brak logo

Multiserwis Sp. z o.o.

Krapkowice

Opinie o Multiserwis Sp. z o.o.

MARIAN 2016-08-31 14:15
zaś mają nowe ogłoszenie na montera wentylacji do Niemiec wiadomo za ile ?
monter 2016-10-16 23:45
Witam. Byłem pracownikiem multiserwisu przez rok. zaczynałem na budowach krajowych ze stawka minimalna 11zl/h. od kierownika który mnie zatrudnił obiecane były premie żeby te wypłaty na początek jakos w miare wyglądały.. do tej pory nie otrzymałem ani 1zl premii. moja pierwsza wyplata po calym przepracowanym miesiacu to 1621zl (z dodatkiem samochodowym 300zl) czyli prawie najnizsza krajow netto. porazka ! kolejne miesiace byly tylko minimalnie lepsze. najwieksza wyplata na kraju to 2300zl z 1 dniem urlopu i dodatkiem delegacyjnym włacznie. Udało mi sie wkrecic na eksport czyli do działu DKZ. pierwsza budowa w Anglii ze stawka 6.75 na aneksie, ale wyrównywali nam do 10.15GBP ponieważ była to budowa rządowa i niestedty dla firmy zwiazki zawodowe w anglii nie pozwoliły abyśmy zarabiali mniej niz wspomniane 10.15. ogolnie dobry zarobek na tej budowie. Potem Była Belgia - budowa akordowa i okradanie pracowników z godzin. 10 pracujesz 8 Ci zapisuja.. Ciezko było wyjsc z akordu z powodu ciaglych problemow z brakiem rusztowan lub brakiem frontów robót. stawka wyrownywana była do 12.50E na reke za godzine. Kolejna budowa w Holandii, takze akordowa na ktorej wyszliśmy jako brygada ze współczynnikiem 1.6 i nie zostalo nam to zapłacone (tylko gołe godziny) z najnizsza stawka jaka obowiazuje w holandii czyli jakies 11.09E brutto. Potem jak juz któryś z kolegów wspomniał zjazd do kraju ze wzgledu na brak robot w Holandii Belgii Niemczech itp.. miesiac na postojówce. potem 3 tyg pracy w kraju. Kolejny wyjazd na eksport do Anglii z obietnica stawki 10.15 ktora nie zostala dotrzymana i zaplacono nam 8.5GBP/h czyli 6500zl za 200/h pracy!!! smiech na sali ! ludzie przy sortowaniu pomidorów zarabiają wiecej! odliczyc trzeba oczywiscie od tej sumy przejazd busem, prom, noclegi, wyzywienie, zostajie jakies 4000zl. duzo by tu jeszcze wymieniac ale dam sobie juz spokój. Firma ma swoje plusy takie jak bogaty pakie socjalny czy to, ze pracownik zostaje wyposazony w narzedzia jak i pełne wyposażenie BHP (chociaz na budowach czesto sie zdarze ze brakuje rekawic, okularów itp.) Minusów juz wymieniłem chyba sporo ale mozna jeszcze wiecej dorzucic: brak diet czy tez delegacji na eksporcie, obciążanie pacownika kosztami zakwaterowania jak i dojazdu do pracy na eksporcie, okradanie z przepracowanych godzin. O cwaniactwie, arogancji i braku szacunku do pracownika przez co niektórych kierowników nie bede sie rozpisywał bo to chyba zdarza sie w kazdej firmie. Ogólna moja ocena tej firmy w skali 1-6 to 2. Dziekuje za uwage i pozdrawiam ;)
12
domin 2016-10-17 08:13
Pytanie tylko teraz @onter do kogo mieć tak naprawdę pretensje o tą stawkę do agencji czy do pracodawcy?
może nowy 2016-11-05 14:40
rekrutują do pracy za granicą, jakie są warunki socjalne na kwaterach , czy takie rzeczy jak internet - pokoje jednoosobowe, pralka itd. w 21 wieku to luksus czy norma w firmie, - ponoć firma przyjazna pracownikowi
petr 2016-11-06 15:29
Witam! Czytam te opinie choć nigdy nie pracowałem w tej firmie ,ale za to znam kilka osób i pie...cie że aż głowa boli.Każdy sobie chwali zarobki ,a jak się zarabia to na pewno trzeba zasuwać a nie gadać....
nowy 2016-11-09 18:17
nie pracowałeś a śledzisz opinie o firmie to jakieś nowe zboczenie
9
Aa 2016-11-17 14:43
Po pierwsze dlatego zeby zarobic na kursie a po drugie zeby miec dane osobowe zeby zadzwonic jak pracy bedzie wiecej za rok czy dwa
2
monter 2016-11-23 19:30
jaką agencje ? przez żadną agencje nie byłem zatrudniany.
Petr 2016-12-03 12:16
Nie pracowałem ale mam zamiar od nowego roku.
Maja 2017-01-12 14:06
Nic w tym dziwnego że dzwonią. Jak ktoś raz u nich pracował to pewnie jeszcze będzie chciał. Dbają o ludzi już sprawdzonych, super że tak robią. Życzę im sukcesów
Bet system 2017-01-14 15:05
Witam, ktoś wie jakie są warunki pracy w Niemczech w zawodzie Cieśla szalunkowy?
Loxman 2017-01-15 11:39
Witam
Mam pytanie byłem na rozmowie w MULTISERWIS na stanowisko monter izolacji offshore, najpierw rozmowa ogólna, później indywidualna, sprawdzanie j.angielskiego- bardzo szczegółowe, sprawdzanie moich offshore certyficates, rozmowa z szefem działu Kontrakty zagraniczne. Czy ktoś z kolegów pracuje jako monter izolacji offshore Szkocja? lub Holandia? czy faktycznie pracujecie w systemie 2 on 2off? po rozmowie z ludzmi z biura jestem pozytywnie nastawiony... jedyny warunek to ze muszę zrobić kurs w Krapkowicach jako monter izolacji. Koledzy ktorzy pracują na morzu jako izolerzy czy ta rotacja jest stałą 2on 2off??? czy praca jest przez cały rok?
3
Jan 2017-01-16 22:19
A czy pracuje ktos na warsztacie w krapkowicach slyszalem ze nowy dyrektor jest ? Jak tam robota wkoncu centralny warsztat pępek firmy pozdrawiam
1
Jan 2017-01-16 22:21
A czy pracuje ktos na warsztacie w krapkowicach slyszalem ze nowy dyrektor jest ? Jak tam robota wkoncu centralny warsztat pępek firmy pozdrawiam
Ochotnik 2017-01-22 20:27
Fajna firma i daje pracownikom możliwości rozwoju, super. Ja mam składać cv na stanowisko cieli. Trochę słabo u mnie z niemieckim, czy często as wyjazdy?
Kris 2017-01-31 17:09
Czy po kursie w tej firmie mam jakąś szansę, że wezmą mnie do pracy? Czy kurs, który organizuje ta firma na montera izolacji jest płatny czy firma pokrywa koszty i później jak mnie zatrudnią to sobie to odbijają?
brawo ja 2017-02-03 10:00
Drodzy rodacy pracownicy branży izolacyjnej młodzi mniej doświadczeni średnim stażem stare wygi nie dajcie się dymać na obietnicach i innych tego typu śpiewkach . W kraju można zarobić nie trzeba jechać gdzieś na koniec europy i zap... dla niemiaszka czy innych . .Te molochy biorą grube roboty za grubą kasę tak jest. Płacenie 15 pln nawet 20pln na godzinę w tej robocie to śmiechu warte . 30 -35 PLN za godzinę to jest kasa którą powinniście żądać stać ich na to żeby zapłacić przy takich pieniądzach po chusteczkę wyjazdy żeby rodzinę bliskich zostawiać . Niech latają ci co lubią klimaty wyjazdowe . Trochę solidarności i wiary w swoje umiejętności . Tu w Polsce jest co robić nawet jak wyjedziesz na delegacje to jesteś u siebie 6500 7000 tyś normalne pieniądze za przerób miesięczny . Czym się różnicie od Niemców Norwegów Holendrów ? Jak stwierdzicie że niczym to czemu godzicie się na tak niskie zarobki . Ta robota jest ciężka wymagająca myślenia i umiejętności a więc trzeba za nią zapłacić pod warunkiem że uczciwie pracuje . Jeszcze raz pomyślcie zanim będziecie wysłuchiwać obietnic teraz 11 15 a jak się sprawdzisz to wyjedziesz . Nie ja nie chcę wyjazdu ja chce tutaj pracować i zarobić dobre pieniądze . Ja jestem za dobrymi wynagrodzeniami w każdej branży Prawie trzydzieści lat nowych czasów tylko nie nowe zarobki a rachunki paliwo jedzenie itp poziom prawie zachodu POZDRAWIAM KOLEGÓW

14
operator 2017-02-03 11:58
@Kris "Czy po kursie w tej firmie mam jakąś szansę, że wezmą mnie do pracy?"

Żarty sobie robisz jakieś?
Po tym kursiku chcesz być monterem izolacji?
Nawet zwykłej wełny mineralnej nie będziesz umiał prawidłowo montować.
Potrzebna jest praktyka,umiejętności,doświadczenie,itd
Kurs jest po to aby różne rodzinne firmy które obrosły niczym wrzody tą siedzibę główną mogły Cię skasować i zarobić.
8
Maniek 2017-02-08 22:59
Praca poparta kursami dla pracowników to jest dużo. Samemu ciężko jest się dokształcać, w firmie idzie bez problemu. Ilość wiedzy przyswojonej zależy już tylko od nas samych . Doceńmy firmę, że dokształca ludzi
Bodzio 2017-02-16 17:35
i jak tam praca sie układa z ostrzeszowem??? pytam botezmamofere wyjazdu jako monter rusztowan? jakie warunki sa i jak praca????Z gory dziekiza odpis :)
Ryszard 2017-02-24 10:35
Chętnie wyjeżdżam na robotę za granicę bo tam zarabia sie jednak lepiej ale za bardzo ciężką pracę!!! Jak ktoś myśli, że pojedzie i poleseruje a potem mu zapłacą dobrze to jest naiwny. Wynik finansowy zależy jedynie od nas od momentu wynegocjowania stawki do końca.
1
Lidia 2017-03-01 15:23
@operator to znaczy, że osoby bez doświadczenia nie mają szans na zatrudnienie?
3
Najswietsza Panienka i Królowa Polski 2017-03-02 20:13
To Firma Krzak ,jak widze tutaj od chlopakow kturzy pracowali i pracują . Chłopaki dzieki za info . Kto pod kim dolki kopie sam w nie wpada tak Multiserwis tak jest w zyciu . Dobra karma wraca , zla tez . Powodzenia i pozdrawiam. Z Panem Bogiem ..
2
Były pracownik firmy Multiserwis 2017-03-02 22:47
Odradzam WSZYSTKIM tę firmę ja pracując na warsztacie zarabiałem ledwo 1800zł a i jeszcze odcieli współczynik ucieli akrod i są czyste godziny teraz ledwo 1500zł mam a podobno " Ta firma to twoja przyszłość " Nikomu nie polece i będę wszystkim odradzać ten syf nie dość że zabierają pieniądze z wypłat to jeszcze karzą ci zapłacić za szkolenie BHP które pracodawca ma obowiązek ci zapewnić jeszcze raz jest to syf kiła i mogiła
7
@operator 2017-03-04 15:09
A kto niby ma "ciągnąć" robotę za nich?
Jeśli ktoś nie jest tzw."plecakiem" czyli krewnym kogoś z kierownictwa to nie ma szans.
A jak się jakoś zatrudni to i tak zostanie zredukowany czyli zwolniony.
7
Lidia 2017-03-08 15:43
A jak wygląda praca w dziale finansowo-księgowym?
BiS 2017-03-13 18:25
......chyba cielęcia :-)))
Owo 2017-03-16 16:11
Dokladnie 1800 zł to wszedzie dostane swoich pracowników nie potrafią szanować czlowiek połowę życia na warsztacie przerobil i dostaje takie podziękowanie niech sam sie baran przebieze i robi za tyle kiedys było normalnie
8
Ozzy 2017-03-19 13:11
Witam! Pracuję w tej firmie od kilku miesięcy.Prawda jest tylko jedna:dużo rzeczy które zostały zaproponowane na rozmowie kwalifikacyjnej jest tylko wielką obiecanką i być może moją naiwnością że w nie wierzyłem.Po wyjeździe na projekt wychodzą dziwne sprawy o których nie było mowy na początku. Zatrudnieni starsi pracownicy w celu utrzymania etatu praktycznie biegają przestraszeni o swój los w pracy,brak jednoznacznych zasad co i jak.Nie polecam tej firmy,choć ponad 3000 osób tu zatrudnionych myśli w inny sposób.
7
Kacper122 2017-03-19 14:20
Multiserwis to złodzieje
7
Gregor 2017-03-22 11:38
Czy coś więcej na temat pracy montera izolacji przemysłowych - ( Foamglas ) dowiem sie na tym forum?
Rudi 2017-03-22 20:24
Foamglas w nos swedzi
1
robol 2017-03-23 20:37
A, co chcesz wiedzieć ...???
Roman 2017-04-13 12:52
Jeżeli z leserów będziecie robić prowadzących to wszystkie kontrakty potracicie
2
Zenek 2017-04-20 21:28
Lubię pracować z Multiserwis, to dobra profesjonalna agencja. Nie rozumiem ludzi i tych podłych wpisów. Prawdą jest, że słowem można bardziej dokuczyć!
1
Krejven 2017-04-24 11:15
proszę was to co się dzieje w tej firmie to jakiś skandal i nadaje się do gazety to co się dzieje na wyjazdach czy tez w kraju kierownictwo zawsze naburmuszone zawsze widza winę po stronie pracownika nie brygadzisty czy kierownika budowy. Prosty przykład 2 miesiące prosiliśliśmy się o posiłki regeneracyjne na budowie w Opolu które nam się należały to jak kolega z pracy zaczął za dużo mówić to go wyrzucili na inna budowę bo ich pracodawca za to płaci a my nie dostajemy i jak taki kierownik uwali ci godziny czy cala budowę przetrzyma z posiłkami to ci kierownicy maja premie za to czy to jest normalne ?. biorą do roboty ukrainicow ktorzy nigdy nie pracowali w tym zawodzie przyjezdzaja grabarze kelnerzy co to ma byc i maja na start tyle samo co polski pracownik 13 zł na godzine na budowie to jest stawka brutto smiech na sali po podwyżkę robisz testy branżowe koledze uznali testy branżowe z nowa stawka dopiero po dwóch latach śmieszne co ?
mówią ze jedziesz na 3-4 tygodnie a mnie po 6 nie chcieli puścić do domu poczułem się jak niewolnik a za to ze zjechalem do domu dostałem czerwona kartke (czyli dniowka w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> kierownicy mówią ze jak podpisałeś aneks o prace za granica to tak jak cyrograf czy to jest normalne podejście do podwładnego?
taki jest MULTISERWIS jeśli chcesz zarobić ok lub jak jestes dupolizem ale jak masz słabe nerwy nie radze tam isc do roboty
5
Krejven 2017-04-24 11:16
proszę was to co się dzieje w tej firmie to jakiś skandal i nadaje się do gazety to co się dzieje na wyjazdach czy tez w kraju kierownictwo zawsze naburmuszone zawsze widza winę po stronie pracownika nie brygadzisty czy kierownika budowy. Prosty przykład 2 miesiące prosiliśliśmy się o posiłki regeneracyjne na budowie w Opolu które nam się należały to jak kolega z pracy zaczął za dużo mówić to go wyrzucili na inna budowę bo ich pracodawca za to płaci a my nie dostajemy i jak taki kierownik uwali ci godziny czy cala budowę przetrzyma z posiłkami to ci kierownicy maja premie za to czy to jest normalne ?. biorą do roboty ukrainicow ktorzy nigdy nie pracowali w tym zawodzie przyjezdzaja grabarze kelnerzy co to ma byc i maja na start tyle samo co polski pracownik 13 zł na godzine na budowie to jest stawka brutto smiech na sali po podwyżkę robisz testy branżowe koledze uznali testy branżowe z nowa stawka dopiero po dwóch latach śmieszne co ?
mówią ze jedziesz na 3-4 tygodnie a mnie po 6 nie chcieli puścić do domu poczułem się jak niewolnik a za to ze zjechalem do domu dostałem czerwona kartke (czyli dniowka w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> kierownicy mówią ze jak podpisałeś aneks o prace za granica to tak jak cyrograf czy to jest normalne podejście do podwładnego?
taki jest MULTISERWIS jeśli chcesz zarobić ok lub jak jestes dupolizem ale jak masz słabe nerwy nie radze tam isc do roboty
3
Benek 2017-04-25 17:16
Czy ma ktoś wiedzę o pracy koordynatora w Luksemburgu? Jakie warunki płacowe? Jakie wymagania trzeba spełniać? Jeśli ktoś wie proszę o pomoc, będę wdzięczny.
ozzy 2017-04-26 09:36
Witam!Po raz kolejny chcę wyrazić swoją opinię. Firma która dostaje godło Solidna Firma i Firma Fair Play powinna w inny sposób traktować swych pracowników. Piszę tu o nie domówieniu żeby nie powiedzieć oszustwie. Podzczas rozmowy wstępnej zapewniano że pierwszy dojazd na budowę za granicę i ostatni zjazd jest płacony przez firmę. Zgodziłem się aby zjazdy w trakcie trwania projektu na tzw.rotację były potrącane z moich pieniędzy, i jakież zdziwienie kiedy po pierwszym wyjeździe za granicę dostałem fakturę którą mnie obciążono. Tłumaczenie kierownika że mogę tą kwotę odliczyć od podatku jest dla mnie smieszne. Kierownictwo odpowiedzialne za wyjazdy bez żadnego zażenowania ,celowo kłamiąc traktuje swych przyszłych pracowników jak ludzi specjalnej troski.
Firma chwali się i wprowadza systemy antykorupcyjne choć na wstępie knuje i patrzy jak tu swojego pracownika oszukać. Nie polecam.
7
LP pl 2017-04-30 13:06
Szukam osoby z którą mógłbym zabierać się do ostrzeszowa. Zjazdy co tydzień. Okolice Konin Września Słupca Gniezno.
Majatek 2017-05-08 10:21
Multiserwis jest normalna firmą, myślę, że osób niezadowolonych zawsze znajdziemy. To jak w powiedzeniu, że jeszcze sie taki nie urodził żeby wszystkim dogodził.
du 2017-05-16 22:59
jesli by pracodawca nie oszukiwał to ni było by tych opisów a tym bardziej od 10 albo wiecej lat nie ma stwek do gory
2
bol 2017-05-18 17:08
Firma która dostaje godło Solidna Firma i Firma Fair Play ale to się kupuje a nie dostaje co ty w cuda wierzysz Ten cały BIS z Multiserwisem to jedne wielkie g
1
Marian 2017-05-18 22:45
Czy dowiem się na forum cos więcej o robocie montera izolacji w Belgii? Jaką kasę można wyciągnąć? Jak wygląda sprawa języka? Co z mieszkaniami, czy organizują?
Piotr 2017-05-19 09:52
Witam dostalem propozycje odbycia kursu izolera w multiseriws. Chcialem sie dowiedziec czy po owym kursie bede mial zapewniony wyjazd i na jakie zrobki moge liczyc i w gole czy warto, jaka atmosfera, warunki mieszkalne?
1
Maja 2017-05-22 10:04
@bol Myślę, że to bardzo niesprawiedliwa opinia jaka wystawiłeś firmie. Zarzucasz, iż kupili swoje nagrody! Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Jak sądzisz czy ktoś wziąłby odpowiedzialność za przyznanie nagrody bez żadnych podstaw?
Pytek 2017-05-22 14:35
wie ktoś może jak wygląda konkretnie to szkolenie w Krapkowicach - czy to rzeczywiście coś uczy czy tylko kabzę chcą nabić firmie szkoleniowej ? - coś mi to drogo wygląda 3500 zł za 2 tyg. szkolenia + jeszcze zakwaterowanie samemu trzeba opłacić
3
pYTEK 2017-05-22 14:54
też bym chciał wiedzieć więcej konkretów, bo już miałem okazję pracować w tamtym roku w firmie , która obiecała super zarobki ( minimum 10-12 euro / h ) i też miała nagrody Gazeli Biznesu ...a po pracy w Niemczech okazało się ,że ekipa 10-15 osób zarobiła za miesiąc ledwie 3800-5200 zł .ŚIECH NA SALI !
4
Assasin 2017-05-22 23:33
Witam
Czy moze mi ktos z pracownikow bylych udzielic wiecej informacji na temat pracy wentylacji zagranica?
Prosze o szczera rade
dziekuje i pozdrawiam
Assasin 2017-05-22 23:55
Szkolenia Bhp sa płatne?
Zostaw swoją opinię o Multiserwis Sp. z o.o. - Krapkowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multiserwis Sp. z o.o.