3.1/5

• Witoszyn
  • Dobrochów
  • Przewóz
Lubartów - Drukarnia Dako Kozioł i Wspólnicy Sp. Jawna

3. Opinie o pracodawcach Lubartów
  5. Opinie o Drukarnia DAKO Sp. j.

Opinie o Drukarnia DAKO Sp. j. Lubartów

Nie przegap nowości o Drukarnia DAKO Sp. j.!

Izunia

11.04.2021 23:40

Witam czy mogę się dowiedzieć na temat pracy na stanowisku referent ds. wyrobu gotowego ? Na czym polega i wogóle jak tam jest? Dziękuję i pozdrawiam :)

12.04.2021 12:41

Witam Praca polega na wprowadzaniu do sytemu wyrobów gotowych. praca odbywa się w systemie czterobrygadowym. pozdrawiam
    Do wszystkich ktorzy oddaja kr

13.03.2021 19:18

https://www.gowork.pl/poradnik/4/kariera/dodatkowe-dwa-dni-wolne-od-pracy-nie-tylko-dla-ozdrowiencow#:~:text=Nowelizacja%20ustawy%20i%20przepisy%20o%20dw%C3%B3ch%20dniach%20wolnego,kt%C3%B3rym%20oddali%20krew%2C%20a%20tak%C5%BCe%20w%20dniu%20nast%C4%99pnym. Kierwonictwo proszone o zapoznanie się z tym, przysluguja dwa dni a nie jeden jak twierdzi wiekszosc kierownikow

05.03.2021 12:18

Drodzy użytkownicy bacznie przyglądamy się Waszej aktywności na naszym Profilu. Zwróciliśmy uwagę na różne pytanie i tematy które się pojawiają. Chcemy zwrócić uwagę na to, że jesteśmy firmą otwartą na opinie i rozmowy z pracownikami i współpracownikami, ale pod warunkiem, że są to opinie merytoryczne, poparte faktami, dzięki którym możemy się zmieniać i wyciągać wnioski.
    Prosimy pamiętać, że wolność słowa ma swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie oznacza zgody na obrażanie kogokolwiek lub naruszanie czyjejś godności. Godność, dobre imię i dobra osobiste są pod ochroną prawną. Nie godzimy się na publikowanie pomówień, które nie są poparte faktami.
    Komunikaty zawierające pomówienia i oszczerstwa, znieważające inne osoby, zawierające treści kłamliwe lub obraźliwe, które nie są merytoryczne będą przez administratora usuwane.
    Pamiętajcie, że zawsze możecie się z nami również skontaktować korzystając z nr tel 607601589 i adresu e-mail [email protected]
    Prosimy pamiętajcie, że zostawiając opinie akceptujecie Regulamin serwisu GoWork.pl.
    Swetrov

05.03.2021 16:38

Akurat ostatni komentarz usunięty o pewnej Pani był z prawdą. Wybieracie komentarze, które pasują dla Was. Nikt nic nie robi z mobbingiem i wymyślaniem roboty na siłę, bo maszyna ma przestój kilka minut
    Pracuś

06.03.2021 12:03

Dokładnie tak, nic się nie zmienia w firmie. Przecież żaden pracownik nie zadzwoni osobiście albo nie napisze na maila z propozycjami zmian. Został by za to zniszczony, nie ma w dako czegoś takiego jak anonimowość, jest skrzynka skarg i wniosków ale centralnie pod okiem kamery gdyby trafił się niewygodny wniosek... sam byłem światkiem na NH jak jeden z kierowników rozrzucił fragmenty makulatury po podłodze żeby tylko kazać pomocnikowi to posprzątać i pokazać swoją pozycje. A takich przykładów napewno jest mnóstwo i można je mnożyć
    Wariat

22.02.2021 18:39

Praca jak praca najlepiej na magazynie w starym budynku. Lux jak sobie zorganizujesz pracę dobrze to i 3 godziny i skończone i resztę zmiany siedzisz za paletami i odpoczywasz. Nie wspomnę o nocy bo to już wogole rewelacja nie ma nikogo cały magazyn śpi wózkowy na dole ma najlepiej bo nikt go nie widzi to jie ma różnicy która zmiana. Ale i ma górze jest dobrze. Odpoczynek nie praca pół dnia na telefonie za paletami da się odpoczywać. Najgorsza kierwoniczka wielka dame udaje. Ale aby zrobić i odpoczywać

25.02.2021 21:51

Haha beka na mieście gadają dobrze ze w Lublinie jeszcze tego nie gadają. Każdy ma takie warunki w pracy jakie potrafi sobie stworzyć też możecie spać przy maszynie. Niestety magazyn swtarza sam dobre warunki do spania i odpoczynku w czasie pracy. Już nie zazdrość tam.
    Edek

04.03.2021 21:27

No tak romanse są tam na.porzadku dziennym..już nie jedna żona tam wparowała.. Szczególnie młode siksy przychodzą i szukają wrażeń zamiast zajmować się pracą
    Nic poza tym

02.03.2021 13:03

Moja opinia jest pozytywna.Kto chce pracować, ten pracuje.Kto przyszedł licząc ,że będą go głaskać po głowie za samą obecność na pewno się zawiedzie. Amatorom czekania na kaszę( kasę) z nieba odradzam tą, czy jakąkolwiek inną pracę .Pozdrawiam.

03.03.2021 13:37

Bzdury opowiadasz.Z moich obserwacji wynika zupelnie coś innego.Nikomu nie płacą za " stanie " . Proponuję wziąć sie za robotę. Ci co stali ,czy siedzieli po kątach( samo przez się) daleko nie zaszli.
    Prawy

03.03.2021 19:33

Dokładnie jak pisze "Elo elo" człowiek który stoi i nic nie robi bierze te same pieniądze co ten który pracuję a nawet tego pracującego lepiej (usunięte przez administratora)bo drugiemu nie zależy i tak

03.03.2021 15:13

Co do zmianowych to nie można narzekać pracuje już 4 rok były różne Kobiety ale aktualnie jest Spoko. (usunięte przez administratora) ...... Wykonują swoją pracy w w 100 procent są miłe napewno nie zaniechają swoich obowiązków . A ostatni wpis na na panią (usunięte przez administratora)to ktoś w złości napisał. Bo pracę wykonuje dobrze. Oczywiście były i są też te źle zmianowe. Nawet aktualnie pracują j pani (usunięte przez administratora)ooo to niestety zero człowieczeństwa -jakieś wyrozumiałości. Poprostu tylko liczy sie dla niej awans sCzebelki ale to jej sprawa ale reszta wszytko wykonują w stu procentach super ekstra i podziwiam podejście do pracowników.
    GosiaBrosia

26.02.2021 07:12

Dobre rzeczy dzieją się w marketingu. Ogólnie nie nie trzeba umieć wystarczy pisać maile i zaznaczać ze wszystko jest pilne, można wypisywać byle co, produkcja i tak trzęsie przed nami portkami a kierownicy to już szczególnie. W razie problemów krótka rozmowa z prezesem i można nawet nie mieć racji a i tak to zrobią. Do pracy wystarczy się ładnie ubrać zrobić mocniejszy makijaż i koniec pracy na dziś, reszta zajmują się nasze asystentki i kierownicy na produkcji. Wszystkie sprzedały by się za 10gr żeby tylko mieć lepsza pozycje u prezesa, czasem się pokłócimy, niektóre nawet zaczną płakać ale to tak dla scenek. Jak trafi się dobry kontrahent do tego jeszcze przystojny to korzyści podwójne... większość koleżanek ma niską moralność i nadawała by się do dużo lżejszych prac. Jeżeli masz mocny charakter i lubisz przygody polecam serdecznie

03.03.2021 12:59

Tylko zazdrosne kobiety potrafią tak pluć jadem. Więcej w tym wszystkim domysłów i ludzkiej wyobraźni niż prawdy.Lepiej pilnuje się cudzej moralności niż własnej.

03.03.2021 13:09

Najlepiej siedzieć na (usunięte przez administratora) , obserwować i snuć domysły dlaczego koleżanka czy kolega awansowali.Moze gdybyś wzięła (usunięte przez administratora) w troki też byś awansowała.Niektórzy nie dopuszczają do siebie myśli , że ktoś może byc zwyczajnie dobry w tym co robi.Do każdego awansu przypinacie znajomosci itp., w jakim celu?Moze łatwiej wytłumaczyć znajomy dlaczego jeszcze nie awansowalas/łeś?
    Pracuś

01.03.2021 05:58

Pogratulować NIELEGALNEMU dmuchaniu 20min w korku
    Pracuś 2

01.03.2021 20:44

Z wyjazdem po pracy tez trzeba było stać 20 minut. Brawo za organizacje

02.03.2021 20:21

Kto dmucha to dmucha nie trzeba pić w robocie haha
    Obserwator

02.03.2021 17:16

Nie usuwajcie komentarzy, niektórzy już i tak porobili zrzuty ekranów

01.03.2021 11:28

02.03.2021 14:35

Może lepsza taka niż na Nh Pani SĄ.
    Dres

01.03.2021 17:59

Serdecznie nie polecam . Pracowałem tam 5 lat szkoda czasu i zdrowia
    SzybkiBill

25.02.2021 11:27

A patrzył ktoś co dzieje się na NH? Ludzie chodzą jak w transie, postawili na środku hali bocianie gniazdo do obserwacji (usunięte przez administratora) wszyscy się boją, jeden kierownik nawet się nie pofatyguje go swoich pracowników tylko pokrzykuje z okna... nie wspomnę o najnowszej części naszej firmy gdzie stawiają nowe maszyny, wzieli tam największych wazeliniarzy którzy prowadzą między sobą wyścig kto więcej zrobi, kto pobije kolejny rekord, szczególnie jeden pseudo „drukarz” o zwierzęcym pseudonimie. Porażka jednym słowem jak by mogli to by zatłukli swoich pomocników dla kilku złotych premii i kolejnego rekordu zmiany, tylko po co ???
    Rusałka

24.02.2021 17:33

Witam, jak czytam te wszystkie opinie to robi mi się przykro. Pracuję w Drukarni Dako już jakiś czas i szczerze powiedziawszy jestem zadowolona. Rozumiem że może nie na wszystkich stanowiskach jest wesoło ale ja akurat sobie chwałę. Pracuję z ludźmi na poziomie z wysoką kulturą osobistą. W moim otoczeniu nie ma mobbingu ani żadnych nieprzyjemnych odczuć. Naprawdę w okolicy są inne firmy gdzie mobbing i brak kultury i wyzwiska są na porządku dziennym.

24.02.2021 09:58

(usunięte przez administratora) Jest wiele rzeczy do poprawy w firmie Dako to prawda ! Pracuj jak chcesz a jak Nie to (usunięte przez administratora)bo dako tworzą ludzie ! nie jestem zwolennikiem polityki firmy pracuje ponad 10 lat za dużo odeszlo ludzi godnych uwagi(usunięte przez administratora)my też żądamy jako staży pracownicy i nikt nas nie słyszy to tylko do przemyslenia (usunięte przez administratora)Zgaladajcie do ludzi bo my wszyscy pracujemy na firme Dako . (usunięte przez administratora) brak komunikacji brak organizacji brak podstawowych części i narzedzi mało ludzi ogarnietych (usunięte przez administratora)POZDRAWIAM wszystkich pracowników Dako pracujcie albo nie wasz wybór. Chyba tyle takie podsumowanie Pracujesz albo nie i dajcie spokój z tymi wyglupami ludzie cierpią !!

17.02.2021 17:04

Nie rozumiem oco chodzi wszystkim komentującym w negatywny sposób, atmosfera jest super, można postać pogada, pośmiać się. Kierownik nauczył mnie życia, pokazał co to znaczy wsparcie i szacunek. Firma jest bardzo tolerancyjna, jest dużo osób ze środowiska LGBT oraz z grupa inwalidzką, na magazynie może jest dużo pracy i trzeba czasem przychodzić w weekend ale dostajemy za to lepsze pieniądze wiec nie wiem w czym problem, czasem udaje się pospać między paletami na magazynie ale wiadomo trzeba uważać na zmianowe specjalistki do spraw organizacji produkcji. Jedyna rzeczą która bym zmienił to automat do napojów który nie przyjmuje monet z 2020 i 2021 roku. Żeby nie słodzić tak totalnie często psują się paskownkce, musimy poprawiać rozwalone palety z magazynu, firma jedzie na ilość nie na jakość zdarzają się pomylone karty paletowe, ostatnio był problem z nie odśnieżonym parkingami. Ogólnie nie jest lekko ale polecam prace w dako. Wszyscy pracujący w tej firmie powinni być dumni ze tutaj pracują...
    w

18.02.2021 23:18

Radzę zaopatrzyć się w słownik poprawnej polszczyzny

22.02.2021 15:45

To prawda da się spać w opór na magazynie na nocnej zmianie to od 23 do 5 rano śmiało można spać. Miejsca są porobione aby wydać palety zabezpieczyc produkcję i ma się czas wolny dla sobie. Na pierwszych zmianach też jak się wejdzie za palety to luzik da się przesiedzieć pół zmiany na telefonie. Na magazynie panuje inne życie inne działy nie zrozumieja bo nie mogą sobie pozwolić na spanko. Najlpeij mają wózkowi w dołku gdzie ich nikt nie kontroluje i mogą spać o każdej porze dnia i nocy i siedzieć na telefonie. Szkoda ze szlugów już nie da się tam jarać pozdro

22.02.2021 15:41

Prace w dako można porównać do obozu, płacą marne grosze a wymagają nie wiaodmo czego, (usunięte przez administratora) na trzy zmiany a wielka Pani kierownik z magazynu uważa się za gwiazde haha. Na starej hali panuje straszny bałagan nie wiem czy nie widzi tego kierownik zmianowa czy nie mają kamer. Na pierwszych zmianach da się leżeć za paletami na magazynie, przesiedzieć pół zmiany na telefonie. Nie mówię już o wózkowych w dołku bo ich nikt nie kontroluje a w nocy odchodzi spanie na całego. Przynajmniej wyspać się można w pracy to dzień jak by wolny :) Na magazynie panuje swoje życie a raczej odpoczynek pracy nie ma dużo szybko można przyjąć i wydać palety a i można odpoczywać i w czasie pracy uda się nieraz do domu wyrwać jak ktoś mieszka w Lubartowie. Polecam pracę na magazynie jak się chce zarobić a nie orobic. Pozdrów inne działy do roboty aaaauuuuuu

22.02.2021 13:18

A kto tutaj mówi o wypłatach? Uważam ze każdy zarabia odpowiednio do wykonywanej pracy, chyba nie pracowaliście nigdy w innych firmach, może nie pracuje tutaj nie wiadomo jak długo, ale wiem ze dako płaci spoko kasę i jest ogólnie fajna atmosfera. Wszystkim hejterom dziękuje
    Normalny

19.02.2021 08:21

Polaczki, cebukaczki.. Jeden drugiego, by w łyżce wody utopił. Skąd tyle jadu, zazdrosci, nienawiści. Żal wam, że ktoś ma lepiej od was? Nie dorobiłes się domu, czy mieszkania, masz gorszy samochód? Czy rozwiodłeś się z żoną? Brak słów na ludzi skłócony naród, popatrzcie na inne narodowości jak się jednoczą są dla siebie jak brat z bratem. Daleki wschód widzę tutaj, albo i dziki zachód. Żal mi was
    Ola

20.02.2021 16:32

Sam jesteś Polakiem
    Sklejarek

20.02.2021 10:37

Bhs czepia sie sklejarek? Porównajcie ich wypalty z waszymi. Yogi jedyny ogarnięty operator ktory potrafi pracować chyba na wszystkich sklejarkach, nigdy nie uznała bym go za lenia, gdy widzi że ktoś ma ciezko to pomaga mimo ze nie musi, wspiera i jako jedyny wspolczuje pracujacym paniom, może i jest wrednym rzezimieszkiem ale taki jedo urok od zawsze, Da sie lubić tylko trzeba go poznać. Pozdrwiamy go serdecznie i ściskamy tego wielkoluda????

19.02.2021 15:19

Nie rozumiem hejtu który wylał się na mnie tylko z powodu pisowni czy ortografii, na tym portalu chodzi o przekazanie opinii a nie wygraniu olimpiady gramatycznej, wszystkie negatywne komentarze to chyba pochodzą od ludzi ze sklejarek gdzie trzeba stać przy taśmie i układać te pudełka na paletach, tam faktycznie nie ma czasu na pogaduszki i boli ich ze inni maja lepiej!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Drukarnia DAKO Sp. j.?

Kontakt - Drukarnia DAKO Sp. j.

Nowodworska 1 21-100 Lubartów

Branża główna: Materiały reklamowe
    Bizon

18.02.2021 16:35

Ja i jogi mamy nie robimy zupełne nic na sklejarkach.

15.02.2021 14:23

Czy poszukują państwo jeszcze osób do pracy?
    Default

10.02.2021 09:53

Cześć wszystkim czytającym. Chciałbym napisać kilka zdań na temat 3hali, mam nadzieje ze pracodawca również to przeczyta. Chciałbym poruszyć kwestie kierownictwa które powinno nadzorować produkcje i podejmować decyzje na tym obiekcie produkcyjnym. Dlaczego osoby(może osoba) odpowiadające za wszystko na tej hali są: nie-wykształcone, przeciętne, nie posiadający pełnych kompetencji. ? Dlaczego kierownik nie potrafi podjąć decyzji, skoro jest kierownikiem? Zwykły pracownik próbujący uzyskać jakieś informacje lub pomoc od danego przełożonego tak naprawdę nie uzyskuje nic.... Faktem jest ze każdy człowiek jest inny, lecz 90% pracowników 3hali, jednogłośnie stwierdzi ze nie otrzymują danego wsparcia od przełożonego. Większość stwierdzi ze nie raz została oszukana, lub poddana mobbingowi. Chciałbym zaznaczyć ze skończyły się czasy w których kierownik mógł krzyczeć, obrażać pracownika(człowiek wtedy bal się o stanowisko pracy), teraz jest inaczej, trzeba się wzajemnie wspierać i szanować, gdyż ludzie po prostu odejdą i to nie przez warunki pracy(bo są w miarę Ok) lecz przez system zarządzania, podejmowania decyzji(czasem ich brak, prawdopodobnie przez strach) Każdy kto czyta ta opinie, niech w sposób konsekwentny dalej pracuje i wypełnia w 100% swoje obowiązki, lecz namawiam by stawić czoła jednostkom zarządzającym gdyż w żaden sposób nie ułatwiają wykonywania zawodu a tylko deprymują człowieka. W żaden sposób nie można się nikogo bać i czuć się zastraszonym, powtarzam tamte czasy się skończyły, warto mówić gdy coś jest nie tak, nie bać się opinii przełożonego, a jeśli przełożony nie potrafi słuchać, nie stara się dojść do żadnego kompromisu tylko twarda stawia na swoje niestosowne "widzi mi się" to cóż... czasem myśleć o zmianie zawodu.

15.02.2021 07:59

Przykro nam, że tak Pan odbiera sytuację w ten sposób. Hala, o której Pan pisze znajduje się w okresie intensywnych zmian i rozwoju. W takich przypadkach łatwo o powstanie niedogodności i zamieszania. Jest to trudne zarówno dla pracowników, jak i kierowników. Aby zaradzić tej sytuacji rozpoczęliśmy przede wszystkim intensywną rekrutację nowych pracowników, która pozwoli odciążyć już pracujących.
    Taa

15.02.2021 13:31

Dobrze ze przyjmowani są nowi pracownicy ale to nie wszystko szczególnie że w opinii poruszony był chyba inny problem.

12.02.2021 16:03

Przyjzyjcie się jeszcze wypłacanym setkom tak zwanym liczone są bez stawki premi tylko od podstawy czyli to nie są setki ????

15.02.2021 07:53

Panowie mocno mijają się z prawdą. Wynagrodzenie każdego pracownika składa się z dwóch elementów zawartych w angażu - wynagrodzenia zasadniczego oraz stałej premii. i w przypadku wystąpienia nadgodzin od obydwu tych elementów jest naliczany dodatek za nadgodziny zgodnie z Kodeksem pracy i regulaminem. Jeśli chodzi o wysokość dodatku za pracę w godzinach nocnych wypłacany jest zgodnie z zasadami określonymi w Kodeksie pracy tj. w świetle art. 1518 § 1 Kodeksu pracy jest to dodatek za każdą godzinę pracy w nocy w wysokości 20% stawki godzinowej obliczonej z minimalnego wynagrodzenia za pracę obowiązującego w danym roku.

15.02.2021 12:47

Wy myślicie że ludzie pracujący tu nie umieją liczyć
    Wolontariusz

14.02.2021 20:25

Mam wrażenie, że pracuje w wolontariacie.. aby do wiosny
    bYłY pRaCoWnIk

09.02.2019 17:14

Bardzo dobra firma, pracowałem tam troche i zchecią bym wrucił, spoko atmosfera i spoko ludzie, moze troche przesadza pan dyrekto(usunięte przez administratora) ale najbardzie śmiac mi się chce z ludz ktuży tam pracuja i narzekają jak to im źle i niedobrze choć mają czas na prace i na pogaduchy, a i pieniędze nie sa złe. chyba nigdy nie pracowali w (usunięte przez administratora) typu roto gdzie pracownik jest eksploatowany w 100% i musi (usunięte przez administratora) przy lini 8 h albo w polskone gdzie też rece odpadają i atmosfera jest zła. Ogulnie prace w DAKO bardzo dobrze wspominam i sobie chwale
    bYłY pRaCoWnIk

19.02.2019 22:38

Wybaczy mi pan moją pisownię i składnie szanowny polonisto ten portal służy do wyrażania opini a nie pisaniu pematów literackich. z pracy w dako zrezygnowałem z powodu przeprowadzki, a w firmie mnie doceniali gdy złożyłem wypowiedzenie dostałem propozycje znacznej podwyżki choć i tak nieźle zarabiałem, tak więc swoje zdanie podtrzymuję w DAKO pracowało mi się bardzo przyjemnie :)
    SamaPrawda

14.02.2021 09:44

Po ortografii wnoszę że zbyt dużych kompetencji Pan/Pani nie posiadała więc nie dziwne ze praca wydawała się lekka i przyjemna bo wymagająca być nie mogła...
    SamaPrawda

12.02.2021 00:18

Chciałem się odnieść do ostatnich komentarzy co do 3 hali. Autor napisał samą prawdę ale używał bardzo oszczędnych słów, to prawda ze kierownicy stosują mobbing, ale to wszystko dzieje się za przyzwoleniem albo nawet nakazem detektora i prezesa, ludzie traktowani są jak niewolnicy, nie mający prawa do życia prywatnego, spotkań z rodzina czy znajomymi. Najlepiej jak pracowali by 24/7. Zamówień jest coraz więcej, pracy coraz więcej a podwyżki 200zl brutto dla każdego w formie premii za obecność „przez pandemie”. Wracając do kierownictwa, jeden z kierowników nie interesuje się niczym, drugi interesuje się za bardzo zmusza ludzi do pracy w weekendy, nadgodzin itp. Brak miejsca na magazynie i hali produkcyjnej, niektóre maszyny więcej stoją niż pracują z tego powodu ale parcie na prace w weekendy dalej takie samo. Jest jeszcze dużo do dodania a jeszcze więcej do poprawy w tej firmie ale przez mentalność od prezesa do kierowników nic się tutaj nie zmieni, a szkoda. Pozdrawiam
    Prawdziwe

12.02.2021 18:48

Jeśli chodzi o pracę w Dako w szczegolności na 3 hali na tzw. BHS to szczerze nie polecam przykładowo praca na magazynie 7 dni w tygodniu wolne weekendy rzadko a jesli już to musisz wymyśleć cos sensownego zeby kierownik ci dał to samo z urlopem wypoczynkowym w innej czesci hali na samym bhs w ogole nie jest lepiej system czterobrygadowy po 12 godzin dobrze jest jak potrafisz pracowac na wielu stanowiskach wtedy mozesz w swoim dniu wolnym od pracy przyjsc i dorobic sobie do wyplaty najlepszym udaje sie wyciągnąć nawet 7 koła tylko pracować. Ogolnie mobbing tylko sie o tym nie mowi głośno, pozdrawiam.

12.02.2021 15:13

Witam odradzam pracę w Dako w szczegolności na 3 hali tzw. BHS praca 7 dni w tygodniu na magazynie jesli chcesz miec wolne w weekend musisz podać sensowny argument z urlopem wypoczynkowym to samo mobing powszechnie stosowany przez kierownictwo w całym obiekcie w innej części hali nie jest lepiej na maszynach robi sie na okrąglo system czterobrygadowy po 12 godzin, ale za to na swoim wolnym możesz i przyjść i sobie odrobić najlepsi wyciągają nawet po 7 koła ciekawe co na to PIP, pozdro.
    Qubefiled

12.02.2021 11:52

Tylko nie DAKO

11.02.2021 16:46

Ja również nie polecam pracy na 3 hali. Dużo by można było pisać tylko po co jak nic to nie da, nic się nie zmieni.
    Ktoś

11.02.2021 15:45

Witam! Pracowałam w tej firmie krótko, ale mimo to moje zdanie i opinia jest pozytywna. Ludzie sympatyczni co nie którzy, kierownictwo też dało się dogadać. Ja nie mam na co narzekać bo praca jak każda inna trzeba robić swoje ,dobrze wykonywać swoje obowiązki i każdy będzie zadowolony.A przejmować się innymi którzy tam pracują i narzekają że im wiecznie mało to szkoda czasu i nerwów Powodzenia,!
    Pako

11.02.2021 00:17

Na 3 hali i jeden i drugi kierownik są tacy sami. Nic nie zrobią dla pracownika, obchodzi ich tylko własny tyłek
    BONAWENTURA

03.02.2021 15:53

Witam. Rozliczenie PITU za rok 2020 jest w obowiązku pracownika czy robi to firma ?

02.02.2021 22:46

Zrobicie coś apropo mobbingu
    smutas

02.02.2021 08:56

Nie polecam pracy na III hali. Do pewnego momentu było jak najbardziej okej, ale od stycznia praca 7 dni w tygodniu. A jeśli trafisz na(usunięte przez administratora) to jest bardzo źle ponieważ nie zapyta się czy pasuje Ci w niedzielę, tylko postawi przed faktem dokonanym - to znaczy, wpisze na niedzielę nie uprzedzając. Mało tego, non stop wpisuje te same osoby co w założeniu wychodzi że jak miesiąc ma 30 dni to w pracy jesteś 28 lub 29. A jak powiesz że w niedzielę nie przychodzisz to dostajesz głupie pytania typu "A co będziesz robił?".
    Rako

24.11.2020 01:57

Czy wam naprawdę nie zależy na zdrowiu pracowników. Przeprowadzacie nielegalne kontrole trzeźwość mimo tego że w firmie jest tyle zachorowań. Musimy poruszać się w maseczkach jak mamy przejść na inne stanowisko albo poruszać się po hali a tu nagle zmianowa z innej hali bo u nasz na hali nie ma zmianowej bo ma pozytywny test na Covid i ochraniarz który wrócił z kwaratany przeprowadza badanie trzeźwość i bo wszyscy jesteśmy podejrzani. Czy wam naprawdę nie zależy na zdrowiu pracowników. Chyba trzeba trzymać się jakiś zasad. Chyba że sprawę trzeba zgłosić do sanepidu.

24.11.2020 14:41

Kontrole prowadzimy właśnie dlatego, że zależy nam na bezpieczeństwie i zdrowiu pracowników. Do większości kontroli dochodzi po sygnałach od samych pracowników, że ktoś ze współpracowników pojawił się w pracy po spożyciu alkoholu lub dopuścił się spożywania alkoholu w pracy. Sprawę kilkakrotnie konsultowaliśmy z PiP i inspektorzy zawsze odpowiadali, że w warunkach dużego ruchu wózków widłowych itp. zagrożeń najważniejszym obowiązkiem pracodawcy jest zapewnienia bezpieczeństwa pracowników m.in. poprzez badanie trzeźwości. Niestety wyniki tych kontroli niejednokrotnie wykazały, że zdarzają się przypadki pracy po spożyciu alkoholu, dlatego też nie możemy ich zaprzestać.
    Polak

05.12.2020 00:56

Więc przeprowadzjcie kontrole zgodnie z prawem ! A nie je łamiecie. 1 może to robić jedynie organ upoważniony ( w Polsce jest to Policja JEDYNIE ). 2 Grupowa kontrola jest nie dozwolona, kontroluje Policja osobę podejrzaną. Jak wyjdzie że trzeźwy to zapłacicie za interwencję i tyle. Ogólnie zwróciłem uwagę na to że przestrzegacie wybiórczo przepisów Prawa pracy, BHP czy ogólnie prawa ( tylko to co wam na rękę).
    Rako

24.11.2020 01:14

Czy wam naprawdę nie zależy na zdrowiu pracowników. Przy takiej liczbie osób co jest chora w firmie nadal urządzacie nielegalne kontrole trzeźwości.Mimo tego że zmianowa z hali nie przychodzi do pracy bo ma pozytywny test na Covid to wy bierzecie zmianowa z innej hali i ochroniarza co wrócił z kwarantanny i przeprowadzacie nielegalne badanie trzeźwość bo wszyscy jesteśmy podejrzani. A moze trzeba zgłosić sprawę do sanepidu.chyba zdrowie pracownika jest teraz najważniejsze a wy go narażacie na niebezpieczeństwo. Chyba warto się zastanowić nad tym
    ciekawski

23.10.2020 15:50

Jak wygląda praca na stanowisku pomocnik operatora? Przyjmują każdego?
    Ktos

25.10.2020 13:36

zalezy jaki dzial.
    Ten

17.10.2020 16:19

A ochroniarze którzy maja kontakt z szeroką grupą ludzi chodzi mi o Kierowców i wszystkich interesantów plus pracownicy mogą sobie chodzić bezczelnie po halach mimo zakazu przemieszczania się między halami.O alkomacie i dmuchaniu w jedną świeczkę bez jakichkolwiek zasad bezpieczeństwa typu rękawiczki i maseczki to już nie wspomnę. A wirus panuje i przemieszcza się droga kropelkowo....
    Aggga

17.10.2020 08:38

witam, jak wygląda praca na stanowisku pracownik ochrony? Jestem kobietą zostałam zaproszona na rozmowę , nie wiem czego się spodziewać. Jak zarobki i godzny pracy? Proszę o odpowiedz

Zostaw merytoryczną opinię o Drukarnia DAKO Sp. j.