OTIS Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 439 ocen.

OTIS Sp. z o.o.
2 439 6 1

Opinie o OTIS Sp. z o.o.

mpd

porażka

Iwju
@mpd 13.10.2018 14:18

Czemu?

mpd
@mpd 13.10.2018 14:18

to co dzieje się w firmie, zarząd albo nie wie co się dzieje, udaje. coraz mniej ludzi do pracy, a roboty co raz więcej. klienci widzą jak my przychodzimy na dźwig na 10min, i oni płacą za to ponad 200zł.

polo

Ktoś coś wie o nadchodzącym audycje zagranicznym?

OKO
@polo 10.10.2018 19:23

Teraz nikt się nie wywinie hłe hłe hłe...

Kolo

Jak wrażenia z nowych ścieżek z Goldbud-ami?

Szalony Stefan
@Kolo 28.09.2018 18:16

Fajnie, wiśnia ludzi się pozbył z gold nudy i mamy. Szkoda, że nikt nie widzi albo nie chce wiedzieć jak on szkodzi tej firmie

konserwator
@Szalony Stefan 02.10.2018 13:18

To nie Wiśni wina , zobaczyli co tu się wyrabia i uciekli audyty, druga zmiana na pogotowiu istny koszmar , ilość urządzeń na osobę, to jest już niebezpieczne do tego presja na zlecenia itd.itd.

Nick
@konserwator 06.10.2018 12:27

Zwolnią się następni, a ci co zostaną w ramach nagrody, dostaną więcej dźwigów ...ot polityka, (usunięte przez administratora) do pracownika

Nick
@Nick 07.10.2018 13:41

Ciekawe, kto zgasi światło w serwisie ?

Benk
@Nick 07.10.2018 13:54

Dorsz

Konserwa

Jak narazie firma dużo montuje dźwigów w Warszawie i okolicach tylko ludzi brakuje. Właśnie nawiększy problem to ilość urządzeń na konserwatora 120 to teraz norma przynajmniej w naszej ekipie. Zrób teraz wszędzie konserwacje, zlecenia i reklamacje.

metroo

I jak tam na metrze? ;)

Grzyb
@metroo 04.10.2018 09:41

Tłoczno :)

Wnuczek
@metroo 04.10.2018 09:41

Nie śmiej się dziadku...

Ja

Podobno wiśnia na rejon wchodzi, słyszeliście ? Nikt nie chce z nim współpracować, biedny facet ????

Ty
@Ja 25.09.2018 08:36

Gdybyś miał taką wiedzę i doświadczenie jak kolega to nawet nie pisałbyś takich bzdur po internetach, tylko korzystał i uczył się od niego na maksa, póki masz taką okazję. Nikt nie jest doskonały.

Staś
@Ty 25.09.2018 16:44

Świnie w korycie będą się uczyć, bo do pracy z ludźmi to nie bardzo

Ty
@Staś 25.09.2018 20:03

O! A to wypowiedź pełna treści! Mam wyjątkową słabość do grupy konserwatorów, do pięt Wam nie dorastam z wiedzą techniczną, ale takich wypowiedzi nie rozumiem. Z jednej strony zwracacie uwagę na sposób traktowania Was w pracy, bycia fair itd z drugiej strony takimi tekstami dokładnie to samo robicie. Mam wrażenie, że nie zdajecie sobie sprawy jaka w Was jako zespół drzemie siła. Wykorzystanie jej przeciw kolegom z pracy, żeby nie wiem kto to był szef, biurwa, wkurzający na co dzień kolega itd. to nie jest dobry kierunek. Co to Wam przyniosło do tej pory? Oprócz chwilowej satysfakcji, że napisałeś coś kontrowersyjnego i chwytliwego w necie?

Nick
@Ty 25.09.2018 20:51

Chłopaki mają takie doświadczenia i będą o tym pisać, a jeśli Ci nie odpowiada prawda to możesz mieć swoją, nikt Ci nie broni. Pozdrawiam

Ty
@Nick 26.09.2018 08:23

Nie jestem wrogiem i to życzliwe uwagi, a nie wytyczne. Do nie mówienia prawdy również nigdzie nie namawiam. Ale masz rację, nikt nikomu nic nie zabroni. Powodzenia chłopaki!

Były

Panowie i panie, odbiegamy od tematu. Otis to lider na rynku i skupmy się na tym wątku

Aktualny
@Były 11.09.2018 10:52

Nie odbiegamy. Te wszystkie dobroci i nowy zarząd właśnie powodują że Otis jest numero uno. Wszędzie....

Ile można
@Były 11.09.2018 10:52

Na jakim rynku bo chyba nie na dźwigowym. No chyba że jesteś w Zarządzie i żyjesz w innym świecie. Patrząc na to co się dzieje śmiem twierdzić że za dwa lata niektóre firmy lokalne nas prześcigną a Schindler zostawi nas daleko w tyle. Taki wielki Otis nie potrafi sobie poradzić że sprzedanymi kontraktami, popytaj co się dzieje w Pile, kontrakt roku, każdy zdrowo myślący szef skierował by do takiego kontraktu najmocniejsze siły by daj popis ale ten pozytywny a tu nasi kochani dobrodzieje co zrobili... Wtopa na samym początku, dziecko się że pierwsze wrażenie jest najważniejsze. Porażka, mam tylko nadzieję że z tą wizją 2020 to są świadomi że to lipa bo jak nie to nawet taczki na budowie nie powinni pchać

MINTAJ

Ooo to ulubiony przysmak Borterta...na firmowym grillu ze 3 takie pojechał

Rozbawiony
@MINTAJ 11.09.2018 23:20

Hahahaha :-))) to musi być teraz słodki bardzo :-)))

Mariusz
@Ile można 11.09.2018 21:04

Spokojnie.... Ryba weźmie w serwis i zobaczysz jak odrobi straty po konusie.i te wizerunkowe też. A jak nie to pojedzie grzybu, wręczy watę i wizja 2020 uratowana.

Nick
@Były 11.09.2018 10:52

Skoro jesteś już "Były" to chyba nie ma sensu, żebyś się skupiał na tym wątku?

Kolega byłego
@Nick 19.09.2018 18:15

To co przeżył w tej firmie sprawiło, że ma koszmary w nocy i nie może przestać myśleć o OTISIE

DZ

Uuuuu, widzę i tu terror korporacyjny dotarł, wpisy usunięte. Czyżby ktoś prawdę napisał?

Zainteresowany

A jak praca w sprzedaży? Widziałem ogłoszenie na specjalistę na Kraków.

korporacyjny pionek

Póki się w tabelkach zgadza to wszystko jest ok

Pracownik otis

Panowie.... wstyd, że budujecie swoje ego w Internecie. Nikt nie trzyma was za rękę i macie prawo podjąć decyzję jak mężczyźni żeby zmienić pracę zamiast swoje żale wylewać na tej stronie. Konstruktywna krytyka jest mile widziana ale (usunięte przez administratora) prostactwo i kłamstwo są zwyczajnie słabe i nie na miejscu.

Waldemar Cholerzyński
@Pracownik otis 30.08.2018 22:18

Panowie.... wstyd, że budujecie swoje ego w Internecie. Nikt nie trzyma was za rękę i macie prawo podjąć decyzję jak mężczyźni żeby zmienić pracę zamiast swoje żale wylewać na tej stronie. Konstruktywna krytyka jest mile widziana ale (usunięte przez administratora) prostactwo i kłamstwo są zwyczajnie słabe i nie na miejsc Byłem odpowiedzialny za ta firmę jako prezes przez ponad osiem lat, pracując w OTIS prawie dwadzieścia. Przy porannej, wakacyjnej kawie żona pokazała mi ten portal. Czytając wpisy z ostatnich lat - dziwne uczucie ! Nie mogłem dojść do siebie przez cały dzień. Chciałbym zostać aktywnym uczestnikiem tego portalu i na początku odpowiedzieć na ostatni wpis. Szanowny Panie, Kto dał Panu prawo oceniania ludzi w taki sposób ! O budowaniu jakiego „ego” Pan pisze ? Czy Pan rozumie słowa , których Pan używa ? Mam wrażenie, że chyba nie . Co według Pan znaczy być mężczyzną? Może postara się Pan zrozumieć, co znaczy godność człowieka, co znaczy chore dziecko , brak mieszkania, choroba najbliższych, starzy i chorzy rodzice, brak perspektyw na zmianę i wreszcie własna choroba. To dotyczy większości ludzi , nie tylko pracowników OTIS-a. Mam nadzieje, że Pana jeszcze to nie dotyczy. Co znaczy być kobietą czy mężczyzn? Łatwo jest oceniać . Ludzie chcą pracować i dostawać za swoją pracę adekwatne wynagrodzenie i być traktowani przez przełożonych we właściwy sposób. To jest istota. Używa Pan słów „..chamstwo….prostactwo …kłamstwo …zwyczajnie słabe …i nie na miejscu …” , ale nie wiem kogo, czy też czego ma to dotyczyć Pozdrawiam i życzę szczęścia, Waldemar Cholerzyński

ffffffff
@Waldemar Cholerzyński 31.08.2018 01:33

Kolejna nic nie wnosząca do dyskusji wypowiedź... nic nie rozumiem co pan piszesz i o czym

anonymous
@Pracownik otis 30.08.2018 22:18

Nie chcieli byście słyszeć co konserwatorzy między sobą mówią to co jest tu to pikuś. Wstyt to Wam powinno być w biurze bo tam to nic nie idzie załatwić proponuję zamknąć ten przybytek i nikt tego nie zauważy amam.

konserwa
@Waldemar Cholerzyński 31.08.2018 01:33

Panie Waldku wracaj pan jak najszybciej puki jeszcze jest do czego to samo tyczy się p.Hajduka ,Szneka itd dość rządów ludzi nie z branży klakierów i przydupasów biurowych tu potrzeba jest ludzi z klasą obecny prezes jest całkiem ok ale otacza się niewłaściwymi osobami ostatni zaciąg z KONE prostactwo i cwaniactwo w pełnej krasie

U
@Waldemar Cholerzyński 31.08.2018 01:33

Waldemarze, a jakie były zarobki za Twoich czasów w otisie?

Mariusz
@konserwa 31.08.2018 15:29

Prezes ok.... Właśnie pokazuje jaki jest ok po tym kogo pozatrudnial. Nie wierzcie w ani jedno słowo tego osobnika. To on to firmę dojeżdża.

Ile można
@Mariusz 18.09.2018 16:39

Pozatrudnial samych znajomych swoich i działu HR wszyscy tworzą jedną klikę. Klapką się po plecach i za swoje błędy nie ponoszą żadnych konsekwencji. Ale podobno jakiś podwykonawca i pracownicy piszą pismo do Zarządu Otis z informacją co się tu wyrabia. Chyba że góra wie i zgadza się z tym.

Mariusz
@Ile można 18.09.2018 22:00

Nie uwierzę dopóki się coś nie zadzieje konkretnego. Już tyle sygnałów poszło i dalej jest równia pochyła. Dopóki wynik jest robiony i nic drastycznego się nie dzieje to niestety nic się nie zmieni.

Bob

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej. Pani z kadr niesympatyczna. Pytania, które zadawała naruszały moją prywatność, żenada. Nie wspomnę już o tym, ze obiacali dać informację po rekrutacji i oczywiście cisza. Żałuję tylko jednego, że po pytaniach pani z hr nie wyszedłem, bo to jej się należało. Dobrze, ze nie pracuję w tej firmie bo przekonałem się, że nie warto.

Zdzisław
@Bob 21.08.2018 21:00

I jak tam dużo obiecywali?

Ja
@Bob 21.08.2018 21:00

dokładnie to samo, dokładnie to samo :-(

Bob
@Zdzisław 22.08.2018 07:00

Nie obiecywali dużo, praktycznie nic. Zapytali mnie o moje oczekiwania finansowe. Moja odpowiedź była zgodna z tym co obecnie firmy płacą na stanowisku na jakie rekrutowałem. Podałem medianę tych wynagrodzeń. Ich oczu zrobiły się większe niż pięciozłotówki i spytali, czy można to negocjować he, he, he. Powrócę jednak do pani z hr, bo uważam jej zachowanie za mega niekompetentne. Rekrutując swego czasu pracowników do firmy przeszedłem kilka szkoleń i tam nauczono mnie, uważam jednej ważnej rzeczy, że należy zrobić wszystko by ta rozmowa była na tyle przyjemna dla jednej i dla drugiej strony na ile to możliwe. Pani z hr przeszła samą siebie w tym, abym zapamiętał tę rozmowę i firmę Otis na długo. Nie będzie mi się jednak firma dobrze kojarzyła. Nie życzę źle tej pani, ale być może ona kiedyś też stanie po drugiej stronie w takiej rozmowie i oby nie trafiła na podobną sobie osobę. Spowodowała jeszcze jedną rzecz, co jest chyba normalne w takim przypadku, że niezbyt przychylnie patrze na produkty Otis, bo firmę droga pani tworzą ludzie!

Kandydatka
@Bob 22.08.2018 11:35

To ja chyba miałam szczęście bo rozmowy z HR w moim przypadku ograniczyły sie do telefonu z zaproszeniem na rozmowę, na bezpośrednim spotkaniu nie było pani z HR. Rozmowę uważam za jedną z lepszych i ciekawszych, które miałam. Bardzo niestandardowa. To było spotkanie i rozmowa dwóch ciekawych siebie osób, a nie seria pytań i odpowiedzi. Informację zwrotną bardzo szczegółową, otrzymałam odrazu, jeszcze na spotkaniu. Ta rozmowa dała mi wiele wskazówek, które już wykorzystałam. To faktycznie zależy w dużej mierze od osoby.

Ciekawa
@Kandydatka 07.09.2018 12:51

To z kim rozmawiałaś?

Ciekawa
@Kandydatka 07.09.2018 12:51

A z kim rozmawiałas?

Kandydatka
@Ciekawa 07.09.2018 14:53

Minęło już kilka miesięcy z tego co zrozumiałam i pamiętam to z osobą, która była szefem działu. Nie pamietam dlaczego HR nie mógł wtedy uczestniczyć w spotkaniu, ale była taka informacja. W trakcie nawet zapytałam wprost o opinie pojawiające się w tym serwisie, które są i mogą być niepokojące dla osób z zewnątrz. Dostałam merytoryczną odpowiedź nie tylko o plusach ale i wyzwaniach tej pracy, wiele ciekawych informacji o samym Otis, roli działu, sposobie funkcjonawania, komunikacji i rozwiązywania problemów w zespole. Wiarygodnie potwierdzone przykładami, choć tak skrajnie różne od tego co można tutaj przeczytać.

Hahaha
@Kandydatka 07.09.2018 16:15

Chyba napisała to sama kobieta z tego hr.

Kandydatka
@Hahaha 07.09.2018 17:35

Powtórzę na spotkaniu nie było pracownika HR. Pracujesz w Otis? Wszystko jest takie beznadziejne i kilkaset osób się myli pracując tam? Zreszta jak odrzucę skrajne, przesadzone wypowiedzi z tego portalu i potencjalnie konkurencji czego wykluczyć nie można, to widzę ludzi którym zależy. Mają sentyment, lubią swoją robotę albo ludzi z którymi pracują. I z tego typu osobą mam wyrażenie miałam kontakt. W przeciwnym razie nie wiem po co tu piszą. Czy nie? Nie wiem, może się mylę, bez znaczenia w sumie.

Agry
@Kandydatka 07.09.2018 19:12

Czyli roboty nie dostałaś???

Kandydatka
@Agry 08.09.2018 20:04

Wyobraź sobie, że nie. To nie było stanowisko dla mnie. Jeszcze na rozmowie się z tym zgodziliśmy. Dostałam natomiast znaczenie więcej - wiatru w żagle, który był mi w tamtym momencie poszukiwań bardzo potrzebny. Informacje i wskazówki, chociażby mojego CV wykorzystałam i nową pracę już mam.

Krissy
@Kandydatka 09.09.2018 12:45

Na jakie stanowisko startowałas?

Kandydatka
@Krissy 09.09.2018 20:54

A jakie to ma znaczenie? nie widzę już otwartej rekrutacji na to stanowisko - to było kilka miesięcy temu. Kolega mojego męża brał również udział w rozmowach na konserwatora - sama go do tego namówiłam. Również ma mieszane uczucia jak autor głównego postu. Ja mam inne - dlatego wciąż uważam, że zależy to od osoby z którą się prowadzi rozmowę. Nie z HR będziesz pracował na co dzień - rozmowa z przełożonym jest najważniejsza.

Zainteresowany
@Kandydatka 09.09.2018 21:33

Tylko, że większość rozmów rozpoczyna się od działu HR a z tym jak sama mówisz nie jest już tak pozytywnie.

Kandydatka
@Zainteresowany 09.09.2018 21:44

A tym niech się martwi już sam HR. To też ludzie, bywają różni nie ma co generalizować.

Krakers
@Bob 21.08.2018 21:00

A możesz przytoczyć pytania z zakresu tych prywatnych? Właśnie biorę udział w rekrutacji i jak dotąd takie nie padły a jestem juz po pierwszym spotkaniu. Pytania o oczekiwania finansowe były, ale to raczej standard że pytają i nie mówią jakie wynagrodzenie oferują. Czego się spodziewać?

Eros

Kiedyś jak się mówiło otis to każdy wiedział co to za firma , teraz po rozmowach z administratorami nie wygląda to dobrze. Twierdzą, że jest najdroższą firmą na rynku tylko dla tego, że jak każda korpo ma kupę niepotrzebnych pracowników których musi utrzymać. Serwis spadł na psy( słabo opłacona i wyszkolona kadra konserwatorów), a czas oczekiwania na części to dramat. Może niech zarząd wypowie się na ten temat? Czy to są założenia tego zarządu? Obniżając cenę sprzedać urządzenie każdy może, ale przez okres gwarancji i po utrzymać klienta już nie.

Nick
@Eros 12.09.2018 14:24

Teraz też każdy wie co to za firma

Gruba

A proszę powiedzieć jak tam słynny duet "pseudodyrektorków" z Konia? Utopili się już czy narazie topią firmę?

D.Z.
@Gruba 10.09.2018 15:37

Topią, ale jak im to idzie...

Orlen
@D.Z. 11.09.2018 08:49

Z werwą panie kolego z werwą...

Rabarbar
@Gruba 10.09.2018 15:37

Jest takie powiedzenie: jak umiesz pracować to pracujesz, jak nie umiesz to kierujesz. Tak mi pod pasowało tutaj, nie wiem czemu :-)

Ile można
@Rabarbar 11.09.2018 14:39

Mi się podoba to: od śrubokręta do dyrygęta. To o Panu (usunięte przez administratora)

Pytanie
@Gruba 10.09.2018 15:37

cały czas się zastawiam, po jakiego grzyba? Czy Otis chciał się stać Koniem? Naprawdę nie mieliśmy pomysłu na coś własnego? Czym tu konkurować teraz? Jakąż to wiedzę tajemną z tym narybkiem przejęliśmy? osłabliśmy konkurencję? Naprawdę? Nie ogarniam tego.

anonim

(usunięte przez administratora)

FILET

Dojebales....

anonymous

Panie Jerzy, z całym szacunkiem , ale czy Pan rozumie co Pan pisze?

Szymon

Witam. Korzystając z dużego zainteresowania tą stroną ze strony pracowników firmy Otis, chciałem serdecznie podziękować za współpracę wszystkim pracownikom. Jest mi przykro, że korpo nie potrafi wykorzystać potencjału ludzi. Wszystkim, którzy zdecydowali się lub zdecydują na rozstanie, życzę powodzenia i spełnienia zawodowego????. No i do zobaczenia.

Serwis nr1
@Szymon 03.09.2018 21:02

Szymonie, czy nie czułeś się spełniony zawodowo w naszej firmie ?Przybliż nam swoją historię

Otisek

Wizja lider rynku 2020, chyba nie pod tym Zarządem????

Szczery

Prawda jest taka że kto cwańszy i bardziej bezwzględny wobec bliźnich ten się pnie i "awansuje" a niestety kompetencji brak. Wszystko opiera się na sciemnianiu i szerokim uśmiechu

robol

W naszej firmie brakuje konserwatorów szczególnie w Warszawie ale za to w biurze na Weneckiej i Konstruktorskiej ludzi a ludzi specjalistów wszelkiej maści co to windy na oczy nie widzieli audytują nas jakby się znali mam wrażenie że na jednego robola bo tak nas nazywają jest trzech biurowych i jak na to zarobić . Same miernoty i karjerowicze żal na to patrzeć tam na wszystko mają procedury, procesy na procedury itd po prostu istnieją sami dla siebie.Czas opuścić tą pseudo korporację.

Biurwa
@robol 29.08.2018 19:01

A skad wiesz czym zajmują sie ci "biurowi"? Rozumiem, że znasz biznes i wiesz, że są niepotrzebni? Tak się składa, że etatów do biura jest coraz mniej, wiele stanowisk, które istniały wczesniej jest zlikwidowanych. Te wasze przekonania o tym, że "biurowi" nazywają konserwatorów robolami jest jakąś legendą. Nigdy nie słyszałam od nikogo takiego stwierdzenia, wręcz przeciwnie. Może za krótko pracuję w tej firmie, a może nie mam w dziale osób, które się wypowiadają w ten sposób. Sama jestem tego zdania, że techniczni (czy to adjusterzy czy konserwatorzy) są opoką firmy. Pozdrawiam serdecznie.

Krakus
@robol 29.08.2018 19:01

Mam takie same odczucia byłem w tym biurze na szkoleniu największy ruch jest w kuchni ludzi tyle że można by kilka firm obdzielić

U
@Krakus 30.08.2018 10:30

Ekspres jak by im zabrać to już by się nie zorganizowali

Nick

Ktoś napisał, że otis to dno jakiś czas temu, myślę że nie ma się co rozpisywać, bo tym jednym zdaniem można to podsumować, a zza biurka może i wygląda to inaczej

Fero

Słyszeliście, że kierownicę z działu obsługi klienta popchneli??

Otisowy
@Fero 25.08.2018 11:44

Na ile wiem to układ obustronny raczej, na niezłych warunkach. Może przychodzi moment kiedy mówisz sobie dość.

MARTIN
@Otisowy 26.08.2018 19:31

Mówisz sobie dość i cie zwalniają.... Fajny uklad

Otisowy
@MARTIN 27.08.2018 10:45

Życie i praca nie polega na trwaniu i to coś więcej niż kasa. Załóżmy, że nie ma chemii we współpracy i satysfakcji - masz wtedy dwa wyjścia, nad którymi masz jeszcze względną kontrolę, złożyć wypowiedzenie lub doprowadzić do rozstania za porozumieniem. Każdy musi rozważyć ryzyko i co dla niego jest lepsze.

Jacek
@Otisowy 27.08.2018 13:53

To prawda co piszesz. Nie widzę tylko zbytniej różnicy, właściwie żadnej czy to ty złożysz wypowiedzenie, czy zrobisz to za porozumieniem stron. W jednym i drugim przypadku zastanawiam się o jakim ryzyku piszesz?

Otisowy
@Jacek 29.08.2018 11:31

To zależy o jakim porozumieniu mówimy. W przypadku wypowiedzenia umowy dostajesz zazwyczaj to co Ci się należy wg umowy. Często zależy Ci również na skróceniu okresu wypowiedzenia, w końcu chcesz odejść - a to już zależy od pracodawcy. Koniec, ale sprawę masz zamkniętą. Przy porozumieniu obie strony ustalają warunki. Sytuacja idealna, kiedy otrzymujesz więcej niż przy zwykłym wypowiedzeniu. Porozumienie stron to najkorzystniejsza forma rozwiązania umowy. Tylko jak to zrobić, żeby była korzystna? Umówmy się, że nikt nie odgrywa Świętego Mikołaja w takiej sytuacji. Ale masz do dyspozycji okres wypowiedzenia, który możesz wydłużyć albo skrócić - jak tam sobie chcesz. Jest również nietylko opcja odprawy, czy odszkodowania, ale też dodatkowe wynagrodzenie (tak, znam takie przypadki). No i drogi dojścia do takiego porozumienia są różne - niektóre ryzykowane. Jego poziom zależy od Ciebie, Twojej wartości, sytuacji, celu, stażu pracy - jakieś argumenty negocjacji musisz mieć. Ale również co istotne od dojrzałości i otwarcia drugiej strony. Jednym słowem rozstawać się też trzeba umieć. Zaznaczam, że nie jestem jakimś specjalistą i alfą i omegą w tym zakresie. Ot, życie!

Mariusz
@Otisowy 29.08.2018 17:26

To ciekawe czy były takie negocjacje.... bo zwolniona osoba miała sprawę o mobbing, która firma przegrała.... Takie tam wartości....

Otisowy
@Mariusz 29.08.2018 19:12

Rozumiem zamysł ale łączenie tych zdarzeń, i to chyba sprzed kilku lat, to już zbyt daleko posunięte domysły. Zwłaszcza, że stroną jest firma. Gdyby wszystko byłoby takie klarowne i jednostronne to zakończyłoby się dużo wcześniej i w zupełnie innym trybie.

Otisowy
@Mariusz 29.08.2018 19:12

Tego czy były nie wiem. Odpowiedź dotyczyła konkretnie zadanego pytania.

anonymous
@Fero 25.08.2018 11:44

a to takie dziwne. gdybym był w tym miejscu łacznie z przełożonym to sam bym się zwolnił

Robert

Pracowałem w tej firmie kilka lat na przełomie wieków, za czasów Prezesa Cholerzyńskiego. To była kiedyś naprawdę dobra firma. Lider na rynku. Ludzie byli dumni, że pracują w OTIS. OTIS to była marka. Przykre!

k.p
@Robert 23.08.2018 20:53

święta prawda , ludzie z przyjemnością chodzili do pracy. żeby spotkać się z kolegami, a teraz ………..wielkie G.

Tadeusz
@Robert 23.08.2018 20:53

Pamiętam Prezesa Erlicha i Cholerzynskiego . To byli ludzie z klasą!

Włodek
@Tadeusz 24.08.2018 21:49

Pan Ehrlich już nie żyje , ale Pan Cholerzyński jeszcze chyba tak.

Były

Ludzie uciekają z tego bagna

Filip

W Otis jest coraz lepiej, nadal warunki pozostawiają wiele do życzenia, ale poprawa jest wyraźna...i będzie coraz lepiej, cierpliwości.

bart
@Filip 20.08.2018 08:08

Filip ...czego ty się nałykałeś !

Rekrutacja

Firma schindler zaprasza resztę załogi do siebie. Warunki są takie, że będziecie się zastanawiać czemu tak długo kochałem firmę otis. Składajcie CV to nic nie kosztuje

pracownik

Napisze ktoś w końcu coś merytorycznego? Poproszę o konkrety. Ja jestem w Windzie W-Wa i mogę wszystko napisać jak jest. Nowi konserwatorzy maks 2800 do 3000 na rękę. Starsi kilkaset więcej. Za wszystkim latasz sam po części i diagnozujesz sam, sam naprawiasz. Nawet koło, liny itp. Tylko pomagają Ci ziomki co się znają, dogadujesz się. Zlecenia to loteria, ale wychodzi średnio ok 15zł na godz pracy. Przycisk 5zł, lustro ok7zł wykładzina ok 45, koło, liny ok600, stycznikok25zł, ogranicznik 50zł, zależy co wymieniasz. No malo jak za darmo prawie, jak dzielisz na 2-3 osoby. dyżur 500zł tygodniowy, popołudniowy. za cały tydzien z nocami wychodzi w sumie cos ok1200. wczasy pod gruszą 300, świeta 500, ale chyba wycofają. samochód za darmo. Problemy logistyczne to codzienność, zamawianie części(wieczny braki czegoś) nawet o wodę trzeba się prosić i przypominać. Buty niewygodne i takie tam. Jak wszędzie jakieś nieporozumienia, problemy. ale jak sobie życie w pracy ustalisz to tylko żal tych zarobków za podstawe, dyżury i zlecenia, no mało i tyle.

U
@pracownik 31.07.2018 21:11

Do Otisa się nie pchaj, będziesz miał więcej problemów i wcale więcej nie zarobisz

Pozdro z koncernu.
@pracownik 31.07.2018 21:11

Jak by mi ktoś kazał wyjść z samochodu za mniej niż 50zl to bym go wyśmiał, to wasza wina że dajecie się ruchać.

Bogdan
@pracownik 31.07.2018 21:11

Teraz najlepiej płacą w schindlerze można wynegocjować 4500 do ręki podstawy

Marek
@pracownik 31.07.2018 21:11

W schindlerze teraz najlepiej płacą 4500 do ręki można wynegocjować

bart
@Marek 01.08.2018 17:26

To oznacza wynagrodzenie brutto dla konserwatora 6400 ?

Marek
@bart 01.08.2018 18:16

Tak to podstawa do tego za zlecenia płacą 5% i jest premia miesięczna za zamknięcie rejonu

bart
@Marek 01.08.2018 21:11

Jakie jest w Schindlerze średnie miesięczne wynagrodzenie konserwatora na rękę ? 20 lat doświadczenia plus uprawniania.

Dodos
@Marek 01.08.2018 21:11

Jak wyglądają premie w schind? Roboty dodatkowe? W ramach pensji?

Marek
@Dodos 03.08.2018 15:43

5% od zlecenia masz w schindlerze tam gdzie jest oferta gwarancja i full serwis za darmo i premia za zamknięcie rejonu miesięczna

anonymous
@pracownik 31.07.2018 21:11

No windy chyba nie będziemy porównywać do korpo Otis bo to firma globalna a Winda to maluszek

Iwona

@Marek, widać, że znasz warunki pracy jakie oferuje Otis. Wcześniej pytałam czy ogłoszenia o pracę na stronie internetowej są aktualne, może wiesz coś na ten temat? Jeśli tak, to daj znać innym czy mogą liczyć na jakieś przyjęcia?

Zakochany

Myślcie co chcecie...Ja kocham tą firmę

Nick
@Zakochany 20.07.2018 17:42

To tak jak żona kocha męża który ją w mordę leje :D

Bokokert
@Zakochany 20.07.2018 17:42

Marcin O. to Ty?

Ciekawski

Panowie jak tam sprawdza się nasz dawny menago - Piotr R?

Poinformowany
@Ciekawski 13.07.2018 18:18

Daje żyć podobno nie jest psem tylko człowiekiem

Może
@Ciekawski 13.07.2018 18:18

Wypowie się ktoś kto współpracuje z człowiekiem

Specjalista
@Ciekawski 13.07.2018 18:18

Jak by był dobry to tam by go trzymali. Otis to taki odkurzacz-wciagnie wszystko

Do specjalisty
@Specjalista 19.07.2018 13:01

Przyszedł nowy prezes to swojego ziomka wrzucił, więc nie można twierdzić że wyleciał bo nie był dobry.

Iwona

Jak obecnie wygląda możliwość zatrudnienia się w firmie? Czy firma prowadzi regularnie nowe rekrutacje? Na stronie internetowej firmy jest opublikowanych szereg ogłoszeń o prace, ale nie widać daty ich publikacji i może pojawić się pytanie, czy są one na pewno dalej aktualne? Dotyczą one np. stanowiska Konserwatora urządzeń dźwigowych.

Zostaw opinię o OTIS Sp. z o.o. - Warszawa

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OTIS Sp. z o.o.