brak logo

PPHU Moskit Kalisz

Nowe Skalmierzyce

Opinie o PPHU Moskit Kalisz

Alojzy 2011-08-09 21:10
Pracowałem w Moskicie miesiąc ale widzę , że ogłoszenie o prace nadal wisi w PUP w Ostrowie . Jedno co mogę powiedzieć to nie polecam pracy w tej firmie . Wypłaty się spózniają a warunki pracy są fatalne . Zarejestrowanych jest tylko może połowa pracowników . Właściciel niechętnie rejestruje a z tego co mowili mi zarejestrowani to nie płaci im za urlopy . Ze swojej strony najbardziej współczuje temu kierowcy co wozi maszyny. Każą mu jezdzić takimi zdżorami że ja to bym się bał . Te auta już dawno powinny były zostać przerobione na żyletki . A oni nawet za granice sie nieraz tym puszczają . No i wszędzie bałagan . Właściciel o nic nie dba , zatrzymał się swiatopoglądowo w końcu lat 80tych chyba . Sprzęt jest eksploatowany do samego końca a niektóre z maszyn pamietają pewnie Stalina . Żeby tam pracować to trzeba mieć inne zródło dochodu bo inaczej to można wpaść w długi . Pracuje tam sporo rolników a im spózniane wypłayty nie przeszkadzają bo wiadomo rolnik nie ma teraz zle . W Sulmierzycach powstaje teraz nowa firma i potrzebują spawaczy . Mi udało się tam zachaczyć . Płacą na czas i jest ok . A tutaj jak sie zwalniałem to jeszcze szef mnie zezwał jak psa .
Edek 2011-09-27 21:16
Jeden wielki wyzysk tam jest . Umowy wypisane na najnizsza krajowa i wyplaty na raty i nigdy nie na czas . Wstyd mi ze pracujac musze od zony piniundze porzyczac . Nie polecam pracy tutaj . A jak juz to przy podpisaniu umowy lepiej podac konto to sie wyplata nie bendzie spuznac . Te umowy na najnizsza krajowa sa rzenujace i prowadza do tego ze nawet ciezko lodowke na raty dostac . Zreszta zarobki tam i tak sa ponizej poziomu (usunięte przez administratora)
lapsterdak 2011-10-19 17:44
Pracowalem tam kiedys tylko dlatego ze mialem blisko . Warunki słabiutkie . Trzeba było uważać na takiego jednego chudego chłopa co swą posturą moglby sie schowac za sztylem od łopaty . Jak jezdził wozkiem to na nic nie patrzał istny szatan . W kiblu nie bylo zamkniecia i wiecznie nie bylo papiuru . W szatni smierdzialo ale to chyba przez to ze coniekturzy nie myli gierów . Szeryf prawie nigdy nie wyplacal na czas . Ktoregos deszczowego dnia nioslem stal na swych barkach po kostki w błocie na grzbiet leciała mi woda a po rowie cieknął pot a w kieszeni płachta zamiast piniundzow . Wtedy zadalem sobie (usunięte przez administratora) wazne pytanie . Co ja (usunięte przez administratora) robie ? Przeciez na pewno nie tego chciala dla mnie matka rodzac mnie . Odszedlem z tamtad i nie zaluje . Nikomu nie polece pracy tam chyba ze chlopokom z pod sklepu . Na wino da sie zarobic . Teraz pracuje w normalnej firmie . Warunki mam normalne pieniadze na czas wymieniaja nawet robocze ubrania co pol roku . Jesli chcesz byc traktowany jak pies to ta praca jest dla ciebie .
anonim 2011-12-06 11:55
pracowalem tam jako spawacz ponad rok temu az mi corka lepsza prace zalatwila . Warunli marne zimno i ciemno na spawalni . Kasa slaba i nie na czas . Ostatnio w urzedźie sie rejestrowalem i mi dali oferte na moskit he .. A ja mowie niech sama pani tam pracuje. Przez taka prace to mozna w dlugi tylko wpasc. 2 miesiace za darmo jezdzic i na paliwo poźyczac. Pozniej szef rzvci z 700 zl i co z tym zrobic . Na oddanie nie starczy a gdzie na zycie . To lepiej juz na kuroniowce w domu siedziec i isc gdzies dorywczo czasem az síe cos normałnego nie trafi
aaa 2012-02-10 12:20
Bylem tam krociotko na probe . Pierwsze co mi powiedzieli to zebym przeczytal opinie co pisza byli pracownicy . Potwierdzam i ja . Tam sie nie da pracowac tak jest zimno . Dziwie sie jak oni tam wytrzymuja i ze nie zamkla tego jeszcze inspekcja . Odradzam prace tam .
Jacek 2012-06-18 07:49
A ja tam pracowalem i jestem niezadowolony. Ciagle bylem rzucany jak taka szmata i zle sie do mnie odnoszono i prace rzucilem. Po telefonicznej interwencji mojego ojca zostalem przeproszony i powiedziano mi ze wiecej sie to nie powtorzy i blagano
zebym wrocil. Wrocilem ale i tak po czasie zrezygnowalem bo tam placa zadko i nigdy nie wiadomo kiedy i ile. Pare razy pytalem o umowe to zostalem zbyty. Wczesniej kiedys juz pracowalem w metalu ale zeby tak nie placili to skandal. Polaczenie autobusem slabe z kaliszem i trzeba sie prosic bylo zeby autem zabrali i placic. Praca dobra dla ucznia zeby sobie we wakacje dorobil a nie dla kogos z rodzina na utrzymaniu. Juz wole pracowac za najnizsza krajowa ale miec na czas niz tam bo powazny ze mnie facet a nie jakis z pierwszej lapanki. Dlatego przestrzegam zeby ktos sie nie wpakowal w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam wyplaty sa opoznione o 1.5 lub 2 miesiace. Jesli komus to odpowiada to ok ale mnie nie.
wacik 2013-02-18 21:27
brak wypłat na czas to norma tam
lllll 2013-06-19 21:39
kasa ciagle jest spozniona i sa przez to awantury w domu. najgorzej bylo we wigilie. kasa byla spozniona o 2miesionce i dotarla dopiero poznym popoludniem w dzien wigili. zona chciala mnie za to z domu wygnac. musiala rano odwolac kuriera ktury przywiozl zabawke synkowi, i co ja mialem powiedziec 5latkowi ze czemu nie dostal zabawki od mikolaja obiecanej. i tak ciagle . co za zycie. morze pan (usunięte przez administratora) da przepis co mowic w takich sytuacjach do zon i dzieci.
dejw 2013-07-08 07:17
Cóż pracuje tu od niedawna więc w porównaniu do tego co tu opisują wiele się zmieniło. Wypłatę Zawsze dostajemy na czas najpóźniej do - 10tego. Nikt nie zarabia tutaj mniej niż wynosi średnia krajowa. Został naprawiony system ogrzewania i zimą jest teraz naprawdę ciepło i można chodzić tylko w koszuli. Jest to firma w której sie można wiele nauczyć szczególnie jeśli chodzi o spawanie dużych konstrukcji stalowych. Ogólnie wszyscy są bardzo pomocni i uprzejmi. Na szczególna pomoc można liczyć ze strony szefa spawalni pana (usunięte przez administratora) który zawsze służy swą bezcenną wiedzą i pomocą. Wszędzie panuje porządek a ubrania ochronne i robocze są wydawane bez żadnych limitów. Często dostajemy też premie pieniężne. Wiele sie zmieniło tutaj na lepsze dlatego nie jest łatwo sie tutaj dostać ale kto już zacznie pracę ten nie zamieniłby jej na żadną inną. A maszymy robione przez nas dumnie jeżdżą po całej Europie dając świadectwo wysokiej niezawodności i siejąc dumę i chwałę swoim wykonawcom .
adam 2013-08-12 08:10
Ja próbowałem ale brakło mi kwalifikacji żeby mnie przyjeli. Tam potrzebni są wysokiej klasy fachowcy. tylko tacy tam pracują. Potrzebni są ludzie ponadprzecietnie inteligentni. Zaraz na początku po rozmowie kwalifikacyjnej robiony jest test na inteligencję. Potrzebni są tam ludzie wszechstronni którzy umieją jeździć ciągnikiem i ciężarówką którzy znają sie na maszynach rolniczych i związani z rolnictwem. żeby sie dostać do pracy trzeba sie naprawdę wykazać na rozmowie kwalifikacyjnej. Udowodnić ze ma sie wiedzę i doświadczenie. Pracują tam spawacze którzy wcześniej spawali statki na pomorzu a każdy z nich oprucz dozorowych papierów musiał wykazać się tym co potrafi. Żeby dostać sie do tego timu trzeba być naprawdę dobrym. Nie ma tam miejsca dla lesserów. Po przejściu przez rozmowę i morderczą kwalifikacje oferują około 2800zł na rękę na początek. Później oczywiście więcej. Nie ma w ostrowie czy kaliszu lepszej firmy. Każdy kto już tam pracuje musi podpisać klauzulę tajności ze nie zdradzi tajenic konstrukcyjnych firmy. Mają oni kosmiczną technologie porównywalną do NASA dlatego ich maszyny są tak dobre.
FAZI 2014-02-13 09:24
(usunięte przez administratora) maszyny kiepskie placa marna no ale jaka placa to i taka praca czego sie spodziewać
KOVU 2014-04-06 21:09
ta firma jeszcze istnieje??
wiktor 2014-06-11 11:38
Zarobki marne. Umowy są najniżej jak się da. Do ręki więcej bo inaczej nikt by nie robił. Ludzie się zmieniają szybko.(usunięte przez administratora)
ja 2015-01-09 15:14
Na Święta potrafi jeszcze zabrac złodziej i oszust
kovu 2015-01-26 11:18
ostatnio widzialem ze w firmie sie polepszylo sporo za granice maszyn wysylaja pensje podniesli szef inwestycje planuje
ja 2015-01-26 17:37
Konvu to chyba ktos z rodziny inwestuje smiech takiego Sku.... to nigdzie niema jak tam w karzdym temacie brak słów!!!
pan 2015-02-12 17:40
kase na czas dostaje tylko jeden popisany pracownik reszta czeka az laskawie ochlapy rzuci szef
Jacek 2015-02-17 08:36
Jeden wielki chaos. Wszystko robią na ostatnia chwile ciągle coś jest źle zimno i pył jest wszędzie
kovu 2015-02-20 10:49
ostatnio rozmawialem z jednym z pracownikow to powiedzial ze maja nowe zamowienia na maszyny za granice ponoc na ukraine czy rosje a to ma sie przelozyc na wieksze obroty w firmie czyli wieksza kase wyglada na to ze firma ma sie swietnie
Wiesiek wariat 2015-03-10 09:23
Brud i pył to norma. O jakiekolwiek dbanie o zdrowie pracownika nie ma mowy. Trzeba mieć zdrowie jak kon żeby wytrzymać zimą. Pieniędzy na czas nie ma nigdy. Każdy pracuje tam tylko dlatego ze nic innego nie ma w okolicy
1
kovu 2015-06-08 08:31
to cos tu nie pasuje jedni twierdza ze wszystko jest tobrze nowe zamowienia inwestycje w firme a inni krytykuja
Franek 2015-08-25 09:29
Wszech obecny pył i brud. Brak wszystkiego od ubrań roboczych po wodę do picia. Latem gorąco zima zimno. Kasy na czas nie ma nigdy a stawki marne. Nie jest też płacone za nadgodziny ani diety za wyjazdy służbowe. Ciągle pretensje szefa to norma a sobie nie ma nic do zarzucenia. Potrafi zwolnić nagle z blachego powodu. W zimie pala tam jak w latach 70tych w prowizorycznych piecykach czym popadnie a myszy chodzą wszędzie całymi stadami. O czymś takim jak bhp nigdy nie słyszano tam
Franek 2015-08-26 17:30
Spawacz może tam zarobić nie więcej niż 10 do 12zł na łapę jeśli jest dobry a na montażu płacą 9zł na łapę i to na czarno a kierownik może nie więcej niż 2500na łapę zarobić. Podobno obiecują 10zł na rozmowie o pracę na początek. A jak idzie młody pracownik to mamia go ze staż a później d. blada
pan 2015-08-26 20:40
Oczywiście trzeba jeszcze się liczyć ze szef lubi zabrać z wypłaty parędziesiąt zł ze niby to się pomylił i to notorycznie taki jest chytry. A na montażu jest najbardziej ciężka praca a najbardziej są wykorzystywani ludzie. Musza się napracować a tam nic przeciez nie pasuje. Ciągle przeróbki. Robota ciężka a 9zł na łapę. I robią nieraz po dwie zmiany naraz bez żarcia.
Józek 2016-03-01 16:58
Trzeba uważać na kabli jeden na drugiego kabluje. Wystarczy wziąć jedena tarczke a ten pierwszy od lewej za drzwiami zakabluje
Banan 2016-03-07 08:42
Jeden na drugiego patrzy z zawiscia. Tam nie ma kolegów. Jeden drugiemu zazdrości jeden dla drugiego wilkiem
Ja 2016-03-15 16:12
Józek On Cię zakabluje nawet jak nic nie wezmiesz :)
Piotr 2016-04-26 10:30
A czy poprawiły się warunki pracy i płacą ? Widzę że jest nowa Hala postawiona czy lepiej jest tam teraz ?
Cypisek 2016-05-16 13:10
Świetnie. A jak z zamiłowaniem do porządku ? Czy stał nadal wkładają ręcznie do cięcia ? Czy są na wszystko rysunki ?
bart 2016-07-10 14:26
brak pieniedzy na czas to najwiekszy problem tej firmy drugi problem to marne place trzeci problem to brud
1
bart 2016-07-24 09:39
zawsze sa opoznienia. Problemow nie chce szefostwo rozwqiazac i to najwiekszy problem tej firmy,
mentalnosc szefato najwiekszy problem
Tata smerf czekanow 2016-08-01 09:36
Ha ha banda zawistnych nieukow tam pracuje. Jak nie pasuje robotą to gdzie indziej zawsze możecie iść. Prawda jest taka że większość z Was nic nie umie i nie ma żadnych papierów na nic. Proste chłopy co nigdzie nie byli i nic nie wiedzieli. Najdalej gdzie byli to Ostrów albo kalisz ha ha
Możecie tylko robić za grosze I psioczyc jak to się kasa spóźnia a większość nawet jakby im oferowali pracę za 3000euro to by się bała odejść ha ha
Bart 2016-08-23 09:41
Zaproponowano mi taka stawkę ze zostawię bez komentarza. Wyszedłem z tamtad Tak szybko jak wszedłem
1
ed 2016-09-04 19:58
Ciekawe tylko jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na przedstawiciela farmaceutycznego, bo chętnie bym się załapal. Dobrze, że jest zapewniona umowa o pracę, bo to się wiąże z odpowiednimi benefitami socjalnymi. A jak jest ubezpieczenie zapewnione to jeszcze lepiej.
Lukasis 2016-11-08 06:27
No i zaczyna się to co zawsze. Zimno wilgoć jak w Auschwitz pył i brud jak zawsze i głupio mądre odpowiedzi jak zawsze
Nick 2016-12-21 17:19
Czy dostaliście już dodatek na święta?
czy można liczyć na talony świąteczne w tej firmie ?
Jacek szmaja 2016-12-23 18:01
Ni ma
KOVU 2017-01-10 14:42
ponowie pytanie co z ta nowa hala ktora stawiaja bedzie tam zatrudnienie? i co z tymi zamowieniami za granicznymi z tego jest kasa wiec skoro szef ma kase na inwestycje to i pracownika sie cos skapnie
Ja 2017-01-10 15:17
Dokladnie banda cepow tam pracuje , co do niczego innego sie nie nadawaja , co drugi to lepszy , jeden na drugiego donosi , nowy pracownik jak przychodzi to jest max miesiac , a niekiedy 2/3 dni jak widzi ten syf i brak kasy na czas , bo szef placi ze spoznieniem ok 3 miesiecy , nigdy nie ma wyplaty na czas
3
Pankracy 2017-01-26 20:11
A napiszcie coś jakie stawki godzinowe sa? Czy można liczyć na godziwa zaplate?
Edi 2017-01-26 20:55
Stawkę musisz sam negocjowac. Złotych gór nie dostaniesz. Na nadgodziny płatne tak jak powinny być według kodeksu też nie licz. To samo wyjazdy służbowe jeśli się trafia to o diecie zapomnij. Kasa za urlop też uważaj bo możesz zostać oszukany. Z wypłatą kasy na czas też nie licz. Na czas nie ma nigdy. Oczywiście musisz być zdrowym chłopem odpornym na stres i ciężkie warunki pracy. Zapylenie jest ogromne do tego latem jest gorąco a zimą tak zimno jak na dworze. O wodzie darmowej latem zapomnij a zimą trzeba zakładać po kilka kufajek. Czasem brakuje nawet podstawowych rzeczy jak rękawice ochronne. Generalnie o wszystko trzeba się prosić i musisz się liczyć z głupio mądra odpowiedzią szefa.
Plus jedyny taki ze co by o Marku szefie nie mówić to jest jaki jest ale przynajmniej nie czepia się jak w innych firmach to bywa.
Rotacja ludzi jest duża bo więcej tu minusów a plus jest tylko jeden wspomniany wyżej.
Ogólnie wyzysk panuje
Olo 2017-01-27 08:01
witam a co mozna powiedziec o tym mlodym szefie bo chyba on tam teraz tym kieruje?
Człowiek 2017-01-30 09:21
Firma jest to taka że każdy rodzic powinien tutaj przyjść i zobaczyć żeby móc później tłumaczyć swoim dzieciom co się stanie jak się nie będą uczyć.
Szkolne wycieczki ze wszystkich okolicznych zawodowek powinny przychodzić i powinno być uczniom tlumaczone:
Jak się nie będziesz uczyć to trafisz do Marka na gómówkę, zobacz jak się tu pracuje w jakich warunkach i za ile.
Zaraz by był wysyp Einstainów na okolicę całą.
1
Ori 2017-03-01 08:10
ani warunków pracy ani stawek godziwych ani pieniędzy na czas ani nawet do ZUS składki marnej bo najnizsza idzie tyle w temacie
flet 2017-03-09 05:41
dlaczego nie możemy zarabiać na godne życie
Jan 2017-03-26 13:45
co za okrutny los dla biednych ludzi mało zarabiających
flejtuch 2017-04-14 17:08
dobrze ze sa pieniondze na swienta
Paulina 2017-04-18 09:43
@Ori wspominasz, że wynagrodzenie nie jest wypłacane na czas. Czy taka sytuacja zdarzyła się jednorazowo czy powtarza się cyklicznie?
nick 2017-05-14 17:01
powtarza się co miesiąc.
1
smerf ważniak 2017-05-21 09:15
Jeśli nie ma wynagrodzenia na czas to zawsze można odejść z pracy powołując się na art.55 kp bez zachowania okresu wypowiedzenia. Czyli od razu z dnia na dzień. I jeszcze się wtedy należy odszkodowanie od pracodawcy. Tyle krotność pensji odszkodowania ile wynosił by normalnie okres wypowiedzenia. Czyli jak ktoś miałby 3 miesiące okresu wypowiedzenia to gdy powoła się na art. 55 kp może odejść od razu a pracodawca musi mu dać odprawę w wysokości jego trzech pensji i normalne świadectwo pracy.

Pamiętajcie o tym ludzie. Żeby nie było że szeryf straszy że nie puści i namiesza w świadectwie pracy a sam nie płaci a warunki pracy wszyscy wiedzą jakie są.

1
Zostaw swoją opinię o PPHU Moskit Kalisz - Nowe Skalmierzyce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU Moskit Kalisz