logo Nivea

Nivea

Poznań

Opinie o Nivea

Amanda 2017-06-29 19:59
Serio?! Katarzyna odchodzi?
4
:D 2017-07-01 13:56
Tak wydarzyła się na nowym pracowniku. można nazwiskami powiedzieć o kobietach dominujących. co tam się dzieje nie da się opisać. jestem obecnie pracownikiem firmy ale przez kupe lat byłem przez serwis obecnie szukam pracy.
6
... 2017-07-02 16:45
Odchodzi, czy jej podziękowano. Prawdy w tej firmie nie poznasz. Przy każdym odejściu grono maluczkich puszcza w eter kolejną bujdę. W cos musza wierzyć i czymś trzeba karmić masę, zeby wynik ankiety nie sięgnął bruku.
4
Gracja 2017-07-03 01:49
Sama odchodzi, bo dostała świetną propozycję pracy. Miała piękne pożegnanie, bo na takie właśnie zasłużyła. Przedstawiła nowego prezesa a teraz będzie kontynuować swoją pracę w innej firmie. To była jej decyzja.
2
amika 2017-07-03 14:32
A kto będzie nowym prezesem?
1
iza 2017-07-05 19:03
A na produkcji dziewczyny zarabiają koło 3 tys zł na reke stare pracownice wiec zle nie maja i bogaty socjal tez jest.
2
trolololo 2017-07-07 15:15
Jakiś koleś z Bułgarii.
1
Polak Pracownik biedak 2017-07-07 16:31
Mi proponowali pracę przez pośrednictwo 13 Brutto i to nie na cały etat, skomentowałem to: nie stać mnie na pracę za tak niską wypłatę, mam rodzinę na utrzymaniu. Wyzysk brak szacunku do ludzi, firma z tradycją...znana niemiecka firma, w Niemczech jakie zarobki, w euro? Wyprodukować jak najmniejszym kosztem ale to nie jeden przypadek to się dzieje wszędzie. Wstyd, duża rotacja pracowników musi być kto przyjdzie pracować za tak małe pieniądze? Studenci ? Mamy Firmy w Polsce, wypłaty, mała grupa ludzi w zarządzie tej firmy nie ma szacunku do ludzi, wstyd pracować w takiej Firmie. Ludzie mało zarabiają, mniej kupują kosmetyków i kremu NIVEA.
10
Anonymous 2017-07-12 10:47
Tak!!!!!
moge nazwiskami teraz pisać. wydarzyło sie cos co od dawna było planowane
1
Anonymous 2017-07-12 11:03
wczoraj zwolnili Pracownika który dobrze pracował wszyscy chcieli pracować z nim, wukonywał wszystkie polecenia, pomagał, był sumieny, Czarna z naważalni i jej koleżanka doprowadziły do tego mobigowały go jak był na ich zmianie, później był na innej zmianie to jechały na niego wszystko co się da bo zmieniały zmianę na której był, zawsze powód się znajdzie. Niech władze NIVEA zaczną dociekać co się dzieje w Baiersdorf. Stare pracowniece nadawały ciągle na niego dlatego kierowniczka pewnie nie wytrzymała.
10
P.O 2017-07-12 12:21
kto to jest czarna ?
* 2017-07-12 15:03
tylko na priv
:D 2017-07-12 15:13
z tego co jeszcze wiem Pracownik ten czekał na zabieg od czterech miesięcy gdy w końcu lekarz dał mu termin zabiegu, ten pracownik poinformował przełożonych cztery dni później dostał wypowiedzenie. przypadek?
7
Kaś 2017-07-18 09:42
Drodzy,
prośba o opinie na temat stanowiska Menedżer ds. S&C Marketingu, widzę, że ta rekrutacja jest już od dłuższego czasu - w czym jest problem, że tak długo szukają? Ludzie się nie sprawdzają? W czym jest problem?
Byla Pracownica biurowa. 2017-07-19 12:17
W czym jest problem??? Idz sie przekonaj stwierdzisz jak wielu, gdybym wiedziala nigdy bym tu nie przysza.
7
jeszcze pracownik 2017-07-19 17:31
W Bmp i Nivea zaczynają się zmiany na calego, szykuje się nie ciekawa sytuacja, poustawiali młodych tzn. Liderow aby można ich kontrolować , a młodzi to chwycili i zaczęli swoje nie udolne panowanie. Nic z tego nie będzie Panie i Panowie firma się rozsypuje, bo kto by tam chciał pracować, a była taka fajna firma. Obecnie ludzie uciekają, a kilka lat temu każdy chciał tu pracować.
9
Czarna 2017-07-20 08:58
A czy to ten sam pracownik co nie miał nawet roku przepracowanego umowy na dłuższy termin? Ten sam co ostatnio był ciągle na dłuższym i krótszym L4. Ciągle chodził narzekał na pracę snuł plany na kilka operacji na najbliższy pół roku oraz długie chorobowe? Bo to chyba właśnie ten który szukał innej pracy opowiadał wszystkim o swoich planach na przyszłość i wyjazd za granicę. Skoro tacy ludzie przychodzą tylko po zasiłek chorobowy i ciągle ich nie ma to czego tutaj szkoda? Jak praca jest za ciężka to trzeba ją zmienić a nie czekać na zwolnienie.
4
Samo zycie 2017-07-21 11:50
Kandydaci, którzy znają sie na rzeczy- wiedza jak zarządzać gospodarką POS i ile wysiłku kosztuje implementacja promocji maja konkretne oczekiwania finansowe.
Dodatkowo oczekują rzetelnego wdrożenia. Chcieliby rozwijać wspaniałe niestandardowe nośniki do punktów sprzedaży, współpracować z najlepszymi Dostawcami i moc jeździć na targi, aby poszerzać horyzonty i byc o krok przed konkurencją.
Niczego z powyższych nie mozesz oczekiwać od pracy na tym stanowisku w Nivea. Nacharujesz sie jak wół przy budżetach, planach, prezentacjach, podsumowaniach a supply chain i tak nie dostarczy ci mydła i płynu, zeby zatowarowac nowa podświetlana półkę.
Ce la vie!
7
#sunprotect 2017-07-26 14:03
Ludzie, nie kupujcie tego niemieckiego aluminium!
Dbajcie o zdrowie i wspierajcie polskie inicjatywy. Jest tyle fajnych firm kosmetycznych z wysoka jakością i szeroka oferta. I z Zarządem, który całym sercem dba o Pracownika. A nie prześciga sie w wyborze samochodów służbowych jak w Nivea!
5
Hahahaha 2017-07-26 21:19
Ale tutaj ktos nakreca scieme. Jaja sobie wiara robia z nastawni na forum z sytyłacji która byla i ktos na to odpisuje.hahhaha
Operator z nastawni 2017-07-26 21:31
Bzdura. Walka ponoc trwa w sądzie....
1
despacito 2017-07-26 22:44
MASA roboty! robisz 15 rzeczy "na raz" i nigdy sie nie wyrobisz...ciągla frustracja! robisz robote "od stazysty po menadzera".

a szczegolnie teraz jak jest menago ktory kompletnie sie na tym nie zna - przeniesli ja z innego dzialu i caly czas liczą na to ze sie nauczy ale to standard w nivea. w kazdym razie pomocna nie jest a do tego ma fatalne podejscie do pracownika.

ogolnie - sama robota nie jest zla ale na prawde trzeba sie nastawić na duuuuuzo pracy i siedzenie po 10-12 h w pracy (albo w domu bo w koncu jest rejestracja czasu pracy i nie wolno miec nadgodzin).

jako pracodawca jest OK ale atmosfera tworzona przez ludzi jest nie fajna



4
Orly 2017-07-27 00:19
Problem jest w tym, że jest za dużo pracy na jedną osobę - nikt z "góry" nie wie na czym dokładnie polega praca w takim dziale więc nie wiedzą ile czasu zajmuje jedna akcja a tym czasem wymagania są by zrobić ich nawet i 10 na raz, u różnych klientów, dla różnych marek. do tego dochodzi szereg działań bezproduktywnych ale wymaganych przez zarząd.
poza tym szef działu nie jest osobą kompetentną na to stanowisko! oddelegowana do tego działu pomimo braku wiedzy i doświadczenia.

to wszystko się sklada na zmiany - ->ludzie odchodzą/idą do innych działów.

szkoda, bo pracodawca rzetelny i na wysokim poziomie.
4
Anna 2017-07-27 00:41
Jestem umówiona na rozmowę kwalifikacyjną w agencji pracy. Iść czy nie iść ?
:D 2017-07-27 11:44
Mobing wydarzył się na nowym pracowniku. można nazwiskami powiedzieć o kobietach dominujących. co tam się dzieje nie da się opisać. jestem obecnie pracownikiem firmy ale przez kupe lat byłem przez serwis obecnie szukam pracy. Ten pracownik zostal przeniesiony na inn zmiane pech chcial ze Czarna zmienial ta zmiane nadal byly zaczepki. Próby pokazania ze to zly pracownik kierowniczna miala nadawane byl bardzo dobrym pracownikiem. Pracowal tam 15 miesiecy. Zadnej nagany a dostal wypowiedzenie.

z tego co jeszcze wiem Pracownik ten czekał na zabieg od czterech miesięcy gdy w końcu lekarz dał mu termin zabiegu, ten pracownik poinformował przełożonych cztery dni później dostał wypowiedzenie. przypadekl?
1
Zawiedziona 2017-07-27 11:47
13zl brutto. W tesco daja na kasie 18 brutto
1
:D 2017-07-27 11:56
Ten pracownik tak czekał na zabieg. Jezeli chodzi o to ze chorowal 7 dni na grype. Lub pare dni z powodu zchozenia przed zabiegowego. To widac jak traktuje firma ludzi jak zachoruja. Nie dlugo i ja uciekne z tej firmy.
Operator z nastawni 2017-07-27 12:02
Ten pracownik tak czekał na zabieg. Jezeli chodzi o to ze chorowal 7 dni na grype. Lub pare dni z powodu zchozenia przed zabiegowego. To widac jak traktuje firma ludzi jak zachoruja. Nie dlugo i ja uciekne z tej firmy. Nazekał bo reka go bolala po zabiegu bulo by ok. Planowal zabiegi hhaha nie badz smieszna a co chirurgiem byl? A snuc plany wyjazdu za granice ja tez bym chcial jechac na majorke do tunezji ,grecji miec [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wakacje. Wez nie dwracaj kota ogonem.
1
robert 2017-07-27 16:05
totalny syf, trzeba uciekać bmp i nivea najszybciej jak się da, po prostu buractwo przejęło władzę tzw. managerowie od urodzenia, został menagerem bo ciocia załatwiła i tak się ciągnie po skończeniu studiów w koziej Wólce wielki manager jeden z drugim.
Atmosfera nie do zniesienia.
11
Czarna 2017-07-28 19:32
A ja słyszałem że walka trwa w Zus ie o rentę a zabieg ma mieć na skrócenie języka... jak ktoś jest torba to kanarkiem nie będzie...
4
Czarna 2017-07-28 19:34
Hahaha to po co te bzdury czytasz i piszesz?
asdfghj 2017-07-31 19:56
czy orientuje się ktoś jak wygląda praca na stanowisku operatora pakowni i dlaczego od kilku m-cy cały czas szukają na to stanowisko!?

chodzi oczywiście nie o samą Niveę a Beiersdorf, jak wyglądają zarobki na stanowisku operatora w tym dziale?
Kaś 2017-08-01 16:06
Dziękuję za informację. Czy to oznacza, że zatrudniani pracownicy na to stanowisko rezygnują ? czy nie udało się jeszcze nikogo znaleźć?
pracownica produkcji 2017-08-04 16:08
Tak na produkcji dziewczyny koło 3 tys zł na reke maja na 3 zmiany i pakiet socjalny i te które długo lat tu pracują to nie odchodzą bo ja sama pracuje z 15 lat w tej firmie na produkcji i nie narzekam pracować trzeba wszędzie i nigdzie nikogo nie posiadza bo to produkcja praca fizyczna.
1
ostrzegam 2017-08-05 23:36
frajerzy pchają się do tej firmy i niewiedzą co ich czeka, no ale skoro chcą poczuć na własnej skórze to BMP i NIVEA zaprasza :)
9
despacito 2017-08-09 22:02
rezygnują lub idą do innego działu
2
pracownica produkcji 2017-08-14 14:58
Jakos nie widze żeby stażem dziewczyny co tu długo pracują masowo odchodziły z tej pracy tzn z tego zakładu bo cały czas pracują.
Stary 2017-08-15 23:12
Praca w weekend nie płatna
4
justyna 2017-08-18 00:01
grubo po 40 to która odejdzie, a niektóre po 50
1
Tiger 2017-08-19 09:44
jest nadzieja ze bułgar porządek zrobi. wytnie grzyby, co do tylko do roboty chodzą bo kredyt na chałupe w gruszczynie pozaciągali. my to wszystko widzimy! aktywnie niezaangażowani.
8
pracownica produkcji 2017-08-20 23:00
Niektóre sa po 30 sce bądź koło 30 a i niektóre koło 40 dziewczyny i pracują jak narzekają to niech się zatrudnia w takim baronie na produkcji czekolad i zobaczą ile dostana na 3 zm tam 2 przed wypłata nie ma na reke tylko brutto z hakiem nie ma już idealnego zakładu pracy wszędzie cos jest nie tak .
1
szczery 2017-08-21 14:55
coś nie tak , to mało powiedziane ludzie odchodzą z niektórych działów 50% kadry już niema. NIe mówiąc już o liderach czy managerach. Nowi przychodzą to fakt ale po 3-4 miesiącach zaczynają się rozglądać za innym zajęciem i plują sobie w twarz że zrezygnowali z poprzedniej pracy. Często podkreślają że wpadli z deszczu pod rynnę. No ale........... ja mam ciągle nadzieje że wrócą czasy i atmosfera która była w tej firmie jeszcze kilka lat temu, atmosferę tworzą ludzie a na szczęście wielu karierowiczów sami odeszli albo im pomogli :)
Obawiam się że niestety HR czasami zatrudniają nie odpowiednich pracowników --> zatrudniają to co jest na rynku i to jest poważny błąd, czasami pojawiają się takie egzemplarze że aż strach co im do głowy strzeli.
No ale pożyjemy zobaczymy ja jestem w każdym bądź razie cierpliwy i czekam "na dobre zmiany" w bmp i nivea chociaż przykro jest patrzeć jak z dobry pracodawcy jakim była bmp, nivea robi się przeciętniak :(
4
magdalena 2017-08-21 19:02
DZiewczyny z produkcji tez odchodzą ja mowie o tych zwykłych pracownicach bo na 3 zm maja z 2500zł bądź więcej na reke plus socjal a macie bogaty socjal .
Lilianna 2017-08-21 21:49
Dział S&M - powody zmian? Szefowa działu... To jest powód ciągłej rotacji
6
Rubi:) 2017-08-24 00:59
Nie ma szans. Zbyt dobra koleżanka najlepszej koleżanki szefa:) A najlepsza koleżanka ma taki parasol ochronny, że nie jedną ulewę przetrzyma:)
6
Ali 2017-09-12 16:28
Możecie coś napisać o stanowisku Pracownik Działu Logistyki Produkcji?? bo widzę od jakiegoś czasu ukazuje się na to stanowisko ogłoszenie. Oraz na jakie zarobki można liczyć ? Z góry dzięki :)
Girl 2017-09-13 13:46
Jak wyglada praca w biurze? Chodzi o działy np. księgowość, finanse, badania marketingowe itp. Oczywiście w poznaniu
pracownik b... 2017-09-13 21:09
normalne wygląda :) ale pytanie :)
1
Chlopak z Gniezna 2017-09-15 13:46
Wiec tak dziekuje firmie za pokazanie jakim zlym jest pracodawca pozwala mobigowac ludzi .men. A.... o tym wie .A kobietą z zycze wszytkiego najg.... za to ze mobiguja mlodych. Chodzi tu o Lili.... , B.Z.
Pracownik 2017-09-19 17:05
znam tych ludzi i nie sadzę że ktoś cię mobingował, trzeba w tej firmie pracować i tyle można tej firmie wiele zarzucić ale na pewno atmosfera jest ok
1
Zostaw swoją opinię o Nivea - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nivea