logo Ilpea Sp. z o. o.

Ilpea Sp. z o. o.

Twardogóra

Opinie o Ilpea Sp. z o. o.

7 letni pracownik 2015-09-18 14:16
zal czytac co nie których,nie robicie a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kto ma ręce do roboty ten da sobie rade.
On 2015-09-21 08:13
Do Worker: Wystarczy zadzwonic do kadr i sie dowiedziec ! forum nie jest miejscem gdzie uzyskasz rzetelne i wiarygodne informacje.
Madzia 2015-09-24 22:22
Witam wszystkie niegrzeczne szlachetne Damy ,dalej tak się po kątach ?? Andzia z 2 opowiadała mi w tajemnicy co się dzieje na Chełstowie Damy szaleją te starsze najbardziej Ciekawe który która ma takie branie Haha
kermit 2015-10-20 19:58
(usunięte przez administratora) się jednak dowiedzieć czegoś o warunkach w Ilpea. Także zapytam jak tu z atmosferą i zarobkami? (usunięte przez administratora)
xxx 2016-02-29 23:00
potrzebują inz kontroli jakosc , do kadr , ksiegowa i na prasy . Co to sie porobiło ze brakuje im ludzi skoro takie dobre wynagrodzenie ?
1
R 2016-03-12 08:47
Jak jesteś ciekawy to sam się to spytaj. Sądzisz że na forum dowiesz się prawdziwych informacji?
misiek 2016-03-15 22:01
Pan Roman Komar Był swietnym szefem działu . To człowiek ktory odnosił się do ludzi z kulturą , czego innym szefom działu brakowało na tym samym stanowisku. Bardzo dużo wniósł do firmy , monitorował przebieg produkcji , udoskonalał pracę prowadzac statystyki . Po jego odejsciu zmieniono zaszeregowanie kadry ktora pracuje na tym dziale. Przywrócono na to stanowisko szefa działu z przed wielu laty,tylko zasady zostały zmienione . Romek miał więcej ludzi pod swoimi skrzydłami którzy zarzdzadzają działem Guma . Dla zakładu to strata człowieka który nabył doswiadzenia , miał wykształcenie wyższe .
kamil123 2016-07-09 10:10
Urzad pracy w Twardogóra to jakieś śmiechu warte. Nie oceniam ich osobiście bo to że brak im kultury to widać na kilometr ale ich praca odbiega od norm. Wychodzenie w godz pracy! Brak szacunku do osób starszych chorych! Zabawy na Facebooku! No bądźmy ludźmi. Już nie wspomnę jak potraktowali mojego brata która od lat bardzo ciężko choruje.A kiedy był zdrowy nie dali mu nawet jednej ofert pracy teraz nagle się obudził. No ludzie obuzcie się.
głupia krowa; 2016-07-30 17:13
komuś się pomyliły strony do opiniowania. Czy twój brat potrzebuje adwokata? A skąd wiesz jak się bawią w czasie pracy na Facebooku ? A może medal ma dwie strony? w danym urzędzie o którym Pan opowiada jakoś nie zauważyłam aby nie było tam kultury, przeciwieństwie do pana Panie Kamilu123. Wchodzi Pan komuś do życia jak ciasne majtulki :P
Juzek 2016-08-24 14:19
Niedługo nie będzie miał kto pracować, czy to na produkcji czy w biurach
2
kaowiec 2016-08-24 21:04
jest tyle rekrutacji na na pewno wielu chętnych się znajdzie, chociażby na produkcję bo umowę o pracę i szkolenia, możliwość awansu każdy chciałbym mieć
Juzek 2016-08-25 15:12
Umowa o prace, szkolenia i mozliwosc awansu to atuty, dzieki ktorym mozecie konkurowac z BODZIEM, ale w GKNnie, jelczu czy wroclawskich fabrykach standard to multisport, dofinansowania do posilkow, wczasy pod grusza, premie swiateczne, imprezy integracyjne.
7
olo 2016-08-31 16:53
Nie opłaca sie robić tam gdzie dają grosze, w wrocku operator maszyn ma 2 tys na rękę, a znajdą sie i firmy które dają 2,5. I brak chętnych. zebrać się w paru ludzi i dojeżdżać
Lukasz 2016-09-09 09:47
To idz tam gdzie lepiej!
1
ser 2016-09-09 09:57
Wieci ejednak jaka aktualnie panuje u nich teraz atmosfera? Chętnie bym się załapał, bo dbają o niezłe warunki.
XXXX 2017-01-19 19:23
Już nie ma kto pracować . Na taką małą Twardogórę to juz chyba wszyscy tam pracowali :(
3
XXXX 2017-01-19 19:24
Już nie ma kto pracować . Na taką małą Twardogórę to juz chyba wszyscy tam pracowali :(
4
Pracownik 2017-01-23 09:52
Z pewnością znajdą się chętni do pracy, tym bardziej, że firma dba o ludzi. Narzekanie to nasza podstawowa domena, nie sprawdzimy informacji a już szybko piszemy na forum jak to jest źle. Ludzie lepiej zajmijcie się pracą.
Młodzież 2017-02-14 16:48
Mam pytanie jakie warunki trzeba spełniać, żeby dostać sie na stanowisko młodszego specjalisty obsługi klienta? Słyszałem, że to jest fajna firma, szanują ludzi, zarobki są spoko. Dziwię się wpisom na forum.
XXX 2017-02-15 11:23
Wymaganie są opisane w ogłoszeniu. Podstawowym kryterium jest znajomość języka angielskiego lub innych języków obcych.
Poldek 2017-02-18 12:01
Ile moze zarobić operator maszyn? Jakie warunki muszę spełnić żeby dostać się do pracy? Czy są jakieś dodatki do zasadniczej , może coś z socjalu? Chciałbym dowiedzieć się coś więcej zanim złożę cv. W sumie mam o firmie dobra opinię i dlatego chciałbym się zatrudnić.
2
Agnieszka 2017-02-28 12:49
Ilpea Sp. z o. o. dzieli się z nami informacjami na temat przebiegu rekrutacji - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,33213,0,0,rekrutacja Byliście już na rozmowie kwalifikacyjnej? ;)
Kici 2017-03-09 20:42
Malgosia nie chodzi o ludzi fizycznych to łatwo nauczyc.Kadra kierownicza ,mechanicy i elektrycy to trzeba czasu aby taką osobę wysoecjalizowac
1
Agnieszka 2017-03-10 09:04
Pojawiły się nowe oferty pracy. Znajdziecie je na naszym portalu GoWork.pl http://www.gowork.pl/praca/ilpea-sp.-z-o.-o.;pr - Zainteresowało Was któreś stanowisko?
anick 2017-04-17 12:43
Rozmowa kwalifikacyjna przeprowadzona dramatycznie,byłem umówiony na dana godzinę ,a został przyjęty grubo po czasie ,rozmowa trwała moze 2 minuty.Ten koleś z działu kadr nie wie co tam ma robić,jedna wieka porażka. Po przeprowadzeniu rekrutacji mieli się odezwać,oczywiście ani oznaki życia. Jednym słowem dramat. Nie polecam!! Szkoda czasu!!
1
Agnieszka 2017-04-19 09:28
@anick, a na jakie stanowisko aplikowałeś? Musimy pamiętać, że przebieg rozmowy kwalifikacyjnej jest zależny od stanowiska, na które kandydat aplikuje. Może powiesz również kilka słów więcej o przebiegu rekrutacji? Jakie pytania usłyszałeś?
1
Felu23 2017-04-24 10:13
W takiej firmie KAŻDA rozmowa powinna być dobrze przeprowadzona niezależnie od stanowiska.Traktujecie inaczej ludzi z niższymi kwalifikacjami czy jak ? Druga sprawa jeśli ten szanowny "Pan" z działu kadr raczy poinformować o wynikach rekrutacji to niech to faktycznie zrobi, a nie ze człowiek czeka na odzew. Dzwoniąc po jakimś czasie do firmy w ogóle nie można było sie dodzwonić. Nie polecam jeszcze raz !
1
Pracownica 2017-04-29 15:13
Ilpea ma sporo nowych ofert pracy, myślę, że po oddaniu tej nowej hali zwiększyli zasięg działania i potrzebują ludzi. To mnie cieszy bo wiem, że firma ma dobre perspektywy przed sobą a ja będę miała pracę.
2
Lodzka 2017-05-02 21:52
Rozmowa kwalifikacyjna była przeprowadzona w bardzo profesjonalny sposób. Gdy nie odpowiadał mi termin rozmowy nie było problemu z ustaleniem innego odpowiadającego mi terminu. Ogólnie rozmowa przebiegła w miłej atmosferze.
3
Agnieszka 2017-05-04 09:06
@Lodzka, a o jakie stanowisko się ubiegałeś? Tak jak wspominałam, przebieg rozmowy, zadawane pytania są zależne od docelowego stanowiska. Powiesz nam więcej na temat przebiegu Twojej rozmowy? Może masz jakieś rady dla przyszłych kandydatów?
Marlena 2017-05-07 12:59
Plusy tej firmy :) - to wyplata na czas.
-ubezpieczenie grupowe
-Łatwa praca jesli chodzi o fizyczną ,
......powtarzalność
-pracownik może chorowac ,nie jest automatycznie zwalniany.
-odzież, obuwie jest przyznawana.
-3 m srednia zarobków na początek
MINUSY : -Szef prezes nie rozmawia z.
.. ... ...pracownikami nawet z Okazji Swiat nie ma zyczen,a co dopiero o problemach firmy.Ma od tego Kierownictwo.
-Wszystkie problemy zakanczane są na etapie kierownika ,albo kadr ,gdzie inf dalej nie docierają.
-System 3 zmianowy albo 4 na 1
-Osoby na stanowiskach kierowniczych nie sa degradowane ,ani zwalniane .Mają umowy na stałe i wszystko im wolno robic z pracownikiem.
-Z plastkiki przez kier zwolniono lub samo sie zwolnilo moze z 200 osób albo i lepiej. Nie chodziło tylko o kasę tak samo na Gumie .(reputacja ilpei przez te osoby kuleje).
-Kasa na danym stanowisku od 10 lat ta sama za wypracowane godz.
-Zaklad stoi w miejscu ,mam wrazenie że problemy ciagle te same i nikt tego nie zmienia.
-Slaby rozwój firmy wzgledem pracownikow,brak socialu .

-Awanse juz
5
Nikos 2017-05-09 11:56
Ni rację napisałeś. Dla szukajacych opini to dobre podsumowanie
1
Derek 2017-05-09 18:05
@Marlena Jakoś nie mogę się zgodzić z tym, że firma sie nie rozwija. W jakim celu zatrudniałaby tyle osób a oferta jest duża!
Marlena 2017-05-10 23:07
Zatrudniają bo ludzie się zwalniają sami .Z tad te zatrudnienia ,kogos trzeba zastapic no nie .W ciagu 5 ostanich lat jak bylo okolo 600 osob to i nadal tyle jest.Ja rozumiem ja by w przeciagu z około 600 osób zrobiło się 900 no to wtedy pogratulowal bym .Na magnez mialy byc nowe stanowiska pracy ??bo to nowy dział. Tymczasem padł dział Skin i z tamtąd wszystkich przenosza .Garstke ludzi .Tak jest zapotrzebowanie na miesca ludzi którzy się zwolnili np mechanik ,operator ,do biura ,do Bhp .Nie przyjmujecie odrazu 50 operatorów wtedy by to świadczyło o rozkwicie firmy
1
Pracownik 2017-05-16 22:12
Firma normalnie funkcjonuje i radzi sobie dobrze. Niestety ludzi pesymistycznie nastawionych do życie nie brakuje
1
Hmmm 2017-05-24 15:37
Operator wytłaczarki: zatrudnienie na 1/2 etatu, praca 3 zmianowa przez caly miesiac za 1200 zl!! Toz to skandal!! Poszedlem na 2 miesiace na chorobowe przez wypadek w pracy i otrzymalem 2600 za kazdy miesiac chorobowego. Wniosek jest jeden - warto siedziec na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
Hmmm 2017-05-24 15:38
Operator wytłaczarki: zatrudnienie na 1/2 etatu, praca 3 zmianowa przez caly miesiac za 1200 zl!! Toz to skandal!! Poszedlem na 2 miesiace na chorobowe przez wypadek w pracy i otrzymalem 2600 za kazdy miesiac chorobowego. Wniosek jest jeden - warto siedziec na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Agnieszka 2017-05-24 15:47
@Pracownik jesteś pracownikiem Ilpea Sp. z o. o.? Co więcej możesz napisać o panujących warunkach w firmie? Jakie pozytywy dostrzegasz w pracy w tym miejscu? Napisz nam więcej na ten temat.
Były pracownik 2017-06-05 13:22
Pracowałem w tej firmie trochę lat i powiem jedno. Sytuacja jaka jest i była i będzie się nie zmieni. Myślałem, ze po pożarze pójdzie to wkoncu w dobra stronę ale się myliłem. Zakład stawia tylko i wyłącznie na brak logiki, brak szacunku do zespołu, którzy stanowią serce tego zakładu. Podwyższki pensji brak, socjalnego brak, perspektyw brak, normalnej płacy brak. Jak ktoś szuka praca na przezimowanie albo sezon wakacyjny to Ok ale na dłużej to brak jakichkolwiek perspektyw. Szkoda tylko ludzi którzy musza tam pracować na produkcji. Ale można podziękować tylko jednej osobie za ta cała sytuacje i nie kierownikowi produkcji, kj, wydziałów bo oni pracują i robią co mogą z tego co maja. A kto to jest to każdy wie kto tam pracuje lub pracował. Ogólnie firmę odradzam i nie polecam. Jeszcze jak był Anglik lub Łysy to było widać jakieś inwestycje a teraz jest tylko brać....
2
Agnieszka 2017-06-06 10:34
@Były pracownik według Ciebie w Ilpea Sp. z o. o. nie ma odpowiedniego szacunku do pracowników. Co masz konkretnie na myśli? Czy piszesz tutaj o jakiejś konkretnej sytuacji? Czekamy na Twoją opinię.
1
darek 2017-06-06 17:41
Na taką gminę to każdy już pracował w Ilpei !!! . Fajnie że, po tylu latach ktoś wkoncu ruszyl głową i chce ruszyć problemy zamiatane pod dywan przez tyle lat , bo aż od 2003 r firma działa w Twardogorze . Szkoda Pani Agnieszko że , tak póżno . Masę wykwalifikowanych pracowników odeszło samowolnie z firmy . Jak na plastiku działał Alberto to aż , wszystkim gorąco się robiło na sercu i chciało się przychodzić wted do pracy . To samo na gumie Komar , być może to jest błędem to, że na wysokich stanowiskach są usadzane kobiety ????!!!! ktore nie mają bladego pojęcia o kierowaniu firmą . Moim zdaniem żadna z tych pan nie powinna być na owych stołkach. Moim zdaniem jest to robienie dobrej miny do złej gry. , Faceci lepiej funkcjonują w tej firmie i nie są tacy zawistni jak kobiety które lubią rządzic :) Proszę zrobic ankietę w firmie na temat kobiet zajmujących stanowiska kier , a męższczyzn to wszystko będzie jasne ..pozdrawiam
2
Były pracownik 2017-06-07 15:12
Droga Agnieszko odpowie tak :
-pensje na produkcji 1300-1800 na rękę
-umowa na niepełny etat tylko na papierze
-brak podwyżek od 10 lat
-brak socjanego
-brak życzen lub bonów na święta
-brak awansu dobrych pracowników
-brak premi uznaniowych dla ludzi którzy się starają
-poziom szacunku można określić zachowaniem pani Kasi, pana Marco, pani Renaty którzy mają wysokie stanowiska i powinni być wzorcem a czy są wzorem to lepiej nie pytać na produkcji
-stwierdzenie że każdy tam pracował a wciąż brakuje ludzi mówi samo za siebie
W tej firmie ceni się inne wartości niż dobra praca przykładem jest pani Ania Sz

4
Agnieszka 2017-06-08 10:06
@darek, @Były pracownik dziękujemy za Wasze opinie. Nie współpracuję z Ilpea Sp. z o. o. Jestem pracownikiem Serwisu GoWork.pl Chętnie dowiaduję się od Was więcej na temat pracy w powyższej firmie. @Były pracownik proszę nie pisać o szczególnych pracownikach. Na końcu komentarza wspominasz o tym, że według Ciebie w Ilpea Sp. z o. o. ceni się inne wartości niż dobra praca. Co masz na myśli?
1
Marek 2017-06-08 10:19
Pani Agnieszko .Każdy kto dluzej pracuje ,to wie o co chodzi.Od samego początku awanse były rozdawane za ładna buzię i ładne ciałko. To są sprawy bardzo delikatne.Poniewaz prosze zrozumieć dlaczego ?bo to są wlosi działający w Polsce.Ta sytuacja od tamtej pory uległa zmianie ,ponieważ nie ma Włochów w fabryce (zostalo moze 4-5)niestety stanowiska rozdysponowane za ladne oczy utrzymują się ciagle .Te osoby mają umowy na czas nieokreslony (chodzi tu o panie )Dlatego zaklad ma tak naganną opinię, to są konsekwencje kilku pierwszych lat.Co się tam działo.Afere lozkowe itp
1
Obecny pracownik 2017-06-09 16:50
- pensja pracownika prod. - 2500 na rekę (tyle dziś dostałem)
- umowa o pracę na cały etat, nowi z tego co wiem tez dostaja cały etat od razy.
- wynagrodzenien wyraźnie wyzsze niż jeszcze 6 miesiecy temu
- co do socjalu to sa paczki na święta a obcenie darmowe autobusy; na nowym zakładzioe bardzo dobre warunki socjlane;

Uwazam większość opini na niesprawiedliwe
Beny 2017-06-09 23:49
Haha jestes prawą ręką szefa albo kimś wysoko postawionym.Rozmawiałem ze znajomym niby są stopnie na maszynach i powinno być wiecej kasy .Tymczasem jeden miesiac kiedy ludzie zrobią awanturę, ida na chorobowe albo się zwalniają to wtedy dajecie zarobic .No i juz ludzie zadowoleni ,a tu trach na kolejny miesiac pensja obcięte. Bo już chyba za duże straty by były dla firmy ,trzeba troszkę ukrocic.Jak było po pożarze? ??każdy kto został w firmie dobre pieniadze zarobił. Jak już wszystko stanęło na nogi to trach
.Skończyły sie dobre czasy ,nadgodziny itp.Paczki na swieta owszem są w wysokosci 100zl albo wczesniej babki wloskie były. nic po za tym.Umowy może i na czas letni pozmieniane bo wiadomo wieksze zapotrzebowanie.No a w zimie na plastikach chocby to jest masakra ,wiadomo kto lodowki w zimie kupuje.Ilpea to dobra praca na sezon od kwietnia do listopada takie sa realia.Potem są kobinacje -poletaty i exmisja na inne działy
2
Menio 2017-06-13 22:33
Co takiego się dzieje w firmie, że tak dużo osób poszukują na etat operatora maszyn oraz inspektora BHP i ochrony środowiska? Przymierzam się do pracy w firmie ale szukam informacji i mam nadzieję, że tu sie dowiem.
2
Kici 2017-06-14 11:33
Jak to co ?Bhp na stanowisko ,wiadomo bedzie się czepial to nie tak .Szef tego nie lubi ,zatrzymywać produkcję. Zyski są ważniejsze od bezpieczenstwa .Jesli aplikujesz na stanowisko Bhp to lepiej nic nie widzieć, ani słyszeć, bo inaczej długo tam nie popracujesz.Stanowiska operatorów ,ciągle ktoś się zwalnia,albo ucieka na chorobowe.Raczej mlodym nie odpowiada praca w swiatek piatek i niedziela.O smrodzie nie wspomnę.
Kici 2017-06-14 11:34
Jak to co ?Bhp na stanowisko ,wiadomo bedzie się czepial to nie tak .Szef tego nie lubi ,zatrzymywać produkcję. Zyski są ważniejsze od bezpieczenstwa .Jesli aplikujesz na stanowisko Bhp to lepiej nic nie widzieć, ani słyszeć, bo inaczej długo tam nie popracujesz.Stanowiska operatorów ,ciągle ktoś się zwalnia,albo ucieka na chorobowe.Raczej mlodym nie odpowiada praca w swiatek piatek i niedziela.O smrodzie nie wspomnę.
1
Pracownik 2017-06-20 09:50
Myślę, że praca na stanowisku BHP to jest dla mnie super propozycja. Lubię wyzwania w pracy i myślę, że mam dar przekonywania .
Zostaw swoją opinię o Ilpea Sp. z o. o. - Twardogóra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ilpea Sp. z o. o.