logo Agencja Rozwoju Innowacji sp zoo

Agencja Rozwoju Innowacji sp zoo

Wrocław

Opinie o Agencja Rozwoju Innowacji sp zoo

marcin1 2011-07-27 22:19
MASAKRA. nie liczy się jak pracujesz, jakie masz efekty. TYLKO KOLESIOSTWO. zatrudnianie laików bo są kolegami i koleżankami preziunia na wysokie stanowiska. akcje w stylu płacząca i rozhisteryzowana kierowniczka co 2 dzień. preziunio [usunięte przez moderatora] marionetka dyrektorki. Tylko dyrektorka [usunięte przez moderatora] to fajna babka z jajem. za delegacje (o ile sa zapisane w projekcie) wypłacaja po paru miesiacach i to trzeba się prosić prawie na kolanach.delegacji dla osob zalatwiajacych kredyty czy obsługujacych projekty wogole sa nie przyznawane(chociaz ostatnio zakupili bilety mpk i rozdaja) wypłaty prawie zawsze o czasie.nie licz na druk rmua zaświadczajacy ze jestes ubezpieczony - tez trzeba wyblagac. ale to wszystko to pikuś. najgorsza jest atmosfera. np. prezio kiedys wymyslił sobie kiedys ze 29projektow ktore prowadzila dziewczyna rozdysponuje po innych a ja zwolni i pewnego dnia ni z gruszki ni z pietruszki ja zwolniła a po tygodniu przyjal bo sie okazalo ze nikt nie daje rady z jej projektami. ciagly strach - zwolnia, nie zwolnia. poschizowani kierownicy. wyzysk. praca czasem do poźna. brak szacunku dla pracownika.
OOzz 2012-02-15 10:44
Ludzie są potencjałem tej firmy, ale co z tego skoro są traktowani jak niewolnicy prezesa. Liczy sie tylko to, że to ON jest PREZESEM, i że to JEGO FIRMA. Trzeba się o wszystko prosić. Na umowe trzeba czekać czasem po miesiąc, po dwa miesiące, i mają gdzieś że pracujesz bez umowy.Prosisz się o wszystko. Jedno Ci obiecują a co innego robią. Nie można im wierzyć. Siedzisz nie raz, nie dwa po godzinach, ale nikt tego nie zauwazy. Grunt żeby była nabijana kiesa prezesa. Ściąga sie nalezności od wszystkich, ale żeby zapłacić podwykonawcom to już jest wielka łaska i ludzie muszą się o pieniądze prosić. Ludzie pracujący w ARI powinni pracować za dobre słowo i uścisk ręki prezesa. ŻAŁOSNE. I co z tego, że ludzie są pomocni, że można na nich liczyć, skoro całość psuje prezes, który potrafi się czepiać, ze trawnik jest mało zielony. Nie polecam pracy tutaj, góra po paru miesiącach zaczniecie szukać nowej.
2
www 2015-09-07 16:34
Czytam komentarze z 2011 roku i sytuacja się w firmie w 2015 nie zmieniła, można powiedzieć, że jest jeszcze gorzej.
Ludzie w firmie też donoszą prezesowi wzajemnie na siebie żeby się podlizać. Nie ma co liczyć na umowę o pracę...
Księgowa z fochem na cały świat. Prezes choleryk, dla którego liczy się tylko własna kieszeń. Najlepiej niech wszyscy pracują za darmo.
marton 2015-12-15 13:40
Miałem nieprzyjemność pracować w tej firmie. Generalnie wieczny bałagan, który był nie do opanowania. Prezes zupełnie nie zna się na niczym, oczekuje cudow od swoich ludzi, których traktuje jak najgorsze... Oczekuje, ze wszyscy będą pracować za darmo. Nigdy nie było wyplaty na czas, o wszystko trzeba się było prosić. Nie polecam, nie wróże dalekiej przyszłości...
orlando 2015-12-28 10:45
Jak nie jest tak źle to z początkiem Nowego Roku przyjdź do ARI i policz ile osób zostało- zaznaczam: wystarczy ci jedna dłoń. Prezes się doczekał... A to jeszcze nie koniec...
2
Alka 2016-01-22 14:12
Zgadzam się z powyższą opinią. W spółce jest dramat, głównym problemem jest sam Prezes, który kompletnie nie ma pojęcia o prowadzeniu biznesu. Nie wiem jak długo ta firma jeszcze pociągnie. Z tego co widziałam szukają na nowo ludzi. Jednak ostrzegam: organizacja pracy poniżej jakichkolwiek oczekiwań, wypłaty z dużym opóźnieniem często dopiero po kilkukrotnej interwencji pracowników. Panuje kompletny chaos, którego zalążkiem jest sam Prezes zmieniający zdanie co 5 min. Co chwilę kogoś chce zwalniać, jego decyzje są nie przemyślane. Furiat - to słowo dokładnie odzwierciedla jego osobę. Jeśli marzy ci się stabilna praca wśród profesjonalistów, jasne stawianie celów i sumienna praca WSZYSTKICH to nie w tej firmie. Odradzam zdecydowanie.
1
kalo 2016-01-27 10:13
Widzę, że nie tylko moje odczucia związane z pracą tam są bardzo negatywne. Mogę dodać, że oprócz braku jakiejkolwiek organizacji brakuje przede wszystkim wiedzy na temat rynku. Wszystkiemu winien jest prezes, który kompletnie nie zna się na prowadzeniu biznesu o współpracy z ludźmi już nie wspomnę. Najgorszy jednak jest fakt, że nic z tym nie robi i nie ma świadomości tego, że pracownicy się z nim nie liczą. Podejmuje decyzje zdecydowanie na szkodę firmy. Firma tonie, ludzie odeszli, zostało kilka osób... Najważniejsze jednak jest to, że każdy odchodzi z uśmiechem na ustach :)Jeśli chcecie doświadczyć niesamowitej przygody z fikcyjnie zarządzaną firmą i prezesem widmo, który jest najsłabszym ogniwem to droga wolna. Osobiście zdecydowanie odradzam, nigdy więcej.
Emil 2016-01-28 13:53
Pojawiło się kilka ogłoszeń o pracę w tej firmie i faktycznie wychodzi na to, że potrzebują kogoś "na już". Dobrze, że zajrzałem na opinie o firmie bo szkoda tracić czasu jak tak to ma wyglądać.
3
lux 2016-02-02 13:57
Odradzam zdecydowanie !! Zaczynając pracę tutaj gwarantuję, że po chwili będziecie szukać nowej a później jeszcze będziecie się prosić o zaległe pieniądze.
Żałosne...
1
ziomek 2016-02-16 13:12
Wszystko powyżej to niestety prawda. Szkoda zdrowia na tą firmę, niczego nowego nauczyć się nie można, a codzienny stres jest wykańczający. Zdolności interpersonalne zarządu poniżej krytyki, sposób zarządzania ludźmi tak samo.
ABC 2016-02-24 14:35
Pracowałem w tej firmie jakiś czas... Tragedia. Wypłaty z opóźnieniem, a Prezes rzeczywiście nie zna się na biznesie: mówi jedno, za chwilę inna decyzja. Niestety praca w tej firmie, to zmarnowany czas. Zero rozwoju, zero perspektyw. Pracownicy odeszli i nawet w dziale analiz nie ma ani jednej osoby. Przestrzegam przed firmą.
Miałem okazję pracować w kilku innych instytucjach i byłem w szoku. Na rozmowie w sprawie pracy obiecują cuda, ale nic nie spełniają ze złożonych obietnic.
Madlen 2016-03-06 18:27
Widzę, że firma nie potrafi nawet panować nad swoją stroną internetową. Zespół, który tak pięknie jest tam pokazany należy chyba uaktualnić Panie Prezesie ?! Od dwóch miesięcy nie pracuje w tej firmie co najmniej 7 osób, które nadal widnieją na stronie. Całe zarządzanie tą firmą tak właśnie wygląda. Jedna wielka ściema. Na szczęście nawet Klienci szybko się zorientowali i masowo przenieśli do konkurencji :) Brawo za kompletny brak profesjonalizmu ! Nic się nie zmieniło :)
były pracownik 2016-03-21 17:54
Nie jest tak źle :) Może i nie jest to korpo z procedurami i standardami na wszystko, ale dobry pracownik będzie się tam miał naprawdę dobrze.
Paris 2016-03-22 19:44
Czy naprawdę jest tak źle?? Czy tu mowa o ARI na Ostrodzkiej?
klient 2016-03-23 20:18
Firma wprowadza klientów w błąd: na stronie są zdjęcia trzech osób z działu finansowania innowacji, które nie pracują tam od kilku miesięcy. Może pora wreszcie przyznać się, jakimi kadrami naprawdę dysponuje?
Marta 2016-04-01 21:45
Jaka premia? ! Zapomnij o czymś takim w tej firmie !! Tam nawet wypłatę będziesz dostawała z opóźnieniem i dopiero jak kilka razy będziesz się o nią upominać ponieważ Pan prezes nie lubi płacić ludziom :)
Alek 2016-04-01 21:47
ARI na Ostródzkiej :) TRAGEDIA .
Marta 2016-04-05 08:22
No niestety przykra rzeczywistość...
123 2016-04-06 10:08
Miałem wysłać swoją aplikację do nich, bo widzę, że szukają na kilka stanowisk. Ale jak czytam te opinie to chyba nie ma co się tam pchać.
Rob 2016-04-06 22:48
To przykre, że poprzez kiepskie zarządzanie zniszczona została firma, która miała tak wielki potencjał. Dawniej głównym atutem tej firmy byli ludzie - nie tylko fajny i zgrany, ale również bardzo dobrze wykształcony, ambitny, zaangażowany w pracę zespół ludzi.
Niestety Zarząd nie potrafił wykorzystać tego co mogło być motorem rozwojowym firmy - kapitału ludzkiego. Poprzez swoją zachłanność (tj. dbanie o własne interesy, wyzysk pracowników, "kolesiostwo")zniszczył Spółkę.
Firma na stronie internetowej chwali się doświadczeniem i sukcesami, jednak czy są to osiągnięcia firmy? Zdecydowanie nie! Są to sukcesy ludzi którzy kiedyś ją tworzyli!
Reasumując dziś nie polecam firmy, ani jako pracodawcy, ani wykonawcy dokumentacji aplikacyjnej!

Oko 2016-04-07 23:22
Tak firma to DNO !! W Zarządzie niewłaściwi ludzie na niewłaściwym miejscu. I GURU, który jest tak słaby, że na samo wspomnienie robi się nie dobrze. Szczerze odradzam jakikolwiek kontakt z tą firmą. To jest jedna wielka ściema.
Resulto 2016-10-12 18:01
szukają w Resulto (inna kultura i poszanowanie dla Pracownika i Klienta)
op 2016-10-12 22:12
a dlaczego jedna wielka sciema? uwazam, ze daja szansę mlodym i niedoswiadczonym pracownikom w znalezieniu pracy i podjeciu zatrudnienia, poza ty mozesz wiele sie nauczyc u nich co bedzie plusem w twojej dalszej drosze
Zostaw swoją opinię o Agencja Rozwoju Innowacji sp zoo - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Rozwoju Innowacji sp zoo