brak logo

materiks

Dzierżoniów

Opinie o materiks

belgus 2011-01-11 21:30:06
szczeze odradzam prace przez tego ,,posrednika,, i u tego pracodawcy docelowego (chodzi o prace drogowe) niewiezcie w to co mowi mateusz (naobiecuje wiele a wychodzi jak zwykle) o wielkosci firmy(ok 12ludzi reszta na chorobowym ) do ktorej proponuje prace ,sprzet generalnie zlomowaty( poza rozscielaczem vogel 4 letni i bitteli chodnikowy ok12 lat) i ludzie popieprzeni z malymi wyjatkami ,generalnie latanie dziur nieraz ,sciezki rowerowe,podworka i drogi na wioskach po 100m i wjazdy ,8h pracy a dojazdy po 3-5h nieplatne, odejmoja za sniadanie ktore nieraz jest a nieraz w locie, brak organizacji,nadgodziny platne po 8 e poobcinane nigdy sie niezgadzaja .JESZCZE RAZ SZCZEZE ODRADZAM PRACE U (usunięte przez administratora) PRZEZ POSREDNIKA(usunięte przez administratora)JAK MACIE WMIARE DOBRA PRACE W POLSCE TO SIE JEJ TRZYMAJCIE BO BEDZIECIE ZALOWAC ZAROBICIE GORA 1500-1600E A ZYCIE W BELGI JEST BARDZO DROGIE DO DOMU ZOSTANIE 1000E POD WARUNKIEM ZE NIE PALISZ I NIE PIJESZ .POZNIEJ PODAM KONTAKT JESLI KTOS CHCIALBY WIECEJ SZCZEGOLOW
robin hood 2011-01-19 11:09:40
czy ten(usunięte przez administratora) to nie jest przypadkiem pół Polak pół Francuz...wysoki czarny jeżdżący BMW...proszę o odpowiedz bo być może spotkałem tego jegomościa w Belgii.
belgus 2011-01-20 17:06:39
tak ten sam.matka polka ojciec belg on czuje sie francuzem.mieszka w gent ale ludkow ma najwiecej w antwerpi
robin hood 2011-01-20 23:06:58
no to wszystko jasne...ten "złotousty" (usunięte przez administratora)to "bity" cwaniak, ale Ci wszyscy którzy mu w doope włażą mają nieco lepiej(a przynajmniej tak im się wydaje)...pieniądze nigdy nie idą w parze z przepracowanymi godzinami na dojazdy tracisz około 4 h.dziennie(friko)jeśli jezdzisz swoim autem na zwrot za paliwo nie licz...przerwy czy są faktycznie czy nie to i tak zawsze jest 1h.dziennie zabierana...nadgodziny to kpina(masz mniej za nie płacone niż normalnie za godzinę,a czasem nie możesz się ich doliczyć,żadne "deszczowe"nie jest płacone,ubranie,buty musisz sam sobie zorganizować a że to bardzo brudna robota i jeden komplet to za mało a on nie ma "czasu" aby w ubranie Cię zaopatrzyć więc często człowiek chodzi jak fleja) a jeśli spróbujesz się upominać o swoje to w firmie do której (usunięte przez administratora). cię skieruje będą Cię rzucać do najgorszych najbardziej syfiarskich zajęć,co 2,3 dni w innym miejscu(na jego prośbę) tak żebyś miał dość...(bynajmniej nie dość pieniędzy)...On oficjalnie "ręce ma umyte"...powie Ci że tu się tak pracuje-tu mają taki system... a jeżeli przy tym jesteś obdarzony przyzwoitym poziomem inteligencji i znasz angielski bądz francuski to masz podwójnie przerypane...Jesteś zagrożeniem bo możesz się uwolnić spod jego "opiekuńczych skrzydełek" ON skłóca ludzi między sobą tylko po to aby odsiać i zostawić spolegliwych,zdesperowanych,godzących się na manipulację...zawsze wyjdzie na to że Ty jesteś winien...pozbył się w ten sposób kilku ludzi i to nie dlatego że pili,ćpali,chorowali...Jakiś czas tam pracowałem i wiem co piszę...(a i jego "firma" już miała pare nazw...ciekawe czemu???) jeśli masz "nóż na gardle", "nerwy ze stali" i lubisz przygody to...POWODZENIA!!!
ironman 2011-03-01 19:10:39
Witam właśnie dostałem propozycje wyjazdu za pośrednictwem tej firmy ale z tego co mówicie to lepiej mam tu nas w polsce
1
ironman 2011-03-01 20:58:47
Koledzy czy moge poprosić o kontak GG8098781
anonim 2011-03-12 12:41:14
Ze zdziwieniem przeczytalem w/w opinie , a okres jaki pracuje u Mateusza upowaznia mnie do zabrania glosu. Bede pisal o moich wlasnych odczuciach a tym samym wyraze swoja opinie. A wiec- ZALETY : - NIE zalegal z wynagrodzeniem. - Oplaca skladki do ZUS-u. - Za ostatni rok wyplacil mi za urop. - Dosc dobre wynagrodzenie. - Oplaca zakwaterowanie ,wlacznie z rachunkami za gaz i elekt. - Latwosc i dostepnosc kontaktu z Nim. - Brak wynioslosci u Niego czy jego wspolnika. Wady : - Do domu rodzinnego mam ponad 1100 km. - Dojaz do pracy to ok 60 km w jedna strone.( Na nasz koszt) Wydaje mi sie zalety sa zdecydownie wieksze niz wady. Co do deszczu to nie wiem jako ze mam mozliwosc wykonywania pracy wewnatrz jak i na zewnatrz. Z kierownikiem Belgijskim na budowie jak i z szeregowymi pracownikami ma dosc dobre relacje .W kazdy piatek otrzymuje od kierownika kopie-tygodniowy wykaz przepracowanych godzin , taki sam jaki otrzymuje Mateusz. Zycie osobiste jak i stan posiadania Mateusza pozostawiam bez komentarza. Pragne zostac anonimowy ale odpowiem na pytanie osobiscie jesli bedzie podany numer telefoniczny w pytaniu.
anonim 2011-03-15 19:21:19
W lutym bedac w Polsce sprawdzalem w ZUS i na koniec ub. roku , wlacznie z grudniem Mateusz wszystkie (moje) skladki odprowadzil. Nadmienie tylko ,ze byly to wysokie skladki a wiec mam kozysc z tego powodu.Jesli mozesz to podaj jakies fakty na temat zaleglosci platniczych i pozwow sadowych bo to mnie zainteresowalo , a nic wczesniej do mnie na ten temat nie dotarlo. Dla mnie Mateusz nie jest dobrodziejem tylko pracodawca i na dzien dzisiejszy polecam prace dla niego. Nie odczulem jakiegos sklocania czy msciwosci z jego strony, ale w sumie to ja nie zaliczm siebie do ponadprzecietnej jednostki .
roob 2012-02-11 11:19:18
Ja tam polecam te firme. Pracuje od 9 miesiecy i jeszcze nie nazekalem na brak wyplaty czy brak skladek zus.
Praca jest ciezka i codziennie trzeba dojezdzac sporo kilometruw ale mi sie tam oplaca. nie rozumie dlaczego niektorzy tu tak nazekaja - nie jest zle. Trzeba tylko uczciwie podejsc do sprawy nie kombinowac.
Roberto 2012-03-11 08:02:29
roob - 2012-02-11 11:19:18

Ja tam polecam te firme. Pracuje od 9 miesiecy i jeszcze nie nazekalem na brak wyplaty czy brak skladek zus.

Praca jest ciezka i codziennie trzeba dojezdzac sporo kilometruw ale mi sie tam oplaca. nie rozumie dlaczego niektorzy tu tak nazekaja - nie jest zle. Trzeba tylko uczciwie podejsc do sprawy nie kombinowac.
Nie rozumiesz dlaczego tak"nazekaja" To kwestia rozumienia albo nierozumienia... A nie Mateuszka...
jack 2012-07-21 13:03:53
Przepracowałem sporo u Mateusza (19miesiecy) i przyznaje pracy bylo duzo. nieraz bylo cieżko, ale nigdy nie nażekałem na nieterminowa wypłate, czy brak skladek ZUS. Trzeba tam poprostu zapieprzac by dobrze zarobic, Mateusz jako pracodawca chyba niczym sie nie rużni od innych i wydaje mi sie ze jesli jestes ok i nie sciemniasz (i nie kradniesz, jak niektorzy) to mozesz zarobic i odlozyc sobie kase.

Dla mnie ok.
Uwaga!!! 2012-09-18 13:09:25
Te niektóre wpisy tutaj względem pochlebnej opinii to manipulacja.Szczerze odradzam prace w tej firmie.(usunięte przez administratora)
Kanu 2012-09-19 18:45:14
Praca i płaca jest dla mnie OK. Trzeba chciec pracowac.
Ja pracuje tu juz kilka tygodni i powiem, ze czasem przyjezdzajom do nas do mieszkania nowi pracownicy i zamiast wziasc sie do roboty to wybrzydzaja albo kradna. Dla ludzi ktorym sie nie chce i nie szanuja innych - nie ma pracy i to w karzdej firmie. Potem takie cwaniaczki dostaja wypowiedzenie i psiocza na pracodawce, bo za nierobstwo chleba im nie dal.
joe 2012-09-21 09:33:01
taka mentalnosc Polakow, ze chcieli by wszystko nic nie dajac od siebie. przyjezdzaja na miejsce i zdziwieni ze trzeba zabrac sie do roboty i ze nie przyjechali na wczasy all inclusive. Jak sie pracuje, ciezko pracuje to sie zarabia i jest sie docenionym. Ci ktorzy psiocza to lenie ktorzy chyba na wycieczke chcieli pojechać a nie do pracy!!!
1
r$w 2012-10-06 13:08:37
normalnie płacą i na czas, zus odprowadzany regularnie, pracy duzo. mi nic wiecej nie potrzeba.
Ulik 2012-10-17 20:11:29
Pracowałem tam rok temu. Płacili dobrze i dogadywalem sie z chlopakami z budowy.
Chetnie tam wroce na przyszłą wiosnę
szacun 2013-03-03 13:27:15
Prawda taka, że Mateusz trzyma tych, którzy przyjechali uczciwie pracować, a nie ściemniaczy którzy w każdej chwili, gdy nikt nie patrzy, kombinują jak by się tu opieprzać. Przyłapani natomiast na ściemnianiu są wielce oburzeni i jadą po wszystkich i po wszystkim. Dla pijaczyn i kanciarzy nie ma miejsca. Jak okazuję szacunek do pracy i jestem szanowany przez innych. Widać, nie każdy wie, że tak to działa.

jest OK
Bart 2013-03-20 21:01:22
ludzie przesledzcie historie tej firmy(ogloszenia co chwile)jak ktos lubi byc kiwanym to powodzenia
niezły gość 2013-03-22 14:52:57
A złożyłeś chociaż aplikację do tej firmy, by oceniać?
zonaty 2013-08-21 19:56:43
Dużo roboty, ale przynajmniej kasa na czas i nie płacę za mieszkanie.
justa 2013-09-06 20:02:26
Ponawiam temat. Jak wygląda praca przez tą firmę na drogach. Teraz chcą do budowy autostrad ciekawa oferta ale strach. Proszę o odpowiedzi.
zdzichu 2013-12-03 09:44:43
Te złe opinie piszą tylko nieroby i pijaki. Jak ktoś kradnie paliwo z baku,a dostał forse na tankowanie,albo zapił i do roboty nie poszedł ( a widziałem na własne oczy)to co się dziwić? Potem takim uczciwym jak ja opinie psują. Firma jest ok. Pracuję od lata. Płacą normalnie, tylko robić trzeba, a nie kombinować! To nie wakacje w Belgii...
KANIA 2013-12-29 22:53:00
HEJ WITAM WSZYSTKICH MAM PYTANIE A JAK JEST W TEJ FIRMIE ZE ZJAZDAMI DO POLSKI BO ROBOTĘ MOŻNA PRZGRYŻĆ SŁYSZAŁEM ŻE MOŻNA CZĘSTO ALLLE CO ILE I CZY TO REALNE?A I CZY TO PRAWDA ŻE MOŻE DAĆ FIRMOWE AUTO NA DOJAZD DO PRACY.
KANIA 2014-01-01 20:34:24
PODAJ KONTAKT PILNE.
Byly pracownik 2014-01-27 15:03:34
Jak ktoś chce mieć kupę stresu i być (usunięte przez administratora),to powodzenia.Ja odradzam prace w tej firmie.
1
Byly pracownik 2014-02-02 10:14:08
Ta firma to żenada,strata czasu i dużo stresu.
1
GOSC 2014-02-03 16:26:24
Witam wszystkich. Pracuje u Mateusz już sześć lat, do tej pory wszystko jest w porządku, wynagrodzenie na czas wypłaca, dobry jest z nim kontakt ,w pracy nie jest łatwo, zresztą wszędzie trzeba zasuwać. Jeśli ktoś pracuje uczciwie i ciężko nie obija się powinien spokojnie się w niej utrzymać. Jak dla mnie firma jest spoko
franc 2014-02-15 12:50:25
jest ok.beczą tylko menele i niby fachowcy,jedno co chce powiedzieć,tu trzeba ( usunięte przez administratora ),nie ma tu miejsca dla ściemniaczy,pijaków.ludzie którzy myśla że można tu przewisieć i dobrze zarobić,są w błędzie.a co mnie cieszy,to to że alkoholicy nie mają tu miejscs.czas zmienić wizerunek polaka za granicą,a ta firma i mateusz skutecznie poprawiajaprawde o polskich fachowcach
3
Opinia 2014-02-25 12:51:37
Ludzie umiecie czytac ze zrozumieniem tekstu,nastepny polski wal,jak chcesz prowadzic dzialalnosc w europie zachodniej naucz sie angielskiego badzatrudnij tlumacza otworz dzialalnosc w belgii.W europie zachodniej sa odpowiednie regulacje prawne i nikt cie na kase nie stuknie.Polacy obudzcie sie i przestancie sie dawac robic w konia od upadku komuny minelo 25 lat,a wy dalej w ciemie bici.Tylko szkoda ze ci naganiacze to tez polacy sprzedaja rodakow za pare grosz.
janek 2014-03-17 11:54:21
kto podpowie jak się dodzwonić do tej firmy, chcę się zatrudnić byłem kilka lat w belgi na fasadach dzięki.
łysy 2014-03-25 18:01:58
niepolecam tej firmy wszystko ładnie pieknie na papierze a rzeczywistosci jest inaczej wszystkie pozytywne komentarze to jest jedna i ta sama osoba (usunięte przez administratora)aha to niejest firma to agencja pracy
1
wygar 2014-04-12 11:40:35
To nie firma tylko agencja pracy, jeśli się trafi do normalnej firmy to się popracuje ja pracowałem u CEIESELE nie polecam porażka.
2
misia 2014-11-05 07:38:30
Witam..mój mąż pracuje w tej firmie już od ponad roku i jest bardzo zadowolony.Warunki pracy są dobre..wypłata zawsze na czas..zakwaterowanie go nie interesowało bo firma sama je załatwiła i opłaca..z każdym idzie się tam dogadać z pracownikami jak i z szefem i kadrą w biurze..
robert 2015-03-04 20:15:18
@edik, ja Cię chłopie chyba nie rozumiem, bo jeśli pisza, że sa rotacje, to może oznacza to, że i jest praca, ale zastanów się prosze jaka praca? Czy to aby nie oznacza, ze nawet jak cie przyjmą to zaraz pewnie wylecisz w ramach tej rotacji? W ogóle może ktoś potwierdzić te rotacje w materiks, bo co jest ich powodem?
agapi 2015-04-24 10:51:50
powodem rotacji jest prawdopodobnie brak wypłaty lub wypłata w wysokości minimalnej polskiej krajowej adekwatnej do odprowadzanych składek na ubezpieczenie społeczne...
fox 2015-04-30 13:40:26
Miaem okazje dla nich pracowac i nie polecam nic sie nie zgadza kroja pensje ,kombinuja,warunki mieszkaniowe straszne,te wszystkie wpisy tu pozytywne to wpisy pracownikow z biura.Nie polecam.
Gienek 2016-10-19 18:24:20
Te wpisy tu to ludzie z biura piszą,firma oszust.
ech 2016-10-19 18:44:11
Bo co bo ktoś pyta o to jakie są warunki i zarobki @Gienek? Ja też jestem osobą, która szuka pracy i wchodzę, żeby poczytać opinie innych to też świadczy o tym, że jestem z biura?
Zostaw swoją opinię o materiks - Dzierżoniów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie materiks