Winkelmann

Legnica

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 734 ocen.

Winkelmann
3 734 6 1

Opinie o Winkelmann

Beata

@Beata, rozumiem, że jesteś zainteresowana pracą w firmie. Wysyłałaś CV na jakieś stanowisko? Pojawiło się sporo ofert rekrutacyjnych między innymi na pracownika produkcji, asystentkę dyrektora, lidera produkcji i inne. Nic nie wiem na temat trzynastek, ale pracodawca zapewnia stabilne zatrudnienie i atrakcyjne warunki wynagrodzenia, pracę w międzynarodowym środowisku, perspektywy rozwoju i realizacji ambicji zawodowych, ciągły kontakt z nowoczesnymi technologiami, skuteczne szkolenia wdrożeniowe i doszkalające oraz możliwość używania języków obcych – dofinansowanie do nauki. @anonymous, może mógłbyś pomóc @Beacie i napisać więcej na temat warunków zatrudnienia i kwalifikacji jakich wymaga pracodawca od pracownika?

Miki
@Beata 01.10.2018 14:39

Radze sie zastanowic nad sensem waszych ofert pracy osoba wyksztalcona technicznie nie przyjdzie za te pieniadze minimum 38 zl za godz cnc vb2bs w ahlen zarabiaja 4.200 euro netto juz we wroclawiu placi sie 6-7000 zl za uslugi fachowca nie 2200 netto jestem bylym pracownikiem zarabiam 19.50 euro za godzine nie stac was na fachowcow bo macie w (usunięte przez administratora) jakosc liczy sie ilosc odwrotnosc w europie liczy sie jakosc nie ilosc mentalnosci i debilizmu nie zmienicie jak to powiedzial kiedys moj mistrz"cos trzeba produkowac"tylko co!!!!! ZLOM

Inżynier
@Miki 08.10.2018 20:16

Potwierdzam. I zgadzam się

Krzyś
@Beata 01.10.2018 14:39

Beata pracuje w Winkielmann?

olo
@Beata 01.10.2018 14:39

,,pracę w międzynarodowym środowisku'' czytaj ukraińcy

Apteka

Witam chciala bym się zapytac ile zarobilby ślusarz-spawacz 135 (FW,BW) z 3 letnim doswiadczeniem.

Kasia

Widzę ze firma od dłuższego czasu szuka inżyniera planowania jakości, możecie mi coś opowiedzieć o tym stanowisku? Warto aplikować?

Www
@Kasia 04.10.2018 07:18

Od dłuższego czasu jest ogłoszenie, gdyż osoby po okresie próbnym lub jeszcze w trakcie rezygnują... Nie ma stałego teamu.. i to nie tylko w jakości. Nie wierz w bajki, że ogłoszenia są z tego powodu, że firma się rozwija, są dlatego iż panuje tam niefajna atmosfera.. zero współpracy..

łysy z wps szukający 5zł

dział wps z zakładu nr1 5 umysłowych zero fizycznych to jest extra dział

:)
@łysy z wps szukający 5zł 09.06.2017 09:17

drogi kolego, w dziale jest 7 osób, 2 pracują na warsztacie, poza tym 2 osoby zostały wyciągnięte z produkcji, jedna z montażu, druga z przygotowania produkcji :) a poza tym nie oczekuj, że WPS będzie spawał, czy montował zbiorniki :)

łysy
@:) 19.12.2017 17:00

tak jest pracujecie ale od 8 na stołówce he he

anonymous
@łysy 23.06.2018 07:45

każdy ma prawo do przerwy :) ty pewnie też od 8 mej na stołówce zaczynasz, skoro tak szczegółowo znasz rozkład jazdy WPS.

Beata

Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak jest na mobtażu chciałabym aplikować ale zastanawiam się jakie zarobki jakaś premia np 13 pensja , jaki system zmianowy itp .

anonymous
@Beata 24.09.2018 17:08

jest 13 i nawet 14

Anna

Ludzie narzekają bo taka jest ich natura, a prawda jest taka, że w ciągu roku stawki ludzi z produkcji wzrosły o ok. 40%, prościej mówiąc nawet o ok. 5zł/h. Rok temu pracowaliście za 2200 brutto, a teraz za 3000 brutto jest Wam źle? Jasne, jedno jest pewne, każde stanowisko niesie ze sobą jakieś konsekwencje, a to gorąco, a to duża norma, a to tamto, owamto... Ale nikt Was nie trzyma na tym jednym stanowisku - krok do przodu i zmieniajcie stanowiska, albo szukajcie czegoś nowego. Wprowadzono 4 brygady (+1000zł brutto do wypłaty) - źle... A dlaczego? Bo 1000zł brutto to 3 setki (3 setki za darmo!!!), a dni wolne zostają dla Was. Kierownictwo ma swoje za uszami, robią wiele dziwnych akcji, które źle wpływają na zakład, ale my - pracownicy produkcyjni nie mamy na to wpływu, natomiast powinniśmy się cieszyć, że w jakiś sposób nas doceniono i dostaliśmy podwyżki.

Anna
@Anna 15.06.2018 20:13

Mowa o W3, W4.

Beata
@Anna 15.06.2018 20:13

Anna chciałabym aplikować na stanowisko pracownika produkcji , czy możesz mi coś więcej napisać na temat systemu zmianowego wynagrodzenia np może premii jeżeli takie są ? Obecnie pracuje na linii montażu w innej firmie samochodowej interesuje mnie stanowisko linia gdzie można fajnie zarobić I aby w lecie nie wytrzymać upały ????

JaPan

Jak dla mnie to ten zakład upada bo mistrzami i brygadzistami są ludzie bez wykształcenia i jakiejkolwiek wiedzy. morswin otacza sie glupkami bonwiadomonze nimi latwiej manipulowac. Najgorzej jest na 3 ludzie strasznie zawistni donosiciel i (usunięte przez administratora) Nie polecam . Już nigdy tam nie wrócę

BYłY pracownik

Na początku spoko fajnie. Już po 3 dniach chcą żebyś w weekend przyszedł na nadgodziny. Kasa fajna jeśli nie masz co robić z wolnym czasem. Zaczynasz poznawać ludzi i zaczynasz widzieć (usunięte przez administratora) panujący na zakładzie. Maszyny nie działają. Mechanicy nie potrafią naprawić albo naprawiają na 5 min, potem mówią że nie mają czasu. Chcesz złożyć cv? Po 2-3 miesiącach będziesz padać na ryj z rozwaloną psychiką. Mi 6 miesiecy starczyło. Kasa fajna - to jedyny powód dla którego warto nic wiecej.

:;!
@BYłY pracownik 06.08.2018 10:06

Zgadzam się z przedmówca.. we wszystkich działach panuje ogromną rotacja, stąd te ciągłe ogłoszenia rekrutujące. Nikt nie podejmuje próby wdrożenie nowej osoby.. dostaje się zadania, dzialasz na oślep, bez znajomości procesu/produktu .. znaleźć osobę, która pracuje dłużej niż rok graniczy z cudem

Beata

@Inżynier, a Ty w jakim dziale pracujesz? Mógłbyś napisać coś więcej na temat swoich warunków zatrudnienia? Piszesz o studentach. Czy są przyjmowani na staż lub praktyki absolwenci szkół lub studenci? Po zakończeniu nauki mogą liczyć na dłuższą współpracę z firmą? Podziel się swoim doświadczeniem z osobami zainteresowanymi pracą w tej firmie. Obecnie Winkelmann nadal szuka pracowników na stanowiska specjalista do spraw zakupów, lider projektu, operator produkcji. Czy ktoś z Was był na rozmowie rekrutacyjnej i może napisać jak ona przebiegła? Czekam na Wasze opinie.

Jarek

Zakład 1, dział konstruktorski - odradzam - (usunięte przez administratora) Z projektowaniem nic wspólnego.

Beata

Czy ktoś z obecnych pracowników firmy mógłby pomóc @Piotrowi i odpowiedzieć na jego pytania odnośnie zatrudnienia? @Piotr jest zainteresowany aplikowaniem na stanowisko ślusarz-spawacz. Zachęcam Was do zostawiania rzetelnych opinii o firmie.

Qinkelz
@Beata 11.07.2018 08:50

12.18 brutto w 1 po 3 miesiacach 13,5

Tomi
@Beata 11.07.2018 08:50

Witam, jak wyglada praca konsruktora, jak atmosfera i czy daja zarobic?

Inżynier
@Tomi 15.07.2018 18:30

Jak nie masz doswiadczenia to można. Dla konstruktora strata czasu. Dział konstruktorski wyłącznie dla studentów że by zrozumieć jak nie trzeba pracować.

Pracownik
@Tomi 15.07.2018 18:30

Zakład nr 1. Dział konstruktorski. Nuda. Nic nie projektujemy od lat. Samo klepanie.

Beata

Czy obecni pracownicy firmy mogliby pomóc @Tomiemu i odpowiedzieć na jego pytania dotyczące warunków pracy na stanowisku konstruktor i jakie kwalifikacje należy mieć, żeby aplikować? @Tomi będziesz na rozmowie o pracę? Jeśli tak napisz jak Ci poszło i czy zostałeś przyjęty? Czekam na Twoją opinię.

Torbacz
@Beata 17.07.2018 09:50

Czy trzeba mieć doświadczenie, żeby starac sie o stanowisko brygadzisty? Ile płacą, praca zmianowa? Wysłałem Cv i czekam.

Waldi
@Beata 17.07.2018 09:50

Czy zatrudniają osoby po szkole z minimalnym doświadczeniem na stanowisko tokarz jakie zarobki i watunki?

anonymous
@Waldi 23.07.2018 07:13

Przyjmują, cały czas rekrutuja. 2600brutto na start. Ale praca w weekend mocno podnosi wypłatę

Beata

Aktualnie firma Winkelmann rekrutuje pracowników na stanowiska: operator produkcji, inżynier jakości klienta, kierownik jakości produkcji, automatyk utrzymanie ruchu, elektromechanik utrzymanie ruchu, pracownik produkcji, operator tokarki. Firma oferuje szkolenia podnoszące kwalifikacje, możliwość rozwoju zawodowego i szeroki pakiet socjalny. Czy ktoś z użytkowników forum jest zainteresowany tą pracą i będzie aplikować? Czekam na Wasze opnie.

Beata

@Waldi, @Torbacz, jesteście zainteresowani pracą w Winkelmann? Będziecie składać CV? Jeśli tak podzielcie się swoim doświadczeniem z rozmowy kwalifikacyjnej. Ja niestety nie mogę Wam pomóc. Jestem moderatorem tego wątku i nie mam powiązań z firmą której on dotyczy. Czekam na wypowiedzi obecnych pracowników firmy na temat warunków pracy, ilości zmian i doświadczenia jakie należy mieć, żeby aplikować. Podzielcie się swoją wiedzą.

Piotr

Witam chcialabym się zapytac ile zarobilby ślusarz-spawacz z 10letnim doswiadczeniem.bo w ciemno isc to niebardzo

Beata

@anonymous, może Ty jako pracownik firmy mógłbyś wypowiedzieć się na temat warunków pracy u tego pracodawcy? Czy prócz wynagrodzenia można liczyć na dodatki do pensji takie jak pakiet socjalny lub premie? Jak według Ciebie wygląda atmosfera w pracy? Masz dobre relacje z przełożonym? Jeśli chodzi o Twoje pytanie jestem moderatorem tego wątku i pracownikiem Gowork, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy.

Beata

@łysy, proszę Cię o nie prowokowanie innych użytkowników forum. Forum GoWork.pl jest miejscem wymiany opinii o pracodawcach i warunkach pracy. Czy jesteś pracownikiem firmy Winkelmann? Jak ci się pracuje w tej firmie? Czy jesteś zadowolony z ostatnich zmian? Jeden z użytkowników na forum napisał o podwyżkach.

anonymous
@Beata 24.06.2018 12:33

Beata. Dlaczego podbijasz post z przed roku wprowadzając niepotrzebny haos i zamieszanie? Chyba winkelmann zaczął płacić za moderowane hehe. A co do lysego to teraz siedzi w innym dziale ;)

Norbert

Podpowiedzcie czy warto aplikować?

anonymous
@Norbert 16.06.2018 14:50

To zależy na jakie stanowisko, który dział oraz która z fabryka

Pewna kobita

Płacą wam chociaż rzetelnie za soboty co miesiąc czy tak jak w faureci 2 bynajmniej trzeba się upominac u przykrzać się mistrzowi i w kadrach żeby Ci wypłacił.

D
@Pewna kobita 22.09.2017 15:51

2 lata tutaj pracuję i jeszcze nie miałem sytuacji żeby nie zapłacono mi za nadgodziny. Ile nadgodzin wyrobisz w miesiącu za tyle masz zapłacone 10-tego każdego miesiąca.

Nick

W zakładzie nr 3 każą ludziom zostawać po 12 dwa dni w tygodniu i być w każdy weekend w pracy. Pan Morswin tak wymyślił sobie.

D
@Nick 15.02.2018 13:40

Nikt nie może Ci kazać... Nie przychodzę i już :)

Beata

@Beateycze, czy te pytania kierowałeś do mnie? Jestem moderatorem forum GoWork.pl, moim zadaniem jest pomagać potencjalnym kandydatom do pracy w zdobywaniu cennych informacji o firmie. Pilnuję też czy wpisy na forum nie łamią regulaminu, czy na przykład nie są obraźliwe lub nie podają danych osobowych. Kto z Was w ostatnim czasie zatrudnił się w firmie Winkelmann?

Beata

@Lisek, Twoja opinia o firmie skupia się na ocenianiu innych pracowników. Przypominam, że forum GoWork.pl nie służy do tego. Rozmawiamy o warunkach pracy w firmie Winkelmann? Czy możesz napisać jak Ci się w tej firmie pracuje? Jakie są według Ciebie plusy tej pracy, czy firma oferuje swoim pracownikom umowę o pracę? Czy w firmie jest najpierw okres próbny?

Beateycze
@Beata 18.05.2018 18:05

Super! Dokładnie tak! Najłatwiej anonimowo obrzucić kogoś błotem. Odwaga jak .... bądź dyrektorem zakładu. Albo kierownikiem produkcji. Długo był wakat. Jak zostałeś oceniony na rozmowie? Żeby moc oceniać innych, trzeba się sprawdzić na tym stanowisku. Rozumiem, ze byłeś już dyrektorem zakładu 700-osobowego i potrafiłbyś zarządzić?

Konstruktor

Pracowałem konstruktorem. Zakład jest w porządku. W biurze konstruktorskim preferują dziewczyn, bo tworczego procesu brak, bardziej klepanie. Tak że polecam dla dziewczyn po studiach. Jak pracowałasz gdzieś choć by rok to na rękę warto prosić 3k. Co roku można sie starać o podwyszce, jezeli wykonywalasz polecenia kierownika i na spotkaniach coś mówisz cały czas, byle co. Jedynie co denerwuje to zmiany cochwyli w standardach rysunkowych, w standardach wykonywania pracy. Nie wiesz jak sporządzić rysunek tak jak wczesniej, czy tak jak wczoraj ktoś powiedzał. Z kierownikiem trzeba uważać - jak powiesz że tak sie nie robi, to odrazu rozmowa korygująca, raporty codziennie, zero premji, i tp. Nie polecam doswiadczonym konstruktoram, bo samo klepanie i przekopiowanie - znudzicie sie. A, no i jednoczesznie masz pracować w 8 programach, bo za tyle lat nie potrafili połączyć wszystko do kupy. Ale jak ktoś bez ambicij to polecam. Bo z ambicjami tam już kierownik i pare zastępców. Nie będę mówić czy to sa zdrowi ambicje czy chorzy, bo to na smak :)

anonymous
@Konstruktor 09.04.2018 21:59

Zapomniałem. Umowe lojalnosciową podpisujesz za szkolenie, ale to bardziej mojim zdaniem, że by zatrzymać pracownika na miejscu, jak zrozumię że mu nie pasuje praca. Szkolenie nic nie warte - wiadomo.

anonymous
@Konstruktor 09.04.2018 21:59

Na Ukrainie pewnie Ciebie docenią jak i Twój profesjonalizm ;) Dziwie się na jakiej podstawie zostałeś tutaj zatrudniony, chłopie do łopaty nawet się nie nadajesz.

anonymous
@anonymous 01.05.2018 20:26

A ty nie wiesz jak praca konstruktorska w ogóle wygląda. Bo to twoje pirwsze miejsce pracy. Nauczysz sie tylko lizać (usunięte przez administratora) i chronić swoją. :)

Konstruktor
@anonymous 01.05.2018 20:26

I brakuje w tym dziale doswiadczonych konstruktorów, dla tego że fajny kierownik działu ;) i lizodupki zostają wybrane jako pomocniki. A doswiadczoni pozwalniali się, bo nie zniosli poziomu głupoty - 12 osób w ciągu 2 lat. He ;) Cześć Mar...

Konstruktor
@anonymous 01.05.2018 20:26

Widzę że jestesz troche podenerwowana ;) Ale spójrz na to - zostałem zatrudniony przez kierownika, po trzech miesięcah - umowa przedłużona i podwyszka przez kierownika, maksymalną premię dostawałem cokwartał za swoją prace i miałem wynagrodzenie większe od twojego. Standardy rysunkowe którze potrafiłem zrobić tylko ja w waszym dziale - działają i będą działać nadal. Dla czego sie zwolniłem...?

jakis

Jaka stawka godzinowa jest na tokarkach cnc ?

Mark

czy zatrudniają Ukraińców, z kim związać się na rachunek zatrudnienia, mój e-meil: slobodyan2019@ukr.net

Z3
@Mark 13.02.2018 08:41

Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka .Pięknie się dzieje na Z-3.Kto następny po J.Z. szkoda chłopaka dobry był kierownik .

anonim
@Z3 14.02.2018 08:14

co tam się dzieje ? zwolnili go ?

Lalka Barbie
@anonim 14.02.2018 17:38

Weźmy się wszyscy do pracy i będzie dobrze. Nie narzekajmy. Nie marudźmy. Od tego nie będzie ani większego wykonania ani mniej złomu.

Nick
@anonim 14.02.2018 17:38

Sam się zwolnił.

grzesiek z automatu za 1pln
@Mark 13.02.2018 08:41

z cyzą gadaj ten szlauf cie ozłoci będziesz siedzial za biurkiem i popijal kawkę a polaczki będą na ciebie robić,

Były

każdy każdego (usunięte przez administratora) grupowi linek na spawalni zwlaszcza. Kierownik z palaca wyssany nie potrafi rozmawiać z ludźmi i ich szanować naucz się szanować ludzi...

Jarus
@Były 24.04.2018 17:49

Brygadzisci jeden lepszy od drugiego łyka pod biurkiem jak pelikan jaja żeby nie stracić posady zero umiejętności i współpracy z pracownikami . Niech winkelmann lub.ktos zrobić z nimi porządek

Remik

Jeśli firma opłaca jakieś szkolenie to nie dziwię się , że chcą utrzymać pracownika przez jakiś czas.

Ja

Hej, jutro ide na rozmowę na produkcję, jak jest z zarobkami i atmosfera na zakładzie 1. ?

koko
@Ja 05.04.2018 20:00

2200 zł brutto

Gregor

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Jaką macie atmosferę, trochę nieciekawie to wygląda czytając wpisy?

Jaworzanin
@Gregor 22.03.2018 19:56

JAKIE SA SA REALNE MiESIECZNE ZAROBKI NETTO NA CNC?

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

Zgadzam się w 100% procentach-pracowałem z tym konfidentem Jaworowskim-kawał szmaty, dla kariery zrobi wszystko. Raz dostał już po pysku za donoszenie na kolegów, ale się nie poprawił.pozdro

Fghjk
@anonim 18.03.2018 11:50

U nas już nie pracuje

Zostaw opinię o Winkelmann - Legnica

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Winkelmann