Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BIS Multiserwis Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
Do "Ja" - 2009-11-17 11:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc-multiserwis nie musi nikogo wykupywac.Bis plettac to jest ta sama firma.Wiec kiedy potrzebuja rusztowaniowcow to zabieraja ich z sypiacego sie plettaca.Podobno ten sam syf co Krapkowice.A ludzie z plettaca przechodza do multiserwisu aby nie stracic roboty-proste??Nie wiem,czy ich obowiazuje tzw dzentelmenska umowa o nie podbieraniu sobie pracownikow.jesli tak to Krapkowice sa nie fair w stosunku do plettaca.Podpisuja ja z kimkolwiek sie da,aby nie stracic swoich pracownikow-zeby nie uciekali do innych firm.Szkoda,bo chetnie bym tak zrobl,ale jest jakis okres oczekiwania.
zdjecie uzytkownika
Jan Nowak - 2009-11-18 13:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś z was pracował kiedyś na statkach, jak tam jest, bo podobno w Myklebuście całkiem nieźle zarabiali ?
zdjecie uzytkownika
franciszek - 2009-11-23 19:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szulam informacji o pracy na budowach w Norwegii, Kazachtaie włosszch jesli ktoś dydponuje informacjami prosze o jaką kolwiek odpwoiedz

dziękuje za wszelkie informacje
zdjecie uzytkownika
Bob! - 2009-11-30 18:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
weżcie się za tą firme bo z torbami pójdziecie. krecicie żeby tylko kase na niewinnych pracownikach wyciągnąć.
zdjecie uzytkownika
nina - 2009-12-07 10:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich jestem żoną jednego z pracowników tej firmy w sobotę będąc na spotkaniu Mikołajkowym przeżyłam niemiłe rozczarowanie już na samym wejściu nikt z biurowych nie odpowiedział na moje dzień dobry,na hali zimnica tak jak by nie wiedzieli,że będą tam dzieci zabawy i organizacja jak na najgorszym poziomie Pan Mikołaj nie miał wprawy w tym co robił.A to,że nikt z firmy nie wyszedł i nie przywitał dzieciaków czy tez nie złożył im życzeń świątecznych to już świadczy ja traktuje się pracowników i ich rodziny w tej firmie.Powiem szczerze, że po tym co widziałam nie dziwią mnie już wasze opinie o tej firmie.Pozdrawiam wszystkich serdecznie i Wesołych Świat życzę wam panowie
zdjecie uzytkownika
dorota - 2009-12-08 19:46:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie a Pania ze wszystkim.Dodajac jeszcze ze nie bylo zadnej organizacji co do rozdawania paczek,byl straszny balagan.Zycze wszystkim pracownikom Zdrowych i Szczesliwych Swiat a dyrekcji Zdrowych,Szczesliwych oraz zmiany stosunku do pracownikow na lepsze.
zdjecie uzytkownika
DD reporter - 2009-12-15 12:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie lepiej jechać do Norwegii na statki czy na rafinerie ?
zdjecie uzytkownika
Mocny - 2009-12-21 16:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skarbowka moze sie za nich wezmie-hehehehe
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2009-12-21 21:38:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy może ktoś pracował na kontrakcie z tej firmy w Szwecji przy budowie tunelu??????????????????
zdjecie uzytkownika
- 2009-12-24 15:16:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SERDECZNE ŻYCZENIA ZDROWYCH , WESOŁYCH ŚWIĄT ORAZ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU DLA CHŁOPAKÓW PRACUJĄCYCH W WARSZAWIE ŻYCZY ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
- 2009-12-24 15:27:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem w BIS w WARSZAWIE i napiszę krótko ; praca wcale nie ciężka, wspaniała atmosfera w śród pracowników ,pieniądze na czas, bardzo dobrzy cieśle. TO JEST PRAWDZIWA OPINIA O BIS . [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
gosc,pozdrawiam - 2009-12-30 14:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem w bisie okolo 3 lat,naprawde nie bylo zle,ale poszedlem na krajowke i niestety troszke malo placili,zwolnilem sie ale tylko dlatego ze dostalem prace na miejscu,ale i tak przez rozliczenie z bisu podatku mialem nieprzyjemnosci w us,czekam na wyjasnienia ze strony skarbowki,obym nie musial przez blad firmy doplacac wraz z odsetkami,
zdjecie uzytkownika
jan.n - 2010-01-15 00:23:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem wam cos ludzie dlaczego wy tak piszecie o firmie a nie patrzycie na siebie który z was pamieta elektrownie w HERINGEN NIEMCY ja tez tam byłem i wy tez jestescie bez pojecia nosiliscie tylko wełne bo do niczego sie nienadajecie to było zlecenie od firmy kaefer ci którzu tampracowali jako tgz.vorrichter to nawet nieumieli cyrkla trzymac pamietacie?a o niemieckim to nawet niewspomne.wiec zastanówcie sie moze wy jestescie do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie bismultiserwis? chcielibyscie( usunięte przez administratora )godz.a nie zasługujecie ( usunięte przez administratora )also moja opinia pracownicy ubrani przez firme samochód firmowy niemam zastrzezen.zastanówcie sie dzieci byle jaka( usunięte przez administratora )!
zdjecie uzytkownika
ed - 2010-01-21 21:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Szwecji ostatnio wydarzył się bardzo poważny wypadek, czworo młodych ludzi zostało nieźle pokiereszowanych. Przyjmują, pseudo-szkolą ludzi z łapanki, nie znających języka i bez odpowiednich kwalifikacji. A na stronie www bezwzględnie wymagają znajomości angielskiego. To było do przełknięcia do tej pory ale teraz sprawa jest poważna.
Nie polecam. W tej firmie zapomniano czyimi rękami robione są pieniądze.
zdjecie uzytkownika
egersund - 2010-02-02 14:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracuje w tej firmie pare lat i moge powiedzieć,że ta firma z pracownikami sie wogóle nie liczy. Podatek pracowników za Szwecje z tunelu chcieli wyrwać siłą ale nie dali rady bo związki zawodowe im nie pozwoliły na to.W Norwegii rozliczenia były podpisywane pod przymusem.W Warszawie ochłap ( usunięte przez administratora )delegacją. A prace za granicą mają konfidenci,rodzinka,no i koledzy z okolicznych wiosek.Reszta jest na bezpłatnych urlopach i sie łudzi że gdzieś pojedzie.Zero poważania dla pracowników,no ci w biurze mają je dla siebie.Ktoś kto pacował lub jeszcze pracuje to wie o czym mowa
zdjecie uzytkownika
widoczny - 2010-02-09 22:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda tak jest
zdjecie uzytkownika
koszmar - 2010-02-13 14:45:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
już na dzien dobry wyprosili mnie z biura żebym im nie przeszkadzał w piciu kawy co za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ja tylko wrubla chciałem sie dowiedzieć o prace zostałem załatwiony na korytarzu jak szmata //chamy co za firma jak oni tam postępują z ludźmi widzę ze tam sa wszyscy zastraszani kadra nikt sie nic nie odzywa tam znaja tylko dwa słowa tak kierowniczku NEGATYWNIE JESTEM NASTAWIONY DO TEJ FIRMY NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
bis ... bis - 2010-02-18 17:15:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie!!! czyżby pogoda wam nie slużyła? każdy przecież podpisuje umowe i tam wie ile brutto bedzie zarabial. najpierw podpisujecie a potem narzekacie. nie podoba mi sie stawka to nie podpisuje. proste jak jebanie. poza tym wiem z wlasnego doswiadczenia, ze najwiecej do gadania maja ci co najmniej potrafia. taki ma dwie lewe rece i ogromna ochote ....... ale tylko na kase. a potem wychodzi szydlo z worka. na rozmowie kwalifikacyjnej opowiadaja jacy to oni fachowcy, co juz nie robili, a potem klapa i porażka totalna. winny oczywiscie nie pracownik ( przeciez on jest poszkodowany bo musiał 5kg dźwigac :-) ) drodzy koledzy!!
Ja pracuje w tej firmie 5 lat, a znam takich co pracuja po 10, a nawet 15, i wiem ze im sie podoba. po prostu pracuja, robia swoje, pieniażki maja na czas, zakwaterowanie zapewnione ( i to nie w namiotach :-) ). a ludziom bylo, jest i bedzie wiecznie za malo kasy.
Pozdro dla tych zadowolonych i niezadowolonych. Trzymajcie sie i miejcie sie dobrze. :-)
zdjecie uzytkownika
haha - 2010-02-25 11:53:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja lubie prace w Bisie-dobra firma i kadra zarowno w kraju jak i za granica.Foremani sa kompetetni i sluza pomoca kazdemu kto o nia poprosi.Tak samo w biurze w Krapkowicach-odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach.Zawsze mila i fachowa obsluga,wysluchaja Cie i pomoga jak jest potrzeba.Kierownicy dzialow i szefowie sa wspaniali i maja odpowiednie podejscie do nas pracownikow.Prace mam non stop-zadnych przestojow w kraju i to bez lizania czyjejkolwiek dupy.Nie wiem skad takie ataki na jedna z lepszych na polskim ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-02-26 17:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z opowiadań kolegów (mniej lub bardziej obiektywnych), wnioskuję, że system rekrutacji w firmie nie jest nastawiony na fachowców z wieloletnim doświadczeniem za granicą. Ja znam dość dobrze trzy języki, w tym angielski i norweski (to rzadkość, ale pracowałem tam ponad 10 lat) i proszę sobie wyobrazic, że mam duże trudności ze znalezieniem pracy. Pracodawcy nie chcą ludzi niezaleznych - tacy są kłopotliwi, za dużo wiedzą i sami mogą załatwić sprawy w urzędach, związkach oraz nie dadzą sobie dmuchac w kaszę, np. przy umowach
.
A Supervisorów to oni mają swoich...bardzo oddanych ;-))
zdjecie uzytkownika
do anonima - 2010-02-27 12:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj skoro znasz dobrze angielski i norweski to nie pchaj sie do Bis Krapkowice,ani zadnego innego posrednika z Polski.Nawet jak sie zalapiesz to i tak na miejscu Ciebie zgnoja-bo bedziesz od nich lepszy,zaradniejszy.Beda sie bali,ze ich wygryziesz.Jest wielu falszywych ludzi w tym Bisie-w pracy kolega,przyjaciel,a tak naprawde bedziesz obserwowany i codziennie telefony do biura z meldunkiem jaki to z Ciebie partacz.Nie daj Boze jak zaczniesz sie spoufalac z norwegami,dunczykami itp.Jestes przegrany.Konczy sie zima powoli i na 100% norweskie biura zatrudnien beda slaly zapotrzebowania na polakow.Poszukaj dobrze na necie,a napewno cos dla siebie znajdziesz.Ajesli juz sie zatrudnisz w Bis to od razu szukaj kontaktow,nr.telefonow,maili,bo nie dlugo moga Ci sie przydac.Zycze Ci powodzenia.PS-mnie sie udalo i jestem zadowolony :))))))
zdjecie uzytkownika
troll - 2010-02-27 16:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praktycznie od kilkunastu lat nie jestem powiązany zawodowo z polskim pracodawcą i wolałbym, aby tak pozostało...
Wierzę, że w końcu coś się musi ruszyć w Norwegii, na przeszkodzie stoi jedynie brak u mnie certyfikatu NORSOK R05, ale jestem gotów pojechać do Norwegii, aby go zdać. Wolałbym jednak znależć najpierw pracodawcę, który byłby gotów mnie zatrudnić. Ale obecnie nawet na oficjalnej stronie nav.no znalazłem zaledwie dwa wakaty dla izolerów.
Wysłałem kilka aplikacji do norweskich biur pracy, np. Adecco, Manpower, ale poza kurtuazyjna odpowiedzia w stylu: "dziekujemy za zgloszenie, bedziemy w kontakcie, jak pojawi sie mozliwosc zatrudnienia"- zadnych konkretów.
Natomiast duze firmy nie zawracaja sobie glowy jednym zgloszeniem, tylko rekrutuja poprzez zaprzyjaznione biura posrednictwa.
Jestem dobrej mysli i mam nadzieje, ze w koncu uda mi sie ponownie zahaczyc w Norwegii. Chociaz minelo juz ponad piec lat, kiedy ostatnio tam pracowalem, ale ciagle czuje sentyment do tego kraju i wyjatkowo odpowiada mi system rotacyjny, jaki tam jest praktykowany.

Pozdrawiam wszystkich-zarowno pesymistow, jak i optymistow...
zdjecie uzytkownika
do trolla :) - 2010-02-28 15:30:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bylem w podobnej sytuacji,oprocz CV trzeba jeszcze zadzwonic i to pare razy.Jesli znasz angielski albo skandynawski powinno sie Tobie udac.Teraz rusza wiele projektow i beda potzrebowac duzo rak do pracy-izolerow tez :)Czasem takich aplikacji firmy rekrutacyjne maja dziesiatki i trudno im sie jest rozeznac,dlatego warto jest zadzwonic-przy okazji beda wiedziec jak mowisz np po angielsku.Zycze powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-03-03 16:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2010-03-03 08:32:02anonim - 2010-02-26 17:35:52Z opowiadań kolegów (mniej lub bardziej obiektywnych), wnioskuję, że system rekrutacji w firmie nie jest nastawiony na fachowców z wieloletnim doświadczeniem za granicą. Ja znam dość dobrze trzy języki, w tym angielski i norweski (to rzadkość, ale pracowałem tam ponad 10 lat) i proszę sobie wyobrazic, że mam duże trudności ze znalezieniem pracy. Pracodawcy nie chcą ludzi niezaleznych - tacy są kłopotliwi, za dużo wiedzą i sami mogą załatwić sprawy w urzędach, związkach oraz nie dadzą sobie dmuchac w kaszę, np. przy umowach . A Supervisorów to oni mają swoich...bardzo oddanych ;-))Nie podejnuję dyskusji z głupcami, bo najpierw sprowadzają do swojego poziomu a pózniej pokonują doswiadczeniem...
zdjecie uzytkownika
bator - 2010-03-09 15:42:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CAŁA PRAWDA O TEJ FIRMIE NAWET JEŻELI JESTEŚ DOBRYM FACHOWCEM I ZNASZ BARDZO DOBRZE JĘZYK TO SIEDZISZ W DOMU BO DO PRACY POJEDZIE TEN CO NIE MA POJECIA O NICZYM ALE DOBRZE [usunięte przez moderatora] DO FIRMY, NIE MÓWIE JUŻ O WAŁACH TYPU PODATEK ADWOKAT ITP BO TO JEST SMIESZNE
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIS Multiserwis Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BIS Multiserwis Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
x