brak logo

Multiserwis Sp. z o.o.

Krapkowice

Opinie o Multiserwis Sp. z o.o.

lew 2016-03-30 09:01
czy ktoś wie ile można zarobić pracując w norwegia lub szwecja ogólnie tamte kraje z tej firmy jako cieśla przy tunelach w przyblirzeniu
7
lew 2016-03-30 10:41
czyli jakie proponuje bis
gm 2016-04-06 15:28
mam wizytę 12 kwietnia w Ostrzeszowie, 4 dniową żeby załatwić formalności i 16 wyjazd do Szwecji jako monter rusztowań, obiecują 10 tys zł miesięcznie. co myślicie?
11
MJP 2016-04-24 07:11
Straszne te opinie tutaj. Nie sugerujcie się tym wiecznym stękaniem i narzekaniem na byle co. Mam wrażenie, że przez kilka lat pracowałem dla innej firmy. Nigdy nie spotkałem się z nieuprzejmością w biurze. Zawsze na spokojnie wyjaśniałem problemy, jeśli już się pojawiły i natychmiast się tą sprawą zajmowano. Praca jak praca - raz ciężko raz lżej, ale dukaty zawsze się na koncie zgadzały. Moim zdaniem to doskonała firma na start, żeby nauczyć się zawodu i swobodnie poruszać w temacie. Warto też uczyć się języka obcego, bo wciąż niestety w zagranicznych firmach możesz zarobić x2 więcej za te same obowiązki. Pozdrawiam całą ekipę gromkim CZOŁEM! :)
2
walwal 2016-04-30 11:39
witam wszystkich na forum. czytałem wszystkie opinie i niektórzy piszą głupoty a zazwyczaj pisza osoby głupoty tym co nie chce sie robić ze firma jest zła najgorsza itp. ja już pracuje w tej firmie trochę i w kraju pracowałem i zagranicą w ykonywałem swoją pracę tak jak się należy i nigdy nie miałem problemów i biurem czy kierownictwem, a jak się zadarzał jakiś problem i spór to wszystko było na spokojnie roztrzygane i załatwiane. więc nie piszcie takich głupot a weźcie sie za robote.
pozdrawiam
1
polak 2016-05-23 10:37
witam.pracowałem i serdecznie odradzam ,jest to firma w której siedzą ze tak powiem wieśniaki z okolicznych wiosek,v biurze buraki którzy okradają pracowników na każdym kroku.na budowie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakich mało ,wygląda to tak ze wszędzie jest pełno nieodpowiednich ludzi na nieodpowiednich stanowiskach .zatrudniając się v tej firmie usłyszysz stek obietnic tak zwanego rozwoju ,buhaahhaha,dobre ,nie ma rozwoju ,rozwijają się ciotki kuzyni i cala reszta rodzin siedzących v biurze.firma potrzebuje żebyś robił i najlepiej zdechł pod jakaś rurka .w dużych firmach pojedyncza osoba się nie liczy a zwłaszcza jak nie masz zaplecza,jesteś troszeczkę bystrzejszy to jesteś problemem dla nich więc lepiej się tu nie zatrudniaj ,dobre na chwilkę.a jak jesteś bystrzejszy troszeczkę to sami współpracownicy ci pod nogi rzucają kłody .bylem na jednej to chyba z 10 razy chcieli mnie wyrzucić,bo jak to durny polski naród twierdzi ( bo mnie wygryzie ) banda jełopów jak się nie potraficie rozwijać sami dajcie innym.przecież jak gdzieś dojdę to cie nie zwolnią tyko rzuca mnie gdzieś indziej,polskie patologiczne myślenie polaka za granica,szkoda gadać.jeszcze jedna kwestia .pracowałem v wielu firmach ale to jest jedyna w której muszę płacić za wszystko ,za dojazdy za spanie po prostu żenujące.a niby taka dobra firma a nie maja pieniędzy ? maja tylko kradną każdemu ile wlezie,pomyślcie sobie ze 2 osoby jada razem ,pracują razem w parze ,po tyle samo godzin i wracają do domu,na wypłacie różnica o parę set złotych ,gdzie tkwi problem ?pewnie ktoś w biurze jest na nieodpowiednim stanowisku.wysyłają ludzi v delegacje a gdzie dieta ? rozłąkowe ? możesz się piać ile chcesz,dostaniesz słowne awanse i tyle. przyjdzie moment v którym cie już nie będą potrzebowali i dostaniesz narzędzia i z powrotem na rurkę ,to jest wasz rozwój ??? powiem tak ,powinni ich wszystkich wysłać na szkolenie jakieś z hr ,kompletnie nie potrafią zarządzać zasobami ludzkimi albo po prostu maja w....... na człowieka.naprawdę porażka pod tym względem .nawet jeżeli nie jesteś brygadzista na papierze to koncern bilfinger im płaci za to ze jesteś brygadzista ale oni zabierają ,a tobie jeszcze to zabiorą czyli obowiązków na głowie w brud a Holendrzy tez są jacy są i nie zawsze łatwo się z nimi współpracuje ,wystarczy być bezkonfliktowym .w firmie słyszałem tyle o motywowaniu człowieka .polowe ludzi z biura to bym zwolnił od razu .robolom kradną żeby opłacić resztę bezużytecznych darmozjadów .w paru słowach nie warto.obiecanki obiecanki i jeszcze raz obiecanki ,najbardziej mi się śmiać z tych z biura .wydaje im się ze są najmądrzejsi i pozjadali wszystkie rozumy ,myślą ze człowiek jest głupi i nic nie vie ,wszystko widać jak na dłoni .dziękuje za obiecanki i zmarnowanie mojego czasu opartego na waszych kłamstwach o rozwoju ,człowiek się starał dla firmy a ona ma cie v [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeszcze cie okrada.a mówią ze są lojalni .chyba względem siebie . a teraz tak do was siedzących tam v biurze.szanujcie człowieka bo jest dużo osób mądrzejszych które mogło by postawić na nogi ta firmie bo a dobrze nie stoi ,zasięgnijcie opinij holendrów ,za głowę się złapiecie co oni o was sadza.a jak widzicie już ze np ktoś jest lepszy v innych rzeczach jak montaż to pchajcie go do przodu bo może mógłby coś zrobić wartościowego dla tej firmy ,dziękuje za stratę czasu i życzę powodzenia :) ps. pozytywne opinie wystawiane są pewnie przez tych co siedzą w biurze,pojedz a zobaczysz pyzatym nie piszcie bzdur ze inne firmy nie dają takich warunków.bzdura,załatwiłem 2 osobom prace innej polskiej firmie .do dzisiaj mi dziękują,i zarabiają na dzień dobry więcej niż tam po prawie 2 latach .powodzonka :)
12
kat 2016-05-29 15:00
ale się napisałeś ale nic z tego nie wynika,takie bla,bla,bla
wszędzie jest podobnie,jest dobra zmiana więc myślę że Naczelnik Państwa Narodowego Kaczor Wielki to zmieni na lepsze
4
Taded 2016-06-09 13:05
Słyszałem ze pilnie szukaja ciesli do niemiec nawet od przyszlego tygodnia
Tadek 2016-06-09 13:06
Słyszałem ze pilnie szukaja ciesli do niemiec nawet od przyszlego tygodnia
hirri77 2016-06-16 12:19
jesli jestes ciesla i masz udokumentowane ze 3 lata to grzej na norwegie,zaplaca ci 3x wiecej a i przelot za darmo i powinna byc chata tez,a multiserwis potezna firma a caly czas tylko zaslÓzeni sa w pracy,cala reszta znika jak tylko moze,podam przyklad ,zarabial ktos w holandi kilka kola przez 6 m-cy (maks 6)a do zaplaty podatku wyszlo 1800!!!miej tego swiadomosc.
wladyslaw 2016-06-21 02:54
najgorsza firma w jakiej pracowalem. nie polecam nikomu. pracowac tam mogą jedynie osoby z wyrokami ktorych nikt nigdzie nie zatrudni i osoby ktore są bardzo mało inteligentne. robota dla wołów. pracowalem jako monter rusztowań w niemczech. ubrania podarte, stare. kierownictwo bez kompetencji. niemcy z nich sie smieja. niedlugo upadna. polak polakowi za granica wilkiem.
6
młody 2016-06-27 07:42
Adam niewiem jak jest na belgi wiem jak rok temu kolega jechał na Holandię to miał umowę z dkz z krapkowic czyli z polski jak nie masz pracy to sobię jedź i zobacz na własnej skórze powodzenia a i się nie zdziw jak będziesz mieszkał w Holandii
a dojeżdżać bedziesz do Belgii.
7
robol 2016-07-14 13:43
Tyle pytań, a żadnej odpowiedzi...

Więc udzielę kilku.
Pracując w Multiserwisie zatrudnionym się jest w Polsce i tam są odprowadzane składki.
Składki emerytalno-rentowe za pracę za granicą też opłacane są w Polsce - wysokość tych składek jest naliczana od polskiej średniej krajowej płacy, a nie od przychodu jaki się uzyskało w danym kraju.
Stawki w Holandii to: od 7 do 9 euro na tzw. budowach akordowych (stanowiska w aneksie i stawki pomocnika) i ok. 12 do 13 na budowach godzinowych (odpracować trzeba dwie przerwy: 15 i 30 min.). W Belgii i Irlandii 14,50 euro ( 10 godzin pracy - 8 zapisane). Potrącenia: przejazdy 20 gr. / 1 km, noclegi 5 zł za dobę (jeszcze bo chcą wprowadzić 12 euro/ doba - tak płacą rusztowaniowcy). Obecnie jest jakaś kicha z pracą w Holandii i Belgii (ciężko jest wypracować normę 160 godzin miesięcznie) , ludzie pracują za granicą po dwa, trzy tygodnie , a później siedzą miesiąc w domu. Nastał kiepski rok dla Multiserwisu. Budowy w Austrii i Niemczech zakończone i brak widoku na kolejne nowe inwestycje. W Irlandii jedna budowa ko. 30 osób (pracują 10h , piszą im 8h - pracują na stawkach pomocnika).
6
młody 2016-07-16 20:19
Domin wy dobrze wiecie kto jest z izomaru z wyrokie i jak traktuje ludzi jak był wam problem zglaszany to go kazaliscie nagrać prawda jest taka że sami się boicie jak zwykle w swoim stylu pracować morda w kubeł i nie sprawiać kłopotów dzieki ze porzednio admin usunoł mój wpis
2
adam 2016-07-25 06:58
ERO to fajnie tylko powiedz synowi że pracuję na rusztowaniach na akord i czesto 2 3 tygodnie za darmo już wyjaśniam dlaczego ponieważ jezeli postawią rusztowanie to maja zaplacone za robote liczone wraz z demontażem naprzyklad do terminu x i to się opłaca tylko jezeli termin x przedluzy się dwa tygodnie to siedzisz i czekasz tylko nieraz mała przerubka a na budowach termin zawsze ruchomy proszę o komentarz
robol 2016-07-29 15:53
Obecnie w Niemczech i Austrii płacą w euro (nie wiem jak sprawa wygląda w Szwecji i Irlandii). W Holandii i Belgii płace są przewalutowywane z Euro na PLN.
Tadek 2016-08-31 14:15
Pilnie szukają monterów izolacji od zaraz do niemiec na jakieś nowe budowy.
MARIAN 2016-08-31 14:15
zaś mają nowe ogłoszenie na montera wentylacji do Niemiec wiadomo za ile ?
monter 2016-10-16 23:45
Witam. Byłem pracownikiem multiserwisu przez rok. zaczynałem na budowach krajowych ze stawka minimalna 11zl/h. od kierownika który mnie zatrudnił obiecane były premie żeby te wypłaty na początek jakos w miare wyglądały.. do tej pory nie otrzymałem ani 1zl premii. moja pierwsza wyplata po calym przepracowanym miesiacu to 1621zl (z dodatkiem samochodowym 300zl) czyli prawie najnizsza krajow netto. porazka ! kolejne miesiace byly tylko minimalnie lepsze. najwieksza wyplata na kraju to 2300zl z 1 dniem urlopu i dodatkiem delegacyjnym włacznie. Udało mi sie wkrecic na eksport czyli do działu DKZ. pierwsza budowa w Anglii ze stawka 6.75 na aneksie, ale wyrównywali nam do 10.15GBP ponieważ była to budowa rządowa i niestedty dla firmy zwiazki zawodowe w anglii nie pozwoliły abyśmy zarabiali mniej niz wspomniane 10.15. ogolnie dobry zarobek na tej budowie. Potem Była Belgia - budowa akordowa i okradanie pracowników z godzin. 10 pracujesz 8 Ci zapisuja.. Ciezko było wyjsc z akordu z powodu ciaglych problemow z brakiem rusztowan lub brakiem frontów robót. stawka wyrownywana była do 12.50E na reke za godzine. Kolejna budowa w Holandii, takze akordowa na ktorej wyszliśmy jako brygada ze współczynnikiem 1.6 i nie zostalo nam to zapłacone (tylko gołe godziny) z najnizsza stawka jaka obowiazuje w holandii czyli jakies 11.09E brutto. Potem jak juz któryś z kolegów wspomniał zjazd do kraju ze wzgledu na brak robot w Holandii Belgii Niemczech itp.. miesiac na postojówce. potem 3 tyg pracy w kraju. Kolejny wyjazd na eksport do Anglii z obietnica stawki 10.15 ktora nie zostala dotrzymana i zaplacono nam 8.5GBP/h czyli 6500zl za 200/h pracy!!! smiech na sali ! ludzie przy sortowaniu pomidorów zarabiają wiecej! odliczyc trzeba oczywiscie od tej sumy przejazd busem, prom, noclegi, wyzywienie, zostajie jakies 4000zl. duzo by tu jeszcze wymieniac ale dam sobie juz spokój. Firma ma swoje plusy takie jak bogaty pakie socjalny czy to, ze pracownik zostaje wyposazony w narzedzia jak i pełne wyposażenie BHP (chociaz na budowach czesto sie zdarze ze brakuje rekawic, okularów itp.) Minusów juz wymieniłem chyba sporo ale mozna jeszcze wiecej dorzucic: brak diet czy tez delegacji na eksporcie, obciążanie pacownika kosztami zakwaterowania jak i dojazdu do pracy na eksporcie, okradanie z przepracowanych godzin. O cwaniactwie, arogancji i braku szacunku do pracownika przez co niektórych kierowników nie bede sie rozpisywał bo to chyba zdarza sie w kazdej firmie. Ogólna moja ocena tej firmy w skali 1-6 to 2. Dziekuje za uwage i pozdrawiam ;)
10
domin 2016-10-17 08:13
Pytanie tylko teraz @onter do kogo mieć tak naprawdę pretensje o tą stawkę do agencji czy do pracodawcy?
może nowy 2016-11-05 14:40
rekrutują do pracy za granicą, jakie są warunki socjalne na kwaterach , czy takie rzeczy jak internet - pokoje jednoosobowe, pralka itd. w 21 wieku to luksus czy norma w firmie, - ponoć firma przyjazna pracownikowi
petr 2016-11-06 15:29
Witam! Czytam te opinie choć nigdy nie pracowałem w tej firmie ,ale za to znam kilka osób i pie...cie że aż głowa boli.Każdy sobie chwali zarobki ,a jak się zarabia to na pewno trzeba zasuwać a nie gadać....
nowy 2016-11-09 18:17
nie pracowałeś a śledzisz opinie o firmie to jakieś nowe zboczenie
5
Aa 2016-11-17 14:43
Po pierwsze dlatego zeby zarobic na kursie a po drugie zeby miec dane osobowe zeby zadzwonic jak pracy bedzie wiecej za rok czy dwa
2
monter 2016-11-23 19:30
jaką agencje ? przez żadną agencje nie byłem zatrudniany.
Petr 2016-12-03 12:16
Nie pracowałem ale mam zamiar od nowego roku.
Maja 2017-01-12 14:06
Nic w tym dziwnego że dzwonią. Jak ktoś raz u nich pracował to pewnie jeszcze będzie chciał. Dbają o ludzi już sprawdzonych, super że tak robią. Życzę im sukcesów
Bet system 2017-01-14 15:05
Witam, ktoś wie jakie są warunki pracy w Niemczech w zawodzie Cieśla szalunkowy?
Loxman 2017-01-15 11:39
Witam
Mam pytanie byłem na rozmowie w MULTISERWIS na stanowisko monter izolacji offshore, najpierw rozmowa ogólna, później indywidualna, sprawdzanie j.angielskiego- bardzo szczegółowe, sprawdzanie moich offshore certyficates, rozmowa z szefem działu Kontrakty zagraniczne. Czy ktoś z kolegów pracuje jako monter izolacji offshore Szkocja? lub Holandia? czy faktycznie pracujecie w systemie 2 on 2off? po rozmowie z ludzmi z biura jestem pozytywnie nastawiony... jedyny warunek to ze muszę zrobić kurs w Krapkowicach jako monter izolacji. Koledzy ktorzy pracują na morzu jako izolerzy czy ta rotacja jest stałą 2on 2off??? czy praca jest przez cały rok?
2
Jan 2017-01-16 22:19
A czy pracuje ktos na warsztacie w krapkowicach slyszalem ze nowy dyrektor jest ? Jak tam robota wkoncu centralny warsztat pępek firmy pozdrawiam
1
Jan 2017-01-16 22:21
A czy pracuje ktos na warsztacie w krapkowicach slyszalem ze nowy dyrektor jest ? Jak tam robota wkoncu centralny warsztat pępek firmy pozdrawiam
Ochotnik 2017-01-22 20:27
Fajna firma i daje pracownikom możliwości rozwoju, super. Ja mam składać cv na stanowisko cieli. Trochę słabo u mnie z niemieckim, czy często as wyjazdy?
Kris 2017-01-31 17:09
Czy po kursie w tej firmie mam jakąś szansę, że wezmą mnie do pracy? Czy kurs, który organizuje ta firma na montera izolacji jest płatny czy firma pokrywa koszty i później jak mnie zatrudnią to sobie to odbijają?
brawo ja 2017-02-03 10:00
Drodzy rodacy pracownicy branży izolacyjnej młodzi mniej doświadczeni średnim stażem stare wygi nie dajcie się dymać na obietnicach i innych tego typu śpiewkach . W kraju można zarobić nie trzeba jechać gdzieś na koniec europy i zap... dla niemiaszka czy innych . .Te molochy biorą grube roboty za grubą kasę tak jest. Płacenie 15 pln nawet 20pln na godzinę w tej robocie to śmiechu warte . 30 -35 PLN za godzinę to jest kasa którą powinniście żądać stać ich na to żeby zapłacić przy takich pieniądzach po chusteczkę wyjazdy żeby rodzinę bliskich zostawiać . Niech latają ci co lubią klimaty wyjazdowe . Trochę solidarności i wiary w swoje umiejętności . Tu w Polsce jest co robić nawet jak wyjedziesz na delegacje to jesteś u siebie 6500 7000 tyś normalne pieniądze za przerób miesięczny . Czym się różnicie od Niemców Norwegów Holendrów ? Jak stwierdzicie że niczym to czemu godzicie się na tak niskie zarobki . Ta robota jest ciężka wymagająca myślenia i umiejętności a więc trzeba za nią zapłacić pod warunkiem że uczciwie pracuje . Jeszcze raz pomyślcie zanim będziecie wysłuchiwać obietnic teraz 11 15 a jak się sprawdzisz to wyjedziesz . Nie ja nie chcę wyjazdu ja chce tutaj pracować i zarobić dobre pieniądze . Ja jestem za dobrymi wynagrodzeniami w każdej branży Prawie trzydzieści lat nowych czasów tylko nie nowe zarobki a rachunki paliwo jedzenie itp poziom prawie zachodu POZDRAWIAM KOLEGÓW

10
operator 2017-02-03 11:58
@Kris "Czy po kursie w tej firmie mam jakąś szansę, że wezmą mnie do pracy?"

Żarty sobie robisz jakieś?
Po tym kursiku chcesz być monterem izolacji?
Nawet zwykłej wełny mineralnej nie będziesz umiał prawidłowo montować.
Potrzebna jest praktyka,umiejętności,doświadczenie,itd
Kurs jest po to aby różne rodzinne firmy które obrosły niczym wrzody tą siedzibę główną mogły Cię skasować i zarobić.
5
Maniek 2017-02-08 22:59
Praca poparta kursami dla pracowników to jest dużo. Samemu ciężko jest się dokształcać, w firmie idzie bez problemu. Ilość wiedzy przyswojonej zależy już tylko od nas samych . Doceńmy firmę, że dokształca ludzi
Bodzio 2017-02-16 17:35
i jak tam praca sie układa z ostrzeszowem??? pytam botezmamofere wyjazdu jako monter rusztowan? jakie warunki sa i jak praca????Z gory dziekiza odpis :)
Ryszard 2017-02-24 10:35
Chętnie wyjeżdżam na robotę za granicę bo tam zarabia sie jednak lepiej ale za bardzo ciężką pracę!!! Jak ktoś myśli, że pojedzie i poleseruje a potem mu zapłacą dobrze to jest naiwny. Wynik finansowy zależy jedynie od nas od momentu wynegocjowania stawki do końca.
1
Lidia 2017-03-01 15:23
@operator to znaczy, że osoby bez doświadczenia nie mają szans na zatrudnienie?
1
Najswietsza Panienka i Królowa Polski 2017-03-02 20:13
To Firma Krzak ,jak widze tutaj od chlopakow kturzy pracowali i pracują . Chłopaki dzieki za info . Kto pod kim dolki kopie sam w nie wpada tak Multiserwis tak jest w zyciu . Dobra karma wraca , zla tez . Powodzenia i pozdrawiam. Z Panem Bogiem ..
1
Były pracownik firmy Multiserwis 2017-03-02 22:47
Odradzam WSZYSTKIM tę firmę ja pracując na warsztacie zarabiałem ledwo 1800zł a i jeszcze odcieli współczynik ucieli akrod i są czyste godziny teraz ledwo 1500zł mam a podobno " Ta firma to twoja przyszłość " Nikomu nie polece i będę wszystkim odradzać ten syf nie dość że zabierają pieniądze z wypłat to jeszcze karzą ci zapłacić za szkolenie BHP które pracodawca ma obowiązek ci zapewnić jeszcze raz jest to syf kiła i mogiła
5
@operator 2017-03-04 15:09
A kto niby ma "ciągnąć" robotę za nich?
Jeśli ktoś nie jest tzw."plecakiem" czyli krewnym kogoś z kierownictwa to nie ma szans.
A jak się jakoś zatrudni to i tak zostanie zredukowany czyli zwolniony.
3
Lidia 2017-03-08 15:43
A jak wygląda praca w dziale finansowo-księgowym?
BiS 2017-03-13 18:25
......chyba cielęcia :-)))
Owo 2017-03-16 16:11
Dokladnie 1800 zł to wszedzie dostane swoich pracowników nie potrafią szanować czlowiek połowę życia na warsztacie przerobil i dostaje takie podziękowanie niech sam sie baran przebieze i robi za tyle kiedys było normalnie
3
Ozzy 2017-03-19 13:11
Witam! Pracuję w tej firmie od kilku miesięcy.Prawda jest tylko jedna:dużo rzeczy które zostały zaproponowane na rozmowie kwalifikacyjnej jest tylko wielką obiecanką i być może moją naiwnością że w nie wierzyłem.Po wyjeździe na projekt wychodzą dziwne sprawy o których nie było mowy na początku. Zatrudnieni starsi pracownicy w celu utrzymania etatu praktycznie biegają przestraszeni o swój los w pracy,brak jednoznacznych zasad co i jak.Nie polecam tej firmy,choć ponad 3000 osób tu zatrudnionych myśli w inny sposób.
3
Kacper122 2017-03-19 14:20
Multiserwis to złodzieje
3
Gregor 2017-03-22 11:38
Czy coś więcej na temat pracy montera izolacji przemysłowych - ( Foamglas ) dowiem sie na tym forum?
Rudi 2017-03-22 20:24
Foamglas w nos swedzi
1
robol 2017-03-23 20:37
A, co chcesz wiedzieć ...???
Zostaw swoją opinię o Multiserwis Sp. z o.o. - Krapkowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multiserwis Sp. z o.o.