CEE Experts
3 40 6 1

Opinie o CEE Experts

Nmzc

Niestety miałam skontaktować się z panią rekruter ale po tym jak ponagliła mnie swoim PILNY kontakt w sprawie pracy, zrezygnowałam. Trochę może to przewrażliwienie ale jeżeli Państwu zależy- proszę oddzwonić. Lub sformułować inaczej swoje prośby niż wydawaniem komend.

Jakub

Złożyłem parę razy cv na stanowisko młodszego specjalisty z językiem norweskim w Lublinie a znam ten język od małego i do tej pory nie dostałem odpowiedzi. Nie wiem czy mam nadal mieć nadzieję że coś się uda?

lubieplacki

W 2015 roku rekrutowałam na stanowisko z językiem niemieckim oferowane przez CEE Expert. Rozmowa z rekruterem, skądinąd bardzo uprzejmym i rzeczowym, trwała chyba 40 minut. Później dostałam informację od CEE Experts, że moja aplikacja spodobała się klientowi, dla którego rzekomo była prowadzona, i że powinnam spodziewać się od niego zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną. I na tym wszystkim się skończyło, już nikt się do mnie nie odezwał.

Czarek

Każdy stawia swoje warunki i jeśli nie mozna znaleźć wspólnego miejsca to się mówi trudno i po co lekceważąco piszecie !

Draco

Miałam okazję współpracować z CEE Experts przy szukaniu pracy i konsultanci z tej firmy najpierw przeprowadzili ze mną wywiad telefoniczny a następnie umówili rozmowę o pracę. Cała rekrutacja przebiegła pomyślnie i zostałam zatrudniona przez ich klienta. Konsultanci z firmy CEE Experts wykazali się troską i zaangażowaniem w przekazanie mi wszystkich informacji aż do pierwszego dnia w pracy. Miło mi się z nimi współpracowało. Jestem zadowolona z pracy którą podjęłam i polecam tą firmę rekrutacyjną innym firmom. Pozdrawiam p. Emilię :)

D.

Trochę mało poważna firma nawet Jak na pierwszą gdyż dzwonią i po usłyszenia 5 tys brutto jako nativ speaker oferują państwo jakąś śmieszna kwotę Serdecznie nie pozdrawiam gdyż w szkole językowej za godzinę płacą minimum 40 brutto Jak najdalej od takich firm Tfu

Darek

Żadna firma nie oddzwania. Przecież wyraźnie zastrzegają , że będą się kontaktować z wybraną osobą!!

Angie

Dokładnie , w tej firmie zgłaszałam wielokrotnie moja kandydaturę ale żadnej odpowiedzi nawet negatywnej . Mogli by chociaż odpisać ze nie sa zainteresowani . Ogłaszają się ciagle i nadal szukają ludzi z językami .

anonymous

Witam, Na wstepie musze zaznaczyc, ze zupelnie nie znam polskiego rynku pracy ani obowiazujacych tu zasad. Staralem sie o wiele prac przedstawionych przez firme CEE EXperts. Nigdy nie dostalem najmniejszej odpowiedzi czy podanie dostali i czy sa zainteresowani moja kandydatura. Poniewaz wladam perfekcyjnie jezykiem dunskim, ktory jest bardzo malo znanym w Polsce to dziwi mnie fakt, ze firma ta nie ma na tyle szacunku i kultury aby skontaktowac kandydata. Ponadto niestety zaczynam wierzyc w to co inni ludzie tu opisuja - ze wiekszosc tych ogloszen jest nieprawdziwa. Jesli tak naprawde jest to powinniscie sie tego wstydzic. Jesli ogloszenia sa prawdziwe – to rowniez powinniscie sie wstydzic, bo brak wam zwyklej kultury na odpowiedzenie kondydatom szukajacym pracy. Nie oczekujcie, ze kandydaci jak rowniez firmy poszukujace pracownikow beda was traktowac powaznie gdy wy w ten sposob podchodzicie do sprawy. Z gory zaznaczam, ze jesli teraz tutaj jakis przedstawiciel firmy CEE Experts odpisze: "przepraszamy ale dostalismy cala mase kandydatow swietnie znajacych jezyk dunski" – to od razu powiem, ze jest to jedno wielkie klamstwo. Szkoda tylko firm, ktore chca wspolpracowac z Polska i szkoda ludzi, ktorzy szukaja pracy doskonale wladajac obcymi jezykami. Szanowna firmo CEE Experts - nie oszukujcie kandydatow, nauczcie sie troche zwyklej kulury i zrozumcie, ze istnieja jeszcze kandydaci na stanowiska inne niz call center... Ja osobiscie – jesli nadal nie dostane jakiejkolwiek odpowiedzi z waszej strony – to obiecuje na dunskich forach internetowych zrobic wam taka opinie, ze dunskie firmy duzym lukiem beda omijac was jako partnera w znalezieniu fachowcow. Obiecuje przedstawic im tylko prawdziwe moje doswiadczenia z wami. Moze to zmusi kogos z was do publicznego wypowiedzenia sie w tej kwestii. Ciekawy jestem czy ktos cokolwiek odpisze czy moj komentarz zostanie skasowany przez administratora. Pozdrawiam wszystkich szukajacych pracy – Alex z Kopenhagi

ghj
@anonymous 18.07.2018 10:34

CEE Uszyński to firemka mająca oferty jedynie dla "młodszych specjalistów", czytaj tanich pracowników. Jak widzą, że siedzisz/siedziałeś za granicą, masz już jakieś doświadczenie, to się nie odzywają, bo wiedzą, że za piątkę czy szóstkę brutto robić nie pójdziesz.

CEE Experts
pracodawca
@ghj 19.07.2018 01:01

Szanowny Panie Alexie, Mamy nadzieję że nasz konsultant rozwiał Pana wątpliwości w trakcie wczorajszej rozmowy telefonicznej. Tak jak koleżanka informowała, procesy rekrutacyjne z językiem duńskim, które prowadziliśmy były na stanowiska entry level, skierowane do absolwentów bądź osób na początku swojej kariery zawodowej. Pana doświadczenie zawarte w CV, pozwala wnioskować, że byłyby to stanowiska poniżej Pana oczekiwań. Ze względu na dużą ilość procesów rekrutacyjnych, które jako agencja prowadzimy oraz ilość aplikacji, które codziennie do nas spływają jesteśmy w stanie skontaktować się tylko z wybranymi kandydatami. W momencie zaangażowania w proces kandydata u naszego klienta, dokładamy wszelkich starań, aby osoba otrzymała informację zwrotną niezależnie od powodzenia rekrutacji. Pozdrawiamy, Zespół CEE Experts

Tomasz N.

Chciałem podziękować firmie Cee Experts, dzięki Wam dostałem pracę, taką jakiej szukałem, nie w call center, a w sam raz dla mnie. Jestem młodym pracownikiem, poznanie stanowiska od początku i wizja awansu były dla mnie priorytetem. Jestem zdziwiony, hejtowymi wpisami. U mnie poszło wszystko szybko i gładko. Rekruterka była miła i kompetentna. Najwięcej stresu miałem już w trakcie rozmowy z pracodawcą. Cały ten negatyw, wydaje mi się wyssany z palca, ale każdy ma prawo pisać co uważa za słuszne. Pozdrawiam serdecznie Pani E. Dziękuję.

Alicja

Skoro zajmujecie się werbowaniem ludzi do pracy to najpierw sprawdźcie kogo werbujecie. Jakiś czas temu odbyłam rozmowę z jedną z waszych rekruterek, która była autentycznie wredna i mówiła bardzo chamskie teksty. Nie polecam.

CEE Experts
pracodawca
@Alicja 09.07.2018 16:10

Droga Pani Alicjo. Prosimy o kontakt z naszym biurem, bardzo chcielibyśmy, aby wskazała Pani, osobę która zachowała się wobec Pani niekompetentnie. Staramy się nieustannie, by poziom naszej obsługi był na najwyższym poziomie. Mamy nadzieję, że nawiąże Pani lepszy kontakt z innym naszym rekruterem z naszej profesjonalnej kadry. Chętnie wysłuchamy opinii. Pozdrawiamy Cee Experts.

Natalia

@Piwniczak @Janusz Pawlacz Trzeci Mroczny Wasze komentarze są nieco ironiczne - zupełnie niepotrzebnie. Jeśli posiadacie jakąś wiedzę na temat warunków pracy w CEE Experts, to powinniście się nią podzielić, a nie sobie z tego żartować. W związku z tym - czy macie nam coś do powiedzenia na wyżej wymieniony temat?

anonim

(usunięte przez administratora)

Janusz Pawlacz Trzeci Mroczny

Za mało żartów obrazkowych!

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz większą rolę. Czy tak samo jest w CEE Experts?

Nike

Brak ofert dla znających języki ludzi z wysokimi kwalifikacjami. Tylko call center itp. :(

CEE Experts
pracodawca
@Nike 22.03.2018 01:53

Mamy wiele ofert pracy również dla wykwalifikowanej kadry, w różnych miastach, specjalnościach. Prosimy o śledzenie ofert pracy, może pojawi się oferta odpowiadająca Pana/Pani kwalifikacjom.

Gos
@CEE Experts 22.03.2018 12:04

Proszę w takim razie o odpowiedź, na jakie oferty od Państwa może liczyć osoba po studiach humanistycznych, która jest od ponad 10 lat na rynku pracy, zna angielski i niemiecki na mocne C1 i do tej pory w pracy w pełnym wymiarze godzin najmniej zarabiała ok. 7 tys. brutto.

CEE Experts
pracodawca
@Gos 17.04.2018 18:00

Proszę skontaktować się bezpośrednio z biurem contact@ceeexperts.pl

Wiktor

Słyszałem o firmie, że ma dobrą opinię jako pracodawca. Czy rekrutacja jest ciężka?

CEE Experts
pracodawca
@Wiktor 15.03.2018 10:42

Jako dobry pracodawca, ciągle pracujemy na swoją dobrą opinię. Jako butik HR, obsługujemy partnerów biznesowych na jak najwyższym poziomie. Rekrutacja powinna być ciężka, aby właściwe osoby były na właściwych miejscach. Po za tym coś co przychodzi łatwo, często daje mało satysfakcji.

Rookie

Od nowego roku będę wymagał od agencyjek jakiejś chociaż symbolicznej rekompensaty, przynajmniej zwrotu za dojazd, bo przyjeżdżając do nich generuje się im zyski umożliwiając rozbudowę baz danych, a oni często nie traktują ludzi z szacunkiem, są chamscy i oszukują. Tak więc będę bardziej biznesowo podchodził do takich spotkań i innym radzę to samo. Jest rynek pracownika i im często bardziej zależy niż nam na odbyciu rozmowy. Jak nic nie będą chcieli dać, to spotkanie może być w siedzibie potencjalnego faktycznego pracodawcy (i to też po wcześniejszym uzgodnieniu pewnych kwestii oraz w sposób niekolidujący z moją pracą), a do tego czasu możemy sobie porozmawiać przez telefon, jeśli akurat będzie mi pasowało.

CEE Experts
pracodawca
@Rookie 29.12.2017 20:47

Dziękujemy Rookie za wyrażenie swojej opinii. Zawsze trzeba sprawdzić przed wysłaniem swoich danych osobowych agencję, której się swoje dane powierza. Przykro nam, że nie ma Pan zaufania do wspomnianych agencji i ma Pan złe doświadczenia. Na rynku pracy jak i każdym innym jest pełno nieuczciwych firm. Polecamy więc nasz butik HR lub bezpieczne poszukiwania lepszej posady na własną rękę.

studentka

Jestem na studiach i dzięki Cee Experts znalazłam pracę pozwalającą mi jednocześnie zdobywać doświadczenie zawodowe w dużej firmie. Elastyczny czas pracy pozwala mi pogodzić obie te dziedziny. Polecam

CEE Experts
pracodawca
@studentka 28.11.2017 12:24

Dziękujemy za zaufanie.

anonim

(usunięte przez administratora)

CEE Experts
pracodawca

Każda firma dla której rekrutujemy, zapewnia inne warunki, a atmosfera jak wiadomo w każdej firmie jest inna. Zawsze po przebytym procesie rekrutacji, jeśli warunki finansowe czy inne, nie będą dla Pani odpowiednie, nie ma obowiązku podjęcia pracy. Zapraszamy do aplikowania.

Krzaklewski

Ogólnie jakaś krzakowata ta firma, takie wrażenie sprawia od pierwszego kontaktu. Mają oferty głównie nieciekawej pracy dla przeciętniaków znających trochę angielski czy niemiecki. Ambitny człowiek z dobrą znajomością języków raczej nie ma u nich czego szukać. Taką pracę, jak oni oferują, znajdziecie w pierwszym lepszym call centre bez zabawy w przewlekły proces rekrutacyjny. Szkoda czasu na handlarzy zasobami ludzkimi.

Oswald
@Krzaklewski 20.11.2017 23:17

Dokładnie zwłaszcza że nie wiadomo ile pośrednicy przycinają na każdym pracowniku i o ile lepsze warunki samemu by się wynegocjowało.

CEE Experts
pracodawca
@Oswald 21.11.2017 15:27

Drogi Panie OSWALD firma Cee Experts jest butikiem HR, a nie firmą outsourcingową. Pomagamy znaleźć pracodawcom, odpowiednich pracowników. Nie pośredniczymy w zatrudnieniu.

CEE Experts
pracodawca
@Krzaklewski 20.11.2017 23:17

Panie Krzaklewski przykro nam, że nie dopasowaliśmy oferty pracy do Pana kwalifikacji. Jesteśmy Firmą działającą od lat, mamy w ofercie pracę dla ludzi wykształconych z doświadczeniem i zaczynających aktywność na rynku pracy. Do procesu rekrutacji podchodzimy profesjonalnie i nie traktujemy tego jak zabawy.

Martyna

Dziwię się osobom, które nie rozumieją, że CEE Experts to firma poszukująca głównie pracowników dla innych firm...

Natalia

Dziękuje za odpowiedź @Juuuuiorek, pozostaje zapytać w takim razie, czy jest w CEE Experts perspektywa awansu? Na początku można znieść brak benefitów ale w późniejszym okresie pracownik bardziej zaczyna na nie liczyć. Jeśli możesz daj znać jeszcze w tej kwestii znać innym.

Natalia

To rzeczywiście ciekawe @Juuuniorek odnośnie kreowania wizerunku, na pewno mało firm stosuje takie techniki. Czy na rozmowie poznałeś jakie CEE Experts oferuje warunki pracy? Może dla Ciebie nie były one interesujące, ale na pewno inni chcieliby je poznać.

Juuuniorek
@Natalia 14.08.2017 15:15

@Natalia - oczywiście poznałem warunki zatrudnienia i na tle konkurencji wypadają bardzo słabo. Najniższa podstawa jaka tylko może być, jedyny plus, to te badania, o których pisałem wcześniej. Premie liche, nawet karty sportowej nie mają... nie ma się czym zachwycać

Juuuniorek

Wychodzę z założenia, że czytanie opinii na temat pracodawców nie zawsze jest zasadne. Dla jednych polityka i warunki firmy będą atrakcyjne, inni zaś będą oczekiwali czegoś więcej. Miałem przyjemność brać udział w procesie rekrutacyjnym do zespołu CEE Expert. Pierwsze wrażenie - zarówno rozmowa telefoniczna jak i spotkanie wywarło na mnie duże wrażenie. Pani, która mnie rekrutowała podeszła do tematu na miękko. Pytała o to czego oczekuje od nowego miejsca, czego chciałbym się nauczyć. Od początku podkreślałem, że nie posiadam doświadczenia w branży a mimo to ta Pani chciała dać mi szansę i wszystkiego mnie nauczyć od podstaw. Widać, że zależy jej bardziej na komforcie pracy niż tylko na wyniku a to rzadko spotykane. Dużo opowiadała o projektach, jaką ścieżkę kariery zawodowej można wybrać oraz o szkoleniach związanych z badaniem osobowosci/predyspozycji (dokładnie nie pamiętam) to mnie dość zaciekawiło bo się z czyms takim nie spotkałem w poprzednich firmach. Spotkanie jak dobrze pamiętam odbyło się z zarządem. Dwóch Panów. Niestety tu zaczynają się schodki. Widać było u Pani stres, nerwy, zupełnie inaczej prowadziła rozmowę. Jak typowy rekruter. Widać chęci tej Pani i zaangażowanie natomiast uświadomiłem sobie, że ta Pani jest od kreowania również dobrego i ładnego wizerunku. Nie mówię, że nie jest taką osobą za jaką ją uważam w pierwszych zdaniach tej wypowiedzi, natomiast coś co przedstawiła na początku nijak się trzymało z tym co było na spotkaniu. Widać było na korytarzu w biurze sympatyczny klimat między pracownikami ale to nie zmienia faktu, że coś tam jest po prostu nie tak i ta Pani o czymś nie chce powiedzieć albo po prostu się boi. Szkoda, bo potencjał jest ale to chyba nie wystarczy, żeby stworzyć coś czego oczekuje ta Pani. Tutaj również chciałbym podkreślić, że to jest coś co dopiero startuje. Zespół się buduje, projekty dopiero są w fazie "zalążkowej". Premie ciekawe - konkurencyjne dość na rynku ale realnie do osiągnięcia dopiero po około 6-10 miesiącach. Mam mieszane uczucia co do tej firmy. Oferta została mi złożona natomiast z przyczyn wymienionych powyżej nie mogłem jej przyjąć.

Natalia

@wolna trudno winić innych za to, że cieszą się z zarobków i chcą ich jeszcze więcej. Wytłumacz tylko czy atmosfera była aż tak napięta? To, że jednej osobie nie podobała się rywalizacja jeszcze źle o firmie nie świadczy a wytłumaczenie całej sytuacji na pewno pomoże innym w wyborze pracy.

an1a

W CEE Experts nie pracowałam długo ale to tylko z przyczyn osobistych ;) Natomiast zupełnie NIE zgodzę się z większością negatywnych wpisów opisujących tę firmę ! Mogę potwierdzić ciężko się wdrożyć i trzeba włożyć sporo pracy natomiast jeśli ogarniemy co w firmie się dzieje to widać efekty pracy i że starania które włożyliśmy dają wymierny efekt, a po wdrożeniu się w staje się to o wiele łatwiejsze, to co ja bym oceniła na plus jest to że nie ma tutaj zabierania sobie klientów, jak w korpo z tej branży, każdy wie za do jest odpowiedzialny, stad dzięki jakości obsługi maja dobrych i stałych klientów, jeżeli chodzi o właścicieli to zdecydowanie starają się zapewnić jak najlepsze warunki pracy!!! Owszem to nie praca dla każdego tak jak i nie każdy nadaje się do kopania rowów łopatą, fajne jednak jest to że właściciele idą bardzo mocno na rękę w tej sprawie można przyjść i na spokojnie sprawdzić czy to dla Ciebie, a jeżeli Ci się nie podoba nikt Cie tam nie trzyma na siłę. Ja oceniam pracę bardzo pozytywnie dziewczyny które pracują bardzo pomogły mi we wdrożeniu się i chętnie pomagały jak miałam z czymś problem. Co jeszcze bardzo mi się podobało, to na pewno to, że nie ma rzeczy których się nie potrafi, nie ma oceniania, a jest sporo wsparcia i rozwijanie tego co nam idzie najsłabiej. Oczywiście każdy patrzy przez swoje okulary dlatego widzi inne rzeczy, ja pracowałam w naprawdę różnych firmach i wiem co mówię oceniając Cee Experts, a wiem też, że mimo krótkiego czasu udało mi się pozyskać mnóstwo ciekawej wiedzy i umiejętności. Atmosfera jest luźna, i co mi się bardzo podoba właściciele są bardziej jak partnerzy biznesowi a nie jak typowy prezes, właściciel, manager.

Wolna

Panuje tam kult pieniądza, wszyscy są opętani premiami, jeśli ktoś ma inne wartości nie odnajdzie się: tempo, prześciganie się w pomysłach, burze mózgów, jedni chcą drugim pomagać na siłę, uczą że nawet jaka ma być intonacja do klienta przez telefon, wyścigi kto ma ile procent budżetu, co kupi za premie, gdzie już był, gdzie pojedzie! Są efektywni, mają dużych klientów i to może być zaskoczenie ale tylko do czasu kiedy nie pozna się jednego właściciela, który jest maniakiem sprzedażowym wyrzucającym abstrakcyjne pomysły i drugiego tajemniczego, który prowadzi projekty dla pewnej izby handlowej - wtedy wszystko staje się jasne. Atmosfera nie jest zła, można wyjść o czasie ale trudno wejść w firmę - pogoń za fakturami zamiast spokojnych relacji - powtarzam macie inne cele życiowe niż kasa to nie aplikujcie!

Kandydat

Teraz Cee pozamiata rynek. Zatrudnili jedną z najlepszych headhunterek jaką znam. Sam dzięki niej zmieniłem pracę. Wielkie doświadczenie, wiedza o rynku i uczciwość to głowne cechy. Do tego dochodzi ciągły uśmiech i relacje, które są utrzywane do dziś. Trzymam mocno kciuki za nią a dla reszty załogi - bierzcie z niej przykład!

pytajnik
@Kandydat 14.05.2017 21:49

jaka to kandydatka?

anonim

Wiele tu osób nie rozumie o czym ktoś pisze, bo nie czyta dokładnie. Negatywne opinie dotyczą: a. gromadzenia CV i "miliona" ogłoszeń na różne stanowiska - a poszukiwania być może kandydatów do 5 ofert; b. pracy w strukturze CEE Exprest (nie u ich klientów) - mobbing, nerwy i niepotrzebny stres.

brałam udział w rekrutacji
@anonim 19.04.2017 16:30

Z rozmowy z Panią z CEE wynika, że oni nie szukają do siebie do firmy np. specjalistów od IT albo Marketingu tylko dla swoich klientów i zatrudnienie jest przez ich klientów, a nie firme CEE Experts. Chyba nie którzy nie wiedzą co to Agencja i jak to działa. Może wewnątrz być różnie, ale u klientów tej firmy to zupełnie inna bajka. Ja brałam udział w rekrutacji do IT i nie firmą, w której miałam pracować nie jest CEE. Byłam na rozmowie u ich klienta. Finalnie się nie udało bo testy językowe wyszły nieco niżej niż się spodziewałam, ale taki life ;/

Salamandra

Mam bardzo pozytywne doswiadczenie jesli chodzi o posrednictwo CEE EXPERTS w szukaniu pracy. Natychmiastowa reakcja po przeslaniu CV. Osoba kontaktowa po stronie CEE EXPERTS byla Pani ( usunięte przez administratora ) Proces rekrutacyjny byl przeprowadzony bardzo profesjonalnie. Na biezaco bylam informowana o kolejnych krokach i postepach rekrutacji. Moglam liczyc na pomoc na kazdym etapie. Wszystko odbylo sie bardzo sprawnie i po trzech tygodniach dolaczylam do zespolu w jednej z firm outsorcingowych w Warszawie o zasiegu globalnym. Z pelna odpowiedzialnaoscia moge polecic CEE EXPERTS wszystkim tym, ktorzy szukaja pracy.

Zostaw opinię o CEE Experts - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEE Experts