brak logo

Multiserwis Sp. z o.o.

Krapkowice

Opinie o Multiserwis Sp. z o.o.

Maja 2017-05-22 10:04
@bol Myślę, że to bardzo niesprawiedliwa opinia jaka wystawiłeś firmie. Zarzucasz, iż kupili swoje nagrody! Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Jak sądzisz czy ktoś wziąłby odpowiedzialność za przyznanie nagrody bez żadnych podstaw?
Pytek 2017-05-22 14:35
wie ktoś może jak wygląda konkretnie to szkolenie w Krapkowicach - czy to rzeczywiście coś uczy czy tylko kabzę chcą nabić firmie szkoleniowej ? - coś mi to drogo wygląda 3500 zł za 2 tyg. szkolenia + jeszcze zakwaterowanie samemu trzeba opłacić
4
pYTEK 2017-05-22 14:54
też bym chciał wiedzieć więcej konkretów, bo już miałem okazję pracować w tamtym roku w firmie , która obiecała super zarobki ( minimum 10-12 euro / h ) i też miała nagrody Gazeli Biznesu ...a po pracy w Niemczech okazało się ,że ekipa 10-15 osób zarobiła za miesiąc ledwie 3800-5200 zł .ŚIECH NA SALI !
10
Assasin 2017-05-22 23:33
Witam
Czy moze mi ktos z pracownikow bylych udzielic wiecej informacji na temat pracy wentylacji zagranica?
Prosze o szczera rade
dziekuje i pozdrawiam
Assasin 2017-05-22 23:55
Szkolenia Bhp sa płatne?
1
monter pierwsza klasa 2017-05-28 19:14
Szkolenie wyglada tak od 3 do 4 dni teorii później praktyka na warsztacie .
Podczas zajęć praktycznych na modelach jesteś oceniany i tym samym to twój egzamin praktyczny , teoria jest zdawana na koniec jak zaplacisz za egzamin .
Tylko sobie nie myślcie że po kursie was zatrudnią , po egzaminie przychodza panie i podpisujecie umowę lojalnosciową i ze strony firmy to tyle każą czekac na telefon zadzwonia po 3 może 4 miesiącach .
Zapomnijcie o wyjechaniu za granice po kursie kerownik działu kontraktów zagranicznych Olek was wyśmieję powie że po kursie to wy nic nie umiecie alę wam zaproponuję pracę na dziale krajowym , za parę dni zadzwoni do was pan Rafał i zaproponuję pracę na krajowych budowach jak już pojedziecie na budowę to spotkacie się ze starym izomarem bedziecie robić czarną robotę jak robotę zrobicie to wypowiedzenie i jeszcze raty do spłaty szczerze odradzam hyba że macie pożądane znajomosci .
6
jvbb 2017-06-02 23:46
witaj
jade w poniedziałek do Ostrzeszowa wiec jeski chesz transort odezwij sie
Maja 2017-06-04 10:22
Multiserwis był wielokrotnie nagradzany, myślę, że to jest dowód dobrej firmy.
Norbi 2017-06-13 21:28
Czy jeździł ktoś z firmą na robotę do Belgii? Słyszałem, że dobrze się z nimi współpracuje ale przed wyjazdem chciałbym sie upewnić. Jak przedstawia się sprawa z językiem, czy trzeba znać czy robią krótki kurs? Jakie mieszkania na miejscu ostatnio organizowali?
LP pl 2017-06-15 09:51
Witam. A skąd startujesz? Ja mam zjazdy co tydzień ty też? Odezwij się na @ jj-1959@wp.pl Leszek
Mądrala 2017-06-17 13:25
Multiserwis nie kupował nagród a podważanie opinii odpowiednich gremiów, które wybierają najlepszych do nagrody jest grubą przesadą. To tak jak byśmy na siłę z czarnego robili białe. Można nie korzystać z ich usług.
welder 2017-06-21 22:07
Witam wszystkie fachury, jak się mają spawacze TIG w Multiserwisie?
Zenek 2017-06-21 23:01
Bardzo dobrze pracowało mi się za ich pośrednictwem.
Gość 76 2017-07-06 14:02
Pracowałam krótko w firmie Multi-serwis firma najgorsza w Polsce ,wymigają się od płacenia ,a wymagania mają jak w Hotelu trzy gwiazdkowym .
27
Norbi 2017-07-06 22:12
Pracowałem za ich pośrednictwem w Niemczech i nie mogę powiedzieć złego słowa, wszystko było bardzo dobrze!!
1
Jasiek 2017-07-11 16:08
Śmiać mi się chce z tych pracowników którzy siedzą w biurach i nawijają makaron ludziom na uszy. Byliśmy na szkoleniu 4 dniowym w Ostrzeszowie i po odbyciu szkolenia nie dostaliśmy nawet zaświadczenia żadnego ! nawet umowy nam nie dali żadnej na okres odbywania tego szkolenia (a jak by ktoś spadł z rusztowania ? opieka medyczna na własny koszt ? ) Czeski film. Wszyscy jechaliśmy za granicę a nikt nie wiedział za ile będzie pracował. Umowy na szybko dostaliśmy do podpisania (sorry, aneks jakiś od umowy). W Niemczech zero zainteresowania ze strony kierownictwa. Z jakiegoś chłopka zrobili prowadzącego. Ludzie na budowie ogólnie to spoko, trochę za dużo meneli. Diet brak, za dojazdy i mieszkanie trzeba płacić.
27
szczery 2017-07-14 00:08
Panowie dajcie sobie spokój z ta firmą.Coraz bardziej robią Ludzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mówie szczerze jako pracownik z 10 letnim stażem.
18
Alusia 2017-07-14 10:08
Niektóre osoby zachowują się jak dzieci w piaskownicy, zamkną oczy i wszystko ktoś za nich zrobi. Osoby potrafiące znaleźć forum agencji i piszące swoje wywody nie potrafią zakończyć formalności z firmą. Takie bajki są dobre dla małych dzieci a nie na forum.
adam 2017-07-14 14:22
masz racje,okropna firma ,wykorzystują młodych bo nie mają nic do gadania.szykanowanie ze strony starych pracowników na porządku dziennym a płaca śmiech żeby zagranicą wyjść ledwie 4500zł bo tak ci wszystko poodciągają że z butów wyrywa.......SZOK
19
Młody 2017-07-14 21:03
Pracowalem 17 lat od praktyk jako blacharz warsztatowiec i monter na roznych warsztatch teraz dyrektor warsztatu stwierdzil ze nie ma miejsca dla mnie i ze za drogi jestem 2500zl netto po 17 latach:) taka to firma powodzenia
14
Ulka 2017-07-18 21:54
Tak bardzo narzekacie na firmę ale zapomnieliście wspomnieć, że firma jest wielokrotnie nagradzana m.in. jako Przedsiębiorstwo Fair Play. Wszędzie mogą zdarzyć się błędy w pracy i być może tak było. Często słyszy się też o pożałowania godnych pracownikach.
mariusz 2017-07-20 20:53
nigdy nie spotkalem sie z tak fatalną firmą. wyzysk ludzi. przyjelo sie takie powiedzenie: pletaki robaki. karaluchy. tak sa traktowani polacy za granica. jako najgorsze bydlo. ubrania ktore dostają sa stare zniszczone. smieja sie z nas Polakow.
bardzo duzo ludzi idzie od kilku lat pracowac w multiserwisie bo do innej roboty sie nie nadają.
21
mariusz 2017-07-20 20:57
nigdy nie spotkalem sie z tak fatalną firmą. wyzysk ludzi. przyjelo sie takie powiedzenie: pletaki robaki. karaluchy. tak sa traktowani polacy za granica. jako najgorsze bydlo. ubrania ktore dostają sa stare zniszczone. smieja sie z nas Polakow.
bardzo duzo ludzi idzie od kilku lat pracowac w multiserwisie bo do innej roboty sie nie nadają.
Malar 2017-07-23 19:15
Fajna agencja i dobrze się dzieje, że mają długą listę ofert!
Nieważne kto 2017-07-24 18:35
Po nick-ach sądzę, że wypowiadają się tutaj Panie przypuszczalnie z biura lub z działu bhp. Jeżeli podoba wam się praca w tej firmie to tego nie neguje, ponieważ każdy ma wolność w głoszeniu swoich poglądów. Jednakże, aby zobaczyć co się tak naprawdę dzieje zapraszam na budowę, obojętnie gdzie w raz ze skrzynkami narzędziowymi. Po przepracowaniu; myślę że 2 miesięcy będziemy mogli porozmawiać na temat Fair Play firmy do pracowników czy to rusztowaniowców, izolerów, warszatowców etc. .
Na budowach jest jeden wielki chaos. Tak czepiają się BHP, a nie potrafią zamówić odpowiednich rozmiarów ciuchów dla pracowników, a co dopiero przeciw deszczówek.
Kierownictwo naburmuszone, zawsze jakieś dziwne aluzje do pracowników. Kwestie zjazdów do kraju zostawię bez komentarza bo szkoda na to nerwów.
Często gęsto trafia się, że kwatery to jedna wielka ,,speluna" smród, brud i ubóstwo, za co trzeba płacić, jest to podobno spowodowane brakiem dostatecznej liczby mieszkań. Ja tam nie wymagam jakiś niewiadomo jakich luksusów, ale zapleśniałe kwatery bez podstawowych naczyń kuchennych to jest porażka.
Dodatkowo ostatnio w Holandii i bodajże w Belgii (nie jestem pewny) weszło klimatyczne 2 Euro za dzień co w przeliczeniu daje około 250 zł miesięcznie. Co dziwne tylko Multiserwis to płaci. Rzucanie ludźmi z budowy na budowe plus opłaty za przejazd z budowy na budowę to jest chore ( tak zdarzały się takie). Próby nie wypłacania dodatków za kierowcę i innych funkcji ( jakiś zawsze pieniądz na pocieszenie).
Co do szkoleń w Krapkowicach koszt bodajże około 4000zł plus umowa lojalnościowa w której jest zawarta spłata w trzech – czterech ratach odciąganych z wypłaty. Z tego co pamiętam to jeszcze testy branżowe są płatne.
Kolokwialnie mówiąc, proszę się nie buldoczyć że firma ma złe opinie od pracowników teraz zatrudnionych i tych którzy za przeproszeniem spi*****li szukając innych firm dających lepsze warunki. Jeżeli zatrudniając się w tak ,,poważniej" firmie na początku próbują ci pupe wylizać, a potem się okazuje że w pupie to masz jakiegoś gumofilca. I tą metaforą zakończę swoje zbulwersowanie.
Pamiętajcie w jedności siła!
P.S
Napisałem pupa by administrator tego nie zablokował.

21
Zibi 2017-07-28 21:26
Czy jesteście pewni, że nie da się powiedzieć coś pozytywnego o firmie? Najprościej jest oskarżyć firmę o wszystko, ale dobrze wiemy, że bardzo często pracownicy też mają swój udział w jakichś problemach.
1
Lukas 2017-07-29 19:52
Witam jakie wynagrodzenie pomocnik montera zagranica jaką stawka godzinowa?
Justyna 2017-08-01 21:01
Może to przykre ale prawdziwe, że jak jesteśmy za granicą to nas traktują lekceważąco zupełnie jak w Polsce niektórzy traktują ludzi z Ukrainy. Żeby nas szanowano musimy sami się szanować i innych również.
firma? pffff 2017-08-02 15:33
Złodzieje !
18
Lidia 2017-08-03 07:51
Opisując firmę @firma pfff? trzeba odnosić się do konkretów, wiele osób chce z Multiserwis wyjechać, aktualnych ofert jest wiele. Więc na pewno dla takich osób liczy się terminowość wypłat, godziny pracy, stawki, itp. Forum powinno dostarczać merytorycznych informacji i być miejsce komunikacji między pracownikami.
Nieważne kto 2017-08-03 19:30
Jak chcesz plusów to proszę bardzo. Umowa o pracę i ciągłe wyjazdy. I to by było na tyle. Tak że patrząc na plusy i minusy to pozytywne skojarzenia z tą firmą są "masakrowane" przez negatywy.
Jeżeli masz jakieś inne propozycje proszę je przedstawić
King zong 2017-08-03 21:07
A wie ktoś coś może o wyjeździe do Norwegii jako monter izolacji jakiś dłuższy projekt?
Olsok 2017-08-06 00:42
Dziadostwo od kilku dobrych lat
Nie polecam
17
Poszkodowany 2017-08-08 13:38
Frajerska firma złodzieje!!!!! Byłem na szkoleniu które pomyślnie zdałem odeb cały sprzęt itd jako monter rusztowań w Niemczech.Podpisalem 3mie umową stawka ponad 10€ na umowie..Po szkoleniu udałem się do domu z ostrzesowa miałem około 200km w nd miałem wyjeżdżać do pracy w Niemczech. Niestety w drodze powrotnej miałem wypadek samochodowy NIE z mojej winy jestem na l4 od półtora miesiąca wyplacono mi rzekomo 100% za 30dni dostałem 350€ ha ha złodzieje!!jestem w czarnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie mogę pracowAć gdyż NIE jestem w stanie.Na samą rehabilitację wydałem już około 2tyś zł !!!!Jak większość ludzi mam rodzina na utrzymaniu i pyt się z czego ja mam żyć???Pani w multiserwie powiedziała że jej jest przykro ha ha porażka frajerska firma gdybym NIE jechał do multiserwisu do pracy nie miał bym problemu A tak leżę i pyt się kogoś mądrego cZy to jest w porządku??I co ja mam zrobić może jakiś obrotniak mi coś doradzi :-)
16
Ulubieniec 2017-08-09 18:37
Multiserwis to spoko agencja, korzystałem z ich pośrednictwa i nie narzekałem. Teraz przymierzam się ponownie podpisać umowę ale chciałbym jechać do Austrii. Może ktoś tam był i mógłby coś podpowiedzieć?
Kaśka 2017-08-13 18:51
Może ktoś się orientuje czy firma ma jakieś roboty dla kobiet ale w Austrii? Bardzo mi zależy a w ofercie nic nie ma? Może mają ale mało ? Dzięki za podpowiedzi
Karol 2017-08-17 12:06
Fajna agencja , mają sporo ofert. Ja wyjeżdżałem już z nimi i było wszystko ok. Polecam tu pracę dla Ciebie(@Konfident mile widziany)
Lidia 2017-08-18 08:38
@poszkodowany czy wyjaśniałeś w jakiś sposób tę sprawę z Multiserwisem? Procesami odszkodowania, zajmują się zwykli ludzi, więc mogła zwyczajnie nastąpić pomyłka. Dobrze na forum dawać znać o finale sprawy, tak żeby każdy wiedział na co może liczyć ze strony firmy w warunkach ekstremalnych.
Swinia 2017-08-22 02:44
Witam
Chciałbym sie podzielić opinia
Jako Firma Multiserwis to dobra firma lecz nie maja kontroli nad tym co sie dzieje w delegacj
Większość Przełożonych to alkoholicy starzy komuniści próbując siłą narzucić swoje zasady
po 8 h mojej pracy człowiek chciałby odpocząć lecz to co sie dzieje na kwaterach to przechodzi granice wytrzymałości Picie Palenie awantury brak szacunku do drugiej
nie raz sie zdarzyło ze pracują pod wpływem alkoholu bo avaria i muss arbite Wpis bardziej kieruje do nowych Pracowników nie dajcie sie manipulować
ja na szczęście zakończyłem karierę Pozdrawiam Wszystkich Normalnych Kondonom konfidentom H,,,,, do d..py
4
Kajtek 2017-08-22 21:58
Czyli generalnie można założyć, że firma jest dobra i można z nimi pracować?
1
Lidia 2017-08-28 13:50
Nie od dziś wiadomo @świnia, że za granicę wyjeżdżają różne osoby, więc na pewno też ich zachowanie może niektórych szokować. Problem jest tutaj zatem w zakwaterowaniu, czy istnieje możliwość zmiany domku? Może warto zwrócić się też w takiej sytuacji do koordynatora?
1
Coragol 2017-08-29 13:59
Siemka wszystkim chce się przyjąć waśnie do multiservisu opłaca się mam doświadczenie i biegle znam niemiecki
Coreleone 2017-09-01 19:04
tu jednak chyba nie o tym Multi piszesz bo co jak co robią ludzi w ch*** ale co do wyplaty to sa wyplacalni nigdy nie bylo tak żebym po 10 dostal pieniądze zawsze były 10 albo przed 10 kazdego miesiaca
1
JuriHG 2017-09-01 19:27
7
witam mam pytanie
jestem pracownikiem Multi i niedługo z moją kobietą spodziewamy się dziecka pytanie odnośnie jakiś świadczeń czy dostanę coś na dziecko czy wgl mogę liczyć na coś od firmy jak ono się urodzi ?
Lidia 2017-09-04 17:08
@Coreleone, skoro Ty masz inne doświadczenia z Multiserwis Sp. z o.o., to jak odniesiesz się do informacji dotyczących zakwaterowania? Wcześniej była poruszana ta kwestia tutaj i wiele osób było niezadowolonych, więc skoro Ty masz inne zdanie, to jak to wygląda w twoim odczuciu?
1
Luk 2017-09-06 09:00
Witam kurs na pomocnika montera odbyłem w sierpniu ponieważ u obecnego pracodawcy obowiązuje mnie 3 miesięczne wypowiedzenie I 1 grudniu dostanę świadectwo pracy jakie są szanse na zatrudnienie w grudniu
Marian 2017-09-07 22:09
A może ktoś wyjaśnić mi dlaczego Multiserwis ma tak długą listę ofert pracy? Jakiś nowy projekt i szukają pracowników? Może to ogólne kłopoty i braki ludzi do pracy? Pracowałem w firmie i czasami interesuje mnie co tu słychać. Czy te roboty za granicą są opłacalne?
1
Janek 2017-09-07 23:15
Jeżeli posiadasz ubezpieczenie grupowe w PZU ( można przystąpić jako dodatkowe ubezpieczenie
) i żonę również ubezpieczasz to dostaniesz jakiś tam dodatek nie wiem ile dokładnie on wynosi. Wypłaca go PZU od Firmy nie dostaniesz nic jeżeli to 1 dziecko to na bank 500 plus nie dostaniesz bo przekroczą zarobki jeżeli 2 dostaniesz na pewno. Pozdrawiam
1
Drozd 2017-09-11 11:45
Jak się współpracuje z agencją? Jakie maja wymagania od osób, które chcą jechać do pracy w Niemczech?
Adas 2017-09-13 09:55
Witajcie jakie zarobki pomocnik montera Niemcy
Zostaw swoją opinię o Multiserwis Sp. z o.o. - Krapkowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multiserwis Sp. z o.o.