brak logo

ARW Focus

Wrocław

Opinie o ARW Focus

joko-on 2011-02-02 17:00:37
dołączam się do opini. Tragiczny stan firmy, traktowanie pracownika poniżej jakiejkolwiek krytyki, zero szacunku nie mówiąc o jakiekolwiek możliwości rozwoju, zarobki po psie, Natomiast i tak w największą tragedia w firmie jest zarządzanie a raczej osoby które owy urząd sprawują. NIE POLECAM NIKOMU NIGDY W ŻYCIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
2
Focus-FuckUs 2011-02-02 17:03:46
powiem krótko DRAMAT DRAMAT DRAMAT nikomu nie polecam, zreszta to firma już z olbrzymie złą sławą
były pracownik 2011-02-13 21:02:55
Nie zgadzam się z wami. W firmie Arw focus zawsze panowała wspaniała atmosfera a przede wszystkim w drukarni. Złą opinię wystawiają Ci których firma zwolniła bo do niczego się nie nadawali. Bardzo łatwo kogoś krytykować a trudno samemu cokolwiek zrobić. Serdecznie polecam tą firmę.
jestem z miasta 2011-02-16 17:22:23
Wielu ludzi psioczy na tą firmę, przeklina ją, lży, oczernia zapominając o tym, że gdyby nie Focus to dziś umieliby co najwyżej otwierać piwo na ławce pod blokiem lub jeździć kombajnem w swoich miasteczkach, wyczekując chłopaka z większego miasta lub zagranicy.
bb 2011-02-16 21:16:42
zgadzam sie z przedmowca.focus czesto zatrudnia intuicyjnie,na starcie dajac duze zaufanie.niektorzy potrafia to docenic i wykorzystac. inni zwyczajnie sie nie sprawdzaja. zdarza sie oczywisice ze sa i tacy ktorzy zostalili niesprawiedliwie ocenieni.no ale tu czy w inny firmach to sie nie zdarza?
1
Romek 2011-02-16 21:56:47
No i co? To co napisał szef - anonimowa wypowiedź warta jest funta kłaków. [usunięte przez administratora], Sid Ci przeszkadzali? I zabrakło Ci odwagi, żeby powiedzieć im w twarz? >>No chyba, że to strach przed tym, że za coś takiego można wylecieć. Rany Boskie! Nie wiedziałem, że Oni są tacy podli, żeby za coś takiego wyrzucić kogoś z pracy!
Romek c.d. 2011-02-16 22:03:23
te ptaszki oznaczają ironię. [usunięte przez administratora] ktoś wspomniał. Świetnie, weź z niej przykład. Weź się do roboty i wykorzystaj to czego się u nas nauczyłeś/aś. Aaaaa i jeszcze jedno: "wiesz, Wojtiukowie mają naprawdę dużą rezerwę do ludzi i trzeba sobie zasłużyć, żeby dostać po uszach" - słowa [usunięte przez administratora]. Ja za krótko pracuję, żeby wypowiedzieć się w pełni, ale póki co nie szukam pracy, a jak mnie spotka kiedyś z jakichś przyczyn Wasz los - drodzy Byli - to chyba zastanowię się najpierw co zrobić, żeby się drugi raz nie wykoleić.
Lobo 2011-02-17 08:33:33
Witam
Ja bardzo proszę o zakończenie dyskusji w tym temacie, a administratora lub osoby wypowiadające się o wykasowanie swoich postów. Publiczne forum to nie jest miejsce na takie dyskusje, sio do piaskownicy.
Lobo
studentka_AsP 2011-02-26 14:22:00
W szoku jestem czytając wasze wypowiedzi, te wypowiedzi dotyczą chyba dużego focusa bo w tym małym na przeciw kina jest bardzo fajnie przynajmniej z mojego punktu widzenia - jakoś mają jak nikt inny, zawsze szybko i sprawnie, no i do tego w przeciwieństwie do koplandu nie olewają klienta jak ma źle coś przygotowane tylko pomogą. ja faocusa (przynajmniej tego małego) oceniam wzorowo. Tak jak ktoś wyżej napisał brudy pierzcie sobie we własnej pralce a nie w publicznej rzece - poziom gimnazjalny(szkoda) Jeszcze raz gorąco polecam i pozdrawiam panów: [usunięte przez administratora] i dziękuję za wyrozumiałość
anonim 2011-02-26 22:39:07
Zeby ocenic dobrze rynkowy Focus to rzeczywiscie trzeba byc studentka z ASP albo AWF.
anonim 2011-02-27 10:39:52
były pracownik - 2011-02-13 21:02:55

Nie zgadzam się z wami. W firmie Arw focus zawsze panowała wspaniała atmosfera a przede wszystkim w drukarni. Złą opinię wystawiają Ci których firma zwolniła bo do niczego się nie nadawali. Bardzo łatwo kogoś krytykować a trudno samemu cokolwiek zrobić. Serdecznie polecam tą firmę.

DRUKARZ: co to za brednie dotyczące drukarni????? wspaniała atmosfera w drukarni??? JEST TO DOKŁADNE ZAPRZECZENIE PRADWDY !!!! niezły PR tylko szkoda że to tylko PR, DRUKARZU - NIGDY W ŻYCIU DO FOCUSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
była pracowniczka 2011-03-22 20:04:51
Na wstępie chciałabym zaznaczyć, że nie jestem autorem żadnej z powyższych wypowiedzi i zwłaszcza tej, która rozpętała tak wielką wojnę na tym portalu. Co prawda osoba, która to pisała miała dużo racji, tylko nie potrzebnie nazwała pewien "problem" po imieniu. Nie uważacie, że taka rozmowa o wew. problemach firmy na publicznym portalu jest delikatnie mówiąc nie na poziomie??? W dodatku sam szef osobiście się wypowiada o swoich byłych pracownikach i to w taki sposób, że uuuuuu - nie mam pytań!!!
Oczywiście nikt nie jest idealny i każdy z nas popełnia jakieś błędy - tylko trzeba umieć je dostrzec i potraktować jako prawdziwą naukę na przyszłość. W moim przypadku tak się właśnie stało:-)))))
Nie twierdzę, że byłam idealnym pracownikiem, ale nie pozwolę sobie na tego typu odzywki, ponieważ zbyt dużo serca i zdrowia włożyłam w tą firmę, żeby mnie teraz ktoś od nierobów i obiboków wyzywał. Przyznaję się jednak, że doświadczenie jakie posiadłam zawdzięczam właśnie Focusowi i za to szczerze Panie [usunięte przez administratora]dziękuję!!!!! Chciałabym też zaznaczyć, że swoje prywatne opinie, uwagi i bolączki przedstawiam osobom do których są one kierowane. Reszcie też tak radzę:-) i życzę wszystkiego dobrego! [usunięte przez administratora]






anonim 2011-03-28 18:33:51
"jestem z miasta" masz coś mądrego do powiedzenia czy tylko patrzysz jak się zmieniają literki? A może chcesz jeszcze kogoś obrazić? Dawaj, przecież wiesz, że przy każdym tępym wpisie możesz dodać ocenę 6 gwiazdek.
podwykonawca 2013-07-29 22:58:11
Potwierdzam, nie płaca podwykonawcom, już 2 lata nie moge sie doprosić o pieniądze. Żenada, odradzam współpracę z tą firmą.
1
Gość 2013-07-31 09:18:24
Zgadzam się.. zalegają z kasą i ani rusz się nie kwapią.. [usunięte przez administratora]
jarek 2014-04-09 22:02:31
No co Wy gadacie, to czemu ARW Focus na swojej stronie chwali sie, że bije rekordy sprzedaży, ma 400% normy, nowa halę, zupełnie co innego.
hejter 2014-04-21 21:57:11
może i rzeczywiście mają jakiś rekordowy moment w swoim istnieniu, ale czy to się przekłada bezpośrednio na pracownika?
cyderek 2014-05-27 14:16:04
@hejter myślę, że w jakiś sposób może się to przekładać. Przecież lepiej, żeby szło niż żeby spadali na dno.. Nie wiem jak jest teraz ale pewnie było gorzej..
Teo 2014-07-29 23:09:27
Osobiscie nie polecam angazu w tej firmie gdyz na kazdym kroku swego czasu chcieli wydymac kazdego pracownika min okradajac z skladek emerytalnych probojac obejsc przepis, na szczescie SKarbowka sie za nich wziela i posypali mi kare w setkach tysiacach :) A dla firm ktore chca byc ich podwykonawcami zapominjcie o kasie albo przygotujcie sie na bardzoooo dlugi czas splaty, na koniec co do P. (usunięte przez administratora) oszust jakis malo najpierw obiecuje ustala szczegoly a na koncu zmienia zasady i kreci taka jego natura. Docenia tylko swoich przydupaskow ktorzy mu przytakuja na kazdym kroku
1
pomponek 2015-01-31 03:19:31
ja nigdzie jeszcze nie znalazłem żeby awr focus poszukiwał teraz kogoś do pracy a właśnie trochę sie naszukałem. Myślicie że ta firma warta jest dobijania się tak do niej? szanują pracowników? w jakich granicach są pensje miesieczne? płacą na czas czy nie? sory ze tyle pytań ale mam mnóstwo dylematów
Kacha 2016-02-29 11:41:55
Widziałam na facebooku, że szukają handlowca.
Joanna 2016-04-01 09:44:06
Owszem, szukamy handlowców -wymagamy doświadczenia w sprzedaży i komunikatywnej znajomości j.angielskiego,niemieckiego lub francuskiego.
Szukamy również pracowników do produkcji.
Zainteresowanych pracą proszę się kontaktować z sekretariatem.
Joanna 2016-04-13 15:12:58
tak
oj 2016-05-10 09:29:03
Hej, wiecie czy niedługo pojawi się jakieś ogłoszenie chociażby na przedstawiciela handlowego? Bardzo by mi pasowała taka praca, bo przecież oprócz podstawy zarobków zawsze jest jeszcze szansa na odpowiedne premie w tym zakresie.
1
Zostaw swoją opinię o ARW Focus - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ARW Focus