Szopex Dutkiewicz
2 41 5 1

Opinie o Szopex Dutkiewicz

Filtruj opinie po kryteriach:

Czlowiek
 Opinia

Witam. Proszę o opinie na temat Pana Zbigniewa Rudzkiego. Obecnie kierownik Zhu Żarna.

Pomocna?
TakNie
Czarek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Obsługa fatalna, nikt nic nie wie. W większości spraw odsyłamy jestem od działu do działu. A poprosić o coś niestandarowego, typu przyspieszenie procesu reklamacji... Lepiej palnąć sobie w łeb. Za każdym razem podczas reklamacji sklep czeka do ostatniego dnia na wymianę towaru lub zwrot pieniędzy.. Zdecydowanie nie polecam, najgorsza firma z jaką miałem okazję cokolwiek załatwiać.

Pomocna?
Tak2Nie3
Assik
 Opinia

Pracowałam w Firmie ponad rok. Proces rekrutacji mocno złożony, rozmowa tu, rozmowa tam. Atmosfera bardzo miła i pierwsze wrażenie super, ale to tylko pierwsze wrażenie. Zarobki najniższa krajowa plus premia, ale ogólny poziom oceniam na niski. Niewiele można się nauczyć, brak wdrożenia przez innych Pracowników. Więcej nauczyłam się u poprzedniego Pracodawcy. Fakt, jest to duży Pracodawca i zatrudnia wiele osób, a rynek olsztyński jest średni. Ale ludzie nie są zadowoleni, jak się rozmawia między pracownikami. Szczególnie te zarobki. Aktualnie znalazłam pracę marzeń. I warto wierzyć, szukać i spełniać swoje marzenia. Warto przedstawiać swoje warunki i walczyć o lepsze jutro.

Pomocna?
Tak17Nie1
konkretny krytyk
 Opinia
@Assik 26.06.2018 21:49

Czego oczekiwałaś pracując jako sekretarka? 5000 zł na rękę plus premię. niczego się nie nauczyłaś? żart. kawę parzyłaś całkiem dobrze, więc doświadczenie jakieś zdobyłaś... pracuję w tej firmie dobry kawał czasu i śmiało mogę powiedzieć że nie chce iść nigdzie indziej.

Pomocna?
Tak2Nie5
Wonski
 Opinia
@konkretny krytyk 11.01.2019 10:31

@konkretny krytyk Sam ten komentarz świadczy o poziomie pracowników owej firmy, omijać z daleka!

Pomocna?
Tak9Nie
Kościół - dens
 Opinia

Jako osoba doświadczona w handlu (i mająca porównanie) stwierdzam, że ta firma na tle innych wyróżnia się przede wszystkim kulturą organizacyjną i podejściem do pracowników. Kierownictwo wyrozumiałe - bez kija w ****, skłonne sie dogadać. Czasem stawało na rzęsach żeby dogodzić pracownikom np. w sprawie grafiku, co wierzcie lub nie, jest niespotykane w pracy w sklepie. Atmosfera w pracy mega pozytywna, co w chwilach natłoku pracy bardzo pomaga. To oczywiście zależy od współpracowników, a takich jak moja osoba miała mieć okazje w szopexie to ze świecą szukać. Zarobki całkiem w porządku, kto się trochę wykaże to zostanie zauważony i doceniony, choć bez fajerwerków. Jak do tej pory najlepsze miejsce pracy w mojej karierze zawodowej. Warto spróbować.

Pomocna?
Tak6Nie1
Anonim
 Opinia

Witam, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma:))) Ha, ha... Ja pracuję w tej firmie już trochę. Mam można powiedzieć blisko 20-letnie doświadczenie. Pracowałem już w paru firmach i ta w tej chwili daję mi dużo satysfakcji. A dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że idę do pracy z uśmiechem, robię to co lubię i w ogóle nie traktuję tej pracy jako czegoś co robię z przymusu. Wręcz przeciwnie jest pracą bardzo ciekawą i uważam, że tylko ciężką pracą, pogodą ducha i wytrwałym dążeniem do celu, osiągamy to co sobie założyliśmy w życiu. Dlatego dziwię się ludziom, którzy chcą zacząć karierę zawodową w nowym miejscu liczą, że na starcie dostaną nie wiem jak duże pieniądze. Trzeba trochę niestety popracować, dać poznać się od dobrej strony i wtedy liczyć na lepsze pieniądze. A nie od razu chcieć nie wiadomo, jak duże pieniądze. Każdy z nas jakoś zaczynał karierę zawodową. Dziś pracujesz w sklepie, jutro możesz być dyrektorem. Kwestia mobilizacji i wytrwałego dążenia do celu.. Ja zdecydowanie polecam by samemu spróbować sił w procesie rekrutacji. I dla tej osoby, która przejdzie pomyślnie jej wszystkie etapy otwiera się ścieżka kariera na dobre kilka a nawet kilkanaście lat:)))))))))

Pomocna?
Tak1Nie
Tom
 Opinia
@Anonim 08.06.2018 19:04

Zapewne Kierownicy zarabiają zadowalająco i chodzą z uśmiechem od ucha do ucha. A cała reszta pracowników pracuje na ten uśmiech. :D

Pomocna?
Tak3Nie
Anonim
 Opinia
@Anonim 08.06.2018 19:04

Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Piotrek.

Pomocna?
Tak1Nie
Tralalala
 Opinia
@Anonim 08.06.2018 19:04

Pracowałem/am w tej firmie parę lat i o awans i jakąkolwiek podwyżkę jest bardzo ciężko. Ciągle się tylko słyszało, że teraz nie da rady. Może jakieś możliwości rozwoju są, ale tylko w Olsztynie, w siedzibie. W sklepach nie ma na co liczyć.

Pomocna?
Tak4Nie
Wero
 Opinia

Bylam na rozmowie kwalifikacyjnej. Poznalam zakres obowiazkow. (usunięte przez administratora)na caly etat. Zalosne.

Pomocna?
Tak23Nie
Niemile zaskoczony
 Opinia

Po przeczytaniu tych komentarzy nawet nie będę aplikował

Pomocna?
Tak10Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie
pracownik roku 2021
 Opinia

Dawno nie słyszałem bardziej flustrującej, żałosnej opini - człowieku patrz na siebie - jestes za tępy, żeby być takim "kierownikiem" i to Cie boli ? patrz na swoje ręce a nie na czyjeś życiowy flustracie... ktos potarfi się ustawić a ty nie i to Cię boli ? nie rozmnażaj się tylko...

Pomocna?
TakNie2
KIEROWNIK ZMIANY =]
 Opinia

Im - nie analizuj tego bo Ci nie wychodzi - wychodzę z prostego założenia - skoro komuś jest tak bardzo źle i nie może pracować z (usunięte przez administratora) kierownikami TO NIECH ZMIENI PRACE. proste ? ale nieeee - trzeba sie poużalac nad sobą, pokazać jakąś się jest PI..DĄ życiową przy okazji podkreślić, ze jest się idiotą bo nie potrafi się ustawić ... . ty gadasz o inspekcji ? na co czekasz ? dzwoń, przedłuż temat a nie sie podnieczasz na forum.. nie wpadnie inspeckja pewnie :) tylko co to zmieni ? flustrat dalej będzie nieudacznikiem .. pier..one parobki bez studiów, margines społeczny mający pretensje do wszytskiego ahhh

Pomocna?
TakNie1
Im
 Opinia

Najłatwiej jest teraz napisać że troll, żeby tylko zatuszować prawdę.

Pomocna?
TakNie
Ex
 Opinia

Sposób w jaki konstruujesz swoje wypowiedzi pokazuje jakie warunki powinna spełniać osoba, sprawująca bardziej odpowiedzialne stanowisko w tej firmie. Każdy kto ma głowę na karku wie, że nie można sobie pozwolić na takie komentarze, bo traktowane są one mniej lub bardziej jako stanowisko pracodawcy, którego reprezentujesz swoimi wypowiedziami na poziomie poniżej wszelkiej krytyki. Nie ma też takiego słowa jak „flustracja”. Trzymam kciuki za kolejne awanse, bo posiadasz szeroki wachlarz braków w kulturze i IQ, a to paradoksalnie sprzyja w Szopexie awansowaniu

Pomocna?
Tak11Nie
ZŁOTY KIEROWNIK
 Opinia
@Ex 29.03.2018 20:56

Oj tam oj tam, mała literówka i zrobiła się FLUSTRACJA :D ale tak to jest jak nie ma się mocnych argumentów to już trzeba się czepiać literówek prawda ? Zaczyna mnie męczyć ta bezsensowna konwersacja na temat ludzi i miejsca którego nigdy nie widziałem na oczy :d aleee okeeej niech będzie, że reprezentuje stanowisko kierownicze w tej firmie :) Jak bym napisał, że jestem papieżem też byście to łykneli ? haha ALE OK rozumiem "tuszuje prawdę" zabawne jak ludzie się od razu nakręcają, chyba trafiłem w sedno moimi głupawymi komentarzami i poruszyłem kilka rolasów :D Skoro juŻ jestem tym kierownikiem to powiem tak ! - OGLĄDAJCIE SIĘ ZA PLECY - KIEROWNIK JEST WSZĘDZIE ahaha :D

Pomocna?
TakNie1
dobrava
 Opinia

Proces rekrutacji centrala Zacznę od tego, że wszyscy są bardzo mili i przyjaźnie nastawieni i to jedyny plus tego procesu. Rekrutacja składa się z kilku etapów: wybór cv, rozmowa z kadrami, rozmowa z kierownikiem działu, zadania związane ze stanowiskiem, rozmowa z właścicielem (zadania, kierownicy działów..). Jednym słowem złożoność procesu rekrutacji na stanowisko specjalisty jest zbliżona do stanowiska conajmniej dyrektorskiego w dużej korporacji (z pozycją giełdową!). Baaaardzo niskie zarobki, baaaardzo wygórowane oczekiwania. Proces pokazuje również totalny brak delegowania kompetencji - tzn. kierownik działu czy dyrektor nie może podejmować decyzji!!! ostatnie słowo i tak należy do właściciela. Patrząc na dużą liczbę negatywnych opinii na temat firmy zastanawiam się kiedy się zmieni polityka personalna - bo przecież kiedyś zabraknie chętnych do pracy - w końcu mamy teraz rynek pracownika. Wszystkim pracownikom życzę rozwoju zawodowego i trzymajcie fason. Pracodawca to nie jest wielki dobroczyńca, pan życia i śmierci - umowa o pracę to świadczenie wzajemne - warto stawiać swoje warunki i oczekiwania!

Pomocna?
Tak20Nie
Cezary
 Opinia

Gdyby było źle jak to sugerują niektórzy to forum by wrzało!!!

Pomocna?
TakNie1
j.p.l
 Opinia

normalna praca, nie jest źle przynajmniej szefostwo jest ok, kierownik sklepu - super, osoby wyżej zawsze są dla mnie miłe. pracowałem wcześniej w acti ve i mam dość duże porównanie do branży sportowej, pracuje rok - fajan atmosfera na sklepie, czasem kierownik coś dorzuci do pensji.

Pomocna?
Tak11Nie
Monia
 Opinia

Chciałabym polecić pracę w Szopexie, pracują tu bardzo fajni i ciekawi ludzie, jest otwarta i przyjacielska atmosfera. Wiele osób łączy tu wspólna pasja i zainteresowania, można brać udział w imprezach typu mecze, koncerty, maratony. ciągle coś ciekawego się dzieje. Zostałam tu bardzo miło przyjęta do pracy, dostałam warunki zgodne z moimi oczekiwaniami na rozmowie kwalifikacyjnej z czego jestem bardzo zadowolona :)

Pomocna?
Tak4Nie
Hops
 Opinia
@Monia 16.08.2017 10:31

Oficjalnie jest to najbardziej kwadratowa opinia na świecie, aż bije po oczach wiarygodnością

Pomocna?
Tak10Nie
youngg
 Opinia
@Hops 29.09.2017 13:32

w takim razie nisko sie cenisz

Pomocna?
TakNie
youngg
 Opinia
@Monia 16.08.2017 10:31

w takim razie nisko sie cenisz

Pomocna?
TakNie
Karo
 Opinia
@Monia 16.08.2017 10:31

To ewidentnie wpis zrobiony przez właścicieli, sytuacja w firmie znacznie gorzej wygląda, z rozmów z ludźmi wynika że spora część załogi chce zmienić pracę (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak23Nie
Dział HR
 Opinia

Witam Wszystkich, uważnie zapoznaliśmy się z zamieszczonymi powyżej opiniami. Mamy świadomość, iż firma jest w fazie zmian w związku z dynamicznym rozwojem, który miał miejsce na przestrzeni kilku ostatnich lat. Nastąpiło przekształcenie organizacji z średniej wielkości rodzinnej firmy w dużą organizację zatrudniającą na dzień dzisiejszy ponad 400 osób. W konsekwencji dynamiki wzrostowej w maju tego roku został utworzony w firmie dział HR. Zapewniamy, iż ściśle współpracujemy z osobami zarządzającymi sprzedażą detaliczną. Rozumiemy, iż wiele zmian następuje w ostatnim okresie i zależy nam aby przyczyny, cel tych zmian był zrozumiały dla Pracowników. Chcielibyśmy zaprosić wszystkich chętnych do kontaktu z Działem HR (hr@sportowysklep.pl) celem wyrażenia swoich opinii, które są dla nas cennym źródłem informacji. Z naszej strony zapewniamy pełną anonimowość i swobodę wypowiedzi. Pozdrawiamy, Dział HR

Pomocna?
Tak8Nie
chatytatywny pracownik
 Opinia

Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Popieram poprzednikow w 100%. Niestety wszystko jest prawda. Za marne wynagrodzenie robisz wszystko, a na premie nie ma co liczyc. Ochlapy dostajesz za bycie sprzedawca jak i za wyzsze funkcje w sklepie. Kierownik zarabia 2 razy mniej niz w kazdej innej firmie tego typu, nie mowiac o zastepcy kierownika. Firma pozbywa się pracowników... przepraszam ! To pracownicy sami sie zwalniaja. Wprowadzajac "nowe", "lepsze" rozwiazania powoduja, iz pracownikiem jest osoba ktora nie wie czy dany but jest do biegania czy do gry w pilke, poniewaz wszyscy ktorzy sie butami i moda interesuja wola pracowac GDZIEKOLWIEK indziej. J(usunięte przez administratora) Wymogi jakie ciagle wprowadzaja są chore i niestety istnieje spychologia pracy. To Ty zarabiajac "grosze" odpowiedzialny jestes doslownie za wszystko ( tworzac raporty, ktore pozniej regionalny jedynie przedstawia wyzej). Osoby "wyzej" totalnie nie znajac sie na swojej pracy wymagaja od Ciebie cudow. Biuro, kadry, social media, reklamacje... (usunięte przez administratora)Jezeli cos chca, to ma byc natychmiast. Jak Ty o cos prosisz to mozesz czekac nawet i 2 lata ( miedzyczasie 2468 meili dlaczego jest tak zle). Co miesiac ta sama gadka o tych samych problemach ktore W OGOLE nie sa rozwiazywane. Nikt Cie nie docenia! (usunięte przez administratora) Ty robisz wszystko aby bylo dobrze, a pozniej jest jak bylo i nic z tym nie jest robione.

Pomocna?
Tak23Nie
Radem
 Opinia

Praca w tej firmie to pomyłka. Na rozmowie kwalifikacyjnej opisują się w samych superlatywach. W rzeczywistości to stajnia Augiasza. Codziennie kolejne problemy, codziennie kolejne nowe obowiązki, codziennie nowe procedury, co miesiąc kolejne cele, których pracownicy nie są w stanie zrealizować. Premia? Nie istnieje - wszystko zaplanowane jest tak abyś nigdy jej nie otrzymał. Nie wywiązują się z warunków umowy, nie doceniają starań pracownika. Wszystko to za najniższe możliwe wynagrodzenie. Ludzie na wyższych szczeblach są oderwani od rzeczywistości. Pomimo wielkiej pasji do streetwearu nie byłem w stanie już wytrzymać w tej firmie. Zreaztą pasja mie ma tutaj znaczenia... podsumowując - żenada! Odradzam!

Pomocna?
Tak19Nie
Hops
 Opinia

Wszystkie rzeczy oferowane w ogloszeniach to śmiech na sali: minimalne wynagrodzenie wzamian za maksymalne oczekiwania, pasja do butów-każdy ma to gdzieś masz robić targety a specem możesz być sobie w domu. Wszystko to to tylko przykrywka fajnej wyluzowanej firmy tak naprawdę z każdej strony nowe procedury, obowiązki, wymagania zaangażowania zawsze i wszędzie. Mało kogo obchodzi ze masz jakieś życie poza praca. 30-40 zł premii za cały miesiąc pracy to realne pieniądze jakie możesz otrzymać. Nie polecam

Pomocna?
Tak21Nie
ja
 Opinia

ZDECYDOWANIE NIE POLECAM...teoretycznie jesteś sprzedawcą, ale praktycznie zapierdzielasz jako magazynier, tragarz, ogrodnik, sprzątaczka...oczywiście za minimalne wynagrodzenie.Ponadto możesz spodziewać się dziesiątek nadgodzin i setek dodatkowych obowiązków...Zero poszanowania dla pracownika - nigdy nie usłyszysz nawet dziękuję, za to procedurami i konsekwencjami będziesz zasypywany co kilka dni..

Pomocna?
Tak21Nie
Tandex
 Opinia

Wypowiedz Moni i DżDż (w rzeczywistosci to pewnie jedna osoba) jest oderwana od rzeczywistosci. Niezle sie usmialismy czytajac te bzdury!

Pomocna?
Tak21Nie
Nigdy w zyciu
 Opinia

Cos mi sie wudaje, ze Panie, ktore napisaly dwie powyzsze opinie to ludzie z biura... Nikomu nie polecam pracy w tej firmie, ale o tym napisze za jakis czas obszerny komentarz.

Pomocna?
Tak21Nie
DżDż
 Opinia

Jak najbardziej polecam pracę w Szopexie :) Klimat jest na luzie a zarazem trzymane są ramy profesjonalizmu. Każdy daje z siebie 100% albo i więcej. Ludzie tu pracujący, na których można zawsze polegać, dobre godziny pracy, tak jak było na rozmowie kwalifikacyjnej, tak jest i w rzeczywistości. Jestem bardzo zadowolona, bo nie w każdej pracy tak jest.

Pomocna?
Tak2Nie1
Dragon543
 Opinia
@DżDż 16.08.2017 11:00

To prawda każdy daje z siebie więcej niż 100 % ale ( usunięte przez administratora ) z tego ma. Sklepy gdzie doradcy to pełna profeska a dostają miejsce pensje niż kobiety na kasie w rossmannie czy biedronce. Do tego masa rzeczy, które musisz wykonywać po za zakresem obowiązków. Kilka lat temu przychodziłem do pracy z uśmiechem na twarzy, potem coraz gorzej . Na szczęście ja już tam nie pracuje i odradzam wszystkim innym :)

Pomocna?
Tak22Nie
Mortalbla
 Opinia

Nikomu nie polecam pracy w tej firmie, ludzie pracujący na sklepie stacjonarnym orają jak woły, dostają tylko coraz więcej obowiązków natomiast a odpowiedz czy mógłbyś dostać podwyżkę czeka się w nieskończoność. Nie znam bardziej leniwych stworzeń niż pracownicy biura firmy szopex Dutkiewicz . Dostają duże pieniądze a nie robią nic podczas gdy pracownik który wykazuje się duża wiedza produktowa oraz zaangażowaniem do pracy jest traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Najlepszym pracownikiem według dyrekcji firmy to osoba która nie ma własnego życia po za sklepem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiatek piątek i dostaje za to ekstremalnie niskie wynagrodzenie, w stosunku do wykonywanej pracy

Pomocna?
Tak20Nie
włodi
 Opinia

Wszystko pięknie ładnie na rozmowie kwalifikacyjnej. Zapewniają że jeszcze nie są korporacją i ciągle to sobie powtarzają. Nie dorównują innym firmom z regionu pod względem organizacji pracy. Dział analiz do bani. Nigdy więcej nie spróbuję podjęcia się czegoś czego w firmie nie zrobił ktoś wcześniej. Zero kreatywnści ludzi tam pracujących. Jak zauważą że ktoś ma więcej do powiedzenia równają do z trawą. Niby firma handlowa ze sportem, a w ogóle nie przywiązują do pracy. Jak to się mówi: "Szukający pracownika na zasadzie- Czy się stoi czy się leży 1500(nawet nie 2000 ) się należy".

Pomocna?
Tak16Nie
kk
 Opinia

Nie polecam pracy w tej firmie,człowiek haruje całe dnie,wykonuje dużo pracy fizycznej której nie ma w umowie,a i tak premię ucinają za nie zrealizowanie planów mimo że wykonujesz 500 innych robót w tej stajni augiasza, ludzie z biura mają Cię w d nie masz nawet co liczyć na pomoc ani świąteczne życzenia. Galerie w święta są czynne do 14 ale ty musisz zapier*alać do 15 bo tak sobie życzy pani dyrektor ktora nie rozumie ze ludzie maja dom i świeta. ciesze sie ze juz tam nie pracuje i nie polecam nikomu !!!!

Pomocna?
Tak23Nie

Zostaw opinię o Szopex Dutkiewicz - Olsztyn

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szopex Dutkiewicz