AIC S.A.

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 292 ocen.

Opinie o AIC S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.

Prac umysłowy1

Co się dzieje tak dużo projektów wygaszanych zostaje co chwilę ktoś się zwalnia dokąd zmierza firma moze ktoś odpowie

Pracownik umysłowy

Czy to prawdą, czy też nie, że dwóch kierowników w styczniu straciło pracę? Czy to prawda, czy też nie, że headhunterzy interesują się pracownikami z AIC ze względu na mało stabilne warunki zatrudnienia i proponują ciekawsze propozycje rozwoju? Czy to prawda, czy też nie, że ludzie wciąż się zwalniają, bo na górze jest beton nie do przebicia, a ludzie nie są doceniani i nawet nie usłyszą "dziękuję"? Na te i więcej pytań powinni sobie odpowiedzieć członkowie zarządu i zacząć działania prewencyjne.

PMUxxx

Witam, pracuję w AIC w Tuchomiu ponad pół roku i planuję się w najbliższym czasie zwolnić jednak niestety mam podpisaną lojalkę na 2 lata. Czy zwalniał się ktoś mimo posiadania umowy lojalnościowej lub wiecie może jak to wygląda później z jej egzekwowaniem przez firmę?

pracownik
@PMUxxx 13.01.2018 21:41

Lojalka zmniejsza się proporcjonalnie. Wynosiła chyba 5000. Z tego co wiem, jak nie chcesz, żeby wydali Ci Twoje uprawnienia to może rozejść się po kościach. Jesli nie to moga z wypłaty ci zabrac kaskę. Po pół roku do spłaty zostanie 3750 zł. Więc licz się, żę dostaniesz pseudo wypłatę.

Konzentrationslager Tuchom
@pracownik 16.01.2018 03:37

Lojalki masz na 7000, co miesiąc masz 300 mniej. Z czego wiem osoby, które nie brały uprawnień nie musiały płacić

godzilla

Firma traktująca pracowników jak insekty. przez "przełożonych" promowane są zachowania typu donosicielstwo, lizusostwo, niezdrowa rywalizacja ( normy z kosmosu , wymuszone nadgodziny ). Nie trzeba być pracowitym żeby dostać podwyżkę, wystarczy być dobrym klakierem. Jeśli za jakieś marne ochłapy typu dwie stówki więcej do wypłaty potrafisz zrobić z siebie skończonego robaka.. to.. tak! Jest to firma dla ciebie.

Benek

Dla tych którzy nie mają po drodze z pracą to wszędzie będzie źle!!!

Pg series

Witam, w firmie pracowałem 2 lata . Pieniądze jak na kasie w lidlu , porażka, miałem 3600 stawkę. Do karty multisport nic nie dokladali. Oby takie obozy upadly. Ludzie obudzcie się świat na AIC się nie kończy :)

Cośktośgdzieś

Ciekaw jestem czy te paczki które sa tak zwożone do biura będą dla pracowników hali czy tylko dla pracowników biurowych tak się zastanawiam bo wigilia odwołana ale czy dla wszystkich ....

Byku
@Cośktośgdzieś 16.12.2017 21:14

To są paczki z wypowiedzeniami

sdfasdf
@Cośktośgdzieś 16.12.2017 21:14

Jakbyś potrafił czytać tablicę ogłoszeń to wiedziałbyś, że są to paczki dla dzieci pracowników

T-1000

Pracowałem w tej firmie ponad 2 i pół roku na wielu stanowiskach ostatnio zostałem zwolniony ale z mojej winy więc o tym pisać nie będę , ale mogę dać w pełni szczerą opinię o tej firmie jeżeli jesteś głąbem który da se wejść na głowę to naprawdę nie jest firma dla ciebie(zgaduję że większość negatywnych opinii jest właśnie od takich osób), za to jeżeli jesteś cwany umiesz się dogadać w grupie i walczyć o swoje to naprawdę niezła robota i jak się wykłócisz o pensję nie jest źle ja na koniec mojego okresu pracy za samo głupie montowanie z normą na 12godz taką że wykonywałem ją nawet w 4 miałem lekko ponad 3000 na łapę dlatego polecam tą firmę wszelkiego rodzaju cwaniakom którzy umieją sprawić wrażenie bycia dobrym pracownikiem, jeżeli nie masz charakteru a w szkole byłeś tym który realizował pomysły swoich kumpli bo sam nie miał własnych to nie jest firma dla ciebie. Ogólnie ja bardzo dobrze będę wspominał AIC ale jak już pisałem to nie jest praca dla każdego.

T-1000
@loko 01.10.2017 17:37

Posłem nie ale osobą która zawsze bez względu na okoliczności se radziła w życiu , ale to w sumie nie jest taki zły plan na życie podobno na wiejskiej dobrze płacą.

Terminator.
@T-1000 29.09.2017 14:46

3200 to ja mam w podstawie człowieku. Jako spawacz w gdyni.

Klaudiusz

Jesteście pewni, że nie można napisać o AIC coś pozytywnego? Zarobki to odwieczny problem, chociaż sądzę, że w tej kwestii coś się ruszy! Pewnie słyszeliście, że spółki państwowe ze względu na brak fachowców mają podnosić zarobki. Inni będą zmuszeni!

KRZYCHU
@v 29.10.2017 06:37

kijowa firma ludzi traktuja jak bydlo placa mniej niz w biedronce czy lidlu a przeciez spawanie szkodzi kolhoz jakich malo NIE POLECAM !

Xxxxxx
@v 29.10.2017 06:37

Co ty bredzisz? PREZES ci zapłacił czy jak.

Anonim

Witam serdecznie.Pracowałem już trochę czasu w tej firmie,no cóż z roku na rok było coraz gorzej. Zacznę może od naszych ukochanych liderów produkcji ,którzy mają kompletny brak szacunku do pracowników produkcji.Krzyki ,obrazliwe słowa skierowane do pracownika,który niestety nie jest w stanie zrealizować planu za dwie osoby.Problem zaczyna się jednak gdy pracownik nie chcę robić nadgodzin wtedy zaczyna się problem ale każdy kto pracował lub pracuje wie na pewno o co mi chodzi.Spawacze którzy naprawdę nie zarabiają kokosów,pracownicy linii Ateq w szczególności pakowacze ,niszczą sobie plecy dzwigając materiały powyżej 50kg na oczach kierownika lub lidera(zero reakcji) najwidoczniej jest to normalne . Operatorzy celi laserowej którzy są wysyłani często na inne działy ponieważ firma najwidoczniej nie posiada kompetentnej osoby która poradziła sobie dość szybko z awaria celi laserowej.Kontrolerzy jakość ,jeśli jeszcze są jacyś :) a ci co zostali przejęli obowiązki (teraz to tylko skrzydła im doczepić):).Na koniec o podwyższaniu norm gdy brakuje ludzi ,o obiecanych premiach których nie było niema i nie będzie pewnie i oczywiście o kierowniku który kłamie ,liderach którzy kłamią i szydzą .......aaaaaaa zapomniałem o dyrektorze dzięki któremu pracownicy zostali oskubani praktycznie z każdego dodatku.......OK ROZUMIEM TABELKI ROSNĄCE MUSI ZOBACZYĆ PREZES .Pozdrowienia dla pracowników produkcji.

anonymous

wiekszosc ludzi chodzi i sie opiernicza nie ma dyscypliny ciagly brak ludzi a normy jakies sa.jakas dyskryminacja pracownikow zauwazylem.najlepiej pracowac po 12 godzin i 7 dni w tygodniu

prac fiz
@anonymous 29.11.2017 11:34

jeżeli czujesz się w jakiś sposób dyskryminowany zgłoś do do PIPu oni lubią takie kwiatki

Rudy

Nie polecam, kołchoz, (usunięte przez administratora), wyzyskiwacze. Ogromna rotacja, ludzie myślą, że bede po dwóch latach coś umieli i dostaną dobrze płatną pracę a tu (usunięte przez administratora). Niczego zbytnio się nie nauczycie tutaj, to tylko strata czasu. Pieniądze psie.

Pracownik fizyczny

Wszystko poszło w górę w sklepach a zarobki w miejscu ile tak mozna wytrzymać z pensją obiecują ze podwyżki będą moze prezes nie robi zakupów a moze do prezesa nie docierają informacje ze pracownicy robole chcą podwyżek godnej płacy a nie TYLKO wymagać straszyć ... Kiedy podwyżki będą . Za chwilę napisze jakiś biurkowiec ze pensja ok tylko trzeba robić nadgodziny

twisted tranzystor

Czemu glowny spawalnik od was odszedl ?

Spawacz dobry

Szkoda że zarządzanie trafiło w takie ręce ... Szkoda ze wszędzie mówią o podwyżkach a w tej firmie cisza brak szacunku do pracowników

Buźka

Jak już brak ludziom argumentów żeby wytłumaczyć swój olewczy stosunek do pracy i firmy to zasłaniają sie dobrem rodzimy. AIC S.A. to dobry pracodawca

tubo6
@Buźka 10.10.2017 08:58

Skoro AiC to dobry pracodawca to proszę o odpowiedź na moje pytanie. Dlaczego w firmie są takie rotacje?

Barnaba

Pracuję tu i aż mnie zaciska jak czytam wypowiedzi ludzi, którzy najpierw cos narozrabiają a później oczerniają firmę, kolegów z pracy. Co się z ludźmi dzieje, nie mają za grosz honoru? AIC to dobra firma!

Zamiany

Dodatek nocny doliczany jest do najniższej pensji tj.1850 brutto i tak będzie do 31.12 .2016r .zgodnie z Kodeksem Pracy,dopiero od 1 stycznia 2017r. dodatek nocny.będzie nie wliczany do najniższej pensji tj.2000 brutto,oraz dodatkowa zmiana,wszystkie osoby zatrudnione na umowę o pracę,będą musiały dostać jeden raz w miesiącu swoje uposażenie-wymóg obligatoryjny.

asdasd

Pracuje już jakiś czas. Nie mam zastrzeżen więszych. Wypłaty faktycznie nie powalaja jak na prace spawacza, ale wiedziałem na jakie warunki się zgadzam. Atmosfera jest ogólnie okej. Wszystkoz alezy od ludzi wookół Ciebie.

Wojtek

A co sądzicie o czytniku Lini papilarnych to chyba już nie jest tak milo

Nick
@Wojtek 28.09.2017 05:10

Widziałem to urządzenie! Zastanawiam się czy to jest legalne?

JM
@Wojtek 28.09.2017 05:10

Czytnik linii papilarnych może obsługiwać wyłącznie ta osoba, która wyraziła na to zgodę pisemną, dotyczy to głównie pracowników biurowych, którzy często przemieszczają się między pomieszczeniami i nie zawsze pamiętają o zabraniu ze sobą karty dostępu.

Weronika

@NN - jako redaktor serwisu GoWork.pl dbam, aby na forum pojawiały się możliwie jak najbardziej merytoryczne i rzetelne informacje, które będą cenne dla forumowiczów szukających na tym wątku informacji o faktycznej sytuacji w firmie. Stąd moje pytania o warunki zatrudnienia. Nie ukrywam, że jestem moderatorem forum - ta informacja widoczna jest dla każdego użytkownika serwisu :) @Ja - a jakie są Twoje doświadczenia związane z pracą w AIC S.A.? Piszesz, że planowana jest redukcja zatrudnień w biurach - skąd takie informacje? Jak myślisz, co jest powodem tych zwolnień? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

Bernabeusz

AIC ciągle się rozwija i idzie don przodu z nowymi produktami. Sądzę, że niektórzy nie dorośli do pracy tutaj.

toja

Fragment ogłoszenia: "Co robi Praktykant w AIC? Uczestniczy w realizowanych projektach w dziale Dostaje samodzielne zadania do wykonania Opracowuje dokumentację inżynieryjną i technologiczną Rozwija swoje praktyczne umiejętności czynnie wspierając doświadczonych inżynierów/specjalistów Poznaje nowoczesne technologie" (...) Osoby zainteresowane odbyciem BEZPŁATNEJ, 3 miesięcznej praktyki..." Serio firma szuka jeleni, którzy za darmo będą pracować jak normalny (oczywiście niedoświadczony) pracownik? Myślałem, że czasy robienia za parobków już się skończyły ale widzę, że byłem w błędzie. Po podejściu do pracownika omijałbym firmę szerokim łukiem.

Bańka

Jak sytuacja w firmie? Poprawa nastrojów już następuje, postaw optymistyczna pomaga znosić wszelkie przeciwności losu.

Benek

Ja tam wiem, że AIC ma opinię dobrego pracodawcy i tyle!

fghfttf
@Benek 29.08.2017 12:18

- Dlaczego? - Bo TAK!!! Błahahaha

hm

Dziwią mnie informacje o zwalnianiu pracowników? Przecież mamy w firmie Ukraińców których można oddelegować na jakiś czas do domu! Gdzie są te zwolnienia i gorszy okres? Mam wrażenie jak czytam te bzdury, że ktoś, kto to pisze nigdy w AIC nie pracował.

Ja
@hm 27.08.2017 13:04

Ukraińcy pracują na produkcji a przesiew rąbią w biurach. Nigdy nie wiesz kiedy cię dopadną. Spokojnie, za produkcję też się wezmą.

Ludzik

Czy coś się zmieniło w firmie? Widzą, że firma ma nowe oferty pracy to może udaje sie wyście z kryzysu.

erni
@Ludzik 24.08.2017 08:14

Dziś kolejna fala zwolnień :D

Malar

W historii każdej firmy są okresy lepsze i gorsze, z pewnością AIC jest teraz w dołku. Mam nadzieję, że uda nam się .

Weronika

Aktualnie dostępne są nowe oferty pracy od AIC S.A. W zamieszczonych ogłoszeniach pracodawca wspomina o przyjaznej atmosferze w firmie. Wiele zakładów pracy decyduje się na organizację wyjść integracyjnych dla pracowników, które mają na celu poprawę atmosfery i zadowolenia z pracy. Czy coś takiego ma miejsce w AIC?

Abc
@Weronika 17.08.2017 01:52

Weroniko, atmosfera bierzącą jest kiepska, dotyczy to biur jak i produkcji. Firma rezygnuje z firm z pośrednictwem pracy (brakuje pieniążków do zamknięcia budżetów). Przeświadczenie o zwolnieniach nie może powodować pozytywnej atmosfery jaka podają w ogłoszeniach. Spotkań czy też wyjść integracyjnych nie ma że względu na cięcie kosztów. W zeszłym roku odbyły się dwa takie wyjścia dla produkcji (głównie brygadziści z kierownikami), do dziś odbija się to czkawką ???? Szeregowi pracownicy, na których firma zarabia, nie miała żadnego wyjścia.

Calinka

Fajnie , że tu pracuję i chcę napisać że jestem zadowolona!!!!!!!!!

Księgowa

Słyszałam sporo dobrego o AIC i aplikowałam do firmy.

Pracownik
@Księgowa 13.08.2017 11:44

Jak już robicie marketingowe wpisy, to wysilcie się trochę bardziej. Jak wychodzi na jaw, że ksiegowość to najmniej pracownikowi przyjaznym dział, to nei wyskakujcie od razu i takimi wpisami na go worku. To już nawet nie jest smieszne, to poniżające.

Zadowolony sprzątacz

Firma otworzyła się na świadczenia lekarskie i trwa rozbudowa firmy kosztem redukcji pracowników, brakiem podwyżek i budżetem niezatwierdzonym od pół roku :) Z prosperującej małej firmy AIC stało się corpo, gdzie wystarczy podpaść pewnym osobą aby szybko stracić umowę bądź jasną deklaracje o braku jej przedłużenia. Ciesze się że zarząd zaczął oczyszczać swoje biura z niekompetentnych osób, prawdopodobnie po wrześniu poleci następna tura zwolnień (nieprzedłużanie umów). Żałuje że to wszystko odbija się na głównych pracownikach, dzięki którym firma produkuje, realizuje zamówienia w terminie, to My zarabiamy na Was, szanujcie Nas

Bolo

Jak się pracuje w takiej firmie jak AIC to trzeba się przykładać do pracy. To rozwijająca się i nowoczesna firma, prezentująca światowy poziom. Jeśli ktoś nie widzi się w takim miejscu to pewnie lepiej byłoby zmienić firmę. Jestem zadowolonym pracownikiem!!!!!

Opener

Niektórzy pisarze tak sie zamotali w swoich wypowiedziach , że już nie wiedzą co piszą . Chodzi im tylko i wyłącznie o oczernianie firmy. Jeśli ktoś dawno nie pisał na forum to skąd wie , że sporo opinii wykasowano?

odp dla Opener smiesznego
@Opener 16.07.2017 12:43

Openerze; wiem bo mam screeny na dowód tego, że są kasowane opinie Chłopie Dwa chyba negatywnie nie wypowiedziałem się na temat firmy tylko raczej pozytywnie, także sam nie sie tutaj propagandy

Buziaczek

To dobra firma, niestety nie wszyscy zasługują na miano pracownika AIC. Może dlatego są tak bardzo aktywni?

Pracownik niedoskonały 1
@Buziaczek 10.07.2017 09:23

Nie chcę się powtarzać, ale bardzo dobrze, że firma robi w końcu porządki personalne. Pracuję w tej branży ponad 18 lat, także wiem co piszę. Malkontenci niech popracują winnych firmach na śmieciówkach lub na samozatrudnieniu itp., to może docenią pewne rzeczy. Sporo ludzi tam tylko robiło zamieszanie i brakowało im kompetencji zarówno twardych jak i miękkich. Pozdrawiam tych którzy znają się na robocie i pozostali w firmie.

Pracownik niedoskonały

Witam, Dawno się tutaj nie wypowiadałem. Zauważyłem, iż sporo opinii zostało wykasowanych. Podobno można, jak się ma wykupiony magiczny abonament gowork :)) Standard, masz kiesz, możesz wiele - kapitalizm. Były to opinie negatywne, aczkolwiek mówię o tych obiektywnych (nie jestem złośliwy wobec AIC). W każdej firmie są plusy ujemne i minusy dodatnie :). Robią porządki personalne. Moim zdaniem dawno powinni to zrobić, bo całe zamieszanie i straty dla firmy, które strasznie się nawarstwiły; wynikały właśnie z niekompetencji, zakłamania i ukrywania pewnych faktów przed właścicielem. Co do polityki płacowej dla ludzi produkcyjnych; każdy wie jak jest. Z drugiej strony, to trzeba wiedzieć, że są to urządzenia wg danych sekcji AMSE i nie potrzeba tam spawaczy z dozorowymi certyfikatami oraz super monterów, którzy zarabiają dużo więcej, podobnie jest w urządzeniach na spożywkę. Ważne jest to, że ile się ugadasz tyle masz i na czas. Trzeba mieć trochę wiedzy na temat branży, żeby ocenić w miarę obiektywnie zarówno firmę AIC jak i pracowników. Jak dla mnie poczynili dobry ruch; zaczynając od Macieja B. i następnych po nim; Jerzy zwany leśny Dz. oraz inni. Ręce opadały jak człowiek patrzył się tam na niektórych magików; totalnie zero pojęcia o robocie i sztuczne zamieszanie. Wielu ludzi też narażało na stratę firmę; brnęli w rzeczy awykonalne technologicznie. Czy ze strachu, czy z chęci pokazania się - tego nie wiem, ale takie postępowanie jest do czasu i wcześniej, czy później dochodzi do katastrofy i strat. Natomiast jaką politykę prowadzi firma, to najlepiej wie góra. Pozdrawiam wytrwałych

Spawacz tig
@Pracownik niedoskonały 06.07.2017 20:23

Hahaha co za bzdury :p ci ludzie sie sami zwalniaja mistrzu!

gfdsgfd
@Pracownik niedoskonały 06.07.2017 20:23

Uwazam ze placa za malo sa do bani i wymagaja co raz wiecej mam tego dosc albo beda wiecej placic albo mam ich gdzies

Quantum

Pracuję tu jako spawacz i powiem tak Kasa jest tak nędzna że naprawdę lepiej jest pójść do lidla układać towar na półkach niż dodatkowo się truć przy spawaniu. W dodatku oczekiwania dyrekcji co do wykonywanej pracy są z kosmosu, nie realne zwykły człowiek nie da rady wyrobić tyle ile chcą. Jak nie chcesz się truć firma nie da Ci maski przeciw pyłowej chyba ze będziesz za nimi biegać i się prosić to może ale tylko może taką dostaniesz. Polecam parę razy zastanowić się przed podpisaniem lojalki na 2 lata ja podpisałem i żałuję.

Spawacz tig
@Quantum 04.07.2017 21:44

Lojalke z powodu braku jakiejkolwiek wentylacji wywiewnej mozna bez problemu podwazyc. Skladasz wypowiedzenie w uzasadnieniu wpisujesz bardzo zle warunki zdrowotne i grosza firmie oddac nie musisz. Nadal pracuje w tej firmie jednak to co ostatnio sie odpier.. w tuchomiu przekracza wszelkie granice przyzwoitosci. Absolutnie nie polecam tej firmy. Jestem juz na koncu okresu wypowiedzenia i nawet propozycja podwyzki i to sporej nie zmieniła mojej decyzji o odejsciu. Dyrektor tyra liderow, liderzy tyraja brygadzistow o to by ci gonili podleglych sobie pracownikow i za byle g.. ucinaja spore kawałki pensji. Podsumowujac: jezeli dyrekcja nie zmieni nastawienia do pracy firma dlugo nie pociagnie. Juz brakuje doswiadczonych pracownikow a jeszcze wieeelu z nas odejdzie w najblizszym czasie. Jednym slowem: PATOLOGIA.

Pawik

@bgrzech Czasami popełniamy błędy i nie należy przerzucać ich na firmę.

Zadowolony pracownik

Firma nie wszystkim musi się podobać, ale to bardzo stabilna i przyjazna pracownikowi organizacja. Pensje na czas, szacunek dla pracownika, różne dodatki. Polecam AIC wszystkim, którzy chcą się czegoś nauczyć i zapuścić korzenie na dłużej.

Zadowolony pracownik

Firma nie wszystkim musi się podobać, ale to bardzo stabilna i przyjazna pracownikowi organizacja. Pensje na czas, szacunek dla pracownika, różne dodatki. Polecam AIC wszystkim, którzy chcą się czegoś nauczyć i zapuścić korzenie na dłużej.

No name
@Zadowolony pracownik 04.07.2017 06:59

Dodatki ?! Jakie dodatki ? Pracuje tam dwa lata i jedyny dodatek, to paczka słodyczy i 100 zł w bonie do wydania w Empiku, ale tylko dla tych, którzy maja dzieci. Aaaa no i dali w tm roku po 1000 zł brutto za każdy przepracowany pełny rok. Przepracowany, czyli wszystkie l4 wyłączone, także pozdrawiam panie, które były na urlopach macierzyńskich itp. Zamiast robić wystawna imprezę wigilijna, to da Pan prezes Tomasz po 100 zł każdemu do wypłaty, prosze ;)

bgrzech

Mam nie za bardzo dobrą opinię o AiC . Wysłałem swoje CV na maila rekrutacyjnego, po czym po 2 dniach dostałem zaproszenie na rozmowę rekrutacyjną. Ok, fajnie. Z racji tego że mam duże doświadczenie w marketingu pomyślałem sobie, że zapewne kogoś potrzebują do marketingu. Na rozmowie żenada. Pani z HR kompletnie nieprzygotowana do rozmowy. Jak zacząłem na początku opisywać przebieg swojej kariery, zrobiła wielkie oczy i przyznała się że w ogóle nie przeglądała mojego CV, a do marketingu nie potrzebują tylko na produkcję. Zarzuciła mi jeszcze, że musiałem wpisać w treści maila, to że napisałem iż ubiegam się o stanowisko produkcyjne, co było nieprawdą, gdyż zawsze w mailach tego typu piszę o stanowisku pracowniczym w danej firmie. Stanowisko produkcyjne a pracownicze to diametralna różnica. Udowodniłem jej to i przyznała rację. Nadal jednak sugerowała, że to nie jej wina, że mają dużo maili, że spływają one do nich skądś tam..., itp, itd. A co mnie to obchodzi. To jej praca, więc powinna się przygotować. Dobrze że chociaż na koniec przeprosiła. Aha, zapytałem się, że skoro już jestem tutaj, to niech powie jakie są warunki zatrudnienia, może się skuszę... A więc: 1. Praca na 3 zmiany jako pakowacz produktów (lub coś w tym rodzaju) ( usunięte przez administratora ) Podziękowałem. Konkluzja: Idą na masówkę, słaba kasa, więc przypuszczam, że Ukraińców najszybciej pozyskają. Pani z HR - zero przygotowania do rozmowy, ubiór jak na plażę (rozumiem, że było gorąco, ale jakiś tam szacunek do potencjalnego pracownika powinien być, tym bardziej, że ja przyszedłem w koszuli bez krawata i w marynarce). Jak ta firma działa jak ta pani - to odradzam

nomalny gość1
@bgrzech 29.06.2017 22:34

Szkoda, że nie trafiłeś na Panią (usunięte przez administratora)z HR. Zapewne byłoby inaczej. Wcześniej wstępnie porozmawiałby z Tobą telefonicznie i na docelowej rozmowie nie byłoby takiej sytuacji. Nie wiem kto tam teraz pracuje w HR poza Panią (usunięte przez administratora) i czy ona nadal zajmuję się rekrutacją i rozmowami kwalifikacyjnymi (być może rekrutuję kadrę średniego lub wyższego szczebla). Z resztą jakiś czas temu była jeszcze jedna Pani, ale tylko (usunięte przez administratora)jest kompetentna jeśli chodzi o pewne stanowiska pracy i posiada umiejętności interpersonalne, bo ta druga nadrabiała tylko groźna miną. Trochę dziwna sprawa, bo przecież podeprzeć się kierownikiem danego działu.

spawacz

Co sie dzieje w "swietnej" firmie ? Zwolnienia grupowe ?

Buźka

AIC S.A. to świetna firma, a niezadowolonych zawsze jest pełno.

Weronika

@PC1000084679 § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Naprawdę według Ciebie takie sytuacje pojawiają się w firmie?

PC1000084679
@Weronika 26.05.2017 08:59

Nie, oczywiście, że nie wszystkie opinie negatywne oczywiście są nieprawdą

PC1000084679

Największy kołchoz w jakim dane mi było pracować. Mobbing na każdym kroku, zarobki słabe, a nadgodziny dla 'wybranców'. Podwyżka dla donoszących. Szkoda nerwów, Ci, którzy tu pracują to tylko dlatego, że mają podpisaną lojalkę lub muszą mieć stałe źródło zarobku, a na boku już szukają innej pracy. ( usunięte przez administratora )masówka.

Buźka

Jest takie mądre powiedzenie: Pokorne ciele dwie matki ssie!

Weronika

@Spawacz dobrze, że o tym wspominasz. Czyli AIC S.A. docenia dobrych pracowników?

Spawacz

2100 zl na reke dla spawacza przez 9 mc to przesada, ale jak ktos przetrwa ten okres i pokaze ze potrafi spawac to mozna duza podwyzke wynegocjowac. Ale trzeba sie chciec uczyc, a nie przyjsc odpekac 8 h i isc do domu.

Weronika

@Mona to dobrze, że jesteś zadowolona. A w jakim dziale pracujesz? Należy pamiętać, że warunki w zależności od obejmowanego stanowiska przedstawiają się nieco inaczej. @Wera, a o jakie stanowisko będziesz się ubiegać? Może i w tym przypadku początkowa forma zatrudnienia jest różna w zależności od stanowiska.

Wera

Wie ktoś czy odrazu dają umowę o pracę? Czy dopiero po paru tygodniach?

Zostaw opinię o AIC S.A. - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIC S.A.