ROSINSKI PACKAGING Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 297 ocen.

Opinie o ROSINSKI PACKAGING Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROSINSKI PACKAGING Sp. z o.o.

Marek

Podobno 4 brygadowka dostala podwyżkę. Ile? Bo na wypłacie tego nie widać.

HR Kadry

Bony na święta wynikają z polityki Firmy i są wypłacane z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych. Środki na Fundusz nie są odprowadzane z wynagrodzeń pracowników, ale zapewnia je Pracodawca. Działalność socjalna trwa nieprzerwanie od początku istnienia firmy i podstawą korzystania z niej jest wyłącznie kryterium socjalne pracowników (wysokość premii uzależniona jest od dochodu na członka rodziny). Nie jest formą motywacji pracowników.

Jo
@HR Kadry 12.12.2017 14:11
Bony na święta wynikają z polityki Firmy i są wypłacane z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych. Środki na Fundusz nie są o...

Ludzi szanuje sie caly rok a nie tylko w swieta

Alicja

Są negatywne komentarze o firmie ROSINSKI PACKAGING Sp. z o.o., ale też dowiadujemy się, że pracodawca przed świętami docenia swoich pracowników i daje im bony. Na coś konkretnego są te bony lub do jakiegoś sklepu? Może to bony sodexo? Możecie zdradzić jakiej kwoty się spodziewacie na takim bonie świątecznym?

Bon
@Alicja 04.12.2017 14:44
Są negatywne komentarze o firmie ROSINSKI PACKAGING Sp. z o.o., ale też dowiadujemy się, że pracodawca przed świętami docenia s...

Płacę miesięcznie 50 zł na socjal a w zamian dostaję premie świąteczna w PLN wynoszącą 300zl brutto. Czyli rocznie jestem 300 w plecy a to 20 paczek papierosów

Henio
@Alicja 04.12.2017 14:44
Są negatywne komentarze o firmie ROSINSKI PACKAGING Sp. z o.o., ale też dowiadujemy się, że pracodawca przed świętami docenia s...

Pani Alicjo bony dostajemy nie dlatego że pracodawca jest miły tylko dlatego że twardo walczyliśmy o nie. Nasz posiadacz ( bo jesteśmy niewolnikami) zgodził się dać nam bony bo zagroziliśmy że nie damy się zmusić do pracy w święta , oraz że będziemy w wigilie wyłączać maszyny. Tak że nie ma się z czego cieszyć

anonymous

Wiecie już na co wydać bony świąteczne bo ja naprawdę nie mogę się zdecydować ????

Marek
@anonymous 02.12.2017 20:11
Wiecie już na co wydać bony świąteczne bo ja naprawdę nie mogę się zdecydować ????

Jeszcze ich nie dostałeś to co planujesz?

szeryf

PRACA W TEJ FIRMIE TO STRZAŁ W KOLANO! PIP POWINIEN DOKŁADNIE PRZYJRZEĆ SIĘ PRODUKCJI I TRAKTOWANIU NA NIEJ LUDZI! Panowie jeśli myślicie, że w tej firmie istnieje szansa na awans lub ogólnie szansa na ustawienie tam sobie życie TO JESTEŚCIE W BŁĘDZIE! 0 szacunku do ludzi, mistrzowie mają wszystko gdzieś puki mogą sobie w KJ poobrabiać tyłki ludziom a potem z nimi piątki na hali przybijają... Jesteś ambitny i lepiej sobie radzisz? = Jesteś na najgorszych maszynach i masz najwięcej pracy. A co za to dostaniesz? WYŚMIEJĄ CIE W KJ! KJ zresztą na najwyższym poziomie. Miesięczna norma musi się zgadzać ;) Panowie uciekajmy stąd. Tylko szukam okazji i wam radze to samo. A ludziom z zewnątrz radze omijajcie ogłoszenia Rosina szerokim łukiem.

Durexx

Za dużo w tej pracy się spuszczacie. Przykład w biurze KJ.

On

Praca na wtrysku wygląda następująco. Na początek coś łatwego żebyś załapał co się z czym je . Potem trzy lub cztery maszyny . Może być nawet jedna ale tylko jak trzeba coś na bieżąco przeglądać. Problem leży po stronie organizacji pracy (jak panujesz tak masz ) . Kleisz kartony ( do ponad 200szt na zmianę )i pakujesz . Na zmianę możesz zapakować nawet do 170000szt detali . Pytanie a zarazem odpowiedz jak jest u rosinskiego brzmi , czy jesteś w stanie wszystkie przegladnac bo jeśli pojedzie jedna np otwarta i będzie reklamacja to premi niema .Pokazuje o że są rzeczy mało wykonalne lub praktycznie wcale. Powodzenia życzę.

Ktos Tam

A jaka Macie opinie o placówce w Nowym Dworze Mazowieckim ? Podobniez chcą tam wprowadzić system 4-brygadwy ale ludzie tego nie chcą ? To prawda ? Jak jest płaca i atmosfera ?

Ja
@Ktos Tam 18.10.2017 01:04
A jaka Macie opinie o placówce w Nowym Dworze Mazowieckim ? Podobniez chcą tam wprowadzić system 4-brygadwy ale ludzie tego ni...

Zadzwon do kadr i spytaj .

Antek

I co zaś nas wystrugali na wypłacie. ......

Gienek

Ogólnie, żeby tu pracować trzeba mieć nerwy ze stali (nie mylić z mieć wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Słabi odpadają szybko i jeszcze mogą pozostać z traumą.

Alicja

@kUlka Co oznacza, że kasa się zgadza póki się nie rozchorujesz? Czy w ROSINSKI PACKAGING pracujecie na umowę zlecenie? A czemu odradzasz skoro są wysokie zarobki? Możesz wyjaśnić? Bo mało tu merytorycznych wypowiedzi i warto, żeby dopowiedzieć parę informacji na forum.

Antek
@Alicja 05.10.2017 14:20
@kUlka Co oznacza, że kasa się zgadza póki się nie rozchorujesz? Czy w ROSINSKI PACKAGING pracujecie na umowę zlecenie? A czemu...

Premia uznaniowa. Idzies na l4 i 500-700zł znika.... Zarobki ok ale zarobki to nie wszystko a atmosfera jest tragiczna.

Adolf
@Antek 05.10.2017 14:33
Premia uznaniowa. Idzies na l4 i 500-700zł znika.... Zarobki ok ale zarobki to nie wszystko a atmosfera jest tragiczna....

premii jest kilka jakościowa, frekfencyjna, wydajnościowa i uznaniowa.

Kaka

Panowie jak wygląda praca w utrzymaniu ruchu jako mechanik?

kUlka
@Kaka 04.10.2017 10:03
Panowie jak wygląda praca w utrzymaniu ruchu jako mechanik?

nikt tego nie wie bo jeszcze nie ma tam takiego :) Ogólnie kierownik jest dziwny ale niegroźny. Osobiście odradzam ale jak nie masz wyboru to idź. Kasa się zgadza dopóki się nie rozchorujesz :D

:)

Kętowianie ? :)

Maciek

Ci z Ket jak sie nazywali ?

Alicja

Dużo osób pisze bardzo niemerytoryczne opinie. Jeżeli firmę oceniacie negatywnie to musicie dobrze to uargumentować, ale nie łamiące regulaminu forum (http://www.gowork.pl/regulamin). Bo takie wypowiedzi, które mają bardzo mało sensu nic nikomu nie dają.

2 brydaga najlepsza jest!

Dajcie se siana, zczochrajcie bobra, zmarszcie fretke czy upuście z korzenia. Wy tu jedziecie, stękacie, wyciągacie brudy a łysy siedzi i sie cieszy bo jego teoria zarządzania przez konflikt działa idealnie. Lepiej się ugadać, przyjść do roboty i albo podwyżka albo gasimy maszyny.

anonim

(usunięte przez administratora)

SZALONY

Widzę że jesteś mocy w gębie ciekawe czy będziesz taki mocny w nogach. ale zdaj sobie sprawę że jak cie namierzą to za te wyzwiska marnie skończysz .

Antek

Akurat z tymi z Kęt to dobrze się stało- daremni jak ADHD byli

Alicja

@Zielony czyli lżejsza jest praca u ROSINSKI PACKAGING niż w innych firmach? I też jest wyższa pensja czy porównywalna? Rozumiem, że Ty jesteś zadowolony z pracy?

rachciach
@fajkisyn 19.09.2017 20:43
Alicjo nie można być w tej firmie z niczego poza stawką. Gdyby nie ta kasa to już by nikt tam nie pracował. W firmie następuje...

fajkisyn nie przesadzaj z tymi odejściami. Kto odszedł w ostatnim czasie? Rotacja jak wszędzie.

dur

fajkisyn, jedziesz ostro po nazwiskach uważaj, ponieważ w poprzedniej pracy koleś jechał podobnie i go namierzyli za naruszanie dóbr osobistych, czy coś podobnego no i dostał zawiasy

Alicja

Są jacyś kierowcy i kontrolerzy jakości, którzy opowiedzieliby o swojej pracy w ROSINSKI PACKAGING użytkownikom @Jajo, @sobieradzik? Oraz inni którzy pracują na stanowiskach, które aktualnie pojawiły się w ofertach pracy http://www.gowork.pl/praca/rosinski-packaging-sp.-z-o.o.;pr? To będą bardzo przydatne informacje.

Jajko

W internecie pojawila sie oferta dla kierowcyc+e. Jak daleko jezdzi sie w tej firmie, jakim sprzetem i ogolnie na jakie zarobki mozna liczyc. Pozdrawiam i dziekuje za rzeczowa odpowiedz

Jajo
@Jajko 25.08.2017 17:59
W internecie pojawila sie oferta dla kierowcyc+e. Jak daleko jezdzi sie w tej firmie, jakim sprzetem i ogolnie na jakie zarobki...

Jeździsz na samozatrudniu. Wiesz na ile się cenisz.

sobieradzik

Cześć. Chciałbym zapytać jak wygląda w tej firmie praca w kontroli jakości? Zobaczyłem ofertę pracy jako: kontroler jakości;przewiązkowy. Warto? Jakie zarobki Jaka atmosfera? pozdrawiam

CałaPrawda

Podziwiam osoby, które pracują w tej firmie. Powiedzmy sobie szczerze panowie z ukrainy są lepiej traktowani niż pracownik z polski.. Jedna maszyna czasami ewentualnie dwie, chłopak zadowolny nic się nie narobi, jak pali to co chwile na fajeczke biega (tragedia!). A polak musi tyrać jak murzyn. Tylko gdzie tu sprawiedliwość, jak ukrainiec dostaje niewiele mniejszą pensje od polaka, który musi pracować o wiele ciężej. Wymagania cały czas rosną, ale łatwo się mówi jak się siedzi w klimatyzowanym pomieszczeniu, a człowiek na hali ponad 40C do tego dwie maszyny. :) Jeżeli nic się nie zmieni w tym zakładzie, to jedynie kto pozostanie to ukraincy i ustawiacze. Bo nikt o zdrowym umysle nie bedzie tam chciał pracować. Już nie będę wspominał o pobocznych oddziałach tego zakładu i co poniektórych paniczach majstrach i ustawiaczach. Jeden nie lepszy od drugiego w pokazywaniu "kim on to nie jest".

Ja
@CałaPrawda 10.08.2017 21:42
Podziwiam osoby, które pracują w tej firmie. Powiedzmy sobie szczerze panowie z ukrainy są lepiej traktowani niż pracownik z po...

Oj wypraszam sobie co ja nic nie robię ???? Jestem ustawiaczem pracuje proporcjonalnie do traktowania mnie .

Marcin

A jak się ma sytuacja na narzedziowni? Chodzi mi o pracę jako operator cnc. Pozdrawiam

Jasiu pianista
@Marcin 26.07.2017 18:44
A jak się ma sytuacja na narzedziowni? Chodzi mi o pracę jako operator cnc. Pozdrawiam

Narzedziownia. Jak lubisz kamerę nad głową i oddech szefa na plecach. To jest praca marzeń dla Ciebie

1024i pół

Doszły mnie słuchy że chcą dawać po 5 maszyn do obsługi . Jeśli tak to jestem za ???? zmotywuje ludzi do ODEJSCIA ???????????? . Pozdrawiam pomyslodawce chętnie oddam mu swoją oklejarkę ( to takie urządzenie za pomocą którego można łatwo zaklejać kartony ) . Tak piszę bo zza biurka mógłby nie widzieć .

Tiktak

Ktos wie czy jest tu jak w innych zakladach cos takiego jak pozyczka zakładowa?

Zielony
@Tiktak 03.07.2017 18:54
Ktos wie czy jest tu jak w innych zakladach cos takiego jak pozyczka zakładowa?

Tak. Słyszałem o czymś takim, pożyczasz przykładowo 100 zł ukraińcowi a on mówi że kiedyś odda ( to jest tutejsza pożyczka zakładowa) Podkreślam że bez zwrotna. Polecam

Pracownik

Czytam te wasze pierdy i sądzę że najlepiej dla zakładu będzie jak wszyscy będą na samozatrudniu. Nikt nie będzie patrzył nikomu na ręce porostu wystawiać fakturę za wykonaną pracę i kropka.wprowadzic zakaz telefonów na zakładzie jak Polakom w UK problem sam się rozwiąże. Z nudów będzie pracował.czytnik na stołówkę i przy kiblach to zaraz będzie wiadomo kto pali. I ile czasu tam spędza

HooD

Pierwszy dzień nawet udany trafiłem na stary Wtrysk i wydaje się spoko. Zobaczymy jak to będzie na dniach :)

Piękny lolo

Waszym problemem panienki z workiem między gnatami jest nieróbstwo i internecik,wydaje wam się,że wasza praca polega tylko na odkładaniu tacek,kartonów i naklejaniu etykietek,a i tego co drugi pożądnie zrobić nie potrafi.Majster czy ustawiacz pomoże pod warunkiem,że widać jakiekolwiek zaangażowanie u delikwenta.Kilka lat wstecz połowa jak nie większość beczących tu ciot nie dotrwała by do pierwszej przerwy i poszła by z bekiem do mamusi,no cóż takie pokolenie.Teraz to macie sielankę bo majstrowie was niańczą,więc przestańcie wylewać łezki do monitowara,podwiążcie jaja i do roboty bo wcale nie jest tak źle w tym zakładzie jak tu opisujecie.

Niedawny pracownik

Firma pod względem kultury pracy, szeroko pojętej organizacji, atmosfery oraz poziomu technicznego stanowi co najwyżej drugą ligę. Osobom wykształconym aplikującym na stanowisko techniczne znacznie bardziej polecam branżę automotive, która w Bielsku jest bardzo widoczna i daje realne szanse na rozwój zawodowy i godziwą pensję. Tutaj, to raczej praca na chwilę (krótką).

2+2=7

Będzie dobrze. Musisz starać się, aby zawsze być glupszym od przełożonych. Jest to kluczowe wymaganie.

HooD

W czwartek Pierwszy dzień w pracy będzie , oby poszło gładko :)

xyz

Co powiecie o stanowisku technologa? Wiecie może jak się pracuje na takim stanowisku? Czy jest jakiś dział techniczny? Widziałem że cyklicznie pojawią się ogłoszenie na to stanowisko. Pozdrawiam.

Q

Jak po wypłacie? Były podwyżki?

PP
@Q 09.06.2017 20:22
Jak po wypłacie? Były podwyżki?

Jak co miesiąc , Ty masz 5 zł więcej a ja 5 zł mniej ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Łysy

No tak BBMy sie burzą bo wi-fi wyłączyliśmy i teraz potrzeba wykupić pakiet 100Giga by na cały miesiąc starczyło plus zabroniliśmy kawę przynosić bo sprzątaczka kubków nie chciała wynosić. A co do przemiału najlepiej sprzedać za grosze? Ale po podwyżkę w kolejce to pierwszy!

Uboże

Sry że trochę nie w temacie, ale... "Z kad oni ludzi biorą" .... Na Boga. Poważnie? Powiedz proszę szanowny Panie Łysy jakie Ty stanowisko w tej firmie piastujesz? BTW. Moja branża i właśnie szukają technologa procesu. Niestety, a może na szczęście na dojazd trochę za daleko. Na przeprowadzkę za blisko :) PS. Walczcie o swoje. Całej firmy tanią / niewykwalifikowaną Ukrainą nie zapełnią.

anonim

(usunięte przez administratora)

ToMM

jak do dyrektora dojdzie nagranie jak ten pseudo kierownik traktuje ludzi ,to jedynie będzie mógł na młynach zarządzać przemiałem.

bielsko

Witam wszystkich, mam pytanie poniewaz chce podjac prace jako operator maszyn do tworzyw sztucznych i chcialbym zeby ktos mi doradzil czy lepiej zadzwonic do tej firmy i sie umowic czy tak jak pisze w ogloszeniu napisac email?

HooD
@bielsko 26.05.2017 02:09
Witam wszystkich, mam pytanie poniewaz chce podjac prace jako operator maszyn do tworzyw sztucznych i chcialbym zeby ktos mi do...

Mi na @ nie odpisali w ciągu 2 tygodni

PrawdeCiPowiem

Co tu dużo można powiedzieć o tym zakładzie. Zakład jak każdy inny, najwięcej mają do powiedzenia w biurach, gdzie nie mają kompletnie pojęcia o produkcji. Przykre jest to, że ukraińcy są lepiej traktowani od polaków, gdzie nie można powiedzieć o nich złego słowa, bo od razu z góry są bronieni. Każdy chce zarobić, ale jak oni zarabiają około 2300 + do tego mają mieszkania i samochody firmowe, to czemu polak ma być gorszy? Nie dziwie się, że nie liczni tam chcą pracować jeżeli władza traktuje ich lepiej niż polaka. Do tego niestety polak musi orać na dwóch maszynach, a nasi koledzy za wschodniej dostają jedną maszynę i jeszcze nie ogarniają co się wokół nich dzieję. I nie pozdrawiam zmiany "A" powinni ją wyeliminować i do tego dochodzą niektórzy "majstrowie" na drugiej hali, gdzie jest jazda bez trzymanki jaki mają humorek tak Ci pomogą.

Krzyś

Obecnie najgorszy zakład na terenie Bielska mając na uwadze zarobki i atmosferę pracy, Nie polecam nikomu.

HooD

Wie ktoś jaką stawkę na start dostaje Operator maszyn w Bielsku ?

yyy

Co myślicie na temat stanowiska Technolog w fabryce w Nowym Dworze Mazowieckim ? Warto aplikować?

xyz

W ostatnich czasach z jakieś połowa ludzi w fabrykach to Ukraińcy.Niech sobie zarobią ,ale rząd powinien dbać przede wszystkim o polskich obywateli.A tu masz - zamiast poprawy warunków pracy zatrudnianie niewolników z zagranicy.

Blabla
@xyz 13.05.2017 11:53
W ostatnich czasach z jakieś połowa ludzi w fabrykach to Ukraińcy.Niech sobie zarobią ,ale rząd powinien dbać przede wszystkim...

Nie rozumiesz że w tym zakładzie pracowało bądź było na rozmowie kwalifikacyjnej całe podbeskidzie?? Tutaj normalny pracownil nie przyjdzie- nie liczę szkolniaków co przez wakacje dorobią i osoby po 60 roku życia co chcą dociągnąc do emerytury.

kolo
@xyz 13.05.2017 11:53
W ostatnich czasach z jakieś połowa ludzi w fabrykach to Ukraińcy.Niech sobie zarobią ,ale rząd powinien dbać przede wszystkim...

pomysl zanim napiszesz na fb i tu ta sama retoryka a myslalem ze ty normalny jestes.Nie bàdz jak twoj stary

stary

meroterycznie rzecz ujmując z podwyżkami nas wychratali w cztery litery. Miało być a nie ma... Jeśli tak mają wyglądać zarobki w tej firmie to długo ludzie nie będą robić. Ukraińcy dostają tyle samo + dach nad głową. Czyli mają więcej od nas tak sumarycznie. TE PODWYŻKI TO ŻART! Łysy wsadź se te 5zł w tyłek.

siwy
@stary 09.05.2017 15:28
meroterycznie rzecz ujmując z podwyżkami nas wychratali w cztery litery. Miało być a nie ma... Jeśli tak mają wyglądać zarobk...

Wychodzi na to że musisz zmienić obywatelstwo by dostać podwyżkę.

Michałek
@stary 09.05.2017 15:28
meroterycznie rzecz ujmując z podwyżkami nas wychratali w cztery litery. Miało być a nie ma... Jeśli tak mają wyglądać zarobk...

Dyrektor - temat podwyżek zostanie podjęty w marcu. Proszę nie przychodzić z osobna. Podwyżki nie dostał nikt a więc jaka płaca taka praca. Robię o połowę mniej niż na początku roku i chyj w to wbijam, nie mówiąc o tym, że pomału pakuje stąd walize tylko sobie coś nagram NORMALNEGO. Nie pozdrawiam.

Alicja

Proszę o zamieszczanie merytorycznych wpisów na temat pracy w Rosiński i S-ka.

kowalski

W tej firmie podwyżki są ale jedynie NORM. O paskach z wypłaty zapomnijcie , wypłaty się różnią i nikt się nie przyzna ile dokładnie zarabia. (info z góry) Najlepszym rozwiązaniem na podwyżkę jest znalezienie nowej pracy , bo ilu pracowników obrażono wynagrodzeniem za posiadane umiejętności... ?! Przykładów daleko nie trzeba szukać. Najbliższa konkurencja płaci lepiej na samym starcie , nie mówiąc o podwyżkach i traktowaniu pracowników. Większa połowa wyszkolonej załogi bierze urlopy i jeździ na rozmowy w sprawie pracy a cała " góra " obudzi się , jak będzie za późno. Szkoda tylko że nie doczekałem widoku jak będą szkolić ukraińców na ustawiaczy i do DTW i nie usłyszałem hasła :" Nie poanimajusz " .

Maxxx16
@kowalski 04.05.2017 13:59
W tej firmie podwyżki są ale jedynie NORM. O paskach z wypłaty zapomnijcie , wypłaty się różnią i nikt się nie przyzna ile dok...

Nie gadaj glupot bo malo wiesz i za dużo chcesz

Alicja

@lo, a jakie stanowisko Cię interesuje? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy różnią się w zależności od obejmowanego stanowiska.

Grim
@lo 05.05.2017 02:16
Interesuje mnie praca na stanowisku operator maszyn do teorzyw sztucznych

Polecam inne zakłady typu enersys dużo lepsze zarobki i lepsza atmosfera ;)

Zielony
@Grim 07.09.2017 07:47
Polecam inne zakłady typu enersys dużo lepsze zarobki i lepsza atmosfera ;)

Powodzenia w dźwiganiu ponad kilogramowych płytek, i robienia w pyle + nieregularne zarobki z dość sporym rozrzutem enersys to dno jeszcze większe niż ten zakład, ale tutaj tylko nieroby narzekają non stop zamiast wziąść się jak normalni ludzie w garść. Jest czasami trudno ale tak już w każdej robocie bywa, zresztą jak się komuś nie podoba niech wy##erdala do zakładu powyżej dostanie 1700 a będzie robił tak szybko na akord jak murzyn na plantacji bawełny.

Ja chcę tylko pracować

Wszyscy najeźdżają na tego kierownika czy dział kadr to wreszcie usłyszy?

Nick

Kiedyś wybrzydzali, teraz biorą jak leci...

lo

Orientuje sie ktos?

lo

Czy da sie tam dostac do pracy po liceum czy faktycznie musi byc zawodowe lub techniczne?

Zostaw opinię o ROSINSKI PACKAGING Sp. z o.o. - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROSINSKI PACKAGING Sp. z o.o.