Winkelmann

Legnica

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 730 ocen.

Winkelmann
3 730 6 1

Opinie o Winkelmann

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Winkelmann

Beata

Czy obecni pracownicy firmy mogliby pomóc @Tomiemu i odpowiedzieć na jego pytania dotyczące warunków pracy na stanowisku konstruktor i jakie kwalifikacje należy mieć, żeby aplikować? @Tomi będziesz na rozmowie o pracę? Jeśli tak napisz jak Ci poszło i czy zostałeś przyjęty? Czekam na Twoją opinię.

Torbacz
@Beata 17.07.2018 09:50

Czy trzeba mieć doświadczenie, żeby starac sie o stanowisko brygadzisty? Ile płacą, praca zmianowa? Wysłałem Cv i czekam.

Beata

Czy ktoś z obecnych pracowników firmy mógłby pomóc @Piotrowi i odpowiedzieć na jego pytania odnośnie zatrudnienia? @Piotr jest zainteresowany aplikowaniem na stanowisko ślusarz-spawacz. Zachęcam Was do zostawiania rzetelnych opinii o firmie.

Tomi
@Beata 11.07.2018 08:50

Witam, jak wyglada praca konsruktora, jak atmosfera i czy daja zarobic?

Piotr

Witam chcialabym się zapytac ile zarobilby ślusarz-spawacz z 10letnim doswiadczeniem.bo w ciemno isc to niebardzo

Szukasz pracy?

Beata

@anonymous, może Ty jako pracownik firmy mógłbyś wypowiedzieć się na temat warunków pracy u tego pracodawcy? Czy prócz wynagrodzenia można liczyć na dodatki do pensji takie jak pakiet socjalny lub premie? Jak według Ciebie wygląda atmosfera w pracy? Masz dobre relacje z przełożonym? Jeśli chodzi o Twoje pytanie jestem moderatorem tego wątku i pracownikiem Gowork, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy.

Beata

@łysy, proszę Cię o nie prowokowanie innych użytkowników forum. Forum GoWork.pl jest miejscem wymiany opinii o pracodawcach i warunkach pracy. Czy jesteś pracownikiem firmy Winkelmann? Jak ci się pracuje w tej firmie? Czy jesteś zadowolony z ostatnich zmian? Jeden z użytkowników na forum napisał o podwyżkach.

anonymous
@Beata 24.06.2018 12:33

Beata. Dlaczego podbijasz post z przed roku wprowadzając niepotrzebny haos i zamieszanie? Chyba winkelmann zaczął płacić za moderowane hehe. A co do lysego to teraz siedzi w innym dziale ;)

łysy z wps szukający 5zł

dział wps z zakładu nr1 5 umysłowych zero fizycznych to jest extra dział

łysy
@:) 19.12.2017 17:00

tak jest pracujecie ale od 8 na stołówce he he

Norbert

Podpowiedzcie czy warto aplikować?

anonymous
@Norbert 16.06.2018 14:50

To zależy na jakie stanowisko, który dział oraz która z fabryka

Anna

Ludzie narzekają bo taka jest ich natura, a prawda jest taka, że w ciągu roku stawki ludzi z produkcji wzrosły o ok. 40%, prościej mówiąc nawet o ok. 5zł/h. Rok temu pracowaliście za 2200 brutto, a teraz za 3000 brutto jest Wam źle? Jasne, jedno jest pewne, każde stanowisko niesie ze sobą jakieś konsekwencje, a to gorąco, a to duża norma, a to tamto, owamto... Ale nikt Was nie trzyma na tym jednym stanowisku - krok do przodu i zmieniajcie stanowiska, albo szukajcie czegoś nowego. Wprowadzono 4 brygady (+1000zł brutto do wypłaty) - źle... A dlaczego? Bo 1000zł brutto to 3 setki (3 setki za darmo!!!), a dni wolne zostają dla Was. Kierownictwo ma swoje za uszami, robią wiele dziwnych akcji, które źle wpływają na zakład, ale my - pracownicy produkcyjni nie mamy na to wpływu, natomiast powinniśmy się cieszyć, że w jakiś sposób nas doceniono i dostaliśmy podwyżki.

Anna
@Anna 15.06.2018 20:13

Mowa o W3, W4.

Pewna kobita

Płacą wam chociaż rzetelnie za soboty co miesiąc czy tak jak w faureci 2 bynajmniej trzeba się upominac u przykrzać się mistrzowi i w kadrach żeby Ci wypłacił.

D
@Pewna kobita 22.09.2017 15:51

2 lata tutaj pracuję i jeszcze nie miałem sytuacji żeby nie zapłacono mi za nadgodziny. Ile nadgodzin wyrobisz w miesiącu za tyle masz zapłacone 10-tego każdego miesiąca.

Nick

W zakładzie nr 3 każą ludziom zostawać po 12 dwa dni w tygodniu i być w każdy weekend w pracy. Pan Morswin tak wymyślił sobie.

D
@Nick 15.02.2018 13:40

Nikt nie może Ci kazać... Nie przychodzę i już :)

Beata

@Beateycze, czy te pytania kierowałeś do mnie? Jestem moderatorem forum GoWork.pl, moim zadaniem jest pomagać potencjalnym kandydatom do pracy w zdobywaniu cennych informacji o firmie. Pilnuję też czy wpisy na forum nie łamią regulaminu, czy na przykład nie są obraźliwe lub nie podają danych osobowych. Kto z Was w ostatnim czasie zatrudnił się w firmie Winkelmann?

Beata

@Lisek, Twoja opinia o firmie skupia się na ocenianiu innych pracowników. Przypominam, że forum GoWork.pl nie służy do tego. Rozmawiamy o warunkach pracy w firmie Winkelmann? Czy możesz napisać jak Ci się w tej firmie pracuje? Jakie są według Ciebie plusy tej pracy, czy firma oferuje swoim pracownikom umowę o pracę? Czy w firmie jest najpierw okres próbny?

Beateycze
@Beata 18.05.2018 18:05

Super! Dokładnie tak! Najłatwiej anonimowo obrzucić kogoś błotem. Odwaga jak .... bądź dyrektorem zakładu. Albo kierownikiem produkcji. Długo był wakat. Jak zostałeś oceniony na rozmowie? Żeby moc oceniać innych, trzeba się sprawdzić na tym stanowisku. Rozumiem, ze byłeś już dyrektorem zakładu 700-osobowego i potrafiłbyś zarządzić?

Konstruktor

Pracowałem konstruktorem. Zakład jest w porządku. W biurze konstruktorskim preferują dziewczyn, bo tworczego procesu brak, bardziej klepanie. Tak że polecam dla dziewczyn po studiach. Jak pracowałasz gdzieś choć by rok to na rękę warto prosić 3k. Co roku można sie starać o podwyszce, jezeli wykonywalasz polecenia kierownika i na spotkaniach coś mówisz cały czas, byle co. Jedynie co denerwuje to zmiany cochwyli w standardach rysunkowych, w standardach wykonywania pracy. Nie wiesz jak sporządzić rysunek tak jak wczesniej, czy tak jak wczoraj ktoś powiedzał. Z kierownikiem trzeba uważać - jak powiesz że tak sie nie robi, to odrazu rozmowa korygująca, raporty codziennie, zero premji, i tp. Nie polecam doswiadczonym konstruktoram, bo samo klepanie i przekopiowanie - znudzicie sie. A, no i jednoczesznie masz pracować w 8 programach, bo za tyle lat nie potrafili połączyć wszystko do kupy. Ale jak ktoś bez ambicij to polecam. Bo z ambicjami tam już kierownik i pare zastępców. Nie będę mówić czy to sa zdrowi ambicje czy chorzy, bo to na smak :)

Konstruktor
@anonymous 01.05.2018 20:26

Widzę że jestesz troche podenerwowana ;) Ale spójrz na to - zostałem zatrudniony przez kierownika, po trzech miesięcah - umowa przedłużona i podwyszka przez kierownika, maksymalną premię dostawałem cokwartał za swoją prace i miałem wynagrodzenie większe od twojego. Standardy rysunkowe którze potrafiłem zrobić tylko ja w waszym dziale - działają i będą działać nadal. Dla czego sie zwolniłem...?

jakis

Jaka stawka godzinowa jest na tokarkach cnc ?

Mark

czy zatrudniają Ukraińców, z kim związać się na rachunek zatrudnienia, mój e-meil: slobodyan2019@ukr.net

grzesiek z automatu za 1pln
@Mark 13.02.2018 08:41

z cyzą gadaj ten szlauf cie ozłoci będziesz siedzial za biurkiem i popijal kawkę a polaczki będą na ciebie robić,

Były

każdy każdego (usunięte przez administratora) grupowi linek na spawalni zwlaszcza. Kierownik z palaca wyssany nie potrafi rozmawiać z ludźmi i ich szanować naucz się szanować ludzi...

Jarus
@Były 24.04.2018 17:49

Brygadzisci jeden lepszy od drugiego łyka pod biurkiem jak pelikan jaja żeby nie stracić posady zero umiejętności i współpracy z pracownikami . Niech winkelmann lub.ktos zrobić z nimi porządek

Remik

Jeśli firma opłaca jakieś szkolenie to nie dziwię się , że chcą utrzymać pracownika przez jakiś czas.

Ja

Hej, jutro ide na rozmowę na produkcję, jak jest z zarobkami i atmosfera na zakładzie 1. ?

koko
@Ja 05.04.2018 20:00

2200 zł brutto

Gregor

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Jaką macie atmosferę, trochę nieciekawie to wygląda czytając wpisy?

Jaworzanin
@Gregor 22.03.2018 19:56

JAKIE SA SA REALNE MiESIECZNE ZAROBKI NETTO NA CNC?

anonim

(usunięte przez administratora)

Fghjk
@anonim 18.03.2018 11:50

U nas już nie pracuje

nowy 2

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca w tej firmie na stanowisku elektromechanik, jakie są zarobki, atmosfera jak wygląda wypłacanie nadgodzin i sobót, chodzi mi o hale 3

Pracownik

Ten zaklad to jakiś chory kosmos dzisiaj jest audyt Jaguara który i tak nie przejdzie bo całą produkcję robią Ukraińcy a na czas audytu stawiają Polaków i robią cyrk bo i tak na tych stanowiskach pracują Ukraińcy i robią zlomy i dlatego tyle reklamacji jest a nasza kadra kierownicza nie rozumi że my Polacy też mamy swoje życie prywatne i swoje sprawy i nie możemy być na każde skinięcie palca kadry kierowniczej żeby zostawać w pracy po godzinach chyba wyraźnie kodeks pracy mówi nam że w takich sytuacjach karząc pracownią zostać dużej w pracy trzeba ich powiadomić dzień wcześniej o zaistniałej sytuacji a nie dwie godziny przed zakończeniem pracy powinna się tym zająć inspekcji pracy bo niszczycie nasze życia prywatne nie samym zakładem pracy żyje człowiek my też mamy rodziny dobra rada do audytu przygotowujemy się wcześniej a nie trzy lub dwa dni przed

M
@W 12.02.2018 21:06

Robolki? Wow

Mlody

Jak spawacz ma na zakładzie nr 1

HłeHłeHłe
@Mlody 08.01.2018 09:54

Spawacz na zakładzie nr 1 ma spawać :-) A latem ma ciepło...

Pracownik

Jak wyleciał z firmy to nie dziwię się, że pisze same złośliwe opinie.

Zadowolony

Z ogromną przyjemnością obserwuję jak zakład jest rozkładany na łopatki dzięki ludziom pokroju Morświna. Gratuluję. Cieszę się, że zostałem zwolniony z tego syfu.

Pracownik
@Zadowolony 27.12.2017 14:15

Ten morszwin to zwykła k..tylko gnebi wokoło ludzi wróciłam dopiero ze zwolnienia ale tylko czekam jak się do mnie przyczepi to mu powiem że spotkamy się w sądzie bo mam haka na niego z nagraniem jak wyzywa pracowników

Karol Koziol

odradzam ten zaklad dla polakow praca za pensje glodowa, polecam ukraincom , cud ,miód i malina :-)

prawor

Witam wszystkich, Pracowałem w tej firmie - konkretnie w dziale Automotive i moją uwagę zwrócił fakt łamania przepisów Kodeksu pracy w zakresie niewłaściwego okresu wypowiedzenia. Osoby zatrudniane na 3 miesięczny okres próbny w umowie o pracę mają celowo wpisywany zaledwie 1 tygodniowy okres wypowiedzenia. Zgodnie z Kodeksem pracy okres wypowiedzenia przy tego typu umowie winien wynosić 2 tygodnie i tego typu zapis stanowi nieprawidłowość. Otrzymałem wypowiedzenie, w którym niezgodnie z prawem ponownie wskazano zaledwie 1 tygodniowy okres wypowiedzenia. W związku z łamaniem przepisów dotyczących terminów wypowiadania umów przeciw Winkelmann złożyłem pozew do Sądu Pracy i Ubezpieczeń Społecznych. Jeszcze w trakcie zatrudnienia spotkałem się z opinią, że jest to taki patent - sprytny wybieg ze strony działu HR mający na celu ominięcie obowiązującego prawa. Wiele osób nie zna przepisów Kodeksu pracy i osobom tym wydaje się, że skoro w umowie o pracę wpisano 1 tygodniowy okres wypowiedzenia i taki sam w wypowiedzeniu, to jest to zgodne z prawem. Z tego powodu odstępują one od swoich roszczeń uznając je za nieuzasadnione bo przecież podpisując umowę przyjęliśmy taki warunek. Pragnę zwrócić uwagę koleżanek i kolegów, że umowa, którą podpisujemy nie może pozostawać w sprzeczności z obowiązującą ustawą - Kodeks pracy, gdyż to ona określa tryb i zasady. W sytuacji, w której umowa stanowi inaczej niż ustawa i jest to sprzeczne z interesem pracownika liczą się zapisy ustawy a nie umowy. Warto to wiedzieć aby skutecznie bronić swoich praw. Jestem bardzo ciekaw skali tego negatywnego zjawiska w firmie Winkelmann i dlatego bardzo proszę o sprawdzenie swoich umów i o odzew na forum. Nie mniej ciekaw jestem czy cenzura obejmie mój wpis? Jeśli tak się stanie, to będę go ponawiał z informacją o braku rzetelności równie skwapliwie jak obecnie bronię swoich i Waszych praw. Pamiętajcie, że w jedności siła!!!!

wiadoma
@prawor 11.03.2017 19:51

no i jak sie skonczyła Pana sprawa w sądzie...pracodawca napewno nie zatrudnia Was na pelne 3 miesiące i dlatego jest 1 tygodniowy okres wypowiedzenia.

b.

Pytanie, pracuje jeszcze Janek (po 30.) chyba lider albo kierownik?????

Nick

Winkelmann zaklad nr2,jeden wielki syf!!!wszystko w "rodzinie",zero awansow,mistrzowie po zawodowce!!!inteligencja pi......na!!!

Nick

https://m.(usunięte przez administratora).com/watch?v=kDLlc5-_z4c

Zostaw opinię o Winkelmann - Legnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Winkelmann