O.S.M. Łowicz

Łowicz

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 509 ocen.

O.S.M. Łowicz
4 509 6 1

Opinie o O.S.M. Łowicz

Kret

Ujawnić wynik finansowy za pierwszy miesiąc działania na szkodę spółdzielni nowego zarządu. Jeszcze pięć dni i niech ujrzy światło dzienne ten cud, to dobro co spłynęło na osm. Jak to się poprawia i jest lepiej. Jakie pomysły ma Iwonka i Zorro. Jak bardzo ciężko pracują żeby poprawić sytuację i nie dopuścić do połączenia. Jakie ciężkie oszczędności zrobili zwalniając garstkę osób a podwyżki windujac tym co zostali, żeby nie pouciekali sami. Jak wcale nie zatrudniają p znajomości. Jak bardzo wg wykształcenia i doświadczenia dzielą się stanowiskami. Tak. Są jeszcze bardziej zakłamani i zachłanni niż ktokolwiek przypuszczał.

Jacek

Wstyd że tu taki pazerny naród. Jak poprzedni zarząd pieniądze z mleczarni wprowadzał to przyzwolenie rady na to było a teraz biorą zabawki i idą na inny plac zabaw. A może te zabawki trzeba im zabrać że przymykali na to oczy. Taką mleczarnie tak pogrążyć. Dzięki Bogu że już ich nie ma. Kilkanaście miesięcy wystarczyło każdy następny miesiąc to było coraz gorzej. Teraz podobno się poprawia. Ciekawe czy list gończy jest już za poprzednikami przygotowany.

JÓzwa ósmy
@Jacek 11.09.2018 17:50

Co się poprawia. poebało ci się coś? Jakość padła, handlu nie ma, są tylko dwie kierownicę czy tam dyrektorki, czarna i blondi, co się tylko na ciuszkach wyznają ale nie na biznesie. Do tego kilku przefarbowanych na nowe kierowniczkow czy tam dyrektorów co to nie mogą się odnaleźć w nowej rzeczywistości jeszcze bardziej niż w nowej starej rzeczywistości. No i zarząd. O to, to. Specjaliści. Fachowcy. Samozwanczy zbawcy. Kopać bunkry.

lowiczanin

Jestem ciemawy skad zarzad Pana S. i pani G . Wzięli pieniądze na podwyżki za mleko dla rolnikow skoro poprzednicy zostawili wszystko w ruinie...okradli i ograbili...zlodzieke????ponoc z pustego to i Salamon ie naleje

My

Po opiniach widzę, że ludzie się pozytywnie odnoszą do tej firmy. Faktycznie, już trochę działają na rynku, praca jest ogólnie mówiąc nienerwowa, normalna, a pensja przyzwoita, więc się nie dziwię.

Ziółko
@My 11.09.2018 16:52

Praca normalna i pensja też? Nie wiem od jakiego kierowniczka jesteś ale przestań gadać bzdury.

Nergal
@Ziółko 11.09.2018 18:49

Taaa a wielki Pan dyrektor F... w dupce się poprzewracało ,ale cóż

Ciekawska

Prezesie Chorobliwy....kiedy przywrócisz na stanowiska Wszystkich Wyklętych

gguj

nie wiem skad tu tyle negatywow. Lowicz ma swoje minusy ale generalnie to jest pozadna firma, a wy sie przywaliliscie. Wogole malo tu opinii pracownikow, wiekszosc to opinie rolnikow

Jon W.
@gguj 11.09.2018 17:05

O widać , że zarząd PO godzinach się uaktywnił.!!! TO NIC NIE DA , FAKT JEST TAKI , ŻE JEST ŻŻŻŻŻŻŻŻŻLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jinn

oni maja chyba swoja stronke internetowa to co jakis czas mozna zerknac

Olga

Firma robi bardzo porządne szkolenia. byłam kiedyś na takim i faktycznie sporo można się dowiedzieć. bardzo przydatne.

Axo

rzetelna firma, nie mam nic do zarzucenia. trzeba się tylko przygotować na ciężką robotę.

Portier

Najgorzej to jest w handlu bo poprzedni zarząd ludzi powymieniał na leni, rozpustników i lekkoduchów, którzy tylko kasę dużą dostawali i chyba mieli za zadanie nie wprowadzać produkty do sklepów tylko je wyprowadzać. Tylko na co teraz czeka Pani Iwonka, że Ci sami nadal są?

rolnik II

Apel do Uczciwka Dominika! Panie Uczciwek, hhłopie! Handel lezy i kwiczy! Z czego kasa będzie na pensje i na mleko , co!?!?!?!?!? Czy Ty jestes chłopie za samodzielnym trwaniem czy jakżeś głosował,chłopie, co?

Xyz

Wie ktoś może jakie są konsekwencje przejścia bez trzy miesięcznego wymówienia? Bo jakoś nie mogę statutu na necie znaleźć.

Jon W.
@Xyz 11.09.2018 12:00

Gdy statek tonie , to CZY pytasz o pozwolenie na opuszczenie go ? W takiej sytuacji się teraz znajdujemy ! Pan Wojciechowski kampanie wyborczą robi sobie na nieszczęściu OSM Łowicz. Ludzie nie słuchajcie tych obietnic !!! Bo się pogrążycie

Nikson
@Jon W. 11.09.2018 12:43

Pseudo ratowanie. Pozostanie samodzielnym podmiotem wiąże się z upadkiem spółdzielni i dostawców a to na rękę będzie konkurencji osm Łowicz. Tak jak to było w Rypinie gdzie ciągnęli sami do końca i nikt już tego nie chciał dziś nie ma kasy za mleko ani spółdzielni także na walnym nie popelnijmy tego samego błędu. Tylko duża prężnie działającą spółdzielnia może nas uratować a my im i sobie pomóc bo większy podmiot to wieksza siła przebicia w rynku handlu którego u nas jest brak.

ed
@Xyz 11.09.2018 12:00

Wojciechowski chce dobra naszej Spółdzielni!

ON
@ed 11.09.2018 13:30

HE HE HE !!!!

adwokat diabolo
@Xyz 11.09.2018 12:00

do 3 lat pozbawienia wolności; hehe żartowałem:-)))

rolnik II

APEL DO KOMITETU OBRONY SPÓŁDZIELNI! Ludzie weźcie pomyślcie co sie dzieje! Zacznijcie mysleć i działac z sensem! Są podobno radni co oddają juz mleko do obcych! Są informacje, że nadal źle sie dzieje na zakładach! Dokończcie rewolucje! Nie pozwolcie, żeby jacyś cwaniacy żerowali na naszej krwawicy!

Robert R
@rolnik II 11.09.2018 14:23

handel nie działa kompletnie! To jest juz kwestia tygodni niestety!

3jpe
@Robert R 11.09.2018 14:24

Panie Wojciechowski! Co to sie dzieje, co?!?!?!?!?!?!?!? Nie widzisz Pan że jest tak jak jest? w morde jeża? A Uczciwek? Czy Uczciwek po rozmowach z niektórymi pracownikami wyciągnła pozytywne wnioski? A jekie ?

Hans

Czy pracownicy dostali wypłaty w terminie? Czy za mleko wypłata będzie terminowo?

barik
@Hans 11.09.2018 11:28

Mi zawsze placa w terminie wiec tego nie mam sie co czepiac

Ja

No ja się wynoszę. Nie będę czekać aż kasy na wypłaty braknie. A dokręcania śrubki się nie boję

Rolas
@Ja 11.09.2018 11:14

Masz rację ile można czekać uciekać do dobrych spółdzielni.

szara mamba

każden ci siem sprzeciwi, to popamieta! Musimy się nachapać przed przejęciem lub sprzedaża. Wiadomo że po przejęciu nas pierwszych pogonią. A potem nastepnych , nastepnych i nastepnych. PO KOLEI:(((((

1js

prezesem Mlekowity jest pan Sapiński( wielkie doświadczenie, kompetencje do rządzenia, 4-5 doradców merytorycznych, wielkie osiągnięcia) a prezesem Łowicza jest pani Iwnka. Wszystko w temacie przyszłość OSM Łowicz

jan D
@1js 11.09.2018 08:55

hahahahahahahahaha. No racja racja!

ROBI

Jak tam przefarbowane lisy

Lll
@ROBI 10.09.2018 23:03

A żyją sobie dobrze. Nory zaczynają budować i się okopywać. Wszyscy patrzą na handel pokładając wielkie nadzieje na dalszy byt, a tu do handlu wróciła czarna mamba zaraz zacznie się psiapsiółkami swoimi otaczać i wszystkimi interesować oprócz pracy. Nigdy nie dorówna Kosendzie. Za niego to był porządek nie trzeba się było martwić co mamy produkować, przewoźnicy byli krótko trzymani, palety porządne na zakładzie były, a teraz to szrot powstał. Czy tego chcemy?

Kret
@Lll 11.09.2018 08:15

Najmocniejsza to ona jest w gębie.

Ja

Jak się do innej mleczarni nie przyłączymy to padniemy

Ela
@Ja 10.09.2018 21:03

To się przyłączaj krzyż na drogę. Tam jak Ci śróbkę przyjętą to będziesz jeszcze tęsknił za Osm Łowicz.

555

Jak wygląda obecna sytuacja finansowa spółdzielni za miesiąc sierpień?

Handel

Jak miał być u nas dodatni wynik jak nasz prezesunio od handlu z żoneczką i hopkami sery z olejem sprzedawał po 5 zł. Pracuję tu już długo i takiej ceny to nigdy nie było. I już bańkę do tyłu mamy. Sprawdźcie i inne strategiczne transakcje

X
@Handel 20.08.2018 09:08

Kładę się na podłogę i zaczynam śmiać : ) Serio to niemożliwe ???

Nick
@Handel 20.08.2018 09:08

Obawiam się, że na tym ruchu to może to i z 2,5 raza więcej może wyjść w plecy. Dochodzi coś takiego jak utrata korzyści majątkowych (potencjalnie inna produkcja w tamtym czasie), finansowanie, magazynowanie, i inne koszty operacyjne. Ktoś to sprawdzi, jak będzie chciał. Ale kto bogatemu zabroni. Chłop potęgą jest i basta ! Toż to prywatny biznes. A se róbta co chceta !!!

Dostawca

Jaka ta sytuacją naprawdę jest? Minęło już kilka dni, a nowy zarząd milczy. Wypowiadają się wszyscy oprócz zarządu. Jeszcze nie ma podsumowania? Czy mamy czas na dalsze czekanie? Jaką mają propozycję na działalność. Czy jest szansa na bycie samemu czy już tylko ma nas przejąć ktoś inny. Prosimy o informację.

Słowo prawdy
@Dostawca 21.08.2018 13:56

Jak sytuacja... Teraz to wygląda naprawdę tragicznie, gra na czas i zwlekanie, aż dostawcy poodchodzą jak w Rypinie i ostatni zgasi światło. Potem żadna mleczarnia nie będzie chciała się łączyć/kupić, i zostaniecie na lodzie jak ludzie w Rypinie bez kasy za mleko o udziałach nie wspominając. Tak to niestety teraz wygląda...

Sputnik560

pracowałem w różnych firmach i wszystkie są podobne do siebie bo tu żadnej filozofi nie ma. Tutaj wszystko jest jak należy.

FilerSTS

Calkiem ok praca!

Pracownicy

Do mleczarni to powinien wrócić Dąbrowski. Ten młody zarząd może ma dobre intencje, ale nie ma doświadczenia. Czy w Radzie nie ma nikogo kto jest w stanie schować do kieszeni własne ambicje czy nie wiem co i wznieść się ponad wszystko i go ściągnąć. Po tych kilku dniach i po decyzji Strzeleckiej i spółki widać że pozostawili (usunięte przez administratora) bo inaczej by nie zwiali. Apelujemy do Was my pracownicy którzy widzimy jakąś szansę.

emeryci na emeryturę
@Pracownicy 21.08.2018 07:30

Nie ośmieszaj się. I nie wypowiadaj w imieniu innych pracowników. Petycję sobie napisz.

Pracownicy
@emeryci na emeryturę 21.08.2018 08:56

A Ciebie jeszcze Grzybowska nie zwolniła? Piątek niedługo.

emeryci na emeryturę
@emeryci na emeryturę 21.08.2018 08:56

To w inne dni tygodnia nie zwalniają? :-) :-) :-)

Ncg
@emeryci na emeryturę 21.08.2018 11:48

Nie zwalniaja bo nie wiedza kogo zwolnic!

Nick
@Ncg 21.08.2018 12:01

Po co zwalniać? Dają kontakt do sprawdzonego weterynarza. Drukuje L4 w hurcie. Podobno dostarcza je kurier Uberem. ZUS jeszcze na wakacjach, drzymie.

Ratownik
@Pracownicy 21.08.2018 07:30

Bzdura. Dostawcy widzą tylko cenę mleka. Ile by nie było- zawsze za niska. Nic ich nie obchodzi, że w tym roku mleko w proszku pobiło rekord dekady (cena około 5 złotych). Sery po 10-11 złotych. Za mleko zawsze za mało i mało.

Bjo
@Ratownik 21.08.2018 13:15

No jasne. Najlepiej niech oddaja mleko za darmo bo przeciez im sa pieniadze do niczego nie potrzebne. Wazne zeby dalej utrzymywac patologie w ktorej kazdy mozliwy skrawek nie dziala.

Asd

Oto kilka punktów w dzisiejszym artykule na portalu Radia Maryja. 1. Uważam, że tak naprawdę nigdy nie dostawaliśmy rzetelnych informacji o sytuacji, o stanie finansowym mleczarni. Teraz się okazuje, że mleczarnia jest w strasznym bagnie – mówi Janusz Wasilewski, producent mleka, członek Spółdzielni OSM Łowicz. - Jak nie? O fatalnej sytuacji finansowej było już wiadomo od kilku lat. Proszę się teraz nie tłumaczyć, że nagle mleczarnia popadła w ruinę finansową! 2. Winię za to poprzednie władze. Doprowadzili do tego grabieżną gospodarką, że ludzie masowo odchodzili i to potentaci, nie średni, mali tylko ludzie, którzy mieli duże ilości surowca. Po prostu cena była za mała – podkreśla Leszek Żaczek, producent mleka, członek Spółdzielni OSM Łowicz. - Wypowiedź sprzeczna z punktem 1, który mówi, że nic nie wiedzieliście! To skąd teraz wiecie kto i dlaczego!? 3. Inne spółki płacą więcej, ale 1,13 zł pozwala nam się utrzymać jeszcze na powierzchni. Jeżeli by ta mleczarnia miała wyjść na prostą, w co bardzo mocno wierzymy – jesteśmy wstanie jeszcze trochę pocierpieć – mówi Waldemar Wojciechowski, członek Spółdzielni OSM Łowicz. - Proszę się nie wypowiadać w imieniu 99% dostawców, którzy nie są już w stanie "przecierpieć" jeszcze trochę! Wychodzenie z ruiny finansowej trwa nawet kilka lat i to pod warunkiem że nie przyjdzie kolejny kryzys w mleczarstwie. 4. Rada Nadzorcza spółdzielni szuka rozwiązania trudnej sytuacji. Rozważa współpracę z innymi podmiotami lub nawet połączenie z nimi. Rolnicy i członkowie spółdzielni najbardziej obawiają się przejęcia przez zagraniczny podmiot. Boją się, że jeśli większościowym właścicielem będzie kapitał niemiecki, to wtedy w zakładzie przedzie przetwarzane również niemieckie mleko. A spółdzielnia ma bardzo długą tradycję. - Stek bzdur! Jeżeli już mowa o Polmleku to ma polskich właścicieli. Skąd wziął się pomysł ze ma niemieckie korzenie? Chyba tylko dlatego, że w wikipedii Grupa Polmlek ma opis po Niemiecku!

Ale jaja!!!

Podobno mial przyjsc do zarzadu ktos kompetentny! Teraz to chyba specjalnie ktos wpuscil tę mlodzież do zarzadu zeby podmiot przejmujacy mial TANIEJ!!!!! To sa jakies jaja!;(((

Jfb
@Ale jaja!!! 21.08.2018 09:29

Co oni wyprawiają?!?!?!?!!!! Ludzie ogarnijcie sie!

Tomek
@Jfb 21.08.2018 09:36

Żeby ktoś przyszedł ogarnięty i zaryzykował, to musi rzucić obecne zajęcie, które jest bezpieczne i dobrze płatne. Ludzie kompetentni teraz się cenią, a w tej branży jest ich naprawdę mało. Proszę sprawdzić ile kosztuje prawdziwe wyszkolenie ? Od praktyk zagranicznych, kursów, języków, wyjazdów zagranicznych i krajowych, przez kontakty. To są nieprawdopodobne pieniądze, trochę mniejsze niż wyszkolenie pilota ale wciąż ogromne. Dlatego lepiej robić się robi, a nie plątać się w lokalne zagrywki.

Ola
@Tomek 21.08.2018 10:20

Kto przyjdzie wiedząc że to na chwilę. Na pewno nie kompetentny.

mysza miki

To kiedy upadłość? już mlekpol was nie chce

Małpa

Przestańcie już rzucać żółcią i na poprzedników i na aktualny zarząd. Czy wy nie zdajecie sobie sprawy, że całe to gów.. idzie w Polskę? Zalatwiajmy brudy we własnym gronie, nie na forum. Do pracy się weźcie A nie do plotek i oczerniania.

Nick
@Małpa 20.08.2018 18:24

Póki nie przyjedzie szambiarka z innego miasta i nie odszlami wszystkich zaistniałych konfiguracji, póty będzie dalsze pudrowanie pudrem. Szambiarki z innych realiów mają to do siebie, że odszambiają do końca wszystkie powstałe złogi, bez zastanowienia. Jak szambiarka odjedzie, wtedy można naprawdę zobaczyć co się zostało i co się ma.

pawel19
@Nick 20.08.2018 19:49

Miejmy nadzieję, że już od 1 września ;)

ph
@pawel19 21.08.2018 06:21

Ktoś wie, kto to będzie?

xyz

Pozdrowienia dla pani ANI S nie uciekajcie z łowicza wyplate za mleko macie i proba sie zgadza . A we wrzesniu nie wiadomo czy kasa bedzie .