OTIS Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 295 ocen.

Opinie o OTIS Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OTIS Sp. z o.o.

Cierpliwy do czasu

Czy ktoś zauważył zmiany w emechaniku, jest coraz lepiej to taka zasrana dobra KONE zmiana. Co jeszcze może pomóc nam w pracy? Z niecierpliwością oczekujemy, ale już niedługo BARANY

zniesmaczony

:(

Ciekawski

A który to ma taki wyrok ? No to trzeba to zgłaszać wyżej. Było kiedyś czyszczenie to i teraz trzeba zrobić... Jak ktoś jest mobingowany to i kask i szelki nie pomogą, bo w stresie człowiek robi i może dojść do nieszczęścia. To sprawa dla dyrektora od EHS. Jak człowiek z takim wyrokiem może być zgodny z procedurami OTIS ?

Otis

Niestety etyka i równe traktowanie nie jest w firmie przestrzegane. Kierownik z wyrokiem sądu za mobbing nadal zarządza ludźmi. Nie wyciągnięto żadnych konsekwencji. Jest przyzwolenie na chamstwo, pogardę i nieposzanowanie drugiego człowieka. Tak przestrzegane są zasady ETYKI w firmie!!!!

KRM

I to jest właśnie to, jeden dla drugiego wilkiem. Banda ćwoków i nieudaczników. Prawdziwi fachowcy i ludzie na poziomie już dawno opuścili tą firmę bo nikt nie ma zamiaru pracować w takiej atmosferze. Najchętniej jeden drugiego by tylko podpierdzielał. Prawdziwi Polacy. A ten z góry tylko się cieszy bo wie że taka banda głupków nigdy się nie zjednoczy i nic nie zrobi. GRATULACJE!!! „Panowie”.

Aaa
@Był 13.01.2018 01:03

Nie wydaje mi się

Aaa
@Był 13.01.2018 01:03

Tandetny tekst z tandetnej piosenki powtażany przez pustogłowego ubogiego na inelekcie...typowe

Konserwator

Możliwe, ale jak to "nasi" to załamka

Konserwator

Są różne rejony i daje wam gwarancję, że są fachowcy w firmie jeszcze. Mało tego posiadają coś takiego jak kulturę i dobre wychowanie. Jedziecie już sami na siebie. Przykro to czytać. Sam pracujesz jeden z drugim, a piszecie takie rzeczy. Masochiści ?

Aaa
@Konserwator 13.01.2018 08:51

Eee tam ,to byli pracownicy i obcy wchodzą na nasze forum i mieszają...nie wykluczam też prowokatorów

Robin

To co miało ujrzeć światło dzienne ujrzało w końcu po tylu latach. Wszystko ma swój początek i koniec.

Otisiak

Art 216 Art 218 Art 190 w kodeksie karnym wyraźnie jest mowa o złym traktowaniu ludzi.

Lotto

Ja tak jestem wychowany że jak dzieję mi się krzywda bądź komukolwiek to mam zareagować bez względu na konsekwencje. Bo jak przyjdzie że będę starszym panem to będę mógł z podniesioną głową opowiadać swoim wnukom jak potrafiłem walczyć o dobrą sprawę. Teraz widzę że jest wielu charakternych ludzi w tej firmie i że Los kogoś słabszego w tej firmie co jest źle traktowany nie jest im obojętny.

zorro

Witam, Koledzy proszę o szanowanie się nawzajem, a nie wyzywanie i obgadywanie wzajemne na ogólnodostępnym forum internetowym. Jeśli masz coś do kolegi to po prostu powiedz mu to. Nie po to walczymy aby inni nas szanowali jak sami sobie wzajemnie ubliżamy. Każdy z nas ma prawo do własnego zdania i należy się z tym pogodzić. Jak to mówią w jednostce siła ale i silna jednostka.

Raptus

Boisz się wypowiedzieć na forum przy prezesie czy na forum gowork to pamiętaj że za komuny zamykali ludzi właśnie za wolność słowa a tu możesz co najwyżej zmienić pracę ale być sobą.

Sylwek

W Otisie pracuje wiele fajnych ludzi niestety zdarzają się osoby co nie szanują ludzi mam nadzieję że na takich nie trafisz Iga pozdro.

Iga

Podpowiedzcie czy warto aplikować?

Uprzejmy
@Iga 11.01.2018 17:30

jak chcesz stracić zdrowie i nerwy to tak

To nie Otis jest be

A spróbuj coś powiedzieć przy prezesie że jest źle to na drugi dzień ehs murowany.W ten sposób to nie będzie nigdy dobrze w tej firmie.Zauważcie że nikt się praktycznie nie odzywa a jak już mówi to o problemach trywialnych.Poprostu wszyscy udają jak w jakimś teatrze.

mmm4
@To nie Otis jest be 10.01.2018 23:47

taka prawda. wszyscy sie boją powiedzieć. słyszałem przypadek, że jedna osoba z administracji sie postawila to nastepnego dnia miala rozmowe, że jak jej nie pasuje to musi odejsc z firmy. $$$$

Były

Noooo ktoś trochę prawdy nspidał. Wg mnie firma opiera się na ludziach fachowcach, jeżeli fachowca się nie szanuje to szuka innego pracodawcy. W tej firmie nie szanuje się niczego ani fachowca, ani klienta, a tylko tabelki.

oby tak dalej

Pytanie do kierownika Odpowiedz do konserwatora ,idz mi stad,

masterofmasters

Skoro już mowa o tym co dzieje się w firmie. Nie jestem pracownikiem fizycznym, pracuje w biurze.. Wszystko co powinno zostać powiedziane zostało już przez Państwa napisane. Nie ma sprawiedliwości, godnego traktowania ludzi i wdzieczności w tej firmie. Niedawno zostałem poinformowany, że pracowanie po godzinach pracy jest ok, nie wymaganie za to wynagrodzenia też jest ok, że ludzie są niby najważniejsi, ale to co ty masz do powiedzenia nie ma znaczenia. Jeżeli chcesz zwrócić komuś uwagę to nie na forum, tylko na boku, żeby nikt nie usłyszał, żeby mówca nie stracił autorytetu w oczach innych. Nalezy albo się dostosować albo zmienić prace. Tej firmie potrzebna jest całkowita wymiana zarządu, potrzebni są ludzie młodzi ze świeża wizją i chęcią na naprawę powstałego (usunięte przez administratora) a nie dodawanie tylko systemow, rozwiazan drogą okrezna i ignorowanie tego co jest stare i nie zmienione, bo obecni rządzący nie patrzą na nic tylko na to ile kasy uda im się wyciągnąć. Ludzie się nie liczą. Jeżeli my wszyscy i pracownicy biura i kierownicy serwisu, montazu, ne, konserwatorzy i wszyscy inni będziemy nadal pozwalać na takie traktowanie to ujdzie im to płazem. W dodatku w firmie otis modnym stało się zatrudnianie osób przez firmę zewnętrzną na śmieciowe zleceniówki MIESIĘCZNE. kto by pomyślał że taka firma ma do zaoferowania umowe zlecenie przedłużaną co miesiac?????? byle tylko jak najwiecej zaoszedzic. A przejscie z umowy z firmą zew na otis jest wogule nie mozliwe bo etatów nie ma!!!!!!!!! Skoro polubownie się nie da, to chyba czas wziac sie w garsc i stawic temu czoło. Konserwatorzy, nie jesteście sami, my w biurze też jesteśmy mobbingowani, maile o 23 z poleceniem służbowym, następnie pytanie o 7:00 następnego dnia czy zostało zadanie wykonane... musimy złączyć siły i wspierac się w tej walce, wszyscy na tym zyskamy, albo chociaż odejdziemy z honorem.

Stefan

Ignorujcie te prostackie wpisy.To takie typowe zachowanie chamstwa i poniżania dlatego ten Otis tak funkcjonuje ale my go zmienimy.

To nie Otis jest be

To Ty nie masz szacunku do ludzi wypisując w ten sposób że przyrównujesz ludzi do pań lekkich obyczajów. O pracę innych to Ty się nie martw bo nawet do miotły niejeden wolał by pójść niż z tobą współpracować. Ty za to jesteś bardzo mądry i Ciebie każdy poleci tylko że poza Otisem Ty świata nie widzisz bo masz tak mózg wyprany.Dziwne że tak się boisz że siedzisz tu odkąd nastał kapitalizm.Może to Ty będziesz miał problemy że znalezieniem pracy.Źle jesteś wychowany ale może to nie twoja wina.Pewnie tatusiowi niedawno zabrali emeryturę i dlatego tak się martwisz co Ty teraz poczniesz.

Powiem mamusi ze otis jest be

Mam pytanie. Jak jest tak zle to dlaczego osoby które się tutaj wypowiadają to nie zmienią firmy. Na dzisiaj kone/scindrel/thysen szukają do warszawy konserwatorów. Otrzymujecie za niskie wynagrodzenie, obraża was kierownik a wy dalej w OTIS. Wiem ze jest słabo z wynagrodzeniem, postawą kierownictwa z powodu presji na wyniki ale jak przyjdzie młoda krew to się to nie poprawi. Tyle osób sie zwolniło i mają lepiej to dlaczego ty tego nie zrobisz tylko jak kobieta z emili plater stoisz i z roku na rok otrzymujesz coraz mniej za swoją prace. Wydaje mi się ze jest tutaj kilka osobników ktorzy uwazają ze cos ugrają lub odegrają się za swoje krzywdy i wielu osobą zrobią krzywde. Ciekawe jest to ze kumulacja nastapiła po powrocie z L4 jednego z bardziej ambitnych konserwatorów ktory został doceniony nowym rejonem. Jeszcze raz napisze: jak jest komus zle to konkurencja rekrutuje , wspolni koledzy tam pracują i ciekawe dlaczego was nie polecają jako konktetnych pracowników.

Barczyk
@Powiem mamusi ze otis jest be 08.01.2018 23:29

Nie chcę cię w żaden sposób urazić " Powiem mamusi, że otis jest be " , ale to co wypisujesz to wypociny małego kazia, który nie do końca rozumie otaczający go świat.

Ll

Lata pogardy dla konserwatorów traktowanie gorzej niż psa arogancja do klientów to norma w Otisie. Na najbliższym zebraniu ustalmy nowych kandydatów na kierowników przemyślcie propozycję.

Ex

Jeżeli ktoś jest wariatem psychiczny i zadręcza ludzi i to po godzinach pracy to nie powinien nigdy obejmować funkcji kierowniczej bo się do tego nie nadaje.

Ali

Żadna para nie pøjdzie w gwizdek poczekaj tak do 3 miesięcy to już się dzieje tylko nie mogę møwić tu na forum naprawdę są tu chłopaki co nie wypękają przed żadnym prezesem i sprawa będzie doprowadzona do końca.Czas niszczenia ludzi się w tej firmie skończył.Sąd pracy i odszkodowania za wyrządzone krzywdy to jest najłagodniej co może firmę czekać.

Kogut
@Ali 07.01.2018 09:15

Nikt nie powinien pękać przed jakimkolwiek prezesem, bo każdy konserwator jest w takiej komfortowej sytuacji, że gdyby wyleciał z roboty, to gdzie by nie poszedł to będzie miał lepiej niż w otisie Ale z doświadczenia wiem, że koledzy z serwisu (szczególnie Ci z centrum z Wa-wy) mocni są tylko w gębie ,i to tylko między sobą, prz kierownictwie wymiękają, kolanka ściśnięte i żółta krew w badeje idźie, frajernia która lubi być dymana przez góre, i tyle w temacie, niech udowodnią, że jest inaczej.

Fajter

Jeżeli ktoś wykorzystuje swoją pozycję do gnębienia ludzi słabych takich za którymi nikt się nie wstawi to jest podwójnym leszczem.

Stachu

Zawsze wina konserwatora że dźwigi odchodzą a to dziwne bo my ciągle słyszymy że to współpraca z kierownikem jest bardzo zła.Zatrzymane windy po tydzień na z bitą szybę albo głupi styczniki to norma.Ciekawe czy nowy dyrektor ma tego świadomość.

Anonim

Okazuje się że niektórzy niedopełnili swoich obowiązków pracy będąc na zwolnieniu lekarskim lub na urlopie dobre.

Ll

Wyzywanie i telefony po godzinach pracy to było na porządku dziennym.W ogóle nie przejmował się że ktoś ma małe dzieci własne rodziny tymi problemami żyły całe rodziny.

veri

Nie wiem kto wam powiedział, że językiem komunikacji w programie Dialog/UTC jest jedynie język angielski. Cała komunikacja jest prowadzona w języku pracownika, który zgłosił problem - niezależnie czy jest to forma papierowa, elektroniczna czy nawet telefoniczna ( po połączeniu należy powiedzieć "polish" i po pewnym czasie będziesz rozmawiał z osobą w języku polskim). Przeczytajcie dokładnie instrukcję na formularzu : http://www.utc.com/How-We-Work/Ethics-And-Compliance/Documents/Ombudsman%20documents/DIALOG%20Paper%20Forms/Polish.pdf. Program Dialog/ UTC jest prostym, a jednocześnie bardzo efektywnym i skutecznym narzędziem w rękach pracowników. Polecam również stronę :http://www.utc.com/How-We-Work/Ethics-And-Compliance/Documents/Non-Retaliation%20Handbook/Polish.pdf Powodzenia

Kogut

Zapewne, jak to w firmie Otis, para pujdzie w gwizdek, i cały ten szum skończy się na gadaniu

Rychu

bpo@corphq.utc.com to jest pierwsza strona i druga ombudsman.confidential.utc.com do obu trzeba pisać w języku angielskim to nie jest problem.Sam nie mówię po angielsku ale czekam na rozwój wydarzeń i jak niektórzy kierownicy nie poniosą konsekwencji swoich czynów to mam wielu znajomych biegle mówiących w tym języku którzy chętnie mi pomogą przetłumaczyć to co mam do powiedzenia.

veri
@Rychu 06.01.2018 22:05

Nie wiem kto wam powiedział, że językiem komunikacji w programie Dialog/UTC jest jedynie język angielski. Cała komunikacja jest prowadzona w języku pracownika, który zgłosił problem - niezależnie czy jest to forma papierowa, elektroniczna czy nawet telefoniczna ( po połączeniu należy powiedzieć "polish" i po pewnym czasie będziesz rozmawiał z osobą w języku polskim). Przeczytajcie dokładnie instrukcję na formularzu http://www.utc.com/How-We-Work/Ethics-And-Compliance/Documents/Ombudsman%20documents/DIALOG%20Paper%20Forms/Polish.pdf. Program Dialog/ UTC jest prostym, a jednocześnie bardzo efektywnym i skutecznym narzędziem w rękach pracowników. Polecam również stronę :http://www.utc.com/How-We-Work/Ethics-And-Compliance/Documents/Non-Retaliation%20Handbook/Polish.pdf Powodzenia

Anonim

Los nie rychliwy ale sprawiedliwy.Długo czekałem na to co wkrótce nastąpi brawo Warszawa.

axa
@Anonim 05.01.2018 23:43

No to teraz czas na gdańsk, niech wezmą się w końcu za tą stankską niemote

Ząbek

Zastraszania odbywały się też po pracy jeden z chłopaków to w ogóle nie miał życia prywatnego przykre to jest że tyle w tej firmie wycierpiał i nikt nie zareagował.

Otisiak

Co by nie powiedzieć ale u nas w Warszawie to dobrze się nie dzieje.W tej chwili Otis to najgorszy pracodawca na rynku praktycznie pod każdym względem na czele z wypłatami.To wszystko powoduje że jeszcze nie jedna osoba niestety odejdzie,a straciliśmy naprawdę dobrych ludzi.Zresztą co tu się oszukiwać nie odchodzą z firmy ludzie którzy się do niczego nie nadają bo gdzie oni by poszli?jak boją się swojego cienia.

Otisiak

Spokojnie panowie pan dyrektor na Polskę nie został zatrudniony po to żeby ładnie wyglądać ale żeby zaprowadzić porządek i wykonać plan 2000 dźwigów na 2020r.Z tego będzie rozliczony i zapewniam Was że dojdzie pod jego rządami do dużych zmian.Jeżeli firma kupuje i montuje przykładowo 300 dźwigów a traci po jakimś czasie 400 urządzeń to wiadomo że nie jest to wina montażu,handlowców tylko konserwacji a dokładnie ludzi którzy nią kierują.No ale jak się firma pozbyła tyłu dobrych fachowców to co się dziwić że i wizerunek firmy mocno został naruszony.To się wszystko ma zmienić czekajmy spokojnie.

Mwkur
@Otisiak 04.01.2018 20:32

Co z tego jak najlepsi ludzie już nawet nie chcą nic słyszeć o tej firmie!

Ll

Wysyłają nam SMS o bezpieczeństwie ale o tym żeby nas szanować to już nie pamiętają.Piszmy do Dialogu niech sìę o nas dowie całą Europa i Ameryka.

Stanski
@Ll 04.01.2018 21:51

No tu kolega trafił w 10. Jak wszyscy zaczną pisać to ma to bardzo duże szanse powodzenia. Do boju... Wyrwać chwastyyyyyyy !!!

Wnerwiony

Jak było kiepsko z robotą jeszcze parę lat temu to wtedy pokazywali na co ich stać. Głównie to dojeżdżali ludzi co mieli na utrzymaniu całą rodzinę i jeszcze kredyt.Płakać się chciało jak się słuchało co niektórzy z nich wyglądają.Serce boli że w takiej firmie przyszło nam pracować z takimi ludźmi.

Anonim

Ludzie przestańcie używać takiego słownictwa Ci którzy nakrzywdzili nas przez te ostatnie lata i tak poniosą konsekwencje swoich czynów nie zniżajcie się do ich poziomu.To są ludzie zaleknieni którzy że strachu krzyczą i zastraszają to są biedni ludzie tak naprawdę.

Bortyrt
@Anonim 02.01.2018 12:22

Kolega ma racje. Im mniejszy kindel tym głośniej szczeka. No ale z tym poziomem to przegoniłes. Nie ma aż takich depresji w tym kraju żeby się to udało. Nie ma co się ludziom dziwić mają dość. W innym kraju taki zarząd już dawno byłby wymieniony, Bośnię po prostu nie nadaje. Ale wiadomo, od koryta ciężko odejść. Najbardziej mnie ciekawi co na to wszystko UTC.

Konserwabezpuchy
@Anonim 02.01.2018 12:22

Anonimowy kolego, przestań phierdolić, będziemy używać dosadnego języka bo okoliczności są ku temu dogodne a osoby nim opisywane na inny nie zasługują, zrozumiałe to jest dla Ciebie?

Ziku

Jeden kierownik to tak dojeżdżał chłopaka że miałem wrażenie że skończy w psychiatryku .Znalazł sobie osobę która boi się własnego cienia i jechał po niej jak po szmacie.

Rychu

Są też kierownicy co sami namawiają do tego by się odzywać mówić o trudnej sytuacji a na spotkaniu z prezesem nawet nie zajękną ze strachu.Są fałszywi i udają że z nami trzymają a jak dochodzi do spięcia to jeszcze za plecami nagadują źałosne.

Solidarny

Faktycznie jed się wylewa ale nie ma się co dziwić przecież co roku na wigilię składamy sobie życzenia a za chwilę okazuje się że dla niektórych kierowników jesteśmy ch...mi ,skur....mi itp.Czara goryczy już się przelała mocno Warszwa się postawi w tym roku.Dojdzie do indywidualnych rozmów z prezesem.To co usłyszy może mu się bardzo nie spodobać.Myślę też że pomimo tego jak konserwatorzy są w tej firmie traktowani nie powinni tym samym językiem odpowiadać.

OKO

Niedawno był firmowy opłatek , uściski dłoni , dobre słowo w życzeniach, a teraz jad .Słabo panowie.

Konserwabezpuchy
@OKO 01.01.2018 19:19

Od kerownika w góre, organizujecie te spotkanie żeby sobie polepszyć samopoczucie i sprawdzić pod kogo się warto podwiesić. Dla konserwatorów i monterów, takie spotkania to strata czasu

Stankski
@Konserwabezpuchy 02.01.2018 05:37

I tu racja, gej pewnie sam bajzlu narobił a teraz stara się wybielić i wigilią se mordę podciera, a może dlatego, że ludzkim głosem przez moment zaczął mówić.

Bortert&OKO

Ta firma się skończyła w momencie gdy przyszły do niej ćwoki z KONE. Najpierw wykończyli Kone a teraz wykończą Otisa. Banda durni siedzi w zarządzie tej firmy. To jest ostatni rok max przedostatni dobrej passy tej firmy w Polsce. Jeżeli jest to zagrywka KONE żeby wykończyć OTIS to gratulacje. Wszystko na to wskazuje.

Zygi
@Solidarny 14.12.2017 22:52

No i jest zmiana w rejonach Tomasz W przewodniczący nie bědzie już miał w swoim rejonie ronda i innych wieżowców. W końcu dyrekcja zrozumiała ile dźwigów straciła i ile może stracić przez arogancję i butę tego pana.A ile dobrych fachowców przez niego się zwolniło. Mobbing i zastraszania to wszystko co ten pan sąbą reprezentuje. Wiedza przeciętna na jego miejsce lepiej by było nawet kogoś z ulicy wziąć z dobrą prezencją.Ale wymienić powinni jeszcze przynajmniej trzech zwłaszcza tych którzy psują wizerunek firmy.Zastraszali latami też inni kierownicy że śródmieścia znajdując sobie czarną owcę i stosując terror.Już niebawem i oni poniosą konsekwencje swoich zachowań. Z tego co można zauważyć to zarząd chce zmienić wizerunek firmy na zewnątrz i bardzo dobrze zaczął bo ryba psuje się od głowy

Konserwabezpuchy
@Zygi 28.12.2017 21:36

I tą suke Kwiatkowską też powinni wywalić...to babsko nic nie umie i nic nie robi

Ll

W nowym roku spotkajmy się całą załogą by wybrać nowych kandydatów na stanowiska kierownicze.Wskażmy tych co naszym zdaniem najbardziej szkodzą wizerunkową firmy i do tego stosują mobbing który jest prawnie zabroniony. Proponuję spotkanie pod koniec stycznia oczywiście bez kierowników. Nie ma na to szans by się ostali w tej firmie jeśli całą załogą opowiemy co się przez ostatnie lata działo w tej firmie.

Ll

Życzę firmie Otis gruntownych zmian w nowym 2018 roku.Wymiany części kierownictwa zwłaszcza tej która ma bardzo złą opinię wśród klientów naszej firmy.Proponuje by przeprowadzić weryfikację zadowolenia z naszych kierowników i zastąpienia ich osobami z kulturą i klasą.

Henio

No i podobno następni monterzy uciekają z firmy,ale jaja.Co w tym otisie się dzieje takiego?????

Solidarny

Chyba tak jak GG to nikt w tym Otisie nie dostał krzywdy.Mobbing jest karany zgłaszajcie to nie miejcie skrupułów oni ich nie mają jak ludzi dręczą.

Ll

Czyżby chodziło o mocno mobbingowaną osobę GG.

bOKOrtert

Tak dużo opinii dotyczy słynnego duetu z kone (i oczywiście w 100% się z nimi zgadzam) ale przypomnijcie sobie kto ich do Otisa ściągnął. To jaśnie panujący beton kania kaniowski wespół ze swą szczęką przełożoną iwańczuk i to głownie oni są winni obecnej sytuacji. Ile dobrych fachowców odeszło za ich panowania a kto w zamian - szrot z kone....

iwan
@bOKOrtert 22.12.2017 18:51

nooo masz chłopie rację. to wychudzone ścierwo jest tak tępe jak moja noga od stołu i nic z tym nie zrobisz.

Oko&Bort

Dwa pedały w kącie stały. I tak sobie deliberowały. (Takiego słownictwa i tak nie znają abderyci). Tego wywalamy bo za mądry jest, tego przyjmiemy bo głupi jest.

Zostaw opinię o OTIS Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OTIS Sp. z o.o.