3.1/5

• Witoszyn
  • Dobrochów
  • Przewóz
Lubartów - Drukarnia Dako Kozioł i Wspólnicy Sp. Jawna

3. Opinie o pracodawcach Lubartów
  5. Opinie o Drukarnia DAKO Sp. j.

Opinie o Drukarnia DAKO Sp. j. Lubartów

Nie przegap nowości o Drukarnia DAKO Sp. j.!

20.08.2019 11:42

Agencja Randstad w najnowszym badaniu "Monitor Rynku Pracy" informuje, że Polacy bardzo często pracują w godzinach nadliczbowych. Aż 74% respondentów w naszym regionie pracuje więcej niż 40 godzin tygodniowo. Z przyjemnością możemy poinformować, że nasza Firma poprzez podejmowanie działań organizacyjnych oraz zwiększenie zatrudnienia, sukcesywnie zmniejsza liczbę nadgodzin. Niemal 45% pracowników naszej Firmy nie miało w tym roku kalendarzowym ani jednej godziny nadliczbowej. Oznacza to, że odsetek pracowników, u których pojawia się praca w godzinach nadliczbowych, jest o 20% niższy niż w regionie.
    Lol

22.12.2022 08:54

Podejmowanie działań organizacyjnych xd od kiedy to sytuacja w której mówi się ludziom że nadgodziny nie będą płacone bo jest mało to roboty, a jednocześnie zmusza się ich do przychodzenia w weekend za wolne na tygodniu, można nazwać działaniem organizacyjnym. Hipokryzja lvl expert

28.08.2025 19:49

Nie tak długo trzeba przewijać, żeby znaleźć wpis z narzekaniem, że nie ma roboty -czyli co się robi jak nie ma roboty? Siedzi na czterech literach i narzeka, zamiast naprawiać maszynę,dla siebie i swojej wygody.Niestety sam nic nie zmienisz , mimo że masz szczere chęci a reszta to olewa.Znam tą bezsilność i wiem jak gorzko ona smakuje
    Rusałka

24.02.2021 17:33

Witam, jak czytam te wszystkie opinie to robi mi się przykro. Pracuję w Drukarni Dako już jakiś czas i szczerze powiedziawszy jestem zadowolona. Rozumiem że może nie na wszystkich stanowiskach jest wesoło ale ja akurat sobie chwałę. Pracuję z ludźmi na poziomie z wysoką kulturą osobistą. W moim otoczeniu nie ma mobbingu ani żadnych nieprzyjemnych odczuć. Naprawdę w okolicy są inne firmy gdzie mobbing i brak kultury i wyzwiska są na porządku dziennym.
    bYłY pRaCoWnIk

09.02.2019 17:14

Bardzo dobra firma, pracowałem tam troche i zchecią bym wrucił, spoko atmosfera i spoko ludzie, moze troche przesadza pan dyrekto(usunięte przez administratora) ale najbardzie śmiac mi się chce z ludz ktuży tam pracuja i narzekają jak to im źle i niedobrze choć mają czas na prace i na pogaduchy, a i pieniędze nie sa złe. chyba nigdy nie pracowali w (usunięte przez administratora) typu roto gdzie pracownik jest eksploatowany w 100% i musi (usunięte przez administratora) przy lini 8 h albo w polskone gdzie też rece odpadają i atmosfera jest zła. Ogulnie prace w DAKO bardzo dobrze wspominam i sobie chwale
    bYłY pRaCoWnIk

19.02.2019 22:38

Wybaczy mi pan moją pisownię i składnie szanowny polonisto ten portal służy do wyrażania opini a nie pisaniu pematów literackich. z pracy w dako zrezygnowałem z powodu przeprowadzki, a w firmie mnie doceniali gdy złożyłem wypowiedzenie dostałem propozycje znacznej podwyżki choć i tak nieźle zarabiałem, tak więc swoje zdanie podtrzymuję w DAKO pracowało mi się bardzo przyjemnie :)
    SamaPrawda

14.02.2021 09:44

Po ortografii wnoszę że zbyt dużych kompetencji Pan/Pani nie posiadała więc nie dziwne ze praca wydawała się lekka i przyjemna bo wymagająca być nie mogła...
    Ktoś

11.02.2021 15:45

Witam! Pracowałam w tej firmie krótko, ale mimo to moje zdanie i opinia jest pozytywna. Ludzie sympatyczni co nie którzy, kierownictwo też dało się dogadać. Ja nie mam na co narzekać bo praca jak każda inna trzeba robić swoje ,dobrze wykonywać swoje obowiązki i każdy będzie zadowolony.A przejmować się innymi którzy tam pracują i narzekają że im wiecznie mało to szkoda czasu i nerwów Powodzenia,!

Uśmiechnięty

26.03.2026 23:14

Wydaje mi się że prezesi widzą tylko słupki wpłat na konto(a poza tym pewnie nie wiedzą połowy co się dzieje na halach bo niektóre sprawy sa tuszowane przez kierownictwo)

Zwykły człowiek

27.03.2026 11:59

Zapomniałeś dodać z że błahe sprawy (przy takiej liczbie pracowników zawsze się coś znajdzie) są rozdmuchiwane przez "wyższych rangą" pracowników żeby było że się wykazują. A jak naprawdę przychodzi do odpowiedzialnych decyzji, to boją się odezwać żeby któryś z prezesów przypadkiem źle tego nie ocenił. Przez to firma ostro hamuję przy produkcji. A zakup niektórych części na zapas lub tych podstawowych rzeczy używanych na co dzień, służącym pracownikom to już woła o pomstę. 100 e-maili bo za drogo, na razie jakoś działa czy to na pewno potrzebne, ktoś zapomniał zamówić. Bo ktoś się boi czy nie padnie pytanie od prezesa czy zakup był konieczny. Można rozumieć jak coś kosztuje 10000 ale czasami chodzi o rzeczy warte 500-100 zł. Nie oceniam wszystkich bo jest naprawdę dużo osób które by chciało dobrze (śmiało powiem że większość). Wiadomo procedury, regulamin ale czasami wystarczy trochę empatii, wartości moralnych i autentyczności w codziennym życiu.

Zwykły człowiek

25.03.2026 18:03

Gdzie się podziały wszystkie standardy w firmie certyfikaty, kodeks etyczny, prawa pracownika. Kierownik straszy Bogu ducha winnych ludzi karami finansowymi, za kawałek tektury. Wysywa jakieś oskarżenia, wymusza że może ktos zrobił coś niezgodnego z regulaminem (podkreślam może). Jak można zbiorowo odpowiadać za coś czego nie udowodniono nawet jednej osobie. Każdy rozumie że może to pod wpływem emocji ale bardzo psuje to atmosferę w firmie. Mam nadzieję i nie tylko ja że prezesi nad wszystkim czuwają i nie pozwolą na taką praktykę. Wszyscy pracujemy na dobre imię firmy i niech tak pozostanie. Jak tak dalej będzie to ktoś pod wpływem tej presji pójdzie z tym gdzieś dalej a takie rozwiązywanie sprawy nikomu nie jest potrzebne.

12.03.2026 22:38

Widać tiry znów zostały wyniesione z parkingu na ulicę. Przejechać tragedia a parking stoi pusty ! Współczuję mieszkańcom
    Jolka

11.12.2025 20:59

Jak tam Dako? Robicie już ulotkę farmaceutyczną? Przyjmujecie ludzi?
    Lis

13.12.2025 10:07

Jest zakaz przyjmowania ludzi do odwołania.
    Siwy

22.08.2025 21:39

Firma DAKO na zewnątrz jest ok karty lanchowe, dopłaty do ubezpieczenia ,wiele jeszcze pozytywnych jeszcze profitów. Pracując w tej firmie poznaje się ja od środka i w tedy wychodzą plusy i minusy.Audyt porządki ,maseczki na twarz dla noszących zarost bo produkcja produktów bezpośredniego spożycia śmiech na sali w sklepach spożywczych nie ma takich wymogów a tu maseczki a najlepsze jest jak kierownik sklejarek przychodzi na halę na 15 minut w czasie zmiany opatulony w maseczkę i czepek niech nosi ją przez 8 albo 12 godzin . Koniec audytu bałagan magazynierzy chodzą po paletach szukając towaru do wysyłki ,gdzie BHP.Obsluga maszyn mycie maszyn do druku wysokość ok 2 m pomocnik myje bez zabezpieczeń gdzie BHP ,ale łanczuszek na szyi jest BHP. Wynagrodzenie za nadgodziny meszczyni mają płacone a niewolnice kobiety wolne z wielką łaska. Kraje Unii starają się o 4 dniowy tydzień pracy a w DAKO 6 dniowy tydzień Afryka.

08.10.2025 07:51

Narzekać każdy potrafi. Idź do pracy do innych firm w naszym mieście to się dowiesz jak się (usunięte przez administratora) Nie będziesz siedziala na (usunięte przez administratora) przez 8 godzin i plotkowała albo chodziła i udawała że szukasz czegoś. Kosmosem są takie właśnie żenujące wpisy na poziomie przedszkola! Z tego co wiem skrzynki skarg i zażaleń wiszą na stołówkach!

08.10.2025 15:38

Ludzie zacznijcie pisać z sensem i z głową na tym GoWork. A nie piszecie że nic nie wiadomo. Widać szkoła podstawowa u kolegi leży razem ze słownictwem bo używa wulgarnych słów 🤣🤣🤣

20.09.2025 18:47

Ciekawe czy odnośnie tych Pań będą wyciągnięte jakie kolwiek konsekwencje? Czy wszystko pójdzie w niepamięć. Nadal będą chodzić na ,, fajeczke" czy tylko smerfy będą ścigane bo to niższe stanowisko

16.09.2025 13:50

Zakaz palenia wyrób tytoniowych na terenie zakładu nie dotyczy takich stanowisk jak zmianowych i liderów??? Myśli jedna z drugą że jak wyleje na siebie litr perfum to nie czuć że była na fajce
    j

29.08.2025 13:50

Pracownikom wprowadzili bramki, ale dlaczego w takim razie kierownicy i zmianowe jedzą posiłki w biurze ? Oni też powinni chodzić na przerwy na stołówke i mieć liczony czas przerwy. Kierownikowi hali już tak brzuch urósł, że wygląda jakby był w ciąży, niedługo chyba pęknie.

29.08.2025 12:31

W końcu wprowadzili bramki, pewnie niedługo będą kazać nam nosić czepki. Dobrze że przynajmniej jeszcze możemy pare minut wcześniej pójść się przebrać i wyjść o równej z pracy. Ale to pewnie niedługo też ktoś przyuważy. Coraz gorzej w tej firmie ...
    verna

25.08.2025 16:46

No suuuuppppeeerrrrr i na reszcie, jestem zwolennikiem takich komunistycznych rozwiązań. W końcu zamontowali bramkę na stołówkę. Inwestycja godna Polityka czy mistrza iluzjonisty. A tam, że się maszyny rozsypują i naprawiane są za pomocą szarej taśmy i trytki przecież to te cwaniaczki i darmozjady na samym dole są winni spadkowi produktywności. Jak oni w ogóle śmią siedzieć 5 czy 10 min dłużej na przerwie, 15 min i tyle. Co kogo obchodzi że tym ostatnim do mikrofali z przerwy zostało mniej jak 5 min albo że nie umieją jeść szybko, niech się nauczą ( układ pokarmowy da się leczyć ). Ja to bym tam koło bramki postawił jeszcze jakiegoś kierownika z elektrycznym pastuchem " a co ? niech wiedzą gdzie ich miejsce "

28.08.2025 04:40

Uno momento. Śruby można wymienić,gwinty są teraz też zestawy naprawcze -robisz wkrętke i masz nowy gwint.Glowice się nie psują,tam zużywają się tylko iglice i dysze,ale to też dzieje się po latach, grubych latach, jeśli są umiejętnie używane,a nie przewody zamiast spięte opaska ze sobą to skręcone taśmą pakową,czyj to wymysł-produceta? Druga sprawa, bardzo ważna -po co są konserwacje na maszynach?Żeby siedzieć czterema literami czy eliminować to,co jest uszkodzone i naprawiać? Nie zmienię zdania-to użytkownicy są winni takiego stanu i wyglądu maszyn,na których pracują.To tak samo jak z autem albo rowerem, coś się zużywa i można to wymienić,ale nic się nie gnie samo,nie urywa,nie ukręca, tylko jest to robione czyimiś rękami.Dobrze wiemy, że są tacy, co nawet na nowych maszynach chcą fabrykę poprawiać, omijają zabezpieczenia, jednym słowem czynią cuda, bez logicznego pojęcia.Takze ten
    Fachowiec

28.08.2025 12:10

To niech teraz ktoś mądry z góry przyjdzie i zrobi konserwacje maszyny w 2 godziny na obsłudze tygodniowej na dianach lub alpinie zapraszam. Bo tyle jest jeżeli chodzi o konserwacje maszyn a tak to dzida i dopiero coś jest robione jak się zatrzyma całkiem i nie da się robić..... W dwie godziny to Ty możesz przedmuchać dobrze maszynę, poskładać przyrządy, umyć pojemnik z kołem, wywieźć worki z śmieciami czy ewentualnie skleić pasek jak brakuje. Noo i to jak masz ogarniętego pomocnika który Tobie pomoże. Zrobisz te czynności patrzysz na zegarek 8:00 koniec obsługi i dzida. Jakiś czas temu zostałem uświadomiony że nie można dmuchać maszyny sprężarką, trzeba wciągać odkurzaczem :D. No to zapraszam niech mi ktoś to ogarnie na szybko. Na konserwację maszyny to powinien być chociaż raz w miesiącu wyznaczony dzień - cała zmiana 8 godzin. Pierwsza, żeby nam potem nie truli że siedzimy na 4 literach. No i sobie posprawdzamy smarownice, rolki, graty i inne rzeczy na które nie ma czasu przy obsłudze tygodniowej. Śruby można wymienić no i wymieniają na te najtańsze chyba bo po tygodniu rozlatuje się to dziadostwo. Gwinty? są tak wytarte że tam trzeba by z 10 przerabiać od razu na 12 co najmniej :D. Iglice do głowic?. Niby nowe a miesiąc i leje z każdej, no ale pewnie to nasza wina bo źle ich używamy. Te oryginalne śruby/uchwyty od Heidelberg do tej pory trzymają gwint a te co dają zamienniki to szkoda słów i nerwów na to. No ale to jest prywaciarz tu lecą po kosztach takie są realia a jak się kręci to jest ok. Już nie wspomnę rolkach prowadzących paski bo tu na dianach i alpinie by chyba trzeba wymienić wszystkie na ramionach góra/dół. Ja się dziwię po tylu latach tutaj że to w ogóle chodzi i się jeszcze nie zatrzymało. W pełni zgadzam się z tym, że jak się dba to tak się ma i elementy ruchome nie pokrzywiły się same. To jest to samo co z autami, masz swoje to dbasz (albo jeździsz aż się rozk....wi), a jak masz wynajęte i nie Twoje to masz to w 4 literach. Ludzie popełniają błędy przy ustawianiu i będą dalej, bo jesteśmy kurde tylko ludźmi dodatkowo często ustawiamy na szybko dawaj bo pilne TIR czeka.... Potem jest palenie głupa że to pewnie na innej zmianie pokrzywili. Dalej będę podtrzymywać że np Diana C, X Alpina są maszynami wyeksploatowanymi, wszystkie maszyny Bobsty też pracują non stop, CAŁY ROK 24/7 tam z przerwą 1-2 dni na święto jakieś... Bobsty się trzymają bo są względnie "nowe" co to tam 10 lat to jak w Polsce auto - nóweczka salon panie. Działa elektryka do ramion i z pilota. Jak widzę nieraz co wyczyniają na dianie X czy Alpinie żeby ramiona rozjechać to sobie myślę że ich to dopiero los pokarał tam :). Dobry serwis Diany widziały ale chyba z 20 lat temu jak były na gwarancji. Poza tym porządny serwis tych maszyn to powinien kurde robić wykwalifikowany do tego personel od Heidelberg/bobst. Tylko że to nie są tanie rzeczy i lepiej jest zwalić to wszystko na operatora albo utrzymanie ruchu które przychodzi, patrzy drapie się po głowie i jest jak w tej piosence - jak do tego dooooszło nie wiieeeem :). Jak Ci się w aucie urwie pasek od rozrządu to też sobie sam kleisz pewnie tak?. Cyk nożyczkami +- szlifujesz na szlifierce - butapren i cyk do zgrzewarki :). To samo naprawa auta jak Ci się rozsypie silnik lub zawieszenie to robisz sam w garażu - w dwie godziny bo tu czas goni dzidować trzeba. Myślisz że my nie zgłaszamy co trzeba by na tych maszynach wymienić/zrobić?. Tu jest takie podejście że jak idzie - to problemu nie ma i tyle. Dawaj to bo Tir czeka.
    ciekawy

26.08.2025 18:28

jestem ciekawy bo zawsze było duzo ofert pracy a teraz niema dlaczego
    xxxxxxxx

15.06.2025 21:32

zmianowe to chyba nie maja obowiazkow w pracy skoro tak zmija to potrafi pol zmiany przesiedziec na pogaduchach nie robiac doslownie nic i tak dzien w dzien. za co tej pani placa, bo chyba nie za stanie i plotkowanie z innymi pracownikami. najlepsze jest to za taka osoba odpowiedzialna za utrzymanie porzadku na hali, najbardziej ze wszystkich pracownikow sie(usunięte przez administratora)i nie wnosi nic pozytywnego do pracy.
    Matt

05.08.2025 18:34

No masakra te zmianowe, zamiast ogarniać swoją pracę w kurniku i dbać o ruch produkcji tj pudełka, zlecenia, brakujące osoby na maszynach to zazwyczaj chodzą i upominają innych o jakieś poerdoly (oraz donoszą jak ktoś powie prawdę w oczy) a same plotkują ze swoimi ulubieńcami. Wiadomo wyższe stanowisko to trzeba trzymać WŁADZĘ. Pewnie odgórnie mają nagadane żeby ludzi straszyc tylko że to błędne koło bo wkurzają ludzi a oni robią im na złość..

06.08.2025 09:23

Przyznaj się kim jesteś a napewno Ci pomogą w Twoich dylematach życiowych😊 Sądząc po zażaleniach jesteś z działu klejenia.
    Pp

29.07.2025 21:03

Wystarczy postraszyć zwolnieniami z pracy 😂😂 te osoby co są bardzo ambitne "pl". To wyrobią normę za cztery osoby za najniższą krajową bez premii🤣🤣🤣 i jeszcze kierownik potrafi zadać pytanie " czemu tak mało co ty robiłeś całą zmianę "🤣🤣
    XYZ

14.07.2025 08:49

Maszyny stoją, nie ma roboty. Jak jest robota to znów nie ma papieru. Chyba nadeszła pora wprowadzić 4 dniowy tydzień pracy, lub tzw. Postojowe które opłaca się firmie jak i pracownikom, którzy będą mieli czas zrobić roboty w domu a nie udawać na firmie że coś się robi.

25.07.2025 17:09

Tutaj nic przez tyle lat się nie zmieniło i nic się nie zmieni,jak razem wszyscy wspólnie i w jedności nie staną murem i nie odmówią wykonywania obowiązkowe, ze względu na warunki pracy -w innych firmach ta forma sprzeciwu poskutkowała,bo jednak tańszy jest montaż jakiejkolwiek wentylacji, niż przestoje w produkcji i opóźnienia w dostawach. Jednak ludziki w Dako tego nigdy nie zrozumieją,bo nauczeni są do katordżej pracy na rzecz swojego pracodawcy w uciążliwych warunkach,jakie pracodawca sam stworzył.Wystarczy popatrzeć na odprowadzenia ciepła z maszyn.Popatrzcie w innych drukarniach albo wspomnijcie kto pracował,jak źródła zbędnego ciepła są odprowadzane i ile na tym zyskuje klimat na hali.Niestety,mimo że wentylacji nie ma,to jesteśmy jeszcze dogrzewani,ale pracodawca ma to głęboko jak i osoby, które za takie rzeczy odpowiadają, liczy się tylko pieniądz a nie zdrowie, samopoczucie czy dobra relacja pracodawca -pracownik.Czasem wystarczy tak niewiele, żeby zmienić tak wiele. Jednak trzeba chcieć -ale po co...
    Pracownik X

26.07.2025 10:09

Wystarczyłoby jakieś sensowne odprowadzanie ciepła z tej nowej Hali. Z samego Druku jaka temperatura idzie. Na weekendzie jak nie ma druku to temperatury spadają do wartości akceptowalnych że da się wytrzymać, jak tylko odpalą się drukarki to robi się sauna i nikt nie widzi w tym problemu. Podejście typu - pomarudzą 2 miesiące i wszystko wróci do normy 👍
    Przewoznik

16.06.2025 15:29

Nigdy w życiu nie polecam załadunków ani rozładunkó żenadaw stoi się godzinami i mają wszystko w (usunięte przez administratora) uwieżcie mi byłem tu nie raz a Pani spedytorka kłamie jak z nut
    Tirowiec

28.06.2025 11:52

To ty byłeś chyba w jakimś innym DAKO , bo ja jestem u nich często i mam odmienne doświadczenia. Tak ochrona na bramie jak i magazynierzy-wózkowi to pełna kultura i profesjonalizm. Czasami trzeba poczekać - to normalne , ale takich sytuacji jakie ty opisujesz nie spotkałem nigdy.
    Ekppll

02.07.2025 11:57

To chyba ty byłeś w innym jak stoisz czekasz na załadunek podejdziesz się zapytać to już łańcuszek wulgaryzmów a a ich właśni kierowcy mówią ,, spokojnie u niego tak zawsze zależy na jaką zmianę trafiasz ''
    Majkel82

14.06.2025 16:10

Żeby wszyscy pracownicy obrywali za zwrócony towar w milionach sztuk to niesprawiedliwe. I przez to nie ma imprezy firmowej i za pewne już wcale nie będzie w następnych latach. Zamiast produkcja się skupić na jakości, to skupia się tylko na ilości bo są strasznie poganiani aby szybciej i szybciej a potem i tak kierownicy za to nie obrywają tylko pracownicy za niedopatrzenie że towar jest niezgodny i potem przychodzą właśnie zwroty, ale bez poganiania nie można przecież każdych opakowań na spokojnie weryfikować czy są dobre czy nie skoro są poganiani. Więc zwroty były, są i będą przychodzić regularnie, pośpiech to zły doradca, niech zarząd skupi się na JAKOŚCI a nie na ILOŚCI , ale skoro nie potrafi tego ogarnąć jak trzeba, bo wolą poganiać i wrzeszczeć na ludzi aby szybciej, to się niech nie dziwią że przychodzą regularnie zwroty, porażka.
    Ck

21.06.2025 23:12

"Impreza" zachować się trzeba jak niektóre osoby w drzwi do "kibla"sorry toi toia trafić nie potrafią albo chodzą po ogrodzeniu żeby się nie przewrócić. Później się dziwicie że nie ma??? Ludzie trochę ogarnięcie potrzeba!!!
    Fachowiec

23.06.2025 09:22

Byłem już chyba z 4 razy i serio? to bawiłem się dobrze jak na taki spęd wszystkich z tej firmy. Można było się napić piwka, zjeść ile wlezie, pogadać nawet z liderami czy tam kierownikami co mnie mocno zdziwiło. Jak pracowałem w poprzedniej firmie, na imprezie integracyjnej towarzystwo się napiło i od razu chcieli bić kierowników krzesłami, więcej imprezy nie było :). Owszem tutaj były przypadki jakichś zapasów przy toi toi czy zabawa w spidermana na ogrodzeniu, ale kurde większość ludzi zwłaszcza młodzież normalnie sobie tańczyli i dobrze się bawili, jak na tyle wiary to było kurde spokojnie. Trzeba sobie tylko odpowiednio dobrać towarzystwo i tyle a atrakcji trochę było. Można było sobie postrzelać, porzucać darty, pograć w brydża, siatkę czy tam potupać na parkiecie. Lepsze to niż chlanie do oporu ale byli i tacy. A czemu imprezy nie ma no to hehe po hali chodzą to co chwila nowe plotki i każdy coś dodaje od siebie. Na pewno nie jest to spowodowane tym że ktoś sobie tam pochlał i bawi się w gimnastykę na ogrodzeniu o 24 :).
    abc

04.06.2025 11:20

Stara baba chodzi straszy i zwalnia ludzi po kolei
    Kotek

07.06.2025 15:54

Są tacy, co zamiast budować zespół, systematycznie go rujnują. Może pora zrozumieć, że to czas na emeryturę – dla dobra wszystkich.

12.06.2025 10:32

Trzeba samemu coś zrobic pokazać co się potrafi,a nie przyjść na gotowe i krytykować tych co zrobili to wszystko.
    Długoletni pracownik

21.05.2025 16:49

Jeżeli wam tak w tym dako źle to po co pracujecie, jest tyle zakładów produkcyjnych gdzie może będzie wam lepiej. Co do lanchowek to kiedyś nie było ludzie narzekali że nic nie ma są to narzekacie że mało ehh... Co do imprezy to bardzo dobrze że jej nie ma bo tam tylko chlanie (usunięte przez administratora). A do tego przez co tej imprezy nie ma to tego nie wie nikt i niepotrzebne plotki są rozsiewane myślę. Ale co ma robić jedna z drugą plotkara spotykając się na schodach lub hali.

23.05.2025 23:20

Chyba na takiej zabawie integracyjnej nie byłeś że piszesz takie głupoty. Owszem różnie jest ale chyba ty z opowieści tych plotkar "wiesz co i jak" tam ludzie przychodzą żeby się pobawić i zintegrować z kolegami/koleżankami z pracy. Pozdrawiam 😉
    Żenada

28.05.2025 14:31

To na innej imprezie byłeś… i o czym gadasz jak lunchowki to forma podwyżki przez pracodawcę żeby nie płacić aż tyle podatku. Bo niczym się nie różniła pensja podstawowa minimalna od takiej specjalnej jak pomocnik czy operator. Według Ciebie najlepiej nic nie pisać i tylko kiwać głową, zgadzać się na wszystko. Przekaż swoją kartę komuś kto potrzebuje jak Ci wszystko jedno ehhh.
    Imprezka

17.05.2025 19:11

Dako pokazuje kolejny raz klasę nie robiąc imprezy ze względu(usunięte przez administratora). Fajnie że odpowiedzialnością za to obciążają wszystkich pracowników czyli ponad 1000 osób a zepsuło to zapewne kilka osób. To jak wróci następny zwrot to obetniecie nam z karty lunchowej?? Przecież tyle milionów to prezes w kieszeniach nosi a z naszych podatków z funduszu świadczeń socjalnych będą sobie straty pokrywać. Klasa!
    Paracownik

20.05.2025 08:38

@imprezka myślę że to nie jest miejsce dla takich wpisów. W firmie działa dział kadr który zawsze służy pomocą. Możesz przyjść i przekazać swoje żale. Wymagasz od pracodawcy profesjonalizmu a sam się nim nie wykazujesz. W firmie są także skrzynki skarg i zgłoszeń na każdej stołówce, jeśli chcesz być anonimowy. Do zastanowienia.
    Ciekawska

14.03.2025 17:42

Jaka to jest sprawiedliwość że inni mają sporo więcej na karcie lauchowej a kobiety na sklejarkach mają marne parę złotych a też muszą się odzwigać . Czy to jest dyskryminacja czy co ? ??
    drobny pijaczyna

08.05.2025 14:48

Bardzo chętnie odpisze na to pytanie. Co to znaczy odźwigać? wkładając papier do pudełek siedzac na 4 literach przez 8 h ze sluchawką w uchu? Bo z tego co wiem to operator wam te ciężkie pudła układa na palete a pimocnicy wywoża damom kontenery :) bo jak to wam przepchnac czy wywiesc mrówką toż to skandal by był kiedyś zapytałem o to pewnego lidera to mi odpowiedział krótko cyt. " bo to tak od dawna nauczone" dziekuje za uwage.
    drobny pijaczyna

08.05.2025 14:53

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Drukarnia DAKO Sp. j.?

Kontakt - Drukarnia DAKO Sp. j.

Nowodworska 1 21-100 Lubartów

Branża główna: Materiały reklamowe
    Xyz

25.03.2025 20:35

Dlaczego wózkowi nie mogą nosić naszyjnika czy obrączki, przecież nie wkładamy rąk do maszyn więc nie ma szans aby nam się gdzieś zaczepiły. Zasady powinny być dostosowane do danego stanowiska.
    Ciekawska

14.03.2025 17:25

08.03.2025 16:05

Golonka

11.03.2025 23:04

Nie ładnie tak pisać aczkolwiek tą panią też obowiązuje strój wymagany od wszystkich
    Stacho

14.03.2025 12:14

Pełza i pluje a mimo to POŁOWA ZMIANY NA NOCKACH ŚPI W NAJLEPSZE PO KĄTACH !
    Ciek@~ski

12.03.2025 15:26

Czy to prawda że każda z hal ma podlegać pod system czterobrygadowy czy tylko plotki ?

08.03.2025 14:25

Ymlat

12.03.2025 15:25

i pewnie szykuje na ciebie zeznania na policje
    Yyyrek!

12.03.2025 13:13

Co się dzieje że lanczòwek jeszcze nie doładowano?
    cword

08.03.2025 15:11

Zastraszanie i wydzieranie się przez kierowników na pracowników to codzienność w tej firmie, w dodatku panuje tu bardzo (usunięte przez administratora) atmosfera. Na prawdę nie polecam.
    Hejka

18.02.2025 15:21

Praca nie jest zła, zarobki też nie, chociaż co do zarobków to mogło by być inaczej, chociaz wieksze premie dla tych co naprawde powinni mieć te premie większe a nie że KIEROWNIK żyduje tej premi a jedynie da swoim ,, ulubieńcom,, a ten co uczciwie na to zapracuje to nie dostanie nic, co do tych ala kierowników to tak samo przydała by się zmiana kadry kierowniczej ???? żeby ten Pan ,, kierownik ,, byl od tego od czego powinien być a nie taki człowiek że nie da się nic z nim załatwić, poza tym dlaczego dla nich urlop pracownika to taki wielki problem? Pracownik sobie zpracuje na urlop a kierownik nie zaakceptuje bo to jego plany popsuje ????
    A.

13.12.2024 19:45

Co się w tej firmie(usunięte przez administratora)to nie mam pytań. Na każdym kroku metody zastraszania, groźby karami oraz (usunięte przez administratora) na który nie można narzekać. A ostatni miesiąc to jakaś masakra bo przyszedł młody prezes i wprowadza swoje „nowe” porządki. Oby tak dalej robił to firma straci sporo osób :)
    Zzz

20.12.2024 20:50

Rozumiem Twoje wątpliwości, ale warto spojrzeć na to z innej perspektywy. Młody prezes, mimo braku doświadczenia, może wnieść świeże pomysły i nowoczesne podejście, a zarządzanie tak dużą firmą to wyzwanie, które wymaga czasu na naukę i zapoznanie się z jej funkcjonowaniem. Wprowadzenie zasad, takich jak noszenie odzieży ochronnej, może wydawać się uciążliwe, ale często wynika z konieczności spełnienia standardów bezpieczeństwa i higieny pracy. Jeśli natomiast chodzi o dostrzeganie potrzeb pracowników, warto dać mu czas, by mógł to zrobić. Twoja sugestia, by przejść przez każdy dział i lepiej poznać produkcję, brzmi sensownie – być może to krok, który nowy prezes rozważy. Pamiętaj jednak, że każda zmiana budzi emocje, a jej efekty mogą być widoczne dopiero z czasem. Może to również szansa na dostrzeżenie tych, którzy rzeczywiście angażują się w pracę, oraz na wprowadzenie bardziej sprawiedliwego systemu.
    Stacho

10.02.2025 15:46

Może doprecyzuj o jakie kierownictwo Ci chodzi i jak powinien wyglądać ubiór roboczy kierownictwa wyższego szczebla.
    P

28.01.2025 20:35

Witam! Pracowałam w tej firmie 3 miesiace ale mimo to moje zdanie i opinia jest negatywna. Praca jak każda inna trzeba było robić swoje, dobrze wykonywać swoje obowiązki. Niestety jeden z operatorów był lekko mówiąc nie sympatyczny nie dało się z nim pracować nie wiem czy ten Pan nie wie co to (usunięte przez administratora)
    Dosyć

18.10.2023 15:41

Czy ktokolwiek z właścicieli czyta opinie? Jeśli tak to dlaczego nie reaguje? Dlaczego mamy zostawać w pracy 15 min dłuzej bezplatnie? To jest 5 godzin miesięcznie, za które nie dostajemy wynagrodzenia. Bezpłatna „Przerwa na kawę” jest bezzasadne. 5 minut przysługuje co godzinę każdemu kto pracuje przy monitorze + obowiązkowe 15 min przerwy z KP, wychodzi 50 min dziennie. Nikt z nas nie wykorzystuje nawet tych 50 minut, dlaczego każecie nam zostawać dłużej?

08.01.2025 16:27

Zarobki są w porządku. To chyba dowcip. Po 15 latach pracy stawka godzinowa 28.10 zł tyle samo co nowy pracownik bez pojęcia do pracy. Doświadczenie nie jest brane pod uwagę. Staż pracy podobnie.
    Oho

09.01.2025 08:56

Nie chcę Ciebie martwić, ale student w pierwszym miesiącu zarobi więcej niż Ty.
    questioning

17.12.2024 21:10

Czy kartą lunchową można płacić w Stokrotce?
    Grażka

22.03.2024 23:57

Witam. Podobno poszukujecie osób na stanowisko referentka ds. Wyrobów można wiedzieć jakie zarobki są na takim stanowisku?? I czy można już składać CV na to stanowisko?? Pozdrawiam
    Dama

21.09.2024 11:32

Dlaczego na 1 zmianach obowiązkowa jest sobota dla pań? Panowie mają płacone setki a panie dzień do odbioru który ciężko jeszcze jest uzyskać ponieważ zawsze jest zły czas na dzień do odbioru. Dlaczego jest taka dyskryminacja pań? Dlaczego pani kierownik jak słyszy odmowę od razu się obraża i mści ?

18.08.2024 17:12

Czy Specjalista jest możliwy w firmie Drukarnia DAKO Sp. j.? Ktoś z pracujących się wypowie?

23.06.2024 13:51

Witam, mógłby się ktoś wypowiedzieć czy warto się zatrudnić na pomocnika operatora? Jaka panuje atmosfera w firmie?
    @Pomocnik pomocnika

01.07.2024 12:59

A mógłbys odnieść się do zakresu obowiązków na tym stanowisku?
    Pomocnik pomocnika

14.07.2024 13:29

Siemanko, pomocnik Operatora w drukarni DAKO to taki ogólnik. Co innego robi pomocnik operatora na sklejarce a co innego pomocnik operatora na sztancy (maszyna która wycina gotową ilość kartoników z zadrukowanego arkusza). Do Twoich obowiązków na sztancach należy głównie ogarnięcie materiału pod konkretne zlecenie i podstawienie tego pod maszynę elektrycznym paleciakiem, wszystko jest napisane na metryce co i do jakiego zlecenia, wystarczy ją przeczytać a jak masz pytania to ludzie Tobie pomogą. Na składarko sklejarce podstawiasz sobie gotowy produkt do maszyny, dokładasz go do niej i to tyle. Jak coś jest robione pod nowe zlecenie, pomagasz operatorowi przy maszynie. Coś tam pokręcisz podasz, przykręcisz on powinien Tobie powiedzieć co i jak. Nie jest to jakieś turbo skomplikowane ale jak wszystko inne - wymaga pewnego obycia się z tym i wprawy. Aplikuj śmiało, jednym robota pasuje innym nie ale warto spróbować. Ile ludzi tyle opinii a pracuje tu sporo osób.
    Honorata

10.02.2024 14:10

Hej, po ostatnich pytaniach zadanych na forum domyślam się, że oferty pracy pojawiają się regularnie. W takim razie pewnie część z was niedawno brała udział w procesie rekrutacyjnym? Napisze mi ktoś tak na świeżo, jak było, czy warto się jakoś przygotować, nastawić na konkretne pytania? :) Chcę złożyć cv na Key Account Managera. Jeśli znam branżę POS i mam doświadczenie na podobnym stanowisku, ale nie stricte przy produkcji opakowań to wezmą mnie pod uwagę? Na niektórych stanowiskach firma podzieliła się widełkami, tu ich zabrakło. Podpowiecie jak płacą?
    Ajsza

21.03.2024 20:46

Witam. Pani przeprowadzająca rekrutację jest bardzo miła. Pytania dotyczyły mocnych i słabych punktów własnych, jaki zawód był twoim marzeniem, największe osiągnięcia zawodowe. Płaca przyzwoita, ale po okresie próbnym.

01.03.2024 12:32

w sieci pojawiła się oferta pracy na stanowisko specjalistki ds. sprzedaży. widzę, że widełki wynagrodzenia wahają się od 10k do 15k złotych brutto. co zrobić, aby dostać pensję w wysokości górnej granicy? poza tym, firma wymaga znajomości języka niemieckiego. czy poziom b1 będzie wystarczający? z góry dziękuję za wszystkie informacje, bo zastanawiam się nad aplikacją w to miejsce.

01.03.2024 12:41

Dzień dobry. Aby uzyskać taką pensję, należy pozyskać odpowiednie portfolio klientów. Język niemiecki potrzebny jest na poziomie pozwalającym na swobodną komunikację. Aczkolwiek obecnie poszukujemy również handlowców ze znajomością angielskiego.
    It

29.02.2024 20:37

Na OLX jest ogłoszenie do IT. Ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda praca, zarobki?
    @irys

21.02.2024 22:13

Witam jestem zainteresowana praca w Państwa firmie mam graficzne wykształcenie jednak nie pracowałam na programach typu CAD a wiem, że Państwo tego wymagacie. W tym momencie byłabym zainteresowana pracą chociażby na produkcji czy szukają Państwo nowych pracowników ?????

22.02.2024 06:23

Dzień dobry. W tej chwili prowadzimy bardzo ograniczoną rekrutację, ale zachęcamy do złożenia CV.

29.02.2024 07:35

Dzień dobry . Tak jak pisałam wyżej, rekrutację prowadzimy w bardzo ograniczonym zakresie. Jeśłi jest Pan zainteresowany, zachęcam do złożenia CV.

26.01.2024 10:08

Szukają automatyków do pracy? Dlaczego wymagają prawo jazdy? W jakim systemie zmianowym pracujecie? Tak narzekacie ze pracodawca nic wam od siebie nie daje. A co z benefitami? Dokładniej. Wymienicie jakie są?

26.01.2024 10:34

Automatyków zawsze chętnie zatrudnimy, ponieważ firma cały cza się rozwija. Prawo jazdy jest potrzebne, ponieważ mamy dwie lokalizacje i czasami trzeba się przemieścić pomiędzy nimi. W ramach benefitów nasi pracownicy mają opłacane ubezpieczenie na życie, prywatne ubezpieczenie medyczne oraz mają zasilane co miesiąc karty lunchowe.

Zostaw merytoryczną opinię o Drukarnia DAKO Sp. j.