brak logo

ROBUD sp. zo.o.

Gliwice

Opinie o ROBUD sp. zo.o.

antyrobud 2011-08-17 21:37:59
Brak szacunku ! wieczne poniżanie , krzyki, przekleństwa , pretensje o nic! ludzi którzy tam pracują to jakieś nieporozumienie !!!!!!!!!!!!!! i mowa tu o szefostwie, bo resztę pracowników można podziwiać za wytrwałość !!!!!! nie polecam nikomu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
roBUT 2011-09-18 17:34:04
tragedia co sie dzieje w tej - można nazwać to firma???????????? nie idzcie ludzie tam pracowac
szyderca 2011-12-09 18:48:28
szkoda czasu ,banda zarozumialców i naciągaczy, kieronictwo bez uprawnien kierowniczych, w firnie stanowiska wysokie ma tylko rodzina prezesa.... powiem krótko trzymajcie sie z daleka ...szkoda czasu i nerwów...
1
zbrojarz 2012-02-27 08:13:33
mam podobne zdanie banda cwaniakow chcialem sie przyjac na poczatku roku 2012.oczywiscie za badania nie zwracaja ,a jest to 180 zloty,umowa o dzielo z czego pracownicy mowia ze mozna i rok na takiej robic zero skladek ubezpieczenia .prezesi zato jezdza samohodami za 200 000 zl .ubrania robocze trzeba miec swoje a najlepiej wziasc ze soba narzedzia haha tak by im pasowalo najlepiej ,mozna tam dorabiac w wakacje ale na dluzsza mete nie polecam.jak maja robote to przyjmuja jak tylko konczy im sie kontrakt zwalniaja ludzi ja leci nie patrza czy ktos ma rodzine dzieci trzymajcie sie daleko od tej firmy chyba ze jestescie mlodzi i wam nie zalezy na papierach.
tadek 2013-04-14 21:40:17
Kadra pracowników fizycznych też pozostawia wiele do życzenia i niemająca nic wspólnego z fachowcami a tylko z komunistycznym podejsciem do wykonywanych prac co dotyczy również kierownictwa. Obecny prezes to (usunięte przez moderatora) bez wstydu i klasy o wysokim mniemaniu.
Ambitnym ludziom polecam omijać szerokim łukiem to dziadostwo !!!
2
Były kontrahent 2013-06-03 12:54:53
150% człowieku zapomnij o czym kolwiek to nie firma a jakiś cyrk.. Kasy od nich nie widziałem od ponad roku.. Oszukują wszystkich jak się da. Nie polecam firmy albo ludzi którzy nią zarządzają
2
kosztorysant 2013-06-27 07:48:15
Chciałem się zatrudnić do tej firmy jako kosztorysant, ale zauważyłem że straszna rotacja tam występuje jeśli chodzi o to stanowisko. Zastanawiam się dlaczego? Może ktoś mi odpowie?! Ciągle występuje u nich ogłoszenie o pracę na stanowisko kosztorysanta.
zgroza 2013-08-13 16:25:22
Strzeżcie się tej firmy jak ognia chyba ze macie nerwy ze stali bo tam pracownik jest nie pracownikiem ale niewolnikiem nie ma nic do powiedzenia wg zasady Pan każe niewolnik marsz do roboty
Pracownik 2013-09-10 13:02:33
Witam!
Pracuje juz w Robudzie od kilku dobrych lat i jak dla mnie to wszystko jest tu OK. Wypłata zawsze na czas, w całości bez śmiesznych rat. W firmie wiadomo, raz lepsze humory raz gorsze ale to jak wszędzie. Jak ktoś chce pracować i sie nie miga to wyjdzie mu to na dobre. Mogę polecić,
Nick 2013-09-26 18:20:31
Przepisy BHP w żadnym wypadku nie są zachowywane na budowach. Pracownicy nie dostają podstawowego wyposażenia np. rękawic pracują w podziurawionych, w przypadku gdy się zgłaszają po nowe to zawsze jest to samo uzasadnienie: "nie ma w magazynie". W przypadku prowadzenia robót nie jest dostarczane niezbędne wyposażenie np. do zejścia do wykopu - wszędzie prowizorka, uzasadnienie: bo nie mają jak dostarczyć długiej drabiny z siedziby firmy lub nie ma niezbędnego sprzętu ułatwiającego pracę. Roboty są prowadzone chaotycznie, bez ogólnego planu robót. Jest za dużo osób które mają wpływ na to co się dzieje na budowie.
1
xyz 2013-09-27 21:51:46
Witam. Ja również pracuje w ROBUDzie jakiś czas i nie narzekam. Wypłata w całości bez poślizgów. Na szkolenia i premie radzę nie liczyć ;)
bmw 2013-11-25 23:20:28
Jesli chcecie byc (usunięte przez administratora)to zachecam a tak na powaznie to nie polecam tak jak inni i nie oszukuje. Banda hipokrytow
max 2013-12-08 00:30:02
Nie polecam. Pracownicy nie dostają podstawowego sprzętu ochrony osobistej: rękawic (pracują w podziurawionych lub bez), nie dostają maseczek, okularów (jak pracują z elektronarzędziami), kable leżą często w wodzie, wszędzie jest prowizorka. Brak chęci pomocy ze strony kierownictwa.
2
piotr p-ce 2014-08-03 09:54:34
to już nie jest firma Łukasz ją wykończył
2
huded 2014-11-28 22:36:48
zanim sie zatrudnisz to pomyśl - dostaniesz TYLKO TO, CO MASZ NA UMOWIE. Te obiecanki o premiach bez podatku to włóżcie między bajki.
Firma upadnie, wcześniej czy później. System zarządzania z epoki wczesnego faszyzmu, poziom organizacji - leśna partyzantka.
2
huded 2014-11-28 22:42:04
Pan prezes Łukasz i prezes Wojtek mają 2 wizje rozwoju jednej firmy!! Może jakby siedzieli w jednym pokoju, byłoby im łatwiej dojść do porozumienia??
1
gos 2014-12-08 14:53:19
dlaczego robud nie ma juz strony internetowej?????????????????
1
eryk 2014-12-26 19:13:04
pracowałem tam prawie 20 lat,można powiedzieć że zatrzymałem się w czasie.żadnego rozwoju,szkolenia itd.tylko metry się liczyły za wszelką cenę. kierownictwo aroganckie wprost chamskie,oczywiście zdarzali się ludzie z klasą i wykształceniem ale szybko ich wykańczali wyżej wymienieni hehe.wynagrodzenie minimalne na dwóch listach ale nie można narzekać zawsze na czas i w całości(za czasów Wiesława Okońskiego).Bhp jak się sam zatroszczyłeś i upomniałeś to jakieś tam było.w jednym słowem firma dla mało ambitnych ludzi którzy są na rencie lub krótko przed emeryturą.
2
@ 2015-01-18 07:50:33
Totalny bałagan zarówno w Szwecji jak i w Polsce, amatorszczyzna i rozgrywki na kazdym kroku.Dwaj gówniarze Ł i W prowadza idiotyczne pseudo ambicjonalne rozgrywki dewastując resztki tej splajtowanej firmy wszystko oczywiscie kosztem pracowników eliminacja jednostek które cokolwiek potrafią, zostają debile ale grzeczne godzace sie na wszystko.Ten bałagan nie ma szans przetrwania oszustwa w wypłatach papierach sa nagminne w Szwecji pracujesz na lewych papierach szkoda gadac totalne dno muł i wodorosty
2
"Nigdy Nie Będziesz Szedł Sam KNURÓW Zawsze z Wami 2015-01-22 23:17:20
Ja się pytam kiedy odejdziesz z firmy pseudo prezesie wOJTEK ? osoba bez wiedzy budowlanej a pozatym ZERO KULTURY ,jak matka z ojcem nie nauczyli to radzę cofnąć sie po naukę do przedszkola . Wszyscy już wiedzą że Drenujesz firmę .
4
mgr inż 2015-02-22 19:48:52
Znowu szukaja kierownika jezeli ktoś jest masochistą lubi być pomiatany, pracowac bez wynagrodzenia praktycznie na okragło, dwaj prezesi patologicznie zrący siew kazdym temacie, nad tym wszystki sławny tatus prazesa, jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] draństwo i oszustwo.Cała kadra już walnęła ta robota fizyczni nie wypłaceni od miesiecy wszyscy wieją.TRZYMAC SIĘ Z DALEKA, jezli ktos ma forse do wyrzucenia na zarcie i pobyt w Szwecji/drogo/ to wolna droga.Warunki socjalne istny surwiwal.Ta firma to od lat pietrowa padlina OSTRZEGAM
5
mister1928 2015-03-05 11:45:10
A teraz jest jeszcze Partner Construction pana prezesa wojtka. Opinie już są na gowork.
1
nie daj się w......ać 2015-03-19 17:47:30
Witam wszystkich ta firma to jedno wielkie dno jeśli chodzi o Szwecję to odradzam tym bardziej bo pojedziesz i możesz iść żebrać bo ci kasy nie zapłacą a warunki nawet rumun by się nie zgodził z tego co mi wiadomo to teraz szukają głupich do instalacji co,wod,kan nie dajcie się zrobić dają wam zaliczkę a jak już będziecie w Szwecji to was oleją HWD. ROBUD a drugi cwaniak niby wspolólnik Wojtek bo Robud ma z nim umowe a wy będziecie mieli umowę z robudem czyli was wyj........ i tyle szkoda nerwów nie polecam Uwaga na nich''''''
2
AB 2015-04-19 02:46:12
Do wszystkich przyszłych pracowników i współpracowników!
Firma Robud to Oszuści, Złodzieje i Chamy !!! Nie traćcie czasu, ani pieniędzy.
2
anonimg 2015-04-19 11:07:21
Witam , jestem obecnie w Szwecji i jest tu porażka więc uciekam stąd jak najszybciej się da bo ta firma ROBUD to jedno wielkie nie porozumienie, tu się ludzi traktuje jak roboty i taka prawda.Ludzie i osoby które to przeczytają to mówię otwarcie nie pchajcie się do tej firmy bo zgnijecie a żyć będziecie w stresie z dnia na dzień tak jak Ja.Pytam się jakim prawem firma odtrąca za bilet samolotem to jest w brew przepisom prawnym taka jest prawda.Dlatego mówię ludzie nie pchajcie się do ej firmy bo jej nawet nie polecam naprawdę,wspomnicie moje słowa,bo bez pieniędzy nie da się tu żyć.
2
Byly pracownik 2015-04-26 15:44:35
Mnie tez chcieli do Szwecji wyslac to sie wolałem zwolnic bo z taka firma za granice sie nie warto pchac. A mam pytanie do tych co jeszcze pracuja, jak tam prezesi sie dogadują ? Wojtek i Łukasz sie nie pożarli ?
Leszek 2015-04-29 19:17:41
Przepracowałem w robudzie 12 lat wśrud kierownictwa oderwanego od pługa jednoskibowego ciągniętego przez byka gdzieś koło Jasła wśrud hien którzy ograbili część mego życia z pieniędzy . Na końcu dostałem kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w i świni z Czechowic i całej rodziny . O.
2
Pracownik miesiąca 2015-05-04 21:41:10
Robud banda złodzieji i nic wiecej, jak masz 10.50 na stawce a jestes w szwecji zapomnij ze jakies kokosy nazbierasz :) ALe spokojnie, ROBUD dasie pogrązyc, bojeszcze nikt nie wspominał o setkach kilogramów Eternitu zakopanych na placu budowy w szwecji nie opodal, Stockholmu :) Tak czy owak za pare dni podam dokladny adres gdzie ktos moze sobie zajrzec. I to nie jiest oczernianie zakładu, w sumie po tym tekscie nagle oze przyjechac koparka ktora wszystko zwinie. Wstrzymam sie z opinia az nie wróce do polski. Hasło przewodnie w RObud jest "arbeit macht frei".
2
mister1928 2015-05-19 21:27:09
Hętnie wykorzystam powyższe informacje przeciw tej firmje. Daj tylko znać na huded@wp.pl co i gdzie zalega z tym Azbestem - marsta czy upsala
anonim1 2015-05-22 13:01:22
Witam może ktoś mi napisać jak wygląda na dzień dzisiejszy praca w firmie Pana W. co się tam teraz dzieje czy jest chaos czy jest jakaś poprawa?
mister1928 2015-05-27 06:32:47
daj sobie spokój. Chyba że oglądałeś 50 twarzy greya i widzisz się na miejscu tej panny pranej pejczem hehe.
Poważnie rozważ nawet kontrofertę z biedronki. To lepszapraca i lepsze warunki socjalnei finansowe.
3
anonim1 2015-05-30 11:43:49
heh to pewnie dalej rzeźnia jest to kto tam dalej robi?
mister1928 2015-05-31 21:00:43
Nie kturzy to są długo, od zeszłego roku. Ja jestem w miare nowy ale nie wiem jak oni tu wytrzymują. Ja spadam
1
gazeciarz 2016-01-17 21:44:41
Istnieje jeszcze ta firma bo mi wypłaty od długiego czasu nie wypłacili telefony cicho strony nie ma.... A mi sie nie chce 80km do gliwic jechać rzeby pocałować klamke
młody 2016-01-31 18:17:47
Gazeciarz bzdury piszesz- wypłaty są zawsze wypłacane, poza tym żeby pisze się przez ż a nie rz!
sztygar 2016-05-09 19:17:11
STOP DONOSICIELOM !! WSTYD że donosi Pan na koleżanki i kolegów Panie Kazimierzu ...
7
I. 2016-09-13 09:02:56
Chciałbym tu z miejsca pozdrowić Pana Kazimierza poseudo Canada :D
Kazik, Ty to jestes gosc! Dalej sie tam utrzymujesz strzelajac z ucha kazdego na około! Jestem pelen uznania!
5
murarz 2016-09-14 15:00:16
ostatni post "podstawiony" w pytaniu występuje podświadoma odpowiedz !!!!!


1
Pomidor 2016-09-23 07:47:45
W końcu, po tylu latach prawda wyszła na jaw! Panie Kazimierzu, prawda jest taka:
jest Pan donosicielem, plotkarzem i pędzlem!!

Oliwa zawsze sprawiedliwa!!
3
dolar 2016-09-25 09:55:34
Biegales po Gliwicach I wkoncu sprzedales rusztowania ??masz jeszcze cos do sprzedania ??Panie Kaziku
2
E... 2016-09-26 08:54:37
Kaziu, a przyznales sie siostrze prezesa ze to ty jej auto Lublynem potraktowales na budowie??? A moze nadal w nieswiadomosci zyje?
2
E... 2016-09-26 09:25:27
Pan kazik w robudzie jest bogiem! Dawniej slusazem;)
2
cargo 2016-09-29 23:51:35
to nie jest miejsce dla uczciwych solidnych pracowników niestety ...
/przede wszystkim brak kultury:
np :budowa radosne (pan w niebieskim samochodzie na budowie ,przeglądający gazety) o konkretach nie ma co pisać szkoda czasu.!

Pracowników nie szanujecie ,już niedługo zapierdalać sami będziecie !
Rower 2016-09-30 22:51:18
poniżej też są fajne opinie o firmie ( raczej pseudofirmie )
www.ofachowcach.pl/
jvs 2016-10-05 20:48:23
kiedy odwage znajdziecie I rabusia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Extra premie mu dajecie a fachowcow dolujecie...
pepsi 2016-10-10 21:19:35
Tak się wsioka BOICIE że go zwolnić nie Umicie ...
2
plkm 2016-10-11 14:24:52
A jeśli na wro1 to jaka wygląda sytuacja? Fajnie by się było załapać, zwłaszcza, ze oprócz podstawy zarobków jest jeszcze szansa na jakieś premie, więc urozmaicenie pewnie jeste zapewnione. W końcu chcą dbać o pracowników.
Max 2016-11-08 14:22:23
opamiętaj się....
małolat 2016-11-08 23:03:58
Atmosfera fatalna , przestańcie donosić jeden na drugiego , wazeliniarzy tez nie brakuje , ludzi traktują jak śmieci myślą ze są najmądrzejsi ... Wieczne łamanie przepisów praw człowieka,bhp , prezes traktuje firmę jak by grał w jakąś. Grę na komputerze gdzie motto jej to brak zasad etyki.
1
admin 2016-11-22 23:49:03
„Każdy bowiem, kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się poniża, będzie wywyższony”
5
Zostaw swoją opinię o ROBUD sp. zo.o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROBUD sp. zo.o.