brak logo

Masterpress S.A.

Białystok

Opinie o Masterpress S.A.

bry hesu 2010-11-25 20:26:48
Nawet nie macie pojęcia jak potrafią podziękować pracownikowi za prawie 9 letni staż druku flexo!!!! Mam czyste sumienie pisząc, że po prostu stać ich na tzw "żółtodziobów" niż wynagradzanie wyuczonych drukarzy. Niech zatrudniają więcej mądrych głów, niż prawdziwych drukarzy!!! a nie pseudo maszynistów!!!!!!!
3
Malgo 2012-05-14 19:02:35
Moi Krytykanci,
Cechą narodowa jest krytykowanie działań innych ludzi. Nikt wam kochani nie broni załozyć własnej firmy! Podejmijcie to ryzyko, zainwesujcie i zastawcie własny majatek. W dzisiejszych czasch, aby firma przetrwała, to trzeba zachowac przewage konkurencyjna - ciąć koszty i wprowadzać ciągłe modyfikacje. Ile zmian w usprawnieniu firmy zaproponowaliscie sami?!! Czy tylko odbębnić swoje ponarzekać na kapitalistyczny (usunięte przez administratora) i do domu??? Takich firm jak Masterpress borykających się z dynamiką zmian jest tysiące.
A jak wam tak żle, to szukajcie, lepszego losu. Wszędzie jest dobrze, tam gdzie nas nie ma. U sąsiada trawa zawsze zieleńsza.
Ja pracuję z Masterpressem od wielu lat i oceniam firme b. pozytywnie, idzie z duchem czasu.
Panie Prezesie tak trzymać!
kto? 2013-04-26 18:02:29
a jakie to opinie?
4
kto? 2013-04-27 11:09:48
czyli?
3
anonim 2013-08-06 13:48:24
płemieł, czyli nie polecasz pracy w Masterpress? Jakoś uargumentujesz? Bo chyba nie jest tak źle, skoro ludzie pracują. Ile zajmuje uzyskanie umowy o pracę?
1
anonim 2013-08-27 13:42:39
druk, jak to obóz pracy? Nie wypłacaja wynagrodzeń w Masterpress? Dużo nadgodzin? Współpracownicy chociaż się wspierają?
1
Mr. Mister 2013-08-28 16:16:10
Bzdury ludzie wypisują, jak ktoś nie chce pracować tylko przychodzić do pracy to nic dziwnego że potem są rozczarowani. Płaca zawsze na czas, co prawda kokosów się nie dorobimy, ale jak ktoś się pokaże z dobrej strony to dostanie umowę o pracę i w miarę sensowne pieniądze.
Bartek 2013-09-18 04:49:05
Witam chciałbym zacząć pracę w masterpress , kilka lat temu pracował tu mój kolega na stanowisku pomocnika drukarza.
Czy osoba bez doświadczenie ma jakiekolwiek szanse ,aby się załapać ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi .
6
2013-10-01 23:47:10
@Bartek, @Tolek, przyjmują tak jak przyjmowali, ludzi ciągle potrzeba, do różnych działów potrzeba różnych ludzi.
Jest rotacja - tak jak wszędzie.
Co do powodzenia podczas rekrutacji i ustalania wynagrodzenia - ameryki nie odkryję mówiąc, że pracownik z doświadczeniem w branży ma szansę wynegocjować lepsze warunki.
"Żółtodziób" jest skazany na najniższą krajową (wyjątki)
"Żółtodziób" z dyplomem wyższej uczelni - j.w. (wyjątki)
"Żółtodziób" z dyplomem wyższej uczelni technicznej plus 500-600zł brutto więcej - na początek. (wyjątki)
( usunięte przez administratora ) Podsumowując: chcesz pracować - będziesz pracował, nie chcesz pracować - znajdziesz milion powodów.
Życie.
1
- 2013-11-24 23:40:21
tak
On 2013-12-19 23:59:59
Na pewno jak będziesz myślał kategorią "ile czasu zajmie UZYSKANIE awansu" to nigdy go nie doczekasz. Na pewno trzeba wnieść coś od siebie wartościowego, dzięki czemu firma Cię wręcz nie wypuści inwestując w Twoją osobę sporo środków.
1
On 2013-12-30 18:27:22
Ostatnio da się zauważyć, że ludzie często zmieniają stanowiska pracy lub uczą się na innych stanowiskach. Trzeba tylko o to upomnieć liderom, kierownikom, nikt tu jeszcze nie zabronił nikomu się rozwijać. Trzeba tylko wiedzieć czego się chce i walczyć o to. Ważna jest też cierpliwość, tu stanowiska specjalistyczne czy kierownicze nie zmieniają się co miesiąc.
ania342 2014-01-14 19:35:11
Jest to bardzo pożądna firma.
były pracownik 2014-02-11 17:03:40
prawda jest taka, że ta firma stała się jednym z (usunięte przez administratora) w Białymstoku, nie prawdą jest że aby utrzymać się na rynku jako firma jedynym wyjściem jest cięcie kosztów, aby zmotywować pracownika nie koniecznie trzeba dawać mu podwyżki chociaż uważam że premie to najlepsza motywacja dla pracownika. Mastarpress stosuje na pracownikach zasadę kija nie marchewki, wprowadza rywalizację zmianową, co sprowadza się do wrogości między pracownikami, a pracownicy w związku z tym aby (prawdopodobnie się podlizać) lub utrzymać swoją pozycję zaczynają na siebie donosić. Atmosfera czysto ludzka jest nie do zniesienia. Niestety w białostockich firmach staje się to już standardem aby wyzyskiwać pracownika, bo po co zatrudnić jednego pracownika, skoro jednego można zwolnić, a kolejny będzie pracował za dwóch bo czuje nad sobą bat, no i zapłacimy mu za to grosze. Taka jest prawda i nic tu się nie zmienia
20
kobra 2014-03-06 19:14:49
mam wrażenie, że w/w oceny dotycza pracy na produkcji, a prawda jest taka ze biuro jest super, pracuje sie tu dobrze, nawet nie zle placa, dyrektorzy sa ok, pracy duzo, no ale za cos trzeba placic. polecam
4
nicki 2014-03-25 10:21:02
Pensje sa marne. Oczywiscie zależy wszystko zalezy od zajmowanego stanowiska. Hm... Co moge powiedziec dobrego o tej firmie to, że jest tutaj prawdziwie domowa atmosfera. Super, Brawo, tak trzymać Panie Prezesie!
Maniek 2014-03-28 20:51:25
nicki jestem zainteresowany pracą u was, na jakie zarobki mogę liczyć? Co rozumiesz przez domową atmosferę?
1
Mirek 2014-12-01 20:26:12
Tak, super jest. Jumbo w czoko i do przodu :)
2
Masterpressowitz 2015-04-08 20:22:28
Hej Baric,

Zły kierunek obrałeś, klienci przeważnie gdzie indziej poszukują takich informacji, ale ok, spróbuję pomóc.
Otóż jeśli chodzi o etykiety i opakowania to nie jest to takie proste, gdyż terminologia różnie określa i czasami etykieta może być też opakowaniem (saszetka kosmetyczna), ale w większości przypadków nim nie jest. Masterpress produkuje i etykiety i opakowania - wszak to są dwie firmy, kilka technik druku, itp. itd...
Co do trwałości, to wszystko zależy od zastosowania, inne materiały (podłoża drukowe, farby, lakiery, itp.) będą miały zastosowania w procesie etykietowania chemii gospodarczej, a inne do etykietowania np. wędlin. Co do żywych kolorów, to możemy zadrukować dowolny kolor ze skali Pantone, czy wg wzorca od klienta, nawet farbami fluorescencyjnymi, itp.

Ale... jeśli Twój post to nie fake, zapraszam na stronę http://www.masterpress.com/pl/index.php tam masz dane kontaktowe i wszystkiego się dowiesz:)

Pozdro heiterom :D
ania 2015-04-16 21:09:12
A co możecie powiedzieć o pracy na stanowisku planista? Warto startować? Jakie zarobki na początek
?
2
Gość 2015-10-08 04:03:56
Nie polecam tej firmy. Zatrudniają przez agencje pracy taką jak np.HM. Atmosfera w pracy jest TRAGICZNA. Ten kto jest słaby psychicznie to nie wytrzyma! Ludzie zwalniają się nawet po kilku godzinach. Tam nie pracujesz tylko ( usunięte przez administratora )..Masz umowę zlecenie, na której masz wpisane stanowisko: pomoc drukarza, która nie ma nic wspólnego z tym co robisz. Praca wygląda w ten sposób, że pracujesz pod presją czasu. Trzeba wyrobić tzw. Normę. Tak jak już wyżej zostało napisane jest rywalizacja między grupami (pracownicy na zmianie).To jak praca na akord. Robisz az do ostatku sił. I to jeszcze powiedzą dlaczego tak mało zrobione. Podsumowując nie polecam tej pracy bo jest to wyzysk w biały dzień. Szukajcie lepszej pracy! A od tego trzymajcie się z daleka. Życzę Wszystkim owocnych poszukiwań w znalezieniu dobrze płatnej pracy. POwodzenia
4
gosc 2015-10-17 20:53:15
Praca jak praca.część liderów nie kompetentnych i mściwych (AS) ale nie wszyscy.zarobki na czas.system miar-porażka zarządzania ale przejrzeli na oczy i się opamiętali.praca-może być choć dużo 6/10 .zarobki-przeciętne lub niskie 4/10.przełożony- 1/10.lepsza taka niż żadna ale nie dla ambitnych i żądnych awansu i chwały
1
chirurg 2015-10-31 16:35:52
Osoba, która jest zdziwiona, że trzeba wyrobić normę urwała się z choinki. Konkurencyjne firmy robią podobne ilości i aby dostać zlecenie należy zapewnić sprawne i terminowe wykonanie pracy. Jeżeli chcesz w pracy robić co łaska to bądź pewna, że w życiu też zarobisz co łaska.
1
prac 2015-12-19 21:29:25
Niestety, muszę potwierdzić kilka z tych opini. faktycznie wyścig szczurów to jest, liderzy który powinni służyć pomocą i radą, wręcz odwrotnie bardziej przeszkadzają i podkręcają negatywną atmosferę.
jeśli jesteś nowym pracownikiem, pamiętaj: "rację ma ten który pierwszy podpier... drugiego" . więc opinie o atmosferze w firmie są niestety prawdziwe. A większość ma koneksje rodzinne, zatem jeśli chodzi o karierę to zapomnij. No chyba, że masz odpowiedni charakter...
odnośnie, natomiast pracy samej w sobie to jest spoko. Jak ktoś przyszedł pracować a nie się opieprzać 8 godzin to nie bedzie miał z tym żadnego problemu, pod warunkiem, że nikt nie będzie mu się wpieprzał co 15 min.
Kto już popracował w swoim życiu bedzie wiedział o ważnych rzeczach jak: KASKA ZAWSZE NA CZAS, 8 godz. zmiany, płatne nadgodz. oraz socjal.
Lecz niestety, "RODZINA masterpress" to tylko pokaz dla kierownictwa i Prezesów, którzy chcą werzyć w ten slogan. Lecz niestety piękne przemowy, ani najlepsze programy tego już nie zmienią....
4
elektra 2016-01-15 09:37:45
Dlaczego usuwacie napisane opinie o jednej z najgorszych firm, wyzyskującej ludzi. Czy one są złe czy dobre powinny tu widnieć. Jeśli firma MASTERPRESS zasłużyła na to, to to powinno być przestrogą dla innych a nie (moderator) usuwa bo to nie wygodne. Szkoda, że nie dochodzą prawdziwe opinie do ludzi o takich firmach gdzie człowiek jest robolem.
Pozdrawiam (moderatora) elektra
1
z ch.. na rozum się zam. 2016-01-22 23:55:05
Masz rację ale u nas laska to 1000zl a np. w DE ta sama laska to 1000eur, masz ci los co ?
1
Hoho 2016-01-27 17:25:33
Ta 2 z przodu to chyba z nadgodzinami i premia
1
Ala 2016-02-04 13:53:43
nie każdy może być przecież prezesem..a w Masterpress nikt nikogo robolem nie nazywa !!!
Kinia 2016-04-19 19:12:06
Tyle to ty w zyciu nie dostaniesz
1
Kinia 2016-05-13 18:10:47
Skąd przypuszczenia ze pracowałam
Deaf power 2016-08-16 18:10:45
Witam. Pracowałem pakowania w firmie Masterpress. Nie pamiętałem termin. Około 2012-2014 r. Obecne nie pracuję. Mój znajomi pracuje obecne. Opowiadał mi. Podobne jak ja. Czuję jak jestem dyskryminowany bo są niesprawiedliwe innymi pakowaczami. Za szybko pakuję, a oni wolno. Jak ja kiedyś wolno pakuję, a spedycja, liderzy kazał że mam szybko spakować, a reszta nie, i tak denerwowałem się. Na przykład każdy dziennie spakuję 200 rolek, a oni 100 rolek, ale takie same zarobki, to niesprawiedliwe. Wielki Skandal !!!
2
grrrr 2016-08-18 19:25:33
Wyplata zawsze na czas ale taką stawkę to chyba w zarządzie mają cala reszta najnizsza krajową lub lekko wyżej i tu z utrzymaniem rodziny jest już problem. Jeśli jesteś stanu wolnego to se poradzisz za takie pieniądze ale jeśli masz rodzinę to z jednej wypłaty się nie utrzymanie. Stawki jakie podadzą w widełkach te górne nie są do osiągnięcia to tylko marchewka przysłowiowa.
Player1256 2016-09-19 19:27:23
Pracowałem w masterpresie parę lat i powiem że kariery nie zrobicie. No chyba że familia kogoś wyżej postawionego. Nawet jeżeli będziecie mieć świetne wyniki i chcecie zrobić coś żeby wszyscy byli zadowoleni lub choć troszkę zaistnieć to nie ta firma. Liczy się tylko masa a nie jakość nie ważne że chcesz zrobić dobrze tylko masz zapier...ć.
2
potempa 2016-09-21 14:03:29
Firma "pod stołem" załatwia przetargi dla "swoich" .
Zatrudnia swoich "misiewiczów". No wolno im.

NEPOTYZM w fazie kwitnącej
1
basia 2016-09-22 10:32:12
Drodzy pracownicy masterpress, pojawiło się ogłoszenie na specjalistę ds. obsługi klienta, mam doświadczenie w sprzedaży w branży wydawniczej, angielski znam, niemieckiego nie który jest wymagany, czy ktoś z pracujących tam osób mógłby mi przybliżyć warunki zatrudnienia, jaka podstawa, jakie szanse na premie, czy są częste delegacje i jaka jest atmosfera w pracy. Nie interesują mnie opinie rozżalonych którzy za nic nierobienie dostają marne pieniądze. Z góry dziękuję
vhyis 2016-09-25 11:55:48
@ basdia - znajomy tam pracował, nie chcia,l zdfradzić ile zarfabia twierdzac (zreszta słusznie) że jest to tajemnicą firmy. Ale z tego mówił była to niezła kasa
zula 2016-10-26 15:44:21
Wszyscy widzieli jak pracowałeś.T o co napisałeś to bzdury wyssane z palca.
3
pawlo 2016-11-14 20:22:25
pracowałem w olsztynie,jako pomocnik maszynisty.ludzie tam zatrudniają slepych kulawych itp,czasmi musiałem slepego prowadzic do drzwi.place marne,ponizanie pracownikow,nie polecam.
Zostaw swoją opinię o Masterpress S.A. - Białystok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Masterpress S.A.