Opinie o CEE Experts

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEE Experts

Krzaklewski

Ogólnie jakaś krzakowata ta firma, takie wrażenie sprawia od pierwszego kontaktu. Mają oferty głównie nieciekawej pracy dla przeciętniaków znających trochę angielski czy niemiecki. Ambitny człowiek z dobrą znajomością języków raczej nie ma u nich czego szukać. Taką pracę, jak oni oferują, znajdziecie w pierwszym lepszym call centre bez zabawy w przewlekły proces rekrutacyjny. Szkoda czasu na handlarzy zasobami ludzkimi.

Oswald
@Krzaklewski 20.11.2017 23:17
Ogólnie jakaś krzakowata ta firma, takie wrażenie sprawia od pierwszego kontaktu. Mają oferty głównie nieciekawej pracy dla prz...

Dokładnie zwłaszcza że nie wiadomo ile pośrednicy przycinają na każdym pracowniku i o ile lepsze warunki samemu by się wynegocjowało.

Martyna

Dziwię się osobom, które nie rozumieją, że CEE Experts to firma poszukująca głównie pracowników dla innych firm...

Natalia

Dziękuje za odpowiedź @Juuuuiorek, pozostaje zapytać w takim razie, czy jest w CEE Experts perspektywa awansu? Na początku można znieść brak benefitów ale w późniejszym okresie pracownik bardziej zaczyna na nie liczyć. Jeśli możesz daj znać jeszcze w tej kwestii znać innym.

Natalia

To rzeczywiście ciekawe @Juuuniorek odnośnie kreowania wizerunku, na pewno mało firm stosuje takie techniki. Czy na rozmowie poznałeś jakie CEE Experts oferuje warunki pracy? Może dla Ciebie nie były one interesujące, ale na pewno inni chcieliby je poznać.

Juuuniorek
@Natalia 14.08.2017 15:15
To rzeczywiście ciekawe @Juuuniorek odnośnie kreowania wizerunku, na pewno mało firm stosuje takie techniki. Czy na rozmowie po...

@Natalia - oczywiście poznałem warunki zatrudnienia i na tle konkurencji wypadają bardzo słabo. Najniższa podstawa jaka tylko może być, jedyny plus, to te badania, o których pisałem wcześniej. Premie liche, nawet karty sportowej nie mają... nie ma się czym zachwycać

Juuuniorek

Wychodzę z założenia, że czytanie opinii na temat pracodawców nie zawsze jest zasadne. Dla jednych polityka i warunki firmy będą atrakcyjne, inni zaś będą oczekiwali czegoś więcej. Miałem przyjemność brać udział w procesie rekrutacyjnym do zespołu CEE Expert. Pierwsze wrażenie - zarówno rozmowa telefoniczna jak i spotkanie wywarło na mnie duże wrażenie. Pani, która mnie rekrutowała podeszła do tematu na miękko. Pytała o to czego oczekuje od nowego miejsca, czego chciałbym się nauczyć. Od początku podkreślałem, że nie posiadam doświadczenia w branży a mimo to ta Pani chciała dać mi szansę i wszystkiego mnie nauczyć od podstaw. Widać, że zależy jej bardziej na komforcie pracy niż tylko na wyniku a to rzadko spotykane. Dużo opowiadała o projektach, jaką ścieżkę kariery zawodowej można wybrać oraz o szkoleniach związanych z badaniem osobowosci/predyspozycji (dokładnie nie pamiętam) to mnie dość zaciekawiło bo się z czyms takim nie spotkałem w poprzednich firmach. Spotkanie jak dobrze pamiętam odbyło się z zarządem. Dwóch Panów. Niestety tu zaczynają się schodki. Widać było u Pani stres, nerwy, zupełnie inaczej prowadziła rozmowę. Jak typowy rekruter. Widać chęci tej Pani i zaangażowanie natomiast uświadomiłem sobie, że ta Pani jest od kreowania również dobrego i ładnego wizerunku. Nie mówię, że nie jest taką osobą za jaką ją uważam w pierwszych zdaniach tej wypowiedzi, natomiast coś co przedstawiła na początku nijak się trzymało z tym co było na spotkaniu. Widać było na korytarzu w biurze sympatyczny klimat między pracownikami ale to nie zmienia faktu, że coś tam jest po prostu nie tak i ta Pani o czymś nie chce powiedzieć albo po prostu się boi. Szkoda, bo potencjał jest ale to chyba nie wystarczy, żeby stworzyć coś czego oczekuje ta Pani. Tutaj również chciałbym podkreślić, że to jest coś co dopiero startuje. Zespół się buduje, projekty dopiero są w fazie "zalążkowej". Premie ciekawe - konkurencyjne dość na rynku ale realnie do osiągnięcia dopiero po około 6-10 miesiącach. Mam mieszane uczucia co do tej firmy. Oferta została mi złożona natomiast z przyczyn wymienionych powyżej nie mogłem jej przyjąć.

Natalia

@wolna trudno winić innych za to, że cieszą się z zarobków i chcą ich jeszcze więcej. Wytłumacz tylko czy atmosfera była aż tak napięta? To, że jednej osobie nie podobała się rywalizacja jeszcze źle o firmie nie świadczy a wytłumaczenie całej sytuacji na pewno pomoże innym w wyborze pracy.

an1a

W CEE Experts nie pracowałam długo ale to tylko z przyczyn osobistych ;) Natomiast zupełnie NIE zgodzę się z większością negatywnych wpisów opisujących tę firmę ! Mogę potwierdzić ciężko się wdrożyć i trzeba włożyć sporo pracy natomiast jeśli ogarniemy co w firmie się dzieje to widać efekty pracy i że starania które włożyliśmy dają wymierny efekt, a po wdrożeniu się w staje się to o wiele łatwiejsze, to co ja bym oceniła na plus jest to że nie ma tutaj zabierania sobie klientów, jak w korpo z tej branży, każdy wie za do jest odpowiedzialny, stad dzięki jakości obsługi maja dobrych i stałych klientów, jeżeli chodzi o właścicieli to zdecydowanie starają się zapewnić jak najlepsze warunki pracy!!! Owszem to nie praca dla każdego tak jak i nie każdy nadaje się do kopania rowów łopatą, fajne jednak jest to że właściciele idą bardzo mocno na rękę w tej sprawie można przyjść i na spokojnie sprawdzić czy to dla Ciebie, a jeżeli Ci się nie podoba nikt Cie tam nie trzyma na siłę. Ja oceniam pracę bardzo pozytywnie dziewczyny które pracują bardzo pomogły mi we wdrożeniu się i chętnie pomagały jak miałam z czymś problem. Co jeszcze bardzo mi się podobało, to na pewno to, że nie ma rzeczy których się nie potrafi, nie ma oceniania, a jest sporo wsparcia i rozwijanie tego co nam idzie najsłabiej. Oczywiście każdy patrzy przez swoje okulary dlatego widzi inne rzeczy, ja pracowałam w naprawdę różnych firmach i wiem co mówię oceniając Cee Experts, a wiem też, że mimo krótkiego czasu udało mi się pozyskać mnóstwo ciekawej wiedzy i umiejętności. Atmosfera jest luźna, i co mi się bardzo podoba właściciele są bardziej jak partnerzy biznesowi a nie jak typowy prezes, właściciel, manager.

Wolna

Panuje tam kult pieniądza, wszyscy są opętani premiami, jeśli ktoś ma inne wartości nie odnajdzie się: tempo, prześciganie się w pomysłach, burze mózgów, jedni chcą drugim pomagać na siłę, uczą że nawet jaka ma być intonacja do klienta przez telefon, wyścigi kto ma ile procent budżetu, co kupi za premie, gdzie już był, gdzie pojedzie! Są efektywni, mają dużych klientów i to może być zaskoczenie ale tylko do czasu kiedy nie pozna się jednego właściciela, który jest maniakiem sprzedażowym wyrzucającym abstrakcyjne pomysły i drugiego tajemniczego, który prowadzi projekty dla pewnej izby handlowej - wtedy wszystko staje się jasne. Atmosfera nie jest zła, można wyjść o czasie ale trudno wejść w firmę - pogoń za fakturami zamiast spokojnych relacji - powtarzam macie inne cele życiowe niż kasa to nie aplikujcie!

Kandydat

Teraz Cee pozamiata rynek. Zatrudnili jedną z najlepszych headhunterek jaką znam. Sam dzięki niej zmieniłem pracę. Wielkie doświadczenie, wiedza o rynku i uczciwość to głowne cechy. Do tego dochodzi ciągły uśmiech i relacje, które są utrzywane do dziś. Trzymam mocno kciuki za nią a dla reszty załogi - bierzcie z niej przykład!

pytajnik
@Kandydat 14.05.2017 21:49
Teraz Cee pozamiata rynek. Zatrudnili jedną z najlepszych headhunterek jaką znam. Sam dzięki niej zmieniłem pracę. Wielkie dośw...

jaka to kandydatka?

anonim

Wiele tu osób nie rozumie o czym ktoś pisze, bo nie czyta dokładnie. Negatywne opinie dotyczą: a. gromadzenia CV i "miliona" ogłoszeń na różne stanowiska - a poszukiwania być może kandydatów do 5 ofert; b. pracy w strukturze CEE Exprest (nie u ich klientów) - mobbing, nerwy i niepotrzebny stres.

brałam udział w rekrutacji
@anonim 19.04.2017 16:30
Wiele tu osób nie rozumie o czym ktoś pisze, bo nie czyta dokładnie. Negatywne opinie dotyczą: a. gromadzenia CV i "milion...

Z rozmowy z Panią z CEE wynika, że oni nie szukają do siebie do firmy np. specjalistów od IT albo Marketingu tylko dla swoich klientów i zatrudnienie jest przez ich klientów, a nie firme CEE Experts. Chyba nie którzy nie wiedzą co to Agencja i jak to działa. Może wewnątrz być różnie, ale u klientów tej firmy to zupełnie inna bajka. Ja brałam udział w rekrutacji do IT i nie firmą, w której miałam pracować nie jest CEE. Byłam na rozmowie u ich klienta. Finalnie się nie udało bo testy językowe wyszły nieco niżej niż się spodziewałam, ale taki life ;/

Salamandra

Mam bardzo pozytywne doswiadczenie jesli chodzi o posrednictwo CEE EXPERTS w szukaniu pracy. Natychmiastowa reakcja po przeslaniu CV. Osoba kontaktowa po stronie CEE EXPERTS byla Pani ( usunięte przez administratora ) Proces rekrutacyjny byl przeprowadzony bardzo profesjonalnie. Na biezaco bylam informowana o kolejnych krokach i postepach rekrutacji. Moglam liczyc na pomoc na kazdym etapie. Wszystko odbylo sie bardzo sprawnie i po trzech tygodniach dolaczylam do zespolu w jednej z firm outsorcingowych w Warszawie o zasiegu globalnym. Z pelna odpowiedzialnaoscia moge polecic CEE EXPERTS wszystkim tym, ktorzy szukaja pracy.

Paulina

Rozmawiałam z konsultantką z ich firmy, która w ciągu 2-3 tygodni pomogła mi znaleźć pracę z niemieckim w Warszawie. Podczas rozmowy zaproponowała mi 2-3 oferty, z których wybrałam najciekawszą pracę. Przez cały czas kiedy brałam udział w rekrutacji byłyśmy w kontakcie, co pomogło mi przygotować się do rozmów i trochę mnie odstresowało, bo wiedziałam czego się spodziewać na kolejnym spotkaniu. Pomimo kilku negatywnych opinii na tym portalu - polecam, Pani była bardzo miła! :)

XXX

Nie polecam- rozmowa z Panią konsultantką i obietnica z jej strony, że odezwie się wkrótce z odpowiedzią. Minął miesiąc i zero reakcji. Wyłudzacze CV.

Magda

Odradzam aplikowanie na oferty pracy zamieszczane przez CEE Experts! Firma publikuje prawie codziennie dziesiątki fikcyjnych ogłoszeń (aktualnie ma ich 382), żeby (w niejasnym celu) gromadzić dane osobowe młodych osób ze znajomością języków obcych. Zaaplikowałam na jedno z kilkudziesięciu aktywnych ogłoszeń, w których wymagana jest biegła znajomość angielskiego i francuskiego. Następnego dnia zadzwoniła do mnie pracowniczka firmy, aby zaproponować mi zupełnie inną ofertę pracy, przyznając, że w rzeczywistości mają aktualnie tylko dwie prawdziwe oferty pracy z językiem francuskim. Następnego dnia skontaktowała się ze mną druga pracowniczka firmy (widocznie nie przekazują sobie informacji, że na daną kandydaturę już oddzwoniono), powtarzając te same informacje – firma prowadzi obecnie rekrutację tylko na dwa stanowiska wymagające znajomości francuskiego. Możliwe więc, że około 5% zamieszczanych ofert jest prawdziwe – ale wiedząc, że firma publikuje pełno fikcyjnych ofert, bałabym się jej zaufać.

anonim

Praca w tej firmie to była najgorsza decyzja w moim życiu! Nie polecam. Kopalnia CV. Sprawozdania trzy razy dziennie. Rano opowiadasz o tym jaki masz cel na dziś, popołudniu co do tej pory zrobiłeś i dlaczego tak mało, przed końcem pracy co zrobisz żeby jutro było lepiej. Granica między "motywowaniem" a mobbingiem jest bardzo cienka. Presja nie do zniesienia. Osoba z zespołu potrafiła mnie pytać o to jak wyjście na przerwę obiadową ma wpływ na moje wyniki w pracy... Nadają oferty pracy na różne stanowiska a de facto rekrutujesz może na dwa. Zero benefitów dla pracowników, oferty które proponowało się kandydatom bez doświadczenia w pracy było korzystniejsze.

ilonka

Bardzo ciekawa placówka. Podoba mi się to, że mimo tak małej sławy w Olsztynie, oni ciągle działają. Organizują szkolenia dla dorosłych, dla młodzieży, jakieś spendy dla firm. Ciekawe czy pracownicy/couche są na stałe zatrudnieni czy ściągani na potrzeby szkoleń :)

Ola

Atmosfera jest fantastyczna, wszyscy mili i uśmiechnięci. Aż trochę za luźno momentami. Wydaje mi się że trochę dyscypliny by się tam przydało. Pracowałam tam w zeszłym roku, więc może coś się zmieniło od tej pory.

mulatka
@Ola 17.05.2016 12:28
Atmosfera jest fantastyczna, wszyscy mili i uśmiechnięci. Aż trochę za luźno momentami. Wydaje mi się że trochę dyscypliny by s...

Moze pracowalysmy w zupelnie dwoch roznych firmach, ale Cee experts i dobra atmosfera, a zwlaszcza "zbyt luzna" to chyba jakas pomylka:) potwierdzam negatywne opinie pozostalych osób. pracowałam tam co prawda krótko, ale wynikało to właśnie z powodow wymienionych przez innych eks-pracowników. Ludziom ktorzy szukaja stabilnej firmy bez ciaglego stresu i mobbingu polecam omijac te firme.

Magda

Firma nieuczciwa i oszukująca potencjalnych kandydatów do pracy, jak tylko się da. Pracowałam w tej firmie jakiś czas. Uważajcie na tę firmę. Nawet najgorsze stanowiska pracy "panowie managerowie" potrafią przedstawić w samych superlatywach i zachęcić do pracy za marne grosze, na które sami nigdy by się nie połasili. Żerują na biednych studentach i ludziach, którzy ze znajomością języków mogliby zdobyć o wiele lepszą pracę. Radzę, aby trzymać się z daleka od tej firmy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Marcin

Lidku jesteś świetnym szefem, ale nie w tak małej firmie. Ty musisz zarządzać dużą rozproszoną grupą. 3-4 osobami nie zrobisz drugiego Antala.

anonim

(usunięte przez administratora)

praktykantka

Maciej 3 x dziennie raport ? najpierw pomyśl potem pisz.

Laura

Ja dostałam prace przez Cee i jestem zadowolona. Polecili mnie oni jednemu ze swoich klientów. Nie ma śmieciowych umów tylko własnie umowa o prace i benefity. Troche niestety ludzie tu mylą prace dla CEE i prace dla klientów tej firmy, których oni obsługują. Pani, która prowadziła proces rekrutacyjny była naprawde miła, kompetentna i sporo mi pomogła jeśli chodzi o wskazówki i kontakt z firmą. Dla osób z językami szukających pracy polecam !

Magda
@Laura 02.12.2015 14:54
Ja dostałam prace przez Cee i jestem zadowolona. Polecili mnie oni jednemu ze swoich klientów. Nie ma śmieciowych umów tylko wł...

Cee Experts i panie Grzegorzu-sami sobie piszecie opinie i znów oszukujecie młodych ludzi. Wykorzystujecie ich brak doświadczenia.

Marcin
@Laura 02.12.2015 14:54
Ja dostałam prace przez Cee i jestem zadowolona. Polecili mnie oni jednemu ze swoich klientów. Nie ma śmieciowych umów tylko wł...

Nie łapcie się na fałszywe ogłoszenia. Oni dają fałszywe oferty pracy, żeby tylko ludzie się do nich zgłaszali, a potem mówią, że ta oferta jest już nie aktualna, ale może jest pan/pani zainteresowana czymś innym. Tak naprawdę mają dwie, góra trzy aktualne oferty pracy.

Wiki

CEE Experts to młoda, dość prężnie rozwijająca się firma, która stawia sobie ambitne cele. Odbyłam tam 3-miesięczne praktyki, pracowałam w dziale Sales&Marketing. Firmę tworzy zespół fajnych i doświadczonych ludzi od których można się wiele nauczyć. Nie jest to korporacja, a raczej "butik", gdzie każdy się zna i wie za co odpowiada. Ze spokojem moze konkurowac z wiekszymi firmami. Na pewno nie jest to miejsce dla osób chcących "odbębnić kilka godzin", które za nic mają ciężką pracę. Jeśli jesteś osobą ambitną, nie spoczywającą na laurach i traktującą pracę poważnie z zaangażowaniem w CEE Experts się nie zmarnujesz. Gdy wykażesz się przy podstawowych projektach dostaniesz kolejne, bardziej wymagające. Satysfakcja wzrasta. Czytając niektóre opinie na temat tego pracodawcy odniosłam wrażenie, że piszą je osoby, które oczekują, że bez doświadczenia będą koordynowały największe projekty. Na początku trzeba poznać pracę od kuchni i wykonać kilkadziesiąt telefonów - to prawda, ale na tym polega praca headhuntera. Później, gdy znajdzie się odpowiedniego kandydata przeprowadza sie proces rekrutacji juz samemu od a do z. Początkowo oczywiście przy asyście szefa (można liczyć na cenne wskazowki z których watro korzystać), następnie samodzielnie. W innych, większych firmach jest to niemożliwe - zostaje się na etapie pozyskiwania CV. Za atuty tej firmy mozna na pewno uznac: szybką możliwość awansu (przez 3 miesiące moich praktyk awansowano dwie osoby z zespołu) oraz pomocny zespół. Nauczyłam się dużo, również samodyscypliny i szacunku do czyjegoś i własnego czasu.

Wiki

CEE Experts to młoda, dość prężnie rozwijająca się firma, która stawia sobie ambitne cele. Odbyłam tam 3-miesięczne praktyki, pracowałam w dziale Sales&Marketing. Firmę tworzy zespół fajnych i doświadczonych ludzi od których można się wiele nauczyć. Nie jest to korporacja, a raczej "butik", gdzie każdy się zna i wie za co odpowiada. Ze spokojem moze konkurowac z wiekszymi firmami. Na pewno nie jest to miejsce dla osób chcących "odbębnić kilka godzin", które za nic mają ciężką pracę. Jeśli jesteś osobą ambitną, nie spoczywającą na laurach i traktującą pracę poważnie z zaangażowaniem w CEE Experts się nie zmarnujesz. Gdy wykażesz się przy podstawowych projektach dostaniesz kolejne, bardziej wymagające. Satysfakcja wzrasta. Czytając niektóre opinie na temat tego pracodawcy odniosłam wrażenie, że piszą je osoby, które oczekują, że bez doświadczenia będą koordynowały największe projekty. Na początku trzeba poznać pracę od kuchni i wykonać kilkadziesiąt telefonów - to prawda, ale na tym polega praca headhuntera. Później, gdy znajdzie się odpowiedniego kandydata przeprowadza sie proces rekrutacji juz samemu od a do z. Początkowo oczywiście przy asyście szefa (można liczyć na cenne wskazowki z których watro korzystać), następnie samodzielnie. W innych, większych firmach jest to niemożliwe - zostaje się na etapie pozyskiwania CV. Za atuty tej firmy mozna na pewno uznac: szybką możliwość awansu (przez 3 miesiące moich praktyk awansowano dwie osoby z zespołu) oraz pomocny zespół. Nauczyłam się dużo, również samodyscypliny i szacunku do czyjegoś i własnego czasu.

tez praktykantka

bylam, widzialam. tez szybko ucieklam. praca jak w call center, caly dzien sie dzwoni i prosi o cv a jak nie przychodza to trzeba sie tlumaczyc dlaczego przelozonemu przy tablicy jak w szkole. Tlumaczenia ze przeciez w duzej mierze nie zalezy to od nas czy ktos przesle swoje cv zdaja sie do nikogo nie docierac. Praca dla ludzi o wysokiej odpornosci na stres i ktorym nie przeszkadza kiepska atmosfera pracy. Aha zapomnialam dodac ze okres probny praktyk trwa niby 3 miesiace wiec pewnie jest sporo prawdy w pozostalych postach ze firma szuka darmwocych pracownikow skoro nikt nie dociera do konca praktyk:) Ogolnie nie polecam, niedawno zaczelam prace w innej firmie i atmosfera o niebo lepsza i tez lepiej placa (moze dlatego ze to zagraniczna firma) Wiec mozna trafic duzo lepiej niz w cee expert nawet bedac swiezo po studiach. Jedyny plus to chyba lokalizacja bo firma byla niedaleko mojego miejsca zamieszkania (centrum).

praktykantka xox

Witam, pracowałam tam przez miesiąc, mówiąc szczerze liczyłam na bardziej aktywną pracę, a spotkała mnie wielka monotonia. Praca jest ciągle taka sama, lecz ludzie, których tam spotkałam bardzo sympatyczni i pomocni. Może nie byłą to wymarzona praca, ale to bardziej wynika z mojej osoby, że nie potrafię siedzieć w miejscu i ciągle robić to samo. W miesiąc nauczyłam się kilku nowych rzeczy, dzięki dwóm osobom pracującym w tej firmie, z pewnością są osobami kompetentnymi i nastawionymi na sukces. Uważam, ze faktycznie struktura zatrudniająca kilku praktykantów jest mało przykładna dla reszty pracowników oraz monotonność firmy. Jeśli CEE Experts zmieniłby te dwie rzeczy to jak najbardziej jestem za tą firmą, ponieważ filary są odpowiednie, firma wie co robi, a przede wszystkim dobrze to robi.

praktykan XXX

ojjjjjj Ekspercik działa i się rozwija. i poznał go worka :D brawo Panowie Omijajcie te firme z daleka, bylam pracowalam po 1.5 miesiaca uciekalam Sodexo ? vouchery ? jeden żart. Nic nie ma oprócz stresu, nerwów i jak to wspólnik mówi krwi, dobrze ze nie molestuja ... ale dziewczyna przy mnie plakala dwa razy, wiec mobing. Napewno można nauczyć się czegoś, ale to nie bedzie nic zwiazanego z obszarem HRu. Na ten moment to są zbieracze CVek. I nic więcej, napewno nauczycie się punktualności i rzetelności i umiejętności opowiadania o tym samym codziennie w inny sposób. Pomysł na biznes świetny, z wykonaniem troche gorzej OPEX na poziomie żenująco niskim. Ambicja są na tym samym poziomie co megalomania, To co ważne to kondycja finansowa, ta się wydaje OK. Darmowa siła robocza to oszczędności.

praktykant

Ha haha chyba ktoś tu spamuje z Cee Experts- eksperci od ściemy.

praktykant

3 miesięczne praktyki miały zakończyć się podpisaniem umowy o pracę w charakterze rekrutera bardziej hadhuntera, w rzeczywistości zbieractwa CV. Od razu dziwne wydawało mi się, że ani jedna osoba z pokoju nie miała umowy tylko była w firmie max 1,5 msc. Czyli pewnie co 3msc wymieniają praktykantów i za darmo mają pracowników. -niezadowolony klient Ta firma zbiera bazę CV i jak pisałam jeden z właścicieli przegląda CV pod kątem firm, które płacą CEE Experts za odnalezienia właściwego pracownika. Dlatego pewnie nie odzywają się do wszystkich choć w rozmowie z praktykantem, przedstawiającym się jako rekruter usłyszysz, że niedługo się odezwą z dopasowaną do Ciebie ofertą, a nawet nalegają gdyż 'proces rekrutacyjny już się zamyka'. Może kiedyś się odezwą ;) -mania To daj znać jak już zaczniesz tam pracować, ja byłam i opisuje to co widziałam. Ogłoszenia czasem różnią się od rzeczywistości więc nie warto od razu wyrabiać sobie opinii jeśli się nie spraktykuje.

praktykant1

Potwierdzam każde słowo opinii Praktykanta. U mnie taka sama sytuacja.

praktykant

Odbyłam próbny dzień praktyk w firmie CEE EXPERTS. Zapowiadało się ciekawie, siedziba w Złotych Tarasach, Pan, który zadzwonił,opowiadał bardzo ciekawie o praktykach i możliwościach w ich firmie. Jednak dziwne wydało się, że nie ma żadnych opinii o praktykach i pracy konkretnie w tej firmie, a telefonował do mnie jeden z właścicieli. Rzeczywistość: Serce firmy to pokoik ok. 18 m2, a w nim 5 biurek. Właściciela nie poznałam, był za to wspólnik. Praktyki polegały na odnalezieniu na stronie korepetycji językowych kontaktów do młodych osób bez większego doświadczenia zawodowego. Należało zdobyć od takich osób telefoniczną deklarację przesłania CV w celu złożenia propozycji zawodowych związanych z praktycznym wykorzystaniem tego języka. Przy okazji tworzy się bazę z numerami telefonu do osób ze znajomością konkretnych języków. Cv sprawdza wspólnik wybiera osoby do których oddzwania i składa propozycję pracy w firmach, które taką usługę w CEE EXPERTS wykupiły, żeby pozyskać dla nich kandydatów. Z czasem praktykant, który otrzymał by propozycję stałej współpracy byłby odpowiedzialny także za realizację takich projektów, nie tylko tworzenie bazy. Wszystkie osoby (3 osoby plus wspólnik), które przebywały w siedzibie CEE EXPERTS w Złotych Tarasach to osoby pracujące tam od miesiąca do 1,5 miesiąca- praktykanci. Na koniec dnia zadałam kilka pytań jaka umowa jest po stażu oraz jakie szanse na rozwój, Pan wspólnik wszystko opisał w superlatywach, miał odezwać się na koniec tygodnia z odpowiedzią zwrotną, ale to nigdy nie nastąpiło. A kto jak nie firma headhunterska powinna znać tak podstawowe zasady.

niezadowolony klient
@praktykant 19.10.2015 12:09
Odbyłam próbny dzień praktyk w firmie CEE EXPERTS. Zapowiadało się ciekawie, siedziba w Złotych Tarasach, Pan, który zadzwonił,...

Hmm. Cee (Sr)Experts nie odpowiada na CV, które się do nich wysyła. Nalegają by przesłać je jeszcze dziś, po czym okazuje się, że oddzwaniają po kilku dniach. Oszustwo. Poza tym nie dają żadnnych informacji zwrotnych, zwyczajnie oszukują. Musiałem się dopraszać o kontakt. FIrma nierzetlna, nie polecam.

Ola K.
@praktykant 19.10.2015 12:09
Odbyłam próbny dzień praktyk w firmie CEE EXPERTS. Zapowiadało się ciekawie, siedziba w Złotych Tarasach, Pan, który zadzwonił,...

Dostałam pracę dzięki CEE EXPERTS i jestem bardzo zadowolona! Nie wiem o co chodzi. Cała rekrutacja przebiegała profesjonalnie i bardzo dużo zadzieczam Pani, która mi pomagała w zdobyciu pracy. Informowała o kolejnych etapach i wyniku rozmów , na których byłam. Oferty, które przedstawiała to tylko i wyłącznie umowy o pracę. Też taka dostałam!

Zostaw opinię o CEE Experts - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEE Experts