakazy. Temperatura i pył, oraz ciężar jaki dźwigamy wyjdzie za kilka lat. U lekarzy. Masowe składanie wypowiedzeń odtatnio, bo niestety ale pieniądze za taką pracę i traktowanie to śmiech na sali. Kodeks pracy i prawa człowieka tutaj nie istnieją. Nawet wewnętrzne instruktaże są olewane. Sztuka się liczy i tyle. Przepływ informacji i logistyka to żenada. Socjal - co to wgl jest? Brygadzisci (nie wszyscy) i liderzy to pomyłka - typ człowieka który gnębiony w szkole teraz odreagowuje. Brak kompetencji, produkcyjni są lepsi, ale najnizsi w hierarchii nie mają nic do powiedzenia. Wszelkie uwagi są olewane, a mogłyby pomóc w produkcji. Szkoda, bo jeszcze 2-3 lata temu fajna firma, teraz chyli się ku upadkowi, najważniejsze że zarząd ma portfele załadowane. Co do słynnego Lenina niestety ale człowiek bez kompetencji, wrzód który tylko uprzykrza życie. Nie bez powodu Tuchom jest nazywany Auschwitz lub (usunięte przez administratora). Kto tu robi lub robił potwierdzi. Niestety.

Zostaw opinię o AIC S.A. - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.