logo Nivea

Nivea

Poznań

Opinie o Nivea

a jednak 2017-04-26 06:50
Nie pracuje juz tam i właśnie dlatego ostrzegam. Miałam takie samo podejscie do tematu jak Ty. Informując, ze ide do Nivea mówiono mi, ze tam trzeba miec gruba skore. Nie wierzyłam. Dzisiaj w 100% potwierdzam. Mysle, ze powinieneś przekonac sie o tym na własnej skórze. Inaczej nie uwierzysz.
13
Agnieszka 2017-04-26 09:04
@Crazy, @Xsuperman przypominam o zamieszczaniu komentarzy na temat Nivea. Powyższa dyskusja nieco odbiega od pożądanego tematu.
2
MADZIA 2017-05-19 17:13
ALE STALI PRACOWNICY KOBIETY KTORE PRACUJA Z 10 LAT I WIECEJ ZATRUDNIONYCH NORMALNIE MA KOŁO 2600ZŁ NA REKE NA PRODUKCJI 3 ZM PLUS SOCJAL BO MACIE TYLKO PRZEZ AGENCJE JEST MNIEJ KASY A TAK PRZEZ ZAKŁAD NIE ZATRUDNIAJA NO CHYBA ZE ZNAJOMOSCI SIE MA BO MAM KOLEZANKE KTORA PRACUJE Z 13 LAT .
5
Pracownik fizyczny 2017-05-20 10:46
Nadeszły trudne czasy dla BMP i nivea fala odejść z pracy się rozpoczęła i za szybko się nie zakończy.
Za chwile nie będzie komu pracować na produkcji ani na utrzymaniu ruchu. Przybywa tylko tzw managerów którzy organizują zebrania przy tablicach bo raczej na innych rzeczach się nie znają.
Jeżeli masz pracę a chcesz ją zmienić na pracę w BMP, NIVEA zastanów się bardzo poważnie czy warto.
Na zewnątrz firma postrzegana jest bardzo dobrze ale to są tylko pozory. Atmosfera jest coraz gorsza i dlatego ludzie zaczynają odchodzić. Warunki pracy również zaczynają się pogarszać sytuacja zmienia się dynamicznie ponieważ nowe kierownictwo dorwało się do władzy. :)
18
NICK 2017-05-20 11:17
Grubą skore to mało powiedziane co róż spotkasz się tu z szykanami, a to robisz coś za wolno a to za szybko chodzisz po korytarzu a to nie trzymasz się poręczy, nie założyłeś okularów ochronnych i wiele wiele bzdur, a później dziwią się że ludzie nie chcą tu pracować.
7
Miłosz :) 2017-05-20 22:51
niby kiedy ktos popełnił samobojstwo w nivea ? opisz
1
Pracownik 2017-05-21 12:15
Totalne bzdury nikt nie popełnił samobojstwa w nivea , chyba chodziło o Volkswagena a tam coś takiego niby miało miejsce. W NIVEA na pewno nie wiec nie oczerniać firmy. Praca w nivea napewno nie jest pozbawiona wad ale nie jest aż tu tak źle, wystarczyło by przepędzić tzw. menagerów, liderów linii niektórych inżynierów linii itp. którzy są na sztucznie stworzonych stanowiskach i zajmują się w głównej mierze organizowaniem zebrań przy tablicach.
Ale spokojnie przypuszczam że wcześniej czy później popłyną osoby które pracują tutaj za zasługi (czasami wątpliwe zasługi) swoich rodziców i innych krewnych. Ciekawe czy nowa Pani manager zrobi z nimi porządek ? No ale czas pokaże czy nivea wpłynie na właściwy kurs czy nadal będzie dryfować w stronę bezproduktywnych zebrań "tablicowy" które nic albo prawie nic nie wnoszą a zajmują czas pracownikom i jedynie generują nowe bez produkcyjne miejsca pracy.
4
Bileciki do kontroli 2017-05-23 22:32
Managjery z nivea na Linkedin zapraszają chetnych do swoich Zespołów gdy tymczasem sami sfrustrowani brakiem perspektyw, jeden przez drugiego marzą o ewakuacji za granice.
Smutne jest to jak handluje sie pustymi obietnicami i stanowiskami dla zachowania pozorów i w obawie przed wakatem.
To jest firma z kultura na glinianych nogach. Szkoda ze takie to wszystko obłudne.
8
Szybki i Wsciekły 2017-06-02 21:03
Pracowalem w tej Firmie i jedyną wiedze jaka z niej wynioslem to taką ze nie warto bylo sie w niej zatrudniać.Reklama tej firmy to przyrost formy nad trescią.Jak chcecie poczuc na wlasnej skórze dla czego nie warto, polecam zatrudnienie w Beiersdorf poprzez Agencje pracy tymczasowej.Pracownicy zatrudnieni przez Nivea to inna Bajka czuja sie tam wladzą a pracownikow tymczasowych traktuja jak podludzi.Wymyslili nawet zolte i biale czepki by rodzic dyskryminacje w firmie na gorszych i lepszych.Ta firma ma wielka rotacje pracownkow dla tego potrzebuje dwie agencje tymczasowego zatrudnienia a jak wiadomo i logika to podpowiada dobre firmy pracownkom funduja takie warunki pracy ze oni sie tej firmy trzymają.Dam wam jeszcze rade jak sie zatrudnicie w tej firmie ,podczas przerw nie korzystajcie z zakladowych expresow do kawy i Capucino tylko pijcie zakladowa damowa Melise.Nastepna rada jak sie do was w tej firmie ktos usmiecha podaje reke by sie przywitac zorientujcie sie czy w drugiej nie trzyma noza by wcisnac wam miedzy zebra.Pozdrawiam przyszlych i zarazem pozniejszych bylych pracownikow Beiersdorf.Jeszcze jedno jak bedziecie miec okazje pracowac na Sortowni wypijcie lepiej podwojna Melise a jedna zujcie w ustach i zmieniajcie torebke co jedna godzine.
11
Szybki i Wsciekły 2017-06-02 21:57
Móglbym jeszcze tutaj rozpisywac sie o widocznych ukladach rodzinnych w tej firmie oraz damsko meskich zwlaszcza kobiet z pracownikami zatrunionymi bezposrednio poprzez Beiersdorf ktore poprzez takie kontakty w szybkim tempie zaczynaja zdobywac wewnetrzne kursy szkolenia i uklady w stadzie tej firmy i o osobach ktore zostaly wybrane by zarzadzac liniami czyli kobiety , jakie to powody uczynily ze nimi są.Lecz nie napisze jakie moje o tym zdanie, zatrudnijcie sie w tej firmie przekonacie sie sami na wlasnej pupie.
8
Wolny i Spokojny 2017-06-02 22:07
Po 1 Twoja opinia dotyczy firmy Beiersdorf Manufacturing, a nie firmy Nivea. Po 2 kwestia czepków - kolor zależy od tego czy jest sie nowym pracownikiem, a nie od tego przez kogo jest sie zatrudnionym. I ma to swoje uzasadnienie i nie jest to żadna dyskryminacja.
1
Szybki i Wsciekły 2017-06-02 23:11
Miedzy nami taka roznica ze ty piszesz o teori ja o praktyce ktora doswiadczylem w tej firmie.Dla tego sie nie dogadamy bo jestes slepy widzisz to co ci firma pozwala widziec.Wjec pisz co chcesz niech inni czytajac zwlaszcza pracownicy tej firmy ocenia kto z nas ma racje.Jak chodzi o zolte czepki czesto slyszalem jak liniowe odpowidaly na telefony niezadowolonych mechanikow z dolu tekstem MAMY SAME ZOLTE CZEPKI to nie dyskryminacja czlowieku? Ta firma zaklada zolte czepki pomocnikom lini pakujacej i oczekuje ze po 3 miesiacach pakujac kremiki w pudelka mniejsze lub wieksze beda potrafic operowac cala linią ,cos tu nie tak kolego lub kolezanko bo pomocnik lini pakujachych to nie operator ani mechanik nie mowiac juz ze nie jest automatykiem.Napisz tutaj glosno ze pomocnik lini pakuacej powinien samodzielnie obslugiwac linie chce to widziec.Tego wymagacie a jak do firmy przyjdzie kontrola BHP i szwenda sie po hali zabraniacie nawet ludziom otwierac maszyny z umowa na pomocnika by je wyczyscic.Jak nie ma katroli opierdzielacie pomocnikow lini pakujacej ze nie potrafia odblokowac wlaczyc kartoniarke zakonczyc partie zmienic kraj i obsluzyc Bosha zakanczajac palete.
7
Nick 2017-06-03 15:34
Jak czujesz sie psem lub suką i lubisz tresury lub pragniesz dotrwac lub dorobic do emerytury to POLECAM ZATRUDNIENIE SIE w tej firmie.
8
Nivea Men 2017-06-03 16:30
NIe zgadzam sie z ostatnimi opiniami.Ta firma to powazna firma ostatnio zrobila znaczace zmiany sluzace wzrostowi produkcji na liniach polegajacych na tym ze przed objeciem stanowisk na lini zwoluje wszystkich jej pracownikow przed TABLICĄ by im powiedziec DZIENDOBRY a po ukonczeniu zmiany to samo tylko z tekstem FAJNIE BYLO IDZCIE DO DOMU.
6
gosć 2017-06-05 10:01
Ja mam inne zdanie na temat tej firmy.WIedza i doswidczenie jaka nabylem w tej firmie procentuje u mnie w zyciu prywatnym potrafie pakowac pudelka jak zerwie mi sie tasma klejaca potrafie ja do siebie dokleic a jak nie dziala mi komputer potrafie nawet wcisnac guziczki RESET I START.A Gdy kupuje kremiki zawsze patrze czy maja odpowiednia partie i kod kraju.Ostatnio kupilem kremik Nivea ale musialem go wyzucic bo na szczescie zauwarzylem ze pudelko bylo brudne i pogniecione w rogu.
6
gosć 2017-06-05 10:33
W tej firmie sa tacy fachowcy zatrudnieni bezposrednio ze jak zadbaja o ustawienie maszyn i lini to to wszystko recznie musza poprawiac i kontrolowac pomocnicy lini pakukacej wjec pytanie po cholere te automaty jak mechanicy automatycy potrafia je jedynie tak ustawic ze na calej lini trzeba wszystko recznie kontrolowac i poprawiac? Najgorsze to to ze ci ktorzy musza czyjas prace poprawiac maja 13 zl brutto na godzine a ci ktorzy do tego doprowadzaja maja 18 brutto i wjecej do tego ci za 13 zl biora odpowiedzialnosc za wszystko.Ciekawe ile wy fachowcy mechanicy z tej firmy popracowalibyscie np w Firmie VW gdzie postoj 2 minutowy to afera.
5
gosc 2017-06-05 10:56
Chociaż myśle ze gdyby z tej firmy fachowcow zatrudnic w Firmie VW To może by wyprodukowali Syrenke 105 albo Fiata 126 P w kilku sztukach na dobe o ile by mieli duzo ludzi lini pakujacej przynajmniej z 2 Agencji zatrudnienia tymczasowego ktorzy by naprawiali co oni by spierdzielili.
1
gosc 2017-06-05 11:38
W tej firmie kazdy chce pracowac nawet sa organizowane do niej wycieczki ludzie marzą o pracy na 3/4 etatu za 13 zł brutto na godzine + premia wyplacana po 5 miesiacach za 3 miesiac do tego dodatkowe urlopy bezplatne letnie w formie postojow i odwołań.Juz nie mowie o 8 godzinnym zapierniczaniu w kitlu przewaznie o kilka rozmiary za duzym gdy pracownicy firmy opierdzielaja sie w shirtach i z butami na miare bo firma nawet gwarantuje im ciuszki na rozmiar i wkladki w butach by im nie przeszkadzaly haluksy.No i ten zolty czepek na glowie przez 3 miesiace symbol "kota" jak w wojsku.Sami widzicie same plusy.
5
Nick 2017-06-05 12:08
Jedno mnie ciekawi co z towarem ktory jest skutkiem wyjechaniem masy czyli ponadliczbowym co sie pakuje w sloiki jakos nie widzialem by je wyzucali do worka na utylizacje.Drogie pytanie co jest z towarem ktory jest pakowany w formie testu podobno idzie na utylizacje a jest pakowany na palety i przykrywany przekladkami by sie sloiki nie podrapaly.Nie raz dochodzi to takich absurdow ze maja zlecenie na jakas liczbe kremow a okazuje sie ze mase tak obliczyli na to zlecenie ze wyjechanie je nawet przekracza liczbe zlecenia .I nie wywalili jako nadwyzke do utylizacji tylko na palety.
2
Nick 2017-06-05 12:29
Ostatni absurd tej firmy wedle mnie: Zwolnili 2 pracownikow ktorzy pomyli palety i 140 sloikow z masa poszlo na utylizacje.Po kilku dniach linia miala zlecenie na 6 000 sloikow z kremem tak to zaplanowali ze nastepne 6 000 sloikow poszlo tylko by wywalic mase z lini.Nikt nawet nie dostal uwagi.Dla tego naprawde polecam sie wam zatrudnic w tej firmie.
8
Zadowolony 2017-06-05 17:31
Nie zgadzam się z negatywnymi opiniami na temat firmy Beiersdorf.
1) Żółte czepki są po to by pracownicy byli świadomi, że pracownik noszący żółty czepek jest pracownikiem, który pracuje bardzo krótko i należy zwyczajnie mu pomóc w przypadku problemów.
2) Porównując fabrykę kosmetyków do fabryki samochodów trzeba mieć niesamowitą wyobraźnię, żeby zestawić te dwa różne zakłady pracy. FMCG i automotive to dwie specyfiki zakładów.
3) Osobiście uważam, że stosunek pracowników stałych do pracowników tymczasowych jest bardzo dobry. Nie oczekujmy od ludzi, że wszyscy będą dla wszystkich ulegli, bardzo mili. Pracownik tymczasowy pojawiając się w nowym miejscu jest zestresowany do tego stopnia, że w wielu przypadkach powiedzenie zwyczajnego "Cześć" , "smacznego" lub "Dziękuję" przychodzi z wielkim trudem. Dlatego to wszystko działa w obie strony.
Wszystkich, którzy chcą podjąć pracę w BMP szczerze zapraszam. Nie czytajcie opinii negatywnych. Przyjdźcie i przekonajcie się sami. Dajcie się poznać jako osoby otwarte i gotowe do współpracy a gwarantuję, że nawet jako pracownicy tymczasowi będziecie zadowoleni z pracy w Nivea. Każdy zakład ma swoje plusy i minusy. Gwarantuję wam, że tu jest więcej plusów.
Osoby krytykujące proszę o nie pisanie nieprawdy bo szkodzicie przede wszystkim sobie.
4
ola 2017-06-08 19:11
A na stałe żeby dostać się do pracy na produkcji przez zakład jest pewnie trudne pytam bo pracuje w unileverku i chętnie bym przeszła z produkcji na produkcje i wiem ze zarobki kobiet sa dobre.
1
Zadowolona 2017-06-11 18:57
Pracuję bardzo długo już w NIVEA i jestem z tego bardzo dumna i zadowolona. Polecam wszystkim pracę w tak dobrej firmie.
7
asia 2017-06-12 17:34
No ok a zarobki kobiet na 3 zmiany jakie wynoszą 2500zł mniej więcej na reke czy więcej chodzi mi co długo pracują bo ja pracuje również na produkcji i tyle zarabiam wiec jak więcej to chętnie złoze cv i się przeniosę jak będzie szansa.
1
Obecny pracownik 2017-06-13 09:52
Bardzo dobra firma, dużo młodych ludzi, atmosfera bywa różna ale nie ma tu żadnego mobbingu ( no chyba że ktoś krytyczne uwagi uważa za mobbing) Wynagrodzenie mogłoby być lepsze, bo obowiązków jest sporo ale w porównaniu do innych firm to nie ma tragedii. Ja polecam pracę w Nivea, można się tu sporo nauczyć i co najważniejsze nie ma dużych rotacji. Bardzo fajna praca.
4
asia 2017-06-13 20:15
Chyba żartujesz, fajna praca ale chyba nie w nivea pomyliłas firmy. Kobiety przestańcie się bać i pisać prawdę.
8
Były pracownik 2017-06-18 18:59
Tylko do NIVEA nie przez agencje. Traktują Cie jak przygłupa. Ciągła rotacja pracowników. Dużo obowiązków za 13 brutto, śmiech.Premia dopiero przypada w piątym miesiącu pracy ,i to często nie cała a nie jak obiecują 400 brutto. Do Nivea gruba skóra, bo Cie wykończą psychicznie.Praca męcząca.
7
CzasNaPorzadek 2017-06-18 21:21
Nie wprowadzajcie ludzi w błąd i wyrażając opinię wskazujcie konkretnie jakiej firmy z grupy Beiersdorf ona dotyczy: czy chodzi o Nivea Polska Sp. z o.o. czy Beiersdorf Manufacturing Poznań Sp. z o.o.
Dla niewtajemniczonych:
-Beiersdorf Manufacturing Poznań Sp. z o.o. to produkcja, czyli komentarze dotyczące czepków, zatrudniamia przez agencje itp. itd. dotyczą tego podmiotu
- Nivea Polska Sp. z o.o. - nie jest firmą produkcyjną. Znajdziesz tutaj takie działy jak Marketing, Sprzedaz, Finanse, Hry, Logistyka.
I jezeli chodzi o Nivea Polska Sp. z o.o to sobie chwalę.
4
jack 2017-06-19 08:58
Zgadza się "nivea" to są dwie firmy nivea zajmująca się sprzedażą dostarcza krem na rynek, przedstawiciele handlowi itp (czyli biurokracja), oraz BMP czyli produkcja (co prawda tutaj jest też sporo biurokracji logistyka , zakupy menagery itp.) ale przede-wszystkim produkcja.
Z tego co wiem to w jednej i drugiej za dobrze się nie dzieje nivea (sprzedaż ) próbuje wybielać sytuację bo źle to może wpływać na sprzedaż produktów, które tak na marginesie są bardzo dobrej jakości.
Myślę że niema się czego bać produkt bardzo dobry sam się obroni, tutaj opisuje się sytuację w firmie a na krytykuje produkt (produkty super w swojej klasie cenowej).
Niestety w samej firmie sytuacja jest napięta ludzie poddenerwowani zarówno w nivea jak i w bmp, mam tylko nadzieje że nie wpłynie to na jakość produktów.
Ludzie odchodzą praca ciężka (nivea, bmp) przerost biurokracji atmosfera siada, menagery z przypadku miotają się niewiedzą za bardzo jak wyjść z zaistniałej sytuacji. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego pracownikom bmp i nivea
7
Pietia 2017-06-28 21:45
nie możemy się otrząsnąć po informacji ze nawet pani prezes wybrała rozwoj kariery poza strukturami nivea
10
nowy 2017-06-28 21:45
Czy to prawda że szykuje się praca na 4,brygady ???
1
miś 2017-06-28 21:57
Praca jest ok, problem kadra zarządzająca.
7
Amanda 2017-06-29 19:59
Serio?! Katarzyna odchodzi?
4
:D 2017-07-01 13:56
Tak wydarzyła się na nowym pracowniku. można nazwiskami powiedzieć o kobietach dominujących. co tam się dzieje nie da się opisać. jestem obecnie pracownikiem firmy ale przez kupe lat byłem przez serwis obecnie szukam pracy.
4
... 2017-07-02 16:45
Odchodzi, czy jej podziękowano. Prawdy w tej firmie nie poznasz. Przy każdym odejściu grono maluczkich puszcza w eter kolejną bujdę. W cos musza wierzyć i czymś trzeba karmić masę, zeby wynik ankiety nie sięgnął bruku.
2
Gracja 2017-07-03 01:49
Sama odchodzi, bo dostała świetną propozycję pracy. Miała piękne pożegnanie, bo na takie właśnie zasłużyła. Przedstawiła nowego prezesa a teraz będzie kontynuować swoją pracę w innej firmie. To była jej decyzja.
2
amika 2017-07-03 14:32
A kto będzie nowym prezesem?
1
iza 2017-07-05 19:03
A na produkcji dziewczyny zarabiają koło 3 tys zł na reke stare pracownice wiec zle nie maja i bogaty socjal tez jest.
1
trolololo 2017-07-07 15:15
Jakiś koleś z Bułgarii.
1
Polak Pracownik biedak 2017-07-07 16:31
Mi proponowali pracę przez pośrednictwo 13 Brutto i to nie na cały etat, skomentowałem to: nie stać mnie na pracę za tak niską wypłatę, mam rodzinę na utrzymaniu. Wyzysk brak szacunku do ludzi, firma z tradycją...znana niemiecka firma, w Niemczech jakie zarobki, w euro? Wyprodukować jak najmniejszym kosztem ale to nie jeden przypadek to się dzieje wszędzie. Wstyd, duża rotacja pracowników musi być kto przyjdzie pracować za tak małe pieniądze? Studenci ? Mamy Firmy w Polsce, wypłaty, mała grupa ludzi w zarządzie tej firmy nie ma szacunku do ludzi, wstyd pracować w takiej Firmie. Ludzie mało zarabiają, mniej kupują kosmetyków i kremu NIVEA.
5
Anonymous 2017-07-12 10:47
Tak!!!!!
moge nazwiskami teraz pisać. wydarzyło sie cos co od dawna było planowane
1
Anonymous 2017-07-12 11:03
wczoraj zwolnili Pracownika który dobrze pracował wszyscy chcieli pracować z nim, wukonywał wszystkie polecenia, pomagał, był sumieny, Czarna z naważalni i jej koleżanka doprowadziły do tego mobigowały go jak był na ich zmianie, później był na innej zmianie to jechały na niego wszystko co się da bo zmieniały zmianę na której był, zawsze powód się znajdzie. Niech władze NIVEA zaczną dociekać co się dzieje w Baiersdorf. Stare pracowniece nadawały ciągle na niego dlatego kierowniczka pewnie nie wytrzymała.
5
P.O 2017-07-12 12:21
kto to jest czarna ?
* 2017-07-12 15:03
tylko na priv
:D 2017-07-12 15:13
z tego co jeszcze wiem Pracownik ten czekał na zabieg od czterech miesięcy gdy w końcu lekarz dał mu termin zabiegu, ten pracownik poinformował przełożonych cztery dni później dostał wypowiedzenie. przypadek?
4
Kaś 2017-07-18 09:42
Drodzy,
prośba o opinie na temat stanowiska Menedżer ds. S&C Marketingu, widzę, że ta rekrutacja jest już od dłuższego czasu - w czym jest problem, że tak długo szukają? Ludzie się nie sprawdzają? W czym jest problem?
Byla Pracownica biurowa. 2017-07-19 12:17
W czym jest problem??? Idz sie przekonaj stwierdzisz jak wielu, gdybym wiedziala nigdy bym tu nie przysza.
4
jeszcze pracownik 2017-07-19 17:31
W Bmp i Nivea zaczynają się zmiany na calego, szykuje się nie ciekawa sytuacja, poustawiali młodych tzn. Liderow aby można ich kontrolować , a młodzi to chwycili i zaczęli swoje nie udolne panowanie. Nic z tego nie będzie Panie i Panowie firma się rozsypuje, bo kto by tam chciał pracować, a była taka fajna firma. Obecnie ludzie uciekają, a kilka lat temu każdy chciał tu pracować.
6
Czarna 2017-07-20 08:58
A czy to ten sam pracownik co nie miał nawet roku przepracowanego umowy na dłuższy termin? Ten sam co ostatnio był ciągle na dłuższym i krótszym L4. Ciągle chodził narzekał na pracę snuł plany na kilka operacji na najbliższy pół roku oraz długie chorobowe? Bo to chyba właśnie ten który szukał innej pracy opowiadał wszystkim o swoich planach na przyszłość i wyjazd za granicę. Skoro tacy ludzie przychodzą tylko po zasiłek chorobowy i ciągle ich nie ma to czego tutaj szkoda? Jak praca jest za ciężka to trzeba ją zmienić a nie czekać na zwolnienie.
2
Samo zycie 2017-07-21 11:50
Kandydaci, którzy znają sie na rzeczy- wiedza jak zarządzać gospodarką POS i ile wysiłku kosztuje implementacja promocji maja konkretne oczekiwania finansowe.
Dodatkowo oczekują rzetelnego wdrożenia. Chcieliby rozwijać wspaniałe niestandardowe nośniki do punktów sprzedaży, współpracować z najlepszymi Dostawcami i moc jeździć na targi, aby poszerzać horyzonty i byc o krok przed konkurencją.
Niczego z powyższych nie mozesz oczekiwać od pracy na tym stanowisku w Nivea. Nacharujesz sie jak wół przy budżetach, planach, prezentacjach, podsumowaniach a supply chain i tak nie dostarczy ci mydła i płynu, zeby zatowarowac nowa podświetlana półkę.
Ce la vie!
3
Zostaw swoją opinię o Nivea - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nivea