logo PKO Bank Polski

PKO Bank Polski

Warszawa

Opinie o PKO Bank Polski

Płakać się chce 2016-12-19 18:54
Pobierznie przeczytałam wpisy bo tego kutfa się czytać nie chce. Straszny pracodawca. Zarobki trochę wyższe niż pisaliście 2500-3000 netto. Ale co z tego nie zrobisz planu dowidzenia codziennie straszą co sprzedaż co sprzedaż staje dyrek i przy klientach co dziś masz? Później znowu co dziś sprzedalas masz coś sprzedać. Zastraszanie strach iść siku że się kogoś spotka i będzie przepytywanie. Coś strasznego odnośnie lux medu super jak już się pochorujesz od tego mobbingu to przynajmniej specjaliści łatwo dostępni. Ja tak miałam.... Niestety jestem ciężko chora i będę już do końca życia...
15
Klient 2016-12-30 08:22
Potrzebuję znać nr konta męża ma na boku w tajemnicy przede mną .... Proszę kolegę żeby poszedł do oddziału powiedział że nazywa się tak i tak że chce wypłacić 50 zł na swoje konto. Nio i miła pani wpłaca podając dane klienta których mógł nie znać ... I numer konta i tym samym potwierdza że taki człowiek jest klientem.... Łup .. złamanie tajemnicy bankowej. Ludzie zrozumcie to.... Mało jest przestepst czy Wy nie zdajecie sobie sprawy że wasza ochrona danych pieniędzy zależy głównie od was. Nie proście pracowników o łamanie procedur. Ale wsumie dziwne że nie dokonana jak miałaś kartę.
5
anonimus 2016-12-30 20:24
i po to wpisujesz?? praxownik złamał regulamin i tajemnicę bankową..i jeszcze sie tym chwalisz na forum tępa ......
7
byłypko 2017-01-24 14:06
Wszystko się zgadza poza jednym ale. Ja pracując w PKO miałem podstawę na stanowisku Doradca Klienta 4600 brutto. Praca w oddziale S1 potem W w Warszawie.
4
koyi 2017-01-25 14:57
Pracował ktoś w PKO BP w Inowrocławiu? Jaka atmosfera panuje w oddziale? Plany sprzedażowe wykonalne?
8
m74 2017-02-03 10:01
... praca z kwartału na kwartał - zastanawiałeś się kiedyś dlaczego Pani w okienku Twojego banku to ciągle nowa osoba (a każdy nowy pracownik w celu przygotowania się do tzw. "rozmowy sprzedażowej" przegląda historię Twojego ROR - oczywiście w celu zaproponowania właściwego produktu) ...
7
ona88 2017-02-04 15:15
Hej.Mam pytanie pracowałam w PKO BP od 1.10.15 do 30.09.16.pewien czas byłam na L4...najpierw złamana ręka,poźniej problemy w rodzinie,kiedy konczyla mi sie umowa pracodawca wysłał mi druk zeby isc na badania do lekarza(chyba zwby przedłużyć ze mna umowe)niestety nie udałam się do lekarza i moja umowa wygasła 30.09.2016 i teraz mam pytanie, czy moge ponownie wrócić do PKO?co o tym myślicie
6
anonimus 2017-02-05 13:13
mozesz chyba ze dostałas odprawę.. ciągle szuka się chętnych do pracy za 2 tys brutto..
2
ona88 2017-02-05 13:58
Nie odprawy żadnej nie dostalam...ale myślę o wysłaniu cv,a nie chce się wygłosić ;-)
2
anonimus 2017-02-05 20:40
przyjmują kaźdego.. wysyłaj i powodzenia jeśli chcesz pracować
1
Pablo 2017-02-22 15:21
Pracowałem 2 lata temu jak doradca MśP (może powinienem napisać doradca mobilny, bo w zasadzie to najlepiej jak bym cały dzień chodził po firmach jak akwizytor) na warszawskim Ursynowie i szczerze nie polecam! Kierownik zespołu potrafił jedynie pytać ile dziś sprzedam i dlaczego tak mało, dlaczego tak wolno pracuje. Ciągłe informacje ile brakuje do wyrobienia na koniec kwartału planu, no i te deklaracje ile planuje sprzedać w danym dniu i tygodniu, jak się coś przełożyło to wpier..... . Zero jakiegokolwiek wsparcia merytorycznego ze strony dyrektor/kierownik.Zastanawiam się po co robić stanowisko kierownicze do zarządzania jednym człowiekiem bądź dwoma. Firma produkuje puste stanowiska kierownicze, nie wiedzieć po co!

Śmieszyły mnie białe tablice w oddziałach ze "słupkami sprzedaży" pracowników, starannie zawsze chowane przed klientami na spotkaniach... Czy przełożeni wstydzili się jak traktuje się pracownika i jak patrzy się na klienta?

Widać w banku brak profesjonalizmu do szkoleń nowo zatrudnianych osób. Nawet jeśli trafisz na takowe szkolenia, to i tak będą poruszane kwestie, które nie mają odzwierciedlenia w codziennej pracy.

Na koniec, bank pod względem planowania sprzedaży traktuje klientów firmowych jak indywidualnych, nie zauważając, że firmy muszą jednak dostarczyć tony dokumentów, aby dostać finansowanie, a często klienci indywidualni dostają pieniądze na oświadczenia...

9
anonimus 2017-02-24 18:30
po co stanowiska kierownicze dla 2 osób??? bo gdzies trzeba wsadzić rodzinę czy kochankę...
14
zula 2017-03-05 21:11
Jestem długoletnim pracownikiem (28 lat) sama się zastanawiam jak mogłam tyle lat przepracować, zawsze na pierwszej linii- Oddział Banku.
Najsmutniejsze jest to co moje koleżanki i koledzy piszą, ale taka jest PRAWDA, W ODDZIAŁACH JEST KOSZMAR PRACY.
ZESZYT, TABLICA, CODZIENNA SPOWIEDŹ- I CIĄGLE MAŁO, MAŁO.
Idzie to w złym kierunku
17
wawa 2017-03-09 15:02
duże możliwość, pozytywna atmosfera. bank jest duży, więc opinii będzie sporo, szkoda że zazwyczaj swoją opinię wyrażają tylko Ci, którzy mają żale i pretensje
2
anonimus 2017-03-09 18:21
taa... praxowniku HR pisz bajki dalej...
14
Pablo 2017-03-14 21:18
taaa w HR nie mają planów i zeszytów to mają dobrze. Niech sobie pójdą na sprzedaż to zobaczą życie!
10
gość 2017-03-23 19:29
Słuchajcie jak wygląda szkolenie dla nowych pracowników na stanowisko doradca-kasjer? gdzie się odbywa (w Warszawie?) i ile trwa. interesuje mnie ile te delegacje trwają. ile czasu jesteście poza domem? proszę o odpowiedź osoby zatrudnione w ostatnim czasie. dzięki!
3
Zaciekawiona 2017-03-28 22:46
Czy ktoś,coś wie o likwidacji małych placówek ?
5
aaaaaa 2017-03-29 20:38
nawet jak wie to nie powie tajemnica, z perspektywy innych likwidowanych komórek dowiesz się jako ostatnia bo kadra kierownicza ktora jest za to odpowiedzialna dostaje propozycje pracy w centrali no i kasę za likwidację stamowisk. taka miłość bliżniego
7
Anonimus 2017-04-06 21:48
Pod koniec marca br. zostałem zaproszony na rozmowę o pracę na stanowisko doradcy klienta. Bardzo się ucieszyłem tym zaproszeniem, gdyż zawsze chciałem trafić do największego banku w Polsce. Przed pójściem na rozmowę wszedłem tutaj na forum, żeby poczytać opinie no i zobaczyłem wiele negatywnych ocen. Pomyślałem, że nie będę się tym sugerował i pójdę bardzo pozytywnie nastawiony na rozmowę i dołożę wszelkich starań, aby przekonań PKO do swojej osoby.
Niestety rozmowa okazała się kompletnym nie porozumieniem. Rozmowa trwa ok 15 min. ( przede mną i po mnie byli kolejni ochotnicy, więc przemiał w jednym dniu był ogromny). Rozmowa dla mnie okazała się rozmową dyskwalifikacyjną ( a nie kwalifikacyjna), Pani z HR oraz dyrektor oddziału w żaden sposób nie zachęcili mnie, abym chciał pracować w PKO. Na jakiekolwiek pytanie bym nie odpowiedział, doszukiwali się non stop negatywnych aspektów. Dyrektor oddziału "brutalnie " poinformował mnie, że przychodzą na stanowisko niżej( miałem się cofnąć ze stanowiska kierownika) nie mam szans w przeciągu najbliższych 2 lat na żaden awans ani poziomy ani pionowy. Atmosfera rozmowy była tragiczna, jak na pogrzebie. Po tej jednej rozmowie miała zostać podjęta decyzja co do stanowiska kogo na nie wybiorą i bez względu na wynik poinformują mnie o tym telefonicznie (oczywiście jak się domyślacie nie dali znać..) Generalnie nie polecam Wam tego banku, gdyż po tej rozmowie okazało się, że wśród znajomych mam osoby które pracują lub pracowały w PKO i powiedziały, aby absolutnie się nie decydować na pracę w tym banku. Mobbing na każdym kroku, układy itp., itd.

Rozmowa dotyczył oddziału w k-ce na Chorzowskiej 6.
12
anonimus 2017-04-07 19:20
kolego nie podszywaj się pod nie swojego nicka, nieladnie oj nieładnie
1
wykorzystana 2017-04-09 19:25
pracowałam tam przez 15 lat. po tym czasie zarabiałam 2200 na rękę. przez ostatnie 5 lat 0 podwyżki. w poprzednich latach po 50 zł rocznie netto. a pracy coraz więcej. wspominam jako [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podwyzki i nagrody dostawali tylko donosiciele, którzy byli faworyzowani przez niekompetentne kierownictwo. za te pieniądze wolałabym sprzątać i nie ponosic żadnej odpowiedzialności
11
była pracownica 2017-04-09 21:34
Najgorsza moja praca w życiu ...Nie polecam .wszystkie opinie negatywne są prawdziwe
15
Ja 2017-04-11 22:37
Czy są jakieś opinie na temat pracy w Dąbrowie gorniczej?
1
pl1341 2017-04-12 18:24
Jakies opinie na temat O/ Starogard gdański???
2
ciekawa 2017-04-16 08:12
mam pytanie czy pracownicy banku PKO dostaja telefony służbowe?prosze o odp
1
Robol 2017-04-17 10:04
Dostają.
1
mądra 2017-04-27 16:36
ehhhh co za debil !!!! co ty myślisz że pani obsługująca ma skaner w głowie i wie że ty to ty, oczywiste jest to że bez dowodu nic nie załatwisz , każdy wtedy by mógł wejść z ulicy podać jakiś PESEL i złożyć dyspozycje . Rozumowanie na poziomie 0 !!!
4
Men 2017-05-08 14:59
Najgorszy bank w którym pracowałem nikomu nie polecam mobbing presją sprzedaży i straszenie zwolnieniami.
11
mała mi 2017-05-09 12:50
To super ,że znalazłam taką stronkę. Może ktoś z pracujących w tym cholernym banku PKP BP ,powie mi w końcu dlaczego są przetrzymywane przelewy do innych banków? Co to k..wa ma być? Jeden raz co dostałam wcześniej przelew t.j ok. 11:30 a tak to ci co mają w tym pożal się boże banku konta kasa jest już po 8:00 a pozostali muszą czekać i uwaga.....nawet do 17-18:00 godz Jak są o 14:30 to już jest SUKCES!!!!!! I nie mówić mi PROSZĘ o sesjach-bo to się nie zgadza!!!!!!!!!!!!!!!!
3
jeszcze.pracownik@pkobp 2017-05-10 21:21
poskarż się na infolinii - pomogą ci zrozumieć
7
anonimus 2017-05-29 17:57
czemu usunęliście ostatni wpis człowieka z Poznania ???
4
Miła 2017-06-01 17:00
Słuchajcie mam pytanie: skąd pozyskiwać numery klientów do nowo powstającej placówki banku?I jak zdobywać klientów?
1
pracownik 2017-06-06 21:54
Tak, pracownicy PKO Banku Polskiego SA na stanowiskach związanych ze sprzedażą dostają telefony komórkowe
1
aaaaaa 2017-06-10 21:06
z kątowni
2
Karolina 2017-06-11 23:37
Czy ktoś z was pracuje w agencji banku pko? Jak wyglądają tam zarobki? Mi zaproponowano 2000 netto. To chyba nie wiele biorąc pod uwagę że 3 soboty w miesiącu trzeba pracować?
1
Bankowiec 2017-06-27 21:28
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i od samego początku coś było nie tak. Oddzwonili do mnie nie z tej placówki do której składałam papiery. Rozmowa była przeprowadzona bardzo nieprofesjonalnie,dyrektor placówki był bucem i nie zdziwiłabym się jeśli mieliby problem z mobbingiem. Próbował umniejszać moim umiejętnościom i doświadczeniu, krytykował mnie itd. Bardzo wymijająco odpowiedział na pytania dotyczące tego w jaki sposób firma dba o atmosferę w pracy, według dyrektora placówki ma na to wpływ karta multisport (!). Jeśli tak traktuje się ludzi na pierwszym etapie rozmowy kwalifikacyjnej to naprawdę nie trzeba być specem,żeby widzieć jak potężne problemy z zarządzaniem ludźmi mają.
11
Serdecznie Pozdrawiam 2017-06-28 15:43
Nie polecam aplikowania do PKO BP.W teorii warunki pracy w centrali są dobre,jednak dział HR woła o pomstę do nieba.Nie świadczy dobrze proponować komuś pracy,potwierdzić że się ją dostało,po czym miesiąc się nie odzywać.Aż w końcu sama się skontaktowałam i usłyszałam "Nie,jednak nie".
Wybrano kogoś ze struktur banku,co znaczy tyle że wybrano kogoś z mocnymi plecami.
Takie zachowanie nie przystoi największemu bankowi w Polsce.
Ja sobie dam radę,jedyne co w tym jest przykre dla mnie to to,że ze wszystkich wysłanych CV nie było takiej firmy, która by się do mnie nie odezwała, tak więc już dawno mogłam mieć inne rozmowy i inne możliwości.
10
anonimus 2017-06-28 20:56
czemu skamlesz??? nie czytasz forum o pracy w tym Banku.. jak składałaś cv to Bank był świetny a teraz robisz mu koło pióra??? przyjmij do wiadomości że są od Ciebie ludzie lepsi, mądrzejsi a może po prostu mający to i tamto jak to w życiu....
1
jeszcze.pracownik@pkobp 2017-07-02 20:31
"anonimus" - tacy jak ty w strukturze tego zacnego banku ciągną go na dno. Aplikują do nas ludzie zwiedzeni cudowną reklamą czy opisem zawartym w ofercie pracy banku - a potem się zderzają ... najwyraźniej z tobą....!
7
cybuch gorący 2017-07-13 22:23
czy mozecie napisac cos na temat contact center w Lublinie? jakie wynagrodzenie? Czy to jest tylko obsługa techniczna kont, blokada kredytowek, kart debetowych itp czy tez plany sprzedazowe i trzeba reklamować produkty? z gory dzieki
1
anonimus 2017-07-15 16:04
najniźsza krajowa, wszystko będziesz robił.. myślisz że csemu ta oferta ciągle jest?
3
cybuch gorący 2017-07-16 16:39
anonimus- dzieki za odpowiedz no to lipastarszna. Naprawde az tak zle?U konkurencji( tej Zielonej) po drugiej stronie ul Zana placa 2400 brutto podstawy a i tak znajomi mieli mieszane opinie, myslalem ze w PKO sa wyzsze stawki. Czyli nie ma po co aplikowac;/ juz wiem czemu to contact center jest w Lublinie a nie w Trójmiescie czy Warszawie. LBN- miasto inspiracji = stolica wyzysku i biedy:)))). Lepiej posiedziec na kasie w Biedrze. Pozdro
4
Patrycja 2017-07-19 15:31
@Karolina to zależy wszystko od tego na jakim stanowisku, a także od doświadczenia. @Serdecznie Pozdrawiam a czy przy potwierdzaniu, że dostałaś/eś pracę nie było mowy o szkoleniu wstępnym i kiedy zaczynasz pracę ? @anonimus Oferty pracy czasami są wystawione na dłużej, jeśli nie mogą znaleźć odpowiedniej osoby na dane stanowisko.
2
aaaaaaa 2017-07-25 20:04
ciekawi mnie koniec Twojego wpisu.. To napisz jaka kwota byłaby dla Ciebie satysfakcjonująca przy takich warunkach pracy jak opisujesz.. co do zasady warunki pracy są wszędzie podobne
1
Galanonim 2017-07-25 23:44
Bez szału, pracuje kilka miesięcy i szukam innej pracy. Opinie wyżej się potwierdzają. Nie wiem czemu się wcześniej łudziłem że będzie inaczej
4
Bebe 2017-08-01 21:24
ale jedno jest piękne i za to należy podziękować Prezesowi. wszelkiej maści kierowmicy nic nie robiący i wymagający od pracowników teraz sami bęďą mieli,plany do zrealizowania. Pokażcie teraz specjaliści od tablicy co,potraficie.. Panie Presesie proszę jeszcze ruszyć ROD i zwolnić to nikomu niepotrzenne towarzystwo.
14
Kaze 2017-08-11 22:54
Posiada ktoś jakieś informacje na temat oddziału w Olsztynie? Jak się tam pracuje i czy atmosfera jest taka zła jak w innych miastach ?
1
Badia 2017-08-20 11:09
Witam
Pracuje w tym Banku ponad rok i w koncu jestem szczęśliwa, bo zlozylam wypowiedzenie i w tym momencie zaczęły sie schody.
Jestem traktowana gorzej niz inni pracownicy, na codziennych odprawach przy tablicy "jada" po mnie strasznie ( dodam, ze reazlizacje planu mam powyżej upływu czasu), musze sie wykłócać o grafik, nadgodzin juz nie chca wpisywac. Chcialam sie rozstać z tym Bankiem w sposób normalny ale nie da sie. Niby największy Bank w Polsce, a na stanowiskach kierowniczych nawet dyrektorskich zatrudnione sa niekompetentne osoby.
9
Marta 2017-08-21 22:02
Niestety, negatywne opinie to prawda. Kadra zarządzająca nie ma o zarządzaniu bladego pojęcia. Pracownicy bezpośredniej obsługi traktowani są przez kierownictwo jak debile. Mają się bać i zapier.... Nieustanna rotacja na tych stanowiskach to potwierdza.
3
Zostaw swoją opinię o PKO Bank Polski - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKO Bank Polski