AIC S.A.

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 283 ocen.

Opinie o AIC S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.

Pracownik fizyczny

Wszystko poszło w górę w sklepach a zarobki w miejscu ile tak mozna wytrzymać z pensją obiecują ze podwyżki będą moze prezes nie robi zakupów a moze do prezesa nie docierają informacje ze pracownicy robole chcą podwyżek godnej płacy a nie TYLKO wymagać straszyć ... Kiedy podwyżki będą . Za chwilę napisze jakiś biurkowiec ze pensja ok tylko trzeba robić nadgodziny

twisted tranzystor

Czemu glowny spawalnik od was odszedl ?

Klaudiusz

Jesteście pewni, że nie można napisać o AIC coś pozytywnego? Zarobki to odwieczny problem, chociaż sądzę, że w tej kwestii coś się ruszy! Pewnie słyszeliście, że spółki państwowe ze względu na brak fachowców mają podnosić zarobki. Inni będą zmuszeni!

v
@Klaudiusz 14.10.2017 18:46
Jesteście pewni, że nie można napisać o AIC coś pozytywnego? Zarobki to odwieczny problem, chociaż sądzę, że w tej kwestii coś...

bardzo dobra firma, długo działająca na rynku, dbająca o pracowników. Oby takich więcej w trójmieście

KRZYCHU
@v 29.10.2017 06:37
bardzo dobra firma, długo działająca na rynku, dbająca o pracowników. Oby takich więcej w trójmieście

kijowa firma ludzi traktuja jak bydlo placa mniej niz w biedronce czy lidlu a przeciez spawanie szkodzi kolhoz jakich malo NIE POLECAM !

Spawacz dobry

Szkoda że zarządzanie trafiło w takie ręce ... Szkoda ze wszędzie mówią o podwyżkach a w tej firmie cisza brak szacunku do pracowników

Buźka

Jak już brak ludziom argumentów żeby wytłumaczyć swój olewczy stosunek do pracy i firmy to zasłaniają sie dobrem rodzimy. AIC S.A. to dobry pracodawca

tubo6
@Buźka 10.10.2017 08:58
Jak już brak ludziom argumentów żeby wytłumaczyć swój olewczy stosunek do pracy i firmy to zasłaniają sie dobrem rodzimy. AIC S...

Skoro AiC to dobry pracodawca to proszę o odpowiedź na moje pytanie. Dlaczego w firmie są takie rotacje?

Barnaba

Pracuję tu i aż mnie zaciska jak czytam wypowiedzi ludzi, którzy najpierw cos narozrabiają a później oczerniają firmę, kolegów z pracy. Co się z ludźmi dzieje, nie mają za grosz honoru? AIC to dobra firma!

Zamiany

Dodatek nocny doliczany jest do najniższej pensji tj.1850 brutto i tak będzie do 31.12 .2016r .zgodnie z Kodeksem Pracy,dopiero od 1 stycznia 2017r. dodatek nocny.będzie nie wliczany do najniższej pensji tj.2000 brutto,oraz dodatkowa zmiana,wszystkie osoby zatrudnione na umowę o pracę,będą musiały dostać jeden raz w miesiącu swoje uposażenie-wymóg obligatoryjny.

asdasd

Pracuje już jakiś czas. Nie mam zastrzeżen więszych. Wypłaty faktycznie nie powalaja jak na prace spawacza, ale wiedziałem na jakie warunki się zgadzam. Atmosfera jest ogólnie okej. Wszystkoz alezy od ludzi wookół Ciebie.

T-1000

Pracowałem w tej firmie ponad 2 i pół roku na wielu stanowiskach ostatnio zostałem zwolniony ale z mojej winy więc o tym pisać nie będę , ale mogę dać w pełni szczerą opinię o tej firmie jeżeli jesteś głąbem który da se wejść na głowę to naprawdę nie jest firma dla ciebie(zgaduję że większość negatywnych opinii jest właśnie od takich osób), za to jeżeli jesteś cwany umiesz się dogadać w grupie i walczyć o swoje to naprawdę niezła robota i jak się wykłócisz o pensję nie jest źle ja na koniec mojego okresu pracy za samo głupie montowanie z normą na 12godz taką że wykonywałem ją nawet w 4 miałem lekko ponad 3000 na łapę dlatego polecam tą firmę wszelkiego rodzaju cwaniakom którzy umieją sprawić wrażenie bycia dobrym pracownikiem, jeżeli nie masz charakteru a w szkole byłeś tym który realizował pomysły swoich kumpli bo sam nie miał własnych to nie jest firma dla ciebie. Ogólnie ja bardzo dobrze będę wspominał AIC ale jak już pisałem to nie jest praca dla każdego.

loko
@T-1000 29.09.2017 14:46
Pracowałem w tej firmie ponad 2 i pół roku na wielu stanowiskach ostatnio zostałem zwolniony ale z mojej winy więc o tym pisać...

Niesamowite T-1000 . Dobry z ciebie cwaniaczek! Kim teraz jesteś, Posłem w Sejmie?

T-1000
@loko 01.10.2017 17:37
Niesamowite T-1000 . Dobry z ciebie cwaniaczek! Kim teraz jesteś, Posłem w Sejmie?

Posłem nie ale osobą która zawsze bez względu na okoliczności se radziła w życiu , ale to w sumie nie jest taki zły plan na życie podobno na wiejskiej dobrze płacą.

Wojtek

A co sądzicie o czytniku Lini papilarnych to chyba już nie jest tak milo

Nick
@Wojtek 28.09.2017 05:10
A co sądzicie o czytniku Lini papilarnych to chyba już nie jest tak milo

Widziałem to urządzenie! Zastanawiam się czy to jest legalne?

JM
@Wojtek 28.09.2017 05:10
A co sądzicie o czytniku Lini papilarnych to chyba już nie jest tak milo

Czytnik linii papilarnych może obsługiwać wyłącznie ta osoba, która wyraziła na to zgodę pisemną, dotyczy to głównie pracowników biurowych, którzy często przemieszczają się między pomieszczeniami i nie zawsze pamiętają o zabraniu ze sobą karty dostępu.

Weronika

@NN - jako redaktor serwisu GoWork.pl dbam, aby na forum pojawiały się możliwie jak najbardziej merytoryczne i rzetelne informacje, które będą cenne dla forumowiczów szukających na tym wątku informacji o faktycznej sytuacji w firmie. Stąd moje pytania o warunki zatrudnienia. Nie ukrywam, że jestem moderatorem forum - ta informacja widoczna jest dla każdego użytkownika serwisu :) @Ja - a jakie są Twoje doświadczenia związane z pracą w AIC S.A.? Piszesz, że planowana jest redukcja zatrudnień w biurach - skąd takie informacje? Jak myślisz, co jest powodem tych zwolnień? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

Bernabeusz

AIC ciągle się rozwija i idzie don przodu z nowymi produktami. Sądzę, że niektórzy nie dorośli do pracy tutaj.

toja

Fragment ogłoszenia: "Co robi Praktykant w AIC? Uczestniczy w realizowanych projektach w dziale Dostaje samodzielne zadania do wykonania Opracowuje dokumentację inżynieryjną i technologiczną Rozwija swoje praktyczne umiejętności czynnie wspierając doświadczonych inżynierów/specjalistów Poznaje nowoczesne technologie" (...) Osoby zainteresowane odbyciem BEZPŁATNEJ, 3 miesięcznej praktyki..." Serio firma szuka jeleni, którzy za darmo będą pracować jak normalny (oczywiście niedoświadczony) pracownik? Myślałem, że czasy robienia za parobków już się skończyły ale widzę, że byłem w błędzie. Po podejściu do pracownika omijałbym firmę szerokim łukiem.

Bańka

Jak sytuacja w firmie? Poprawa nastrojów już następuje, postaw optymistyczna pomaga znosić wszelkie przeciwności losu.

Benek

Ja tam wiem, że AIC ma opinię dobrego pracodawcy i tyle!

fghfttf
@Benek 29.08.2017 12:18
Ja tam wiem, że AIC ma opinię dobrego pracodawcy i tyle!

- Dlaczego? - Bo TAK!!! Błahahaha

hm

Dziwią mnie informacje o zwalnianiu pracowników? Przecież mamy w firmie Ukraińców których można oddelegować na jakiś czas do domu! Gdzie są te zwolnienia i gorszy okres? Mam wrażenie jak czytam te bzdury, że ktoś, kto to pisze nigdy w AIC nie pracował.

Ja
@hm 27.08.2017 13:04
Dziwią mnie informacje o zwalnianiu pracowników? Przecież mamy w firmie Ukraińców których można oddelegować na jakiś czas do do...

Ukraińcy pracują na produkcji a przesiew rąbią w biurach. Nigdy nie wiesz kiedy cię dopadną. Spokojnie, za produkcję też się wezmą.

Ludzik

Czy coś się zmieniło w firmie? Widzą, że firma ma nowe oferty pracy to może udaje sie wyście z kryzysu.

erni
@Ludzik 24.08.2017 08:14
Czy coś się zmieniło w firmie? Widzą, że firma ma nowe oferty pracy to może udaje sie wyście z kryzysu....

Dziś kolejna fala zwolnień :D

Malar

W historii każdej firmy są okresy lepsze i gorsze, z pewnością AIC jest teraz w dołku. Mam nadzieję, że uda nam się .

Weronika

Aktualnie dostępne są nowe oferty pracy od AIC S.A. W zamieszczonych ogłoszeniach pracodawca wspomina o przyjaznej atmosferze w firmie. Wiele zakładów pracy decyduje się na organizację wyjść integracyjnych dla pracowników, które mają na celu poprawę atmosfery i zadowolenia z pracy. Czy coś takiego ma miejsce w AIC?

Abc
@Weronika 17.08.2017 01:52
Aktualnie dostępne są nowe oferty pracy od AIC S.A. W zamieszczonych ogłoszeniach pracodawca wspomina o przyjaznej atmosferze w...

Weroniko, atmosfera bierzącą jest kiepska, dotyczy to biur jak i produkcji. Firma rezygnuje z firm z pośrednictwem pracy (brakuje pieniążków do zamknięcia budżetów). Przeświadczenie o zwolnieniach nie może powodować pozytywnej atmosfery jaka podają w ogłoszeniach. Spotkań czy też wyjść integracyjnych nie ma że względu na cięcie kosztów. W zeszłym roku odbyły się dwa takie wyjścia dla produkcji (głównie brygadziści z kierownikami), do dziś odbija się to czkawką ???? Szeregowi pracownicy, na których firma zarabia, nie miała żadnego wyjścia.

Calinka

Fajnie , że tu pracuję i chcę napisać że jestem zadowolona!!!!!!!!!

Księgowa

Słyszałam sporo dobrego o AIC i aplikowałam do firmy.

Pracownik
@Księgowa 13.08.2017 11:44
Słyszałam sporo dobrego o AIC i aplikowałam do firmy.

Jak już robicie marketingowe wpisy, to wysilcie się trochę bardziej. Jak wychodzi na jaw, że ksiegowość to najmniej pracownikowi przyjaznym dział, to nei wyskakujcie od razu i takimi wpisami na go worku. To już nawet nie jest smieszne, to poniżające.

Zadowolony sprzątacz

Firma otworzyła się na świadczenia lekarskie i trwa rozbudowa firmy kosztem redukcji pracowników, brakiem podwyżek i budżetem niezatwierdzonym od pół roku :) Z prosperującej małej firmy AIC stało się corpo, gdzie wystarczy podpaść pewnym osobą aby szybko stracić umowę bądź jasną deklaracje o braku jej przedłużenia. Ciesze się że zarząd zaczął oczyszczać swoje biura z niekompetentnych osób, prawdopodobnie po wrześniu poleci następna tura zwolnień (nieprzedłużanie umów). Żałuje że to wszystko odbija się na głównych pracownikach, dzięki którym firma produkuje, realizuje zamówienia w terminie, to My zarabiamy na Was, szanujcie Nas

Bolo

Jak się pracuje w takiej firmie jak AIC to trzeba się przykładać do pracy. To rozwijająca się i nowoczesna firma, prezentująca światowy poziom. Jeśli ktoś nie widzi się w takim miejscu to pewnie lepiej byłoby zmienić firmę. Jestem zadowolonym pracownikiem!!!!!

Opener

Niektórzy pisarze tak sie zamotali w swoich wypowiedziach , że już nie wiedzą co piszą . Chodzi im tylko i wyłącznie o oczernianie firmy. Jeśli ktoś dawno nie pisał na forum to skąd wie , że sporo opinii wykasowano?

odp dla Opener smiesznego
@Opener 16.07.2017 12:43
Niektórzy pisarze tak sie zamotali w swoich wypowiedziach , że już nie wiedzą co piszą . Chodzi im tylko i wyłącznie o oczernia...

Openerze; wiem bo mam screeny na dowód tego, że są kasowane opinie Chłopie Dwa chyba negatywnie nie wypowiedziałem się na temat firmy tylko raczej pozytywnie, także sam nie sie tutaj propagandy

Buziaczek

To dobra firma, niestety nie wszyscy zasługują na miano pracownika AIC. Może dlatego są tak bardzo aktywni?

Pracownik niedoskonały 1
@Buziaczek 10.07.2017 09:23
To dobra firma, niestety nie wszyscy zasługują na miano pracownika AIC. Może dlatego są tak bardzo aktywni?...

Nie chcę się powtarzać, ale bardzo dobrze, że firma robi w końcu porządki personalne. Pracuję w tej branży ponad 18 lat, także wiem co piszę. Malkontenci niech popracują winnych firmach na śmieciówkach lub na samozatrudnieniu itp., to może docenią pewne rzeczy. Sporo ludzi tam tylko robiło zamieszanie i brakowało im kompetencji zarówno twardych jak i miękkich. Pozdrawiam tych którzy znają się na robocie i pozostali w firmie.

Pracownik niedoskonały

Witam, Dawno się tutaj nie wypowiadałem. Zauważyłem, iż sporo opinii zostało wykasowanych. Podobno można, jak się ma wykupiony magiczny abonament gowork :)) Standard, masz kiesz, możesz wiele - kapitalizm. Były to opinie negatywne, aczkolwiek mówię o tych obiektywnych (nie jestem złośliwy wobec AIC). W każdej firmie są plusy ujemne i minusy dodatnie :). Robią porządki personalne. Moim zdaniem dawno powinni to zrobić, bo całe zamieszanie i straty dla firmy, które strasznie się nawarstwiły; wynikały właśnie z niekompetencji, zakłamania i ukrywania pewnych faktów przed właścicielem. Co do polityki płacowej dla ludzi produkcyjnych; każdy wie jak jest. Z drugiej strony, to trzeba wiedzieć, że są to urządzenia wg danych sekcji AMSE i nie potrzeba tam spawaczy z dozorowymi certyfikatami oraz super monterów, którzy zarabiają dużo więcej, podobnie jest w urządzeniach na spożywkę. Ważne jest to, że ile się ugadasz tyle masz i na czas. Trzeba mieć trochę wiedzy na temat branży, żeby ocenić w miarę obiektywnie zarówno firmę AIC jak i pracowników. Jak dla mnie poczynili dobry ruch; zaczynając od Macieja B. i następnych po nim; Jerzy zwany leśny Dz. oraz inni. Ręce opadały jak człowiek patrzył się tam na niektórych magików; totalnie zero pojęcia o robocie i sztuczne zamieszanie. Wielu ludzi też narażało na stratę firmę; brnęli w rzeczy awykonalne technologicznie. Czy ze strachu, czy z chęci pokazania się - tego nie wiem, ale takie postępowanie jest do czasu i wcześniej, czy później dochodzi do katastrofy i strat. Natomiast jaką politykę prowadzi firma, to najlepiej wie góra. Pozdrawiam wytrwałych

Spawacz tig
@Pracownik niedoskonały 06.07.2017 20:23
Witam, Dawno się tutaj nie wypowiadałem. Zauważyłem, iż sporo opinii zostało wykasowanych. Podobno można, jak się ma wykupion...

Hahaha co za bzdury :p ci ludzie sie sami zwalniaja mistrzu!

gfdsgfd
@Pracownik niedoskonały 06.07.2017 20:23
Witam, Dawno się tutaj nie wypowiadałem. Zauważyłem, iż sporo opinii zostało wykasowanych. Podobno można, jak się ma wykupion...

Uwazam ze placa za malo sa do bani i wymagaja co raz wiecej mam tego dosc albo beda wiecej placic albo mam ich gdzies

Quantum

Pracuję tu jako spawacz i powiem tak Kasa jest tak nędzna że naprawdę lepiej jest pójść do lidla układać towar na półkach niż dodatkowo się truć przy spawaniu. W dodatku oczekiwania dyrekcji co do wykonywanej pracy są z kosmosu, nie realne zwykły człowiek nie da rady wyrobić tyle ile chcą. Jak nie chcesz się truć firma nie da Ci maski przeciw pyłowej chyba ze będziesz za nimi biegać i się prosić to może ale tylko może taką dostaniesz. Polecam parę razy zastanowić się przed podpisaniem lojalki na 2 lata ja podpisałem i żałuję.

Spawacz tig
@Quantum 04.07.2017 21:44
Pracuję tu jako spawacz i powiem tak Kasa jest tak nędzna że naprawdę lepiej jest pójść do lidla układać towar na półkach niż...

Lojalke z powodu braku jakiejkolwiek wentylacji wywiewnej mozna bez problemu podwazyc. Skladasz wypowiedzenie w uzasadnieniu wpisujesz bardzo zle warunki zdrowotne i grosza firmie oddac nie musisz. Nadal pracuje w tej firmie jednak to co ostatnio sie odpier.. w tuchomiu przekracza wszelkie granice przyzwoitosci. Absolutnie nie polecam tej firmy. Jestem juz na koncu okresu wypowiedzenia i nawet propozycja podwyzki i to sporej nie zmieniła mojej decyzji o odejsciu. Dyrektor tyra liderow, liderzy tyraja brygadzistow o to by ci gonili podleglych sobie pracownikow i za byle g.. ucinaja spore kawałki pensji. Podsumowujac: jezeli dyrekcja nie zmieni nastawienia do pracy firma dlugo nie pociagnie. Juz brakuje doswiadczonych pracownikow a jeszcze wieeelu z nas odejdzie w najblizszym czasie. Jednym slowem: PATOLOGIA.

Pawik

@bgrzech Czasami popełniamy błędy i nie należy przerzucać ich na firmę.

Zadowolony pracownik

Firma nie wszystkim musi się podobać, ale to bardzo stabilna i przyjazna pracownikowi organizacja. Pensje na czas, szacunek dla pracownika, różne dodatki. Polecam AIC wszystkim, którzy chcą się czegoś nauczyć i zapuścić korzenie na dłużej.

Zadowolony pracownik

Firma nie wszystkim musi się podobać, ale to bardzo stabilna i przyjazna pracownikowi organizacja. Pensje na czas, szacunek dla pracownika, różne dodatki. Polecam AIC wszystkim, którzy chcą się czegoś nauczyć i zapuścić korzenie na dłużej.

No name
@Zadowolony pracownik 04.07.2017 06:59
Firma nie wszystkim musi się podobać, ale to bardzo stabilna i przyjazna pracownikowi organizacja. Pensje na czas, szacunek dla...

Dodatki ?! Jakie dodatki ? Pracuje tam dwa lata i jedyny dodatek, to paczka słodyczy i 100 zł w bonie do wydania w Empiku, ale tylko dla tych, którzy maja dzieci. Aaaa no i dali w tm roku po 1000 zł brutto za każdy przepracowany pełny rok. Przepracowany, czyli wszystkie l4 wyłączone, także pozdrawiam panie, które były na urlopach macierzyńskich itp. Zamiast robić wystawna imprezę wigilijna, to da Pan prezes Tomasz po 100 zł każdemu do wypłaty, prosze ;)

bgrzech

Mam nie za bardzo dobrą opinię o AiC . Wysłałem swoje CV na maila rekrutacyjnego, po czym po 2 dniach dostałem zaproszenie na rozmowę rekrutacyjną. Ok, fajnie. Z racji tego że mam duże doświadczenie w marketingu pomyślałem sobie, że zapewne kogoś potrzebują do marketingu. Na rozmowie żenada. Pani z HR kompletnie nieprzygotowana do rozmowy. Jak zacząłem na początku opisywać przebieg swojej kariery, zrobiła wielkie oczy i przyznała się że w ogóle nie przeglądała mojego CV, a do marketingu nie potrzebują tylko na produkcję. Zarzuciła mi jeszcze, że musiałem wpisać w treści maila, to że napisałem iż ubiegam się o stanowisko produkcyjne, co było nieprawdą, gdyż zawsze w mailach tego typu piszę o stanowisku pracowniczym w danej firmie. Stanowisko produkcyjne a pracownicze to diametralna różnica. Udowodniłem jej to i przyznała rację. Nadal jednak sugerowała, że to nie jej wina, że mają dużo maili, że spływają one do nich skądś tam..., itp, itd. A co mnie to obchodzi. To jej praca, więc powinna się przygotować. Dobrze że chociaż na koniec przeprosiła. Aha, zapytałem się, że skoro już jestem tutaj, to niech powie jakie są warunki zatrudnienia, może się skuszę... A więc: 1. Praca na 3 zmiany jako pakowacz produktów (lub coś w tym rodzaju) ( usunięte przez administratora ) Podziękowałem. Konkluzja: Idą na masówkę, słaba kasa, więc przypuszczam, że Ukraińców najszybciej pozyskają. Pani z HR - zero przygotowania do rozmowy, ubiór jak na plażę (rozumiem, że było gorąco, ale jakiś tam szacunek do potencjalnego pracownika powinien być, tym bardziej, że ja przyszedłem w koszuli bez krawata i w marynarce). Jak ta firma działa jak ta pani - to odradzam

nomalny gość1
@bgrzech 29.06.2017 22:34
Mam nie za bardzo dobrą opinię o AiC . Wysłałem swoje CV na maila rekrutacyjnego, po czym po 2 dniach dostałem zaproszenie na...

Szkoda, że nie trafiłeś na Panią (usunięte przez administratora)z HR. Zapewne byłoby inaczej. Wcześniej wstępnie porozmawiałby z Tobą telefonicznie i na docelowej rozmowie nie byłoby takiej sytuacji. Nie wiem kto tam teraz pracuje w HR poza Panią (usunięte przez administratora) i czy ona nadal zajmuję się rekrutacją i rozmowami kwalifikacyjnymi (być może rekrutuję kadrę średniego lub wyższego szczebla). Z resztą jakiś czas temu była jeszcze jedna Pani, ale tylko (usunięte przez administratora)jest kompetentna jeśli chodzi o pewne stanowiska pracy i posiada umiejętności interpersonalne, bo ta druga nadrabiała tylko groźna miną. Trochę dziwna sprawa, bo przecież podeprzeć się kierownikiem danego działu.

spawacz

Co sie dzieje w "swietnej" firmie ? Zwolnienia grupowe ?

Buźka

AIC S.A. to świetna firma, a niezadowolonych zawsze jest pełno.

Weronika

@PC1000084679 § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Naprawdę według Ciebie takie sytuacje pojawiają się w firmie?

PC1000084679
@Weronika 26.05.2017 08:59
@PC1000084679 § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegaj...

Nie, oczywiście, że nie wszystkie opinie negatywne oczywiście są nieprawdą

PC1000084679

Największy kołchoz w jakim dane mi było pracować. Mobbing na każdym kroku, zarobki słabe, a nadgodziny dla 'wybranców'. Podwyżka dla donoszących. Szkoda nerwów, Ci, którzy tu pracują to tylko dlatego, że mają podpisaną lojalkę lub muszą mieć stałe źródło zarobku, a na boku już szukają innej pracy. ( usunięte przez administratora )masówka.

Buźka

Jest takie mądre powiedzenie: Pokorne ciele dwie matki ssie!

Weronika

@Spawacz dobrze, że o tym wspominasz. Czyli AIC S.A. docenia dobrych pracowników?

Spawacz

2100 zl na reke dla spawacza przez 9 mc to przesada, ale jak ktos przetrwa ten okres i pokaze ze potrafi spawac to mozna duza podwyzke wynegocjowac. Ale trzeba sie chciec uczyc, a nie przyjsc odpekac 8 h i isc do domu.

Weronika

@Mona to dobrze, że jesteś zadowolona. A w jakim dziale pracujesz? Należy pamiętać, że warunki w zależności od obejmowanego stanowiska przedstawiają się nieco inaczej. @Wera, a o jakie stanowisko będziesz się ubiegać? Może i w tym przypadku początkowa forma zatrudnienia jest różna w zależności od stanowiska.

Wera

Wie ktoś czy odrazu dają umowę o pracę? Czy dopiero po paru tygodniach?

Wera

Wie ktoś czy odrazu dają umowę o pracę? Czy dopiero po paru tygodniach?

Mona

AIC to bardzo dobre miejsce do pracy, atmosfera w firmie jest super . Dobrze trafiłam i jestem zadowolona , mam możliwości rozwoju osobistego , cóż więcej .

Weronika

@Arnold, a na jakie stanowisko się ubiegałeś? Możesz powiedzieć również więcej o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej? Jakie pytania usłyszałeś?

Arnold
@Weronika 03.04.2017 12:56
@Arnold, a na jakie stanowisko się ubiegałeś? Możesz powiedzieć również więcej o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej? Jakie pytan...

Aplikowałem na stanowisko biurowe, pytania standardowe (HR), te związane ze stanowiskiem pracy też żadna rewelacja. Zarówno osoba z HR jak i kierownik działu nie wymagali niczego szczególnego, tym bardziej niezrozumiała jest dla mnie ich polityka rekrutacyjna. Mozę założyłem nie ten kolor krawata.

tak tak
@Arnold 03.04.2017 15:13
Aplikowałem na stanowisko biurowe, pytania standardowe (HR), te związane ze stanowiskiem pracy też żadna rewelacja. Zarówno oso...

to ty nie wiesz że niebieski kolor HR lubi

Arnold

Firma AIC sama nie ie czego chce. Prowadzi rekrutacje, potem nikogo nie zatrudnia. Szukają, tylko kogo ?? Super man-a czy Jamesa Bonda-a? Nie eleganckie jest również nie dawanie informacji zwrotnej po przebytej rekrutacji, po mimo wcześniejszych zapowiedzi. Szkoda, bo firma jest rozwojowa, ale jak widać w praktykach HR ma jeszcze nad czym pracować.

Automatic

Ktoś orientuje się na temat zarobków i atmosfery w utrzymaniu ruchu? Ogłoszenie do tego działu od dłuższego czasu wisi w sieci.

Weronika

@W, czyli ogólnie polecasz pracę w powyższej firmie?

Weronika

@kropek, a co Ci się szczególnie podoba w pracy?

kropek

Firma rozwija się imponująco, ale brak szacunku do pracowników produkcyjnych to dno. Docenia się nie wkład pracy pracownika, a jego umiejętność do "sprzedaży" w akwarium. Wstyd....

Weronika

@xxx czytałam. Każdy jednak pracownik/były pracownik firmy może mieć inne spostrzeżenia na temat pracy. Dlatego właśnie chciałam poznać więcej informacji od użytkownika na ten temat.

NN
@Weronika 14.03.2017 09:37
@xxx czytałam. Każdy jednak pracownik/były pracownik firmy może mieć inne spostrzeżenia na temat pracy. Dlatego właśnie chciała...

Pani redaktor gowork Weronika jest zainteresowana pracą w kilku miejscach Polski jednocześnie??? Dlaczego nie podaje się Pani za tego kim jest - czyli pracownikiem Gowork moderującym dyskusje bez pytania o zgodę firm na to?

xxx

"Weronika  2017-03-06 10:23 @Były dobry pracownik dlaczego uważasz, że firma to dno? " Poczytaj wszystkie wcześniejsze komentarze to będziesz wiedzieć dlaczego, jest tego 10 stron, piękna lektura, rzekłbym "samo życie"

Zostaw opinię o AIC S.A. - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.