O.S.M. Łowicz

Łowicz

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 407 ocen.

Opinie o O.S.M. Łowicz

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie O.S.M. Łowicz

PP

mnie interesują tylko to ...co bedzie z pracownikami magazynów w Kaliszu??

Xxxx

Słuchajcie możecie do zarządu ściągnąć najlepszych wirtuozów mleczarstwa, handlu i marketingu ale oni cudów nie dokonają. To jaka dziś mamy sytuację w osm Łowicz jest wynikiem wieloletnich zaniedbań a przede wszystkim brak doświadczenia i wiedzy obecnego zarządu. Rynek jest okrutny, na rynku jest walka i tu najmniejszy błąd decyduje o powodzeniu bądź nie. Kolejny temat to że w woj łódzkim brak jest podmiotu który byłby stabilny i płacił ceny przynajmniej zbliżone do liderów rynku. Dziś w centralnej Polsce jest tak że niby Łowicz jest największy płaci słabo a reszcie małym osm i prywatnym podmiotom to odp dlatego macie najniższe ceny w kraju to już nawet na Podkarpaciu płacą lepiej. Ost uczestniczyłem w połączeniu sił dwóch koncernów w branży spożywczej produkt sezonowy na rynku polskim 5 dużych graczy i wielu małych producentów. Polaczenie odbyło się w 2017r. Połączone podmioty w ten sezon weszły z ostrym pier....ciem . Weszli do wszystkich kontrahentów zarówno jednej strony jaki drugiej z całym połączonym asortymentem. Wiele nowości pomysłów lepsza logistyka produkcji dostaw. Co najważniejsze już inne ton rozmów z sieciami. Ludzie konsolidacja to nie zagrożenie to potrzeba wynikająca ze zmian zachodzących na rynku. Mógłbym tak dłużej lecz chyba nic to nie zmieni. Jak chcecie posłuchać dajcie znać przyjadę na radę :)

Analityk II
@Xxxx 22.04.2018 09:31

tam trzeba ze dwie osoby , które maja pojęcie o REALNYMbiznesie! I NARAWDĘ WYSTARCZY! :-))

do lechu

Albo jesteś niezorientowany w temacie , albo masz jakiś interes chwaląc Wojdyńskieglo. Prawda jest taka że facet swoim wieloletnim działaniem doprowadził do tego że Konin został bez dostawców z 20tyś l skupu dzennie, oraz bez środków finansowych. Tylko dzięki OSM Koło która wpompowała z Konin już kilka milionów , oraz dała surowiec, oraz zapewniła rynek zbytu w supermarketach Konin jeszcze egzystuje. Gdyby Wojdyński był takim wspaniałym strategiem Konin nie musiałby się z nikim łączyć . Radzę modlić się żeby walne w Kole przegłosowało przyłączenie Konina ,bo będzie tragedia

j 23

To się porobiło Wojdyński na prezesa OSM ŁOWICZ . W Koninie mleczarnie jakoś trzyma pięknie wyremontowana nie upadła jak głosiły media .Może coś w tym prawdy .

PREZES
@j 23 22.04.2018 11:21

MLECZARNIE W KONINIE DOINWESTOWAŁ ŁOWICZ.... POWINNA BYĆ WŁASNOŚCIĄ ŁOWICZA TERAZ DOKŁADA NA CODZIENNE WYDATKI KOŁO, WYDOI KOŁO TO PÓJDZIE DO MLEKOWITY itd. itd . aż się doigra ....

WOJDYNSKI NA PREZESA ŁOWICZA

Pan Wojdyński na prezesa OSM Łowicz!!!!!! Tylko p.Wojdyński może odwrócić niekorzystne trendy i wyprowadzić OSM Łowicz na właściwą ściezkę rozwoju. Pani Karolinie już dziękujemy!Niech pani wyzwoli naszą mleczarnię od PAni osoby . PAnie MArianie! PAn tez naszym zdaniem powinien odejść. Głośno w terenie o bardzo wielu sprawach! Aż huczy od domysłów nt co i jak?

qq
@WOJDYNSKI NA PREZESA ŁOWICZA 21.04.2018 23:08

MASAKRA ...TO BYŁOBY SAMOBÓJSTWO..

lechu

Panie WOJDYNSKI tak trzymać damy rade .pokolenia cię będą chwalć ,uratowałalś zakład .

ON
@lechu 21.04.2018 22:21

HA HA HA ......

pracownik

Zarząd przegrał pierwszą sprawę z byłymi prezesami (Wysocką), gratulacje dla Zarządu i działu HR, i jeszcze teraz Prezes Wysocka może pozwać Spółdzielnię o zaległe wynagrodzenia za 3 lata, naprawdę gratulacje. Czekamy na wyroki w sprawach Dąbrowskiego i Klimczyńskiej.

Norman Z
@Ala 21.04.2018 16:36

ale o czym z Mariankiem i KArolinką można rozmawiać, co? Oni musza odejść!

Analityk

NIESTETY! Nie będzie żadnego rozliczenia żadnej ekipy! NIGDY NIE BYŁO ROZLICZEŃ I NIE BĘDZIE! Rolnicy są za słabi i zbyt bezwolni na to! Nie rozumieją prawa "PRZYCZYNOWO-SKUTKOWEGO"! Nie kumają przyczyn różnic w cenie mleka skupowego : np : Piątnica 1.95 PLN/litr , tu: 1.25PL/litr. Czyli drodzy Rolnicy: skąd się bierze różnica w cenie mleka rzędu 70 groszy /litr ( słownie SIEDEMDZIESIĄT GROSZY!!!!!!!). Czy Piątnica sprzedaje swoje produkty na Marsie, że tak drogo? A może Piątnica jest po prostu dobrze zarządzana przez uczciwych i kompetentnych ludzi w zarządzie i w radzie! 40 czy 70 groszy różnicy w cenie to jest świadectwo złego zarządzania. To jest proste! Wg mnie to nawet różnica rzędu 20 groszy jest kompromitująca dla danego zarządu! NAsza spółdzielnia wg wielu obserwatorów nie ma szans No. Wszystko na ten temat! Rolnicy bierzcie wreszcie kalkulatory do rąk!!!! Nie bójcie się pogonić to niekompetentne towarzycho precz z mleczarni!!!!

anonymous

le OSM kalisz pociągnie zanim zbankrutuje?

łomatko
@anonymous 21.04.2018 09:21

z Romkiem czy bez Romka? Z Romkiem szybko będzie po temacie! Zero kumania o rynku i biznesie.

Lowiczak

Czy wy wiecie kim jest prezes od rozwoju i inwestycji proszę wypowiedzcie się jaki on był czy on może coś zadziałać jaka jest jego wiedza jakim był dyrektorem w Toruniu znacie go dłużej dajcie opinie

xyz

Jestem pracownikiem konina ,i jestem zszokowany Konin usługowo suszy serwatke dla ŁOWICZA i Łowicz za to płaci grubą kase .A tak nie dawno Konin prezeska chciała likwidowac ludzi zwalniać .A ci ludzi teraz suszą jej serwatke . Ale teraz zato zapłaci gotówką .Panie PREZESIE WOJDYŃSKI ,brawo tak trzymać .Przyszła do ciebie w łaske tylko jej drogo policz żebysmy mieli większą premie .

Tomek
@xyz 20.04.2018 19:23

Tylko niech Wojdyński weźmie przedpłatę bo mu pòźniej nie zapłacą.

R&S&T&JAN

MY CHCEMY GODNEGO TRAKTOWANIA! JAKO ROLNICY ZASŁUGUJEMY NA SZACUNEK! NAWET JESLI JEDNA Z DRUGĄ MYSLI, ŻE JEST INACZEJ!

Zzz
@R&S&T&JAN 20.04.2018 15:41

My jako pracownicy również zaslugujemy na godne traktowanie i szacunek...i godna zapłatę a nie najniższą krajowa

Rządzący sie bawią!!!

Poszła Karolinka do Gogolina Poszła Karolinka do Gogolina A Marianek za nią, jak za piękną Panią Z flaszeczką wina. A Marianek za nią, jak za piękną Panią Z flaszeczką wina. Szła do Gogolina, przed sie patrzała, Szła do Gogolina, przed sie patrzała, Ani się na swego synka szykownego Nie obejrzała Ani się na swego synka szykownego Nie obejrzała Prowadźże mnie, dróżko, w ten, w szeroki świat Prowadźże mnie, dróżko, w ten, w szeroki świat Znajdę tam innego syneczka miłego Co mi będzie rad Znajdę tam innego syneczka miłego Co mi będzie rad Nie goń mnie Karliczku, czego po mnie chcesz? Nie goń mnie Karliczku, czego po mnie chcesz? Jam ci już pedziała, nie byda cię chciała, Sam to przeca wiesz Jam ci już pedziała, nie byda cię chciała, Sam to przeca wiesz Wróć się, Karolinko, bo jadą goście! Wróć się, Karolinko, bo jadą goście! Ja sie już nie wracam, ja sie już nie wracam, Bo są na moście. Ja sie już nie wracam, ja sie już nie wracam, Bo są na moście. Wróć się, Karolinko, czemu idziesz precz? Wróć się, Karolinko, czemu idziesz precz? Nie odpowiem tobie, po swojemu zrobie To nie twoja rzecz Nie odpowiem tobie, po swojemu zrobie To nie twoja rzecz

Rządzący pławią się w luxusach

OŚWIADCZENIE Sytuacja jest wspaniała! Płacimy za mleko skupowe "tylko" 55 groszy mniej niż Piątnica czy Sieprc! Czyli np. jak ktoś ma 20 000 litr , to ma: 20 000 l x 0.55 PLN= 11 000 PLN. Czyli taki rolni ma aż o 11 000PLN MNIEJ niż by miał w Piatnicy czy Sierpcu! Oświadczamy, że mamy to w d.u.p.ie! I co nam zrobicie? hahahahaha , możecie nam skoczyć tam gdzie możecie nas w d pocałować.

Wkurzony dostawca mleka
@Rządzący pławią się w luxusach 20.04.2018 15:37

na taczke ich i wio!

pp

ile OSM kalisz pociągnie zanim zbankrutuje?

PP

https://lowicz24.eu/artykul/oswiadczenie-zarzadu/436685 poczytajcie

Ph

W wydanym dzisiaj oświadczeniu zarząd mówi o kampanii telewizyjnej reklamowej. Czy oni w tym zarządzie mają jakiekolwiek pojęcie. Wydadzą duże pieniądze, a reklama będzie w czasie wakacji!!!!!!!! Szanowny zarządzie latem to chyba jest najmniejsza oglądalność. Latem to się wyjeżdża na wypoczynek często za granicę. Latem to są w telewizji powtórki. Dlatego rzadko kto włącza telewizor. Kolejna nie trafiona decyzja obecnego zarządu. Marnotrawstwo pieniędzy.

Ph
@Pracownik 20.04.2018 07:36

A w takim niszowym portalu łowicz24

Zupa

I jeszcze jedno Panie Jiezierski zwiekszenie udziałów rynkowych to nie robota na dwie czy trzy noce to wieloletnia praca z rynkiem - klientem więc niech się Pan nie ośmiesza takimi wypowiedziami bo dajecie tylko tym samym świadectwo to co mówicie tak samo zarzadzacie. Moim zdanie brak wiedzy i kompetencji!!! Dno i wodorosty.

Zupa

Wzrost przychodów rdr 16% w osm Łowicz z tym że średnio statystycznie mleczarnie zanotowały wzrostu przychodów o 21.5% przy czym koszty branży wzrosły o 21.6% a ceny rdr wzrosły o 24%!!! Pani Karolino wziąć kalkulator do reki policzyć i dać sobie na spokój z takim zarzadzaniem. Szkoda pieniędzy tych biednych rolników. To co piszę Pani w tych oświadczeniach kupy się nie trzyma, jest napisane bardzo emocjonalnie bez klasy takie bardzo słabe. Piszecie że jest jeden cennik za mleko to ja się pytam co ta rada głupia naiwna czy taka dobro duszna że toleruje najniższe ceny w kraju!! Ale sytuacja mleczarni jest bardzo dobra i jeszcze się POPRAWIA HAHA rok 2017 był dobrym rokiem dla osm a 2018 będzie jeszcze lepszym Pani Karolino pisząc takie bajki obraża pani czytających bo ewidentnie ma ich Pani za debili!!!wszyscy z branży wiemy jakim był rok 2017 ale to historia rok 2018 wcale nie zaczął się bdb jest źle !!! A pani w 4 miesacu roku mówi że ten rok będzie jeszcze lepszy? Dla kogo pewnie dla pani haha nie wiem jak Wy traktujecie podmioty przyłączone do konsorcjum ale sama pani przyznaje że umowa pomiędzy Łowicz a Konin była dla Łowicza nie korzystna czyli co reszta podmiotów jest nadal dokona przez Łowicz i to właśnie te podmioty utrzymują Łowicz przy życiu? Tak wynika z pani wypowoedzi. Powiem jedno brak słów kupy się to nie trzyma mamy czarno na białym jak można ewidentnie kłamać bo już nie chodzi o starty bo tego nie zweryfikujemy ale widzimy po innych faktach jak klamiecie!!!! Kalisz i pozostałe zakłady po takiej wypowoedzi powinny się odłączyć!!!! Nie dajcie się robić na szaro.

Zupa
@Zupa 20.04.2018 05:28

Rok 2018 wcale nie zaczął się bardzo dobrze!!*

Ania

A co z firmowymi sklepami w Kaliszu?? Tym przy mleczarni i tym na Asnyka?

Rząd sie wyrzywi sam
@Ania 17.04.2018 10:34

wszystkich was przymkniem jak będzieta podskakiwać

Rząd

tak czy owak rolnicy zawsze będa przez nas (usunięte przez administratora) dla nas luksusy , wysokie pensje, premie, luksusowe samochody służbowe, mozliwośc zatrudniania rodziny( męża, kuzynki itd). A dla was dojenie za półdarmo i możecie sobie narzekać! Nikt nas kuźźwa nie ruszy, nigdy!!!!! . Nic nam nikt nie udowodni a jak się nie podoba, to fora ze dwora i to jak najszybciej! Nam nie zaeży żeby rolników było wielu!!!.Żeby nam cokolwiek udowodnić to nawet CBA jest za cienka! I co nam zrobicie? hehehe

Caroll
@Rząd 19.04.2018 08:17

Rząd ma racje! hihihihihi. Rodzina na swoim i rodzina jest najważniejsza ( zgadza się mężusiu mój ty prezesuniu kochany, co nie?)

Zenon R

Rolnicy! Nie dajcie się robić w ciula przez cwaniaków! Porównujcie cene mleka między mleczarniami! Nie dajcie sobie oczu mydlić!

Misiek
@Zenon R 19.04.2018 07:20

Zwłaszcza że masło bardzo drogie i sery podobno też więc pieniądze mają

Rolnik z Mlekowity

Z takim zarządzeniem nie wróżę rolnikom z łowicza sukcesów.

pp

łowicz i łowicz ,..........Kalisz .....co z kaliszem co z naszymi magazynami zmodernizowanymi?? co z pracownikami My nie chcieliśmy do łowicza

2ex
@Ela 18.04.2018 18:55

ELA , A CO TY KOBITO GADASZ,CO? Najgorsza rzecz to ten romansz łowiczem, w morde jeza!!!!!:(((((

Liczący na siebie!

Weźmy kalkulator i policzmy: 9000 l mleka x 45 groszy ( różnica w cenie mleka skupowego tu i a np w Sierpcu)= 4050 PLN !!!!!!! Czyli w Sierpcu mam o 4050 PLN miesięcznie więcej!!!! Przy tych samych kosztach ! Rolnicy weźcie kalkulatory do rąk i nie dajcie się mamić głupotami. Bo kręcą nami jak dziećmi!!!! A Marianowi życzymy duuuużo zdrowia

PP

to link do tego artykułu poniżej http://kalisz.naszemiasto.pl/artykul/potentat-z-lowicza-przejmie-kaliska-mleczarnie-trwaja,1655517,art,t,id,tm.html Pracownicy od poczatku nie chcieli łowicza

PP

Potentat z Łowicza przejmie kaliską mleczarnię? Trwają przygotowania do konsolidacji Autor: Andrzej Kurzyński 2012-12-14, Aktualizacja: 2012-12-14 20:49 źródło: Ziemia Kaliska a tu komentarze pod tm artykułem .....kto przewidział taki koniec dla kalisza?? LUCZIANA (gość) Każdy mocny zakład przejmuje słabszy we wiadomym celu. Chodzi o mleko a co za tym idzie i o sprzedaż produkcji na szerszych rynkach. Znając zarząd w Łowiczu nie wróżę żadnej dowolności interpretacji żadnej produkcji ani problemów do ich rozwiązania. Ta mała z zarządu Łowicza zwana potocznie Chinolka przy braku swoje wiedzy ma jednak umiejętności mącenia i psucia atmosfery. Jest w tym dobra. I brońcie się w Kaliszu technolodzy przed patentem łowickim na produkcje Rolady Ustrzyckiej - wędzonej. Pozdrawiam ODPOWIEDZ 0 0 2013-01-10 15:30:47 a (gość) Wiedzieć trzeba jedno że duży produkuje drożej dopóki będą małe mleczarnie to wszystko będzie tańsze potwierdzeniem są rolnicy którzy produkują małe ilości mleka po niskich cenach i nie narzekają jak ci co mają po 100 krów ODPOWIEDZ 0 0 2012-12-27 15:49:21 serek wanilinowy (gość) mleczarnie które Łowicz przejął......istnieją dalej, produkują produkty na lokalny rynek i nie tylko, więc nie ma obaw że Mleczarna Kalisz będzię zamknieta etc. - większy może więcej, i trzeba się cieszyć że produkty Kalisza będą cały czas dostępne. Pozdrawiam. ODPOWIEDZ 0 0 2012-12-19 16:31:32 milko (gość) konsorcjum haha,zobaczymy pozyjemy co to będzie za konsorcjum ODPOWIEDZ +1 0 2012-12-19 16:28:07 galik (gość) Wielki bałagan napewno ktoś z mleczarni pisze o konsorcjum,to zobaczymy za pare lat jak łowicz będzie dyktowal wszystkie warunki ODPOWIEDZ +1 0 2012-12-18 19:18:33 Gal anonim (gość) Dla mamy , Prawda jest taka że pisałem o kierownikach i zastępcach a nie o pracownikach biurowych , konsolidacja zabrali skup i rolników jak będę chcieli to dadzą mleko jak nie to nie mają z czego produkować , a póżniej tylko bankructwo , prawda? ODPOWIEDZ +1 0 2012-12-18 12:25:28 mama (gość) do gaz anonim ; Gościu !!! zanim coś napiszesz to sprawdź rzetelność tej informacji, przeciętny pracownik biurowy zarabia tyle samo co produkcyjny lub mniej !!! a z Łowiczem będzie konsorcjum a nie bankructwo - to dwa różne pojęcia, prawda ??? ODPOWIEDZ 0 -1 2012-12-16 15:08:45 Gaz anonim (gość) Jak można doprowadzić taki zakład do bankructwa ?Pełno kierowników zastępców wypłaty po 4 tys zł , a ludzie na produkcji zarabiają po 1.200 , jeden robol pracuje na 3 umysłowych . ODPOWIEDZ 0 -1 2012-12-16 14:10:57 irena (gość) Jak można było taki zakład zakład doprowadzić do bankructwa ?? Wielka szkoda, oczywiste jest , że dużo ludzi starci pracę , a może wszyscy , tylko za jakiś czas ODPOWIEDZ 0 -1 2012-12-16 13:47:08 ppp (gość) Jakiś rok temu pracownik mleczarni w rozmowie ze mną podał mi informację że "stary" odszedł mając na myśli poprzedniego prezesa. Ja nie wiele myśląc wypaliłem ,to kiedy bankrutujemy bo z reguły nowy zarząd oznacza szybkie bankructwo. No i wykrakałem , na wiosnę zaczęły się problemy z płatnościami za mleko a teraz to.Czyli łowicz w ramach umowy konsolidacyjnej w całości przejmuje dział skupu osm kalisz i wszystkich dostawców a w kaliszu zostanie wydmuszka która coś może będzie produkować jak wielki brat zezwoli i obym się mylił ale doprowadzi to do bankructwa a wtedy zniknie problem członków spółdzielni a teren po zakładzie sprzeda , i będzie git. ODPOWIEDZ +1 0 2012-12-15 20:32:33 damian:) (gość) JAK PISAŁEM WCZEŚNIEJ BYŁ U MNIE DZISIAJ WUJEK KTÓRY ODSTAWIA TAM MLEKO,WSZYSTKO ZROBIONO ZA ICH PLECAMI,TERAZ WIELKI MOLOCH BĘDZIE STAWIAŁ WARUNKI A ROLNICY NIE MAJĄ NIC DO POWIEDZENIA! ODPOWIEDZ +1 -1 2012-12-15 20:10:38 kaliszanin (gość) Mają czego się obawiać bo może powstanie kolejna Galeria !! A pracowników nikt się nie przejmuje .Tylko nasuwa się pytanie Dlaczego chcą sprzedać OSM w Kaliszu kto na tym zyska a stracą Pracownicy jak zwykle!!!

ROLNICY!Nie wymiękać!

Coraz gosnie w terenie się słyszy, że podobno NIE BĘDZIE ŻADNYCH ROZLICZEŃ PANA MIZIOŁKA MARIANA z pracy w radzie i że nie będzie ŻADNYCH ROZLICZEN p. Strzeleckiej Karoliny z pracy jako prezeski zarządu. Czegoś tu nie rozumiem! Bez rozliczenia tych dwóch osób nie zrobimy, drodzy rolnicy, kroku do przodu! Będziem dalej kręcic się wokół własnej d.u.p.y!

E! Klucha!

E! Klucha a ty na "etacie" czy ta sam z siebie, co?

Ciekawy

Czekam z niecierpliwością na nowe wydanie NŁ ciekawe co napiszą.

Wkurzony bardzo!
@Klucha 18.04.2018 07:50

OOOO wypraszam sobie taie insynuacje jakie tu insynuejesz!!!! Oczywiście że nieudolnie rządzący chcieli by aby nikt nic nie widział nie sŻyszał nie wiedział!!! A nie da sią tak! Mamy XXI wiek i WSZYSCY rolnicy , WSZYSCY będą wiedzieli co i jak i jaka jest fatalna perspektywa! Dlaczego Piątnica potrafi płacić nawet 1.95 a tu taka granda, co? Myślisz że rolnicy sa w ciemię bici i nie maja internetu? Z choinki żes się zerwał? Czy myslisz że mozna nas tak okłamywac na żywca w h...a robi? Koniec takich praktyk!

Zostaw opinię o O.S.M. Łowicz - Łowicz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie O.S.M. Łowicz