Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-05-27 21:37:38 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Kakadu - warszawa. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2009-05-27 21:43:59 odpowiedz | cytuj

Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako b.Dobre

Atmosfera i ludzie tam pracujący są bardzo mili sympatyczni.

Najbardziej podobało mi się w Kakadu:Atmosfera, i to że robiłam to co naprawde lubię.

Najbardziej nie podobało mi się w Kakadu: Kierowniczka która jak ostatnio sie dowiedziałam, już nie pełni tej funkcji w Kakadu-Reduta.

Bardzo chciałabym powrócić do ten firmy i dalej pracować na stanowisku które daje mi bardzo dużo satysfakcji.
anonim - 2009-06-15 22:34:24 odpowiedz | cytuj
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako kiepskie. Pracowałem w tej firmie parę lat, wiedzę zdobywałem sam, bo nikt nie był zainteresowany szkoleniem mnie. Nawet kiedy firmy zoologiczne organizowały szkolenia, firma nie zawsze chciała aby pracownicy mogli sie szkolić. Atmosfera i ludzie tam pracujący są bardzo mili sympatyczni. Najbardziej podobało mi się w Kakadu: Atmosfera wśród współpracowników. Najbardziej nie podobało mi się w Kakadu : Wyzysk młodych ludzi i marne zarobki. Brak szacunku do ludzi z wiedzą. Zwolniłem się z tej firmy, kiedy zwolniono dwóch kierowników, którzy poświęcali się dla tej firmy i niestety nikt tego nie doceniał. Pozrowienia dla ( usunięte przez administratora ) Y. 1
ktos - 2009-10-25 11:50:53 odpowiedz | cytuj
W zasadzie nie polecam nikomu, krotka przerwa, praca non-stop na stojaco, marne zarobki w zasadzie jalmuzna i w ogole jakos tak beznadziejnie troche i bez perspektyw.
someone - 2009-10-30 01:35:06 odpowiedz | cytuj
co to znaczy ze marne zarobki ile na rekę dostawaliście? my w zoo naturze z premiami jak starsi sprzedawcy mielismy ( usunięte przez administratora ) rękę ale z wyrabianiem premii było różnie.
koki - 2010-02-03 15:20:25 odpowiedz | cytuj
w kakadu każdy robi co chce. pracownicy nie mają pojęcia o zwierzętach. a co do płac to szkoda gadać po tym co wprowadzili od nowego roku. za taki zapieprz powiem brzydko to co dali to jest najniższa krajowa, o nie przepraszam najniższa krajowa jest o( usunięte przez administratora ) mniej. a najśmieszniejsza jest premia, tzn już jej nie ma, bo szanse na wyrobienie targetu są nikłe. to jest właśnie nasz kraj. możemy się tylko pochwalić innym jak Polak traktuje Polaka
fighter - 2010-02-03 22:21:05 odpowiedz | cytuj
Nie wiem w jakim Kakadu pracujesz lub pracowales , ale tam gdzie ja pracuje to ludzie sie znaja na zwierzetach i to bardzo dobrze. Niestety sklepy znajdujace sie w centrach handlowych nastawione sa na masowke ... Innymi slowy wcisnij wszystko co sie da , komu sie da. Przykre jest to ze kazdy zatrudniajacy sie mysli ze bedzie pracowac ze zwierzatkami bedzie milo i przyjemnie a jest niestety inaczej...Zwierzeta sa traktowane jak zwykly towar i do tego osoby nawet znajace sie lub pasjonaci nie maja mozliwosci zajecia sie nimi w odpowiedni sposob... Zawsze jest cos wazniejszego do zrobienia a raczej nakazanie robienia czegos innego. Towary klienci ba ba ba ... O placach zal wspominac. Nie wiem jak w innych sklepach to wyglada , ale w kakadu wyplaty osiagnely od nowego roku dno Rowu Mariackiego !!!! Konczac - zapieprz , zapieprz , zapieprz , towary 5 dni w tygodniu ( noszenie ciezkich worow itd ), klient , klient ( zazwyczaj ludzie , ktorzy po drodze ze sklepu z odzieza postanawiaja kupic rybke lub chomika : ci co pracowali to wiedza - rozmowa slepego z gluchym .itd ) place jak 20 lat temu... I jak tu zachowac zimna krew ??? Jak tu bez nerwow zyc , uczyc sie , i.... byc milym...
jjj - 2010-02-07 09:16:32 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się. Opowiadają o awansach za staz i wiedzę- smiechu warte. Zasuwa sie w pocie czoła, dostawy non stop...Zwierzęta? Tym , którzy naprawdę próbują sie nimi zajmować dostają po tyłku, bo "nie ma na to czasu" TO CHORE!!! A płaca? Też jeden wielki śmiech -( usunięte przez administratora ) zł!!!!!!! Możecie tam pracować nawet kilka lat a i tak nie dostaniecie wiecej. ( usunięte przez administratora )
Anonimeczka - 2010-02-08 20:34:10 odpowiedz | cytuj
Praca rewelacyjna, kierowniczka tez równa babka, zarobki spoko jak na sklep zoologiczny. ja jestem zadowolona z pracy zwlaszcza ze robie co lubie i moge podzielic sie swoja wiedzą z innymi i pomoc osobom które tej pomocy oczekuja. A premie zawsze są. Ale jak ktos jest pazerny na kase i uwaza ze ( usunięte przez administratora ) plus premie to malo to chyba musi isc na odwyk manii na pieniadze.
Anonimeczka - 2010-02-08 20:36:24 odpowiedz | cytuj
Praca rewelacyjna, kierowniczka tez równa babka, zarobki spoko jak na sklep zoologiczny. ja jestem zadowolona z pracy zwlaszcza ze robie co lubie i moge podzielic sie swoja wiedzą z innymi i pomoc osobom które tej pomocy oczekuja. A premie zawsze są. Ale jak ktos jest pazerny na kase i uwaza ( usunięte przez administratora ) premie to malo to chyba musi isc( usunięte przez administratora )
Gargamel - 2010-02-09 23:06:16 odpowiedz | cytuj
Wyglada to tak jakby Anonimeczka byla kierownikiem. Co za bzdura ( usunięte przez administratora ) ? tak zgadza sie tylko zapomnialas powiedziec brutto!!!!!!!! + premia ktorej sie nie da wyrobic !!!!!! Zbyt duzy miesieczny limit do wyrobienia!!!! Jednym slowem dostajesz 1( usunięte przez administratora ) a pelen etat. Zgadzam sie z przedmowca ze chyba Cie rodzice utrzymuja skoro Tobie to wystarcza...Mnie nie wystracza !!! I jezeli ktos uwaza ze jak dostaje ( usunięte przez administratora ) l i na to narzeka i ze to jest pazernosc na kase to jest chory psychicznie!!! Tak swoja droga to wogole to jest karygodne zeby tak oklamywac osoby ktore szukaja pracy i ewentualnie wchodza na ta strone zeby sie zorientowac!! Nie dajcie sie zwiesc ludzie !! Praca w kakadu to dno !!
BwdRak - 2010-02-17 13:54:50 odpowiedz | cytuj
Ooooo gorąco się robi w kakadu- ( usunięte przez administratora ) Obecnie kakadu to nowoczesny obóz pracy, monitorowany przez faszystę bez wiedzy, bez umiejętności!!! Firma dąży do stracenia prestiżu, do stracenia wielu pasjonatów dbających o jej imię. Życzę niepowodzenia!!!!
anonim - 2010-03-12 10:09:23 odpowiedz | cytuj
wszyscy z którymi o tym rozmawiałem szukają albo nowej pracy, albo liczą że szefostwo jednak zmieni polityke firmy.
a u was?
... - 2010-03-12 15:29:19 odpowiedz | cytuj
trzysta złotych mniej...:(
zawiedzona - 2010-03-13 14:29:04 odpowiedz | cytuj
chyba niższych już pensji nie ma. poczekam do kolejnej wypłaty, jeśli nic się nie zmieni to zacznę szukać nowej pracy
oxi mc donald - 2010-03-27 17:15:50 odpowiedz | cytuj
podomnież kiedyś było lepiej teraz dyrekcja sie powieksza wiec to ja trzeba utrzymywac i nowo otwarte sklepy nieraz jest ciezko a nieraz spoko jak to w pracy sadze że wszystko zależy od kierownika i od załogi może ktoś by pomyślał o kontroli kierowników kakadu to moze mniej było by zwolnien pracownikow. Najgorsze to te listy jak w komunie
anonim - 2010-03-30 08:45:08 odpowiedz | cytuj
Nie liczyłabym na to,że szefostwo zmieni punkt widzenia i zwiekszy ot tak stawkę dla pracownika,ponieważ już dawno przekroczono punkt w którym można zawrócić z obecnej drogi.W tej chwili gra toczy się o olbrzymie pieniądze,firma ma być rentowna,a nie profesjonalna.Profesjonalistów tam coraz mniej,więcej desperatów...
Mam jednak dobrą wiadomość:nikt w Kakadu nie trzyma nikogo na siłę,nie warto się stresować,jak komuś ta praca nie pasuje to po prostu czas zmienić pracodawcę.Po prostu.
Anonimeczka - 2010-03-31 00:01:43 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich raz jeszcze.... Chcialam przeprosic za moja ostatnia wypowiedz ale zrobilam to celowo... Chcialam sie dowiedziec jak jest naprawde w Kakadu, a tylko tak moglam uniknac komentarzy typu jest super, ekstra atmosfera itp. chcialam was sprowokowac do powiedzenia prawdy... Dziekuje wam za nią i współczuje, że pracujecie w takiej dziurze gdzie nie doceniaja pracownikow i daja marne pieniadze. napewno nie zloze juz swojego CV do tej firmy.... Poszukam czegoś ambitniejszego. Pozdrawiam i życze powodzenia w szukaniu nowej pracy, aby okazala sie milion razy lepsza niż ta w której teraz jesteście...
master - 2010-03-31 10:44:14 odpowiedz | cytuj
tiaaa...ciekawe.....to chyba jestescie jakims wyjatkiem.Pozatym co to za tekst ze placa nie powinna interesowac jak ktos lubi zwierzeta.A za co bedziesz zyc?z nieba Ci spadnie?hahaha ok jak chcesz to kupie sobie psa ,rybki i homika a ty mi za darmoche bedziesz przychodzila sie zajmowac bo ja nie mam czasu ,mozesz zaczynac od zaraz! :D powinnas sie cieszyc wkoncu bedziesz pracowac ze zwierzetami:D
anonim - 2010-04-25 10:42:27 odpowiedz | cytuj
zalosc sciska gdy sie patrzy jakich ludzi teraz zatrudniaja... nie majacych pojecia o niczym, ludzi bez perspektyw i checi szkolenia! nie wiedza nic i nie chca zdobywac zadnej wiedzy, bo za ( usunięte przez administratora ) kto by chcial ?! nadaja sie do rozladowania tira z towarem, do niczego innego! rzetelna obsluga? nie w kakadu!!! dbalosc o dobro zwierzat - zadna!!! zwroc uwage, ze zwierzeta nie maja posprzatane, nie maja jedzenia/picia - wysmieja cie! nie zdychaja, a wiec mozna sprzedawac! to towar! nikt sie nie cacka, ze krolik ma biegunke, a swinka morska zapalenie spojowek - da sie sprzedac, czepiasz sie!!!... TRAGEDIA
jojo - 2010-05-15 21:30:56 odpowiedz | cytuj
zawsze wina jest po obu stronach. tylko po której bardziej. Za taką pracę to ja bym wam wcale nie płacił
krecik - 2010-05-18 00:28:57 odpowiedz | cytuj
Jojo ! Szkoda, że nie powstaje pytanie dlaczego pracownikowi się nie chce ? Może powodem jest fakt iż w sklepie obuwniczym w którym do wczoraj pracował nikt od niego tego nie wymagał? A może dlatego, że do dzisiaj nie musiał opiekować się zwierzętami , nie zna się na tym i nie jest miłośnikiem zwierząt? A może wreszcie dlatego, że pensja którą otrzyma za wykonywaną pracę jest żenująco niska ? Jeśli do tego dodamy mobbing w wykonaniu Pana regionalnego to mamy pełen obraz. Pytanie czy "ktoś dał z siebie coś więcej niż tylko obsługę klienta" może zadać tylko kretyn albo osoba pracująca w tej firmie od miesiąca lub wcale. Owszem wiele osób dało z siebie znacznie więcej - było ich sporo ale już w tej firmie nie pracują. Bo ze swoją wiedzą,chęciami i miłością do zwierząt byli niewygodni dla( usunięte przez administratora ) i zostali zwolnieni albo sami się musieli zwolnić. Lub nie byli się w stanie utrzymać za takie pensje jakie zaoferowało Kakadu po zmianach systemu wynagradzania i odeszli.Pozostało jeszcze trochę pasjonatów, ale też pewnie nie na długo. W sklepach było miło,przyjemnie i profesjonalnie dopóki nie zmieniła się "góra" na ludzi którzy z zoologią nie mają nic wspólnego i dopóki sklepami nie zaczęli się zajmować regionalni z Bożej łaski (a w zasadzie z Lidla i Mc Donalds`a). Aż dziwne, że szefostwo tego nadal nie widzi i nie wyciąga wniosków.Przecież np.efekty pracy Pana regionalnego z wrocławskich sklepów aż biją po oczach.Jacyś dziwni nowi pracownicy bez pojęcia o zoologii,zaniedbane zwierzęta i brak towaru. I to ma być : "Zawsze naj: najlepsze ceny,najlepsza obsługa,najlepszy asortyment" ? Raczej wygląda na kiepski żart.
stara gwardia - 2010-05-26 15:08:17 odpowiedz | cytuj
Jojo!
Jestem byłym, kilkuletnim pracownikiem Kakadu. I albo pracujesz tak krótko, że nie wiesz co kiedyś znaczyło pracować w Kakadu, albo jesteś w gwardii przybocznej nowego "króla" regionu południowego, który twierdzi wśród swojej gwardii, o zgrozo, że opinie o nim wyrażane na tym forum tylko potwierdzają jego fachowość, zaangażowanie, wiedzę fachową i umiejetności motywowania wszystkich, od pracownika po kierownika.... O Panie... A wiekszość z nich oczywiście przytakuje, bo co mają zrobić?
Ludzie, którzy naprawdę mieli pojęcie o tym co robią, wiedzieli jak ta firma działa, co z czym i do kogo, odnajdywali się w niej, stali się niewygodni. Bo nie przytakiwali, bo potrafili wyrazić własne zdanie, tak jak zawsze to robili. I firma to szanowała. Szanowali to nawet założyciele tej firmy, i między innymi za to byli szanowani przez pracowników. Dla nich słowo było warte więcej od każdych pieniędzy. Bo niektórzy nie mogą znieść, że podwładny wie więcej od nich, jest bardziej zorientowany, potrafi więcej załatwić zarówno w firmie, jak i u dostawców - tylko dlatego, że przez lata zawsze grał fair, nikogo nie wystawił do wiatru, pracował więcej, niż powinien, szanował ludzi, a oni szanowali jego. Kiedy się śmiejemy, to śmiejemy, kiedy zap..., to zap... .Słowo było zawsze więcej warte niż jakiekolwiek procedury i nakazy. I tu nie dyskutuj ze mną nawet, bo nie masz takiego prawa. Pamiętasz zalany Borek, albo "przebudowę" Dominikańskiej? Ludzie wtedy harowali dla firmy, z którą byli tożsami, nie dla kasy. Padało hasło "robimy", i nikt nie pytał dlaczego, za ile...Takich ludzi już nie ma, a nawet jeśli są, to na pewno tego nie zrobią.
Obecny "dowódca" na południu nie zrobi nic bez polecenia, procedury, itp. Dlaczego? Bo nie tego go uczono. Jeśli coś pójdzie nie tak, przecież jest niewinny... A nie na tym polega zarządzanie ludzmi. Jak się nie pomylisz, to się nie nauczysz, prawda stara jak świat.
Widzą to nawet zwykli pracownicy. I kto ma być dla nich wzorem? Ktoś, kto przy remanencie ryb każe robić zdjęcia zbiornika, a potem liczyć ryby na ekranie monitora, bo tak łatwiej??? Niektórzy kierownicy, którzy kiedyś mieli swoje jasne, sprecyzowane zdanie na wiele tematów, teraz o nim totalnie zapomnieli. Dlaczego? Bo dostali stołek? Człowiek powinien mieć honor niezależnie od tego, gdzie siedzi...
Takich hitów jest mnóstwo, i nie oczekuj zaangażowania. Dla wielu atmosfera w pracy była nieraz ważniejsza niż kasa. A teraz ani kasy, ani atmosfery. I faktycznie, po co się wychylać - jeszcze dołożą obowiązków? 11-12 godzin i do domu. Kariery z tego nie będzie.
Pozdrowienia dla tych, co wiedzą :-)

no name - 2010-06-11 02:38:46 odpowiedz | cytuj
( usunięte przez administratora ) Kakadu gratulujemy pomysłowości. Bezpłatne praktyki celem: "poszerzenia wiedzy oraz doskonalenia swoich kompetencji w zakresie profesjonalnej obsługi Klienta, opieki nad zwierzętami, standardów pracy w sklepie" czytaj: potrzebujemy jeleni którzy za darmo będą wykonywać wszystkie prace w sklepie ponieważ pracownicy nam się pozwalniali gdyż za takie pieniądze jakie oferujemy nikt szanujący się i żaden pasjonat już nie chce pracować. "Istnieje możliwość elastycznego czasu odbywania praktyk np. w weekendy albo tylko wieczorami w niepełnym wymiarze godzin" taaaa ... dziwnym trafem akurat wtedy kiedy jest największy ruch i kiedy (dzięki nowemu pomysłowi naszej fantastycznej pani od HR tj wprowadzeniu 8 godzinnego systemu pracy) nie ma komu pracować. No ale za to zaświadczenie się dostanie :)
Guśka - 2010-06-15 22:51:05 odpowiedz | cytuj
Wkurzony a czemu jesteś wkurzony ? Czyżby wypłata była żadna jak zwykle ? A może ruchu nie ma w sklepie ? :))
x