brak logo

Atem Polska SP Z O O

Gdynia

Opinie o Atem Polska SP Z O O

kolo 2012-01-21 12:24:28
zarobki podobne wiec nie napalajcie sie
tp teltech 2012-01-21 16:28:26
Praca jest podobna do tej jaką wykonujecie na rejonach aczkolwiek jest inny system organizacji pracy niewątpliwie rzutujący na całokształt wykonywanych obowiązków.Trzeba również wziąć pod uwagę fakt, że jest to firma z grupy TP. Co również ma związek z pracą na rzecz TP SA . Inne standardy i inne kierownictwo.
cóś 2012-01-22 19:37:15
Jest takie staropolskie przysłowie,\"kazał pan i zrobił sam\". Jeżeli logistyka w wykonaniu dyspozytora zawodzi to gdzieś jest ćóś i trza łostawić biurko i wyjść w teren jako monter a montera posadzić za biurkiem.
leon 2012-01-28 16:45:28
Mam dosyć tego wszystkego się zwalniam!!
aa 2012-02-22 16:46:06
co o jest za autko takie czerwone z drabunka na da [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ? I ma logo partnera tp? Rejestracje z wawy?
Jack 2012-04-20 11:29:41
w Opolu chcą przyjąć dyspozytora za 1800 złotych brutto!!!
czy tutaj kogoś [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ???

takie pieniądze to ja zarabiałem na rękę i to 10 lat temu w TP SA
Jack 2012-04-20 15:14:12
Faktycznie, mieli rację 10 lat temu w TP SA jak to obiecywano szeregowemu pracownikowi jak to dobrze będzie mu jak przejdzie pod firmę zewnętrzną. (usunięte przez administratora)
A od 16 kwietnia nie ma już nawet nazwy TP SA, tylko jakiś Orange!!!
Jack 2012-04-21 19:29:14
(usunięte przez administratora) Kto tu powinien się wstydzić??, ja?, czy ktoś [Atem] kto oferuję pracę za 1800 złotych brutto??. Jakie wystawia sobie świadectwo firma która mając do zaoferowania pracę wycenia ją za 1800 zł brutto???
WSTYD, WSTYD powiem za kolesiem (usunięte przez administratora) :-)
1
pracuś 2012-04-24 09:15:51
1800 złotych za siedzenie w ciepłym pomieszczeniu i dysponowanie monterami to nie jest źle.Solą tej firmy są monterzy ,którzy bez względu na pogodę ,porę dnia ,święta ,niedzielę zmieniają kable na słupach i w kanalizacjach .
2
Jack 2012-04-24 15:30:03
do pracusia
1800 złotych BRUTTO!, na rękę to trochę więcej niż 1200 złotych.
faktycznie spora kwota, trzeba mieć chyba mentalność pana feudalnego
by coś takiego nazwać przyzwoitym zarobkiem...
1
pracuś 2012-04-24 20:51:21
Jack - 2012-04-24 15:30:03

do pracusia

1800 złotych BRUTTO!, na rękę to trochę więcej niż 1200 złotych.

faktycznie spora kwota, trzeba mieć chyba mentalność pana feudalnego

by coś takiego nazwać przyzwoitym zarobkiem...
Nie napisałem ,że to jest przyzwoity zarobek.Ale jak na okres próbny ?
Nie wiadomo co będzie po okresie próbnym????????????
olo 2012-05-01 14:48:31
Wiadomo wiadomo 1850 zeta brutto.
ktoś 2012-05-15 13:50:54
firma bez szans na rozwój... tyle w temacie
1
wszechmogący 2012-05-20 12:49:43
Witam jakiś czas temu usłyszałem mądre słowa i pozwulcie , że zacytuje " Puki pracodawca udaje, że mi płaci to ja udaje , że przcuje" Zarobki, marne, zero motywacji i ciągłe proszenie sie o swoje. Potrzebują coś od Ciebie obiecują cuda, a jak ty coś potrzebujesz, np wolne to załatw zastępstwo, i sie prośo zmiane w grafiku.
były monter 2012-10-02 00:27:34
Nowy? Co sie pozmienialo ? Pracowalem kiedys na Opolu i to na szczescie czas przeszly. Kto tam teraz rzadzi ?
Technik Grupa A 2012-11-02 17:41:18
Ostatnio na Opolu klimat jest do (usunięte przez administratora). Nie ma z kim gadać.
Roboty nie da się przerobić i wieczna gonitwa od rana do nocy od poniedziałku do niedzieli.Dobre czasy się skończyły...czas poszukać lepszej roboty.
3
luk 2013-01-17 21:44:30
elwis - 2012-12-21 15:50:19

życza wom ludkowie wesołych świąt
Koledzy mam firme i widze co te firmy RELACOM.ATEM.TEXTEL i inne tego typu co mają umowe z tpsa czy kopiesz ma gł.metra czy na centymetr to i tak masz 4 zł gdie normalność oni zabierają nam 50% procent z roboty mają płacone za projekty za zajętość pasa a my mósimy kupić sprzęt za minimum.300tyś na początku zeszłego rku za przełączenie szfy 2400 było około 15 tys jesienią było 3tys a młodzi kierownicy zaczynają budowy domui
1
były 2013-10-25 10:03:15
Nie pracuje już w firmie od 3 lat.W miedzy czasie TP zmieniła nie tylko prezesa ale też nazwę na Orange.Zaostrzyła się konkurencja na rynku telekomunikacyjnym.Napiszcie koledzy jak teraz wygląda praca w firmie i współpraca z Orange.Pozdrawiam wszystkich pracowników ATEM.
fox 2014-01-01 19:40:09
Co tam z nowym rokiem ??
1
monter 2014-03-18 22:16:48
Coraz gorzej.
Coraz więcej obowiązków, a kasy coraz mniej.
5
polski raj 2014-03-30 23:28:16
na opolu tylko gonitwa a dobrego słowa monter nie usłyszy lepiej go karać i kierownictwo chciałoby żeby robić najlepiej 24na dobe a do domu na przepustki na 8godz,najlepiej żeby jeszcze za darmo monter to nie człowiek nie ma rodziny i odpoczynek sie nie należy za marne pieniądze za tą robote którą sie robi przy takiej ilości pracowników na sieci a już o BHP nie wspomne.....
2
monter 2014-04-30 16:35:37
Najlepiej, żeby nikt nie chodził do domu, tylko ciągle pracował.
3
monter 2014-06-08 23:20:26
Już podobno kilka osób się zwolniło
mitolotto 2014-06-25 20:48:10
Robić wszędzie trzeba. Ale wypłata zawsze jest o czasie, nadgodziny płacone. Co do zasad BHP - każdy sobie rzepkę skrobie. Sami siebie zapytajcie ile razy wchodziliście na słup w uprzęży i w kasku.
mitolotto 2014-06-27 10:09:10
Nie trzeba. Wiadomo, często zdarza się, że kierownictwo dzwoni żeby przyjść na nadgodziny ale do Ciebie należy decyzja czy chcesz przyjść czy nie.
1
anonim 2014-07-10 12:43:43
Mam pytanie jakie zarobki są na stanowiskach koordynatora w Atemie??
2
anonim 2014-07-11 00:16:25
Widocznie nikt nie chce zdradzic ile mniej wiecej zarabia...Czy ktos byl ostatnio na rozmowie ... Moze cos powie na temat rozmowy

Pozdr
1
mitolotto 2014-08-13 13:09:51
pracuję w firmie i nie narzekam. zawsze też znajdzie się jakaś dodatkowa robota żeby dorobić, nadgodziny, instalacje. a po szczegóły współpracy to najlepiej udać się osobiście do firmy i porozmawiać.
CieszęSięŻeJużTamNiepracuję 2014-09-20 00:24:12
Praca ponad normy godzinowe - wyzysk człowieka. Jak już cię wyeksploatują to dostajesz kopa w cztery litery. Nie płacą za nadgodziny. Mają ludzi w głębokim poważaniu. Do pracy przyjmowani są ludzie nie wyspecjalizowani po kierunku telekomunikacyjnym (za najniższą krajową). Dobrze jest taką osobę przyjąć do biura projektowego na asystenta projektanta nie znającą się na światłowodach, centralach telefonicznych, na miedziakach itd. Niepojęte jest to, że takie osoby projektują linie telekomunikacyjne bez znajomości podstaw telekomunikacji. Po co przyjmować osoby wykształcone w dziedzinie telekomunikacji, które chcą zarobić normalne pieniądze jak można przyjąć "niedouka" za jałmużnę !!!! A o kierownikach to się nie będę wypowiadać bo jeden od drugiego to mądrzejszy i sadzą takie farmazony, że tylko boki zrywać ze śmiechu. Nauczyli się gadki od swojego GURU (mam na myśli SEKTA) i na pamięć recytują te swoje wyuczone teksty wyniesione z sekty, z których nic nie wynika. Sorki, wynika tylko jedno "haruj, haruj, a my ci złote góry tylko obiecamy i tak g_wno dostaniesz". I całe szczęście, że tam już nie pracuje bo przez tych idiot_w w dziekance bym wylądował.
7
czujnik 2014-10-18 16:49:41
coś czuje tu styl pisania zastępcy kierownika w OPOLU:)
1
czujnik 2014-10-18 16:52:21
my o ATEMIE ale Ty chyba o ORANGE piszesz. albo w ogóle nie wiesz o czym piszesz
CieszęSięŻeJużTamNiepracuję 2014-10-22 22:30:15
Wiem doskonale o jakiej firmie piszę i to na 1000% jest ATEM !!!
Niestety to jest prawda Panie/Pani czujnik niestety to był ATEM POLSKA!
2
DawnoTemu 2014-10-22 22:57:21
Tylko kierownicy mają szkolenie.
A ty to dostałeś jako kierownik Łukaszu W.,a nie jako zwykły pracownik !!!
2
DawnoTemu 2014-10-22 23:01:12
Tylko kierownicy mają szkolenie.
A ty to dostałeś jako kierownik Łukaszu W.,a nie jako zwykły pracownik !!!
1
nie zadowolony 2014-10-30 20:12:04
Chcesz to spróbuj szczęścia w ATEM-ie jedno jest pewne wypłata jest zawsze na czas
tyle tylko, że taka jak na angażu. Dużo pracy, zero zapłaty za nadgodziny i na koniec dostaniesz bez skrupułów kopa w dupe. Tak to jest z ATEM-em, jedno jest pocieszające, że tak samo wylatują kierownicy, albo sami się zwalniają ze strachu.
Po za tym pracownicy szeregowi są bardzo sympatyczni,a kierownicy wręcz odwrotnie.
1
Taki_tam_leszczu 2014-11-02 01:17:23
A ja jeszcze dodam, że ryba psuje się od głowy...
Od kiedy zmienił się "Zarządzający" firma pikuje w dół...
Owszem wypłata jest na czas ale co z tego skoro nie znasz dnia ani godziny...
Ponadto od kilku lat pełna stagnacja i brak pomysłów na rozwój i zarządzanie...
Nie polecam tym którzy chcą zakotwiczyć na dłużej :(
zawiedziona 2014-11-12 06:40:31
Powiem tylko tyle...wykorzystają i zwolnią.Także jeżeli ktoś wiąże z tą firmą dłuższe plany to radze się nie wiązać emocjonalnie bo nie znasz dnia ani godziny. Nie mam pojęcia czym kieruje się zarząd zwalniając ludzi pracowitych...A Wiem!!! znajomościami ;) także polecam włażenie w... kierownikom ,ludzie z własnym zdaniem nie mają racji bytu w tej firmie. Pozdrawiam
2
CieszęSięŻeJużTamNiepracuję 2014-11-13 11:37:09
Jeśli byś przeczytał moje wcześniejsze posty to byś zauważył, że dokładnie o tym samym pisałem !!!
Nie zamierzam tam pracować bo wykorzystują tam ludzi, a potem ich wyrzucają.
Czytając moje wcześniejsze posty to byś zauważył, że dokładnie to samo napisałem, a nie powtarzał moje słowa !!!
2
CieszęSięŻeJużTamNiepracuję 2014-11-13 11:56:43
Dokładnie tak robią. Ja wiem czym się tak kierują. Szukają "Jeleni na lato" aby ktoś odwalił za nich najgorszą robotę. A najgorzej traktują tam kobiety. Kumpela też tam pracowała i potraktowali ją dokładnie tak samo jak ciebie. Przyszła do pracy w poniedziałek i o godz. 15:00 wezwali ją do pokoju i kazali jej w tym samym dniu zostawić wszystko tzn. laptopa i komórkę, i na drugi dzień nie przychodzić jej do pracy. Dali jej wypowiedzenie z dwu tygodniowym wyprzedzeniem i tak się znalazła z dnia na dzień na ulicy. Skończyło się zadanie wyeksploatowali ją i powiedzieli jej do widzenia. Powodu zwolnienia nie podali. Kumpela była osobą bardzo pracowitą i byliśmy bardzo zżytym zespołem, ale jak się później dowiedziałem oraz jak to zauważyłem z własnych obserwacji, to wszystkie kobiety tak traktują. Wnioski wysunąłem stąd gdyż w moim zespole to nie była jedyna kobieta, która została przyjęta a potem zwolniona. Do zespołu na 4 facetów przyjmują jedną kobietę do najgorszej roboty. Jak już ona swoje zrobi to dostaje kopa. I tak za każdym razem było.
2
CieszęSięŻeJużTamNiepracuję 2014-11-13 12:24:42
Sorki, że pozwalam sobie wkleić twoją treść poniżej

----------------------------------
nie zadowolony - 2014-10-30 20:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [CieszęSięŻeJużTamNiepracuję - 2014-10-22 22:30:15]:
Chcesz to spróbuj szczęścia w ATEM-ie jedno jest pewne wypłata jest zawsze na czas tyle tylko, że taka jak na angażu. Dużo pracy, zero zapłaty za nadgodziny i na koniec dostaniesz bez skrupułów kopa w dupe. Tak to jest z ATEM-em, jedno jest pocieszające, że tak samo wylatują kierownicy, albo sami się zwalniają ze strachu.
Po za tym pracownicy szeregowi są bardzo sympatyczni,a kierownicy wręcz odwrotnie.
----------------------------------
POZWOLĘ SOBIE ZACYTOWAĆ TWOJE OSTATNIE ZDANIE:
"Po za tym pracownicy szeregowi są bardzo sympatyczni,a kierownicy wręcz odwrotnie."
SZCZEGÓLNIE UWAŻAJ NA TYCH PRACOWNIKÓW SZEREGOWYCH BARDZO SYMPATYCZNYCH BO MOŻESZ SIĘ PRZEJECHAĆ, CI TZW. SYMPATYCZNI MOGĄ RZUCAĆ CI KŁODY POD NOGI I ZROBIĆ Z CIEBIE KOZŁA OFIARNEGO !!!
1
ojciec3 2014-11-24 00:18:58
Wiem doskonale jak sie pracowało,po wypadku w pracy wywalono mnie na zbity pysk i mam nadzieję że ci co mi podziekowali sami wylądują w rynsztoku.Panowie technicy serdecznie pozdrawiam i nie dajcie sie kierownictwu,zaś całemu kierownictwu powiem tak....kiedyś korytko sie skończy i kazdy z was do mnie dołaczy w PUP-ie....haha...wtedy ja sie bede śmiał
gościu 2014-12-05 23:36:19
Ty ojciec nie jesteś z Opola?
1
atem 2015-02-08 22:36:16
(usunięte przez administratora)
Trzeba w końcu zmienić podejście tych wyzyskujących firm .

Pozdrowienia z innej strefy i takiego samego syfu jak u Was .
3
Wac 2015-02-28 15:23:45
Firma niepoważnie podchodząca do zlecanych jej usług. Generalna zasada jest by było tanio i byle jak. Pracownicy niewiele zarabiają, ale też nikt od nich nie wymaga umiejętności. Gdyby Graniou Atem nie było tak dużą firmą to z taką jakością usług już dawno byłaby zamknięta. No ale działa, dostaje kolejne zlecenia bo jest po prostu tania. Nie polecam osobom mającym ambicje by robić dobrze swoją robotę i przy okazji się czegoś nauczyć. Niby nie ma pieniędzy na podstawowe rzeczy potrzebne do biura, a kilka razy w roku są imprezy i wyjazdy integracyjne.
3
JaTeżJużTamNiePracuję:) 2015-10-30 10:04:05
Jeśli ktoś ma wątpliwości, to chcę je rozwiać.
Kolega ma absolutną rację, całkowity wyzysk, praca do 20, zarobki słabe, wypłaty za nadgodziny brak (w końcu większość ma przecież zadaniowy czas pracy i to jego problem, że się nie wyrabia, poza tym trzeba się wykazać) z resztą to samo mówią osobom, które teoretycznie pracują do 16-tej...O projektantach to też prawda, zatrudniani głównie studenci na zlecenie, za śmieszne pieniądze, bez pojęcia o branży. Na pocieszenie powiem tylko, że pensję wypłacają na czas i co kwartał premię -tylko nie licz na kokosy:)no i jeszcze są wyjazdy firmowe do hoteli 4 i 5 gwiazdkowych, przynajmniej 2x w roku, gdzie kierownicy i cała "góra" stroszy swoje piórka, ale hołotę też zabierają, aby mogła się pobawić, poznać resztę zespołu i zobaczyć jak "nasza" firma prężnie się rozwija... -kolejna bzdura!
Tych absurdów można wyliczać w nieskończoność...
Prawda jest taka, że wiele ludzi godzi się na to wszystko, by w ogóle mieć robotę...
pracownik 2016-03-13 21:08:03
nie ma żadnych szkoleń. Nie ma na nie czasu (podpis, bat i do roboty)
były pracownik 2016-03-17 00:12:31
Szkolenia?, są ale tylko te co wymaga TPSA(Orange),są szkolenia online, głupie i nie zawsze mają coś wspólnego z tym co w tej firmie wykonujesz. Jak sam się nie dowiesz o co chodzi,to nie licz na szkolenie bo na to nie ma czasu no i nie zdasz egzaminów a TPSA. Szkolenie to możesz zapisać, że jesteś chętny w samoocenie co rocznej i na tym koniec.
kubek 2016-05-14 17:53:40
Proszę o opinie n/t pracy i zarobków koordynatora inwestycji w axians/ATEM
3
Monter opole 2016-07-20 18:22:20
Jako pracownik jestem bardzo zadowolony z pracy. Jestem monterem utrzymania sieci, wypłata na czas, za nadgodziny płatne są i premie uznaniowe. Wiadomo można nie robić nadgodzin to wtedy tez słaba premia. Ja jestem zadowolony z warunków zarobkowych. Umowa o pracę, karta multisport. Szkoda tylko ze ludzie jakoś tak mało zgrani.
Kolezanka_pana_Dukata 2016-10-23 15:38:36
Cześć, witam wszystkim.
Chciałabym wtrącić trzy grosze na temat tej firmy a konkretnie o oddziale w Warszawie.
Szukam pracy dla siebie ( stąd też tu trafiłem) a mój dobry przyjaciel pracuje tam na umowę/zlecenie (lub wystawia im fakturę bo ma swoją działalność). Opowiada mi różne dziwne historie jak tylko mam sposobność spotkać się i pogadać, czasami jestem świadkiem jego rozmów telefonicznych z ludźmi z tej firmy. W sumie sama chciałam wysłać tam swoje CV ale po tym co mi opowiada to raczej nie chcę, nie na moje nerwy to. Może ktoś z Was, po przeczytaniu tego zastanowi się dwa razy lub sprawdzi dokładniej tego pracodawce (znajomy znajomego itd).

- Odział w Warszawie składa się z garstki osób przed którymi przełożony stawia jakieś cele sprzedażowe brane z sufitu.
- Człowiek który kieruje tą filią wykazuje rażące braki podstawowej wiedzy na temat prowadzenia tego oddziału, zarządzania zasobami ludzkimi, rozwiązywania problemów z którymi zwracają się jego podwładni, nie rozumie co się do niego mówi podczas technicznego opisu problemu, również dobrze mógłby być kierownikiem ekipy grabarzy - to samo podejście.
- ludzie pracujący na etacie w biurze (można podobno policzyć ich na palcach jednej ręki) biegają zestresowani ponieważ są zostawieni sami sobie
- ludzie którzy pracują w terenie ( podobno uruchamiają jakieś anteny dla operatorów gsm) pracują non-stop (cały tydzień, wracają do domów tylko na noc, znajomy mówi że był na jakiś dwóch takich wyjazdach - jako ciekawostka- mówi że ma dosyć bo przesiedzieli w jakimś pomieszczeniu 16h bez jedzenia bo podobno komuś zależało na uruchomieniu tych urządzeń)
- na etat nie masz co liczyć - tylko umowa zlecenie lub inna podobna forma
- jest wąska grupa ludzi która głośno udaje że coś robi a tak naprawdę to poza robieniem hałasu, szumu i braniem pensji nic nie potrafią
- w zespole niby są mili ludzie ale widać podobno po nich zestresowanie i zmęczenie
- podobno ludzie którzy pracują w terenie są mniej kulturalni z powodu podwyższonego tempa i zwiększonej presji ( tak słyszałam)
- podobno social OK ( ale chyba tylko dla etatu, tego dokładnie nie wiem niestety)
- auta mają pulowe, bez problemu zgłaszasz wyjazd i bierze autko
- trafi się na jakiś czas ciekawy projekt do realizacji, np: ftth dla różnych podmiotów, energetykę mają też ciekawą (farmy wiatrowe, fotowoltanika)
- przelewy za FV na czas
- rozmowa o prace podobno bardzo kolorowa ( przysłowiowe "gruszki na wierzbie")
- są też wyjazdy firmowe które podobno przypominają spotkania Komitetu i propagandę odniesionego sukcesu
- pomocy od przełożonych ( a niby jest ich kilku) nie uświadczysz ( chyba że jakieś suche, ogólne zdanie które nie wnosi zbyt wiele)

Może zdobędę się na wysłanie CV i umówię się na rozmowę. Zobaczymy jak będzie i dam znać.
1
Zostaw swoją opinię o Atem Polska SP Z O O - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atem Polska SP Z O O