Każde da grasso jest inne bo właściciele są różni... ja pracowałam tam łącznie ok 3,5 roku i byłam zadowolona. Praca od 10-22 za 12zl na rękę jako kelnerka była spoko,szczegolnie,ze mialam normalna umowe o prace.Zakres obowiazkow,to obsługa sali,przyjmowanie dowozow gdy nie bylo dostawców i dbanie o czystość na sali. Jeśli kucharze mieli dużo pracy,to MOGLAM im pomóc ale nie musiałam. Kucharz zarabia tu 15zl na rękę. Dostawca 8zl + za każdy dowóz od 4 do 20zl,zależy jak daleko jest dostawą. Każdy kto chciał ma tu umowę taka jaką mu odpowiada. Niedawno zmienił się właściciel i wiem,że teraz jest jeszcze lepiej i opinie o lokalu też są lepsze. Każdemu kto myśli nad pracą w da grasso proponuje poszukać tylko dobrego lokalu z normalnym wlascicielem???? nie skreslac wszystkich po jednej rozmowie kwalifikacyjnej,bo każde da grasso jest inne,są lepsze i gorsze,wszystko zależy od szefa i od pracownikow???? ps. Pisałam o lokalu w Legionowie. Pozdrawiam
Praca w delegacji nie jest przyjemna.... W Żarach zamawiałem 2 razy pizze i za każdym razem zong: - raz przywieźli zimną (kierowca zabłądził nota bene miejscowy - i dostał dokładne wskazówki dojazdu) - Dzisiaj pobili rekord niekompetencji zamówienie składałem po 14:00 jak zadzwoniłem po 18:00 to odpowiedziała pani że: "kierowca przekazał żonie" zatkało mnie... Ja wiem że jest niedziela , duży ruch, i jest gorąco... ale bez przesady ja na miejscu właściciela marki zamknąłbym ten lokal
Ponad godzinę czekałem na swoją pizze aż chciałem wysłać Patrol Rutkoskiego. W końcu pojawił się jakiś gościu z moim zamówieniem i zamiast pizzy przyniósł. Mi jakiegoś (usunięte przez administratora) naleśnika. Zero smaku zero jecenia jeden wielki (usunięte przez administratora) A i jeśli chce ktoś jeszcze u nich zamówić to u mnie w śmietniku czeka ładnie zapakowane na wysyłkę.
Zgłaszałeś swoje uwagi do personelu, który tego dnia obsługiwał klientów w firmie Da Grasso? Jeżeli tak, to napisz proszę, czy pracownicy w jakiś sposób tłumaczyli, dlaczego tak długo czekałeś na swoje zamówienie? Może w tym samym czasie w lokalu było dużo innych osób, dlatego czas się wydłużył? Jak myślisz?
to ma byc o pracy (usunięte przez administratora) jeden a nie o tym, że dostałes obstrukcji po spojrzeniu w lustro....osle !!!
Jestem pracownikiem tej firmy.. Powiem tak. Jest ciężko pracuje 13 godzin... Jak narazie nie narzekam
W Stalowej Woli była kiedyś pizzeria Da Grasso, ale po aferze że spermą znalezioną w sosie, szybko się zwinęła i na jej miejsce powstało Numerato.
Pizza bardzo pyszna polecam i do tego guma orbit .☺ Moje sugestie dla Da Grasso Sp. z o.o.: Więcej składników i tyle wystarczy ☺
@anonymous, czy stawka, którą podałeś w swoim komentarzu odnośnie pracy w firmie Da Grasso jest to stawka dla osób, które dopiero rozpoczynają pracę w firmie? W przyszłości można liczyć na podwyżkę wynagrodzenia? Napisz, jak wygląda ten aspekt pracy.
Mam zamiar aplikować ale po lekturze wpisów mam mieszane uczucia!! Czy są jakieś szanse na podwyżki?
Nie polecam, praca za 10zł po 12-14h dziennie i w dodatku trzeba robić dosłownie wszystko tak jak pisały osoby niżej..., nie miła atmosfera,
Ci którzy pracują poza kucharzem nie maja żadnych umów stawka na godzinę to jakieś dno pracując tam robi się wszystko myje stosy naczyń,sprząta,dolewa sosy,przyjmuje zamówienia,odbiera telefony,sałatki,makarony kebab frytki ROBISZ WSZYTSKO nie ważne na jakim stanowisku niby jesteś ‚,zatrudniony’’ wyzyskiwanie ludzi.W mc donaldzie mniej się napracujesz niż tam -oszczędność na każdym kroku woda,światło,prąd,obsługa !!!!wszystkim
Zgadzam się z poniższą wypowiedzią, zależy na jakiego właściciela się trafi ale generalnie (usunięte przez administratora) jak osioł 12-14h za najniższą krajową a właściciel liczy kasę i szuka nowych pracowników, bo rotacja jest taka że nie masz okazji nawet poznać niektórych jak przyjdziesz po kilku dniach przerwy... Ludzie często po pierwszym dniu nie wracają bo nieważne na jakie stanowisko trafisz, musisz robić wszystko (oczywiście w ogłoszeniu ani słowa). Na umowę o prace może liczyć tylko kierownik, ale za takie wyróżnienie (usunięte przez administratora) np w weekend po 14h dziennie 3 dni z rzędu, zależy jak zmiana wypadnie, idealne stanowisko dla kogoś kto nie ma własnego życia. Oczywiście kierownik zbiera (usunięte przez administratora) od szefa za byle (usunięte przez administratora) i ma wszystkich na głowie, a to wszystko za parę zł więcej na godzinę. Żeby nie było jest też zaleta, wypłaty zawsze co do grosza i na czas, najgorszy tak naprawdę jest tutaj czas pracy, kończysz zmianę o 23, do domu wracasz o 24, a o 10 musisz być znowu w robocie.
Masakra,płaca grosze a pracujesz sam za 3 osoby,trzeba robić wszystko mimo,ze jest się na jednym stanowisku nie polecam praca to harówka za marne grosze przez 12 godzin
Zachęcam do wypowiedzi na temat Da Grasso osoby zatrudnione w firmie. To forum służy do gromadzenia merytorycznych opinii o firmach jako pracodawcach, a większość Waszych komentarzy ocenia usługi świadczone przez Da Grasso. W oparciu o jaką formę zatrudnienia obecnie współpracuje się z tym pracodawcą?
A zapomnialam w rybniku za pierwsza pomylke proponuja -20% a za druga haha -15% i tak zapewne zas pizze pomyla a dostawca jeszcze cwaniakuje no masakra.
Jestem zburwersowana pizzeria De Grasso bo nie dosc ze zamawiasz pizze to przyjeżdża z jedna a o drugiej zapomnial pani mowi ci ze na drugi raz masz -20%i czekasz na pizze borowikawa a tu (usunięte przez administratora) dostajesz kurkowa no masakra i poprosilam o zwrot pieniedzy.
Może zacznę od samochodu, oczywiście auto które dostałem było zdezelowane nic w nim nie działało, kierownictwo nic nie pyta o zmiany, a jak chcesz coś zmienić to robią ci problemy. Płacą grosze i karzą ci siedzieć po 12h w pracy, jak tylko coś się w rozliczeniu nie zgadza to upierdalają ci z wypłaty i to ostro 1,5 miesiąca pracy ! ODRADZAM !
Witam.to była dobra pizza....ale dawno temu. Teraz ... Ochydny smak...już nawet nie że jest niesmaczna... Stare produkty...najtańszy seropodobny produkt..cebula...razem z obierkami.... Widać że ważna jest ilość nie jakość...szkoda...bylo smacznie. .teraz jest drogo, ochydnie i poprostu śmierdzi....wszystkim ale nie pizza....
Pracowałem w dagrasso (pt) dwa miesiące, na rozmowie kwalifikacyjnej miałem zaznaczone ze przez pierwszy miesiąc mam tyle i tyle na godzine od drugiego więcej. przychodzi drugi miesiąc dzień wyplaty a mi się nie zgadza. okazuje się ze dostane więcej... jak zasłużę... szkoda tylko ze na rozmowie wstepnej nie jestes o tym informowany. zdecydowanie nikomu nie polecam tej sieci. nie chcielibyscie wiedziec jak sosy są u nich robione. wszystko jest praktycznie mrozone, ida na skróty a jak ktos da wiecej do sałatki to jeszcze go zjebią. pracownicy nie mili jeden na drugiego donosi, z pieniedzmi sie nie zgadza. jak coś stłuczesz odliczają ci za to pieniądze ... jak dla mnie żałuję ze straciłem te dwa miesiące na prace tam. w finale robisz na zmywaku, kuchni i jako sprzątaczka i kelner w jednym... za 9 zł . godne pożałowania.
@ktosia, a co Ci się najbardziej podobało w pracy? Jak oceniasz firmę jako pracodawcę?
Pracowaliście w Da Grasso? Na jakim stanowisku? Opowiedzcie o swoich wrażeniach.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Da Grasso Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Da Grasso Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 16.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Da Grasso Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 12, z czego 1 to opinie pozytywne, 7 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Da Grasso Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Da Grasso Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.