brak logo

ITG Komag

Gliwice

Opinie o ITG Komag

taa 2016-01-12 18:01
lisak czy lizus? Rozumiem, że za te twoje nie lada umiejętności otrzymujesz nie lada wypłatę? Chyba, że przez nie lada umiejętności rozumiesz wykrycie w 20 sekund wszystkich bomb w saperze na poziomie eksperckim?
Większych bzdur nie czytałem już dawno. Czy ci przypadkiem nie płacą za te bzdury? Czy nie rozumiecie, że wasze kierownikowanie skończy się w momencie, w którym ci pracownicy powiedzą DOŚĆ!!
Nasza szanowna mówi, że każdy jest marketingowcem. A ja się pytam, jak pracownik, któremu płaci się najniższą krajową, ma zachwalać firmę? Lizus (lisak) powyżej pisze coś o negocjacjach. Kolejna bzdura i wiadomość sponsorowana. Co ty chcesz negocjować? Płace? Albo jesteś głupi, albo oderwany od rzeczywistości.
Obserwator dobrze pisze o pokorze i przyzwoitości. Natomiast przez ciebie lizusku przemawia obłuda i pycha. Przykre za jakie premie można się tak sprzedać?
3
taa 2016-01-14 05:51
Mówimy o Komagu, a nie normalnej firmie. Idąc na rozmowę proponują ci najniższą krajową na początek. A potem ten początek jest twoim końcem. Przestań pisać bzdury!!!!
Nie ma czegos takiego jak negocjacje! Lizusy. Przestańcie wprowadzać ludzi w błąd.
2
obserwator 2016-01-14 07:19
@taa. Rozumiem Twoją irytację, ale niestety nic na to nie poradzisz. To są ludzie "sukcesu", tacy światowi, o nie lada umiejętnościach, którzy "ciężką i rzetelną pracą" osiągnęli sukces. To są ludzie którym starcza. To jest nasze kochane kierownictwo, które tak bezkrytycznie przyjmuje wszystko, co nasza kochana pani dyrektor wymyśli, wszak ma całe grono "wybitnych" doradców.
To jest Komag, w którym, jak się okazuje, panuje zakłamanie, pycha i arogancja. Po raz kolejny apeluję o przyzwoitość.
Pozdrawiam
2
pytanie 2016-01-14 21:02
Nikt nie zastanawia się, dlaczego pojawiają się negatywne opinie? Obserwuję tę całą rozmowę i skłaniam się do odpowiedzi: pracownicy zarabiają skrajnie mało.
Kolejne pytanie, które się pojawia to, dlaczego nikt z wyższych szczebli nie widzi problemu? Poniewaz nikt nie jest w stanie wyobrazić sobie życia za 1500 zł miesiecznie.
Faktycznie, nawet ja mam z tym problem.
Obserwując tę rozmowę niestety obserwuję również to, iż za wszelką cenę stara się zagłuszyć ten krzyk rozpaczy pracowników, którym zależy na losach firmy.
Przypomnę: 1500zł miesięcznie. Ma ktoś jakiś pomysł?
1
... 2016-01-17 17:54
Tutaj nikt cię nie zagłusza. Mam gdzieś co myślisz i piszesz o komagu, jeśli to prawda, ale nie obrażaj ludzi, bo to ci wychodzi najlepiej. Spuść z tego wulgarnego tonu bo mam wrażenie, że to kolejny sort ludzi w komagu. Rzygać się chce.
sort 2016-01-17 22:56
Obraza czlowieka polega na dawaniu mu 1500 zl wyplaty i oczekiwaniu w zamian niewiadomo jakich rezultatów. Nie rozumiem tego hejtu! Obrazą człowieka jest wmawianie ludziom, że pieniądze są nie najważniejsze zarabiając równocześnie 5000-10000zł. To jest obraza. Ponawiam pytanie. Masz człowieku pomysł na życie za 1500zł?? Bo jeśli nie, to obraziłeś wielu ludzi.
3
taa 2016-01-20 17:33
@agok. Dlaczego w twojej wypowiedzi znajdują się nieścisłości. Bo niby jesteś pracownikiem komagu ale z drugiej strony nie jesteś pewien, czy szkolenia organizują. Dobrze wiesz, że nie organizują!! Po co ta cała szopka.
Dobrze wiesz, że nawet gdyby pracownik udał się na jakieś szkolenie i opłacił to z własnej kieszeni, to i tak by to NIC nie zmieniło. A nawet jeśli (w co szczerze wątpię), to dostaniesz podwyżkę jakieś 150 zł brutto, przez co inwestycja się zwróci może za 3 lata. Już wcześniej minimalna krajowa dogoni twoją pseudo-podwyżkę.
Ten co wyżej nazwał się trzykropkiem podsumował wszystko na temat firmy. Mimo, iż nawet jest w stanie uwieżyć, w to co piszą na tym forum, to i tak ma to gdzieś. No gratuluję podejścia wysokokulturalna społeczności.
Brak słów! I zapamiętaj sobie jedno @... - zdziwiłbyś się karierowiczku z jakiego sortu jestem. Rzygać się chce, gdy pseudo kierownicy (no oczywiście nie wszyscy - jest ich może 4-ech) roztrwaniają potencjał firmy i poszczególnych grup, jak brak pomysłu na firmę niszczy również ludzi tam pracujących. Arogancja @... sięgnęła zenitu
2
kcuf 2016-01-23 23:10
No jasne.. jesteś pracownikiem np. Opla i z nudów oglądasz, co dzieje się na ITG. Pozostawiam bez komentarza.
Jednak mam prośbę do ludzi, którzy obserwują tę stronę, aby nie bali się pisać, co jest głupie w tej firmie. Jeśli my się nie weźmiemy za nasz los, to ludzie piszący bzdury jak powyżej o jakichś wyimaginowanych szkoleniach i podwyżkach będą nami rządzić i nadal nas zniewalać.
Dyrektorka już jest ustawiona i ma gdzieś to, co ludziom leży na sercu. Wicedyrektor(rzy) boją się odezwać bo przecież kasa nie śmierdzi, kierownicy boją sie cokolwiek pisnąć, bo takich pieniedzy za taką "pracę" nigdzie nie znajdą.
Nie pozwalajmy, aby bzdurne komentarze jakichś ziutkow lizakow i lizusów doprowadziło do tego, że nikt wśród nich nie napisał konstruktywnego kontrargumentu.
Powtarzam:: dajcie mi ludzie z wyżyn dobrą radę i kosztorys, jak mam przeżyć za 1500 zł. Nie piszcie mi o szkoleniach na mój koszt, czy nie lada umiejętnościach, Napisz mi na co mam wydać pieniądze, które mi przelewasz co miesiąc, abym nie miał zajętego konta przez komornika.
Wiem, że czytasz te posty szanowna PANI, więc nie pisz mi bzdur, tylko konkrety!
obserwator 2016-01-24 17:00
Jednej rzeczy nie rozumiem - jeśli firma słabo płaci to dlaczego nie zmieniacie pracy ?
Jeśli uważacie, że macie wysokie kwalifikacje i umiejętności to trzeba szukać dobrej oferty pracy.
Tak ja zrobiłem - propozycja Komagu była słaba więc znalazłem lepszą.
obserwator 2016-01-24 21:38
po pierwsze nie używaj nicka człowieka, któremu zależy na firmie... po drugie gratuluję że udało ci się wyrwać z tej pseudofirmy... po trzecie im dłużej zasiedzisz się w tej firmie, tym ciężej jest ci się odnaleźć na rynku pracy, po czwarte ponawiam pytanie @kcuf:
"dajcie mi ludzie z wyżyn dobrą radę i kosztorys, jak mam przeżyć za 1500 zł. Nie piszcie mi o szkoleniach na mój koszt, czy nie lada umiejętnościach, Napisz mi na co mam wydać pieniądze, które mi przelewasz co miesiąc, abym nie miał zajętego konta przez komornika.
Wiem, że czytasz te posty szanowna PANI, więc nie pisz mi bzdur, tylko konkrety!"
... i coś ode mnie: nadal nie jest to kontrargument tylko znowu bzdury bzdety i nie konkrety!!!!
ps. ludzi niezadowolonych z dyrektorstwa (z Ciebie) jest coraz więcej, więc pomyśl Szanowna czy coś zrobić, czy nadal udawać że jest całkiem fajnie. Pomyśle, że nikt nie jest niezastąpiony, zważywszy że twoje działania niszczą firmę.
3
konkurs 2016-01-30 22:17
Czym się różni pracownik Komagu od wolontariusza? Ten drugi ma satysfakcję z tego, co robi.
2
Konkurs2 2016-01-30 22:19
A czym się nie różnią? Pracują za darmo.
konkurs3 2016-01-31 20:56
Czym się różni KOMAG od NASA? Nasa wysyła pracowników w kosmos, Komag - na bruk.
2
wracam 2016-02-02 21:54
A teraz powracam do pytania kogoś powyżej:
"dajcie mi ludzie z wyżyn dobrą radę i kosztorys, jak mam przeżyć za 1500 zł. Nie piszcie mi o szkoleniach na mój koszt, czy nie lada umiejętnościach, Napisz mi na co mam wydać pieniądze, które mi przelewasz co miesiąc, abym nie miał zajętego konta przez komornika.
Wiem, że czytasz te posty szanowna PANI, więc nie pisz mi bzdur, tylko konkrety!"

Pytam ludzi, którzy brutto mają ponad 5000 na rękę. Podajcie mi przepis na życie za 1500. Dyrektorka już jest bliżej kosmosu niż ziemi, więc jej nie pytam.
Czy wy ludzie nie macie godności??!! Wstyd ludziom taką jałmużnę wysyłać!!
Ktoś wcześniej napisał, że pracownicy mają nie lada umiejętności, a jak jest z pensją? Bo przecież jak każdy w firmie ma nie lada umiejętności, to powinien mieć godne pieniądze.
Oczywiście dla ludzi nie posiadających włosów to zwykły hejt, ale człowiek nie zastanawia się skąd to się bierze. No pewnie, że nie. Całe życie miał i starczało.
Ale zwykły człowiek nie WYŻYJE za 1500zł.
Dajcie ludziom godnie żyć to skończy się ten wasz pseudo hejt.
1
ja 2016-02-16 18:30
@wracam, nikt nie odpisuje na postawione pytanie, wniosek jest jeden: nikt z wyżyn nie ma pomysłu, jak za te pieniądze przeżyć. Nie dziwię się, ale jednocześnie się zastanawiam, dlaczego nikt (tu raczej wszystko zależy od widzimisię Pani dyrektor) nic z tym nie robi. Przykre, że dyrekcja skazuje pracowników na społeczną wegetację, przykre, że dyrekcja nawet nie stara się zrobić coś dobrego dla pracownika, przykre, że dyrekcja na siłę próbuje wmówić ludziom, że trzeba zaciskać pasa, sama jednocześnie nie oszczędza na sobie. Pozostaje żal, że człowiek pracując od kilku do kilkunastu lat czuje się wykorzystany i pozostawiony samemu sobie.
1
były szczęśliwy 2016-03-05 21:13
no i chyba nie doczekacie się odpowiedzi. Zbliża się 13-tka. Oni dostaną 10000 wy dostaniecie 1500. Arogancja, buta, bezczelność i udawanie, że Wam współczują - brawo - tak należy motywować pracownika??!!... chociaż oni już nawet nie starali się udawać.. oni Was mają w d.... wiadomo.
3
Pracownik 2016-03-20 00:10
Spoko zawsze po barbórce można wynieść naczynia i sztućce i coś sobie dorobić. Zawsze 30 zł więcej - pieniądze na czarną godzinę są, żeby sobie obiad kupić.
5
obiektywny 2016-04-08 19:20
Odradzam. Pensje głodowe. Kadra zarządzająca niekompetentna i dbajaca tylko o siebie. Szkoda życia na tę firmę.
3
obiektywny 2016-04-10 10:28
A jaka może być atmosfera, jak płacą ci minimalną? Kierownicy robią dobrą minę do złej gry i liczą na premie (dla siebie), a zwykły pracownik ma siedzieć cicho i pokornie wykonywać polecenia.
3
obiektywny 2016-05-10 18:21
No to wyjaśnij mi dlaczego kierownicy i ci wzwyż zarabiają dużo mimo że nie posiadają kwalifikacji? Samo dr przed nazwiskiem nie powoduje cudownego pojawienia sie kwalifikacji.
Jesli już jesteśmy przy kwalifikacjach: wyjaśnij mi proszę fakt z życia firmy polegający na awansie w postaci specjalisty lub nawet starszego specjalisty (czyli chyba ten ktoś ma kwalifikacje) a pensja pozostaje na niezmienionym poziomie minimalnej krajowej??
5
Pigi 2016-06-11 21:37
Dyrektor nie ma wizji na przyszłości funkcjonowania firmy, byle dotrwać końca kadencji. Dziwne ruchy wewnętrznej struktury zatrudnienia w imie oszczędności. Widocznie potrzebna jest kasa na wycieczkę do Brazylii na Kongres Górniczy, ale pieniędzy na szkolenia to nie ma. Udupili habilitantów, aby nie robić sobie konkurencji w Radzie Naukowej. Zatrudniane są w działach pomocniczych osoby po znajomości, a różnice w ich płacy zasadniczej również zależą od powiązań koleżeńskich. Atmosfera? Coraz gorsza.
8
kermit 2016-06-15 18:23
Dobrze napisane i niestety zgodne z prawdą. Mnie jeszcze zastanawia, dlaczego trzymają pana bez włosów? Ktoś wie, co ten Pan właściwie robi? Pani dyrektor chce szukac oszczędności to niech zwolni co niektórych zasiadających w sztucznie stworzonym zespole doradców... Przecież członkowie tego elitarnego zespołu generują tylko koszty.
8
do ef 2016-06-29 14:58
Jakie obowiązki??!! Wchodzenie w tyłek dyrektorom nazywasz obowiązkiem? Czy oprócz przyznawania sobie premii macie w ogóle jakieś obowiązki?
3
do ef 2016-06-29 14:59
Jakie obowiązki??!! Wchodzenie w tyłek dyrektorom nazywasz obowiązkiem? Czy oprócz przyznawania sobie premii macie w ogóle jakieś obowiązki?
2
Megi 2016-07-10 22:02
Połączyli Zakłady rzekomo w imię oszczędności (czyli jak nie wiesz co robic to zmień schemat organizacyjny). Szukacie oszczędności to zwolnijcie emerytów, zredykujcie liczbe osób w administracji (obecnie to 50% całej załogi!!!). Poza tym ma miłość Boską zatrudnijcie kompetentne osoby do marketingu.
1
wqur 2016-07-12 15:51
Szkoda czasu i życia na tę firmę. Odradzam... Chyba że od razu na stanowiska kierownicze.. A.. no tak... Zapomnialem że żaden pasibrzuch od korytka nie odejdzie.
zasada 2016-07-13 21:56
No i znowu się lizusek odezwał... Twój wpis zupełnie nie odzwierciedla sytuacji panującej w tzw. firmie. Czy ty lizusie myślisz że znajdziecie osobe doświadczoną za minimalną... No chyba że znowu kogoś z rodziny wcisnie.
I przypomne... Stanowiska kierownicze są najlepiej płatne tylko dlatego że ci "kierownicy" nauczyli sie perfekcyjnie wlazic w tyłek dyrektorce. Zero preferencji, zero odpowiedzialności. A premie kapią z każdej strony. Dysproporcje są porażające. Ten najniżej ma wymyśleć, zrobić, sprzedać. Kto najlepiej na tym wyjdzie i spije śmietankę? No oczywiście że kierowniczek.
A cała banda nierobów zlozona z bylych dyrektorów i sklerotycznych profesorków tylko wysysa ostatnie soki z tego pseudo instytutu. A najgorsze jest to że dyrektorka o tym wie. Ile biedna kobiecina musi się nagimnastykowac aby być na plusie... Byle do końca kadencji, a potem wybywam na długie wakacje i się martwcie.
paranoja 2016-07-14 22:31
Zmień dilera. Zarobki uzależnione są od tego czy jesteś rodziną i od tego jak bardzo udało ci się wejść w tyłek dyrektorce. Nie pozdrawiam
pac 2016-07-18 07:44
Z której planety przyleciałeś, albo z której choinki się urwałeś bo chyba strasznie głowa musiała boleć przy upadku. Tu NIE MA czegoś takiego jak menagerowie albo premie!!!! To stan umysłu kierowników i dyrektorów nadinterpretuje te wyrazy.
Marnie prowokujesz. Już na pierwszy rzut oka widać że bardzo sympatyzujesz z dyrektorką, a więc wypłaty są spore na koncie?.
Co do benefitow - masz racje, są, ale tylko dla kasty lizusów.
papa 2016-07-18 14:55
Ty chyba żartujesz. Albo jaśnie pani osobiście te bzdury wypisuje, albo piszemy o innej "firmie". Tu nie ma czegoś takiego jak negocjacje i dobrze o tym wiesz. Niezależnie od tego czy jesteś specjalistą czy starszym specjalistą czy konstruktorem stawka jest taka sama. Przestań ludzi w błąd wprowadzać, bo na ten temat to już się tu wypowiadano.
wiem 2016-07-18 15:58
Wiem. Skad? Nie powiem.
Wam się tylko wydaje że ludzie nie wiedzą ile kto zarabia. Wasza pycha doprowadziła do takiej sytuacji jaka ma miejsce, ludzie się zwalniają bo wiedzą jakie są dysproporcje, że pieniądze zarabiają po rodzinie, albo kierownicy którzy wyspecjalizowali sie w przytakiwaniu. Pieciocyfrowe liczby albo niewiele mniejsze za brak odpowiedzialności, za brak efektów, za brak zleceń zewnętrznych to kpina. Ale kpijcie sobie z ludzi jeszcze, zobaczymy jakimi oderwanymi od rzeczywistości wpisami będziecie zachęcać.
I jeszcze wszechobecny nakaz aby robić marketing. Wolne żarty! Kilka razy mogłem coś załatwić. Tylko po co? Przeciez szeregowy pracownik właściwie nic z tego mieć nie będzie. Za to dyrektorka opowie o liczbie nowych partnerów i o tym jak kierownicy prężnie działają.
Robi się jakieś chore oszczędności na wodzie, a samemu ma się pełną gębę wypłatę.
Zacznijcie słuchać, trochę pokory.
Negocjacje, szkolenia, menagerowie.... Jedna wielka BZDURA.
1
tuto 2016-07-18 17:19
Widzę że pani dyrektor się nie poddaje... Brak słów.
totu 2016-07-18 17:38
Brak słów pani dyrektor.
ene 2016-08-02 19:27
Komag to przede wszystkim szalenie niskich lotów kadra zarządzającą od poziomu kierowników po dyrekcję. Dochodzi do tego bardzo niejasny system premiowania mocno uzależniony tak naprawdę tylko od humoru kierownika. Biorąc pod uwagę że podstawy dla inżynierów to poziom ok 2000 zl brutto bez dobrej premii kokosów się tam nie zarobi.
Szkolenia były gdy Komag miał pieniądze, teraz jest kryzys i oszczędzają także na tym.
1
ene 2016-08-08 12:13
Jest barbórka - wysokości podstawy z groszami , oraz trzynastka - mniej więcej srednia za poprzedni rok. Żeby dostać 13 trzeba przepracować pełny rok. Premie te nie są pewne - zależne od kondycji firmy.
baryła 2016-08-09 13:45
Wynagrodzenie nie jest do uzgodnienia. Pani daje ci najniższą krajową, a ty się na to zgadzasz. Ot, cale negocjacje
1
qpa 2016-08-11 22:02
Poczytaj wszystkie wpisy... Szkoda życia na tę firmę... Chyba że to kolejna dziwna prowokacja... Jeśli tak to po raz kolejny nie pozdrawiam popleczników dyrektorki.
qpa 2016-08-12 17:22
Z której choinki się urwaleś? .. Musiało boleć.
tym 2016-08-12 21:31
Do uzgodnienia znaczy 1900-2100 brutto. Tak wyglądają podstawy inż. a często i dr inż w komagu. Reszta wypłaty to premia uznaniowa, zależna od tego ile Twój dział zarobi pieniędzy i na ile kierownik uzna że się do tego przyczyniłeś. Reasumując, większość inż zarabia w kamagu kolo 2000 netto. A to że obiecują więcej - wyspałbyś CV gdyby napisali że zarobisz mniej niż operator w fabryce z wykształceniem podstawowym?:)
1
mieliście kiedyś dobrego pracownika 2016-09-30 21:15
2100 nawet netto ... Wow. Szał. Nie zatrudniajcie się tam. Były teraz wypłaty. Wyplaty? No może kierownictwo, bo ja na koncie widziałem tylko 1600zł.
2
do niekompetentnych o niekompetentnych 2016-10-05 18:46
O stanowiskach to ktoś juz wcześniej napisał. Jakie premie baranie? Żeby mieć premie (czyt. 50zł za w 2 tygodnie roboty) trzeba mieć sprzedaż. A wiadomo że Komag wychodzi tylko na plus z powodu kreatywnej księgowości.
Przestań wiec pisać bzdury. Ludzie, nie zatrudniajcie się tam! Szkoda życia i zdrowia.
koli 2016-10-06 22:46
a możesz niby powiedzieć na czym polega ta księgowość?
Jozik 2016-12-31 21:48
Firma tonie, szukajcie sobie nowej pracy.
7
oburzony 2017-01-27 11:55
Po co się pani czcigodna odzywała o podwyżkach przed świętami. Chce pani oszczędzać? Proszę zatem zwolnic emerytów w postaci byłego dyrektora, całą ekipę zespołu doradców którym jeszcze nie udało się niczego konstruktywnego wymyślić. Proszę również nie przejadać (dosłownie) pokaźnych sum, a na pewno dla zwykłych pracowników na podwyżki ( do minimalnej krajowej) się znajdzie!!!
10
Niewolnik 2017-03-29 20:28
Czyli nie jestem jedyną osobą bez minimalnej krajowej w Komagu.
Mam nadzieję, że już niedługo potrwa to podtrzymywanie trupa przy życiu!
5
Jozik 2017-04-22 19:44
Najgorsza jest niekompetencja Dyrekcji. Na seminariach i pracach statutowych dają sobie wciskać takie bzdury, że ręce opadają.
3
Alicja 2017-04-26 11:12
@Jozik według Ciebie firma 'tonie'. Dlaczego tak uważasz? Czy możesz uargumentować swoją wypowiedź?
Wielbiciel 2017-05-05 19:42
Głodowe pensje i niekompetentna dyrektorka, która zajmuje się głównie podróżami na koszt zakładu. I oklaskujace ja przyboczne dziadki, pogromczynie zabawek i podobna menażeria.
5
pracujący wolontariusz 2017-05-19 11:05
W samo sedno trafiłeś. Tak upośledzonej firmy ze świecą szukać. Mam nadzieję, że ktoś to wszystko z ministerstwa czyta i zorchrzani to towarzystwo wzajemnej adoracji
4
Wiem 2017-06-10 19:40
Dwa Zakłady się rozpadły, we wrześniu rozpadnie się trzeci.
5
Zostaw swoją opinię o ITG Komag - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ITG Komag