Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o RICOR POLSKA SP. Z O.O.

Pracowałeś w firmie RICOR POLSKA SP. Z O.O. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-01-26 21:34:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję, ale liczyłem tu na konstruktywne opinie.
zdjecie uzytkownika
JK - 2015-01-27 02:04:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-01-26 16:24:37]:
To chyba normalne ze na rozmowie kwalifikacyjnej beda zachwalac firme i proponowane stanowisko pracy, pytanie dlaczego jest taka rotacja pracownikow w tej wspanialej firmie? Nie powiedzieli Ci tego? Dziwne.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-01-27 07:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzieli, że nie ma rotacji a ludzie na nowe stanowiska są rekrutowani w związku z intensywnym rozwojem firmy..
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-01-27 10:30:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem wczoraj pierwszy raz na rozmowie z kierownikiem, przed przystapieniem do pracy. Potwierdzam firma gwałtownie sie rozwija i potrzebuja wielu pracowników do pracy. Jutro pierwszy raz do pracy - jak dla mnie na poczatek to nawet bardzo dobrze.Podpytałem pracownikow o wypłaty, wiec dostają na czas plus premie co miesieczne i nadgodziny. W porównaniu do poprzedniej firmy gdzie musiałem prosic o moje wypracowane pieniadze jest pozytywnie.
zdjecie uzytkownika
odpowiadam - 2015-01-27 10:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-01-26 16:24:37]:
odpowiadam na zadane pytanie, tak pensje sa na czas i nadgodziny też, ale uważam że to jest norma i tak powinno być bez łachy. Ostatnio nawet dostalismy podwyżki, mówie o najniżej zarabiajacych obecnie 16.00zł. Jedna rzecz mnie denerwuje, są osoby które sie opierdzielaja a my na prasie musimy zaiwaniac swoje. Niech mi ktos powie czy jest osoba która kontroluje dział techniczny, przeciez takich leni to nigdzie nie spotkasz. Pracowałem w wielu firmach ale takich obiboków to nigdzie nie widziałem..
zdjecie uzytkownika
świadom - 2015-01-27 13:18:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Adam - 2015-01-26 16:00:13]:
tutaj zgadzam się z toba kolego, pracuje na tech wyz stanowisku od kilku miesięcy i powoli zauważam polityke naszych panów anglików. Nie wiem czy to tylko moje wrażenie ale oni chyba uważają że w pracy trzeba siedzieć godzinami i być dostepnym 24 godz. Szczególnie to widać jak nasz ( top) jest wykorzystywany -źle traktowany przez anglików. Ale to jego sprawa jak sobie na to pozwolił. To nie englia, praca jest tylko pracą...
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-01-27 13:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze, myślałem, że ci anglicy mają większy szacunek do pracowników. I nikt mi nic nie mówił o pracy po godzinach, wspominałem zresztą, że chcę mieć równowagę między pracą a życiem prywatnym i usłyszałem na rozmowie, że jest to jak najbardziej zrozumiałe..
zdjecie uzytkownika
Seba - 2015-01-27 13:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyplata Ci sie nalezy jak psu miska wiec pod tym wzgledem nie masz co zachwalac firmy, a jak w poprzedniej pracy Ci nie placili to znaczy ze jestes jelen i w Ricorze zginiesz przytloczony przez dyrektora. Premii w tej firmie nie ma a te 16zl to wyzszales z palca . Intensywny rozwoj firmy? hmmm od 4 lat tak mowia. No ale mozna zyc marzeniami zwlaszcza po Koszalinsku.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-01-27 16:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Seba - 2015-01-27 13:44:25]:
A Ty Seba już 4 lata w Ricor pracujesz?
zdjecie uzytkownika
spadaj - 2015-01-27 16:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie jest miejsce na reklamowanie jakis dziwnych rzeczy...
zdjecie uzytkownika
pytacz - 2015-01-27 16:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to jak to jest z tymi technikami, czy rzeczywiście można trochę po ściemniać, ktoś kto tak mówi nie zna specyfiki tej branży. Pracuje od 5 lata w utrzymaniu ruchu, jak cos się dzieje to się reaguje jeśli nie to nie musze przecież szukać pracy zastępczej. Zmieniałem prace 3 razy i wszędzie jest tak samo. Jeśli drogi kierowniku T. tego nie rozumiecie to potem są takie efekty
zdjecie uzytkownika
nowyy - 2015-01-27 17:06:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-01-27 13:30:11]:
Wszyscy to słyszeliśmy że powinna być równowaga pomiędzy pracą a życiem prywatnym, ale szybko się przekonasz, że filia engielska oczekuje czegoś więcej.
Tak jak ktoś tu wspomniał wcześniej, uważam że najlepszymi kandydatami byliby single, przydatni przy ciągłych wyjazdach często niezapowiedzianych.
zdjecie uzytkownika
prasa - 2015-01-27 17:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pytacz - 2015-01-27 16:57:11]:
Ja bym tak nie narzekał na Tadeusza, ja pracuję na robocie, czasem na prasie i innych urządzeniach w sumie podobnych do siebie. Jeżeli cos się zepsuje to sam potrafi naprawić, moim zdaniem ma większe doświadczenie niż ziomale z utrzymania.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-01-27 18:16:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To trzeba anglikom powiedzieć jakie są w Polsce normy tygodniowe czasu pracy.. Ja nie mam zamiaru pracować więcej, mam też swoje zobowiązania poza pracą.. A jeżeli jest jak piszecie to zmienię pracę.
zdjecie uzytkownika
pajac - 2015-01-27 21:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prasa - 2015-01-27 17:31:17]:
Ja też bym nie narzekal na Tadka, ma koleś ciezkie pięści.
zdjecie uzytkownika
Anglik - 2015-01-28 05:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pajac - 2015-01-27 21:06:25]:
I co? Używa ich jak coś naprawia a nie chce mu się iść po młotek?Kierownik,który coś naprawia?A dział utrzymania ruchu co robi?Rzeczywiście firma się rozwija.Chachacha...Same pajace w tym oddziale RICOR.
zdjecie uzytkownika
Polak - 2015-01-28 08:12:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A moim zdaniem źle na to patrzycie. Prawdziwy kierownik powinien być zawsze blisko pracy i blisko swoich ludzi a nie chodzić w garniturze i nic nie robić bo żaden to wtedy kierownik. W każdej dużej zagranicznej firmie prawdziwi kierownicy są zawsze blisko procesów w swoim dziale.
zdjecie uzytkownika
No - 2015-01-28 19:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Polak - 2015-01-28 08:12:18]:
Jasne!Niech stoi za plecami ludzi przy prasie i patrzy jak sam kiedyś zapier.....
zdjecie uzytkownika
polish slave - 2015-01-29 03:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokladnie jak Tadziu byl na prasie to byl super kumpel a pozniej jakby mlotem dostal i przeszedl metamorfoze na lizanie...no ale coz ludzi poznaje sie przez dlugi okres co to kasa potrafi zrobic. z ludzi..ehh szkoda slow na ten psychiatryk "Ricor" z koszalinskim wodzem na czele.
zdjecie uzytkownika
monika - 2015-01-29 22:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka, że Tadziu jest w tym co robi profesjonalista. Oczywiście niektórym sie to nie podoba, ponieważ ma tak wielkie wiadomości i doswiadczenie że dział techniczny tzn utrzymanie ruchu , narzedziownia wiele jeszcze musi sie uczyc. Jestem jedna z osob ktora własnie on przeszkolił, jest osoba która ja stawiam za przykład.
zdjecie uzytkownika
Okularnik - 2015-01-30 06:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Profesjonalista w lizaniu...Chachacha...Dużo cię nauczył?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-30 10:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że wiele osób lubi się podszywać pod pracujące osoby. Ja pracowałem w tej firmie i mogę śmiało powiedzieć, że większość opinii na tym forum to niestety prawda. Szkoda tylko, że na rozmowie wstępnej firma przedstawiana jest w samych superlatywach, a rzeczywistość niestety dalece odbiega od tego. Pieniądze może i dobre i na stanowisku którym pracowałem, ale pieniądze to nie wszystko. Podejście do pracowników - żenada, warunki socjalne - PIP chętnie by to sprawdził. Niestety nie polecam pracy w tym zakładzie.
zdjecie uzytkownika
nie wiem - 2015-01-30 12:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-01-30 10:38:33]:
Dziękuję za odpowiedź. Ja się zastanawiam, czy przyjąć ofertę pracy (na stanowisko inne niż produkcyjne) ale tego typu opinie trochę mnie martwią. A możesz mi powiedzieć, jaka panuje atmosfera w pracy? Czy w biurach też się tak źle pracuje?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-30 19:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nie wiem - 2015-01-30 12:05:50]:
Jeżeli jest to twoja pierwsza praca i nie masz zbyt dużego doświadczenia (domyślam się że chodzi o stanowisko w UR) i przede wszystkim jesteś odporny na nudę - to możesz przyjąć. Atmosfera jest ogólnie słaba. Jest oczywiście kilka osób z którymi fajnie się pracuje, ale to za mało. W biurze pracuje głównie słynny kierownik i trzy panie. Zastanów się dobrze przed podjęciem decyzji i uważnie przeczytaj umowę zanim podpiszesz. Ja pomimo swojego stanowiska miałem również dopisane pracownik produkcyjny. Uważaj też na warunki finansowe - wpisują stawkę godzinową, a nie pensję stałą.
zdjecie uzytkownika
nie wiem - 2015-01-30 20:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest moja kolejna praca, pracuję ponad 10 lat, ale tą ofertę przedstawiono mi jako bardzo ciekawą a firmę jako bardzo rozwojową. Bardzo dziękuję Ci za wszelkie informację, w końcu coś konstruktywnego - będę wiedzieć na co zwrócić uwagę.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RICOR POLSKA SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy RICOR POLSKA SP. Z O.O.?
Zadaj pytanie
x