SAMASZ

Białystok

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 393 ocen.

Opinie o SAMASZ

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAMASZ

Nowy człek

To jaka jest prawda? Bo nie wiem czy chodzić czy nie

Nowy człek

To jak to jest z tymi setkami obecnie? Sa czy nie? Bo dla nas nowych karza chodzic w soboty.

Stary
@Nowy człek 2 tygodnie temu
To jak to jest z tymi setkami obecnie? Sa czy nie? Bo dla nas nowych karza chodzic w soboty.

Szkoda mi cie nowy człeku prawda jest smutna w tej ....w tym syfie

Frezer

Witam ile w szamaszu dostanie frezer cnc z doświadczeniem ?

ach!!
@Frezer 3 tygodnie temu
Witam ile w szamaszu dostanie frezer cnc z doświadczeniem ?

To zależy od doświadczeniem z czym? Jak masz posiadania aktu seksualnego z frezarką to możesz liczyć na joby od majstra ze nic nie umiesz i dostaniesz miesięcznie max 2100 zl , a jak nic nie umiesz a wszystko wiesz ale się nie za zbytnio orientujesz w sensie ze jesteś dyrektorem albo synem szefa to nie wiem ale chyba dużo. Ewentualnie z Twoim doświadczeniem ogólnie rzeczy prasując to się pajacu obudz i idz do mister dyrectore od japońsko żydowskiego prześladowania ludzi kapo Adolfa Shultz'a co na arbaitystyce się zna "arbeit macht niht frei" boooo szlachta nie pracuje jak pisze adam stolarski na facebook'u. Dobranoc!

ruki cuki

Witam.Dam dobrą radę dla tych którzy będą chcieli odejść z tej super firmy, róbcie to po wzięciu pieniedzy wczasowych,bo jeśli zrobicie to wczesniej to kadrowa was po prostu okradnie, nawet jeśli wykorzystacie swój urlop.Robi to bezprawnie podpierając się wewnętrznym regulaminem tej bandyckiej-japońskiej firmy.

Qwer

Kiedy zaczyn się przeprowadzka i startuje zabłudów

Mirek
@Qwer 21.07.2017, 08:34
Kiedy zaczyn się przeprowadzka i startuje zabłudów

W grudniu po południu

dawny pracownik

Witam,to się wszystko zgadza co piszą poprzednicy. Zaraz będzie dwa lata jak nie pracuję w tej chińsko-japońskiej firmie, na początku było całkiem nie żle, bo przrobiłem tam sporo lat, ale wprowadzali chińskie standardy to powiedziałem stop ,bo to co tam teraz jest do odbiega od normalnośći , nie mówiąć o wypłatach. Pracuję na zachodzie w firmie która powstała w 1903 roku ,trochę starsza od tej japońskiej ,tam nie ma chorych współczynników i czegoś takiego jak u japońca że czały zakład zależny od montarzu-czy to jest normalne-w jakim to celu jest?-w celu oszustwa ,ja przepracuję miesiąc i mogę policzyć ilę dostanę , w samaszu to nie realne bo montaż nie złożył lub współczynnik nie wyszedł,butelki z wodą też nie można mieć na stanowisku pracy-to jest poronione ,ten kto to wprowadził to powinien leczyć się a nie być dyrektorem. i tak jak u góry ktoś napisał ,jak ktoś ma szacunek , wartości do samego siebie to zmieni pracę i już nigdy nie będzie przez tą chińsko-japońską bandę oszukiwany-okradany. Pozdrawiam.

Były pracownik.

Haha w samaszu panują chińskie standardy. Co one oznaczają, jak Chiny budują swoja potęgę? Ano tania siła robocza. Produkcja jest tego doskonalym przykładem. Niech ktos powie, ze jest inaczej. Jak ktos miał choc troche szacunku do samego siebie, to juz dawno znalazł sobie inna prace. I przestał narzekać. Czy duzo ludzi wraca do tej firmy po zwolnieniu sie? Kazdy zna odpowiedz.

kolo

Witam,z tego co pamiętam to japoński cham..vel padalec wprowadził tam swój system który miał zlikwidować współczynnik-bo takie są procedury lean-widać wprowadzają tylko to co jest im wygodne do ruchania ludzi na kasę.Współczynnik powinien być dla całego zakładu nawet wiedżma z kadr powinna taką wypłatę dostawać na współczynniku,no ale tak to w polsce jest są gorsi i lepsi,tak japończyk postrzega swoich pracowników nie liczył się z nimi i póki ten pan tam będzie to nikt normalnej wypłaty nie dostanie.

Wd40
@kolo 06.07.2017, 17:08
Witam,z tego co pamiętam to japoński cham..vel padalec wprowadził tam swój system który miał zlikwidować współczynnik-bo takie...

Dostanie jak będzie napieee po10 12 godzin i wszystkie soboty i np 1 maj

Malarz Akrobata

Dodam od siebie, że z tym współczynnikiem jest nieuczciwie głównie na jednym dziale: Śrutownica/Malarnia. Co miesiąc wydrukują swistek jaki dział ile "normy" wypracował. I przykładowo mamy spawalnie gdzie współczynnik 11/12 miesięcy jest powyże 1.00 (jeżeli mają załóżmy 1.20, to twoja pensja x 120%). I niech ktos mi wytłumaczy, dlaczego na malarni i srutownicy przez cały rok ten współczynnik jest ZAWSZE poniżej 1.00 (co prawda wyrównują jeżeli jest, ale zdarzylo się parę razy że tego nie zrobili, bo jak wyżej kolega powiedział widzi misie ) Dlaczego?! Czy więcej ludzi zatrudniają czy mniej, czy więcej roboty odwalą czy mniej. Czy montaż złoży czy nie złoży to zawsze na tym dziale jest poniżej 1, gdzie na spawalni jest powyżej (prawie zawsze). Ten oto dział własnie chyba jest do ruchania bez mydła. Bo reszta ma się jako tako dobrze. A przecież to malarnia i srutownica dba o najważniejszą rzecz - wygląd, klient kupuje oczami. I tutaj nie powinno być żadnych ograniczeń czasowych czy tam planów.

Pewex

Dokladnie jak poprzednik napisal, np.w piątek zrobili wolne bo nie bylo z czego skladac,trzeba bylo odrobic piątek w sobotę gdzie powinienes dostac setki,no ale oczywiscie ich nie dostaniesz bo odrabiasz piatek,ruchanie bez mydla... i tak na kazdym kroku...

wer

Jaka jest stawka początkowa ?

ziutek
@wer 28.06.2017, 16:08
Jaka jest stawka początkowa ?

Witaj,na każdym dziale jest inna stawka bazowa,na nią wogóle nie trzeba patrzeć dlatego że cały zakład produkcyjny jest zależny od dwóch czynników.Pierwszy to czy montaż złoży to co jest na planie,a drugi to czy dla zakłamanego dyrektora z japonii będzie się chciało wstawić ten szatański współczynnik na którym to właśnie w tym zakładzie dymają pracowników.Tak tu własnie płacą,możesz przerobić cały miesiąc wyrobić plan swojej brygady a oni mają zawsze dwa argumenty-montaż nie złożył lub współczynnik nie wyszedł i tak jest już od kilku dobrych lat kiedy gnida siedzi na dyrektorskim stołku.

Wd40

Koniec sezonu coraz blirzej

xxc
@Wd40 22.06.2017, 17:27
Koniec sezonu coraz blirzej

gdzie ten koniec sezonu kiedy urlopy?

kandydat

Witam, szanownych pracowników. Chciałbym się dowiedzieć jak jest z robotą na montażu, jak z płacą ? Czy warto ? Czy lepiej omijać z daleka ?

S
@kandydat 13.06.2017, 15:09
Witam, szanownych pracowników. Chciałbym się dowiedzieć jak jest z robotą na montażu, jak z płacą ? Czy warto ? Czy lepiej omij...

Ufff,jak jestes odporny psychicznie i dajesz rade pracowac z kadra kierownicza o inteligencji barana i kulturze neandertalczyka to smialo przychodz.Ale jesli masz szacunek do siebie i wymagasz tego od innych....mijaj szerokim lukiem.

Heineken

Co tak cicho się zrobiło, czyżby zaczeli dobrze płacić?

pracownik

Mistrzowie w tej firmie faktycznie sa nienormalni probuja za wszelka cene pokazac swoja wyzszosc nad pracownikiem.Dziwne bo jak przyjezdza Gora to mordki w kubel i nagle sie milo robi,pamietam swego czasu jak mistrz (oczywiscie gowniarz) na drzwiach pedzlem wyrazil swoj szacunek do ludzi i napisal na drzwiach garazu Auschwitz wlasnie na takim etapie rozwoju sa ci mistrzowie malpy bez mozgu.Pozdrawiam Twork...... mam nadzieje ze dorosniesz dzieciaku.Osobiscie prace zmienilem i mam spokoj

były pracownik
@pracownik 04.05.2017, 23:18
Mistrzowie w tej firmie faktycznie sa nienormalni probuja za wszelka cene pokazac swoja wyzszosc nad pracownikiem.Dziwne bo jak...

Witam,ten mistrz to jest mistrzem z przypadku-jeden z większych idiotów w tej firmie którzy zajmują kierownicze stanowiska,pamietam tego pana i jego postępowanie z ludzmi,jak dowiedział się że jest mistrzem to w głowie mu się przewróciło i to mocno a na spawaniu to praktycznie wogóle się nie zna,ale do tego kabaretu który tam jest to pasuje,współpracował dobrze z firmą i jest mistrzem-kto pracuje w tej firmie to wie na czym polega współpraca-w taki sposób tam ludzi się awansuje.Jest kilku normalnych mistrzów których będę wspominał pozytywnie,ale reszta to banda frajerów,którzy nie potrafią się nawet w normalny sposób zwrócić się do pracownika.

×××

A cikawe czemu na kuchnię chca przyjąc i dają umowę na zmiany a jak co do czego to tylko popołudniu trzeba robić a co tam są rowni i rowniejsi???!!!

Dzesika

Robota idzie a montaz nie sklada. To wina tych zmian i co chwile kto inny dowodzi

nowy

Kto to jest majster guma?

Wujek Fester

Plotki chodzą, że 1 i 3 Maja będą pracujące ;-) Kto jest chętny ??

.........

no widzisz pracowales i zwolnili ....

abba faralala

słyszałem, że ciebie od tyłu zapinają. ciekawe czy szef o tym wie?

....

uwaga na szpiega adolfa czlowieka od polerki z malarni

Lilo

W samaszu dostalem 3897zl na reke za 196h.bajka

franek
@Lilo 13.04.2017, 16:40
W samaszu dostalem 3897zl na reke za 196h.bajka

Chyba brutto....a może ty z biura? tam to japońska gnida dobrze płaci i dba o pracowników

jaco
@franek 14.04.2017, 17:46
Chyba brutto....a może ty z biura? tam to japońska gnida dobrze płaci i dba o pracowników

w biurze 196 godz pogieło cie tosz oni by popadali jak muchy ze zmęczenia

BETII

POSZUKUJĄ TAM PRACOWNIKÓW??? W TYM SAMASZU ??

mulczer

dyskowa ile wy już po 10 gdz nawalecie już chyba z miesiąc szacun .ale znając życie 10 kwietnia odcinek a tam zonk

NickyNickk

Ludzie idźcie do Pronaru wtedy zobaczycie jak się pracuje i jak je... Narzekacie na warunki pracy i jedzenie(śmiech na sali)... Wydaje mi się, że jest wam za dobrze, nie znacie pracy w innej firmie i jaki jest tam stosunek do pracowników... Ja po długoletnim stażu w Pronarze jestem zachwycony Samaszem...

Qwerty
@NickyNickk 21.03.2017, 19:39
Ludzie idźcie do Pronaru wtedy zobaczycie jak się pracuje i jak je... Narzekacie na warunki pracy i jedzenie(śmiech na sali)......

Poki jeszcze jestes swiezym pracownikiem to majstry beda tobie umilac zycie. Ale poczekaj troche to sam zobaczysz jak bedzie. Dawaj dawaj i nie wazne ze nie masz detali. Ma zejsc i nikogo to nie obchodzi.

Smakosz

Dlaczego nie ma jedzenia na stołówce na nocce niedziela/poniedziałek?

niedzielny barszcz
@Smakosz 20.03.2017, 16:34
Dlaczego nie ma jedzenia na stołówce na nocce niedziela/poniedziałek?

jak ugotujesz to będzie :-)

lol

no majstrow sie narobilo troche polowa to za brame bo kompletni idioci.

ktos

Wy jestescie krwa normalni ???? Nie mozecie sie zdecydowac na ile zmian maja ludIe pracowac ???? Pon i pt na dwie zmiany a wt sr i cz na 3 ??? To sie w pale nie miesci takich idiotow jak wy trzeba ze swieczka szukac !!!!

nowy

Moze mi ktos powoedziec dlaczego szef Antoni mowil cos o robieniu nadgodzin a szf produkcji i miszczowie montazy zagrozili ze jezeli ktos bd robic nadgodziny to zostanie mu obnizona stawka ? O co chodzi robic te nadgodziny czy nie ????

True

Tak jak juz ktos nadmienil kacper/gienek/rych/słavi/dddd panowie czas wyjac jezyk z obcego ciala lub tez spojrzec nieco ponad biurko i poza 4 sciany bananowej otoczki biura. BO NIE ma idiotow i chyba nikt nie uwierzyl ze takie komenty moze pisac ktos z hali produkcyjnej. Co do zebran i przemowien pana prezesa na stolowce najlepiej odzwierciedlili to chlopaki z neonowki. Myslicie ze w firmie pracuje prawie tysiac idiotow? https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=ijiWcGzIThQ . Z polski chcecie zrobic DŻEPEN kiedy daleko wam do was samych jeszcze sprzed kilku lat? Brniecie w to jak krowa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a najbardziej przeraza ta otoczka i pycha ze strony wlascicieli i kierownictwa jakby co miesiac wszystkim pracownikom ratowali zycie a tak naprawde bardzo malo cala sytuacja odbiega od niewolnictwa bo czlowiek zarabia tyle zeby przezyc od 10 do 10 i tez niekoniecznie bo jakas 1/3 jedzie na kredycie juz nie wspominajac zeby cos odlozyc z wyplaty :D Ktos tam sie smial ze "jedzcie na zachod jak tacy z was fachowcy". I proste ze pojada i przyjma wszystkich z otwartymi rekami i nie za takie pieniazki i warunki tylko troche odwagi trzeba! Poczekajcie jeszcze troche bo narazie starym pracownikom sie pracy nie chce zmieniac ;) Tak na koniec... PANIE PREZESIE! Rusz pan glowa bo prosty czlowiek szybko wykalkulowac moze ze z tymi stawkami zarzadzaniem i zupa mial pan problem jesienia i wczesna zima znalezc pracownikow na 2/3 zmiany w bialymstoku tutaj z taka renoma na niektorych dzialach a mysli pan ze pan znajdzie w zabludowie? I i i i niby tyle ludzi przejdzie z innych firm GDZIE LEPIEJ PLACA?! Nie mam pojecia tak jak wiekszosc zakladu na co wy liczycie tylko nikt nie chce nic mowic zeby dotelepac do tej emerytury jakos. Pozdrawiam i szczescia zycze bo bedzie wam potrzebne!

były pracownik 123

Witam Wszystkich,pracownik Qwerty opisuje szczerą prawdę-też pracowałem tu sześć lat ale kiedy szmulc japoński-zwany też padalcem zaczął mocno kąsać po kiszeni to musiałem opuścic tą kiedyś nawet dobrą firmę.Jak zacząłem pracę to zarobki były naprawdę dobre,wszystkie wyliczenia robił brygadzista i było wiadomo ile tak naprawdę maszyn zjechało ale japończyk to usprawnił po co pracownik ma wiedzieć on ma naginać a nie interesować się maszynami,druga sprawa-podwyżki to też złudne pojęcie w owym czasie w tej firmie tak ona jest ale na papierze-bo w rzeczywistosci jak pracowałem to wypłaty z roku na rok były mniejsze-czyli tak zwane robienie pracowników w H...bo czasy były zmniejszane na wykonanie detalu,przy usprawnieniu jeszcze tak zwanego współczynnika,którym też teraz steruje p a d a l e c japoński.Chorą też sprawą w tej firmie jest że każdy dział jest zależny od moztażu,ile maszyn zjedzie na plac to tyle zapłacą to jest nie nienormalne.Na koniec mojej kariery jeszcze zostałem okradziony z wczasowego,choć wykorzystałem urlop,wiem że to jest nie zgodne z prawem,ale w tej firmie kadrowa jest ponad prawem i ona ustala wszystkie regulaminy.Bardzo chciałbym aby ta cała banda która teraz rządzi z japońskim p a d a l c e m na czele doznała dobrej porażki i dostała ostro po garbie,to może wtedy otworzą im się oczy które dawno zasłonił banknot i docenią każdego pracownika który tam się stara i pracuje.

druid

szef? jaki szef.. adolf.. adolf lubi uwalać

..............

trzeba poprostu do inspekci pracy zadzwonic i podwalic . jak czlowiek moze pracowac 12 dni ciaglej pracy po 8 godz niech mi to szulc wytlumaczy tu . to jest lamanie praw pracownika

nick

I prosimy o aneksy do umow, ze pracujemy w soboty na dwie zmiany wpisujac sie na wykreslona liste obecnosci. Pic podparty artykulem kodeksu podobno prawnego...

Qwerty

Dzisiaj między 1 a 2 zmianą "starszy" mistrz zmianowy (nie bede pisal nazwiska bo i tak wszyscy wiedza o kogo chodzi) rzucil do nas tekst :" ja wam przypominam o sobocie na 2 zmiany i po 8 godzin. I rozmawialem z szefem ze kto nie bedzie chodzil to z bazowej stawki bedzie rozliczany. " Mowiac w prost wyraz takich slow oznacza : albo chodzicie w soboty albo wam utniemy wyplaty. W gruncie rzeczy chcialbym wiedziec czy rzeczywiscie szef w ogule o tym wie. Bo jesli tak to taka osoba, ktora zawsze stala murem za rodzina i pracownikiem, popiera zastraszanie przez majstra swoich podwladnych? Tak samo jak dla kolegi urodzilo sie dziecko i majster nocna zmiane wprowadzil. W sobote stalismy na przerwie a kolega zazartowal ze on nie moze na noc bo male dziecko ma, to w/w powiedzial ze szef kazal tych co podanie z prosba o zwolnienie z nocnej zmiany zloza od razu do zwolnienia. Ci ktorzy mowia ze jest taka tzw zakladka na stronie pt: "wypowiedzenie" zastanowcie sie co piszecie :( jak sie nie podoba to wypad) bo kto na was zarobi jak ludzie faktycznie zaczna sie zwalniac. Sami przyjdziecie na montarz, spawalnie czy srutownice zapierniczac? A jeszcze stawki, pracuje juz 6 lat i powiem szczerze ze na okresie probnym (przy stawce 12 zł) zarabialem dokladnie tyle samo co teraz. Mowicie ze dostalismy podwyzki a czasy nam ucieliscie na wyrob detali. Wiec kogo probujecie zrobic w bambuko? Przyjdzie mlody do roboty, majster da mu stawke a po paru miesiacach mlody ma stawke taka sama jak stary i juz wprawiony pracownik? A jak przychodzi co do czego to staremu sie robic nie chce bo z jakiej paki taka stawka? A wy sie dziwicie ze ludzie narzekaja? Mamy na co to narzekamy. Lubie i chce (poki co) tu pracowac. Ale za uczciwie wykonana prace to i uczciwie powinno sie placic.

Wolę olę

Taka brygadzistka co nie wywiązuje się z obowiązków wogóle!!!Ani urlopów nie ustali ani zmian dziewczyny przychodzą po dwie do pracy bo nie raczy poinformowac.Tylko zwolnieniami zastrasza a czy ona kogoś zatrudniła że zwalniać chce!Wszystkie mają takie same umowy na zmiany ale tylko ona chodzi na ranki ciekawe z jakiej paki gdzie sprawiedliwość!!!

Ble
@Szpak 28.02.2017, 17:46
Gdzie jest szef lub dyrektor czy nikt nie widzi że tam jest mobbing w pracy .to okropna kobieta pewnie Panie z kuchni mają nadz...

Słyszałem ze to pupilek szefa dlztego robi co chce ciekawe tylko czy szef o wszystkim wie

lolitka
@Ble 19.04.2017, 22:50
Słyszałem ze to pupilek szefa dlztego robi co chce ciekawe tylko czy szef o wszystkim wie

jesteś gorszy niż baby. plotki ploteczki pomówienia. za to dziadu jest paragraf. gorzej niż małolata.... gdzieś ktoś pierdnie i już biegniesz imbecylu siać zamęt. przyjdzie czas że na ciebie będą walić syfem nie prawdziwym i zobaczymy jak tego klocka ukręcisz. źle wam w firmie szukacie wrażeń-- WON!! nie pasuje praca i pieniądze to wypie.....ać . masz problem z szacunkiem do pracy i ci nie pasi. --------zamknij wreszcie swój r..yj i się zwolnij. Wszystkie posty , które to przeczytałem to po prostu śmiech . Szkoda, że samasz zatrudnia takich ludzi. Czy wy tam nie macie żadnej weryfikacji pracowników? Kumpel pracuje na montażu już pare lat. znam go i wiem ze to lewus więc nie wiem co o tym myśleć. Chłopak nie umie nic robi oby robić coś i już tyle lat pracuje. Ktoś to widzi czy ślepy? masakra

Grabmasz

A jak egzaminy. Bedzie ciekawie.

Gej

Renatko Kocham Cię :-* zostaw małego!!!

Gorgosko

mam pytanie na Trawiastej tez wchodzą jakieś egzaminy na kategorie i podzial nowych stawek ?

xxx

ochrona slabo sie spisuje co do torby innych sprawdza a ja nie . wiadomo co ona tam wynosi??????? chyba pora czasami ja przeszukac tego nieroba.

gfhj

szlyszalem zeby nie wlasciciel to by juz dawno torba poleciala .

Smakosz

Ostatnio jakoś jedzenie się poprawiło. Przypadek? Może ktoś jednak czyta te komentarze ?

Super men

A z tym małym spawaczem co jej do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siega to sa wszedzie w szatni razem na kuchni razem w kiblu razem jak by domu nie mieli za co oni biora pobory.a my musimy naginac na takich!!!

Super men

A co do pracy w. Samaszu to ja uwazam ze najlepsza fucha jest na kuchni zupę przywiozą gotową talerze pozmywa zmywarka smieci sie nie wynosi bo za daleko herbaty nie nalewa bo za gorąca termosow nie ciąga bo za cięzkie okien sie nie myje bo za zimno albo za gorąco własciwie to nic sie nie robi tylko ploty sie zbiera przy kawce.A wypłata wpływa !!!A na dodadetek tam brygadzistka co do datki bierze nie wiadomo za co chyba za kiblowe randki ze spawaczem obibok jeden.Nawet ubran przepisowych nie nosi taki przykład daje bo boi się ze jej urodzie zaszkodzi he he jak to mowią torbie nic nie zaszkodzi.Niewiem jaki trzeba miec chody zeby jeszcze ja tu trzymali albo dobrze z ucha strzela a nich spojrzy na siebie co w torbach wynosi

Stary knur

zatrudniają masę ludzi, myślą, że sezonowcy podołają robocie, i co śmieszniejsze, pojadą do tej wiochy pracować. Ciekawe który się na to zgodzi. Zamiast zlikwidować współczynnik i ustalić gołą stawkę za godzinę i SCISLE tego przestrzegać, to zatrudniacie murzynów na sezon i ich w chu**a robicie potem i zwalniacie. A nawet jak teraz nie zrobicie to i tak się zwolnią jak zobaczą z czym to się je + zje**ny dojazd. Kiedys jak ludzie mogli zarobić po 4 tysiące i więcej to je**li po 12 godzin i nikt ich prosić nie musiał żeby zostać w sobotę. Bo wtedy był szacunek, wtedy były $$. No ale Ci z góry pewnie mysla, że lepiej zatrudnić nowego, tracić czas na nauke wszystkiego, mimo że nie wiadomo czy się zwolni, niż zadbać o starego pracownika. Ja osobiscie jak zobaczę że w nowym zakładzie nic się nie zmieni i dalej będziecie podchodzić do ludzi jak do psów to wolę pare stówek mniej zarobić i pójsc gdzies bliżej pracować i przynajmniej być szanowany przez ludzi którzy zatrudnieni zostali bo cos umieli a nie że mieli "plecy" i będąć kilkanascie lat robakiem w firmie, po awansie na majstra znęcają się na zwykłych pracownikach (czasem nie specjalnie, po prostu oni tacy już są)

JUREK

Jak widać tam spawacze maja od 15-22zł/h Netto ,a u nas 17-21zł/h ale Brutto plus wsólczynnik który jest albo go nima Amba Fatima. Podobno maszyny maja tańsze, jakość gorsza od naszej, ale jakoś stać ich na dobre stawki dla pracownika!!! Bo Firma to pracownik, a dobry pracownik to zarobiony pracownik. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Pozdrawiam

JUREK

Siemacie ludzie. Wejdźcie na opinie "Pronaru Narew" i przeczytajcie wpisy z dnia 25.01.2017r. Chyba opłaci się dla spawaczy poświecić 15min więcej na dojazd. XD Pozdrawiam

pracownik

e nie ma co się przejmować. jak już trafimy na prowincję to na 1000% większość poświęci 15 min jazdy dłużej i do Pronaru pojedzie. Lepiej płacą dla fachowców, lepsze warunki. Kto poszedł tam nie narzeka no i co najważniejsze praca jest cały rok w pełnym wymiarze

Ziomek poziomek

A z ciekawości poświęciłem jakąś godzinę na przeczytanie kilku stron wypocin pieprxonych narzekaczy, obibokow i seriously idiotów... Samasz to dobra firma. Nie pasuje-wypad. Nie psujcie zycia innym pracownikom, którym zależy na pracy, by pracować na własne nazwisko czy zdobywać doświadczenie w zawodzie. Kupcie sobie spawarkę, tokarkę, prasę, frezarke i napieprzajcie na swoim, na swoją markę i na swoje życie. Zobaczycie jaki to piękne nie dostac od klienta za wykonaną pracę pieniędzy a w domu żona i dzieci na utrzymaniu... Wtedy będziecie błagać MOSCI PANIE ANTONI ZATRUDNIJ BO KONAM Z GLODU I JA I ZONA.... I KREDYTA WZIOL JA NA CHALUPE... Brzydzę się takimi osobnikami co by tylko kradli, kombinowali, brali, oszukiwali i narzekali na wszystko co nie pasuje. Miejsce dla takich jak wy jest biała chata na Wiejskiej. Tam znajdziecie sobie kolezkow, którzy szybko was wydymaja i spuszcza w klozecie. Jest takie piękne pismo o nagłówku WYPOWIEDZENIE. Serdecznie zachęcam do skorzystania z możliwości i mocy takiego pisma- o wtedy na pewno nie będziecie narzekać ani na wspolpracownikow, ani na wypłaty ani na inne niedogodności jak automat. Mam nadzieję, że takich narzekajacych kanalii nie spotkam na nowej hali a system lean manufacturing z powodzeniem będzie wprowadzany dalej i w pełni usprawni pracę. Wierzę też, że wypocinami z tego forum dxielicie wspólnie z małżonkami, dziećmi i znajomymi- muszą być z Was dumni, że w internecie jesteście TACY ODWAZNI :) Na koniec puenta: nie kąsa się reki, która Cię karmi. A teraz dobranoc.

blable
@Ziomek poziomek 13.01.2017, 00:39
A z ciekawości poświęciłem jakąś godzinę na przeczytanie kilku stron wypocin pieprxonych narzekaczy, obibokow i seriously idiot...

widać że napisał to jakiś ziomal jacka może damian może "zgarniacz"?o jakim systemie wy mówicie? o takim co to nie ma jak zmierzyć bo jak zmierzyć jak nie ma części?non stop wypycha się a potem wpycha na hale niekompletne maszyny, albo rozbiera si ę kompletne żeby zrobić inna kompletną to ma być ten system stosowany na zachodzie i innych firmach?nie rozśmieszajcie trzeżwo patrzących ludzi bo poza wycieczkami to cały zakład się śmieje z tego ci co znają realia wiedzą co i jak no ale ci co tak dumnie wprowadzają tego całego lina to tylko tablica linie itp. a może najpierw zacząć od magazynów, zaopatrzenia i planowania bo szarym ludziom też nie jest dośmiechu wypychać a potem wpychać niekompletne maszyny na halę.a może pomożecie jesli wam na papierach tak ładnie to wychodzi?i niedziwne że napisałeś że cię karmi bo siedzieć w ciepłym przed laptopem i patrzeć jak i kto wykresy porobił? a tak swoją droga a może zrobię anonimowo spis wszystkich pracowników biurowych co w ciągu dnia siedzą na fb i na meesengerze? co ty na to?napewno prezes się tym zainteresuje?

Obiektywnie
@Ziomek poziomek 13.01.2017, 00:39
A z ciekawości poświęciłem jakąś godzinę na przeczytanie kilku stron wypocin pieprxonych narzekaczy, obibokow i seriously idiot...

Po 1. Jeżeli jesteś z biura czy z wyższych sfer niż pracownik fizyczny zakładu, to NIE MASZ PRAWA do wypowiadania się w taki sposób na ten temat, robotę możesz znać teoretycznie, a warunki pracy to nie jest to co widzisz 15 minut w ciągu 8 godzin dnia pracy (jak się przejdziesz po hali) 2. No tak najlepiej stwierdzić, jak się nie podoba to wypie******, ale nie jest bardziej inteligentnie i racjonalnie (zakładam żeś inteligentny człowiek po pisowni, chociaż zdolność rozumowania to leży, więc nie jestem pewien) pracować dalej i wg TWOJEGO Leana, poprawiać warunki pracy, aby każdemu żyło się lepiej i pracowało? W ogóle co to za tekst, jak się nie podoba to do widzenia, fakt że taka firma znalazłaby następnego ciołka na moje stanowisko bez problemowo, ale czy to każdemu się opłaci? Koszt szkolenie nowego pracownika na stanowisku wymagającym umiejętności nie jest mały, może minąć parę miesięcy zanim spawacz który wcześniej łączył blaszki w małej firmie, zacznie spawać jakieś solidniejsze detale, kto zapłaci za jego bezproduktywność? Ty? No więc nie lepiej delikatnie zadbać o starego pracownika, zamiast inwestować w nowego, który nie wiadomo czy po paru latach nie będzie mówił tego samego?? Gratulacje logicznego myślenia, to widać że twoja firma splajtowała z takim głupawym myśleniem. Jak to klient nie zapłaci? Wiesz co to jest umowa o dzieło? Albo robienie na biało? 3. Co do "odwagi", słusznie kolega powiedział post wyżej, ciekawe czy biuro jest takie odważne powiedzieć ile czasu bezproduktywnego spędzają przed biurkiem, faktycznie praca (oczywiście nie zawsze tutaj podkreślam) może być z pół dnia, a druga połowa to pierdzenie w stołek (trochę wiem). No ale jak już się ma korzyść z tego, to już się takim odważnym nie jest, żeby narzekać na to że się oszukuje własną firmę. 4. Narzekanie. Możesz sobie myśleć o nas jak o malkontentach, ale raczej to zwykli Ci "robole" NAJLEPIEJ jakie są warunki pracy. Gdyby ludzie od początku pracy zawsze na wszystko przytakiwali, wszystko im by pasowało w każdym stopniu, to na świecie nic by się nie zmieniło, to przez to że człowiek się buntuje, kombinuje jest rozwój i postęp technologiczny, inaczej dalej byśmy byli w średniowieczu zarządzanym przez oligarchów lub tyranów (rewolucja francuska). To tak tylko powiedział do inteligentnego odbiorcy, jeśli natomiast jesteś głąbem, to mam dla Ciebie inne argumenty: -> Z koniem się nie kopie

Zostaw opinię o SAMASZ - Białystok

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAMASZ