Agromet Pilmet Sp. z o.o.

Brzeg

Opinie o Agromet Pilmet Sp. z o.o.

Ipreza 2015-01-19 11:31:14
Niedługo impreza zakładowa. Będą mieli co świętować. Pogratulują sobie na wzajem i będą cieszyć się z sukcesu firmy... Tylko tak naprawdę, w tej firmie zapanował jeden wielki chaos. Zasłaniają się dużą produkcją. A co ?! W poprzednich latach były jeszcze lepsze wyniki, bo organizacja pracy na niektórych wydziałach była na o wiele wyższym poziomie.
7
Murzyn 2015-01-19 20:54:35
Robić robić nie narzekać za bramą 100 ludzi stoi i czeka na nasze miejsce hahahahaha
2
inż 2015-01-21 10:54:27
widziałem że szukają tam technologa, jak się tam pracuje na tym stanowisku? Może bym tam zrobił porządek? PS kto to jest Fitnes?
przypadkowy etatowy 2015-01-23 00:06:34
Witam i o kierownika produkcji pytam, otóż z tego co mi wiadomo firma Wasza zaopatrzyła się w nowego kierownika produkcji- Wasza go wzięła a nasza go oddała... Powiedzcie mi jak u Was rządzi i czy jest do ludzi czy bardziej do góry?, jakie zmiany i reformy wprowadza bo zapewne po to został u Was zatrudniony?

Pozdrawiam sredecznie
inż 2015-01-23 12:35:51
zadałem konkretne pytanie - chodzi mi o posadkę technologa. Podobno jest jakiś wolny etat tylko kasa lipna bo 2500 brutto, ktoś może przybliżyć mi jak wygląda to stanowisko bo mam ochotę złożyć podanie, skończyłem 3 letnie studia inż zaocznie, i pracowałem na produkcji w innej firmie, nadam się?
koksu 2015-01-29 15:46:13
co z tym technologiem? Kto to jest fitnes?
inż 2015-01-30 11:26:00
to jak z tym technologiem? Ktoś mi powie wreszcie czy bedziecie se tak narzekać? I nic z tego nie wyniknie? Kto to jest ten fitnes?
ble ble 2015-01-30 12:47:18
idź człowieku do zakładu i zapytaj z pierwszej ręki, kogo interesuje jakiś technolog
3
gość 2015-01-30 19:44:02
ble ble dobrze mówi, zamiast przesiadywać na jakimś głupim forum ruszyłbyś do zakładu...a z resztą i tak już kogoś przyjęli.
4
spawacz ///// 2015-02-06 07:05:04
Cześć ,
jakie są zarobki spawaczy u was w Agromecie, widziałem ogłoszenie na necie ,że jest u was zapotrzebowanie na spawaczy ,niby zarobki do 20 zł/h, to prawda czy naciągniete to troche jest ?
mops 2015-02-10 20:08:59
Super jest na spawalni.Serio
2
hhhh 2015-02-18 11:52:12
"Super jest na spawalni.Serio"- napisał kierownik spawalni heh
2
gość 4 2015-02-25 21:34:55
Jak wy to wszystko wytrzymujecie,w takich warunkach nie da się pracować.
3
gośćć 2015-02-26 16:53:13
Dobrze napisane DO 20zł więc równie dobrze może być 12-14 oczywiście brutto
1
1234 2015-03-03 09:35:12
Żeby oceniać innych trzeba samemu być ok @! PS który piszemy przez ó a nie u
1
mops 2015-03-04 21:29:39
czy dyrektor techniczny potrafi mierzyc suwmiarka?na bank nie
1
inż 2015-03-16 12:36:36
no ja tam chciałem pracować w biurze to mnie nie przyjęli, bo to niby mam za małe kwalifikacje. To oni chyba mają mega nieziemskie kwalifikacje, że im do pięt nie dorastam hehe
3
mops 2015-03-23 20:31:49
ktos moze wymienic pieciu najwiekszych leserow w tej fabryce?
7
gosc 2015-04-17 21:12:07
rozmowy kwalifikacyjne na fizola:)) castingi,żenada
3
mops 2015-04-24 20:10:14
wesolo jest
1
Gość 2 2015-04-27 08:08:58
Mamy nowego p. dyrektora i mam wielką nadzieję, że zmieni się sytuacja zwykłego pracownika. Może w końcu nauczymy się jednej ważnej rzeczy: szanować ludzi wokół siebie, każdego traktować podmiotowo, a nie przedmiotowo. Nie ważne, czy kogoś się lubi czy nie. Bo takie zakulisowe gierki i zależności (ten jest kolegą tego, tamten jest zależny od tamtego i patrzy się na nich inaczej), psują skutecznie opinie o firmie. Może skończy się ten chaos i zacznie się normalna praca.
11
my 2015-04-29 08:11:32
O jakiej hierarchii TY mówisz.Aby mieć szacunek wśród zalogi należ coś umieć coś sobą reprezentować,posiadać wiedzę na temat produkcji.Wiedzę jaką posiada ta pani -to umiejętność wybijania numerów w swoim telefonie.Powiedz szczerze czy to twoim zdaniem wystarczające.
2
gość 2015-04-29 09:23:53
Ten zakład ma duże możliwości,ale właściciel powinien pamiętać ,że nowego pracownika do produkcji wprowadzi tylko stara załoga,ludzie którzy coś potrafią ludzie którzy posiadają wiedzę,ludzie którzy chcą.Z TYCH ludzi powinno się tworzyć kadrę kierowników,majstrów,brygadzistów.Ci ludzie chcą i powinno dać się im szansę.Powiedz czy dzisiejsza kadra posiada wiedzę,przecież niejeden ma wykształcenie nie związane z naszą produkcją-oni nadrabiają tylko zarozumialstwem ,ignorancją.Według Ciebie tak wygląda hierarchia .
4
nenek 2015-04-29 09:41:28
Powiem Ci tak. Niestety nie tylko w tym zakładzie ale również w podobnych zakładach produkcyjnych (i nie tylko) wygląda to tak, że kierownicy, brygadziści i większość kadry zarządzającej tak naprawdę nie ma przystosowanego pierwotnie wykształcenia pod swoje stanowiska. Czasami faktycznie można czuć się pokrzywdzonym ponieważ na stanowisku robotniczym-fizycznym jest osoba posiadająca lepsze kwalifikacje niż przełożony ale niestety taka jest rzeczywistość w dzisiejszych czasach i albo się z tym godzimy albo i nie. Skoro ktoś na takim stanowisku wykazuje swoją efektywność dla zakładu to znaczy, że pracuje solidnie i takie stanowisko mu się należy. Góra patrzy na efekty (a niestety nie na ludzi) Przełożeni za to egzekwują od swoich podwładnych. Jakim kosztem, różnie bywa. Widzisz jednak większość starej kadry na stanowiskach robotniczych będących nawet pod kierownictwem tej Pani się trzyma. I co zrobić Można tylko sobie troszkę ponarzekać Ludzka rzecz. Nie jest w stanie dogodzić się wszystkim.
Nenek 2015-04-30 10:17:00
Bo tylko z Tobą dyskutuje.... :)
nenek 2015-04-30 10:25:19
Nikogo nie bronię/nie broniłem, patrzę realnie a nie jak Ty żyjesz marzeniami (co by mogło być gdyby...) Ulatniam się stad bo ja akurat mam ciekawą pracę i "przyjaznych" przełożonych. Może i Ty kiedyś na takich trafisz :)Życzę Ci tego. Poszukaj pracy adekwatnej do swoich kwalifikacji i wiedzy, a wtedy nie będziesz musiał patrzeć na to wszystko o czym pisaliśmy. Będzie w Tobie mniej nerwów i żalu. Pozdrawiam i życzę udanej majówki.
kompletne bzdury 2015-05-01 14:05:22
Drogi Nenku nie masz racji. We wszystkich zakładach produkcyjnych (i nie tylko) szuka się osób na dane stanowisko, a nie szuka się stanowiska pod daną osobę :-)Przejrzyj oferty pracy. Wykształcenie kierunkowe to podstawa. Dlaczego? Bo efektywność, o której tak dużo piszesz zależy od wiedzy, a ta od wykształcenia, proste?jak budowa cepa !
4
kompletne bzdury 2015-05-01 14:16:30
Zapomniałem dodać, że oczywiście doświadczenie też tutaj ma ogromne znaczenie, czasem osoby z długim stażem pracy bez kierunkowego wykształcenia są bardziej efektywne niż osoby, które znają tylko teorię (stąd w ofertach pracy bierze się pod uwagę 2 kryteria: wykształcenie + doświadczenie). Ale wracając do twego toku myslenia: efetywnośc bez doswiadczenia ani wykształcenia? Sorry, ale na zadnym stanowisku to dobrze nie rokuje:-)
4
anty-Nenek 2015-05-02 21:47:10
Czytam Nenku twoje wypowiedzi jako osoba bezstronna i przede wszystkim nie rozumiem skad przeswiadczenie oraz kpiny z okreslenia, ze przelozeni nie moga byc przyjaznie usposobieni do podwladnych. Moga, a nawet powinni. Poczytaj troche o kulturze zarzadzania. Od dawna wiadomo, ze im bardziej ludzie utozsamiaja sie z firma, im bardziej chca do niej przychodzic, tym wydajniej pracuja. Firmy klada ogromny nacisk na atmosfere, wydajac srodki na integracje i poprawe relacji pomiedzy managementem a pracownikami. Wszystko sluzy poprawie jakosci i wydajnosci. Nawet teoria budowy egipskich piramid przez niewolnikow upadla, gdyz stwierdzono, ze brak checi i praca przymusowa sprawilyby, ze piramidy nie przetrwalyby tylu lat. Nie rozumiem twojej arogancji w twierdzeniu, ze nikt nikogo na sile nie trzyma, przeciez w calej tej sytuacji chodzi o dialog, nie o wyzbywanie sie doswiadczonej kadry. Przeciez czesto pojawiaja sie w prasie ogloszenia o tresci: "A.P. pilnie przyjmie slusarzy", na nadmiar zasobow ludzkich zatem nie cierpi. Tak jeszcze ci na koniec powiem, ze skoro takim erudyta jestes i tak cie bawia okreslenia, ktore przypisujesz kolorom scian, to powinienes wiedziec, ze "ulotnic sie" to moze co najwyzej smrod z majtek, a nie forumowicz z forum. Nie obraz sie, ale skoro wytykasz innym bledy, pilnuj by samemu ich nie popelniac.
3
ha ha ha 2015-05-04 16:43:30
Opini, na ktora odpowiadam raczej nie pisal stolarz, tylko kierowca :-)
1
gosc 2015-05-04 23:55:31
zgadzam się z hej ,masz rację 100%,
2
Banał 2015-05-06 12:14:33
Dobre. Też jako bezstronna osoba czytam posty (m.in. Twój) i jest tam zdanie dot. ulatniania się. Warto czasami poczytać najpierw zasady tego forum (a nie bezmyślnie zaznaczać haczyk - akceptuję regulamin) a później dodawać takie komentarze. Wieli FORUMOWICZ Wyciąg z regulaminu forum cyt. "c) jeśli użytkownik wchodzi w dalszą dyskusję: należy ją spokojnie kontynuować, odkładając na bok osobiste zaangażowanie w firmę. Choćby musieli mierzyć się Państwo ze stekiem bzdur, warto pamiętać, że inni użytkownicy nie wiedzą, kto faktycznie mówi prawdę, a to na Państwu – jako na pracodawcy – ciąży większa odpowiedzialność. Pracodawca, któremu zależy na wyjściu z dyskusji z twarzą, powinien ze spokojem reagować nawet na najtańsze zagrywki i konsekwentnie dążyć do zakończenia jałowej dyskusji, w której nie ma już nic do powiedzenia. Jeśli pragną Państwo zakończyć takowy wątek, warto podziękować użytkownikowi za udział i spokojnie zając się innymi sprawami." Ostatnie zdanie mówi wszystko.
Banał 2015-05-06 12:15:48
Odpowiedź oczywiście skierowana jest do anty-Nenka a nie do Stolarza - PRZEPRASZAM ZA POMYŁKĘ :)
anty-Nenek 2015-05-06 23:26:02
wiesz co? Masz rację, to zakończenie było niepotrzebne, przepraszam :)
anty-Nenek 2015-05-06 23:35:25
Nie jestem pracodawcą.
wiadomo 2015-06-12 21:33:56
Jak to nie rozumiecie po co zatrudniono kierowniczke zaopatrzenia? Jako fachowca zeby uzdrowic ten dzial, bo przeciez wczesniej dzialal zle, a zwlaszcza branza wloska :) Teraz wszystko jest super. Dostawy na czas, w odpowiednich proporcjach i ilosciach. Nie ma niepotrzebnych zapasow w magazynie, nie ma opoznien w dostawach, maszyny schodza na czas, reklamacje do dostawcow zalatwiane od reki- wiecej takich fachowcow ;)
5
mops 2015-07-07 16:51:25
ludzie maja prace i narzekaja
mops 2015-07-07 16:55:46
ktory wydzial jest najgorszy?
wiem 2015-07-07 21:13:05
Magazyn
3
robol 2015-07-08 20:40:52
Firma ma pracownikow i ciagle cos nie tak. Niech sie ciesza, ze jeszcze chcemy tu pracowac.
4
mops 2015-07-20 20:14:22
medal dla brygadzistow
arek 2015-07-22 22:47:53
@robol, to może bys napisał dla przykładu co takiego ciągle jest tutaj nie tak, bo jednak to dość ogólnikowe stwierdzenie i osoba postronna, taka jak ja nie ma pojecia co się wyrabia w agromet pilmet. Dziwne też, że kolega mops powyżej chce dac medal brygadzistom, może wcale nie jest tutaj tak źle. Pozdrawiam.
2
gosc 2015-08-06 19:55:46
a co to zadnych informacji z Agrometu wszystko ok, a jak znosicie upały
1
Wieszcz 2015-08-27 21:41:57
Wkrótce będzie lepiej
Na pewno się zmieni
Przyjdą młodzi gniewni
Odejdą starzy wkurzeni ;)
6
Perkos 2015-10-08 20:37:07
Ale cisza się zrobiła w firmie chyba lepiej co?
1
gosc 2015-10-11 19:40:22
lepiej nie mowic
5
mgr inż 2015-11-24 12:47:41
łooo tyle to ja zarabiam jako handlowiec, sprzedaje właśnie maszyny, ale w innej firmie - no to chyba praca brygadzisty jest bardziej męcząca i ciężka. Bo brygadzista pracuje jak normalny monter i dodatkowo ma pilnować jakości i porządku na hali. Wiec to nie jest duże wynagrodzenie według mnie.
gosc 2016-01-11 10:49:05
raczej
NumberOne 2016-08-18 22:22:47
No tak, no wszystko jest w porządku, ja słyszałem ostatnio dużo pozytywnych opinii, więc generalnie pozwolę sobie uznac, że wszystko jest w porządku i będzie
janek 2016-10-14 14:02:14
Zastnawiam się jeszcze nad tym jak wygląda praca tutaj jako sprzedawca, bo nie ma tutaj nowych ofert z tego co widze..a też dobre warunki oferowali z tego co widze.
1
Zostaw swoją opinię o Agromet Pilmet Sp. z o.o. - Brzeg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agromet Pilmet Sp. z o.o.