2.7/5

Pułtusk - POLMLEK/FORTUNA

3. Opinie o pracodawcach Pułtusk
  5. Opinie o POLMLEK/FORTUNA

Opinie o POLMLEK/FORTUNA Pułtusk

Nie przegap nowości o POLMLEK/FORTUNA!

02.04.2019 13:23

Szanowni Państwo,

widząc Państwa zainteresowanie Grupą Polmlek, chcielibyśmy zaznaczyć naszą obecność w tym miejscu. Od tej pory postaramy się wykorzystać serwis GoWork.pl, by przedstawić rzetelny obraz naszej firmy.

Jesteśmy największą prywatną firmą z wyłącznie polskim kapitałem w branży mleczarskiej, zatrudniającą blisko 2500 osób. Wszystkie nasze zakłady produkcyjne mieszczą się w kraju, a mleko skupujemy od sprawdzonych polskich dostawców. Działalność firmy rozwija się od ponad 20 lat. Jesteśmy przedsiębiorstwem z tradycjami, staramy się proponować atrakcyjne warunki współpracy i dbać o przyjazne środowisko pracy.

Bardzo ważna jest dla nas szczera i otwarta komunikacja, bo dzięki niej możemy usprawniać funkcjonowanie naszego przedsiębiorstwa oraz sprawić, że nasi pracownicy będą bardziej usatysfakcjonowani. Dziękujemy za wszystkie merytoryczne opinie oraz konstruktywne słowa krytyki.

Serdecznie pozdrawiamy,

GRUPA POLMLEK.
    Kolega janka.

17.04.2019 18:43

Mojej znajomej z Olsztyna , kolega pracuje w Ochronie w Lidzbarku Warmińskim tej Mleczarni i przywozi po zmianie , masło , sery , twarogi.
    HULA KRASULA

31.07.2021 02:09

W WOLSZTYNIE TEŻ JEST TAK CACY??? TAK TYLKO PYTAM...PRZEPRASZAM ŻE PYTAM NIE ODPOWIADAM...
    Zainteresowany

19.03.2018 19:36

Podpowiedzcie czy firma rekrutuje aktualnie? Jaka jest atmosfera w pracy?

17.11.2019 19:13

Zgadzam się w 100% z "Haha". Chaos, brak ludzi bo po co zatrudniać jak jedna osoba może robić za kilka, zupełny brak jakiejkolwiek organizacji, a "szkolenie" polega na robieniu wszystkiego wokół, a nie tego co się powinno. Każdy szanujący się człowiek ucieknie jak najszybciej. Do tego bardzo niewygodne obuwie robocze....
    Ala

25.05.2020 01:13

Wszystko jest możliwe i awans i podwyżka
    tess

24.03.2019 05:07

chodzi o receptury i wiedze,teraz ucieka sie tam gnie nie ma e i sgf
    Ninka

30.08.2018 14:12

Ufff ...ja po rozmowie już :) Jestem dobrej myśli. Bardzo fajne spotkanie i niepotrzebnie się stresowałam. Firma wydaje się bardzo fajna i ma duże możliwości. Jak ktoś się zastanawia czy rekrutować to uważam, że warto.
    KAROL

17.12.2018 19:37

i co Ninka znalazłas te mozliwosci rozwoju w firmie , czy tylko Ci sie tak wydawało z poczatku ? xD

kandydat

07.03.2026 14:54

W życiu każdego człowieka są chwilę, które są jednymi z najważniejszych. Taką też jest utrata pracy, również jej znalezienie. Czasem szukając pracy uczestniczy się w różnych procesach równolegle. Dla osób z HR Polmlek zrozumienie tak naturalnych procesów to chyba Himalaje wyobraźni. Bo co można powiedzieć u p. Arturze H, który sam na spotkaniu deklaruje termin i formę udzielenia informacji zwrotnej. Później pokazuje kandydatowi czym zasuada na krześle w swoim biurze? Miałem okazję brać udział w rekrutacji do tej firmy. Obiecany czas feedbacku dawno minął. No cóż. Poczekam, może jednak... Jeżeli ta firma tak traktuje potencjalnych pracowników, co myśleć o klientach? Życzę powodzenia, będzie potrzebne jeżeli taki "szacunek" macie do osób trzecich. Będzie potrzebny. Sam nie dotknę niczego z logo Polmlek na półce. Tę historię będę przytaczał przy każdej możliwej okazji.

Dawid

10.03.2026 13:12

Dzień dobry, Odpowiedzi zwrotne w procesach rekrutacyjnych są udzielane telefonicznie (pozytywne z zaproszeniem do następnego etapu) lub mailowo (negatywne). Termin jest zależny od długości trwania procesu rekrutacyjnego i ilości etapów. Proszę sprawdzić skrzynkę mailową być może komunikacja trafiła do spamu.

Dawid

10.03.2026 15:22

Informacja zwrotna negatywna pojawia się po zakończeniu rekrutacji. Sprawdź spam na skrzynce.
    Pioto

31.12.2025 14:54

Znalazłem spory kawałek plastiku w waszym maśle klarownym. Proszę o większe sprawdzanie waszych produktów

Alicja Jakubowska

07.01.2026 10:10

Dzień dobry, W celu analizy Pana zgłoszenia, proszę o przesłanie reklamacji przez stronę https://polmlek.com/kontakt/ i wypełnienie formularza - Zgłoszenie reklamacyjne konsumenta.
    Esi

06.06.2025 09:38

Tymienice kierownik nie ma pojęcia o logistyce premia brak lub żałosne 2% od kiedy to kierowca pizzerii zostaje kierownikiem masakra
    Zapytanie

28.05.2025 10:27

Witam Co sie dzieje z rekrutacja na stanowisko specjalista do spraw wsparcia sprzedazy ????
    ?

24.03.2025 11:56

Proszę o informację jak pracuję się w oddziale w Pułtusku. Dokładniej chodzi mi o pracę w dziale sprzedaży. Jak atmosfera w pracy ? czy jesteście Państwo zadowoleni z zarobków ?. Czy jest możliwość rozwoju? Praca polega na samodzielnym myśleniu czy wszystkie zadania są bezpośrednio od przełożonego ?
    WITAJCIE

19.09.2024 18:05

Witam, jak wyglada zmanowosc na produkcji sa to 2 zmiany czy 3 ? jaki to system od poniedzialku do piatku czy weekendy rowniez?
    Ggjjj

15.04.2024 18:48

Dzień dobry czy są przyjęcia do pracy dla Pani
    Witold

11.02.2024 17:11

Witam dostałem propozycję pracy na wózkach widłowych. Jaka jest atmosfera w pracy? Dla mnie to bardzo kluczowe. Pozdrawiam z góry dziękuję
    Miś

21.11.2023 05:34

Gdzie znajdę informacje o zakładzie w Tymienicach? Czy warto aplikować?

08.09.2023 17:53

Dzień dobry, kiedy można spodziewać się pensji? O 17 były ostatnie księgowania a kasy brak
    Bbs

29.12.2022 21:40

Przed pójściem do pracy poczytajcie historie firmy , jak przejmowali mleczarnie itp
    Smoczek

27.10.2022 12:01

Czy firma oferuje prywatną opiekę lekarska? Luxmed np?

10.06.2022 13:40

Co się dzieje w firmie ,że tak kontrolują na każdym polu pracowników? Beda zwolnienia?

10.06.2022 22:17

Fajnie by było gdyby większe budżety były na przeceny!

10.06.2022 22:22

Czas pracy albo czy pracownik zamyka wizytę w sklepie czy pod to akurat jest uważam bez sensu ponieważ GPS nie zawsze łapie idealna geolokalizację często nie ma zasięgu żeby złapać idealnie musisz stać w miejscu Ok 5 do 10 minut żeby się złapało A i tak zdarza się ze pokazuje głupoty. Nie pisze tego ponieważ mi to przeszkadza te kontrole bo nie mam nic do ukrycia wykonuje swoją pracę nalezycie tylko są pilniejsze sprawy ale to moje zdanie. Pozdrowionka

04.05.2022 10:19

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w POLMLEK/FORTUNA?
    RKS

10.06.2022 13:51

Zależy od stanowiska. Samochód / Telefon / Tablet / Laptop raczej tylko tyle
    Fryderyk Chopin

04.05.2022 18:31

B.K.
    Tłusta kaśka

03.04.2022 21:36

Hej, czy w tej firmie się dźwiga? Pytam gdyż mój kręgosłup jest lekko nadszarpnięty. Po za tym czy mógłby ktoś napisać jak kształtuje się wynagrodzenie i czy taka tłusta osóbka jak ja nie zostanie przerobiona na masło.
    Pola

22.04.2022 06:59

Wszystko zależy na jaki dział się trafi. Są takie stanowiska gdzie się nie dźwiga. Zarobki wiadomo tak jak wszędzie

06.01.2022 10:50

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w POLMLEK/FORTUNA?
    Pola

06.03.2022 06:47

Atmosfera w pracy jest ok ja nie narzekam
    Wujek

29.06.2020 21:37

Tylko nie tam Obietnice jedno a realia to drugie. I niech was ręka boska broni przed zgłaszaniem innowacji, pomysłów itp. Dobrzy pracownicy i tak OUT.
    PH

29.07.2020 05:53

Zgadza się na rozmowie wszystko pięknie, po miesiącu pracując wychodzą wszystkie niedoskonałości firmy i zdajesz sobie sprawę, po co chciałeś tu pracować i zaczynasz szukać innej roboty. W żadnej porządnej firmie nie ma takiej rotacji jak tu.
    Witek

02.02.2022 13:22

W każdej firmie zdarzają się niedoskonałości - w końcu firma to ludzie, a jeszcze się taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził. Zespół jest tak duży, że rotacja na poziomie rocznym max 10%, to nie jest duża rotacja.
    WyjadaczFMCG

13.03.2021 19:39

Jakimi autami jezdzą PH, a jakimi managerowie (RKS i KAM). Marka i model jeśli ktoś może podać. Myślę że wiele osób interesuje temat a na całym forum nie znalazłem konkretów. Dziękuje pomocnym.
    Rambo

02.02.2022 13:20

Wszystkie ostatnio wymienili - same nowe z salonu są teraz. PH - Yaris, KAM - Corolla, a kto wyżej Camry. PB/hybrydy Mają full serwis w aso, ogólnie ful wypas od 2 połowy 21 roku. O nic się nie martwisz, oprócz sprzedaży :-)

03.06.2020 18:31

Jakie warunki na stanowisku pH? Jaka podstawa? Jaka realna premia? Jakie auto służbowe?
    On

29.09.2021 23:42

Nikomu z przełożonych nie zależy na sprzedaży - masz robić zdjęcia. Premia jest za zrobienie 100% i więcej - lecz nie licz na kokosy. Auto na początek to fiesta z przebiegiem jak Apollo 13, która jak on też będzie miała kłopoty z powrotem do bazy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w POLMLEK/FORTUNA?

Kontakt - POLMLEK/FORTUNA

Modlińska 310/312 03-152 Pułtusk

NIP:9512053010

Branża główna: Mleczarstwo i lodziarstwo

03.03.2021 09:23

Czy można liczyć w POLMLEK/FORTUNA na prywatną opiekę medyczną?
    Halina

10.03.2021 18:10

Co to za bzdury, poza premia na swieta i paczkami po ,ktore trzeba osoboscie pojechac do Pułtuska nic nie dajecie . Doplata za okulary hahaha smiech na sali , zeby taka firma nawet opieki medycznej nie miala dla proacownikow to juz o czyms swiadczy , karta multisport w kazdej innej firmie max 50 zl ,tylko w polmleku trzeba placic jakby sie osobiscie bralo .

06.04.2021 16:11

Czytaj że zrozumieniem napisałem że te rzeczy (opieka medyczna, karta multisport, okulary )mogły by być a ich nie ma.

02.03.2021 14:52

Właściciel powinien się obudzić, tu się nie sprzedaje tu się robi zdjęcia, najlepsze jest to że robiąc obroty takie jak cały region 6 zarabiam mniej. (usunięte przez administratora) Piszę że potrzebuje wsparcia i gazetek , dostaję odpowiedź zadzwoń sobie załatw sobie.. to po ca ja mam tych RKS -ów
    Misio

06.01.2021 22:01

Firma ma niemały potencjał jednak z taką kadrą menadzerska ciężko będzie sięgnąć najwyższego poziomu.
    Obiektywny PH

30.09.2020 10:35

Podstawa na start to 3000 zł plus premie(2500zl). Kwoty oczywiście brutto. Realna premia to (800-1200 brutto). Po kilku miesiącach może dadzą podwyżkę do 3500. Jednak firma zongluje podstawami. Jedni mają 3000 inni nawet 3800. Różnice nie są spowodowane dobra praca tylko dobrym trzymaniem palca gdzie trzeba. Prowadzony jest ranking PH który kompletnie nie ma na nic przełożenia. Dużo frazesów i obietnic a realia są takie jakieś są.
    Aspirująca na laborantkę

23.09.2020 15:39

Witajcie, Czy mogłabym uzyskać obiektywną opinię nt. pracy jako laborantka w Mazowieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Makowie Mazowieckim? Jakie warunki pracy, czy jest to praca zmianowa i jak z wynagrodzeniem?

23.06.2020 17:13

Witajcie. Jaka podstawę ma pH w firmie? I jaką premie można zarobić ?
    Dzień dobry

31.05.2020 10:36

Czy byłaby możliwość pracy na jedna zmianę (poranna) od poniedziałku do piątku .? Chciałabym podjąć prace ale tylko na pierwsza zmianę może być produkcja.
    Monia

31.05.2020 22:24

No jasne możesz pracować na jakie zmiany chcesz i po ile godzin chcesz. Możesz nawet robić sobie wolne poniedziałki jeśli ich nie lubisz ????
    Bob

31.05.2020 08:47

Jakie są realne zarobki na produkcji
    Aaa

06.05.2020 08:52

Kto pracuje w tej firmie dłużej niż dwa lata?
    Dawis

12.05.2020 23:56

Jaki dział cię interesuje
    teddy

15.06.2017 23:40

firma ok,dobre produkty powinni tylko przedstawicieli bardziej zagonić do roboty, za mało wizyt robia,siedzą w autach zamiast pracować na sklepach,(usunięte przez administratora) mamy super nabiał a oni tak mało go sprzedawaja.

04.07.2019 01:03

Dziękujemy Państwu za opinię i informacje. Czy mogliby Państwo napisać o jaki region Polski chodzi? Naszej firmie zależy na dostępności produktów Polmleku dla każdego chętnego. Pozdrawiamy.
    smart

30.03.2020 12:16

Co ty opowiadaaz za (usunięte przez administratora) kto wymyśli inzynierię tras i zrobił 6 do 8 wizyt dziennie,.bo komputer wie lepiej gdzie Ph ma jechać, następstwa tej bzdur są taki że mamy spadki sprzedaży.... ale zdjęcia są prefekt, powodzenia na pewno firma się utrzyma robiąc zdjęcia.
    Firma Kogucik

13.03.2020 11:38

Rekrutacja na RKSa styczeń 2019 jade specjalnie 200 km w jedna strone aby się spotkać z rekruterem i dyrektorem. Na miejscu się okazuje że dyrektor musiał sobie pojechać. Informacja po rozmowie że decyzje otrzymam po 1 miesiącu. Musle Ok. Mijają prawie 2 miesiące informacji brak. Wiec się upomnialem i o decyzje okazjje sie sie że nie. Tak czy tak sytuacja prawdziwa i pokazujaca poziom profesjonalizmu w tej firmie. Nie pisze tego z powodu że pracy szukam bo znalazłem gdzie indziej lecz zwyczajnie z powodu że człowiek traci czas i pieniądze a potem czeka 2 miesiące na jaką kolejek informacje i dostaje ja dopiero po upomnieniu się. Ogromna firma a taki poziom ..... ( sami oceńcie )

13.03.2020 11:52

Dzień dobry, Rekrutacje w naszej firmie przeprowadzane są przez dział HR we współpracy z dyrektorem odpowiedniego działu. Nie jest on jednak wymagany do przeprowadzenia rozmowy rekrutacyjnej - dział HR ma odpowiednie do tego kwalifikacje. Po zakończeniu rekrutacji wysyłamy mail do wszystkich z podziękowaniem za udział w rekrutacji. Zapraszamy do sprawdzenia folderu SPAM. Pozdrawiamy, Grupa Polmlek
    XooX

09.03.2020 20:21

Jeśli ktoś chce pracować 3 weekendy w miesiącu na nocki oprócz tego zarobić najniższą krajową(2300brutto+300zł niby premii) wychodzi najniższa krajowa I o żadnej premii nie ma tu mowy to jawne (usunięte przez administratora) to może iść I robić jak biały murzyn.
    XooX

09.03.2020 19:19

Każdy szanujący się człowiek nie podejmie pracy w tej firmie (przynajmniej na produkcji) o innych stanowiskach nie mogę się wypowiedzieć. Płaca jaką mi zapropowano to 2300złbrutto+300zł premii - CZYLI TAK JAKBY PREMII NIE BYŁO ponieważ wychodzi najniższa krajowa za pracę w, której wypada tylko 1 weekend wolny w miesiącu. 3 weekendy pracujące W DODATKU NA NOCKI tj. Piątek, sobota oraz niedziela x3w miesiącu. Dla mnie to kpina Nie dziwi mnie, że wciąż są przeprowadzane rekrutacje. Ogromny minus nie polecam pracy w tej firmie. Nie umiem stwierdzić czy takie warunki ma każdy w tej firmie ale jeśli tak to żal człowieka... Szkoda czasu, nie pozdrawiam☺
    Temat

07.03.2020 18:01

Ile się czeka w firmie na wyniki rekrutacji ?
    Marianmaluchnik@compl

02.02.2020 11:21

Do polmleku mleka nigdy w życiu nie oddam chociaż by mi płacili po10 zł za litr krętacze (usunięte przez administratora) wyleje do szamba a niedam

05.12.2019 07:36

Marianmaluchnik@compl

02.02.2020 08:49

Taka firma szeryf lata helikopterem a nie stać ich na wózki akumulatorowe tylko paleciakiem każą wozić po tonie jak kto jest głupi i silny to dla niego dobra praca

17.11.2019 19:13

Bardzo odradzam. Na budowie lżej i bardziej szanują pracownika.
    Kolega janka.

17.04.2019 18:47

Mojej znajomej kolega pracuje w ochronie mienia i osób w Lidzbarku Warmińskim w Mleczarni i przywozi do Olsztyna sery, masło i.t.podobnie.

26.10.2019 18:19

To co z tego, że ktoś przywozi sery czy masło z mleczarni? :D Nie może sobie kupić?
    InnyPaweł

17.11.2019 19:10

Akurat na ochronie mają najlepszą robotę...
    Aneta

27.08.2019 14:22

Stanowisko laborant. Nie polecam pracy w firmie. Pracodawca co innego mówi na rozmowie kwalifikacyjnej odnośnie zarobków. Jak przyszło do podpisania do umowy to stawka się zmniejszyła.

27.08.2019 18:55

Pani Aneto, dziękujemy za opinię. Czy w czasie rozmowy rekrutacyjnej ustalała Pani wysokość zarobków z tą samą osobą, z którą potem miała Pani podpisać umowę?
    Aneta

27.08.2019 14:40

W ofercie podawane są nieadekwante informacje odnośnie dojazdu do Lidzbarka.

27.08.2019 18:52

Pani Aneto, dziękujemy za informację. Jeśli Pani może, proszę napisać, o którą konkretnie ofertę chodzi, gdzie ją Pani znalazła, co jest w niej nieadekwatne. Jeśli w informację wkradł się błąd, oczywiście go zweryfikujemy.

Zostaw merytoryczną opinię o POLMLEK/FORTUNA