brak logo

Multiserwis Sp. z o.o.

Krapkowice

Opinie o Multiserwis Sp. z o.o.

izoler 2016-01-31 12:09:42
Robol skoro zwolnili ok 300 osób to czemu nadal zachęcają na kurs montera izolacji? Wiadomo interes musi się kręcić a najprościej wyciągnąć ją od ludzi, którzy muszą pracować.
zakel 2016-02-01 13:56:11
izoler, powiedz mi kiedy taka akcja miała miejsce ? Jakoś nie rozumiem ich polityki bo multiserwis znowu potrzebuje kierowników kontraktów i robót do pracy..
dfghju 2016-02-05 16:26:15
ja tez tego nie rozumiem..ale fakt oferty nadal sa i to w dodatku w belgii jako kierownik kontraktow i robot,jakby kos byl zainteresowany wyjazdem, spore zarobki sa
prowadzący 2016-02-08 13:32:56
Powiem wam całą bolesną prawdę o multiserwis.
Firma dobra ludzie paskudni .
Kurs montera odradzam lepeji sie zatrudnic popracowac i wtedy zrobić kurs , to jest tak zwane naganianie klientów zarobi na tobie szkoła i firma.
Bez znajomosci w tej firmie zatrudnią cię po ukonczonym kursie ale czy napewno nikt ci nie da gwarancji poczekasz pół roku i jak się wykłucisz to z łaski .
Firma niedawno kupiła Izomar z pracownikami większość dziadków przed emeryturą i pociotami starych prezesów pracują na krajowym głównie Bełchatów okroją cie na nad godziny soboty i święta.
Kwatery jak zobaczyłem to szok jak najtaniej na kupie .
Prowadzacy z izomaru trzymaja się razem i oni kroją na godzinach i i mają lepkie ręce .
Atmosfera dajcie spokój jak przyjdzie młody to go zjedzą .
Bełchatów sie konczy za dwa miesiące i co dalej izomarowców nie mogą zwolnić prowadzacy z multiserwis nie lubią dziadków z izomaru sa na tym tle konflikty .
Opole ruszy pewnie latem lub jesienią na krajuwce niema nowych kontaktów .
Na Norwegię mają zakaz joko multiserwis za przekręty na ludziach pracują jako Bilfinger , Holandia , NIemcy itd przygotuj sie na obciecię dwóch godzin dziennie z tego co słyszalem ludzie się na to godzą jak nie to wypad na krajowe , płacisz z wszystko .
Na krajowym ubrania robocze stare podarte buty rozwalaja się po trzech miesiącach .
Wszyscy kradną ile sie da ale głownie prowadzący , palety na pace a pod paletami arkusze nowej blachy na fuchy.
Nieraz zastanawiam się z kolegą czy Krapkowice wiedzą co się tak na prawdę dzieje na krajowym i jak izomar oszukuje na nad godzinach .
Krapkowice to tereny po Niemieckie i większość z tamtąd mają podwójne obywatelstwo dla nich jest dobra praca.
3
paluch 2016-02-08 18:37:16
jeśli mowa o tym multiserwisie w którym pracował jeden z moich znajomych to rzeczywiście tak jak pisze @dfghju robota jest przy izolacjach w belgii teraz
ksiądz 2016-02-09 21:25:23
Zgadzam się z "prowadzący" Izomar był tylko potrzebny żeby przejąć kotły na Bełchatowie a teraz kotły się kończą .
Słyszałem że zaczeły się zwolnienia ciekawe jak potoczą się losy działu krajowego .
3
domin 2016-02-10 18:49:14
no wlasnie widze ze szukaja kierownika robot, to jakas rekrutacja na zastepstwo? nie zdarzylo sie chyba by poszukiwali ale oferuja szkolenia i warsztaty nic nie napisali ile lat wymagaja doswiadczenia w relaizacji projektow izloacyjnych
dred 2016-02-11 18:30:19
Ta pracowałem na Bełchatowie w multiserwisie jedna wielka mafia każdy pracownik biurowy i brygadzista ma samochód służbowy a zwykli pracownicy nie mają jak do domu wrócić IZOMAR RZĄDZI .
1
monter 2016-02-11 19:38:28
Ludzie cowy tu za głupoty piszecie prawda jest taka żeby nie IZOMAR to dział krajowy multiserwisu by zdechł przejeliscie narzędzia, doświadczonych ludzi, i robote na kotłach .
Co majstrowie multiserwisu potrafią , rurki izolowac całą robotę od poczatku do końca odwala izomar .
Zapomnieliście jak w nocy maszyny i biura przejmowaliscie.
Izomar każdą robote zrobi.
1
apacz 2016-02-11 22:36:17
Widzę, że rekrutacja skierowana jest na wschód, ogłoszenia w języku Dużego brata??? ....
2
ksuonk 2016-02-12 20:37:11
Ogłoszenia są kierowane na cały kraj, więc nie ważne skąd będzie pracownik @apacz. Tylko ciekawe jest to, że można podjąć pracę w Katarze, praca w niesamowicie ciężkich warunkach ale i zarobki kolosalne.
andrej 2016-02-14 22:33:34
My pracujemy z Ukrainu i potreba ukraincuw zarobki dobre jak kto hce to ukraincuw potreba
ania 2016-02-15 10:32:41
nie tylko potrzeba ludzi z ukrainy, każde ręce do pracy się przydadzą, dlatego jest tyle ofert :) mój chłopak teraz aplikuje na stanowisko montera rusztowań w holandii - przede wszystkim legalne umowy i to wielki plus
izoler 2016-02-19 21:27:02
Kolega 'prowadzący' ma całkowitą rację, firma dobra ale ludzie paskudni. Jeśli nie są karierowiczami, którzy chcą za wszelką cenę dojść na wyższe stanowisko to chcą się jak najszybciej dorobić oczywiście kosztem ludzi - wspomniane obcinanie godzin na akordzie bo się nie wyrabiasz, albo się zgadzasz albo wypad do kraju. Na Norwegię mają zakaz za przekręty na ludziach np dostawali kasę na bilety lotnicze dla ludzi a wysyłali busami za które pracownicy płacili. Nie odpowiada za to zarząd firmy, który albo nic nie wie abo nie chce wiedzieć tylko kierownicy odpowiedzialni za budowy. Tak jak wspomniał 'prowadzący' bez znajomości w tej firmie jesteś nikim.
3
szpec 2016-02-21 12:14:34
Teraz robią zaciąg nowych ,dali mi oferte i jestem w kropce co zrobić?
3
Smart 2016-02-23 20:53:30
Co ty za głupoty wypisujesz. Jakimi busami, podaj mi nazwę budowy skoro tak twierdzisz, to powiem ci jak było naprawdę. Busy przyjeżdżają, ale tylko raz na początek budowy, bo ciekawe czym byś dojeżdźał na lotnisko z miejsca pracy?
Nikt do Norwegii nie jeździ busem, bo jest to zakazane.
oz 2016-02-29 14:13:28
na tunele przyjmują??
izoler 2016-03-03 10:34:08
Tunel to masz pod bandażem na Bełchatowie
Cebu 2016-03-12 19:29:04
Dużo osób wysyła do nich swoje cv z tego co się orientuję. Pewnie dlatego, że zapewniają stabilną i legalną pracę, a także zarobki są wysokie. Ważne też, że zapewniają zakwaterowanie i przejazd. Nie trzeba się o to martwić.
izoler 2016-03-18 15:40:59
Cebu mówisz tak jakby legalna praca zakwaterowanie i dojazd to jakiś fenomen na skalę światową , każda duża firma zatrudnia legalnie i jeżeli jest praca poza miejscem zatrudnienia to normalne ze jest transport i delegacja a tu placisz za transport i delegacji niema
1
tuszan09 2016-03-18 19:43:15
Ty chyba żyjesz na księrzycu a mam pszypomieć jak za Stavanger złapali Norwescy celnicy ludzi z BIS którym skonsfiskowali ziemiaki w workach 1/2 świniaka a nie będę wymieniał co tam było jeszcze.
2
Marko 2016-03-18 19:51:07
No z tym księżycem to chyba przesadzasz mega mocno, moim zdaniem to jest absolutnie odwrotnie niż mówisz, a w pracy jest raczej dość dobrze, nawet bardzo
lew 2016-03-30 09:01:46
czy ktoś wie ile można zarobić pracując w norwegia lub szwecja ogólnie tamte kraje z tej firmy jako cieśla przy tunelach w przyblirzeniu
Olek 2016-03-30 10:31:54
@izoler nie jest to takie oczywiste, fakt, mówimy tu o pracy za granicą, mam spore doświadczenie w tej branży, ale w Polsce, niestety warunki jakie zapewniają niektóre firmy, są nieporównywalnie do tego co proponuje BIS.
lew 2016-03-30 10:41:05
czyli jakie proponuje bis
domin 2016-04-01 10:34:03
@lew ogólnie też słyszałem, że BIS troszczy się o pracownika, ale nie widzę teraz żadnych otwartych rekrutacji, a ja lubię rozmawiać o konkretach. Przeglądaj goworka i na pewno sam zobaczysz, że warunki są niezłe.
1
gm 2016-04-06 15:28:14
mam wizytę 12 kwietnia w Ostrzeszowie, 4 dniową żeby załatwić formalności i 16 wyjazd do Szwecji jako monter rusztowań, obiecują 10 tys zł miesięcznie. co myślicie?
3
MJP 2016-04-24 07:11:32
Straszne te opinie tutaj. Nie sugerujcie się tym wiecznym stękaniem i narzekaniem na byle co. Mam wrażenie, że przez kilka lat pracowałem dla innej firmy. Nigdy nie spotkałem się z nieuprzejmością w biurze. Zawsze na spokojnie wyjaśniałem problemy, jeśli już się pojawiły i natychmiast się tą sprawą zajmowano. Praca jak praca - raz ciężko raz lżej, ale dukaty zawsze się na koncie zgadzały. Moim zdaniem to doskonała firma na start, żeby nauczyć się zawodu i swobodnie poruszać w temacie. Warto też uczyć się języka obcego, bo wciąż niestety w zagranicznych firmach możesz zarobić x2 więcej za te same obowiązki. Pozdrawiam całą ekipę gromkim CZOŁEM! :)
1
walwal 2016-04-30 11:39:05
witam wszystkich na forum. czytałem wszystkie opinie i niektórzy piszą głupoty a zazwyczaj pisza osoby głupoty tym co nie chce sie robić ze firma jest zła najgorsza itp. ja już pracuje w tej firmie trochę i w kraju pracowałem i zagranicą w ykonywałem swoją pracę tak jak się należy i nigdy nie miałem problemów i biurem czy kierownictwem, a jak się zadarzał jakiś problem i spór to wszystko było na spokojnie roztrzygane i załatwiane. więc nie piszcie takich głupot a weźcie sie za robote.
pozdrawiam
domin 2016-05-01 11:02:37
@walwal super, że są tu jakieś głosy rozsądku. Też uważam, że jeśli ktoś sumiennie pracuje to nie ma na co narzekać. Widzę, że teraz są oferty zatrudnienia na montera rusztowań do różnych państw- Niemcy, Belgia, Holandia i Szwecja. Gdzie najlepiej?
1
Maj czerwiec lipiec 2016-05-05 20:46:46
Myślę, że najlepiej w Niemczech @domin, bo tam właśnie szukają cieśli szalunkowego. Zapewniają zakwaterowanie, więc warto.
polak 2016-05-23 10:37:41
witam.pracowałem i serdecznie odradzam ,jest to firma w której siedzą ze tak powiem wieśniaki z okolicznych wiosek,v biurze buraki którzy okradają pracowników na każdym kroku.na budowie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakich mało ,wygląda to tak ze wszędzie jest pełno nieodpowiednich ludzi na nieodpowiednich stanowiskach .zatrudniając się v tej firmie usłyszysz stek obietnic tak zwanego rozwoju ,buhaahhaha,dobre ,nie ma rozwoju ,rozwijają się ciotki kuzyni i cala reszta rodzin siedzących v biurze.firma potrzebuje żebyś robił i najlepiej zdechł pod jakaś rurka .w dużych firmach pojedyncza osoba się nie liczy a zwłaszcza jak nie masz zaplecza,jesteś troszeczkę bystrzejszy to jesteś problemem dla nich więc lepiej się tu nie zatrudniaj ,dobre na chwilkę.a jak jesteś bystrzejszy troszeczkę to sami współpracownicy ci pod nogi rzucają kłody .bylem na jednej to chyba z 10 razy chcieli mnie wyrzucić,bo jak to durny polski naród twierdzi ( bo mnie wygryzie ) banda jełopów jak się nie potraficie rozwijać sami dajcie innym.przecież jak gdzieś dojdę to cie nie zwolnią tyko rzuca mnie gdzieś indziej,polskie patologiczne myślenie polaka za granica,szkoda gadać.jeszcze jedna kwestia .pracowałem v wielu firmach ale to jest jedyna w której muszę płacić za wszystko ,za dojazdy za spanie po prostu żenujące.a niby taka dobra firma a nie maja pieniędzy ? maja tylko kradną każdemu ile wlezie,pomyślcie sobie ze 2 osoby jada razem ,pracują razem w parze ,po tyle samo godzin i wracają do domu,na wypłacie różnica o parę set złotych ,gdzie tkwi problem ?pewnie ktoś w biurze jest na nieodpowiednim stanowisku.wysyłają ludzi v delegacje a gdzie dieta ? rozłąkowe ? możesz się piać ile chcesz,dostaniesz słowne awanse i tyle. przyjdzie moment v którym cie już nie będą potrzebowali i dostaniesz narzędzia i z powrotem na rurkę ,to jest wasz rozwój ??? powiem tak ,powinni ich wszystkich wysłać na szkolenie jakieś z hr ,kompletnie nie potrafią zarządzać zasobami ludzkimi albo po prostu maja w....... na człowieka.naprawdę porażka pod tym względem .nawet jeżeli nie jesteś brygadzista na papierze to koncern bilfinger im płaci za to ze jesteś brygadzista ale oni zabierają ,a tobie jeszcze to zabiorą czyli obowiązków na głowie w brud a Holendrzy tez są jacy są i nie zawsze łatwo się z nimi współpracuje ,wystarczy być bezkonfliktowym .w firmie słyszałem tyle o motywowaniu człowieka .polowe ludzi z biura to bym zwolnił od razu .robolom kradną żeby opłacić resztę bezużytecznych darmozjadów .w paru słowach nie warto.obiecanki obiecanki i jeszcze raz obiecanki ,najbardziej mi się śmiać z tych z biura .wydaje im się ze są najmądrzejsi i pozjadali wszystkie rozumy ,myślą ze człowiek jest głupi i nic nie vie ,wszystko widać jak na dłoni .dziękuje za obiecanki i zmarnowanie mojego czasu opartego na waszych kłamstwach o rozwoju ,człowiek się starał dla firmy a ona ma cie v [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeszcze cie okrada.a mówią ze są lojalni .chyba względem siebie . a teraz tak do was siedzących tam v biurze.szanujcie człowieka bo jest dużo osób mądrzejszych które mogło by postawić na nogi ta firmie bo a dobrze nie stoi ,zasięgnijcie opinij holendrów ,za głowę się złapiecie co oni o was sadza.a jak widzicie już ze np ktoś jest lepszy v innych rzeczach jak montaż to pchajcie go do przodu bo może mógłby coś zrobić wartościowego dla tej firmy ,dziękuje za stratę czasu i życzę powodzenia :) ps. pozytywne opinie wystawiane są pewnie przez tych co siedzą w biurze,pojedz a zobaczysz pyzatym nie piszcie bzdur ze inne firmy nie dają takich warunków.bzdura,załatwiłem 2 osobom prace innej polskiej firmie .do dzisiaj mi dziękują,i zarabiają na dzień dobry więcej niż tam po prawie 2 latach .powodzonka :)
2
kat 2016-05-29 15:00:39
ale się napisałeś ale nic z tego nie wynika,takie bla,bla,bla
wszędzie jest podobnie,jest dobra zmiana więc myślę że Naczelnik Państwa Narodowego Kaczor Wielki to zmieni na lepsze
1
czarek 2016-05-31 14:23:20
hej! a co powiecie o pracy u nich jako Monter Instalacji Wentylacyjnych i Klimatyzacyjnych? Bo zarobki to chyba są nadal tajne skoro nic nie ma o nich w ofercie pracy powiedzianego? Troche to dziwne jednak.
1
Taded 2016-06-09 13:05:58
Słyszałem ze pilnie szukaja ciesli do niemiec nawet od przyszlego tygodnia
Tadek 2016-06-09 13:06:31
Słyszałem ze pilnie szukaja ciesli do niemiec nawet od przyszlego tygodnia
czarek 2016-06-09 15:42:48
jest teraz jedna oferta pracy jako Monter Instalacji Wentylacyjnych i Klimatyzacyjnych, ale nie wiem dokładnie ile można tam zaorbić. Na pewno jest stabilne zatrudnienei, bo dają od razu umowe o prace, to nie ulega wątpliwosci no i tez stawki sa wieksze niz w Polsce.
hirri77 2016-06-16 12:19:24
jesli jestes ciesla i masz udokumentowane ze 3 lata to grzej na norwegie,zaplaca ci 3x wiecej a i przelot za darmo i powinna byc chata tez,a multiserwis potezna firma a caly czas tylko zaslÓzeni sa w pracy,cala reszta znika jak tylko moze,podam przyklad ,zarabial ktos w holandi kilka kola przez 6 m-cy (maks 6)a do zaplaty podatku wyszlo 1800!!!miej tego swiadomosc.
paweł 2016-06-16 12:49:00
wydaje mi sie, ze na pewno na stanowisku jako Asystent(ka) Dyrektora w Dziale Sprzedaży Usług można wiecej zarobić niz te 1800 zł.
wladyslaw 2016-06-21 02:54:43
najgorsza firma w jakiej pracowalem. nie polecam nikomu. pracowac tam mogą jedynie osoby z wyrokami ktorych nikt nigdzie nie zatrudni i osoby ktore są bardzo mało inteligentne. robota dla wołów. pracowalem jako monter rusztowań w niemczech. ubrania podarte, stare. kierownictwo bez kompetencji. niemcy z nich sie smieja. niedlugo upadna. polak polakowi za granica wilkiem.
1
dominik 2016-06-21 08:22:14
Z jakimi wyrokami @władyslaw o czym ty piszesz? Jak na każde ogłoszenie, na które się zgłaszasz trzeba mieć udokumentowanie doświadczenie minimum 2-letnie i dobrą znajomość niemieckiego więc wątpię żeby to były same osoby nieinteligentne jak to piszesz
adam 2016-06-26 19:48:59
młody' a Ty nadal pracujesz w firmie? widzę, że posiadasz jakąś wiedzę na temat pracy u nich, chciałbym byś utwierdził mnie w tym czy faktycznie wyjezdzająć do Belgii mam belgijską umowę czy jest ona sporządzona na polskich warunach? Podtki są odrowadzane w Belgii?
młody 2016-06-27 07:42:32
Adam niewiem jak jest na belgi wiem jak rok temu kolega jechał na Holandię to miał umowę z dkz z krapkowic czyli z polski jak nie masz pracy to sobię jedź i zobacz na własnej skórze powodzenia a i się nie zdziw jak będziesz mieszkał w Holandii
a dojeżdżać bedziesz do Belgii.
2
toro 2016-06-27 11:53:18
ja to do Szwecji chcę jechac, o rodzaju umowy w ofercie milczą, ale za to Pełny zakres ubezpieczeń zdrowotnych i emerytalnych w Polsce obiecują więc jadę z uśmniechem
1
robol 2016-07-14 13:43:34
Tyle pytań, a żadnej odpowiedzi...

Więc udzielę kilku.
Pracując w Multiserwisie zatrudnionym się jest w Polsce i tam są odprowadzane składki.
Składki emerytalno-rentowe za pracę za granicą też opłacane są w Polsce - wysokość tych składek jest naliczana od polskiej średniej krajowej płacy, a nie od przychodu jaki się uzyskało w danym kraju.
Stawki w Holandii to: od 7 do 9 euro na tzw. budowach akordowych (stanowiska w aneksie i stawki pomocnika) i ok. 12 do 13 na budowach godzinowych (odpracować trzeba dwie przerwy: 15 i 30 min.). W Belgii i Irlandii 14,50 euro ( 10 godzin pracy - 8 zapisane). Potrącenia: przejazdy 20 gr. / 1 km, noclegi 5 zł za dobę (jeszcze bo chcą wprowadzić 12 euro/ doba - tak płacą rusztowaniowcy). Obecnie jest jakaś kicha z pracą w Holandii i Belgii (ciężko jest wypracować normę 160 godzin miesięcznie) , ludzie pracują za granicą po dwa, trzy tygodnie , a później siedzą miesiąc w domu. Nastał kiepski rok dla Multiserwisu. Budowy w Austrii i Niemczech zakończone i brak widoku na kolejne nowe inwestycje. W Irlandii jedna budowa ko. 30 osób (pracują 10h , piszą im 8h - pracują na stawkach pomocnika).
Daniel 2016-07-14 15:04:39
@robol no to w sumie nie jest źle. Widzę, że masz konkretne informacje. Gdzie Ci się najbardziej opłacała praca do tej pory? To, że składki emerytalno-rentowe są odprowadzane to bardzo duży plus, bo teraz też trzeba myśleć o swoim losie za kilka lat...
1
młody 2016-07-16 20:19:37
Domin wy dobrze wiecie kto jest z izomaru z wyrokie i jak traktuje ludzi jak był wam problem zglaszany to go kazaliscie nagrać prawda jest taka że sami się boicie jak zwykle w swoim stylu pracować morda w kubeł i nie sprawiać kłopotów dzieki ze porzednio admin usunoł mój wpis
1
ero 2016-07-16 20:23:29
niektórzy chyba nie doceniają tego jak dobre zatrudnienie mają i w jakiej firmie pracują renomowanej! m oj syn nawet chce do was iść robić na montowaniu rusztowań bo chce jechac do szwecji i skorzystać z pakietu szkoleń
adam 2016-07-25 06:58:35
ERO to fajnie tylko powiedz synowi że pracuję na rusztowaniach na akord i czesto 2 3 tygodnie za darmo już wyjaśniam dlaczego ponieważ jezeli postawią rusztowanie to maja zaplacone za robote liczone wraz z demontażem naprzyklad do terminu x i to się opłaca tylko jezeli termin x przedluzy się dwa tygodnie to siedzisz i czekasz tylko nieraz mała przerubka a na budowach termin zawsze ruchomy proszę o komentarz
Paweł 2016-07-25 12:44:40
Ogólnie czytam niemieckie ogłoszenia i zawędrowałem aż tutaj, widze takie Specjalista nadzoru budowy i eksploatacji rusztowań i zastanawiam się w jaki sposób można tutaj tę prace dostać i czy płacą w euro?
Zostaw swoją opinię o Multiserwis Sp. z o.o. - Krapkowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multiserwis Sp. z o.o.