Personnel International BPO Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Personnel International BPO Sp. z o.o.

grzegorz 2017-05-07 21:11
Personnel International BPO maja sporą ofertę pracy. Interesuje mnie praca w magazynie do zbierania zamówień- Komisjoner, może ktoś podpowiedzieć więcej ?
pracownik westfalia 2017-05-18 11:36
Praca w magazynach dla sklepow spozywczych typu lidl. dostajesz zamowienie przez sluchawki w jezyku niemieckim i musisz towar ukladac na palecie. jezdzisz wozkiem typu BT. wymagane szybkie tempo pracy, ale jak popracujesz szybciej to tez nie dostajesz golej stawki godzinowej tylko z premia wychodzisz duzo wiecej. na poczatku jest ciezko, ale z czasem jest co raz łatwiej. musisz chciec i za latwo sie nie poddawac, a bedziesz zadowolony. pzdr
Grygol 2017-05-18 12:38
Personnel International BPO jak do tej pory to dobrze stara się pracować i organizować roboty za granicą. Korzystałem z ich oferty i nie narzekam, kasa była całkiem przyzwoita. Mieszkania również chociaż to zależy także od tych którzy mieszkają żeby mieć czysto.
Seba 2017-05-22 09:38
Witam serdecznie. Od kilku lat pracuję dla nich i nie zauważyłem braków na koncie. Wypłaty zawsze na czas. Jak pracujesz tak masz, chciałoby się napisać odnośnie pracy proponowanej przez ich firmę.
Adam24 2017-05-22 17:55
Witam, pracował ktoś może na magazynie Jyska w Kammlach? bardzo byłbym wdzięczny za jakieś informacje jakie tam są naprawdę warunki pracy i oraz jakie warunki mieszkaniowe
1
Były pracownik 2017-05-22 22:32
Byłem i powiem tyle daruj se wypłata do 20 gdzie dziś jest 22i dalej jej nie ma koordynator zostawia wiele do życzenia zwala wszystko na brygadzistę na samą zaliczkę czekasz długo szkoda gadać
Abonim 2017-05-23 20:13
Zgadzam się w 100% ta firma to jakiś koszmar.Ludzie szukajcie gdzie indziej tutaj nie zarobisz a stracisz wiele nerwów i kasy
siemka 2017-05-24 08:14
Z opinii tutaj przedstawionych można wyciągnąć jeden wniosek , wszystko zależy gdzie i do jakiego koordynatora się trafi . Ale trzeba się liczyć z tym ,że większość spraw najlepiej załatwić samemu . Praca w tej firmie do dobry start , żeby potem samodzielnie podjąć pracę za granicą . Ja tak zrobiłem i teraz to już tylko do przodu . W magazynie gdzie pracuje wszystko jest ok . ale to też za sprawą niemieckiego kierownika ,a nie polskiego koordynatora niestety . Po zmianach o ustawie pracy tymczasowej po 1,5 można przejść bezpośrednio pod niemieckiego klienta . Jest to dobry czas aby załatwić sobie swoje mieszkanie , nauczyć języka i wyrobić dobrą opinię . A firmę należy traktować tak jak brzmi jej nazwa " agencja pracy tymczasowej" i nie wiązać z nią większych nadziei gdyż każdy z pracowników jest tu tylko maszyną do zarabiania pieniędzy przez firmę .
Gość 2017-05-24 21:54
Mam zamiar podjąć pracę za pośrednictwem agencji ale proszę o kilka informacji. Jakie umowy są podpisywane?
siemka 2017-05-25 11:54
pierwsza przeważnie na pół roku a potem następna jeszcze na rok
Lumen 2017-05-31 10:37
A to jest ta sama firma co German logistic. Maja prace na rozladunku i zaladunku w Dhl gdzies pod Hamburgiem. Pracuje ktos tam?
lukasz 2017-06-01 14:06
jakich zarobków na rękę mogę się spodziewać ?
Lumen 2017-06-03 11:39
Po odliczeniu mieszkania? 900 euro
komisjoner 2017-06-06 08:34
Do Lumen. Zarobki zaleza glownie od klasy podatkowej, wiec nie zawsze jest to 900 euro. kawaler placi wieksze podatki niz zonaty. wyplata do reki zalezy tez od stawki godzinowej, ewentualnych dodatkow za nadgodziny i nocki, od premii za wydajnosc, kosztow mieszkania. pzdr
Pracowałem 2017-06-13 17:20
Jest tak że narobić się trzeba, z wypłatami różnie, kary za zerwanie umowy. Wydaje mi się że pozytywne komentarze piszą głównie pracownicy biura.....
Grygol 2017-06-20 17:44
Jestem zaskoczona tak dużą ilością ofert pracy. Jest z czego wybierać, tylko zastanawiam się które prace są lepiej płatne. Jak jechać i być z dala od najbliższych to trzeba zarobić.
siemka 2017-06-23 21:15
bo ludzie nie chcą w tej firmie pracować dlatego jest wiele ofert pracy he he
Grygol 2017-06-24 22:50
Doradźcie mi gdzie bardziej opłaca się wyjeżdżać , do Niemiec czy do Austrii. Język niemiecki znam , głównie chodzi mi o zarobek i mniejsze koszty utrzymania.
siemka 2017-06-26 22:59
Niemcy niższe koszty utrzymania , kolega pracował w Austrii to twierdził że było ok.20 % drożej
siemka 2017-06-30 23:44
wiesz podobnie jest w każdej firmie z opieka polskiego koordynatora , praca w tej firmie to jedynie dobry start i czas na ogarnięcie sobie spraw związanych z własnym mieszkaniem ,a potem i pracom bezposrednio u niemieckiego pracodawcy . No cóż frycowe trzeba zapłacić :( . Ale potem już jest z górki , Tylko jeszcze trzeba się języka uczyć a dla coniektórych jest to bariera nie do przeskoczenia . U nas chłopaki pracujący w GL maja takie powiedzenie , że nie ma czegos czego by ci koordynator nie obiecał he he. Mnie osobiście koordynator zwolnił bo nie miał mocnych argumentów do dyskusji ze mną , a że miałem juz swoje mieszkanie oraz samochód i jezyk komunikatywny to bez problemu dostałem prace bezpośrednio w LIDL -u . Tylko musiałem wszystko kierownictwu wytłumaczyć że była to tylko i wyłącznie nasza sprawa osobista bo nie umieli zrozumiec dlaczego on zwolnił takiego pracownika jak ja z którym nie było żadnych problemów . Wiec powoli i do celu .
siemka 2017-06-30 23:48
raz piszesz jako kobieta , raz jako meżczyzna - ciekawe he he , w jakim biurze PE siedzisz ;)
Jerzyk 2017-07-02 22:15
Nie mogę zrozumieć jednej rzeczy a mianowicie jak podpisujecie umowę to trzeba bardzo uważnie przeczytać. Może nie będzie wówczas niejasności. i problemów.
siemka 2017-07-03 22:25
nie bądż śmieszny człowieku większość ludzi podpisuje umowe dopiero jak przyjedzie na miejsce wiec raczej nie ma wyjscia , chyba ze zjechac z powrotem do PL
Michal Slebioda 2017-07-05 13:50
Nie polecam !!!!!!!!
Poldek 2017-07-19 12:06
Czy jesteście pewni, że nie można napisać o agencji coś pozytywnego? Może są jakieś poważne argumenty przemawiające za takim a nie innym działaniem firmy?
siemka 2017-07-21 01:30
jeżeli pracujesz na magazynie LIDLA i nie jesteś zadowolony , bo masz mało godzin , pracujesz na chłodni lub najlepiej mroźni i nie boisz się pracy , chcesz zarabiać 12 euro/h to napisz bo jest zapotrzebowanie w magazynie koło szwajcarskiej granicy . Warunki pracy super (niemieckie kierownictwo jest przemiłe) , koordynato zdesperowany w poszukiwaniu pracowników wiec pozwala na prawie wszystko . A jak bedziesz dobry to szybko znajdziesz prace bezposrednio w LIDLU . A mieszkanie własne tez da się ogarnąć .
siemka 2017-07-21 01:34
jest super praca na chłodni i mroźni w LIDLU koło szwajcarskiej granicy . Stawka 12 euro/h brutto . Koordynator pozwalający na prawie wszystko i możliwość szybkiego przejścia pod klienta . Jesteś doświadczonym pracownikiem pisz .
Lysy co tam byl 2017-07-22 22:16
jesli chcesz wstawac o 3.50 i zarabiac 800 e to polecam...kupa smiechu ta agencja
Gregor 2017-07-24 09:46
Czasami zdarza się , że coś nie wyjdzie tak jak byśmy oczekiwali tego. Ale to nie znaczy, że agencja jest zła, tak bywa. Ogólnie dobrze jest z nimi współpracować.
Jasiek 2017-07-31 11:09
Agencja jest spoko.Jeśli ktoś myśli, że wyjedzie zarabiać dużo w euro i nie będzie musiał pracować to jest w błędzie. Tam trzeba dobrze się wyrabiać, obijania w pracy jak w krajowych firmach nie będzie!
Kris2017 2017-08-03 13:20
Witam, gdzie pracowałeś ? Opisz więcej?
Kerpen 2017-08-07 23:03
Pod Lidla przejdziesz, po 18 miesiącach, pod warunkiem, ze Labus sie zgodziiiiiiii.......
Gałązeczka 2017-08-09 15:39
Fajnie, że mają tak dużo ofert i mam zamiar skorzystać. Słyszałem o nich dobre opinie ale na forum nie wszyscy to potwierdzają. Sadzę, że niektórzy mają inne wyobrażenie o pracy za granicą i gdy następuje zderzenie z rzeczywistością rodzi się złość na firmę.
Normalny.. 2017-08-09 19:08
Jak się ludzią nie chce pracować to tu wylewają swe żale . owszem jest paru ludzi co ma problem ale wystarczy pogadać a nie grupą się rzucić jeden z drugim co jest co drugi dzień w pracy ze mu kasy za mało wyszło . ale tak to już jest widząc po tym kto tu przyjeżdża .. Morda zapita co weekend libacja najlepiej wolne do środy i oni chcą zarobić no litości ludzie czy was siatką z pola zgarneli czy z pod sklepu...
1
siemka 2017-08-11 09:43
Tu się mylisz . Pod klienta mozesz przejsc po 18 miesiacach pracy u niego . Jest to 18 miesiecy pracy na jednym magazynie . To wynika z nowelizacji utawy o pracy tymczasowej . Wczesniej tez masz mozliwosc jak jestes dobrym pracownikiem i klient sie dogada z German Logistic Chłopaki przeszli po niecałym roku . Ja miałem ztudnienia na starych zasadachz przed nowelizacji i powinienem dwa lata pracować a przeszedłem po 1,5 roku. wiec tu nie ma reguły . Tylko że mnie np. koordynator zwolnił bo nie umiał się ze mna dogadać a LIDL przyjął mnie od razu bo umiałem się wygadać i wytłumaczyc całą sytuację niemieckiemu kierownictwu LIDL a , które do dzisiaj nie umie zrozumieć jak mozna zwalniać solidnego pracownika tylko dlatego , że polski kierownik razi do niego osobistą urazę. I to potwierdza fakt ze niestety niektórzy koordynatorzy są osobami niekompetentnymi i kierują sie tylko osobistym interesem a nie dobrem firmy co potem przekłada się na relacje z pracownikami i opiniami o firmie.
2
siemka 2017-08-11 09:44
wiesz z braku laku rekrutacja jest przez ogłoszenia na FB albo na przystankach PKS . he he i to jest właśnie problem .
1
Chłopak z Zagłębia 2017-08-11 10:42
Jasiek- w krajowych firmach pracuje sie akurat fatalnie, jeden z argumentow aby wyjechac... Tylko gdzie???
siemka 2017-08-12 09:24
po pierwsze jezyk poznać , przynajmniej troche , potem kierunek Niemcy , w Badenii - Witembergi roboty jest od groma , mozna zaczac z firmą np. German Logistic , a po roku odłożyć troche kasy , doskonalić jezyk i pójść na swoje . A plecy od dzwigania wszedzie bolą tak samo czy w PL czy w DE , a pracując w DE da sie spokojnie 500 - 600 euro miesiacznie odłozyc , zyjac tak aby sobie nie załować . Wiem to z własnego doswiadczenia .
Dawny pracownik 2017-08-12 09:25
Pracowałem tam ponad rok , i z przymusu musiałem wrócić do kraju ale , gdyby nie to pewnie pracował bym do dzisiaj czyli około 5 lat praca ciężka ale i zarobić idzie ???? znam takich chłopaków którzy i po 2000 € zarabiali brutto więc idzie ????
1
Normalny.. 2017-08-12 17:15
Narzeka ? To on jest typem człowieka i tego elementu co tu przyjeżdża chce mieć kasy kupe przy pracy od czwartku do soboty bo reszte si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie chce.. bo albo go boli coś jak to tłumaczą a tak naprawde chwyci go i pije od weekendu do wtorku w środe pije tylko dwa piwka zeby w czwartek wstać fajnie do pracy z narzekaniem oczywiście i pretensjami do wszystkich ze musiał iśc i siedział tam 8 h po czym w sobote na koniec miesiąca mówi ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Miesiąc i mało kasy i dzwoni po całym świecie ze mu się rzekomo coś nie zgadza.. Wywalić to w cholere
2
Normalny.. 2017-08-12 17:28
Czego ty możesz nie polecać chłopie , dojdź w końcu do wniosku że jesteś zwykłym leniem ,pijakiem lub rozwodnikiem ja już was przez rok poznałem kto tu przybywa także swoje nie polecam to schow sobie. Głęboko bo taka opinia nie mówiąca w zasadzie nic jest tu zupełnie nie pomocna . opinia od człowieka co siedzi w necie i oczernia tylko w koło tu mu źle tu nie dobrze król nie polecacz 3 . Co za ludzie ..
2
Amator 2017-08-12 17:32
Zależy mi na wyjeździe do pracy przy zbieraniu zamówień. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakieś ważne informacje w tym temacie? To byłby mój pierwszy raz a że słyszałem dobrze o agencji więc chcę skorzystać.
1
Stary 2017-08-13 00:07
Wybor masz dosc szeroki teraz chyba jest okolo 70 projektow w niemczech wiec smialo dzwon do gliwic i dopasowac moga wszystko pod ciebie. A opinie jak to zle itp to pisza naprawde dziwciaki co myslaly ze wyjada przerobia 3 h w ciagu dnia najlepiej 2 dni w tygodniu przypadkiem nie jeden po drugim bo za ciezko i zarobia 3 tys er i ze za mieszkanie nie zaplaca i firma jeszvze im jesc da a oni tym oto pieknym sposobem odloza w miesiacu 2500 tys er suprise to nie przedszkole chcesz zarobic to pracuj a nie placz jak to zle na forum wiekszosc placze bo jaj nie ma zeby w pracy sie odezwac bo jie ma do czego bo jedyne wymaganie tej firmy to pracowac!!!!!
1
Stary 2017-08-13 00:09
Wybor masz dosc szeroki teraz chyba jest okolo 70 projektow w niemczech wiec smialo dzwon do gliwic i dopasowac moga wszystko pod ciebie. A opinie jak to zle itp to pisza naprawde dziwciaki co myslaly ze wyjada przerobia 3 h w ciagu dnia najlepiej 2 dni w tygodniu przypadkiem nie jeden po drugim bo za ciezko i zarobia 3 tys er i ze za mieszkanie nie zaplaca i firma jeszvze im jesc da a oni tym oto pieknym sposobem odloza w miesiacu 2500 tys er suprise to nie przedszkole chcesz zarobic to pracuj a nie placz jak to zle na forum wiekszosc placze bo jaj nie ma zeby w pracy sie odezwac bo jie ma do czego bo jedyne wymaganie tej firmy to pracowac!!!!!
2
Stary 2017-08-15 12:28
Ja znam takich co po 2000 tys zarabiaja ale netto idzie? Idzie !!!
Normalny.. 2017-08-15 21:17
Amator jak jesteś nirmalnym człowiekiem nie alkocholikiem jakimś to śmiało wpadaj bo da się zarobić jak się pilnujesz żyjesz dobrze z ludźmi to śmiało tylko proś o mieszkanie bez tej patologi je ba nej co tu przebywa na wczasach czyli tak tak ja to bym pracował nawet po 12 h a co się okaże ch u j do 13 nie potrafi wysiedzieć , pije oczywiście w magazynie wbszatni browary i setki co zajebiebz magazynu żal pl wyciory jakich mało zapraszam chłopcE do normalnych ludzi ja ci nie pierdo lił bede że się nie opłaca kwot ci nie bede podawał bo większość ludzi tu piszących to ofermy które chcą zniszczyć swe miejsce pracy .... I potem co do budowlanki pujdziecie ? Jesteście żałośni (nie wszyscy tu oczywiście) moge opisac tu kazdego z osobna co o nim myśle z którymi robiłem
1
Normalny.. 2017-08-15 21:24
Zobacz chłopie prosty jaki ty jesteś durny... Lizo dupców komentarze mówisz ..
Nie rozumiem Cię nie wszyscy są tacy jak ty że będą z tobą siedzieć wóde walić browary i imprezować i narzekać chłopie nie pasuje to żegnamy (tylko ciekawe mądralo co ty zrobisz jak tylko potrafisz powiedzieć danke i ja ...) to jest jakieś w ogóle dziwne że z Ciebie jeszcze nie zrezygnowali ,no chyba że tylko tu jesteś taki kozak a tak naprawde nie masz pomysłu na swoją zresztą pustą głowe. Pozdrawiam
1
Grześ 2017-08-15 22:48
Jak ktoś chce jechać do roboty w Niemczech i zarobić to spokojnie może to robić. Tylko dobrze trzeba się zastanowić czy damy radę? Nie jest lekko a dochodzi rozłąka z rodziną!. Opinie na forum są o tej agencji dobre więc mysęę, że warto spróbować!
youger 2017-08-16 11:26
witam, planuję wyjechać do pracy z tą agencją jako komisjoner. Proszę mi powiedzieć jakie są zarobki netto, jak naprawdę wyglądają warunki mieszkaniowe ile osób w pokoju itp. ile godzin gwarantowane w miesiącu
youger 2017-08-16 11:27
witam, planuję wyjechać do pracy z tą agencją jako komisjoner. Proszę mi powiedzieć jakie są zarobki netto, jak naprawdę wyglądają warunki mieszkaniowe ile osób w pokoju itp. ile godzin gwarantowane w miesiącu
Zostaw swoją opinię o Personnel International BPO Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Personnel International BPO Sp. z o.o.