brak logo

Ista Shared Services Polska Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Ista Shared Services Polska Sp. z o.o.

inna 2014-09-30 06:57
Jest jeszcze nabor do isty? Jak tak to kiedy zacznie sie prace jak rozmowa bedzie ok?
były pracownik 2014-10-02 12:05
Praca w nadgodzinach to standard i do tego nie płatych. Chcesz wyrobić normę to rób.
płaca nie za dużo w porównaniu do innych firm na stawisku biurowych ok 1200-1400 zł + jakieś marne premie 50-100 zł brutto
jedyny plus to pensja na czas, normalan umowa, imprezy firmowe
Ale firma raczej dla młodych początkujących którzy chcą sie gdzieś załapać.
nie na stałe i nie jak masz rodzinę.

Ogólnie polecam na stard aby zdobyć doświadczenie
mareczek 2014-10-02 13:34
Z tego co wiem to w Ista nadgodziny są płatne, chyba ze w wyjatkjowych przypadkach do wybrania! wiec widze ze nie zabawiłes za długo skoro tylko tak male pieniadze zarabiales! Solidny pracownik w Ista SOLIDNIE zarobi!!!
1
Michael 2014-10-09 16:42
Mam pytanie ile może zarobić przedstawiciel w firmie ISTA ?? I jak się pracuje jakie warunki(chodzi mi o wsparcie) atmosfera ??
2
michal 2014-10-10 06:43
Hejka,
Tu piszą o Ista Shared Services - a przedstawiciele sa zatrudniani w Ista Polska - to dwa rozne podmioty gospodarcze, musisz zapytac gdzie indziej, tu nie posiadamy wiedzy na temat warunków zatrudnienia w Ista Polska.
1
michal 2014-10-10 06:44
Hejka,
Tu piszą o Ista Shared Services - a przedstawiciele sa zatrudniani w Ista Polska - to dwa rozne podmioty gospodarcze, musisz zapytac gdzie indziej, tu nie posiadamy wiedzy na temat warunków zatrudnienia w Ista Polska.
iza 2014-10-29 10:19
ja mialam pierwsza umowa na 3 miesiace, nastepna na rok potem na stale. Najpierw miesiac intensywnego szkolenia - potem praca pod okiem opiekuna jakies 4 m-ce potem zaczynasz byc samodzielny. Socjal: ptrywatne ubezpieczenie zdrowotne- super sprawa nie czekasz w kolejkach do specjalisty tylko wszystko masz na juz! imprezy firmowe paczki swiateczne.
Magda 2014-11-01 09:47
Prawo zabrania nadgodzin obowiązkowych, one są "zlecone" hehe. Ale jak nie przyjdziesz, to masz po premii. Ogólnie możesz zlecona ilość nadgodzin zrobić w inny dzień, tyle że w szczytach są one codziennie....
1
Magda 2014-11-01 09:48
Tak. W polskim i niemieckim.
1
Magda 2014-11-01 09:51
Ale jak jednego dnia nie możesz zostać 10h to następnego "nieoficjalnie" siedzisz 11h i odrabiasz poprzedni dzień...
1
Magda 2014-11-01 09:54
I dlatego właśnie Techem w Katowicach podkupuje pracowników isty lekką ręką dając na start kilkaset zł więcej ;-)
2
Magda 2014-11-01 10:01
Chcesz pracować w rozliczeniach w Katowicach idź od razu do Techemu, szkoda czasu na istę.
7
iza 2014-11-04 09:49
Hej Iza, skoro Techem tak lekką reką podkupuje to czemu tylko 3 osoby na prawie tysiąc pracujacych w Ista było sklonnych do przejcia do Techemu???
Pozdrawiam
2
Maja 2014-11-20 16:58
Mam pytanie, na czym dokładnie polega praca w ISTA? Czy będąc typową humanistką, która nigdy nie miała do czynienia z pracą z liczbami i za tym nie przepada, w ogóle mam czego tam szukać? W ogłoszeniu jest napisane "praca biurowa z j. niemieckim - praca z dokumentami, analiza dokumentacji,uzupełnianie danych, praca z systemem firmowym". Czy ktoś może podać jakieś konkretniejsze informacje?
25
aśka 2014-12-20 09:21
Owszem ista daje umowę o pracę, bogaty pakiet socjalny i relatywną stabilność zatrudnienia (jak się nie sprawdzisz to wylecisz nawet po roku) ale zarobki są marne ( płaca zasadnicza), zarobisz więcej pod warunkiem , że są "zlecone" nadgodziny i że wyrabiasz 140% swojej normy przy 100% jakości ale jak pracujesz przez pół roku po 58 godzin tygodniowo to nie ma się co dziwić, że wypłata jest adekwatna, tylko zapomnij o życiu prywatnym i rodzinie, a jak się trafi dłużesz L4 to już masz marne grosze. No i ta narzuconą normę wcale nie tak łatwo wyrobić.. Premia jest uznaniowa i zależy w dużej mierze od Twojego kierownika, więc jak trafisz na wrednego ( a taka jest większość) to już nie jest tak różowo. Ogólnie jesteś trybikiem i masz siedzieć cicho i pracować jak robot aby wyrobić więcej bo jak się odezwiesz to jesteś spalony. W tym roku nam podarowali RCP ale w przyszłym napewno do tego wrócą, teraz to pewnie z powodu Techemu, żeby zatrzymać pracowników. A RCP oznacza, że pracujesz przez pół roku w "darmowych" nadgodzinach. A do konkurencji nie przeszły 3 tylko 5 osób i jeszcze przynajmniej 5 próbowało tylko nie zostali tam przyjęci.. więc nie odradzam bo sama pracuję ale nie oczekujcie gwiazdki z nieba, to JEST ciężka umysłowo praca za marne pieniądze...
4
Monika 2015-01-15 13:33
A widzialas RCP Techemu? Tam na poczatek dali wiecej podstawy ale na RCP sobie odbili - kto dłuzej w iscie pracuje i zna choc troche starego szefa Isty a teraźniejszego szefa Techemu wie ze nic nie jest u niego za darmo! On żądzi twardą ręką! tam nie ma srutututu!
3
adelajda 2015-04-01 14:25
ISS jest rzetelnym pracodawcą- wypłata zawsze na czas, nadgodziny owszem, ale płatne (ew. praca w równoważnym czasie pracy i wtedy przez kilka mcy pracuje się więcej niż 8 godzin, ale w pozostałych miesiącach za to krócej- grafik jest znany pod koniec roku na cały kolejny rok), pensja początkowa nie jest wielka, ale biorąc pod uwagę ścieżkę rozwoju idzie zarobić całkiem fajne pieniądze w cieplarnianych warunkach szczególnie pracując w płatnych nadgodzinach. Są plany do zrealizowania, premia jest uzależniona od nich i jakości, ale wszystko jest do wykonania. Pakiet socjalny nienajgorszy, imprezy letnie i zimowe, skromne paczki na święta, paczki mikołajkowe dla dzieci pracowników i bony wielkanocne. Zawsze można ponarzekać, że możnaby zarobić więcej, bo spokojnie można by było;), ale generalnie pracę polecam, szczególnie nowym pracownikom. Atmosfera moim zdaniem bardzo fajna, ludzie życzliwi, choć oczywiście znajdą się wyjątki:)
a Techem... no cóż. Pensja początkowa jest zdecydowanie wyższa, ale nie traktują pracowników poważnie- nie dotrzymują obietnic, zmieniają warunki wcześniejszych ustaleń jak im się podoba, dziwny system motywacyjny i zdecydowanie bardziej przerażające RCP. Coś za coś.
Justyna 2015-05-22 21:26
powiedzcie proszę, jak wyglądają te testy z logiki i matematyki? jakie zagadnienia najlepiej sobie powtórzyc przed testami?
puszek 2015-05-23 11:33
Testy są banalne. Z języka to jest tekst i pytania do niego, potem napisanie maila po niemiecku - czyli zwykła podstawowa maturka. Matematyka na poziomie I klasy liceum, logika też jest bardzo prosta :) Nie ma się czego bać :)
Justyna 2015-05-23 18:50
Bardzo dziękuję :) języka się nie obawiam, gorzej z matematyką- jestem raczej humanistką. Powtórzę sobie zagadnienia z liceum, zrobię parę testów maturalnych - mam nadzieję, że to wystarczy.
M. 2015-07-03 10:19
Brałam udział w rekrutacji do tej firmy i pomimo tego, że ostatecznie się nie dostałam, to uważam, że rekrutacja była przyjazna i na poziomie. Pozdrawiam bardzo profesjonalne, a jednocześnie uprzejme i sympatyczne dwie panie Moniki z rekrutacji.
bloopi 2015-07-09 17:06
Na ich stronie internetowej jest coś takiego:
"Rekrutacja składa się:
- z dwuetapowej rozmowy kwalifikacyjnej opartej o wywiad kompetencyjny
- w zależności od stanowiska rekrutacja uzupełniania jest o na przykład: test z Excel, test językowy"
Jak to się ma do rzeczywistości? Też jestem przed testami i jest lekki stres :3 ;)
1
ajka 2015-07-16 18:11
Nadgodziny- jak wspominał przedmowca- musisz być gotowy przez 4 miesiące (min 3) pracować po 10 godzin od pon do pt oraz 8 godzin w sobotę co tydzień. Czyli 58 godzin tygodniowo. Zapytajcie na rozmowie kwalifikacyjnej o to ;)
4
sloneczko 2015-09-25 12:52
A czy może ktoś napisać, ile dają na start (okres próbny), ile po okresie próbnym, a ile po roku pracy? Niestety słyszałam bardzo skrajne opinie na temat ISS (dział z j. niemieckim), dlatego zastanawiam się, czy złożyc papiery czy nie...
kominka 2015-09-26 08:57
czy w Ista panuje duży stres? Czy trzeba się szybko wyrabiać czy raczej czas na zrobienie projektu jest optymalny? Z tego, co wiem nadgodziny w Ista są obowiązkowe - kiedy jest ich najwięcej? W jakich miesiącach?
canchan 2015-09-28 19:45
Ile płacą na próbnym można przeczytać wyżej. Potem stawka wzrasta i dochodzi premia ale nie są to powalające pieniądze. O awans między stanowiskami nie jest wybitnie trudno. Nadgodzin jest dużo, głównie z początkiem roku. Czas na zrobienie zadania jest zależny od zajmowanego stanowiska ale nie jest tak jak w innych firmach, że trzeba siedzieć w darmowych nadgodzinach by wyrobić się z zdaniem. Ogólnie firmę oceniam pozytywnie.
3
solki 2015-10-23 13:04
Nie trzeba siedzieć w nie płatnych nadgodzinach a czy trzeba siedzieć w płatnych? Czy jest dużo stresu?
darenl 2015-11-06 09:33
Wydaje ci się, że siedzienie po 10 godzin w tygodniu i 8 w sobotę jest warte tych marnych groszy? Naprawde jestes takim nolifem bez przyjaciół, który nic tylko siedzi w robocie, czy ista wynajeła cie do wrzucania tu tych komentarzy? Na początek, na okres próbny ista daje 1400 zł na rękę, potem daje ok. 1700 - to są grosze za taką pracę. Niby szkolenie trwa miesiąc, ale ja sie nie dowiedziałem z niego wszytskiego, a do tego po miesiącu trzeba zapinkalać jak zwykły robolek. Do tego monotonia, monotonia i raz jeszcze monotonia. Wzięcie jednego dnia wolnego graniczy z cudem, a w miesiącach zimowych jak się zachoruje, to przymuszają do pracy, wzięcie L4 jest dla nich nie na miejscu. Masakra
2
Germanka 2015-11-09 14:16
słuchajcie, a czy żeby pracować w rozliczeniach (albo gdzieś z księgowością) w Ista trzeba znać 2 języki obce czy tylko 1? Znam niemiecki na poziomie C1, i angielski na poziomie A2 (chodzę na kurs, prawie B1), to mam jakieś szanse (jestem po finansach i rachunkowości)? z góry dzięki za odpowiedź!
ccc 2015-11-13 07:21
Słucham? L4 jest nie na miejscu? większej bzdury nie słyszałam. Ja pracuje w Ista od 5 lat i nigdy nie miałam problemu z dniem wolnym...nie wspominając już o L4... Nie robią żadnych problemów:) Chyba u nas nie pracowałeś, skoro tak piszesz:)Marne grosze?:)ja tak nie uważam, ale ok...nie wypowiem się na ten temat...
1
mala-mi 2015-11-17 16:41
A czy słyszeliście cos o Opolu?
mala)mi 2015-11-19 13:20
Calkiem możliwe, zalezy od zarobków i godzin pracy. Wiesz cos?
muffinek 2015-11-30 09:08
Niestety co do zarobków obowiązuje nas tajemnica firmowa, więc nie dziwcie się że nikt nie chce ujawnić tutaj. My nawet między sobą w dziale nie wiemy ile kto zarabia. Co do atmosfery zależy od działu i ludzi, ja akurat dobrze trafiłem. Nadgodziny obowiązkowe są, ale przy elastycznych godzinach pracy (zaczyna się prace między 6 a 8) można jakoś sensownie ułożyć sobie życie.
anonim 2015-12-09 09:13
A tak z ciekawości zapytam jak z działem IT czyli programiści/testerzy/etc ?
gosc :) 2016-01-08 21:26
Jak to wygląda wszystko w Katowicach i Gliwicach, open Space? Ile osób pracuje w jednym pomieszczeniu?
aKarol 2016-01-11 18:13
Do osób starających się o pracę w ISTA. Atmosfera jest przyjazna, nikt na nikogo nie krzyczy, otrzymujesz pomoc od każdego kogo o nią poprosisz. Z L4, wolnym dniem nie ma problemów jak tu ktoś wyżej twierdził. Praca w rozliczeniach wymaga znajomości podstaw z matematyki. Nie szło ci z nią w szkole, to nie pakuj się na to stanowisko, bo będziesz miał ciężko. Praca w supporcie może i jest monotonna, ale jeżeli lubi się j. niemiecki to się nie ma co chyba narzekać. Co do wynagrodzenia, nie zapominajcie, że za takie same pieniądze ludzie muszą tyrać w magazynach na strefie. A to jaką stawkę otrzymacie na start zależy od was samych. I nie jest wcale nigdzie zapisane, że na dzień dobry dostaniecie minimum 1400zł, więc sie tym nie sugerujcie. Ta praca naprawdę nie jest zła.
2
anonim 2016-01-11 18:56
Co wy ludzie macie z tym tyraniem na magazynach? Byle jaki magazyn ma lepsze stawki niż ista a kurs na wózek widłowy robi się w jeden dzień....
1
gosc :) 2016-01-12 13:35
Warunki faktycznie maja fajne ale u mnie jest obawa przed open Space...tyle osób w jednym pomieszczeniu...
1
aKarol 2016-01-18 16:53
no właśnie sobie wyobraź, że pracowałem na strefie na magazynie pewnej znanej marki. I powiem ci tylko nigdy więcej! Nie chce mi się nawet opisywać szczegółów. Praca mało ambitna, bez perspektyw. Nie ma pracy wysyłają do domu. Nie, nawet nie chce już o tym myśleć. I tak wyobraź sobie, że jeździłem na wózku! Nie żałowałem ani ułamka sekundy decyzji o przejściu do ISTY. Nie chce ci się w pracy myśleć to prosze bardzo, zostań tam gdzie jesteś.
kaja 2016-03-14 23:30
Dlaczego nikt nie pisze o tym, że jeżeli w miesiącach szczytów rozliczeniowych pracuje się po 10 godzin to poza szczytem dzień pracy wynosi 6, 7 godzin a zdarzało się, że piątki były wolne. To nazywa się równoważny czas pracy.
4
Ada 2016-08-22 14:51
Mam pytanie a propo nadgodzin w firmie. W ktorych miesiacach dokladnie one przypadaja? Na rozmowie zapewniali, ze w goracym okresie pracuje sie po 10h i czasem w soboty. Czy w rzeczywistosci faktycznie to tak wyglada? Czy jest mozliwosci wziecia urlopu w tym okresie? (Mam na mysli np jeden dzien urlopu gdy faktycznie cos wypadnie). Nadgodziny sa placone czy do wybrania?
ja 2016-09-19 14:49
nadgodziny są płatne.
jak są szczyty rozliczeniowe to wiadomo, że dużo roboty i jak pół zespołu/firmy "ucieknie" na urlop w tym czasie to biznes zostanie położony na łopatki, dlatego też w tym okresie urlopy są niemile widziane, wręcz odradzane przez kierowników. nie ma się co dziwić bo z tego firma żyje - z rozliczeń wykonywanych głównie w szczytach.
ale jak coś ci wypadnie to jeden dzień nie stanowi problemu.
zawsze możesz dogadać sie z kierownikiem, że przyjdziesz w sobotę lub w tygodniu to odrobisz.
nie róbcie z kierowników diabłów z batami. jest robota do zrobienia, wiec trzeba ją rozdzielić a ludzie muszą to obrobić.
od terminowości realizacji tych zadań zależy kasa jaką dostanie firma, a tym samym pracownicy będą mogli liczyć na premie za wyrobienie się w czasie. tak więc - zgadza się - jesteś trybikiem pracującym dla firmy i od wyników pracy zależy ile kasy będzie płynęło do firmy, a tym samym do ciebie.
1
IT 2016-09-19 14:53
rekrutacja jest nadal otwarta na supportera - do działu IT.
w tym wypadku większość opinii tu znalezionych nie dotyczy działu IT, a rozliczeń.
2
Aneta 2016-09-26 14:22
Poszukujemy pracownika z biegłym niemieckim w Katowicach. Osobom zainteresowanym prześlemy ofertę. prosimy o kontakt na maila amalanowska.linguajob@gmail.com
know 2016-09-26 22:03
Hej, wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na administratora baz danych oracle? Chętnie bym sie załapał, zwłaszcza, że pewnie w zamian można liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie, a ciekawe czy na tym stanowisku równięż oczekują biegłej znajomości niemieckiego.
Merci 2016-12-15 11:09
Witam, co do samego pracodawcy "Ista" to dużo obiecują, a nie spełniają. Oczywiście chodzi tutaj o zarobki, a konkretniej premię. Starsi pracownicy z stażem chociażby 10-cio letnim są niewiele lepiej traktowani, niż nowo przybyli. Kilka osób jest bardzo konfliktowa, toteż bardzo negatywnie wpływa na atmosferę w zespole (mowa tutaj o liderach zespołów, jak i osobach szkolących). Na sam awans trzeba czekać sporo, a różnica w zarobkach jest śmieszna. Niestety tak to jest pośród "prywatnych firm".
Osobiście nie polecam.
6
gratka 2017-03-02 20:13
Cześć ... Uprzedzam wszystkich którzy myślą o pracy w tej firmie,dajcie sobie spokój. Korpo korpo korpo w ogóle nie liczą się z ludżmi którzy tam pracują. Wynagrodzenie nie adekwatne do tego jakie są wasze obowiązki,obcinają z premii za byle głupstwo,nadgodziny,nadgodziny,nadgodziny..... które tak naprawdę utrudniają funkcjonowanie już po tych 10-ciu godzinach. Jeśli nie wchodzisz kierownikowi w d..... to krzywo na Ciebie patrzą i już masz pozamiatane!Kariery w tej firmie niestety nie da sie zrobić. Również nie polecam tej firmy:)
3
Ciekawy 2017-03-03 09:37
Pracujesz czy tylko słyszałeś?
Gratka 2017-03-03 13:49
Jeszcze pracuje ale już nie mogę się doczekać zmiany pracy☺
1
Vick 2017-03-12 08:57
Praca dobra ale tylko na początek albo gdy jeszcze siedzisz z rodzicami. Straszny przerost formy nad treścią panuje w każdej sprawie w tej firmie. Po pewnym etapie nie ma już możliwości dalszego rozwoju a atmosfera staje się przytłaczająca. Nie jest to też tak naprawdę żadna praca z wykorzystaniem języka obcego trzeba się tylko oklepać w powtarzających się zwrotach i zdaniach. Ludzie, którzy tym zarządzają mają gdzieś czy pracujesz 3 miesiące czy 10 lat i jak znasz dany język albo co wiesz w danym temacie. Nic z tego i tak nie będziesz mieć. Firma prowadzi też dziwną politykę - niby brakuje cały czas ludzi ale bardzo łatwo usłyszeć, że "nikt Cię tu na siłę nie trzyma" albo że "są inni na na twoje miejsce", gdy tylko spytasz o możliwości jakiegoś polepszenia zarobku. Polecam ale tylko zaraz po szkole/ studiach albo już dosłownego braku laku.
Zostaw swoją opinię o Ista Shared Services Polska Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ista Shared Services Polska Sp. z o.o.