Agencja Ochrony Osób i Mienia "MEDUZA"

Poznań

Opinie o Agencja Ochrony Osób i Mienia "MEDUZA"

anonim 2009-06-15 15:32
Słowa kojarzące się z Meduza-ochrona osob i mienia
wyczerpująca
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako-nie ma w tej firmie takich mozliwosci
Atmosfera i ludzie tam pracujący są beznadziejni i leniwi
Od jakiej stawki można negocjować pensję?pensja stala-najnizsza krajowa

Najbardziej nie podobało mi się w Meduza-ochrona osob i mienia:
nikomu nie polecam-zmiany 24/48
\
5
eLzwis 2010-06-29 22:55
W zupełności potwierdzam, pensja jest niska i taka sama jakość pracy.
Antek 2010-11-03 11:45
Co do firmy Meduza nie mam zastrzezen a jestem podlaczony do tej firmy juz 4 lat . Zawsze szybko i sprawnie czuwaja nad naszym bezpieczenstwem w porownaniu do innych ,,znanych" firm ktore niestety nie dopelniaja obowiazkow...

Pozdrawiam
3
preamp 2013-01-25 12:33
Meduza łamie ustawę o ochronie! Pani, która siedzi w Poznaniu na portierni urzędu skarbowego (pracująca właśnie w Meduzie) jest tak ubrana, że wygląda jak celniczka. A przecież ustawa mówi wyraźnie, że ubiory pracowników ochrony powinny się różnić od ubiorów służb publicznych...
1
arek 2013-01-31 14:11
Koleżanka z portierni wygląda bardzo elegancko i chyba komuś ona przeszkadza stad taki opis no chyba ze kolejna próba nie udana konkurencji ??? Pozdrawiam (kolega z portierni )
4
kankan 2013-10-11 13:42
place sa niskie kultura szefostwa do bani
3
psp 2013-11-16 21:50
O umowie o pracę możesz pomarzyć, chyba że mam orzeczenie o niepełnosprawności. Zarobki zależą od obiektu. Jak robiłem na Uniwersytecie Przyrodniczym, to płacili ok 5zł na rękę na godzinę przy 240 godz. w miesiącu (system zmian 24/48). Generalnie nie polecam nikomu firmy, chyba że ktoś pilnie potrzebuje jakiejkolwiek roboty, bo przyjmują dosłownie wszystkich. Pracownicy to zbieranina przypadkowych ludzi, którzy raczej pojęcia o ochronie nie mają (co się dziwić, żaden specjalista za tą kasę nie będzie robił). Na obiektach UP pracowałem tylko miesiąc i to, co tam zobaczyłem skutecznie zniechęciło mnie do pracy w Meduzie i ochronie w ogóle.
4
posen 2014-01-31 19:10
Tyle samo dają na DS AWF. Popieram, praca dla wyjątkowych desperatów.
2
posen 2014-03-11 18:29
Największe nieporozumienie to wypłata "do ręki". W XXI wieku to anachronizm.
4
posen 2014-03-18 20:45
Jeśli ktoś myśli o pracy w akademiku AWF, to ostrzegam przed kierownictwem - za bardzo wtrącają się w pracę ochrony, panoszą się, a jak coś pójdzie nie tak, to od razu telefon do firmy. Bo ochrona zawsze winna...
2
emeryt wojskowy 2014-05-03 21:16
Za 5zł pójdę 240hx5zł = 1200zł netto, 24hx 10 służb (: Moja emeryturka to 1500zł po 16 latach służby w wojsku + 1200zł od Meduza to: 2700zł, pasuje mi praca w akademiku i ochrona wjazdu na teren (służba w budce w pozycji siedzącej) (: Wybieram się do Was
8
posen 2015-01-06 22:21
Potrzebują teraz do ochrony osiedli.
1
posen 2015-01-24 23:06
Najlepiej zgłoś się do siedziby firmy ;)
4
Ill 2015-03-10 00:45
Odnoszę wrażenie, że firm świadczących usługi ochroniarskie na terenie Poznania jest naprawdę sporo, dlatego Meduza wydaje się być małą rybką na szerokim morzu. Podpowiedzcie proszę, czy jest jakaś szansa zdobyć realne doświadczenie, a nie być tylko kolejnym szeregowym ochroniarzem - wiele ludzi tego nie chce..
SSDD 2015-05-05 10:06
Jeśli szukasz firmy, gdzie możesz się rozwinąć, to trafiłeś pod niewłaściwy adres. Najdalej, gdzie możesz zajść w Meduzie to grupa interwencyjna (całkiem spoko robota, nie wiem jak teraz, ale za moich czasów 10zł/h), albo koordynator ochrony obiektów (zdecydowanie nie polecam, wbrew pozorom marne pieniądze, a odpowiedzialności i zadań sporo).
1
Akademiki 2015-05-11 09:19
Teraz co się w tej meduzie porobiło to śmiech na sali ludzi nie mają a przejeli po wigorze służby a pracowników brak są tam jelenie co latają z obiektu na obiekt by luki zatrzymac ludzie nie pozwalajcie sobie parę osób stałych już odeszło licencje cena 6,50 za godzinę dobre do wydawania kluczy śmieszne by licencja była potrzebna do tego przychodzisz na obiekt pani chce klucz od pokoju a ty pierwszy raz i ciekawe czy ktoś będzie wiedział jaki klucz komu dać ludzie śmiech na sali a jak się nie zgodzisz gdzieś iść to szantaż że cię zwolnią dobre przyjmują byle kogo nie widomych o kulach co się da a pieniądze do ręki bo nie masz dowodu że zarabiasz tak jak na umowie 200 złotych i więcej nie płaca składek z kwoty którą zarobisz nie polecam ;)
4
zniesmaczony 2016-02-12 11:59
Witam, Nie zgodze sie z tym ,że wszyscy są zadowoleni.Praca malo rozwojowa ,zarobki marne. Praca glównie dla rencistów i emerytów.Nie polecam!
2
franol 2016-08-10 15:42
mi sie udalo dostac do meduzy i jest ok puki co ! szukalem na ogloszeniach ale jak kolega mowil nic juz nie bylo wystawione a ludzi przyjmuja
6
zawiedziony 2016-08-11 17:27
Rzeczywiście kierownik panJ.D jest potrzebny do mataczenia i zniechęcania ludzi do pracy . Mówiąc szczerze jest jak wrzód na tyłku
10
Ryba 2016-10-16 22:06
Dobry kierownik ds ochrony czyli koordynator to podstawa. Nie wiem jak jest w Meduzie ale wiem że do tej pracy nadaje się 1 na 10 osób. Takim pracowników trzeba cenić bo to praca 24/24, tak by wszystko się kręciło. Dlatego jak kierownika w firmie się nie szanuje to odchodzi. Pisze ogólnie. Nie wiem jakie są układy i system pracy w Meduzie. Poczytam opinie.
Ryba 2016-10-16 22:07
Dobry kierownik ds ochrony czyli koordynator to podstawa. Nie wiem jak jest w Meduzie ale wiem że do tej pracy nadaje się 1 na 10 osób. Takim pracowników trzeba cenić bo to praca 24/24, tak by wszystko się kręciło. Dlatego jak kierownika w firmie się nie szanuje to odchodzi. Pisze ogólnie. Nie wiem jakie są układy i system pracy w Meduzie. Poczytam opinie.
pracownik administracyjny MEDUZA 2016-10-17 13:55
Aktualnie poszukujemy chętnych na stanowiska:
- pracownik ochrony
- przedstawiciel handlowy
- koordynator
Osoby zainteresowane prosimy o wysyłanie CV na adres: rekrutacja@meduza.net.pl
4
Danuta 2016-11-03 16:38
Jerzy został wywalony z meduzy i nic dziwnego skoro działał na szkodę firmy z tego co dowiedziałam sie od córki . Nowy kierownik wydaje sie być na poziomie .
4
Paweł 2016-11-03 16:44
3/4 chce odbierać w taki sposób pieniądze a reszta dostaje na konto bankowe . Wiem bo moja wypłata sie zbliża ;)
obiektywny 2017-01-02 11:08
Ogólnie firma w porządku , ale przestrzegam chętnych do podjęcia pracy w Meduzie przed takim obiektem jak ,, karpia 29 " koordynatorem jest tu typowy Cham , kapu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który wykorzystuje swoją funkcję aby mieć powyżej 300 godz. miesięcznie, a pozostali nie mają nawet 200 godz. Tego typa nie można nazwać nawet człowiekiem , zwykłe BYDLĘ
3
Pracownik administracyjny MEDUZA 2017-01-03 14:26
Stary kierownik Pan D........ nie pracuje u nas już od listopada 2016. Ze względu na liczne skargi i uwagi od naszych pracowników jak również klientów. Nowy kierownik jest z nami od listopada i wszyscy pracownicy chwalą sobie z nim współpracę.
Zuzanna 2017-01-05 10:34
Pracodawca dbający tylko o zarobek Prezesa, nie stosuje się do przepisów płacowych nowej ustawy. Stosują fikcyjne dokumenty. Jak długo bedzie oszukiwał pracowników. Tak jak w komentarzach powyżej - dwudziesty pierwszy wiek i wypłata do ręki, zamiast na konto, aby nie można było skontrolować. W końcu któryś z pracowników się wkurzy i zgłosi fakt do Państwowej Inspekcji Pracy i wtedy grozi im grzywna 30 tys. zł.
2
trool 2017-01-08 15:20
Ktoś napisał nieprawde.
Mała Meduza 2017-01-13 22:10
@obiektywny
Potwierdzam opinię o koordynatorze z obiektu przy ul. Karpia 29. Przynajmniej w jednej części. Grafiki pracy ustalane przez tego pana bardzo faworyzują jego własną osobę. Mimo, iż obsada na obiekcie jest kompletna, pan "koordynator" (R. S.) wypracowuje 2 razy więcej godzin od pozostałych.
Artur 2017-01-14 06:15
towierutna bzdura,pracuje.pierwsie śliwki-robaczywki.pracuje nadal,ktos z zawisci wypisuje glupoty,bo on latwo niemiau.dzienwdzien dzwonione,nekalpracownice przez internet jakimis statusami,dziwnymipropozycjami pracy w nocy,brakiem umundurowania,dla niego byly wazbe majtkii stan panny - czy zajeta czy nie, po tej wpadceopoiadalzez kazdym to robi -ciagnie rowno wiez od pracownika.Nie nadaje sie na to stanowisko ten csly szefuncio, ochrony wciaz brakuje, wiec orzyjmuja potem panie zlapane na 'nie powiem czym' na sprzataniu,potem mamy hakies patologi wnpostaci'dowodcow' - gosc tylko wypnie tylek i majtasy gotowe-szkoda gadac-sprawdz to najpierw,zanim napiszesz bzdury, bo to A... juz nie pracuje, nie D.
Janusz 2017-01-14 14:25
Czy to prawda że w Meduzie dyżurny uzbrojonego stanowiska dowodzenia. Chodzi w laczkach i bez broni. Często popijając piwo? Jak wjedzie Policja to zabierze koncesje. Czy to prawda że grupa interwencyjna jeździ w pojedynkę. Często bez kamizelki i hełmu. Zajmuje się zatykaniem braków na obiektach i innymi sprawami do nich nienależącymi Policja już wie czy jeszcze nie. Sprawa do załatwienia.
3
Marcin 2017-01-14 14:35
Nie chwalcie zbytnio nowego kierownika. To nie ten sam człowiek co jeszcze 2 miesiące temu. Powoli przemienia się w model Dobrockiego. On ma cały ten bałagan na swej głowie. Jeszcze zmuszają go do łamania nowej ustawy o zarobkach. Proponuje ludziom 8.50. Inne firmy dały już ludziom umowy lub aneksy na 13 brutto i czekają na uciekinierów z Meduzy. Wszystko wyjdzie 10 lutego jak okaże się że ludzie zostali oszukani. PIPa chętnie zajmie się tym przypadkiem. Kara 30 tyś zl od każdego przypadku - Marcin
2
koordynator 2017-01-14 14:39
Chyba żartujesz. na Głuchowie inwalida o dwóch laskach robi obchody po śniegu i lodzie? Może nie robić ważne że jest zawsze w pracy. Za niego płaci fundusz i to się opłaca - Koordynator
1
Zośka 2017-01-17 22:35
Moja droga. Stary kierownik na początku też był na poziomie. Prezes był nim zachwycony. Nowemu nie wróżę długiej kariery. Firma jest niewypłacalna. Robi bokami. Łamie prawo płacowe. Nie zachowuje przepisów. A ktoś przecież musi być winny. Jak myślisz na kogo padnie? - Zośka
1
życzliwy 2017-01-24 13:14
Panie Arku. Pańska odpowiedź jest nie na temat. Chodziło nie o elegancje a różnice w służbowym stroju. Bardzo proszę czytać uważnie przed zabieraniem głosu - zyczliwy
1
Olejro 2017-01-29 11:54
Najnowsze wieści z Meduzy mówią że proponują 8.60 netto. Koordynatorowi z Uniwersytetu P. zaproponowali 10.50 netto. Jakieś państwo w państwie. Prezesa ustawa nie dotyczy? Co się dzieje z firmami które są niewypłacalne?
13 brutto na godzinę należy się niewykształconemu i niekwalifikowanemu cieciowi pilnującemu toi-toi na Rynku Jeżyckim.
1
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Osób i Mienia "MEDUZA" - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Osób i Mienia "MEDUZA"