3.1/5

• Witoszyn
  • Dobrochów
  • Przewóz
Lubartów - Drukarnia Dako Kozioł i Wspólnicy Sp. Jawna

3. Opinie o pracodawcach Lubartów
  5. Opinie o Drukarnia DAKO Sp. j.

Opinie o Drukarnia DAKO Sp. j. Lubartów

Nie przegap nowości o Drukarnia DAKO Sp. j.!

16.10.2020 15:12

Słyszałem że na trzeciej hali kobieta ma koronawirusa.

15.10.2020 11:27

Czy wy wiecie że panuje koronawirus w pracy. Wcale z tym nic nie robicie twierdząc że go nie ma.

15.10.2020 11:59

Informacje o potwierdzonych przypadkach zakażenia podajemy na portalu pracowniczym, do którego każdy pracownik ma dostęp. Trudno to nazwać "twierdzeniem, że go nie ma" :) Kwarantannę pracownicy odbywają zgodnie z zaleceniami sanepidu.
    Kiero

29.07.2020 06:25

Przyjechałem na załadunek i od razu awantura z cięciem bo mi nie wolno stać po lewej stronie i podwójna ciągła a on zaraz zadzwoni na policję choć pierwsze auto stoi już na tej linii awizacji nie jest prawdziwa to po co w ogóle awizować duża firma a brak parkingu a co się z tym wiąże socjalu dla kierowców po załadunku dodam kolejny opis jak jest w środku na załadunku ????
    Żywy

05.08.2020 06:48

Jak szanowny Pan widzi,strach ogarnia wszystkich w tym zakładzie, poczynając od zwykłego pracownika produkcyjnego kończąc na cięciu,co bramy pilnuje.Sam Pan wyciągnie wnioski
    Mały szary pracownik

09.06.2020 08:43

Dlaczego firma, z milinowymi dochodami, aby zaoszczędzić, tnie benefity pracowników? Dajecie najniższe pensje, warunki pracy niezgodne z BHP i zabieracie teraz ostatnie plusy pracy. Traktujecie pracownika jak śmieci, jak nie ten to przyjdzie kolejny. Smutne jest to że cały zarząd firmy myśli że wystarczy straszyć pracowników zwolnieniem i będą pracować za darmo.

26.05.2020 17:36

W tej pracy wykorzystywany jest mobbing i nikt tego nie widzi.
    Szerszeń nocny śpioch

14.05.2020 19:58

Nie ma to jak kończenie budowy biurowca, rozpoczynanie budowy nowego obiektu, kupowanie nowej działki o wartości prawie 3 milionów, a usunięcie premii pracownikom oraz ucinanie im godzin.

15.05.2020 21:50

Ja opisuje, czego jestem świadkiem.Z mojej wypowiedzi wynika, że biorąc pod uwage moje uwagi można wywnioskowac, że można by osiągnąć jeszcze lepsze wyniki i optymalizacje. Jednak jak w każdej wypowiedzi,odpieracie od siebie wszystkie uwagi, zarzuty i stwierdzenia.Zle to świadczy o pracodawcy,bo nie potrafi przyjść demokratycznej wypowiedzi w demokratycznym kraju, zawsze wie lepiej i na wszystko ma wytłumaczenie.A jak przysłowie mówi, tylko głupiec ma odpowiedź na wszystkie pytania.

15.05.2020 21:54

I jeszcze jedno-planowanie zajmuje się obłożeniem zleceń dla danej maszyny,ale to kierownik ustala kolejność wykonania,a o to tu cały zgiełk i uwagi.Czytanie ze zrozumieniem i wyciąganie wniosków,ale to się nie liczy, przecież jak zawsze pracodawca ma rację, prawda?
    Samarytanin

12.05.2020 15:14

Na prace w Dako można narzekać albo nie. Większość ludzi ma raczej zadowalające stanowiska gdzie nie są eksploatowani w 100%. Sa dni lepsze i gorsze ale to wiadomo. Relacje z ludźmi tez są w porządku i myśle ze osoba nowa nie powinna mieć problemów z porozumieniem się. Aczkolwiek według mnie problemem jest kierownik który po prostu nie szanuje ludzi, arogancki. Źle się odzywa nie tylko do podwładnych ale tez do równych sobie stanowiskiem. To jest aż smutne ze taka osoba pełni taka role. Co innego kierowniczka która jest bardzo sympatyczna i zawsze pomocna, dba o pracowników i widać ze jej zależy na rozwoju ludzi i dobru firmy (chociaż jest na zastępstwie) . Jest jeszcze dyrektor którego każdy ma się „bać” bo inaczej on nie czuje się pewnie. Chociaż pracuje ponad rok w tej firmie to myśle ze osoba ze świadoma głowa zauważy to po miesiącu pracy te właśnie zachowania. Wynagrodzenie zawsze na czas i dobre w porównaniu z naszym regionem. Pozdrawiam
    Obserwator

12.05.2020 07:04

Czemu usuwacie komentarze?

12.05.2020 07:39

Archiwizacji podlegają komentarze zawierające dane osobowe.
    Ktoś

06.05.2020 20:58

Obiecana "przedłużona" umowa się jednak skończyła po miesiącu, bo poszedłem na zwolnienie lekarskie. Nie pozdrawiam i nie polecam, atmosfera tragiczna, wśród pracowników mentalność niewolnika i 6 dniowy tydzień pracy wiecznie żywy.
    Ktoś

06.05.2020 20:41

Nie polecam firmy, "przedłużają" umowę bez podpisu pracownika, a jak przyjdzie co do czego i pracownik przepracowany pójdzie na zwolnienie lekarskie, to nagle okazuje się, że ta "przedłużona" umowa się skończyła po miesiącu. Pozdro. Poza tym bardzo niemiła atmosfera.
    Pracownik..

07.04.2020 22:19

Rozbój w biały dzień. Kochana firma zabiera pracownikom po pół godziny z każdego dnia. To jest skandal jakiś. Robią co chcą z ludźmi. Traktują jak śmieci. Wysyłają ludzi na urlopy bo maszyna nie robi danego dnia.

08.04.2020 17:24

Wprowadzone procedury bezpieczeństwa mają wysoki standard. Niestety wiele zależy od samych pracowników i ich zachowań. Oskarżanie o ucinanie czegokolwiek jest zwykłym pomówieniem. Płacimy za czas przepracowany i wypłacamy wszystkie dodatki za nadgodziny. Nie płacimy za czas nieprzepracowany, dokładnie wg zasad Kodeksu Pracy.
    Pracownik pegawan

18.04.2020 19:20

Powiem szczerze, że tragedia u nas w firmie nie ma takich podchodów. Normalnie pracujemy, firma płaci tak jak przed wirusem. Można też dobrze zarobić dla chętnych praca w weekend się bardzo opłaca. Jak coś napisz do mnie na maila powiem więcej na ten temat. Może będziesz chętny zmienić firmę;) nie ma co się bac trzeba spróbować wszystkiego. Nie ma co siedzieć niewiadomo ile lat w firmie, która ma Cię daleko w nosie. [email protected]

23.03.2020 13:19

Zobaczcie co się teraz dzieje masakra

23.09.2019 10:20

Czy pracownicy w Drukarnia DAKO Sp. j. dogadują się między sobą?

04.10.2019 15:52

Myślę, że nie ma sporów.
    Rusałka

16.02.2020 22:31

Pomagają
    Rusałka

16.02.2020 22:27

Dla mnie praca w tej firmie jest bardzo ok. Naprawdę jeżeli ktoś narzeka na Dako niech popracuje chociaż miesiąc w innej lubartowieskiej firmie. Co mi się podoba : # wypłata zawsze na czas. #co do ręki to na umowie # kultura Jestem bardzo zadowolona w pracy w tej firmie. Można się dużo nauczyć i przede wszystkim są perspektywy rozwoju. Wiem może nie na wszystkich stanowiskach, ja że swojego punku widzenia właśnie tak to widzę.

09.01.2020 16:01

Zapytam właścicieli lub dział kadr-ile jeszcze osób, pracowników, operatorów i personelu na dziale klejenia musi się zwolnić przez tego beznadziejnego kierownika? Macie ponad setkę komentarzy,ok.1/4 z nich jest tematycznie związane z kulturą,szacunkiem do ludzi i postępowaniem w/w kierownika.Czy ludziom inteligentnym ciężko wyciągnąć wnioski, że coś jest na rzeczy? Nie jest trudno chyba wyczytać między wierszami, że coś jest nie w porządku.Nie traci na tym pracownik tylko firma.Przez jednego pseudo kierownika odeszła rzesza dobrych pracowników, naprawdę dobrych a nawet doskonałych operatorów, pomocników, pań odbierających.Wszystko tylko dlatego, że pseudo kierownik narzucając swoje widzi mi się w większości przypadków nie mającego nic wspólnego z dobrem firmy i jej dóbr.Co takiego ma w sobie ten człowiek, że nie zauważacie jego braku kwalifikacji i doświadczenia, kultury osobistej, rzetelności, działań dla dobra firmy i dobrej współpracy z pracownikami,że FACHOWCY z Państwa firmy są pocieszeniem dla konkurencji,w większości przypadków zmieniający pracę nie przez warunki i charakter wykonywanej pracy a przez kierownika, choć taka osoba na takie miano nie zasługuje.Nie rozumiem, dlaczego właściciele pozwalają na taki stan rzeczy i że w obecnej dobie braku doświadczonych pracowników firmę na to zwyczajowo stać,aby przez jedną osobę zwalniały się rzesze.Moze warto zagłębić się w temat i zmienić sobie samemu opinię? Lepiej byłoby chyba czytać o zadowoleniu z pracy niż co czwarty komentarz o jednym kierowniku.O co tu w tym wszystkim chodzi,do czego to dąży i ku czemu prowadzi? Może ktoś z zarządu odpowie?
    Pracowników teraźniejszy

21.01.2020 16:42

Hah wymieniony przez Pana Luckasa, kierownik nie umie obsługiwać w 1% najprostszego programu magazynowego, z którego wchodzi towar ze sklejarki. Nie mówiąc o ustawiając maszynie

14.02.2020 21:55

Grzegorz nie faworyzował operatorów,do każdego podchodził w taki sposób,w jaki pracownik wykonywał swoją pracę.Nieprawdą jest, że kobiety miały z nim przeliczane.I nie został przeniesiony z tego powodu, tylko z powodu ambicji i doświadczenia adekwatnie na wyższe stanowisko.Poza tym być kierownikiem w takim bałaganie,to życiowe wyzwanie, które niestety odbija się i na zdrowiu psychicznym, zwłaszcza mając pod sobą rzeszę ludzi o różnorodnych charakterach.Uwazam, że był dobrym kierownikiem-zawsze mogłyby być lepszym- ale patrząc na to,kto teraz kieruje tym działem ciągle się zastanawiam,do czego ta firma zmierza,jaki obrała cel, że tak niski intelekt jest na tak wysokim stanowisku...
    Maszynista

10.02.2020 11:19

A jak wygląda sytuacja u maszynistów offsetowych?
    Szarak

06.01.2020 16:09

Pracuje w tej firmie 5 lat . Co mogę powiedzieć ludzie na produkcji są okej ale są wyjątki jak wszędzie. Panie w biurach nie spotkałam się z brakiem życzliwości . Uważam ze najgorsza jest kadra zarządzająca Na produkcji czyli sklejarki , niektórzy nie powinni w ogóle tam się znaleźć. Prawda , na NH najlepiej nie pokazywać ze umiesz myśleć bo kierownik nie lubi takich ludzi i wcześniej czy później wylecisz z tamtąd . Co najbardziej boli brak komunikacji kierownictwa z pracownikiem ,nie rozmawia się - oznajmia się W arogancki sposób w ostatniej chwili , niejednokrotnie osoba zainteresowana dowiaduje się ostatnia. To my mamy podporządkować się a jak nie pasi to żegnam . Ogromny brak poszanowania cudzej własności , maszyny niszczone niejednokrotnie specjalnie przez niektórych operatorów .Nie moje ,co mnie to ... Tak samo materiał do produkcji ale to widać w makulaturze . Tez w druga stronę brak części zamiennych do maszyn istnieje powiedzenie ,,gdyby nie szara taśma Dako by się rozpadło,, A po za tym pensja punkt 10 każdy miesiąc ,paczki dla dzieci i karty podarunkowe na święta . 8 godz pracy i do do domu nadgodziny dla wybrańców . Opieka prywatna to nieporozumienie. 1,5 miesiąca czekać do specjalisty to ja mogę bez opieki prywatnej. Szkoda ze nie ma premii za frekwencję bo naprawdę są ludzie którym należy się taka premia. A ogólnie w gorszym zakładzie pracowałam .
    Kierowca

09.12.2019 23:36

Czy ktoś mógłby napisać jak wygląda praca kierowcy w Dako?
    DakowskiExPracownik

04.10.2019 15:50

Praca może być, gdyby tylko była lepsza organizacja a nie bałagan w kartach, że nie potrafią znaleźć dokumentów których się podpisywało jakiś czas temu. Wynagrodzenie pieniężne ratują tylko soboty i niedziele jeśli ma się system trzy zmianowy, bo bez tego to niecałe dwa tysiące wyjdzie. Co do samych kierowników ? Zależy którzy ale np. pan G. S... to kawał (usunięte przez administratora) nie widzi swoich błędów a kogoś ponagla.
    Pola

21.09.2019 11:46

Ciekawe oferty i dość dobre warunki przedstawione, ale czy ktoś może się rzetelnie wypowiedzieć na temat atmosfery w firmie? Nie chce spaść z deszczu pod rynnę xD

24.09.2019 08:08

Z całym szacunkiem, ale Pańskie wypowiedzi są wyjątkowo nieobiektywne, a w niektórych momentach całkowicie mijają się z prawdą. W okresie upałów nie tylko nie zabieramy termometrów, ale wręcz stale je monitorujemy. W momencie gdy temperatura przekracza 30 stopni natychmiast wprowadzamy dodatkowe przerwy, wydajemy napoje izotoniczne. Ocena czy ktoś został potraktowany niesprawiedliwie jest bardzo subiektywna i o tym można dyskutować wyłącznie w konkretnych przypadkach.
    Pyku

24.09.2019 10:14

Ja to tu tylko zostawie, niech pierwsza osoba, pracująca na produkcji się wypowie, jak to jest z tym. Jak to napisaliście jest to moja opinia, bo takie sytuacje widziałem na własne oczy. Jeżeli coś się w tym temacie zmieniło to super, gratulacje. Jeżeli cokolwiek się w tej firmie zmienia na lepsze to cieszę się, ale to co tam przeżyłem zapamiętam do końca życia. I nic mojej opinii nie zmieni

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Drukarnia DAKO Sp. j.?

Kontakt - Drukarnia DAKO Sp. j.

Nowodworska 1 21-100 Lubartów

Branża główna: Materiały reklamowe
    Adnonim

11.09.2019 19:57

Cześć, firma szuka osoby na stanowisko specjalista ds. Organizacji produkcji czy ktoś może się wypowiedzieć wiecej apropo tej oferty
    Zainteresowana

13.09.2019 14:57

Dołączam do pytania xD
    Migotka

14.09.2019 09:55

Praca w czterobrygadowce- dwa dni pierwszej zmiany, dwa dni drugiej, dwa dni trzeciej, dwa dni wolnego. Super że dużo wcześniej znasz grafik i możesz sobie zaplanować. Pieniądze na początku najniższa, ale później coraz lepiej, pierwsza podwyżka była po 3 miesiącach. Dużo chodzenia po hali. Jak jesteś komunikatywna a jednocześnie asertywna to dasz radę i będziesz sobie chwalić i będą Ciebie chwalić. A jak będą Ciebie chwalić to szybko awansujesz, z tego stanowiska szybo się awansuje jak ktoś się sprawdza. Większość technologów, planistów, zastępców kierowników wywodzi się z tego stanowiska. Wg mnie warto, dużo się nauczysz. Dużo pracy ale też dużo przyjemności z pracy. Trzeba znaleźć też złoty środek między porozumieniem z kierownikami a ludźmi z produkcji- dla swojego dobra żyć ze wszystkimi dobrze. Wyjechałam za granicę dlatego tam już nie pracuję, gdybym mieszkała w PL nie szukałabym nic innego. Spróbuj!
    ex

17.08.2019 20:17

jezeli chcecie byc traktowani jak smieci przez zadufanych w sobie bezczelnych i chamskich do granic "przełożonych" i pracować na leniwych pracowników pracujących tam kilka lat to śmiało polecam :).

02.08.2019 09:16

REKRUTACJA

W związku z rozwojem i rozbudową Firmy poszukujemy kandydatów na wolne stanowiska.

Wszystkie szczegóły i aktualne oferty znajdą Państwo w zakładce "Oferty Pracy"

Osoby zainteresowane pracą w naszej firmie proszone są o przesłanie dokumentów aplikacyjnych.

Czekamy na Państwa zgłoszenia!
    Zainteresowana

16.08.2019 11:18

Czy rekrutacja do działu handlowego nadal trwa? Można coś więcej się dowiedzieć, przede wszystkim czy jez niemiecki często się wykorzystuje w codziennej pracy?

16.08.2019 11:55

Witam. Rekrutacja jak najbardziej jeszcze trwa. Osoby znające język niemiecki jesteśmy w stanie zatrudnić w każdej chwili, ponieważ nieustannie staramy się rozszerzyć działalność na rynku niemieckim. Język jest codziennie wykorzystywany w pracy, ponieważ mamy odrębną cześć Działu Handlowego zajmującą się wyłącznie klientem niemieckojęzycznym. Przy czym język wykorzystywany jest przede wszystkim w kontakcie telefonicznym i mailowym.
    Pracownica

11.07.2019 12:39

Ten ochroniarz z porannej zmiany to totalny prostak i cieć. Rzuca się że źle się parkuję samochód (mimo że robia to też inne osoby) przed parkingiem ale jak nie ma miejsca to gdzie można stanąć? Trochę logiki.... Przeszukal samochod (tylko mój bo inne osoby bez problemu puszczal dalej) nie mówiąc po co i twierdzi że jazda na drugim biegu jest za szybka i od razu to oznacza że człowiek coś ukradł dlatego pospiesznie chce opuscic teren... Żałosne i tylko humor człowiekowi psuje..
    bYłY pRaCoWnIk

18.07.2019 21:16

Czyżby RAMBO?
    Pracownica

11.07.2019 12:18

Ten ochroniarz z porannej zmiany to totalny prostak i cieć... Rzuca się że źle się parkuję samochód (mimo że robia to też inne osoby) przed parkingiem, ale jak nie ma miejsca to gdzie można stanąć? Trochę logiki.. Przeszukal samochod (tylko mój bo inne osoby bez problemu puszczal dalej) nie mówiąc po co i twierdzi że jazda na drugim biegu jest za szybka i od razu to oznacza że człowiek coś ukradł dlatego pospiesznie chce opuscic teren.. Żałosne i tylko humor człowiekowi psuje
    Kierowca

10.07.2019 21:33

2 dni czeka się na załadunek. Tragedia !!! 10 ramp a wozkowego brak bo na urlopie

11.07.2019 07:41

Bardzo nam przykro, że znalazł się Pan w takiej sytuacji. Zrobimy wszytko co w naszej mocy, żeby uniknąć takich sytuacji w przyszłości.
    Sysha

10.07.2019 18:15

Boże chroń przed tą firmą awizacja na 16 a przyjeżdża się to i tak człowiek wie że czekania 9h min. Nie pozdrawiam Logistyków tej firmy. Brawo za piękną pracę haha
    pr

03.05.2019 22:29

ludzie,czego zwiazkow zawodowych nie zalozycie?? co wam da takie pisanie w sieci? ja sie nie dziwie ze po was jadą jak nie znacie swoich praw...
    Od razu po technikum

10.03.2019 11:11

Siema wszystkim! Pracowałem w tej firmie w okresie 2K16-2K17 ponad rok czasu na stanowisku (pomocnik operatora sklejarki) i powiem jak to wygląda: praca na 3 zmiany w święta i weekendy (kasa dodatkowa za pracę w niedziele czy święta liczona od wyrobionej normy godzin min. 180h - jeśli się złożyło, że pracowało się 179h to wszystkie obiecane dodatki nie były doliczane do wypłaty). Ogólnie kołchoz straszny na produkcji - jak wszędzie produkcja to produkcja, no i robota monotonna - nie idzie w dzień włożyć słuchawek i posłuchać muzyki bo zaraz zjeb*a od kierownika i straszenie karami, robota jednocześnie wyczerpująca przerzucasz po kilkanaście ton dziennie w ekspresowym tempie i jeszcze musisz nadzorować maszyne-wykonalne po nabraniu wprawy aczkolwiek praca nie dla wszystkich jak pracowałem to na tym stanowisku w ciągu roku przewinęło się z 30 osób, niektórzy po dniu, niektórzy po dwóch niektórzy po miesiącu, (praca na okrągło) bez premii (premie nierealne dla pomocników (jeśli nie podpier^dalasz na prawo i lewo), raz na cały rok chyba dostałem jakaś uznaniowa ze 100 zł, w większości dla operatorów chociaż oni mogli mieć również premie ujemne za swoje błędy) ale przy 180h łącznie z nockami i niedzielami/świętami bez żadnego doświadczenia i bez podpier**dalania czasami wchodziło nawet 2,3-2,5k zł netto, na pierwszą wypłate - to dobre zarobki, najniższa krajowa w tej firmie jest tylko dla kobiet i sprzątaczek, gdzie ich praca jest totalnie prosta nie wymagająca myślenia chociaż czasami i tego nie ogarniały (ustawić pudełko na palecie albo dobrać dobry kartonik do odpowiedniego pudełka, co skutkowało tym, że albo pomocnik robił to za nich albo operator a ostatecznie ich praca skupiała się na włożeniu gotowego kartonika do pudełka i zaklejeniu pudła), z tego co tutaj piszą o najniższych krajowych to tylko dotyczy płci żeńskiej, jak jesteś facetem i tam pracujesz a zgodziłeś się na najniższą krajową to jesteś przegrywem lub desperatem albo masz rodzine na utrzymaniu i musisz szybko mieć UoP ewentualnie jeśli wbijasz na przeczekanie - wtedy zrozumiałe, w przeciwnym przypadku jesteś przegrywem . Znając realia od znajomych, którzy kiedyś pracowali, wbiłem na rozmowę i powiedziałem, że w takich warunkach nie interesuje mnie stała stawka miesięczna a godzinowa w kwocie min. 11,70 złh i 150% tejże stawki za sobote a 200% za niedziele i święta i dostałem. Odnośnie urlopów - zapomnij - nigdy nie dostajesz wolnego gdy chcesz lub gdy potrzebujesz nawet jeśli zgłaszasz miesiąc wcześniej, szefostwo wie lepiej kiedy dać Ci wolne, jedyny ratunek - urlop na żądanie. W każdym razie dużo zależy od stanowiska i działu w ktorym pracujesz. Ogólnie szkoła życia, po za tym sam pracodawca nie jest taki straszny jednakże ludzie są okropni w tym miejscu - (nie dział HR, cała administracja daje rade w tym kołchozie i nawet są mili) od tamtego czasu pracowałem w 3 różnych miejscach i nigdzie sie nie spotkałem z takimi ludźmi - w większości Ci starzy, w sumie w większości tam są sami starzy, (30+) tacy podpierdala*ją na lewo i prawo, skarżą jak tylko nie zrobisz czegoś po ich myśli aby Cie wyj%ebali ALE spokojnie DAKO Cie nie zwolni ot tak, primo to mieć wyje&bane na tych starych i secundo to znać zakres swoich obowiązków [MASZ WYPISANE W UMOWIE!] i nie dać sie wykorzystywać-jak stary sk*rwiel Cie obraża, odpłać mu tym samym :), nie daj po sobie jeździć, może Ci naskoczyć, nic Ci nie zrobi, za rękoczyny dyscyplinarka, przecież od czegoś są kamery :) - przetrwałem z nimi tyle ile chciałem i złożyłem wypowiedzenie za porozumieniem stron, więc TY też dasz radę jeśli musisz lub jeśli nie masz innej opcji by gdzie indziej pracować. Jeśli nie znasz realiów to właśnie Ci je przedstawiłem. Pozdro

02.02.2019 18:26

Widzę że ktoś bardzo dobrze wzial się za opis tej beznadziejnej firmy. Co z tego że Dako odpisuje na te uwagi jak w biurze nie siedza ludzie tylko bydlęta ktorzy tylko czekają aż jakiś rzyczliwy doniesie na innego pracownika na tym kochana firmo nie zbudujecie fundamentu bo nikt o zdrowym zmyśle nie pójdzie do Was pracować. Macie tak beznadziejna kadrę kierownicza ze to aż szkoda słów. Czy wy tego nie widzicie? Naprawdę tacy slepi jesteście? Czy może to wam na rękę że nie ingerujecie w to co dzieje się w waszej firmie? Jak mozna tak traktować ludzi jak można być tak obojętnym i patrzeć tylko na to jak brygadzista pójdzie i podpiepszy innego pracownika dlaczego nie dacie mu się wytłumaczyć tylko od razu wypowiedzenie czy wg was - firmy to w pozadku? Żenada.
    anon

09.11.2018 12:01

Żal mi trochę ludzi, którzy dodają te komentarze. Chyba naprawde co niektórzy nie robili w złych warunkach. Pracuje tu od 2,5 roku, zaczynałem od najniższej krajowej, teraz spokojnie 2 z przodu mam z dobrym zapasem, jak chce zarobić wiecej zostaje soboty i wypłata zmienia się o kolejna cyfrę, do tego dochodzą premie od kierownika, niby nie duże ale 100-300zl na ulicy nie leży (wszystko podaje w netto). Ale przecież najlepiej jest narzekać i lamentować.

16.11.2018 15:11

Powiedz dziecko,gdzie Ty poza tą drukarnią jeszcze pracowałeś?Masz w ogóle pojęcie o tym,jak można pracować za godne pieniądze i z poszanowaniem jako pracownik?Wiesz,że można pracować,zarabiać,żyć i jeszcze mieć plany oraz fundusze na te plany?Zastanów się,na co Cię stać dziś,przekalkuluj a potem dodaj 10lat i kolejne 10lat-co Ci wyszło?Zdziwisz się.
    Kozaznosa

13.12.2018 05:17

Przypadkiem nie jestes dzieckiem wszechmocnej (usunięte przez administratora)- takie jak ona doprowadzily ta firmę do tego że wstyd przyznać się że tam się pracowało.

10.12.2018 15:40

Firma dako to totalne śmietnisko. Ludzi nie traktują jak ludzi tylko jak zwierzę trzeba robić wszystko i jeszcze opierd... Się zbiera. Totalnie nie polecam tej firmy i pracodawcy. Kierownictwo rzenada, totalnie nie znają się na tym co robią na pracowników przeklinaja. Ogólny (usunięte przez administratora) i jeszcze gorzej. Najgorsza firma na świecie !!!! Moje sugestie dla Drukarnia DAKO Sp. j.: Wszystko zmienic

26.11.2018 15:58

Czy to nie hipokryzja mieć takie opinie o swojej firmie dodawać tu oferty pracy?Chociaż w dako podobno wszystko może się zdarzyć,gdy głowa pełna marzeń...
    Driver

21.11.2018 19:55

Jestem tu po odbiór tektury ciężarówką.mialem być od razu załadowane,czekam już piąta godzinę....zero szacunku ......

23.11.2018 05:50

Nie oczekuj szacunku,ten pracodawca tak samo nie szanuje odbiorców i klientów jak swoich pracowników,główną siłę napędową swojego papierowego mocarstwa.
    nieznajomy

30.10.2018 15:16

praca jak praca jeśli się chcę pracować i zarabiać pieniądze da się przeżyć.

15.11.2018 05:22

Najlepszy komentarz-"jeśli chce się pracować i zarabiać pieniądze da się przeżyć". To obnaża i mówi wszystko,można zarobić pieniądze i jeszcze przeżyć-zapewne od wypłaty do wypłaty.Właściciele zaistniałej sytuacji są winni pośrednio.Cała (usunięte przez administratora) tkwi w szczeblach zarządzających,kierujących zakładem,niejednoznacznie(usunięte przez administratora)pracowników.Zwłaszcza dwaj Panowie z wąsem,którzy chcieliby wszystko a tak naprawdę nie potrafią prawie nic,tak dosłownie prawie nic...Tylko radyklane zmiany na tych szczeblach po szczebel kadrowy może wnieść jakaś stabilność.Źle jest jak jak dział kadr chce zarządzać na produkcji a jeszcze gorzej jak właściciel na to pozwala-sprzeczność interesów.

14.06.2018 20:26

@Magdalena Mylisz się pracuje w Dako. Skoro warunki tam pracy są takie super...proszę o temperaturę na halach w te upalne dni jaka była ? Bo w kodeksie pracy to już normy takiej nie ma ... I dlaczego ludzie za własne pieniądze wiatraki kupują żeby nie pasc na halach ? I niby socjal taki dobry ???? Kpina ciekawe czy biuro także pije tą wspaniałą herbatę ktora dostajemy na halach ??? Skoro tak dobrze znasz pracę w Dako to słucham....
    Wielka Prawda

17.06.2018 11:40

Ja również dodam od siebie że z tą temperaturą w lecie na 2 hali bo o tej akurat mowie mogli by cos zrobić bo jak się wchodzi czystym i pachnącym do pracy to już po 1 godzinie człowiek jest tak zapocony i zmulony tym gorącem że się pracować odechciewa a musowo wytrzymać jeszcze 7 godzin normalnie masakra żeby aż tak się dusić całą zmianę.
    &&&&

13.11.2018 21:50

hahahaha ale się uśmiałam... dobre..:D naprawdę dobre..!!! Ale z ciebie bajkopisarz... Zauważam w twojej wypowiedzi odwieczny kompleks "człowieka z produkcji", któremu się wydaje, że biuro to kraina mlekiem i kawą płynąca.. Powiem tak:''(usunięte przez administratora)! Lepiej zajmij się robotą na produkcji i wykonuj co do ciebie należy, a nie szpiegujesz i wymyślasz teorie spiskowe. A jak masz większe ambicje to zapraszamy z CV na "góre" ;) Sam się przekonasz, czy praca w biurze polega na piciu kawy... Puknij się w łeb człowieku! jak chcesz zmieniać tą firmę to zacznij od siebie..
    Anita

08.10.2018 19:33

Może dowiem się za ile godzin pracy firma płaci takie pensje, bo na pewno nie za cały etat.
    Agregat

28.10.2018 01:04

Najniższa 1550 zł 2tysi nie przekroczysz przez kilka lat pracy tam może z 3 razy przekroczyłem. Nie polecam tej firmy

09.11.2018 20:07

Za cały etat
    monika

14.09.2018 17:17

tak naprawdę to ile zwykły pracownik ma na miesiąc wypłaty netto w Dako, narzekacie ale nikt nie napisze ile wynosi netto

14.09.2018 19:29

Dosłownie najniższa 1350
    ja

12.04.2017 07:57

wyzysk na maksa najlepiej jakbyś robił jako wolontariusz i dał jeszcze po sobie jeździć, kiedy weźmie się za to państwowa inspekcja pracy????? chociaż ci to pewnie kasą biorą bo na maksa urzędy pracy pchają tam wszystkich bezrobotnych!
    Egzekutor prawa

29.08.2018 12:14

Inspekcja nie weźmie się nigdy. To zamknięte koło, trzeba gdzieś upchnąć bezrobotnych. Po 2 Dako to za duża firma aby Inspekcja mogła im podskoczyć. Dako płaci podatki więc wszytkim taki obrót sie opłaci
    Egzekutor prawa

29.08.2018 12:08

W tej firmie nie ma kierowników - technologów. Oni wiedzą co zrobić i jak zrobić i ustalić jasne wymogi odnośnie opakowań (jakieś normy) No i maja coś do powiedzenia a nie głowy spuszczą " klient chce to trzeba mu zrobić jakoś". Dyrektor? Nie wiem o kogo chodzi - podobno dostał jakiś samochód - za co? Chyba nie za wyniki. Bo (usunięte przez administratora) jak był tak jest a nawet robi się coraz większy. Właściciele? Oni mają (usunięte przez administratora) Sprawdzają czy wpłynęła kasa na konto. Szefowa- nie wiem co robi ale mogłaby się zabrać za robotę a nie latać po hali jak mniej roboty jest i szukać nie wiadomo czego. Jak można przerywać roboty na maszynach i ustawiać coś innego bo np TIR stoi i czeka na 1 paletę . To zysk- ustawiać maszynę na chwile a potem znowu ją ustawiać pod poprzednią robotę? Mi się wydaje że strata? Najgorsze że nie zatrzymuje się w firmie osób które coś umieją, które coś chcą robić. A idź sobie przyjdzie nowy za mniejszą stawkę - a że będzie generował straty? a kogo to interesuje. Mam nadzieje że to kiedyś (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Drukarnia DAKO Sp. j.