brak logo

Wanicki

Tychy

Opinie o Wanicki

Majkel 2014-09-11 22:07
Praca jak wszędzie, uzależniona od przerobu, dużo pracujesz dobrze zarabiasz. Jeśli chodzi o rotację wśród pracowników to głównie nieudolni magazynierzy którzy nie potrafią załatwić prostych rzeczy, lepiej samemu byłoby załatwiać części niż czekać cały dzień na magazyniera. Mistrzowie tacy sobie, lepiej trafić do pana W. niż pana D. któremu wydaje się że na wszystkim się zna.
Ogólnie firmę można polecić jednakże ja wolałem iść na swoje.
3
Ktos 2015-02-10 17:30
Witam, całkowicie się z tobą zgadzam, firma pomiata nie tylko sprzedawcami, niestety stanowisko nie ma tu znaczenia zero szacunku do pracownika.
A wynagrodzenie temat rzeka :), wcale nie jest uzależnione od pracy tylko chyba od widzi mi się dyrektorów, oczywiście zawsze niższe niż się umówisz. Mocno odradzam prace w tej firmie.
Chetny 2015-02-10 22:06
Napisze ktoś jak się pracuje u Wanickiego kolo Częstochowy?? Widzę cały czas idą ogłoszenia szukają chętnych do pracy. Jaka atmosfera czy można zarobić ?? Skąd ta rotacja?? że ogłoszenia praktycznie nie znikają z portali internetowych.
greg 2015-08-27 12:24
witam mam pytanie.
Łukasz pracowałeś jako sprzedawca ciężarówek ?
i taką niską podstawę tam dają ?
to już lepeij ten kierwoca tego DAFa zarabia.
Powodzenia Łukasz
marek 2015-12-20 20:12
Ja w firmie Wanicki pracowałem przez jakieś 2,5 roku. Powiem szczerze, że nie ma na co narzekać, atmosfera fajna, jak dużo pracujesz to możesz też dużo zarobić. Ja koniec końców zmieniłem branżę, ale powiem szczerze że trochę żałuję odejścia. W każdym razie mogę z czystym sumieniem polecić.

Pracowałem w Częstochowie.
mario 2015-12-31 09:59
Ja pracowałem jako sprzedawca ciężarówek. Odszedłem jakieś 3 lata temu - żona nalegała na przeprowadzkę i całkowicie zmieniłem branżę. Pracę wspominam bardzo dobrze, fajna atmosfera, jak złapiesz doświadczenie w sprzedaży ciężarówek i wyrobisz sobie fajny portfel klientów to można naprawdę sporo zarobić i fajnie żyć. Polecam pracodawcę, mam tam dużo znajomych z którymi do dzisiaj utrzymuję kontakt.
janek 2016-02-19 23:17
Pracowałem tam przez pół roku. Atmosfera spoko, zarobki porównywalne bardzo dobre. Skusiłem się za namową byłego dyrekora na zmianę pracy i trochę żałuję.
skwarek 2016-02-29 23:46
praca jak praca, ja tam nie narzakam. ogólnie mogę polecić
janek 2016-03-09 10:32
Nie przesadzałbym z tym zachwalaniem, ale wydaje mi się że firma solidna. Pracowałem tam przez 3 lata, nie mogę powiedzieć złego słowa. Na tle innych bardzo pozytywny pracodawca, ale też nie ma niczego nadzwyczajnego..
Razmus 2016-03-11 23:29
Firma taka sobie, niestety nie potrafią utrzymać dobrych pracowników, dlatego ciągle kogoś szukają.
ytr 2016-05-07 12:46
@pt widocznie jakies ma skoro jest wymagane :D ale widze teraz nowe ogloszenia np. na stanowisko przedstawiecila handlowego w woj. lubelskim mile widziane jest doświadczenie handlowe,doświadczenie w sprzedaży maszyn rolniczych będzie dodatkowym atutem
Iwona 2017-04-19 14:08
@janek mówisz, że Wanicki wyróżnia się pozytywnie na tle innych pracodawców. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jakim firma jest pracodawcą?
Jan 2017-04-19 20:54
Te pozytywne opinie są nakręcane przez dyrektorów i kierowników w firmie. Rzeczywistość jest calkiem inna, niczym pozytywnym firma sie nie wyróżnia, a wręcz przeciwnie same negatywy. Chyba, że szukasz pracy na chwile mozna sie załapać, popracujesz sam uciekniesz. W firmie nerwowa, szarpana atmosfera, jedno mówią co innego robią. Ilu prezesów tyle decyzji, każda odmienna. Marna podstawa i kasa, duże wymagania, oczekiwania, myślą, że sa korporacja, ale daleko do tego....
1
zorientowany w temacie 2017-05-08 12:41
Negatywne opinie biorą się z tego że dochodzi do porównań mechanika , mistrza , kierownika i handlowca. każdy inaczej zarabia. Jeśli jesteś handlowcem to zarobisz 5000 ,10000 i 20 000 a jeśli porównujesz to do mechanika który zarobi 3000 to każdy będzie nie zadowolony.
Humory może mieć każdy w zależności od dnia i pory roku ale jak robisz coś rzetelnie i wywiązujesz się ze swoich obowiązków to nikt do Ciebie nie będzie miał pretensji.
Uważam że Firma jest OK i jest przychylna pracownikowi, wystawi Ci promesę do banku , pożyczy Ci kasę jak trzeba itp. ale trzeba wiedzieć z kim gadać.
potwierdzam fakt że firma jest już tak duża że pewnych rzeczy nie kontroluje na pewnych szczeblach ale z pewnością nie jest to zaniedbanie a wręcz przeciwnie dzieje się tak ponieważ ciągle inwestują , budują , kupują i tworzą coś większego.
Ja osobiście polecam i uważam że zawsze można trafić z deszczu pod rynnę!!! a już nie jeden tak podobno miał :)
miły 2017-05-09 19:59
Kto zna ta firmę dobrze wie o czym mowa z zarobkami, na tych samych stanowiskach rozbieznosc pensji jest bardzo duża, i nie zależy to ani od wykształcenia ( niektórzy kierownicy i dyrektorzy nie maja go w ogóle ) ani od kompetencji ani od wywiązywania sie ze swoich obowiazków niestety. Dziw, że właściciel firmy jeszcze nie zauważył, że płaci sie pensje osobom, które nic nie potrafia ( i nawet nie chca sie nauczyć ), tylko ładnie opowiadaja. Najlepszym rozwiązaniem w tej firmie jest wziąć kasę, a pracę zepchnąc na kogos innego, takie codzienne...
1
Iwona 2017-07-14 11:27
@zorientowany w temacie
piszesz, że polecasz pracę w Wanicki. Mógłbyś napisać coś więcej o pracy w dziale, w którym pracujesz? Wspominasz też, że firma ciągle się rozwija. Czy zapewnia takie możliwości również jej pracownikom?

Zostaw swoją opinię o Wanicki - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wanicki