brak logo

BERICAP POLSKA

Warszawa

Opinie o BERICAP POLSKA

anonim 2011-01-11 15:58:48
pracuje w tej firmie już pare lat i jest ok zarobki to ok 4do 6 tyś miesięcznie na produkcji tylko 1 warunek musisz trzymać z dzielem
pracownik 2011-01-12 16:10:27
A to ciekawe, tak samo trzymać jak ostatnio Jarek K ?? Czy może wcześniej kilku Dyrektorów Technicznych ??

Zarobki które podałeś to chyba w biurze u "Ruskiego Dyktatora"

Dodam że powyższego zwolnili w tej sam sposób co wcześniej opisaną asystentke (2 razy jednego dnia). To tylko pokazuje jak beznadziejnie firma jest zarządzana i jak niekompetentna jest GRUBA
ktos 2011-01-14 17:50:48
Znam niektóre wyżej opisane sytuacje. Zadza sie redukcja w tej firmie jest niesamwita: dzis pracujesz- jutro do widzenia bez odania konkretnej przyczyny. Zmiana sekretarek to kaprysy prezesa!!!!!

Jesli chodzi o "romanse" jest kilka i widac to gołym okiem, tylko gośno sie o tym nie mówi.
ktos 2011-01-14 17:52:03
Zgadza się*
anonim 2011-01-15 13:21:30
tam o niczym sie nie mowi oficjalnie, wszyscy donoszą
rano pojedyńczo na audiencje do Ruskiego Dyrektora. atmosfera niepowtarzalna.
agentka 2011-01-24 08:45:35
Nie muszą, w tej chwili "dyktator JB" systematycznie zwalnia pracowników, zatrudniając na ich miejsce znajomych/rodzine Wójta
woorld 2011-02-16 21:18:55
obiecali po 1 zł a dali po2zł, 3zł a niektóży dostali 3.50 podwyżki na h i jeszcze nażekają a i tak nic nie robią tylko my z woorka wszystko za nich robimy my mamy 11zł a oni 16.50 , 19.50
teretere 2011-02-28 10:33:29
a co sie dzieje w handlowym, jakie zmiany zaszly??
tadek 2011-03-06 16:40:28
w handlowym ,tylko się obijają, obiboki jedne.
bubu 2011-03-18 19:30:08
największy handel robi Car Bąk. Kupuje przemiał za grosze a potem sprzedaje ze znacznym zyskiem( 2 zeta /kilo). młyn pracuje non stop żeby nadążyć z zamówieniami kiedyś obsługiwał go jeden człowiek w ciągu jednej zmiany, dziś obsługuje go 4 ludzi i mają aż nadto roboty. Oj Wali Bączek szwabów i pracowników aż miło.
anonim 2011-03-18 19:33:15
zapomiałem dodać że z bericapu do swojej firmy.
anonim 2011-06-20 19:11:42
praca jest dla tych co naprawdę chcą pracować i przy bezrobociu nie ma co wybrzydzać płaca też nie zła jak dla osób bez kwalifikacji i z max średnią szkołą to i tak super.
Jak ktoś woli bezrobocie jedo wybór można zarobić od minimum 1750 zł netto za cały etat (najprostsza praca na początek) do większej kasy dwa razy takiej a jak ktoś chce to może robić sobie nadgodziny.

anonim 2011-08-22 22:45:16
ludzie, jakie zarobki? dział handlowy i logstyka
abc 2011-10-29 00:04:05
dziś poleciały głowy, i moja premia, lipa się robi, pora na zmiane tego z a6. pozdro.
anonim 2011-10-31 12:38:01
a dokładniej?? co sie dzieje??
ex 2011-11-03 19:33:40
co się dzieje i kto poleciał?
fajnie tam macie, przynajmniej nie jest nudno!
anonim 2011-11-03 19:35:40
anonim - 2011-10-31 12:38:01

a dokładniej?? co sie dzieje??

a kto to jest a6
ktos 2011-11-03 20:56:17
a6 to audi a takim pojazdem służbowo tylko jeden człowiek w bericap sie porusza
aa 2011-11-05 08:32:23
kto ma taką moc sprawczą, żeby "zmieni tego z a6" jeśli taka posiadasz -szacun :)
1
anonim 2011-11-20 11:53:05
ex - 2011-11-13 09:49:45

dobre!
Niemcom o tym napiszcie.

dziwne ze jeszcze nikt (usunięte przez administratora) nie zadzwonil/napisal - przeciez bywa ostatnimi czasy w Warszawie dość często
anonim 2011-12-05 18:13:32
Cześć wszystkim,
mam pytanie odnośnie grubej -ile powinnam oczekiwać kasy netto w Dziale Zakupów?
aa 2011-12-05 18:51:53
nie pytaj ile, tylko pytaj gdzie uciekac zeby tam nie pracowac!! nie daj sie oszukac miłą aparycją specjalistki ds. kadr i płac.
anonim 2011-12-06 13:04:18
anonim - 2011-12-05 18:13:32

Cześć wszystkim,
mam pytanie odnośnie grubej -ile powinnam oczekiwać kasy netto w Dziale Zakupów?

A bylas juz na rozmowie kwalifikacyjnej? Jezeli tak to napisz jakies szczegoly: na jakie stanowisko itp? Ja bylam na rozmowie pod koniec listopada na stanowsko Specjalisty ds. Zakupow. Zaproponowalam moje warunki wynagrodzenia ale po rozmowie dostalam propozycje no i jest ponizej moich oczekiwan, oraz dodatkowo te komentarze zniechecaja chociaz nie wiadomo czy to prawda.
kleopatra 2011-12-06 17:13:20
Byłam też jakoś pod koniec listopada dokładnie na to samo stanowisko. Powiedziałam jakie są moje oczekiwania finansowe, ale zostało to przemilczane -nie wiem jak to interpretować. Póki co, zapraszają na kolejną rozmowę.
Komentarze o tej firmie pochlebne nie są, ale raczej podejrzewam, że prawdziwe. Zwłaszcza że opis pani dyrektor pokrywa się z moimi odczuciami i intuicją co do tej osoby. Oczywiście pierwsze wrażenie może być mylące. Podobnie intuicja. Ale zaufania to ta kobieta nie wzbudziła. Można powiedzieć, że to pewnie praca chwilowa -czytaj 3 miesiące, potem (jak ktoś już wyżej napisał) zmienią się warunki i współpraca się zakończy. I przeraża mnie ten mobbing i siedzenie po godzinach.
anonim 2011-12-07 23:10:44
I bardzo dobrze,że zmieniają handlowców,nie umieją sprzedać produktu to papa.Zamiast pić kawę i siedzieć w internecie to jazda w teren i szukać klientów.Będzie rezultat to będzie zadowolenie obu stron...
anonim 2011-12-07 23:45:03
anonim - 2011-12-07 23:10:44

I bardzo dobrze,że zmieniają handlowców,nie umieją sprzedać produktu to papa.Zamiast pić kawę i siedzieć w internecie to jazda w teren i szukać klientów.Będzie rezultat to będzie zadowolenie obu stron...

jak nie masz nic do przekazania to się nie odzywaj
anonim 2011-12-09 17:04:15
Zdaje sie ze w zakupach jest komplet? ktos poleci znowu...
były 2011-12-26 11:51:43
Szerze mówiąc, to aż żal tej firmy. Pracuje tam masa wspaniałych ludzi ( zarówno w biurze jak i produkcji) których potencjał jest marnowany. Niestety prawdą jest prawie 100% zamieszczonych tu wpisów. Przy mądrym zarządzaniu, to naprawdę mogłoby być super miejsce pracy. Niestety, grabieżcza polityka od wielu lat, coraz większe zniechęcenie pracowników, odpływ coraz większej liczby dotychczasowych, powoduje coraz większe problemy.
Mimo wszystko, atmosfera między ludźmi nie jest najgorsza i obiektywnie patrząc jest tam dość znośnie. Oczywiście są jednostki psujące całokształt, ale to jak wszędzie.
Niestety, metoda czystek i roszad zapoczątkowana pod koniec przebojowej kariery poprzedniego dyrektora i kontynuowana przez następcę, raczej na dobre tam nikomu nie wyjdzie. Pracownik potrzebuje jednak pewności i stabilizacji, czego tam jednak nie znajdzie.
również były 2012-01-12 09:28:50
były - 2011-12-26 11:51:43

Szerze mówiąc, to aż żal tej firmy. Pracuje tam masa wspaniałych ludzi ( zarówno w biurze jak i produkcji) których potencjał jest marnowany. Niestety prawdą jest prawie 100% zamieszczonych tu wpisów. Przy mądrym zarządzaniu, to naprawdę mogłoby być super miejsce pracy. Niestety, grabieżcza polityka od wielu lat, coraz większe zniechęcenie pracowników, odpływ coraz większej liczby dotychczasowych, powoduje coraz większe problemy.

Mimo wszystko, atmosfera między ludźmi nie jest najgorsza i obiektywnie patrząc jest tam dość znośnie. Oczywiście są jednostki psujące całokształt, ale to jak wszędzie.

Niestety, metoda czystek i roszad zapoczątkowana pod koniec przebojowej kariery poprzedniego dyrektora i kontynuowana przez następcę, raczej na dobre tam nikomu nie wyjdzie. Pracownik potrzebuje jednak pewności i stabilizacji, czego tam jednak nie znajdzie.
Całkowicie zgadzam się z poprzednia wypowiedzią. Zarzadzanie ta firma jest dalekie od profesjonalnego. Osoby zarządzajace (prezes i dyr. finansowy) nie maja podstawowej wiedzy o działalosci, ktora prowadza. Dodajac do tego zwolnienia doswiadczonych pracownikow firma stacza sie już po rowni pochylej i moim zdaniem nie ma juz ratunku. W niedlugim czasie bedzie juz tylko produkowac przemial dla ABConcept.
Najgorsze jest to, ze firma wraz ze swoimi pracownikami w skladzie jeszcze z konca 2010 roku funkcjonowalaby duzo lepiej bez obecnego zarzadu niz firma z obecnym zarzadem funkcjonuje bez tych pracownikow. Wszystko przez, nazwijmi to po imieniu, zlodziejska polityke, ktora trwa juz bardzo dlugo.
Reasumujac, jezeli ktos zastanawia sie nad wyslaniem swojej aplikacji w odpowiedzi na ogloszenie o prace w tej firmie niech ten czas wykorzysta w inny, bardziej pozyteczny dla siebie sposob np. drzemke.
parmezan:) 2012-01-22 11:42:12
Tragedia.Ta firma to jeden wielki burdel!Wszyscy pamietamy slowa Pana Prezesa po objeciu stanowiska cyt."Bede dbal o to zeby wszystkim pracowalo sie dobrze" a tym czasem co jest?(usunięte przez administratora)Dobrze to maja na gorze;czerwone kartki w kalendarzu wolne kasa 5 razy wieksza za siedzenie picie kawy i mowienie ze nie ma sprzedarzy.Czyja to wina?Osob ktore zapier.... prawie wszystkie weekendy na produkcji na 3 zmiany?(usunięte przez administratora)Ogarnijcie sie barany!!firma wie jak zmotywować pracowników do roboty...zabiera wszystko nic nie dając w zamian...jeżeli wladza tej firmy to czyta to pamietajcie Z NIEWOLNIKA NIE MA PRACOWNIKA...jezeli sie czegos wymaga, trzeba cos dac!!!!!!!
aaa 2012-02-03 11:06:42
również były - 2012-01-12 09:28:50

były - 2011-12-26 11:51:43

Szerze mówiąc, to aż żal tej firmy. Pracuje tam masa wspaniałych ludzi ( zarówno w biurze jak i produkcji) których potencjał jest marnowany. Niestety prawdą jest prawie 100% zamieszczonych tu wpisów. Przy mądrym zarządzaniu, to naprawdę mogłoby być super miejsce pracy. Niestety, grabieżcza polityka od wielu lat, coraz większe zniechęcenie pracowników, odpływ coraz większej liczby dotychczasowych, powoduje coraz większe problemy.


Mimo wszystko, atmosfera między ludźmi nie jest najgorsza i obiektywnie patrząc jest tam dość znośnie. Oczywiście są jednostki psujące całokształt, ale to jak wszędzie.


Niestety, metoda czystek i roszad zapoczątkowana pod koniec przebojowej kariery poprzedniego dyrektora i kontynuowana przez następcę, raczej na dobre tam nikomu nie wyjdzie. Pracownik potrzebuje jednak pewności i stabilizacji, czego tam jednak nie znajdzie.
Całkowicie zgadzam się z poprzednia wypowiedzią. Zarzadzanie ta firma jest dalekie od profesjonalnego. Osoby zarządzajace (prezes i dyr. finansowy) nie maja podstawowej wiedzy o działalosci, ktora prowadza. Dodajac do tego zwolnienia doswiadczonych pracownikow firma stacza sie już po rowni pochylej i moim zdaniem nie ma juz ratunku. W niedlugim czasie bedzie juz tylko produkowac przemial dla ABConcept.

Najgorsze jest to, ze firma wraz ze swoimi pracownikami w skladzie jeszcze z konca 2010 roku funkcjonowalaby duzo lepiej bez obecnego zarzadu niz firma z obecnym zarzadem funkcjonuje bez tych pracownikow. Wszystko przez, nazwijmi to po imieniu, zlodziejska polityke, ktora trwa juz bardzo dlugo.

Reasumujac, jezeli ktos zastanawia sie nad wyslaniem swojej aplikacji w odpowiedzi na ogloszenie o prace w tej firmie niech ten czas wykorzysta w inny, bardziej pozyteczny dla siebie sposob np. drzemke.
Niestety nie sposób nie zgodzić się z powyższymi wpisami. Prezes z dyr. finansową mają następujący sposób szukania oszczędności: zwalniać doświadczonych pracowników, a na ich miejsce zatrudniać tańszych, prosto z ulicy. Także nie wierzcie, gdy jakiś kretyn z wypranym mózgiem w krawacie bądź kretynka z tępym uśmiechem wmawia wam, że firma myśli o pracownikach. Owszem, myśli -jak użyć do maximum i jak to zrobić za jak najmniejszą kasę.
Do tego wszystkiego warto dodać, że są tu też nietykalni, którym wydaje się, że wszystko im wolno. Mam tu na myśli np syna wójta Nieporętu. Ale ta nietykalność też jest pozorna, bo tatuś wójt został złapany na prowadzeniu auta po pijanemu.
Reasumując -firma spieprzona przez zarządzających. Szkoda, bo mogłoby być to fajne miejsce pracy, a tak... absolutnie nie polecam.
iwona 2012-02-08 16:24:27
Witam
jutro mam spotkanie w tej firmie ale czytając te opinie niewiem czy wogole tam pojadę, mimo że mieszkam tam nie daleko.Porażka, lepiej szykać pracy dalej
1
ble 2012-02-08 23:42:23
iwona - 2012-02-08 16:24:27

Witam

jutro mam spotkanie w tej firmie ale czytając te opinie niewiem czy wogole tam pojadę, mimo że mieszkam tam nie daleko.Porażka, lepiej szykać pracy dalej
przede wszystkim musisz wiedzieć, że to firma absolutnie nierozwijająca i liczyć się z c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwem ludzi pracujących po znajomości. Jedyna naprawdę miła osoba to p. (usunięte przez administratora), ale ona niestety też w tym wszystkim bierze udział, więc nie daj się zwieść miłymi zagrywkami na wstępie.
ex pracownik 2012-02-16 13:55:36
kleopatra - 2011-12-06 17:13:20

Byłam też jakoś pod koniec listopada dokładnie na to samo stanowisko. Powiedziałam jakie są moje oczekiwania finansowe, ale zostało to przemilczane -nie wiem jak to interpretować. Póki co, zapraszają na kolejną rozmowę.

Komentarze o tej firmie pochlebne nie są, ale raczej podejrzewam, że prawdziwe. Zwłaszcza że opis pani dyrektor pokrywa się z moimi odczuciami i intuicją co do tej osoby. Oczywiście pierwsze wrażenie może być mylące. Podobnie intuicja. Ale zaufania to ta kobieta nie wzbudziła. Można powiedzieć, że to pewnie praca chwilowa -czytaj 3 miesiące, potem (jak ktoś już wyżej napisał) zmienią się warunki i współpraca się zakończy. I przeraża mnie ten mobbing i siedzenie po godzinach.

Te komentarze to prawda. Ja też łudziłem sie, ze nawet jeśli tak jest to mnie to nie spotka.
Traumatyczna praca i traumatyczna firma.
Obserwator 2012-03-08 23:52:42
Nie śmiej się (usunięte przez administratora), jak wyciągnie na powierzchnie wszystkie brudy tej firmy, to zamkną na trzy zdrowaśki ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lo bum bum.
GalAnonim 2012-03-31 21:09:39
ex pracownik - 2012-02-16 13:55:36

kleopatra - 2011-12-06 17:13:20

Byłam też jakoś pod koniec listopada dokładnie na to samo stanowisko. Powiedziałam jakie są moje oczekiwania finansowe, ale zostało to przemilczane -nie wiem jak to interpretować. Póki co, zapraszają na kolejną rozmowę.


Komentarze o tej firmie pochlebne nie są, ale raczej podejrzewam, że prawdziwe. Zwłaszcza że opis pani dyrektor pokrywa się z moimi odczuciami i intuicją co do tej osoby. Oczywiście pierwsze wrażenie może być mylące. Podobnie intuicja. Ale zaufania to ta kobieta nie wzbudziła. Można powiedzieć, że to pewnie praca chwilowa -czytaj 3 miesiące, potem (jak ktoś już wyżej napisał) zmienią się warunki i współpraca się zakończy. I przeraża mnie ten mobbing i siedzenie po godzinach.


Te komentarze to prawda. Ja też łudziłem sie, ze nawet jeśli tak jest to mnie to nie spotka.

Traumatyczna praca i traumatyczna firma.
A kto ci się do tyłka dobrał? Nie mówili żeby się nie nachylać za bardzo, bo od tyłu mogą zajść?
pi pi 2012-05-05 17:09:40
GalAnonim - 2012-03-31 21:09:39

ex pracownik - 2012-02-16 13:55:36

kleopatra - 2011-12-06 17:13:20

Byłam też jakoś pod koniec listopada dokładnie na to samo stanowisko. Powiedziałam jakie są moje oczekiwania finansowe, ale zostało to przemilczane -nie wiem jak to interpretować. Póki co, zapraszają na kolejną rozmowę.



Komentarze o tej firmie pochlebne nie są, ale raczej podejrzewam, że prawdziwe. Zwłaszcza że opis pani dyrektor pokrywa się z moimi odczuciami i intuicją co do tej osoby. Oczywiście pierwsze wrażenie może być mylące. Podobnie intuicja. Ale zaufania to ta kobieta nie wzbudziła. Można powiedzieć, że to pewnie praca chwilowa -czytaj 3 miesiące, potem (jak ktoś już wyżej napisał) zmienią się warunki i współpraca się zakończy. I przeraża mnie ten mobbing i siedzenie po godzinach.



Te komentarze to prawda. Ja też łudziłem sie, ze nawet jeśli tak jest to mnie to nie spotka.


Traumatyczna praca i traumatyczna firma.
A kto ci się do tyłka dobrał? Nie mówili żeby się nie nachylać za bardzo, bo od tyłu mogą zajść?
szczególnie w tej firmie. Wszyscy \"wyrąbani\" pracownicy powinni zebrać się i wspólnie podjąć jakies kroki.
(usunięte przez administratora)
Filek 2012-06-04 13:59:39
Witam, czy atmosfera już się poprawiła?
bericap 2012-08-08 10:33:36
Filek - 2012-06-04 13:59:39

Witam, czy atmosfera już się poprawiła?
Wszyscy, którzy chcą wystapic na droge sądową przeciw pracodawcy, proszeni są o kontakt (usunięte przez administratora)
xyz 2012-10-03 10:51:18
najgorsza firma.
nie szanują pracowników, nie szanują klientow.
Z daleka od nich.
(usunięte przez administratora)
sthoss 2012-10-21 16:53:00
bericap - 2012-08-08 10:33:36

Filek - 2012-06-04 13:59:39

Witam, czy atmosfera już się poprawiła?
Wszyscy, którzy chcą wystapic na droge sądową przeciw pracodawcy, proszeni są o kontakt (usunięte przez administratora)
Wysłałem na ten adres maila z prośba o kontakt.
Czy mógłby ktoś rzucić okiem na niego :)
dc 2014-04-21 00:02:09
wszystko można tylko trzeba wiedzieć gdzie bić .... kasa misiu kasa
jeszcze pracujący 2014-05-20 21:36:14
Jak ktoś chce tam pracować to niech sobie odpuści. Teraz przewidują redukcję, a tak w ogóle to oszuści i wyzyskiwacze. Pałace najgorsze w tej branży na rynku. Pracownicy fizyczni nie przekraczają 2500 zł. miesięcznie, a chamstwo góry jest nie do opisania. Przestrzegam każdego przed tą firmą.
sus 2014-06-24 22:15:34
2500 to chyba po 14 latach pracy
1
ktoś 2014-10-11 13:22:11
pracowałem tam i dostałem kase rzedu 6000, ale zwolnili mnie, bi była za wysoka.
W dawnych czasach Bericap był jednym z lepszych pracodawców i na wstepie dostawało się kase rzedu 9000 na rękę (w biurze) ale przyszedł nowy prezes i zaczał walkę z tym trendem, starym pracownikom obnizał w miare mozliwosci lub ich zwalniał, a nowi dostawali już grosze i też byli zwalniania (ta firma pod zarzadem Bąka słynie ze zwalniania). Nie spodziewaj się więc ani zawrotnej kasy ani poczucia bezpieczenstwa , juz nie teraz. I tez nie jest prawdą że mozesz negocjować, bo co z tego że kazdego traktuja indywidualnie jesli w kolejce za 2000 czeka multum osób, to jaki maja interes by wydac na kogoś (kogo robota moze być wykonana przez kogos innego) 3000, 4000? Ekonomicznie nie ma uzasadnienia. Jesli zawsze znajdzie się ktos kto bedzie pracował z mniej, rozsadnym jest nieprzepłacać.
2
ed 2014-11-12 22:18:34
czyli źle? To jak wytrzymują na rynku?
jak nie ma 2015-01-31 18:20:42
jak nie ma to pewnie nie znajdziecie - ja dawno niczego nie wdiziałem i nawet jakoś już przestałęm szukać wolę właśnie teraz tutaj zapytać kogoś czy ktoś cośsłyszał o wolnych miesjcach pracy w bericapie albo chociaz o takiej prespektywie. mam za kolnierzem inne jeszcze oferty ale nie sa zbyt interesujace
look 2015-06-18 13:09:05
Witam, podobno poszukują technologa. Czy ktoś coś wie na ten temat?
Twoje odbicie 2016-07-28 16:45:51
Jeśli Bericap nie zacznie doceniać i szkolić siły roboczej firmy to w niedługim czasie będzie miał problem z realizacją umów z kontrahentami.Średni szczebel zarządzania to betony takie jak te polityczne,grają z tymi z którymi nie ma problemów,nowych wykorzystują ponad siły nie dając poznać struktur i zasad działań produkcyjnych,reasumując firma opiera się na 30% załogi która umie zrobić wszystko i jest technicznie wyszkolona,reszta to parobki na zasadzie "zrób to i tamto-nie pytaj po co".Te 30% powoli ma dosyć stagnacji,pracy w upałach ,bawienia się w ciuciubabkę z kierownicami zmianowymi i patrzenia na faworyzowanie gumowych uszu i ratujących ich przed wtopą.Może czas na zmiany i weryfikację ogniw tej prężnie rozwijającej się firmy.A to do Kierowników-"czasami warto być elastycznym(jak w fotografii),bo zasady was samych wykończą".Arbeit my friends...
3
rtg 2016-08-04 20:02:14
ogloszenie ejst teraz na stanowisko serwisatna technicznego w Legionowie wazne jest wykształcenie techniczne (preferowane: mechanika, budowa maszyn, przetwórstwo tworzyw sztucznych) praktyczna znajomość zagadnień technicznych
1
Zostaw swoją opinię o BERICAP POLSKA - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BERICAP POLSKA