Litex

Ostrów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 133 ocen.

Litex
2 133 6 1

Opinie o Litex

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

anonim

Ludzie żałośni jesteście chcecie kasy ale nie pracy jak macie ciężej popracować to was plecy bolą. ja tam pracuje lat kilka mam umowę o prace i nie jestem biurowym. Stawka nie wynosi 6.80 jak ktos napisał ale 8 zl dla nowego na nowy sezon a i tak ma akord do wyrobienia ale POLAK marudzić musi

Elżbieta
@zwykły 05.06.2014 16:15

Za 8 zl na godzinę !? Jak żyć!? Wolała bym w domu siedzieć niż za takie pieniądze pracować.

Alicja

@Zorientowana, niektóre stanowiska wymagają płynnej znajomości języków obcych. Orientujesz się może w jaki sposób pracodawca podczas rekrutacji w Litex weryfikuje kompetencje językowe przyszłych pracowników? Mogłabyś napisać jak Ty oceniasz tę firmę pod kątem współpracy i jej warunków?

Oleńka
@Alicja 19.02.2018 12:43

Na rozmowie dostałam zagadnienie do opowiedzenia po angielsku -moje ostatnie wakacje i którą rozmowa po angielsku. Ogólnie straciłam czas, czekałam 3 miesiące aż łaskawie napiszą email,że nie dostałam pracy.

anon

ta firma to totalna porażka. zarząd nie wie, jak nia kierowac, chociaz ciagle gdzies sie szkola. produkcji wszystko zabrali, a w handlu jakies testy spawdzajace ich IQ robia. moze i dobrze, bo niektorzy to sie nie nadaja do tej roboty. coraz gorsze wyplaty. z kazdym miesacem zastanawiaja sie jak tu urznac na praconiku, bo niby koszty rosna...a produkty to totalny badziew. oolnie to nie polecam, bo sie tam umeczycie, a kasy niewiele.

Alicja

@Aaaaa, nie chciałbyś chociaż pójść na rozmowę kwalifikacyjną i sprawdzić co Litex jest w stanie Ci zaoferować? Może mógłbyś w jakimś stopniu negocjować warunki zatrudnienia z pracodawcą. Warto sprawdzać swoje przypuszczenia decydując się na uczestnictwo w procesie rekrutacyjnym. Jeżeli weźmiesz w nim udział w tej firmie, to proszę Cię o opisanie jego przebiegu.

Adam Nawałka
@Alicja 15.04.2018 16:32

Witam. Szukam pracy i chciałbym aplikować do Litexu ale czytając komentarze, powiem szczerze, że mnie troche zniechęciły. Czy jakaś kompetentna osoba mogłaby mi opowiedzieć o stawkach? Interesuje mnie praca na akord.

Dziadek Roberta z grobu

25 lat pracuje tutaj I takiego rozpiździaju dawno nie widziałem.

Aaaaa
@Dziadek Roberta z grobu 02.03.2018 20:54

Jestem spawaczem mig,mag,tig,oraz operatorem robotów spawalniczych ale widzę że szkoda paliwa aby tam jechać 4000 na rękę raczej nie będzie

Alicja

@Matka Roberta, rozumiem, że opinie dodawane przez użytkowników mogą być wyrazem ich emocji. Jednak decydując się na aktywność na tym forum, akceptujemy postanowienia jego regulaminu. Jeżeli zostanie on złamany, to wtedy administrator forum ma prawo do archiwizacji takiego komentarza.

Alicja

Litex zapewnia również odbycie praktyk i staży w swojej strukturze. Na stronie tej firmy nie zostały podane konkretne obszary, w których można ubiegać się o wymienione przeze mnie formy współpracy. Czy ktoś z Was odbył staż lub praktyki w tej firmie i mógłby ocenić ich poziom merytoryczny? Warto aplikować?

XYZ
@Alicja 14.02.2018 20:09

Warto. Po odbyciu stażu dostałam propozycję zatrudnienia na umowę o pracę. W większości firm proponują zlecenia... albo częściowe etaty. Najbardziej w tej pracy podobało mi się to, że wszyscy współpracownicy byli do mnie miło, ciepło nastawieni. Nie usłyszałam nigdy od nich złego słowa, a wręcz przeciwnie - można było z nimi o wszystkim porozmawiać i pośmiać się. Każdą sprawę dało się załatwić, każdy problem rozwiązać. Miło wspominam spędzony ten czas. Podczas staży można się wiele, wiele nauczyć :)

Babcia Roberta

Wnuczek płacze że piniundzy mało. Ale ogólnie nie narzeka pracowac trzeba jak wszędzie i pensja zawsze na czas.

Nadal pracujący

Niestety zarząd nie docenia wieloletnich pracowników i sami odchodzą. Niestety nie widzą swoich błędów i później szukają winy wśród pracowników. Mam nadzieję, że to się zmieni.

snapy

Informacje w firmie chodzą szybciej niż lte. Brak POSZANOWANIA pracownika z długoletnim stażem pracy. Jednym słowem co się dzieje w firmie to brak słów. Ludzie są na nie odpowiednich stanowiskach pracy nie znają sie a strugają bóg wie kogo. itd

Matka Roberta

Pani Alicjo, jeżeli ktoś pisze prawdę, lecz w sposób nieco mało merytoryczny to oznacza, że należy się pozbyć takiego komentarza ? Niektórym nerwów brakuje na to co się dzieje więc nie dziwmy się, że tak właśnie wyraża swoją opinię.

Alicja

@Ojciec Roberta, chcę Cię zapewnić, że usuwane są tylko te komentarze, które nie spełniają wymogów regulaminu tego forum. Z perspektywy przeznaczenia tego miejsca, cenne są wszystkie opinie, nie tylko te pozytywne. Ich obecność jest jednak uwarunkowana jak największym poziomem merytoryczności. Powinny być rzetelnym źródłem informacji dla tych użytkowników, którzy zastanawiają się nad zatrudnieniem w Litex.

Wujek Staszek

Zakład jak zakład, bez szału. Ukrainki chociaż arakcyjne tam robią :)

Obcy

Ten ktory mysli ,ze wszystko potrafi "Kwik"i podneica sie kim to on jest i w jakim super zakladzie pracuje -- bezmozgowiec

Ojciec Roberta

Oj nie ładnie, ktos tu usuwa negatywne komentarze ... Prawda w oczy kole

Majka

Już trzeci raz w tym roku zatrudniają na to stanowisko a ludziska uciekają...Handlowiec – Rynek Niemiecki i Francuski LITEX SERVICE SP Z O O Ostrów Wielkopolski, wielkopolskie Specjalista 2015-06-22 do końca 29 dni

Zorientowana
@Majka 23.06.2015 12:15

Bo nikt się nie nadaje taka prawda...ludzie języków nie znają na tyle żeby prowadzić rozmowy biznesowe tylko komunikatywnie...a jak przychodzi stres i presja to padają jak muchy. Zero doświadczenia w pracy na podobnych stanowiskach

Złoty

Czy P(usunięte przez administratora)n jeszcze pracuje? Wielki dyrektor, który błyskał powiedzonkiem: Niech się Pan nie martwi, bo ja 2000 osób zatrudniłem, ale już 1000 osób zwolniłem. Jego ostatnie słowa, kiedy mnie zwolnił. Jak sobie pomyślę o nim, to do dziś się dziwię, że podjąłem pracę w tej firmie.ble

ostrowianka

now minionym roku PIP siedział u nich wiec zle nie jest ... fakt jak ukrainiec zrobi to trzeba poprawic... jedni maja akord inni godzinówkę zależy jaki dział....i nie tylko pracuje tam spawacz bo i jest malarz proszkowy, monter konstrukcji kierowca itp rózne satnowiska róze wynagrodzenia... socjal się poprawia... tyle w temacie...

anonim

(usunięte przez administratora)

qwerty

Czy ktoś poszedł z tym do indpekcji pracy czy wszyscy są (usunięte przez administratora) ale każdy siedzi cicho?

ONYX

Babcia mawiała; ucz się ucz bo jak nie będziesz się uczył to skończysz pracując w LI..X-ie :)

Kasia
@ONYX 20.07.2017 10:25

DOBRE !

anonim

brak słów na to co piszecie, wiele ludzi pracuje tam już wiele lat i wszyscy są zadowoleni, ja pracuje 11 lat i na nic nie mogę narzekać, a nowe ogłoszenia wciąż się pojawiają bo firma się rozwija i wciąż są potrzebne nowe stanowiska pracy, dzięki tej firmie bardzo dużo ludzi z Ostrowa i nie tylko z Ostrowa ma pracę i dochód, a jeśli Wam nie chce się pracować tylko pisać takie pierdoły to Wasza strata, a może po prostu nic nie potraficie robić?

olos
@anonim 12.12.2014 22:08

masz racje dochod w postaci 10,50 na godzine jako spawacz normalnie luksus wieczne popedzanie jak zrobisz 200 sztuk to malo poszukuja ludzi poniewaz ludzie sie zwalniaja co chwile a nie ze firma sie rozwija :)

ambitna

Może zamiast dużo narzekać i gadać spróbować samemu. Sprawdzić swoje możliwości a oczekiwania przedstawić na rozmowie kwalifikacyjnej. Osobiście spotkałam w tej firmie bardzo ciekawych, doświadczonych ludzi z dużym potencjałem rozwojowym. Firma daje takie możliwości tylko trzeba samemu też coś zaoferować od siebie: chęć pokazania co umiesz, w czym jesteś dobry jaki kapitał możesz wnieść do firmy w postaci pracy i własnego doświadczenia. Jeśli jesteś młody i brak tobie jeszcze doświadczenia to warto zacząć je nabywać. Pozdrawiam

olos
@ambitna 19.06.2016 16:09

problem jet w tym przynajmniej na spawalni ze niewazne jakie masz uprawnienia i jakie umiejetnosci i tak dostajesz 10,50 zl najlepsi spawacze dostawali tam 12,50 to rzeczywiscie firma docenia pracownika ;o nie wspomne o tym ze sa normy wiec nikt o zdrowych zmyslach nie przyjdzie tam spawac jak juz ulotki rozdawaja zachecajac do zatrdunienie sie jako spawacz to cos jest nie tak pamietam jak pracowalem tam i chcialem sie zwolnic to mi nie pozwolili ale ze dostalem ubrania roboczego to na drugi dzien szantarzem odrazu dostalem podpsiane wypowiedzenie :)

Alicja

@sa czy Twój wpis sugeruje, że nie jesteś już pracownikiem Litex? Czy mógłbyś powiedzieć dlaczego nie współpracujesz już z tą firmą? Jaką masz o niej opinię?

Dalida

Ile może w firmie zarobić referent ds. administracyjnych?

sa
@Dalida 18.06.2017 17:10

Ja miałam 1500 na początku , a do później nie doczekałam

Medalion

Czy mógłby ktoś napisać kilka słów o pracy dla lakiernika proszkowego? Jakie wymagania stawia firma przed kandydatem? Czy można godziwie tu zarobić? Trochę słyszałem o firmie dobrych opinii więc może warto spróbować? Kilka informacji od pracowników byłoby bardzo cenne.

kot

Ciągle slusarze potrzebni,co tak żle tam?,czy wyzysk a ukraincy dużo ich tam?,jaka kasa na miesiąc 168 godzin czy więcej???.Pozdrawliaju.Sasza.

Alicja

@Monia to dobrze, że jesteś zadowolona. Może napiszesz kilka słów więcej na temat plusów pracy w tym miejscu? Z czego jesteś przede wszystkim zadowolona? Za co cenisz sobie pracę w Litex?

DW

Pani Moniko może Pani udzieli mi odpowiedzi na pytania w/w ?

DW

Pani Moniko może Pani udzieli mi odpowiedzi na pytania w/w ?

Monia

Praca w Litex-ie jest zupełnie normalna. Ja będąc w pracy pracuję i mnie jest dobrze, jak się nie pracuje to sie wymyśla problemy.

Zostaw opinię o Litex - Ostrów Wielkopolski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Litex