brak logo

efectus

Bydgoszcz

Opinie o efectus

gość 2011-10-13 10:11:52
Firma dajaca szansę kazdemu. Mają swoje siedziby nie tylko w bydgoszczy. kasa na czas, warunki dobre. premia jest. mam nadzieje, ze dalej bedzie nam sie tak dobrze wspólpracowało
abc 2011-10-19 14:22:52
Zgadzam się z przedmówcą. Firma rzetelna. Pieniadze na czas. Umowa o prace jest. Przy okazji wpada premia. Szefostwo młode i rozgarnięte. Rozumieja problemy ludzi i ich potrzeby. polecam
:) 2012-01-12 20:42:54
Pracuje w tej firmie od lipca. jestem zadowolona. z szefową idzie się dogadać na każdy temat. Jak chcesz pracować i robisz to dobrze, to szykuj się na długa współpracę. Jeżeli kłamiesz i nie dajesz rady wylatujesz. szefowa jest bezpośrednia i szczera. Zawsze daje drugą, czasami i trzecią szanse, ale jak Ci się nie chce pracować to nie masz w tej firmie czego szukać.
:) 2012-02-15 12:49:23
Mi tez praca odpowiada. Jasno postawione cele. fajna atmosfera. wiem co mam robić. Polecam. Zwłaszcza prace w biurze. Dodatkowo wypłata zawsze na czas.
koordynator 2012-02-17 11:18:02
przyłazcze się do powyższych opinii. Także jestem zadowolony. Pracuje w biurze, zarzadzam ludzmi. Dostaje jasno sprecyzowane informacje od szefowej jakie ma wobec mnie wymagania. Wiem co mam robic i wykonuje swoją pracę. Jak zdarzy mi sie potknięcie, nikt nie krzyczy, nie ma wielkich pretensji. Zawsze otrzymam wyjaśnienie gdzie popełniłem łąd. Szefowa luźna babka, aż chce się z nią współpracować.
ja polecam.
11111111111111111111 2012-02-23 11:42:45
ja rówież podzielam opinie przedmówców.
tez jestem zadowolona z pracy.
Wypłate wyższe niż najnizsza krajowa.
Jezeli ktos chce może oprócz premii uzyskać wynagrodzenie z prowizji, wystarczy trochę inicjatywy własnej i ładna wypłata potrafi spłynac.
Konatkt z szefostwem tez sobie zachwalam.
Otwarci , szczerzy, co prawda wymagający, czasami az za bardzo, ale wiem co do mnie nalezy i trzymam się swoich obowiązków i zadnych zastrzezeń nie mają.
jak narazie firmę polecam.
oby tak zostało :)
księgowa 2012-03-02 13:19:56
moja przygoda z efectus już się zakończyła. Mimo to mile wspominam chwile spędzone w tej firmie. Szefostwo sympatyczne. do dogadania się. Wypłata może nie rewelacyjna, ale zawsze na czas.
moze ma ktoś dla mnie pracę ?
była pracownica 2012-04-26 14:35:20
przecież widać jak byk że powyższe opinie są wystawiane przez samych właścieli. Ludzie nie bądźcie naiwni!
zakłopotany 2012-05-23 12:46:59
właśnie chcę złozyć do tej firmy aplikacje. podpowiedzcie czy warto. czego mam się spodziewać na rozmowie.
i co to znaczy, ze kierwonictwo jest młode?
Interesuje mnie stanowisko handlowca. Czy są szanse na dostanie się do tej pracy i jak wyglądają warunki ?
pracownik 2012-05-23 16:08:53
Kierownictwo jest w wieku 26-30 lat. Firma istnieje od niedawna tj od lipca 2011 roku i jeszcze "uczy się życia". Kierownictwo śledzi każdy twój ruch i jest nastawiono bardzo i to bardzo na zysk.
uwaga 2012-05-28 12:50:13
ludzie pamietajcie, że Was widać w sieci po waszym IP. i jak pracodawca będzie chciał się chwilę pobawić to dojdzie kto pisze!!
optymista 2012-06-11 13:20:59
dołączam się do poprzedników. Jeżeli nie spróbujesz to się nie przekonasz.
A pójście na rozmowę kwalifikacyjna nie boli.
Daj znać jak Ci poszło.
:) 2012-06-19 11:12:32
Byłem na rozmowie.
Ludzie sympatyczni, wszyscy uśmiechnięci.
Pogadałem chyba z szefową - młoda.
praca jak opowiadała, zapowiada się ciekawie.
Tylko teraz kolejny dylemat. Czy opowiadanki to prawda, czy zmylenie kandydata.
Ma ktoś jeszcze jakieś opinie?
Ja narazie czekam na odpowiedz z ich strony.
anonimowy 2012-08-31 14:04:30
pracownik - 2012-05-23 16:08:53

Kierownictwo jest w wieku 26-30 lat. Firma istnieje od niedawna tj od lipca 2011 roku i jeszcze "uczy się życia". Kierownictwo śledzi każdy twój ruch i jest nastawiono bardzo i to bardzo na zysk.
Robią ludzi w bambuko i tyle... Nie polecam...
niezaadowolona 2012-11-08 09:32:41
proszę was 1800 + premia chyba w snach, zaiwaniam za najniższą krajową, a o premii zapomnicie. kasa nie wypłacana jest na czas, szefowa okropna, a ten jej przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] as mąż to jakiś nawiedzony gość, szczerze nie polecam, a te wszystkie pozytywne opinie to sami piszą na formach, aby mieć dobry piar
zawiedziona 2012-11-08 12:38:40
Nie polecam nikomu podejmowania zatrudnienia w tej firmie ani też pracy na umowę o dzieło.Szanowna \" prezes \" nie dojrzała do prowadzenia działalności, niesamowite rotacje pracowników i zleceniobiorców. Zwrot pieniędzy za badania lekarskie po miesięcznym oczekiwaniu albo wcale.
Firma jest na celowniku Inspekcji Pracy a może również prokuratury.
Z takim nastawieniem rynku nie zawojujecie.
śzmata 2012-11-22 09:59:05
Włąsnie zamierzam oskarżyć firmę[usunięte przez moderatora]
gośc 2012-11-23 21:13:49
Czarne chmury nad" EFECTUSEM", słyszałam o wnoszeniu spraw do sądu pracy o uznanie umów o dzieło za umowy o pracę. Trzymam kciuki aby zdecydowanym się udało
Iza 2013-06-21 16:24:16
gośc - 2012-11-23 21:13:49

Czarne chmury nad" EFECTUSEM", słyszałam o wnoszeniu spraw do sądu pracy o uznanie umów o dzieło za umowy o pracę. Trzymam kciuki aby zdecydowanym się udało
Ja również trzymam kciuki żeby im się udało.
Wogle inspekcja pracy powinna się zająć tą firmą za to co robią i to z niepełnosprawnymi.
ja 2013-07-08 23:12:55
Masakra,człowiek pracuje uczciwie a oni zabierają z pensji,najniższej krajowej,pensji głodowej,a o premii mozna tylko pomazyc,kłamstwo i obłuda,aż się płakac chce,szok!
ja 2013-07-12 23:10:47
tak to prawda,mają już swoją taktykę,szukają byle pretekstu aby zabrać pieniądze :((((
Iza 2013-07-14 19:09:32
niepełnosprawny - 2013-07-05 20:31:26

Efectus zatrudnia niepełnosprawnych? czy na takich samych warunkach jak pełnosprawnych? dają dzieło czy zlecenie?
Dają umowę o pracę dla niepełnosprawnych ponieważ ze zlecenia czy o dzieło nie otrzymają pieniędzy za niepełnosprawnego z PFRON :)
więc zlecenie i dzieło nie wchodzą wogóle w grę.
zaangażowana 2013-07-16 18:05:05
ile ludzi tyle opinii.jajestem zadowolona z firmy. a za obłudę i kłamsta na tego typu portalach powinni kłamać. wiem jakie pensje ludzie dostają i na jakie są umowy, więc oszczerstwa możecie sobie darować.
owszem zatrudniają równiez osoóby niepełnosprawne, bo to jest warunek stania się zakładem pracy chronionej. jakby pieniędzy na czas nie wypłacali, to inspekcja nie dałaby im spokoju, wiec chyba nikt nie jest taki głupi, by sam na siebie ściągać kłopoty. widzę, że ludze zamiast pisać szczerze, że zawalili, to zwalają na firmę swoje żale.
mi się w firmie podoba i mogę zaświadczać , że pensja jest na czas, i premia również jest.....
los się zemści na tych ludziach, którzy tak perfidnie kłamią...
Mariusz 2013-07-17 14:16:52
różne opinie o nich słyszałem, ale postanowiłem dać sobie i im szanse.
chyba nigdzie nie będzie gorzej niż u mojego poprzedniego pracodawcy.
firma z tej samej branży,gdzie było więcej kierowników niż pracowników, a kierowanie zespołem leżało pod stołem.
zaczynam od przyszłego tygodnia.
dam znać jak wygląda od wewnątrze.
aha...i czytałem dużo , że zatrudniają tylko osoby niepełnosprawne.
Ja jestem pełnosprawny. podpisali już dzis ze mną umowę , gdzie wpisali mi duuużo ponad najniższa krajową.
więc narazie nie zgadzam się z negatywnymi wypowiedziami, zobaczymy jak pójdzie dalej....
Iza 2013-07-18 20:46:31
Mariusz - 2013-07-17 14:16:52

różne opinie o nich słyszałem, ale postanowiłem dać sobie i im szanse.

chyba nigdzie nie będzie gorzej niż u mojego poprzedniego pracodawcy.

firma z tej samej branży,gdzie było więcej kierowników niż pracowników, a kierowanie zespołem leżało pod stołem.

zaczynam od przyszłego tygodnia.

dam znać jak wygląda od wewnątrze.

aha...i czytałem dużo , że zatrudniają tylko osoby niepełnosprawne.

Ja jestem pełnosprawny. podpisali już dzis ze mną umowę , gdzie wpisali mi duuużo ponad najniższa krajową.

więc narazie nie zgadzam się z negatywnymi wypowiedziami, zobaczymy jak pójdzie dalej....
Powodzenia i życzę dużo, dużo szczęścia. Jak Pana zrobią w balona to będzie pan patrzał, lecz będzie za późno.
Iza 2013-08-01 20:42:06
anonim - 2013-08-01 16:32:00

jak mogą zrobić w balona, skoro już jest umowa podpisana? umowa reguluje przecież zasady wspólpracy.
Jak normalnie. Ja też miałam umowę o pracę gdzie jeszcze pan (usunięte przez administratora)S dostawał ogromne pieniądze z PFRON za mnie około 2500,00zł co miesiąc i co? Kasy mimo umowy nie dał. Ani złotówki nie zapłacił ale z PFRON zabrał to co miał do zabrania. Ale zbyt wiele bym musiała napisać i pociągnęłabym za sobą do sądu sporo ludzi na wysokich stołkach. to tyle. To co jest na umowie u (usunięte przez administratora). nic nie znaczy.
iZA 2013-08-06 17:36:32
anonim - 2013-08-06 15:43:36

do Izy: odeszłaś i pewnie już musiał kogoś zatrudnić.. a co należało do Twoich obowiązków? miałaś jakieś przerwy w tej 12 godzinnej pracy??
DO ANONIM
Przerwy, tak na maxa, bo to była praca fikcyjna, on brał kasę z PFRON a mi kazał siedzieć na krzesełku z własnym czajnikiem bezprzewodowym. Na krzesełku i pilnując małego pomieszczenia jako kantorek na szczotki. Musiałam siedzieć tam od 8:00 do 22:00 bez radia, netu i nic po prostu nic. Brak słów i żenada. Nawet w święta wielkanocne jak budynek był zamykany i nieczynny ja musiałam iść i siedzieć tam.
zaradny 2013-09-20 23:36:57
anonim - 2013-08-07 12:30:20

do Izy: to rzeczywiście wygląda jak parodia pracy.. czy z PFRONu da się wziąć tyle, żeby opłacało się robić firmę krzak?
drogi anonimie,
wystarczy trochę poczytać w inetrnecie, widać, że p. Iza niezbyt się zna na prawdzie.
Dofinansowanie do wynagrodzeń za okres styczeń – grudzień 2013 r Dla pracodawcy prowadzącego zakład pracy chronionej: 40 % najniższego wynagrodzenia
Dla pracodawców z otwartego rynku pracy kwoty dofinansowania stanowią: 70% kwot przysługujących zakładom pracy chronionej,
z tego co czytałem , firma nie jest ZPCHRem, tylko działa na zasadach ogólnych, a więc tzw. wolnym czy otwartym rynku, a to znaczy, że za p. Izę mogli otrzymywać góra ok. 400 zł, a pracodawcę takie pracownik kosztuje ok. 2000 zł. tak więc różnica jest kolosalna.
Nie wiem skąd p. Iza wzięła taką kwotę, skoro Państwo nie przyznaje większych dofinansowań.
I dziwię się p. Izie, że wypisuje tu takie rzeczy. najpierw twierdzi, że cieżko pracowała, a później, że siedziała przez ile... 15 godzin i nic nie robiła? to ja też chętnie posiedze codziennie na stołeczku po tyle godzin, w między czasie mogąc porobić masę innych rzeczy. Żyć nie umierać
A Pani się jeszcze buntuje, że za nic nie robienie chce Pani więcej pieniędzy.
Niech Pani liczy na to, że pracodawca tego nie przeczyta, bo może wystąpić do sądu o zwrot wypłaconych Pani należności, skoro nie wykonywała Pani pracy.
zdziwiony 2013-09-20 23:45:37
wiele osób pisze tutaj, że otrzymuje najniższą krajową, że ledwo wiążą koniec z końcem i oskarżają o to pracodawcę.
Ludzie wejdzcie na inne firmy i zobaczcie co tam jest nawypisywane, a może to i Wy pisaliście u innych pracodawców.
Najniższa krajowa jest wynagrodzeniem ustalanym przez Państwo.
Dlaczego ktoś ma więcej Wam płacić za Wasza pracę?
Soro to jest firma sprzatająca czego się spodziewacie?
Wygrywają przetargi. Mają ograniczony budżet i musza się go trzymać.
Ludzie cieszcie się, że macie pracę. Że dostajecie wynagrodzenie na czas.
Że macie z czego żyć.
A o wysokość pensji możecie mieć pretensje do naszego rządu.
Dlaczego u każdego pracodawcy sa takie same wpisy, że duża rotacja, że za mało płacą, tu nawet czytam, że jednej Pani się nie podoba, że musi siedzieć i nic nie robić.
Ludzie opamietajcie się i zastanówcie nad swoim zachowaniem,
bo pójdziecie do kolejnego pracodawcy i będziecie mówić i pisać to samo.
Im większa jest firma tym więcej będzie jej i zwolenników i przeciwników.
Zauważcie, że tylko Ci niegatywnie nastawieni ( pewnie i często z własnej winy) zazwyczaj wyrażają tu swoją opinię?
A dlaczego nie podejdziecie do pracodawcy czy kierownika i nie porozmawiacie w prost.
To tez jst tylko człowiek
On na pewno Wam wyjaśni cały system.
jak to dokładnie działa i na jakich zasadach.
I pokażcie mi firmę w której wszyscy są zadowoleni.
I nie wypisujcie bzdur na temat dofinansowań z PFRONu nie mając o tym pojęcia.
Gdyby pracodawcy dostawali za pracownika więcej niż musza mu zaplacić ( niż wyniosą jego koszta) miałby tych pracowników tysiące.
I wtedy wszyscy mogli by siedziec i nic nie robic, a pieniądze płynęły by z nieba.
Niestety to tak nie działa.
Zastanówcie się zanim po raz kolejny skrzywdzicie czesto niewinnego człowieka.
Mariusz 2013-09-21 19:42:39
Pracuję już dwa miesiące i obiecałem, że sie wypowiem, więc się wypowiadam.
Drażnią mnie te bzdury, które są tu wypisywane przez osoby nie mające racji.
Po dwumiesięcznej obserwacji powiem szczerze, że współczuję p. Sitarek , że trafia na takich ludzi.
Po tym co widze, jak się ludzie zachowują w życiu nie założę firmy.
To jest za duża odpowiedzialność, a ludzie są bezczelni.
Bo jak można się zachowac np. jak p. (usunięte przez administratora) i przez miesiąc nie przysyłać chorobowego mimo, że p. (usunięte przez administratora) wydzwania codziennie i błaga by już Pani wysłała, a potem mieć pretensje, że księgowa źle obliczyła pensje. (usunięte przez administratora).. skoro najpierw Pani mówi, że przebywa Pani cały czas w szpitalu ( więc księgowa liczy chorobowe szpitalne 70%) po czym jak dostaje Pani pensje wydzwania Pani z pretensjami , że się pensja nie zgadza , bo Pani jednak ma zwykłe chorobowe, a jak L4 przychodzi okazuje się, że jest ono tylko na 2 dni, a nie jak Pani twierdziła na 14 dni... a więc nie przychodziła Pani dla kaprysu...
albo jak można się zachować jak p.(usunięte przez administratora)... która twierdzi, że nie umyje okien bo nie lubi i jeszcze domaga się Pani premii za Pani wspaniałą pracę....
albo jak można się zachowac jak p. (usunięte przez administratora).. i zapomnieć poinformować pracodawcy, że dzisiaj się Pani nie chce przyjść, pomimo że dzień wcześniej zapewniała Pani, że Pani będzie....
a może ja jestem jakiś nienormalny...
ale pracodawcą nigdy w życiu nie chce być...
bo jakpracować z ludzmi, którym się daje fartuszek do sprzątania, a ten na Twoich oczach bierze nożyczki i go tnie, bo kolor się nie podoba...
Pani (usunięte przez administratora) ma cięzko z ludzmi, którzy pracują i przez dwa miesiące nie zauważyłem u niej czy innych osób z którymi współpracuje nieprawidłowości,
wręcz przeciwnie ...
to Pani sprzatające zapominają, że są parcownikami i próbują rządzić, domagając się rzeczy niemozliwych, np. po tygodniu pracy 40 dni urlopu PŁATNEGO, bo taki im przysługuje....
jak to jedna Pani tłumaczyła... nalezy jej się 20 dni urlopu.... nie wykorzystała 20 dni u poprzedniego pracodawcy ( w roku 2013) więc ma te 20 dni + 20 dni należne jej z firmy EFECTUS i jak tu wytłumaczyć osobie, ż eto jest łącznie, gdzie do niej to nie dociera i idzie do PIP, a PIP tylko się śmieje... robi kontrole , nic nie znajduje...
Gdyby p. (usunięte przez administratora)źle prowadziła firmę PIP by ją zajechał...
w obecnych czasach pracodawca nie może sobie pozwolić na jakiekolwiek popełnienie błędów.
Ja jestem zadowolony.
Po miesiącu dostałem umowę na czas określony, fajną pensję...
nic więcej mi nie potrzeba.
Ze swojej strony firmę polecam i zapraszam do współpracy.
Szkoda, że Panie, które mają najwięcej winy, wypisują tu takie głupoty.

aaaa i p. Izo, u nas nie pracuje zaden (usunięte przez administratora), najwidoczniej myli Pani firmę EFECTUS z jakąs inną. I przykro mi, że nie odpowiadała Pani rola szatniarza, gdzie pracowała Pani po całe 6 godzin dziennie... i to ZAWSZE na godziny poranne, bo takie było Pani ultimatum po dwóch tygodniach pracy, że labo przychodzi na rano, albo woli Pani siedzieć w domu, bo MOPS czy inne instytucje i tak będą Pani dawali pieniądze.

Jeszcze raz polecam firmę.
Mi się podoba .
Mariusz 2013-09-22 17:57:32
anonim - 2013-09-22 09:20:54

Mariusz, czy masz podany dokładny zakres swoich obowiązków? w sensie czy każdy pracownik ma? chodzi mi o jasnośc zasad w firmie?
Z tegoca zauważyłem, to kazdy na umowie ma nadrukowany zakres obowiązków.
Mnie dodatkowo przy podpisywaniu umowy zapytano czy mam jakieś pytania do swojego zakresu, czy chce coś zmienić lub dodać.
Mi akurat szefowa poszła na rękę i trochę zmodyfikowała zakres obowiązków, więc już w ogóle jestem zadowolony.
2013-09-24 20:43:31
dariusz - 2013-09-23 20:51:31

ciekawe, dlaczego Pani Iza tak zamilkła, jej wypowiedź była bardzo interesująca a tu już dłuższy czas cisza..??
czyżby p Iza nie mówiła prawdy ?
Iza 2014-02-26 17:18:54
Do zaradnyego: (zaradny - 2013-09-20 23:36:57 )
Wiesz bardzo się mylisz co do mojej wiedzy na ten temat , co do PFRON i dofinansowań z otwartego jak i chronionego rynku pracy wiem wszystko co powinnam wiedzieć i niejeden pracodawca nie wie tyle co ja.
(usunięte przez administratora)
Iza 2014-02-26 17:32:54
anonim, zdziwiony nie ma racji po niżej odpowiedziałam na jego opinię.
Mam poważniejsze sprawy na głowie niżeli wypowiadać się na na zdziwionego wypowiedzi. (usunięte przez administratora)
Iza 2014-02-26 17:46:56
Witaj słuchaj mi praca się podobała na szatni ale nie fikcja. Ja jestem uczciwa, skoro firma mnie zatrudnia na takie czy inne stanowisko pracy to niech ono będzie prawdziwe, a nie fikcyjne. Miałam pracować po 8 godz. na rannych zmianach bo taka była umowa, bez sobut i niedziel od pn do pt. Sitarek przyszedł prosił, że zapłaci ale bym się zmieniała na zmiany i przychodziła również w soboty i niedziele. (usunięte przez administratora)
Iza 2014-02-26 17:52:53
(usunięte przez administratora) Ja zawsze mówię prawdę bo chcę przestrzec ludzi by wiedzieli na co idą i do jakiej wody wchodzą. Pozdrawiam po to to forum jest.
(usunięte przez administratora)
miskalak 2015-01-14 18:26:30
ale eliijk obrzucasz cale forum pytaniami.... szkoda ze zostaly bez odpowiedzi bo chcialbym miec jakies konkretniejsze ifnormacje o pracy zanim wysle do nich swoje CV z nadzieja ze podejma wspolprace. wiecie jak to jest. myslicie, ze warto teraz w ogole szukac pracy czy lepiej isc na zasilek ?
mario 2015-03-20 18:53:34
nie widzę na ich stronie ogłoszeń skąd macie pewność że nadal jest prowadzony nabór.. może to że nic się dzieje tu i nie ma jakiś konkretnych odpowiedzi jest czegoś wynikiem.. a co oni sprzedają na allegro? przecież głównie zajmują się sprzątaniem domów, biur, magazynów, hal i nawet sprzątają na zewnątrze
Samur 2016-05-15 12:13:12
No nie wiem czy na stanowisku sprzątaczki, której teraz szukają, przeprowadzają szkolenia, bo w sumie nie byłoby z czego @uaiaaj. Ale widzę tą ofertę i płacą od 1850 zł brutto w górę, a nie wymagają doświadczenia czy wykształcenia żadnego. Praca też na jedną zmianę.
Zostaw swoją opinię o efectus - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie efectus