Bolsius Polska

Zalesie Małe

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 68 ocen.

Opinie o Bolsius Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bolsius Polska

Xxx

Zna ktoś rozpiske lini darmowego transportu??

zl
@Xxx 09.11.2017 15:14
Zna ktoś rozpiske lini darmowego transportu??

A skad jestes?

Wiktor

Czy w bolsiusie pracują Ukraińcy?

zl
@Wiktor 02.11.2017 19:33
Czy w bolsiusie pracują Ukraińcy?

Tak. Niedlugo konczy sie im umowa ale niby maja byc nastepni w styczniu.

Konrad

Opowie ktoś ogólnie o sposobie zatrudnienia czy mam iść do pracy przez agencje czy bolsius czy jak mi się skończy umowa to przedłuża czy nie bo nie będzie pracy. Mam na utrzymaniu rodzinę dlatego mi zalezy

Marcelina
@Konrad 29.10.2017 02:10
A jest duże zapotrzebowanie?

Zapotrzebowanie jest duże - zwłaszcza na mężczyzn na różne stanowiska. Prace na tych stanowiskach proste i nieskomplikowane.

Konrad
@Marcelina 30.10.2017 15:47
Zapotrzebowanie jest duże - zwłaszcza na mężczyzn na różne stanowiska. Prace na tych stanowiskach proste i nieskomplikowane....

A wynagrodzenie wiesz rodzina to trochę przydałoby się zarobic

Czarna92

Praca nie jest zla. Na pakowaniu lepiej niz na dekoracji ogolnie. Najgorsze sa te jeb... podlizusy. Rozpisujace maja swoich pupilkow, ktorych daja na lepsza robote na danym stanowisku. Krotko wlosa blondyna ze zmiany B z trzyzmianowki jest jedna z takich. Tam dwie dwie dziewczyny sa takie kable ze szok. Pozdrawiam bekse z tej zmiany, ktora uwielbia wzbudzac litosc zeby dostac lepsze stanowisko. Powinni Cie juz dawno na (usunięte przez administratora)!

Aneta

@blond a możesz wymienić na forum te plusy i minusy pracy w firmie Bolsius Polska? Myślę, że na forum przyda się takie porównanie i każdy użytkownik będzie miał możliwość z nich skorzystać. A Ty jesteś bardziej na tak czy na nie dla tej firmy?

Blond
@Aneta 28.09.2017 13:49
@blond a możesz wymienić na forum te plusy i minusy pracy w firmie Bolsius Polska? Myślę, że na forum przyda się takie porównan...

Powiem tak. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ja przepracowałam tam 7 lat i odeszłam tylko dlatego, że znalazłam pracę na miejscu bez dojazdu. Plusy: wynagrodzenie zawsze na czas. Zapłata za każdą przepracowaną godzine i to z zusem. (nie ma nic pod stołem, Robić trzeba wszędzie czy to Bolsius czy inna firma. Ludzie są różni. Z jednym się dogadujesz z innym nie. I to właśnie dla mnie ten minus. Ale jest on obecny wszędzie.

Aneta

@czarna czyli chodzi głównie o atmosferę w firmie Bolsius Polska? Czy jednak coś jeszcze psuje Twoją opinię o firmie? Możesz powiedzieć jak wygląda tam kwestia benefitów, socjalu i awnasu? To są ciekawe informacje dla użytkowników forum.

czarna

Nie polecam tego zakładu robię już tam 2lata i z dna na.dzień.jest gorzej idziesz do pracy z bólem rzaladek.boli jeszcze nie wiesz co cię czeka a jak jest coś źle jest oczywiście na cb bo na kogo.ma być i zależy z kim się tam pracuje

ruda
@czarna 20.09.2017 17:29
Nie polecam tego zakładu robię już tam 2lata i z dna na.dzień.jest gorzej idziesz do pracy z bólem rzaladek.boli jeszcze nie wi...

No jak piszesz "rzołądek" zamiast żołądek to może być faktycznie problem....

blond
@czarna 20.09.2017 17:29
Nie polecam tego zakładu robię już tam 2lata i z dna na.dzień.jest gorzej idziesz do pracy z bólem rzaladek.boli jeszcze nie wi...

Faktycznie zalezy z kim się pracuje,ale nie jest tak żle. Stabilne godz.pracy,w wekend jak chcesz to idziesz-oczywiście za wiekszą stawke. Są plusy i minusy.

Aneta

Bolsius Polska poszukuje kandydatów do pracy jako Przedstawiciel Handlowy. Co jako obecni pracownicy możecie powiedzieć na temat tego jak wygląda praca na tym stanowisku? Czego mogą spodziewać się aplikujący? Wasze doświadczenia mogą być bardzo pomocne dla osób, które rozważają przesłanie swojego CV na tą ofertę pracy i trafiły na ten wątek szukając informacji na temat tego jakim pracodawcą jest firma Bolsius Polska.

Yhhyy pilne

Witam czy ktoś jest z zmiany D i dojeżdża do pracy z Krotoszyna i ma jedno miejsce wolne ????

zainteresowany

Powitać koleżanki i kolegów Mam pytanie odnośnie stanowiska PH ds. detalu Mazowieckie: -jaka jest podstawa netto -jaka jest premia netto -pod jakich dystrybutorów pisany jest towar -czy plany są realne -ile wizyt dziennie -czy jest jakiś deputat -jakie auto obrandowane/gps/można korzystać prywatnie -jak kierownik w tym regionie Z góry dziękuję i proszę tylko o info osoby które pracują lub pracowały i mogą udzielić kompetentnych odpowiedzi

Oskar

Czy do bolsiusa przyjnuja z wyksztalcenien srednim?

Mentos z mentosa

Firma powinna większą uwagę zwrócić na to kogo zatrudniają, ludzie przychodzą na stanowisko operatora, a tak naprawdę nadają się tylko do łopaty. Co do zarobków, ile by się nie zarabialo to zawsze będzie mało. Mogłaby być premia, bo tego brakuje. Szkoda, że ludzie nie są doceniani za wkład i włożony wysiłek. Pomijam kwestie fajka na telefon, my siedzimy oni robią, bo to śmieszne jest. Takie dziecinne :) no i "specjalistów" co nie umieją przykręcić czegoś i dzwonią po mechanika. A no i panie, które grają damy z Mediolanu a tak naprawde reprezentują no nie oszukujmy się niski poziom swoim zachowaniem i składaniem tych krzywych ryjków do konwersacji. Ale grunt że z mistrzami idzie się dogadać. A tamten plebs omijać omijać bo się nie daj boże zejdzie do tego jakże niskiego poziomu.

Am

A to akurat jest mały minus, bo kto dorosły przejmuje się jakimiś dziewczynami, które zajmują się mało waznymi sprawami typu właśnie przedstawicielstwo. Ważne, że praca była znośna i warto było pracować

Pracownik 12

Moja praca sie skończyła w tym zakładzie. Pracy mi szkoda. Ale nie muszę oglądać tych dziewczyn które obgadują.

kupa

JAK przeczytać co i jak piszą to muszę jeszcze dodać z innej beczki .Kupiłam wkłady ANGELLO też przez nich firmowane.Nie wypalają się,topią się knoty. W końcu spaliły się znicze z tymi wkladami,zdewastowały pomnik.Uznali,że znicze był zrobione z materiałow łatwopalnych,a ponadto postawiłam je na podkłądce podwójnej az dwa.Tacy powinni zginąć z rynku!

KKK

Najlepsze w tej firmie to są zmianowe.. jak widzę co to nie one.. przecież takie wyuczone:) a puste jak But!

xxx

Ale co on mu odpierdzielal to byla przesada !

Jarzabek

To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek

Jarzabek

Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla naszego klubu przemęcza, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy

anonim

(usunięte przez administratora)

Robson

Praca wg wytycznych jest grzechem w firmie? A odkąd to? Co do Pana Pseudobrygadzisty, nie da się lubić kogoś, kto się nie da lubić (zdanie 90 procent pracowników brygady A i nie tylko tej brygady). Skądś to się wzięło chyba? Brygadzista poza tym nie jest od lubienia, a od nauki i pomocy, a nie od opierdzielania się po kątach i donoszenia na swych pracowników, że zapalili dwa papierosy na zmianie (kiedy jego przydupasy chadzają na fajkę co pół godziny). Szkoda polemiki z Tobą Panie Anonimowy skoro nawet boisz się napisać kim jesteś. P.S. Idź teraz pocałuj swego Pana w pupkę i zamelduj wykonanie zadania na "gowork".

anonim

(usunięte przez administratora)

XXX

Szymon jak coś to jestesmy po twojej stronie :) Wiemy co on ci tam odpierdzielał za szobki ! i jaki on jest ! jest chorym człowiekiem takich ludzi powinno sie zamykać i na dodatek jest ZŁODZIEJEM ! Pozdrowienko dla ciebie człowieku i wiec ze cie tam nikt nie lubi !

szzzzzz

a ty Robson nigdy nic nie umiałeś, zawsze w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] leciałeś, zawsze zgodnie z podręcznikiem wszystko robiłeś, nigdy nie lubiłeś brygadzisty

Realna

w Bolsiusie pracują ludzie i ludziska,są osoby miłe i pomocne oraz pracownicy których lepiej omijać-jeśli się da i nie trzeba z nimi pracować,Tak są osoby które nie liczą się z nikim i niczym,potrafią zniszczyć człowieka jeśli zbyt głośno powie co myśli lub ma odmienne zdanie.Są układy, powiązania,dużo osób niekompetentnych a zajmujących stanowiska.Praca także jest różna-są dwa światy.Osoby pracujące na trzech zmianach przeważnie mają pracę czystą spokojną 5 dni w tygodniu,w weekend mogą przyjść pracować za uczciwe pieniądze.Dekoracja czterozmianówka to jest nieporozumienie.Praca siedem dni,jeden weekend w miesiącu wolny.Człowiek jest wykończony i ten wyścig szczurów-ciągle normy ilości(jakość skandaliczna!) mało i mało .doszło do tego że nie ma kiedy leciec do toalety bo maszyny mają być cały czas włączone,produkcja ma iść cały czas tyle że czasem nie ma cię kto zastąpić choć na chwilę,butelki z wodą nie można mieć przy sobie choć jest strasznie duszno i gorąco,o kubku z kawą w pobliżu zapomnij(swoją drogą trzyzmianówka ma butelkę z wodą i kubek z kawą obok i nikomu to nie przeszkadza).Okna drzwi otworzyć nie można bo świeczkom zaszkodzi,człowiek się nie liczy bo do tej pory był do wymiany ale i to się skończyło bo zaczyna ludzi brakować.Nie chcę uogólniać ,nie wszystko jest złe,są także ludzie z pasją na właściwych stanowiskach tylko dlaczego ich tak mało!

@

A co najgorsze te pupilki donoszą wszystko co się dzieje na hali (smyk na papierosa ) a panie zmianowe same nie pamiętają jak to się robiło kiedyś i robi się do dzisiaj .

Czarna

Najlepsze w tej firmie jest to że zmianowe mają swoich pupilków! a pupilki na każdym kroku ich obgadują! Dupy liżą masakra. Dotyczy to zmiany D i A

Basia

Ogólnie to pomijając tych ,, wyróżnionych ,, to bardzo fajna praca . szkoda , że tak krótko miałam okazję tam być . pozdrawiam wszystkich , których tam poznałam i z którymi miałam przyjemność pracować a zwłaszcza dla p. Zosi , p. Marzenki , Irki i p. Mireli mimo , że z nią też darłam koty :p Dziękuje za fajną atmosferę :)

.........a

W tym zakładzie pracują praktycznie sami podpierdalacze, i dupolizaje, tak się umieją ustawic, że nie muszą nic robić.

peak

Jeśli chodzi o atmosferę w pracy to wszystko zależy z kim będziesz pracował.Zdarzają się osoby bardzo miłe i pomocne, ale niestety często można trafić na stare niemiłe pracownice, które myślą że mogą poniżać,obmawiać nowego pracownika.Jest też wiele dziewczyn przed trzydziestką które zachowują się jak nieznośne nastolatki (ciągle wychodzą na fajkę,śmieją się ze wszystkich, krzyczą bez powodu). Oczywiście ich zachowanie nie jest negowane (młodzi pracownicy nie zgłoszą a starzy podlizują się - głupota przyciąga albo nie reagują). To czy danego dnia narobisz się jak murzyn zależy na jaką maszynę cię przydzielą. Czasem wychodzisz mokry jak ścierka ;/ Oczywiście wybrane osoby mogą pracować na siedząco, popijając kawę - reszta musi harować za tę osobę. Taka rzeczywistość ale pracować trzeba.Amen

PZEH

Firma jest ok.praca jak wszędzie nigdzie nie jest cudownie.

anonim

(usunięte przez administratora)

ee

Jak by trochę pochodził pieszo to by może trochę schudnął .

Robson

Firma nierzetelna. Przyjmowałem się i pytałem o warunki pracy operatora. Nic z tego nie miało miejsca, do tego zmieniono wszystko po miesiącu. Jeden operator obsługuje 1,5 linii, a miało być inaczej. Obowiązków masa, rygor jak w K.Lager, a pomocy żadnej. Nauka operatora polega na tym, że odpowiedzialny tzw. brygadzista zrzuca ją na pracownika, któremu nie w smak jest nauczyć "nowego" tego, co wie, bo po co, skoro kasę za przyuczenie i tak zgarnia kto inny. Ale smaczek najważniejszy: atmosfera! Z początku uśmieszki i miłe słówka, a później dołowanie i deptanie, śledzenie na kamerkach, mafijne interesy, byle tylko ten "nowy", który myśli samodzielnie, nie poczuł się zbyt pewnie. To firma dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dla rozgarniętych ludzi. Jesteś maszyną - w Bolsiusie będziesz się czuł, jak w domu. Jesteś człowiekiem - będzie Tobie źle. Jedno obiecują, dają co innego. Z dala od tej firmy i tego rudego z kaprawymi oczkami świni...

zygmunt

Słyszałem,że na produkcji żal i najniższa.Widziałem PH w jakimś fordziku ka czy kii picanto-nie pamiętam już,ale jakiś najniższy segment.Jaka pensja takie auto,pewnie sztywno 2,bo premie i prowizje nierealne.Auto to wizytówka firmy i pracownik ledwo mieszczący się w autku służbowym wygląda komicznie.Gdzie jego komfort?Jaka płaca taka praca.

były pracownik

Ja pracowałam w Bolsiusie. I powiem tak. Żaden PH nie zarabiał tam 2000 zł. Mieli niezłą kasę. Więc albo Pan niezadowolony się nie wyrabiał albo czymś innym nabroił. Na produkcji owszem najniższa stawka ale... wszystkie nocki, nadgodziny, premie legalnie zapłacone do do złotówki, ozusowane, opodatkowane. Nie spotkałam osoby, która dostałaby przelew z "gołą" najniższą. Do tego fundusz socjalny i inne przywileje. To że pilnują alkoholu... Cóż forma produkcyjna, maszyny więc o wypadek nietrudno. Zaraz ktoś zapyta czemu już tam nie pracuje skoro jest kolorowo. Cóż złożyło się na to kilka czynników ale do dziś wspominam jako zakład w którym się nauczyłam najwięcej. więc jak ktoś się nie boi pracować to może śmiało tam składać papiery.

abcd

Pierwszy dzien ktos jest w pracy i wystawia pozytywna opinie. Pff żal. Popracuj sobie troche dluzej a potem napisz jak jest na prawdę. Kto ma 2000 zl to ma a za najgorsza prace na produkcji dostaje się najnizsza krajowa i łaskę dodatek za godziny nocne 130 zl. To jest śmiech na sali, praca na 4 zmiany, jeden weekend w miesiącu wolny. Pracuje sie 7 dni po 8 godzin a potem masz równe 48 godzin wolnego i tak caly czas. Ten zakład jest najgorszy jaki moze byc a do tego oszukują ludzi. Odezwiesz się ze cos jest zle to ci powiedzą ze za brama czeka 10 osob na twoje miejsce, niech nie będą tego tacy pewni bo skonczyly się juz te czasy. Młodzież która przyjdzie pracować na wakacje więcej zarobi na rękę na polu niż na tej ich śmiesznej umowo zleceniu. Zal.pl !!!!

nika

A jak tam składacie CV? Bezpośrednio w firmie czy jest gdzieś strona internetowa gdzie mogę wysłać? Pozdrawiam. :)

niedżwiedż

ja mam do czynienia z przedstawicielami i nie wiedziałem że można być takim zakłamanym człowiekiem! handluje tym towarem od kilku ładnych lat a przedstawiciele tylko psują rynek pchając towar gdzie się tylko da i nieda. dają jednego klienta drugiej hurtowni aby tylko wzieła od nich towar. itd.

takidziad

ja tam zacząłem prace własnie. jak sie chce uczciwie zarobić to trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszędzie, ale w bolsiusie masz 8godzin jedną długą przerwe i przy maszynie sie sam pilnujesz a jak nie to trzeba delikatnie przyspieszyć. byłem dziś pierwszy dzień i dopiero zmęczenie na fajrant czułem. CI CO WYSTAWIALI NEG. OPINIE TO WYLECIELI ZA PICIE ALBO LENISTWO_PROSTE :P i jeszcze jedno, kierowniczka mojego dział przywitała mnie pytaniem "czy MI pasuje taka robota". z piknikami itd to prawda, jak czegoś potrzebujesz to idziesz do kierownika, masz zawsze prawo wolnych myśli. Ja mobbingu nie czuje. na początek najniższa. dzięki jeśli ktoś przeczytal całosc. Ja daję dobry

Wacek

2 tys. to zarabia Pani w sklepie... No cóż jaka firma taki Przedstawiciel (czytaj Reprezentant)

anonim

(usunięte przez administratora)

były

ble ble ble "wydają się"? - taki wpis to za mało żeby dostać pochwałę i premię.

były

nikt Ci tyle nie da ile oni mogą Ci obiecać - daj sobie spokój - teraz to nawet 2000 to max bo plany zrobione tak ze nikt nie daje rady - zostali Ci PH którzy muszą i też szukają roboty

były

praca PH w tej firmie to koszmar! nawet zasiłek jest lepszy od pracy tutaj. Jedyna firma w jakiej pracowalem gdzie kierownik zamiast pomagac w realizacji planu tylko przeszkadza

Racjonalny
@były 02.12.2014 15:16
2000 netto i to max co mozna zarobic. praca od switu do nocy bez mozliwosci zrobienia planu. MASAKRA

Ubawiłem sie czytając wypowiedzi " byłego", praca od świtu do nocy :) w samochodach są GPS wiec, która normalna firma zmusi pracownikow do pracy niezgodnej z kodeksem pracy zakladajac te urządzania ? Co do planów i brania premi przez PH to sprawa wyglada rowniez inaczej niż twierdzi "były" ale o tym przekonują sie tylko dobrzy Przedstawiciele :) zycze miłego pobytu na upragnionym zasiłku :)

były
@Racjonalny 31.01.2015 09:50
Ubawiłem sie czytając wypowiedzi " byłego", praca od świtu do nocy :) w samochodach są GPS wiec, która normalna firma...

czyżby odezwał się zdesperowany RSM który prowadzi rekrutacje i nie wie w co ręce wsadzić. Radzę chętnym nie wierzyć w obiecanki.

AS

Jakie są zarobki inżynierów i czy szukają ludzi z tej półki?

daria

duża rotacja panuje w Bolsius bo tak piszecie że ciągle straszą tym ( no właśnie czy straszą czy robią to bez większego problemu) ? są jakieś premie albo możliwość podwyżki ? jeśli tak to jakiego rzędu może ona być ? bo ta czytam i w jednym się zgadzacie że jest stabilność zatrudnienia ( umowa o pracę ) i terminowość wypłat

xyza

Zgodzę się, że to jedna z gorszych firm. Zmuszają Cię do wszystkiego, a jeśli się nie zgodzisz jesteś pierwszy na wylocie, na każdym kroku robią z Ciebie głupka. Już nie wspomnę o "znajomościach" ty zapier*** a inny robi co chce bo może. Jedyna dobra rzecz to wypłata 10tego na koncie.

nieważne

Bolsius... jedna z najgorszych firm. Nie tylko osoby rządzące ale i też zwykły pracownik potrafi z Ciebie zrobić najgłupszego durnia... Stosuje się tam legalny mobbing, zmusza ludzi do chodzenia do pracy w święta pod groźbą, że nie dostaną urlopów. Na hali jest bardzo gorąco, rzadko kiedy można zdjąć te okropne fartuchy i robią łaskę, że czasami dadzą 5minutową dodatkową przerwe. Nikt nie ma prawa głosu.. przepraszam, mogą odzywać się osoby trzymające palec w d.pie kierownictwu. Zmiana B i [usunięte przez administratora]. do bani!!!!

jaaa

Zmieniło się. Na rękę dostajemy około 1350 zł. Wypłata zawsze wypłacana jest do 10 każdego miesiąca, bez żadnych opóźnień. Mamy pikniki zakładowe. Nieprawdą jest, że atmosfera jak w sekcie, ja pracuję tam drugi rok i jestem zadowolona. Na początku dostaje się umowe na miesiąc, ale zawsze jest to UMOWA O PRACĘ.

wolny

Ciesze się że nie mam już z firmą nic wspólnego

gal

PGS - 2013-03-01 08:58:45 Warto tam iść jak nie ma gdzie?Ile można wyciągnąć? Jaka podstawa do ręki? Premie,nadgodziny? Mam tam ok.15km.Proszę o informacje o stanowisku PH w miare możliwości pilnie !!!!

PGS

Warto tam iść jak nie ma gdzie?Ile można wyciągnąć? Jaka podstawa do ręki? Premie,nadgodziny? Mam tam ok.15km.

boniek

Witam, czy ktoś z was może w konstruktywny sposób opisać pracę Przedstawiciela Handlowego w tej firmie? Dziękuję bardzo za wszystkie interesujące wpisy!!!

Zostaw opinię o Bolsius Polska - Zalesie Małe

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bolsius Polska