brak logo

RICOR POLSKA SP. Z O.O.

Poznań

Opinie o RICOR POLSKA SP. Z O.O.

hejo 2016-09-08 22:18:57
No pewnie, że jak się posiada odpowiednie doświadczneie, to jeszcze lepiej się wypełnia odpowiednie obowiązki. Ciekawe jest tylko czy wypłata jest adekwatna do powierzanych obowiązków, bo przecież stawki są najważniejsze tutaj. Dziękuję za szybką odpowiedź
matylda 2016-09-09 00:16:23
Wszyscy mają taką samą stawke, nie ważne czy pracujesz na robocie ,prasie czy w kontroli co między innymi jest powodem braku chętnych ludzi do pracy a obecnych do przeprowadzki.Generalnie firma tego nie przeżyje chyba że znajdzie desperatów.
edek 2016-09-09 10:37:18
W ogóle jest szansa na to, żeby znaleźć u nich zatrudnienie? Nie ukrywam, że chętnie bym się załapał, bo doskonale dbają o to, żeby wypłata była na czas. To dobry znak na to, że się dobrze dzieje.
ava 2016-09-09 11:21:29
Jest ogromna szansa, kilku Ukraińców się zwalnia, bo znaleźli lepsze roboty, to możesz być przyjęty na ich miejsce :).
1
King 2016-09-09 12:21:59
"bo doskonale dbają o to, żeby wypłata była na czas. To dobry znak na to, że się dobrze dzieje."HAHAHAAA....Ty się załap ale do Zakładu Psychiatrycznego.
1
Jaja 2016-09-09 12:52:42
A ja tam uważam, że wypłata na czas to jest dobra sprawa, nie wszędzie się to praktykuje, a właśnie szkoda. Nie ma co denerwować się na ludzi, którzy tylko chcą powiedzieć parę słów, no wiadomo że każdego interesuje coś innego, prawda? Więc spokojnie
Beret 2016-09-09 13:50:44
Miałeś kiedykolwiek w ręku umowę podpisaną przez pracownika i pracodawcę?Tam jest zawsze wyszczególnione do kiedy ma być wypłata.Zresztą było już to opisywane tutaj.Jeśli nie wszędzie się to praktykuje,to pracownicy są osłami i dają się "rolować".
pr 2016-09-09 17:55:32
Panie prezesie wypłata na czas to jakiś rarytas ?!!!! bo według mnie to minimum jakie trzeba wypłacić za tą harówkę w tych fatalnych warunkach. Co to ma byc?

i jeszcze mamy być wdzięczni że w ogóle bierzemy pieniądze, !!!!! Za darmo.?.......!!!!!
max 2016-09-09 22:04:41
do volkswagena potrzebują dużo osób,właśnie tam mykam niebawem
sara 2016-09-09 22:34:07
Ale jak wygląda u nich rozmowa rekrutacyjna na specjalistę ds. zakupów? DObrze, że zatrudnienie odbywa się na pełen etat, ale zawsze jest szana na jakieś premie do podstawy zarobków. Dziękuję za odpowiedź
Odp 2016-09-10 10:02:49
Nie ma rekrutacji na takie stanowisko. I premii też nie ma.
moria 2016-09-10 10:35:20
sara zobacz ,proszę sobie listę aktualnych ogłoszeń o pracę, ja również w tej firmie nie wiedziałam żeby jakiegoś specjalisty od zakupów szukali, no chyba że dasz namiary
ona 2016-09-10 16:06:11
Jeżeli macie jakieś pytania o firmę ricor to pytajcie Edka, ten człowiek tu nie pracuje , ale doskonale wie, że super płacą i uwaga NA CZAS. No widać jasnowidz czyt. ROMAN
21gfh 2016-09-11 21:51:11
No nie akurat teraz to widzę ze pojawiły się jakieś ofert pracy na przykład na stanowisko mechanika utrzymania ruchu - automatyka czy też inżyniera jakości obie ofert pracy są w Poznaniu oferowane ;)
jupi 2016-09-12 11:28:57
Nie w Poznaniu, tylko w Starczanowie.
sdcfvb 2016-09-12 16:37:19
@jupi hej no to rozumiem ze oznacza to jakiś bląd w ogłoszeniu albo może to chodzi po porstu o jakies okolice Poznania może nie dokładnie sam poznan tak mi się wydaje bo już w sumie to sam nie wiem ..
Cul8r 2016-09-12 16:48:56
Zaczniesz w Poznaniu a po tygodniu będziesz w Starczanowie.
Autostopowicz 2016-09-12 17:50:30
No właśnie-31km dalej od ul.Św.Michała w Poznaniu.
pracownik 2016-09-12 20:13:56
to daje ponad 60km w dwie strony codziennie, dodatkowo. Plus korki jak nic 2godz , tylko prezes zostanie i koledzy ze wschodu, wiekszość przenosi sie do innych firm , nie tylko z powodu odległości!!!
1
cwel 2016-09-12 20:52:47
Z tego co słyszałem to większość zostaje i się przenosi do nowej fabryki więc ktoś kto to pisze nie wiem co ma na celu.
popuś 2016-09-12 21:00:30
z tego co słyszałem syryjczycy są zainteresowani pracą u romka,także gites majonez:)
1
cwel 2016-09-12 22:11:42
Ciekawe...przeniesie się 90% fabryki, tak jak wszyscy zostali mimo zmiany umów...a tak się ktoś odgrażał na forum że się wszyscy zwolnią. Nie zwolnili się wtedy, nie zwolnią się teraz.
Lelek 2016-09-13 14:58:33
Poszukują rownież logistyka do Poznania, poszukuje właśnie pracy mam wykształcenie i dziesięcioletnie doswiadczenie na tym stanowisku nie ukrywam,ze zależy mi na umówię o pracy i stabilnym wynagrodZeniu, czy 4 tysiące netto da radę zarobić?
kulek 2016-09-13 17:24:51
Nie...
lond 2016-09-13 19:08:23
bez auta lipa z dojazdami
apl 2016-09-15 21:36:51
, o co chodzi z tymi umowami , jakie zmiany zaszły, dlaczego wszyscy mieli się zwolnić?
cukru 2016-09-15 21:52:35
odbierz przeciętnemu człowiekowi (roman) kłamstwo życia,a wziąłeś mu zarazem całe szczęście
lampa 2016-09-15 22:06:47
@ apl - serio wierzysz że wszysyc sie nagle zwolnili? nie ma takiej opcji, zeby ludzie masowo złozyli wypowiedzenia. Po porstu nie ma takiej opcji. Jedna, dwie osoby - tak, ale nie wszsytkie ........
dla 2016-09-15 22:48:33
A co to za umowy i dlaczego takie to ważne?
ala 2016-09-16 05:55:05
Skoro nie wiecie o czym mowa to znaczy że nie jesteście pracownikami Ricor. W związku z tym przestańcie się interesować nie swoimi sprawami. Dziękuję. Do widzenia.
Good luck 2016-09-16 14:35:12
Dobrze,że chamstwo z miasta na wieś poszło.
pra 2016-09-16 22:16:17
Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę. Proszę pamiętać o tym panie prezesie Romanie
An 2016-09-16 23:02:42
No oczywiście, że nie jest winien, moim zdaniem trzeba umieć rozróżnić jakieś rzeczy z gatunku tych co jest prywatne i czego się nie powinno, a tego jak wygląda praca. Ogólnie jest fizyczna, czasami ciężka,ale bez przesady.
duo 2016-09-18 19:43:08
ciężka praca nie daje ciężkich pieniędzy
M 2016-09-18 22:37:44
No zależy jak na to się patrzy, generalnie to za leżenie i patrzenie w sufit też nie dają jakichś pieniędzy wielkich, praca męczy, wiadomo, mało kto lubi, ale trzeba, warto tu
mokka 2016-09-22 22:25:27
dla wszystkich, którzy jednak mają wieksze ambicje i kwalifikacje, to już teraz mogę powiedzieć że jest stanowisko Mechanik Utrzymania Ruchu - Automatyk do zgarnięcia w firmie, ale oczywiście bardzo wysokie wymagania
robotnik 2016-09-23 18:03:03
na te ćmiki długo będziemy czekać roman?
xa 2016-09-23 20:06:54
to kto się znów zwolnił,że ciągle szukacie pracowników
niom 2016-09-24 09:05:56
Nikt się nie zwolnił, rozwijamy się to potrzeba coraz więcej pracowników.
lampa 2016-09-24 15:23:02
@ niom - coraz więcej pracowników? to dlaczegop na gowork nie widze ani jednego ogłoszenia do tej firmy??
sat 2016-09-24 17:56:25
z tego co słyszałem od ziomka to szukacie spawacza i wózkowego
ja 2016-09-24 19:12:22
Bo ta firma nie daje ogłoszeń na goworku tylko na pracuj.pl
gr 2016-09-24 19:40:24
z tego co słyszałem szukacie także tokarza i frezera
sz 2016-09-24 21:30:47
O co chodzi z tym bólem pleców, czyżby praca była tak ciężka, że plecy wysiadają?
Czy ewentualnie macie wsparcie ze strony firmy i jakieś rekompensaty pieniężne?
pracownik 2016-09-25 09:11:18
A co Cię to obchodzi? Ból pleców występuje również w pracy biurowej od ciągłego siedzenia a nie jest to ciężka praca. Żal d...ściska jak się takie pytania czyta.
prawy 2016-09-25 11:00:18
MODERATOR GO.WORKA USUWA NEGATYWNE OPINIE O FIRMIE RICOR- pytanie dlaczego ?
lewy 2016-09-25 11:21:33
Nie ma możliwości usunięcia opinii z portalu - odsyłam do regulaminu.
Siedzący na prasie 2016-09-25 14:14:22
Tak,masz rację.Ból pleców przy prasie wynika z zbyt długiego opierania się o nią.Jak ta "firma"może się rozwijać mając takich pajaców jak Ty?
żensz 2016-09-27 02:02:20
Wczorajszy post w roli głównej z naszym specem od bólu pleców tj prezesem Romanem został usunięty.
jak widać jest cenzura na goworku, !!!!!!!!!!!!!!!!!
suchar 2016-09-27 20:30:25
z tego co słyszałem to dolina się robi w firmie
Zostaw swoją opinię o RICOR POLSKA SP. Z O.O. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RICOR POLSKA SP. Z O.O.