Opinie o POLMLEK/FORTUNA
widząc Państwa zainteresowanie Grupą Polmlek, chcielibyśmy zaznaczyć naszą obecność w tym miejscu. Od tej pory postaramy się wykorzystać serwis GoWork.pl, by przedstawić rzetelny obraz naszej firmy.
Jesteśmy największą prywatną firmą z wyłącznie polskim kapitałem w branży mleczarskiej, zatrudniającą blisko 2500 osób. Wszystkie nasze zakłady produkcyjne mieszczą się w kraju, a mleko skupujemy od sprawdzonych polskich dostawców. Działalność firmy rozwija się od ponad 20 lat. Jesteśmy przedsiębiorstwem z tradycjami, staramy się proponować atrakcyjne warunki współpracy i dbać o przyjazne środowisko pracy.
Bardzo ważna jest dla nas szczera i otwarta komunikacja, bo dzięki niej możemy usprawniać funkcjonowanie naszego przedsiębiorstwa oraz sprawić, że nasi pracownicy będą bardziej usatysfakcjonowani. Dziękujemy za wszystkie merytoryczne opinie oraz konstruktywne słowa krytyki.
Mojej znajomej z Olsztyna , kolega pracuje w Ochronie w Lidzbarku Warmińskim tej Mleczarni i przywozi po zmianie , masło , sery , twarogi.
W WOLSZTYNIE TEŻ JEST TAK CACY??? TAK TYLKO PYTAM...PRZEPRASZAM ŻE PYTAM NIE ODPOWIADAM...
Podpowiedzcie czy firma rekrutuje aktualnie? Jaka jest atmosfera w pracy?
atmosfera jest bardzo fajna. Od kilku lat zarząd kładzie duży nacisk na to, żeby ludziom pracowało się w dobrej atmosferze, więc widać że są nastawieni na ludzi i cenią sobie pracowników. Co do rekrutacji, to nie wiem ale często rekrutują bo się rozwijają/rozwijamy i w sumie stale są potrzebne ręce do pracy
Częsta rekrutacja jest dlatego że jest LIPA z kasą atmosfera super ,tylko kasa slabiutka ci co są po Agrosie mają wysoka bo są po przejęciu .Reszta przcuje za 3000 brutto +premia na papieże i tylko tam jak wystarczy ci 2400 netto to zapraszany. Zapomialem 11 ankiet na sklepie i 150 z jednego sklepu.
Każdego miesiąca są realne szanse na to, aby otrzymać premię do pensji podstawowej? Chciałbym dowiedzieć się również, czy pracownik pracujący sumiennie może w przyszłości liczyć na podwyżkę bądź awans? Firma POLMLEK/FORTUNA przygotowała dla swoich pracowników jasną i przejrzystą ścieżkę rozwoju zawodowego? Jestem ciekaw, czy wiesz, jak to wygląda.
To napisz gdzie taka fajna atmosfera jest na produkcji ,w sprzedaży w biurach ,bo 90% ludzi stąd ucieka.
Ludzie uciekają nie ze względu na atmosferę bo ludzie są w porządku, ale ze względu na chaos, brak organizacji, brak ludzi (bo po co doceniać i zatrudniać jak jeden może robić za 2 czy 3 osoby..... Każdy normalny, szanujący się człowiek ucieknie jak najszybciej.
Uważasz, że głównym problemem i powodem, który wpływa na to, że pracownicy rezygnują z pracy w firmie POLMLEK/FORTUNA jest panująca tam atmosfera. Czy kiedykolwiek wraz z innymi pracownikami próbowaliście w jakikolwiek sposób zintegrować się ze sobą, przez co atmosfera mogłaby się polepszyć?
Zgadzam się w 100% z "Haha". Chaos, brak ludzi bo po co zatrudniać jak jedna osoba może robić za kilka, zupełny brak jakiejkolwiek organizacji, a "szkolenie" polega na robieniu wszystkiego wokół, a nie tego co się powinno. Każdy szanujący się człowiek ucieknie jak najszybciej. Do tego bardzo niewygodne obuwie robocze....
Ufff ...ja po rozmowie już :) Jestem dobrej myśli. Bardzo fajne spotkanie i niepotrzebnie się stresowałam. Firma wydaje się bardzo fajna i ma duże możliwości. Jak ktoś się zastanawia czy rekrutować to uważam, że warto.
i co Ninka znalazłas te mozliwosci rozwoju w firmie , czy tylko Ci sie tak wydawało z poczatku ? xD
Dzień dobry czy są przyjęcia do pracy dla Pani
Czyli nie tylko dla mnie atmosfera jest kluczowa? Moje zapytanie jednak nie będzie dotyczyło tego działu. Moglibyście wypowiedzieć się o biurze? jest taka oferta dla asystentki ds. eksportu, chce aplikować. jak odnajdę się na dziale? jaki jest zespół?
Witam dostałem propozycję pracy na wózkach widłowych. Jaka jest atmosfera w pracy? Dla mnie to bardzo kluczowe. Pozdrawiam z góry dziękuję
Gdzie znajdę informacje o zakładzie w Tymienicach? Czy warto aplikować?
Widziałem właśnie, że poszukują tam operatora maszyn. Podepne się pod ciebie, bo też chętnie się czegoś dowiem o zakładzie. Może ktoś powie czy operator musi mieć jakieś doświadczenie? Wspominali, że zapewniają szkolenia przygotowujące do pracy. Te szkolenia odpowiednio przygotują nawet kandydatów bez doświadczenia?
Rozmowa typowa jak na kazdej rekrutacji
Pytania o doświadczenie , osiągnięcia , mnóstwo pytań ,atmosfera w porządku , bez stresu . Przedstawienie oferty od firmy , 3 miesiace na próbnym z niższą pensją ( mniej wiecej tyle co kasjerka w markecie ) potem ciut więcej
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Przyszłam pytać o pracę dla grafika ale widzę, że ktoś o księgowanie pensji pytał. To te przelewy doszły? Ktoś jeszcze tak miał? Wracając jednak do pracy jako grafik, może ktoś ocenić atmosferę oraz zarobki w Pułtusku? Właśnie do niego kieruje teraz oferta. Z czego wynikają nabory? ilu osób potrzeba?
Dzień dobry, kiedy można spodziewać się pensji? O 17 były ostatnie księgowania a kasy brak
Padła na forum propozycja o tym, by poczytać jak firma przejmowała mleczarnie i tym podobne przed podjęciem się pracy. faktycznie to ma takie znaczenie? W tym roku mimo wszystko jakie są warunki? nikt niczego nie pisał. Zmieniło się cokolwiek? były rotacje? Lub podwyżki?
Przed pójściem do pracy poczytajcie historie firmy , jak przejmowali mleczarnie itp
Co się dzieje w firmie ,że tak kontrolują na każdym polu pracowników? Beda zwolnienia?
Zwolnień nie będzie. Uszczelniają system, żeby pieniądze zostawały w budżecie działu i były na podwyżki, bo to jedyny sposób na zatrzymanie pracowników w tych czasach :)
Czas pracy albo czy pracownik zamyka wizytę w sklepie czy pod to akurat jest uważam bez sensu ponieważ GPS nie zawsze łapie idealna geolokalizację często nie ma zasięgu żeby złapać idealnie musisz stać w miejscu Ok 5 do 10 minut żeby się złapało A i tak zdarza się ze pokazuje głupoty. Nie pisze tego ponieważ mi to przeszkadza te kontrole bo nie mam nic do ukrycia wykonuje swoją pracę nalezycie tylko są pilniejsze sprawy ale to moje zdanie. Pozdrowionka
A tak właściwie to jakie wtedy były, gdy to pisałeś? Zmieniły się do dziś? Ile mogą wynosić?
Czy firma oferuje prywatną opiekę lekarska? Luxmed np?
Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w POLMLEK/FORTUNA?
Hej, czy w tej firmie się dźwiga? Pytam gdyż mój kręgosłup jest lekko nadszarpnięty. Po za tym czy mógłby ktoś napisać jak kształtuje się wynagrodzenie i czy taka tłusta osóbka jak ja nie zostanie przerobiona na masło.
Wszystko zależy na jaki dział się trafi. Są takie stanowiska gdzie się nie dźwiga. Zarobki wiadomo tak jak wszędzie
A to na którym z działów w takim razie można przewidywać, że sporo będzie się dźwigało, a na którym byłoby najlżej?
B.K.
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w POLMLEK/FORTUNA?
Tylko nie tam Obietnice jedno a realia to drugie. I niech was ręka boska broni przed zgłaszaniem innowacji, pomysłów itp. Dobrzy pracownicy i tak OUT.
Zgadza się na rozmowie wszystko pięknie, po miesiącu pracując wychodzą wszystkie niedoskonałości firmy i zdajesz sobie sprawę, po co chciałeś tu pracować i zaczynasz szukać innej roboty. W żadnej porządnej firmie nie ma takiej rotacji jak tu.
W każdej firmie zdarzają się niedoskonałości - w końcu firma to ludzie, a jeszcze się taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził. Zespół jest tak duży, że rotacja na poziomie rocznym max 10%, to nie jest duża rotacja.
Jakimi autami jezdzą PH, a jakimi managerowie (RKS i KAM). Marka i model jeśli ktoś może podać. Myślę że wiele osób interesuje temat a na całym forum nie znalazłem konkretów. Dziękuje pomocnym.
Wszystkie ostatnio wymienili - same nowe z salonu są teraz. PH - Yaris, KAM - Corolla, a kto wyżej Camry. PB/hybrydy Mają full serwis w aso, ogólnie ful wypas od 2 połowy 21 roku. O nic się nie martwisz, oprócz sprzedaży :-)
Jakie warunki na stanowisku pH? Jaka podstawa? Jaka realna premia? Jakie auto służbowe?
Nikomu z przełożonych nie zależy na sprzedaży - masz robić zdjęcia. Premia jest za zrobienie 100% i więcej - lecz nie licz na kokosy. Auto na początek to fiesta z przebiegiem jak Apollo 13, która jak on też będzie miała kłopoty z powrotem do bazy.
Czy można liczyć w POLMLEK/FORTUNA na prywatną opiekę medyczną?
O ile wiem Nie ma czegoś takiego jak prywatna opieka w firmie Polmlek nawet karta Multisport jest za dopłatą i to sporą nieopłacalna
W takim razie na co można liczyć będąc pracownikiem POLMLEK/FORTUNA? Czy jakiekolwiek dodatki są oferowane osobom pracującym w firmie? Jestem ciekawa jak dokładnie wyglądają warunki zatrudnienia w tym miejscu. Opiszesz?
Pani Grażynko Oczywiście że Social u nas istnieje są to dofinansowania na Święta Bożego Narodzenia i Wielkanocy uzależnione od dochodów , są też dofinansowania do wakacji dla dzieci. Mamy też paczki dla dzieci które niestety dostajemy co roku na Trzech Króli.To nie jest tak że wszystko jest źle ale zawsze mogło by być lepiej, opieka medyczna , karty Multi sport za symboliczną opłatę, ciekawe wakacje dla dzieci, zwrot za okulary np.
Co to za bzdury, poza premia na swieta i paczkami po ,ktore trzeba osoboscie pojechac do Pułtuska nic nie dajecie . Doplata za okulary hahaha smiech na sali , zeby taka firma nawet opieki medycznej nie miala dla proacownikow to juz o czyms swiadczy , karta multisport w kazdej innej firmie max 50 zl ,tylko w polmleku trzeba placic jakby sie osobiscie bralo .
Czytaj że zrozumieniem napisałem że te rzeczy (opieka medyczna, karta multisport, okulary )mogły by być a ich nie ma.
Właściciel powinien się obudzić, tu się nie sprzedaje tu się robi zdjęcia, najlepsze jest to że robiąc obroty takie jak cały region 6 zarabiam mniej. (usunięte przez administratora) Piszę że potrzebuje wsparcia i gazetek , dostaję odpowiedź zadzwoń sobie załatw sobie.. to po ca ja mam tych RKS -ów
Jak działa GoWhistle?
Zostań Sygnalistą w POLMLEK/FORTUNA - Pułtusk
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Aby założyć konto, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
Pamiętaj, że zarejestrować się mogą tylko osoby upoważnione do obsługi zgłoszeń.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- wybierasz zgłoszenie anonimowe lub imienne
- decydujesz o kategorii zgłoszenia np. łamanie przepisów prawa
- możesz szczegółowo opisać sytuację
Etap 2 - Przekazujemy Twoje zgłoszenie pracodawcy
- informacja o sygnale pojawia się na wątku firmy
- upoważniony Compliance Officer dostaje możliwość odpowiedzi na sygnał
- GoWork dba o terminowy odzew ze strony firmy
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Jak się pracuje w POLMLEK/FORTUNA?
Zobacz opinie na temat firmy POLMLEK/FORTUNA tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 14.
Jakie są opinie pracowników o pracy w POLMLEK/FORTUNA?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 7, z czego 1 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy POLMLEK/FORTUNA?
Kandydaci do pracy w POLMLEK/FORTUNA napisali 5 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- POLMLEK/FORTUNA
Modlińska 310/312
03-152 Pułtusk - http://www.polmlek.com/polmlek...
Wiesz coś więcej o tej firmie ?
Bądź na bieżąco!