logo Bracia Bertrand

Bracia Bertrand

Luzino

Opinie o Bracia Bertrand

laska 2011-07-03 21:31:43
TYLKO NIE LUBIE JAK MÓJ POPRZEDNIK NAPISAŁ O LUDZIACH O PODSTAWOWYM WYKSZTAŁCENIU BO NIERAZ CI PO PODSTAWÓWCE MAJA WIECEJ OLEJU W GŁOWIE NIŻ CI PO MATURZE
1
anonim 2011-07-19 14:30:06
a ty jakie masz wykształcenie pisząc rzadko przez \"ż\"...oj ludzie
Cieślak 2011-08-18 19:02:22
Powiem tak, pracownicy piszą tu pozytywne opinie, bo tylko w firmie Bertrand dostaną pracę i pracują tu wiele lat, bo boją się lub nie mogą zmienić pracy. Pochodzą z rejonów Luzina, robią coś wiele lat i są do tego przywiązani.

Nie na wszystkich stanowiskach jest źle, ale są specyficzne (m.in. wyżej wymienione) na których jest wyzysk.

Są osoby w tej firmie lekko walnięte, ale myślę że wszędzie się takie znajdą.
Nerver 2012-04-07 07:33:00
Niektórzy ludzie wstydu w oczach nie mają i szacunku do innych za grosz, żeby człowieka po siedemdziesiątce, który ciężką pracą, doszedł do tak wielkich pieniędzy wyzywać od najgorszych, to już trzeba naprawdę być totalnym zerem. Opowiadać, że się dorobił na przekrętach i sprowadzaniu samochodów, no naprawdę, trzeba być (usunięte przez administratora)zainteresowań, bo jak widać, interesują ich plotki na temat rodziny Bertrand, pamiętam dobrze, jak kupili obecną Galerię Luzino, nie mieli wtedy jeszcze ŻADNEGO POMYSŁU na nią, dopiero się zastanawiali co by można tam otworzyć, ale Luzińska społeczność już wiedziała najlepiej, już po wsi chodziło pomysłów różnych sto, oczywiście z pierwszej ręki.... żenada, naprawdę. Jeśli ktoś naprawdę chce poznać opinię o firmie Bertrand, to niech zada sobie pytanie, dlaczego inne firmy upadają, a ta firma wciąż istnieje, dlaczego gdzie indziej wypłaty są spóźnione lub oszukane, a tutaj zawsze na czas i tyle ile było uzgodnione i dlaczego ludzie pracują tutaj latami i ani myślą o zmianie pracy.
2
Były pracownik 2012-09-10 23:04:57
Kiedyś pracowałem w tej firmie i w sumie to muszę Ci przyznać rację, jednak firma ma jedną wadę którą jest wszystkim znany Maister z hali PVC.
xxx 2013-07-26 18:59:25
Widzę że mimo upływu czasu nic się tam nie zmienia
da 2013-08-08 11:29:44
Proponuję zadać to pytanie osobom które chwalą sobie tą firmę. Tu opinie są jednoznaczne na temat wynagrodzenia
handlowo 2013-08-27 11:48:21
dramat - cud nad Wisłą, iż mają klientów i cokolwiek sprzedają - brudas handlowiec z brudem pod paznokciami, ohydne traktowanie klienta - salon w Gdyni
andy 2013-09-01 17:52:00
1600 dostaniesz na więcej nie licz
gh 2013-09-02 17:06:30
a ile godzin trzeba na to 1600 pracować u nich?
xyz 2013-09-04 22:04:57
Drodzy krytycy, jeśli jest tak źle to wystarczy złożyć wymówienie. Czasy poddaństwa mamy dawno za sobą. Irytująca jest frustracja i zawiść , że ktoś osiągnął sukces. Tak w gruncie rzeczy to kreatywność przedsiębiorców daje zatrudnienie wielu ludziom , a w zamian dostają obelgi i pomówienia. Na miejscu tych BB przeniósł bym firmę w inne miejsce a wam Luzinianie pozostałoby zacytować (usunięte przez administratora) Pracodawca
Tidi 2013-09-06 10:09:30
Zgadzam się w 100%.
Jak się komuś nie chce pracować i nic nie potrafi, to potem próbuje się realizować na różnego typu forach, oczywiście anonimowo, bo wówczas czuje się jak bohater.
Na szczęście ostatnio zmieniły się przepisy i dzisiaj nikt już nie jest anonimowy:)))) Bez trudu można się dowiedzieć kto obraża lub pomawia!
1
Przemek R. 2013-09-06 15:14:00
Witaj "handlowo", w odpowiedzi na Twojego posta informuję wszystkich forumowiczów, iż firma Bracia Bertrand jeszcze w lipcu b.r. zerwała współpracę z ww. salonem sprzedaży okien w Gdyni. Powodem zerwania umowy było m.in. to, że obsługa Klientów nie odbywała się wg wysokich standardów przyjętych przez markę BERTRAND. Tym samym nie znajdziecie Państwo odnośnika do tej firmy na naszych stronach: www.bertrand.pl, a jedynie do naszych firmowych salonów sprzedaży.
Zachęcam Państwa do kontaktu bezpośrednio z naszymi przedstawicielami w centrali firmy, w Luzinie lub w Rumii.
Dla osób z Gdańska i okolic zachęcam do odwiedzenia, JUŻ WKRÓTCE nowego Salonu Firmowego w Gdańsku, ul. Przywidzka 7, jestem pewien, że w wyżej wymienionych salonach obsługa Państwa będzie na najwyższym poziomie, zgodnie z Państwa oczekiwaniami a zakupione produkty (okna, drzwi, bramy garażowe... cokolwiek Państwo sobie wymarzycie) spełnią Państwa wszystkie wymagania.
1
andy 2013-09-20 23:07:44
Tidi czy jak ci tam zadnych pomowien nie ma taka jest prawda o tej firmie brak poszanowania i wyzysk pracowniczy dwie listy plac itd jesli twierdzisz ze to pomówienia to możesz odrazy moje IP dać bez problemu :]
Starsza Pani 2013-09-30 14:16:06
(usunięte przez administratora)Nie wiem gdzie ci ludzie sumienie mają! Bo nawet problem z umową jest na najniższą krajową. Bezczelne kłamstwa że pieniędzy nie mają a okna mają najdroższe na pomorzu. I cały czas produkujemy więc schodzą. Ja nie jestem pazerna na pieniądze! Ale żeby przy tych stawkach co płacą nam pracownikom, jeszcze oszukiwać ZUS i urząd skarbowy! Bertrandzi gdzie wasze sumienie!
1
Były Pracownik 2013-10-02 00:24:57
Dokładnie, przeważnie pierwsza sobota po 10-tym wielka kolejka do Pana (usunięte przez administratora)do niego w sumie osobiście nie mam zastrzeżeń, co prawda goni ludzi za nic nie robienie, ale chyba nikt nie chciał by płacić za obijanie się. Jak dla mnie jedyny minus pracy w BB to kierownik produkcji PVC, człowiek potrafi zdemotywować człowieka do pracy już od rana, najlepiej robić swoje unikać z nim kontaktu i problem z głowy. Co do pieniędzy, nie wiem jak teraz, w 2010 roku 8 zł dostawało się na dzień dobry, po miesiącu już 8.50. Najwięcej bez ani jednej przepracowanej soboty, co prawda z premią udało się wyciągnąć 1800 zł. Wypłaty zawsze na czas, i tyle ile powinno być.
3
Andys 2013-10-09 21:40:59
Zarobki takie jak wszędzie lub nawet lepsze, szansa na awans jest. Dużo zależy od stanowiska i kierownika, to wiadomo,jak robotnik ma awansować jak potrafi jedną jedyną rzecz, którą będzie robił całe życie? Kwestia pracowników fizycznych jest prosta: żeby awansować trzeba tez ewoluować,ale ludzie, nawet w czasach kiedy nie ma pracy, chcą dostać więcej kasy bo... firmę w ich odczuciu na to stać. Żałosne.
prezes strzebielino 2014-02-19 20:28:57
Praca Bertrand Strzebielino BRAK umow o prace brak organizcji pracy kadra nie wdraza zandnych inowacji produkcyjnich mie kontroluje przebiegu produkcjki niedba o zakup podstawowych narzedzi produkcyjnych powod slinienie sie przed luzinem zato wykzuja sie oczarnianiem bylych i bierzacych przownikow to wychodzi im super wykoncza najlepszego zato wspieraja mistrzow pozoracji prezesa (usunięte przez administratora)rusz sie pan do pracy bo pan (usunięte przez administratora)jedzie z wizytacją
4
Lechu 2014-04-10 15:06:53
Nic odkrywczego nie piszecie. 95% firm płaci w kopertach. A pozostałe 5% nie musi bo nie płaci nic poza najniższą krajową. Wypłaty są na czas. Co to da że się wypłaczecie na firmę Bertrand jak to nic nie zmieni. Jak ktoś ma ciśnienie na kasę to jedzie za granice robić i zarobić. I tak to wygląda. Wszystkie te wpisy negatywne są prawdziwe, ale to tak na prawdę wzbudza tylko śmiech szefów z Bertrandowa. (usunięte przez administratora)
5
kotka 2014-09-25 20:29:38
Owies jakie mają problemy bo co wiem stoją bardzo dobrze na polskim rynku. Jedynie mogą mieć problemy finansowe jak każdy człowiek.
2
ph 2014-09-28 10:12:57
Witam, uważam ,że firma jest nierzetelna i nieprofesjonalna. Umawia się z rekrutami-mówi, że odezwie się czy jest zainteresowana czy nie. Czekasz na telefon-a tu nic. Nawet jeśli firma nie była zainteresowaną dalej mą osobą-powinna zadzwonić i poinformować -tak jak umawialiśmy się podczas spotkania.
Tak więc jeśli spotkacie się na rozmowie z Panią M.....możecie liczyć na miłą rozmowę i stratę waszego cennego czasu.
kropka 2014-09-29 20:24:34
Witaj wiesz jak mają problemy to oczywiste ze nikogo nie przyj mną a może od tych problemów wyłączyli im telefony ze nie mogli się dodzwonić. A po drugie i tak zmieniają pracowników jak rękawiczki wiec 2 miesiące i byś nie pracował wiec na prawdę poszukaj lepszej pracy i lepiej płatnej.
sąsiad 2014-10-21 14:37:19
heniek. za płotem masz równie dobre okna i wiele tańsze :)
1
sąsiadka :) 2014-10-24 11:29:03
A jakie oni mogą mieć problemy wiecie Bracia Bertrand mają na pewno dużo kasy dlatego bo okna u nich do tanich nie należą co najmniej bym powiedziała do bardzo drogich inne filmy znane mają taniej niż oni a jednak ludzie kupują.
kropka155 2014-11-21 12:44:03
Wiesz nie zawsze okna tańsze są gorsze od tych droższych. Bo ja twierdzę okna jak okna taki tam nikt nie patrzy czy filmowe czy zwykłe nie sety nie mają podpisu na szybie ze Bracia Bertrand lub inne filmy wiec radzę też kupić tańsze
ROZCZAROWANA 2014-12-17 22:18:49
Kupiłam okna Bertrand drewniane i bardzo drogie. Zaufałam firmie i BARDZO SIĘ ROZCZAROWAŁAM. Teraz w ogrodzie zimowym leje mi się na głowę i cieknie po ścianach. Nie można usiąsc w pobliżu okien bo WIEJE jak w PRL-owskim bloku.Kasę brali za wszystko, drewno, szyby, dodatkowe taśmy montażowe- niestety efekt mierny. Przy reklamacjach przysyłają serwisanta z tubką silikonu, pokręci się i dalej jest tak jak było.
Przestrzegam przed płaceniem całości- biorą pieniądze, przywożą jedno okno a potem przeciągają miesiącami. Zdecydowanie NIE POLECAM.
czechu 2015-01-04 14:03:32
powiem tak pracuje w firmie i za dwie sklejki i taczke smieci ludzie placa taka kase ze glowa boli smiechu warte
3
czechu 2015-01-04 14:06:20
witam ziemianin powiem ci tak dostaniesz 10zl to jest najwyzsza stawka a co do socjala to niema w tej chwili dostajesz na swieta smieszna paczke warta z 70 zl
Tajemnica 2015-01-04 18:18:01
Wiesz powiem ci tak ta firma co jest słychać w Luzinie ma problemy z Policją i nie tylko wiec więcej i tak nie dostaniecie i wiecie dlaczego po drugie Pan Bertrand i jego ludzi jak pracownik im nie podoba się to świnie podkładają i zwalniają z 2 tygodniowym urlopem bez płatnym. Wiec większej stawki i tak nie będzie bo jak Skarbówka się dowie to będzie kolejne przesłuchania wiec nie warto.
1
emil 2015-02-03 22:53:13
Witam ,dzisiaj ukazała sie oferta pracy na stanowisko kierowca kat.c+e 'oczywiscie bardzo atrakcyjne zarobki 1750zl.Postanowilem zadzwonic i zapytac jak w temacie ??odebrala bardzo sympatyczna pani jak zaczelem dopytywac oszczegoly praca poza granicami (wiadomo w polsce już sie poznali na braciszkach).jak zapytalem o stawke czy sa dodatki. odp:......lepiej miec 1750zl niz siedziec w domu.pozdrawiam wszystkich:-)
remi 2015-02-18 16:22:44
A jak wyglada praca na magazynie w tej firmie bo widziałem ogłoszenie?
edgar 2015-02-21 14:32:42
Magazyn to już prosta droga do góry na stanowisko dyrektora albo i nawet logistyka:)
1
Andrzej 2015-02-27 09:02:56
Witam. Zauważyłem na olx oferte pracy dla Specjalisty IT. Był bym zainteresowany ale wśród znajmych z branży IT słyszałem że w tej firmie się płaci pod stołem a umowa jest tylko na najniższą krajową. Może się ktoś wypowie w tej sprawie. W opieniach nie mogę nic znaleść konkretnego ( pewnie wolność słowa tutaj obowiązuje czytaj "redagowanie niepochlebnych wpisów") A tak na poważnie to nie chce mi się wierzyć że się praktykuje takie przekręty z umowami wśród pracowników na tak ważnych strategicznie dla firmy stanowiskach. Więc jeśli się myle poproszę o informacja jak to wygląda.
Mietek 2015-02-27 09:17:26
Andrzej to ty mało w życiu widziałeś. W tej firmie informatyków się ... w 4 litery. Zresztą wszystkich pracowników. A to czy to handlowiec technolog czy informatyk nie ma znaczenia. Najniższa krajowa reszta pod stołem jak to napisałeś. Twoi znajomi z IT mają dobrą wiedze na temat zatrudnienia w braciachbertrand. Sprzedawałem u nich kiedyś okna i wiem jakie śmieszne stawki maj tam informatycy i handlowcy.
kotka 2015-02-28 14:43:43
Ludzie mówią prawdę tak ta firma robi płaci pod stołem nawet panem Bertrandem zajęła się policja bo nawet zawyżone zarobki wystawiają nie reglanie jak i płaca pod stołem.
Czechu 2015-06-15 20:56:27
Tak wszystko pod stołem ale chlopaki z stolarni zglosili sprawę tak wiec niedlugo kontrola i jak dobrze pójdzie to i telewizja ttm bedzie
1
misia 2015-06-30 12:14:22
Spokojnie nie tylko chłopaki ale wszystkie sprawy zostały umorzone wiec im to nic nie da Pan Bertrand nie zle musi płacić nie pracownikom tylko innym organa ze nikt się tym nie zainteresował
marketing 2015-11-23 11:45:02
Witam ja pracuje u Pana Bertrand w marketingu i powiem tak co się uda zabrać do domu to się uda czasem pod pretekstem rodziny pożyczę sobie samochód pod Pan pozwoli i korzystam z ich paliwa gdzie popad nie jedyne co musiałem zrobic to kazali mi się doszkolić z języka obcego gdzie musiałem po pracy wziąść kursy doszkalające, żeby zatrzymac się nadal w tej firmie choć nie jestem stary tylko jeszcze młody to się nauczę i na pewno mnie nie wyrzuca i nie przyjmnąjakiegoś młodego pracownika. i powiem tak da się Pana Bertranda oszukiwać n ie tylko on nas oszukuje ale ja jako pracownik tez bo już załatwiam sobie prace w innej firmie na stanowisku w marketingu także także Pana Bertrand nie długo poczuje co to znaczy być nie utciwym i choć mam dwójkę dzieci to sobie poradzę i dobrze bez niego a ci co się dają u niego kopać to powodzenia . Na przyszłoś nie Pan pilnuje bardziej swoich wszystkich pracowników a nie tylko niektórych.
4
Tero 2015-12-08 11:12:58
Z takim językiem, pisownią ... pracownik marketingu? Chyba Pan żartuje.
2
marketing 2015-12-18 19:38:19
Pisałem na szybko. A Ja znalazłem się w tej firmie przez znajomości wcześniej pracowałem, gdzie indziej dzięki koledze się tutaj dostałem do Pana Bertranda,a że tak z Panem Bertrandem się zaprzyjaźniłem ro czasem coś tam na lewo dostane ale cicho bo skarbówka się jeszcze dobierze do firmy Pana Bertranda, a a w tedy jak ja wyżywię moją rodzinę
1
mtr 2016-04-28 07:48:42
ogólnie nie polecam firmy, dwa lata pracy stracone, były szkolenia swojego czasu to na plus, tak poza tym nic więcej, jak nie jesteś z Kaszub, nawet CV nie składaj.
Tero 2016-04-28 09:21:01
Na produkcję oraz lakierników i stolarzy na pewno. Podobno także do działów handlowych.
Tero 2016-05-11 08:18:30
W każdej chwili, pewnie wystarczy zadzwonić.
Jolo 2016-08-12 08:37:39
Widać chyba poprawiła się sytuacja bo brakuje aktualnie negatywnych wpisów :) Prawda jest tak, że w żadnej pracy nie jest tak jak by się chciało w 100%. Nie ma dzisiaj takich firm. Wszędzie trzeba cisnąć aby coś zarobić. Bo dzisiaj to każdy by chciał zarobić 3000zł na netto nie wiele się przy tym pracując.
4
Tomi 2016-08-13 21:07:03
Być może wystarczy pójść i zapytać :)
Mike 2016-08-16 08:23:43
Widziałem ogłoszenia i szukają na hale produkcyjne - stolarzy, lakierników, osób na produkcję. Na ich www są numery tel. www.bertrand.pl
kotka 2016-08-16 19:12:33
no właśnie kolego ja gdzioeś widziałam od nich ofertę pracy na lakierników wyrobów drzewnych ale niestety nie spojrzałam na datę i nie wiem czy to jest nadal aktualne, prosze nadajcie info jak z tematem
Młody Marketingowiec 2016-11-24 15:18:23
Witam czy sukają w firmie bertrand kogoś do marketingu jestem młodym zdolnym studentem mam różne szkolenia nam try języki. Mam własne nowoczesne pomysły na reklamę firmy. Czytałem o firmie i wiem wszystko o nowościach jakie mają w firmie .
Zostaw swoją opinię o Bracia Bertrand - Luzino
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bracia Bertrand