brak logo

Big-Tor M.Barański

Bydgoszcz

Opinie o Big-Tor M.Barański

Boski 2011-10-08 00:15:59
Witam Serdecznie, czytając opinie o innych producentach bram garażowych nie mogłem pozostać obojętny ! Praca w tej firmie to czysta przyjemność.Pracuję tam 4-rok i nie zmieniłbym na żadną inna firmę ,,Stolarki Otworowej'' . Polecam
3
Sebol 2011-12-22 19:18:06
hehee pracowałem parę lat. I jak ktoś szuka dobrego i uczciwego pracodawcy to polecam. Jaka praca - taka płaca.
3
Obiektyw 2015-03-19 19:53:30
To prawda ostatnie zmiany personalne mogły doprowadzić człowieka do szewskiej pasji! Ciężko się dogadać, ale można też załatwić u nich szybkie lub niestandardowe rozwiązania. Jeżeli chodzi o sam produkt to nie zgodzę się z kolegą stolarz, owszem może i kiedyś był to problemowy produkt ale na dzień dzisiejszy to jedne z nielicznych bram z których montażem wyrobić się można w czasie poniżej 2h, (w tej półce cenowej).
Z tego co mówi Handlowiec to pracuje on już piąty rok i nie narzeka.
Mruczek 2015-03-20 16:06:45
Nie wiem dlaczego firma jest wciąż tutaj pomawiana przez jednego byłego nielojalnego pracownika, który musiał od nas odejść z powodów obyczajowych.

By pokazać skalę oszczerstw internetowego hejtu informuję, że nasz zespół od lat jest stały i niezmienny:

- najmłodszy stażem, pracownik w Biurze Obsługi Klienta Pracownik BOK pracuje u nas od stycznia 2011 roku; Co prawda, odszedł od nas nieodżałowany pan Sławek i tu mamy wakat obsadzony na okres próbny. Ale odejście pracującego u nas ponad 8 lat świetnego członka zespołu nastąpiło z powodów rodzinnych a nie zawodowych.

-Przedstawiciele Handlowi firmy BiG TOR - to bardzo ambitni, poszukujący najlepszej okazji mobilni i inteligentni ludzie i tu również nie ma rotacji: najmłodszy stażem Handlowiec pracuje u nas od czerwca 2010 roku.

W zakresie działu technicznego - najmłodszy pracownik pracuje od lutego 2011 roku, ale wcześniej pracował u nas jako student dorywczo na umowę zlecenie na produkcji.

Aktualnie poszukujemy do pracy Technika - inżyniera elektryka i będzie to dodatkowa osoba obsługująca sprzedaż części serwisowych - nie na miejsce zwalnianego pracownika tylko organizujemy kolejny etat.

Podane dane są prawdziwe. Ze względu na charakter niektórych procesów mamy coroczne badania PIP i PIS, oprócz Gazel Biznesu, Diamentów Forbesa po ostatniej kontroli PIP zapowiedziano zgłoszenie naszej firmy do konkursu na najlepszego pracodawcę w naszej kategorii. Dodam, że kontrole odbywają się u nas w dniu zgłoszenia ponieważ nie mamy nic do ukrycia i mamy porządek w
dokumentach na tyle zorganizowany, że dla Inspektorów problemem jest tylko jaką kawę lubią. Niemal co roku zapraszamy Inspektorów TUV na odpłatny audyt w zakresie lagalności naszych wyrobów. Na powyższe stwierdzenia posiadamy twarde dokumenty do wglądu w siedzibie firmy.
Oczywiście nie ma tu sielanki. Nie ma ludzi idealnych,otrzymujemy nakazy i wystąpienia, niekiedy spada nam
sprzedaż, niekiedy mamy reklamacje. Rozwijamy się wolniej niż tego sięgają nasze ambicje.
Jesteśmy firmą, która każdego dnia staje się lepsza. Nasz
zespół jest autonomiczny i samoistny - nie jest prawdą, że Dyrektor ( a tak naprawdę Prezes Zarządu) w firmie o takiej skali działania robi wszystko jednoosobowo - jest to fizycznie niemożliwe, dlatego bardzo uprzejmie proszę o zastanowienie się nas sobą - nie rozumiem po co ta nienawiść.

Chciałoby się powiedzieć - Łukaszu, zbastuj!
2
Mruczek 2015-03-20 20:43:42
Łukasz bardzo uprzejmie proszę Cię żebyś nie łamał prawa i nie pomawiał ani naszej firmy ani mojej osoby. Ta zawiść do niczego nie prowadzi, tak nie zdobywa się klientów. Proszę opanuj się: odejmując chorobowe i inne świadczenia pracowałeś u nas raptem parę miesięcy ponad pięć lat temu, nie wiem dlaczego muszę usuwać Twoje kłamstwa na mój temat. Atakujesz mnie osobiście pomawiając mnie i moją rodzinę, tymczasem ja jak dotąd nie podjąłem Twoich wątków osobistych bo mnie to brzydzi. Więc proszę Łukaszu spasuj, dla własnego dobra. Oszczędź adminowi pracy. Proszę Cię nie przekraczaj granic, nie warto by ten brudek przyczepiał się do mnie i firm które mieszasz w odreagowywanie swoich problemów.
1
mruczek 2015-07-16 10:54:11
Wpisy typu "rozglądam się za pracą i co sądzicie o BiG TOR może tam przejdę" traktuję z uśmiechem - bo z wyjątkiem jednej, a teraz drugiej umowy na zastępstwo nasi pracownicy rekrutują się u nas z tego powodu, że mają z firmą kontakt na innej stopie i chcą tutaj pracować: bo gdzieś indziej nie mieli lepiej, bo im się wydaje że u nas będzie lepiej. Czasami jest tak, że BiG TOR jest dobrą trampoliną, albo dobrą odskocznią - tak jak to w życiu bywa. Nie sądzę by ściana nienawiści jaką niewątpliwie są tego typu portale była najlepszą metodą do wypowiadania się w imieniu firmy - jeżeli jesteś naszym pracownikiem to prawdopodobnie dzisiaj podawaliśmy sobie ręce bo witam się z każdym codziennie i ze wszystkimi jestem na ty i jakoś nikt w oczy dzisiaj niczego mi nie zarzucił, jeżeli nie jest Pan naszym pracownikiem to zapraszam do bezpośredniego kontaktu z tym zastrzeżeniem, że korepetycji nie udzielam. I tyle.
1
mruczek 2015-10-17 12:46:29
Odpowiadając na zarzuty kaja - nie ma ludzi idealnych po obu stronach gry pracownik-pracodawca.
Nikogo nie oskarżam i nie szukam kolejnego hejtu.

Odpowiadając na zarzut braku szkoleń mogę zaprosić do siedziby firmy i pokazać umowy edukacyjne jakie dotyczyły kilkunastu osób zatrudnionych w naszej spółce:

1) WSB Bydgoszcz - płatne przez BiG TOR do poziomu licencjata, zakończone 2 letnimi studiami magisterskimi z ekonmomii na UMK (za magistra nie płacił BiG TOR ponieważ ta osoba nie chciała zobowiązań, bo u nas rok nauki to rok lojalki)

2) UTP Bydgoszcz - inżynier zakończony dyplomem inżyniera (za część studiów część kosztów zwrócił pracownik, ponieważ zerwał umowę)

3) Empik - kurs angielskiego

4) AE Poznań - studia podyplomowe logistyka;

5) UMK - magister ekonomii całość płatna przez BiG TOR

6) UKW - edukator techniczny - magister zdaje się całość płatna przez BiG TOR

7) UKW plus UMK - socjologia - niedoszły magister, kontrakt zerwany z powodu oblanych egzaminów, ucieczka w chorobowe i do GB - BiG TOR mimo poważnych podejrzeń i zarzutów także na innym polu, nie podjął żadnych działań windykacyjnych ani odwetowych

8) WSB - kolejne studia w trakcie - częściowo oblane egzaminy- mimo, że mamy podstawy nie zerwaliśmy kontraktu ponieważ wspieramy zespół nawet gdy częściowo nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań;

9) UTP Bydgoszcz - inżynier - studia w całości opłacone przez BiG TOR zakończone dyplomem - kolejna świetna inwestycja w zespół

10) dwie osoby motywujemy do podjęcia dalszej nauki zakończonej maturą - ma się rozpocząć teraz

11) jedną osobę motywujemy do przejścia na kurs językowy na nasz koszt

12) podjęliśmy kilka prób grupowego nauczania jeżyków ale zespół zrezygnował

13) kursy i szkolenia inne niestety są nieczęste i dotyczą rzeczywistych potrzeb wywołanych zmianą prawa lub norm. Niestety nie mamy wyjazdów integracyjno-szkoleniowych bo nas na to nie stać by szkolenia te były takie jak się słyszy z filmów i opowieści ludzi z korpo..

14) jest też magister germanistyki - też na koszt BiG TOR ale sprawa zakończyła się fatalnie dla pracodawcy i nie określam tego jako idealną inwestycję we wdzięczny kapitał ludzki,

Oczywiście można więcej, można lepiej i drożej, ale jesteśmy małą firmą i nie na wszystko możemy sobie pozwolić, a tam gdzie to jest możliwe i efektywne tam inwestujemy w zespół. Chociaż teraz, jak przyjdzie ta nowa zmiana polityczna to raczej koszty pracy i inne koszty biznesu chyba jednak zakończą lub uniemożliwią dalsze tego typu inicjatywy w przypadku mniejszych firm, takich jak BiG TOR. Jednak dzisiaj trudno nam zarzucić nieczułość lub nieuczciwość.
łuki 2015-10-17 17:44:11
a i doszedł jeszcze inz logistyk po KPSW też w całości sfinansowane przez BiG TOR.
Do Bumer 2016-02-14 00:26:50
Średnia krajowa? To są plotki. Zapytajcie na rozmowie o pracę o letni urlop. Koniecznie. I plany urlopowe.
3
Zorientowany 2016-02-14 08:18:29
Branża budowlana cechuje się sezonowościa. Na przełomie grudnia i stycznia zespół planuje urlopy na cały rok z taką intencją by więkoszość urlopu wykorzystać w okresie posuchy a największą obsadę zapewnić w okresię wysokiej produkcji. To jest legalne, uczciwe i umowne. I to jest logiczne. Plany urlopowe wg. Takich założeń ustalane są w ramach poszczególnych działów. Nie oznacza to, że nie można pójść na urlop w wakacje letnie i nie oznacza to, że w BiG TOR nie ma nawisów urlopowych. Podczas planowania urlopów w otwartym obiegu dla danego działu każdy otrzymuje listę z ilością dni z poprzedniego roku oraz bieżącą. Liczne, spore nawisy z poprzedniego roku, które są twardymi jawnymi liczbami - nie świadczą o tyranii w BiG TOR. Chodzi o minimalizowanie takich zdarzeń gdzie klienci są odpychani od firmy informacją, że się nie wyrabiamy np. Z wyceną bo nie ma ludzi. Inaczej musielibyśmy zatrudniać więcej osób by je zwalniać po sezonie. W planach urlopowych są pola manewru i jest też duża tolerancja, ale to w danym dziale zespół ustala urlopy wg. oczekiwań i możliwości. Np. Mamy luty i na urlopy nie pozszli technolodzy, po dwa tygodnie wybrała obsługa klienta i produkcja. BiG TOR płaci pełen zus, oskładkowuje wszystkie składniki wynagrodzenia. Więc w przypadku pracowników prowizyjnych średnia "pensja" urlopowa na początku roku jest relatywnie wyższa bo jest obliczana ze "górki sprzedażowej" poprzedniego okresu. Nie wszystko i nie zawsze jest możliwe. Są firmy lepsze, są gorsze ale trudno nam zarzucić brak empatii, i chęci bycia fair.
1
nowy 2016-03-11 11:50:32
może coś na temat jak przebiega rekrutacja od kogoś co był na rozmowie, a nie informacja pracodawcy
zorientowany 2016-03-11 13:28:51
Do dzisiaj spływają aplikacje. Więc nie podjęto oficjalnie decyzji. Podczas rozmów staraliśmy się być uprzejmi. Jeżeli jednak czymś kogoś uraziłem - najmocniej przepraszam.
świadek 2016-03-31 23:31:57
BiG Tor to kiepska firma. Chyba, że ktoś lubi wyzysk i szefa wariata, to polecam ;)
3
mruczek 2016-04-11 15:49:19
tak chętnie posłuchamy twojej historii, no chyba, ze jesteś telemarketerem z goworku:)
Obiektywny 2016-04-15 00:22:49
I bardzo dobrze Krzysiu, oby Marcin dzięki Tobie zrozumiał że kundelki, których nie wywala nawet jak mu kradną i oszukują to potem go pods.rywają jak tylko się odwróci. Oby zmądrzał, bo z takimi kretami co to robią dziure w naszej szalupie nas utopi. Kto w dziale i na dole się ucieszył jak w końcu cie nie wylał?
1
kardynał 2016-04-24 21:09:53
Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.
A teraz zastanów się czy nie lepiej zmienić pracodawcę? Przecież nawet referencje ci wystawię. Kto na piętrze lub na parterze, za tobą zapłacze? Zespół jest bardzo zgrany i wszyscy oprócz ciebie wyrazili obrzydzenie takim zachowaniem. Nie jesteś za stary na takie zachowania? Jutro z rana będziesz mi ściskał dłoń i się do mnie uśmiechał - nie rozumiem po co ten masochizm?
ivns 2016-05-10 21:20:12
@soi pewnie nic się takiego złego w firmie nie dzieje :) Ale ja też z chęcią posłucham.
Zostaw swoją opinię o Big-Tor M.Barański - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Big-Tor M.Barański