Korporacja KGL S.A.
3 66 6 1

Opinie o Korporacja KGL S.A.

Aaaa

Jakaś opinia na temat firmy KGL? Warto przyjść do pracy na produkcję? Może uzyskam jakąś szczerą i rzetelną odpowiedź :)

Nick
@Aaaa 19.11.2018 23:42

Jak chcesz stracić zdrowie to proszę bardzo.Praca w pyle i smrodzie foli,opary.Powodzenia.

Iwona
@Nick 11.12.2018 16:37

Czy ze względu na warunki pracy Korporacja KGL rekompensuje je dodatkowymi formami nagradzania pracowników? Pracodawcy często stosują tworzenie systemu motywacyjnego lub pakietu socjalnego w firmie. Jak ta kwestia prezentuje się u Was w zakładzie?

MM

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: (usunięte przez administratora)kupują coraz większe samochody za setki tysięcy złotych a na produkcje nie mają. (usunięte przez administratora).

Daniel

Tak rzadko piszecie na forum ale nie dziwi mnie to bo jak się pracuje w dobrej firmie to nie ma takiej potrzeby?

Nikola
@Daniel 01.08.2018 10:24

Chłopie ty chyba na głowe upadłeś dobra firma!SYF!A ta Maria i Robercik to dopiero dramat.Robert może być operatorem a nie kierownikem ten człowiek nie potrafi zarządzać ludzmi on niezna podctawowych przepisów kodeksu pracy podobnie Maria a chodzenie w szpilach po produkcji to chyba niezgodne zprzepisami BHP.No coż Prezesi dobierają sobie takich ludzi któźy ich słuchają i mają mało do powiedzenia.

Iwona
@Nikola 22.09.2018 08:41

Wiem, że byłaś aktywna na forum już jakiś czas temu. Chciałabym jednak uzyskać od Ciebie opinię dotyczącą atmosfery w pracy, ale pomiędzy pracownikami firmy. Czy tworzycie zgrany zespól, dzięki któremu praca w Korporacja KGL jest efektywniejsza? Twoja odpowiedź może przydać się osobom zastanawiającym się nad rekrutacją do firmy, zwłaszcza, że co trzeci kandydat ceni sobie poprawne stosunki z innymi współpracownikami.

anonymous

A jak się układa współpraca na magazynie z Panem Tumielewiczem przez 24 lata.Może mi ktoś coś napisać? bo mój mąż chce się tam zatrudnić.

Doświadczony
@anonymous 03.07.2018 21:29

Tumielewicz jest bardzo pracowitym człowiekiem trochę dziwny ale da się lubić więc trochę chęci i można z nim stworzyć fajny zespół. Gorzej z kierownikiem Franciszkiem bo tu szkoda gadać nie polecam. Strasznie fałszywy człowiek

Iwona

@anonymous udało się zatrudnić mężowi? Możecie się podzielić jakimiś wrażeniami z rekrutacji? Zachęcam serdecznie innych użytkowników do pozostawiania opinii o pracodawcy jakim jest Korporacja KGL S.A. To pomoże innym zbudować wizerunek KGL.

Obecny pracownik

Czy macie jakiś powód, że taka cisza zapanowała na forum?

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie przedstawia się przedsiębiorstwo na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Mościska.

Tomasz

Czy jest tak dobrze i dlatego przestaliście pisać?

Zainteresowany

Podpowiedzcie jak się pracuje? Czy są jakieś socjalne dodatki?

zorientowany

A jak ma wyglądać niby praca na produkcji, zwłaszcza latem przy maszynach? Klimatyzacja to w hotelach ***** gwiazdkowych :) Zastanówcie się ludzie jakie bzdury piszecie. W każdej firmie o takim profilu produkcji tak jest.

Ryba
@zorientowany 03.12.2012 21:30

Klimatyzacja jest tam gdzie powinna być na produkcji i to nie jest nowość . W firmie gdzie nie ma klimatyzacji a powinna być to pracownicy tej firmy powinni to zgłosić do pip,Żeby nie pracować w warunkach z 19 wieku.

Anonim
@zorientowany 03.12.2012 21:30

Nie zgodzę sie z tobą, słuchaj wystarczy że spojrzysz chociaż na pizzerie (nie bede robił reklamy o jaka chodzi) gdzie u nich pomimo piecu w którym jest około 300 stopni to jest klimatyzacja w lokalu i przez cale lato chodzi i jakos daje rade nawet przy duzej rozbieznosci temperatur, tylko trzeba chciec i zainwestowac a na dziadostwo w tej firmie chyba nie ma lekarstwa... wszystko jest robione po kosztach jak najtaniej i co mozna ominac i nie robic to oczywiscie sie nie robi... bo hajs sie musi zgadzac u gory w kieszeniach, ale reszta przez to cierpi i to jest przykre...

Iwona

@Gruby, @Młoda rozumiem, że chcielibyście wyrazić swoje opinie o firmie Korporacja KGL S.A., ale według regulaminu nie można opisywać pracowników firmy, a tym bardziej ich obrażać. Takie wpisy są kasowane przez admina.

A.
@Iwona 08.03.2018 10:12

nie zawsze pracownicy są wizytówką firmy

Nick

Dlaczego firma ma swoją placówkę akurat w Wilnie ?

były pracownik

Spędziłam w tej firmie kilka lat i Twoja opinia wydaje mi się mocno przesadzona i naciągana, jeżeli Tobie się nie podoba w tej firmie, to ją zmień i wtedy się przekonasz jak "cudownie" jest poza KGLem, Nie twierdzę, że jest/było tam różowo, ale jak pewnie zauważyłaś, ludzie tam pracują po kilka lat, a niektórzy są od początku istnienia firmy, co chyba daje już 16 lat... Prawdą jest że można się czasami wkurzyć ale nie bardziej niż gdzie indziej... Takie są uroki pracy u kogoś. Pozdrawiam

Młoda
@były pracownik 29.06.2010 07:25

Firma ok ale ludzie do dy . Monika Sławek Krystian z Robertem kierownikiem razem (usunięte przez administratora) sobie liza i mają dobre zarobki. Jak chcesz mieć fajne zarobki to musisz im d lizać i być na ich zawolanie. Była pracownica produkcji co nie chciała im w d wchodzić.

Nikol
@Młoda 13.02.2018 23:31

Mloda jeżeli nie znasz dobrze ludzi to przestań wypisywać głupoty na forum. Trzeba ciebie obsmarowac porządnie jeżeli jesteś daka dobra. Swoje wypowiedzi zostaw dla siebie i glupie komentarze.

Jm
@Młoda 13.02.2018 23:31

A czy pracuje tam jeszcze moja dawna znajoma marina?potrzebuje jakis kontakt do niej adres.tel.z gory dzięki.

Młoda

Ta korporacja wykorzystuje ludzi do granic wytrzymałości. Pracowałam na produkcji 3 lata jak siedziałam cicho to i zarobki miałam po wyżej 3600 zł. Ale na pampersy musiałam wydać połowę pensji.

Ola

Na produkcji nie zarobisz więcej jak 2000zł . Chyba że (usunięte przez administratora) Dla ruskich są nadgodziny dla polaków nie ma. Musisz dobrze lizać (usunięte przez administratora) gańkowi żebyś dostał premie. Ale za to masz zapierdol że ci po jajach leci. A w tym wszystkim najlepsza jest marianna niby sierotka marysia a tak naprawdę żmija. Najlepiej mają brygadziści zarabiają 3 razy tyle co my ale psyche mają zrytą.

Kola

Tutaj to idzie się (usunięte przez administratora) Nikt nie docenia twojej pracy. Jesteś jak robot jedna osoba musi pracować za dwie. A o podwyżce nawet nie ma mowy. Nie waże czy pracujesz 2 czy 3 lata i tak masz taką samą stawkę jak ci co się przyjęli. Każdy ucieka z tej pracy , przyjęli parę ruskich i błyszczą. Firmę nie stać na podwyżki dla pracowników ale na wypłatę nowej pani kierownik to nam się premie zabiera. Jesteśmy traktowani jak robole a kierownik Robert lata jak popażony aby tylko podlizać się prezesowi. Nie polecam tutają pracować

Iwona

@MD w jaki sposób Twoim zdaniem są odmóżdżani? A Ty doświadczyłeś tego na sobie w Korporacji KGL S.A. skoro pracowałeś tam wiele lat?

MD

Pracowałem w tej firmie wiele lat. Firma jak firma ale jeżeli jesteś ambitny, masz doświadczenie i wiedzę, a przede wszystkim własne zdanie to niech nigdy nie aplikuje do tej firmy. Ludzie którzy tam pracują są sukcesywnie odmóżdżani, jedyną racją jest racja prezesów. Firma jest bez struktury, za wszystkim latasz jak głupi, dokładają ci non stop obowiązków tak żebyś mógł myśleć już tylko o pracy. Jak harujesz jak wół to nie ma problemów, jak już nie jesteś w stanie się wyrobić to na dywan. Szkoda czasu i zdrowia.

Iwona

Jeszcze tydzień można aplikować na stanowisko Handlowiec - Przedstawiciel handlowy. Jest to praca w Tychach. Co możecie powiedzieć na temat tego jak wygląda praca w firmie właśnie na tej pozycji? Co wyróżnia Korporację KGL S.A. jako pracodawcę na tle innych firm z branży?

Gość123

Dzieńdobry, pojawiło się ogłoszenie o pracę na stanowisko Administrator Nieruchomości. Chciałbym przed złożeniem aplikacji spytać o warunki pracy, płacy (w zależności od doświadczenia) jak również czy to stanowisko jest rotujące? za merytoryczne odpowiedzi z góry dziękuję Pozdrawiam

Iwona

@rdekrozumiem, że dobrze pracuje Ci się w firmie. A mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie? Jak wygląda Twoja codzienna praca?

rdek

Nie jest tak zle jak ludzie pisza ja jestem zadowolony

ktoś
@rdek 17.01.2017 16:21

A przy czym pracujesz?na produkcji czy magazynie?jak zarobkowo?jaka atmoswera i kierownictwo w pracy?

chips

@ MP rekrutacja ukryta? Na czym to dokąłdnie polega? Że jest nieoficjalna, czy jak? No ale to nie miałoby za specjalnie sensu jak mam być zupełnie szczera. Dlatego nie chce gdybać, tylko prosze o wyjasnmienie

MP

Po negatywnych wpisach o firmie Korporacja KGL, nie dziwię się że zaczęła ona szukać pracowników przez rekrutacje ukrytą. A jeszcze zakłady mieszczą się się na peryferiach, gdzie dochodzą koszty transportu samochodem , co przy słabych płacach firma wypada słabo.

dropsik

Nie polecam, szczególnie w MARCATO w Rzakcie

mrm

Ile zarabia Przedstawiciel Handlowy ? Warto aplikować ? Czy można korzystać z samochodu służbowego w czasie wolnym od pracy? Będę wdzięczny za odp.

rdek

stosunek do ludzi w KGL-u jest na poziomie feudalizmu, pomiatanie ludźmi za malutkie pieniadze, przykład idzie z gory od 4 prezesów, (usunięte przez administratora)

realia

KGl ma jakąś dziwną współpracę z Marcato.Nie polecam Pracy na Produkcji .(usunięte przez administratora) Największe Buraki i Chamy .Ludzie przychodzą i odchodzą bo z tymi ludźmi nie da się współpracować .Trzymają się swoich Brygadzistowskich posadek ponieważ doją dobrą Kasę od Prezesów firmy KGL. Jakie kolwiek zadanie pytanie do Brygadzisty jest dla nich zawsze Chamską odzywką . Robert.K super człowiek tyle w temacie oraz swojej dawnej kadencji Piotr.S .

Pracownik
@realia 06.02.2015 17:36

KGL nie ma jakiś " dziwnych" powiązań z Marcato. Obie firmy to jedna grupa, obie mają tych samych właścicieli. Ludzie poczytajcie najpierw o obu firmach na stronach internetowych a nie wypisujecie bzdury w opiniach. A dla chcących pracować w którejś z tych firm, moja rada: nie czytajcie opinii ludzi, którzy tam nie pracowali, ani tych którzy pracowali i zostali zwolnieni z różnych przyczyn, bo widzę że tylko tacy tutaj wysypują swoje frustracje.

A2416

Wszystko zależy jakim będziesz pracownikiem, ale zapewne, nie jest to korporacja, w której jesteś tylko trybikiem. Nie jest tak i nie pamiętam by było. Awans podobnie, zależy tylko od Ciebie, zaangażowania i chęci do pracy. Szkolenia są częste i pomocne, koleżanki i koledzy też otwarci na pomoc nowym pracownikom. Atmosfera bardzo dobra, ale chyba dostać się niezbyt łatwo, tego nie wiem dokładnie, jak rekrutacja obecnie przebiega....

beka
@A2416 30.01.2015 10:17

chcE zapytać, czy ty byłeś/łaś w tym zakładzie bo mam wrażenie, że nie wiesz o czym piszesz

beka
@beka 03.05.2015 17:43

tak

adrian

Czyli Korporacja KGL jest dobrym miejscem pracy, czy jednak nie polecacie? Trochę boję sie pracować w takich wielkich korporacjach, bo czy tu pracownik nie jest aby malutkim trybikiem? Chyba łatwiej jest się wybić w małej firmie, nie? Może jednak i tutaj można liczyć na wiele szkoleń, szybki awans i tak dalej?

Zostaw opinię o Korporacja KGL S.A. - Mościska

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja KGL S.A.