Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BIS Multiserwis Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie BIS Multiserwis Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
marsjanik - 2015-08-25 00:22:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A gdzieś ta oferta się może ukazała w internecie że jesteś nie pierwszą osobą, od której takie rzeczy słyszę ? Tak się zastanawiam, bo widziałem i oferty do Norwegii, Szwecji, Finlandii czy Danii, ale na Wyspy nie widziałem. A nie ukrywam, byłoby mi zdecydowanie łatwiej posługując się angielskim na poziomie średnio zaawansowanym.
zdjecie uzytkownika
aro - 2015-09-25 15:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,ktoś orientuje się czy Firma prowadzi roboty budowlane na Skandynawii?
zdjecie uzytkownika
jolek - 2015-09-25 18:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@aro, widziałem niedawno jakieś ogłoszenia, poszukiwali z tego co pamiętam Elektryków, zarówno do Finlandii, Norwegii oraz Szwecji, z zagranicznych krajów była jeszcze Dania, tak jak napisał zresztą marsjanik powyżej. Najlepiej się do nich odezwać. W Polsce też czasem poszukuja w ogóle, ale jak wiadomo zarobek z tego będzie mniejszy.
zdjecie uzytkownika
ex - 2015-10-02 22:41:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem i odradzam.....W biurze syf kiła i mogiła.(księgowość się gubi we własnych papierach.)....w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja pracownika byle wysyła godziny .Wyślesz godziny a i tak dostaniesz telefon lub sms że nie dostarczone. Na szkoleniu bhp...gadka jak przed sztandarem...jak to wszystko ładnie pięknie dla pracownika,...;x ....Potem czar pryska przy drzwiach od zakwaterowania a następnie sie zastanawiasz czy nie wracać z buta do domu po otrzymaniu paska z wypłaty.....Stanowczo odradzam.Mówią ze za dodatkowe szkolenia premia itp a guzik jej widzisz Firmowe zjazdy miały być darmowe....i były tylko dla kogo??? chyba dla tych co ci z premii odcinają ....Firma ma ładną siedzibę ,ale w środku sama (zgnilizna)WILKI W OWCZEJ SKÓRZE.
zdjecie uzytkownika
dex - 2015-10-03 12:42:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lambda wysyła teraz do austrii ludzi za dobre pieniądze 1800 euro i masz zapewnione zakwaterowanie i dojazd, ja od nich jadę.
BIS Multiserwis Sp. z o.o. pracowałem nie polecam wolę Lambda
zdjecie uzytkownika
banistyk - 2015-10-25 23:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich. No tutaj za to są dosyć ciekawe warunki i ciekawe kraje do pracy, z tego co wiem to nie ma też wielu powodów do narzekania, ale ile w tym jest prawdy to też nie wiem, na pewno nie można się tak zniechęcać, Warto jest poczekać aż się pojawi jakieś ciekawe ogłoszenie a potem z niego skorzystać.
zdjecie uzytkownika
dyziomultiserwis - 2015-11-16 09:32:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mmm - 2015-06-18 15:41:10]:
Po inzynierii to możesz jedynie matować ,a nie pracować na warsztacie.Daj sobie spokój z BISem,szukaj pracy w zawodzie wyuczonym.
zdjecie uzytkownika
sekos - 2015-11-25 21:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są stanowiska w tej firmie na które pewnie też będziesz mógł aplikować, no ale niestety nie znam Twojego doświadczenia oraz co ważne wykształcenia. No ale firma poszukuje kilka osób. Na stanowiska specjalistyczne, na których często wymagane jest wykształcenie wyższe. Umowę o pracę masz gwarantowaną. :)
zdjecie uzytkownika
Korr - 2015-11-27 09:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zdecydowanie odradzam pracę w firmie Multiserwis. Jestem zawiedzionym, byłby pracownikiem. Znałem firmę jeszcze w czasach kiedy nazywała się R&M - wówczas pracowało się dobrze. Od jakiegoś czasu Multiserwis stało się firmą pośrednictwa pracy tymczasowej, która tak naprawdę ma gdzieś swoich pracowników. Jesteś zatrudniony wówczas kiedy potrzebują rąk do pracy a gdy tej pracy nie ma wyrzucają Cię na bruk - bez sentymentów. Ponosisz koszty niemal wszystkiego z czego da się ściągnąć kasę - przejazdy, zakwaterowanie, szkolenia, certyfikaty, uprawnienia. Stawki za km równe bądź wyższe jak u prywatnych przewoźników. W okresie zimowym firma nie zapewnia Ci pracy a nawet zatrudnienia - rozwiązują z Tobą umowę i tyle. Prowadzący niekompetentni, bez doświadczenia w kierowaniu ludźmi, wystraszeni, nie znający przepisów. Na wyjazdach możesz się nauczyć co najwyżej chlać. Nikt nie weryfikuje osób przyjmowanych do pracy pod względem ukrytej choroby alkoholowej więc gdy tylko zamykają się drzwi busa w Krapkowicach otwierają się butelki lub puszki z alkoholem.........a weekendy??? Znam przypadki kiedy jeden z drugim budził się w nocy tylko po to aby pociągnąć z butli i znów położyć się spać - i tak przez cały weekend. Tak więc, podsumowując ,firma Multiserwis, Bilfinger, czy jak ona się teraz nazywa straciła w moich oczach praktycznie wszystko co tworzyło ją atrakcyjną dla pracownika, dlatego serdecznie nie polecam Wam tej pracy, aczkolwiek każdy może spróbować przekonać się na sobie:) Życzę powodzenia obecny i przyszłym pracownikom
zdjecie uzytkownika
ezztv9 - 2015-12-06 03:04:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z moich obserwacji wynika, ze sporo zalezy od samego pracownika. co prawda nie mam pewnosci, ze firma wszystkich traktuje jednakowo..
zdjecie uzytkownika
Alalo - 2015-12-28 11:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiecie do kiedy wypłacane są premie roczne? a dokładnie mi chodzi o premie która uzyskuje się za wykonanie pracy w terminie i w ogóle?
zdjecie uzytkownika
guzik - 2015-12-28 14:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ezztv9 podobno atmosfera w pracy jest teraz bardzo dobra. Ciekawi mnie kiedy pojawią się jakieś oferty pracy, bo kiedyś to szukali montera izolacji przemysłowych, a teraz coś jest? Dzięki
zdjecie uzytkownika
On - 2015-12-31 10:13:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I znowu nic z budowa w Hamburgu, miało być jakieś spotkanie 04 stycznia ale w kulki leci wielki kierownik.
zdjecie uzytkownika
edolko - 2015-12-31 12:03:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co to za robota w tym Hamburgu i od kiedy ? ktoś cos wie ?
zdjecie uzytkownika
lopo - 2016-01-03 01:53:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem o jakiej konkretnie ofercie myślisz, no ale z tego co wiem to oferują oni głównie montera rusztowań czy też montera izolacji przemysłowych, więc może któreś z tych
zdjecie uzytkownika
SPAWACZ - 2016-01-03 14:20:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć ,
Firma potrzebuję spawaczy?
Jestem w trudnej sytuacji życiowej i szukam nowej pracy,bo lipa tam gdzie pracuje.
Proszę o pomoc ,może ktoś coś wie :)
Pozdro :) :) :)
zdjecie uzytkownika
morfeusz - 2016-01-04 13:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam !!! Czy, ktoś z forumowiczów słyszał coś o utraconych kontraktach w Holandii przez Multiserwis ? W 2016r. mieli kontynuować kilka rozpoczętych w 2015 roku projektów i chyba jest lipa. Przerzucają ludzi z Holandii na budowy krajowe.
zdjecie uzytkownika
Marko - 2016-01-05 13:55:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Multiserwis zaczął już nowy nabór w 2016 bo słyszłem, że miał trochę osób zwolnić, zrobić małą czystkę i potem już lepszych pracowników łapać. Jeśt tu ktoś kto potwierdzi?
zdjecie uzytkownika
lolek - 2016-01-05 16:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marko chyba ty jesteś tym lepszym (fachowcem) który siedzi na wolnym bez pracy i wypisuje brednie.
zdjecie uzytkownika
robol - 2016-01-09 11:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć wszystkim, też słyszałem o zwolnieniach w Multiserwisie (ok. 300 osób). Przyczyną tych redukcji mogą być utracone przez Bilfingera kontrakty w Holandii i Norwegii. Kończą się też budowy w Anglii i w Austrii.
zdjecie uzytkownika
m454kr4 - 2016-01-11 16:16:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dex - 2015-10-03 12:42:33]:
a moze Ty jestes nierobem ?
zdjecie uzytkownika
łukasz - 2016-01-12 23:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@robol widać, że firma Multiserwis ma spory problem, jednak utrata tylu kontrahentów odbija się na finansach firmy. Szkoda, ze muszą dokonać takiej redukcji pracowników.
zdjecie uzytkownika
izoler - 2016-01-31 12:09:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robol skoro zwolnili ok 300 osób to czemu nadal zachęcają na kurs montera izolacji? Wiadomo interes musi się kręcić a najprościej wyciągnąć ją od ludzi, którzy muszą pracować.
zdjecie uzytkownika
zakel - 2016-02-01 13:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
izoler, powiedz mi kiedy taka akcja miała miejsce ? Jakoś nie rozumiem ich polityki bo multiserwis znowu potrzebuje kierowników kontraktów i robót do pracy..
zdjecie uzytkownika
dfghju - 2016-02-05 16:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez tego nie rozumiem..ale fakt oferty nadal sa i to w dodatku w belgii jako kierownik kontraktow i robot,jakby kos byl zainteresowany wyjazdem, spore zarobki sa
zdjecie uzytkownika
prowadzący - 2016-02-08 13:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem wam całą bolesną prawdę o multiserwis.
Firma dobra ludzie paskudni .
Kurs montera odradzam lepeji sie zatrudnic popracowac i wtedy zrobić kurs , to jest tak zwane naganianie klientów zarobi na tobie szkoła i firma.
Bez znajomosci w tej firmie zatrudnią cię po ukonczonym kursie ale czy napewno nikt ci nie da gwarancji poczekasz pół roku i jak się wykłucisz to z łaski .
Firma niedawno kupiła Izomar z pracownikami większość dziadków przed emeryturą i pociotami starych prezesów pracują na krajowym głównie Bełchatów okroją cie na nad godziny soboty i święta.
Kwatery jak zobaczyłem to szok jak najtaniej na kupie .
Prowadzacy z izomaru trzymaja się razem i oni kroją na godzinach i i mają lepkie ręce .
Atmosfera dajcie spokój jak przyjdzie młody to go zjedzą .
Bełchatów sie konczy za dwa miesiące i co dalej izomarowców nie mogą zwolnić prowadzacy z multiserwis nie lubią dziadków z izomaru sa na tym tle konflikty .
Opole ruszy pewnie latem lub jesienią na krajuwce niema nowych kontaktów .
Na Norwegię mają zakaz joko multiserwis za przekręty na ludziach pracują jako Bilfinger , Holandia , NIemcy itd przygotuj sie na obciecię dwóch godzin dziennie z tego co słyszalem ludzie się na to godzą jak nie to wypad na krajowe , płacisz z wszystko .
Na krajowym ubrania robocze stare podarte buty rozwalaja się po trzech miesiącach .
Wszyscy kradną ile sie da ale głownie prowadzący , palety na pace a pod paletami arkusze nowej blachy na fuchy.
Nieraz zastanawiam się z kolegą czy Krapkowice wiedzą co się tak na prawdę dzieje na krajowym i jak izomar oszukuje na nad godzinach .
Krapkowice to tereny po Niemieckie i większość z tamtąd mają podwójne obywatelstwo dla nich jest dobra praca.
zdjecie uzytkownika
paluch - 2016-02-08 18:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prowadzący - 2016-02-08 13:32:56]:
jeśli mowa o tym multiserwisie w którym pracował jeden z moich znajomych to rzeczywiście tak jak pisze @dfghju robota jest przy izolacjach w belgii teraz
zdjecie uzytkownika
ksiądz - 2016-02-09 21:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z "prowadzący" Izomar był tylko potrzebny żeby przejąć kotły na Bełchatowie a teraz kotły się kończą .
Słyszałem że zaczeły się zwolnienia ciekawe jak potoczą się losy działu krajowego .
zdjecie uzytkownika
domin - 2016-02-10 18:49:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wlasnie widze ze szukaja kierownika robot, to jakas rekrutacja na zastepstwo? nie zdarzylo sie chyba by poszukiwali ale oferuja szkolenia i warsztaty nic nie napisali ile lat wymagaja doswiadczenia w relaizacji projektow izloacyjnych
zdjecie uzytkownika
dred - 2016-02-11 18:30:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta pracowałem na Bełchatowie w multiserwisie jedna wielka mafia każdy pracownik biurowy i brygadzista ma samochód służbowy a zwykli pracownicy nie mają jak do domu wrócić IZOMAR RZĄDZI .
zdjecie uzytkownika
monter - 2016-02-11 19:38:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie cowy tu za głupoty piszecie prawda jest taka żeby nie IZOMAR to dział krajowy multiserwisu by zdechł przejeliscie narzędzia, doświadczonych ludzi, i robote na kotłach .
Co majstrowie multiserwisu potrafią , rurki izolowac całą robotę od poczatku do końca odwala izomar .
Zapomnieliście jak w nocy maszyny i biura przejmowaliscie.
Izomar każdą robote zrobi.
zdjecie uzytkownika
apacz - 2016-02-11 22:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że rekrutacja skierowana jest na wschód, ogłoszenia w języku Dużego brata??? ....
zdjecie uzytkownika
ksuonk - 2016-02-12 20:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogłoszenia są kierowane na cały kraj, więc nie ważne skąd będzie pracownik @apacz. Tylko ciekawe jest to, że można podjąć pracę w Katarze, praca w niesamowicie ciężkich warunkach ale i zarobki kolosalne.
zdjecie uzytkownika
andrej - 2016-02-14 22:33:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
My pracujemy z Ukrainu i potreba ukraincuw zarobki dobre jak kto hce to ukraincuw potreba
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-02-15 10:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie tylko potrzeba ludzi z ukrainy, każde ręce do pracy się przydadzą, dlatego jest tyle ofert :) mój chłopak teraz aplikuje na stanowisko montera rusztowań w holandii - przede wszystkim legalne umowy i to wielki plus
zdjecie uzytkownika
izoler - 2016-02-19 21:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolega 'prowadzący' ma całkowitą rację, firma dobra ale ludzie paskudni. Jeśli nie są karierowiczami, którzy chcą za wszelką cenę dojść na wyższe stanowisko to chcą się jak najszybciej dorobić oczywiście kosztem ludzi - wspomniane obcinanie godzin na akordzie bo się nie wyrabiasz, albo się zgadzasz albo wypad do kraju. Na Norwegię mają zakaz za przekręty na ludziach np dostawali kasę na bilety lotnicze dla ludzi a wysyłali busami za które pracownicy płacili. Nie odpowiada za to zarząd firmy, który albo nic nie wie abo nie chce wiedzieć tylko kierownicy odpowiedzialni za budowy. Tak jak wspomniał 'prowadzący' bez znajomości w tej firmie jesteś nikim.
zdjecie uzytkownika
szpec - 2016-02-21 12:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Teraz robią zaciąg nowych ,dali mi oferte i jestem w kropce co zrobić?
zdjecie uzytkownika
Smart - 2016-02-23 20:53:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [izoler - 2016-02-19 21:27:02]:
Co ty za głupoty wypisujesz. Jakimi busami, podaj mi nazwę budowy skoro tak twierdzisz, to powiem ci jak było naprawdę. Busy przyjeżdżają, ale tylko raz na początek budowy, bo ciekawe czym byś dojeżdźał na lotnisko z miejsca pracy?
Nikt do Norwegii nie jeździ busem, bo jest to zakazane.
zdjecie uzytkownika
oz - 2016-02-29 14:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na tunele przyjmują??
zdjecie uzytkownika
izoler - 2016-03-03 10:34:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tunel to masz pod bandażem na Bełchatowie
zdjecie uzytkownika
Cebu - 2016-03-12 19:29:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo osób wysyła do nich swoje cv z tego co się orientuję. Pewnie dlatego, że zapewniają stabilną i legalną pracę, a także zarobki są wysokie. Ważne też, że zapewniają zakwaterowanie i przejazd. Nie trzeba się o to martwić.
zdjecie uzytkownika
izoler - 2016-03-18 15:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cebu mówisz tak jakby legalna praca zakwaterowanie i dojazd to jakiś fenomen na skalę światową , każda duża firma zatrudnia legalnie i jeżeli jest praca poza miejscem zatrudnienia to normalne ze jest transport i delegacja a tu placisz za transport i delegacji niema
zdjecie uzytkownika
tuszan09 - 2016-03-18 19:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [oz - 2016-02-29 14:13:28]:
Ty chyba żyjesz na księrzycu a mam pszypomieć jak za Stavanger złapali Norwescy celnicy ludzi z BIS którym skonsfiskowali ziemiaki w workach 1/2 świniaka a nie będę wymieniał co tam było jeszcze.
zdjecie uzytkownika
Marko - 2016-03-18 19:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No z tym księżycem to chyba przesadzasz mega mocno, moim zdaniem to jest absolutnie odwrotnie niż mówisz, a w pracy jest raczej dość dobrze, nawet bardzo
zdjecie uzytkownika
lew - 2016-03-30 09:01:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś wie ile można zarobić pracując w norwegia lub szwecja ogólnie tamte kraje z tej firmy jako cieśla przy tunelach w przyblirzeniu
zdjecie uzytkownika
Olek - 2016-03-30 10:31:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@izoler nie jest to takie oczywiste, fakt, mówimy tu o pracy za granicą, mam spore doświadczenie w tej branży, ale w Polsce, niestety warunki jakie zapewniają niektóre firmy, są nieporównywalnie do tego co proponuje BIS.
zdjecie uzytkownika
lew - 2016-03-30 10:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli jakie proponuje bis
zdjecie uzytkownika
domin - 2016-04-01 10:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@lew ogólnie też słyszałem, że BIS troszczy się o pracownika, ale nie widzę teraz żadnych otwartych rekrutacji, a ja lubię rozmawiać o konkretach. Przeglądaj goworka i na pewno sam zobaczysz, że warunki są niezłe.
zdjecie uzytkownika
gm - 2016-04-06 15:28:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mam wizytę 12 kwietnia w Ostrzeszowie, 4 dniową żeby załatwić formalności i 16 wyjazd do Szwecji jako monter rusztowań, obiecują 10 tys zł miesięcznie. co myślicie?
zdjecie uzytkownika
MJP - 2016-04-24 07:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Straszne te opinie tutaj. Nie sugerujcie się tym wiecznym stękaniem i narzekaniem na byle co. Mam wrażenie, że przez kilka lat pracowałem dla innej firmy. Nigdy nie spotkałem się z nieuprzejmością w biurze. Zawsze na spokojnie wyjaśniałem problemy, jeśli już się pojawiły i natychmiast się tą sprawą zajmowano. Praca jak praca - raz ciężko raz lżej, ale dukaty zawsze się na koncie zgadzały. Moim zdaniem to doskonała firma na start, żeby nauczyć się zawodu i swobodnie poruszać w temacie. Warto też uczyć się języka obcego, bo wciąż niestety w zagranicznych firmach możesz zarobić x2 więcej za te same obowiązki. Pozdrawiam całą ekipę gromkim CZOŁEM! :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie BIS Multiserwis Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIS Multiserwis Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert