Jakoś produktów spadła drastycznie. Kefir to już nie jest kefir tylko coś rozcieńczone z wodą. Jeszcze z pół litra zrobiło się 420 w tej samej butelce wygląda jakby jakiś menel w sklepie upił.
Na początku roku wybuchł pożar hali w zakładach OSM Krasnystaw. Czy wpłynęło to znacząco na pracę firmy? Wzrósł może nacisk na kwestie bezpieczeństwa, może planują zatrudnić kogoś do ochrony obiektu?
Jakoś produktów spadła drastycznie. Kefir to już nie jest kefir tylko coś rozcieńczone z wodą. Jeszcze z pół litra zrobiło się 420 w tej samej butelce wygląda jakby jakiś menel w sklepie upił.
A tak z ciekawości to od kiedy ta jakość jest taka pogorszona? Powodem tutaj może jest jednak złe przechowywanie przez sklep czy coś? A co do wagi to naprawdę go ważycie przed spożyciem?
Butelka nie jest ta sama. Owszem ma taki sam kształt ale jest zmniejszona. Nigdy nie nalewa się pod korek. Wiem to, bo tam pracuję.
no i czemu sekrety firmowe zdradzasz. :( a co z jakością?, bo tego nie skomentowałeś. Niczego nie rozcieńczacie i pod tym względem wszystko jest ok? Jak u was się pracuje na kontroli jakości tak właściwie, jest takie stanowisko?
Jakie sekrety? Tam nic nie ma do ukrycia. Butelkę każdy w sklepie może obejrzeć sobie, a nie mówi, że taka sama jaka była. Odnośnie produktu (kefiru), nie jest on bynajmniej rozcieńczany. Oczywiście jakość się pogorszyła, bo teraz się robi na ilość. Tak na serio, to do kefiru wszystko jest dolewane co zostanie z innej produkcji ( z tego różny jest smak i konsystencja), ogólnie kefiru nie polecam. Kontroli jakości nie ma, jest tylko laboratorium.
dobra bo się nie znam, to tak można wszystko dolewać i firma otwarcie to deklaruje? czyli na tym labie nie dbają o jakość ani nic? w sumie to jak tam u nich praca wygląda, bo ciekawa jestem? dużo laborantów pracuje?
Wszystko co jest dolewane do kefiru musi być przebadane, bo przecież jest dopuszczone do spożycia. Może być przetworzone w specjalnych wirówkach albo jeszcze inaczej. Dlatego może mieć różną konsystencję lub smak, ale jest zjadliwe i najwyraźniej to nie przeszkadza osm. Gdzie firma to deklaruje? bo nie wiem co masz na myśli. Trzeba technologów pytać. Odnośnie pracy labo, to z każdej partii biorą próby i pewnie mają jakieś wytyczne - co oni mogą?, robią swoje. Tam pracuje z 10 osób, są na każdej zmianie.
10 osób w całej firmie? Czy na konkretnym dziale? Ciekawa jestem, czy często mają oferty pracy w takim razie. Nie szukają teraz nikogo do pracy?
Czytaj ze zrozumieniem!!! Ręce opadają!! 10 osób pracuje w laboratorium. W całej firmie jest z 500 ludzi. Obecnie nie poszukują pracowników, jeśli już to mają po rodzinie albo znajomych. Szczerze nie polecam nikomu tam iść, ale jak kto chce, żeby później nie żałować (wiem co mówię).
Jestem zainteresowana pracą jako pomoc mleczarska. Widziałam listę obowiązków w ogłoszeniu i pracownika ma przestrzegać zasad higieniczno-sanitarnych, bhp i ppoż. A jak firma przygotowuje pracownika, by znał i przestrzegał regulaminu? Ile czasu te szkolenia w sumie trwają i jest na koniec tych szkoleń jakieś kursy sprawdzające wiedzę?
Dzień dobry, kupuje wasze produkty bardzo pyszne i smaczne i chciałbym podsunąć wam pewien pomysł czy ktoś z zarządu czyta te opinie jeżeli tak mam pewne propozycje marketingowe i produkcyjne,
Witam fajna praca ogólnie...i do tego w laboratorium same rozwódki..następna sie podobno szykuje....
Tak jak firma traktuje pracowników, tak samo traktuje klientów. Nie polecam produktów ze względu na ich skład. Azotan Potasu.. i wiele innych.
I jeszcze wszystkie produkty zawierają Monotlenek Diwodoru - główny składnik kwaśnych deszczów oraz wielu niebezpiecznych odpadów przemysłowych; że przypadkowe dostanie się do dróg oddechowych nawet niewielkich ilości tej cieczy może prowadzić do śmierci, a postać gazowa często powoduje poważne oparzenia.
W jaki sposób są weryfikowane są umiejętności kandydata na rozmowie kwalifikacyjnej w Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie?
Nijak,główne pytanie napewno czy masz wujka w tej firmie a jeśli tak to jak się nazywa, oczywiście musisz wiedzieć na co się piszesz, chociaż teraz wszystkich przenieśli do Zamościa albo na inne działy więc dostać się tam graniczy z cudem.
serio na rozmowie się pytają o to czy ma się kogoś w tej firmie z rodziny? Czy to tylko taka Twoja ironia? Przecież jakby tak było to... bez komentarza
Pracowałem w OSM na sezon i powiem szczerze, ogólnie pracy nie polecam praca może i dla młodego zdrowego człowieka ciężka jakaś bardzo nie jest, natomiast bardzo dużo osób tam pracujących(nie wszyscy!), jest chamskich oraz bardzo niekukturalnych, Kodeks pracy nie ma nic z tą firmą wspólnego jak trzeba to się pracuje dzień w dzień, należy jednak pochwalić brygadzistów oraz technologów z działu mleka bo to naprawdę super osoby.Działu galanteria nie polecam.co do wypłaty nie ma co narzekać ponieważ młode osoby zwolnione z płacenia podatku dochodowego zarabiają lepiej niż starzy operatorzy, niektórzy jednak mają co najśmieszniejsze młodym osobom to za złe i traktują ich gorzej.....
Firma zasadniczo z dobrymi opiniami jako pracodawca, fajna atmosfera. W kwestii zarobków można powiedzieć, że każdy zarabia tyle na ile zapracuje, ja nie narzekam.
Panie Michale, zejdź pan na ziemię!!! Coś się pomyliło Panu w tej opinii. Od 2 lat (usunięte przez administratora) nas na kasę i pracowników mają za nic.Prezesi żyją w innym świecie, PRL."służba" tak określają tą robotę.na okrągło trzeba je..ć i nie ma życia osobistego.wyplata marna, jak renta za takie ciągłe (usunięte przez administratora)
Witam wie ktoś może o jakiś przyjęciach do OSM?Chciałabym tam pracować wysyłałam dwa razy CV w styczniu i lipcu i cisza.
Napiszecie czy jest u Was kontrola jakości czy laboratorium i w jakim systemie pracuje laboratorium.?
Ile jest etapów w procesie rekrutacji w Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?
2 rozmowy. Z Wiceprezesem i z głównym prezesem. W tamtym roku jak się przyjmowałem, to odstęp między rozmową a rozmową to około tygodnia,półtorej jakoś tak. I na drugiej już wiesz czy pracujesz czy nie
Dla mnie firma dobra tylko trzeba pracować a to nie każdy lubi!!
Czy można liczyć na szybki odzew po rozmowie ?
Praca trzyzmianowa. Spożywka - więc jest tempo i duża koncentracja. Ludzie na produkcji w większości bardzo w porządku. 2 lata temu na dzień dobry dostawało się 10 zł brutto (4 zł poniżej minimalnej) - na pytanie czego tak mało to Pani z Kadr odpowiedziała: " spokojnie - przez tydzień czy dwa nocną zmianą sobie nadrobicie do minimalnej". Do niedawna było tak, że za jednodniowe zwolnienie lekarskie nie było premii. Premia to ok 1/3 zarobków w OSM. Już tam nie pracuje od roku (udało zmienić na lepszą prace) ale słyszałem, że zrobili masowe podwyżki o kilka zł za godzine ale uwalili premie. W efekcie moi byli koledzy zarabiają po podwyżkach parę stówek mniej niż poprzednio. Kiedy jeszcze pracowałem w OSM to tylko parę osób na dziale miało stawkę powyżej pensji minimalnej. Dało się zarobić ale tylko jak miałeś przez cały miesiąc popołudniową i nocną zmianę. Teraz podobno za 2 zmiane nie ma premii - tylko nocna ma. Jeżeli jesteś osobą samotną mieszkającą w bloku to praca jest ok. Inaczej ciężko pogodzić życie prywatne i zawodowe - praca jak na bombie, chociaż wielu pracowników potrafi, ale i wielu jest po rozwodach. Grafik ustalany jest jak już ktoś napisał maksymalnie 3-4 dni do przodu - i to jest prawda. Zazdrościłem znajomemu z Cersanitu, że on wie na jakiej zmianie będzie np. za 3 miesiące. W OSM jest tak, że pracujesz 10 dni pod rząd albo więcej (BHP to w OSM bardzo luźny temat), a potem brygadzista wstawia Ci hurtem 4-6 dni wolnego pod rząd czy chcesz czy nie chcesz. I znowu po tym zapieprzasz tydzień lub dwa. A często bywa tak, że jest duże zamówienie lub "awaria" na proszkowni to schodzisz z popołudniowej zmiany o 22:00 a do pracy przychodzisz na 5:00 (7 godzin przerwy między wyjściem a przyjściem do pracy). Trzeba też mieć zdrowy kręgosłup. A nawet jak jest zdrowy to może po jakimś czasie szwankować ( są takie działy gdzie trzeba ręcznie przerzucić do 8 ton worków dziennie) Nie żałuję, że tam pracowałem bo poznałem wielu fajnych ludzi, ale dla chcących tam pracować (szczególnie na produkcji) to radze potraktować tą pracę jako tymczasową. Awansować się nie da - po latach pracy jak się sprawdzisz to może zostaniesz brygadzistą (czyli stanowisko wyżej) - to jest max. na co można liczyć.
Pracuję tam 3 lata i wszystko się zgadza co napisałeś. Tylko grafik jest na max 2 dni do przodu, tylko w piątek robią na 4 dni w przód- na galanterii. Ale nie dość, że jest na 2 dni to jeszcze ciągłe zmiany w tym czasie. Nie da się nic zaplanować, bo jak masz np.wolne to zaraz są telefony albo sms, żebyś przyszedł. Na brygadziste raczej bardzo trudno awansować bo na tych stanowiskach nie ma rotacji i cały czas są ci sami ludzie. Chyba,że masz znajomosci to wyedy prędzej. Ogólnie nie polecam, bo nie ma życia prywatnego i jak na taką pracę są niskie zarobki.
Czy rozmowa rekrutacyjna w Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie odbywa się również w języku angielskim?
Jaja sobie robisz, czy o drogę pytasz? Człowieku, kto tam zna angielski!! To jest zakład rodem PRL i rządzący także. Nie radzę tam iść i psuć sobie nerwy.
W niedziele produkcja też działa normalnie? Czy to dzień wolny od pracy?
Czy przyjmują teraz do pracy w tej firmie teraz
Czy firma poszukuje aktualnie pracowników? Jak wyglądają zarobki?
@Robol, czy rotacja pracowników jest spowodowana tym, że pracodawca nie przedłuża umów, czy też pracownicy sami rezygnują? Jak myślisz czym jest spowodowana taka sytuacja i jak jej zapobiec? Piszesz, że praca jest zmianowa, czy możesz liczyć na premie za pracę na akord lub po godzinach? Podziel się swoimi doświadczeniami na pewno wiele osób z tego skorzysta.
Atmosfera jest bardzo nie komfortowa. Nigdy nie wiadomo czego możesz spodziewać. Praca 3 zmianowa a grafik w najlepszym wypadku (hale produkcyjne) na 3-4 dni do przodu. za nadgodziny nie płacą w zamian dni wolne, jak będziesz się przypominać. Obuwie robocze strasznie nie wygodne. Co do przedłużania umów, sami nie wiedzą co mają robić na ostatnia chwilę. Jeśli ktoś ma rodzinę na utrzymaniu będzie miał pod górę. I stąd ta rotacja. A ten Kamil to pewnie z 2 pietra.
Co możecie powiedzieć o firmie OSM Krasnystaw, jakim jest pracodawcą? Jaka atmosfera panuje w firmie? Czy warto składać tam swoją kandydaturę? Zapewniają jakiś system premiowy? @MrNoName, zakładam, że jesteś pracownikiem skoro wypowiadasz się w tym wątku na forum. Czy mógłbyś w kilku słowach przedstawić swoje odczucia wobec realiów pracy, które Cię tu spotkały? Wielu z nas przyda się taka wiedza. Każda odpowiedź może komuś pomóc w decyzji o podjęciu tutaj pracy. Pozdrawiam.
Rotacja pracowników duża, ciężka praca zmianowa, ale jak ktoś chce zarobić to się da. Ja musze utrzymać rodzinę, a innej roboty w okolicy brakuje.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie?
Zobacz opinie na temat firmy Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 3.