logo Nivea

Nivea

Poznań

Opinie o Nivea

g10 2017-03-17 09:17
A jak wygląda praca w dziale finansów/marketingu? czy ktoś ma jakieś doświadczenia? bo z tego co czytam, to ciężko być pozytywnie nastawionym do firmy Nivea
Zadowolony 2017-03-17 09:27
Proszę nie sugerować się opiniami.Nivea tzn. Beiersdorf to korporacja.Obowiązują zasady jak w każdej dużej firmie.Opinie negatywne wystawiają w większości przypadków PH.I to jest zrozumiałe.Target musi być a rynek nie jest łatwy. Praca w Nivea czy Beiersdorf jak kto woli to naprawdę cenne doświadczenie.I pisze to jako pracownik niższego szczebla.Serio nie ma się czego bać.
8
Agnieszka 2017-03-17 09:30
@Zadowolony dobrze to słyszeć. A co szczególnie podoba Ci się w pracy?
Kto pyta nie błądzi 2017-03-17 10:14
Widzę, że reakcje na posty zadowolonych osób a dość szybkie. Czy ktoś może się jednak wypowiedzieć na komentarz o fali odejść z firmy? Ludzie nie uciekają przed targetami, które są wszędzie. Co więc jest przyczyną tak dużej liczby odejść z Nivei?
16
Lepiej nie 2017-03-17 13:03
Jeśli chodzi o finanse to paskudna atmosfera-przynajmniej po stronie controllingu finansowego....
Zespół stworzony w dużej mierze ze zgorzkniałych, złośliwych młodych kobiet, które wbiłyby Ci nóż w plecy, jeśli tylko coś uda Ci się lepiej od nich. Na plus jest za to nigdy niczego nieświadoma i przemiła szefowa.
11
Agnieszka 2017-03-17 13:17
@Lepiej nie, a czy Nivea oferuje jakieś benefity swoim pracownikom?
:/ 2017-03-17 17:42
Agnieszka, jako przedstawicielka HR powinnas wiedziec najlepiej jakie benefity oferuje NIVEA swoim pracownikom...
18
Ja wohl! 2017-03-18 20:47
Dajcie spokoj spokoj krypto-Agnieszce. Musi przecież sprawdzić jakie przełożenie maja wszystkie puste hasła, którymi N wabi i karmi nieświadomych. Ze odpowiadasz za swoją karierę, ze tworzysz markę i jej dziedzictwo, ze płynie w tobie błękitna krew, ze kultura feedbacku. I te grube pieniądze wydawane na agencje zeby tworzyły broszury, gazetki, ścianki i newslettery.
A wystarczy taki jeden szef (i nie jest ze Sorzedazy) co sam o sobie mówi ze ma angielskie poczucie humoru ha ha ha, by była fala odejść, a młodzi zdolni spadali do innych firm.
Prawdziwa kulturę organizacji tworzą prawdziwie porządni ludzie. A nie dyrektorzy-wydmuszki, intryganci, i nie hasła na ścianach. Dlatego nie kupujemy juz ani krypto Reksia ani Bolka i Lolka. Ja wohl!
10
123 2017-03-20 08:14
Widzę, że chyba nie każdy rozróżnia przedstawicieli Gowork od przedstawicieli firmy Nivea..
Agnieszka 2017-03-20 11:30
@:/ nie współpracuję z firmą Nivea. Jestem natomiast redaktorem serwisu GoWork.pl Chętnie poznaję Wasze opinie na temat firmy.
XYZ 2017-03-20 12:05
Tutaj przedstawiciele z HR piszą z oficjalnego konta i podszywają się pod zadowolonych pracowników, wiec czasami ciężko się połapać w która role akurat postanowili się wcielic.
8
123 2017-03-22 13:30
wystarczy spojrzeć na ikonkę i kolor nicku, żeby wiedzieć że to redaktorka gowork ;)
1
Agnieszka 2017-03-22 13:49
@123 zgadza się. Tym sposobem można odróżnić redaktora GoWork.pl od innych użytkowników. A Ty co możesz powiedzieć o pracy w Nivea?
Ble ble 2017-03-23 17:59
Wiam wszystkich mam takie pytanie ile sie zarabia na produkcji jako mężczyzna na początek oczywiscie netto
2
zainteresowany 2017-03-24 18:13
Powitać koleżanki i kolegów
Mam pytanie odnośnie stanowiska PH kanał nowoczesny Mazowieckie:
-jaka jest podstawa netto
-jaka jest premia netto
-pod jakich dystrybutorów pisany jest towar
-czy plany są realne
-ile wizyt dziennie
-czy jest jakiś deputat
-jakie auto obrandowane/gps/można korzystać prywatnie
-jak kierownik w tym regionie


Z góry dziękuję i proszę tylko o info osoby które pracują lub pracowały i mogą udzielić kompetentnych odpowiedzi
Denis 2017-03-24 19:29
A coś więcej? Przykłady zachowań?
lol 2017-03-28 13:14
gdybyś czytał wnikliwie opinie które pojawiały się wcześniej... jeśli masz pracę to tam zostań radzę dobrze i to nie tyle kwestia samej firmy co kierownictwa w tym regionie żenada pod każdym względem czas to powiedzieć głośno.... nie warto tracić czasu i nerwów
12
slickrick 2017-03-29 19:09
Napisze ktoś coś więcej o dziale marketing controllingu?

Z tego co wiem to szukają tam kogoś - rekruterka z firmy zewnętrznej proponowała mi udział w procesie rekrutacji - i się nad tym zastanawiam
zainteresowany 2017-03-30 20:44
Szanowny
Gdybyś to Ty wnikliwie przeczytał moje zapytanie doskonale byś wiedział, że kwestia kierownika była ostatnią która mnie interesuje - nieprzypadkowo. Prosiłem o kompetentną odpowiedź, a nie o wyładowanie swojej agresji.
Ty mi życia nie układaj i nie mów gdzie mam zostać - OK.
2
moRis 2017-04-04 23:20
Mój wuja tam pracował 2 miesiące. 2 kwietnia mu podziękowali. Pośredniak zatrudnia na 2 miesiące obiecując następną umowę bezpośrednio z pracodawcą po czym po 2 miesiącach wywalają wszystkich na zbity pysk i szukają nowych jeleni obiecując im umowę o pracę po 2 miesiacach pracy. I w koło macieju.
4
Agnieszka 2017-04-05 09:34
Chcecie dowiedzieć się więcej na temat Nivea? Na stronie internetowej firmy znajdziecie ciekawe informacje: http://www.niveapolska.pl/o-nas/nasz-profil/local/pl/nivea-polska
Ehhh 2017-04-07 05:19
Hasła na ścianach i spotkaniach jak w głębokim socjaliźmie. Różnica jest tylko taka, że nie jest to państwowe, a właściciel wyciśnie Cię jak cytrynkę. Benefity są coraz słabsze, już nie ma kasy za wczasy pod gruszą lub bonów na zakupy. Jeśli pytasz o dział finansowy to gdybym miał napiasać prawdę... Jeśli jesteś młody inteligentny to omijaj takie miejsca...
11
wyyy 2017-04-09 15:55
jak wygląda proces rekrutacji na stanowisko catmana w rossmannie ?? ktoś coś wie czy w ogóle warto i jakie zarobki ??
... 2017-04-10 22:15
potwierdzam. tylko owczarków niemieckich brakuje.
a ta "blue blood" to chyba jak mózg farbuje po wypraniu :))))))
6
on 2017-04-11 16:14
Witajcie, jakie sa zarobki i atmosfera w logistyce?
Pppp 2017-04-12 10:25
Co się dzieje z oparatorami albo mechanika, że rekrutacja nie jest od zaraz? Ktoś na długim wypowiedzeniu.?
och 2017-04-12 16:50
każda firma ma swoje hasła, motywatory itp. itd. A jak się tak interesujesz zoologią to może zacznij pracę w ZOO???
3
Refusal 2017-04-13 08:56
w nivea Polska spółka ZOO?
2
Pitbull 2017-04-15 17:38
Praca na produkcji kiepsko płatna, zatrudnienie przez agencje 3/4 etatu a pracujesz 8 a nawet 12 godzin, mogą ciebie wpisać na 12 godzin kiedy chcesz bez pytania. Wynagrodzenie najniższa krajowa. Ogólnie słaba firma jeżeli chodzi o produkcje i te pseudo agencyjki. Jeżeli chodzi o prace w biurze to się nie orientuje. Aha i ciągła rotacja pracowników:)
2
Xsuperman 2017-04-17 08:43
A jakieś konkrety? Dlaczego należy omijać dział finansowy?
Widzę ze kazdy pisze negatywnie ale zeby cos wiecej i podac powody to juz brak chetnych.
Bo to że nie ma kasy za wczasy pod gruszą to uwierz mi - ale w innych korporacjach dawno tego nie ma.
1
Leon 123 2017-04-17 20:25
Dzień dobry
Proszę o opinię pracy jako operator lub mechanik?
Anonymous 2017-04-24 17:57
Jedna z osób była mobbingowana, naszczęście znalazła pracę w innym miejscu. Chcesz wskoczyć na to wolne miejsce?
4
Kamil Baran 2017-04-24 21:36
Krem nivea jest fantastyczny w sytuacji gdy uzywa sie go w mroźne dni.
Marcin Pietrzyk 2017-04-24 23:36
Kream nivea jest rewelacyjny w szczegolnosci na upalne dni !!
Agnieszka 2017-04-25 11:05
@Anonymous, mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy naprawdę wydarzyła się taka sytuacja?
Piotr 2017-04-25 11:13
Krem idealny na zime
Łukasz 2017-04-25 11:21
Krem idealny jest na letnie wieczory
Xsuperman 2017-04-25 20:56
Jeżeli mówisz o stanowisku Financial Business Partner to Marketing to tak. Chcę wskoczyć na to wolne miejsce. I pewnie ktoś myli mobbing z pracą w korporacji.
pomyśl zanim się wypowiesz 2017-04-25 22:01
A skąd możesz wiedzieć, skoro Cię tam nie było? Porównaj liczbę negatywnych komentarzy o Nivea z innymi firmami. Negatywne opinie pojawiają się zawsze, ale raczej nie w takiej ilości jak tutaj.
A jeśli chodzi o dział finansowy, to w ostatnim czasie bardzo dużo osób odeszło, nie sądzę, że powodem była "praca w korporacji".
3
Xsuperman 2017-04-25 22:30
Jeśli mam obiektywnie patrzeć to nie widziałem tutaj nigdy żadnego profilu firmy, która miałaby pozytywne opinie. Na temat większości większych korpo - same negatywy (jako Polacy mamy we krwi narzekanie). Także zawsze dzielę wszystko na dwa.
Rozumiem, że jesteś byłym pracownikiem. Bo jeśli nadal tam pracujesz to najwidoczniej da się przeżyć.
1
Crazy 2017-04-25 23:53
Wpisałem w google "volkswagen gowork" przejrzałem całą 78 stronę. Zero hejtu. Teza "nie widziałem tutaj nigdy żadnego profilu firmy, która miałaby pozytywne opinie" jest nieprawdziwa.
1
Xsuperman 2017-04-26 06:07
Zero hejtu? A ostatnio pracownik popełnił samobójstwo na terenie firmy. Komentarze na epoznan na temat pracy tam nie byly pozytywne. Plus znam historię z życia wziętą własnie, ktora tez mozna byloby podpiac po mobbing. Temat rzeka. Wszedzie dobrze tam, gdzie nas nie ma. I na tym koniec - bo dyskusja zaczyna wychodzic poza temat.
1
a jednak 2017-04-26 06:50
Nie pracuje juz tam i właśnie dlatego ostrzegam. Miałam takie samo podejscie do tematu jak Ty. Informując, ze ide do Nivea mówiono mi, ze tam trzeba miec gruba skore. Nie wierzyłam. Dzisiaj w 100% potwierdzam. Mysle, ze powinieneś przekonac sie o tym na własnej skórze. Inaczej nie uwierzysz.
6
Agnieszka 2017-04-26 09:04
@Crazy, @Xsuperman przypominam o zamieszczaniu komentarzy na temat Nivea. Powyższa dyskusja nieco odbiega od pożądanego tematu.
1
MADZIA 2017-05-19 17:13
ALE STALI PRACOWNICY KOBIETY KTORE PRACUJA Z 10 LAT I WIECEJ ZATRUDNIONYCH NORMALNIE MA KOŁO 2600ZŁ NA REKE NA PRODUKCJI 3 ZM PLUS SOCJAL BO MACIE TYLKO PRZEZ AGENCJE JEST MNIEJ KASY A TAK PRZEZ ZAKŁAD NIE ZATRUDNIAJA NO CHYBA ZE ZNAJOMOSCI SIE MA BO MAM KOLEZANKE KTORA PRACUJE Z 13 LAT .
1
Pracownik fizyczny 2017-05-20 10:46
Nadeszły trudne czasy dla BMP i nivea fala odejść z pracy się rozpoczęła i za szybko się nie zakończy.
Za chwile nie będzie komu pracować na produkcji ani na utrzymaniu ruchu. Przybywa tylko tzw managerów którzy organizują zebrania przy tablicach bo raczej na innych rzeczach się nie znają.
Jeżeli masz pracę a chcesz ją zmienić na pracę w BMP, NIVEA zastanów się bardzo poważnie czy warto.
Na zewnątrz firma postrzegana jest bardzo dobrze ale to są tylko pozory. Atmosfera jest coraz gorsza i dlatego ludzie zaczynają odchodzić. Warunki pracy również zaczynają się pogarszać sytuacja zmienia się dynamicznie ponieważ nowe kierownictwo dorwało się do władzy. :)
10
NICK 2017-05-20 11:17
Grubą skore to mało powiedziane co róż spotkasz się tu z szykanami, a to robisz coś za wolno a to za szybko chodzisz po korytarzu a to nie trzymasz się poręczy, nie założyłeś okularów ochronnych i wiele wiele bzdur, a później dziwią się że ludzie nie chcą tu pracować.
2
Miłosz :) 2017-05-20 22:51
niby kiedy ktos popełnił samobojstwo w nivea ? opisz
Pracownik 2017-05-21 12:15
Totalne bzdury nikt nie popełnił samobojstwa w nivea , chyba chodziło o Volkswagena a tam coś takiego niby miało miejsce. W NIVEA na pewno nie wiec nie oczerniać firmy. Praca w nivea napewno nie jest pozbawiona wad ale nie jest aż tu tak źle, wystarczyło by przepędzić tzw. menagerów, liderów linii niektórych inżynierów linii itp. którzy są na sztucznie stworzonych stanowiskach i zajmują się w głównej mierze organizowaniem zebrań przy tablicach.
Ale spokojnie przypuszczam że wcześniej czy później popłyną osoby które pracują tutaj za zasługi (czasami wątpliwe zasługi) swoich rodziców i innych krewnych. Ciekawe czy nowa Pani manager zrobi z nimi porządek ? No ale czas pokaże czy nivea wpłynie na właściwy kurs czy nadal będzie dryfować w stronę bezproduktywnych zebrań "tablicowy" które nic albo prawie nic nie wnoszą a zajmują czas pracownikom i jedynie generują nowe bez produkcyjne miejsca pracy.
2
Bileciki do kontroli 2017-05-23 22:32
Managjery z nivea na Linkedin zapraszają chetnych do swoich Zespołów gdy tymczasem sami sfrustrowani brakiem perspektyw, jeden przez drugiego marzą o ewakuacji za granice.
Smutne jest to jak handluje sie pustymi obietnicami i stanowiskami dla zachowania pozorów i w obawie przed wakatem.
To jest firma z kultura na glinianych nogach. Szkoda ze takie to wszystko obłudne.
4
Zostaw swoją opinię o Nivea - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nivea