3.1/5

• Witoszyn
  • Dobrochów
  • Przewóz
Lubartów - Drukarnia Dako Kozioł i Wspólnicy Sp. Jawna

3. Opinie o pracodawcach Lubartów
  5. Opinie o Drukarnia DAKO Sp. j.

Opinie o Drukarnia DAKO Sp. j. Lubartów

Nie przegap nowości o Drukarnia DAKO Sp. j.!

Rozżalona

15.05.2022 12:43

Praca w firmie podobała mi się, lubiłam to co robilam. Ludzie jak to ludzie z jednymi można się dogadać z innymi nie. Najbardziej boli fakt, że odsuwa się osoby które poświęciły tej firmie ładnych parę lat, za niepowodzenie ogółu. Zabiera się premię kierownikom, technologom, planowaniu chociaż dobrze wypełniają swoje obowiązki. Zaraz czerwiec, a my nadal nie znamy warunków przyznawania nowej i czy w ogóle będzie. Pracujemy lecz tak naprawdę nie wiemy za ile. Pilnujemy pracowników żeby mieli wydajności i nic z tego nie mamy. Swego czasu była wielka nagonka na pewien dział i jego kierowniczkę. Nikt nie rozlicza marketingu ani zaopatrzenia. Jest mnóstwo zamówień na jeden termin, a możliwości produkcji są ograniczone. W tym momencie pasaban nie nadąża z docinaniem rolek, maszyny stoją bo nie mają co robić, ludzi musimy wysyłać na urlopy. Nie wspomnę o Asitrade, rolki nie są zamawiane pod konkretne zlecenie tylko jak popadnie. Za chwilę zrobi nam się korek na produkcji bo wszystko będzie na raz. Kto za to odpowie? Znowu kierownicy i planowanie bo będa długie terminy oczekiwania? Nie doceniacie ludzi, którzy dobrze pracują i nie widzicie błędów tam gdzie są.

24.03.2022 10:21

Jakie narzędzia pracy zapewnia Drukarnia DAKO Sp. j.? Można liczyć na telefon? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
    Kokospoko

04.04.2022 06:33

Jeśli twoje stanowisko wymaga telefonu, to go dostaniesz. Z tym nie ma problemu. Jeśli chodzi o prywatne rozmowy o każdy ma prywatny telefon i z niego się rozmawia w prywatnych sprawach. Jeśli chodzi o wyposażenie stanowsik to Dako zawsze dba o narzędzia jakie do pracy są potrzebne, więc o to akurat nie musisz się martwić. To naprawdę bardzo porzadna firma a nie taka której szkoda na zakup podstawowych sprzętów. Także ja z całego serca polecam.
    Milka

07.01.2022 17:36

Państwowa inspekcjo pracy skoro twierdzicie że można zgłaszać naruszenia wobec jakiegokolwiek pracodawcy to dlaczego pracodawcy są przygotowani do waszej kontroli i to samo tyczy się sanepidu. Kontrole powinny być niezapowiedziane i o różnej porze dnia czy nocy .Bechapowiec z zewnątrz powinien przekontrolować bez zapowiedzi w każdej firmie czy maszyny nadają się do użytku . Bo w każdej firmie są takie przegięcia A wina w przypadku wypadku jest osadzana z winy pracownika nawet jak spoconego pracownika prąd kopnie, noże czy wałki usuną palce przez brak zabezpieczeń . Owszem czasami może być z winy pracownika ale także z tego powodu że pracownik jest przemęczony gdyż nie dość że robi niewiadomo ile godzin , plus żeby się utrzymać w firmie to pracownik musi robić tępem maszyny lub robota który niemeczy się, nie choruje, nie je i najlepiej nie śpi plus nie ma zobowiązań do tego musi jeden pracownik umieć robić wszystko z językiem na brodzie. Do tego spora część pracodawców przed badaniem u lekarza zawodowego niezaznacza że są warunki szkodliwe a z tego co mi wiadomo to nocna zmiana jest warunkiem szkodliwym czy nadgodziny lub pyły w dodatku za tą samą pensję co na 1 zmianie czy drugiej lub w weekendy i święta. A Wy inspekcjo pracy przymykacie oko na wszystko. Dlaczego i w zamian za co?
    Państwowa Insp.Pracy o.Lublin

15.02.2022 22:46

Drogi Panie/Pani:prawo pracy jest tak ustanowione, że Inspekcja Pracy może dokonać kontroli tylko z uprzednią zapowiedzią,za wyjątkami które zostały opisane poniżej-w przypadku narażenia życia lub zdrowia-niezapowiedziane i natychmiastowe.Co do kontroli stanu maszyn i urządzeń przez organy do tego uprawnione:z analizy większości wypadków przy pracy na skutek niesprawnych urządzeń czy maszyn,po dokładnej analizie przebiegu i czynników składających się na zdarzenie,ok.85% są to zdarzenia zakwalifikowane jako z winy pracownika.Dochodzi to tego-badajac chronologię zdarzeń-przez nieodpowiednie zachowanie pracownika przy obsłudze,nie postępowanie wg określonych przepisów, instrukcji czy zasad.Lawinowo dochodzi do zdarzeń wypadkowych lub potencjalnie wypadkowych, gdy pracownicy sami usuwają lub pomijają zabezpieczenia maszyn i urządzeń, lub niszczą ich elementy, czyniąc je w jakimś stopniu niesprawnymi albo niesprawnymi całkowicie i nie zgłaszają tego stanu przełożonym lub osobom odpowiedzialnym za BHP w miejscu pracy.Przy zgłoszeniu takich przypadków, każdorazowo osoba odpowiedzialna zobowiązania jest sporządzać protokół, który jest potem głównym dowodem przy orzekaniu winy. Każde przedsiębiorstwo ma określone warunki pracy, poprzedzone uprzednio odpowiednimi badaniami, przeprowadzanymi w miejscu pracy pracowników (hałas, pyły,opary,itp) i to na ich podstawie są wydawane skierowania na badania do Lekarzy Medycyny Pracy,nie decyduje o tym PIP, tylko przepisy KP. Polecam zapoznać się z przepisami, zarówno obowiązującymi pracodawcę jak i pracownika.Z autopsji dużo spraw okazuje się bezpodstawnie wszczynana urzędowo, przez nieznajomość powoduje to zatory w kontrolach i braki kadrowe przy nich oraz zmniejsza ich liczbę. Pozdrawiam
    O ja ja ja

20.03.2022 12:33

Państwowa Inspekcja Pracy. Pracownicy doskonale wiedzą że powinni stosować się do zaleceń BHP danego stanowiska pracy, ale pracodawca wręcz żąda od pracownika aby się do nich nie stosować pod groźba zwolnienia z pracy. Oczywiście później udaje że takie sytuacje nie mają miejsca i zwalają jest wina na pracowników, a jestem wręcz przekonany że Szanowna IP także o takich procederach wie, także ten tego....
    Pytający

21.02.2022 05:50

Witam chciałbym zapytać jakie oferty pracy są na 3 zmianowke? I w przybliżeniu wynagrodzenie netto (zależy mi na informacji bo mam pracę i szukam lepszych warunków) pozdrawiam
    Pytający

15.02.2022 07:06

Dzień dobry, chciałbym spytać czy przyjmują państwo na tą chwilę do pracy w w systemie 3 zmianowym lub tylko na 1 zmianę? Jeśli tak to na jakie stanowisko i jeżeli to możliwe w przybliżeniu wynagrodzenie netto Pozdrawiam
    Pracownicy bhs

03.02.2022 22:39

Drukarnia Dako jak to jest niby pracujemy na czterobrygadówce, a od grudnia weekendy w większości wolne bo nie ma na tyle zamówień i co mamy przez to marnować swoje własne urlopy? Lub odrabiać na wolnym aby godziny się zgadzały? Jaki to ma sens?

10.02.2022 19:13

Proponuję Wam, żebyście przychodzili normalnie jak cykl trwa. Szkoda Waszego urlopu. Oczywiście są (usunięte przez administratora) ale trzeba ostro z nimi to zwykłe parówy
    PiP

13.02.2022 02:13

ART 81 kodeksu pracy Jeśli pracownik był gotowy do wykonywania swoich obowiązków służbowych, ale nie mógł ich wykonywać z przyczyn leżących po stronie pracodawcy, wówczas za czas niewykonywania pracy przysługuje mu wynagrodzenie wynikające z jego osobistego zaszeregowania. Wynagrodzenie to powinno być określone stawką godzinową lub miesięczną. Tylko w przypadku, gdy stawka taka nie została ustalona przy zatrudnianiu pracownika, przysługuje mu 60% miesięcznego wynagrodzenia. Należy jednak pamiętać, że w obydwu przypadkach wartość ta nie może być jednak niższa od wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę. Teraz sami wyciągnijcie wnioski !!!!
    Cichy

09.02.2022 22:46

Jeszcze można było by zająć się nierobami na 3H jest wiele osób które przychodzą żeby sobie posiedzieć i nic nie robić a zarobić . Na czele stoi taki były kierownik teraz ponoć technolog który nic nie robi , najważniejsze że jest !
    Głośny

10.02.2022 19:12

Boli cię że musisz się orobić żeby wyszła najniższa? :)
    Cichy

11.02.2022 16:19

Widzę pan nierób tak trochę to nie sprawiedliwe.
    ja

17.01.2022 03:16

chce zapytać o zmianę w trybie 12h czyli czterobrygadowym.o której się zaczyna ta zmiana i kończy? jakich zarobków mozna sie spodziewac w tym systemie ? czy jest to tylko najnizsza kraowa czy sa dodatki np.premie za wydajność?
    ja

17.01.2022 19:08

dziękuje bardzo za odpowiedz

10.02.2022 19:18

A co z kobietami co tyrają na was? Najniższa a jak wyjdzie premia to rzucą 150zl a 600 dla operatorów bo gonią. ZNIECZULICA. Ten kto robi fizycznie zarabia najmniej
    Ostik

09.02.2022 23:35

Czy Drukarnia Dako zatrudnia pracowników również przez Agencję Pracy Tymczasowej?

03.02.2022 23:56

Ile w 2022 wynosi wynagrodzenie brutto dla osoby która dopiero zaczyna pracę?
    Ziko

24.01.2022 18:13

Firma bardzo dobra, tylko pracują w niej sami nieudacznicy

27.01.2022 07:00

W takim razie wszyscy współczują że musisz w tej firmie pracować. Rodzinie w sumie też że jesteś nieudacznikiem. Czy zaraz, zaraz wypowiadasz się na temat a nie masz o nas o nim pojęcia?
    Obecny

28.01.2022 09:56

Nieudaczniku wez sie za siebie.
    Pracownicy nerwowi

21.01.2022 07:08

Czy ochroniarz nie powinien być na swoim miejscu przy bramie pół godziny wcześniej przed zmianą zmiany? Brama boczna która jest pilnowana i jest ochroniarz który pełni pracę nie powinien tam być już pół godziny przed przyjazdem ludzi do pracy. A zazwyczaj na jednej zmianie jest otwierana za 7 minut przed zmianą. Zaparkować samochód i się przebrać. To jest nie poważne. Mamy dwie bramy to niech będą dostępne bo to są dodatkowe kilometry od strony wiadomo której i dodatkowy czas że się spóźniamy. A ochroniarz który powinien pilnować wjazdu pilnuje WC. Bardzo nie poważny. Uwaga do jednego onpraciwnika

25.01.2022 08:43

Postaramy się, żeby sytuacja uległa poprawie.
    Yery

20.01.2022 23:07

Porażka ! Mijajcie z daleka to (usunięte przez administratora) . W Stella już lepiej .
    Milka

22.01.2022 00:58

Co Stella lepsza???? Chyba nie wiesz co piszesz???!! Pracowałam tam i zmieniłam na Dako i nie ma porównania. Jestem w 100% zadowolona z mojej decyzji.
    Perełka

21.01.2022 22:56

Mówiąc szczerze to nie dobrze się dzieje. Podwyżki niby a co się dzieje. Szkoda gadać nie polecam
    Rayn

07.01.2022 22:42

Witam, czy może się ktoś wypowiedzieć jak wygląda tam praca kierowcy ciężarówki?
    Jack

20.01.2022 23:02

Nie pytaj ! Szukaj dalej
    Szofer

10.01.2022 22:24

Witam wszystkich, czy jest tu ktoś kto pracuje bądź pracował na etacie kierowcy C+E ? Jak często wypada sytuacja że kierowca zostaje gdzieś w Polsce ?Polecacie generalnie?
    Jack

20.01.2022 23:01

Ta tydzień i spedycja .
    Anonim1

17.01.2022 10:33

Witam. Czy poszukujecie pracowników? Jak tak to na jakie zmiany i na jakie stanowisko??

12.01.2022 19:03

Dobry wieczór czy firma szuka pracowników? 4brygadowka odpada Najlepiej dwuzmianowa Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

13.01.2022 09:47

System trzyzmianowy mamy na druku i magazynie

16.01.2022 21:04

Witam, przepraszam na tekturnicy to już nie ma magazynu? Tam obowiązuje czterobrygadowka 8 godzin.
    Szymek

12.01.2022 21:37

Jest okej
    Milka.

07.01.2022 17:49

Drukarnia Dako mam pytanie. Dlaczego co chwilę są ogłoszenia o pracy w waszej firmie i zresztą nie tylko u was. Czy jest tam aż tak źle i taki duży wyzysk pracownika, czy atmosfera do bani, czy wypłata mizerna że pracownicy się tam zmieniają jak rękawiczki? Bo miałam tam zamiar pójść do pracy ale interesuje mnie praca z normalnymi ludźmi i w ludzkich warunkach bo kołchozy mnie nie interesują gdzie pracownik nie jest szanowany gdyż jeśli pracownik nie będzie szanowany to i on nie będzie szanował pracy i pracodawcy.

10.01.2022 08:47

Dzień dobry. Nasze ogłoszenia są i będą się ukazywać, ponieważ ciągle się rozwijamy. W 2021 r. oddaliśmy do użytku kolejną halę produkcyjną, na której stawiane są kolejne maszyny. Każda nowa maszyna to kilkanaście kolejnych miejsc pracy na produkcji i na magazynie. Ponadto rozbudowujemy swoją flotę, więc intensywnie rekrutujemy kierowców. Większy zakład oznacza konieczność zatrudnienia kolejnych pracowniku ochrony itd. Dlatego rekrutujemy i będziemy rekrutować. Współczynnik fluktuacji mamy bardzo niski. Nasi pracownicy wiążą się z nami na długo.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Drukarnia DAKO Sp. j.?

Kontakt - Drukarnia DAKO Sp. j.

Nowodworska 1 21-100 Lubartów

Branża główna: Materiały reklamowe
    Czkawka

01.01.2022 21:55

Dla mnie Drukarnia Dako jest naprawdę bardzo porządna firmą. Wszystko jest ok. Praca jak każda inna ale wynagrodzenie super. Ludzie w firmie też w porządku. Naprawdę gorąco polecam.
    Gość

17.12.2021 18:15

Witam czy w związku z obostrzeniami na terenie zakładu kierownik może ludzi posyłać na inne maszyny lub też inna halę pozdrawiam

22.12.2021 09:30

Na terenie zakładu stosujemy takie obostrzenia, jakie są wymagane zgodnie z aktualnymi przepisami. Nie obowiązuje w tej chwili żaden zakaz przemieszczania, ani inne ograniczenia w tym zakresie. dlatego kierownik nie tylko może, ale nawet powinien dbać o t, by czas pracy pracownika była wykorzystany jak najbardziej efektywnie. Zgodnie z Art. 22. § 1. Kodeksu pracy: Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca - do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem.
    Obecny

27.11.2021 17:34

A jak jest wielkosc tych TALONOW??
    XYZ

13.12.2021 11:05

500 zł ciekawe dla kogo napewno nie dla tych z najniższą krajową.

13.12.2021 11:58

Jak zaznaczono wcześniej jest to świadczenie przyznawane na podstawie kryterium socjalnego, więc osoby z najniższymi dochodami otrzymują najwyższą kwotę świadczenia.
    Trytytka

21.10.2021 03:28

To już jest (usunięte przez administratora) Od kiedy ochroniarz ma prawo wejść do kabiny toalotwej ? No ludzie tak się nie robi. Człowiek chce się załatwić a tu wbija ochroniarz, sprawa zostaje zgłoszona do wyższych instancji.
    Magazyn auuuu

30.11.2021 16:42

Strażnicy Teksasu myślą że wszystko im można

03.12.2021 18:56

Dobry jest ten co tak biega że mało co na wózek się na nie nadzieje albo potrąci jakiegoś operatora. Jak sprawdza toalety to mało w drzwiach się nie przytrzaśnie, taki szybki.
    Master

20.11.2021 12:12

Wszyscy piszą o produkcji a ja mam ofertę do studia. Warto? W Lublinie zarabiam 3000 zł na rękę
    Master

30.11.2021 19:38

Czy normalne w tej firmie jest że po rozmowie kwalifikacyjnej obiecują odpowiedź w konkretnym dniu a potem i Ani Be ani Me ani Kukuryku? ;-)

03.12.2021 18:51

Koniec miesiąca, wypłaty, paczki, karty, Panie mają trochę pracy wystarczy zadzwonić.
    Gg

17.10.2021 18:48

Dlaczego pozytywne opinie są na początku....? A negatywne dużo dalej......
    Magazyn auuuu

30.11.2021 16:42

Bo kierownictwo sobie wybiera kometzra i usuwa te które im nie odpowiadają
    Baśka

21.11.2021 16:16

Witam czy w Dako są jakieś talony na święta??

22.11.2021 08:02

Tak, oczywiście. Pracownicy przed świętami dostają karty przedpłacone, którymi można zapłacić w każdym sklepie.
    lukas

29.11.2021 13:10

HAHAHA \ tylko że te pieniądze na tej karcie to nie są za free ani żadna premia tylko to są te co sama sobie na nie zapracujesz.

20.11.2021 09:25

Czy można liczyć w Drukarnia DAKO Sp. j. na prywatną opiekę medyczną?

20.11.2021 10:16

Tak, forma oferuje prywatną opiekę medyczną z której pracownicy chętnie korzystają na świetnych warunkach.
    Zainteresowany

18.10.2021 12:25

Mam pytanie odnośnie oferty pracy na stanowisko mechanik utrzymania ruchu. W jakim systemie pracuje i jaka atmosfera w pracy na tym dziale?

18.10.2021 12:40

Nasz Dział Utrzymania Ruchu pracuje w systemie dwuzmianowym plus dodatkowo płatne dyżury i przyjazdy. Na atmosferę raczej nikt nie narzeka :)
    Oto ja

29.09.2021 09:52

Dzień dobry.Jak sobie radzą Panie na stanowisku operatora maszyn.Mam znajomą,która bardzo chwali sobie tą pracę,czy aby nie jest zbyt ciężko?

30.09.2021 10:18

Dzień dobry Panie radzą sobie u nas bardzo dobrze. Mamy bardzo zróżnicowany park maszynowy, więc mamy możliwość dopasowania stanowiska pracy do możłiwości pracownika.
    FGH

28.09.2021 16:43

Witam, czy jest ktoś w stanie przybliżyć jak wygląda praca w dziale IT? Podobno szukają informatyka?
    kami

23.09.2021 08:40

Witam, w jakich godzinach pracuje biuro a dokładnie ksiegowość?
    kami

23.09.2021 09:58

czyli 9- godzinny dzień pracy a nie 8-godzinny?

23.09.2021 10:12

Dzień pracy jest 8-godzinny. Różne osoby zaczynają pracę o różnych godzinach.
    Olo

15.09.2021 17:51

Firma ok pieniądze ok atmosfera fatalna....
    Kaśka

05.09.2021 07:14

Witam czy mógłby ktoś z kadr przyjść na którąś że stołówek żeby pracownicy mogli przyjść i pozałatwiać swoje sprawy tak jak kiedyś było. Nie mówię że co tydzień ale nawet raz na miesiąc. Pozdrawiam

08.09.2021 10:22

Postaramy się wznowić dyżury. O konkretnych datach będziemy informowali na panelu pracowniczym.
    Pracownik 4 hali

31.08.2021 17:43

Chciałbym pochwalić się moją pracą na najnowszej hali. Czuje się jak gurnik pracując z latarką czołową na łbie. Kiedy mi zamontujecie światło

01.09.2021 15:55

Myślisz, że właścicieli i kierownictwo obchodzi, że pracujesz na hali, która jest nie odebrana i nie dopuszczona do użytku?Jak wpadnie inspekcja,to każą Ci się schować na czas obchodu a potem dalej do roboty.Pracowalismy na hali, gdzie produkcja szła a nie było nawet toalety, musieliśmy chodzić lać na dwór za halę,jak w krajach trzeciego świata.Modl się, żebyś sobie nic nie zrobił,bo pracodawca nie uzna Twojego wypadku przy pracy w nieodebranej hali, Ciebie przecież oficjalnie tam nie ma :)
    Państwowa Insp.Pracy o.Lublin

01.09.2021 16:40

Dzień dobry.O wszystkich przypadkach łamania prawa pracy przez pracodawcę, można anonimowo poinformować PIP poprzez email: [email protected](można dołączać zdjęcia, filmy i inne dokumenty naruszeń prawa pracy oraz BHP) lub telefonicznie pod numerami tel. tel.: (81) 537 11 31 fax (81) 537 11 61 W przypadku rażących naruszeń, zagrażających zdrowiu i życiu pracowników, organ stwierdzający nieprawidłowości wydaje natychmiastową decyzję odnośnie niezwłocznej i niezapowiedzianej kontroli miejsca pracy i pracodawcy, gdzie pracodawca lub właściciel obiektu (jeśli chodzi o warunki zatrudnienia) nie ma żadnego wpływu na jej przebieg i wynik.Pod uwagę zawsze i nadrzędnie brane jest zdrowie i życie pracowników, temu służy ta instytucja. W Okręgowym Inspektoracie Pracy w Lublinie zapewnia się całodobowy system przyjmowania zgłoszeń (dyżury telefoniczne) przez wszystkie dni tygodnia. Informację o zaistniałym wypadku przy pracy, wypadku zbiorowym, katastrofie lub zdarzeniu potencjalnie wypadkowym można zgłosić telefonicznie pod numerami telefonów: 081-53-259-18, 081-53-71-142 lub 081-53-71-131 w godzinach urzędowania instytucji, 601-334-876 poza godzinami pracy urzędu oraz faksem: 081-53-71-161. Każdy pracownik, który uzyska informację o zaistniałym wypadku przy pracy, wypadku zbiorowym, katastrofie lub zdarzeniu potencjalnie wypadkowym – jest obowiązany przekazać niezwłocznie posiadane informacje Okręgowemu Inspektorowi Pracy w Lublinie pisemnie lub telefonicznie. Zapraszam do anonimowego kontaktu, proszę pamiętać, że życie i zdrowie mamy tylko jedno.
    Pracownik hali nr.7

14.07.2021 19:04

Szanowny pracodawco ,zwracam się z uprzejmą prośbą o zamontowanie jakiegoś wentylatorka w stołówce ogólnej na hali nr.7 .Obecnie panuje tam temp 32-33 stopnie i nie da się tam wysiedzieć nawet 5 minut a co dopiero spokojnie zjeść .Człowiek wychodzi ze stołówki zlany potem i bardziej zmęczony niż tam wszedł .Te huczące wielkie pseudoklimatyzatory ,nie dają kompletnie nic prócz hałasu ,ciągną tylko zbytecznie prąd .Nawet zwykły wentylator za kilkadziesiat zł byłby lepszy .Jeżeli firmy na to nie stać ,my pracownicy chętnie się zrzucimy .Z poważaniem umęczony upałem pracownik

13.07.2021 11:24

Ile jest zmian w Drukarnia DAKO Sp. j.?
    Pracownica

13.07.2021 16:53

Pierwsza druga i nocka, czterobrygadowka 8godzinna i czterobrygadowka12godzinna
    horton

23.06.2021 16:17

żeby usprawnić firmę warto pomyśleć nad klimatyzacją na stołówce głównej na hali 3. BHS ma. Gor ąco jak (usunięte przez administratora)
    No

30.06.2021 12:58

Magazynierzy tak szybko załatwili sobie premię brygadzisty że już na dniach będzie klima

10.07.2021 04:39

Potwierdzam, podczas przerwy mamy 30°C na stołówce.
    Prawnik

05.05.2021 21:57

Witam. Do kiedy jest czas na odebranie dnia wolnego za 1 maja?

06.05.2021 08:10

Odbiór powinien być w okresie rozliczeniowym, którego dotyczy, czyli w maju.
    MorawieckiDlaMnieNieZamawiaj

14.04.2021 04:09

dlaczego w tej firmie informuje się dzień przed zmianami? wczoraj pracowałem normalnie a dzis kazano już na 4brygadowke i to nie powiedział kierownik tylko pracownik. co za polityka
    Opanowany

15.04.2021 10:53

"Z Kodeksu pracy nie wynika wprost, że w trakcie trwania okresu rozliczeniowego, na który ułożony został harmonogram pracy, mogą być dokonywane w nim zmiany. W praktyce wielokrotnie zdarza się jednak, że grafiki poszczególnych pracowników są modyfikowane. Wynika to choćby z takich czynników jak choroba czy konieczność zastąpienia innego, nieobecnego pracownika. W dniu 18 października 2013 roku Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej wypowiedziało się w tej sprawie, ogłaszając, że „zmiany w rozkładach czasu pracy pracowników są dopuszczalne z przyczyn obiektywnych”.

Zostaw merytoryczną opinię o Drukarnia DAKO Sp. j.