brak logo

autoremo

Nowy Targ

Opinie o autoremo

KO1 2011-03-04 13:28:21
wszystko co jest tu napisane to cała prawda o pracy w firmie Autoremo, są tacy co zarabiają nawet mniej niż 1500 zł a na podwyżki to nie ma co liczyć, stadartowe zdanie zarządu "jak Ci nie pasuje to droga wolna, na twoje miejsce mamy już 10 innych kandydatów"....
Mia 2011-03-10 22:50:46
Zgodzę się z Kasią. AUTOREMO to mierny pracodawca. W tej firmie zwykły pracownik jest wykorzystywany po wszelkie granice. Dodatkowo niegrzecznie inwigilowany - to , że jesteś poza pracą odnosi się do przenośni , nigdy nie wiesz kiedy zadzwoni Twoja komórka służbowa (obowiązek noszenia włączonej zawsze i wszędzie) , nigdy nie wiesz kto będzie po drugiej stronie i czy przypadkiem nie każe Ci natychmiast przyjechać ... np z Krakowa do Nowego Targu. Godziny pracy standardów nie znają. 9h dziennie + 2-3 sb w miesiącu więc sobie policzcie drodzy czytający ile czasu pracownikowi AUTOREMO pozostaje na załatwienie spraw poza-służbowych Wypłata? Dokładnie ... Wzór nikomu bliżej nie znany , za pewne księgowe przechodziły godziny kursów i szkoleń aby się go nauczyć lecz do tej pory widać mizerne efekty (spóźnione wypłaty , dziwne kwoty) W tej firmie wymagają od Ciebie niewiarygodnej znajomości za równo produktów , które sprzedajesz w danym salonie (samochody , akcesoria) jak i pozostałych marek w firmie (według szeroko pojętej literatury pod postacią ciężkawych katalogów) oraz dodatkowo wymagana jest znajomość nowinek z magazynów motoryzacyjnych ( wypłacana jest rzekoma jałmużna w postaci 5zł/tyg na owe gazety) W zamian za powyższe oraz mega dyspozycyjność , doskonałą kulturę osobistą , wysoce rozwinięte techniki sprzedażowe i negocjacyjne oferują tak na prawdę ochłapy a nie pensję. (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) Nie polecam tej firmy.
Zajac 2011-03-21 17:29:50
Moja opinia na temat Autoremo również nie jest dobra. Kiedy się przyjmowałem do firmy, na rozmowie o pracę zostały mi przedstawione warunki zatrudnienia, w rzeczywistości było inaczej.Myślałem, że to wielka, porządna firma która dba o pracowników, no ale niestety. Oczywiście na wstępie dawałem z siebie sporo, ale chęci do pracy topniały bardzo szybko. Stosunek godzin pracy do otrzymanego wynagrodzenia to poprostu (!@#$%^&), nie dziwie się tym co wylecieli za przekręty z tej firmy, jeśli bym pracował tam dalej to zapewne też bym szukał luki gdzie mozna by było przyrobic. Szkoda mi chłopaków z VW bo odstawiają gróbą robotę, wszystko na czas, plany wykonane, klienci zadowoleni, no i priorytet robią na całą firme, a dostają na miesiąc tyle co powinni zarobić w 1,5 tygodnia.
krzysiek 2011-03-23 09:27:13
Grupa kapitałowa Autoremo-Anndora otwarła w Krakowie nowy salon Renault. Szkoda tylko że wygląda jak stodoła
1
anonim 2011-03-25 10:52:23
na szczęście nie pracuję już w firmie autoremo. To co piszą poprzednicy to prawda. Owszem mówi się że każdy teraz narzeka na pracę i wszędzie oszukują ale to co dzieje się w autoremo to jest już przegięcie. Niby firma duża, imponujące salony , wszyscy ładnie ubrani i w ogóle. Ale ... i tu właśnie ale powala. Praca nie wiadomo dlaczego po 9 godzin dziennie ( niby godzina przerwy ale jaka to przerwa ? ) te soboty ciągle w pracy , 2 ,3 w miesiącu , i 3 owszem nie płatna bo zasada prosta jak 5 sobót w miesiącu , pracujesz 3 , a jeśli tylko 4 soboty to 2 pracujesz a płacone masz tyle samo. Firma robi generalnie bube straszną bo sama marnie się reklamuje a zarzuty względem pracownika. Wypłata 1500 zł. Za ponad 200 godzin pracy!!!! dużo ? mało ? sami sobie odpowiedzcie... Premie żenade. A kierownictwo bardzo niemiłe. Niby fajne stosunki przyjacielskie w rezultacie każdy jakby mógł to nóż w plecy wbity bez zastanowienia. Pracownicy między sobą rywalizują jak wilki żeby tylko przypodobać się górze. Zwłaszcza jeden kierownik . Firma rodzinna niestety. Owszem jest kilka osób w firmie w porządku , nawet bardzo. Jednak ogólna ocena nie może być dobra. Pozdrawiam
1
Kokos 2011-03-27 18:54:25
Wiele jest prawdy w tym co jest napisane w postach powyżej. Ja tylko nie mogę sięnadziwić dlaczego właściciele tej firmy wciąż nie przejżeli na oczy i trzymają u siebie najwiekszego darmozjada w tej firmie czyli tzw. (usunięte przez administratora) który nierobi nic poza ciągłą rekrutacją nowych pracowników i obiecywaniem im gruszek na wierzbie. Jest to osoba która nie ma żadnych pomysłow na firmę, klepie swoje teorie i myśli , że ktoś w nie uwierzy. Straszy tylko klientów swoim wyglądem.
żabka 2011-09-15 23:18:01
Krótka analiza - może natchnie zarząd do zastanowienia.
Kilka podstawowych błedów popełnionych przez właścicieli.
- brak szacunku do pracownika (objawia się w postaci jałumużny zamiast wynagrodzenia dla doświadczonych pracowniów).
- ciągłe zmiany kadrowe (wynikajace z ucieczki pracowników jak tylko zorientuja się jak wygląda system motywujący)
- zmuszanie pracowników do pracy o godzinę dłużej dziennie + soboty za darmo! co po przelicznieniu na stawki godzinowe daje jakieś 6,50 za godzinę!
- fatalne postrzeganie firmy przez klientów spowodowane ogromna rotacją pracowników i ich niekompetencją w pierwszych miesiącach pracy.
- brak szkoleń.
- tzw . sprzedaż zewnętrzna która daje niewspółmierne efekty do nakładów.
Jeżeli to się nie zmieni w krótkim czasie to po firmir zostanie wspomnienie.
anoim 2011-09-29 21:50:29
Ciężko nie przyznać racji tym wypowiedziom. Firma nastawiona na szybkie zyski kosztem pracowników. Praca 5 dni w tygodniu po 9-10 godzin + 2 - 3 soboty w miesiącu za podstawę i premie tak liczoną aby czasem jej czasem nie wypłacić. System premiowy ustalany na gębę o którym nikt z szefostwa nie pamięta.
Ludzie po co się dla kogoś narażać i tak Cię mają gdzieś.
sebastian 2011-12-15 21:01:18
Czytam te opinie i jestem przerażony, Ja kupowałem w jednym z ich salonów samochód i jakoś nie spotkałem się z jakimś niezadowoleniem pracowników Wręcz przeciwnie miałem wrażenie że bardzo dobrze im się pracuje. Usmiechnięci. Nieustannie między soba żartowali a i zostalem dobrze obsłużony więc tym bardziej te opinie mnie dziwią
kanapowiec 2012-01-17 14:42:29
Pracuję obecnie w autoremo i jak na razie jest w porządku.
Oczywiście pracy jest dużo - jak to w warsztacie - ale rekompensatą jest stałe i pewne wynagrodzenia. Dynamicznie się firma rozwija, więc
jest szansa na awans.
arturro 2012-01-27 12:07:57
Kanapowiec - nie orientujesz się czy nie potrzebują nowych pracowników? Ja się pracy nie boję tylko zależy mi na stabilnym zatrudnieniu, pewnej wypłacie. Pracowanie pokątnie na jakiejś śmieciowej umowie mam już za sobą i wiecej się w takie coś nie wpakuję. Także chętnie dołączę do ekipy ;)
kanapowiec 2012-02-02 14:31:07
Ekipa obecnie już właściwie jest stworzona i pełna. Ale wysłać cv, a najlepiej samemu się wybrać nie
zaszkodzi. Szczególnie jak ci zależy na tym co piszesz. Umowa na początku jest oczywiście na okres
próbny, ale później kto wie. Może akurat się sprawdzisz. Tym bardziej jak masz doświadczenie to
wpadaj.
vladyslav 2012-02-03 13:06:59
ja własnie tez szukam czegoś jako mechanik i zaczynam się orientować. Tez zalezy mi przede wszystkim na stabilnej pracy, swoja poprzednią straciłem z dnia na dzień ;/ a teraz tez nie jest rożowo i chodzą słuchy że będzie redukcja etatów. Niestety nastają kryzysowe czasy.. więc ja się chyba tez z moim cv wybiorę do was. dzięki kanapowiec!
kanapowiec 2012-02-07 14:32:55
Vladyslav zapraszam, najlepiej złóż CV, na stronie internetowej są podane adresy e-mailowe na które możesz wysłać swoje dokumenty. Najprawdopodobniej zaproszą Cię na rozmowę, ale to już nie problem, jeśli tylko znasz się na robocie to przejdziesz ją bez problemu a wtedy może będziemy razem pracować i Cię poznam 
lolo 2012-02-18 19:10:18
Kanapowiec - mała rada dla Ciebie - rozumiem że chcesz poprawić wizerunek firmy ale jak to możliwe że jako mechanik (chyba jednak masz inną funkcję) piszesz opinie w godzinach swojej pracy - jak coś robisz to rób to z głową.
2
Krzysiek 2012-04-18 22:14:02
Byłem pracownikiem tego tworu, jakim jest autoremo. Nie będę powtarzał słów moich przedmówców, ale wszystko, co napisane zostało powyżej jest prawdą. Praca po 9 godzin dziennie to norma. Pretekstem do takiego trybu pracy jest godzinna przerwa wkalkulowana w czas pracy. Fakty są takie, iż nigdy takiej przerwy nie wykorzystuje się, a tym samym mają cię do dyspozycji kilkadziesiąt minut dłużej. Mało tego, nieraz bywały sytuacje, że coś tam trzeba było zrobić i zostać np. dwie, czy trzy godziny dłużej (co tam, że wcześniej przepracowało się 9 godzin). Na jakiekolwiek wspomnienie do kierownika, że ma się inne obowiązki prócz pracy, otrzymywało się pogardliwe spojrzenie, które jednoznacznie mówiło, ze twoim zakichanym obowiązkiem jest tutaj siedzieć, robić co trzeba i nic nie mówić. Niejednokrotnie widziałem sprzedawców samochodów którzy latali ze szmatą, czy nawet gąbką myjąc samochody, czy to do wydania klientowi, czy też te, które mają wjechać na salon. Bardzo wiele prac porządkowych, przy których trzeba sobie solidnie ręce ubrudzić również wykonywali pracownicy "umysłowi". Płaca podstawowa jest żałosna, wręcz upokarzająca, ale ponoć można sporo zarobić w tzw. prowizjach. No właśnie, można, ale by to osiągnąć to trzeba się okrutnie napocić, chodzić na rzęsach, nie jeść do popołudnia, a i tak nieraz wszystko to jest za mało i masa energii psu w (usunięte przez administratora). Ten fakt (prowizji) jest tez mocno skorelowany z oddziałem, w którym się pracuje, bo każdy ma inną specyfikę i działa na swój własny sposób. By pojąć system prowizyjny/premiowy, trzeba skończyć fizykę kwantową na Harwardzie, ale mniejsza z tym. Jak wypłacane są prowizje wspomniano w postach wyżej, ja potwierdzam. Kierownicy, to tylko figuranci, przynajmniej w tym oddziale, w którym pracowałem. Władzę sprawuje zupełnie ktoś inny. Sprzedawcy przyjmują rolę domokrążców, którzy jeżdżą po firmach i próbują wcisnąć samochód przedsiębiorcom, którzy często ledwie wiążą koniec z końcem. Każdy z nich nienawidzi tego typu naganiania klientów, ale wytrwale "jeździ" po firmach i klepie potem dane do bazy... Ogólnie rzecz biorąc uchybień wszelakiego rodzaju jest tam tak dużo, że nie sposób o nich tutaj napisać. Dobrze w tej firmie mają tylko wszelakiej maści (usunięte przez administratora) szefów, asystenty zażondu, sekretary i ksiengowe, a szefy są zadowolone, że im firma hula jak szalona... po równi pochyłej. Najniżej w tym łańcuchu, czy też ekosystemie są sprzedawcy samochodów, których wartość jest zerowa, a widziałem co chwilę nowe twarze, co świadczy o ogromnej rotacji i niestabilności zatrudnienia w centrum motoryzacyjnym autoremo. Sporo wyżej w tym ustrojstwie są pracownicy serwisu, których warunki płacowe oraz premiowe są znacząco lepsze, a poza tym prawie czarno na białym mają powiedziane za co ile dostaną złotówek. Mając tę wiedzę, którą posiadam w chwili obecnej, mogę stwierdzić, że jest to firma, w której nigdy nie chciałbym pracować. Kończę, bo wracają wspomnienia, niekoniecznie te fajne, choć i tych garstka została.
2
Czak 2012-10-21 21:05:23
Czy coś się zmieniło w firmie? Zastanawiam się nad podjęciem tam pracy jak doradca serwisowy. Rejon Kraków. Proszę o opinie...
reko 2013-02-20 11:50:25
to nie tak -jak podpisujesz umowę o prace to na pełny etat, w myśl przepisów pełny etat to 167 godzin pracy a nie 210, a więc wszystko co ponad 167 to nadgodziny i winny być zapłacone zgodnie z prawem.
Jeżeli tak nie jest to inspekcja pracy i sądy pracy a może i cywilne powinny się tym zająć. tak jak koledzy napisali (usunięte przez administratora)
milan 2013-05-29 14:04:34
tak to wszytko prawda , wszytkie ustalenia po krótkim czasie nie obowiązuja okazuje się ze nie było takich ustaleń i masz się dostosować do ogólnych ustaleń , które są totalnie inne. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to były spóźnienia ale niewielkie 2-3 dni , a spowodowane to było brakiem kasy której ciągle brak w tej firjmie, brakiem płynności i dlatego ciagle jest nieprzyjemnie( jak sprzedaz klientowi auto nawet za gotówkę okazuje sie ze na dokumenty dlugo musisz czekac bo firma nie zapłaciła wiec nie dostana dokumentów od samochody) porazka gdyz musisz sie bujac z klientem który zapłacił gotówke a auta ciagle nie dostaje.:( Wstyd, W firmie jest tyle kierownikow ze nie wiadomo kto rządzi i robi sie straszny (usunięte przez administratora)
1
wojas.pl 2013-08-08 01:30:47
Omijajcie ich to oszusci nie kupujcie tam samochodów kłamią i oszukują
NIE POLECAM i wszystkim odradzam najgorsi sprzedawcy jaki spotkałem zero kompetencji
5
neste1 2014-11-14 01:40:38
WItam.
Na jakie zarobki można liczyć bądąc doradca serwisowym mysle o serwisie w krakowie, i jakie kwoty sa wpisywane na umowie??
aldn 2015-02-12 13:54:51
Siemano, autoremo zajmuje się tylko wynajmem pojazdów i naprawą ogólną samochodów czy może blacharką też? bo to mój fach a że szukam robota, a o nią w Nowym Targu nie prosto to pomyślałem że może w autoremo ale nie znalazłem nigdzie czy blacharka to też oni czy mam szukać dalej? pomóżcie jak coś ogarniacie
klient 2015-04-16 09:47:08
witam
ja byłem w salonie w nowym saczu.
jezeli chodzi o jakość obslugi sprzedawcow - bardzo slabo...
każdy tylko szwęda się po salonie, zero uśmiechu, zainteresowania, kompletnie nic... nawet chyba szef tez tak sie zachwowywal, ale coz przyklad idzie z gory :)
co do warunkow zatrudnienia nie moge sie wypowiedziec... :(
1
wert 2015-05-07 21:46:41
a od klientów nie macie prezentów?
XYZ 2015-05-16 18:48:49
Witam skończyłem prace w Autoremo pod koniec 2014 roku , pracołałem kilka lat w salonie , na początku z wypłata nie było kolorowo . Ci którzy się zwalniali po 3 miesiącach bo za 1500 zł nie będa pracowac pozostawiam bez komentarza , takich ludzie przewineło sie bardzo dużo jednego samochodu nie sprzedał a odrazu by 5 tys chciał. Ogólnie czesto były głupie czy absurdalne pomysły szefowstwa np wyjazdy , ale my doświadczenie pracownicy mielismy dobrze , owszem były miesiące gdzie było 2000 wypłaty ale były i takie ze było 5000 i wiecej . Ogólnie bardzo dobrze wspominam prace w tej firmie , znajomi zostali do dzis , w autoremo pracuje sie dobrze tylko trzeba tam popracowac troche dłuzej i pokazac co sie potrafi wtedy mozna liczyc na dobre warunki i dobre pieniadze.
alex 2015-06-05 13:50:06
byłem
fajny salon, fajne auta, rozmawialem tez nawet moze i z Szefem Salonu, tylko jakos taki slaby w temacie motoryzacji i Skody..., moze mial slaby dzien...
1
ALEX 2015-06-08 13:05:13
chodzi mi LOKALIACJĘ NS
skodowiec 2015-06-15 10:59:27
zgadza się, ostatnio mnie obsługiwał chyba nowy Kierownik, bo starego znam dobrze i go nie było, nie zna sie na motoryzacyji. Z tematu skody zielony! Dobrze ze serwis stały tam jest bo oni wiedzą wiecej niż on.
2
krzys 2015-06-24 14:24:45
potwierdzam, niestety....
klawy 2015-08-18 18:24:03
Bylem, sprawdziłem, znalem tez wcześniejszego szefa. Boli to,ze prace dostal ktos protegowany, bo kto w dzisiejszych czasach moze pozwolić sobie na zatrudnienie w swojej firmie Kogoś na stanowisku kierowniczym nieposiadajacego nawet podstawowej wiedzy w temacie...? Z drugiej zaś strony jak komuś nie zalezy, zatrudni nawet i sprzedawca ze spożywczego jako kierownika salonu samochodowego...
1
klawy 2015-08-26 18:12:12
Alez ja mu szanse daje, zreszta moja szansa raczej Go nie interesuje, szanse dostal juz wielka od Góry, ktora Go wybrala. Smuci mnie tylko fakt kompetencji..., ale cos kazdy kiedys czegos sie nauczy....
pracownik 2015-12-02 18:55:58
Dobre warunki pracy? Co Ty mówisz? Chyba tam nie pracowałeś, każdy kto tam jest wyżej Ciebie posadzony, ma Cie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Na każdym kroku obcinają Ci kasę i nie dadzą zarobić. Myślą, że za gówniane 1400 będziesz zapiepszał jak głupi. Wielcy biznesmeni. Przekonają się jak zwolni się pół osób w firmie na raz.
Nick 2016-08-29 16:14:50
Szkolenia?? Nie wiem kiedy ostatnio był jakiś sprzedawca na szkoleniu organizowanym przez tą firmę.
Radzę Ją omijać szerokim łukiem. Pracujesz 9 godzin plus co drugą sobotę w miesiącu i za te dodatkowe godziny nie masz w ogóle nic płacone. Także radzę się dokładnie zapytać odnośnie godzin pracy. Jedyny plus to umowa o pracę i tu oczywiście najniższa krajowa.
Zapytajcie jakiegoś pracownika jak tam jest "wspaniale". Ja miałem tam wysłać CV ale zrezygnowałem. Pozdrawiam
3
taro 2016-09-04 12:05:59
Ale jeśli masz pracujące soboty a jest to pełny etat, to rozumiem, że gdzieś tam ma się dzień wolny w ciągu tygodnia? Mi taka opcja nawet pasuje tak szczerze
Bobas 2016-10-25 18:39:42
Praca jest na pełny etat (po 9 godzin od poniedziałku do piątku), ale pracującej soboty nie masz możliwości odbioru w ciągu tygodnia, a jak chcesz wyjść wcześniej to kierownik "krzywo" patrzy.

Nie płacą ani grosza za dodatkowe godziny!!!!

Radzę się trzymaj jak najdalej od tej firmy.
Tam tylko obiecywać się nauczyli i co chwile szukają pracowników.
obserwatorka 2016-10-26 08:45:12
Żebyś się nie zdziwił jak dostaniesz Awans , mój mąż tam pracuje od ładnych paru lat i nie zauważyłam awansu ani żadnej dobrej woli ze strony szefostwa. Zastanawiam się gdzie jest inspekcja pracy ,że pozwala na takie rzeczy.
Wujek 2016-11-18 15:59:40
Układy, układziki i wiedzą komu smarować bo też się dziwiłem czemu nikt z tym nic nie robi i wszyscy siedzą cicho tylko pod nosem coś między sobą gadają.
Pracowałem tam i najlepszą decyzją było odejście z tego obozu pracy w Nowym Targu.
Zostaw swoją opinię o autoremo - Nowy Targ
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie autoremo