O.S.M. Łowicz

Łowicz

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 518 ocen.

O.S.M. Łowicz
4 518 6 1

Opinie o O.S.M. Łowicz

rząd

Nie wiem czy ewentualny powrót Janka to dobry pomysł ponieważ od 1 października Pan Janek pracuje w jednym z zakładów Polmleku. Jest to informacja sprawdzona na 100%. z innego forum , kierownik napisał:" Jeżeli faktycznie spotyka się z naszym Zarządem to oznacza tylko, że są prowadzone zakulisowe działania w celu przejęcia Łowicza przez tę grupę a Zarząd wmówił rolnikom, że da się egzystować samodzielnie. Niestety sytuacja finansowa była zła i z miesiąca na miesiąc jest coraz gorsza. Nie da się wiecznie prowadzić kreatywnej księgowości. Widmo utraty płynności finansowej jest coraz bardziej prawdopodobne i rządzący o tym wiedzą

Helena
@rząd 07.12.2018 19:09

no to sie porobiło. podobno rząd nie pracuje na samodzielnośc a na przejęcie przez niemców

makabra się szykuje
@rząd 07.12.2018 19:09

nikt nic tam nie wie. Czeki film! Czemu rolnicy rękoma rady chcą upadku? Niewiadomo. Ale jest robione wszystko, aby upadek przybliżyć. Niby niezrozumiałe...,ale wiadomo układy i układziki

Pracownik

Czy ktoś się w końcu zajmie znikającymi serami? Nadzoru już nie ma to całe bloki się ulatniają w zastraszającym tempie. Ciekawe jak wyjdzie spis na koniec roku.

znikające sery i twarożki
@Pracownik 06.12.2018 21:18

młodzi maja zakazane zajmowac się takimi nieprzyjemnymi sprawami! Poza tym wiadomo, że "ONA" nie może się denerwować. Więc znikające sery to norma:(

rząd
@Pracownik 06.12.2018 21:18

Nie! Nikt nie będzie niczego kontrolował! Żądnych kontroli!

Helena
@Pracownik 06.12.2018 21:18

hahahahahahahahahaha rząd nima czasu na kontrole hehehehehehe

Helena
@Pracownik 06.12.2018 21:18

ja się zajmę skoro rada nie może

Stefo i Jaro

Prosimy Rade Nadzorczą o wiekszy nadzór nad poczynaniami aktualnymi, bo juz wytrzymac nie idzie! Dlaczego Rada jest tak mało aktywna, co?!?!?!?!?!?! Czy to jest specjalnie ? Wzywamy rade do zwiększenia aktywności i przyglądania sie co i jak się dzieje. Nie będziemy już cicho o nie!!!!

pracownik cichy
@Stefo i Jaro 04.12.2018 14:19

APELUJEMY DO PANA WOJCIECHOWSKIEGO, aby nie poddawał się i dokończył dzieło ratowania naszego zakładu! Błagamy o pomoc, bo ten zarząd nie daje niestety żadnej gwarancji uratowania! To samo aktualny przewodniczący Chądzyński! Naszym zdaniem pomysł z powrotem byłego wieloletniego prezesa to nie jest dobry pomysł- tj gwarancja katastrofy wg nas. Błagamy Pana Panie Waldku zadziałaj Pan pozytywnie, skoro inni nic nie chcą zrobić

sadnra

kolejny raz czytam i widzę jak ludzie się źle wypowiadają na temat grupy polmlek. Sama tam kiedyś u nich pracowałam i nawet znałam jednego pana z zarządu. Bardzo przyjazny pan i bardzo miło wspominam pracę w tej firmie. A teraz to już mam trójkę dzieci, którymi muszę się opiekować

Mikołaj
@sadnra 20.11.2018 15:43

To może ten, który ma postawione zarzuty przez Prokuratora?

Raf
@Mikołaj 20.11.2018 18:40

Ta ten sam.

lola
@Raf 20.11.2018 22:54

w naszym kraju to teraz każdego mogą oskarżyć i żądać niewiadomo czego. Czasem to nawet strach na ulicę wyjść bo nie wiesz co Cię spotka

Dominika
@lola 21.11.2018 08:57

Proszę Cię o wpisy związane bezpośrednio z firmą O.S.M. Łowicz. Forum GoWork.pl nie jest forum dotyczącym polityki. Czy jesteś obecnym, a może byłym pracownikiem tej firmy? Jak oceniasz kontakt z innymi pracownikami i aktualna atmosferę w firmie?

Stefo i Jaro
@sadnra 20.11.2018 15:43

magazyny magazyny magazyny magazyny!!!! Iwonka! Iwonka! Iwonka! Iwonka! Iwonka! Łukaszek! Łukaszek! Łukaszek! Łukaszek magazyny magazyny magazyny POZDRAWIAMY BAAARDZO SERDECZNIE CZŁONKÓW RADY NADZORCZEJ I ŻYCZYMY MIŁEGO SNU

anonim

(usunięte przez administratora)

Teraz mądryś

Cicho Janku

Nirman

Czemu Rada nie powoluje kompetentnego zarzadu, co?!?!?!?!?!?

Norman
@Nirman 20.11.2018 10:41

boją się!:((((

Chomik Bunga Bunga

Oplułem monitor ale się ekipa ustawia , żyć nie umierać Łowicz kraina mlekiem i kasą płynąca , nie wiem czy się śmiać czy płakać ,wszystko to wygląda jakby na stypę zaprosić prostytutki i kąpać się z nimi w szampanie do rana

klucze
@Chomik Bunga Bunga 20.11.2018 09:06

przestan piotr

Nirman
@Chomik Bunga Bunga 20.11.2018 09:06

Czy odwolaja tego od handlu? Czy Uczciwek jest za samodzielnoscia czy za przejeciem? A mize za sprzedaza Polmlekowi? Tak czy owak Rada i zarzad MUSZA dzialac w kierunku samodzielnosci i rozwoju( zgodnie z prawem!) . Dopieto jak Walne by zdecydowalo o przejeciu to wtedy moga dzialac w tym kierunku. Inaczej to jest dzialanie NA SZKODE SPOLDZIELNI!

Norman
@Nirman 20.11.2018 10:40

za słabi są! A poza tym cześc rady chyba marzy o przejęciu/byciu sprzedanym? Dlaczego? A maja taki kaprys! Chłop na zagrpdzie równy wojewodzie`!

rolnik mazowieckie

czy wypłaty w listopadzie rolnicy dostali w terminie? \

Karol

Ludzie co Wy robicie!!!! Sami własnymi rękoma rozwaliliście taki zakład!!! Po takich wiadomościach to nikt nie będzie chciał tego przejąć bo nawet surowca nie ma!!! Brawo Słuchaliście się krzykacza a teraz niech on Wam odpowiem dlaczego nadal jest tak ch...o a przecież już na zero wychodzili :D:D:D haahahhah Brak mi słów jak to czytam to mam gęsią skórkę wstyd i hańba łowiczaki!!! Do delegatów jeśli choć Wy chcecie choć trochę twarzy zachować to głosujecie za połączeniem, odwołujecie zarząd, radę i powołujecie zarząd techniczny do przeprowadzenia konsolidacji!!!! Zgłaszam kandydaturę na te stanowisko w osobie Dominika Uczciwka!!! Człowiek z głową na karku który uczestniczył w rozmowach z tymi podmiotami!!!

Agata
@Karol 17.11.2018 07:42

Nieźle sobie to wymyśliła Pani Prezes. Zwolnienie w ciąży jest płatne 100% ale do wypłaty jest brana średnia z całego roku. Astronomiczną pensję prezesa ma od sierpnia. Każdy miesiąc dłużej w pracy daje wyższą średnią i mleczarnia będzie za to płacić. Rozsądne było by odwołanie jej na Walnym ale wniosek muszą zgłosić delegaci. I tak wszystkim wiadomo, że obecnemu Zarządowi zależy tylko na kasie. Bardzo byli niezadowoleni z tego, że dostali pensję od Rady trochę mniejszą niż poprzednicy. Za kompetencję jaką mają nie powinni dostawać żadnej podwyżki. Mieli doprowadzić do połączenia a robią dokładnie odwrotnie. Takie działania są po to aby zachować lukratywne stanowiska. Po połączeniu a właściwie po przejęciu zarząd i tak wyleci. Oprócz tego w zakładzie atmosfera jest okropna, pracownicy są zastraszani i szykanowani. Delegaci – prosimy Was odwołajcie ten Zarząd zanim będzie za późno. Walne to jest ostatni moment aby odwołać niekompetentnych karierowiczów.

Karola
@Agata 17.11.2018 10:07

Wojtek wyluzuj.

Karola
@Karol 17.11.2018 07:42

Nikt nie odrobi i nie wyprostuje w miesiąc tego co z uporem maniaka niszczyliście przez 1.5 roku. Robiliscie to po to żeby wszystkim pokazać i żeby najlepiej jeszcze niektórzy sami doszli do takiego wniosku że nie ma wyjścia, że inaczej się nie da - trzeba się łączyć. A tu jednak zonk - misterny plan grubymi nićmi szyty się rozsypał. Możesz sobie siedząc w domu jedno z drugim pisać z nudów różne dyrdymały i ryć jeszcze bardziej ale zapamiętajcie sobie raz na zawsze - OSIĄGACIE EFEKT ODWROTNY OD ZAMIERZONEGO.

Dora
@Karola 17.11.2018 13:55

Zastanów się co za bzdury wypisujesz. Najpierw sprawdź kto tak naprawdę odpowiada za teraźniejsze kłopoty mleczarnii. Odwołany zarząd był zarządem, który my pracownicy bardzo ceniliśmy. Traktował nas po ludzku, teraz jest powrót do przeszłości, szukanie kwitów na ludzi, na każdy temat trzeba mieć maile, rozmowy służbowe tel.sa niewystarczajace,, nikt nikomu nie wierzy, nikt z nikim szczerze nie rozmawia, każdy się boi o pracę, premie zabierane są za najmniejszy błąd, odkąd jest nowy zarząd pewne działy nie dostaly premii. Czy naprawdę, z czystym sumieniem Karola uważasz, że teraz jest lepiej? Puknij się w czoło i popatrz dokładnie co się teraz w firmie dzieje.

Bardzo zadowolona
@Dora 17.11.2018 14:39

Nierząd odwołany i niestety dla niektórych trzeba pracować bo sama wazelina już nie wystarczy. Sochaczew se ne vrati! Niektórym żal d..ę ściska ale to ich problem.

:-(
@Bardzo zadowolona 17.11.2018 16:30

Nie ważne czy vrati czy ne vrati. Tragedią jest to, że ten twór sochaczewski i ludzie ktorzy w tym uczestniczyli w rok pogrążyli firmę.

Bardzo zadowolona
@:-( 17.11.2018 17:09

Pytanie retoryczne. Dlaczego ci którzy są za to odpowiedzialni nie ponieśli konsekwencje?

Niezadowoleni pracownicy
@Karola 17.11.2018 13:55

Widzimy, że uaktywniła się osoba którą nazywają Reinhard Heydrich czy tak jakoś. Jego teorie i wywody dawno już spłynęły do kanalizacji.

:-(
@Bardzo zadowolona 17.11.2018 17:15

Bo jest pewna osoba, której bardzo zależy i bardzo tego pilnuje by tego gó...a nie ruszać. Bo niestety, oprócz bieżących spraw, wyszłyby inne z przeszłości. Dużo rąk tu ubrudzonych, a jeden na drugiego teczki w domu trzyma.

Kolega
@Karol 17.11.2018 07:42

Ale żart. Tak uczestniczył że ani jednej rzeczy z żadnym z tych podmiotów nie wynegocjował. Żaden nic nie zmienił w tym co przywiózł do Łowicza 16 sierpnia. Schowaj nas Panie od Uczciwka.

Ale to już było

Z wielu pieców się jadło chleb Bo od lat przyglądam się światu Nieraz rano zabolał łeb I mówili: zmiana klimatu Czasem trafił się wielki raut Albo feta proletariatu Czasem podróż w najlepszym z aut Częściej szare drogi powiatu Ale to już było i nie wróci więcej I choć tyle się zdarzyło To do przodu wciąż wyrywa głupie serce Ale to już było, znikło gdzieś za nami Choć w papierach lat przybyło To naprawdę wciąż jesteśmy tacy sami Na regale kolekcja płyt I wywiadów pełne gazety Za oknami kolejny świt I w sypialni dzieci oddechy One lecą drogą do gwiazd Przez niebieski ocean nieba Ale przecież za jakiś czas Będą mogły same zaśpiewać: Ale to już było i nie wróci więcej I choć tyle się zdarzyło To do przodu wciąż wyrywa głupie serce Ale to już było, znikło gdzieś za nami Choć w papierach lat przybyło To naprawdę wciąż jesteśmy tacy sami

Rolnik

Świnie odgonione od koryta 3 miesiące temu a jeszcze słychać ich kwik. Może gdyby siedziały cicho nie byłyby zagrożone pomorem tak jak teraz po tym kiedy się odezwały?

Niezadowoleni pracownicy
@Rolnik 17.11.2018 19:35

Normalnie w akwarium to pływają rybki. A w Łowiczu w akwarium to parę świń by się znalazło. Ryją i wesoło chrumkają. A największa to ta milcząca.

Zadowoleni pracownicy

Gratulacje dla Ojca;) dziecka

Niezadowoleni pracownicy
@Zadowoleni pracownicy 17.11.2018 16:49

A my pozdrawiamy męża :((

mamy uciekać?

To prawda co piszą na forum tej łowickiej gazetki? Zarząd się rozpada? Prezeska przy nadziei, a Handlowy chce uciec?

Nick
@mamy uciekać? 16.11.2018 21:08

Tak. To prawda, że Prezeska jest przy nadziei że handlowy ucieknie i wstydu oszczędzi sobie i jej. Chociaż i tak trudno mu byłoby przebić wowczas poprzednika.

Tedek
@mamy uciekać? 16.11.2018 21:08

Istny cyrk. To po co te walne?

Tzw

Dziwny jest ten spokój w okol niecały tydzień przed walnym. Czyżby naprawdę byłi pewni swego?

pawel

Zobaczymy co postanowią delegaci 21 listopada, czy świadomie zdecydują o samodzielności, co będzie równoważne z upadkiem mleczarni czy dadzą szansę na połączenie (o ile w ogóle jest jeszcze co łączyć, bo zapewne skup leci na łeb na szyję z dnia na dzień i nie ma co się dziwić: 50 groszy mniej niż w Rykach czy Sierpcu nie wspominając o Piątnicy). Mam nadzieję, że delegaci mają sumienie.

osm

A co tam słychać w osm? Mam nadzieję że wychodzi na prostą?

No

Działa?

Kret

Ujawnić wynik finansowy za pierwszy miesiąc działania na szkodę spółdzielni nowego zarządu. Jeszcze pięć dni i niech ujrzy światło dzienne ten cud, to dobro co spłynęło na osm. Jak to się poprawia i jest lepiej. Jakie pomysły ma Iwonka i Zorro. Jak bardzo ciężko pracują żeby poprawić sytuację i nie dopuścić do połączenia. Jakie ciężkie oszczędności zrobili zwalniając garstkę osób a podwyżki windujac tym co zostali, żeby nie pouciekali sami. Jak wcale nie zatrudniają p znajomości. Jak bardzo wg wykształcenia i doświadczenia dzielą się stanowiskami. Tak. Są jeszcze bardziej zakłamani i zachłanni niż ktokolwiek przypuszczał.

Jacek

Wstyd że tu taki pazerny naród. Jak poprzedni zarząd pieniądze z mleczarni wprowadzał to przyzwolenie rady na to było a teraz biorą zabawki i idą na inny plac zabaw. A może te zabawki trzeba im zabrać że przymykali na to oczy. Taką mleczarnie tak pogrążyć. Dzięki Bogu że już ich nie ma. Kilkanaście miesięcy wystarczyło każdy następny miesiąc to było coraz gorzej. Teraz podobno się poprawia. Ciekawe czy list gończy jest już za poprzednikami przygotowany.

JÓzwa ósmy
@Jacek 11.09.2018 17:50

Co się poprawia. poebało ci się coś? Jakość padła, handlu nie ma, są tylko dwie kierownicę czy tam dyrektorki, czarna i blondi, co się tylko na ciuszkach wyznają ale nie na biznesie. Do tego kilku przefarbowanych na nowe kierowniczkow czy tam dyrektorów co to nie mogą się odnaleźć w nowej rzeczywistości jeszcze bardziej niż w nowej starej rzeczywistości. No i zarząd. O to, to. Specjaliści. Fachowcy. Samozwanczy zbawcy. Kopać bunkry.

lowiczanin

Jestem ciemawy skad zarzad Pana S. i pani G . Wzięli pieniądze na podwyżki za mleko dla rolnikow skoro poprzednicy zostawili wszystko w ruinie...okradli i ograbili...zlodzieke????ponoc z pustego to i Salamon ie naleje

My

Po opiniach widzę, że ludzie się pozytywnie odnoszą do tej firmy. Faktycznie, już trochę działają na rynku, praca jest ogólnie mówiąc nienerwowa, normalna, a pensja przyzwoita, więc się nie dziwię.

Ziółko
@My 11.09.2018 16:52

Praca normalna i pensja też? Nie wiem od jakiego kierowniczka jesteś ale przestań gadać bzdury.

Nergal
@Ziółko 11.09.2018 18:49

Taaa a wielki Pan dyrektor F... w dupce się poprzewracało ,ale cóż

Ciekawska

Prezesie Chorobliwy....kiedy przywrócisz na stanowiska Wszystkich Wyklętych

gguj

nie wiem skad tu tyle negatywow. Lowicz ma swoje minusy ale generalnie to jest pozadna firma, a wy sie przywaliliscie. Wogole malo tu opinii pracownikow, wiekszosc to opinie rolnikow

Jon W.
@gguj 11.09.2018 17:05

O widać , że zarząd PO godzinach się uaktywnił.!!! TO NIC NIE DA , FAKT JEST TAKI , ŻE JEST ŻŻŻŻŻŻŻŻŻLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jinn

oni maja chyba swoja stronke internetowa to co jakis czas mozna zerknac

Olga

Firma robi bardzo porządne szkolenia. byłam kiedyś na takim i faktycznie sporo można się dowiedzieć. bardzo przydatne.

Axo

rzetelna firma, nie mam nic do zarzucenia. trzeba się tylko przygotować na ciężką robotę.

Portier

Najgorzej to jest w handlu bo poprzedni zarząd ludzi powymieniał na leni, rozpustników i lekkoduchów, którzy tylko kasę dużą dostawali i chyba mieli za zadanie nie wprowadzać produkty do sklepów tylko je wyprowadzać. Tylko na co teraz czeka Pani Iwonka, że Ci sami nadal są?

rolnik II

Apel do Uczciwka Dominika! Panie Uczciwek, hhłopie! Handel lezy i kwiczy! Z czego kasa będzie na pensje i na mleko , co!?!?!?!?!? Czy Ty jestes chłopie za samodzielnym trwaniem czy jakżeś głosował,chłopie, co?

Xyz

Wie ktoś może jakie są konsekwencje przejścia bez trzy miesięcznego wymówienia? Bo jakoś nie mogę statutu na necie znaleźć.

Jon W.
@Xyz 11.09.2018 12:00

Gdy statek tonie , to CZY pytasz o pozwolenie na opuszczenie go ? W takiej sytuacji się teraz znajdujemy ! Pan Wojciechowski kampanie wyborczą robi sobie na nieszczęściu OSM Łowicz. Ludzie nie słuchajcie tych obietnic !!! Bo się pogrążycie

Nikson
@Jon W. 11.09.2018 12:43

Pseudo ratowanie. Pozostanie samodzielnym podmiotem wiąże się z upadkiem spółdzielni i dostawców a to na rękę będzie konkurencji osm Łowicz. Tak jak to było w Rypinie gdzie ciągnęli sami do końca i nikt już tego nie chciał dziś nie ma kasy za mleko ani spółdzielni także na walnym nie popelnijmy tego samego błędu. Tylko duża prężnie działającą spółdzielnia może nas uratować a my im i sobie pomóc bo większy podmiot to wieksza siła przebicia w rynku handlu którego u nas jest brak.

ed
@Xyz 11.09.2018 12:00

Wojciechowski chce dobra naszej Spółdzielni!

ON
@ed 11.09.2018 13:30

HE HE HE !!!!

adwokat diabolo
@Xyz 11.09.2018 12:00

do 3 lat pozbawienia wolności; hehe żartowałem:-)))

rolnik II

APEL DO KOMITETU OBRONY SPÓŁDZIELNI! Ludzie weźcie pomyślcie co sie dzieje! Zacznijcie mysleć i działac z sensem! Są podobno radni co oddają juz mleko do obcych! Są informacje, że nadal źle sie dzieje na zakładach! Dokończcie rewolucje! Nie pozwolcie, żeby jacyś cwaniacy żerowali na naszej krwawicy!

Robert R
@rolnik II 11.09.2018 14:23

handel nie działa kompletnie! To jest juz kwestia tygodni niestety!

3jpe
@Robert R 11.09.2018 14:24

Panie Wojciechowski! Co to sie dzieje, co?!?!?!?!?!?!?!? Nie widzisz Pan że jest tak jak jest? w morde jeża? A Uczciwek? Czy Uczciwek po rozmowach z niektórymi pracownikami wyciągnła pozytywne wnioski? A jekie ?

Hans

Czy pracownicy dostali wypłaty w terminie? Czy za mleko wypłata będzie terminowo?

barik
@Hans 11.09.2018 11:28

Mi zawsze placa w terminie wiec tego nie mam sie co czepiac

Zostaw opinię o O.S.M. Łowicz - Łowicz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie O.S.M. Łowicz