@sebix a jak wygląda kwestia awansu i możliwości rozwoju zawodowego w RICOR POLSKA? Jest wyznaczona ścieżka kariery? Firma szkoli pracowników, żeby podnieśli swoje kwalifikacje? @ssdy a jaka jest Twoja opinia o tym pracodawcy? Rozumiem, że jesteś zatrudniony/zatrudniona w RICOR POLSKA. Jeżeli podzielisz się z nami swoją opinią, będzie to istotne dla osób zainteresowanych wysłaniem tam swojego cv.
@Feliks tak, ja znalazłam ofertę zamieszczoną przez RICOR POLSKA na jednym z dużych portali z ogłoszeniami od pracodawców. Chodzi o stanowisko Księgowej/Księgowego. Należy posiadać minimum 5 lat doświadczenia w takiej pracy. Taka posada Cię interesuje czy może szukasz innej? @Mati a jaka jest atmosfera w firmie i relacje między pracownikami?
Atmosfera jest taka sama jak w każdej polskiej firmie. Jest część ludzi w porządku i część, która tylko narzeka i nie chce pracować. Na moje doświadczenia jednak powiem, że atmosfera jest dobra, bo firma jest relatywnie mała i nie ma korporacyjnych zagrywek.
Mati nie wiem jak długo tam pracujesz i gdzie Ale w biurze jest wysoki i wyrachowany poziom zagrywek :)
Najlepsza firma w jakiej pracowałem. Darmowa siłownia na prasach, a na robotach spawalniczych można kilometry wychodzić. Wspaniali brygadziści i kierownik - produkcji zawsze pomogą. Firma stawia na jakość a nie na ilość.
poraszka dla początkujących kasa to ok 2100zł umowa zlecenie praca produkcja
To dobre informacje, może ktoś słyszał o ewentualnej pracy w firmie?
Praca jest ok. Bezproblemowy dojazd dla ludzi z okolicy. Zdobywają nowe projekty, firma się rozwija.
Tak cicho na forum? to tylko dobrze świadczy.
Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?
Do ricoru przyszedł nowy pracownik pan BHP dał mu stare używane buty i używaną odzierz szawki niema poprostu skandal
Takie rzeczy tylko w Ricor LTD - skandal z tą odzieżą używaną i starym śmierdzącym obuwiem po kimś..
Od pewnego czasu panuje cisza w tym wątku. Czy to oznacza, że pracownicy firmy RICOR POLSKA są zadowoleni z warunków oferowanych przez tego pracodawce? Widzę @Andrew, że masz rozeznanie odnośnie warunków bhp panujących na hali? Pracujesz obecnie w tej firmie, może zechcesz podzielić się opinią z innymi użytkownikami odnośnie atmosfery pracy?
Zostali prawie sami Ukraińcy bo firma na dobre przeniosła się do Starczanowa, dlatego nikt już tu swoich żali nie wylewa
Krystek, wiem ze roboty jest w ch##j, ale nigdzie nie bedziesz mial lepiej,wracaj Ty jeb#ny leserze :D
Ta firma jest 10 lat za murzynami i z standardami i z płacami. 0 bhp, także robisz na własną odpowiedzialność, a jak Ci się coś stanie to będą chcieli umyć ręce i zrobić tak by było z Twojej winy. Zarobki to ok 2000zł na rękę więc szału nie ma za pracę w hałasie na produkcji, ostre blachy, stare prasy, które nie są poddawane przeglądowi, czy warto ryzykować tam zdrowie? Odpowiedzcie już sobie sami.. Firma jest w trakcie przenoszenia do Starczanowa koło Nekli, także jeśli ktoś patrzy by się zatrudnić to raczej już tam, bo Poznań zaraz stanie się przeszłością a za 2000zł tyle jeździć no to nikomu się nie opłaca. Ogólnie stosunek do pracownika jest znikomy, traktują człowieka jak śmiecia, nie Ty to następny, liczy się sztuka i ręce do zapieprzania, kilku pracowników, którzy pracowali już po parę lat w tej firmie odeszło i nawet nikt nie próbował ich zatrzymać. Jako zwykły pracownik fizyczny raczej nie warto tam iść, może na jakimś stanowisku biurowym jest ok, tego nie wiem, ale tam już obsada jest raczej obstawiona. Firma ogólnie jest Angielska i zarządcami są Anglicy, a w firmie większość pracowników produkcyjnych to Ukraińcy, zostało kilku przydupasów i pół mózgów Polaków. To tyle w jednym wielkim skrócie omijajcie tą firmę szerokim łukiem bo te pieniądze można zarobić w spokojnej pracy, bez narażania zdrowia.
panie prezesie,przekroczył pan wszystkie granice przyzwoitości,jak my mamy na pana patrzeć,takie banały pan tu wypisuje
20 lat lub nawet więcej za murzynami.. brak organizacji i jedno wielkie gó..no.. 40 letnie rozsypujące się prasy i chińskie narzędzia nadające się wyłącznie na złom.
Generalnie jest to firma produkująca złom z taniej Chińskiej blachy na zabytkowych, zajechanych prasach. Zero standardów i jakości. Wszystko zalane sciekajacym olejem i nie sprzątane hale produkcyjne. Radzę omijać ten (usunięte przez administratora) szerokim łukiem.
No to teraz polecą etaty w Poznaniu i zostanie sama Ukraina, bo z Poznania to dłużej niż dwa miesiące nikt tam nie będzie dojeżdżał i oni dobrze to wiedza, może tylko jakieś głupki, których "podwyżka" rzędu 100zł za 2h straty na dojazdy codziennie satysfakcjonuje. Żeby tak ludzi traktować na tydzień przed zamknięciem prod.w poznaniu dowiadują się ludzie po kątach,że na pocz marca jest faza przenoszenie i wszystko tu zostaje zatrzymane. Kolejny raz udowodnili jak cudownym sa pracodawca i jak traktuja ludzi jak smieci,takie rzeczy sie mowi co najmniej miesiac wczesniej by byl czas na znalezienie pracy,ale kogo to obchodzi czy ktos ma dzieci rodzine. Brawo Polacy,ze na takie cos sobie pozwoliliscie,na takie traktowanie
Podziękuj kierownikowi za nie przekazanie tej "dobrej nowiny". Data nie zmieniła się od dawna. 100 za 2h dziennie z życia to rzeczywiście śmiech.
roman ty już nic tu nie pisz ,twój czas minął,cieniutki byłeś ale w gębie to mocny byłeś
Nie bądźcie śmieszni bo już 3 lata wiedzieliście że firma się przenosi wy pseudo-przyjezdni poznaniacy
Upominam osoby wypowiadające się poniżej, że jest to forum wymiany opinii na temat pracodawców - Wasze komentarze nie wnoszą kompletnie nic nowego do dyskusji, nie mówią nic nowego osobom zainteresowanym pracą w RICOR POLSKA SP. Z O.O. i na dodatek są niezgodne z regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ) i najpewniej zostaną usunięte. Jak aktualnie wygląda sytuacja w firmie? Czy poszukują nowych pracowników? W Internecie nie znalazłam aktualnych ofert pracy.
Wiesz co to CMM? Pewnie nie bo inaczej nie zadawałbyś takich pytań.
Wiem co to i wiem jakie sa naciski na pomiary od pracodawcy i wiem ze jest czasami przeje.ne. Uwierz mi czasami nie jest tak slodko... dlatego pytam
A co się dzieje z braćmi Czeszewskimi- pytanie do starszych pracowników.
Idioci jaki prezes Roman, jak go w tej firmie dawno nie ma ???? CHyba wam jakiś uraz psychiczny ten człowiek wyrządził, że takie głupoty piszecie
prezes roman boi się własnego cienia,do czego to doszło
Ta firma to wlasciwie jedna osoba,ktora traktuje pracownika jako narzedzie pracy,jezeli cos jest nie po jego mysli potrafi czlowieka potraktowac jak scierwo,ktorym sam jest w rzeczywistosci.Rozmowa z nim i te smieszne zebrania to jedna porazka.[usunięte przez moderatora] to ktos zagubiony,najlepiej mu wychodzi gaszenie swiatel na hali i zamykanie okien.Pierwsza wtyczka zakladu.Jest jeszcze drugi,brygadzista ktory mruga oczyma i chyba traci sluch.Sa takze jego wyznawcy od kosza panowie[usunięte przez moderatora]Tematu [usunięte przez moderatora]nie porusze,to bylo totalne wyniszczenie kobiety na prasie.Inspekcja pracy mialaby tam pole manewru.Wszyscy ktorzy tam pracowali maja podobne opinie[usunięte przez moderatora]
dobre tarcie to dla twojej loli komfort romek,oddaj mi ją na jedną noc a ciebie oleje ciepłym moczem
żenada nasz prezes jest słaby,wali jakieś farmazony na boku nic wiecej,jakis odpad z (usunięte przez administratora)
to prawda niestety
żarty na bok... roman tzn nasz prezes jest wielkim gównem i każdy wie o tym w firmie
każdy wie że ,ten osioł nic nie umie ,tylko gra
Jak się pracuje w RICOR POLSKA SP. Z O.O.?
Zobacz opinie na temat firmy RICOR POLSKA SP. Z O.O. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 95.
Jakie są opinie pracowników o pracy w RICOR POLSKA SP. Z O.O.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 66, z czego 3 to opinie pozytywne, 24 to opinie negatywne, a 39 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy RICOR POLSKA SP. Z O.O.?
Kandydaci do pracy w RICOR POLSKA SP. Z O.O. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.