logo PKO Bank Polski

PKO Bank Polski

Warszawa

Opinie o PKO Bank Polski

ben 2016-10-17 21:08
A ile zarabia się w Centrali? Jak tam można się wcisnąć?
8
kulik 2016-10-28 20:41
czy dla doradcow w oddziale przewiduja szkolenia? ile one trwaja tak mniej wiecej :) jakich stawek mozna sie w oddziale spodziewac,. warszawa
6
justyna 1122 2016-11-04 09:04
W jakim regionie pracujesz?
1
Niezadowolona 2016-11-08 16:40
Dzisiejsze odwiedziny w banku PKO o Toruń ul. Grudziądzka wielka porażka!!! Wpłatomat nie czynny drugi raz w miesiącu. Chcąc wpłacić pieniądze niestety musiałam stać w kolejce do kasy. A,że wyszłam z domu szybko bez dokumentów, przy okienku usłyszałam że niestety ale nie mogę WPŁACIĆ pieniędzy na własne konto. Nie mogłam w to uwierzyć ,Pani która mnie obsługiwała nie pofatygowała się nawet znaleźć mojego konta po nazwisku, po karcie którą trzymałam w ręku lub po moim Peselu który znam na pamięć. Kto wpłaca pieniądze na obce konto, żenada i brak słów.Gdzie tu jest logika,miałam udowodnić że nie jestem robotem. Dziesięć stanowisk w oddziale i nikt mi nie chciał pomóc. Po co tych ludzi zatrudniają nie wiem. Na pewno do tego oddziału już moja noga nie stanie. Są inne oddziały w Toruniu które takiego problemu nie robią z wpłaceniem środków na konto.
6
Dawid 2016-11-10 00:09
Pani niezadowolona to nie jest miejsce na wypisywanie opinii na temat tego jak pani zostala obsluzona w oddziale. Jest to portal dotyczacy informacji o pracy w danym miejscu. Zawsze ma Pani prawo do reklamacji, jesli cos sie nie spodobalo. Jednak Bank na pewno nie dziala niezgodnie z procedurami i nie dziala po to zeby uprzykrzyć Pani zycie. Jestem pewny ze jesli doradca moglby pomoc to by udzielil pomocy. Jesli nie i uwaza Pani ze tak sie nie stalo to ma Pani prawo do reklamacji. PS. jestem pracownikiem innego banku i nie wystepuje jako osoba reprezentujaca pko bp. Pozdrawiam :)

zachecam do dyskusji odnosnie atmosfery, managerow ,traktowania pracownikow w oddzialach, zarobkach
6
Sarame 2016-11-23 09:03
Wlasnie sie zastanawialam czy zlozyc swoje cv do tego banku na stanowikso specjalisty ds bancassurance w W-wie ale czytam i czytam to forum i juz mi sie troche odechciewa.Naprawde jest az tak tragicznie?i takie niskie zarobki?
1
Gość 2016-11-23 18:20
Witam! Ja właśnie mam zamiar zacząć pracę w tym banku. Na początek zaproponowali mi 3500 brutto podstawy + prowizja. Więc proszę nie mówić o najniższej krajowej bo też będę pracować jako doradca-kasjer
1
aaa1 2016-11-23 18:49
spokojne Twoja rozczochrana, napisz w jakim mieście otrzymałeś/aś to wynagrodzenie bo to jest clou Twojego wpisu i pogadamy za kwartał czy było warto
8
GWE 2016-11-29 02:06
Nie znalazłam miejsca, w którym mogłabym się podzielić opinią na temat oddziału PKO w Redzie, więc postanowiłam zrobić to tutaj. Najpierw zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną, podczas której dyrektorka Teresa Tkaczyk powiedziała, że już kogoś innego ma, kto mieszka bliżej o kilka kilometrów (!) i kto ma doświadczenie w pracy w banku. Pomyślałam sobie: "po co w takim razie marnuje mój czas i pieniądze na dojazd?". Stwierdziła, że zadzwoni do mnie jak zwolni się miejsce w placówce. Często tak pracodawcy gadają na odczepnego, wiec nie brałam tego sobie do serca. Zadzwoniła po dwóch miesiącach, Zaprosiła mnie na kolejną rozmowę, była chętna by zatrudnić mnie na 3 m-czny okres próbny, kazała mi podpisać pierdyliard dokumentów, miały być zweryfikowane moje dane itd. Po czym nagle do mnie dzwoni: "Pani jest niepełnosprawna". Tak jestem w lekkim stopniu ze względu na oczy. Nie ukrywałam tego, było napisane jak byk w CV, tylko pania dyrektor interesowało wyłącznie wykształcenie i doświadczenie, szkoda czasu na doczytanie do końca. Przez telefon powiedziała mi, że boi się, że oślepnę w pracy (!) i już po głosie usłyszałam, że nic z tego nie będzie. Było mi tak przykro, że aż popłynęły mi łzy. Skoczyłam studia, co dzień korzystam z komputera, na poprzednich stanowiskach również korzystałam z nich. Wada mi się nie pogarsza od urodzenia, a ona do mnie z takimi tekstami. Kolejnego dnia zadzwoniła, bo dowiedziała się, że na zatrudnienie osoby niepełnosprawnej może otrzymać pieniądze. Powiedziała: "bo wie pani, jeśli pracodawca może na pani zarobić, to wzrasta pani pozycja jako pracownika". Byłam w szoku, najpierw mówi, że oślepnę, a potem chce na mnie zarobić i to jeszcze najlepiej bym sama się dowiadywała czegoś w tej sprawie. Z tego co wiem mam za niski stopień by pracodawca dostał na pieniądze, owa pani musiała się tego dowiedzieć, więc przestała się do mnie odzywać. To jest jawna dyskryminacja i pazerstwo.
19
miki 2016-12-12 18:07
To nie wina okienka tylko procedury! Ja również bym nie przyjęła na klatę wpłaty nie mogąc zidentyfikować czy pani m prawo do tego konta? Jest tzw mistery shopper sprawdza procedury. Czego tu można nie rozumieć? Czy kasjer ma mieć po doopie bo zapomniałas dowodu?? Na piękne oczy nawet chwilówki nie obsługują.
10
Tomaszenko 2016-12-14 22:00
Dziś zaprosili mnie na druga rozmowę, Rozmowa kwalifikacyjna blisko 2h głownie pytania o poprzednia pracę i co robiłem w mega przyjaznej atmosferze. Zaproponowali 3500 brutto na dzień dobry, roczna umowa po której może być lepiej, premie kwartalne ( z wykonalnymi planami) miasto niecało 100tyś. Ale po tym co czytam tutaj (i na innych stronach) jestem PRZERAŻONY. Wiem co to ciężka praca i praca gdy cisną na sprzedaż (ale całkiem inna branża) wciąż w niej pracuje, ale poprostu chce zmienić, ale tutaj prawie w ogóle nie ma pozytywnych opinii. nigdy nie widziałem by ktoś AŻ tak narzekał na prace - a większość tych opinii jest dość szczegółowa i konstruktywna.
Proszę powiedzcie jak wygląda sprawa z tym co obiecują na rozmowie a jak wygląda umowa? i jak wyglądają Wasze premię kwartalne przy zrobieniu tych 70,80,100% (podajcie też podstawę, by mieć jakiś obraz tego)
1
hard_worker 2016-12-15 20:28
Gigantyczne plany, premie kwartalne w stosunku do wykonanego targetu słabe, żeby nie powiedzieć bardzo słabe, wskaźnik premiowy włącza się dopiero od 80% i wynosi 5% 3-miesięcznych poborów, przy 99% masz jakieś 12%, a przy 100% zaczyna się około 24% i wzrasta maksymalnie do 42% przy 150% wykonie. Czyli licząc, że plan wykonasz na równi 100% będziesz miał premie kwartalną około 2600 zł brutto. W systemie premiowym najbardziej boli to, że w oddziale miejskim za np. 100% wykonu otrzymujesz taką samą premię (lub mniejszą) jak pracownik w malutkiej miejscowości z planem często 3-4 krotnie mniejszym. System premiowy nie uwzględnia tego, że dzień trwa tu i tu 24h i że w dużym oddziale musisz wnieść duuuużoooooo większy nakład pracy za te same lub mniejsze pieniądze. Poza tym atmosfera typowo szkolna, tablica u kierownika, indywidualne zeszyciki, codzienne spowiadanie się, co tygodniowe deklarowanie ile i czego sprzedasz, a co się dzieje jak zaczynasz się świecić w tabelkach na żółto lub co gorsza czerwono to zostawię tylko dla siebie, dodam tylko, że tych emocji nie kupisz kartą mastercard. Drugi fakt, który zasmuca to to, że ten bank, polityką itp itd dzieli się na Warszawę i resztę Polski.
9
Tomaszenko 2016-12-15 20:39
Warszawa rozumie dużo większe ciśnienie, ale i większa kasa? rozumie, że to co opisałeś ( te 2600 brutto) to na Warszawkę czy tą resztę polski:)
5
hard_worker 2016-12-15 21:53
Nie, ciśnienie takie samo jest, firma o to starannie dba, bardziej chodzi o rozstrzał w poborach i traktowanie jako człowieka, kasjer często w Warszawie może na start dostać 4500 brutto a kasjer z małej miejscowości np. 2200 brutto. Co do premii to już wskazałem, że jest wyliczana jako wskaźnik premiowy x kwartalne pobory, więc jeżeli dostaniesz 3500 brutto, to przy 100% wykonu możesz spodziewać się 2500-2600 brutto premii.
3
anonimus 2016-12-16 19:27
tomaszenko po Co ci to???? nie czytasz i nie widzisz jakie zwolnienia są w bankach??? odwiedziłeś jakiś oddział pko bp? zobaczyłeś jak wyglądają pracownicy? jak masz mozliwość innej pracy daj sobie spokój...
13
Płakać się chce 2016-12-19 18:54
Pobierznie przeczytałam wpisy bo tego kutfa się czytać nie chce. Straszny pracodawca. Zarobki trochę wyższe niż pisaliście 2500-3000 netto. Ale co z tego nie zrobisz planu dowidzenia codziennie straszą co sprzedaż co sprzedaż staje dyrek i przy klientach co dziś masz? Później znowu co dziś sprzedalas masz coś sprzedać. Zastraszanie strach iść siku że się kogoś spotka i będzie przepytywanie. Coś strasznego odnośnie lux medu super jak już się pochorujesz od tego mobbingu to przynajmniej specjaliści łatwo dostępni. Ja tak miałam.... Niestety jestem ciężko chora i będę już do końca życia...
10
Klient 2016-12-30 08:22
Potrzebuję znać nr konta męża ma na boku w tajemnicy przede mną .... Proszę kolegę żeby poszedł do oddziału powiedział że nazywa się tak i tak że chce wypłacić 50 zł na swoje konto. Nio i miła pani wpłaca podając dane klienta których mógł nie znać ... I numer konta i tym samym potwierdza że taki człowiek jest klientem.... Łup .. złamanie tajemnicy bankowej. Ludzie zrozumcie to.... Mało jest przestepst czy Wy nie zdajecie sobie sprawy że wasza ochrona danych pieniędzy zależy głównie od was. Nie proście pracowników o łamanie procedur. Ale wsumie dziwne że nie dokonana jak miałaś kartę.
2
anonimus 2016-12-30 20:24
i po to wpisujesz?? praxownik złamał regulamin i tajemnicę bankową..i jeszcze sie tym chwalisz na forum tępa ......
5
byłypko 2017-01-24 14:06
Wszystko się zgadza poza jednym ale. Ja pracując w PKO miałem podstawę na stanowisku Doradca Klienta 4600 brutto. Praca w oddziale S1 potem W w Warszawie.
1
koyi 2017-01-25 14:57
Pracował ktoś w PKO BP w Inowrocławiu? Jaka atmosfera panuje w oddziale? Plany sprzedażowe wykonalne?
1
m74 2017-02-03 10:01
... praca z kwartału na kwartał - zastanawiałeś się kiedyś dlaczego Pani w okienku Twojego banku to ciągle nowa osoba (a każdy nowy pracownik w celu przygotowania się do tzw. "rozmowy sprzedażowej" przegląda historię Twojego ROR - oczywiście w celu zaproponowania właściwego produktu) ...
5
ona88 2017-02-04 15:15
Hej.Mam pytanie pracowałam w PKO BP od 1.10.15 do 30.09.16.pewien czas byłam na L4...najpierw złamana ręka,poźniej problemy w rodzinie,kiedy konczyla mi sie umowa pracodawca wysłał mi druk zeby isc na badania do lekarza(chyba zwby przedłużyć ze mna umowe)niestety nie udałam się do lekarza i moja umowa wygasła 30.09.2016 i teraz mam pytanie, czy moge ponownie wrócić do PKO?co o tym myślicie
3
anonimus 2017-02-05 13:13
mozesz chyba ze dostałas odprawę.. ciągle szuka się chętnych do pracy za 2 tys brutto..
1
ona88 2017-02-05 13:58
Nie odprawy żadnej nie dostalam...ale myślę o wysłaniu cv,a nie chce się wygłosić ;-)
1
anonimus 2017-02-05 20:40
przyjmują kaźdego.. wysyłaj i powodzenia jeśli chcesz pracować
Pablo 2017-02-22 15:21
Pracowałem 2 lata temu jak doradca MśP (może powinienem napisać doradca mobilny, bo w zasadzie to najlepiej jak bym cały dzień chodził po firmach jak akwizytor) na warszawskim Ursynowie i szczerze nie polecam! Kierownik zespołu potrafił jedynie pytać ile dziś sprzedam i dlaczego tak mało, dlaczego tak wolno pracuje. Ciągłe informacje ile brakuje do wyrobienia na koniec kwartału planu, no i te deklaracje ile planuje sprzedać w danym dniu i tygodniu, jak się coś przełożyło to wpier..... . Zero jakiegokolwiek wsparcia merytorycznego ze strony dyrektor/kierownik.Zastanawiam się po co robić stanowisko kierownicze do zarządzania jednym człowiekiem bądź dwoma. Firma produkuje puste stanowiska kierownicze, nie wiedzieć po co!

Śmieszyły mnie białe tablice w oddziałach ze "słupkami sprzedaży" pracowników, starannie zawsze chowane przed klientami na spotkaniach... Czy przełożeni wstydzili się jak traktuje się pracownika i jak patrzy się na klienta?

Widać w banku brak profesjonalizmu do szkoleń nowo zatrudnianych osób. Nawet jeśli trafisz na takowe szkolenia, to i tak będą poruszane kwestie, które nie mają odzwierciedlenia w codziennej pracy.

Na koniec, bank pod względem planowania sprzedaży traktuje klientów firmowych jak indywidualnych, nie zauważając, że firmy muszą jednak dostarczyć tony dokumentów, aby dostać finansowanie, a często klienci indywidualni dostają pieniądze na oświadczenia...

6
anonimus 2017-02-24 18:30
po co stanowiska kierownicze dla 2 osób??? bo gdzies trzeba wsadzić rodzinę czy kochankę...
10
zula 2017-03-05 21:11
Jestem długoletnim pracownikiem (28 lat) sama się zastanawiam jak mogłam tyle lat przepracować, zawsze na pierwszej linii- Oddział Banku.
Najsmutniejsze jest to co moje koleżanki i koledzy piszą, ale taka jest PRAWDA, W ODDZIAŁACH JEST KOSZMAR PRACY.
ZESZYT, TABLICA, CODZIENNA SPOWIEDŹ- I CIĄGLE MAŁO, MAŁO.
Idzie to w złym kierunku
7
wawa 2017-03-09 15:02
duże możliwość, pozytywna atmosfera. bank jest duży, więc opinii będzie sporo, szkoda że zazwyczaj swoją opinię wyrażają tylko Ci, którzy mają żale i pretensje
anonimus 2017-03-09 18:21
taa... praxowniku HR pisz bajki dalej...
9
Pablo 2017-03-14 21:18
taaa w HR nie mają planów i zeszytów to mają dobrze. Niech sobie pójdą na sprzedaż to zobaczą życie!
5
gość 2017-03-23 19:29
Słuchajcie jak wygląda szkolenie dla nowych pracowników na stanowisko doradca-kasjer? gdzie się odbywa (w Warszawie?) i ile trwa. interesuje mnie ile te delegacje trwają. ile czasu jesteście poza domem? proszę o odpowiedź osoby zatrudnione w ostatnim czasie. dzięki!
Zaciekawiona 2017-03-28 22:46
Czy ktoś,coś wie o likwidacji małych placówek ?
3
aaaaaa 2017-03-29 20:38
nawet jak wie to nie powie tajemnica, z perspektywy innych likwidowanych komórek dowiesz się jako ostatnia bo kadra kierownicza ktora jest za to odpowiedzialna dostaje propozycje pracy w centrali no i kasę za likwidację stamowisk. taka miłość bliżniego
5
Anonimus 2017-04-06 21:48
Pod koniec marca br. zostałem zaproszony na rozmowę o pracę na stanowisko doradcy klienta. Bardzo się ucieszyłem tym zaproszeniem, gdyż zawsze chciałem trafić do największego banku w Polsce. Przed pójściem na rozmowę wszedłem tutaj na forum, żeby poczytać opinie no i zobaczyłem wiele negatywnych ocen. Pomyślałem, że nie będę się tym sugerował i pójdę bardzo pozytywnie nastawiony na rozmowę i dołożę wszelkich starań, aby przekonań PKO do swojej osoby.
Niestety rozmowa okazała się kompletnym nie porozumieniem. Rozmowa trwa ok 15 min. ( przede mną i po mnie byli kolejni ochotnicy, więc przemiał w jednym dniu był ogromny). Rozmowa dla mnie okazała się rozmową dyskwalifikacyjną ( a nie kwalifikacyjna), Pani z HR oraz dyrektor oddziału w żaden sposób nie zachęcili mnie, abym chciał pracować w PKO. Na jakiekolwiek pytanie bym nie odpowiedział, doszukiwali się non stop negatywnych aspektów. Dyrektor oddziału "brutalnie " poinformował mnie, że przychodzą na stanowisko niżej( miałem się cofnąć ze stanowiska kierownika) nie mam szans w przeciągu najbliższych 2 lat na żaden awans ani poziomy ani pionowy. Atmosfera rozmowy była tragiczna, jak na pogrzebie. Po tej jednej rozmowie miała zostać podjęta decyzja co do stanowiska kogo na nie wybiorą i bez względu na wynik poinformują mnie o tym telefonicznie (oczywiście jak się domyślacie nie dali znać..) Generalnie nie polecam Wam tego banku, gdyż po tej rozmowie okazało się, że wśród znajomych mam osoby które pracują lub pracowały w PKO i powiedziały, aby absolutnie się nie decydować na pracę w tym banku. Mobbing na każdym kroku, układy itp., itd.

Rozmowa dotyczył oddziału w k-ce na Chorzowskiej 6.
8
anonimus 2017-04-07 19:20
kolego nie podszywaj się pod nie swojego nicka, nieladnie oj nieładnie
wykorzystana 2017-04-09 19:25
pracowałam tam przez 15 lat. po tym czasie zarabiałam 2200 na rękę. przez ostatnie 5 lat 0 podwyżki. w poprzednich latach po 50 zł rocznie netto. a pracy coraz więcej. wspominam jako [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podwyzki i nagrody dostawali tylko donosiciele, którzy byli faworyzowani przez niekompetentne kierownictwo. za te pieniądze wolałabym sprzątać i nie ponosic żadnej odpowiedzialności
7
była pracownica 2017-04-09 21:34
Najgorsza moja praca w życiu ...Nie polecam .wszystkie opinie negatywne są prawdziwe
6
Ja 2017-04-11 22:37
Czy są jakieś opinie na temat pracy w Dąbrowie gorniczej?
pl1341 2017-04-12 18:24
Jakies opinie na temat O/ Starogard gdański???
ciekawa 2017-04-16 08:12
mam pytanie czy pracownicy banku PKO dostaja telefony służbowe?prosze o odp
Robol 2017-04-17 10:04
Dostają.
best 2017-04-18 20:15
cos Wam powiem w Wawie na Puławskiej na stanowisku analityk projektanat siedzi czlowiek ktory nic nie robi i zgarnai kupe forsy jako kontraktor ...P.Wojciech T -uwaza ze w banku siedza idioci na stanowiskach dyrektorskich,coz a my podatnicy bekamy za to
5
mądra 2017-04-27 16:36
ehhhh co za debil !!!! co ty myślisz że pani obsługująca ma skaner w głowie i wie że ty to ty, oczywiste jest to że bez dowodu nic nie załatwisz , każdy wtedy by mógł wejść z ulicy podać jakiś PESEL i złożyć dyspozycje . Rozumowanie na poziomie 0 !!!
bankowiec132 2017-05-07 01:06
Proces rekrutacji i poziom HRu w Łodzi to jakaś porażka. Tak to jest jak dyrektorem zostaje psycholog kliniczny... MASAKRA!
7
Men 2017-05-08 14:59
Najgorszy bank w którym pracowałem nikomu nie polecam mobbing presją sprzedaży i straszenie zwolnieniami.
5
mała mi 2017-05-09 12:50
To super ,że znalazłam taką stronkę. Może ktoś z pracujących w tym cholernym banku PKP BP ,powie mi w końcu dlaczego są przetrzymywane przelewy do innych banków? Co to k..wa ma być? Jeden raz co dostałam wcześniej przelew t.j ok. 11:30 a tak to ci co mają w tym pożal się boże banku konta kasa jest już po 8:00 a pozostali muszą czekać i uwaga.....nawet do 17-18:00 godz Jak są o 14:30 to już jest SUKCES!!!!!! I nie mówić mi PROSZĘ o sesjach-bo to się nie zgadza!!!!!!!!!!!!!!!!
1
jeszcze.pracownik@pkobp 2017-05-10 21:21
poskarż się na infolinii - pomogą ci zrozumieć
3
wdoWawa 2017-05-17 15:06
Osoba o której piszesz jest chyba szefową hr biznes partnerów w Lodzi. Jej podejście (może ze względu na wiek) jest bardziej zbliżone do kadrowej niż nowoczesnego hr'u. No cóz... Ja już tam nie pracuje. Na szczęści...
3
PKO Poznań 2017-05-22 09:43
Czy Wawa czy Poznań jeden syf w całym kraju.
Pracuje 5 i rzucam to w pizdu, będę motorniczym zarobie więcej i będę miał święty spokój psychiczny. Starzy pracownicy zarabiają mniej niż nowi którzy dostają ok 2500 netto, a i tak połowa nowych widzi ten burdel i się zwalnia i ucieka za wczasy. Mobbing Nekanie Terror psychiczny
Naprawdę takiego zbydlecenia dawno nie widzialem
Dyrektorzy i kierownicy to pół główki którzy tylko widzą sprzedaż i premie na swoje konto
Jak najdalej od tego czegoś
Najlepsze jest to że PKO zostało pracodawca roku, ciekawe kto mu to dał bo chyba nie ludzie normni
5
Zostaw swoją opinię o PKO Bank Polski - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKO Bank Polski