logo Nivea

Nivea

Poznań

Opinie o Nivea

lol 2016-10-18 11:47
wykształcenie to też nie wszystko....regionalna z okolic Warszawy je ma ....i co z tego ....Czemu ta Pani nie rozumie, iż to że jest kierownikiem zobowiązuje - do bycia na poziomie z wiedzą i kulturą osobistą....Swoje kompleksy i braki trzeba leczyć lecz nie kosztem innych. Dowartościowany kierownik to podstawa sukcesu zespołu
28
Kefirek 2016-10-19 20:19
Nikt i nic nie przebije kompetencji i umiejętności pani regionalnej fotografki z Krakowa . Żenująca , fałszywa osoba , szkoda że taka fajna firma zatrudnia takich ludzi jak ona .
20
Bestia 2016-10-21 19:39
jak w zegarku...bardzo dobry pracodawca
2
Ciekawy 2016-10-26 10:23
Jak wygląda praca na produkcji? Można liczyć na zarobki podobne do Wrigley-a lub VW?
1
Nick 2016-10-30 19:43
Śmieszne jest to ubolewanie ze taka fajna firma tylko ludzi nie takich zatrudnia.
W potzadnej firmie nie przymyka sie oczu na mobbing czy niekompetencje i nie ma przypadkowych zarządzających.
Pod rozwagę Pani Prezes - ludzie wychodzą ze swarzedza ale swarzedz z ludzi nie.
27
igiełka 2016-10-31 14:25
Tak praca na produkcji przez Agencje pracy grupa Progres 12 zł brutto / g , praca na 3/4 etatu premia 450 zł po przepracowaniu 3 miesięcy po prostu śmiech nie dziwie się ze stawkę podają dopiero na rozmowie informacyjnej i że niema chętnych taka firma a tak słabo płaci !!!!
12
Alicja 2016-11-08 12:35
Praca na produkcji w Nivea przez Agencje pracy dają najniższa krajowa plus premia 450 brutto po 3miesiącach. Czyli praca za 1500 netto na 3 zmiany. Nivea i agencja tobanda złodziei ludzie wykorzystywani za grosze.!!!
11
kisziniow 2016-11-10 14:23
Nie polecam tego pracodawcy!

Ludzie w biurze pracują od godziny 8 do godziny 19! Jeżeli wychodzisz wcześniej, to wszyscy patrzą na Ciebie wilkiem, co przyznają nawet ludzie zajmujący się przestrzeganiem czasu pracy. To chore.

Jeżeli chodzi o pracę w terenie, to w większości regionów osoby pracujące na stanowisku RSM posiadają bardzo niskie kwalifikacje oraz wiedzę na temat tego, w jaki sposób być efektywnym przełożonym. W Nivea Polska nie liczy się motywowanie swoich podwładnych, natomiast ciągłe kontrole, estymacje, prezentacje w Power Point z miliardami zdjęć są na porządku dziennym.

Jeśli chcesz pracować w normalnej firmie ceniącej work/life balance, to nie idź do NIVEA.
31
pixel 2016-11-20 20:19
A ja w tej firemce trafiłam na dyrektora plotkarza. Rozmowy na temat pracowników prowadził zawsze tak, żeby dyskredytować. Tak rozumiał czelendżowanie. Kiedyś dowiedzialam się, że obmawiał nawet do centrali w wiedniu, czyli prosta zasada nie srania we własne gniazdo nie sprawdzała sie.
Współczuje wszystkim, którzy musza nadal z nim pracować, a działem niestety "zarządza" dużym.
Najbardziej sie boi co powie Kasia, jak sie kasia dowie, co sobie kasia pomyśli.
22
MTB 2016-11-28 21:26
Cześć. Kilka dni temu wysłałem swoje CV zastanawiam się jak długo można czekać na odpowiedz lub jakieś zaproszenie na rozmowę lub testy kwalifikujące. Proszę również o kilka informacji na temat zarobków atmosfery. Proszę o rzetelną informację.
1
plum 2016-11-30 22:09
work/life balance heh dobre w tej firmie coś takiego nie istnieje. Zmuszanie do wycieczek wszystkich w dziwne regiony nikt nie patrzy czy musisz odebrać dziecko z szkoły masz jechać i tyle... "Imprezy" podsumowujące rok poza godzinami pracy...niepłatne... a spróbuj nie pojawić się na jakimkolwiek evencie organizowanym przez firmę - to nie pasujesz do firmy. Jak na Niemiecką firmę przystało brak tylko nad wejściem pół okrągłego napisu....
Zarząd oderwany od rzeczywistości ciągłe wymyślanie jak zatrzymać pracownika jak najdłużej w firmie lub zdalnie. Gdzie przestrzeganie czasu pracy... aaaa no tak jak się pracuje zdalnie to się nie liczy bo inspekcja pracy nie namierzy tego.... Genialne rozwiązania ciekawe ile nad tym myśleli
Jeśli chcesz pracować po 12 godzin i być poniewieranym praca jest dla Ciebie jeśli jednak cenisz sobie dobrych pracodawców omijaj z daleka.
34
Kremik 2016-12-01 13:03
Jubiler też cwaniakował.
6
Redbox 2016-12-02 21:19
Talenty- nie idźcie tą drogą !
10
DD 2016-12-23 17:46
Czy mogę się dowiedzieć jak wygląda czas pracy na operatora logistyki magazynowej? Ile zmian i czy praca w weekendy?
2
do DD 2016-12-23 20:03
DD - trzy zmiany, weekendy wolne choć coraz więcej się słyszy o 4 brygadach.
4
Hihi 2016-12-24 13:31
hehe, już tam dinozaury z SC zadbały, żeby im żaden młody sukcesor nie zagroził
3
77u 2017-01-05 15:11
Mam pytanie do państwa. Czy polecacie pracę na produkcji? Jakieś opinie ,szczegóły pracy, płacy mile widziane.
8
Odp 2017-01-22 23:21
Nie polecam tego pracodawcy!
Dopiero z zewnątrz widać ile ludzi zatrudnionych w Nivea rozsyła CV po rynku!
13
Azerbejdżan 2017-01-24 00:52
Czy w Nivei jako PH da się zarobić więcej niż 6 tys. miesięcznie brutto ?
3
irka 2017-02-06 22:40
Na stanowisku zwyklego PH raczej bym na tyle nie liczyła.
4
Południe 2017-02-07 12:23
Drodzy , proszę o opinie na temat pracy PH na terenie Krakowa pod Panią Kierownik? Idę na rekrutację szukam opini szczerych nie pod wpływem emocji, jakie zarobki total miesiac z premią / bez premi ? oraz ilosc wizyt / czas pracy. Dziękuję
2
on 2017-02-07 17:11
Witam, jak wyglada praca na produkcji? chodzi konkretnie o nawazalnie. 3zm? 4brygady?
3
Kraków 2017-02-07 21:54
Historia lubi się powtarzać. W 2007r. cały ówczesny region południe poszedł tą drogą.
Fakt, trzeba mieć "jaja" i charakter, więc gratuluję!
Efekt był taki, że zmieniliśmy regionalnego, ku zdumieniu wszystkich.
Niestety z czasem okazało się, że byliśmy tylko "pionkami" w grze, człowieka którego nazwiska do tej pory podobno lepiej nie wymieniać.
Wszyscy jesteście trybikami jednej maszyny, niestety z ograniczonym terminem przydatności.
Decydując się na pracę w koncernie, musicie mieć tą świadomość.
Oczywiście są szanse, możliwości na rozwój ale rozumiem że jako PH jesteście spostrzegawczy i liczyć też powinniście umieć, więc wnioski powinny nasunąć się same.
Pozostaje pytanie czy warto, osobiście uważam, że warto!!! i nie mówię tylko o pieniądzach, benefitch ale o ludziach, przeżyciach i doświadczeniu które zostaje na resztę życia.
6
Go 2017-02-10 14:09
Interesuje mnie praca w obszarze analiz z wynagrodzeniem netto 10tys. Czy w tej firmie jest to możliwe?
1
remigiusz 2017-02-11 14:22
Taką kasę to wyrwiesz tylko jako PH.
2
bmp 2017-02-11 19:33
3 zmiany póki co, 4 brygady w niedalekiej przyszłości..
2
Agnieszka 2017-03-01 11:20
Myśleliście o pracy na stanowisku Młodszy Menedżer E-commerce? Właśnie pojawiła się taka oferta pracy ;)
Polak 2017-03-02 21:57
Wysłałem CV, stanowisko pracy to: pracownik produkcji, zadzwoniła do mnie osoba z działu rekrutacji zaproponowała warunki pracy w Firmie NIVEA. Stawka 13zł brutto, 3/4 etatu nic więcej na rękę minimalna pensja..oby. Zrezygnowałem, skomentowałem ,, za pensje na tak niskim poziomie nie utrzymam rodziny" Wyzysk.
8
Odp 2017-03-02 23:05
nie myśleliśmy. O e-commerce nikt tu nic nie wie, praktyków brak, stworzyli stanowisko, zeby sie nazywało. Potrzebny pracownik zeby na mejle niemcom odpisywać.
9
wowo 2017-03-03 12:17
10 tys netto jako PH w N? Hahahaha
10
Agnieszka 2017-03-06 11:02
@Odp dlaczego uważasz, że potrzebny im pracownik, żeby odpisywać na e-maile Niemcom?
jack 2017-03-16 11:33
słyszeliście że Beiersdorf ma wyciek groźnej substancji chemicznej dzisiaj i ewakuowali cały zakład????????? BYliśmy tam z grupą na wizyte ale nie chcieli nas nawet wpuścić na teren, nie wiedziałem że to takie groźne dla zdrowia...
Agnieszka 2017-03-16 11:48
@jack, można gdzieś o tym przeczytać?
Pozdrawiam 2017-03-16 23:04
Wystarczy zapytać ludzi zza rzeczki czy dziś odbyła się ewakuacja tylko, że z Tobą widocznie nikt nie chce rozmawiać. Taki jest efekt, kiedy nie słucha się ludzi i ignoruje się falę odejść z firmy.
9
g10 2017-03-17 09:17
A jak wygląda praca w dziale finansów/marketingu? czy ktoś ma jakieś doświadczenia? bo z tego co czytam, to ciężko być pozytywnie nastawionym do firmy Nivea
Zadowolony 2017-03-17 09:27
Proszę nie sugerować się opiniami.Nivea tzn. Beiersdorf to korporacja.Obowiązują zasady jak w każdej dużej firmie.Opinie negatywne wystawiają w większości przypadków PH.I to jest zrozumiałe.Target musi być a rynek nie jest łatwy. Praca w Nivea czy Beiersdorf jak kto woli to naprawdę cenne doświadczenie.I pisze to jako pracownik niższego szczebla.Serio nie ma się czego bać.
3
Agnieszka 2017-03-17 09:30
@Zadowolony dobrze to słyszeć. A co szczególnie podoba Ci się w pracy?
Kto pyta nie błądzi 2017-03-17 10:14
Widzę, że reakcje na posty zadowolonych osób a dość szybkie. Czy ktoś może się jednak wypowiedzieć na komentarz o fali odejść z firmy? Ludzie nie uciekają przed targetami, które są wszędzie. Co więc jest przyczyną tak dużej liczby odejść z Nivei?
11
Lepiej nie 2017-03-17 13:03
Jeśli chodzi o finanse to paskudna atmosfera-przynajmniej po stronie controllingu finansowego....
Zespół stworzony w dużej mierze ze zgorzkniałych, złośliwych młodych kobiet, które wbiłyby Ci nóż w plecy, jeśli tylko coś uda Ci się lepiej od nich. Na plus jest za to nigdy niczego nieświadoma i przemiła szefowa.
7
Agnieszka 2017-03-17 13:17
@Lepiej nie, a czy Nivea oferuje jakieś benefity swoim pracownikom?
:/ 2017-03-17 17:42
Agnieszka, jako przedstawicielka HR powinnas wiedziec najlepiej jakie benefity oferuje NIVEA swoim pracownikom...
14
Ja wohl! 2017-03-18 20:47
Dajcie spokoj spokoj krypto-Agnieszce. Musi przecież sprawdzić jakie przełożenie maja wszystkie puste hasła, którymi N wabi i karmi nieświadomych. Ze odpowiadasz za swoją karierę, ze tworzysz markę i jej dziedzictwo, ze płynie w tobie błękitna krew, ze kultura feedbacku. I te grube pieniądze wydawane na agencje zeby tworzyły broszury, gazetki, ścianki i newslettery.
A wystarczy taki jeden szef (i nie jest ze Sorzedazy) co sam o sobie mówi ze ma angielskie poczucie humoru ha ha ha, by była fala odejść, a młodzi zdolni spadali do innych firm.
Prawdziwa kulturę organizacji tworzą prawdziwie porządni ludzie. A nie dyrektorzy-wydmuszki, intryganci, i nie hasła na ścianach. Dlatego nie kupujemy juz ani krypto Reksia ani Bolka i Lolka. Ja wohl!
6
123 2017-03-20 08:14
Widzę, że chyba nie każdy rozróżnia przedstawicieli Gowork od przedstawicieli firmy Nivea..
Agnieszka 2017-03-20 11:30
@:/ nie współpracuję z firmą Nivea. Jestem natomiast redaktorem serwisu GoWork.pl Chętnie poznaję Wasze opinie na temat firmy.
XYZ 2017-03-20 12:05
Tutaj przedstawiciele z HR piszą z oficjalnego konta i podszywają się pod zadowolonych pracowników, wiec czasami ciężko się połapać w która role akurat postanowili się wcielic.
6
123 2017-03-22 13:30
wystarczy spojrzeć na ikonkę i kolor nicku, żeby wiedzieć że to redaktorka gowork ;)
1
Agnieszka 2017-03-22 13:49
@123 zgadza się. Tym sposobem można odróżnić redaktora GoWork.pl od innych użytkowników. A Ty co możesz powiedzieć o pracy w Nivea?
Ble ble 2017-03-23 17:59
Wiam wszystkich mam takie pytanie ile sie zarabia na produkcji jako mężczyzna na początek oczywiscie netto
zainteresowany 2017-03-24 18:13
Powitać koleżanki i kolegów
Mam pytanie odnośnie stanowiska PH kanał nowoczesny Mazowieckie:
-jaka jest podstawa netto
-jaka jest premia netto
-pod jakich dystrybutorów pisany jest towar
-czy plany są realne
-ile wizyt dziennie
-czy jest jakiś deputat
-jakie auto obrandowane/gps/można korzystać prywatnie
-jak kierownik w tym regionie


Z góry dziękuję i proszę tylko o info osoby które pracują lub pracowały i mogą udzielić kompetentnych odpowiedzi
Denis 2017-03-24 19:29
A coś więcej? Przykłady zachowań?
Zostaw swoją opinię o Nivea - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nivea