AIC S.A.

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 306 ocen.

Opinie o AIC S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.

Czy to wazne

Byłem do niedawna pracownikiem aic na krzemowej to co się tam dzieje przechodzi ludzkie pojęcie Dareczek tzw Mistrz to gość który (usunięte przez administratora) firmę jak chce przy godziny na godzinę 7:30 wychodzi przed 14 a kierownik Waldek na to pozwala a ciebie ścigają o 5 minut o liczbie nadgodzin mistrza nie wspomnę bo to już gruby wałek że jeszcze go nikt nie udupil za to to szok wieczne pretensje kierownika że za mało robione że za długo na przerwie mógł bym wymieniać to bez końca a sami na przerwie siedzą godzinę PIP musi tam wkroczyć bo mobbing zrobił się tam straszny nie polecam tam pracy nikomu szkoda ludzi i brygadzistow

Lizustwo
@Czy to wazne 19.04.2018 07:44

A propo nadgodzin, zaobserwowałem że jak jesteś osobą która liże d**e kierownikowi to masz nadgodziny jak mrOczKa ale inni przychodzić i zarabiać nie mogą, żenada

Robol

Do słów z ostatnich opinii trzeba dodać mobbing, niedokształcone kadrowe które nie ogarniają co i jak, a potem pracownik musi biegać o godziny i urlopy się upominać. Niestety firma upada i to widać. Nie wiem czy ludzie siedzący wyżej tego nie widzą. A co było z robotykami z 3 hali w Tuchomiu? Szkoda słów, szkoda człowieka... Nawet jak się ktoś stara to i tak uja ma z tego.

Były spawacz

Witam opisze wam sytuacje jaka miala miesce w Tuchomiu gdzie pracowalem bardzo ale to bardzo krótko bo niecałe 3 tygodnie po "szkółce"a wiec : po pierwsze zlozylem rozwiazanie umowy z winy pracodawcy. Po 2 jesli myslicie ze po " szkółce" nauczycie sie spawac to powodzenia xD. Ale dobra do rzeczy generalnie w raz z kolegą zwolnilismy sie po cyrku ktory odstawil Smentek na lini PG mowiac ze biorac uż'ta lub urlop bedzie kara finansowa. Po rozmowie z niskim łysym dyrektorkiem z Tuchomia nie wiem jak ma na nazwisko doszlismy do wniosku iz : na szkolce nie zrobiono nam kursu 135 tak jak jest na umowie przedwstepnej, lysy dyro stwierdził ze nie powinnismy dostac umowy o prace bo nie wywiazali sie z umowy. Ale spoko cala rozmowe mam nagraną i sie przyda na rozprawie sądowej. Lysy dyrcio twierdzi tez ze nie przyjmie rozwiazania umowy o prace jesli bedzie wpis o tym ze brak jest wentylacji co juz okazalo sie dziwne dla mnie i dla kolegi i zapewniał nas ze spełniaja wszystkie normy jesli chodzi o BHP xD no chyba nie skoro pan z Pipu ktorego poprosilem o kontrole napisal cos calkiem w raporcie ps. Jesli ktos bedzie chcial moge podesłac skan na emaila. Po rozwiazaniu umowy z winy pracodawcy juz bez dopisku o braku wentylacji dostalem list od wspanialej kancelarii prawnej zelazowski & glowinski od pana Pawala z faktem uiszczenia oplaty 8,5 tys zlotych za szkolenie i bezzasadne rozwiazanie umowy xD no tak nie ma wzmianki o wyciagu to juz bezzasadnie ale dobra mialem tydzien na wplate albo inaczej sprawa do sądu co jest smieszne bo list doatałem 12 a 15 juz mialem zaplacic luzik. Sprawa trafiła do sądu 20 czerwca rozprawa :-) teraz tak co mnie najbardziej dziwi ze w dokumentach ktore otrzymałem od sądu widnieje tylko Kwota 1500 ktorej domaga sie AIC gdzie znikneło 7tysiecy nie wiadomo. Po rozmowie z prawnikiem ( nie radcą prawnym) stwierdził ze AIC ta sprawe ma przwgraną a mianowicie z kilku powodow : 1. Brak wentylacji. ( potwierdzone przez pip) 2.niedotrzymanie warunków umowy przedwstepnej ( brak szkolenia mag135) 3.Nagranie glosowe z dyrciem na ktorym sam przyznaje ze AIC dalo (usunięte przez administratora) 4.Kłamstwo Adama R. Ze szkółki ktory nasciemniał iż mam szkolenie w metodzie mag135 co jest nieprawdą sam robiłem za swoje pieniądze szkolenie MAG "136" i to na stal czarną nie nierdzewną co potwierdzi instytut w gliwicach.( Adam był na tyle był glupi ze to napisał dwa ze dodali to do akt sprawy xD) Generalnie czekam sobie na rozprawe pełni optymizmu bo mając takie zaplecze dowodowe jestem spokojny i zachecam innych do tego aby opuscili ten (usunięte przez administratora) Szkoda nerwów i zdrowia Co do AIC nie polecam. Najgorsza firma w jakiej pracowałem lepiej jest na remontówce pozdrowienia dla wszystkich poza Tobą Smentek bo i tak to czytasz na 100% a potem się wyżywasz.

Kdmzm
@Były spawacz 13.04.2018 09:24

Poproszę o.maila z pismem z pip pracownikaic@gmail.com

Zmęczony

Pracuje w Tuchomiu. Jeszcze. Ogólnie ostatnio jest bardzo napięta atmosfera. Nikt nic nie wie, pracowników traktują jak zwierzęta, ciągle nakazy i zakazy. Temperatura i pył, oraz ciężar jaki dźwigamy wyjdzie za kilka lat. U lekarzy. Masowe składanie wypowiedzeń odtatnio, bo niestety ale pieniądze za taką pracę i traktowanie to śmiech na sali. Kodeks pracy i prawa człowieka tutaj nie istnieją. Nawet wewnętrzne instruktaże są olewane. Sztuka się liczy i tyle. Przepływ informacji i logistyka to żenada. Socjal - co to wgl jest? Brygadzisci (nie wszyscy) i liderzy to pomyłka - typ człowieka który gnębiony w szkole teraz odreagowuje. Brak kompetencji, produkcyjni są lepsi, ale najnizsi w hierarchii nie mają nic do powiedzenia. Wszelkie uwagi są olewane, a mogłyby pomóc w produkcji. Szkoda, bo jeszcze 2-3 lata temu fajna firma, teraz chyli się ku upadkowi, najważniejsze że zarząd ma portfele załadowane. Co do słynnego Lenina niestety ale człowiek bez kompetencji, wrzód który tylko uprzykrza życie. Nie bez powodu Tuchom jest nazywany Auschwitz lub (usunięte przez administratora). Kto tu robi lub robił potwierdzi. Niestety.

kochamprace

pracując wiele lat ot to co zauważyłem . 1. liderzy właśnie są liderzy i liderzy pajace którzy spełniają swe ambicje a czasem odreagowując stresy chyba domowe za przeproszeniem niespuszczenie z krzyża chyba sie cieszyć trzeba że kobieta nie jest liderem choć te mają gracje i takt 2. czasy przestoju brak pracy na stanowiskach tragedia nie zapewnienie pracownikowi postojowego tylko zmuszanie brania urlopu za żądanie czy tak winno być ? kodeks pracy swoje a firma swoje . 3. warunki pracy pożal się boże zakurzenie , brak wentylacji , brak świetlików temat rzeka proszenie się o rękawice i maski ochronne do tego brak relatywnego czasu dojścia na przerwę bo czas liczy się od zejścia ze stanowiska . co jest zastanawiające dlaczego pracownicy biurowi - liderzy - brygadziści niepracujący nie muszą nosić odzieży ochronnej hale tuchom , redestowa czy tez krzemowa ? tak sie zastanawiam a pracowników produkcyjnych jak najniższa kastę się traktuje tylko dowalić i pokazać kto rządzi za zjedzenie batonika na stanowisku a pracownik biurowy niczym Bóg może wszystko włącznie z wyjściem na przysłowiowego dymka . I tu kolejny temat Papierosy & zakaz palenia czy dla wszystkich ? pracownicy produkcyjni są rozpoznawalni jak wyjda a pracownik biurowy niekoniecznie z pracownika biurowego nikt nie ściągnie premii 17 % ale produkcyjnego tak , była ostatnio sytuacja został złapany prac. produkcyjny na paleniu a jednocześnie w promieniach słońca paląc sobie pracownik rangi biurowej kto dostała po premii ... w firmie są równi i równiejsi a nie lepiej zamontować odciągi dla palących . 4.co do podwyżek , premii to jest jak proszenie o jałmużnę niby masz już klepniete a i tak cię kręcą ze prezesa nie ma ze Pani Prezes nie ma .... żenada 5. mówienie o stabilizacji firmy i braku problemów firmy to jest śmieszne u nas na górze coś innego się mówi dobrze że są pensje . niby firma prężna dlaczego nie daje podwyżek waloryzuje co roku pensji przecież wszystko drożeje może nikt tego nie widzi na dyrektorskich czy też prezesowskich fotelach a mówienie o socjalu to nie porozumienie dlaczego nie ma wczasów pod grusza i co się dzieje z socjalem jak nawet spotkania nie było tylko zmiana terminów przekładamy ... przekładamy nikt "morałów " nie podniesie prócz spotkania zarządu z pracownikami a nie kierownik hali szkoda ze liderzy na nich można było to zepchnąć

Zielona Herbata z Rdestu

Odniosę się do tematu wentylacji, latem panuje taki skwar, że nie da się wytrzymać. Wszystkie opary gazów lecą w otoczenie w którym się pracuje, przez co po 8 godzinach pracy, można się poczuć jak po wdychaniu kleju. To nie jedyny problem, na hali znajduje się tyle kurzu, pyłu którego podobno nie da się usunąć (pracownicy co jakiś czas mają polecenie posprzątać to odpalają powietrze pod ciśnieniem i wszystko leci w górę, i pół hali w chmurze). Brak świetlików, wyciągów, hala zabudowana, kilometr pomiędzy jedną bramą wjazdową (magazyn) a drugą (szatnie). Nikt nie widzi problemu produkcja ma iść pełną "parą".

MiałByćRozwój,aTuTakiChu..

Żeby spokojnie pracować na produkcji w AIC (bez szkalowania ze strony brygadzistów i liderów) trzeba mieć na prawdę dużo szczęścia mi się akurat udało trafić do dobrze zgranej ekipy z brygadzistą pracującym tam prawie od samego początku więc nie mogę na niego narzekać robię swoją robotę i nikt się nie czepia. Od początku roku panuje przestój postojowego brak. W takim wypadku przychodząc do pracy są trzy opcje wypisanie urlopu, wyżebranie (jak rumun) zajęcia od kogoś kto je ma (i przeciąganie przeważnie jest to zajęcie na max 2 godziny ale trzeba kombinować żeby starczyło do końca zmiany), ostatnią opcją jak widziałem na innych stanowiskach jest siadanie w kółku całą brygadą i czytanie instrukcji spawalniczych (jak to robili na predatorze gdy mieli 2 zmiany). Warunki pracy mogę ze spokojnym sumieniem określić jako tragiczne brak jakich kolwiek wyciągów powietrze (jeśli można tak je nazwać) można kroić nożem, w okresie ciepłym produkcja piecze się na hali a biura siedzą w przyjemnym chłodku. W ubiegłe wakacje był nawet zakaz otwieranie bram ( bo cytuję ,,wilgotność powietrza morze za bardzo podskoczyć'' aktualnie jest tam ok 28% w wakacje mniej niż 20%). Utrzymanie ruchu praktycznie nie ma pojęcia co robią dość często zdarza się że spawacz 4-5 w ciągu zmiany musi wymieniać rączkę bo nie umieją naprawić jej raz a dobrze, maszyny są zapuszczone, czyszczone i serwisowane góra raz do roku. Połowa konstruktorów oprócz tego że nic nie robi (potwierdzeniem tego było aktualizowanie dokumentacji każdego wymiennika na kilka dni przed audytem czy to amerykanów, czy chińczyków) to nie mają pojęcia co robią (przychodzą na produkcje i pytają co jak mają narysować bo niewiedzą chociaż biorą za to dobry hajs). Dyrektor produkcji (lenin na prawdę bardzo trafna ksywka dla niego) dosłownie wozi się po hali pokazując jaki to jest wielki przy metrze sześćdziesiąt wzrostu wygląda to przekomicznie. Liderzy i większość brygadzistów to skończone lizodupy szukające tylko pretekstu żeby się do ciebie przyczepić uciąć premie i przypucować temu który siedzi wyżej. Zarobki śmiech na sali (nie narzekał bym gdyby nie zapewnienia podczas rozmowy o pracę o podwyżkach co pół roku). Prawie zerowa możliwość rozwoju. Nie polecam tej firmy nikomu chyba że od razu na stanowisko kierownicze. Przy dobrym humorze trzyma mnie tylko myśl że pod koniec miesiąca kładę wypowiedzenie i zawijam z tego komunistycznego piekła jak najdalej.

vdhh
@MiałByćRozwój,aTuTakiChu.. 11.04.2018 22:59

Jak się zatrudnia liderów produkcji po zawodówce nie analizując opinii z poprzednich firm gdzie dany lider pracował i rozwalał produkcję,to co się dziwić,że jest taka kadra zarządzająca jaka jest.Każdy tam patrzy na swoją du.ę byle utrzymać się na stanowisku nie bacząc na nic,nawet na przepisy KP.Prezes jak by był ślepy na to wszystko,a może mu już zwisa ta firma,bo tak to wygląda.

Wojtek

Może ktoś wytłumaczyć dlaczego firma zaczęła "masowo" zwalniać pracowników?

Do Wojtka
@Wojtek 11.03.2018 18:53

Masowe zwolnienia spowodowane są kolego tym że firma pieprznie już w połowie 2019 r.

Bernabeusz

AIC ciągle się rozwija i idzie don przodu z nowymi produktami. Sądzę, że niektórzy nie dorośli do pracy tutaj.

Do Bernabeusz
@Bernabeusz 11.09.2017 09:38

Ty chyba komuś dobrze zrobiłeś że tak piszesz bo nawet nie dorosłeś do tego żeby tu dawać jakiekolwiek komentarze Ciulu Rogaty

anonymous

Po ostatnich zwolnieniach (pyskaczy i nierobów) widać że firma ma duży problem by pozyskać nowych pracowników. Pewnie gdy w rozmowie z potencjalnym kandydatem wychodzi temat Tuchomia i kwestia dojazdów, to ludzie dziękują.

Pyskacz i nierób
@anonymous 06.04.2018 11:45

A w stopę pocałowałeś swojego Pana i władce ? Nieporozumienie to słowo klucz.

Gdynia

Zgłosiłem we wtorek do PIP kwestię postojowych których zarząd nie uznaję, za pożar w Gdyni też nakazano pracownikom latanie z druczkami do biura, a z kodeksu pracy powinien ten dzień być odpłatny. Byle do czerwca, wypowiedzenie złożone i nie polecam nikomu tej firmy że względu na stosunek pracodawca - pracownik.

spawacz
@Gdynia 05.04.2018 03:33

to jeszcze jeden dzień grudniowy gdzie malowali żywica tez kazali pisać urlopy lub odpracować

Sie spawalo

Witam. Widzę, że firma stara się jak może przedstawić się w jak najlepszym świetle, co za porażka. Na początku może o pensji - 2100na rękę na start, umowa wiążącą na 2 lata 7000zł lojalki. Podwyżki oczywiście są, ale jak pokażesz ze umiesz pracować na pozostałych 7 stanowiskach swojego działu i 3 kolejnych na innym dziale. Może te 300zł więcej dostaniesz. Przymusowe nadgodziny, ciągła praca po 12h. Postawisz się - wypadasz, np na tzw pierwszą linię do pana darka s (celowo z małej litery) coś jak zsylka na Sybir, tak dla przykładu dla innych. Wiele przestojow za które wybierany jest Twój urlop, bo przecież to Twoja wina ze pracodawca nie zapewnił Ci pracy. Zakłamana "szajka" z akwarium która wmowi ci ze białe jest czarne bo tak i wracaj do pracy. Temperatura na hali w wakacje 40℃ wszędzie unoszacy się pył i (usunięte przez administratora) Podobno jest już nawet zakaz wychodzenia do kibla na jedynkę i dwójkę.

Spawacz
@Pracownik biedronki 05.04.2018 00:25

CZR się kłania. Nie neguję warunków biedronki, tylko "spawaczy" którzy uważają, że po kursie za który płacą lojalką chcą zarabiać krocie. A prawda jest taka ze 90% z nich nie potrafii uchwytu trzymac i produkuje wiecej strat niz zyskow

spawacz tig

to co się dzieje w firmie to masakra z brygadzistami nie da się dogadać a liderzy chyba wogole nie wiedzą co się dzieje na chali , chala zatruta zero wyciągów wchodzisz na chale i widzisz jeden wielki dym niema czym oddychać oczy czerwone jak po tygodniowym melanżu.zero szacunku do pracownika żałuję że tu pracuje jak będzie okazja to uciekam nie polecam aic w tuchomiu

Z zawodu dyrektor
@spawacz tig 21.03.2018 14:13

HALA! Na litość boską!

Sfrustrowany

Firma nie szanuje pracownika to raz , dwa za przestoje w pracy każą Ci brać urlop bo tak , a w prawie mamy że jest "postojowe" art 81 kodeksu pracy. Przysługuje nam 60% wynagrodzenia. Dlaczego więc za każdym razem mam brać urlop? Po trzecie czystki w firmie. Zamiast wywalić Ukraińców ( i tak zarabiają więcej od Polaków) to wywalają w większości nas - Polaków! Smentek to kawał (usunięte przez administratora) jest i mam nadzieję że go w końcu wywalą , albo ktoś go zgłosi do PIPu albo sądu. O zarobkach nic mówić nie będę bo to jest jedna wielka żenada. Nie zgłosisz że idziesz do TOALETY ucinają ci premie. Spojrzysz w telefon która jest godzina to ucinają ci premie. To jest praca? Czy (usunięte przez administratora)? Ci co pracują bądź pracowali wiedzą o co chodzi.

Dudek

Najgorsza firma na świecie-a sory (usunięte przez administratora).Same zakazy i nakazy.Maja poważny kryzys finansowy i robią czystki,powinni podziękować ukraincom bo oni najbardziej narazilili firmę na straty......

maniek tig

Firma spada na psy coraz bardziej , kiedyś myślałem że to dobrze rozwijąca się firma to teraz mam odmienne zdanie . Teraz to dla mnie firma "krzak " . Nikogo nie szanują a ludzi mają za zwierzęta z każdej strony zakazy i nakazy byle pretekst to zabrania premii . Sęk w tym że ta premia to nie jest premia za całokształt pracy czy wyrabianie norm a umowa jest tak skonstruowana by łatwiej zabierać cosię należy i nie piszcie że leserom tylko zabierają bo zabierają dosłownie za wszystko każdemu najlepiej kule do nogi załużcie jeszcze i pisuary na stanowiskach by nie odchodzić od stanowiska . W (usunięte przez administratora) się wszystkim poprzewracało .

Spawacz
@maniek tig 25.03.2018 19:26

Wiec ogolnie polecasz prace w firmie? Wszystko wyglada fajnie... Szukaja ludzi do pracy?

spawacz

w firmie robią wszystko by jak najmniej zapłacić pracownikowi brak nadgodzin, zabierają czterobrygadowki jest coraz gorzej codziennie daje ktoś wypowiedzenie. oni chyba to robią specjalnie by wszyscy się pozwalniali.aaa i racja na chali niema żadnego wyciągu jeśli chcesz się truc wdychajac te skażone powietrze to firma dla ciebie.nawet wody lepiej nie pić bo podajnikow nikt nie czyści i zdarzały się przypadki że pracowników bolał brzuch nic dziwnego jak podajnik brudny od tego co unosi się w powietrzu.podnosze norm i jeszcze raz podnoszenie norm a pracownikowi uciąć co się da z wypłaty. milion zakazów kartki nazawieszali i tylko -17% z premi kombinują jak mniej zapłacić. mam dość tej firmy

Spawacz tig
@spawacz 22.03.2018 15:41

Tak jest a sam kierownik hali gwarantował iż zwolnień nie będzie , że firma w dobrej kondycji jest ciekawe kiedy PIP się pojawi po zgloszeniach o mobbing dawanie zaświadczeń o zwolnieniu za porozumieniem stron tragedia źle się dzieje to widać a spotkanie 5 minutowe nic nie rozwiązuje

spawacz Tig

odrazu jeszcze dodam że myślałem że czegos się nauczę w tej firmie o spawaniu myliłem się...

anonymous
@spawacz Tig 21.03.2018 14:29

Ta firma to jedno wielkie nieporozumienie

anonymous

Jak się pracuje z Marcinem W? Podobno pracuje u Was.

RoadRunner

Witam. Czy ktoś z Państwa może mi powiedzieć dlaczego nie można dodzwonić się do tej firmy? Telefonu podanego na stronie 58 785 61 61 nikt nie odbiera, a sygnał jest. Pozostałe 3 numery komórkowe podane w raporcie finansowym to "pomyłki". Odbierający bardzo zdziwieni. Strona www tylko po angielsku. W internecie nie ma o nich słowa. Jak się skontaktować z tą firmą? O co chodzi? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Weronika

@t1000, doceniam Twoją chęć podzielenia się swoją opinią, ale przestrzegaj proszę regulaminu (https://www.gowork.pl/regulamin ). Komentarze pisane w obraźliwym tonie nie będą akceptowane na naszym forum. @Były tigowiec, jak długo pracowałeś w tym miejscu? Czy praca w AIC S.A. była dla Ciebie atrakcyjna?

Były tigowiec
@Weronika 15.03.2018 22:37

Pracowałem w firmie ponad 2 lata i dobiła mnie rutyna produkcji liniowej. Warunków złych nie miałem, regularne podwyżki i dobre kontakty z przełożonymi. Źle na pewno nie było, firma docenia starania jeśli Ty potrafisz ich przekonać do swojej racji :) jednak mimo wszystko produkcja liniowa to nie jest to co chciałem robić :( teraz przynajmniej dodając teb komentarz mogę z czystym sumieniem zaznaczyć polę "nie jestem robotem". Pozdrawiam :)

T-1000

Pracowałem w tej firmie ponad 2 i pół roku na wielu stanowiskach ostatnio zostałem zwolniony ale z mojej winy więc o tym pisać nie będę , ale mogę dać w pełni szczerą opinię o tej firmie jeżeli jesteś głąbem który da se wejść na głowę to naprawdę nie jest firma dla ciebie(zgaduję że większość negatywnych opinii jest właśnie od takich osób), za to jeżeli jesteś cwany umiesz się dogadać w grupie i walczyć o swoje to naprawdę niezła robota i jak się wykłócisz o pensję nie jest źle ja na koniec mojego okresu pracy za samo głupie montowanie z normą na 12godz taką że wykonywałem ją nawet w 4 miałem lekko ponad 3000 na łapę dlatego polecam tą firmę wszelkiego rodzaju cwaniakom którzy umieją sprawić wrażenie bycia dobrym pracownikiem, jeżeli nie masz charakteru a w szkole byłeś tym który realizował pomysły swoich kumpli bo sam nie miał własnych to nie jest firma dla ciebie. Ogólnie ja bardzo dobrze będę wspominał AIC ale jak już pisałem to nie jest praca dla każdego.

Były tigowiec

Swiete slowa Kuba :D popieram w 100%! chociaz tesknoty za firma jakos nie czuje to fakt, ze cwaniak da rade sie ustawic jest jak najbardziej prawdziwy. Albo Ty ich, albo Oni Ciebie! Powodzenia ;)

Aic gówno ssie

Kiepskie zarządzanie firmą, awans na brygadzistow dostali starzy pracownicy którzy nie mają w ogóle pojęcia jak zarządzać pracownikami, zero podejścia do jednostki, wieczne marudzenie i zaganianie do roboty a pracy od 3 miesięcy brakuje, jak się nie spodobasz to ci wejdą na głowę. Pensja wrecz śmieszna, na poziomie wypłat z biedronki a zasad i obowiązków wciąż przybywa tylko pensja stoi w miejscu. Rotacja pracowników taka że głowa mała ale to o czymś świadczy, jedyny plus że można się nauczyć spawac.... i uciekać szukać innej pracy.

Prawda zaboli,oj zaboli:)

Firma obecnie strzela sobie w kolano,to obecne usuwanie niewygodnych pracowników,brak jakiejkolwiek lojalności wobec pracownika,oszukiwanie kłamanie.Nie tędy droga.Opinię o firmie można zburzyć szybko tylko z odbudową będzie trochę trudniej.To tyle na teraz.Niebawem opiszę dokładnie co się dzieje w firmie,a będzie to spory referat.Mam komunikat do wszystkich pracowników,by szukali sobie jak najszybciej innej pracy i zostawili ten bajzel,niech się ugotują i ukiszą we własnym smrodzie,pracy jest w brud.Do usłyszenia z wielkim hukiem :)

Spawaczwieczny przestój
@Prawda zaboli,oj zaboli:) 01.03.2018 18:13

Prawda zaboli.widać co sie dzieje samemu trzeba zadbać by mieć co robić chodzivsie projektach i zebrzesz jak cygan o prace a przestaje postojowego brak KP nie dotyczy firmy tylko bierz urlop lub odpracuj w innym terminie rozbudowa hal to był strzał z stopę wiecej wiecej by być większym ale z takimi liderami i brygadzistami daleko sie nie zajdzie zero doświadczenia pracy z ludźmi zero posłuchu a moze ich tak posłuchać moze wlasnie fizole mają większe pojęcie ... Tyle zapewnień w zeszłym roku na spotkaniu rocznym świątecznym i co ... Wszyscy mieli wiedzieć jakie plany ma firma a to jednak wielkie kłamstwo tylko tajemnica i zgadzam się z przedmowca pracy jest w brud

Krzychu

"ciekawa praca" ale bardzo czesto nie ciekawa jak Dyrektor hali obiecuje podwyzki za zrobiona norme ale gdy juz robisz norme to dostajesz jedynie podwyzke normy ... (usunięte przez administratora)

pracownik Tuchom

mam pytanie czy ktoś się zastanawiał nad związkami zawodowymi w takiej sytuacji jak jest firma gdzie wysyłają na urlopy postojowego brak choc przepisy KP jasno mówią , Pytam poważnie

Prac umysłowy1

Co się dzieje tak dużo projektów wygaszanych zostaje co chwilę ktoś się zwalnia dokąd zmierza firma moze ktoś odpowie

Spawacztig
@Prac umysłowy1 22.01.2018 23:50

Ta firma to jedn wielka tajemnica a niby pracowniczy wszyscy mieli być informowani na bieżąco co się dzieje dziwna polityka w ostanim czasie brak postojowego tylko do urlopów zmuszają pracownik gotowy do pracy przyjeżdża a tu słyszy wypisz wniosek

Pg

Witam Chciałbym z wami podzielić się moją opinią na temat pracy w aic. Pracuje w firmie ponad 2 lata , brygadzisci za wszelką cenę chcą wejść liderom jak najgłębiej , liderzy robią po złości , gdy ktoś daje wypowiedzenie ,mistrzowka robią wszystko byle wlepic -17% z premi 3/4 dniowki pracownika do portfela aic. Spawacze jak i pracownicy fizyczni są nekani przez liderów , darek smetek jest na to świetnym przykladem. Kamery obserwują każdy twój ruch , hale magazynowe a nie spawalnicze , najlepiej pracuj bez przerwy. Przed nowym rokiem wymyślili zolte kartki za nieodpowiednie zachowanie które wręczali brygadzisci , śmiech ahahah widocznie czyjś piłkarski pomysł nie wypalil. Liderzy zamiast zająć się pracą robią dochodzenia z kamer o byle (usunięte przez administratora) Nie wiem jak funkcjonuje ta firma. Dyrektor nazwany przez pracownikow leninem , czujecie chyba klimat :) nadgodziny w firmie zawsze na okres letni, gdzie pracują maszyny i w szczytowym temp, wynosi niecałe 40 stopni a liderzy jeszcze nie chętnie chcą robić przerwy bo nie będzie normy. Na aic świat się nie konczy.

Operator Ajc
@Pg 08.02.2018 19:51

Nic tylko to wydrukować i powiesić na tablicy informacyjnej :)

Pracownik umysłowy

Czy to prawdą, czy też nie, że dwóch kierowników w styczniu straciło pracę? Czy to prawda, czy też nie, że headhunterzy interesują się pracownikami z AIC ze względu na mało stabilne warunki zatrudnienia i proponują ciekawsze propozycje rozwoju? Czy to prawda, czy też nie, że ludzie wciąż się zwalniają, bo na górze jest beton nie do przebicia, a ludzie nie są doceniani i nawet nie usłyszą "dziękuję"? Na te i więcej pytań powinni sobie odpowiedzieć członkowie zarządu i zacząć działania prewencyjne.

PMUxxx

Witam, pracuję w AIC w Tuchomiu ponad pół roku i planuję się w najbliższym czasie zwolnić jednak niestety mam podpisaną lojalkę na 2 lata. Czy zwalniał się ktoś mimo posiadania umowy lojalnościowej lub wiecie może jak to wygląda później z jej egzekwowaniem przez firmę?

Konzentrationslager Tuchom
@pracownik 16.01.2018 03:37

Lojalki masz na 7000, co miesiąc masz 300 mniej. Z czego wiem osoby, które nie brały uprawnień nie musiały płacić

Zostaw opinię o AIC S.A. - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.