Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BIS Multiserwis Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
do anonima - 2010-02-27 12:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj skoro znasz dobrze angielski i norweski to nie pchaj sie do Bis Krapkowice,ani zadnego innego posrednika z Polski.Nawet jak sie zalapiesz to i tak na miejscu Ciebie zgnoja-bo bedziesz od nich lepszy,zaradniejszy.Beda sie bali,ze ich wygryziesz.Jest wielu falszywych ludzi w tym Bisie-w pracy kolega,przyjaciel,a tak naprawde bedziesz obserwowany i codziennie telefony do biura z meldunkiem jaki to z Ciebie partacz.Nie daj Boze jak zaczniesz sie spoufalac z norwegami,dunczykami itp.Jestes przegrany.Konczy sie zima powoli i na 100% norweskie biura zatrudnien beda slaly zapotrzebowania na polakow.Poszukaj dobrze na necie,a napewno cos dla siebie znajdziesz.Ajesli juz sie zatrudnisz w Bis to od razu szukaj kontaktow,nr.telefonow,maili,bo nie dlugo moga Ci sie przydac.Zycze Ci powodzenia.PS-mnie sie udalo i jestem zadowolony :))))))
zdjecie uzytkownika
troll - 2010-02-27 16:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praktycznie od kilkunastu lat nie jestem powiązany zawodowo z polskim pracodawcą i wolałbym, aby tak pozostało...
Wierzę, że w końcu coś się musi ruszyć w Norwegii, na przeszkodzie stoi jedynie brak u mnie certyfikatu NORSOK R05, ale jestem gotów pojechać do Norwegii, aby go zdać. Wolałbym jednak znależć najpierw pracodawcę, który byłby gotów mnie zatrudnić. Ale obecnie nawet na oficjalnej stronie nav.no znalazłem zaledwie dwa wakaty dla izolerów.
Wysłałem kilka aplikacji do norweskich biur pracy, np. Adecco, Manpower, ale poza kurtuazyjna odpowiedzia w stylu: "dziekujemy za zgloszenie, bedziemy w kontakcie, jak pojawi sie mozliwosc zatrudnienia"- zadnych konkretów.
Natomiast duze firmy nie zawracaja sobie glowy jednym zgloszeniem, tylko rekrutuja poprzez zaprzyjaznione biura posrednictwa.
Jestem dobrej mysli i mam nadzieje, ze w koncu uda mi sie ponownie zahaczyc w Norwegii. Chociaz minelo juz ponad piec lat, kiedy ostatnio tam pracowalem, ale ciagle czuje sentyment do tego kraju i wyjatkowo odpowiada mi system rotacyjny, jaki tam jest praktykowany.

Pozdrawiam wszystkich-zarowno pesymistow, jak i optymistow...
zdjecie uzytkownika
do trolla :) - 2010-02-28 15:30:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bylem w podobnej sytuacji,oprocz CV trzeba jeszcze zadzwonic i to pare razy.Jesli znasz angielski albo skandynawski powinno sie Tobie udac.Teraz rusza wiele projektow i beda potzrebowac duzo rak do pracy-izolerow tez :)Czasem takich aplikacji firmy rekrutacyjne maja dziesiatki i trudno im sie jest rozeznac,dlatego warto jest zadzwonic-przy okazji beda wiedziec jak mowisz np po angielsku.Zycze powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-03-03 16:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2010-03-03 08:32:02anonim - 2010-02-26 17:35:52Z opowiadań kolegów (mniej lub bardziej obiektywnych), wnioskuję, że system rekrutacji w firmie nie jest nastawiony na fachowców z wieloletnim doświadczeniem za granicą. Ja znam dość dobrze trzy języki, w tym angielski i norweski (to rzadkość, ale pracowałem tam ponad 10 lat) i proszę sobie wyobrazic, że mam duże trudności ze znalezieniem pracy. Pracodawcy nie chcą ludzi niezaleznych - tacy są kłopotliwi, za dużo wiedzą i sami mogą załatwić sprawy w urzędach, związkach oraz nie dadzą sobie dmuchac w kaszę, np. przy umowach . A Supervisorów to oni mają swoich...bardzo oddanych ;-))Nie podejnuję dyskusji z głupcami, bo najpierw sprowadzają do swojego poziomu a pózniej pokonują doswiadczeniem...
zdjecie uzytkownika
bator - 2010-03-09 15:42:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CAŁA PRAWDA O TEJ FIRMIE NAWET JEŻELI JESTEŚ DOBRYM FACHOWCEM I ZNASZ BARDZO DOBRZE JĘZYK TO SIEDZISZ W DOMU BO DO PRACY POJEDZIE TEN CO NIE MA POJECIA O NICZYM ALE DOBRZE [usunięte przez moderatora] DO FIRMY, NIE MÓWIE JUŻ O WAŁACH TYPU PODATEK ADWOKAT ITP BO TO JEST SMIESZNE
zdjecie uzytkownika
Marian - 2010-03-12 08:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, Czy ktos jest zorientowany ile mniej wiecej moze zarobic wyksztalcony i doswiadczony betoniarz w BIS Multiservice pracujac w Szwecji? Przed odprowadzeniem i po odprowadzeniu podatku.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-03-12 19:37:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie s�yszalem o takiej pracy w szwecji chociarz pracuje w tej firmie widocznie cos nowego dosteli ale na takiej robocie nie licz na kase nie wiadomo jak bo durzo obiecuja a rzeczywistosc jest bardzo inna napewno tam nikt do szwecji z naszej firmy nie chce jechac bo tam jest nedza i nie oplaci sie tam jechac
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-03-17 16:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marian - 2010-03-16 08:10:21Ile konkretnie placą? Ktos mówil, że( usunięte przez administratora )a godzinę brutto i okolo ( usunięte przez administratora ) na rękę. Może pomyliłem z inną firmą?Witam! Wybieram sie do norwegii z Bisu. Czy Cieżko jest zdac testy bhp na budowie w norwegii? oraz na jak dlugo zostało pracy na rafinerii w bergen?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-03-19 12:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wybierasz sie do roboty z bisa do norwegii a to dobre bis nie ma zadnego kontraktu w norwegi na chwile obecna i nie zapowiada sie zeby mieli wiec powodzenia jedz sobie lepiej do holandi z normalnej firmy w norwegi z bis multiserwis z bankiem godzin nie zarobisz wiecej niz ( usunięte przez administratora )est smiech na sali w holandi bez nadgodzin zrobisz ( usunięte przez administratora )z problemu hahaha
zdjecie uzytkownika
pracownik ormen lange - 2010-03-30 09:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co do banku godzin to nie jest zle rozwiazanie wcale stala pensja nie ( usunięte przez administratora )srednio sie dostaje jak sie pracuje reguralnie w rotacji bez zadnych przerw fakt w biurze powinni uswiadomic sobie ze to z pracy naszych rak maja prace . od kad ormen lange przejal nowy zastepca kierownik widze zauwazalna zmiane powoli w bulach zaczyna rodzic sie wspolpraca na ktora kazdy narzeka ale jesli jest sie rozsadnym i przedstawia konkretne argumenty mozna wypracowac kompromis trzeba zalatwiac wszystko ze spokojem i wykazac odrobine kultury osobistej to pomaga ,fakt niektorzy ni emaja tej oglady i potem dostaja ( usunięte przez administratora )dodam ze przyjalem sie sam bez pomocy wujka czy cioci byl to przypadek ale prawda jest ze spora rzesza ludzi tutaj niepotrafi kompletnie nic albo uwazaja sie za super fachowcow . kapowanie jest na kazdej budowie i w kazdej firmie i tego sie nie zmieni taka mentalnosc polakow juz . jesli jest sie dobrym pracownikiem nie sprawia sie klopotow firmie dobrze ja reprezentuje to mozna jakos przezyc nie jest najgorzej uwierzcie sa o wiele gorsze firmy w szczegolnosci w holandii nie jest tam tak rozowo jak niektorzy mysla a stawka okolo 450euro to prawie mit .z perspektywy czasu oceniam firme na 3 pod wzgledem organizacji jesli chodzi o terminowosc wyplat to na 5 bo placa na czas co w tych czasach jest coraz rzadsze . jesli chodzi o podatki to nie ma przymusu rozliczania sie przez firme kazdy moze to zrobic na wlasna reke bez problemu tylko nieudacznicy narzekaja ze firma tyle kasuje a wystarczy poszukac firm rozliczjacych podatek norweski jest ich sporo wiec panowie nierozgarnieci wystarczy wpisac w google odpowiedznie haslo i bingo jest wszystko za wiele mniejsze pieniadze ale trzeba CHCIEC I UMIEC to zrobic i macie w kieszeni jakies ( usunięte przez administratora )pozdrawiam wszystkich na ormen lange i zycze powodzenia na koniec pozdrawiam kadry dzialu norweskiego i zycze im jeszcze lepszych sukcesow we wspolpracy z pracownikami na projektach i oczywiscie smacznego jajka
zdjecie uzytkownika
helena jankowicz - 2010-04-01 11:27:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rok temu na Święta Wielkanocne zostali w Norwegii...mogli jechać do Polski ale na własny koszt.Wyloty do Norków to też absurd np.Ci którzy mieszkali w woj.małopolskich czy opolskich nie latali nigdy z Balic czy z Pyrzowic tylko np.z Gdańska to było chore...jak ktoś kto mieszka w Tarnowie ma dojechać na godz.5.00 rano do Gdańska.Latali trzema samolotami przez Kopenhagę itd.Całą noc w pociągu i cały dzień na lotniskach z przesiadkami,a wcześniej busami jak sardynki w puszce doba w podróży a potem na drugi dzień do pracy wypluci umęczeni wyrobnicy z Polski, a jak mieli wypadek busem to się nikt nie zainteresował i spali całą noc na komisariacie policji i szybko szybko na prom.A Panowie [usunięte przez moderatora] się nie mogli odmotać.Ci co tam byli to wiedzą jak było [usunięte przez moderatora] wielka firma a tyle sie w niej mówi o bhp i o traktowaniu ludzi...śmiech na sali.Mój brat pracował w tej firmie 4 lata zwolnij sie sam znam kilku chłopaków też już nie pracują bo nikomu nie lizali tyłków i nie sprzedawali kolegów z pracy.Ale pewnie nie jeden który to przeczyta Lamus powie,że cudowna i wspaniała firma i że w ogóle powinni być wdzięczni Wielce Panującej firmie Bis Multiserwiss,że mieli gdzie pracowć i powinni całować wszystkich w sam środek i być wdzięcznymi za taką wspaniałą pracę.A ( usunięte przez administratora )y teraz wypisujesz a sam kapowałeś i to mnie najbardziej wqurwia,że Ci co sami w( usunięte przez administratora ) teraz się tu bardzo ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
helena jankowicz - 2010-04-01 11:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy nie było wiadomo prawie do samego końca dokąd przylatują w drodze powrotnej z Norwegii mój brat będąc tam ciągle się pytał gdzie w końcu przylatuje na które lotnisko do jakiego miasta w Polsce to zawsze była jedna wielka niewiadoma jakąś tajemnicą to było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] okryte nie wiedzieć czemu.Raz po dwóch tygodniach już pobytu w Norkach powiedział mi,że leci do Gdańska i ja mu kupiłam bilet na samolot z Gdańska do Krakowa a dzień przed wylotem okazało się,że leci do Warszawy.To było chore i nadaje się [usunięte przez moderatora] do Hagii albo Strasburga to co oni w tej firmie z tymi ludźmi wyprawiają no chyba,że się coś zmieniło ale pewnie się zmieniło na gorsze.A Ci co piszą tu pochwały to jest b( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
helena jankowicz - 2010-04-01 11:59:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
....Jedzenie ha jedzenie żarcie dla świń w Norwegii było stara zdechła śmierdząca ryba a jak poszli się poskarżyć to ( usunięte przez administratora ) powiedział im że jak się nie podoba im jadłospis i nie chcą jeść to na własny koszt będą kupować jedzenie tak powiedział albo,że do krajówki wylecą.W tej firmie tak jest jak człowiek chce się domagać jakich kolwiek praw to zaraz słyszy,że pójdzie do krajówki albo go wyrzucą taka wspaniała firma.A jak się domagali o bank godzin to Ci którzy szumieli wylecieli jak wrócili do Polski to lotki polecone już w domach na nich czekały z wypowiedzeniami z pracy.Kursy płatne po 1000zł. z Unii dofinansowanie na to biorą.Wykorzystują wszystkich jak tylko mogą.
zdjecie uzytkownika
Jan Z. - 2010-04-17 12:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Większość z was jest daremnych.
Ja pracuje w firmie od 17 lat,jeszcze jak był willich.Jako blacharz izolacji.

To jest tak,że lubie swoja prace,i jestem po prostu w niej dobry.Trzeba po prostu robić,to bez zadnego lizania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bedzie dobrze.Ja,przez pierwsze kilka lat jezdzilem tylko na krajowe budowy,pozniej po europie az do teraz.Nigdy nie narzekałem,zawsze robiłem swoje,i dobrze na tym wyszedłem.Jezeli jestes dobry to wszedzie,czy to na krajowej budowie,czy na warsztacie w Krapkowicach,także dobrze zarobisz.

Więc babiszony,które się tu wypowiadacie a nic nie wiecie,wezcie się za swoich mężów nieudaczników,bo na każdej budowie większość to ułomki po kursie w krapkowicach,a ktos kto pracuje 17 lat chce pracować z równymi sobie;)
zdjecie uzytkownika
MAZAKI - 2010-04-18 18:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bis płaci najnizsze podatki w norway i nie przysługuje feriepenge mozesz robic u nich nawet 200lat i tak nie dostaniesz feriepenge ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
karsto - 2010-04-18 18:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
generalnie firma lipna obiecuja duzo jak w biurze jestes jak tylko pojedzies na kontrakt maja cie w ( usunięte przez administratora ) i licza tylko kase ktora na nich zarabiasz , kadra w biurach ma jeden cel kasa z kontraktow ma byc najwieksza , kierownicy działów( usunięte przez administratora ) * robia tylko , rotacje na norwegi maja najgorsza i w dodatku busami ludzi sla ( nieraz samolotem ale trzeba do gdanska na lotnisko sie dostac bo tam bilety tansze o 50pln buhehehe załosne) ale norwegowie maja o nich opinie wyrobiona , wola wziasc norweskiego posrednika i miec spokój , ventor,global czy bis jedna i ta sama lipa aby cie wykrecic z kasy , jedyny czlowiek z ktorym współpraca szła ok to ( usunięte przez administratora ) jak jestes ( usunięte przez administratora ) po angieslku umiesz marlboro i snickers , i w niemcach pracowałeś na izolacji na co czekasz to firma dla ciebie bez wątpienia, w innym przypadku nie spodziewaj sie zbyt wiele
zdjecie uzytkownika
Sysiler - 2010-05-04 18:23:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy na wyjazdach w BIS norwegowie robia egzaminy ze znajomosci angielskiego?
zdjecie uzytkownika
taki co pracował - 2010-05-04 19:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwię się Panu Prezesowi ,że nie zainteresował się jeszcze kadrą z działu Niemcy-Austria.Jak jeden z tych niby "przełożonych" nie ma najmniejszego pojęcia o robocie. Kłamać i przekonywać ludzi to oni najlepiej potrafią. Jak wysyłają pracowników do pracy to tak ładnie opowiadają ,że jak człowiek zajedzie na miejsce pracy to przeżywa szok. Oczywiście nie ma mowy , żeby do kogoś się dodzwonić. Pojęcie abonent ma wyłączony telefon lub jest poza zasięgiem to norma . Nie wspomnę o weekendzie. Nawet jakby komuś głowę urwało to i tak szlachta albo się bawi lub też dokształca się zaocznie. Powiem tak : Pracowałem 7 lat i mam tego dosyć. Nie szanuje się fachowców, a alkoholików tak długo się "rzuca " po budowach aż trafią na najlepsze miejsca. Tak tak, to szczera prawda i mam nadzieję ,że nikt mojego wpisu nie usunie. Pozdrawiam i przestrzegam :)
zdjecie uzytkownika
darko - 2010-05-16 20:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w holandi zarobisz 7500 ale za dwa miesiace chyba
zdjecie uzytkownika
karsto - 2010-05-19 10:53:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja wam powiem tak:
Jest tu wiele wypowiedzi dotykających prawdę i jest tez sporo mijajacych się z prawdą.

Praca w BIS, brak organizacji, brak informacji na temat dalszej pracy.
Jesli chodzi o sama pracę to kazdy z nas wie kto i jakim jest paprakiem, mówiącym lub bełkoczącym po angielsku.

Prawda jest taka że kazdy kto podpisywał umowe widział co było w niej napisane. I przestancie jebac, przeciez tyle pracy wokół nas, ludzie... to i tak się wszystko kręci wokół kasy, mało ci to się czegoś naucz i szukaj lepszej pracy a nie marudzisz, ze mało, ze za to nie płaca i za tamto, widziały gały co brały!!!!!

wszyscy tacy mądrzy, ja rozumiem ze sa tacy co uczepia sie firmy bez wzgledu na wszystko se uwiją ciepłe gniazdko, i tez tak mozna.

zdjecie uzytkownika
turek - 2010-06-04 17:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak jest w Bułgarii w Starej Zagorze ?? . Wysyłają tam ludzi na 6 tyg i powrót na tydzień to masakra. A jak z zarobkami jak ktoś ma w umowie ( usunięte przez administratora )ile ma na rękę z godzinę?. Jaki tam jest podatek 10% liniowy czy 22 tak jak u nas?. Jak się pracuje na tej budowie elektrowni ciężko, jak się mieszka czy w tym mieście jest co robić po pracy?. Jak z paleniem i alkoholem na budowie?
zdjecie uzytkownika
janosik - 2010-07-05 10:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich bylych i obecnych pracownikow bisu z krapkowic-podobno Langset szuka malarzy-piaskarzy na Hammer.Firma norweska-pracujesz u nich na norweskich warunkach.Co prawda tez posrednik,ale zawsze lepszy od polskich :)))))
zdjecie uzytkownika
uberman - 2010-07-10 18:26:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki płacowe w Bisie są coraz gorsze. Teraz w Szwecji dla przykładu każą pracownikom płacić nie tylko za transport ale i za noclegi. W umowie napisane jest kilka razy o oddelegowaniu pracownika, a według (Dz. Urz. WE L 18 z 21.01.1997), oddelegowanie odbywa się na rachunek pracodawcy i pod jego kierownictwem. Regulamin Bisu swoje a prawo swoje.
zdjecie uzytkownika
Stef - 2010-07-11 09:37:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rany, co się dzieje w tej firmie?! Ma chyba najwięcej negatywnych komentarzy na tej stronie! Może wreszcie się ktoś tym zainteresuje?
zdjecie uzytkownika
wybawca - 2010-10-10 19:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do anonima który napisał że [dane osobowe usunięte przez moderatora] pobiera korzyści majątkowe za załatwienie pracy,masz jakieś dowody na to co mówisz bo jeżeli tak można by sie nim zając są [usunięte przez moderatora] więc moge powiedzieć to norwegom rozmawiam bardzo dobrze po angielsku wiec nie bedzie problemów
zdjecie uzytkownika
Johny - 2011-01-09 13:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gratuluję podejścia do tematu firmy bis-wynika z tego że jest Pani pracodawcą.Ja na kontraktach wiele lat i każda firma oszukuje podobnie........Jeżeli Pani firma traktuje ludzi inaczej tak jak Pani opisuje to ja proszę o wiadomość chętnie podejmę u Pani w kazdym kraju Świata POZDRAWIAM ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
ziga - 2011-01-22 18:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to jakies nieporozumienie , jestem pracownikiem od 4 lat, przy ostatniej wypłacie firma nie wypłaciła pieniedzy za 30 godzin pracy , kierownictwo twierdzi ze nie zostala zrobiona norma i pieniedzy nie bedzie , 40 pracowników nie otrzymało tych pieniedz, , podsumowując 12 tyś euro wpadło o kasy firmy a nie na konta pracownikow
zdjecie uzytkownika
praca - 2011-02-02 21:37:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Proszę o informację czy jest w ogóle sens wysyłania CV na stanowisko biurowe w Krapkowicach. Bardzo dziękuję za informację.
zdjecie uzytkownika
fan BIS-u - 2011-03-04 08:57:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to prawda ze Bis wyjezdza na Hammerfest i jaka jest tam rotacja???
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-03-05 21:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak
zdjecie uzytkownika
jan z wąsem - 2011-03-17 21:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rotacja będzie 4/2 przecież oni zawsze mają 4/2 bo musi być bank godzin
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-03-19 16:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] tak zna się na robocie że ho ho .Weź ty się człowieku zastanów co piszesz że norwedzy sobie wybrali najlepszych na jakim ty świecie żyjesz.
zdjecie uzytkownika
BHP - 2011-03-22 21:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak tam fajnie ,ze kolejny BHP owiec się zwolnił ! :)) Ciekawe kiedy znajda nowego i jak długo wytrzyma ? :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-03-24 21:05:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
We Wloclawku 3 BHPowcow zmienilo sie w ciagu roku . Nic dziwnego skoro monter tym dowodzi ! :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-03-27 22:16:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2011-03-24 21:05:53

We Wloclawku 3 BHPowcow zmienilo sie w ciagu roku . Nic dziwnego skoro monter tym dowodzi ! :)

Cos wiadomo na temat BHPowcow we Wloclawku i ogolnie w firmie ?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-01 14:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, dlaczego firma zdziera pieniądze za[usunięte przez moderatora] )szukają kasy u pracownika w kieszeni czy jak???? [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
gumiś - 2011-06-05 10:07:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora ) firma przyjazna pracownikowi ,,,,nie liczy sie z pracownikiem nie dba o pracowników wykwalifikowanych dba natomiast o pracowników którzy spożywają ( usunięte przez administratora ) ,itp. nie są w firmie tolerowani w tej firmie trzeba być p( usunięte przez administratora )...........rozczarowałem się .................................
zdjecie uzytkownika
Aninim - 2011-06-12 14:21:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W BIS-ie to chyba ogólna tendencja - w plettacu jest identycznie, jak nie pijesz i nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] - jesteś nikim.
zdjecie uzytkownika
Radosny Radzio - 2011-09-08 10:44:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego tyle złych opinii? Bo Ci ludzie, którzy tak narzekają chcieliby zarabiać po 10 000zł/msc za leżenie i jeszcze do tego wszystkie gratisy, a najlepiej jeszcze żeby im hołdy składać! Ja osobiście pracował w niejednej firmie, która wysyła ludzi na kontrakty zagraniczne czy wykonują prace w polsce. I efekt jest taki, że NIE ZNAM żadnej innej firmy, która tak dobrze traktuje pracownika, który odpowiednio wykonuje powierzoną mu prace. Kasa się zgadza, ubezpieczenia, szkolenia, i bardzo duży nacisk na BHP co mnie bardzo cieszy. Mówią, że firma oszukuje. Pracuje tutaj już 2 lata i nie moge czegoś takiego powiedzieć. Jest to jedyna firma, która płaci mi więcej niż się tego spodziewam. Można tutaj nawet zrobić kariere - ale oczywiście nie za darmo. Coś trzeba sobą reprezentować. Ja bardzo sobie chwalę te firme i nie zamierzam jej zmieniać.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2011-10-18 19:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam i nie wierzę, zatrudniłem się w BIS-ie i jest ok, może nikt z piszących wcześniej nie pracował za 600 zł, teraz zarabiam dobrze i nie ma problemu z płatnością! kasa wpływa na konto! wyższa niż średnia krajowa! mało? dla mnie super! jedyne co się nie zgadza to powiedzieli, że dojazdy są gratis, a okazuje się, że gratis to tylko pierwszy wyjazd na kontrakt i ostatni zjazd poza tym trzeba płacić. W rotacji 4/2 koszt przejazdu w jedną stronę do Bułgarii przewidzieli na ok 214 zł, jednak dopiero w tym miesiącu mi odtrącą więc zobaczę jak jest w rzeczywistości.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2011-11-29 19:55:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z mojego 20 letniego doswiadczenia w firmie antykorozyjnej wiem ze relacje miedzy ludzkie to podstawa zeby przetrwac tym bardziej w delegacji , w przeciwnym razie ludzie dostaja (usunięte przez moderatora)
zdjecie uzytkownika
tuitam - 2011-12-31 01:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta Firma jednym slowem to \"masakra\" tylko kombinują gdzie by tu stawke urwac, wykwalifikowanych pracownikow posylaja na inne projekty z czym nie mili stycznosci a na ich miejsce zatrudniaja zoltodziobów (bez uprawnien) byle stawke dac im nizsza. Daja golą stawke zero dodatków (chyba ze sądownie wyalczycie), lataja sobie dziury godzinowe \"płatnym urlopem\" a w banku godzin zamrażają godziny byle procent podskoczyl, wciskaja ludzia na szkoleniach jakie to prawa maja, a potem inspektorzy BHP jezdza i smieszne kartki na lewo i prawio wciskaja nie pytajac sie kto im to kazal robic tak.. A biurokracja rozinieta na najwyzszym poziomie.. Im wiecej ich tam jest tym mniej można załatwić… Wymieniac mozna dlugo tylko mi sie niechce. Tutaj tylko chodzi o to zeby byl zysk dla firmy i ewentualny podział premii świątecznej dla kierowniczkow z tego tytulu. Jedyny plus to ze kasa na czas , czeste zjazdy do domu i skladki innych nie ma.. Jest praca to jestes super a jak nie ma to kop w zad.. Tylko dla wybranych.. Niektórym w tej firmie to naprawde w glowach sie poprzewracało.. Ale coz z haslem na ustach \"Panie Kierowniku nie wiem czy to wazne\" po trupach do celu.. Dla kogos kto zarabial 600 zl to szal, ale Ci co pracowali w innych firmach i przeszli do Biedniej Instytucji S… (BIS) odczuwaja roznice.. Po kilku latach maam dosc tej firmy i z usmiechem na buzi dam wypowiedzenie.. Pozdro!
zdjecie uzytkownika
Paweł Borowski - 2012-01-05 15:05:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Bisie 16 miesięcy było ok atmosfera na budowie super chłopaki spoko gdyby kogoś interesowało to budowa Ormen Lange dosłownie sielanka kiedy było trzeba popracować z większym zaangażowaniem nie było tematu nawet opinie od (usunięte przez moderatora)dostaliśmy super i w listopadzie dopadła mnie choroba poprosiłem o wysłanie mnie do domu w celu leczenia próbowano mnie obciążyć przelotem około 1100zł a że należałem do związków zawodowych w Norwegi i przekazałem sprawę dalej nie zostały mi potrącone żadne pieniądze tylko że w styczniu dostałem świadectwo pracy .Trzeba bardzo głęboko trzymać paluszek i to prosto bo jak kekko skrzywisz to jesteś beeeee.
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2012-01-16 18:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie. Przepraszam ze wtracam sie do tego forum ale jestem poruszony tym co wypisuje sie o tej jedynej b dobrze prosperujacej firmie niemalze w Polsce. Moze i jestem mlody bo mam 23 lata ale z praca juz mialem do czynienia nie raz i nie dwa. Czytajac wasze posty i wiedzac ze wynagrodzenia w tej firmie sa bajeczne jak na skale Polski macie jeszcze zal do firmy ze to ze tamto? ja z wlasnego doswiadczenia wiem ze tam jest raj! ostatnio pracowalem jako hydraulik harowalem po 300 h w miesiacu by dowiedziec sie ze wynagrodzenie jakie otrzymalem wynioslo 100zl:d co wy na to? To teraz zastanowcie sie czy warto tak wymyslac co noz cos nowego czy wziasc sie uczciwie za prace i cieszyc sie z tego co jest.Bo moze juz nigdy taka okazja do was nie przyjdzie. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Krystyna z gazowni - 2012-02-06 22:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdziwiony: na twoją wypowiedź odpowiem przysłowiem, które pasuje do ciebie: czemuś bidny ?? boś głupi ! czemuś głupi ?? boś bidny...
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2012-05-01 20:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak pracowalem u nich 3 lata bylo ok pensja co 10na koncie tyle ile mnialo byctylezawsze bylo szkolenia i kursy terz nam robili a czemu przyjmuja czesto nowych ludzi bo wyrzucaja za alkochol nie toleruja tego jak i w karzdej innej firmie sam stracilem prace w tej firmie z tego powodu ale tyle dobrze ze po uplywie 6mcy mozna starac sie o powtorne przyjecie zczego rownierz zkozystam za miesiac nie pij a utrzymasz sie w pracy teraz to wiem
zdjecie uzytkownika
armin - 2012-05-06 12:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byly pracownik - 2012-05-01 20:51:19

Powiem tak pracowalem u nich 3 lata bylo ok pensja co 10na koncie tyle ile mnialo byctylezawsze bylo szkolenia i kursy terz nam robili a czemu przyjmuja czesto nowych ludzi bo wyrzucaja za alkochol nie toleruja tego jak i w karzdej innej firmie sam stracilem prace w tej firmie z tego powodu ale tyle dobrze ze po uplywie 6mcy mozna starac sie o powtorne przyjecie zczego rownierz zkozystam za miesiac nie pij a utrzymasz sie w pracy teraz to wiem
Teraz gdy masz trochę wolnego czasu polecam zakup lub wypożyczenie słownika ortograficznego języka polskiego, by nie kompromitować siebie i firmy.
zdjecie uzytkownika
Tief Bau Ing. - 2012-05-23 22:12:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wyglada sprawa uwas z BISu w Austrii Tunele, dalej cos robicie bo po Wiener Tunnel to podobno nic juz nie zrobicie ?.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2012-06-06 21:31:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie ktos moze ile mozna zarobic na izolacji przemyslowej na poczatku przyjecia chodzi mi o roznice jakie sa w kraju , austri czy np norwegi z gory dzieki
zdjecie uzytkownika
robi - 2012-06-13 11:44:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowy - 2012-06-06 21:31:07

wie ktos moze ile mozna zarobic na izolacji przemyslowej na poczatku przyjecia chodzi mi o roznice jakie sa w kraju , austri czy np norwegi z gory dzieki
he he duzo tu opowiadan bzdurnych ale nikt nie umie odpowiedziec na proste pytanie ile sie zarabia w bisie na krajowce

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie BIS Multiserwis Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIS Multiserwis Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert