brak logo

Europejski Koncern Finansowy OVB Allfinanz

Olsztyn

Opinie o Europejski Koncern Finansowy OVB Allfinanz

a 2009-11-21 15:49:19
Ja byłem na rekrutacji w Olsztynie 20-11-2009 r. w Hotelu Warmińskim, w sali Dębowej i był tam dyrektor oddziału, który robił z siebie pajaca, mając 35 lat mówił do ludzi w wieku ok. 55-60lat na "TY" ( totalny brak kultury) dodatkowo zmarnował czas wszystkim, a na sam koniec powiedział dopiero, że chodzi o akwizycję i pukanie od drzwi do drzwi za klientem.Spotkanie trwało przeszło godzinę i nic z niego nie mam. Szczerze odradzam pracę w tej firmie ze względu też na to, iż Pan Dyrektor kazał szukać nam klientów w naszych książkach telefonicznych ( zatem naciąganie osób najbliższych, rodziny, przyjaciół)nie rozumiem takiej polityki tej firmy.

Drodzy Państwo strzeżcie się tej firmy. Jak ktoś ma pytania to chętnie odpowiem na forum, aby wszyscy mogli przeczytać o (usunięte przez administratora)h, żerujących na ludziach w dobie kryzysu
brayan 2010-01-11 14:57:56
więc jednym słowem naciąganie ludzi i wychodzenie w miasto i szukanie klientów na własną rękę? czy to praca na słuchawkach, telefoniczne pozykiwanie klientów? pozatym sama nazwa firmy może odstraszac, bo ja pomiomo że jestem po studiach ekonomicznych, interesując się problematyka ekonomiczną, nie słyszalem o tej firmie. Dlatego pewnie pytaja się czy jest ktoś zainteresowany dodatkową pracą.
Asia 2010-01-15 16:13:37
Dziękuję, właśnie miałam iść na spotkanie do hotelu mercure w Gdańsku. Od początku jakoś mi to śmierdziało, ale myślałam ze to tylko moje przewrażliwienie... No ale cóż, oszczędzę przynajmniej czas, pieniądze i nerwy, no i nie będę musiała marznąć w drodze ;)
dezerter 2010-03-18 13:48:19
a ja pracuje w tej firmie pod ponad 2 lat, i szczerze polecam, chyba ze nie macie ochoty na nauke i chcecie roznosic ulotki albo siedziec na sluchawkach za 800 zl, nie jestem akwizytorem, umawiam sie na spotkania telefonicznie i spotykam sie z klientami tam gdzie moga, nie koniecznie w domu, smiesza mnie opinie i odradzania, gdy sie bylo tylko na prezentacji, ja np na pierwszej prezentacji firmy bylem po kilku miesiacach, wczesniej nie mialem na to czasu, zarobki, to zalezy jak sie starasz, ale sa lepsze niz sluchawki itd....trzeba miec dobra samodyscypline bo nikt cie nie pilnuje, ile sprzedaz tyle zarobisz, niktorzy o tym zapominaja i sie zakopuja i nie zarabiaja, taka prace tzreba lubic, jak sie nie lubi to sie nic nie osiagnie, nie wszyscy sie do tego nadaja, ale czasem mozna sprobowac, napewno sie nie pozaluje, a zawsze mozna zdobyc doswiadczenia oraz papierki na rozne ubezpieczenia, ktore sie przydadza kiedys jak stwierdzicie zrezygnowac, pozdrawiam
Michal 2010-05-07 16:52:35
a - 2009-11-21 15:49:19

Ja byłem na rekrutacji w Olsztynie 20-11-2009 r. w Hotelu Warmińskim, w sali Dębowej i był tam dyrektor oddziału, który robił z siebie pajaca, mając 35 lat mówił do ludzi w wieku ok. 55-60lat na
Bawia mnie wypowiedzi osob, ktore znaja cala firme po jednym info:] Bylem na tym samym spotkaniu co "kolega" i jestem w tej firmie do dzisiaj. Pracuje kiedy chce, moi klienci (w tym znajomi) sa zadowoleni z tego co dla nich zrobilem. A to co "kolega" nazwal "totalnym brakiem kultury" wplywa na atmosfere, gdyz nie czuc podzialu ze wzgledu na zajmowane stanowisko. A na koniec zycze "koledze" przekroczenia 2000 zl miesiecznie i awansu w tym stuleciu, bo z takim podejsciem do pracy nie wroze nic wiecej niz rozkladanie towaru w Tesco :]
P.S. Forum nie jest wiarygodnym zrodlem informacji wiec nie glupim pomyslem byloby sprawdzenie tej pracy "na wlasnej skorze". Jestem przekonany, ze ze zdrowym podejsciem do zycia i pracy dacie sobie rade i zarobicie naprawde fajne pieniazki:) pozdrawiam:)
wito 2010-07-24 13:02:29
kicha totalna, sprzedają produkty swoich udziłowców, obarczone bardzo wysokimi kosztami.Porównajcie każdy ich produkt np.do Aegona to sami się przekanacie co mają do zaoferowania
Kkkk 2011-03-19 20:45:19
Witam
Też byłam na spotkaniu z panami z tej firmy i choć straciłam cenny czas, to wiem, że wyniosłam z tego spotkania coś pozytywnego a mianowicie upewniłam się, że doradcy finansowi, to oszuści. Zaczyna się od okłamywania przyszłych pracowników i od robienia z nich przepraszam za stwierdzenie ale (usunięte przez administratora) . Jestem na studiach ekonomicznych i nigdy nie słyszałam o takiej firmie, a już nigdy o takich bzdurach o których oni mówili.
Zacznijmy od początku. Umówiłam się na spotkanie z Panem który od początku mi nie pasował (zachowyłał się jak standardowy akwizytor), a co najgorsze miał dziwny sposób poszukiwania pracowników. Oczywiście nie myliłam się po spotkaniu które trwało ok godzinę w końcu powiedział o co chodzi ale nie do końca. Moje pytania lekko, go wytrącały więc w końcu mu podziękowałam ale on nadal robił z siebie pajaca .....
Pozdrawiam pracowników firmy i życzę powodzenia w naciąganiu ludzi
Roma 2013-07-23 09:11:13
UWAGA!!!!! OGŁOSZENIA O PRACE WPROWADZAJĄ W BŁĄD !!!!
http://praca.gratka.pl/oferta/praca-z-dokumentami-1956645.html
proszę bazują na potrzebie znalezienia pracy ,w ogłoszeniu zamieszczają wysokość wynagrodzenia itp. a w rzeczywistości jest następująco: chętnych do podjęcia pracy nie brakuje w Poznaniu w obskurnych warunkach przyjmuje osoba która totalnie lekceważy przybyłych zapraszając ich do pokoju i wypowiadając się z prędkością wiatru przekazuję bardzo dużo informacji.A chodzi o to : założyć działalność,podpisać umowę o współprace i rekrutować kolejne osoby które pracują na naszą prowizje sprzedając ich produkty finansowe !!!!!!!!! Uwaga Uwaga Uwaga !!!!!!!!!!!!!!!!
Miko 2013-09-27 17:09:05
Akurat Aegon to ma produkty do kitu
1
maciek 2014-03-09 18:44:21
Europejski Koncern Finansowy OVB Allfinanz nadal istnieje, szukaja ludzi do pracy, ale głównie studentów, czy jako prace dorywcza.
Zygmunt 2014-03-11 12:50:42
Bo wiadomo, że to branża głównie dla takich osób, na dłuższa mete chyba nie ma co, ale kto wie, podobno najlepsi zostają.
stachu 2014-04-03 22:46:43
po to przyjmują też praktykantów, studentów, żeby wyłapać te perełki, które rzeczywiście mogą podnieść jakość w pracy
kobi 2014-04-10 17:54:00
no tak z definicji powinni, tylko czy ktoś zna taką osobę, której udało się zostać w EKF po praktykach?
kobi 2014-04-10 18:08:41
no tak z definicji powinni, tylko czy ktoś zna taką osobę, której udało się zostać w EKF po praktykach?
gruby 2014-12-21 18:25:10
no i wspomniałeś o pozostaniu w EKF najdłużej i ludzie chyba się zniechęcili do pisania ... A tak na serio to jak wygląda obecnie praca tutaj ? przed świętami chyba atmosfera łagodnieje jak wszędzie , bo każdy jest już myślami w domu prawda? czy też wręcz przeciwnie wszyscy chodzą obecnie jak na szpilkach
litwin 2015-02-27 03:50:56
biorąc pod uwagę że Allfinans jest koncernem finansowym to nie mam wątpliwości że praca tutaj wiąże się z dużą odpowiedzialnością , ale również i z dużym stresem. Czy możecie powiedzieć mi czy w związku z tym Przy okazji razem z tymi cechami pracy idąc w parze zarobki które otrzymują od firmy pracownicy ?
maciek 2015-03-22 14:56:10
no to zależy już pewnie na jakie stanwisko się dostaniesz, im wyżej tym pewnie większa kasa i większa odpowiedzialność i pewnie większy stres, choć to zapewne już bardziuej indywidualny czynnik. a może ktoś by w takim razie napisał jakie są tam aktualnie stanowiska to obsadzenia, to znacznie by ułatwiło wiele spraw moim zdaniem
50 2016-05-12 14:03:07
niekoniecznie rpzecie znie ejst powiedziane ze musi byc rotacja
Zostaw swoją opinię o Europejski Koncern Finansowy OVB Allfinanz - Olsztyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Europejski Koncern Finansowy OVB Allfinanz