brak logo

Multiserwis Sp. z o.o.

Krapkowice

Opinie o Multiserwis Sp. z o.o.

darko 2010-05-16 20:36:06
w holandi zarobisz 7500 ale za dwa miesiace chyba
karsto 2010-05-19 10:53:04
A ja wam powiem tak:
Jest tu wiele wypowiedzi dotykających prawdę i jest tez sporo mijajacych się z prawdą.

Praca w BIS, brak organizacji, brak informacji na temat dalszej pracy.
Jesli chodzi o sama pracę to kazdy z nas wie kto i jakim jest paprakiem, mówiącym lub bełkoczącym po angielsku.

Prawda jest taka że kazdy kto podpisywał umowe widział co było w niej napisane. I przestancie jebac, przeciez tyle pracy wokół nas, ludzie... to i tak się wszystko kręci wokół kasy, mało ci to się czegoś naucz i szukaj lepszej pracy a nie marudzisz, ze mało, ze za to nie płaca i za tamto, widziały gały co brały!!!!!

wszyscy tacy mądrzy, ja rozumiem ze sa tacy co uczepia sie firmy bez wzgledu na wszystko se uwiją ciepłe gniazdko, i tez tak mozna.

turek 2010-06-04 17:54:11
A jak jest w Bułgarii w Starej Zagorze ?? . Wysyłają tam ludzi na 6 tyg i powrót na tydzień to masakra. A jak z zarobkami jak ktoś ma w umowie ( usunięte przez administratora )ile ma na rękę z godzinę?. Jaki tam jest podatek 10% liniowy czy 22 tak jak u nas?. Jak się pracuje na tej budowie elektrowni ciężko, jak się mieszka czy w tym mieście jest co robić po pracy?. Jak z paleniem i alkoholem na budowie?
janosik 2010-07-05 10:04:57
Witam wszystkich bylych i obecnych pracownikow bisu z krapkowic-podobno Langset szuka malarzy-piaskarzy na Hammer.Firma norweska-pracujesz u nich na norweskich warunkach.Co prawda tez posrednik,ale zawsze lepszy od polskich :)))))
uberman 2010-07-10 18:26:48
Warunki płacowe w Bisie są coraz gorsze. Teraz w Szwecji dla przykładu każą pracownikom płacić nie tylko za transport ale i za noclegi. W umowie napisane jest kilka razy o oddelegowaniu pracownika, a według (Dz. Urz. WE L 18 z 21.01.1997), oddelegowanie odbywa się na rachunek pracodawcy i pod jego kierownictwem. Regulamin Bisu swoje a prawo swoje.
Stef 2010-07-11 09:37:05
Rany, co się dzieje w tej firmie?! Ma chyba najwięcej negatywnych komentarzy na tej stronie! Może wreszcie się ktoś tym zainteresuje?
wybawca 2010-10-10 19:29:27
Do anonima który napisał że [dane osobowe usunięte przez moderatora] pobiera korzyści majątkowe za załatwienie pracy,masz jakieś dowody na to co mówisz bo jeżeli tak można by sie nim zając są [usunięte przez moderatora] więc moge powiedzieć to norwegom rozmawiam bardzo dobrze po angielsku wiec nie bedzie problemów
Johny 2011-01-09 13:17:40
Gratuluję podejścia do tematu firmy bis-wynika z tego że jest Pani pracodawcą.Ja na kontraktach wiele lat i każda firma oszukuje podobnie........Jeżeli Pani firma traktuje ludzi inaczej tak jak Pani opisuje to ja proszę o wiadomość chętnie podejmę u Pani w kazdym kraju Świata POZDRAWIAM ( usunięte przez administratora )
ziga 2011-01-22 18:46:05
ta firma to jakies nieporozumienie , jestem pracownikiem od 4 lat, przy ostatniej wypłacie firma nie wypłaciła pieniedzy za 30 godzin pracy , kierownictwo twierdzi ze nie zostala zrobiona norma i pieniedzy nie bedzie , 40 pracowników nie otrzymało tych pieniedz, , podsumowując 12 tyś euro wpadło o kasy firmy a nie na konta pracownikow
praca 2011-02-02 21:37:13
Witam. Proszę o informację czy jest w ogóle sens wysyłania CV na stanowisko biurowe w Krapkowicach. Bardzo dziękuję za informację.
fan BIS-u 2011-03-04 08:57:12
czy to prawda ze Bis wyjezdza na Hammerfest i jaka jest tam rotacja???
anonim 2011-03-05 21:48:05
tak
jan z wąsem 2011-03-17 21:36:11
rotacja będzie 4/2 przecież oni zawsze mają 4/2 bo musi być bank godzin
anonim 2011-03-19 16:01:37
[usunięte przez moderatora] tak zna się na robocie że ho ho .Weź ty się człowieku zastanów co piszesz że norwedzy sobie wybrali najlepszych na jakim ty świecie żyjesz.
BHP 2011-03-22 21:23:58
Tak tam fajnie ,ze kolejny BHP owiec się zwolnił ! :)) Ciekawe kiedy znajda nowego i jak długo wytrzyma ? :)
anonim 2011-03-24 21:05:53
We Wloclawku 3 BHPowcow zmienilo sie w ciagu roku . Nic dziwnego skoro monter tym dowodzi ! :)
anonim 2011-03-27 22:16:41
anonim - 2011-03-24 21:05:53

We Wloclawku 3 BHPowcow zmienilo sie w ciagu roku . Nic dziwnego skoro monter tym dowodzi ! :)

Cos wiadomo na temat BHPowcow we Wloclawku i ogolnie w firmie ?
anonim 2011-05-01 14:59:23
Mam pytanie, dlaczego firma zdziera pieniądze za[usunięte przez moderatora] )szukają kasy u pracownika w kieszeni czy jak???? [usunięte przez moderatora]
gumiś 2011-06-05 10:07:48
( usunięte przez administratora ) firma przyjazna pracownikowi ,,,,nie liczy sie z pracownikiem nie dba o pracowników wykwalifikowanych dba natomiast o pracowników którzy spożywają ( usunięte przez administratora ) ,itp. nie są w firmie tolerowani w tej firmie trzeba być p( usunięte przez administratora )...........rozczarowałem się .................................
Aninim 2011-06-12 14:21:06
W BIS-ie to chyba ogólna tendencja - w plettacu jest identycznie, jak nie pijesz i nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] - jesteś nikim.
Radosny Radzio 2011-09-08 10:44:45
Dlaczego tyle złych opinii? Bo Ci ludzie, którzy tak narzekają chcieliby zarabiać po 10 000zł/msc za leżenie i jeszcze do tego wszystkie gratisy, a najlepiej jeszcze żeby im hołdy składać! Ja osobiście pracował w niejednej firmie, która wysyła ludzi na kontrakty zagraniczne czy wykonują prace w polsce. I efekt jest taki, że NIE ZNAM żadnej innej firmy, która tak dobrze traktuje pracownika, który odpowiednio wykonuje powierzoną mu prace. Kasa się zgadza, ubezpieczenia, szkolenia, i bardzo duży nacisk na BHP co mnie bardzo cieszy. Mówią, że firma oszukuje. Pracuje tutaj już 2 lata i nie moge czegoś takiego powiedzieć. Jest to jedyna firma, która płaci mi więcej niż się tego spodziewam. Można tutaj nawet zrobić kariere - ale oczywiście nie za darmo. Coś trzeba sobą reprezentować. Ja bardzo sobie chwalę te firme i nie zamierzam jej zmieniać.
nowy 2011-10-18 19:12:54
czytam i nie wierzę, zatrudniłem się w BIS-ie i jest ok, może nikt z piszących wcześniej nie pracował za 600 zł, teraz zarabiam dobrze i nie ma problemu z płatnością! kasa wpływa na konto! wyższa niż średnia krajowa! mało? dla mnie super! jedyne co się nie zgadza to powiedzieli, że dojazdy są gratis, a okazuje się, że gratis to tylko pierwszy wyjazd na kontrakt i ostatni zjazd poza tym trzeba płacić. W rotacji 4/2 koszt przejazdu w jedną stronę do Bułgarii przewidzieli na ok 214 zł, jednak dopiero w tym miesiącu mi odtrącą więc zobaczę jak jest w rzeczywistości.
bolo 2011-11-29 19:55:52
Z mojego 20 letniego doswiadczenia w firmie antykorozyjnej wiem ze relacje miedzy ludzkie to podstawa zeby przetrwac tym bardziej w delegacji , w przeciwnym razie ludzie dostaja (usunięte przez moderatora)
tuitam 2011-12-31 01:36:17
Ta Firma jednym slowem to \"masakra\" tylko kombinują gdzie by tu stawke urwac, wykwalifikowanych pracownikow posylaja na inne projekty z czym nie mili stycznosci a na ich miejsce zatrudniaja zoltodziobów (bez uprawnien) byle stawke dac im nizsza. Daja golą stawke zero dodatków (chyba ze sądownie wyalczycie), lataja sobie dziury godzinowe \"płatnym urlopem\" a w banku godzin zamrażają godziny byle procent podskoczyl, wciskaja ludzia na szkoleniach jakie to prawa maja, a potem inspektorzy BHP jezdza i smieszne kartki na lewo i prawio wciskaja nie pytajac sie kto im to kazal robic tak.. A biurokracja rozinieta na najwyzszym poziomie.. Im wiecej ich tam jest tym mniej można załatwić… Wymieniac mozna dlugo tylko mi sie niechce. Tutaj tylko chodzi o to zeby byl zysk dla firmy i ewentualny podział premii świątecznej dla kierowniczkow z tego tytulu. Jedyny plus to ze kasa na czas , czeste zjazdy do domu i skladki innych nie ma.. Jest praca to jestes super a jak nie ma to kop w zad.. Tylko dla wybranych.. Niektórym w tej firmie to naprawde w glowach sie poprzewracało.. Ale coz z haslem na ustach \"Panie Kierowniku nie wiem czy to wazne\" po trupach do celu.. Dla kogos kto zarabial 600 zl to szal, ale Ci co pracowali w innych firmach i przeszli do Biedniej Instytucji S… (BIS) odczuwaja roznice.. Po kilku latach maam dosc tej firmy i z usmiechem na buzi dam wypowiedzenie.. Pozdro!
Paweł Borowski 2012-01-05 15:05:24
Pracowałem w Bisie 16 miesięcy było ok atmosfera na budowie super chłopaki spoko gdyby kogoś interesowało to budowa Ormen Lange dosłownie sielanka kiedy było trzeba popracować z większym zaangażowaniem nie było tematu nawet opinie od (usunięte przez moderatora)dostaliśmy super i w listopadzie dopadła mnie choroba poprosiłem o wysłanie mnie do domu w celu leczenia próbowano mnie obciążyć przelotem około 1100zł a że należałem do związków zawodowych w Norwegi i przekazałem sprawę dalej nie zostały mi potrącone żadne pieniądze tylko że w styczniu dostałem świadectwo pracy .Trzeba bardzo głęboko trzymać paluszek i to prosto bo jak kekko skrzywisz to jesteś beeeee.
zdziwiony 2012-01-16 18:33:11
Witam serdecznie. Przepraszam ze wtracam sie do tego forum ale jestem poruszony tym co wypisuje sie o tej jedynej b dobrze prosperujacej firmie niemalze w Polsce. Moze i jestem mlody bo mam 23 lata ale z praca juz mialem do czynienia nie raz i nie dwa. Czytajac wasze posty i wiedzac ze wynagrodzenia w tej firmie sa bajeczne jak na skale Polski macie jeszcze zal do firmy ze to ze tamto? ja z wlasnego doswiadczenia wiem ze tam jest raj! ostatnio pracowalem jako hydraulik harowalem po 300 h w miesiacu by dowiedziec sie ze wynagrodzenie jakie otrzymalem wynioslo 100zl:d co wy na to? To teraz zastanowcie sie czy warto tak wymyslac co noz cos nowego czy wziasc sie uczciwie za prace i cieszyc sie z tego co jest.Bo moze juz nigdy taka okazja do was nie przyjdzie. Pozdrawiam
Krystyna z gazowni 2012-02-06 22:08:44
Zdziwiony: na twoją wypowiedź odpowiem przysłowiem, które pasuje do ciebie: czemuś bidny ?? boś głupi ! czemuś głupi ?? boś bidny...
byly pracownik 2012-05-01 20:51:19
Powiem tak pracowalem u nich 3 lata bylo ok pensja co 10na koncie tyle ile mnialo byctylezawsze bylo szkolenia i kursy terz nam robili a czemu przyjmuja czesto nowych ludzi bo wyrzucaja za alkochol nie toleruja tego jak i w karzdej innej firmie sam stracilem prace w tej firmie z tego powodu ale tyle dobrze ze po uplywie 6mcy mozna starac sie o powtorne przyjecie zczego rownierz zkozystam za miesiac nie pij a utrzymasz sie w pracy teraz to wiem
armin 2012-05-06 12:46:03
byly pracownik - 2012-05-01 20:51:19

Powiem tak pracowalem u nich 3 lata bylo ok pensja co 10na koncie tyle ile mnialo byctylezawsze bylo szkolenia i kursy terz nam robili a czemu przyjmuja czesto nowych ludzi bo wyrzucaja za alkochol nie toleruja tego jak i w karzdej innej firmie sam stracilem prace w tej firmie z tego powodu ale tyle dobrze ze po uplywie 6mcy mozna starac sie o powtorne przyjecie zczego rownierz zkozystam za miesiac nie pij a utrzymasz sie w pracy teraz to wiem
Teraz gdy masz trochę wolnego czasu polecam zakup lub wypożyczenie słownika ortograficznego języka polskiego, by nie kompromitować siebie i firmy.
Tief Bau Ing. 2012-05-23 22:12:38
A jak wyglada sprawa uwas z BISu w Austrii Tunele, dalej cos robicie bo po Wiener Tunnel to podobno nic juz nie zrobicie ?.
nowy 2012-06-06 21:31:07
wie ktos moze ile mozna zarobic na izolacji przemyslowej na poczatku przyjecia chodzi mi o roznice jakie sa w kraju , austri czy np norwegi z gory dzieki
robi 2012-06-13 11:44:05
nowy - 2012-06-06 21:31:07

wie ktos moze ile mozna zarobic na izolacji przemyslowej na poczatku przyjecia chodzi mi o roznice jakie sa w kraju , austri czy np norwegi z gory dzieki
he he duzo tu opowiadan bzdurnych ale nikt nie umie odpowiedziec na proste pytanie ile sie zarabia w bisie na krajowce
nowy 2012-06-13 12:22:43
witam. własnie wczoraj dzwonili do mnie z bisu ze szukaja ludzi. tylko ze najpierw chcieliby wyprobowac czlowieka w polsce. dodam ze pracowalem w termoizolacji a potem w lindner nova. syf jak znalazł bo inaczej tego nazwać nie można. czytam te komentarze i widze ze tu taki sam syf. ktos sensownie potrafi doradzić czy warto pchac sie w to i jakie sa faktycznie stawki???
do nowy 2012-06-13 14:28:18
nowy - 2012-06-13 12:22:43

witam. własnie wczoraj dzwonili do mnie z bisu ze szukaja ludzi. tylko ze najpierw chcieliby wyprobowac czlowieka w polsce. dodam ze pracowalem w termoizolacji a potem w lindner nova. syf jak znalazł bo inaczej tego nazwać nie można. czytam te komentarze i widze ze tu taki sam syf. ktos sensownie potrafi doradzić czy warto pchac sie w to i jakie sa faktycznie stawki???
A mowili moze ile taki czas próby wynosi w tej Polsce
robek 2012-06-13 21:02:14
do nowy - 2012-06-13 14:28:18

nowy - 2012-06-13 12:22:43

witam. własnie wczoraj dzwonili do mnie z bisu ze szukaja ludzi. tylko ze najpierw chcieliby wyprobowac czlowieka w polsce. dodam ze pracowalem w termoizolacji a potem w lindner nova. syf jak znalazł bo inaczej tego nazwać nie można. czytam te komentarze i widze ze tu taki sam syf. ktos sensownie potrafi doradzić czy warto pchac sie w to i jakie sa faktycznie stawki???
A mowili moze ile taki czas próby wynosi w tej Polsce
e tam nic czlowiek sie nie dowie na takim forum widocznie wszyscy formulowicze pracowali za darmo,bo nie ma chetnych na odpowiedz
fenomen 2012-06-14 18:31:01
no to juz wam odpowiadam dzis dostalem umowe na 3 miesiace za 8.20 zl brutto na bełchatow :) ale jutro po tescie branzowym mam dostac aneks do umowy z wyrzsza stawka no zobaczymy hehe szok nie wspominajac o tym ze zwolniolem sie z pracy w ktorej zarabialem wieksze pieniiadze na miejscu! w najgorszym wypadku jesli na budowie bedzie tak(usunięte przez moderatora) mowia inni to oddaje pieniadze za kurs i dowidzenia
robek 2012-06-14 20:19:33
fenomen - 2012-06-14 18:31:01

no to juz wam odpowiadam dzis dostalem umowe na 3 miesiace za 8.20 zl brutto na bełchatow :) ale jutro po tescie branzowym mam dostac aneks do umowy z wyrzsza stawka no zobaczymy hehe szok nie wspominajac o tym ze zwolniolem sie z pracy w ktorej zarabialem wieksze pieniiadze na miejscu! w najgorszym wypadku jesli na budowie bedzie tak (usunięte przez moderatora) ja mowia inni to oddaje pieniadze za kurs i dowidzenia
nie no ,nie bede bluznil ale 8,20 brutto to lekka przesada jeszcze na dodatek w delegacji ,to ja odmowilem w wentorze lepiej mi proponowali i na dodatek jeszcze mowila o dwoch posilkach dziennie
Bodzio 2012-06-26 12:31:27
trebor - 2009-07-22 12:32:22

czy to taka zła firma jest? trebor
Bo w Bisie pracuja SAME NIEROBY i Kapusie
Rambo 2012-07-06 09:56:31
Idealna firma dla Kapusi i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] owłazów.(usunięte przez moderatora) i tyle.
Krystyna z Gazowni 2012-07-06 17:16:51
do tego nie picia musisz dodać kablowanie a wówczas umowa bezterminowa gwarantowana. znajdziesz się w grupie \"kolesi\" i zawsze będziesz mieć pewne miejsce na eksporcie.
Krystyna z Gazowni 2012-07-06 17:26:54
Powiem tak, zanim zatrudniłem się w tej firmie pozwoliłem sobie na przeczytanie opinii o tej firmie... Do niedawna miałem klapki na oczach i złego słowa nie mówiłem na temat tego przedsiębiorstwa. Dzisiaj mogę powiedzieć, że 80% postów z tej strony to jednak prawda. Firma kręci i tyle. Jak to ktoś powiedział \"kolesiostwo\" to podstawa!!! Na eksport wyjeżdżają tylko te osoby co kafelkują kierownikom łazienki albo malują w domach. Oni oczywiście wszystkiemu zaprzeczają ale cóż mają powiedzieć???? Dziwne układy. Pracownicy w ciągu roku mają zmianę stanowiska pracy kilka razy. Do tego wszystkiegi raz jesteś zatrudniony w BIS Plettac raz w Bis Multiserwis i tak dokoła Wojtek. Wały Jagiellońskie.
pracownik 2012-07-17 22:09:28
fenomen - jak tam praca ?Podwyżka była czy nadal 8.20Brutto?
Brygadzista 2012-07-17 22:41:38
Panowie koko dzambo i do pszodu. To ja Wasz ulubiony brygadzista firmy BIS Multiserwis. Ja Wam dam po 100mln dla każdego.
Brygadzista 2012-07-22 12:37:00
Koko dżambo i do pszodu. Ja jestem the best brygadzista w Bisie. Jeszcze kilkja miesiecy i awansują mnie na kierownika.
Trelemorele 2012-07-22 13:12:39
Prawda jest tylko jedna. Na eksport wyjeżdżają tylko te osoby, które odrabiają Pańszczyznę u kierowników. Osobiście znam jednego takiego. Pan (usunięte przez moderatora) który systematycznie chodzi do biura i kabluje na swoich "kolegów" jakoś cały czas jest na wyjeździe i nie musi się martwić o to czy wyjedzie czy nie. Szefostwo akceptuje takie zachowania i toleruje. Psychoza każdy kabluje na każdego. Ta firma jest doskonałą dla emerytowanych SBków
Beeee 2012-07-23 18:50:53
Ta firma zatrudnia w większości \\\"(usunięte przez moderatora)\\\" Ci co tam pracują dobrze wiedzą o kim mówię.... :) Trzy osobowe stado (usunięte przez moderatora) które jest wychwalane pod niebiosa przez kierownictwo. Pytam się tylko za co?! Ci, którzy z nimi żyją i pracują powinni mieć płacone dodatek za szkodliwe warunki!!!!
Pasterz 2012-07-29 14:31:19
Rodzina [usunięte przez moderatora], to ludzie kierownictwa. To jest książkowy przykład oszołomstwa eksportowego. Ludzie aspołeczni, ciężko się z nimi mieszka i pracuje. Bardzo fałszywi ludzie. Cały czas powołują się na dwóch kierowników, opowiadają co to oni z nimi nie robili i jak długo się nie znają. Dla świeżych, omijać z daleka i obchodzić się jak ze śmierdzącym [usunięte przez moderatora]
Owczarek 2012-07-30 16:42:02
Prawda bolesna ale prawda. Ci ludzie to totalne bydło.
najemnik 2012-08-09 15:08:55
hejka :)) pracuje jeszcze ktos z pisu upsss sorry bisu na Ormen??Pytam bo wybieram sie za 2 msce na pare rotacji ::)
hahahaha 2012-08-09 15:11:43
Trelemorele - 2012-07-22 13:12:39

Prawda jest tylko jedna. Na eksport wyjeżdżają tylko te osoby, które odrabiają Pańszczyznę u kierowników. Osobiście znam jednego takiego. Pan [usunięte przez moderatora]., który systematycznie chodzi do biura i kabluje na swoich "kolegów" jakoś cały czas jest na wyjeździe i nie musi się martwić o to czy wyjedzie czy nie. Szefostwo akceptuje takie zachowania i toleruje. Psychoza każdy kabluje na każdego. Ta firma jest doskonałą dla emerytowanych SBków
[usunięte przez moderatora].???a to nie jest rodzinka od wrobla??
Zostaw swoją opinię o Multiserwis Sp. z o.o. - Krapkowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multiserwis Sp. z o.o.