Ilpea Sp. z o. o.

Twardogóra

Opinie o Ilpea Sp. z o. o.

mała 2014-04-07 06:36:49
Co prawda to prawda, biurokracji jest więcej niż pracowników i nie wiadomo po co... Ja mimo to nie narzekam z tego względu że doświadczyłam dużo gorsze warunki pracy za minimum wynagrodzenia. Robić trzeba wszędzie i niech nikt mi nie wmawia że musi dźwigać jakieś ciężary. Nie chce na chama bronić zakładu ale mam porównanie do innych miejsc pracy...
mała 2014-04-10 22:43:38
W święta są paczki. Do Pawła- znajdź mi w okolicy lepszą pracę dla dziewczyny której potrzebne są pieniądze (jak wszystkim zresztą)i będzie to praca marzeń... Niestety, czasami trzeba znieść nawet smród. A w Biedronce się nie na pracują? U Gały nie śmierdzi i się nie narobią? Czy Polak zawsze musi na wszystko narzekać zamiast docenić to co ma? Każdy ma prawo wyboru pracy, sam się na to godzi.
Paweł 2014-04-14 16:16:17
słuchj mała ja nie narzekam tylko stwierdzam fakty

1800 zl to nie rewelacja jak na te waruki penie ze gala placi gorzej i biedronka rowniez
....ale zobacz gkn rozpoczynal rowno z ilpea czy orientujesz sie ile tam pracownicy zarabiaja i jaki maja fundusz socilny. tak samo bosh czy bodzio. nigdzie nie ma tkiej biurokrcji. jesli jestes polka to wiesz ze to sa marne pieniazki a stoisz twardo za firma.
. ja pracowalem juz wszedzie obecnie w bosh i mam porownaie...
mała 2014-04-29 22:24:12
Pawle a ile odchodzi Ci za dojazd do Boscha czasu i pieniędzy? Na pewno jest dużo lepszym zakładem ale z tego co wiem to też ciężko się tam dostać. Nie twierdze że Ilpea jest nie wiadomo jak doskonała ale że nie ma większych podstaw do narzekania , tak jak się tu pisze.
Paweł 2014-05-03 23:21:01
Mała jeśli o chodzi o dojazd do pracy to ja uwarzam to za plus , ponieważ człowiek nie musi kupowac auta specialnie do pracy. Wsiadasz w autobus i nic cie nie obchodzi koszt przejazdu jest nie wielki.Jedyny minus to czas za dojazd.Ale ile jest plusów brak smrodu, dobra klima, porzadek, social , 200% za nadgodziny ,nie ma systemu 4-1 i t p...Prawda polacy lubimy narzekac , naprawdę są możliwosci zmiany pracy , ale to jest nasze wygodnictwo,nikt nikogo nie trzyma mysle na siłę. W angli niemczech czy usa ludzie próbuja czasem nawet po 80 km dojeżdzają do pracy.Czasami warto spróbować a nie narzekać pozdrawiam...
1
smyk 2014-05-16 15:52:52
Przejmujesz się czekoladkami , a tak naprawdę sa a wiele wazniejsze sprawy, (usunięte przez administratora)
2
Mateusz 2014-07-22 08:44:58
Cieszcie się że w ogóle macie pracę, wszędzie dobrze gdzie Nas niema. Ilpea jest cwana, połowa zakładu jak nie więcej ma umowę na 1/2 etatu więc możesz pół miesiąca przesiedzieć w domu jak nie ma pracy a możesz wyrobić cały etat i zarobić jakieś pieniądze. Fakt, wszystko jest zgodnie z prawem, wypłata zawsze na czas... a to że nie ma żadnego sociala oprócz biednych paczek na święta to swoją drogą. Ale nie musicie jak w przypadku BODZIA dźwigać elementów czy paczek po 90kg, robisz swoje i po 8 godzinach wychodzisz. Tam w porównaniu do Ilpei to macie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A no i Ilpea gwarantuje szybkie zachorowania na raka :-)
Adam 2014-07-23 22:13:05
Proszę o informacje chciałbym rozpocząc pracę w firmie Ilpea ale domyslam się że niedostanę umowy na pełny etat. Trochę to demotywujące no i system zmianowy ??bądz praca w weekendy czyli 4na jeden??.
xxxxx 2014-07-24 12:36:30
Faktycznie nie dostaniesz umowy na caly etat.Jeezeli pracuje sie wiecej niz 0,5 lub 0,85 etatu to dostajemy aneksy co miesiac,tam masz caly etat,jezeli go wypracujesz w danym miesiacu.Weekend wolny jak wypadnie w grafiku. Jeden w miesiacu musi byc(a raczej wolna niedziela).Obecnie robimy roznie-4na1 , 4na2, 5na1..roznie to jest,zalezy od grafiku ktory dostajemy co miesiac.
Adam 2014-07-24 17:49:27
Dziękuję za informację , chyba zacznę szukać pracy w innej dużej firmie. Strasznie ten system pracy w Ilpei jest demotywujący i do tego problem z umową na pełny etat.I Sądząc po opiniach warunki pracy są ciężkie .
1
Beny 2014-07-25 16:44:40
Ilpea W Polsce jest trochę niepoważna ponieważ nigdzie indziej w Polsce nie produkuje się tego typu uszczelek . Nie ma szkół w tym kierunku , wiec z kąt brac ludzi z doświadczeniem?? trzeba ich najpierw wykwalifikować .Kiedy taki pracownik ma już doświadczenie to odchodzi w siną dal .Patrze tutaj na osoby przychdzace po studiach , bez doświadczenia . Osiągają swój cel i czmychają , tak samo ludzie z produkcji fizyczni , na litośc Boską docencie doświadczonych pracowników wszystkich. I nie róbcie stołków dla karierowiczów bo to tylko zucanie kości nie zgody. reszta potem chodzi na chorobowe , albo się zwalnia bo ma dość nie udolnych rządów . A potem potrzebujecie ludzi a nie umiecie docenic tych co macie ..Dlatego do ilpei Wciąż jest zapotrzebowanie na fachowców . Kontrolerów , elektryków , mechaników , operatorów itp :)
Gosia 2014-07-27 10:11:52
Smutna prawda :(
2
misiek 2014-08-30 16:15:26
ALE ILPEA ma wnosie wzkwalifikowanzch pracownikow !! lepiej zytrudnic nowych i dac im pol etatu ., tylko dokd zmierza ten zaklad chyba do nikad . Moze kiedys zmieni sie prezes zarzadu i zrozumie ze ludzie !potem, masyzny i materialy sa podstawa dobrego funkcjonowania tej firmy..
Gosia 2014-09-20 12:40:14
ale o czym to świadczy ?? o kompetecji ludzi na wysokich szczeblach chyba . Dbaja tylko o własne interesy czyli dorwali się do korytka i ciągną . Zresztą częsc tych ludzi jest bez dyplomu , bez doświadczenia są słabi psychicznie ,nic nie robią w tym kierunku aby to zmienić .Myślą sobie że kierują ludzmi super, tylko że ludzie wyczują czy ktoś jest inteligentnym kierownikiem , czy tylko tempym lizusem dbajacym o własne Ja...Więc jeśli ktoś ma trochę oliwy w rozumie nie da sobą manipulowaći i odchodzi.
m 2014-11-11 07:56:08
Jeżeli chodzi o umowy część ma na pół etatu a część tak jak powinno być, mimo że zawsze wychodzi cały etat i nie ma innej opcji. Jest to denerwujące i dobrze byłoby zebrać siły i zawalczyć o swoje...
marek 2014-12-08 19:48:17
praca pol etatu...no i swiatek piatek i niedziela...o smrotku to nie wspomne.ilpe to zaklad dla ludzi na gwalt potrzebujacych pracy, nie musza miec doswiadczenia i szkoly...wiec jesli ktos jest dyspozycyjny,pracowity to ma szanse na zarobienia troche grosza na zycie..
marko 2015-01-14 18:07:36
To Ilpea zatrudnia ludzi na pół etatu, czy jednak jak ma sie możliwość pracy na pełen etat, to można pracować normalnie? Rozumiem, że jest to wygodne dla osób, które już gdzieś pracują, ale przecież nie wszystkim to musi odpowiadać. Ja szukam pracy na pełen etat i zastanawiam się po prostu, czy jest tu to możliwe.
eryk 2015-01-16 10:07:58
chyba tylko na stanowisko elektyk , mechanik albo do biura wtedy mamy pełne etaty na umowie o pracę.
Usługi OgólnoBudowlane 2015-02-15 01:27:51
ech we wszystkich zakładach jest podobnie. Zawsze mozna iść na swoje a nie ciągle narzekać...
Radca Prawny 2015-03-04 22:43:37
Po to jest forum pracy aby porozmawiać na tematy firmy nie obrarażając przy tym nikogo w sposób chamski . Nie prawdą jest że, w każdym zakładzie jest podobnie . I niestety nie każdy może iśc na swoje ,bo by tylko małe firmy prosperowały w Polsce i też nie każdy ma do tego smykałkę . A kto by pracował w tych dużych fabrykach , czy firmach?? Dla tego bardzo dobrym rozwiązaniem w takich firmach , jesli chodzi o problemy firmy jest wprowadzanie entykiet anonimowych dla pracowników . Czasami pracodawca nie zdaje sobie sprawy co dzieje się w jego firmie , miedzy pracownikami np problemami jak mobink , dyskryminacja na stanowiskach pracy nie wspomnę o molestowaniu .To tylko nie ktore przykłady
stara 2015-04-29 07:43:09
Źle myślicie, jacy fachowcy,jakie szkolenia? odbierasz z maszyny, oglądasz i albo wyrzucasz albo pakujesz. Przyuczenie może trwać 1 dzień i wszystko jasne. A nikt z tym "fachem" nie pójdzie dalej bo nie ma nigdzie w pobliżu podobnych zakładów
dragon 2015-05-03 20:57:22
orek o czym ty wogule mówisz umowa na czas nie okreslony zapomnij . Na pół etatu i chyba pierwsza jest na 3 miesiace albo na rok umowA. jesli przepracujesz 10 lat to moze wredy mozesz pomyslec o umowie na czas nie okreslony i pełnym etacie na umowie. pozdrawiam
XXX 2015-05-11 22:49:57
Ja jestem zadowolony z pracy w tym zakładzie, ale jak ktoś nie chce pracować to w każdym zakładzie pracy będzie mu źle. W Ilpei jest kilka wydziałów rozmieszczonych na trzech halach produkcyjnych, a na każdym wydziale jest inaczej i różny system pracy.
mis 2015-06-06 10:47:00
Cały bałagan zaczyna śię od góry, Jaka góra taki dół za przeproszeniem .. Dlaczego nie wybiera się ludzi na stanowiska wyższe ludzi z produkcji , przeciez to oni znają problemy od podszewki ???? szkołę zawsze można zrobić wyższą zaocznie . Tymczasem przyjmuje się ludzi bez doświadczenia w branży no ale z wyższym wykształceniem ?? no i co z tego potem wychodzi , za nim taka osoba ogarnie o co w tym wszystkim chodzi to minie z ! rok albo i więcej . Czasami osoba z srednim wykształceniem pracująca na produkcji mogłaby być bardziej kreatywna i pomocna . Niż Paniuśia z zewnątrz wykształcona. Ktoś kto ma dobrze poukładane w głowie i ma doświadczenie bo nabył je poprzez lata stanowisk w tej firmie takie osoby powinny być promowane Na Jak NAJWYRZSZE STANOWISKA,,,Osoby z wyższym wykształceniem przychdzą do firmy nabywają doświadczenia po 2-3 latach , mają papierek i Potem idą w siną dal . Osoby które pracują całe lata dla firmy są nie zauważalne bo CO brakuję im szkoły ????czy nie lepiej oddawać awanse dla Ludzi Oddanych , Które latami oddają swe serce i rozum dla frmy . Czy nie ma takich osób ?? Czy tak trudno dostrzec takie osoby ?? pozdrawiam
toledo 2015-06-08 14:59:58
czysta prawda
popek 2015-06-16 14:16:55
GMINA POWINNA SPRZEDAZ TĄ ILPEA BODZIOWI I PRZYNAJMNIEJ LUDZIE Z TWARDOGÓRY MIELI BY PRACE NA MIEJSCU I NORMALNE ZAROBKI,WARUNKI .itd
marek 2015-06-16 19:51:25
JAk sprzedać , z tego co wiadomo to zakład na Chełstówku i w Twardogorze jest już dawno wykupiony przez włochów .Ale Bodzio ma na ukonczeniu 2 nowe hale , wiec jak ktoś bedzie potrzebował prace to co to dla niego dojechać z Twardej
darek 2015-06-17 09:58:16
Cześć. Czy firma poszukuje operatorów maszyn? Ile sie zarabia na początek? To w miarę stabilna praca czy często są rotacje pracowników? Zdrówka życzę. :)
1
toledo 2015-06-21 12:53:38
darek - często pracownicy, po 2-3 dniach sami rezygnują.
darek 2015-06-22 14:34:20
Toledo dla mnie praca na maszynach nie problem, od wielu lat tym się zajmuję. Interesuje mnie tylko ile płacą i czy często sami zwalniają z powodów cięć czy tego typu rzeczy.
Oferty Pracy
2015-06-23
Żródło: Gowork.pl
Twardogóra
(dolnośląskie)
ILPEA Sp. z o. o.   Światowy lider w produkcji wyrobów i komponentów do przemysłu motoryzacyjnego i AGD Poszukuje kandydatów do Działu Kontroli Jakości na stanowisko:   INŻYNIER JAKOŚCI Lokalizacja: Miejsce pracy: Twardogóra, woj. dolnośląskie Nr referencyjny: IJ/05/2015 Obowiązki: Weryfikacja zgodności wyrobów / komponentów z rysunkiem technicznym; Wykonywanie analiz statystycznych zwią
były pracownik 2015-07-20 17:04:14
Hej Ludziska. Wszyscy cali i zdrowi??? Właśnie słyszałem o pożarze. Wiadomo co się stało? Pozdrawiam wszystkich pracowników Ilpei
głupia krowa ; 2015-07-21 13:44:06
wreszcie nadszedł czas spokoju i przemyśleń. Wreszcie się ludziska pogodzili z pracodawcą, brak pracy na jakiś czas może dobrze wszystkim zrobi. Tylko dobrze że obyło się bez ofiar śmiertelnych.
ona 2015-07-21 15:32:34
no nie wiem czy tak dobrze zrobi... za coś trzeba żyć. Co dalej? A wiadomo jak to się stało?
edd 2015-08-23 16:47:46
jakie są warunki pracy operatora? 3 zmiany czy 4? o kase nawet nie pytam bo i tak nikt nic nie mnapisze
ost.spr. 2015-09-01 11:40:21
Wygląda na to ,że po pożarze sporo się zmienia na lepsze...
puki co warunki nadal ciężkie... ale firma wypłaca dodatek za uciążliwe warunki.
Godziny pracy mają być rozliczna co miesięcznie co jest dużym +em
7 letni pracownik 2015-09-18 14:16:21
zal czytac co nie których,nie robicie a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kto ma ręce do roboty ten da sobie rade.
On 2015-09-21 08:13:48
Do Worker: Wystarczy zadzwonic do kadr i sie dowiedziec ! forum nie jest miejscem gdzie uzyskasz rzetelne i wiarygodne informacje.
Madzia 2015-09-24 22:22:17
Witam wszystkie niegrzeczne szlachetne Damy ,dalej tak się po kątach ?? Andzia z 2 opowiadała mi w tajemnicy co się dzieje na Chełstowie Damy szaleją te starsze najbardziej Ciekawe który która ma takie branie Haha
kermit 2015-10-20 19:58:10
(usunięte przez administratora) się jednak dowiedzieć czegoś o warunkach w Ilpea. Także zapytam jak tu z atmosferą i zarobkami? (usunięte przez administratora)
xxx 2016-02-29 23:00:35
potrzebują inz kontroli jakosc , do kadr , ksiegowa i na prasy . Co to sie porobiło ze brakuje im ludzi skoro takie dobre wynagrodzenie ?
R 2016-03-12 08:47:26
Jak jesteś ciekawy to sam się to spytaj. Sądzisz że na forum dowiesz się prawdziwych informacji?
misiek 2016-03-15 22:01:26
Pan Roman Komar Był swietnym szefem działu . To człowiek ktory odnosił się do ludzi z kulturą , czego innym szefom działu brakowało na tym samym stanowisku. Bardzo dużo wniósł do firmy , monitorował przebieg produkcji , udoskonalał pracę prowadzac statystyki . Po jego odejsciu zmieniono zaszeregowanie kadry ktora pracuje na tym dziale. Przywrócono na to stanowisko szefa działu z przed wielu laty,tylko zasady zostały zmienione . Romek miał więcej ludzi pod swoimi skrzydłami którzy zarzdzadzają działem Guma . Dla zakładu to strata człowieka który nabył doswiadzenia , miał wykształcenie wyższe .
kamil123 2016-07-09 10:10:27
Urzad pracy w Twardogóra to jakieś śmiechu warte. Nie oceniam ich osobiście bo to że brak im kultury to widać na kilometr ale ich praca odbiega od norm. Wychodzenie w godz pracy! Brak szacunku do osób starszych chorych! Zabawy na Facebooku! No bądźmy ludźmi. Już nie wspomnę jak potraktowali mojego brata która od lat bardzo ciężko choruje.A kiedy był zdrowy nie dali mu nawet jednej ofert pracy teraz nagle się obudził. No ludzie obuzcie się.
głupia krowa; 2016-07-30 17:13:34
komuś się pomyliły strony do opiniowania. Czy twój brat potrzebuje adwokata? A skąd wiesz jak się bawią w czasie pracy na Facebooku ? A może medal ma dwie strony? w danym urzędzie o którym Pan opowiada jakoś nie zauważyłam aby nie było tam kultury, przeciwieństwie do pana Panie Kamilu123. Wchodzi Pan komuś do życia jak ciasne majtulki :P
Juzek 2016-08-24 14:19:14
Niedługo nie będzie miał kto pracować, czy to na produkcji czy w biurach
Juzek 2016-08-25 15:12:15
Umowa o prace, szkolenia i mozliwosc awansu to atuty, dzieki ktorym mozecie konkurowac z BODZIEM, ale w GKNnie, jelczu czy wroclawskich fabrykach standard to multisport, dofinansowania do posilkow, wczasy pod grusza, premie swiateczne, imprezy integracyjne.
5
olo 2016-08-31 16:53:35
Nie opłaca sie robić tam gdzie dają grosze, w wrocku operator maszyn ma 2 tys na rękę, a znajdą sie i firmy które dają 2,5. I brak chętnych. zebrać się w paru ludzi i dojeżdżać
Lukasz 2016-09-09 09:47:28
To idz tam gdzie lepiej!
ser 2016-09-09 09:57:48
Wieci ejednak jaka aktualnie panuje u nich teraz atmosfera? Chętnie bym się załapał, bo dbają o niezłe warunki.
Zostaw swoją opinię o Ilpea Sp. z o. o. - Twardogóra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ilpea Sp. z o. o.