O.S.M. Łowicz

Łowicz

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 379 ocen.

Opinie o O.S.M. Łowicz

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie O.S.M. Łowicz

Rolnik

Koledzy zbliża się rok rządów nowego zarządu. Nadszedł czas rozliczenia i wyciągnięcia głębokich wniosków. W tak dobrym roku w branży nasza Spółdzielnia Nas nie rozpieszczała. Ba nie płaciła nawet średniej krajowej dla średniej wielkości i jakości dostaw, wielkość naszego biznesu skurczyła się o połowę. To nawet można by jakoś wytłumaczyć że reorganizacja dla poprawy efektywności itd ale tu widoków na poprawę brak. Patrząc w przyszłość optymistycznie to nie wygląda a my rolnicy mamy już dość dostawać najniższe stawki za surowiec w kraju. Rok czasu to jest wystarczająco dużo czasu aby pokazać choć zarys kierunku w którym chce się działać. Widzimy odliczenie Konina ze struktur wielki spadek skupu surowca - odejście największych dostawców. Uważam że zmiany są nieuniknione.

Stanisław Łowicz
@Rolnik 23.01.2018 11:38

im zależy na spadku skupu!!!!!! Chodzi im też o wymianę rolników- starzy, porządni dostawcy maja odejśc!!! A mają przyjśc nowi( choćby i z kiepskim mlekiem żeby nie podskakiwali). Tj sprawdzona metoda na przetrwanie zarządu i stosowana przez wiele kiepsko rządzonych mleczarni: pozbycie sie dobrych, sensownych dostawców , aby PRZEDŁUZYĆ SOBIE RZĄDZENIE I FOTEL W ZARZĄDZIE!.Wg mnie jest działanie na szkode spółdzielni i jej włascicieli: doprowadzanie poprzez niską cene skupu do odejść dobrych, dużych dostawców-SPÓŁDZIELCÓW z dobrą jakościa mleka ( również takich, W KTÓRYCH SPÓŁDZIELNIA WCZEŚNIEJ ZAINWESTOWAŁA!!!!). Nie dajdzie sie oszukiwac na taka skale!!!!!

Norman
@Stanisław Łowicz 23.01.2018 21:24

Kurcze! Oni to robią więc specjalnie????!?!!!!! O kurcze!

Wściekli którym zależy

tylko Walne nadzwyczajne może zmobilizować rolników do jakiegoś sensownego działania i przynajmniej próby ratowania spółdzielni. Naszym zdaniem spółdzielnia wymaga zmian personalnych na szxczytach władzy. Wg mnie nalezy w trybie natychmiastowym odowłac panią prezes, goscia od handlu oraz skłonić p.Miziołka do natychmiastwoej rezygnacji z zajmowanego stanowiska! Powinna w trybie pilnym powstac Spółdzielcza Komisja Ekonomiczno-Gospodarcza do zbadania aktualnej ( prawdziwej) sytuacji finansowej spółdzielni oraz sytuacji w handlu, skupie, marketingu, jakości produkcji, controllingu itd. Komisja ta w porozumieniu z nowym zarządem powinna nadzorować plany odnowy spółdzielni i ewentualną restrukturyzację oraz nadzór właścicielski. Członkami Komisji powinny zostać osoby przede wszystkim spoza aktualnej Rady.

Edward
@Greg 22.01.2018 17:34

Zmiana rady i zarządu a w konsekwencji zmiana części menadżerów jest absolutnie niezbędna i konieczna jesli chcemy uratować spółdzielnię! Także jesli chcemy , aby przejął nas uczciwy i dobrze zarządzany większy podmiot, wieksza mleczrnia, to NIEZBĘDNY jest kompetentny zarząd ( i rada) do takiej operacji!!!!!!!!! Ludzie no zacznijcie myśleć logicznie! Nawet jeśli sytuacja jest tak beznadziejna że nie do uratowania, to przeca przejęcie nas też wymaga kompetencji i nade wszystko uczciwości.

Greg
@Edward 22.01.2018 21:43

Teraz się z Tobą zgodzę. Również uważam że tylko mądrze przeprowadzona konsolidacja szybko i trwale uzdrowi sytuację. W przeciwnym razie nadal będzie jeszcze gorzej niż jest. Gorzej tylko jak nowy zarząd poczuje smak kasy i będzie kontynuował politykę swoich poprzedników.

Zainteresowany

Średnia cena za 1 litr mleka w skupie w grudniu znowu w górę 1.5249 netto więc brutto 1.601 zł Za litr. A gdzie jest Łowicz?

Ania
@Edek 21.01.2018 10:49

Najważniejsze, że on ma tá średniá I że jest przewodniczâcym.

Hans
@Edek 21.01.2018 10:49

Zwierzęta futerkowe szczać im prowadzać a nie spółdzielnią rządzić! Ich habe 1.18 PLN/l. Ich will aber 1.95 PLN/l wie in Piątnica!

Zenon wkurzony

a tymczasem jako efekt dziłan wielkij strateg i wielkiego taktyka ( Maryjan i ten od handlu hehehe), mamy w Biedronce masło łowickie po....3.99 PLN za kostkę , podczas gdy konkurencja sprzedaje na tej samej półce po...6.99PLN najmarniej!!!!!!!. Czylli co Marian , jak z tego będzieta płacić przyzwoicie za mleko, co?!?!?!?!?! Nosz w morde jeża.

handlowiec
@Stach 18.01.2018 23:10

to pewna cena za styczeń? 1.18zł brutto netto? za jaką ilość i parametry?

prostowanie nieprawdy
@Zenon wkurzony 18.01.2018 16:52

Masło łowickie w Biedronce jest po 5,99 zł. Poszedłem wczoraj sprawdzić te rewelacje do biedronki na górki o maśle po 4 zł i jak się okazało są nieprawdziwe. Aż w biedronce jest łowickie masło to chyba lepiej niż sprzedawać jako Mleczna Dolina. W biedronce stoi na półce ser z Ryk i z Sierpca i tamci jakoś nie płaczą.

Wq

Czy to cisza przed burza czy Pani prezes wszystkich zmeczyla i nadal będziemy klepac biedę z tą mleczarnia. Kiedy to padnie i przestaniemy paść tylko tym nierobom. Ja czekam już tylko aby do drzwi tego OSM za puka komornik i się w końcu rozpieprzy ten tnący statek.

`Stanisław
@Wq 17.01.2018 21:17

Ludzie zniechęcili sie do działania. Wielu odeszło z mlekiem, częśc "przekupionych" i omamionych obietnicami, częśc z natury ma w d..e , rada jaka jest każden widzi, zarząd stanowią ludzie mało kompetentni , ale kuc na cztery nogo, Marian nas jednak zawiódł na całej linii, kilku członków RAdy także... Tragedia, depresja, dramat. Miesiąc-dwa i cena będzie nie tylko niższa niż teraz , ale będzie ZNACZNIE niższa nic w uczciwych mleczarniach

Zenon wkurzony

no i mam kk.uuu..źwa!! : 56 groszy mniej do litra niż bym miał nawet w dalekich ...RYKACH! TRAGEDIA! pozdrawiam Mariana

końskie
@Zenon wkurzony 12.01.2018 18:50

Zycze pani K kalectwa za to wszystko co robi

Zdzisław Sochaczew
@końskie 16.01.2018 19:37

oj nie życzmy nikomu choroby czy śmierci- to jest nieładnie i nie po polsku, nie po katolicku, niemoralne to jest!! Lepiej niech zdrowa jak ryba odejdzie ze stanowiska ! Niech zajmie się lecznictwem krów , albo kotów ( koty modne ze względu na Kaczora z PiSu).

Handlowiec

Koledzy trochę faktów z terenu. Ku mojemu zdziwieniu w moim mieście woj podlaskie w prywatnym detalicznym zsieciowanym sklepie pojawiła się śmietana Łowicz 36%. W cenie 1.4zl droższa niż znane brandy liderów rynku. Zejście z półki powiedziałbym zerowe. Wnioski takie że jak robi się takie jednorazowe strzały które mają zerowe odejście z półki to nasze szanse na zbudowanie szerszej półki z naszymi Top SKU są również bliskie zeru. Także mimo nowego wirtuoza od handlu sytuacja Osm Łowicz nie ulegnie szybkiej znacznej poprawie.

Hurtownia
@Handlowiec 15.01.2018 17:13

A w mojej miejscowości widziałem dwóch cudaków przebranych w Łowiczankę. Zero pomysłów na handel u tych asów. Mimo tego, że zrobili z siebie błaznów i tak nic nie załatwili. Rozliczajcie ich szybko .

Norbert
@Hurtownia 16.01.2018 13:46

niestety rozliczenia nie sa możliwe. MAryjan nie chce PODOBNO zwołac Nadzwyczajnego Walnego. A Pani Karolina S. se rządzi najlepij jak umi. No a my jako obserwatorzy mamy trochu zabawy (ja juz poszłem z mlekiem gdzie indziej. Nie powiem gdzie żeby nie dawać ćwokom satysfakcji

Zenon , Maria i EDEK Z ŁOWICZA

ŻĄDAMY ZWOŁANIA WALNEGO NADZWYCZAJNEGO! PANIE MIZIOŁEK DO PANA TEZ KIERUJEMY TE SŁOWA!

Krzysztof S

Czemu cena nadal o tyle niższa niż w uczciwie rządzonych mleczarniach, co???!!!!!!

Zenon , Maria i EDEK Z ŁOWICZA

Ten handel to jest porażka aktualnie- bez sensu bez planu i nieskutecznie. brrr dramat h. d. i kamieni kuppa wkrótce !

precz z cwaniakami!!

ŻĄDAMY KOMPETENTNEJ , UCZCIWEJ KADRY ZARZĄDZAJĄCEJ! KADRY, KTÓRA DBA O INTERES WŁAŚCICIELI , KTÓRZY TĘ KADRĘ NAJĘLI DO PRACY! PRECZ Z MANIPULANTAMI I NIEKOMPETENTNYMI CWANIAKAMI! CHCEMY GODNIE ŻYĆ. ŻADAMY POSZANOWANIA NASZYCH PRAW I GODNOŚCI NASZYCH RODZIN!

ol
@precz z cwaniakami!! 11.01.2018 18:58

A Pani prezes to się o spółdzielnie martwi? Nie! Jest zawzięta ale na swoją stronę. Co z tego, że bardzo opłacalnie zbiera mleko z terenu Konińskiego, przewozi do innych oddziałów, a później wysyła dalej, nawet do Konina bo nie jest w stanie go przerobić! Brawo, rządź zarządzie tak dalej,a pieniążki niech uciekają

Rolnik

Panowie mleko w przerzucie około 1.2zl za litr więc Pani prezes stoi przed trudną decyzją : utrzymać ceny skupu i liczyć stratę na działalności lub obniżyć ceny skupu o około 0.1 - 0.2zl na litrze i wqr... Rolników. Robi się coraz ciekawiej czekamy na decyzję Pani prezes. Co o tym sądzicie?

Anna i Henryk S
@Rolnik 13.01.2018 12:06

Pani Karolinko, i co Pani tera zrobi z tą sytuacja jaka wynikła? pozdrawiam i czekamy na Walne

Fornal

na taczke ich i wio!

Rolnik

Kochana spółdzielnio w jakiej cenie doimy w styczniu? Chciałbym wiedzieć bo nie wiem czy nie lepiej wylewa do szamba. Dajcie znać proszę Was! Normalne, lojalne spółdzielnie inf na początku miesiąca swoich dostawców o zmianach cennika.

zarządca
@Rolnik 11.01.2018 14:15

rolnicy nie musza wiedziec za ile doja i czy od nich w ogóle kupimy!

Pracownicy

ROLNICY!!! Tacy z Was właściciele, to gdzie jesteście??? Cały Konin nie dostał wypłat, bo wielka pani prezes zablokowała przelewy do Konina na nasze wypłaty a Wy na co czekacie? Tak straszycie , obiecujecie a póki co to ona urządza szopki pod Koninem! Przecież to jest prowokacja. Specjalnie nie dała prezesowi Wojdyńskiemu pieniędzy na wypłaty dla rolników i pracowników , żeby ludzie myśleli jaki on to zły! A Wy dalej siedzicie w internetach i pisać tylko ... Zbierzcie się do kupy i strajk jej pod zakładem! Jak długo musicie jeszcze swoich pieniędzy nie zobaczyć, żeby coś zrobić? Gdzie kota nie ma, tam myszy buszują! Skoro jesteście właścicielami-gospodarzami spółdzielni to reagujcie!

Heniek S
@Pracownicy 11.01.2018 07:18

za późno! zgadzam sie że za póxno! nasz zakład już kaputt! Może rzeczywiście niemiec z polskimi cwaniakami jakimiś to przejmie?

Łowiczanka
@Pracownicy 11.01.2018 07:18

odwal się! co ty wygadujesz! Knin kaputt i tyle. nic nam do nich!

Norman

Warto to puścić wyżej , co Stanisław napisał: "Kadra zarządzająca powinna być kompetentna, zaangażowana, mądra; powinna dbać o interes właścicieli- spółdzielców i w tym duchu , w duchu INTERESU WŁAŚCICIELI, kierować spółdzielnią. A co jest wyznacznikiem dbałości o ten interes właścicieli ? W firmach prywatnych czy spółkach - po prostu pieniądze czyli zysk włascicieli! A u nas , w spółdzielni - wysoka cena płacona włascicielom-rolnikom za dostarczany surowiec czyli mleko. Jeżeli cena jest rażąco niższa niż w innych mleczarniach , to znaczy że kadra zarządzające źle rządzi spółdzielnią. Jeżeli cena jest wysoka ( przy jednoczesnym spełnieniu takich warunków jak: odpowiednie udziały w rynkach, popularność marki i zadowolenie klientów oraz konsumentów, kontrola kosztów - dążenie do niskich kosztów produkcji / szczególnie kosztów POZASUROWCOWYCH/ przy zachowaniu jakości produktów, własciwa polityka personalna, dobra ( efektywna!) logistyka i transport itd itd itd), to znaczy, że kadra zarządza dobrze. TO JEST NAPRAWDE PROSTE! Nikt ( no prawie nikt) tu nikogo nie chce obrażać, ale z troski o dobro wspólne jakim jest nasza spółdzielnia, MAMY PRAWO krytykowac i panią prezes i wiceprezesa i przewodniczącego Rady nadzorczej i kogokolwiek z kadry rządzącej! Każda władza jest wystawiona na krytyke i ocenę. A poniewaz nie oszukujmy sie mamy bardzo niska cenę w porównaniu z wiodącymi mleczarniami w Polsce, to i nasza troska duża i krytyka głęboka! I to będzie się pogłębiało. Sa nawet głosy radykalniejsze mówiące o potrzebie natychmiastowej wymiany owej kadry zarządzającej. Osobiście uważam, że jesli średnia cena płacona spółdzielcom jest jest niższa o więcej niż 15 groszy za litr niż we wiodących 4-5 mleczarni w kraju , to znaczy że spółdzielnia jest źle zarządzana i powinno sie w trybie natychmiastowym reagować. I pojawia się problem nastepny- niewydolnośc, nieefektywnośc i czesto nierzetelnośc Rad nadzorczych. pozdrawiam rozumnych i uczciwych". ZGADZAM SIĘ Z TYM W 100%. ODWOŁANIE PANI PREZES CZY WYMIANA CZĘŚCI CZŁONKÓW RADY W TRYBIE NADZWYCZAJNYM JEST TYLKO WYRAZEM TROSKI O DOBRO WSPÓLNE JAKIM JEST NASZA SPÓŁDZIELNIA

Rodziny spod Sochaczewa

Apelujemy po raz kolejny do PAna Miziołka o zwołanie w trybie natychmiastowym Walnego NAdzwyczajnego. Panie Miziołek, sytuacja na rynkach mleczarskich pogarsza się z każdym dniem! W trosce o przyszlośc naszych gospodarstw i stad, naszych żon i dzieci zwracamy się do PAna , aby uniknac najgorszego , aby nie było za późno!Tylko Walne nadzwyczajne , tylko zmiany na szczytach władzy spółdzielni może naszym zdaniem zapobiec katastrofie totalne i sytuacji bez wyjścia!

niestety niestety
@Rodziny spod Sochaczewa 11.01.2018 08:40

niestety wszystko wskazuje na to , że jest już za późno. Także możecie sobie z czystym sumieniem odpuścić. Skoro nie reagowała rada ( zarząd to wiadomka że nie zareaguje, bo trudno wymagać od karpia żeby przyspieszał nadejście Wigilii), to znaczy że tragiczny los naszej spółdzielni jest "zatwierdzony". To musi być specjalnie! Te decyzje personalne i inne decyzje były podejmowane świadomie! Żeby mało płacić rolnikom za mleko, żeby to spowodowało odejścia i kurczenie się spółdzielni , żeby potem "sprzedać" za przysłowiową złotówkę, tak jak Balcerowicz stocznie i kopalnie:((((

Dominika

@ja masz prawo być niezadowolony z sytuacji jaka spotkała rolników, ale nie możesz nikogo obrażać, ponieważ na forum jest regulamin, w którym jest napisane, że nie można pisać o pracownikach (co robi praktycznie każdy z Was wymieniając imiona kadry zarządzającej O.S.M. Łowicz, a szczególnie kogokolwiek obrażać.

Wwe
@Stanisław z Warszawy 10.01.2018 22:06

Nie chciałbym z Tobą polemizować nt kosztów i ich kalkulacji. Najpewniej wyższy koszt jednostkowy produktu wynikał z tego że rolnicy i pracownicy zaczęli otrzymywać godna place za swoją ciężka pracę a wynik finansowy z działalności mimo wyższych kosztów uległ poprawie ze względu na efekt skali produkcji, zdolności handlowe i przewagę negocjacyjna jak wyżej napisałem.

Rolnik z okolic
@Wwe 10.01.2018 22:34

Ja jako Rolnik mam w głębokim... Gdzie oddaje mleko ważne aby miał płacone dobra cene. Jak przynajmniej od 3 lat byłem dymany na cenie to postanowiłem że dość tego i zmieniłem podmiot. Nie zamierzałem żyć dłużej zludzeniami że będzie lepiej ile można czekać? Dzieci i rodzina nie poczekaja a ja krów dla przyjemności nie doje a jak ktoś jest tak mocno związany z Łowicz em że mu wystarczy jak na chleb zostanie to gratuluję poczucia humoru ale to nie dla mnie!!!

Rolnik

Była rada w tym bur...u? Stać ich utrzymać cenę skupu? Czy obetna z 20gr?

Q1

Jak dla Was różnica 0.4 - 0.5zl w cenie surowca za grudzień do innych spółdzielni to jest nic i można to tolerować to ok idźcie na dno razem z tym zakładem!!!! Pchacie kieszenie co niektórym a oni się śmieją że mają takich frajerów i kilka marionetek co się za kilka groszy sprzedali!!! Ci co się sprzedali najgłośniej krzyczą (usunięte przez administratora) biedę i że w kryzysie Łowicz będzie lepiej płacił :D ocknijcie się!!!!

przewodniczący
@Q1 09.01.2018 10:28

możeta nas w d...ppęę pocałowac wszyscy! Nic mi kuuuźźźwa nie zrobita!

Zenon T
@Q1 09.01.2018 10:28

mi wyszło 48 groszy mniej!!!!!!!!:(((((((( Tj KATASTROFA I BEZNADZIEJA

Życzliwi rolnikom pracownicy

Apel do Rolników - Dostawców mleka do spółdzielni: kupcie sobie dobre kalkulatory i WSZYSTKO SPRAWDZAJCIE! !!!!!! Nie dajcie się robić w ciula przez nikogo!

Rodzina na swoim

NIc nam nikt nie udowodni! Żadnych manipulacji jednostki tłuszczowej nikt nigdy nie zobaczy! Może cie nam skoczyć£! Zabezpieczylismy sie : wszystko wokół jest NASZE! Janek słyszysz? NASZE! Jestesmy w pełni zabezpieczeni pod każdym względem i może nawet prokuratura wejść- i nic nam nie udowodnią! Nic! Żadnych dowodów nie ma! hehe. Więc możecie tu skowyczeć i błagac o zjazdy czy zmiany personalne na szczytach władzy, hehehe,mamy na to wwyyy...bane! Nic nam nikt nigdy nie udowodni! Rolnicy nie maja kalkulatorów. hehehe

Norbert Sochaczew
@Rodzina na swoim 08.01.2018 08:25

czy prokuratura cos udowodni to sie jeszcze okaże....

Barbara

Obejrzałam filmik protestu zorganizowanego przez Karolincie, jednym słowem -p ŻENADA, PROSTOTA. Wielu rolników nawet nie było członkami Spółdzielni, zostali przywiezieni. Elita strajku, ile oni mają płacone za litr mleku albo jak wysokie mają parametry przy płaceniu jego? Nawet biedny się pocił

Zenek
@Barbara 05.01.2018 19:25

Pocił się bo kasa czyni cuda. Dlaczego członkowie z Konina nie zapytają się tego radnego dlaczego nie organizował protestu w Łowiczu jak Łowicz wypowiadał umowę Koninowi? Kasa czyni cuda.

pr
@Barbara 05.01.2018 19:25

Tak, Pani Karolina zdecydowanie działa na szkodę mleczarni... Standardy jakościowe mają nawet taki punkt jak "obrona żywności". jak widać P. Karolina się na tym nie zna skoro zachęca do utraty zaufania względem swojego Prezesa, który jednak jej się jeszcze nie daje, więc nie jest swój...A chciałaby swojego co by donosił...i robił co mu każe. Na szczeście Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy... :) Przyjdzie i na Panią kolej.

Marian

Janek nie wrócisz!

Kpt Żbik
@producent mleka 07.01.2018 12:37

eee! "producent" a czy ty aby nie z rady nadzorczej albo zarządu?

W morde jeża
@producent mleka 07.01.2018 12:37

a co Ty taki krytykant tego forum? Masz lepszy sposób na pogonienie niekompetentnego i bezczelnego babsztyla? Hę?

Jan

Rozliczę wszystkich oszustów i złodziei! Nie będzie pobłażania dla żadnego cwaniakującego oszusta czy oszustki! Nie miną 4 tygodnie jak rozliczenia z przytupem się zacxzną. Zajrzę do kieszeni każdego manipulanta i cwaniaka! Rozlicze każdą jednostke tłuszową mleka, że żaden cwaniaczek nie umknie sprawiedliwości! Rolnicy nie dajcie się manipulować cwaniakom i oszustwom! A wszystko to w Albanii!

Marian
@Jan 06.01.2018 21:12

Janek ochłonąć nadszedł czas. Ty jesteś winien tej calej sytuacji.

jednostka tłuszczowa mleka
@Jan 06.01.2018 21:12

Nikt mnie ku..ź...wa nie będzie rozliczał, bo dokumentacja dawno zmieniona! Jako jedn tłuszczowa jestem nie do rozliczenia!!!!!!!!!!! Lepiej zarząd rozliczcie!

Zenek

Apel! Apeluję o zwołanie Walnego Nadzwyczajnego celem wymiany ludzi z zarządu i rady nadzorczej. W kolejności oczywście : najpierw zmina Rady nadzorczje a potem Rada zmienia skład zarządu! Tj zgodne ze statutem i z prawem. Najwyższy czas na głębokie zmiany, tak aby wprowadzić nasz zakład na lepsze tory!!!

KGTZWDR&M

Apel do prezes Strzeleckiej i przewodniczącego Miziołka! Prosimy, błagamy Was o zwołanie Walnego Nadzwyczajnego jak najszybciej! Uważamy, że należy doprowadzić do szybkich i głębokich zmian w zarządzie i radzie!

Dostawca

Niech wróci prezes Jan Dąbrowski i niech zrobi porządek z psedo kierownikami paniska sluzbowe samochody i z psedo rolnikami

rozliczymy!

kulą w płot;-). Jak zwykle u ćwoków jak zwykle . Pozdrów oną i onego i pamiętaj , że rozliczenia i Ciebie też bedą dotyczyć; nie myśl , że Ty będzie pominięty w rozliczeniach! Mamy w tej chwili już 6 osób do dokładnego uczciwego rozliczenia. Prokuratorzy dobrej zmiany juz przebieraja nogami żeby zacząć działać. I zadziałają!

Do Karoliny

Karolcia! Rozliczenie się zbliża wielkimi nieubłaganymi krokami. Juz wkrótce- duuuzo szybciej niz myslisz trzeba będzie stanąć przed włascicielami i zdać rachunek sumienia! Wszystkie grzechy wyjda na jaw; nic nie zostanie przed WŁAŚCICIELAMI UKRYTE. SŁYSZYSZ? NIC! I czas płynie.... tik tak tik tak tik tak tik tak. Rozliczenie tuż tuż: finanse, handel, produkcja, skup, odbiór( oj tak!!!) , logistyka, magazyny ( tak tak!magazyny też!)....Wszystko będzie rozliczone! pozdrowienia szczególne dla przewodniczącego Maryjana

Greg
@Do Karoliny 06.01.2018 12:02

Zmiana zarządu na nowy nic nie zmieni!!! Nawet jakbyście zwerbowali najlepszych menedżerów i ekonomistów w kraju. Produkcja i handel to działy ktore wymagają czasu aby osiągnąć satysfakcjonujące efekty!!!! Tylko konsolidacja może szybko, skutecznie, długotrwale i realnie naprawić sytuację tj pozyskać nowe rynki, wyższe ceny skupu surowca, wyższe place, przynieść inwestycje w nowe technologie!!!! Ludzie ogarnijcie się ile Jeszcze może być oszukiwani. Od kilku lat jedziecie na obiecankach i nadzieje. Uważam że czas na zmiany!!!!

Marian
@Do Karoliny 06.01.2018 12:02

Nie strasz Janek nie strasz!

Niewolnik

Obecny zarzad z trzeciej mleczarni w kraju zrobił mleczarnie która sie nie liczy i zastanawiam sie oco chodzi chyba o kase ktora tylko zarząd bierze i rodzina radni sa rolnikami patrza jak niszczy sie zakład ktory budowali ich ojcowie

do niewolnik
@Niewolnik 06.01.2018 09:03

nie tylko zarząd ale takze rolnicy ktorzy zwolnili poprzedni zarząd nie mając w perspektywie odpowiednich kandydatów do zarządzania tak potężną firmą. Powstaje pytanie , czy w chwili obecnej rada ma w zanadrzu kandydata ,ktory jest w stanie wyprowadzić spoldzelnię na prostą....A może przeprosić się z Panem Dąbrowskim.

RODZINA NA SWOIM
@Niewolnik 06.01.2018 09:03

Możecie nas wszyscy cmoknąć w d.!!! Nic nam nie udowodnicie! Nic! Jesteśmy tu kuci na cztery odnóża!

Pracownik Kutno

To żeńcie chłopy narobiły smrodu w Spółdzielni.

3t432v
@666 05.01.2018 10:03

jak to jakiego? na szczytach władzy w spółdzielni jedna wielka sraaczczkka !

Ciekawy
@3t432v 05.01.2018 11:13

Przed czym?

anonim

(usunięte przez administratora)

Heniek Łowicz
@Pracownik 2 04.01.2018 23:06

Powinna powstac jak najszybciej SPOŁECZNA Komisja ds kontroli cen płaconych poszczególnym członkom spółdzielni! Tylko w taki sposób będzie mozna wykluczyć ewentualne nieprawidłowości! JAk taka komisja powstanie, to pani prezes chcąc nie chcąc będzie musiała się zgodzić i dokumenty udostępni. Nalezy poza tym rzeczywiście w kilkadziesiąt osób udać się do spółdzielni ( chyba pani prezes i ochrona wpuszczą włascicieli do spółdzielni?!?!?!?!?!?) i zadac kilka ROZSTRZYGAJĄCYCH PYTAŃ pani prezes , wiceprezesowi oraz kilku członkom Rady! PAmiętajmy że najwazniejsze aby używac gęsto słowa "DLACZEGO?". Dlaczego cena niska? Dlaczego nie wiedza jaka jest przyczyna? Dlaczego nie rozumieją jakie skutki będa tak niskiej ceny mleka? Dlaczego nasza marka jest coraz mniej znana? dlaczego opakowania są coraz słabsze? Dlaczego , dlaczego , dlaczego... Miziołka nie pytać! Szkoda chłopa denerwować

Jaga
@Pracownik 2 04.01.2018 23:06

Ta z honorem się odezwała ... :-DDD

Z.,R.,K.,H.,W.,M. z Łowicza

APELUJEMY DO PANA MIZIOŁKA O ZWOŁANIA WALNEGO NADZWYCZAJNEGO! Panie Marianie, ratuj Pan nasza spółdzienie! Tylko Walne może skorygowac skład personalny i uratowac nas przed całkowitym upadkiem! Panie Miziołek miej Pan serce dla spółdzielców-rolników! Przeciez Pan znasz jaki to trud w rolnictwie teraz jest! Apelujemy do Panan Panie Miziołek o WALNE NADZWYCZAJNE! Korona Panu z głowy nie spadnie jak PAn doprowdzisz do Walnego Nadzwyczajnego! My się juz na Walnym wszysktkim jak nalezy zajmiemy- nieudaczników pogonimy!

Byly pracownik

Rolnicy i pracownicy jak chcecie jeszcze mieć gdzie oddać mleko i gdzie pracowac to trzeba bardzo szybko ta chucpe przegnac na sto wiatrow

Były
@Byly pracownik 04.01.2018 18:22

A co mogą zrobić pracownicy? Jak ktoś się odzywa to dostaje wypowiedzenie, nie ważne jakie ma kompetencje i wyniki.

Karolcia
@Były 04.01.2018 23:18

najlepsze w tej sytuacji jest HARAKIRI!

Rolnik Sochaczew

DZISIAJ WYSZŁO SZYDŁO Z WORKA: IM W OGÓLE NIE ZALEZY NA ROLNIKACH-SPÓŁDZIELCACH ANI NA ICH MLEKU. ONI MAJA W...ANE NA NAS TOTALNIE I TYLKO MYSLĄ O SWOICH PENSJACH, KASIE I SWOICH PRZYWILEJACH. NA ODCHODNYM ANI DZIEKUJE ( za 15 lat dostaw) ANI POCAŁUJ MNIE W D..PE! NA SZCZĘŚCIE JUŻ JESTEM POZA TYM SYFEM!

Rolnik
@Rolnik Sochaczew 04.01.2018 12:03

Byłeś udziałowcem? Wypłacaja udziały?

Norman
@Rolnik 04.01.2018 12:29

Tylko walne Nadzwyczajne Walne da nam szanse na poprawę. Wymiana całego zarządu i części Rady! Bez tego wszyscy jesteśmy przegrani! Pani też pani prezes!

Rolnik Kutno

A gdzie najlepiej odejść do jakiej mleczarni?

rolnik Koło do Grzegorz

Zapewniam cię że jestem a informacja o cenie pewns

Parcownk III
@rolnik Koło do Grzegorz 03.01.2018 21:56

Czy jako rolnik uważasz , że Karolina Strzelecka i Miziołek Marian powinni odejść jak najszybciej? Nam jako pracownikom to jakoś tak ciężko o opinie rolników

rol
@Parcownk III 03.01.2018 22:26

To już zmartwienie waszej spoldzielni

Zamęt@gmail.com

Zarządzanie przez Strzelecką i Radę OSM Łowicz to katastrofa. Chcieli doprowadzić do upadłości Konin dyktując ceny. Nie udało się. Następnie perfidnie intrygowali, żeby odwołać prezesa Konina i przewodniczacego Rady. Nie udało się. Wypowiedzieli Koninowi umowę konsorcjum po czym ogarnął ich srrach jak przerobią taką ilość mleka i czym prędzej wycofali wypowiedzenie. Konin mając takie prawo nie zgodził się. Koło natomiast z otwartymi rękami chce ich przyjąć płacąc zdecydowanie wyższą cenę za mleko. I zaczęło się knucie, manipulowanie przez Łowicz i co najgorsze niektórych radnych. Tylko za jakie profity. Właśnie za indywidualną cenę mleka. Po prostu przekupstwo. Nic nie dał protest w Koninie. Farsa. Apel do Rady w Łowiczu o zwołanie walnego nic nie da bo radni mają specjalne przywileje. Tylko delegaci mogą coś zmienić o ile nie mają również indywidualnych cen za mleko.Zyski z mleka przerzutowego już się skończyły. Trzeba się brać za produkcje a mgazyny pełne bo handel totalnie sobie nie radzi.

poinformowany
@Wkurzony nie na żarty ! 02.01.2018 16:54

Jak to jakie? Mleko tych państwa źle przejść nie może... Nie raz byłem świadkiem "rzetelnie" przeprowadzonych analiz w NIBY akredytowanym laboratorium oceny surowca łowickiej mleczarni.

Norbert
@poinformowany 03.01.2018 20:34

a co na to pani prezes Strzelecka Karolina i "przewodniczący`" Miziołek Marian? Czy oni w ogóle o tym wiedzą, że takie jajca się dzieją? Ja długo będziemy to tolerowac?

Wkurzony nie na żarty

Tutaj dziwne wypowiedzi są wypisywane! Jakies fun-cluby p.prezes czy przewodniczącego. A ja APELUJĘ o powołanie KOMISJI ds kontroli : odbioru, równoprawności cen mleka, powodów dramatycznie niskiej ceny mleka i ewentualnych działań na szkodę oraz finansów! Dośc tej hucpy! Niektórzy to se jaja robia, amy jako dostawcy zawsze wiatr w oczy.

rolnik Koło

U nas w Kole od stycznia 0.15 obnizka dlatego ci wszyscy którzy liczą na Koło niech się zastanowią

Grzegorz
@rolnik Koło 03.01.2018 13:48

A czy ty jesteś na pewno rolnikiem z kola czy fanem p.Karoliny i piszesz pod jej dyktando

Edek
@Grzegorz 03.01.2018 20:07

może powinien powstać fan-club pani KArolinki? hehe

Pracownik -fan p.Karoliny

Pozdrawiamy serdecznie panią prezes Karolinę. Trzymaj sie kobieto i nie popuszczaj rolnikom nawet na 1 grosz! Trzymaj cene za mleko dla rolników jak najniższą , ale nam pracownikom nieba przychylaj dalej!;-)))). Rolnicy nawet nie wiedza , że maja w stosunku do innych mleczarni tak nisko płacone, więc niech się Pani rolnikami dalej nie przejmuje. Kasiore, duże pensje i premie i przywileje dla nas czyli dla lojalnych pani pracowników. A rolnicy i inny krytykanci jak sie nie podoba, to fora ze dwora i won za Don!

Byly pracownik

W jaki sposob przejeli władze w Łowiczu tak samo jak w Koninie (podstepem)chcieli to zrobic kto kopie dolki to sam w nie wpada (karma wraca) i do nich wróci

Majkel

https://lajt.lm.pl/aktualnosci/informacja/113161/konin_protest_w_mleczarni_dostawcy_zadali_odejscia_prezesa

Zbigniew G
@ja 02.01.2018 21:30

a c jest nieprawdą właściwie?,Wiesz to?

Yotuber
@Uczestnik 31.12.2017 19:35

Ale reklamę sobie Łowicz zrobił? No Nie? Od razu telewizję zaprosili. Wstyd. Takie sprawy rozwiązuje się w rodzinie. I kto najwięcej tam krzyczał? Radny z Łowicza. A gdzie był jak Łowicz wypowiadał umowę? Na pewno jest sowicie wynagradzany żeby takie wystąpienia robić. Aż się spocił. Gratuluję rolnikom z Konina tak oddanego zarządowi radnego.

Kpt Żbik

Apel do Karolinki! Karolinko doprowadź asap do walnego nadzwyczajnego celem wprowadzenia zmian na szczytach władzy! W terenie aż huczy od plotek na te i owe tematy! Mówi się coraz głosniej o pilnej potrzebie rozliczeia władzy z jej tragicznych dokonań i niskiej ceny mleka oraz jakości co pozostawia wiele do życzenia! Karolinko! Jesli lubisz rolników , to zwołaj a jesli ich nienawidzisz to nie zwoływaj

Basia

Pani Prezes w Łowiczu ma uprawnienia Rady Nadzorczej, że może dawać indywidualną cenę za litr mleka i nic jej nie zrobicie. Pisze się do Komisji Śledczej tylko żeby trwała długo i była wysoka dieta. Pozdrowienia dla Pani Prezes

9h83swe
@Basia 02.01.2018 18:44

To mozliwe? I rolnicy na takie jaja pozwalają? hehe żałośni są

Procownik II

To cudna KArolincia ma możliwośc ustalania indywidualnych cen?!!!!!?!!!!!? No to mamy niezły pasztet. Ale jeśli to jest rzeczywiście prawda, że prezeska ma mozliwośc ustalania cen , to trzeba szukać roboty, bo dni tej firmy są policzone. To mozę się jakimś kryminałem skończyć nawet!!!!!Tyle że rolnicy mają wy..bane na na tą całą sytuacje i rządzących!!!! WIĘKSZOŚĆ szuka innych odbiorców- i ...ZNAJDZIE!:-)). Wiedzą, że są za słabi, zbyt podzieleni i nieświadomi swoich praw. Była nadzieja w pięknym Maryjanie, ale...wiadomo MAryjan to Maryjan. ((. Jednym słowem h..,d...a i kamieni kupppa! Komisja nie powstanie bo rolnicy są za mało zainteresowani. To już bymusiało być o 1 PLN za litr mleka mniej niż w SIERPCU, żeby dupska ruszyli i pod bramę poszli zadac kilka pytań KArolince i Maryjanowi

Pracownik 3
@Procownik II 02.01.2018 19:43

Ja już na szczęście od kilku tygodni poza! Brrrr. Takim rządzeniem to oni rolników z torbami puszczą! Siebie nie , bo interes waadzy i popleczników jest dobrze zabezpieczony. Nie ma żadnych szans na nawet średniookresowy rozwój/prztrwanie. Kompletny zabetonowany beton! Zero refleksji- tylko manipulacje i kombinacje i dymanie rolników! Rolnicy rzeczywiście są (usunięte przez administratora) w każdy mozliwy ( i niemożliwy) sposób! No , ale takich mają "przedstawicieli" , że strach pomysleć, więc nie mają swojej reprezentacji i tyle. Równia pochyła jest zawsze pochyła w dół!;((

Marian kaputt
@Pracownik 3 02.01.2018 21:03

A dlaczego rolnicy nie maja swojej reprezentacji tam, co? Czy członki rady nie mają mozliwości wpłynięcia na władzę? To po kiego tam siedzą?

Helena

Rolnicy!!! Czemu Pani Prezes Karolinka płaci tak wysoko za mleko w rejonie Konina?

xyz

Piękna Pani Prezes Karolinko, ile obniżasz mleko od stycznia?

Romuald T

Apelujemy do CAŁEJ Rady Nadzorczej o zwołanie w trybie pilnym Walnego Zgromadzenia Nadzwyczajnego! Apelujemy o to , ay nie było za późno! Nie zgadzamy sie sie z planem doprowadzenia społdzielni do ruiny , aby ja jakiemus prywatnemu podmiotowi za przysłowiową złotówkę oddać. Spółdzielnia to dzieło tysięcy rolników i wielu wielu lat! Nie dajmy zaprzepaścic tego dorobku tylko dlatego że jacyś ludzie nia maja pojęcia o zarządzaniu !

najmądrzejsza
@Romuald T 31.12.2017 19:18

żadnego walnego nie będzie! A jak się nie podoba to won do innej mleczarni ze swoim mlekiem!

Rolnik II
@najmądrzejsza 01.01.2018 21:35

oni nas olewają! Źle rządza i nas w d. ..pie mają! Kasiore tylko co miesiąc przyjmuja pensje duże !

Zostaw opinię o O.S.M. Łowicz - Łowicz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie O.S.M. Łowicz